Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Woensdag 7 Jubi

()  Minister van Defensie van Israël: We bombarderen de Hezbollah het stenen tijdperk in als ze een fout maken. Zijn opmerkingen leken een reactie te zijn op de onthulling door Iran van hun nieuwe hypersonische raket. "Ik hoor onze vijanden opscheppen over wapens die ze aan het ontwikkelen zijn. Op elke ontwikkeling hebben we een superieur antwoord - in de lucht, op zee en op het land en zowel in de verdediging als in de aanval," zei hij.
Voor meer zie World Israel News

Blinken is in Saoedi-Arabië met een normalisatie van Israël op de agenda. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony J. Blinken arriveerde dinsdag in Saoedi-Arabië met het aanknopen van diplomatieke betrekkingen tussen Riyad en Jeruzalem op de agenda. Tijdens een toespraak op de 2023 American Israel Public Affairs Committee Policy Summit (AIPAC) in Washington op maandag, zei Blinken dat de regering Biden ernaar streefde om "belangrijke historische vooruitgang te boeken om de Abraham Akkoorden te verdiepen en te verbreden."
Voor meer zie Israel365 News

Jeruzalemse opperrabbijn veroordeelt de intimidatie van christenen in de hoofdstad van het land. Verklaring tegen de achtergrond van toenemende pesterijen en weinig reactie van de regering. Volgens Times of Israel heeft Hassan-Nahoum de pogingen geleid om pesterijen van christenen in Jeruzalem te stoppen en sprak hij zich vorige maand uit tegen het pesten van christenen door ultraorthodoxe demonstranten tijdens het Pinkster 2023 gebedsevenement. Een incident dat ervoor zorgde dat de locoburgemeester een assistent regelde om een Messiasbelijdende leider te begeleiden terwijl deze aangifte deed tegen een aantal jongeren die agressief werden.
Voor meer zie All Israel News

Een onderzoek identificeert hoog aantal gevallen van ernstige myocarditis na COVID Vax. Cardioloog Dr. Anish Koka doet zijn zegje: "Dit zou hopelijk een einde moeten maken aan het gangbare verhaal van experts die vaccin myocarditis als mild karakteriseren." De wetenschappelijke publicatie in het European Heart Journal vindt u hier
Voor meer zie Malone

Appartement voor alleen lesbische bejaarden goedgekeurd met gesubsidieerde huur in het centrum van Berlijn. Oudere homoseksuele vrouwen kunnen genieten van een toplocatie in het centrum voor een derde van de gemiddelde huur in de omgeving.
Voor meer zie Remix

De agenda voor diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock is een voorbeeld van "het Chinese sociale kredietsysteem dat op bedrijfsniveau wordt toegepast op Amerika", zei Breitbart Economics Editor John Carney in een interview met Fox Business Network's "The Bottom Line" op maandag.
Voor meer zie Breitbart

'Doodvonnis voor miljoenen': WHO, EU lanceren nieuw wereldwijd vaccin-paspoort initiatief. Technologie-expert Michael Rectenwald, Ph.D., vertelde The Defender dat, onder het mom van het behouden van vrijheid, een digitaal paspoortsysteem "beperkingen betekent op het gebied van beweging en leven voor niet-gevaccineerden en gedwongen vaccinatie om deel te nemen aan het leven."
Voor meer zie Children's Health Defense

Als eerste in de wereld heeft staat Israël een digitale obligatie uitgegeven om de onmiddellijke, realtime overdracht van geld via internet mogelijk te maken. Deze stap, "Project Eden" genaamd, is een wereldwijde primeur en is bedoeld om risico's te verminderen, procedures te verkorten en de efficiëntie en transparantie op de financiële markten te verbeteren.
Voor meer zie The Jewish Press

()  Minister van Justitie Yariv Levin overweegt een ontslag. Hoge Likud-functionarissen zeggen dat de minister van Justitie en architect van de justitiële hervorming zijn geduld met de regering heeft verloren en overweegt om op te stappen.
Voor meer zie Arutz7

Smotrich is gemeden door Franse ambtenaren als de Joodse leider op reis ging naar Parijs. Minister van Financiën neemt deel aan een OESO-bijeenkomst, maar wordt geweigerd voor ontmoetingen met lokale tegenhangers, de hoofden van drie Joodse groepen die ook een religieus zionisme zouden ook afwijzen.
Voor meer zie The Times of Israel

De democratie van Israel heeft een onafhankelijke rechterlijke macht nodig, zegt Kamala Harris. De twee leiders hebben een kille relatie sinds Biden is aangetreden. Biden had Netanyahu de afgelopen maanden onder druk gezet om het plan voor een revisie van de rechterlijke macht te laten vallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Kamala Harris begrijpt niets van Israëls justitiële hervorming, beschuldigt Cohen. Hij zei dat de vicepresident van de VS "niet in staat zou zijn om ook maar één clausule uit de justitiële hervorming te kunnen citeren." Cohen viel woensdagochtend in een interview met KAN Reshet B de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris verbaal aan. "Ik weet niet of ze het heeft gelezen of niet, ik denk van niet," vervolgde Cohen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Wie of wat geeft vorm aan de gerechtelijke hervorming van Israël? De Republikeinse Partij van de VS of het Joodse erfgoed? Volgens onderzoekers ligt Amerikaans neoconservatisme en niet de handhaving van de Joodse wet aan de basis van Israëls gerechtelijke hervormingen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Libanese christenen die zich aansloten bij Israël zijn dankbaar, maar blijven eenzaam en bang. "Ons thuisland werd aangevallen, en we wilden het alleen maar veilig houden," vertelde een man aan JNS. "Kun je het ons kwalijk nemen?" Als christen die Libanon ontvluchtte naar Israël na jaren van burgeroorlog, sprak hij met JNS in het Frans (Libanon was een Franse kolonie)
Voor meer zie JNS - Vertalen - NL

Delegatie van elite IDF-soldaten op weg naar Marokko voor 'African Lion'-oefening. Aan de oefening wordt deelgenomen door deelnemers uit 18 landen en er zijn zo'n 8.000 militairen bij betrokken.
Voor meer zie United with Israel

AI systemen hebben “hallucinaties” omdat ze getraind en geprogrammeerd zijn door liberalen die denken dat een man een vrouw kan worden. Kunstmatige intelligentiesystemen, of “AI”, produceren volstrekt onbetrouwbare “berekeningen” vanwege verschillende factoren, waaronder valse invoer en politiek gemotiveerde onregelmatigheden die opzettelijk in de systemen zijn verweven.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Rusland ontvangt een nieuwe groep Su-34 jachtbommenwerpers. De Su-34 is het belangrijkste Russische jachtbommenwerpervliegtuig, maar de vloot is naar verluidt uitgedund sinds het begin van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. De vliegtuigen werden geleverd door de United Aircraft Corporation (UAC), onderdeel van het Russische staatsbedrijf Rostec, nadat ze waren gefabriceerd in de Chkalov Novosibirsk Aviation Plant en getest, zei de UAC in een verklaring.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Grote storm op komst. Jim Caviezel (de acteur die Jezus speelde in de film "The Passion of the Christ" van Mel Gibson) werd onlangs geïnterviewd door Steve Bannon op zijn War Room podcast. Over de globalistische drang naar een wereldregering zei Caviezel: "We zitten op dit moment in een apocalyptisch moment."
Verder lezen - NL

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten!
De woorden - Lechem/Brood - Limmud/Studie - NL

Deel 26: Leugens van mensen en goden - Sommige katholieke leiders zijn ervan overtuigd dat paus Franciscus de "Valse Profeet" is. Zelfs sommige vooraanstaande katholieke bronnen geloven dat dit wel duidelijk is. Zoals eerder opgemerkt, zijn discussies over de paus als Antichrist of als de Valse Profeet niet moeilijk te vinden, vooral in literatuur van Defender Publishing en SkyWatch TV.
Verder lezen - NL


Dinsdag 6 Juni

()  Israël en Bahrein zullen binnenkort een vrijhandelsovereenkomst ondertekenen, en het eilandenrijk kan dienen als een poort naar het verbreden van de banden met Arabische landen in de Golf, zei de gezant van de Joodse staat in Manama zondag. Ambassadeur Eitan Na'eh sprak tegen de achtergrond van verhoogde diplomatieke inspanningen om tegen het einde van het jaar een normalisatieovereenkomst te bereiken tussen Israël en Saoedi-Arabië en om de banden tussen Israël en de Golflanden te versterken.
Voor meer zie Israel365 News

Tijdens oefening voor oorlog met Iran en anderen zegt premier dat het IDF 'elke dreiging zelf aankan.' Veiligheidskabinet komt bijeen in een ondergronds commandocentrum voor simulatiebeoordeling, tijdens de militaire 'Firm Hand' multi-front oorlogsoefening gericht op noordelijke grens, Iran.
Voor meer zie The Times of Israel

Ministerie van Buitenlandse Zaken pusht LGBTQ-'trots' overal behalve in de moslimwereld. Amerikaanse ambassades vieren "Pride Month" van het Vaticaan tot Jeruzalem, maar niet in Saoedi-Arabië.Verder lezen - NL

'Het zijn altijd de Maghrebijnse types die me volgen, uitfluiten en beledigen' - Franse vrouwen vertellen over hun ervaringen met seksuele intimidatie door buitenlanders. Franse vrouwen spreken met een feministische groep over iets van wat zij zeggen dat het seksuele intimidatie is door buitenlanders.
Voor meer zie 'Remix

40.000 mensen lopen mee in NYC's Celebrate Israel Parade om solidariteit te tonen met Joods thuisland. De parade begon op 54th street in het centrum van Manhattan en liep vervolgens langs Fifth Avenue, waar duizenden New Yorkers en toeristen de parade kwamen bekijken en toejuichen. Hoewel er kleine groepen protesten werden verwacht tijdens de parade, waaronder enkele Israëli's die naar NYC waren gereisd om te protesteren, was de algemene stemming feestelijk.
Voor meer zie All Israel News

Hoe heel anders bericht TOI hierover. Vlaggen zwaaiende demonstranten geselen de coalitiewetgevers tijdens jaarlijkse Israëlparade in NY. Demonstranten hekelden wetgevers van de coalitie die zondag New York bezochten voor de Amerikaanse Celebrate Israel Parade, een belangrijk jaarlijks evenement voor de Joodse gemeenschap in het gebied dat dit jaar werd overschaduwd door onenigheid over de pogingen van de regering Netanyahu om de rechterlijke macht te verkleinen.
[ Linkse krant. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

China begint met het boren van een 32.000 voet diep gat in de aardkorst, ogenschijnlijk op zoek naar olie, maar waarschijnlijk heeft het sinistere bedoelingen achter de hand. Communistisch China is een schurkenstaat die graag doet alsof ze beschaafd zijn, maar dat in werkelijkheid niet zijn. Door hun grote omvang en hun economie kijken de meeste landen en bijna alle bedrijven de andere kant op om zaken met hen te blijven doen.
Voor meer zie Now The End Begins

Krachtig boycott: Israëls grootste broodketen lijdt enorme verliezen en smeekt om vergiffenis van de familie van de rabbijn. Ultraorthodoxe wetgevers riepen begin mei op tot de boycot nadat de voorzitter, voormalig minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev, protesteerde bij het huis van de 100-jarige Ashkenazische telg Rabbi Gershon Edelstein in Bnei Brak. Bar-Lev had een foto van zichzelf met de "Brothers in Arms" protestgroep op Twitter geplaatst, waarin hij premier Benjamin Netanyahu en minister van Justitie Yariv Levin beschuldigde van het omkopen van de Haredi-partijen om "voor de staatsgreep te stemmen," verwijzend naar de plannen van de regering voor een hervorming van het gerechtelijk apparaat, in ruil voor het wetsontwerp dat jonge ultraorthodoxe mannen vrijstelt van het leger.
Voor meer zie World Israel News

()  IDF viel geheime Iraanse wapenfabrieken aan in Syrië. Israël richtte zich volgens de berichten op faciliteiten in het gebied rond Aleppo die werden gebruikt om wapens te produceren. De locaties werden volgens de berichten gebruikt door de Iraanse Eenheid 18340, die in het geheim opereert in Syrië, als wapenfabrieken voor de productie van precisieraketten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Blinken vertelt AIPAC dat 'Amerika veiliger is als Israël sterk is.' De hoofddiplomaat van de federale regering bevestigde dat het partnerschap tussen de VS en Israël "elk aspect van hun leven raakt." Hij zei dat "de diepte en breedte" van de alliantie tussen de Amerikaanse en Israëlische regeringen "alleen geëvenaard wordt door de kracht van de banden tussen onze volkeren."
Voor meer zie JNS

Geschiedenis wordt voor onze ogen geschreven als de Israëlische Knesset-voorzitter het Marokkaans parlement bezoekt. In het geplande bezoek is het de eerste keer dat een voorzitter van de Israëlische Knesset een officiële uitnodiging heeft ontvangen van de parlementsvoorzitter van een moslimland.
Voor meer zie United with Israel

Wat is de Kakhovka-dam in Oekraïne - en wat is er gebeurd - en wat weten we niet? Een enorme dam uit het Sovjettijdperk in de rivier de Dnipro, die de Russische en Oekraïense strijdkrachten in het zuiden van Oekraïne scheidt, is dinsdag doorgebroken, waardoor overstromingen het oorlogsgebied hebben overspoeld.
Voor meer zie The Jerusalem Post - Vertaling - NL

Iran onthult een hypersonische raket en zegt dat hij alle luchtafweer kan ontwijken. Volgens de staatstelevisie heeft de Fattah-raket - 'Veroveraar' in het Perzisch - een bereik tot 1.400 kilometer, met een snelheid van 15 keer de geluidssnelheid, waarmee een nieuw wapen aan het arsenaal wordt toegevoegd terwijl de spanningen met de Verenigde Staten en Israël over het nucleaire programma van Teheran hoog blijven.
Voor meer zie The Times of Israel

Het is de eerste keer dat hesder yeshiva-studenten wapenvergunning mogen aanvragen. 'Dit is een proces dat levens zal redden, het zal strijders in staat stellen om de staat Israël beschermen en zichzelf en hun families te beschermen,' zegt minister van Nationale Veiligheid Ben Gvir.
Voor meer zie Arutz7

Israël: Een teken van de Tijd. Veel lezers van dit blog weten dat het vijf voor twaalf is op Gods klok. En dan bedoel ik niet de minuten, maar seconden. De meeste christenen hebben echter geen flauw benul van wat er allemaal gaande is, en lijken meer bezig te zijn met allerlei wereldse zaken. Hun carrière, interieur, nieuwe schoenen of auto. Verlangen zij als de bruid van Christus dan niet naar de bruiloft?
Voor meer zie Unravelations - NL

Voorkeurskandidaten Palestijnen: Terroristen die Joden willen doden. Voor de 87-jarige Abbas en zijn Fatah-factie was de overwinning van de Hamas-aanhangers niet alleen vernederend, maar ook een herinnering dat als het aankomt op de omgang met Israël, veel Palestijnen het terrorisme verkiezen boven diplomatie.
Verder lezen - NL

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten!
De woorden - Korban/Offer - Levaya/Begrafenis - NL

Het land voor de tijd - (Deel 1): de vroege aarde, reuzen en megalithische stadsbouwers
Verder lezen - NL
Het land voor de tijd - (Deel 2): Het historische bijbelse paradigma veranderen.
Verder lezen - NL


Maandag 5 Juni

()  Netanyahu belooft 'ernstige' aanslag Egypte volledig te onderzoeken. Een Egyptische terrorist schoot sergeant Lia Ben-Nun, 19, stafsergeant Uri Iluz, 20, en stafsergeant Ohad Dahan, 20, dood. ...Egypte beweerde dat de politieagent de grens overstak om drugssmokkelaars te achtervolgen na een eerdere arrestatie. Army Radio meldde echter op zondag dat de Egyptische politieman zes munitiemagazijnen voor zijn geweer, een Koran en een mes in zijn bezit had. De IDF schat dat de aanwezigheid van de Koran suggereert dat de politieman gemotiveerd was door Islamitisch religieus extremisme, aldus het rapport.
Voor meer zie JNS

Israël moet tekortkomingen van het grenshek aanpakken - evenals operationele fouten. Alleen al het feit dat de terrorist door de barrière is gebroken, is een ernstige blunder: De barrière is gebouwd voor miljarden sjekels en had Israël in staat moeten stellen om de tragische aanval als van zaterdag te voorkomen.
Voor meer zie Israelhayom

Israël parade rechtshervorming demonstranten 'maken onze vijanden gelukkig.' De pro-Israël parade in New York op 4 juni zou een tijd van eenheid moeten zijn, zelfs als protesten elders welkom zijn, vertelde Simcha Rothman aan JNS. De demonstranten tegen de Israëlische regering "overschreden vele, vele rode lijnen". Tijdens hun protesten namen ze het leger mee. Ze namen families mee die hun dierbaren verloren in terreurdaden en in de strijd. Ik denk dat ze alle rode lijnen hebben overschreden die je je maar kunt voorstellen," zei hij.
Voor meer zie JNS

Beschamende' veiligheidsfout - Illegale Palestijn kreeg wapenvergunning, en werkte als gewapende bewaker. Palestijnse man met strafblad stal de identiteit van een Arabisch-Israëlische man en slaagde voor door de overheid goedgekeurde vuurwapencursus, kreeg wapenvergunning en ging aan de slag als gewapende bewaker in een populair winkelcentrum in centraal Israël.
Voor meer zie World Israel News

De apartheidsweek is niet pro-Palestijns, alleen maar anti-Joods. Volgens het rapport vieren dergelijke vertoningen noch de 'Palestijnse identiteit' noch de vrede, 'maar roepen ze eerder op tot de uitroeiing van de Joodse staat en demoniseren ze haar aanhangers.'
Voor meer zie United with Israel

Het jeugdteam van Israël verslaat Brazilië en bereikt halve finale in WK onder 20 jaar. Israël zorgde zaterdagavond voor een schokkende ommekeer door grootmacht Brazilië met 3-2 te verslaan op de FIFA Under-20 World Cup in Argentinië.
Voor meer zie United with Israel

Mossad-ontmoeting op gekapseisde boot in Italië was op geheime Iran-gerelateerde missie. Vier mensen kwamen om toen het jacht zonk, waaronder een voormalig Mossad-agent en twee Italiaanse agenten van de inlichtingendienst.
Voor meer zie World Israel News

De Taliban vecht tegen Iran met Amerikaanse wapens. De spanningen tussen Teheran en Kabul lopen op en de Taliban heeft veel Westers materieel klaarstaan voor de strijd. De Taliban zijn in het weekend slaags geraakt met Iraanse grenswachten en hebben daarbij gebruik gemaakt van Amerikaans materieel. Het gevecht vond plaats in de provincie Nimroz in Afghanistan, aan de zuidwestelijke grens met Iran. Minstens drie mensen kwamen om het leven en anderen raakten gewond bij een geschil over waterrechten in de regio.
Voor meer zie Vice

Iran heropent dinsdag ambassade in Saudi-Arabië. De missie keert terug onder leiding van Alireza Enayati, die eerder ambassadeur van Iran in Koeweit was.
Voor meer zie I24News

()  Een nieuw aardgasveld in Israëlische wateren is woensdag officieel gecertificeerd als gasreserve door het Ministerie van Energie, waardoor het ontwikkeld kan worden. Met deze omvang is Katlan Israëls op drie na grootste gasreserve. Energean is al bezig met de ontwikkeling van de Karish, Karish North en Tanin offshore reserves, evenals verschillende blokken in het grotere Tamar gasveld.
[ En wij moeten van het gas af. wj ]
Voor meer zie United with Israel

Israël zegt dat het is gezwicht voor Iraanse druk nadat IAEA uraniumonderzoeken heeft gesloten. Ministerie van Buitenlandse Zaken beweert dat geloofwaardigheid IAEA 'ernstig geschaad' is door 'onmogelijke' verklaring voor uraniumsporen op verdachte site als de premier waarschuwt dat Israël zal doen wat nodig is om bom te stoppen.
Voor meer zie The Times of Israel

Na de recente aankondiging van de Verenigde Arabische Emiraten om uit de Joint Maritime Forces onder leiding van de Verenigde Staten te stappen, meldde de Qatarese nieuwssite Al Jadeed zaterdag dat Iran een nieuwe regionale maritieme alliantie aan het vormen is. Volgens het rapport zei de commandant van de Iraanse zeemacht, vice-admiraal Shahram Irani, dat de maritieme alliantie tussen Iran, Rusland en China heeft geleid tot de erkenning van de noodzaak van een regionale veiligheidsalliantie.
Voor meer zie All Arab News - Vertaling - NL

Verliezen de Verenigde Staten de controle over Oekraïne? In de begindagen van de oorlog in Oekraïne stond de Oekraïense president Volodymyr Zelensky open voor vredesonderhandelingen. Een voorgestelde vrede had de oorlog kunnen beëindigen voordat tienduizenden Oekraïners omkwamen en de Oekraïense infrastructuur werd verwoest, onder voorwaarden die tegemoet kwamen aan de doelen van Kiev. Maar de Verenigde Staten zetten Oekraïne onder druk om door te vechten, niet om Oekraïense doelen na te streven, maar om grotere Amerikaanse doelen na te streven.
Voor meer zie ZeroHedge - Vertaling - NL

Amerikaanse en Britse marine komen een schip te hulp dat 'lastiggevallen' wordt door Iran in Perzische Golf. Revolutionaire Garde op snelle aanvalsboten wirden beschuldigd van het benaderen van een koopvaardijschip dat de belangrijke Straat van Hormuz passeert, waardoor een noodoproep werd gedaan temidden van voortdurende strijd om de in beslag genomen tankers.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran bekritiseert Azerbeidzjan opnieuw voor hun banden met het 'zionistisch regime'. Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat " dat het zionistische regime degene is die de mensen van Azerbeidzjan bang moet maken, niet een beschaafd en islamitisch land asl Iran."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Syrië-Irak verhouding blijft ontdooien met een bezoek van de FM aan Bagdad. Syrië probeert de banden met Irak aan te halen door zondag zijn minister van Buitenlandse Zaken naar Bagdad te sturen. Dit maakt deel uit van het grotere proces waarbij Syrië terugkeert naar de Arabische Liga. In tegenstelling tot sommige Arabische regimes heeft Irak de afgelopen jaren geen vijandelijkheden gehad met Syrië, in plaats daarvan zijn beide landen partners van Iran.
Voor meer zie The Jerusalem Post

"Normalisatie met Israël ligt nog steeds op tafel . Ondanks een overeenkomst met Iran ziet Saoedi-Arabië Teheran nog steeds als een vijand en gelooft het dat Iran de overeenkomst 'bij de eerste de beste gelegenheid' zal schenden, aldus hoge functionarissen. Het leiderschap van Saoedi-Arabië rekent niet op een verbetering in de relaties van het land met Iran en schat in dat Teheran bij de eerste de beste gelegenheid de onderlinge overeenkomst zal schenden, zo vertelden hoge functionarissen in Riyad aan Israel Hayom.
Voor meer zie Arutz7

Gieren. Heb je je ooit afgevraagd waarom Jesjoea Zijn terugkeer vergeleek met gieren die zich verzamelen rond karkassen? Die gedachte bleef aan mijn hart kriebelen, dus keek ik (Hyde) naar Matteüs 24:21-27 en las:Verder lezen - NL

Nieuw doelwit: Thuisonderwijs. De Washington Post noemde hun lange, lange artikel "meeslepende verslaggeving en verhalend schrijven". Maar het voelde als een uithaal op naar de snel groeiende thuisschool-beweging in de Verenigde Staten.Verder lezen - NL

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten!
De woorden - Kedushah/Heiligheid - Kavod/Eer - Ivri/Hebreeuws - Hodaah/Danken NL

Deel 25: Leugens van mensen en goden - Paus 'roept op' tot Antichristelijk Systeem. De recente encycliek van paus Franciscus, "Allen Broeders" (Fratelli Tutti), gebruikte "liefde" als een terugkerend thema om op te roepen tot een Eén-Wereld-Orde. Vanwege zijn positie moeten alle doelen die hij heeft worden ingegeven door het Evangelie van Christus...Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina