Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 19 Januari - 6 Shvat

()  Generaal Hossein Salami Commandant van de IRGC zegt dat over de ballistische raketmacht niet kan worden onderhandeld. Iran heeft zo veel raketten dat het problemen heeft met het opslaan ervan. Salami zei verder dat de raketkracht van Iran een van de essentiële "pijlers van de afschrikking" is.
Voor meer zie Memri

Chinese gezondheidsdeskundigen roepen op om Pfizer-vaccin bij ouderen op te schorten na de Noorse sterfgevallen. De experts zeggen dat de doodsincidenten in Noorwegen bewijzen dat mRNA COVID-19-vaccins 'niet zo goed werken als werd verwacht.'
Voor meer zie Israel National News

De Israëlische Arabier Yoseph Haddad schrijft in Israel Hayom tegen een anti-Israëlische NGO in die "het record voor hypocrisie al heeft gebroken." B'Tselem, een zogenaamde "rechten"-organisatie die toegeeft dat het grootste deel van haar financiering afkomstig is van Europese regeringen, heeft een verklaring afgelegd dat alles tussen de Jordaan en de Middellandse Zee nu een "apartheidsstaat" is. "Hoe durven ze te zeggen dat ik, een Arabische Israëliër die samen met Joodse soldaten in de Israëlische defensiemacht diende en honderden Joodse werknemers leidde, onder een apartheidsregime zou leven", zo vroeg hij.
Voor meer zie United with Israel

Israëlische wijn en olie stromen van Judea en Samaria naar de VAE als de vrede de Palestijnse harten breekt. Israëlische wijn en olie stromen van Judea en Samaria naar de VAE als vrede breekt Palestijnse harten. Dr. Faisal Ali Mousa van FAM Holding schudt handen met Vered Ben Sa'adon van Tura Winery. De Palestijnse Autoriteit noemde de aankoop van goederen van Judea en Samaria door de VAE "een flagrante schending van het internationaal recht."
Voor meer zie WIN

De Iraanse onderzoeker Fadi Al-Sayyed van het One Nation Center for Strategic Research bracht op 12 januari 2021 een boodschap in de Arabische taal over aan de Arabische en Islamitische regimes op Hiwar TV (V.K.). Hij zei dat Iran in vrede zijn hand uitstrekt naar de Arabische en Islamitische landen. Hij benadrukte dat Iran geïnteresseerd is in echte vrede en niet in het vereffenen van rekeningen. Al-Sayyed zei dat Iran voor de val van de Sjah werd beschouwd als de leider van de Arabische en Islamitische regimes, maar na de Islamitische Revolutie, "werd Iran de boogeyman."
Voor meer zie Memri

Een van de dingen waarvoor NTBE president Trump zou willen bedanken is de manier waarop hij in staat was om alle vijanden van God, de Bijbel en de Verenigde Staten van Amerika zich te laten onthullen en te identificeren. Als het niet door Trump was, zou u dan nu al weten van het plan was om christenen en conservatieven het zwijgen op te leggen op het niveau van het systeem? Waarschijnlijk niet. Als het niet door Trump was, zou Jeruzalem nu niet worden erkend als de hoofdstad van Israël en zou de Amerikaanse ambassade nog steeds in Tel Aviv gestrand zijn. Als het niet door Trump was, zou de aandelenmarkt niet voorbij de 30.000 stijgen, zoals nu het geval is.
Voor meer zie Now The End Begins

Minstens 13 Israëli's hebben een lichte gezichtsverlamming gehad als bijwerking na het verkrijgen van het Pfizer-vaccin. Volgens het Ynet-rapport schatten artsen dat het aantal vergelijkbare gevallen hoger zou kunnen zijn en vragen ze zich af of ze wel de tweede dosis van het vaccin moeten toedienen aan degenen die lijden aan gezichtsverlamming.
Voor meer zie JOL

Bijna 400.000 Israëliërs zijn onterecht in quarantaine geplaatst nadat hun telefoons werden uitgelezen door de veiligheidsdienst van het land, meldde de krant Haaretz zondag.
Voor meer zie NU - NL

Nieuwe Israëlische camouflagekit kan leiden tot een 'revolutie op het slagveld'. De ambtenaar van het Israëlische Ministerie van Defensie zegt dat "Kit 300" is ontwikkeld door voormalige IDF-soldaten die uit eerste hand hebben ervaren hoe het was om te veel zichtbaar voor de vijand te zijn.
Voor meer zie JNS’

Het lab van Frankenstein en de christelijke levensprincipes van Hugo de Jonge. Op 12-03-2020, één dag nadat Tedros Adhanom Gebreyesus op 11-03-20 heeft verklaard dat de COVID-19 uitbraak een pandemie is, verschijnt er een persbericht van farmaceutisch bedrijf Inovio, waaruit het volgende citaat: "Inovio ontvangt subsidie (nogmaals 5 miljoen) van de Bill & Melinda Gates Foundation om het testen en opschalen van CELLECTRA® 3PSP’s eigen slimme apparaat voor de intradermale toediening van INO-4800, een DNA-vaccin voor COVID-19, te versnellen."
Voor meer zie Stichting Vaccin Vrij

()  Het hoofd van de Iraanse Organisatie voor Atoomenergie, Ali Akbar Salehi, zei maandag dat het land bijna 500 gram uranium produceerde dat tot 20 procent zuiverheid per dag werd verrijkt, nadat het dit eerder deze maand in strijd met de nucleaire overeenkomst van 2015 begon om te doen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël zal naar verwachting zwangere vrouwen aanbevelen om Pfizer COVID-19 vaccin te krijgen. Tien zwangere vrouwen zijn in het ziekenhuis opgenomen in ernstige toestand met het coronavirus. "We weten dat zwangerschap" vrouwen een hoog risico geeft voor een ernstig geval van coronavirus, zei Grotto in een interview met KAN News. "We raden zwangere vrouwen aan om zich te laten vaccineren."
[ Zonder dat men maar enige wetenschap heeft van de risico's voor het ongeboren kind. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Volgens een peiling heeft in Israël het rechts-religieus blok 58 zetels, het Linkse-Arabische blok 37 zetels en de rest 24 zetels.
Voor meer zie Israel National News

Libanon weigert zijn Palestijnen te vaccineren; waar is de internationale verontwaardiging? Al Bayan meldt dat Libanon geen plannen heeft om Palestijnen te vaccineren die daar al meer dan zeven decennia wonen.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Edelstein: Het 'wonder' dat Israël slechts 4.000 COVID-19 doden heeft gezien. De minister van de gezondheid blameert "populistische" politici die niet op tijd beperkingen willen instellen om verspreiding van de ziekteverwekker te bestrijden, en zegt dat de afsluiting juist voor nog eens twee weken zou moeten worden verlengd, als het nationale inentingscampagne voor alle leeftijdsgroepen "spoedig" open zal zijn.
Voor meer zie Ynet

Vanwege de snelle vooruitgang in de race om de bevolking te inoculeren tegen het coronavirus, heeft Israël een overeenkomst gesloten met Pfizer, in de belofte om enorme hoeveelheid aan medische gegevens te delen met de internationale medicijngigant in ruil voor de voortdurende toestroom van het vaccin. Critici zeggen dat de overeenkomst grote ethische bezwaren oproept, waaronder mogelijke privacyschendingen en een verdieping van de mondiale kloof die rijke landen in staat stelt een voorraad vaccins aan te leggen dan voor de armere bevolkingen.
Voor meer zie Israelhayom

De Sahara-woestijn is getroffen door een ijzige explosie van temperaturen onder het vriespunt. Sneeuw heeft ook delen van Saoedi-Arabië bedekt, waar het kwik naar 28 graden Fahrenheit daalde. Een fotograaf heeft foto's gemaakt van kamelensporen na een sneeuwval in de Tabuk regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië.
Voor meer zie NYPost

Een Israëlische minister Yisrael Katz (Likud) verklaarde in een interview dat hij vasthoudt aan zijn belofte om het binnenkort te bouwen treinstation naast de Tempelberg "Donald J. Trump Station" te noemen. Sommige rabbijnen merken op dat het station de Derde Tempel zal dienen en dat de verbinding met de president dus impliciet is.
Voor meer zie Israel365

Italië heeft een duidelijke piek gezien in pogingen tot zelfmoord onder kinderen en de jeugd tijdens de coronavirus crisis, wegens een gebrek aan school en sportactiviteiten, zegt de lokale mediaverslag. Het aantal ziekenhuisopnames van kinderen voor zelfmoord en pogingen tot zelfmoord zijn sinds oktober met 30 procent toegenomen, waarbij een soortgelijke hobbel werd herhaald als tijdens de eerste golf van het coronavirus.
Voor meer zie Breitbart

Het internet van lichamen (IoB) en het hacken van je DNA. Hoe implanteerbare apparaten uw lichaam met het internet verbinden. Het tijdperk van het internet van de dingen (IoT), en binnenkort het internet van de lichamen (IoB), is nu aangebroken.
Verder lezen - NL

De Democraten vrezen dat de Nationale Garde 'iets' zal doen om Biden te stoppen. Zegt dat 75% van hen in de 'klasse van mensen' zouden zitten die misschien iets illegaals doen. Er zijn al 25.000 man van de Nationale Garde naar Washington, D.C. gestuurd, als reactie op de 6 januari-opstand.
Voor meer zie WND

President Donald John Trump zal voor altijd herinnerd worden door het volk van de staat Israël. De jaren van overvloed zijn gekomen en gegaan, en de president die het voorbeeld gaf van de Joodse waarde om standvastig met de waarheid te staan tegenover spot, laster en geweld zal aan de kant gaan staan, omdat iets anders de hefbomen van de macht erft. President Trump, u kreeg de afgunst van het volk van Israël toen u bewees een nationale leider te zijn die zijn campagnebeloften nakomt. We zien nu dat als er een wil is, het inderdaad ook mogelijk is.
Voor meer zie Israel National News

De komende beurscrash. Toen COVID-19 zich begin 2020 over de hele wereld begon te verspreidde, bevroor het de economische activiteit. Hele steden in China werden op slot gezet en de lockdowns verspreidden zich al snel naar Europa, de Verenigde Staten en de hele wereld. Met mensen die thuis moeten blijven, worden veel bedrijven gesloten.
Verder lezen - NL


Maandag 18 Januari - 5 Shvat

()  Israël moet de Arabieren van Jeruzalem toestaan deel te nemen aan de verkiezingen zegt Shtayyeh. De PA zal de Europese Unie ook vragen om waarnemers te sturen om toezicht te houden op de verkiezingen, voegde hij eraan toe. Hij sprak de hoop uit dat de internationale gemeenschap bij Israël zou ingrijpen om de inwoners van Oost-Jeruzalem aan de verkiezingen te laten deelnemen, hetzij door hun kandidatuur te stellen, hetzij door hun stem uit te brengen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Ondergrondse Kerk. Al eeuwen worden christenen verdrukt, met name in moslimlanden, maar in de middeleeuwen ook door bijvoorbeeld de katholieken. Ze werden toen 'ketters' genoemd. Ketters, omdat ze niet geloofden in het officiële verhaal van de gevestigde orde. De priesters waren de enigen die konden lezen, en dan ook nog eens in een andere taal (Latijn), dus zij zouden wel gelijk hebben, nietwaar?
Voor meer zie Unravelations - NL

Microsoft oprichter Bill Gates is nu de eigenaar van de meeste landbouwgrond in de Verenigde Staten, volgens Land Report. De onderzoekers van Land Report concludeerden dat Gates, nu de vierde rijkste man ter wereld is, hij en zijn vrouw, Melinda, bezitten 242.000 hectare landbouwgrond.
Voor meer zie Fox

David Loden staat bekend als een van de pioniers van de Messiaans-Joodse muziek in Israël. Hij heeft enkele van de bekendste en meest geliefde Messiaanse melodieën gecomponeerd, en veel van zijn stukken zijn vertaald in vele talen en worden gezongen in kerken over de hele wereld.
Voor meer zie Israel Today - NL

De vaccinatie-industrie heeft een tegengesteld doel,uw gezondheid en hun portemonnee. Overheid en media maken mensen onnodig bang met Covid-19.Van de besmette mensen overlijdt slechts een heel klein percentage.Covid-19 leidt helemaal niet tot buitensporig veel slachtoffers (hoofdzakelijk ouderen mensen met veel overgewicht en patiënten die meer onder de leden hebben, en de dood hoort nu eenmaal bij het leven). Natuurlijk is ieder slachtof­fer een drama, maar geen groter drama dan de slachtoffers die nog jaren gaan vallen als gevolg van de lockdown.
Voor meer zie The Balkans Chronicles

U dacht dat het Corona virus iets was van de laatste jaren? Klik hier en u zult ontdekken dat het in 2013 al werd aangemerkt als gevaar voor de wereld.

"Herinner je je deze 'expert' (John Kerry) uit het Midden-Oosten?" Dat het niet kon gebeuren. Wij deden het," zei Pompeo in een spottende tweet met een videoclip van John Kerry die zegt dat Arabische landen Israël niet zouden erkennen zonder een Israëlisch-Palestijnse vredesovereenkomst. Kerry, een vroegere minister zal nu als klimaatafgezant dienen in het beleid van Joe Biden.
Voor meer zie WIN

Libanese Maronitische Priester Monseigneur Camille Moubarak: Turkije is onze nummer één vijand en zou ons levend villen als ze het konden; Christenen in Libanon moeten zichzelf opnieuw bewapenen. Hij zei verder dat hij Iran en Saoedi-Arabië zou kiezen boven Turkije, dat "400 jaar lang over ons regeerde, en als het de kans zou krijgen om ons tot op de dag van vandaag levend te blijven villen, het geen nee zou zeggen". Hij riep op tot een boycot van Turkse producten en zei dat Libanezen niet naar Turkije moeten reizen.
Voor meer zie Memri

Hoewel Israël nog steeds midden in zijn derde landelijke lockdown zit, lijken de Israëli's niet langer bereid zijn om opgesloten te blijven. Dit weekeinde deelde de politie meer dan 8.000 bekeuringen uit wegens het overtreden van de corona-maatregelen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Jack Dorsey is snel geweest om "verkeerde informatie" te bewerken als het gaat om politiek, de coronavirus pandemie of andere kwesties van belang, maar niet als het gaat om antisemitisme, of de holocaust, zegt End Jew Hatred.
Voor meer zie JUnited with Israel

Een hoge Israëlische ambtenaar beweert dat Saoedi-Arabië geen vredesakkoord met Israël zal ondertekenen tenzij er vooruitgang wordt geboekt in de Palestijnse kwestie, en dat de Saudis de coördinatie met Israël achter de schermen hebben afgesneden zo heeft de in Londen gevestigde Arabische nieuwsredactie Elaph gemeld.
Voor meer zie WIN

()  Palestijnse terroristen in de Gazastrook vuurden twee raketten af in de richting van de zuidelijke Israëlische stad Ashdod voor zonsopgang op maandag, die in het zeegebied vlak voor de kust van de stad landden, zei het leger.
Voor meer zie The Times of Israel

De verkozen president Joe Biden kondigde zaterdag aan dat Wendy Sherman, een van de belangrijkste onderhandelaars van de nucleaire overeenkomst met Iran in 2015, plaatsvervangend minister zal worden - een andere aanwijzing dat het beleid van Biden de nadruk legt op het terugdraaien van het besluit van president Donald Trump om zich terug te trekken uit de controversiële overeenkomst.
Voor meer zie WIN

“Gelukkig zijn er altijd nog de VS die met bijna honderdduizend doden er nog slechter voor staan” (dan Nederland – Jop de Vrieze in De Groene van 28.5.2020, pp. 14-15). Oh? De VS scoren 100.000 doden op ruim 300 miljoen inwoners, 333 op de miljoen; voor Nederland geeft die score 333 maal 17,5 (miljoen inwoners) = 5827 coronadoden en dat is precies onze score van een paar dagen geleden. Dat geeft Trump hetzelfde coronarapportcijfer als onze intelligente lockdown.
Voor meer zie Uitgeverij De Blauwe Tijger - NL

Welkom in de Great Reset dictatuur Nederland. En daar stonden ze weer op dinsdag 12 januari Mark Rutte en zijn handlanger Hugo de Jonge om geheel volgens het plan van Klaus Schwab het Nederlandse volk verder te resetten en te knevelen. Hoe zei die Klaus Schwab het ook al weer: ‘de pandemie biedt een mooie gelegenheid om de wereld te resetten.’ En dat is precies wat Rutte&CO in Nederland aan het doen zijn.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

In de komende 12 maanden komt er een opening aan een overvloed van futuristische megaprojecten online in het hele Midden-Oosten. Van miljarden dollars aan entertainmentcomplexen, stadions, megahotels, eetbestemmingen, een megamuseum en het grootste aquarium van de regio, hier is een blik op enkele van de grootste projecten die naar verwachting in 2021 hun deuren zullen openen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Syrische en Israëlische ambtenaren hielden naar verluidt vorige maand een bijeenkomst op de Russische luchtmachtbasis in Hmeimim, Syrië, volgens een rapport van Asharq Al Awsat, een Arabische internationale krant met hoofdkantoor in Londen. Er is geen officieel commentaar op het rapport van Damascus of Jeruzalem.
Voor meer zie JewishPress.com

Een groep die gesteund wordt door congresdemocraten die een "Seculier Amerika" aanprijzen, heeft een 28 pagina's tellend document naar het Bidense transitieteam gestuurd dat hem adviseert om de rechten van het Eerste Amendement te ontnemen aan Christenen die traditionele bijbelse standpunten over de heiligheid van het leven, het huwelijk, het onderwijs en het kerngezin bepleiten.
Voor meer zie WWBN

De Senaat Homeland Security and Governmental Affairs Commissie legt de laatste hand aan een rapport met bewijs dat Joe en Hunter Biden financiële zaken doen met buitenlandse regeringen. Het rapport schetst hoe de familie Biden de toegang tot het overheidsbeleid verkocht voor persoonlijk financieel voordeel.
Voor meer zie Last Refuge

Een grote horde migranten baant zich een weg door Midden-Amerika om op tijd naar de Verenigde Staten te komen om te profiteren van Joe Biden's plan om miljoenen illegale vreemdelingen te amnestiseren. Ze kunnen maar beter opschieten. Biden is naar verluidt van plan om een amnestiewet in te voeren in zijn eerste 10 dagen in functie.
Voor meer zie TownHall

55 Mensen zijn gestorven in de VS na het ontvangen van COVID-19 Vaccins. Er zijn doden gevallen bij mensen die zowel de Moderna- als de Pfizer-BioNTech-vaccins kregen, volgens het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), een federale database.
Voor meer zie Epoch Times

Woorden die op de grond vallen. Bijna twee miljoen mensen hadden al het Covid-vaccin genomen in dit kleine land Israël. Binnen de komende weken zal bijna de hele natie gevaccineerd worden in wat "het grootste experiment op mensen" lijkt te zijn. Vanwege het unieke karakter van Israël - kleine natie, duidelijke grenzen, gezondheidssysteem dat een snelle toegang tot artsen en verpleegkundigen mogelijk maakt - had "Pfizer" ons uitgekozen om de eerste natie te zijn die zoveel vaccindoses zal krijgen als we nodig hebben, om de hele wereld te laten zien hoe het werkt.
Verder lezen - NL

DE BOODSCHAPPER - Deel 26: De grote heroprichting, het jaar 2025, en de tweede komst van de schurk uit de oudheid. Sommigen zullen zich misschien herinneren dat ze Egyptische godheden hebben bestudeerd op een middelbare school- of universiteitsmythologieklas, of misschien als onderdeel van een cursus over de geschiedenis van het Oude Testament, maar laat dit nu en zonder voorbehoud gezegd worden: Set was een werkelijk bestaande entiteit.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina