Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Maandag 8 Augustus

()  Betreft het onderwerp: Islamitische Jihad raket doodt kinderen in Gaza. Hier volgt een verklaring van de internationale woordvoerster van premier. Minister President Yair Lapid, Keren Hajioff, over de tragische dood van Gazaanse kinderen vanavond als gevolg van een Islamitische Jihad raket die te kort neerviel en landde in Gaza.
Verder lezen - NL

Israël begint veiligheidsbeperkingen terug te draaien nu een staakt-het-vuren in Gaza standhoudt. Wegen in de buurt van de Strook gaan weer open, treindiensten tussen zuidelijke steden worden hervat nadat bewoners 3 dagen lang beschut waren tegen raketvuur; grensovergang naar enclave open voor brandstof, humanitaire hulp.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnen in de Gazastrook beweerden dat een IDF-aanval zaterdagavond verschillende kinderen doodde, maar er werden op dat moment geen Israëlische aanvallen uitgevoerd in het gebied, verduidelijkte de IDF. Een raket die zaterdagnacht door de terreurorganisatie Islamitische Jihad werd gelanceerd in de richting van Israël, vuurde verkeerd af en ontplofte in de Gazastrook, waarbij onschuldige burgers werden gedood, onder wie ten minste vier kinderen.
Voor meer zie World Israel News

Hoe Israël valse berichten over explosie in Jabaliya onderuit haalde. Het werd al snel duidelijk dat de tragische dood van de kinderen niet te wijten was aan Israël. Een van de honderden raketten die de Palestijnse Islamitische Jihad op de Israëli's heeft afgevuurd, is afgeketst en in Gaza zelf neergekomen en geëxplodeerd. Deze keer werd de raket afgevuurd vanuit een moskee, waarmee de oorlogsmisdaad van het handelen vanuit de burgerbevolking werd verergerd met de oorlogsmisdaad van het aanvallen vanuit die bevolking.
Voor meer zie The Jerusalem Post

"Hele veiligheidsechelon van Palestijnse Islamitische Jihad is uitgeschakeld. Groot spervuur zondagochtend gericht op het gebied Jeruzalem. De Palestijnse Islamitische Jihad bevestigt dat Khaled Mansour, de commandant van haar zuidelijke regio, zaterdagavond laat is gedood bij een Israëlische luchtaanval.
Voor meer zie Israelhayom

Bekijk deze korte video met een gedeelte uit een preek gehouden in een synagoge. Een dergelijke preek zul je niet gauw horen in een christelijke kerk. Kijken - NL

Op 31 juli 2022 werd op Central-Media.org een door Hezbollah geproduceerde video geplaatst waarin het Karish offshore aardgas- en aardolieveld in het noordelijke deel van de exclusieve economische zone van Israël wordt bedreigd. De video toont beelden en de coördinaten van het Arendal Spirit-platform, de Energean Power FPSO, en het boorschip Stena Iraqemax. Bijschriften in het Arabisch en het Hebreeuws zeggen dat deze doelwitten binnen het bereik van de raketten van de Hezbollah liggen.
Voor meer zie Memri

Ayman al-Zawahiri is dood, althans dat is wat de oude Joe Biden ons vertelt, en hij zou niet liegen tegen ons, zou hij? Dus Biden laat de Al Qaeda leider doden -- terwijl hij een miljard dollar naar de Taliban stuurde. Dat is wanneer waanzin een antiterrorisme strategie vervangt. ...Zijn moord, met andere woorden, is meer een kwestie van PR dan een bewijs van een effectieve terrorismebestrijdingsstrategie. En ondertussen ondermijnen Biden's handlangers de effectiviteit van het beetje contraterrorisme strategie dat ze hebben door honderden miljoenen over te maken naar Zawahiri's vrienden, de Taliban.
Voor meer zie FrontpageMag

Het is altijd leuk om te zien wanneer de technologie van de 21e eeuw je stoffige, oude en archaïsche Bijbel inhaalt, zoals we zien bij de fantastische ontdekking van de Romeinse wapens die werden gebruikt bij de belegering van Jeruzalem in 70 na Christus. Het blijkt dat de Romeinse historicus Josephus de waarheid sprak toen hij zijn historische verslag schreef van de gebeurtenissen in die tijd. Josephus schreef ook dat Jezus de Christus was, de beloofde Messias van Israël die door de profeten was voorspeld. Maar vraag je af waarom zij Josephus wel geloven over de val van Jeruzalem, maar niet over het feit dat Jezus de Christus is?
Voor meer zie Now The End Begins

()  Video toont dat de IDF een aanval op PIJ-commandant uitstelt omdat kinderen in de buurt aan het spelen zijn. Aanval die chef zuid Gaza doodde werd pas uitgevoerd nadat kinderen niet meer in de buurt waren, zegt het leger, in haar poging om inspanningen te tonen om burgers niet te schaden.
Voor meer zie The Times of Israel

Islamitische Jihad bestookt Israël met meer dan 1000 raketten, waaronder die op Jeruzalem en Tel Aviv; één treft het huis van een gezin. De IDF zei dat het Iron Dome raketafweersysteem met succes 95 procent van de projectielen had onderschept die door de PIJ waren afgevuurd en op bevolkte gebieden waren gericht.
Voor meer zie World Israel News

De Israëlische Defensiemacht streeft ernaar "dodelijk letsel" toe te brengen aan Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen in de Gazastrook, Judea en Samaria en "elke andere arena," zei IDF-stafchef Lt. Gen. Aviv Kochavi op zaterdagavond, op de tweede dag van een nieuw conflict tussen PIJ en de Joodse staat. "Deze terreurorganisatie (PIJ) wordt nu aangevallen. Wij zullen niet toestaan dat een organisatie - niet hier, niet in het Noorden en niet in Judea en Samaria - de soevereiniteit van de Staat Israël schaadt. We zijn op het hoogtepunt van een gerechtvaardigde operatie, gericht op de bescherming van het Israëlische volk," zei Kochavi.
Voor meer zie World Israel News

Arabisch-Israëliërs in Jaffa klapten en scandeerden "Allahu Akhbar" toen de Palestijnse Islamitische Jihad-terroristen haar raketten op Tel Aviv richtten.
Voor meer zie World Israel News

Israël heeft niet ingestemd met de vrijlating van het Palestijnse hooggeplaatste lid van de Islamitische Jihad, Bassam al-Saadi, als onderdeel van de besprekingen over het staakt-het-vuren om een einde te maken aan Operation Breaking Dawn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De burgemeester van Sderot, Alon Davidi, zegt tegen INN: De eerste les is dat je terroristen kunt uitschakelen, en de volgende keer moeten we hen onmiddellijk treffen zonder te ad te wachten.
Voor meer zie Arutz Sheva

" Ibrahim Nabulsi terrorist uit Nablus en leider van de Al-Aqsa Martyrs Brigade wist twee keer te ontsnappen aan de IDF, maar hij zal zeker worden gedood," zei Yoni Ben-Menachem, een senior onderzoeker bij het Jerusalem Center for Public Affairs (JCPA), eraan toevoegend dat de reden is dat Nabulsi niet het type is om zich over te geven. "Vier van zijn cel zijn al gedood.
Voor meer zie Israelhayom

Ik (Coleman) wil u vertellen hoe een gloednieuw nieuw griepvaccin getest wordt, omdat ik vind dat u dat moet weten. En omdat ik denk dat het een helder licht schijnt op hoe nieuwe geneesmiddelen en vaccins getest worden. En omdat ik denk dat er iets heel, heel gevaarlijks zou kunnen gebeuren, schrijft Dr. Vernon Coleman.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Terwijl Israël vastte en rouwde om de verwoesting van de Tempel, gingen naar schatting 1.800 tot 2.000 Joden naar de Tempelberg op Tisha B'Av, de negende dag van Av. De dag van soberheid komt op een moment dat ongeveer 580 raketten werden afgevuurd op Israël door de Palestijnse Islamitische Jihad vanuit Gaza, waardoor sirenes afgingen in het zuiden van Israël en zelfs in Tel Aviv en het gebied rond Jeruzalem, wat de haat tegen het Joodse volk onderstreept die vandaag de dag nog steeds bestaat.
Voor meer zie Israël365

De goede jaren. Greg Lauer schrijft over de 7 goede jaren en de zeven slechte jaren i.v.m. de opname, hoe de periode van de verwoesting an de tempels daarmee in verband kan staan.
Verder lezen - NL

Een tijdlijn die zou kunnen passen. Wanneer we de geschiedenis herkennen als een ononderbroken keten van weken van dagen en jaren van weken volgens het plan en dictaat van God, dan passen de dingen plotseling als een handschoen.
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - deel 14: Mysterieuze steencirkels, Nephilim Sterrenpoorten. Een steencirkel is een monument van staande stenen gerangschikt in een cirkel. De grootte en het aantal van de stenen varieert, en de vorm kan een ellips of een halve cirkel zijn.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina