Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 27 Mei - 26 Iyar

()  Israëlische functionarissen werden woensdagavond overrompeld door een bericht in de New York Times waarin werd beweerd dat Israël de VS had geïnformeerd dat zij achter de moord op de topofficier van de Iraanse Revolutionaire Garde, kol. Hassan Sayyad Khodaei, eerder deze week zaten. Een niet bij naam genoemde Amerikaanse inlichtingenfunctionaris die aan de NYT verklaarde dat een Israëlische functionaris de Amerikanen vertelde dat de aanslag bedoeld was als een waarschuwing aan Iran om de operaties van Unit 840 te stoppen - een geheime groep binnen de beruchte black-ops arm van de Islamitische republiek, de Quds Force. Volgens de Israëlische regering, de IDF en ambtenaren van de inlichtingendienst is Unit 840 belast met de ontvoeringen en moorden op buitenlanders over de hele wereld, waaronder Israëlische burgers en ambtenaren.
Voor meer zie Israelhayom

Optreden in een IRGC, Basij bijeenkomst in Teheran: We zullen Tel Aviv en Haifa met de grond gelijk maken. De Saudische clan zal worden uitgeroeid. Het lied met de tekst: "We zijn klaar voor oorlog, vertel het Zion... Geen spoor zal overblijven van de demon... Geen enkel huis in Tel Aviv zal blijven staan... De Saud clan is een spiegel die het gekonkel van de Joden weerspiegelt [en zal] worden geëlimineerd."
Voor meer zie Memri

Hoe groot acht u de kans dat een vreemde ziekte, zoals de apenpokken, spontaan op 10 verschillende plaatsen in de wereld - waar ze nog nooit is voorgekomen - op precies hetzelfde ogenblik uitbreekt? Wat dacht u van "nul"? Is dat te hoog? Wat als de apenpokken in feite geen natuurlijk virus is, maar slechts de volgende fase van een meedogenloze oorlog tegen de individuele vrijheid en de fundamentele instellingen van de moderne beschaving?
Voor meer zie The Expose

Er wordt een hoop onzin uitgekraamd over monkeypox, de hypochondrische ziekte van het moment - nog populairder dan 'long covid.' Gezien de hoeveelheid geld die de farmaceutische bedrijven er waarschijnlijk aan zullen verdienen, zou de ziekte moeten worden omgedoopt tot moneypox.
Voor meer zie The Expose

Arabische wetgevers redden Bennetts regeringscoalitie. De regering van verandering van Israël heeft zichzelf nog een dag de tijd gegeven, maar haar situatie is hachelijker dan ooit.
Voor meer zie Israel Today - NL

Het lijkt erop dat de problemen die Joden ondervinden op universiteitscampussen in de VS en Europa zich hebben verspreid naar Israëlische universiteiten. "We gaan hier ook door een moeilijke tijd," vertelde student Orit Eliyahu van de Universiteit van Tel Aviv (TAU) aan de commissie. "Er zijn mensen die bij mij in de slaapzalen wonen en besloten hebben om weer bij hun ouders te gaan wonen omdat ze bang zijn." "Het hijsen van een PLO-vlag, een vijandelijke vlag, is een routinezaak geworden," zei ze, "maar het is beangstigend om een Israëlische vlag te hijsen.
Voor meer zie World Israel News

In de nasleep van de massale schietpartij gisteren in Uvalde, Texas, moeten we niet vergeten dat op diezelfde dag in Amerika meer dan 2700 menselijke baby's werden vermoord via abortusfabrieken, volgens betrouwbare schattingen van abortus. Dezelfde linksen die vragen om afschaffing van het Tweede Amendement, vieren de massaslachting van menselijke baby's als ze geboren worden... of zelfs nadat ze geboren zijn, via "abortussen na de geboorte."
Voor meer zie NaturalNews

Er zijn berichten opgedoken die suggereren dat politieagenten in Uvalde, Tex, waar de 18-jarige Salvador Ramos een basisschool zou hebben beschoten, buiten stonden en niets deden om te proberen hem te stoppen, terwijl ouders en getuigen er bij de agenten op aandrongen naar binnen te gaan en actie te ondernemen.
Voor meer zie NaturalNews

In een peiling zegt 69% van de Israëli dat men geen Arabische partij meer in de regring wil hebben. slechts 22% is daar voorstander van. Bijna niemand wil meer stemmen voor Meretz een uiterst linkse partij, 2.6%.
Voor meer zie The Jewish Press

Vaticaanse ambtenaar in Davos zegt dat de Kerk de agenda van het Wereld Economisch Forum uitvoert. De katholieke kerk is van plan het "beleid en programma's uit te voeren om de door het forum behandelde onderwerpen in praktijk te brengen", aldus pater Leonir Chiarello, de algemene overste van de Scalabrijnse orde.
Voor meer zie LifeSite

()  Israël sloot een deal om via Egypte aardgas aan Europa te leveren. De Russische inval in Oekraïne heeft zowel Israël als Europa gewezen op het belang van aardgas, al was het maar als tijdelijke energiebron op weg naar hernieuwbare energiebronnen.
Voor meer zie Israelhayom

Oekraïense vrouwen in het vluchtelingencentrum Galaxen in Olofström, Zweden, hebben volgens de Zweedse online krant Nyheter Idag te horen gekregen zich niet te kleden op een manier die mannen uit "andere culturen", die ook in het Galaxen-huis wonen, zou kunnen provoceren. ...Naar verluidt had de beheerder van het verblijf de vrouwen gezegd dat zij geen lichte kleding mochten dragen die lichaamsdelen zichtbaar maakt, zoals korte broeken of rokken.
Voor meer zie Remix

Net als in 2021 dreigden de Palestijnse groeperingen, aangevoerd door Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), voorafgaand aan de Israëlische Dag van Jeruzalem (gepland voor 29 mei 2022), die de vereniging van de stad onder Israëlische soevereiniteit markeert, en de Vlaggenmars die op deze dag wordt gehouden, met een escalatie van geweld en een "godsdienstoorlog". Hamas-functionarissen verklaarden dat Joden die de stad "overspoelen", een "invasie van Al-Aqsa" en "het houden van Talmoedische rituelen" daar een rode lijn zouden overschrijden en zouden leiden tot hernieuwde raketaanvallen vanuit Gaza, en zelfs tot een nieuwe ronde van gevechten in een "Zwaard van Jeruzalem 2" campagne die een voortzetting zou zijn van de mei 2021 ronde van Hamas-Israël conflict, die Hamas "Zwaard van Jeruzalem" noemt.
Voor meer zie Memri

Gazanen zouden raketten klaarzetten, Israëliërs maken schuilkelders klaar voor mars op Jeruzalemdag. Israël is onvermurwbaar: parade van zondag door Moslimwijk gaat door zoals gepland, laat terreurgroepen niet de "agenda bepalen"; Hamas, PA roepen Palestijnen op Al-Aqsa Moskee te verdedigen.
Voor meer zie The Times of Israel

Hoogste Iraanse diplomaat zegt dat het IRGC niet het kernwapen akkoord tegenhoudt, maar de 'Zionistische lobby' wel. In Davos bij het WEF zegt Hossein Amir-Abdollahian dat het opheffen van de sancties nog steeds het belangrijkste knelpunt is en beschuldigt hij Israël ervan het buitenlands beleid van de VS in gijzeling te houden om een akkoord te blokkeren.
Voor meer zie The Times of Israel

De Oekraïense presidentiële adviseur Alexey Arestovich nam zijn toevlucht tot obscene taal om kritiek te leveren op diegenen in het Westen die er bij Kiev op aandringen om een deel van het grondgebied van het land aan Rusland af te staan omwille van vrede, bericht RT.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

De VS hebben Israël verzocht Berlijn toe te staan om aan Oekraïne antitankraketten van Israëlische makelij te leveren. Amerikaanse en Israëlische functionarissen vertelden Axios op woensdag dat Israël dit verzoek afwees.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Turkije is in gesprek met Rusland en Oekraïne over een graanexportcorridor zegt een hoge ambtenaar. Het gebrek aan export uit Oekraïne als gevolg van de aanhoudende oorlog draagt bij aan een groeiende wereldwijde voedselcrisis, nu de Zwarte Zee havens zijn geblokkeerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iraakse wetgevers hebben donderdag een wetsvoorstel aangenomen dat de normalisering van de banden en alle betrekkingen, met inbegrip van zakelijke banden, met Israël strafbaar stelt, meldde The Associated Press. De wetgeving zegt dat overtreding van de wet wordt bestraft met de doodstraf of levenslange gevangenisstraf. De wet werd goedgekeurd met 275 stemmen van wetgevers in de 329 zetels tellende assemblee. Een verklaring van het parlement zei dat de wetgeving "een echte weerspiegeling van de wil van het volk" is, aldus het rapport.
Voor meer zie Arutz Sheva

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 27 mei 2022.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

Palestijnen: Een stem om Israël te vernietigen. Deze Palestijnen hebben duidelijk genoeg van de welig tierende corruptie en het slechte bestuur van het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit. Bovendien verklaren deze Palestijnen, die Abbas niet langer steunen, dat zij geen belangstelling hebben voor enig vredesproces met Israël.
Verder lezen - NL

Een rationeel argument voor de herbouw van de Tempel - Vandaag. In antwoord op vragen over hoe Israël zal omgaan met het recente geweld door Palestijnen op de Tempelberg in Jeruzalem, zei de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid dat Israël de status quo op de Tempelberg "niet zal veranderen."
Verder lezen - NL

Onze ogen op de prijs gericht houden. Terwijl misleiding, corruptie in de regering, geweld en wetteloosheid in onze wereld toenemen, wordt het soms moeilijk om vast te houden aan onze hoop op Jezus' spoedige verschijning. Hoe kunnen we onze focus op de opname houden in deze gevaarlijke tijden?
Verder lezen - NL


Woensdag 25 Mei - 24 Iyar

()  De regering Biden heeft stilletjes bemiddeld tussen Saoedi-Arabië, Israël en Egypte over onderhandelingen die, indien succesvol, een eerste stap zouden kunnen zijn op weg naar de normalisering van de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Israël. Het gaat om de afronding van de overdracht van twee strategische eilanden in de Rode Zee van Egyptische naar een Saoedische soevereiniteit, zo vertelden vijf Amerikaanse en Israëlische bronnen aan Axios.
Voor meer zie Axios

Hamas geeft toe dat Israël de Palestijnen NIET hebben verdreven. Gazaanse terreurgroep zet ‘Nakba’-record recht en spreekt Israël onbedoeld vrij van oorlogsmisdaad.
[ Een verhaal dat nu al zolang de ronde doet gaat echt niet meer weg. wj ]
Voor meer zie Israel Today

Oekraïne beschuldigt Duitsland van een blokkeren in de levering van pantservoertuigen. Duitse defensieaannemer kan nog steeds niet de tanks en infanteriegevechtsvoertuigen leveren die het Oekraïne had aangeboden.
Voor meer zie Remix

Biden haalt een terreurgroep van de blinde sjeik, Omar Abdel-Rahman, van de terreurlijst. Biden regering wil bevriend raken met de terreurgroep gelinkt aan de World Trade Center bomaanslag.
Voor meer zie FrontpageMag

De Libanese politicus Suleiman Frangieh, de leider van de Marada Beweging, heeft in een interview van 12 mei 2022 op Mayadeen TV (Libanon) gezegd dat de Arabieren sinds 9/11 bezig zijn met sektarische conflicten en hun vijandigheid tegenover Israël zijn vergeten. Hij beweerde dat het Amerika was dat de zaden van het conflict tussen Soennieten en Sjiieten heeft gezaaid en dat het Libanese volk zijn "Arabische identiteit" is vergeten. Bovendien zei Frangieh dat wat de "pan-Arabieren" verenigt is, de bevrijding van Palestina en de vijandigheid tegenover Israël.
Voor meer zie Memri

U hebt de macht om de jongere generatie te beïnvloeden en te [beschermen] tegen opruiing op scholen wat met uw geld wordt uitgevoerd," zei Knesset-voorzitter Levy tegen EU-parlementsvoorzitter Roberta Metsola. De Knesset hield maandag een speciale vergadering ter ere van de voorzitter van het Europees Parlement Roberta Metsola, die op haar eerste officiële bezoek buiten de staten van de Europese Unie is sinds ze in januari 2022 in haar functie werd benoemd, de jongste vrouw om deze hoge post te bekleden.
Voor meer zie World Israel News

De afgelopen dagen hebben jihadis op internet gereageerd op de uitbraak en verspreiding van apenpokken, een besmettelijk virus dat volgens sommige studies voornamelijk seksueel overdraagbaar is. Salafi jihadi's, die ideologisch vijandig staan tegenover homoseksualiteit en homoseksuele mannen vaak bestempelen als "het volk van Lot" of "sodomieten", hebben nieuwsberichten gedeeld over gevallen van apenpokken in westerse landen en de uitbraak gevierd als een goddelijke straf voor homoseksuele mannen en, in bredere zin, voor niet-moslimlanden.
Voor meer zie Memri

Industriële kippenboerderijen - niet de wilde vogels - schuld aan de vogelgriep epidemie. In het midden van de dodelijkste uitbraak van vogelgriep in zeven jaar, leggen deskundigen uit waarom industriële eier- en kippenboerderijen de ideale omstandigheden creëren voor het EA H5N1-virus om zich "als een lopend vuurtje te verspreiden".
Voor meer zie Children's Health Defense

"Ik ken geen recente immigranten uit Rusland die zijn teruggekeerd naar Rusland zonder toekomstplannen om terug te komen naar Israël," zei Alex, een Russische Jood die onlangs aliyah maakte vanuit Moskou. "De meesten zijn enige tijd teruggekeerd naar Rusland omdat de beslissing om naar Israël te komen haastig was en niet goed voorbereid." "De meesten van hen zijn er niet in geslaagd hun onroerend goed te verhuren; ze hebben nog gezinnen en banen in Rusland."
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  De expliciet verklaarde intentie van het Wereld Economisch Forum (WEF) om een "nieuwe wereldorde" te creëren leek onbeslist omdat de organisatie niet over de militaire middelen beschikt om dit plan uit te voeren. Dat veranderde onlangs toen gewapende politieagenten insignes droegen die hen identificeerden als WEF-politie, als ze een conservatieve verslaggever aanhielden die verslag deed van de bijeenkomst in Davos, Zwitserland. Nog vreemder was het ontwerp van de patch, die rechtstreeks verwijst naar een profetie in Daniël.
Voor meer zie Israel365

Voormalig directeur van de militaire inlichtingendienst, Gen. (Res.) Tamir Hayman, is van mening dat, in tegenstelling tot het standpunt van de regering, "een nucleaire deal met Iran zijn nucleaire inspanningen zal vertragen," en houdt vol dat dit "het juiste is om te doen."
Voor meer zie Israelhayom

Net wanneer u dacht dat de globalistische schoften van het Wereld Economisch Forum (WEF) onder leiding van Klaus Schwabb niet erger konden worden, dan komt er nog meer! Op het toppunt van hypocrisie over “voor de kinderen” klaagt het WEF nu over overbevolking en/of stelt het voor dat ouderen euthanasie overwegen “voor de kinderen.”
Voor meer zie Frontnieuws

Nog maar een paar weken geleden bevonden twee corrupte bedrijven zich in financieel zwaar weer. Nu de bezorgdheid over een wereldwijde uitbraak van apenpokken door zowel de media als mondiale gezondheidsorganisaties wordt aangewakkerd, worden de zorgen - en de zonden - van deze twee bedrijven snel vergeten. Naarmate de bezorgdheid over de pokken is toegenomen, zijn ook de aandelen van Emergent Biosolutions en SIGA Technologies gestegen. Beide bedrijven hebben in wezen een monopoliepositie op de Amerikaanse markt, en ook op andere markten, voor pokkenvaccins en -behandelingen.
Voor meer zie The Expose

Palestijnen geloven de Koranprofetie dat Israël tegen juni 2022 zal instorten. Wat de Palestijnen ook ontketenen, wanneer Israël onvermijdelijk terugslaat voor zijn eigen verdediging, zal de gebruikelijke slachtofferschapspropaganda overal opduiken
Verder lezen - NL

Het Amerikaanse imperium is in een staat van versnelde ineenstorting, en er is geen ommekeer mogelijk. Dit eens zo grote rijk is nu niet meer in staat de meest elementaire taken uit te voeren die zelfs geïsoleerde oerwoudstammen nog wel kunnen: hun eigen baby's voeden. Op de een of andere manier, met alle high-tech dazzle, iPhones, high-frequency Wall Street trading, elektrische voertuigen, ruimteraketten en al de rest, kan Amerika nog steeds niet achterhalen hoe ze baby's moeten voeden ... iets wat de oude homo sapiens al duizenden jaren doet.
Voor meer zie NaturalNews

Premier Naftali Bennett benadrukte herhaaldelijk dat de sociale verdeeldheid binnen Israël en het Joodse volk gevaarlijker is voor de toekomst van het land dan de externe veiligheidsdreigingen. "De grootste bedreiging waarmee we worden geconfronteerd, meer dan Iran of Hamas, zijn deze interne haatgevoelens binnen onze samenleving. Die schisma's verminderen ons vermogen om andere uitdagingen aan te pakken." Toen andere studenten de premier confronteerden men zijn afwijken van beloften die hij tijdens zijn verkiezingscampagne had gedaan, gaf Bennett toe dat hij zich weliswaar niet verontschuldigt voor de structuur van zijn huidige regering, maar dat hij wel spijt heeft van bepaalde beloften over met wie hij een verbond zou aangaan.
Voor meer zie Arutz Sheva

Habakuk 612 vC, en Habakkuk 5 mei 2022. Hoe blij de moderne Habakkuk ook is, we zien de Babyloniërs van vandaag, de kwaadaardige zogenaamde Palestijnen, opnieuw ons beste volk vermoorden. De profeet Habakuk leefde in de tijd van Menashe (Manasse), koning van Judea. In deze periode besloot G-d dat de Tempel verwoest zou worden en dat het Joodse volk verbannen zou worden.
Verder lezen - NL

We kunnen onze nationale soevereiniteit vaarwel kussen. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal van 22 tot 28 mei 2022 bijeenkomen in het hoofdkwartier van de VN in Genève, Zwitserland, om zich te buigen over 13 door de VS voorgestelde wijzigingen op een verdrag dat in 2005 werd aangenomen, genaamd de Internationale Gezondheidsregeling van 2005 (IHR).
Verder lezen - NL

Dagen van Noach. Het hybride tijdperk (deel 41): Verraderlijke details achter de volwaardige transhumanisme Ear-Gate overval. De komst van mobiele telefoons, iPods en andere "persoonlijke apparaten" hebben de oor-poorten van een hele generatie gevaarlijk aangetast. Naast de voor de hand liggende fysieke risico's die gepaard gaan met het gebruik van mobiele telefoons en het sms'en tijdens het rijden, zijn er ook effecten gemeten op het taalvermogen van tieners en een duidelijk verhoogde incidentie van tinnitus, een chronisch "suizen-in-de-oren."
Verder lezen - NL


Dinsdag 24 Mei - 23 Iyar

()  Hoewel Israël en Qatar geen diplomatieke banden hebben, onderzoeken ambtenaren van beide landen de mogelijkheid van rechtstreekse vluchten voor Israëlische voetbalfans, meldde Israel Hayom op zondag. Dit is het eerste jaar dat het toernooi wordt georganiseerd door een Arabisch land. Qatar heeft al bevestigd dat Israëli's welkom zijn om de Wereldbeker bij te wonen, die van 21 november tot 18 december loopt. Naar schatting worden 15.000 Israëli's verwacht om het toernooi bij te wonen.
Voor meer zie World Israel News

Nadat het Witte Huis de aanstaande reis van de Amerikaanse president Joe Biden naar het Midden-Oosten had aangekondigd, met onder meer een bezoek aan Israël, speculeerden deskundigen of zijn rondreis een mogelijke ontmoeting met de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zou omvatten. De ontmoeting, mocht die plaatsvinden, zou volgen op "maanden van diplomatiek zwaar werk" door overheidsfunctionarissen in coördinatie met de Saudi's.
Voor meer zie All Arab News

De wens van de Europese Commissie voor een verdragswijziging om de vereiste van unanimiteit voor besluiten over het buitenlands beleid af te schaffen, is een gevaarlijke weg die de soevereiniteit van kleinere EU-lidstaten zal beperken, heeft een hooggeplaatste Poolse Europarlementariër, Prof. Ryszard Legutko, gewaarschuwd. Legutko zegt dat de invoering van de gekwalificeerde meerderheid ter vervanging van de unanimiteit, Polen en landen in Centraal Europa zou schaden.
Voor meer zie Remix

De Israëlische regering verzekert de Arabische wereld dat de status quo die Joden verbiedt op de Tempelberg te bidden, nog steeds van kracht is. Dit tegen de achtergrond van dreigementen van de terreurgroep Hamas en een verklaring van Jordanië waarin de uitspraak wordt veroordeeld.
Voor meer zie World Israel News

Russische filosoof Alexander Dugin: "We kunnen ons geen verlies in deze oorlog voorstellen, want een nederlaag in deze speciale militaire operatie zou het einde van de wereld betekenen, en niet alleen van Rusland of Poetin. Het zou letterlijk het einde van de wereld betekenen. Er is dus maar één optie: een grootschalige overwinning voor Rusland en het begin van een nieuwe multipolaire wereldorde."
Voor meer zie Memri

Israëlische veiligheidstroepen hebben in Oost-Jeruzalem een actieve terreurcel van Hamas blootgelegd die een reeks aanslagen plande, onder meer tegen de extreem-rechtse MK Itamar Ben Gvir, zeiden de autoriteiten dinsdag. Volgens de veiligheidsdienst Shin Bet en de Israëlische politie planden de vijf mannen een schietaanval tegen Ben Gvir en andere Israëlische doelwitten, evenals ontvoeringen van Israëlische soldaten, en een bomaanslag op de Jeruzalemse sneltram met behulp van een drone.
Voor meer zie The Times of Israel

Abortus is in strijd met het katholieke canon 915, wat zegt dat iedereen die volhardt in een "duidelijke ernstige zonde" zich niet ter communie kan en mag aanbieden - en in feite zou hem de deelname moeten worden ontzegd. Aartsbisschop Salvatore Cordileone heeft een brief van die strekking geschreven aan House Speaker Nancy Pelosi, die zichzelf beschrijft als een "devote katholiek" maar beweert dat abortus heilig voor haar is.
Voor meer zie AFN

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft vrijdag een spoedvergadering gehouden om de uitbraak van apenpokken te bespreken nadat meer dan 100 gevallen waren gemeld in 12 landen, terwijl een rapport is opgedoken waaruit blijkt dat de Gates Foundation, de WHO en Pharma Executives in maart 2021 een "simulatie" van een apenpokken pandemie hebben uitgevoerd.
Voor meer zie Children's Health Defense

Libanon geeft Teheran een dubbele klap. Toen de officiële resultaten binnenkwamen, realiseerden Irans Opperste Leider Ali Khamenei en generaal-majoor Esmail Qaani, chef van de Quds Force die geacht wordt de landen van het "Verzetsfront" als satraap te besturen... zich dat het Libanese electoraat, of tenminste de 49% die naar de stembus gingen, Teheran de "verpletterende overwinning" waarop het had gehoopt, hadden onthouden.
Verder lezen - NL

De EU neemt de leiding. De Europese Unie legt de laatste hand aan een wet die "de wet op de digitale diensten" wordt genoemd. Ze zeggen dat het verantwoordelijkheidsmaatregelen vastlegt voor online platforms die in de EU opereren. Maar in werkelijkheid geeft het de EU censuurbevoegdheid over de meeste van 's werelds primaire communicatieplatforms.
Verder lezen - NL

()  Alle grote supermarkten in Amerika zullen binnenkort geen contante betalingen of kaartbetalingen meer aanvaarden, maar in plaats daarvan de klanten dwingen hun gezicht of vingerafdrukken te gebruiken om te betalen voor essentiële artikelen, in wat nog een grote stap is in de richting van een dystopische cashloze maatschappij.
Voor meer zie The Expose

De recente uitbraak van het apenpokkenvirus in Noord-Amerika en Europa verspreidt zich voornamelijk via seks, aldus ambtenaren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op maandag, terwijl zij tot nu toe ongeveer 200 gevallen bevestigden, bericht Theepochtimes.com.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopen. Er zijn een aantal redenen – zowel externe als interne – waarom Rusland geen haast heeft met zijn militaire speciale operatie in Oekraïne. Als men die weet, begrijpt men alles, schrijft Sergey Latyshev.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Westerse leiders creëren voedseltekorten en manipuleren jullie om Rusland de schuld te geven. De Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) zijn ondoeltreffend geweest in hun handelsoorlog tegen Rusland en werken momenteel aan hun zesde pakket sancties. Deze sancties hebben geleid tot prijsstijgingen en voedseltekorten, waardoor onschuldige mensen over de hele wereld ernstige schade hebben opgelopen.
Voor meer zie The Expose

Het wetsontwerp inzake de studiebeurs voor het IDF werd in de vroege ochtend van dinsdagmorgen in de Knesset goedgekeurd nadat de stemming tot laat in de nacht had geduurd, met 55 stemmen voor en zes tegen. De nieuwe wet zal IDF-soldaten een studiebeurs voor de universiteit toekennen wanneer zij uit het leger worden ontslagen. Likud onthield zich van stemming nadat de Gezamenlijke Lijst de stemming in een motie van wantrouwen veranderde.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël's wet op de studiebeurs voor veteranen is discriminerend en absurd, schrijft Amnon Levy. De nieuw goedgekeurde wetgeving die 75% van het collegegeld wil subsidiëren voor voormalige IDF-militairen dient alleen om Israël terug te brengen naar tijden van ongebreidelde discriminatie en zal de reeds brede sociaaleconomische kloven van het land alleen maar verdiepen. Het wetsontwerp is waarschijnlijk een manier van de regering om jongeren, die alleen in cybereenheden willen dienen hun toekomst veilig te stellen, door hen aan te moedigen dienst te nemen in gevechtsfuncties, als juist de ultra-orthodoxen en de Arabieren, het meest behoefte hebben aan onderwijssubsidies.
Voor meer zie Ynet

Basisschool in Washington vraagt aan 4-9 jarigen om hun 'racistische' familieleden te identificeren. Er zijn van die nieuwsberichten die me verdrietig en boos tegelijk maken. Nou, dit artikel maakte dat ik (Ken Ham) me beide voelde. Droevig, omdat ik zie hoe ver een groot deel van Amerika is afgedreven van elke bijbelse grond en zichzelf heeft overgegeven aan een anti-christelijke mentaliteit. En boos (geen zondige boosheid), omdat ik meer en meer zie dat jonge kinderen het doelwit zijn van humanistische hersenspoeling.
Voor meer zie Harbingers Daily

Europa's afdaling naar dhimmitude: Een gesprek met Bat Ye'or. "Tussen islam, Woke en Oekraïne dreigt Europa af te glijden naar dhimmitude," zegt de in Egypte geboren Britse, bedenker van het Eurabia-concept.
Verder lezen - NL

Dagen van Noach. Het hybride tijdperk (deel 40): De strijd om weerstand te bieden tegen biologische vervorming en machine-integratie. Nergens zal de strijd om deze menselijke biologische verandering en machine-integratie te weerstaan directer zijn dan in die religieuze huizen waar transhumanisme wordt gezien als een aanval op Gods creatieve genie, en waar, als gevolg daarvan, gelovige mensen proberen hun menselijkheid te behouden.
Verder lezen - NL


Maandag 23 Mei - 22 Iyar

()  Bennetts stafchef stapt op in de komende weken, het laatste teken van onenigheid in kabinet premier. Tal Gan-Zvi, die Bennett sinds 2013 adviseerde, is de laatste topadviseur die opstapt als Shimrit Meir zijn rivaal in het kantoor ook in de komende dagen opstapt.
Voor meer zie The Times of Israel

Amerika Drug Enforcement Agency stopt een zes continenten omvattende drugshandel en witwasoperatie van Hezbollah die de terroristische activiteiten in Israël, de Verenigde Staten en elders financierde. Vermoedelijk om de nucleaire deal met Iran te pushen.
Voor meer zie United with Israel

Een lid van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde, kolonel Hassan Sayad Khodayari betrokken bij het plannen van aanvallen op Joden en Israëli's wereldwijd, werd zondagmiddag in Teheran vermoord, kondigde de IRGC aan. Khodayari opereerde in Syrië, volgens de verklaring van de groep. Foto's van de plaats delict toonden Khodayari dood in een voertuig nadat hij was neergeschoten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Jordanië veroordeelt de uitspraak van de rechtbank over de Tempelberg. Jordanië zegt over de uitspraak van de rechtbank die Joden toestaat het Shema te reciteren op Tempelberg dat het geen wettelijke status heeft volgens internationaal recht.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een dag na de gerechtelijke uitspraak wordt het de Joden verboden om te bidden op de Tempelberg door de politie van Jeruzalem. Twee mannen met gebedsmantels en tefillin arriveren bij de brandhaard en worden bij de ingang tegengehouden als een van hen later toegang alsnog krijgt en dan wordt aangehouden omdat hij buigt.
Voor meer zie The Times of Israel

Biden: De VS zal militair ingrijpen als China Taiwan binnenvalt. De Amerikaanse president vergelijkt mogelijke acties met de Russische invasie in Oekraïne in het licht van toegenomen militaire provocatie van Peking tegen democratisch eiland.
Voor meer zie The Times of Israel

Een tempel voor het einde? Tijdens zijn inaugurele rede op 20 januari 2021 citeerde aankomend president Joseph Biden een bepaald Bijbelvers: Ik beloof u dit: zoals de Bijbel zegt, het wenen kan een nacht duren, maar de vreugde komt in de morgen. We zullen hier doorheen komen, samen. De wereld vandaag ziet toe.
Verder lezen - NL

Dubbele moraal? 2.658 journalisten gedood in oorlogsgebieden. Volgens de Internationale Federatie van Journalisten zijn er tussen 1990 en 2020 2.658 journalisten omgekomen tijdens hun verslaggeving in oorlogsgebied, waaronder 12 van Al Jazeera, aldus actrice Noa Tishby.
Voor meer zie World Israel News

'Rusland is geen partij voor Israëls luchtmacht in Syrië.' De vrijheid van handelen van de Joodse staat boven Damascus zal alleen maar toenemen, zegt een expert. Vier Syrische soldaten werden gedood, en drie anderen raakten gewond, in een Israëlische raketaanval op verschillende posities van regimetroepen in Damascus vroeg op een woensdag in april, meldde het door de staat gecontroleerde Syrian Arab News Agency.
Verder lezen - NL

Israël is begonnen met het slopen en uitzetten van Palestijnen in Masafer Yatta in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever na een gerechtelijke uitspraak eerder deze maand die het verdrijven van meer dan 1.000 Palestijnen goedkeurde om plaats te maken voor een militaire trainingszone, aldus berichten zondag.
Voor meer zie The Times of Israel

YouTube heeft 70.000 video's met betrekking tot oorlog Oekraïne-Rusland en 9 kanalen afgesloten die de strijd als een bevrijdingsmissie omschrijven. YouTube is erg populair in Rusland en is niet afgesloten, hoewel het hard optreedt tegen pro-Kremlin inhoud.
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Verrassende uitbraak van een ziekte die zelden buiten Afrika voorkomt. Ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid hebben zaterdag het eerste geval van apenpokken in Israël bevestigd. De patiënt, wiens naam niet is vrijgegeven, is een man van in de 30 die onlangs terugkeerde naar Israël van een reis naar West-Europa. Hij is momenteel in quarantaine in het Sourasky Medisch Centrum in Tel Aviv. Het team voor epidemiebeheer van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid komt zaterdagavond bijeen.
Voor meer zie World Israel News

Hoe hebben apenpokken zich bliksemsnel over de hele wereld verspreid? Wat is er in hemelsnaam aan de hand? In het verleden werd ons verteld dat apenpokken geen grote zorg was omdat het zo moeilijk was om het van persoon tot persoon te verspreiden.
Verder lezen - NL

Apenpokken. Waarheid versus angstporno. Dr. Malone krijg steeds weer dezelfde vraag: is deze uitbraak van apenpokken een reële bedreiging, of is dit weer een geval van overdreven en bewapende berichten over de volksgezondheid? Ik bewaar mijn antwoord op deze vraag voor het einde van dit artikel en concentreer me in plaats daarvan op wat apenpokken zijn, de aard en de kenmerken van de geassocieerde ziekte, wat we weten en wat we niet weten.
Verder lezen - NL

Elitaire media over de hele wereld staan op scherp over de allereerste wereldwijde uitbraak van apenpokken medio mei 2022 - slechts één jaar nadat op een internationale bioveiligheidsconferentie in München een simulatie werd gehouden van een "wereldwijde pandemie met een ongewone stam van apenpokken" die medio mei 2022 zou uitbreken.
Voor meer zie The Expose zie ook Vrijland

De uitbraak van apenpokken die momenteel in landen over de hele wereld de kop opsteekt, blijkt afkomstig te zijn van een “laboratoriumstam”, zo heeft een bron bij de European Centers For Disease Control naar verluidt onthuld.
Voor meer zie Frontnieuws

President Ebrahim Raisi zal maandag in Muscat aankomen in het eerste bezoek aan Oman van een Iraans staatshoofd sinds Haitham bin Tariq Al Said in januari 2020 sultan werd. ...De olieministers van deze twee landen zijn overeengekomen om hun lang opgeschorte gaspijpleidingproject te vernieuwen, meldde het Islamic Republic News Agency (IRNA) op zaterdag. De onderzeese pijpleiding zou aardgas van Iran naar Oman vervoeren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische regering deelt geheime biometrische gegevens in strijd met de wet. Deze gegevensbank is sinds 2015 doorlopend overgedragen aan een "andere overheidsinstantie" en deze andere instantie houdt haar eigen archieven van dezelfde gegevens bij.
Voor meer zie The Jewish Press

1.000 Azovstal-strijders hebben zich sinds maandag overgegeven, maar de topcommandanten zijn nog niet naar buiten gekomen. Volgens nieuwe verklaringen van het Russische ministerie van Defensie hebben woensdag nog eens bijna 700 Oekraïense strijders zich overgegeven bij de staalfabriek Azovstal in Mariupol, sinds de eerste berichten van dinsdag dat er 300 de wapens hadden neergelegd, waarbij de gewonden werden overgebracht naar een door Rusland gecontroleerd ziekenhuis.
Voor meer zie ZeroHedge

Op waterstof gebaseerde drones, brandstofcellen om groene energie te creëren, een groene muur, op natrium gebaseerde batterijen en nog veel meer zullen de komende tien jaar worden ontwikkeld tegen een kostprijs van honderden miljoenen shekels als de Bar-Ilan Universiteit (BIU) in Ramat Gan een groot onderzoekscentrum voor energie, duurzaamheid en het milieu lanceert. Het geld zal gaan naar onderzoeks- en milieuprojecten, niet alleen in Israël maar ook over de hele wereld.
Voor meer zie Israel365

Abu Yehuda schreef een Open Brief aan de naar energie hongerende Europese Unie. Er zijn onderhandelingen gaande tussen Israël en de Europese Unie voor Israël om aardgas te verkopen aan Europa, dat een einde wil maken aan zijn afhankelijkheid van Rusland voor brandstof.
Voor meer zie Terug naar Zion - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina