Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 12 April

()  Vermoedens groeien dat Hamas misschien niet meer 40 levende gijzelaars heeft om te ruilen voor gevangenen. Amerikaanse functionarissen die bekend zijn met de inlichtingendiensten hebben gezegd dat de meeste gijzelaars niet meer in leven zijn.
Voor meer zie World Israel News

Biden neemt het islamistisch standpunt over in een staakt-het-vuren zonder vrijlating van de gijzelaars. De grimmige klucht van het onderhandelen met islamitische terroristen verloopt altijd op dezelfde manier. De terroristen blijven aanvallen terwijl ze spelen het slachtoffer te zijn, stellen steeds hogere eisen en zodra je met ze gaat onderhandelen, leiden de onderhandelingen nooit tot vrede en garanderen ze niet eens op betrouwbare wijze de vrijlating van gijzelaars.
Voor meer zie World Israel News

IDF doodde de zonen van Hamas-chef zonder toestemming van Netanyahu. Netanyahu werd naar verluidt "verrast" toen hij werd geïnformeerd over de aanval die de zonen van het hoofd van het Hamas politbureau doodde.
Voor meer zie World Israel News

De strategie van Hamas is nu om Israël wereldwijd onder druk te zetten om het conflict te beëindigen voordat Gaza instort. Het leiderschap van Hamas in Rafah blijft zich vastklampen aan fanatieke visioenen van een uiteindelijke overwinning, zes maanden na de oorlog die het met Israël is begonnen, aldus Israëlische waarnemers. "Zolang ze niet beslissend verslagen zijn, hebben ze een kans om in Gaza in leven te blijven.
Voor meer zie World Israel News

'Hamas rekent op overwinning via Biden', waarschuwt voormalige inlichtingenofficier. Het leiderschap van Hamas in Rafah houdt vast aan fanatieke visioenen van een uiteindelijke overwinning, zes maanden na de oorlog die het met Israël is begonnen, aldus Israëlische waarnemers.
Verder lezen - NL

Macron bedreigt Rusland eerst met troepen en koopt vervolgens voor 600 miljoen euro aan gas van Moskou in de eerste drie maanden van 2024. Macron mag dan wel hard praten over Rusland, maar hij heeft in slechts enkele maanden honderden miljoenen aan Moskou overhandigd.
Voor meer zie Remix

Senator Tom Cotton - "Waarom moet Israël hulp bieden aan Gaza? Tijdens de Tweede Wereldoorlog gaven we geen hulp aan Duitsland of Japan en de acties van de regering Biden ondermijnen Israël.Bron: X

De triomf van bloedlastering. Volgens La Presse in Canada is de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een vampier en staat hij op het punt om het leven uit de Palestijnen te zuigen in Rafah, de laatste buitenpost van Hamas in het zuiden van Gaza.
Verder lezen - NL

Vanuit Shomron. Sinds 1 april, toen de hoge Iraanse generaal Zahedi in Damascus geëlimineerd werd, is Israel in extra verhoogde staat van paraatheid gebracht. Zahedi was onder meer verantwoordelijk voor het plannen van aanslagen in Israel.
Verder lezen - NL

Tucker Carlson hekelt pro-Israël christenen. Antisemitische vuiligheid' - Amerikaanse conservatieven bekritiseren Tucker Carlson voor anti-Israël 'hit piece.' De rechtse presentator Tucker Carlson kwam dinsdag onder vuur te liggen nadat hij het had gemunt op christelijke aanhangers van de staat Israël tijdens een interview met een anti-Israël dominee.
Voor meer zie World Israel News

Tucker Carlson's interview met 'Palestijnse pastor.' In een profetie van Zacharia, ongeveer 3000 jaar geleden, lezen we: "Zie, Ik zal Jeruzalem maken tot een beker die alle volken rondom doet bedwelmen. Nu zal degene die Jeruzalem belegert ook tegen Juda zijn.
Verder lezen - NL

De dreiging van een UAV-zwermaanval, een centraal concept in de gevechtsdoctrine van de radicale as onder leiding van Iran, vormt een belangrijke en zich ontwikkelende uitdaging voor de regionale stabiliteit en veiligheid, in het bijzonder voor Israël. Dit geldt vooral in het licht van de Iraanse dreiging met vergelding voor de uitschakeling (op 1 april) van de commandant van de Quds Force in Syrië en Libanon, Mohammad Reza Zahedi (Hasan Mahdavi).
Voor meer zie Alma Research and Education Center - Vertaling - NL

()  Terwijl de oorlog tussen Israël en Gaza voortduurt, bereidt Israël zich ook voor op scenario's in andere gebieden, zei premier Benjamin Netanyahu op donderdag, midden in de bezorgdheid dat Iran voorbereidingen treft om Israël aan te vallen als reactie op het doden van hoge Iraanse commandanten.
Voor meer zie Israelhayom

De Iraanse dreiging wordt werkelijkheid: Teheran heeft verklaard dat het Israël binnen de komende 48 uur zal treffen. Israëlische hackers hebben al gedreigd de Iraanse cyberinfrastructuur vanavond te verstoren. Ondertussen bereidt Israël zich voor op alle mogelijke militaire scenario's, zowel in het noorden als in het zuiden. Volgens The Wall Street Journal heeft Ali Khamenei, de Iraanse Opperste Leider, verschillende plannen voorgelegd gekregen om Israël aan te vallen, waaronder een raketaanval op Haifa, het richten op de raketfaciliteit in Dimona of het inzetten van kruisraketten voor de middellange afstand.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De leider van interne beveiliging van Hamas is geëlimineerd. De eliminatie van Ridwan Mohammed Abdallah Ridwan zal Hamas belemmeren in het overnemen van humanitaire hulp die Gaza binnenkomt, zegt de IDF. Ridwan gaf bevelen aan Hamas-agenten en was verantwoordelijk voor het aansturen van gewapende terroristen om de controle over humanitaire hulpvrachtwagens in de noordelijke Gazastrook over te nemen. Zijn eliminatie vermindert de mogelijkheden van Hamas om humanitaire hulp in het gebied van Jabalya aan te vallen en onder controle te krijgen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Ismail Haniyeh, het hoofd van het politieke bureau van Hamas, kwam naar een ziekenhuis in Doha, Qatar om zijn vrouw Amal te vertellen over de dood van drie van hun zonen en drie van hun kleinkinderen in een Israëlische luchtaanval. Hij vertelde zijn vrouw pas gisteren over de aanval, een dag na de aanval, waarna de twee poseerden voor een foto waarop ze allebei glimlachten en een "V" teken maakten voor "overwinning". Haniyeh vertelde het aan Hezbollah gelieerde Al-Mayadeen netwerk dat de Israëlische media "zeiden dat ze mijn kinderen en kleinkinderen hebben gedood om Hamas onder druk te zetten zijn positie in de onderhandelingen te veranderen - dit zal niet gebeuren."
Voor meer zie Arutz Sheva

IDF en de Mossad keuren de aanvalsplannen op Iran goed. Volgens een rapport is Iran van plan Israël aan te vallen in de komende 24-48 uur. Gallant vertelt zijn Amerikaanse tegenhanger dat als Israël wordt aangevallen, het zal reageren door Iraans grondgebied aan te vallen.
Voor meer zie Ynet

Israël zet Britse en Franse anarchisten uit die de veiligheidszone doorbroken hebben. Twee buitenlandse anarchisten die aan het ageren waren in het gebied ten zuiden van de Hebronberg en verschillende keren een afgesloten militair gebied binnengingen, werden deze week Israël uitgezet en hun inreisvisa werden voor de nabije toekomst geweigerd, meldde HaKol HaYehudi op donderdag.
Voor meer zie The Jewish Press

Hamas-functionaris zegt dat een staakt-het-vuren nodig is om gijzelaars in Gaza te kunnen lokaliseren. In een verklaring erkent Naim de complexe aard van de gijzelingssituatie, met individuen die op verschillende locaties door verschillende groepen worden vastgehouden.
Voor meer zie I24News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 12 april 2024.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Irans steun van meer dan 220 miljoen dollar aan Hamas zo is onthuld in The Times. Geheime brieven die tijdens de Gaza-oorlog werden gevonden, tonen de aanzienlijke financiële steun van de Iraanse regering aan de Palestijnse islamistische groepering Hamas voor een totaal van minstens 222 miljoen dollar tussen 2014 en 2020, volgens een exclusief rapport van The Times.
Voor meer zie Iran International

Hoe dichterbij we komen, hoe gekker het wordt. Pastor JD legt uit hoe gekker alles en iedereen wordt in de wereld, hoe dichter we bij de voortijdige opname en het einde van de wereld komen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Kruitvat Deel 42: Het jericho-project-een "nieuw testament" thuiskomst. Hebben jullie lezers ooit gehoord van de ichthus? Misschien niet, maar je hebt het ongetwijfeld gezien.
Verder lezen - NL


Donderdag 11 April

()  Netanyahu: "We zullen de eliminatie van de bataljons van Hamas voltooien, ook in Rafah. Geen enkele macht ter wereld zal ons tegenhouden.... Na wat [Hamas] heeft gedaan, zal het dit niet meer kunnen doen. Het zal ook niet meer bestaan," zei de premier tijdens een receptie voor IDF rekruten op de Tel Hashomer basis in Ramat Gan.
Voor meer zie JNS

Een Palestijns meisje deelt een video van het huis van haar familie voor en na de voortdurende Israëlische aanval op Gaza.
Voor meer zie X

Biden noemt Netanyahu's aanpak 'een vergissing' en zegt tegen Israël: 'Roep gewoon op tot een staakt-het-vuren.' Biden uit scherpe kritiek op Israëlisch oorlogsbeleid in Gaza en eist meer hulp.
Voor meer zie All Israel News

56 democratische congresleden eisen Israëlisch wapenembargo. De brief begon met het uiten van "gedeelde bezorgdheid en verontwaardiging over de recente Israëlische luchtaanval die zeven medewerkers van World Central Kitchen Aid doodde, waaronder een Amerikaanse burger.
[ Hoewel ze zelf verantwoordelijk zijn voor veel meer burgerslachtoffers en daarover zwegen. wj ]
Voor meer zie World Israel News

Nadat de IDF twee hoge officieren had ontslagen omdat ze medeverantwoordelijk waren voor het per ongeluk doden van zeven hulpverleners in Gaza, trok de moeder van een Israëlische gijzelaar die per ongeluk door de IDF werd gedood, de beslissing in twijfel in een aangrijpende brief aan de stafchef van het leger. 'Is het bloed van mijn zoon minder belangrijk?'
Voor meer zie All Israel News

Vlak voor zonsverduistering: Geheim overheidsexperiment om zon te blokkeren. Een week geleden voerde een groep ingenieurs een experiment uit op het dek van de Hornet, een uit de vaart genomen vliegdekschip dat geparkeerd lag in de baai van San Francisco. Het experiment, dat slechts een paar dagen voor een totale zonsverduistering werd uitgevoerd, was bedoeld om de mogelijkheid te onderzoeken om de zon te blokkeren.
Voor meer zie Israel365 News

De Diepe Staat bereidt zich voor op een overwinning van Trump. We hebben ons allemaal afgevraagd of de oplossing al vastligt. Gezien de onregelmatigheden bij de laatste verkiezingen en de manier waarop het hele Amerikaanse establishment zich achter één partij schaarde, is een overwinning van Biden in november misschien al een uitgemaakte zaak.
Voor meer zie Epoch - Vertaling - NL

De aanval, die naar verluidt gericht was op een voertuig, doodde drie van Haniyeh's zonen en een aantal van zijn kleinkinderen. Een aanval van de Israëlische luchtmacht in het Al-Shati Camp aan de noordelijke kust van Gaza doodde zes familieleden van Hamasleider Ismail Haniyeh, meldden Arabische media op woensdag.
Voor meer zie United with Israel

Vrijgelaten gijzelaar vertelde te zijn verkocht door Palestijnse burgers aan Hamas. Nili Margalit, 42, is op een tournee door Europa om aandacht te vragen voor de 133 Israëlische gijzelaars die nog steeds gevangen zitten, vertelde aan het Franse tijdschrift Le Point maandag dat het Palestijnse Arabische burgers waren, niet Hamas, die haar op 7 oktober ontvoerden uit haar huis in Nir Oz.
Voor meer zie United with Israel of Israel Today - NL

Het moment dat Hamas-leider hoorde dat zijn zonen waren gedood in een Israëlische luchtaanval.
Voor meer zie World Israel News

()  Een Iraanse vergeldingsaanval op Israël is op handen, zegt de Amerikaanse inlichtingendienst. Het blijft alleen onduidelijk of de aanval zal komen vanaf Iraans grondgebied of via haar proxies in de regio. Volgens een rapport van Bloomberg op woensdagavond geloven de Verenigde Staten dat een grote aanval van Iran op Israël op handen is en in de komende dagen zou kunnen plaatsvinden.
Voor meer zie Israelhayom

Wachten tot de volgende klap valt in het Midden-Oosten. Er is een enorme hoeveelheid speculatie geweest over wanneer en hoe Iran Israël zal aanvallen. In de nasleep van Israëls verbluffende luchtaanval op een gebouw direct naast de Iraanse ambassade in Damascus, beloofden Iraanse functionarissen dat er een zeer "harde" reactie zou komen.
Verder lezen - NL

Biden waarschuwt Iran: Onze toewijding aan de veiligheid van Israël is ijzersterk. Hij noemde de kwestie specifiek tijdens zijn inleidende opmerkingen en legde uit: "We willen ook de Iraanse dreiging aanpakken om een belangrijke aanval op Israël te lanceren."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ook Blinken vertelt Gallant dat de VS 'achter Israël staat tegenover de Iraanse dreiging.' Israëlische bron bevestigt aan i24NEWS dat Iraanse aanval zeer waarschijnlijk binnenkort komt.
Voor meer zie I24News

Wie kan de Democratische afkeer van Israël stoppen? De wending tegen de Joodse staat heeft zich verspreid van "The Squad" tot Joe Biden, met uitzonderingen zoals Pennsylvania Sen. John Fetterman die zich verzet tegen het pro-Hamas tij.
Voor meer zie JNS

Biden dringt er bij Hamas op aan 'in beweging te komen inzake het gijzeling-voorstel.' "Het is nu aan Hamas. Ze moeten werk maken van het voorstel dat is gedaan, zodat we deze gijzelaars thuis krijgen waar ze horen," zei Biden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Indonesië is op weg naar een normalisering van hun betrekkingen met Israël. Naar verluidt is 's werelds grootste moslimland bereid de betrekkingen met 's werelds enige Joodse staat te normaliseren om lid te worden van de OESO.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een natie in één dag geboren. In dit fascinerende vers vergelijkt Jesaja de wedergeboorte van de Israëlische natie na de langdurige ballingschap met de geboorte van een kind. Jesaja stelt een reeks retorische vragen, waarmee hij impliceert dat de plotselinge geboorte van een natie "op één dag" ongekend en daarom wonderbaarlijk is. Maar is dit eigenlijk wel waar?
Verder lezen - NL

Als de Bijbel geen profetie had... zou er geen einde in zicht zijn. Stel je de Bijbel eens voor zonder profetieën erin. Stel je voor dat God had besloten ons niets te vertellen over de wederkomst, de uiteindelijke overwinning op het kwaad en ons toekomstige thuis in de hemel en de eeuwigheid.
Verder lezen - NL

Satans Koninkrijk. Achter de valse informatie die vandaag de dag de lucht doordrenkt, schuilt Satans agenda om zijn koninkrijk op aarde te vestigen met de man der wetteloosheid aan het roer.
Verder lezen - NL

Is Openbaring moeilijk te begrijpen... of moeilijk te geloven? Sommige mensen vinden het moeilijk om de realiteit te accepteren. Sommige dingen klinken gewoon "te mooi om waar te zijn".
Verder lezen - NL


Woensdag 10 April

()  Palestijns aanvraag voor volwaardig VN-lidmaatschap blijft steken in de commissie. "Als Hitler vandaag de dag nog zou leven, zou hij de lof zingen over de VN," zei de Israëlische gezant Gilad Erdan. "Ons standpunt is dat de kwestie van een volledig Palestijns lidmaatschap een beslissing is waarover Israël en de Palestijnen moeten onderhandelen," vertelde Robert Wood, plaatsvervangend ambassadeur van de VS bij de VN, aan verslaggevers.
Voor meer zie JNS

Israël voert luchtmachtoefeningen uit ter voorbereiding op een aanval op de Iraanse nucleaire installaties in een scenario dat het Midden-Oosten zou kunnen opblazen. Israël bereidt zich voor om Iraanse kerncentrales aan te vallen als het geconfronteerd wordt met een wraakaanval voor de dood van een topcommandant uit Teheran vorige week.
Voor meer zie Now The End Begins - Vertaling - NL

Israël 'moet gestraft worden' zegt Khamenei over aanval op Syrische ambassade. Ayatollah Ali Khamenei veroordeelde Israël voor een luchtaanval in Damascus en zwoer wraak. Hij bekritiseerde de westerse steun voor Israël in Gaza en besprak de grensbeveiliging te midden van aanvallen van Balochi-rebellen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zes maanden na het begin van de oorlog kan Gaza een secundair strijdtoneel worden. Het voormalige hoofd van de militaire inlichtingendienst van de IDF, Amos Yadlin: “Het probleem is niet Gaza. Het probleem is Iran.
Voor meer zie Israel Today - NL

Hamas zegt geen compromissen te zullen sluiten over belangrijke eisen nu de VS zich stort op besprekingen over de gijzelaars. Qatar houdt vol dat er reden is voor optimisme, maar bronnen vertellen Times of Israel dat er nog steeds ernstige hiaten zijn; Israël's veiligheidskabinet bespreekt deze potentiële deal.
Voor meer zie The Times of Israel

Wie niet voor 100% achter Israël staat, vergist zich schromelijk. In een interview voor Europe 1 zegt de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy het volgende over Hamas: 1. Het verschil tussen Hamas en de Nazi’s of de beulen van Stalin is dat Hamas de wreedheden die zij beging filmde en openbaar maakte via de sociale media. Hitler en Stalin deden er alles aan om hun moorden en folteringen te verbergen.
Voor meer zie E.J. Bron

NAVO start de oefening Zwarte Zee-Donaudelta onder de naam Sea Shield 24. De oefening met 13 landen omvat 27 schepen en 2.200 manschappen. De gezamenlijke operatie, Sea Shield 24, die loopt tot 21 april, brengt meer dan 2.200 troepen samen uit Bulgarije, Frankrijk, Griekenland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Turkije, de Verenigde Staten, Georgië en Moldavië. De troepenmacht bestaat uit 27 rivier- en marineschepen, 17 vliegtuigen en 91 militaire voertuigen te land.
Voor meer zie Remix

Waarom lijkt de wereld in een constante staat van crisis te verkeren? Al meer dan vier jaar leeft bijna iedereen die aandacht besteedt aan wat er in de wereld gebeurt in een constante staat van angst. De reden? Ze wachten op de volgende gebeurtenis die hun leven overhoop zal gooien.
Verder lezen - NL

IDF onthult nieuwe verdedigingsstrategie voor steden langs de grens met Gaza. In dit proces verschuift het leger van meer passieve defensieve maatregelen naar een veiligheidsdoctrine die Gazanen wegdrijft van de grens.
Voor meer zie United with Israel

()  Israël, Hamas blijven verdeeld over een gijzelingsovereenkomst. Het plan, gepresenteerd door CIA-directeur William Burns in Caïro, roept op tot een wapenstilstand van zes weken in Gaza. Bemiddelaars hebben echter gewaarschuwd dat de twee partijen nog ver verwijderd zijn van een akkoord.
Voor meer zie Israelhayom

Het Amerikaanse Huis stemt over resolutie tegen duidelijke Israëlische vooringenomenheid. De resolutie bekritiseert het recente gesprek van de Amerikaanse president met de Israëlische premier en een stemming in de VN-Veiligheidsraad, die werd aangenomen toen Washington zijn veto onthield en zich van stemming onthield.
Voor meer zie Israel365 News

Israëlische experts geloven dat Israël de langste tunnel in Gaza verborg om Hamas in de val te lokken. Experts denken dat de tunnel waarschijnlijk als valstrik voor Hamas is achtergelaten en dat hij is vernietigd dankzij nieuwe inlichtingen die de IDF heeft verkregen tijdens de lopende grondoperatie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Duitslands "bijdrage" aan de bouw van terreurtunnels in Gaza. Waterleidingen die in raketten veranderden, riolen in terreurtunnels en talloze "tweezijdig gebruik" materialen | ARD onthult hoe hulp aan Gaza de Hamas terreurmachine voedde, pal onder de neus van de Duitsers slaagde Hamas erin om te profiteren van de humanitaire hulp en deze te gebruiken om hun infrastructuur te versterken - ondanks strenge toezichtsregels die dit moesten voorkomen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Nu Hamas Khan Younis herovert, waarschuwen Israëlische officieren voor een langdurige strijd. Na deterugtrekking van de IDF probeert de terreurgroep opnieuw controle te krijgen over zuidelijke Gazastad bij gebrek aan alternatief. Ervaren officieren schatten dat Hamas op zijn vroegst in 2026 of 2027 verslagen zal zijn.
Voor meer zie Ynet

Amerikaanse functionarissen zeggen dat Netanyahu bluft over een datum voor een Rafah-offensief. Topambtenaren van de regering Biden hebben publiekelijk verklaard dat er geen datum met hen is gedeeld, nadat de Israëlische premier had verklaard dat er een datum was vastgesteld voor de laatste grondmanoeuvre.
Voor meer zie I24News

Christenen eruit, moslims erin: De islamitische overname van Duitsland. Van shariapatrouilles tot massaal islamitisch seksueel geweld, het onderzoek van Fuori dal coro onthult de onomkeerbare islamisering van Duitsland, een afspiegeling van een natie die steeds meer op Turkije gaat lijken, waar moslims heersen en christenen schaarser worden.
Voor meer zie RAIR

Bijbelprofetie zegt dat de wereld zich in de 'laatste dagen' tegen Israël zal keren - gebeurt dat nu? Na zes maanden oorlog in Gaza is Israël de wereldwijde public relationsstrijd aan het verliezen. Vóór 7 oktober leek de toekomst voor Israël zo rooskleurig.
Verder lezen - NL

Geloof in Christus: Een solide toekomst in een onstabiele wereld. Moeten christenen zich gaan voorbereiden op een mogelijke ramp? Een christelijke apologeet erkent dat het goed is om te plannen hoe om te gaan met het onverwachte, maar hij zegt dat het veel belangrijker is om je voor te bereiden op de eeuwigheid - door middel van een relatie met Jezus Christus.
Verder lezen - NL

Kruitvat Deel 41: De toorn van god uitstellen. Op dit moment lijkt het zeker dat de oorlog tussen het onkruid en de tarwe - de strijd om dominantie tussen de zich vormende apostatische superkerk en het overblijfsel - zal eindigen met het feit dat het overblijfsel zeer binnenkort ondergronds zal gaan.
Verder lezen - NL


Dinsdag 9 April

()  Israëliërs willen oorlog in Gaza voortzetten totdat Hamas is uitgeschakeld . 83% van het publiek vindt dat de gevechten door moeten gaan totdat er niets meer over is van de terreurorganisatie en alle gijzelaars zijn teruggekeerd.
Voor meer zie World Israel News

Ministers zijn woedend en dreigen de regering Netanyahu omver te werpen vanwege zijn oorlogsinspanningen. Minister van Financiën Bezalel Smotrich riep Netanyahu op om onmiddellijk het Veiligheidskabinet bijeen te roepen, dat volgens hem buitenspel was gezet. ..."Als de premier besluit om de oorlog te beëindigen zonder een grootschalig offensief in Rafah om Hamas te verslaan, zal hij geen mandaat hebben om te blijven dienen," twitterde de minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir.
Voor meer zie World Israel News

Israël heeft een datum vastgesteld voor het militaire offensief tegen de resterende terreurbataljons van Hamas in Rafah, de meest zuidelijke stad van Gaza, maakte premier Benjamin Netanyahu maandagavond bekend. "We werken er voortdurend aan om onze doelen te bereiken - in de eerste plaats de vrijlating van al onze gijzelaars en het behalen van een volledige overwinning op Hamas. Deze overwinning vereist het binnentrekken van Rafah en het uitschakelen van de terroristische bataljons daar," zei de premier in een video die door zijn kantoor werd vrijgegeven.
Voor meer zie JNS

Hamas verwerpt aanbod staakt-het-vuren in Caïro. "We hebben al eerder gezien dat Hamas een aantal voorstellen afwees waarvan wij dachten dat ze ongelofelijke voordelen zouden opleveren voor het Palestijnse volk dat zij beweren te vertegenwoordigen", aldus een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie JNS

FBI organiseerde rellen op 6 januari 'om MAGA Amerikanen in de val te lokken', verklaart het hoofd binnenlandse veiligheid van het Congres. Rep. Clay Higgins (R-LA), die voorzitter is van de grenssubcommissie van het Homeland Security Committee, beweert dat agenten van het Federal Bureau of Investigation (FBI) de relschoppers van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 in de val lokten.
Voor meer zie Pulse

Een vriend belde onlangs Pollak op vanwege een anti-Netanyahu bijeenkomst in Jeruzalem, en was opgewonden over de opkomst. "En, heb je hem er al uit geduwd?" plaagde ik. "Door wie ga je hem vervangen?" "Dat is het probleem," mijmerde mijn vriend. "Er is niemand."
Voor meer zie Breitbart

Paraglider-terreur: Israëlische gemeenschappen op hun hoede voor invasie vanuit de lucht. "Vandaag is het volkomen duidelijk dat er niet alleen een dreiging is van een landinvasie door terroristen, maar ook een vanuit de lucht," zei Sharon Turgeman, voorzitter van het Hinneni Forum, tegen Israel Hayom.
Voor meer zie World Israel News

Meer dan 300 hulptransporteurs bereiken Gazastrook op één dag. “Er is geen limiet aan de hoeveelheid hulp die kan worden geleverd aan de burgerbevolking in Gaza,” zei de COGAT-eenheid van het Israëlische ministerie van Defensie.
Voor meer zie Israel Today - NL

Lapid bespreekt de gijzelingsovereenkomst met Blinken en ontmoet senatoren in Washington. De leider van de Yesh Atid-partij vertelde verslaggevers buiten het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat naar zijn mening een ruil met Hamas-terroristen moeilijk maar "haalbaar" is.
Voor meer zie JNS

Na de krantenkoppen rondom de zwartgelakte corona-protocollen van het Robert-Koch-Instituut (RKI) dreigt nu de volgende klap voor het door de mainstream verbreide corona-verhaal. Deze keer gaat het om de testcijfers waarmee tijdens de “pandemie” talrijke pesterijen en beperkingen werden gemotiveerd.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

De gevaarlijke Amerikaanse haast om de terroristische groepering Hamas te redden. Het afglijden van de regering Biden naar volledige steun aan Israël zal meer Palestijnse en Israëlische levens kosten. Het zal Hamas aanmoedigen om te blijven vechten en om voorstellen voor de terugkeer van gijzelaars in ruil voor een humanitair staakt-het-vuren te blijven afwijzen.
Verder lezen - NL

()  De regering bespreekt een mogelijke koppeling van de staakt-het-vurenbesprekingen aan goedkeuring VS voor toekomstige stap naar Rafah. De bijeenkomst van het kabinet Diplomatieke Veiligheid zal naar verwachting uitmonden in een stemming door de ministers over twee belangrijke voorstellen. Het eerste voorstel zal trachten een Amerikaanse toezegging te krijgen voor de terugkeer van Israël in de strijd, na een staakt-het-vuren van zes weken, met name door de noodzakelijke actie in Rafah te steunen, waardoor dit een voorwaarde wordt voor het voltooien van de overeenkomst. Het tweede voorstel moet ervoor zorgen dat, als onderdeel van de concessies die Israël in Caïro bespreekt, er geen vrij verkeer van inwoners van de Strook van zuid naar noord zal zijn op een manier die Hamas in staat zou stellen om zijn troepenmacht te reorganiseren en in stand te houden.
Voor meer zie Israelhayom

We weigeren vluchteling te zijn in ons eigen land zeggen de inwoners van Kiryat Shmona verdreven door de oorlog. Hezbollah-leiders hebben gesuggereerd dat ze raketten zullen blijven afvuren om te voorkomen dat duizenden inwoners van Noord-Israël naar hun huizen terugkeren. Israëlische functionarissen hebben opgeroepen om Hezbollah te ontwapenen en te verwijderen uit Zuid-Libanon in overeenstemming met resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad, die een einde maakte aan de oorlog van 2006.
Voor meer zie United with Israel

Wat opvalt aan de wereldwijde protesten tegen Israël vanwege de huidige Gaza-oorlog, is dat die protesten in het westen omvangrijker zijn dan in de islamitische landen. De grootste demonstratie in het westen vond eind vorig jaar plaats in Londen, met minstens honderdduizend demonstranten. In de moslimwereld kwam Istanbul het verst, met enkele tienduizenden demonstranten. Nu zijn demonstraties in die landen nooit helemaal vrij, maar tegen Israël was dit vaak wel mogelijk.
Voor meer zie Likoed Nederland - NL

Stop de oorlog! Macron, Sisi, Abdullah eisen een onmiddellijk staakt-het-vuren in het gezamenlijke opiniestuk. Ze beweerden dat er een hongersnood dreigt in Gaza en dat Israël "verplicht is om de stroom van humanitaire hulp te garanderen" op precies dezelfde dag dat meer dan 400 vrachtwagens met humanitaire hulp de enclave binnenreden.
[ De waarheid is niet meer belangrijk in de wereld. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Inlichtingendienst in de VS schatten in dat Iran Israël niet rechtstreeks zal aanvallen. Iraanse reactie op de Syrië-eliminatie zal waarschijnlijk bestaan uit grootschalige aanvallen met raketten, UAV's, vertelt een inlichtingenbron aan CNN.
Voor meer zie Arutz Sheva

C-Dome: het nieuwe verdedigingssysteem van de Israëlische marine. Een op Iron Dome gebaseerd maritiem verdedigingssysteem onderging een eerste doop na onderschepping van de drone die boven Eilat binnenkwam; het is ontworpen om raketten, granaten en drones te onderscheppen om maritieme infrastructuur, gasplatforms en andere maritieme activa te beschermen.
Voor meer zie Ynet

Bijna iedereen heeft een van de belangrijkste punten van de zonsverduistering gemist. Veel mensen verwachtten dat er veel zou gebeuren op de dag van de Grote Amerikaanse Eclips van 2024, maar er gebeurde niets. Persoonlijk verwachtte ik (Michael) geen grote rampen of noodsituaties op 8 april en deze mening heb ik in de weken voorafgaand aan de eclips steeds weer geuit.
Verder lezen - NL

Het moreel gevoelige land. In de aanloop naar dit vers staat een lijst met verboden. Meer specifiek zijn de eerste 21 verzen van hoofdstuk 20 van Leviticus een lijst van verboden tegen een reeks heidense afgodische praktijken en immorele seksuele relaties.
Verder lezen - NL

Devotionals. Als je je vertrouwen stelt in de overheid, in het leger, in grondwetten, zeg dan vaarwel tegen die dingen. Deze wereld zal nooit meer hetzelfde zijn. De wereld wordt met de seconde progressiever en liberaler.
Verder lezen - NL

Leven op de rand van de eeuwigheid. Onmiddellijkheid. Het vertelt ons dat we op de rand van de eeuwigheid leven. De opname kan elk moment plaatsvinden. Maar naarmate de momenten dagen worden en vervolgens weken, maanden en jaren, worstelen we om onze gretige verwachting van de verschijning van Jezus vast te houden.
Verder lezen - NL


Maandag 8 April

()  IDF trekt alle troepen terug uit zuidelijk Gaza. Slechts één brigade blijft in de Strook en bewaakt de Netzarim Corridor. Dit komt na vier opeenvolgende maanden van gevechten in het voormalige Hamasbolwerk Khan Younis en zes maanden sinds het begin van de oorlog. ....De Netzarim Corridor voorkomt dat Gazanen terugkeren naar het noorden van de Gazastrook en maakt het mogelijk dat humanitaire hulp rechtstreeks het noorden van Gaza binnenkomt.
Voor meer zie Israelhayom

TV Palestijnse Autoriteit: Israëlische gijzelaars werden 'blij en lachend vrijgelaten.' Door het seksueel misbruik te ontkennen en te beweren dat de gijzelaars hun gevangenis 'blij en lachend' verlieten, kunnen de antisemieten de gruweldaden van Hamas vieren zonder op de vingers gekeken te worden.
Voor meer zie World Israel News

IDF haalt lichaam van Israëlische gijzelaar Elad Katzir uit Khan Younis in een speciale operatie. Katzir werd fysiek en mentaal gemarteld en in januari vermoord door de PIJ. De IDF groef het begraven lichaam van Katzir op en medische functionarissen van het Instituut voor Forensische Geneeskunde bevestigden zijn identiteit voordat zijn familie werd geïnformeerd over zijn toestand.
Voor meer zie All Israel News

De ex hogere legerleiding in het oorlogskabinet handicap in het maken van een besluit. Ik (Lerner) vind er geen troost in als ik lees dat alle hoge piefen het eens waren over een bepaalde kritieke beleidskwestie. In plaats daarvan baart het me grote zorgen.
Voor meer zie Imra - Vertaling - NL

Hulpvrachtwagens op weg naar het noorden van Gaza worden geconfronteerd met gewapende plunderaars en uitgehongerde burgers. Medewerker van humanitaire organisatie die verschillende konvooien in Gaza heeft begeleid, zegt dat wanhoop en geweld toenemen en dat de hulp vaak niet bij de distributiepunten aankomt.
Voor meer zie The Times of Israel

Rolf Hazlehurst, een stafadvocaat van Children's Health Defense en vader van een zoon met de diagnose autisme, diende vandaag een motie in bij de federale rechtbank waarin hij beweert dat advocaten die het Amerikaanse Ministerie van Volksgezondheid en Human Services vertegenwoordigen op frauduleuze wijze bewijs hebben achtergehouden dat vaccins autisme zou kunnen veroorzaken en als misleidend hebben aangemerkt.
Voor meer zie Children's Health Defense

Shin Bet zegt dat Iran achter rouwboeket zat dat naar familie van gijzelaar werd gestuurd. Krans bezorgd bij huis van Liri Albag met briefje 'moge ze rusten in vrede'; vader van gevangene zegt 'ik stort in'; bloemist zegt dat hij op zijn hoede was, in een dubbelcheck met de afzender.
Voor meer zie The Times of Israel

De naties van de planeet aarde zijn momenteel verwikkeld in een dodelijk spel van brinksmanship (de kunst of praktijk om een gevaarlijke situatie of confrontatie tot het uiterste te drijven, vooral om een gewenst resultaat af te dwingen). Het gebeurt op elk continent.
Verder lezen - NL

Niets kan de gruweldaad van Hamas op 7 oktober rechtvaardigen' zegt de VN-chef. Zes maanden nadat de massamoorden van 7 oktober schokgolven door Israël en de wereld zonden, plaatste secretaris-generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties een video waarin hij Hamas veroordeelde voor zijn gruwelijke aanvallen, die ongeveer 1.200 mensen het leven kostten.
[ Te weinig en te laat. wj ]
Voor meer zie World Israel News

Ben Gvir en Smotrich zijn ongerust over terugtrekking Netanyahu uit Zuid-Gaza. Velen in de coalitieregering waren blij met het nieuws, omdat ze geloven dat de terugtrekking van de IDF zou worden gevolgd door de vrijlating van de gijzelaars - althans een aantal van hen. Maar het valt nog te bezien of Hamas op dit moment enige drang heeft om iemand vrij te laten, nu de hele wereld Hamas steunt en de regering geen moer geeft om het lot van de gijzelaars.
Voor meer zie The Jewish Press

Zonsverduistering - een teken en een wonder. Een zonsverduistering is als een gigantische knipoog van onze hemelse Vader, die ons laat weten dat het universum niet per ongeluk is ontstaan, maar door een perfect ontwerp.
Verder lezen - NL

()  Leden van het Amerikaans Congres bekritiseren Biden's ultimatums naar Israël. Rep. Ann Wagner (R-Mo.) verklaarde dat "Joe Biden op het punt staat Israël in de steek te laten zoals hij Afghanistan in de steek heeft gelaten. "In deze oorlog tegen Hamas-geen voorwaarden voor Israël," schreef Senator John Fetterman, in reactie op een citaat uit een artikel in de New York Times over hoe Biden "steun leek te koppelen aan de manier waarop Israël van koers verandert."
Voor meer zie United with Israel

Israëlische terugtrekking uit zuidelijk Gaza is de opmaat voor een Rafah-operatie, zegt minister van Defensie. ...De strategische stad ligt vlakbij de Egyptische grens en is het belangrijkste knooppunt voor smokkelpogingen vanuit Egypte via ondergrondse tunnels. "De troepen werden teruggetrokken en bereiden zich voor op hun toekomstige missies, we zagen voorbeelden van zulke missies in actie bij Shifa, en ook voor hun toekomstige missie in het Rafah gebied," zei Gallant.
Voor meer zie World Israel News

De wereldwijde aanval op Israël. Groot-Brittannië en Amerika maken van de Joodse staat hun zondebok. Opinie. Terwijl Israël vecht om te overleven tegen Iran en zijn proxies, wordt het onderworpen aan een virtuele auto-da-fé door haar vermeende bondgenoten.
Verder lezen - NL

Als Amerikaanse troepen hulpverleners doden, is dat 'eigen vuur'. Als Israël dat doet, is het een 'oorlogsmisdaad'. De dubbele moraal is misselijkmakend.
Voor meer zie Daily Mail Online

De enige deal op de tafel van Hamas is het verslaan van de Joodse staat. In een monoloog op vrijdag tijdens het actualiteitenprogramma "Ofira en Levinson" van het Israëlische Channel 12, riep de moeder van één van de overgebleven 133 gijzelaars in Gaza Benjamin Netanyahu op om af te treden.
Voor meer zie Israel365 News

Twee pings over een aanval die voedselhulpverleners doodde in Gaza. Dit zullen twee korte pings zijn. De opzet is dat premier Netanyahu de rol van de IDF heeft erkend in de aanval op 1 april waarbij zeven hulpverleners voor World Central Kitchen (WCK), reizend in een groep van twee pantservoertuigen en een voertuig met zachte caroserie in centraal Gaza, tragisch om het leven kwamen bij een luchtaanval.
Voor meer zie The Optimistic Conservative - Vertaling - NL

Geen vooruitgang geboekt in de besprekingen in Caïro over een staakt-het-vuren, zegt Hamas-functionaris. Eerder op maandag citeerde de Egyptische staatszender Al-Qahera News TV een hooggeplaatste Egyptische bron die zei dat er vooruitgang was geboekt in de besprekingen, nadat er een overeenkomst was bereikt tussen de deelnemende delegaties over de onderwerpen die ter discussie stonden.
Voor meer zie Israelhayom

IDF zegt dat meer dan 12.000 terroristen zijn gedood in de zes maanden durende oorlog, terwijl de spanningen met Iran oplopen. Israël en de VS zijn naar verluidt in hoge staat van paraatheid na de aanval van vorige week op Damascus, waarbij een topgeneraal van de Iraanse Revolutionaire Garde om het leven kwam.
Voor meer zie Insider

IDF doodt de Hezbollah Radwan commandant in Libanon. Twee andere Hezbollah-terroristen werden daarbij ook gedood in de aanval, volgens het Israëlische leger. De aanval werd uitgevoerd in de buurt van het dorp As-Sultaniya, volgens de IDF, die de commandant Ali Ahmed Hassin noemde, Radwan-commandant van de Hajir-regio.
Voor meer zie JNS

Pastor JD gaat in op de recente manifestatie van een demonische geest tijdens de profetie-update livestream van zondag 24 maart door de Schriftteksten door te nemen die spreken over de realiteit van demonische activiteit, waar de meeste christenen helaas en jammerlijk naïef over zijn.
Bron: Calvary Chapel Kaneohe Engelstalige ondertiteling

Kruitvat Deel 40: Wat brengt namaakopwekking voort? De "stamp de duivel eruit" diensten/preken van het Charisma Opwekkingstijdperk kunnen opwindend zijn en soms inspireren ze christenen om wakker te worden, op te staan tegen het kwaad en te werken voor de Heer.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina