Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 26 Februari - 14 Adar - Purim

()  Elke vrijdag komen zo'n 15.000 Arabieren samen op de Tempelberg tegen de Covid-verordeningen in. De Palestijnse Autoriteit (PA) sprak vorige week haar veto uit over een Israëlisch aanbod om een vaccinatiekliniek op te zetten op de Tempelberg, ook al trekken de wekelijkse gebeden duizenden Arabieren aan in potentiële superverspreidingsevenementen en tegen de gezondheidsvoorschriften in. Channel 11 meldde woensdag dat PA-president Mahmoud Abbas zich tegen het initiatief verzette, zeggende dat het Israël een "steunpunt" zou geven op de Al Aqsa. (Jeruzalem had het idee geopperd om een discrete vaccinatie-eenheid in een apotheek op de Tempelberg onder te brengen).
Voor meer zie WIN

In meer dan 20 Iraanse steden hebben gepensioneerden zondag voor de derde achtereenvolgende week geprotesteerd. Deze protesten, samen met die van andere rangen en standen, zijn een voorbode van een onvermijdelijke opstand. Tijdens hun protesten op zondag richtten gepensioneerden, die door hun lage lonen met armoede worstelen, zich tegen de passiviteit van het regime en de geïnstitutionaliseerde corruptie door slogans te scanderen als: "Wij zijn woedend over zoveel onrechtvaardigheid," en "genoeg van onderdrukking en onrechtvaardigheid, onze tafels zijn leeg." Een van de demonstranten zei: "Deze bijeenkomst was een waarschuwing om [de functionarissen van het regime] te laten weten dat we hier niet altijd zullen samenkomen daar te staan en zingen ... de volgende keer zal het niet zo zijn."
Voor meer zie NCRI

Corona hotel of opsporingsarmband? Pogingen om Israëli's in de gaten te houden geven aanleiding tot bezorgdheid. Vanaf volgende week zullen Israëli's die terugkeren naar de Joodse Staat vanuit het buitenland hun -twee weken durende- verplichte quarantaine niet hoeven door te brengen in een coronavirus hotel - ze zullen ook de optie hebben om te worden uitgerust met een elektronische locatie-tracking armband. Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein kondigde een proefprogramma aan dat mensen die naar Israël terugkeren, zal volgen via een elektronische armband en een mobiele telefoonapplicatie.
Voor meer zie WIN

De directeur van het Centrum voor Strategische Studies en Internationale Betrekkingen van Iran en voormalig diplomaat Amir Mousavi zei dat Iran geen van hun voorwaarden voor een terugkeer naar de JCPOA zou opgeven, maar de Amerikaanse president Biden wel. Hij maakte deze opmerkingen in een interview met Al-Iraqiya TV (Irak) dat werd uitgezonden op 21 februari 2021. Hij zei verder dat Biden gedwongen zou worden om te voldoen aan de Iraanse voorwaarden voor een terugkeer naar het akkoord omdat hij geconfronteerd wordt met crises in Amerika en weg wil uit het Midden-Oosten.
Voor meer zie Memri

De strijd tussen christenen over vaccineren is reeds begonnen als W. Ouweneel, J. Dieleman aanvalt dat hij wat hem betreft de weg kwijt is en deze verantwoordelijk is als mensen aan Corona overlijden omdat ze geen vaccinatie nemen. Ouweneel maakt in dit artikel duidelijk volkomen achter dit soort programmas te staan zonder kritiek.( Persoonlijk acht ik de toon in het artikel enigzins liefdeloos.)
Voor meer zie Willem Ouweneel

Russische troepen blijven graven op de begraafplaats van het vluchtelingenkamp Yarmouk buiten de Syrische hoofdstad Damascus op zoek naar de stoffelijke resten van twee Israëlische soldaten die in 1982 werden gedood en vermoedelijk in het gebied begraven liggen, meldde de krant Asharq Al-Awsat woensdag.
Voor meer zie WIN

In het artikel ‘Nasal Covid Swabs with Nanoparticles Cause Brain Damage‘ (PDF) legt John O’Sullivan (Principia Scientific) een rechtstreeks verband tussen nanodeeltjes en de corona testen, die de meeste mensen als bijzonder vervelend ervaren, omdat een lange wattenstaaf tot zeer diep in de neusholte wordt gestoken.
Voor meer zie Xandernieuws

Tenzij je de rijkste persoon ter wereld bent, moet je geen bitcoin kopen. Dat is de boodschap van Bill Gates - de op twee na rijkste. Met een rally van meer dan 400% in het afgelopen jaar is bitcoin steeds meer mainstream geworden, en iedereen, inclusief prominente investeerders en beleidsmakers, hebben het erover gehad. Elon Musk's Tesla investeerde onlangs 1,5 miljard dollar in de cryptocurrency en zei dat het de munt zou accepteren voor betalingen. ...Ook steeds meer bedrijven beginnen nu de bitcoin te accepteren - zoals PayPal, Visa en Mastercard onlangs hebben gedaan - en heeft het token aan bredere acceptatie gewonnen.
Voor meer zie TechCentral

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz zei woensdag dat elke overeenkomst die Iran zou kunnen sluiten met andere potentiële partijen in een overeenkomst, "een overeenkomst moet zijn die een einde maakt aan het nucleaire project, op lange termijn effectief toezicht en inspectie mogelijk maakt, en een einde maakt aan de Iraanse verschansing in Syrië, Jemen en Irak." Volgens Gantz bereiden de Israeli Defense Forces (IDF) zich nu voor op verschillende scenario's, waaronder één waarin Israël zou moeten "voorkomen dat Iran kernwapens verkrijgt". Verwijzend naar de recente stappen van Iran om hun nucleaire capaciteit te ontwikkelen, beweerde Gantz dat de wereldmachten hun inspanningen moeten bundelen omdat Iran "een wereldwijd en regionaal probleem" is dat Israël bedreigt.
Voor meer zie JOL

Voor de tweede keer deze week wordt NBC geconfronteerd met een brede veroordeling van Joodse toporganisaties, voor een scène in het televisieprogramma "Nurses" waarin een orthodox Joods personage een bottransplantatie weigert omdat deze afkomstig zou kunnen zijn van "goyim" - een Jiddisch woord voor niet-Joden - een Arabier of een vrouw. Op woensdag haalde NBC de beledigende aflevering van zijn digitale platforms in reactie op de verontwaardiging.
Voor meer zie United with Israel

We herkennen Haman. Maar waar zijn Mordechai en Esther. De Perzen van vandaag, die het islamitische revolutionaire regime van Iran leiden, verklaren consequent hun intentie om Israël te vernietigen en bouwen aan capaciteit voor kernwapens om dat helse doel te bereiken. En dan zijn er nog de westerse media en de academische wereld.
Verder lezen - NL

()  Palestijnen nemen voortdurend archeologische plaatsen over. Een Palestijnse familie heeft een terrein uit het Tweede Tempel-tijdperk in de buurt van de nederzetting Hermesh in Noord-Samaria omgebouwd tot een woongebouw, zo heeft de NGO Regavim deze week bekendgemaakt, die zich inzet voor de bescherming van Israëls nationale gronden en hulpbronnen.
Voor meer zie Israelhayom

Politie in Israël breekt feesten af en deelt 1.300 boetes uit op eerste avond van de Purim avondklok regel. Illegale feesten werden uiteengedreven in Jeruzalem, Haifa, Beit Shemesh en meer. Volgens een politieambtenaar: "We weten allemaal wat de gevolgen zijn, maar sommigen willen zichzelf en hun familie in gevaar brengen."
Voor meer zie The Times of Israel

Uitgelekte e-mails bewijzen dat, in tegenstelling tot ontkenningen van de Verenigde Naties, VN-mensenrechtenfunctionarissen wel degelijk de namen van Chinese dissidenten aan het communistische regime in Peking hebben doorgegeven voordat deze activisten in Genève zouden getuigen tegen de misstanden van de communistische Chinese partij.
Voor meer zie Epoch Times

Premier Benjamin Netanyahu zei donderdag dat hij de Amerikaanse president Joe Biden heeft verteld dat hij alles zal doen wat nodig is om een nucleair bewapend Iran te voorkomen, ongeacht of Washington de nucleaire deal met de Islamitische Republiek opnieuw sluit. "Ik heb hem gezegd dat het, met of zonder akkoord, mijn plicht is als premier van Israël en van de Joodse staat, om een herhaling te voorkomen van de verschrikkelijke dingen die ons volk zijn aangedaan."
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagnacht en vrijdagochtend Amerikaanse militaire luchtaanvallen in Oost-Syrië laten uitvoeren op faciliteiten die, volgens het Pentagon ,toebehoren aan de door Iran gesteunde milities, in een gekalibreerde reactie op raketaanvallen op Amerikaanse doelen in Irak. De aanval koste aan 17 mensen het leven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Israëlisch-Arabische man, Muhammed Abu-Adara een 43-jarige Bedouin, is aangeklaagd wegens spionage op Israëls raketafweernetwerk namens de terreurorganisatie Hamas, zo heeft de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet vrijdagochtend bekendgemaakt.
Voor meer zie Israel National News

Netanyahu's grootste electorale bedreiging zit aan de rechterkant. Analyse: De Likud-partij van de premier is koploper, maar haar centrumrechtse kiezersbasis overlapt die van Yamina en New Hope, waarbij de leider van laatstgenoemde, Gideon Saar, zichzelf positioneert als een centrumrechts alternatief dat "ondubbelzinnig niet in een door Netanyahu geleide regering zal gaan zitten."
Voor meer zie Ynet

Een groep van meer dan 40 Amerikaanse senatoren en leden van het Congres heeft donderdag een stap gezet in een poging om president Joe Biden ervan te weerhouden de sancties tegen Iran op te heffen. Maak niet dezelfde fouten met Iran als Obama, zeggen de Amerikaanse Congresleden tegen Biden.
Voor meer zie Al Arabiya

EU-leiders zijn het er allemaal over eens dat we vaccinpaspoorten nodig hebben. Nadat de Europese Commissie donderdag bijeen was gekomen om de mogelijkheden van zogenaamde "vaccinpaspoorten" te bespreken, zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel tegen de verslaggevers: "We zijn het er allemaal over eens dat we vaccinatiebewijzen nodig hebben."
Voor meer zie Infowars

Profetische Perspectieven: Ontmaskering van de Grote Reset. Wat is de Grote Reset? En, wat zal het voor jou betekenen? Sinds de COVID-19 pandemie in 2020 kwam en zich over de wereld verspreidde, dood en draconische beperkingen in het kielzog achterlatend, hebben vermoeide mensen uitgekeken naar het einde ervan.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 26 februari 2021. Israël viert het Poerimfeest. Het is een wondervolle geschiedenis van God Die Zijn ongehoorzame volk beschermt. De Joden in Perzië hadden al lang in Israël moeten zijn toen koning Kores de deur openzette.
Voorbidders voor Israel

Abbas belooft christenen 7 zetels bij komende verkiezingen. Met nog maar een paar maanden te gaan tot de parlements- en presidentsverkiezingen, is dit nieuwe quotum dat president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit zaterdag aankondigde, ontvangen als een poging om meer stemmen te vergaren.
Voor meer zie All Arab News

Nederland herdacht Februari-staking aka de mythe van het verzet tegen ‘den Mof’ Lees het verhaal achter deze staking, een mythe gekaapt door links.
Voor meer zie – Vlaamse Vrienden van Israël

TOP GEHEIM DEEL 10: Ligt 'Bradshaw Ranch' op het pad van de onsterfelijken? Twaalf mijl buiten Sedona ligt de beroemde Bradshaw Ranch. Het kreeg zijn naam toen Hollywood stuntman Bob Bradshaw de 140 hectare grote ranch in 1960 kocht voor tweehonderd dollar per acre. Op dat moment was alles wat overbleef van de oorspronkelijke boerderij een oud bakstenen huis, waarvan men denkt dat het het oudste pioniersgebouw in het gebied is. Wanneer hij niet in de films werkte, maakte Bradshaw van het landgoed een ranch en een filmset.
Verder lezen - NL


Donderdag 25 Februari - 13 Adar

()  Israëlische functionarissen: Terugkeer naar nucleaire deal zal kans op oorlog met Iran vergroten. Ondertussen zegt het Internationaal Atoomenergieagentschap dat Teheran nog geen antwoord heeft gegeven op vragen over uraniumdeeltjes die werden gevonden op twee plaatsen die vorig jaar werden geïnspecteerd. Josep Borrell, hoofd buitenlands beleid van de EU: Het reactiveren van de nucleaire deal is "de meest urgente en belangrijke" diplomatieke prioriteit in de Amerikaans-Europese betrekkingen.
Voor meer zie Israelhayom

De Coalitie voor Joodse Waarden (CJV), die meer dan 1500 traditionele, orthodoxe rabbijnen vertegenwoordigt in zaken van openbaar beleid, heeft vandaag opgeroepen tot de verwerping van de Gelijkheidswet als "een directe aanval op Joodse religieuze waarden en praktijken." De Gelijkheidswet, H.R. 5, staat gepland voor stemming op donderdag in het Huis van Afgevaardigden. In een brief die vrijdag naar de voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi en Minority Leader Kevin McCarthy werd gestuurd, betoogde de CJV dat volgens de Equality Act iemand als "onverdraagzaam" wordt beschouwd als hij of zij de traditionele Joodse leer aanhangt.
Voor meer zie Israel National News

Een jonge inwoner van de nederzetting Yitzhar, Binyamin Cohen, werd woensdagochtend aangevallen door een Palestijn gewapend met een mes. Hij slaagde erin hem van zich af te slaan.
Voor meer zie WIN

In deze video van 'Christ in Prophecy' wordt gesproken over de verantwoordelijkheid van de christelijke burgers in een land. De video spreekt over Amerika, maar dit geldt voor de hele wereld, voor iedereen, ook voor ons land waar binnenkort verkiezingen zijn. Maken we ons kwaad? Zijn we boos? Luister wat Paulus hier over zei!
Voor meer zie YouTube - NL

Joe Biden had de hele verkiezing lang de namen van zijn geldinzamelaars verborgen gehouden, de geldinzamelaars die zijn campagne van geld voorzagen, tot hij ze vlak voor de verkiezingsdag vrijgaf. Wat had hij te verbergen? De lijst van inzamelaars die erin slaagden minstens 100.000 dollar voor Biden in te zamelen bevat enkele van de gebruikelijke Democratische politici en grote partijdonoren, samen met enkele andere namen. Zoals die van Jamal Abdi. Abdi is de uitvoerend directeur van NIAC Action en de voormalige beleidsdirecteur van de National Iranian American Council, vaak aangeduid als de Iran Lobby.
Voor meer zie Frontpagemag

58 vragen voor een sceptische toehoorder iemand waar men niet mee moet aankomen over complottheorieën. Met verhalen over satanische rituelen, reptielachtigen die baby’s eten, ondergrondse tunnels, MK Ultra, Agenda 2030, valse vlag aanvallen, ingehuurde demonstranten, pedofielennetwerken, chemtrails, Pizzagate, onzichtbare machthebbers, corrupte bankiers, Qanon, nanodeeltjes in vaccinaties, sterilisatieprogramma’s, demonen, liegende leiders en de Cabal die de wereldbevolking met 90% omlaag wil brengen.
Voor meer zie Hofstra - NL

Tien jaar na de komst heeft Iron Dome 2500 vijandelijke raketten onderschept ... en dat aantal stijgt. Rafaels luchtverdedigingssysteem heeft sinds 2011 met succes meer dan 90 procent van de projectielen onderschept die op bebouwd gebied in Israël afkwamen. Het is een essentieel onderdeel van de nationale veiligheid geworden, ook al moest het voor zijn eerste komst weerstand overwinnen.
Voor meer zie JNS

De Israëlische regering heeft woensdag een tijdelijk bevel goedgekeurd voor drie maanden of totdat de noodtoestand in verband met COVID-19 is afgelopen, waarin het Ministerie van Volksgezondheid gemachtigd zal zijn om informatie bekend te maken over mensen die nog moeten worden gevaccineerd aan de plaatselijke autoriteiten. Zij zullen ook worden gemeld aan de directeur-generaal van het Ministerie van Onderwijs en aan elementen binnen het Ministerie van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Diensten die behandelingscentra exploiteren.
Voor meer zie JOL

Stel je voor dat je dokter bent en tegen beter weten in patiënten als Corona-patiënt registreert, terwijl ze dat niet zijn. Stel je voor dat je Corona als doodsoorzaak opgeeft wanneer een patiënt overlijdt, terwijl je weet dat hij aan iets anders is gestorven.
Voor meer zie Sanne Burger - NL

Biden: het is oké om China's leger te financieren. Wall Street wil de vijand financieren, en de regering Biden zet de deur wijd open... Beijing ziet de Amerikaanse financiële gemeenschap als zijn kanaal om de hoogste niveaus van het Amerikaanse politieke systeem te beïnvloeden.
Verder lezen - NL

()  Honderden mensen woonden woensdagavond een feest bij op de Carmelmarkt in Tel Aviv, vooruitlopend op een avondklok die gepland was voor het weekend tjdens de Purim-feestdag, bedoeld om grootschalige bijeenkomsten te voorkomen, aldus Israëlische media. Foto's en video's van de scène toonden massa's feestvierders in kleine ruimtes op de markt, velen zonder maskers. De politie kwam ter plaatse en verjoeg de menigte, maar tientallen mensen keerden terug naar het gebied en vierden verder kort nadat de politie was vertrokken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een passagiersvliegtuig van American Airlines dat van Cincinnati naar Phoenix reisde, stuitte zondagmiddag op een UFO boven het noordoosten van New Mexico. De piloot van vlucht 2292 zond rond 13:00 uur CST een radiobericht uit en zei dat het ongeïdentificeerde object recht boven hen vloog, volgens een transmissie opgenomen door Steve Douglass op zijn blog, Deep Black Horizon. American Airlines heeft tegenover Fox News geverifieerd dat het de transmissie is van vlucht 2292. "Hebben jullie hier doelen? Er vloog net iets over ons heen," zei de piloot in de radio transmissie. "Ik zeg het niet graag, maar het leek op een lang cilindrisch object dat bijna op een kruisraket leek en heel snel bewoog. Het vloog recht over ons heen."
Voor meer zie Fox News

Een groep van zes prominente progressieve Joodse groeperingen in de VS heeft de regering-Biden opgeroepen om een last-minute richtlijn van het vorige Witte Huis te herroepen die voorschrijft dat alle Amerikaanse export uit de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever moet worden aangeduid als "made in Israel."
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische autoriteit voor natuur en parken kondigde woensdag aan dat zij samen met ongeveer 2.000 vrijwilligers tot dusver meer dan 70 ton giftige teer van de Israëlische stranden hebben verwijderd sinds een massale olielekkage vorige week meer dan 195 kilometer van de kusten van het land heeft verontreinigd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Medewerkers van Mobileye die niet gevaccineerd zijn, zullen de kantoren van het bedrijf niet meer mogen betreden, zei president en CEO Amnon Shashua woensdag. "Trots dat 90% van @Mobileye medewerkers al geheel of gedeeltelijk gevaccineerd zijn. We zullen de eerste week van april 'groen gaan' met alleen gevaccineerde werknemers die naar kantoor komen & anderen die doorgaan met thuiswerken. Dit is een veelbelovend begin van een terugkeer naar de normaliteit, ik hoop dat anderen zullen volgen," tweette Shashua.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een nieuwe variant van het coronavirus die een aantal gelijkenissen vertoont met de meer overdraagbare en hardnekkige variant die in Zuid-Afrika werd ontdekt, is aan een opmars bezig in New York City, aldus onderzoekers woensdag, volgens Reuters. De nieuwe variant, bekend als B.1.526, werd voor het eerst geïdentificeerd in monsters die in november in New York werden verzameld, en vertegenwoordigde tegen midden februari ongeveer 12% van de gevallen, dit zeiden onderzoekers van het Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons.
Voor meer zie Israel National News

Satellietbeelden onthullen een 'groot project' in Israël's Negev Nucleair Onderzoekscentrum. De bouw is bezig terwijl de Israëlische premier het Iraanse nucleaire programma hekelt, dat nog steeds onder toezicht staat van inspecteurs van de Verenigde Naties. Deskundigen hebben Israël opnieuw opgeroepen om de details van haar programma openbaar te maken.
Voor meer zie Israelhayom

De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft gemeld dat meer dan 240 mensen zijn overleden kort nadat zij de vaccins tegen het coronavirus van Wuhan hadden gekregen. De Britse burgers die na vaccinatie zijn overleden, hebben naar verluidt ofwel het Pfizer/BioNTech-vaccin ofwel het AstraZeneca-vaccin gekregen. Deze kandidaat-vaccins werden door de Britse regelgevende instantie goedgekeurd en vervolgens gebruikt bij massale vaccinaties. Desondanks verklaarde de Britse regering dat zij niet gelooft dat de inentingen de oorzaak zijn van de sterfgevallen.
Voor meer zie NaturalNews

EU overweegt vaccinatiepaspoorten om toerisme na COVID-19 nieuw leven in te blazen. Nu de COVID-19-vaccins steeds sneller op de markt worden gebracht, dringen sommige regeringen aan op snelle goedkeuring van een EU-certificaat voor degenen die al zijn ingeënt, zodat mensen weer kunnen reizen.
Voor meer zie Ynet

Herrijst Babylon? Het door oorlog verscheurde Irak wordt herbouwd en paus Franciscus gaat erheen om het met eigen ogen te zien, en moedigt de christelijke gemeenschap aan. Oude bijbelse profetieën in zowel het Oude als het Nieuwe Testament geven aan dat Irak het rijkste en machtigste land ter wereld zal worden in het "Einde der Dagen."
Verder lezen - NL


Woensdag 24 Februari - 12 Adar

()  Netanyahu waarschuwt Iran dat Israël niet werkeloos zal toezien hoe de ayatollahs dreigen de Joodse Staat te vernietigen. Premier Benjamin Netanyahu verklaarde dinsdag dat Israël niet zal toestaan dat Iran zich bewapent met kernwapens om het vaak herhaalde doel van de vernietiging van Israël te vervullen. "Aan de vooravond van [het festival van] Purim, zou ik willen zeggen tegen degenen die ons leven zoeken te nemen, Iran en zijn proxies in het Midden-Oosten: 2.500 jaar geleden probeerde een andere Perzische schurk [Haman] het Joodse volk te vernietigen en net zoals hij toen faalde, zo zullen jullie ook vandaag falen. Wij zullen niet toestaan dat uw extremistische en agressieve regime kernwapens krijgt," zei Netanyahu tijdens een toespraak op een herdenkingsdienst in Noord-Israël.
Voor meer zie WIN

De plannen voor een Europees leger hebben een grote impuls gekregen nadat opiniepeilingen in het hele blok uitwezen dat verschillende EU-lidstaten voorstander zijn van een defensiemacht op Europees niveau. Een EU-leger wordt al lang overwogen in het blok, met de Franse president Emmanuel Macron als een belangrijke voorstander van elk plan. In een opiniepeiling van de denktank European Council on Foreign Relations (ECFR) worden de plannen van de EU gesteund door tweederde van de ondervraagden, die voorstander zijn van een defensiemacht op Europees niveau.
Voor meer zie Express

Dr. Orly Greenfeld, de medisch directeur van Magen Israel, vertelt aan Arutz Sheva dat zonder beperkingen op Purim er ernstig gevreesd wordt voor een aanzienlijke toename van het coronavirus morbiditeitsniveau. "We zagen bij de vorige Purim dat er veel gemeenten waren en als gevolg daarvan er ook besmetting en uitbraak was van de ziekte. Op deze Purim zitten we op een andere plek vanuit twee aspecten: er zijn veel meer gevaccineerde mensen, maar ook verschillende mutaties die in een veel hoger tempo infecteren en waarbij elk samenzijn en contact tussen mensen kan leiden tot een uitbraak," legt Greenfeld uit. Zij zegt: "Wij bevinden ons op een zeer delicaat punt wat betreft het evenwicht tussen de vaccinatie- en besmettingsgraad en de morbiditeit en moeten voorkomen dat de morbiditeit stijgt. Ook al zijn er veel gevaccineerden - dezelfde mensen die gevaccineerd zijn, kunnen het virus nog steeds overdragen. Daarom moeten we deze Purim op onze hoede zijn, zodat we kunnen blijven openen en Pesach kunnen vieren op de manier waarop we hopen."
Voor meer zie Israel National News

Een Palestijnse functionaris beweerde ten onrechte dat Israël de Al-Aqsa Moskee in Jeruzalem gaat bombarderen, die bovenop de Tempelberg staat, de heiligste plaats van het Judaïsme. Officiële Palestijnse propaganda heeft een nieuw belachelijk dieptepunt bereikt met een zogenaamde Israëlische zaken "expert" die mensen vertelt dat er een "echte en ernstige zionistische dreiging" is dat Israël de Tempelberg zal bombarderen, de heiligste plaats van het Judaïsme.
Voor meer zie United with Israel

"Onze medeburgers verdienen beter en verwachten meer van ons," verklaarde rechter Clarence Thomas maandag, toen het Hooggerechtshof besloot - met één stem - geen van de verkiezingszaken voor 2020 te behandelen die kwesties van kiezersfraude en illegale stemmen aan de orde stellen.
Voor meer zie Now The End Begins

De moeder van Brian Sicknick, agent van de Capitoolpolitie, zei dat haar zoon op 6 januari niet door een menigte met een brandblusser werd geslagen en dat hij in plaats daarvan waarschijnlijk een beroerte heeft gehad. Zij weerlegt berichten in de New York Times en andere bladen die het tegendeel beweren.
Voor meer zie Epoch Times

Volgens een organisatie voor wapenrechten zou het voorstel van president Joe Biden om wapens te controleren van 105 miljoen gezagsgetrouwe wapenbezitters criminelen kunnen maken.
Voor meer zie Epoch Times

Door een fout in het kiezersbestand van de gemeente zijn 1.470 stempassen verkeerd bezorgd. De passen kwamen onder andere terecht bij overleden personen, schrijft burgemeester Jan Nieuwenburg in een brief aan de raad. "Dit betreuren wij enorm", laat hij weten. Er zijn 206 stempassen verzonden naar mensen die zijn overleden.
Voor meer zie NH Nieuws

()  Yamina leider Naftali Bennett zei woensdag dat hij niet zal zetelen in een toekomstige regering geleid door een linkse partij, met inbegrip van de centristische Yesh Atid, maar verduidelijkte dat zijn partij wel zou instemmen met Yesh Atid in een potentiële coalitie als partner. "De tijd is gekomen om Netanyahu te vervangen, en die kan alleen van Yamina komen," zei Bennett tegen de publieke omroep Kan. "Yamina zal niet in een regering zitten die door links wordt geleid, ook niet met Lapid als premier."
Voor meer zie The Times of Israel

Het ministerie van Volksgezondheid in Israël kondigde dinsdag aan dat een uitgesproken arts die het coronavirus ontkent en zich tegen vaccinatie verzet naar verluidt (onbewezen) virusvaccinatie certificaten heeft vervalst, waardoor hij definitief zijn medische licentie verloren heeft. ...Avni zei onlangs dat "iedereen die een vaccin toedient, voor hem is als een Mengele," verwijzend naar de beruchte nazi-doodkampenarts. ...Avni reageerde op het verlies van zijn medische licentie door eraan te herinneren dat dezelfde rechter verantwoordelijk was voor het opsluiten van Rabbi Uzi Meshulam nadat hij de ontvoering van Joodse kinderen uit Jeminitische gebieden door de staat in de jaren vijftig aan het licht had gebracht.
Voor meer zie The Times of Israel

Een olietanker onder Griekse vlag is genoemd als de hoofdverdachte van een grote olieramp die vorige week de kustlijn van de Middellandse Zee van Israël met teer heeft doordrenkt. De Minerva Helen wordt onderzocht als de waarschijnlijke veroorzaker van de lekkage. Het schip wordt er ook van verdacht verantwoordelijk te zijn voor een grote lekkage voor de kust van Kopenhagen, Denemarken, in januari 2008.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische leiders moeten ophouden het coronavirus de schuld te geven. Opinieartikel: Elke Israëlische sector is beschuldigd van schuld aan de verspreiding van het coronavirus, van de Haredi-gemeenschap die zich niet wil houden aan gezondheidsmaatregelen tot de leraren die zich niet willen laten vaccineren - terwijl de politici volhouden dat zij onschuldig zijn.
Voor meer zie Ynet

20e stad in Texas verbiedt abortus en wordt "heiligdom voor de ongeborenen." Burgemeester Corey Hull, herinnerend aan de beslissing van zijn moeder om in moeilijke omstandigheden voor het leven te kiezen, leidde de stad Carbon maandag als zijnde de 20e stad te worden in Texas die abortussen verbiedt.
Voor meer zie LifeNews

Van Dijk Educatie is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het op grote schaal leveren van schoolspullen, met name boeken die u misschien daar wel eens besteld heeft. Maar wat u waarschijnlijk niet wist is dat dit bedrijf sinds 2016 in bezit is van het Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij Towerbrook, waarvan George Soros een van de grootste kapitaalverstrekkers is.
Voor meer zie Van Dijk Educatie - Wikipedia

Het Mandaat voor Palestina, een historisch document van de Volkenbond, legde het Joodse wettelijke recht vast om zich overal in het westen van Palestina te vestigen, een gebied van 10.000 vierkante mijl tussen de Jordaan en de Middellandse Zee.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

President Joe Biden, vicepresident Kamala Harris en andere Democratische leiders hebben president Trump tijdens de verkiezingscampagne voor 2020 op de vingers getikt voor het "stoppen van kinderen in kooien" aan de grens. Steve Doocy van Fox News vroeg aan de perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, waarom de nieuwe regering-Biden dan maandag een detentiecentrum voor migrantenkinderen heropende.
Voor meer zie WND

Duurzame energie slaagt niet voor de test. De polaire werveling en de ijs- en sneeuwstormen die de voorbije weken het grootste deel van de Verenigde Staten hebben geteisterd, hebben het elektriciteitsnet in veel staten tot op het breekpunt getest. Daarmee verloren miljoenen mensen de stroom, terwijl vele anderen periodieke stroomonderbrekingen kenden.
Verder lezen - NL

TOP GEHEIM - DEEL 9: Geheime bergen, draaikolken en bewoners van ongeziene rijken. Sedona, gelegen in de noordelijke Verde Valley regio van de staat Arizona, is misschien wel een van de mooiste kleine steden in de wereld. De schilderachtige westerse nederzetting, die schitterend oranje en rood glanst, is beroemd om zijn verbluffende reeks rotsformaties van rood zandsteen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 23 Februari - 11 Adar

()  De Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei heeft maandag gedreigd uranium tot nog hogere niveaus te verrijken indien de VS de sancties tegen de Islamitische Republiek niet gaan opheffen, en heeft gezworen "niet terug te deinzen voor de nucleaire kwestie."
Voor meer zie Israel National News

Vrijwillig verplicht. Dit klinkt als een contradictio in terminis, ofwel twee tegengestelde begrippen, maar toch is dit precies het traject waarin we ons momenteel bevinden. Hoewel de Raad van Europa al begin dit jaar oordeelde dat vaccinaties niet door de overheid mogen worden verplicht in de diverse landen binnen de EU, en burgers daar ook niet om worden gediscrimineerd, lijken onze regeringsleiders daar weinig voor te voelen. Europese wetgeving zou boven nationale wetgeving moeten staan, maar daar hebben zij iets op bedacht.
Voor meer zie Unravelations - NL

LONGREAD: Hoe kunnen tweeduizend rijken het van zeven miljard mensen winnen? Het ziet er niet zo best uit met de toekomst van de mensheid. De tweeduizend rijksten op aarde hebben de handen ineengeslagen om op een termijn van 10 jaar een variant op de communistische heilstaat tot werkelijkheid te maken.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

De benoeming van Pete Buttigieg, een verklaard homoseksueel, tot Amerikaans minister van transport heeft in Egypte en elders in de Arabische wereld tot enkele negatieve reacties geleid. Een andere houding werd ingenomen door de Jemenitische columnist Faisal Al-Sufi op de Jemenitische website Newsyemen.net. Nadat hij had opgemerkt dat veel leden van de LGBT+-gemeenschap in de VS tot lid van de wetgevende macht zijn gekozen, verwierp hij de in de Arabische wereld heersende opvatting dat homoseksualiteit en transgenderisme hun oorsprong vinden in de seculiere westerse cultuur. Hij riep op te erkennen dat deze verschijnselen al sinds de oudheid bestaan onder de Arabieren en moslims, zowel voor als na de komst van de islam.
Voor meer zie Memri

Zelfs stenen hebben injecties nodig: Westelijke Muur is 'genezen.' Net toen mensen werden geprikt, werd de Westelijke Muur ook geprikt. Met het volgende commentaar door een lezer: Misschien een (viervoudig!) masker voor de muur hangen? Aangezien we zo druk bezig zijn met het bekronen van waanzin kan dat ook nog wel.
Voor meer zie WIN

Mark Levin, de conservatieve Joods-Amerikaanse radio-omroeper met meer dan 14 miljoen dagelijkse luisteraars, heeft een sombere voorspelling voor de toekomst van de Amerikaanse media-berichtgeving over de Verenigde Staten, over Israël en over de banden tussen de twee landen. Voorafgaand aan de lancering van de Hebreeuws-talige editie van zijn bestseller, Unfreedom of the Press, vertelt Levin aan Israel Hayom dat om de aard en de diepte te begrijpen van het gevaar dat de Amerikaanse media vormen voor de democratie in Amerika, je de manier moet begrijpen waarop de Amerikaanse media Israël behandelen.
Voor meer zie WIN

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zei dat de regering-Biden niet anders is dan de regering-Trump, en verantwoordelijk is voor de Iraanse COVID-19-doden, omdat men de sancties handhaaft en Iran belet voedsel, medicijnen en COVID-vaccins te verkrijgen. Zarif zei dat zodra de sancties door de VS worden opgeheven, het in staat zou zijn om terug te keren naar de JCPOA en er herstelbetalingen kunnen worden besproken, eraan toevoegend dat Iran een biljoen dollar aan verliezen heeft geleden als gevolg van sancties sinds 2018. Zarif benadrukte dat Iran een Amerikaanse terugkeer naar de nucleaire deal niet zou accepteren voordat het al zijn sancties tegen Iran opheft, en dat het niet zou onderhandelen over veranderingen of toevoegingen aan de deal, zoals het raketprogramma of regionale invloed. Hij voegde eraan toe dat Iran volgens de JCPOA goed in zijn recht staat om zijn verplichtingen te verminderen, de verrijking van uranium te verhogen en de overdracht van videobewaking van zijn nucleaire installaties aan de IAEA stop te zetten, aangezien de Amerikanen de overeenkomst hebben geschonden door deze te verlaten.
Voor meer zie Memri

Het is nu duidelijk dat een wereldwijde ineenstorting van de menselijke beschaving opzettelijk in elkaar wordt gezet als onderdeel van een ontvolkings-/genocideprogramma tegen de mensheid. We leren nu dat de blackouts in Texas opzettelijk werden gecreëerd door Biden's DOE (Departement van Energie), die de kolencentrales dwong hun output te beperken tot beduidend minder dan 100% van hun capaciteit. Dit was slechts een test, natuurlijk, met een veel grotere wereldwijde ineenstorting nog in het verschiet.
Voor meer zie NaturalNews

Waarom Iran Biden als een 'zwakke' president beschouwt. De Arabieren zeggen dat ze zich zorgen maken omdat Iran Biden als een "zwakke" president ziet, en dat is de reden waarom de mullahs in Teheran en hun proxies in Syrië, Jemen, Irak en Libanon hun terroristische aanvallen in het Midden-Oosten hebben opgevoerd.
Verder lezen - NL

()  Bezoek paus aan een Iraakse Ziggurat verenigt verschillende godsdiensten en kan hopelijk meer bezoekers opleveren. Paus Franciscus zal volgende week tijdens zijn bezoek aan Irak een interreligieuze gebedsdienst houden in de oude Mesopotamische stad Ur - een gebeurtenis waarvan plaatselijke archeologen hopen dat ze hernieuwde aandacht zal vestigen op de plaats die wordt vereerd als de geboorteplaats van Abraham.
Voor meer zie British Herald

Besmettingsgevaar. Kan meneer van Dissel ook even uitleggen hoe het kan dat er nog geen corona uitbraak is geweest onder het supermarkt personeel?
Voor meer zie E.J. Bron

De districtsrechtbank van Jeruzalem heeft maandagavond aangekondigd dat zij de bewijsfase van het corruptieproces van premier Benjamin Netanyahu uitstelt tot 5 april, waarmee zij ingaat op een verzoek van het juridische team van de premier om de procedure te laten beginnen na de verkiezingen van 23 maart.
Voor meer zie The Times of Israel

Een militair onderzoek naar de manier waarop een Israëlische vrouw eerder deze maand Syrië is binnengekomen, heeft de soldaten vrijgesproken van enig wangedrag, zei een woordvoerder van de Israel Defense Forces maandag. Omdat de vrouw, wier naam niet mag worden gepubliceerd, meerdere malen heeft geprobeerd de grenzen van Israël illegaal over te steken, heeft het leger de politie om een straatverbod gevraagd om haar weg te houden van de grenzen van het land, meldde de openbare omroep Kan.
Voor meer zie The Times of Israel

In de Nederlandse supermarkten is geen koekjesafdeling gevuld zonder de nationale lekkernij jodenkoeken, zandkoekjes waarvan de Nederlandse naam "jodenkoeken" betekent. Hoe jodenkoeken precies aan hun naam komen is onduidelijk, maar ze zijn al minstens sinds de 19e eeuw een vast onderdeel van de Nederlandse theetijd. Volgens één theorie is het eenvoudige recept van de jodenkoeken - ze vereisen alleen boter, bloem en suiker - bedacht door een niet-joodse bakker met de achternaam de Jode. Maar die man, als hij bestaan heeft, is nooit geïdentificeerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Blinken benadrukt tweestatenoplossing in gesprek met FM Ashkenazi. De Amerikaanse en Israëlische topdiplomaten bespreken de regionale uitdagingen en Israël's strijd tegen de COVID-19 pandemie, waarbij de minister van Buitenlandse Zaken herhaalt dat zijn land "zich onverminderd blijft inzetten voor de veiligheid van Israël." Blinken "benadrukte de overtuiging van de regering-Biden dat de tweestatenoplossing de beste manier is om de toekomst van Israël als Joodse en democratische staat veilig te stellen, die in vrede samenleeft met een levensvatbare en democratische Palestijnse staat," aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie Ynet

'Honderden buitenlandse cyberaanvalseenheden richten zich op Israël en de VS; als alles is te hacken.' De Israëlische cyberbeveiligingsdeskundige Menny Barzilay waarschuwt dat voor het eerst in de geschiedenis de misdaad wordt geleid door de slimste mensen ter wereld. "Detectie is niet genoeg; we moeten in staat zijn aanvallen te detecteren die we niet hebben tegengehouden om effectief te reageren," zegt hij.
Voor meer zie Israelhayom

De Verenigde Staten hebben zich vrijdag officieel opnieuw aangesloten bij de klimaatovereenkomst van Parijs, waarmee zij hun inzet voor klimaatactie bevestigen nu de regering van president Joe Biden drastische emissiereducties voor de komende decennia plant.
Voor meer zie Israelhayom

De voormalige olieminister van Saoedi-Arabië, Ahmed Zaki Yamani, (die OPEC minister van de autoloze zondagen) is dinsdag op 90-jarige leeftijd in Londen (VK) overleden, aldus de krant Okaz.
Voor meer zie Al Arabiya

De wereld moet "gezuiverd" worden van Joden voordat Moslims echte vrede kunnen hebben, zei de Palestijnse Islamitische geleerde Mraweh Nassar in een recent interview. In een interview dat op 10 februari werd uitgezonden op het Turkse Channel 9, zei Nassar, secretaris-generaal van het Jeruzalem-comité van de Internationale Unie van Moslimgeleerden, dat de Joden "de gevaarlijkste vijanden" zijn.
Voor meer zie Israël365

Als je gelooft dat het leven "wel weer normaal" wordt, dan heb je een fundamenteel misverstand over de tijd waarin we leven. Ondanks alle gekte die er gaande is, proberen veel geleerden ons ervan te overtuigen dat het leven snel "weer normaal" zal worden, en dat de mooie dagen voor de deur staan.
Verder lezen - NL

800 Jaar oude profetie en verborgen torah-codes: Gog en Magog vóór pandemie eindigt. Een esoterische bron, gebaseerd op 800 jaar oude bronnen, gebruikt precieze methoden om een Torah-code te onthullen die beweert dat deze maand, voordat de pandemie wegebt, een oorlog waarbij de VS betrokken is, zal uitbreken tussen Saoedi-Arabië en Iran. Dit pan-mondiale conflict zal grote strijd en duisternis in de wereld brengen, maar door de duisternis heen zal de "kaars van de Messias" geopenbaard worden.
Verder lezen - NL


Maandag 22 Februari - 10 Adar

()  IAEA zegt sporen van uranium te hebben gevonden op 2 locaties waar Iran hen geen toegang toe had gegeven. Hoewel de sites waar het materiaal werd gevonden vermoedelijk al bijna twee decennia inactief zijn, zeggen tegenstanders van de nucleaire deal dat het bewijs van niet-aangegeven nucleaire activiteiten aantoont dat Iran niet te goeder trouw heeft gehandeld.
Voor meer zie Israelhayom

Het Vaticaan heeft erop aangedrongen dat alle werknemers het vaccin tegen het coronavirus zullen krijgen en dreigt degenen die weigeren te degraderen of te ontslaan.
Voor meer zie Breitbart

In een interview met de Chinese staatsmedia prees Microsoft-medeoprichter Bill Gates China - de ergste vervuiler en uitstoter van broeikasgassen op de planeet - en zijn autocratische heerser Xi Jinping omdat hij "van het klimaat een prioriteit maakt." China's staatsnieuwsdienst Xinhua gaf Gates een schouderklopje voor het absorberen en herhalen van Pekings belofte om "koolstofneutraliteit" te bereiken in veertig jaar of zo. In werkelijkheid bouwt China momenteel drie keer zoveel kolencapaciteit op als de rest van de planeet samen, terwijl de mensen in Texas lijden onder de rampzalige mislukking van de wind- en zonne-energie waar Gates zo van gecharmeerd is.
Voor meer zie Breitbart

In een zeldzame stap heeft de British Broadcasting Corporation een verontschuldiging aangeboden, zeggende dat een van haar verslaggevers ten onrechte had volgehouden dat het de verantwoordelijkheid van Israël was om de Palestijnen te voorzien van vaccinaties tegen het coronavirus, meldde The Jewish Chronicle woensdag.
Voor meer zie WIN

De Bahreinse politiek analist Saeed Al-Hamad zei dat Iran de Golfstaten bedreigt, zelfs zonder een kernbom te hebben, dat het de wereld wil regeren, en dat het "Hitlerisme heeft gekweekt." Hij sprak in een interview met Diwan Al-Mullah Online (Koeweit) dat werd uitgezonden op 8 februari 2021. Al-Hamad zei dat Khomeini, Ahmadinejad, en Khamenei de dromen, aspiraties, chauvinisme, en racisme van Hitler delen. Hij zei dat hij niet langer vertrouwen heeft in de Democraten, die nu deel uitmaken van de linkervleugel, omdat de linkse landen in de Arabische wereld en wereldwijd jammerlijk hebben gefaald en destructief zijn geweest voor hun buren. Al-Hamad voegde eraan toe dat de linkervleugel in Amerika vandaag de dag de rijken vertegenwoordigt, en niet meer is zoals de linkervleugel die de Arabische wereld in het verleden heeft gekend.
Voor meer zie Memri

President Joe Biden drong er vrijdag bij het Congres op aan om de wet op gelijke behandeling "snel aan te nemen", waarmee hij op ramkoers kwam te liggen met de katholieke bisschoppen van de V.S. ...De bisschoppen van de VS hebben, samen met talrijke andere religieuze leiders, hun ontsteltenis uitgesproken over het vooruitzicht van de "Equality Act" en er bij het Congres op aangedrongen deze wetgeving, die bijzonder schadelijk zou zijn voor vrouwen en verwoestend voor de godsdienstvrijheid, niet aan te nemen.
Voor meer zie Breitbart

Een twee-klassen-maatschappij? Precies twee weken na het einde van de laatste lockdown, starten we vandaag met de nieuwe dagelijkse Corona routine. Alle winkels en winkelcentra gaan vandaag eindelijk weer open, na bijna twee maanden gesloten te zijn geweest. ....Er hang etchter nog steeds een grote ‘maar’ boven al deze versoepelingen, deze herwonnen vrijheid geldt namelijk niet voor alle burgers van Israël.
Voor meer zie Israel Today - NL

Israël heeft bijna geen Pfizer vaccins meer. Prof. Nachman Ash zegt dat Israël binnenkort zal moeten overschakelen op de inentingen van Moderna om de COVID-19 te bestrijden.
Voor meer zie Israel National News

Zes korte artikelen van Franklin ter Horst. Bij het online gaan van deze nieuwsbrief waren de door hem gebruikte bronnen nog te openen. Maar door de alsmaar toenemende censuur kunnen sommige bronnen inmiddels verwijderd zijn. De machthebbers en hun trawanten hebben echte wetenschap en humaniteit in de ban gedaan.
Voor meer zie Uit het nieuws

Pastor Jimmy Root gaat verder met Mattheüs 24 en spreekt over de vele misleidingen en valse profeten. Nederlands Ondertiteld.
Voor meer zie (deel 2) - YouTube

() CCP hield pandemie relevante gegevens achter voor WHO, zo blijkt uit gelekte documenten. Uit interne documenten die zijn uitgelekt naar The Epoch Times blijkt dat het Chinese communistische regime over een grote hoeveelheid gegevens beschikt over griep en andere ziekten die symptomen vertonen die lijken op COVID-19, maar deze niet bekend heeft gemaakt aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de buitenwereld.
Voor meer zie The Epoch Time

Het verraad van de kerkelijke intellectuelen. Ieder jaar doet de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland wel een uitspraak over populisme en zogeheten populistische partijen. Dat soort bewegingen en partijen – de PVV van Geert Wilders in het bijzonder – zetten mensen tegen elkaar op en handelen niet in de geest van het Evangelie, zo luidt vaak de waarschuwing.
Voor meer zie De Blauwe Tijger zie ook Corona in de Biblebelt.

Hamas zal geen presidentskandidaat nomineren in de geplande Palestijnse verkiezingen, vertelde een hoge ambtenaar van de terreurgroep aan Al-Jazeera op zondag. De opmerkingen van Moussa Abu Marzouk zullen waarschijnlijk als een opluchting komen voor president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit, die volgens opiniepeilingen zou verliezen in een rechtstreekse confrontatie met Hamas-chef Ismail Haniyeh.
Voor meer zie The Times of Israel

De druk op minister van Defensie Benny Gantz om te stoppen met de verkiezingen van 23 maart is maandag opgevoerd, toen 130 hooggeplaatste IDF-officieren een brief publiceerden waarin Gantz werd opgeroepen zijn Blauw-Witte Partij uit de race te halen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Palestijnse Autoriteit betaalde in 2020 meer dan 512 miljoen NOS (157 miljoen dollar) aan salarissen aan terroristen, gevangenen en degenen die uit de gevangenis werden vrijgelaten, volgens een rapport van Palestinian Media Watch dat maandag werd vrijgegeven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël heeft zijn stranden aan de Middellandse Zee gesloten om het hoofd te bieden aan wat volgens Israëlische ambtenaren de ergste olielekkage in de geschiedenis van het land kan zijn. De Israel Nature and Parks Authority noemde de vermoedelijke olievervuiling op zondag een van de "grootste ecologische rampen die Israël heeft getroffen sinds de oprichting van de staat". Het zei dat 170 van de 190 kilometer kustlijn, zijn aangetast door de lekkage. De gevolgen zullen nog jaren merkbaar zijn, aldus de verklaring.
Voor meer zie Israel National News

De topdiplomaat van Iran zegt dat als de VS er niet in slaagt alle sancties op te heffen, Teheran het Joint Comprehensive Plan of Action zal verlaten en zijn nucleaire programma zal blijven opvoeren. "Dit is geen dreigement", zegt Mohammad Javad Zarif. "We maken gewoon gebruik van de corrigerende maatregelen die in het JCPOA zijn voorzien."
Voor meer zie Israelhayom

Uit vrees voor massabijeenkomsten op Purim wil het ministerie van Volksgezondheid vanaf donderdagavond beperkingen opleggen aan de bewegingsvrijheid en overweegt het zelfs een avondklok in te stellen om te voorkomen dat de welig tierende Coronabesmettingen die het gevolg waren van de Purimvieringen van vorig jaar, zich herhalen.
Voor meer zie JewishPress

YouTube censureert nieuw interview met Donald Trump. Een gloednieuw interview met de voormalig president Donald Trump op Newsmax is van YouTube gehaald.
Voor meer zie The Post Millennial

Getuigenissen: Israëlische medische teams laten zich niet vaccineren. Arutz Sheva ontvangt getuigenissen van medisch personeel, waaronder artsen, verpleegkundigen en onderhoudswerkers, die zich niet laten vaccineren. S., (volledige naam verborgen gehouden), al 30 jaar arts in een ziekenhuis in het centrum van het land, zei: "Niet alleen ik ben niet gevaccineerd, maar ook sommige van mijn collega-artsen zijn niet gevaccineerd. We weten nog steeds niet wat de bijwerkingen van het vaccin zijn. We houden ons strikt aan de instructies, maar zullen ons voorlopig niet laten vaccineren."
Voor meer zie Israel National News

Wat gebeurt er als een Arabier Jezus predikt in Israël? Gedwongen door de Heilige Geest sprong hij op de tafel, microfoon in de hand, en begon te preken over Jezus. Maar wat er daarna gebeurde, verbaasde ons allemaal!
Verder lezen - NL

Het wonder voor ons. De staat Israël, het lijkt misschien normaal. Maar dat is het niet. Het is niet normaler dan het herstel van een verlamde hand of de scheiding van een uitgestrekte zee. Israël is niet normaal. Israël is een wonder!
Verder lezen - NL

TOP SECRET - DEEL 8: Bevestiging van reuzen, wereldwijde zondvloed. Het was de volgende dag, een frisse februarimorgen, toen we het hoofdkwartier van de Navajo Nation verlieten voor een ontmoeting met Dr. Mose. De uitzichten op onze weg waren verbazingwekkend, met rotsspitsen die honderden meters uit de aarde oprezen, met enorme rotsen die vaak balanceerden op hun toppen en die werden geaccentueerd door enorme zandsteenheuvels en gekleurde plateaus zo ver als onze ogen konden zien.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina