Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 31 Maart

()  Typisch aangemerkt als een "stille meerderheid", betogen de regeringsaanhangers nu in Tel Aviv. Naar schatting 30.000 gingen de straat op in een "echte show van steun voor de hervormingen", zei advocaat Daniel Tauber, lid van het centraal comité van Likud. Donderdagavond kwamen in Tel Aviv aanhangers van de justitiële hervorming bijeen - volgens sommige schattingen ongeveer 30.000 . Foto's en video's op sociale media toonden massa's mensen en zeeën van Israëlische vlaggen.
Voor meer zie JNS

'Ze stelen de verkiezingen': Duizenden demonstranten in Tel Aviv steunen de revisie als 10 mensen worden gearresteerd voor het blokkeren van de hoofdweg. Demonstranten dragen borden met "Ik ben een tweederangs burger," sommigen scanderen "Arabieren zijn hoeren," "moge je dorp branden," "Kahane leeft voort."
Voor meer zie The Times of Israel

Haredi-echtpaar bruut geslagen door demonstranten in Tel Aviv. Een haredi-echtpaar reed zondag door Tel Aviv toen demonstranten hun auto omsingelden en de echtgenoot ernstig sloegen. De politie heeft nog geen contact opgenomen met het echtpaar, en het incident wordt in de reguliere media genegeerd.
Voor meer zie Arutz 7

Israël wordt geconfronteerd met 'opstand' door 'elites' die de controle over het land willen behouden. De onrust in Israël is een "opstand" van "elites die hun controle over het land willen behouden", aldus de conservatieve Amerikaans-Israëlische columniste Caroline Glick die de "tactische terugtrekking" van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu prees nadat hij verklaarde de wetgeving inzake de justitiële hervorming te pauzeren om onderhandelingen mogelijk te maken temidden van grote publieke protesten.
Voor meer zie Breibart - Vertaling - NL

Pentagon plant naar verluidt nieuw 'massavernietigingswapen' - een horde raketdragende drones. AMASS (Autonomous Multi-Domain Adaptive Swarms-of-Swarms) zo wordt het naar verluidt beschreven in federale contractdocumenten wat in een recent rapport van New Scientist is onthuld. Het controversiële plan omvat duizenden kleine lucht-, grond- en onderwaterdrones die samenwerken om vijandelijke verdediging te vernietigen. De drones zouden raketten en instrumenten dragen, waaronder GPS- en radarstoorzenders om het doel te identificeren. De biedingen voor het contract van 78 miljoen dollar werden op vrijdag 10 februari afgesloten.
Voor meer zie Study Finds

De volgende aanval op onze cultuur door migranten, geholpen door linkse radicalen, vond plaats in een lokaal van de eerste klas. In een AHS in Oostenrijk wilde een leraar de klas versieren met palmtakken. Er was ook een uitstapje naar de paasmarkt gepland. De vader van een leerling deed zijn beklag. Met succes: De schooldirecteur berispte daarop zijn lerares voor haar "christelijk fundamentalisme."
Voor meer zie RAIR

22 rabbijnen en een Arabische christen. Op de eerste sterfdag-herdenking van Amir Khoury vinden orthodoxe joden een manier om de christelijke held te eren. Bnei Brak zal dit jaar 23 nieuwe straten inwijden (sommige met een nieuwe naam). Tweeëntwintig daarvan zijn uiteraard vernoemd naar rabbijnen. Eén wordt genoemd naar een christen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Palestijnse functionaris: De enige oplossing is gewapend verzet tegen Israël totdat Palestina bevrijd is van de rivier tot de zee en van Ras Al-Naqoura in het noorden tot Umm Rashrash in het zuiden.
Voor meer zie Memri

Nieuwe Schotse leider kiest partij voor Palestijnen en heeft banden met terreurgroepen. Humza Yousaf is dinsdag bevestigd als eerste minister van Schotland en is daarmee de eerste gekleurde persoon die de Schotse regering leidt en de eerste nationale moslimleider in een westerse democratie.
Voor meer zie World Israel

() Witte Huis prijst Netanyahu's reactie op Biden's kritiek op justitiële hervorming. "Er is veel goeds aan. Hij [Netanyahu] sprak over het zoeken naar compromissen. Hij sprak over het werken aan een consensus met betrekking tot deze mogelijke justitiële hervormingen. Hij sprak over hoe onwankelbaar hij de relatie acht tussen de Verenigde Staten en Israël.
Voor meer zie World Israel

Afgrijselijk: Biden in een lollige stemming, maakt grappen over ijs vooraf aan een verklaring over de Nashville schietpartij. Steeds lager zakkend in de morele beerput. ... "Mijn naam is Joe Biden. Ik ben Dr. Jill Biden's man. En ik eet Jeni's ijs, chocolade chip. Ik kwam naar hier omdat ik hoorde dat er chocolade-ijs was."
Voor meer zie Frontpage Mag

Is Israël op weg naar een burgeroorlog? En Biden wijst Bibi af, weigert uitnodiging Witte Huis aan Israëlische leider. Ik (Rosenberg) breng het laatste nieuws over de hoogoplopende strijd over justitiële hervorming.
Voor meer zie All Israel News - Vertaling - NL

Critici waarschuwen voor 'een sleepnet van bewaking' terwijl de VS plannen voor meer 'slimme' steden doorzet. Terwijl de Amerikaanse regering, technologiebedrijven, de media en stadsontwikkelaars dubbel inzetten op het idee dat de toekomstige steden "slim" moeten zijn, waarschuwen critici dat de door technologie gedreven stadsprojecten steden zullen veranderen in "datafarms."
Voor meer zie Health Defense

Joden kregen het Heilige Land 'van goddelijk recht', zegt de Israëlische gezant tegen 70 VN-ambassadeurs tijdens schijn-seder bij de VN. ..."Het is niet alleen het verhaal van Joodse emancipatie en natievorming; het is ook het verhaal van Joods staatsschap - het legitieme recht van het Joodse volk om terug te keren naar het land dat God ons heeft beloofd. Vandaag is de moderne staat Israël de voortzetting van diezelfde Exodus. En het is een verhaal van groot succes.
Voor meer zie United with Israel

Om een potentiële Russische invasie af te wenden, zou het Verenigd Koninkrijk “10 jaar voorbereiding” nodig hebben, aldus een topgeneraal.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

De VS zijn de "zelfbenoemde werelddictator" en hun democratie is "niet meer dan een kleinzielige façade", zei de Russische secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolai Patrushev, onlangs in een interview met de Russische media Rossiyskaya Gazeta. Zijn woorden waren een antwoord op vragen over de geplande top voor democratie in de VS.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 31 maart 2023.
Voor meer zie Bidders voor Israël - NL

Pastor JD legt uit hoe en waarom het onderwijs van bitterzoete bijbelprofetie een absolute must is!
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Opgelegd. De redacteur van WND zegt: "Lange tijd de meest christelijke natie ter wereld, wordt Amerika tegenwoordig overgenomen door een nieuwe 'officiële' nationale religie, één die aan de hele bevolking wordt opgelegd door elke belangrijke maatschappelijke instelling, van regering, media en big tech, tot de academische wereld, entertainment en het bedrijfsleven."
Verder lezen - NL

Deel 16: Henoch, de Wachters, en de vergeten missie van Jezus Christus - De 144.000 als afspiegeling van de overtreding van de Wachters.
Verder lezen - NL


Donderdag 30 Maart

()  Levin belooft de hervorming door te voeren tijdens de hervatting van de Knesset, waardoor twijfels over een dialoog toenemen. Minister van Justitie zegt dat er landelijke bijeenkomsten zullen worden georganiseerd "om te laten zien wat de meerderheid van het publiek wil" en dat de wetsvoorstellen na Pesach zullen worden aangenomen, terwijl Netanyahu spreekt over consensus.
Voor meer zie The Times of Israel

De op 10 maart 2023 ondertekende overeenkomst tussen Saudi-Arabië en Iran om hun betrekkingen na een onderbreking van zeven jaar te hernieuwen heeft in Jordanië een debat op gang gebracht over de gevolgen van deze overeenkomst voor de eigen betrekkingen van het koninkrijk met Iran, en over de mogelijkheid om het voorbeeld van Saudi-Arabië te volgen.
Voor meer zie Memri>

Benny Gantz, voorzitter van de Nationale Eenheid, riep premier Benjamin Netanyahu op om "aan te kondigen dat minister Gallant [minister van Defensie] aan zal blijven, onvoorwaardelijk en zonder egoïstische spelletjes ten koste van de veiligheid van het land", naar aanleiding van berichten dat Netanyahu overweegt het ontslag van Gallant terug te draaien. Het gerucht gaat ook dat Gallant overweegt zich te verontschuldigen voor de timing van zijn verklaring tegen de justitiële hervorming, die hij aflegde toen Netanyahu in het buitenland was.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Moshe Gafni van UTJ vraagt Benny Gantz toe te treden tot de regeringscoalitie. Naar verluidt wil Gafni het evenwicht in de coalitie vergroten door Gantz en de partij Nationale Eenheid toe te voegen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), met de agressieve jihadmissie om Israël met geweld uit te roeien, heeft op haar website verklaard dat de "IDF voor onze ogen uiteenvalt". De groep speelt in op de instabiliteit in Israël in de hoop dat als de situatie aanhoudt, "de IDF niet in staat zal zijn om alle bedreigingen aan haar grenzen voldoende aan te pakken."
Voor meer zie Jihadwatch

Zullen Hamas en Hezbollah opnieuw proberen het Israëlische spinnenweb te scheuren? Vanaf hun eerste dagen hebben Hezbollah en Hamas immense waarde gezien in het nauwlettend volgen van Israëls media. Hun vertrouwen in informatie uit open bronnen is echter een tweesnijdend zwaard gebleken, aangezien beide groepen zijn misleid tot het nemen van slechte strategische beslissingen.
Verder lezen - NL

Primetime op de Israëlische tv met een aanzet tot moord op Netanyahu. Likud dient klacht in nadat bekend mediafiguur geweld voorstelt als enige oplossing voor het “probleem” Benjamin Netanyahu. Een bekende Israëlische scenarioschrijver zei tijdens een primetime interview met Channel 12 News dat Benjamin Netanyahu niet alleen een “dictator” is, maar dat hij “zal eindigen als elke andere dictator in de geschiedenis.”
Voor meer zie Israel Today - NL

Baanbrekende analyse: COVID-vaccins veroorzaakten alleen al in 2022 300.000 extra doden, 147 miljard dollar schade aan de economie. In de VS hebben COVID-19 vaccins 6,6 miljoen mensen verwond, 1,36 miljoen mensen invalide gemaakt, meer dan 300.000 extra doden veroorzaakt en de economie naar schatting 147 miljard dollar schade toegebracht - alleen al in 2022 - volgens een nieuwe analyse van Humanity Projects, een vleugel van het in Portugal gevestigde onderzoeksbureau Phinance Technologies.
Voor meer zie Children's Health Defense

Nikki Haley, Amerikaanse presidentskandidaat, hekelt Biden voor opmerkingen over justitiële hervorming. Haley zegt dat Biden's "lezing" aan Israël over de gerechtelijke wetgeving "schandalig" is aangezien de binnenlandse aangelegenheid niets met de VS te maken heeft.
Voor meer zie Ynet

Populair model en reality-tv-ster Blac Chyna verwijdert haar Baphomet-tatoeage. "Ik wil gewoon niets negatiefs of demonisch meer op mijn lichaam." De stap komt nadat Blac Chyna onthulde dat ze stopt met de "vernederende" sekssite OnlyFans en haar chirurgische lichaamsverbeteringen terugdraait nadat ze weer aansluiting heeft gevonden bij haar christelijk geloof en zich op haar verjaardag heeft laten dopen.
[ Lukas 15:7. wj ]
Voor meer zie Breitbart

()  Ehud Barak legt zijn plan uit om de gekozen regering van Israël ten val te brengen. Op maandag zat de voormalige Labour-premier Ehud Barak voor een interview op het podium van het Royal Institute of International Affairs, ook bekend als Chatham House, in Londen, om zijn contrarevolutiestrategie (in de woorden van Ehud Barak) te beschrijven, die erin bestaat slechts 3,5% van de Israëlische bevolking te mobiliseren om de democratisch gekozen regering te dwingen "ofwel te vallen ofwel te capituleren".
Voor meer zie The Jewish Press = Vertaling - NL

Itamar Ben Gvir wordt gevreesd want als hij slaagt hij de held zal zijn van Arabische Israëli's, boeren en anderen. Het is niet te zeggen hoe ver hij de volgende keer zal gaan als Itamar Ben Gvir erin slaagt in het waarmaken van de law and order campagne die van hem het verhaal maakte van de laatste verkiezingen.
Voor meer zie Imra - Vertaling - NL

Zal Israëls nieuwe linkse militie het opnemen tegen Ben Gvir's Nationale Garde? Honderden tegenstanders van justitiële hervormingen hebben een groep opgericht met de naam "Burgerpolitie" om geweld op "wrijvingspunten" te voorkomen. Ongeveer 200 Israëlische activisten hebben zich georganiseerd in een WhatsApp-groep, uit angst voor aanvallen op mede anti-hervormings demonstranten.
Voor meer zie World Israel News

Oorlog in Europa: “96 % van de Europeanen weet niet wat hun te wachten staat.” Frankrijk wordt al weken geteisterd door massale demonstraties en blokkades tegen de omstreden pensioenhervorming van president Macron.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Duizend experts, onder wie Elon Musk en oprichter Apple, slaan alarm over AI: pauzeer de ontwikkeling. De intelligentie van chatbots en computers (AI) wordt in dit tempo zó krachtig dat het de vraag is of de mens haar onder controle kan houden. Daarom moet er zo snel mogelijk een stop komen op de ontwikkeling van deze zogeheten kunstmatige intelligentie (AI). Die oproep doen ruim duizend prominente wetenschappers en techdeskundigen wereldwijd, onder wie miljardair Elon Musk, Apple-medeoprichter Steve Wozniak en de Nederlandse hoogleraar Frits Vaandrager.
Voor meer zie AD - NL

Futurist voorspelt dat mensen tegen 2045 onsterfelijk en identiek aan AI zullen zijn. Voormalig Google-ingenieur Ray Kurzweil gelooft dat de mensheid op weg is naar een singulariteit waarin de technologie ver genoeg gevorderd zal zijn om mensachtige AI te creëren.
[ En de HEERE zag dat de slechtheid van de mens op de aarde groot was Gen. 6:5a. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Arabische Israëliërs blijven grotendeels weg bij protesten voor democratie tegen wetswijziging. Deze gemeenschap is boos dat de meeste Joodse Israëli's hun rechten niet verdedigden tijdens decennia van discriminatie en voelt zich niet thuis op bijeenkomsten met generaals als sprekers.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkije: Vermiste kinderen van aardbevingen riskeren mensenhandel, orgaanoogst, seksueel misbruik. De krant Cumhuriyet berichtte op 23 februari dat een arts uit Ankara, die zich sinds de eerste dag van de aardbeving vrijwillig inzet om vermiste kinderen te helpen vinden, beweerde dat het aantal vermiste kinderen de 1000 nadert.
Verder lezen - NL

Woordvoerder John Kirby van de Nationale Veiligheidsraad probeerde de spanning te bagatelliseren die deze week ontstond nadat president Joe Biden zei dat hij premier Netanyahu niet binnenkort in Washington zal uitnodigen. Hoewel beide partijen hun meningsverschillen probeerden te bagatelliseren, was het een zeldzame openbare ruzie tussen de twee nauwe bondgenoten en weerspiegelde het de lauwe relatie tussen de regering Biden en de nieuwe regering van Netanyahu.
Voor meer zie Israelhayom

Het spelletje 'ogen staren' spelen met de Joodse Staat. Wat is er werkelijk aan de hand in Israël? Waar gaan de massale demonstraties en verstoringen in de straten, de opstand van de reservepiloten en de talloze getuigenissen en petities in Israël en de VS over?
Verder lezen - NL


Woensdag 29 Maart

()  Coalitie en oppositie voeren hun eerste besprekingen met president Herzog over justitiële hervorming. Dialoog vond plaats in "positieve sfeer" en meer oppositiepartijen zich op woensdag zullen aansluiten waarbij juist veel protestleiders er bij Gantz en Lapid op aandringen zich terug te trekken omdat de wetgeving niet is opgegeven.
Voor meer zie The Times of Israel

Likud's rechts minachten de Biden-kritiek; één MK zegt dat Israël zichzelf wel alleen kan verdedigen, Vaturi van Likud zegt dat Joodse staat 'waarschijnlijk democratischer' is dan VS als de voormalige gezant in Washington zegt dat sommige Amerikaanse functionarissen Netanyahu nu beschouwen als een 'existentieel gevaar voor Israël.'
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu verwerpt de kritiek van Biden, zegt dat Israël de wil van het volk volgt, niet de druk van de VS. "Ik ken president Biden al meer dan 40 jaar en ik waardeer zijn langdurige inzet voor Israël. Het bondgenootschap tussen Israël en de Verenigde Staten is onbreekbaar en overwint altijd de occasionele meningsverschillen tussen ons," zei Netanyahu.
Voor meer zie World Israel News

Waarom verzette de regering Biden zich tegen Israëlische justitiële hervormingen? Negeer de hypocriete praatjes van Washington over het beschermen van de democratie. Ze willen een zwakke regering die geen problemen maakt als het om Iran gaat, en ze zullen niet stoppen tot ze er een krijgen.
Verder lezen - NL

Biden zegt dat hij Netanyahu "op korte termijn" niet zal uitnodigen. "Hopelijk kan de premier handelen op een manier die een algemeen compromis oplevert," zegt Biden na een vraag over de justitiële hervormingsplannen. Netanyahu reageert door te zeggen dat Israël een "soeverein land" is. MK Dan Illouz stuurt brieven naar het Congres en zegt dat de Amerikaanse president "een grens heeft overschreden."
Voor meer zie Israelhayom

"De Mossad werkt, samen met haar partners in de gemeenschap, onophoudelijk om voorgenomen Iraanse aanvallen over de hele wereld te verijdelen." De Griekse politie heeft in Athene twee Pakistani gearresteerd op verdenking van het plannen van aanslagen tegen Israëlische en Joodse doelen, onthulden de autoriteiten dinsdag.
Voor meer zie United with Israel

Ben-Gvir naar Biden: De Verenigde Staten moeten begrijpen dat Israël een onafhankelijk land is en "niet de zoveelste ster op de Amerikaanse vlag." De Israëlische minister van Cultuur en Sport Miki Zohar beschuldigde de VS ervan "in nepnieuws te trappen" rond de wetgeving over de justitiële hervorming.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Palestijnse journalist Rashid Hassan heeft in het Jordaanse dagblad Al-Dustour een column gepubliceerd met de titel "Ramadan, de maand van de Jihad". ... Hij riep daarom de Palestijnen op zich te mobiliseren en tijdens de Ramadan naar Jeruzalem te komen om Al-Aqsa te verdedigen, en drong er bij de moslimnatie op aan zich achter het Palestijnse volk te scharen, de normalisatie met Israël te stoppen en de banden met de Joden te verbreken, die "geen enkel verbond of belofte nakomen en van nature tot verraad geneigd zijn."
Voor meer zie Memri

Dodelijke opstand. Zonder God stevenen we af op de afgrond van een catastrofe. Te midden van alle onrust, verwarring en chaos die we in de wereld ervaren, is opstand zeker het juiste woord om het samen te vatten. Zoals Paulus in zijn tweede brief aan de Thessalonicenzen schrijft, is een dergelijk scenario een alarmerende voorbode van de opkomst van de antichrist in de aanloop naar de terugkeer van de ware Christus, Messias Jesjoea.
Voor meer zie Israel Today - NL

()  Yesh Atid roept op tot de creatie van een Israëlische grondwet. de partij van oppositieleider Yair Lapid zegt dat hij tijdens onderhandelingen in de President zijn Residency om belangrijke hervormingen heeft gevraagd. "We hebben de president verteld dat we in het 75e jaar van de staat Israël een echte verandering kunnen doorvoeren - niet alleen cosmetische ingrepen, maar een algemeen aanvaarde grondwet op basis van de waarden van de Onafhankelijkheidsverklaring," zei de delegatie in een verklaring.
Voor meer zie Arutz 7

Een Jordaans overheidsorgaan verzorgt een "Zonden van de Nakba"-rondleiding in de hoofdstad van Israël, waarbij de oprichting van de Joodse staat wordt voorgesteld als een ramp voor het Palestijnse volk en een onjuiste versie van de militaire geschiedenis wordt gepromoot.
Voor meer zie World Israel News

Elektrische auto's maken de auto-industrie failliet. Alleen een overheidsverbod op auto's kan hen redden. In tegenstelling tot de meeste automakers, rapporteert Ford haar elektrische auto cijfers afzonderlijk, maar deskundigen schatten dat de meeste autobedrijven soortgelijke bedragen verliezen op de doodlopende business.
Voor meer zie Frontpage - Vertaling - NL

De lidstaten van de Europese Unie hebben dinsdag een emissieverordening goedgekeurd op grond waarvan het blok de verkoop van nieuwe auto's en bestelwagens die kooldioxide uitstoten in 2035 zal stopzetten.
Voor meer zie ZeroHedge

In het voorjaar van 2020 hoorden we dat Operation Warp Speed hard aan het werk was om sneller dan ooit tevoren een vaccin te maken. Uit de decennialange geschiedenis van de ontwikkeling van vaccins wisten we dat het maken van vaccins 5 tot 10 jaar duurde. De daaropvolgende klinische proeven konden langer duren, schrijft Alan Lash.
Voor meer zie Frontnieuws

Rechtse activisten houden 'linkse' chauffeurs aan en bedreigen hen bij 2 kibboets-ingangen. De menigte verbrandt banden, gooit met stenen, eist dat inwoners van de gemeenschap Netanyahu en Ben Gvir loven om naar huis te mogen, de laatste in een reeks agressieve acties van regeringsaanhangers.
Voor meer zie The Times of Israel

Godzijdank heeft Netanyahu de justitiële hervorming op pauze gezet - nu moet hij nationale consensus bereiken voor een definitief wetsontwerp - hier is waarom. De Israëlische president Herzog en voormalig minister van Defensie Gallant verdienen ook lof voor het aansporen van de premier om echte gesprekken te beginnen en naar een compromis te zoeken.
Verder lezen - NL

Pinchas Idan, voorzitter van het personeelscomité van de luchthavenautoriteit, heeft dinsdag toegegeven dat de staking die hij maandag aankondigde - en die een van de factoren was die premier Benjamin Netanyahu ertoe aanzette te capituleren en de justitiële hervorming op te schorten - illegaal was. Idan, die lid is van de Likud partij, stelde zelfs voor aan alle passagiers die getroffen waren door de staking: "Ga naar de rechtbank, dien een rechtszaak in tegen mij en de Histadrut, en wat ze ook beslissen, ik zal het accepteren." ....En dus lijkt het erop dat de staking werd gecoördineerd met Netanyahu om hem te helpen een overtuigende zaak te maken tegen zijn minister van Justitie, Yariv Levin, die tot voor kort had gedreigd af te treden als zijn justitiële hervorming zou worden opgegeven.
Voor meer zie The Jewish Press

Een duidelijk en aanwezig gevaar. Voor de meeste christenen lijkt het totaal ongevaarlijk. Veel predikanten die het promoten hangen ook het Evangelie van genade aan; zij prediken Jezus als de enige weg naar de hemel.
Verder lezen - NL

Deel 15: Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - De antichristelijke figuur, de Wachters en de Nephilim. Hoewel het voor ons een volkomen onwaarschijnlijke overweging is, zijn er een aantal aanwijzingen dat, toen bepaalde Tweede Tempelperiode Joden en vroege Christenen dachten over de Antichrist, de grote vijand van de Messias, zij ook dachten aan wat er gebeurde in Genesis 6:1-4 en het Wachterverhaal van 1 Henoch 6-16.
Verder lezen - NL


Dinsdag 28 Maart

()  Herzog belt premier, Gantz, Lapid om besprekingen over een compromis te starten na stopzetting van de revisie. De president dringt er bij partijleiders op aan om onderhandelingsteams samen te stellen voor sessies in zijn residentie; Gantz beantwoordt snel telefoontje, reikt Netanyahu de hand door hem te bedanken voor stopzetten revisie.
Voor meer zie The Times of Israel

Extreemrechtse groep valt Arabieren aan bij een revisieprotest, scanderen 'moge je dorp branden'. Aanvallen volgen op landelijke protesten voor en tegen de reorganisatie die uitlopen op botsingen met de politie; 38 gevangenen in Tel Aviv waar anti-regeringsdemonstranten de wegen blokkeerden.
Voor meer zie The Times of Israel

Het massaprotest tegen de door de regering geplande justitiële hervormingen heeft maandag een hoge vlucht genomen met de aankondiging van een reeks stakingen die elke burger in het land zouden moeten treffen. Arnon Bar-David, hoofd van de Histadrut Arbeidsfederatie, kondigde 's ochtends tijdens een persconferentie een "historische" staking aan. Dit is "de juiste manier," zei hij, "om het land weer gezond te maken," als "werkgevers en werknemers de handen ineenslaan en de staat Israël stilleggen."
Voor meer zie World Israel News

Protesten houden aan nadat Netanyahu justitiële hervorming opschort. Pro- en anti-regeringsprotesten houden aan in Jeruzalem - Vakbond Labor annuleert wel de geplande staking na de aankondiging door Netanyahu.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Linkse Israëli's sluiten zich aan bij Palestijns protest in Londen en dachten sympatie te krijgen. "Wij respecteren jullie," zeiden de Israëli's, die protesteerden tegen het bezoek van premier Benjamin Netanyahu aan het Verenigd Koninkrijk, tegen de anti-Israël demonstranten. Ze wilden echter geen de vlaggen naast elkaar en wilden ook geen respect betonen aan de Israëliërs.
Voor meer zie Twitter

High Noon voor Netanyahu. Mee eens of niet, zijn hardheid verdient bewondering. Je moet je afvragen of Benjamin Netanyahu ooit de vereerde klassieke film "High Noon" heeft gezien. Zo ja, hoe vaak? Zo nee, waarom niet?
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

Katholiek Joe Biden wil pro-lifers dwingen te betalen voor abortussen. Een van de meest weerzinwekkende aspecten van de sinistere corruptocraat Old Joe Biden's zorgvuldig gecultiveerde publieke persona als sympathieke Lunchbucket Joe is zijn opzichtige valse vroomheid. "Ik ga naar de mis en bid de rozenkrans. Ik vind het ongelooflijk troostend," beweerde Biden in een campagneadvertentie voor 2020, en de gevestigde media hebben deze onzin ook doorgedrukt.
Voor meer zie Frontpage Mag

In een artikel in het Palestijnse dagblad Al-Ayyam besprak Ashraf Al-'Ajrami, lid van Fatah en voormalig minister van Gevangenenzaken in de Palestijnse Autoriteit (PA), onder meer de gevolgen van de huidige protesten in Israël voor de Palestijnse arena. Al-'Ajrami schreef dat de Palestijnen niets te winnen hebben bij de beroering in Israël. Dit, zegt hij, komt omdat het Palestijnse volk verdeeld is en haar regering een dieptepunt heeft bereikt door het ontbreken van enige schijn van democratie, zoals de scheiding der machten, het houden van verkiezingen, transparantie en de rechtsstaat.
Voor meer zie Memri

Actuele ontwikkelingen, gezien vanuit Bijbels perspectief. Dagelijks vallen we van de ene verbazing in de andere. Niemand lijkt te kunnen verklaren waarom we ons eens zo succesvolle land zo makkelijk opofferen aan machten en bewegingen die overduidelijk niet het beste met het land voorhebben. Nederland, Europa en eigenlijk de gehele westerse wereld zijn meer verdeeld dan ooit.
Verder lezen - NL

()  Avi Maoz: "Links staat op het punt hun staatsgreep te voltooien." Hoofd van Noam-partij hekelt besluit om wettelijke hervorming te stoppen: "Het heeft geen zin meer om te gaan stemmen. Hij beschreef in zijn toespraak hoe terugtrekken de overwinning aan de elites zou geven en het stemmen tot een volkomen zinloze oefening zou maken.
Voor meer zie Arutz 7

Protest Likudpartij: "Wie de hervorming tegenhoudt, verliest ons vertrouwen." Duizenden partijleiders en activisten ondertekenen brief aan Likud-MK's die aandringen op hervormingen. Meer dan 70 hoofden van afdelingen en organisaties van de Likud-partij hebben hun oproep aan de ministers en leden van de Knesset van hun partij gepubliceerd, waarin zij eisen dat het programma voor de hervorming van het gerechtelijk apparaat van de regering niet wordt stopgezet en dat al het nodige wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de Knesset de daarin opgenomen wetgeving goedkeurt.
Voor meer zie Arutz 7

Een "verzets"-coup heeft zojuist de Israëlische democratie verslagen. Een vals verhaal over Netanyahu's "gerechtelijke staatsgreep" kan zijn doel bereiken om hem ten val te brengen. Maar meer dan dat zijn de gevolgen voor toekomstige regeringen en de betrekkingen tussen de VS en Israël onheilspellend.
Verder lezen - NL

Voormalig Jordaans minister van Binnenlandse Zaken Samir Habashneh: Israël wordt een Joodse ISIS daarom moeten de Jordaniërs wapens en munitie opslaan tegen deze dreiging.
Voor meer zie Memri

In ruil voor zijn steun aan het uitstel van de justitiële hervorming krijgt minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir de leiding over een civiele "nationale garde" die de openbare veiligheid moet versterken. Ben-Gvir had eerder gedreigd uit de regering te stappen als premier Benjamin Netanyahu de hervorming zou tegenhouden.
Voor meer zie World Israel News

De 28-jarige persoon, eerst aangemerkt als een vrouw, die de Covenant School in Nashville zou hebben aangevallen is geïdentificeerd als Audrey Hale, die volgens de politie transgender is. De politie denkt dat Hale een voormalige student was op de christelijke school.
Voor meer zie Breitbart

Kohelet Forum noemt de opheffingsclausule "volslagen idioot. Het gaat niet gebeuren. Invloedrijke rechtse denktank beweert dat alleen de haredi politieke partijen willen dat de wet wordt aangenomen. Een van de meest omstreden onderdelen van het hervormingspakket van de regering is de opheffingsclausule, die de regering in staat zou stellen uitspraken van het Hooggerechtshof die de wetgeving van de Knesset ongeldig maken, te verwerpen. De clausule, die door elementen binnen de coalitie lang als essentieel werd gepromoot om de macht van het Hof in te perken, heeft haar eerste lezing in de Knesset doorstaan, maar haar toekomst is nu onzeker.
Voor meer zie Arutz 7

Maandagavond kondigde premier Benjamin Netanyahu aan dat hij de wetgeving inzake de justitiële hervorming opschortte om onderhandelingen met de oppositiepartijen mogelijk te maken en hopelijk tijdens de zomersessie van de Knesset tot een gemeenschappelijk standpunt te komen. Maar op dinsdagochtend ontdekten de oppositiepartijen dat de coalitie de eerste fase van het wetsvoorstel, over de samenstelling van de commissie voor de verkiezing van rechters, aan een plenaire stemming had onderworpen. Het wetsvoorstel was maandag in de commissie afgerond.
Voor meer zie The Jewish Press

De chaos in de straten van Israël vandaag is een voorproefje van wat er in de Verenigde Staten zal gebeuren als een Republikein, met name Donald Trump, in 2024 het presidentschap wint: links zal proberen het land onbestuurbaar te maken.
Voor meer zie Breitbart

De onheilspellende wending van de regering Biden tegen Israël. Op dinsdag ontbood het State Department de Israëlische ambassadeur bij de VS, Michael Herzog, om uitleg te eisen over de intrekking door de Knesset van de wet uit 2005 die Joden verbiedt te wonen in vier gemeenschappen in Noord-Samaria.
Verder lezen - NL

De Satan Profetie, deel 2. Terwijl ik onze studie over de val van Lucifer en de gevolgen daarvan voortzet, moeten we nadenken over de aard van het gebroken universum waarin we leven. Er is iets dat moeilijk te begrijpen is voor Christenen. Namelijk, een soevereine God - de schepper - heeft toegestaan dat een kwaadaardig regime ontstond en groeide binnen Zijn schepping.
Verder lezen - NL


Maandag 27 Maart

()  Netanyahu bevriest naar verwachting wetgeving voor justitiële hervorming. Histadrut hoofd kondigt algemene staking aan. - Geen vluchten van Ben-Gurion Airport tot nader order.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Te midden van protesten na het ontslag van Gallant, groeit de roep in de coalitie om justitiële hervorming tegen te houden. Barkat zegt dat een "hervorming" nodig is, maar "niet tegen de prijs van een burgeroorlog"; Shas, UTJ geven aan dat ze Netanyahu zullen steunen, wat Netanyahu ook besluit; Levin dreigt met opstappen; Otzma Yehudit zegt door te gaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister van Justitie Levin: Ik steun Netanyahu's besluit om de wetgeving te bevriezen. "Als lid van de Likud respecteer ik elke beslissing die premier Netanyahu neemt met betrekking tot de juridische processen van de justitiële hervorming. Dit, uit het besef dat een situatie waarin iedereen doet wat hij wil, kan leiden tot het vallen van de regering en de ineenstorting van de Likud," zei Levin in een verklaring.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Protest justitiële hervorming gaat door terwijl Israël wacht op verklaring premier. Premier Netanyahu zou maandagochtend een verklaring afleggen, maar die werd uitgesteld zonder dat er een nieuw tijdstip werd gegeven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu wil justitiële hervorming enkele weken uitstellen. Otzma Yehudit dreigt de regering te laten vallen als justitiële hervorming wordt opgeschort, nu premier tweede vergadering coalitieleiders bijeenroept. Premier Benjamin Netanyahu is van plan maandag een tweede bijeenkomst te houden met coalitieleiders in een poging hun steun te winnen voor een tijdelijk uitstel van het plan voor justitiële hervorming.
[ Ook al stopt men de hervorming, de verdeeldheid blijft als men geen eerlijk rechtssysteem heeft. wj ]
Voor meer zie Arutz 7

Daniella Weiss is het hoofd van de Nachala Settlement Movement, die joodse gemeenschappen in Judea en Samaria opricht en opbouwt, en tevens voormalig burgemeester van de stad Kedumim. Nu de regering in beroering is omdat coalitieleden de premier oproepen om het programma voor justitiële hervorming stop te zetten terwijl de protesten in het hele land voortduren, deed zij een beroep op Netanyahu om niet terug te krabbelen.
Voor meer zie Arutz 7

Demonstranten omsingelen de auto van minister Yitzhak Wasserlauf (Otzma Yehudit) als hij vader naar de spoedeisende hulp brengt. "Daar is de minister!" riepen demonstranten en verhinderden dat de auto naar het ziekenhuis reed. De politie moest de weg vrijmaken.
Voor meer zie Arutz 7

Twee Amerikaanse militaire bases in het oosten van Syrië zijn het doelwit geworden van een klaarblijkelijke vergeldingsaanval voor luchtaanvallen die de Verenigde Staten vrijdag hebben uitgevoerd. De Amerikaanse aanval was naar verluidt in een reactie op de dood van een Amerikaanse contractor vermoedelijk door een Iraanse drone.
Voor meer zie All Arab News

Pornografie in de scholen? Bob Dylan zag het aankomen. Misschien is Dylan toch een profeet. Op het podium in Omaha op 25 januari 1980 zei Dylan, midden in een felle controverse over het feit dat hij christen was geworden: "Jaren geleden zeiden ze dat ik een profeet was.
Verder lezen - NL

USA Today heeft voor de tweede keer op rij een transgender als "vrouw van het jaar" gekozen, en deze keer is het iemand die pleit voor geslachtsverandering van kinderen.
Voor meer zie Summit News

()  Religieus Zionisme parlementariër Tzvi Sukkot marcheerde zondag door het Arabische dorp Huwara in Samaria, waar uren eerder twee soldaten van de Israel Defense Forces gewond raakten bij een drive-by terroristische schietpartij. Sukkot droeg een Israëlische vlag en liep op een van de hoofdwegen in een door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad, waar de afgelopen maand drie terroristische aanslagen zijn gepleegd.
Voor meer zie World Israel News

Westelijke Muur is 'islamitisch', zegt het officiële TV kanaal van de Palestijnse Autoriteit. Het programma, geïdentificeerd door Palestinian Media Watch, stelt: "Het is gemakkelijk om van [het Oostenrijkse Pelgrim Hospice] naar de heilige plaatsen in de Oude Stad [van Jeruzalem] te gaan, zoals de Kerk van het Heilige Graf, de gezegende Al-Aqsa Moskee, de Islamitische Al-Buraq Muur [d.w.z. de Westelijke Muur], en zelfs de Olijfberg."
Voor meer zie United with Israel

De door de VS gesteunde kleurenrevolutie in Israël heeft zojuist crisisproporties bereikt. Amerika meent dat het ten koste van alles moet doen om te voorkomen dat de Israëlische staat onder het herstelde leiderschap van Bibi zijn soevereine recht uitoefent om te balanceren tussen de door de VS geleide Gouden Miljard van het Westen en de Chinees-Russische Entente in de Nieuwe Koude Oorlog, in plaats van resoluut de kant van eerstgenoemde tegen laatstgenoemde te kiezen.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Vluchten vanuit Israël staan aan de grond door een algemene staking als de premier ruzie maakt met de coalitiegenoten. In het licht van Netanyahu's op handen zijnde besluit om de justitiële revisie uit te stellen, barst er onenigheid los tussen Likud en haar coalitiegenoten in de Knesset, wat leidt tot uitstel van de aankondiging.
Voor meer zie Israelhayom

Wanneer een elektrisch voertuig een aanrijding krijgt, zelfs bij een klein ongeval, vernietigen verzekeringsmaatschappijen de hele auto omdat de batterij moet worden weggegooid.
Voor meer zie Frontnieuws

Slimme' maskers voor koeien? Gates investeert 4,7 miljoen dollar in gegevensverzamelende Faceware voor vee. De Bill & Melinda Gates Foundation heeft deze maand een subsidie van 4,8 miljoen dollar toegekend aan ZELP, dat beweert dat zijn technologie voor kunstmatige intelligentiemaskers voor vee de uitstoot van methaan zal verminderen en de klimaatverandering zal tegengaan.
Voor meer zie Children's Health Defense

Het aantal gewonden bij de aardbeving van M5,6 die het noordwesten van Iran op vrijdag 24 maart 2023 deed schudden, is opgelopen tot 239, aldus het Iraanse Studenten Nieuwsagentschap (ISNA).
Voor meer zie The Watchers

Tacheles en Aviel – Keuze tussen eenheid onder het volk of wettelijke hervormingen. Tacheles, ik ( Aviel Schneider) spreek open en eerlijk mijn mening uit. In klare taal en zonder omhaal van woorden zal ik tot de kern van de zaak komen. Als reactie op interne en externe bedreigingen sprak de Israëlische minister van Defensie over stopzetting van de justitiële hervorming.
Voor meer zie Israel Today - NL

De Naties woeden. Het moderne Israël viert binnenkort zijn 75e verjaardag. Die 75 jaar zijn vol moeilijkheden en tragedies geweest. Maar ze zijn ook een tijd geweest van verbazingwekkende wonderen.
Verder lezen - NL

Deel 14: Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - De zonde van de Wachters, de Nephilim en de Antichrist. Zoals te verwachten valt, werkt het Henochiaanse verhaal van de overtreding van de Wachters op de achtergrond van bepaalde punten van de nieuwtestamentische eschatologie.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina