Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid 19
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 25 September - 7 Tishri

()  Emmanuel Macron zei dinsdag tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat we ons moeten voorbereiden op de "nieuwe wereldorde" in een globalisering. De Covid-19 pandemie moet een 'schok' zijn voor de VN, om de multilaterale orde nieuw leven in te blazen, vertelt de Franse Macron aan de wereldleiders.
[ Hier komt de aap uit de mouw. wj ]
Voor meer zie UN News

Volgens berichten vielen tientallen Arabieren vier Joodse boeren aan met stokken en stenen bij een nederzetting in de Binyamin regio Samaria. Berooft hen van een telefoon die alles had vastgelegd. Het IDF arresteerde de boeren en verklaarde daarop het gebied als gesloten militair gebied.
Voor meer zie Kijk

In Amerika heeft het Hooggerechtshof in 1941 verklaart dat het recht om vrij een religie te beoefenen niet de vrijheid omvat om de gemeenschap bloot te stellen aan overdraagbare ziekten. "Rechter Antonin Scalia, die bijna 50 jaar later voor het Hof sprak, kwam tot een vergelijkbare conclusie dat wetten die burgerlijke verplichtingen bevorderen, zoals verplichte vaccinatie, claims van godsdienstvrijheid kunnen opheffen.
Voor meer zie Conversation

Israëlische onderzoekers gebruiken nanotechnologie om Corona-zappende filters te bouwen. Soms moet je in Israël klein denken om grote resultaten te behalen. En soms gebruik je nanotechnologie, een discipline waar dingen die zo groot zijn als een nanometer, een miljoenste van een millimeter.
Voor meer zie United with Israel

Shira Hillel uit Beit Shemesh is twee maanden geleden uit het coronavirus hersteld. Deze week ontdekte ze dat de ziekte haar weer had getroffen. Ze had geen coronavirus test nodig om zich te realiseren dat ze weer geïnfecteerd was, nadat ze de spierpijn herkende die ze in het verleden had ervaren.
[ Dan heeft een vaccin weinig zin. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Saoedi-Arabië vertoont tekenen van opwarmende betrekkingen met Israël, ondanks de weigering van het koninkrijk om zich bij de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Bahrein aan te sluiten in een formele normalisatieovereenkomst met de Joodse staat.
Voor meer zie JOL

Het machtige hoofd van het kantoord van het Vaticaan dat de heiligen uitroept, kardinaal Angelo Becciu, nam donderdag plotseling ontslag en deed afstand van zijn rechten als kardinaal te midden van een financieel schandaal dat hem naar verluidt indirect heeft betrokken. Zo onheilig dat de Paus niet wil vertellen wat er aan de hand is.
Voor meer zie Now The End Begins

Premier Benjamin Netanyahu overweegt om nationale noodmaatregelen te gebruiken en zo te voorkomen dat een demonstratie tegen hem doorgaat als wetgevers de noodzakelijke wetgeving niet goedkeuren die nodig is om protesten te beperken, zo meldden Hebreeuwse media op vrijdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Ondanks het feit dat de afsluiting om 14.00 uur moet beginnen, bespreekt de Knesset nog steeds details over de sluiting. Het twistpunt is het beperken van gebeden en protesten. Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein heeft besloten noodmaatregelen te treffen die de regering in staat zullen stellen om bijeenkomsten te beperken tot er volgende week een wet in Knesset wordt aangenomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Helpt de Moslimbroederschap Iran om sancties te omzeilen? Veel westerse analisten vragen zich af hoe lang het Iraanse regime nog zal kunnen overleven onder het gewicht van de hun rug brekende Amerikaanse sancties. Wat deze analisten missen is dat het regime de sancties heeft omzeild met de hulp van collaborateurs gedurende een lange tijd over de hele wereld. Het bewijs suggereert sterk dat de Moslimbroederschap het hoofd is van deze collaborateurs.
Verder lezen - NL

()  De ministers van Buitenlandse Zaken van Jordanië, Egypte, Frankrijk en Duitsland hebben er donderdag bij Israël en de Palestijnse Arabieren op aangedrongen een "geloofwaardige dialoog" aan te gaan om de "hoop" in het vredesproces te herstellen. "Het beëindigen van de patstelling in vredesbesprekingen, het creëren van politieke horizonten en het herstel van de hoop door middel van een geloofwaardige dialoog moet een prioriteit zijn", zeiden ze in een door AFP geciteerde verklaring.
Voor meer zie Israel National News

Zijn de Abraham Akkoorden goed? Op 15 september 2020 sloten de Verenigde Staten een overeenkomst tussen de leiders van Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein om de betrekkingen te normaliseren. Deze normalisering van de betrekkingen heeft in de eerste plaats betrekking op het bedrijfsleven, met inbegrip van het toerisme, en op militaire wapens.
Verder lezen - NL

Amerika heeft een nationaal nep nieuwssyndicaat die verhalen uit proportie rukt en feiten schaamteloos verdraait om burgerlijke onrust en raciale disharmonie op te wekken. Een zwarte persoon sterft door de handen van een politieagent, Blank of Zwart, en het media-verhaal wordt snel een klaagzang over "systematisch racisme." De straten vullen zich met vreedzame demonstranten. die al snel aan de kant worden geschoven door oproerkraaiers, aanstichters, anarchisten en enkele betaalde provocateurs. Branden zijn aangestoken. Bedrijven afgebrand. Huizen verwoest. Levens zijn daarbij geruïneerd. Op de achtergrond worden de spreekkoren gehoord: "geen gerechtigheid, geen vrede." Engelstalig artikel.
Voor meer zie Israel National News

Meer dan 80 procent van de mensen in Groot-Brittannië houdt zich niet aan de zelfisolatierichtlijnen wanneer ze COVID-19 symptomen hebben of contact hebben gehad met iemand die positief is getest, zo heeft een studie bevonden.
Voor meer zie Al Arabiya English

Democraten in het Huis van Afgevaardigden zullen volgende week een wetsvoorstel indienen om de ambtstermijn van de rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof te beperken tot 18 jaar weg van de huidige levenslange benoemingen, in een poging om de partijstrijd over vacatures te verminderen en de legitimiteit van het hof te behouden.
Voor meer zie Reuters

"We duiken nu in een diepe mini-ijstijd," zegt de Britse astrofysicus Piers Corbyn, "en er is geen ontkomen aan." De komende 20 jaar wordt het steeds kouder, zegt Corbyn, die een B.Sc. in Natuurkunde en een M.Sc. in Astrofysica heeft.
Voor meer zie Electroverse

Mastercard en Visa verlenen kredietkaartdiensten aan banken die actief zijn in de Palestijnse Autoriteit, die zowel terreurfinanciering als de betaling van terreurpremies vergemakkelijken. Terrorismefinanciering is illegaal en stelt de creditcardmaatschappijen bloot aan zowel strafrechtelijke als wettelijke aansprakelijkheid. Terwijl zij, toen zij instemden met het leveren van diensten aan PA-banken, Mastercard en Visa waarschijnlijk niet wisten dat de banken zowel terreurfinanciering als de betaling van terreur beloningen zouden vergemakkelijken, nu heeft PMW nu beide bedrijven ingelicht en gewaarschuwd voor de terreurondersteunende activiteiten van deze banken. PMW legde ook uit dat ze alle financiële banden moesten verbreken.
Voor meer zie PMW Analysis

De hoofdarts van het Verenigd Koninkrijk, Professor Chris Whitty, zei dat binnenkort vrijkomende vaccins naar verwachting een graad van slechts tussen de 40% en 60% zal bereiken - net als griepvaccins – en dat het hoogst onwaarschijnlijk zal zijn dat het mensen volledig kan afstoppen om besmet te raken met het coronavirus.
Voor meer zie Sputnik International

Loopt de menselijke kalender wel synchroon met de kalender zoals God die heeft bepaald? De September Equinox in Jerusalem, Israel, was op dinsdag 22 september 2020.
Verder lezen - NL

De vijgenboom, de Feesten, en de doctrine van de aanstaande komst. Gegroet, broeders en zusters! Ik (Gary) hoop dat je ogen gefixeerd blijven op de lucht. Deze reis kan vermoeiend zijn, maar het zal het voor altijd waard zijn. Als de dag eindelijk komt, zal al het wachten en kijken en verlangen voor eeuwig gerechtvaardigd zijn. Kijken naar de Heer is niet zonder pijn (Openb. 10:10).
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders van Israël met de gebedspunten van vrijdag 25 september 2020. Lofprijzing: Grote Verzoendag, de heiligste dag op Gods kalender, wordt gevierd vanaf deze zondagavond tot en met de zonsondergang op maandag. Joden zullen vasten en hun zonden belijden en bij God smeken om Zijn genade en vergeving.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL


Donderdag 24 September - 6 Tishri

()  Een verbijsterend onderzoek dat vandaag door de Amerikaanse senaat is gepubliceerd onthult een wereldwijd misdaadnetwerk dat werd opgebouwd door de Biden familie tijdens de regering-Obama. Dit criminele netwerk dwong tal van bedrijven en regeringen in de wereld om smeergeld te sturen naar de Biden familieleden, onder de dreiging van dwang van de Amerikaanse regering, geleid door Biden en Obama.
Voor meer zie NaturalNews

Voor de Yom Kippur vakantie is het kabinet van het Coronavirus bijeen gekomen om de verscherping van de veiligheidsbeperkingen voor de gezondheid en de voorwaarden voor gebeden en demonstraties te bespreken. Volgens de schets zullen synagogen worden gesloten en zullen gebeden - alsook demonstraties - worden toegestaan in groepen tot twintig en tot een kilometer ver van huis.
Voor meer zie Israel National News

De recente vredesakkoorden van Israël met de VAE en Bahrein, die, tot het verdriet van de Palestijnen, door veel Arabische landen werden verwelkomd, weerspiegelen het falen van de Palestijnse diplomatie in de Arabische en mondiale arena's. De harde kritiek van de Palestijnen op de overeenkomsten leidde tot ongekende spanningen tussen hen en de Golfstaten, die reageerden door de Palestijnse leiding te beschuldigen van ondankbaarheid, corruptie en de ongerechtvaardigde afwijzing van elk vredesinitiatief in de loop der jaren. Bovendien heeft de Arabische Liga in een ongekende beweging een Palestijns voorstel afgewezen om het vredesakkoord tussen Israël en de VAE te veroordelen.
Voor meer zie Memri

De Palestijnen tonen hun ongenoegen over de nieuwe geest van vrede in het Midden-Oosten. Nu de Palestijnen hun zin niet krijgen, hebben zij ervoor gekozen om het huidige voorzitterschap van de vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga op te geven, zoals de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Maliki heeft aangekondigd tijdens een persconferentie in Ramallah op dinsdag.
Voor meer zie WIN

President Hassan Rouhani van Iran heeft dinsdag de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken via een vooraf opgenomen toespraak op televisie, waarin hij erop wijst dat wie er ook gekozen wordt, de volgende leider van de VS "geen andere keuze zal hebben dan zich over te geven" aan Iran.
Voor meer zie Israel365 News

De regeringen van Denemarken, Ierland en Zweden sturen geld naar Palestijnse NGO's om hen te helpen bij het indienen van rechtszaken tegen Israël in het Internationaal Strafhof in Den Haag, aldus de wachtersgroep NGO Monitor.
Voor meer zie Israel365 News

Fox News Sunday televisie presentator Chris Wallace heeft de onderwerpen geselecteerd voor President Donald Trump en de Democratische presidentskandidaat Joe Biden om te debatteren in de eerste van hun drie nationale confrontatie volgende week, zo heeft de Commissie over presidentiële debatten (CPD) aangekondigd op dinsdag.
Voor meer zie JOL

"Er is geen keuze": Netanyahu zegt dat de ministers akkoord gaan met een totale afsluiting tot na de vakantie. Premier Benjamin Netanyahu waarschuwde woensdagavond dat de regering op het punt stond om "moeilijke" beslissingen te nemen, omdat de kronoravirus infecties van Israël uit de hand lopen.
Voor meer zie WIN

In de afgelopen weken spraken we over hoe het Abraham-akkoord de coalitie uit Ezechiël 38:13 begon te vormen. Nu steeds meer Arabische landen overwegen om vrede te sluiten met Israël, is er nog een ander belangrijk zijspoor waaraan wij kunnen zien dat we steeds dichter naar de situatie in Ezechiël 38 toekruipen.
Voor meer zie Unravelations - NL

Een rode vaars werd per ongeluk ontdekt in Colombia. Een ultra-orthodoxe Israëlische student die nu in Colombia woont zei dat hij een koosjere rode vaars zag die onmiddellijk beschikbaar zou zijn bij de komst van de Messias. De man nam beelden op van het dier en beweert dat halakhische (Joodse legale) autoriteiten hebben bevestigd dat op het eerste gezicht, het inderdaad koosjer is.
Voor meer zie Biblical Perspective.

()  Het IDF sloopte een illegaal Palestijns gebouw in een speciale West Bank operatie op woensdag. Van maart tot augustus werden 389 Palestijnse structuren in het C-area op de Westelijke Jordaanoever verwoest, gemiddeld 65 per maand.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw, Sara, brachten meerdere keren uit Israël koffers met kleren mee om gewassen en schoongemaakt te worden tijdens hun verblijf in het gastenverblijf van het Witte Huis, de Washington Post meldde dit woensdag. Netanyahu's kantoor zei dat het verhaal niet waar is. "Dit is weerkerende anonieme laster uit de archieven van de Israëlische media gericht op het zwartmaken van de historische vredesakkoorden die door premier Netanyahu en President Trump."
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl Israëlische artsen geconfronteerd worden met een golf van coronavirus gevallen, waarbij sommige patiënten uren wachten in de ambulances, pakt één ziekenhuis de crisis aan door de parkeerplaats te veranderen in een afdeling.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse financiering uit Arabische landen is in 2020 met 85% gedaald. Hun financiële situatie verslechterde tijdens de coronavirus pandemie, maar ook tijdens de periode waarin tussen verschillende Golfstaten en Israël over normalisatieovereenkomsten werd onderhandeld.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yom Kippur synagoge sluiting zal ondoeltreffend zijn onder de haredim, volgens een analyse. Rabbi's splitsten zich over synagoge sluitingen als de Ashkenazi Opperrabbi Lau zegt te sluiten en Sefardische Opperrabbi Yitzhak Yosef zegt ze open te houden voor beperkte aantallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Oppositieleider MK Yair Lapid (Yesh Atid-Telem) heeft vanmorgen, donderdag, het besluit van de regering aangevallen om een algemene sluiting op te leggen. Hij zei: "alle ministers van de regering, en in het bijzonder onze vrienden in Blauw en Wit, zouden zich vanochtend moeten afvragen wat ze doen in een regering die het publiek op deze manier verlaat. Wat doen ze in een regering waarvan de Premier zich alleen bezighoudt met goedkope politiek?" De voorzitter van de Yamina factie, MK Ayelet Shaked, sloot zich aan bij de harde kritiek.
Voor meer zie Israel National News

De gemeenschap van Yitzhar in Samaria reageerde vandaag op een rapport van een Arabische medische stagiaire die arriveerde om coronavirus testen uit te voeren in het dorp, maar niet werd toegelaten omdat de plaats geen niet-Joden toelaat. Op kritiek reageerde men dat de linksen niet moesten zeuren omdat bij wet 20% van Samaria/Judea verboden is voor Joden.
Voor meer zie Israel National News

Verontrustende studie ontdekt dat Israëli's liegen over corona contracteren en daarmee levens in gevaar brengen. IDF Home Front Commando gegevens tonen dat veel Israëli's die positief getest zijn niet meewerken aan epidemiologisch onderzoek, in het schenden van de quarantainerichtlijnen.
Voor meer zie Israelhayom

De totalitaire toekomstige wil van de globalisten zal komen in de naam van de "openbare veiligheid." Over de hele westerse wereld zijn er sinds 9/11 steeds meer stappen gezet in de richting van wat veel vrijheid-pleiters een "politiestaat" zouden noemen; een systeem waarin regeringen niet langer beperkt worden door de grenzen van burgerlijke vrijheden maar de macht krijgen om bijna alles te doen wat ze willen in naam van de openbare veiligheid.
Verder lezen - NL

Brexit-partijleider Nigel Farage heeft gewaarschuwd dat de Britse regering zich gedraagt als een "gekozen dictatuur" die wetten van het coronavirus aanneemt zonder parlementaire controle.
Voor meer zie Breitbart

Hoe Amerika het land werd dat niet in staat is om de komende Tweede Lockdown te weerstaan. Een tweede en meer catastrofale afsluiting nadert. De eerste lockdown heeft zijn doel van volledige vernietiging van de economie en burgerlijke vrijheden van de burgers niet bereikt.
Verder lezen - NL


Woensdag 23 September - 5 Tishri

()  Een wapendepot van de door Iran gesteunde sjiitische Moslimgroep Hezbollah ontplofte dinsdag in Zuid-Libanon, zei een veiligheidsbron, waarbij verschillende mensen gewond raakten en een nieuwe schokgolf over het land werd gestuurd dat worstelde met zijn diepste crisis in drie decennia.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Arabische moslims zijn mensen van kleur, Arabische christenen zijn blank. Wat de rassenlijst van de New York Times zegt over de vervolging van christenen. ...Wat maakt een Arabische immigrant uit Israël, Libanon of Syrië Wit? Christendom.
[ Klopt, witgewassen als sneeuw door het bloed van Christus. wj ]
Voor meer zie Frontpagemag

'Ik ben een Pakistaanse Zionist,' zegt een lid van de kleine Joodse gemeenschap in een zeldzaam interview. Fishel Khalid, die vorig jaar geschiedenis heeft geschreven toen de Pakistaanse regering hem toestemming gaf om Israël te bezoeken, zegt dat hij goede betrekkingen wil zien tussen de "zusterlanden" Israël en Pakistan.
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnen arresteren aanhangers van Abbas rivaal Mohammed Dahlan verbonden met VAE. De Palestijnse veiligheidstroepen hebben tientallen aanhangers van een rivaal van president Mahmoud Abbas, gevestigd in de Verenigde Arabische Emiraten, gevangen genomen.
Voor meer zie ABC News

Begint het volk van Israël de keerzijde van de akkoorden van Abraham te ervaren? Dat is een mogelijkheid, want de politie heeft onlangs hardere maatregelen genomen tegen Joden die proberen om hun pelgrimstocht naar de Tempelberg te maken en gebruiken het coronavirus als excuus.
Voor meer zie Israel365 News

Irans schendingen met raketten: Waar is de internationale gemeenschap? "Het belangrijkste punt van deze raketten is dat ze volledig uitgerust zijn met een 'homing' [zelf hun doel vinden]. Dat betekent dat ze van het afvuren-en-vergeten-type zijn. Ze vuren de raket af en de data zit in de raket zelf, waarin verschillende navigatiesystemen zijn ingebouwd."
Verder lezen - NL

Zal Iran Bahrein aanvallen als wraak tegen de normalisering met Israël? Bahrein was ooit onder Perzische heerschappij (1602-1783) en stuurde als 14e provincie van Iran vertegenwoordigers naar de Iraanse Majlis (Parlement). Een soennitische minderheid regeert de sjiitische meerderheid in Bahrein, en een deel van de bevolking is Perzisch van oorsprong. ....Hussein Amir-Abdollahian, een adviseur van de voorzitter van de Majlis, twitterde dat Bahrein geconfronteerd zal worden met moeilijke tijden als gevolg van het besluit om vrede met Israël te sluiten.
Voor meer zie Israel365 News

Khalid bin Hamad Al-Malik, redacteur van het Saoedische Dagblad Al-Jazirah, schreef dat de Arabieren, die faalden om Israël militair te verslaan en zich haar kracht hebben gerealiseerd, geen andere keuze hebben dan de betrekkingen met Israël te normaliseren. Na 70 jaar bittere ervaring, schreef hij, begrijpen sommige Arabische landen nu dat ze verschillende strategieën moeten aannemen en afspraken moeten maken met Israël om te bereiken wat niet kan worden bereikt zonder vrede te stichten.
Voor meer zie Memri

Bahreinse Ambassadeur In Rusland Ahmed Al-Saati: We zullen de vruchten plukken van de vrede met Israël; Mahmoud Abbas moet een beetje kalmeren en dat Iran een zware prijs zal betalen als het niet naar vrede neigt.
Voor meer zie Memri

()  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft gezegd dat de nucleaire deal van 2015 tussen Iran en de wereldmachten nog in leven is, waarbij hij erop wijst dat de VS moet beseffen dat de praktijk van pesten en unilateralisme afgelopen is.
Voor meer zie JOL

De Republikeinen in de Senaat gaan door met plannen om President Donald Trump's keuze te bevestigen om de zetel van wijlen rechter Ruth Bader Ginsburg' s Hooggerechtshof in te vullen voor de 3 Nov. verkiezingen, in het lanceren van een verdeeld gevecht over de democratische bezwaren voordat een kandidaat zelfs maar wordt aangekondigd.
Voor meer zie The Times of Israel

De gekozen rechter Barbara Lagoa uit Florida die als vervanger van rechter Ruth Bader Ginsburg was aangewezen, is in het weekend overleden.
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu zoekt een onmiddellijke en aanzienlijke aanscherping van de beperkingen, zegt zijn kantoor op woensdag toen het Ministerie van Volksgezondheid een enorme toename van virusinfecties aankondigde en Minister van Defensie Benny Gantz zei dat hij beperkingen zou steunen op zowel protesten als gebeden.
Voor meer zie The Times of Israel

Erdan de Israelische Ambassadeur loopt weg bij de UN tijdens de 'antisemitische' toespraak van Erdogan. Erdogan beschuldigt Israël's "vuile hand" van het schenden van Jeruzalem, zegt dat Trump een 'collaborateur' is met Israël.'
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri, verklaarde gisteren dat hij de sluiting van synagogen alleen zou steunen als de demonstraties aanzienlijk zouden worden beperkt, heeft vandaag duidelijk gemaakt dat hij van mening is dat de synagogen open moeten blijven voor Yom Kippur, ongeacht eventuele andere beperkingen die door de regering worden opgelegd.
[ Waarom wel volle vliegtuigen en bijna lege kerken? wj ]
Voor meer zie Israel National News

Saudi-Arabië besluit het kleineren van Joden en andere niet-moslims in moskeeën en schoolboeken te verbieden, hoewel slechts 9% van de Saoedi's voorstander is van het normaliseren van de banden met de Joodse staat.
Voor meer zie Ynet

Een door DARPA gefinancierde implanteerbare Biochip om COVID-19 op te sporen zou in 2021 op de markt kunnen komen. Een experimenteel nieuw vaccin dat samen met de regering van de VS is ontwikkeld, beweert menselijk DNA te kunnen veranderen en zou al volgend jaar kunnen worden ingezet via een door DARPA gefinancierde, injecteerbare biochip.
Verder lezen - NL

Fatah (PLO) lid van het Centraal Comité Azzam al-Ahmad waarschuwde de Arabische Naties tegen de Abraham-akkoorden en beweerde dat Israël ernaar streeft de hele regio te domineren. "Wij hopen dat het volk [van de VAE en Bahrein] hun leiders in bedwang zal houden en hen zal laten heroverwegen wat zij hebben ondertekend. Vernietig jezelf en de toekomst van de hele Arabische natie niet," zei Al Ahmad. "We verdedigen Mekka, Bagdad, Cairo, Amman en Damascus. Dit is ons lot als Palestijnen. Wij zijn de Murabitun in Jeruzalem die het verdedigen tegen de zionistische territoriale onderwerpen van de Eufraat tot de Nijl. Wij zullen blijven dienen als speerpunt in de confrontatie met de Amerikaanse regering en de zionistische beweging."
[ Jozua 1:4; 1Kon. 4:21. wj ]
Voor meer zie Israel365 News

De Abraham Akkoorden. Door Hal Lindsey. Op 13 augustus van dit jaar hebben de Verenigde Staten, Israël en de Verenigde Arabische Emiraten een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin zij een overeenkomst aankondigden die de betrekkingen tussen Israël en de VAE normaliseert.
Verder lezen - NL


Dinsdag 22 September - 3 Tishri

()  Haaretz editor-in-chief Aluf Benn gaf een waarschuwing uit tegen de opkomst van Yamina voorzitter MK Naftali Bennett in een artikel dat maandag werd gepubliceerd met de titel 'iedereen behalve Naftali Bennett.' "Bennett is ongetwijfeld de meest indrukwekkende Israëlische politicus die in de afgelopen tien jaar is opgekomen. Hij is vloeiend en toegankelijk en overwint zijn zwakheid als redenaar met het charisma van een pelotonscommandant die zijn soldaten naar de strijd leidt. Het belangrijkste is dat hij Netanyahu niet is. In plaats van de heerlijkheid en eerzucht van de premier, die voor hem tot een aanklacht heeft geleid, wordt Bennett gezien als een doorzetter zonder affectie en niet gratis eet," schrijft Ben.
Voor meer zie Israel National News

Volgens de opiniepeiling, die op 16 September werd gehouden, zou Yamina, als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, van haar huidige vijf zetels naar 20 zetels stijgen, terwijl de regerende Likud partij zou vallen van 36 zetels naar 30 mandaten.
Voor meer zie Israel National News

Trump staat bovenaan de lijst van doelwitten voor Soleimani's dood ... dat hij zich voor altijd zorgen zou moeten maken over wraak. "Amerikanen moeten weten dat we iedereen zullen aanvallen die een rol heeft gespeeld in de laffe moord op Generaal Soleimani," zei generaal-majoor Hossein Salami.
Voor meer zie WIN

De Democratische Socialisten brigade van Alexandria Ocasio-Cortez wil New York City van de grond af aan opbouwen. De Democratische socialisten van Amerika-NYC werkt eraan om een lijst van Gemeenteraadskandidaten op te zetten of te steunen die als het is gekozen een "socialistische fractie zou creëren." Dit voor een overname van de stad met belasting voor de rijken en verwijderen van de politie.
Voor meer zie NYPost

Emirati schrijver Salam Hamid, oprichter en hoofd van het al-Mezmaah Studies and Research Center in Dubai, publiceerde een artikel met de titel "De kosten van de verdrijving van de Arabische Joden" in de VAE daily Al-Ittihad, waarin hij klaagde dat dit een rampzalige fout was.
Voor meer zie Memri

Een Israëlisch bio-tech bedrijf veranderde tabak in een collageen-voortbrengende plant voor het onbeperkt produceren van transplanteerbare organen zoals nieren en longen.
Voor meer zie United with Israel

Op 16 september hebben meer dan 160 parlementsleden tegen een maatregel ter bestrijding van het antisemitisme gestemd. Republikeinen boden deze anti-Semitisme maatregel aan als een amendement op een stuk van Democraat-ondersteunde wetgeving ter bevordering van een grotere inclusiviteit in federale programma's.
Voor meer zie FreeBeacon

De fundamentele breuk die het Akkoord van Abraham kan beginnen te genezen. Tot nu toe onderdrukte waarheden worden nu in de Arabische wereld verteld op een manier die voorheen ondenkbaar was.
Verder lezen - NL

De VS en de Verenigde Arabische Emiraten, hebben naar verluidt de definitieve deal gesloten voor F-35 vliegtuigen. Bronnen die bekend zijn met de onderhandelingen zeggen dat een goed idee was dat de Israëlische luchtafweer in staat was om de VAE F-35's te detecteren met technologie die effectief de stealth mogelijkheden van de jets verslaat.
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnen haten Abbas en zouden stemmen voor een Hamas president. Een felle afwijzing van de Palestijnse leiding bleek uit de opiniepeiling van het gerespecteerde Palestijnse Centrum voor beleids-en enquêteonderzoek dat als er nu verkiezingen voor de Palestijnse leiding zouden worden gehouden, het hoofd van de terreurgroep Hamas, Ismail Haniyeh, een meerderheid van de publieke stemming zou krijgen.
Voor meer zie WIN

()  "Qatar heeft nu haast om zich aan te sluiten bij de normalisering van de betrekkingen [met Israël] en het Akkoord van de eeuw", verklaarde een Palestijnse ambtenaar. De bezorgdheid neemt toe in Ramallah nadat Qatar het Amerikaanse Akkoord van de eeuw heeft aanvaard als basis voor de oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De Palestijnen zijn geschokt.
Voor meer zie United with Israel

Het ministerie van Justitie in Amerika kondigde vandaag aan dat drie Amerikaanse steden - Seattle, Portland, NYC - nu worden uitgeroepen tot wetteloze anarchistische zones, waar lokale burgemeesters medeplichtig zijn aan het toestaan van de verspreiding van massageweld en vernietiging. Het kan nu dat het ministerie van Justitie actie onderneemt die zal leiden tot de arrestatie van linkse burgemeesters na de verkiezingen, door een beroep te doen op het veertiende amendement.
Voor meer zie NaturalNews

Arabische leiders uiten een groeiende woede over de Palestijnen. In dit tempo kunnen de Palestijnen op een ochtend wakker worden en ontdekken dat ze helemaal geen vrienden meer hebben in de Arabische landen.
Voor meer zie WIN

De moed van kroonprins Mohammed bin Zayed heeft de wereld betoverd - vanwege de vrede, niet vanwege de oorlog. Sudan en Oman kunnen de volgende zijn om vrede te smeden met Israël-verbluffende gebeurtenissen die zich snel bewegen. Engelstalig artikel.
Voor meer zie All Arab News

Nu het kabinet bijeenkomt om te overwegen om de afsluiting van het coronavirus verder aan te scherpen te midden van op hol geslagen infectiecijfers, waarschuwde Israël's top official van de schatkist op dinsdag dat verdere verstikking van de economie "onomkeerbare" schade zou kunnen veroorzaken.
Voor meer zie The Times of Israel

Sluiting van synagogen, verbod op de markten tijdens Sukkot. Het Coronavirus kabinet gaat over een uitgebreid sluitingsplan beslissen, waaronder het sluiten van de helft van de particuliere sector bedrijven en de synagogen.
Voor meer zie Israel National News

Professor Hendrik Streeck, directeur van het Duitse Instituut voor Virologie van de Universiteit van Bonn, wil een middenweg bewandelen. "We moeten ons realiseren dat Covid-19 lang bij ons zal blijven, en we moeten ermee leren leven," zegt hij, niet op zoek gaan naar een ijdele gedachte om een virus waarvan we een jaar geleden nog nooit hadden gehoord, op de een of andere manier te elimineren. Maar in plaats daarvan een soort van berusting te krijgen en stelt hij voor om "een goed evenwicht te vinden. Ik bagatelliseer het virus niet, noch dramatiseer ik het," zegt hij.
Voor meer zie Israel National News

Israël eist nu FBI-controles van zogenaamde immigranten. Waarom is dat controversieel? Een Alia-bendeoorlog tussen het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Nefesh B'Nefesh laat zien hoe makkelijk het voor criminelen blijft om de Israëlische nationaliteit te verkrijgen.
Voor meer zie The Times of Israel

Op maandag beval het Israëlische Hooggerechtshof Avichai Mandelblit, de procureur-generaal en het om disciplinaire maatregelen te nemen tegen Tsfat Chief Rabbi Shmuel Eliyahu, de opperrabbijn van Safed en een lid van de Raad van rabbijnen. Een van de opmerkingen van de rabbi die door de rechters in hun uitspraak naar voren werden gebracht, betrof de oproep van de rabbi aan burgers, politie en IDF personeel om iedereen te doden die een Jood probeert te vermoorden, en niet te proberen ze te bedwingen of gevangen te nemen.
Voor meer zie Israel365 News


Maandag 21 September - 3 Tishri

()  Het Joodse volk vierde afgelopen zaterdag Rosh Hashana – het Joodse Nieuwjaar en het is nu een tijd voor zielenonderzoek en berouw.

Gevecht-voertuigen zijn op weg terug naar Oost Syrië, het Pentagon kondigde dit vrijdag aan, een beweging die komt na een botsing vorige maand met Russische troepen waarbij vier Amerikaanse manschappen licht gewond raakten. De terugkeer van gemechaniseerde eenheden komt ook doordat het Amerikaanse leger met de Sentinel radar een verhoogde frequentie van gevechtsvliegtuigen patrouilles boven Amerikaanse troepen in dat deel van Syrië waarneemt, volgens de US Central Command woordvoerder Navy Capt.Bill Urban.
Voor meer zie Army times

Duizenden demonstranten negeren de lockdownregels, en overstromen de straten van Jeruzalem. Veel demonstranten negeerden de sociaal-maatschappelijke regels die hen opdroegen om in kleine, afgescheiden "groepen" van mensen te blijven.
Voor meer zie WIN

Bahrein houdt Iran-gesteunde terroristen tegen om diplomaten aan te vallen. Sommige terroristen werden gearresteerd, anderen zouden in Iran zijn, meldde de Saudische staatstelevisie.
Voor meer zie WIN

Iran zou tegen het einde van het jaar over genoeg materiaal voor kernwapens kunnen beschikken." De VS zijn van plan sancties op te leggen aan meer dan twee dozijn mensen en entiteiten die betrokken zijn bij Irans nucleaire, raket-en conventionele wapenprogramma's. Het belangrijkste maar nog "onzekere" mechanisme voor sancties van de VN moet op dit moment in werking treden.
Voor meer zie Israelhayom

Het kabinet kan de afsluiting verscherpen als experts waarschuwen dat het dodental verdrievoudigd kan worden. Terwijl met Rosh Hashanah de tweede landelijke lockdown start, waarschuwen sommigen in de regering dat het huidige infectiepercentage restrictievere maatregelen verdient. Deskundigen van de universiteit voorspellen 1000 of zelfs 2000 nieuwe sterfgevallen in November.
Voor meer zie Israelhayom

Het komende Covid-19 vaccin is geen “gewoon” vaccin. Het vaccin waar men nu aan werkt is niets anders dan een nepvaccin om de mensheid af te leiden van een vaccin dat al lang klaar ligt en enorme gevolgen zal hebben voor onze gezondheid. Er zal sprake zijn van genetische manipulatie.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Europa federaliseert vrolijk verder. Twee jaar geleden schreef ik (Bert Panhuise) een column in Charisma Magazine over “De Verenigde Staten van Europa." Ik schreef in 2018 daar ondermeer in dat de Duitser Martin Schulz (oud-voorzitter van het Europees Parlement) aanstuurt op een Duits-Franse machtsgreep in Europa.
Verder lezen - NL

Gantz vertrekt naar Washington om de verkoop van F-35 aan de VAE te bespreken. Minister van Defensie verwacht te praten over het behoud van de kwalitatieve militaire voorsprong van Israël in de regio terwijl Amerikaanse beogen om lucratieve wapens te verkopen aan de nieuwe bondgenoot van Jeruzalem.
Voor meer zie The Times of Israel

Zondagavond stortte een terroristische tunnel in Noord-Gaza in, waarbij twee Palestijnse terroristen omkwamen en ten minste acht anderen gewond raakten. In het weekend hebben Israëlische veiligheidstroepen vier Palestijnen aangehouden die probeerden te infiltreren in Israël door het grenshek van de Gazastrook over te steken. Zij hebben een kuil voor mij gegraven, maar zij zijn er zelf middenin gevallen. Ps.57:7.
Voor meer zie Israel365 News

()  Dit jaar komen de Joodse feestdagen op een kritiek moment voor Amerika, omdat de Democratische Partij Amerika blijft wegduwen van persoonlijke verantwoordelijkheid en naar een gedwongen afhankelijkheid van de regering die met het socialisme gepaard gaat. Rosh Hashana is dan anti-socialisme.
Voor meer zie Israel National News

Honduras zal haar ambassade verplaatsen naar Jeruzalem dit jaar, en Israël zal een ambassade openen in de Hondurese hoofdstad van Tegucigalpa, verklaarde het kantoor van de premier in een verklaring vrijgegeven op maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Joe Biden op Zondag haalde uit naar de V.S. President Donald Trump en belangrijke Republikeinen in de Senaat voor het proberen om een vervanging voor rechter Ruth Bader Ginsburg er door te drukken, en spoorde meer senatoren aan om zich met een paar collega's uit de GOP zich te verzetten tegen deze haast in het verkiezing seizoen.
Voor meer zie The Times of Israel

Twee van de ziekenhuizen in Israël zijn gedwongen om maandag te stoppen met het accepteren van patiënten met het coronavirus als minister van Volksgezondheid directeur-generaal Chezy Levy juist de ziekenhuizen opriep om te stoppen met het aanbieden van electieve operaties en andere diensten om zich beter te kunnen concentreren op patiënten met het coronavirus.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Ministerie van Volksgezondheid kan straffen opleggen aan de adviseurs van Premier Benjamin Netanyahu die in bevolkte gebieden werden gezien als zij in quarantaine werden gehouden, vertelde een bron van het ministerie aan de Jerusalem Post op maandag.
[ Het is altijd moeilijk om je aan maatregelen te houden waar jezelf niet in gelooft. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël ziet lange files door de politie-COVID controleposten. Automobilisten die naar hun werk reizen melden zware verstoppingen als officieren alleen toestaan dat het verkeer over een enkele rijstrook gaat terwijl ze elk voertuig stoppen en de chauffeurs vragen waar ze naar toe gaan.
Voor meer zie Ynet

Voormalig minister van Justitie en Yamina Co-voorzitter Ayelet Shaked viel op maandagochtend het te verwachten besluit van de regering aan over de verlenging van de termijn van adjunct-procureur-generaal Dina Zilber door het nog eens met drie maanden goed te keuren. ..."De waarheid moet gezegd worden: de Netanyahu-Gantz regering versterkt het progressieve kamp in elk opzicht en keert het conservatieve kamp de rug toe."
Voor meer zie JewishPress

China, met de missie om een supermacht te worden door haar economische en militaire macht aan de wereld te tonen, kan nu op de knieën worden gebracht vanwege een tekort aan voedsel. De daling van de totale binnenlandse voedselproductie; een recente overstroming in het stroomgebied van de Yangtze, de rijstkom van China; en een daling van de invoer, vooral verergerd door de verslechterende diplomatieke betrekkingen, heeft ervoor gezorgd dat Peking de paniekknop heeft ingedrukt.
Voor meer zie TheHill

Duizenden testen positief op een bacteriële ziekte na een lek uit de Chinese fabriek. Enkele duizenden mensen in Noordwest China zijn positief getest op de bacteriële ziekte na besmet te zijn door gas dat lekte uit een faciliteit die vaccins voor vee maakt.
Voor meer zie Daily Star

De Saudi-Arabische Koninklijke familie is naar verluidt verdeeld over mogelijke toekomstige banden met Israël na de historische overeenkomsten met de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, zo meldde de Wall Street Journal op vrijdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Zou het kunnen? Is de oorlog in de hemel zojuist begonnen, op Rosh Hashanah? "Toen brak er oorlog uit in de hemel: Michaël en zijn engelen voerden oorlog tegen de draak, ook de draak en zijn engelen voerden oorlog."
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina