Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 27 Juli - 18 Av

()  Het zal velen verbazen te vernemen dat de oudst bekende Tien Geboden, geschreven in het Hebreeuws op steen, zich misschien niet in het Heilige Land bevinden, maar in Amerika. Het omstreden beeldhouwwerk bevindt zich ten westen van Los Lunas, New Mexico, aan de voet van een plaats die Hidden Mountain heet. De steen, die de naam Los Lunas Decalogue Stone draagt, is ook bekend als "Mystery Stone", "Phoenician Inscription Rock", of "Mystery Rock". Hij bevat de tekst van de Tien Geboden, geschreven in oud Paleo-Hebreeuws.
Voor meer zie Israël365

Een 53-jarige dierenarts in Peking is overleden nadat hij het Apen B-virus had opgelopen, volgens een rapport dat is gepubliceerd door het Chinese Centrum voor Ziektebeheersing en Preventie. In het rapport staat dat het slachtoffer, dat het eerste gedocumenteerde menselijke geval in China was, in een experimenteel onderzoeksinstituut werkte dat gespecialiseerd is in het fokken van niet-menselijke primaten. Hij ontleedde in maart twee dode apen en kreeg een maand later misselijkheid, braken, koorts en neurologische symptomen.
Voor meer zie American Military News

Op 20 en 21 juli vulde regenwater de straten van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) -- maar deze regen was geen kracht van moeder natuur, maar werd handmatig veroorzaakt door de regering van de VAE met behulp van een vorm van weersverandering die "cloud seeding" wordt genoemd.
Voor meer zie AccuWeather

Een Italiaanse arts heeft zich uitgesproken tegen de dodelijke experimentele vaccins Covid-19. Zij waarschuwde dat het menselijk DNA vernietigd zou worden en dat men binnen 18 maanden als vliegen dood zou vallen.
Voor meer zie Bichute

Arabier weerlegt een antisemitische idiote roddel uit 1967 op de Tempelberg, Jeruzalem. Dit is iets wat je niet vaak ziet – een Arabier die bij een grote Arabische krant een antisemitisch gerucht ontkracht dat een geaccepteerd onderdeel van het Israelbashing-verhaal is geworden.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Naast Saoediërs en Palestijnen die Al-Qahtani opriepen om zich terug te trekken van de spelen,[2] moedigden veel Saoedische journalisten en intellectuelen op sociale media haar aan om sportief te zijn en op te komen dagen voor de wedstrijd met de Israëlische tegenstander. Sport brengt mensen samen en is geen plaats voor politiek, zeiden ze; bovendien zou het terugtrekken uit de wedstrijd een "schande" zijn en zal het Israël echt geen kwaad doen.
Voor meer zie Memri

Anthony Fauci, directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (nationaal instituut voor allergieën en infectieziekten), zei dat de federale gezondheidsfunctionarissen overwegen weer aan te bevelen dat volledig gevaccineerde mensen maskers in het openbaar moeten dragen.
Voor meer zie Epoch

De Western Wall Heritage Foundation en de Israel Antiquities Authority hebben indrukwekkende nieuwe gedeelten van een van de magnifiekste open­bare gebouwen uit de Tweede Tempel­periode, 2000 jaar geleden, die zijn blootgelegd, voor het publiek geopend.
Voor meer zie Israel Today - NL

Medisch verpleger Jummai Nache, uit Minnesota heeft beide benen geamputeerd gekregen nadat ze COVID-19 had opgelopen enkele dagen na ontvangst van haar tweede vaccinatiedosis en binnenkort zullen haar twee handen worden geamputeerd.
Voor meer zie Daily Mail Online

Bij de Israëlische aanval op de West-Syrische stad Homs zijn naar verluidt Hezbollah-commandant Imad al-Amin en de hooggeplaatste IRGC-figuur Ahmad Qurayashi gedood. Israël heeft bevestigd dat het talrijke aanvallen in Syrië heeft uitgevoerd om te voorkomen dat Iran zich verschanst. Jeruzalem geeft echter zelden commentaar op specifieke operaties.
Voor meer zie WIN

Waarom heeft China een landingsbaan in Texas gekocht? Moeten landen hun vijanden land laten kopen binnen hun eigen grenzen? U zou waarschijnlijk een volmondig 'nee' antwoorden op deze vraag, correct? En toch, een voormalige Chinese generaal met vermeende banden met Chinese concentratiekampen kocht onlangs een landingsbaan in Texas. En dit is niet zomaar een willekeurige ranch in het midden van nergens. Het is 200 vierkante mijl (130.000 acres) land tussen een van de meest actieve luchtmachtbases in de V.S. en de grens van Mexico.
Voor meer zie ZeroHedge

()  De extreemrechtse MK Itamar Ben Gvir (Religieus Zionisme) werd maandagavond met geweld van het podium van de Knesset verwijderd en uit de plenaire zaal gezet, nadat hij de MK van de Gezamenlijke Lijst, Ahmad Tibi, die de zitting voorzat, een "terrorist" had genoemd. In een verklaring na het incident weigerde Ben Gvir terug te krabbelen en zei: "Ahmad Tibi is een terrorist die veiligheidsagenten instructies gaf die tegen zijn gezag ingingen. Dit zal niet stilletjes voorbijgaan."
Voor meer zie The Times of Israel

Minister van Defensie Benny Gantz zal woensdag vertrekken voor een kort bezoek aan Frankrijk, waar hij een ontmoeting zal hebben met zijn Franse ambtgenoot om een reeks kwesties te bespreken, waaronder de controversiële Israëlische cyberfirma NSO Group, wiens software mogelijk is gebruikt om de Franse president Emmanuel Macron te viseren.
Voor meer zie The Times of Israel

Ten minste 50 professoren van de City University of New York hebben hun vakbond verlaten na de aanneming van een resolutie die Israël veroordeelt. De New York Post citeerde zondag James Davis, voorzitter van het congres van beroepspersoneel, die zei dat de professoren bedankt hebben in de nasleep van de resolutie of hun intentie hebben gesignaleerd om dat te doen. De vakbond vertegenwoordigt het academisch personeel van CUNY.
Voor meer zie The Times of Israel

De regering is niet van plan om Arabische bewoners uit te zetten in een eigendomsgeschil in de Sheikh Jarrah buurt van Jeruzalem, in het licht van hoe verhit de zaak is geworden, zei een bron dicht bij premier Naftali Bennett. Het Hooggerechtshof van Justitie heeft voor maandag een hoorzitting gepland over de uitzetting van vier Palestijnse gezinnen uit Sheikh Jarrah.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Libanese burgers hebben de afgelopen dagen hun verontwaardiging geuit nadat foto's en video's van de uitbundige bruiloften van de dochters van twee aan Hezbollah gelieerde politici op de sociale media waren uitgelekt, waarop te zien was hoe de politici in stijl feestvierden terwijl het grootste deel van Libanon lijdt onder de gevolgen van een verergerende economische crisis.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zal Libanon in de handen van Iran vallen? Er is groeiende bezorgdheid onder de Libanezen en andere Arabieren, dat Iran van plan is om de ernstige politieke, economische en financiële crisis in Libanon uit te buiten om een overname van het land te voltooien.
Verder lezen - NL

Russische ambtenaar: Coördinatie met Israël stopgezet toen de nieuwe regering aan de macht kwam. Rusland steunt niet langer de Israëlische aanvallen in Syrië, en rust de Syriërs uit om zichzelf te verdedigen.
Voor meer zie Israel National News

Jordaanse agenten van de inlichtingendienst hebben een mogelijke aanval van Islamitische Staat op Israëlische troepen aan de grens die de twee landen delen verijdeld, meldde het Jordaanse dagblad Al Ra'i op dinsdag.
Voor meer zie Israelhayom

De Verenigde Arabische Emiraten hebben hun krachten gebundeld met 47 landen in het kader van Interpol in de Operatie Liberterra, een wereldwijde hardhandige aanpak van bendes opererend in migrantensmokkel en mensenhandel. De internationale gezamenlijke operatie, die eerder deze maand van start ging, resulteerde in de arrestatie van 286 personen over de hele wereld, waaronder 12 in de VAE, meldde staatspersbureau WAM op maandag.
Voor meer zie Al Arabiya English

"We moeten naar die gemeenschappen gaan. We moeten op die deuren kloppen, en we moeten mensen overtuigen, hen in een auto zetten en rijden naar een inenting plaats zodat ze dat vaccin in hun arm krijgen. Dat is de missie, zei Cuomo de burgermeester van NewYork." Na de aankondigingen van de Franse president Emmanuel Macron vorige week over verplichte COVID-19-vaccinaties voor Franse burgers, is het door ons voorspelde rimpeleffect nu wel degelijk aan de gang.
Voor meer zie Now The End Begins

Miljardair financier George Soros heeft 1 miljoen dollar gestuurd naar een linkse groep die wil bezuinigen op de financiering van politie-afdelingen in het hele land, volgens federale documenten. Soros stuurde het geld op 14 mei naar de Color of Change PAC, meldde de Washington Free Beacon op 22 juli, onder verwijzing naar de gegevens van de Federal Election Commission (FEC).
Voor meer zie Epoch

Tijdgeest 2025 / Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 4: Het uitnodigen van die heidense entiteiten om over Amerika te regeren en ons te leiden naar de Novus Ordo Seclorum.
Verder lezen - NL


Maandag 26 Juli - 17 Av

()  Shaked zegt dat ze coalitie zou torpederen als die instemt met bevriezing van de nederzettingen. Yamina nr. 2 zegt tegen de krant dat haar "rode lijn" is dat de regering iets doet waar zij ideologisch tegen is, maar dat een dergelijke stap onwaarschijnlijk lijkt onder het regeerakkoord.
Voor meer zie The Times of Israel

Een tweede judoka heeft zich teruggetrokken uit de judowedstrijd van de Olympische Spelen, ogenschijnlijk om niet tegenover de Israëliër Tohar Butbul te hoeven staan, dagen nadat een geplande tegenstander in een eerdere ronde was geschorst omdat hij hetzelfde had gedaan.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische autoriteiten hebben in de afgelopen dagen Amerikaanse functionarissen gewaarschuwd dat Iran dichter dan ooit bij het verkrijgen van kernwapens is, aldus de openbare omroep Kan.
Voor meer zie The Times of Israel

De regering van president Joe Biden weigerde vrijdag de aantallen vrij te geven van de personeelsleden van het Witte Huis die positief waren getest op het coronavirus. De perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, stelde dat de informatie niet relevant was, omdat de personeelsleden gevaccineerd waren en doorbraakinfecties hadden en asymptomatische of milde symptomen vertoonden.
Voor meer zie Breitbart

Het eerste Westerse land dat feitelijk in opdracht van het World Economic Forum en de World Health Organization letterlijk zelfmoord pleegt, lijkt Groot Brittannië te worden. Miljoenen werknemers in de voedsel-, retail- gezondheidssector krijgen het bevel om thuis in quarantaine te gaan. De schappen in de supermarkten beginnen leeg te raken, en de industrie waarschuwt dat de voedselvoorziening ‘het risico loopt in te storten.’
Voor meer zie Xandernieuws

Pastoor JD geeft antwoord op veel gestelde vragen. In de dienst van zondagmorgen 18 juli, Nederlandse ondertiteling.
Voor meer zie JD Farag / Calvary Chapel Kaneohe

John Legend, Keith Urban en Angélique Kidjo met een versie van John Lennon en Yoko Ono's utopische hymne "Imagine" tijdens de Olympische Spelen in Tokio, waarin Legend, wiens nettowaarde op 75 miljoen dollar wordt geschat, de zin "imagine no possessions" uitriep. De openingsceremonie begon vrijdag met verschillende artiesten die deelnamen aan een uitvoering van "Imagine" - waarin de luisteraars ironisch genoeg wordt gevraagd zich voor te stellen dat er "geen landen" meer zijn.
Voor meer zie Breitbart

Buk-M2E raketsystemen van Russische makelij van het Syrische leger hebben vier geleide raketten vernietigd die door twee F-16 straaljagers van de Israëlische luchtmacht op de Syrische provincie Homs waren afgevuurd, zei het plaatsvervangend hoofd van het Russische Centrum voor Verzoening van de Opposerende Partijen in Syrië, Vadim Kulit, afgelopen donderdag.
Voor meer zie TASS

CDC-panel spreekt nog zich uit voor boosters, nu meldingen van verwondingen en sterfgevallen na COVID-vaccins bijna 500.000 bedragen. VAERS-gegevens die vandaag door de CDC zijn vrijgegeven, laten een totaal zien van 491.218 meldingen van ongewenste voorvallen uit alle leeftijdsgroepen na COVID-vaccins, waaronder 11.405 sterfgevallen en 48.385 ernstige verwondingen tussen 14 dec. 2020 en 16 juli 2021. De gegevens zijn rechtstreeks afkomstig van meldingen die zijn ingediend bij het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), het belangrijkste door de overheid gefinancierde systeem voor de melding van ongewenste bijwerkingen van vaccins in de VS.
Voor meer zie Children's Health Defense

Wetenschappers ontdekken 'tijdcellen' in de hersenen die het 'mentaal tijdreizen' mogelijk maken. Een nieuw experiment onderzocht hoe de menselijke hersenen het tijdsverloop coderen en verwerken. Het herbeleven van deze episodische herinneringen kan aanvoelen als een naadloze en gewone activiteit, maar het vermogen van onze hersenen om gebeurtenissen in tijdsvolgorde te coderen - en ze later als opeenvolgende herinneringen op te tekenen - is een aanhoudend wetenschappelijk mysterie.
Voor meer zie Vice

De Israëlische regering heeft zondag unaniem haar goedkeuring gehecht aan het historische voorstel voor een overgang naar een koolstofarme economie, waarin een nationale doelstelling is vastgesteld om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met ten minste 85% te verminderen ten opzichte van de Israëlische uitstoot in 2015. Het besluit bevat ook een tussentijdse doelstelling voor 2030 om de uitstoot met 27% te verminderen.
[ Terwijl ze in de afgelopen jaren enorme olie- en gasvelden ontdekt en dat als een zegening beschouwden. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Peter Daszak en het Virus. Het goede nieuws van dit alles is dat [Peter] Daszak zich eindelijk heeft teruggetrokken uit een COVID-19 commissie die was ingesteld door het medische tijdschrift The Lancet nadat zijn belangenverstrengeling met de WIV aan het licht was gekomen.
Verder lezen - NL

()  Na een dodelijke explosie op een markt in Gaza-Stad op donderdag, eisten de Palestijnen dat de terreurgroepen in Gaza zouden stoppen met het opslaan van wapens in burgergebieden. In een zeldzame berisping riepen Palestijnen en mensenrechtenorganisaties Hamas en andere terreurgroepen in Gaza op om te stoppen met het opslaan van wapens in burgergebieden. De kritiek was een reactie op een explosie op een markt in Gaza-Stad op donderdag, waarbij een dode en 14 gewonden vielen. Zes van de gewonden waren kinderen. Een aantal huizen en winkels werden beschadigd.
Voor meer zie WIN

Het CDC trekt de frauduleus PCR-testprotocol in dat gebruikt werd om "positieve" coviden te vervalsen om de pandemie aan te wakkeren. Na meer dan een jaar wetenschappelijke fraude te hebben gepleegd om valse "positieven" via PCR-tests te promoten, heeft de CDC aangekondigd dat zij het RT-PCR diagnosepanel op 31 december van dit jaar zal intrekken.
Voor meer zie NaturalNews

Volgens diverse medische deskundigen is de Deltavariant geen virus maar wordt het veroorzaakt door vaccinaties. Verder Klaus Schwab zegt dat er eind dit jaar massale ontslagen zullen vallen en werkloosheid zal ontstaan, waardoor de woede van het gewone volk zal losbarsten. Honderden miljoenen mensen worden blootgesteld aan een biologisch wapen wat ze een vaccin noemen. Arts deelt afschuwelijke beelden: dit doen coronavaccins met je bloed. Het zijn Satanisten en leugenaars die zonder ook maar enig gewetensbezwaar het grootste medische experiment op mensen uitvoeren.
Voor meer zie Uit het nieuws

Een Israëlische juridische NGO wil "Unilever dwingen" door de aangekondigde boycot van de ijsmaker, door het merk te kopiëren om naar de rechter te stappen. Een Israëlische juridische NGO bestrijdt vuur met vuur - of ijs met ijs, in dit geval. CEO Nitsana Darshan-Leiter stuurde Unilever zaterdag een brief met de mededeling dat men het een handelsmerk voor Ben & Jerry's uit Judea en Samaria heeft geregistreerd bij de bevoegde Israëlische autoriteiten, waardoor het "de rechtmatige eigenaar" is geworden van de naam van de fabrikant in de betwiste regio.
Voor meer zie WIN

Britse politie onderzoekt anti-vaxxer omdat zij suggereerde dat medici als nazi's moesten worden opgehangen. Ex-verpleegster Kate Shemirani drong er bij de menigte op aan lijsten samen te stellen van gezondheidswerkers die vaccins toedienen en die naar haar op te sturen, en merkte op dat er artsen en verpleegkundigen na de processen van Neurenberg werden geëxecuteerd.
Voor meer zie The Times of Israel

De volgende mutatie dient zich al aan, Corina Delta plus. Het aantal ernstige coronaviruspatiënten in Israël blijft stijgen: maandagochtend stond het op 108, de maandag daarvoor op 61. Ten minste 12 gevallen van de "Delta plus"-variant zijn in Israël aangetroffen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Palestijnen dreigen om de grensprotesten Gaza-Israël te hervatten, als er geen vooruitgang komt in de besprekingen om de economische en humanitaire situatie in de door Hamas bestuurde Gazastrook te verbeteren. Hamas heeft gezegd dat het de regering van Naftali Bennett ontbreekt aan politieke ervaring.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Harvard-astronoom revolutioneert zoektocht naar buitenaards leven met nieuw project. Een nieuw open data non-profit wetenschappelijk initiatief van Harvard's Prof. Avi Loeb zal een netwerk van telescopen, camera's en computers gebruiken om astronomische data te analyseren om te scannen naar bewijs van buitenaards leven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Nederlands-Joodse vrouw die tijdens de Holocaust het leven redde van honderden Joodse kinderen, is zondag in Amsterdam geëerd. Achtenzeventig jaar nadat Henriëtte Pimentel in Auschwitz werd vermoord, kreeg zij in het Verzetsmuseum de Joodse Redders Citatie.
Voor meer zie Israel National News

De protesten naar aanleiding van een watercrisis in Iran hebben zich maandag uitgebreid tot de hoofdstad Teheran, zo blijkt uit online gedeelde video's. Demonstranten scanderen slogans tegen de theocratische heersers van het land. "De geestelijken moeten oprotten," scandeerden de demonstranten.
Voor meer zie Al Arabiya English

Aanval op de Bijbel. Satan valt bijna nooit vage spiritualiteit aan. Hij voelt zich op zijn gemak bij mensen die een zekere vorm van godsvrucht te hebben, maar de kracht daarvan ontkennen.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 /Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 2: Orwell heeft misschien de datum gemist... maar niet wat er komen gaat. Het risico van allerlei opgeofferde burgerlijke vrijheden onder autoritair overheidstoezicht, zoals beschreven in deel 1 van deze serie, werd ook voorzien door de briljante Engelse romanschrijver George Orwell,
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 / Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 3: Het inroepen van dat duistere lot. Voor en na het presidentschap van Donald Trump waren de Verenigde Staten - en zijn ze nu weer - op een opzettelijk traject om te vervullen wat de beroemde vrijmetselaar Manly P. Hall beschreef als De Geheime Bestemming van Amerika, wat toekomstige nationale en wereldwijde onderdanigheid aan de god van de vrijmetselarij omvat, een godheid die de meeste Amerikanen zich niet zouden voorstellen bij het opzeggen van de Belofte van Trouw aan "één natie onder God".
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina