Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 31 Maart - 6 Nisan

()  Ondanks oproepen van zowel Likud als Blue and White om de onderhandelingen over de vorming van een nationale eenheidsregering zo snel mogelijk af te ronden om de coronaviruscrisis aan te pakken, meldde het Channel 12-nieuws op maandagavond dat de gesprekken zich konden uitstrekken tot de Pesach-vakantie, die volgende week begint, en zelfs daarna.
Voor meer zie The Times of Israel

De Syrische Defensiemacht (SDF) heeft meer dan 90 ISIS-gevangenen uit vier verschillende gevangenissen vrijgelaten en zegt dat de maatregel is genomen als voorzorgsmaatregel om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
Voor meer zie Clarion Project

Vorige week vond een kleine gebeurtenis plaats met grote spirituele implicaties: twee mannen voerden de muezzn (de moslimoproep tot gebed) uit in de Hagia Sophia in Istanbul, voor het eerst sinds het Ottomaanse Rijk regeerde. Erdogan beweert hiermee de moslimdominantie over het christendom: Veranderde dit de Iconische Kerk in een actieve moskee.
Voor meer zie Breaking Israel News

Bennett aan de Joodse Wereld: "Dit jaar doen we een REMOTE Passover Seder. Dat is een bevel! :-)"
Voor meer zie YouTube Engels.

De directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman Tov, heeft woensdag zijn bezorgdheid geuit over het feit dat de uitbraak van het coronavirus tijdens het Pesach-feest zich zal verergeren. "Vandaag betalen we de prijs van Purim's gebeurtenissen, en we zijn bezorgd dat Pesach meer belangrijke gebeurtenissen zal brengen."
Voor meer zie Israel National News

De editor van de AKP spreekbuis: De politieke, economische en veiligheidssystemen van het Westen zijn ingestort; Turkije 'is een van de nieuwe supermachten van de wereld' en zal in het post-coronavirus-tijdperk opkomen. "Het lijkt erop dat alles wat door het Westen wordt geproduceerd en aan de wereld wordt opgelegd in de vorm van een mondiaal discours en een mondiale orde, ten einde komt. Het Westen heeft zijn 'centrale' macht al verloren.
Voor meer zie Memri

De nieuwsbrief van terHorst met vier korte artikelen.
Voor meer zie Uit het nieuws

Trump activeerde een miljoen reservisten die ervaring hebben met slagveld-medicijnen. De top van de legerleiding is verhuist naar een bunker in Colorado die is gebouwd om een nucleaire aanval te doorstaan. Dat allemaal voor een virus? Er is nog iets anders aan de hand, en het lijkt erop dat het Pentagon van plan is Amerika te verdedigen tegen een verwachte aanval van een buitenlandse mogendheid. Welke?
Voor meer zie NaturalNews

Het virus is slechts het begin. Ik schat, schrijft Dave Hodges, dat ongeveer 67 procent, dus tweederde, van de Verenigde Staten grotendeels past bij het beeld van een bierdrinkende, te zware, zittende en onwetende persoon, die op de bank zit en Bud Light drinkt, naar CNN kijkt, en wanneer hij stemt, wat zeldzaam is, doet hij dat op basis van naamsbekendheid.
Verder lezen - NL

()  Palestijnen beschuldigen IDF van verspreiding van het coronavirus op de Westelijke Jordaanoever Video van een IDF-soldaat die op de grond spuugt in het gebied rond Hebron, wekt een golf van geruchten op dat het leger opzettelijk Palestijnen besmet. Defensiefunctionaris: Israël werkt onvermoeibaar om de PA te helpen het coronavirus te bestrijden.
Voor meer zie Israelhayom

in Israël zijn zowat 700 troepen, de meesten van hen ongewapend, geplaatst over het land en te worden opgesteld om de politieagenten te helpen de gedeeltelijke sluiting van de overheid af te dwingen, zei de Israëlische overheid op maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Een patiënt met coronavirus sprong uit een raam op de derde verdieping in het Baruch Padeh Medical Center waar hij op dinsdagochtend werd behandeld. Het ziekenhuis zei dat hij zwaar gewond is geraakt door de sprong. "De patiënt kan geprobeerd hebben zijn leven te beëindigen omdat hij in de laatste fase van de behandeling van de ziekte was,"
Voor meer zie The Jerusalem Post

Turkije staat op het punt om gevangenen waaronder criminelen tijdens de pandemie vrij te laten, maar doet in toenemende mate onderzoek naar journalisten, sluit degenen op die de regering bekritiseren op de sociale media en onderdrukt afwijkende meningen. Een journaliste met de naam Nurcan Baysal werd deze week als laatste geconfronteerd met het Turkse onderzoek naar de behandeling door de regering van de uitbraak van het coronavirus in de Koerdische minderheid.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlisch-Palestijnse gezamenlijke activiteit om de verspreiding van de coronaviruscrisis een halt toe te roepen is iets dat nodig is voor het soort samenwerking en dialoog om het conflict tussen de twee partijen op te lossen, zo vertelde de Amerikaanse adjunct-ambassadeur Cherith Norman Chalet maandag aan de VN-Veiligheidsraad.
[ Alleen als de Palestijnse leiders bang worden dat het hen ook kan treffen willen ze wel samenwerken. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Tamar Levy Peretz een vrouw in de leeftijd van 49 is overleden aan het virus. Een woordvoerder namens het ziekenhuis zei dat de overledene onderliggende gezondheidsomstandigheden had. "Ze werd twee weken geleden in het ziekenhuis opgenomen, en de artsen vochten meer dan een week voor haar leven," zei de woordvoerder. "Haar toestand verslechterde en helaas is ze gisteravond overleden." "We zien een dagelijkse toename van het aantal patiënten met een ernstige aandoening, waaronder ook jongere patiënten zonder onderliggende aandoening. Er zijn er niet veel, maar ze bestaan wel."
Voor meer zie Ynet

President Donald Trump zei dat hij bezorgd is nu de olieprijzen te ver zijn gedaald en riep maandag Vladimir Poetin op om de olieprijsoorlog van Rusland met Saoedi-Arabië te bespreken.
Voor meer zie Yahoo

Israël en de ondergang van het wereldwijde dorp. Het vermogen van Israël om zichzelf te beschermen en zijn economie aan te passen aan de nieuwe post-wereldwijde-dorpse werkelijkheid zal voor een groot deel bepalen hoe het land overleeft en bloeit in deze post-wereldwijde-dorpse wereld die nu vorm krijgt.
Verder lezen - NL

De Amerikaanse president Donald Trump kreeg felle kritiek toen hij het coronavirus weinig meer dan een ernstige uitbraak van griep noemde. Maar een Israëlische expert zegt dat Trump niet ver van de waarheid was, althans wat betreft de verwachte sterftecijfers.
Voor meer zie Israel Today - NL

Handelingen 27 en het einde van het kerkelijk tijdperk. Een vergelijking met het verhaal van Paulus tocht naar Rome en de periode in de laatste tijd van de Gemeente. Nestel je op een comfortabele plek en pak een kopje koffie, want dit zal enige tijd duren. Ik bid dat het je zegent! Het is heel interessant.
Verder lezen - NL


Maandag 30 Maart - 5 Nisan

()  Benny Gantz zag afgelopen vrijdag zijn eerste opstand onder ogen onder de MK's binnen zijn partij Israëlische Veerkracht, als Gadeer Mreeh - een Druze - aankondigde dat ze zich niet zou aansluiten bij een coalitie onder leiding van premier Benjamin Netanyahu. Ze schreef "Een leider verraadt zijn principes en zijn kiezers niet. Ik kwam naar de politiek om de racistische, verdeeldheid zaaiende regering te vervangen die de Natie-Staat Wet heeft aangenomen en niet om zich erbij aan te sluiten!"
Voor meer zie The Jerusalem Post

De voorzitter van de Labor Amir Peretz liet vrijdag doorschemeren in een interview op Kanaal 12 dat hij overwoog om in de voetsporen van Benny Gantz te treden en zich bij de coalitie van Eerste Minister Binyamin Netanyahu aan te sluiten.
Voor meer zie Israel National News

Misschien heeft u de sterftecijfers van het RIVM al wel gezien in de jaren met een hevige griepgolf en er meer mensen stierven dan wat er normaal gebeurd. Anders,
Verder lezen - NL

Paus Franciscus alleen in de Sint-Pietersbasiliek in Rome, tilde de gouden katholieke afgod op, de zogenaamde zonnegod het "gezegende sacrament" en vroeg de Maagd Maria om "de wereld te redden" van het COVID-19-coronavirus. U zult merken dat niets van wat paus Franciscus deed tijdens het ceremoniële ritueel dat zo belangrijk was voor de katholieken, ergens in de Bijbel te vinden is, behalve op plaatsen waar dergelijke praktijken verboden zijn.
Voor meer zie Now The End Begins

Op zaterdagavond, in strijd met de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, woonden enkele honderden mensen die aangesloten zijn bij de Yerushalmi Faction de begrafenis bij van rabbijn Tzvi Shinker, het hoofd van de Beit David Yeshivah in Bnei Brak, die op 80-jarige leeftijd overleed tijdens de Shabbat.
Voor meer zie Israel National News

Tijdens een Reddit ‘vraag wat je wilt’ sessie werd Bill Gates een vraag gesteld over de covid-19 coronavirus pandemie. Zijn antwoord was onthullend. Hij zei: “Uiteindelijk zullen we een aantal digitale certificaten hebben om te laten zien wie recentelijk hersteld of getest is en wie een vaccin heeft ontvangen.” Met die digitale certificaten kan Bill Gates refereren naar bijvoorbeeld de door MIT ontwikkelde quantum dots (kwantumstippen).
Voor meer zie Martin Vrijland

Op vrijdag bracht Fox News een nieuwe algemene verkiezingsuitslag uit die als groot nieuws komt voor voormalig Vice President Joe Biden. De peiling, die werd gehouden onder 1.011 "geregistreerde kiezers" tussen 21 en 24 maart, en bevond dat als de verkiezingen van november vandaag zouden worden gehouden, voormalig Vice President Joe Biden president Trump met een negen-punts marge zou verslaan.
Voor meer zie The Daily Wire

De New York Times publiceerde een openiartikel die evangelische christenen de schuld gaf van de pandemie van het coronavirus. Het argument, van journaliste en schrijfster Katherine Stewart, is dat omdat religieuze kiezers Trump steunen, dat betekent dat hij regeert zonder rekening te houden met de wetenschap.
Voor meer zie Breitbart

Paus Franciscus voegde zondag zijn stem toe aan een oproep van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Antonio Guterres, om een einde te maken aan het wereldwijde conflict, zodat alle middelen zich kunnen richten op de bestrijding van de Chinese coronaviruspandemie.
Voor meer zie Breitbart

Lapids dag van boetedoening. Ofer Shelah, Yair Lapid en Moshe Ya'alon brachten Israël bijna op de weg naar de vernietiging. Hun krankzinnige gedrag toonde Benny Gantz en Gabi Ashkenazi de juiste weg, en ze namen die in de laatste seconde.
Verder lezen - NL

()  "President Trump en premier Netanyahu bespraken de laatste ontwikkelingen rond de coronaviruspandemie, en de president bedankte de premier voor zijn krachtige actie om de verspreiding ervan een halt toe te roepen", verklaarde het Witte Huis aan.
Voor meer zie United with Israel

CDC zal opstelling een coronavirus opzetten voor "toezicht en een systeem van de gegevensinzameling" om de verspreiding van het coronavirus in de VS te volgen als een onderdeel van de $2 biljoen stimuleringswet, die President Trump in een wet ondertekende.
Voor meer zie Businessinsider

Wat spoken ze nou echt uit? Nog geen maand geleden werd het nieuws nog niet beheerst door covid19, maar waren we op weg naar een economische crisis als gevolg van stikstof. Toevalligerwijs stond wel hetzelfde instituut in het middelpunt van de belangstelling, het RIVM.
Voor meer zie De Blauwe Tijger - NL

Yamina dreigt Netanyahu ten val te brengen als de nieuwe regering niet naar hun zin is. Alliance of Habayit Hayehudi, de National Union en New Right partijen beweren dat ze "geen vijgenblad zullen zijn voor een linkse regering." MK Ayelet Shaked: 'Oppositie' is geen vies woord.
Voor meer zie Israelhayom

Benny Gantz, Gabi Ashkenazi die respectievelijk, naar de defensie en de buitenlandse minister portefeuilles streven, terwijl PM Netanyahu een moeilijke keuzen over banen voor Likud-ministers onder ogen moet ziet. MK'er van de Labor zijn woedend omdat de partijleider Amir Peretz en MK Itzik Shmuli overwegen om zich bij de coalitie van de "aangeklaagde Netanyahu radicle Rechts" aan te sluiten.
Voor meer zie Israelhayom

Yossi Yehoshua, militair correspondent voor Yediot Aharonot, deed maandag een beroep op premier Binyamin Netanyahu om de minister van Defensie Naftali Bennett (Yamina) en de minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan (Likud) niet te vervangen op het hoogtepunt van de coronaviruscrisis.
Voor meer zie Israel National News

Netanyahu en zijn staf gaat zichzelf isoleren als voorzorgsmaatregel nadat een adviseur is geïnfecteerd met het virus.
Voor meer zie The Times of Israel

Drie hotels en Yeshiva-gebouwen openden zich maandag om te dienen als speciale quarantainecentra voor de ultra-orthodoxe gemeenschap, aangezien de regering en de religieuze autoriteiten de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus in de dichtbevolkte gebieden van de Haredi hebben opgevoerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Ondanks het coronavirus trainden de Israëlische luchtmacht F-35's op zondag samen met de Amerikaanse F-35's in de Enduring Lightening training. De oefening voor piloten met "een grote verscheidenheid aan operationele gebieden, onderwijl het versterken van de samenwerking tussen de krachten," evenals het zien van diverse lucht- en grondbedreigingen, zei het IAF in een verklaring.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Bezoekers van megakerken in Louisiana, Ohio en Florida woonden de diensten bij in weerwil van sociale afstandelijke bevelen op zondagochtend, zelfs als politici en artsen naar wekelijkse nieuwsshows gingen om te waarschuwen voor de verspreiding van het coronavirus in de VS.
Voor meer zie MSN

Burgemeester van NewYork naar synagogen en kerken toe: Sluiten voor het coronavirus of anders permanent te worden stilgelegd. "Ik begrijp hoe belangrijk het geloof van de mensen voor hen is, en we hebben geloof nodig in deze tijd van crisis. Maar we hebben geen behoefte aan bijeenkomsten die mensen in gevaar brengen." Interessant genoeg werden de moskeeën niet genoemd.
Voor meer zie Breaking Israel News

Gantz wil de annexatie van de nederzetting in de nieuwe regering blokkeren. Premier Benjamin Netanyahu beloofde de Israëlische wet toe te passen op alle Israëlische steden op de Westelijke Jordaanoever, in het kader van het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een korte politieke geschiedenis van Israël. In de pre-staatsperiode domineerde de socialistische linkerzijde de yishuv. Zij creëerden de instellingen die de basis van de staat zouden vormen, en zij bestuurden deze volgens hun ideologie. De Histadrut-arbeidsfederatie domineerde de economie; de nauw daarmee geallieerde kibboets-beweging was de primaire producent van de landbouwproducten, het bouwbedrijf Solel Boneh bouwde wegen en gebouwen, en het gezondheidsfonds Kupat Holim Clalit was ieders zorgverlener.
Verder lezen - NL

Hier een tweetal artikelen over een behandeling voor het corona-virus uit zowel Amerika als Frankrijk. Waar patiënten met 100% succes worden behandeld mits men op tijd is.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina