Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Donderdag 24 Juni - 14 Tamuz

()  Regering in Israël geeft toe dat de helft in nieuwe gevallen van Covid-19 in de laatste maand volledig gevaccineerd waren. Ondanks die gegevens start de regering een uitgebreide campagne op om iedereen boven 12 jaar in te enten en is nu gericht op jonge tieners - het gaat met volle kracht door, ondanks statistieken gepresenteerd door regeringsfunctionarissen die aantonen dat de helft van degenen die onlangs besmet raakten met Covid-19 volledig gevaccineerd waren, meldt Behadrey Haredim.
Voor meer zie Israel National News

Voormalig Koeweitse minister van Informatie Sami Al-Nesf: Het Palestijnse probleem kan niet worden opgelost totdat het Palestijnse leiderschap is vervangen; Waarom dan niet een 'Palestijnse lente' creëren en die leiders afzetten? Hij maakte zijn opmerkingen in een interview dat werd uitgezonden op Al-Arabiya Network (Saudi-Arabië) op 11 juni 2021
Voor meer zie Memri

De Saoedische journalist Jasser Al-Jasser zei dat Hamas niet de belangen van het Palestijnse volk dient, en dat het alleen maar wil heersen. Al-Jasser zei dat Hamas niets geeft om het pan-Arabisme, de islam, de Palestijnse zaak of het volk van Gaza, en dat het niets geeft om de bevrijding van Palestina, in feite, zei hij, geeft Hamas er alleen maar om zijn heerschappij te verankeren. Al-Jasser zei dat de Palestijnse "verzets"-facties altijd "achterbakse" mensen zijn geweest, zoals blijkt uit hun acties in Jordanië en Libanon. Hij voegde eraan toe dat Hamas verbonden is met "Hezbollah, en hun misdaden in Syrië en Irak, evenals met Iran en haar talrijke misdaden," en de Houthi's, "op een moment dat ze de kinderen van Jemen vermoorden."
Voor meer zie Memri

Hamas meldt nieuwe raketaanval in de nabije toekomst. Hamas-chef Yahya Sinwar had geen gemakkelijke week. Na de vernietigende Gaza-oorlog van vorige maand wordt Sinwar nu bekritiseerd door zowel de Palestijnse Autoriteit als Egypte. Dit nadat zijn ontmoeting met een gezant van de Verenigde Naties eerder deze week mislukte.
Voor meer zie Israel Today - NL

Palestijnse terreurorganisaties in Gaza hebben dinsdag een gezamenlijke verklaring uitgegeven waarin ze Egyptische en internationale bemiddelaars oproepen om druk uit te oefenen op Israël om "de blokkade van Gaza op te heffen, de rehabilitatiekwestie af te ronden en de provocaties in Jeruzalem, Sheikh Jarrah en Silwan te stoppen." De terreurgroepen riepen ook de Palestijnen in Judea en Samaria, Jeruzalem en binnen de Groene Lijn op om "zich voor te bereiden op een veiligheidsescalatie."
Voor meer zie United with Israel

'Laten we niet paniekerig worden': Bennett kondigt nieuwe maatregelen aan om een nieuwe corona 'uitbraak' te bestrijden. PM Naftali Bennett spreekt de media toe op Ben-Gurion Airport, 22 juni, 2021. "Helaas zien we het begin van een virus dat zich verspreidt binnen de staat Israël, en we weten niet altijd de bron ervan te lokaliseren," zei de premier.
Voor meer zie WIN

In een column van 1 juni 2021 in het Saoedische dagblad 'Okaz vroeg journalist Khaled Al-Sulaiman zich af wat er zou gebeuren als er een onafhankelijke Palestijnse staat zou worden opgericht onder het bewind van Hamas. Hij speculeerde dat zo'n staat er niet in zou slagen de nationale veiligheid van de Arabieren te verdedigen tegen de groeiende regionale invloed van Iran en Turkije, maar in feite deel zou gaan uitmaken van de Iraanse as en een instrument zou worden voor de verwezenlijking van de Iraanse hegemoniale plannen, waarbij vijandigheid en agressie jegens de Arabische wereld zouden worden getoond. Hij concludeerde derhalve dat Palestina, alvorens het van de Israëlische bezetting te bevrijden, eerst uit de klauwen van Iran moet worden bevrijd.
Voor meer zie Memri

Israëlische onderzoekers hebben een verband gelegd tussen het Pfizer Covid-vaccin en een verhoogd risico op het ontwikkelen van een zeldzame bloedziekte. Onderzoekers van het Instituut voor Hematologie van het Yitzhak Shamir Medisch Centrum van Tel Aviv zeiden dat zij een "chronologisch verband" hadden gevonden tussen het vaccin en trombotische trombocytopenische purpura. TTP is een auto-immuunziekte die bloedklonters veroorzaakt, die de zuurstoftoevoer naar cruciale organen belemmeren. Het ministerie van Volksgezondheid is de bevindingen aan het evalueren, meldde The Jerusalem Post.
Voor meer zie WIN

Een kleine quadcopter drone was volgens Iraanse media verantwoordelijk voor een aanval op de faciliteit van het Iraanse Atoomenergieagentschap in de buurt van de stad Karaj, in de buitenwijken van Teheran.
Voor meer zie The Jewish Press

Vrouwen in Iran worden de agenten van een transformatie. Wist je dat Iran het enige land is waar meer vrouwen zelfmoord plegen dan mannen? Een alarmerend aantal van die zelfmoorden is door zelfverbranding - het doden van zichzelf door je in brand te steken.
Verder lezen - NL

()  Na de Kohavi-ontmoeting herbevestigd de VS haar belofte om Iran geen kernwapens te laten krijgen. De IDF-chef verwerpt Amerikaanse plannen om terug te keren tot een nucleaire overeenkomst tijdens ontmoeting met Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. Sullivan en Kohavi ontmoetten elkaar woensdag in Washington, samen met de Israëlische ambassadeur bij de VS en de VN Gilad Erdan, en bespraken "de uitdagingen voor de veiligheid en de stabiliteit in het Midden-Oosten, met inbegrip van de dreiging die uitgaat van de kwaadaardige activiteiten van Iran in de regio," aldus het Witte Huis in een verklaring.
Voor meer zie The Times of Israel

De regering Biden is vastbesloten druk uit te oefenen op de Palestijnse Autoriteit om haar welzijnsbeleid te hervormen dat ook de betalingen omvat aan veiligheidsgevangenen en families van Palestijnen die gedood werden bij het uitvoeren van terreuraanslagen, vertelde een hoge ambtenaar van het State Department aan The Times of Israel.
Voor meer zie The Times of Israel

Heeft premier Naftali Bennett zojuist alle vragen beantwoord van zijn voorganger en belangrijkste opposant, Benjamin Netanyahu, en over de nieuw gekozen Iraanse president Ebrahim Raisi, in de vraag of hij bereid is doortastend op te treden tegen het kernwapenprogramma?... Netanyahu had beweerd dat Israël in het Bennett-tijdperk zou stoppen met het inzetten van de Mossad of de IDF tegen Iran. Hij zei dat de regering Bennett in werkelijkheid werd geleid door minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, die garant had gestaan voor een passiever beleid bij het optreden tegen Iran. ...Bennett zal zich nog op verschillende manieren moeten bewijzen op het internationale toneel en ongetwijfeld zal hij op sommige punten een leercurve moeten doorlopen in vergelijking met Netanyahu.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Adviescommissie voor immunisatiepraktijken (ACIP) van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zei woensdag dat er een "waarschijnlijke associatie" is van "milde" hartontsteking bij adolescenten en jongvolwassenen na vaccinatie met een mRNA COVID-vaccin en dat een waarschuwingsverklaring gerechtvaardigd is. Er zijn meer dan 1.200 gevallen geweest van myocarditis of pericarditis bij 16- tot 24-jarigen die een mRNA COVID-vaccin kregen, volgens een reeks diapresentaties die woensdag op de ACIP-bijeenkomst werden gepubliceerd.
Voor meer zie Children's Health Defense

De moorden rollen over Amerika heen als in een snelle storm. Van Savannah tot Austin, van Chicago tot Cleveland. In zes uur tijd, op een nacht deze maand, vier massa-schietaanvallen. En in hun kielzog, een nuchtere erkenning van stadsleiders dat ze niet veel opties meer hebben om een golf van moorden te beteugelen die gemeenschappen in het hele land traumatiseert.
Voor meer zie MSN

Waarom staan steeds meer jonge evangelischen verder weg van Israël? "We hebben een ernstig onderwijsprobleem in de evangelische kerk. Te veel mensen weten gewoon niet veel over een bepaald onderwerp. Ze zijn slim, maar ze zijn ook uitgehongerd naar informatie omdat hun voorganger op zondagmorgen zijn laatste boek vanaf de kansel aanprijst, in plaats van serieuze de zaken uit te leggen," zegt onderzoeker en schrijver Jim Fletcher.
Voor meer zie JNS

Jezus waarschuwt in Mattheüs 24 dat de eindtijd veel zal lijken op de dagen van Noach, dus dat betekent dat transhumanisme een grote rol zal spelen. Netflix en 'Sexy Beasts' zijn veel actueler dan ze denken, toch? 'Sexy Beasts' trailer onthult een nieuwe Netflix datingshow.
Voor meer zie Now The End Begins

De vooraanstaande Palestijnse politieke activist Nizar Banat is overleden nadat veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit donderdag vroeg bij zijn huis aankwamen om hem te arresteren. Het incident vond plaats terwijl de PA haar veiligheidsoptreden tegen politieke tegenstanders en gebruikers van sociale media op de Westelijke Jordaanoever opvoert.
Voor meer zie The Jerusalem Post

CEO van Duits mediabedrijf: als je anti-Israël bent, zoek dan een nieuwe baan. CEO Mathias Döpfner reageerde op klachten die waren geuit over een Israëlische vlag die buiten het hoofdkantoor van het bedrijf in Berlijn hing.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Convergerende tekens. Veel uitstekende Bijbelprofetieleraren geloven dat er een samenloop zal zijn van de tekenen (die allemaal op het toneel komen) aan het einde van het tijdperk. Hier zijn enkele redenen om te geloven dat dat nu gebeurt.
Verder lezen - NL

Een nieuwe wereldorde, tot u gebracht door.... Hoe dicht zijn we nu bij de zevenjarige periode van de Verdrukking (die tijd wordt ook wel de Tijd van Jakobs Benauwdheid en de Dag des Heren is genoemd)? Velen zullen beweren dat die nooit zal komen.
Verder lezen - NL


Woensdag 23 Juni - 13 Tamuz

()  Israël heeft al een digitale shekel cryptocurrency getest. Het concept van de uitgifte van een dergelijke munt is al sinds 2017 in discussie, maar heeft besloten om het onderzoek en voorbereiding op de mogelijke uitgifte te versnellen, zei de Vice-gouverneur Andrew Abir van de Bank of Israel.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Checking the Factcheckers: WEF & Adrenochrome. In het postm​oderne, verwarrende tijdperk van sociale media, misinformatie, desinformatie, complotdenken, nepnieuws, maar anderzijds ook censuur, framing en propaganda is het soms lastig om te achterhalen wat de waarheid precies is. Deze week postte iemand op Twitter een screenshot van het World Economic Forum, een vreemd elitair clubje waar we al eens vaker bij stil gestaan hebben op dit blog.
Voor meer zie Unravelations - NL

De Amerikaanse dokter Robert O. Young heeft plannen onthuld om de wereldbevolking te verminderen door ongeveer 3 miljard mensen te elimineren, te beginnen in Afrika. In een interview met ITNJ gerechtelijke onderzoekscommissie naar de bewapening van de biosfeer, zei hij, dat de meeste mensen, vooral Afrikanen waardeloos zijn, nutteloos, en de bevolkingsbeperking zou beginnen in Afrika, en minstens 3 miljard mensen moeten sterven.
Voor meer zie Reporters Press NG

Het leven zoals geschetst in George Orwell's 1984 "zou in 2024 werkelijkheid kunnen worden" als wetgevers het publiek niet beschermen tegen kunstmatige intelligentie, heeft de president van Microsoft gewaarschuwd. In een toespraak bij BBC Panorama zei Brad Smith dat het "moeilijk zal worden om de snel voortschrijdende technologie bij te benen."
Voor meer zie SkyWatch

In de laatste richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie staat wie het COVID-vaccin moet krijgen: "Kinderen moeten op dit moment niet worden gevaccineerd."
Voor meer zie Defender

Mannen die hun huwelijk als onsuccesvol beschouwen, lopen een hoog risico om vroegtijdig te overlijden, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv. In het bijzonder bleek echtelijke ontevredenheid een opmerkelijk betrouwbare voorspeller te zijn van vroegtijdig overlijden en beroertes. De langetermijnstudie werd geleid door onderzoekers van TAU's School of Public Health aan de Sackler Faculteit Geneeskunde en opgezet en geleid door Prof. Uri Goldbort van het Departement Epidemiologie en Preventieve Geneeskunde.
Voor meer zie United with Israel

Verbluffende archeologische vondst: Is er een 'onderwereld' onder de aarde? De schilderingen in de vreemde steengravures, die waarschijnlijk zo'n 3.200 jaar geleden zijn gemaakt, bevatten details van een "onderwereld" die onder de aarde zit. ...In de tempel, die al in 1834 door de Franse archeoloog en historicus Charles Texier werd ontdekt, zijn kalkstenen houtsnijwerken gevonden waarop meer dan 90 verschillende figuren zijn afgebeeld, waaronder dieren, monsters en goden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De druk op de regering-Biden neemt toe door het ontbreken van belangrijke Joodse benoemingen. Terwijl het antisemitisme in het hele land de kop opsteekt, moet de president de functies van een speciale gezant voor antisemitisme en de Joodse contactpersoon in het Witte Huis nog invullen.
Voor meer zie JNS

2020 zal een jaar worden dat we niet snel zullen vergeten. Zouden we getuige kunnen zijn van een kleine glimp van het leven in de Verdrukking onder de Antichrist? Masker mandaten, inentingen, cancel cultuur, dominees die gearresteerd worden voor het houden van kerkdiensten en christenen die als binnenlandse terroristen worden bestempeld ... waar eindigt dit allemaal? Of toch niet?
Voor meer zie The Prophecy Watchers Video Nederlands in te stellen.

()  Als onderdeel van de nucleaire besprekingen in Wenen heeft Washington ermee ingestemd om de sancties op de olie- en scheepvaartsector van Iran op te heffen, evenals om verschillende hoge functionarissen van de zwarte lijst te schrappen, zei de stafchef van de Iraanse president Hassan Rouhani op woensdag. "Alle kwesties t.a.v. verzekeringen, olie en scheepvaart zijn overeengekomen, en ongeveer 1.040 sancties uit het Trump-tijdperk zullen worden opgeheven volgens deze overeenkomst," vertelde Mahmoud Vaezi aan de verslaggevers in de marge van de kabinetsvergadering van woensdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Experts zeggen dat het nieuwe nucleaire akkoord slechter is dan het oude. Wat zet de regering Biden ertoe aan om de zaak over te geven aan de moordzuchtige mullahs? Israëlische ambtenaren ontvingen onlangs een dringende waarschuwing.
Verder lezen - NL

Wat is het werkelijke aantal sterfgevallen als gevolg van vaccinaties? Op basis van officiële gegevens van Open VAERS en de CDC zijn 5993 Amerikanen overleden op een totaal van 146.171.792 Amerikanen die volledig zijn gevaccineerd vanaf 11 juni. Dit komt overeen met een verhouding van ongeveer vier sterfgevallen op 100.000 volledig gevaccineerden.
Verder lezen - NL

Een aantal gebruikers van Android-telefoons hebben in het afgelopen weekend gemeld dat een COVID-19-meldingssysteem automatisch op hun telefoon was geïnstalleerd zonder waarschuwing of toestemming. Google heeft in een verklaring aan verschillende nieuwskanalen niet bevestigd of ontkend of een "automatisch verspreid" systeem zonder toestemming van gebruikers was geïnstalleerd, terwijl het opmerkte dat "COVID-19 Exposure Notifications alleen worden ingeschakeld als een gebruiker het proactief inschakelt."
Voor meer zie Epoch

Zeven mensen zijn woensdag gearresteerd op verdenking van mishandeling van ordehandhavers toen troepen van de grenspolitie de illegale Joodse buitenpost Evyatar op de Westelijke Jordaanoever ontruimden.
Voor meer zie The Times of Israel

De regering behandelt de toename van het aantal gevallen van het coronavirus als een nieuwe uitbraak en neemt maatregelen om dit tegen te gaan, zei premier Naftali Bennett dinsdag. "Om onze routine in Israël te handhaven, moeten we de binnenkomst van reizigers nauwlettend in het oog houden," zei minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran heeft dit jaar tot nu toe minstens 95 mensen geëxecuteerd, waaronder zes vrouwen, zei de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, dinsdag. Vorig jaar heeft Iran ten minste 267 mensen geëxecuteerd, waaronder negen vrouwen, voegde ze eraan toe.
Voor meer zie Al Arabiya English

Terwijl de oppositie tegen het Iraanse regime is toegenomen onder haar burgers, zijn de bekeringen in het hele land omhooggeschoten. Dr. Hormoz Shariat vertelt ALL ARAB NEWS dat de nieuwe Iraanse president door de Opperste Leider is uitgekozen om de oppositie de kop in te drukken, maar dat de Iraniërs hongeriger zijn naar het Evangelie meer dan hij ooit heeft gezien.
Voor meer zie All Arab News

In een verslag van CBC in Canada zeggen de gezondheidsambtenaren van de regering dat zij dit jaar geen enkel geval van seizoensgriep hebben gevonden.
Voor meer zie Human are Free

DE KOMENDE GROTE MISLEIDING - Deel 25: De VORG (Vatican Observatory Research Group) betwist de Goddelijke Schepping, en spreekt geloof uit in ET. We eindigden het vorige artikel met het idee dat Vaticaanse geleerden geloven dat er twee soorten waarheid zijn: de ene toegankelijk door rede en bewijs en de andere door blind geloof.
Verder lezen - NL


Dinsdag 22 Juni - 12 Tamuz

() Een hooggeplaatste diplomaat heeft harde kritiek geuit op oppositieleider Benjamin Netanyahu en beweerde dat Netanyahu willens en wetens de betrekkingen van Israël met de Verenigde Staten schaadt, meldde Channel 12 News. Volgens de bron handelt Netanyahu onverantwoordelijk en offert hij nationale belangen op voor zijn politieke behoeften. "Hij is zich terdege bewust van de betekenis van het strategisch bondgenootschap met de Verenigde Staten, en is zich ook bewust van de schade die hij aanricht, dat is triest. Een regeringswisseling is een routineaangelegenheid in een democratie. Zijn onvermogen om te accepteren dat er een ander in de positie van premier staat, schaadt de burgers van Israël."
Voor meer zie Israel National News

In 2021 zijn er in de VS in minder dan 5 maanden meer sterfgevallen in verband met de vaccins dan in het hele afgelopen decennium. Het aantal sterfgevallen in verband met vaccins is dit jaar absoluut omhoog geschoten. Volgens de eigen gegevens van de CDC registreerde de VAERS-website in 2021 n de eerste 3 maanden meer dan 1.750 sterfgevallen als gevolg van vaccins in de VS. Dat aantal staat nu op 5.997.
Voor meer zie Gateway

De Europese Unie draagt elk jaar miljoenen euro bij aan het Ministerie van Onderwijs van de Palestijnse Autoriteit. Onderdeel van deze donaties is steun voor de bouw van scholen. In plaats van de scholen om te vormen tot veilige toevluchtsoorden voor onderwijs en voor de bevordering en stimulering van de vrede, gebruikt de PA ze als een middel om haar systematische indoctrinatie van de kinderen uit te voeren.
Voor meer zie Israël365

7 redenen waarom we wellicht héél dichtbij de opname zijn. We zouden er soms bijna moedeloos van worden. De vooruitzichten voor deze wereld worden met de dag somberder, en telkens wanneer we denken dat Jezus nu weleens zou kunnen komen, gebeurt er niets. We raken misschien weleens aan het twijfelen.
Voor meer zie Unravelations - NL

Toenemende toenadering tussen Hamas en Iran en toenadering tot het Assad-regime wekt woede op bij de Syrische oppositie. Het recente Hamas-Israël conflict bracht de jarenlange nauwe relatie tussen Hamas en Iran in beeld. Tijdens de operatie stonden Hamas-leiders voortdurend in contact met Iraanse functionarissen, en beide partijen prezen de ander uitbundig. Beiden benadrukten de bijdrage van Iran aan de ontwikkeling van de militaire vermogens van Hamas.
Voor meer zie Memri

De nieuwe Iraanse president Raisi is gevaarlijk voor Israël. Ibrahim Raisi is, zoals al werd verwacht, de winnaar van de presidentsverkiezingen in Iran. Raisi werd uitgekozen door de Iraanse hoogste leider ayatollah Ali Khamenei en heeft de bijnaam ‘de slager van Teheran.’
Voor meer zie Israel Today - NL

Netanyahu: Lapid's "geen verrassingen" beleid brengt Israël in gevaar. Oppositieleider zegt dat de minister van Buitenlandse Zaken beloofde om niet tegen Iran op te treden zonder eerst de Biden regering in te lichten. Lapid ontkent deze beschuldiging.
Voor meer zie Israel National News

Likud stemt tegen de wet gezinshereniging. Sa'ar zegt hierover: "Wat er nu gebeurt is dat de oppositie onder leiding van Netanyahu zich verzet tegen een wet die de regering-Netanyahu een paar dagen voor haar vervanging nog heeft goedgekeurd. De Likud handelt in strijd met haar standpunten. Om de coalitie zogenaamd in verlegenheid te brengen, is de oppositie bereid om het welzijn van de staat te schaden."
Voor meer zie Israel National News

Greyson Follmer, een student aan de Ohio State University (OSU), was een topatleet en lid van de afdeling van het Reserve Officers' Training Corps (ROTC) van de universiteit. Maar volgens zijn moeder ziet de 19-jarige uit Ohio nu een heel andere toekomst tegemoet, nadat hij ernstige hartcomplicaties kreeg na zijn tweede dosis van het COVID-vaccin van Pfizer. Marie Follmer zei dat niemand haar had gewaarschuwd voor de mogelijkheid van verhoogde risico's van COVID-vaccin-gerelateerde bijwerkingen voor mensen zoals haar zoon, die eerder al COVID had en natuurlijke immuniteit had verworven.
Voor meer zie Children's Health Defense

Facebook zegt dat het posten van verzen uit de King James bijbel tegen hun 'gemeenschapsnormen' ingaat en dreigt om het van profiel 'Now The End Begins' te verwijderen. Zijn reactie is: Facebook en Twitter, ik daag u uit in de naam van de God van Abraham, Izaäk en Jakob, en zoals Jona in de oudheid, roep ik u op om u te bekeren of anders te komen in het komende oordeel dat de hele aarde zal beproeven. De oorlog is ECHT, de strijd HEET, en de tijd is KORT...naar het GEVECHT!!!
Voor meer zie Now The End Begins

Vrede, vrede als er geen vrede is. Het grote nieuws deze week is de nieuwe regering in Israël. Benjamin Netanyahu is na 12 jaar Premier te zijn geweest, vertrokken, en Naftali Bennett en zijn coalitiepartners zijn binnen. Een bonte verzameling politici, variërend van een Arabische groep die voor het eerst in een coalitie zit, tot diverse rechtse en linkse partijen.
Verder lezen - NL

()  High-Power Laser Weapon System breidt Israëlische raketverdediging aanzienlijk uit. In een nieuwe doorbraak heeft een Israëlisch lasersysteem in de lucht met succes een aantal luchtdrones onderschept, in wat het Ministerie van Defensie een "spel-veranderende" ontwikkeling noemde. Het systeem, eenvoudigweg aangeduid als het High-Power Laser Weapon System en geïnstalleerd op een klein vliegtuig, haalde alle onbemande luchtvaartuigen neer waarmee het geconfronteerd werd op verschillende afstanden en hoogtes.
Voor meer zie United with Israel

Het gebrek aan uitleg van Iran over de sluiting van de kerncentrale voedde de speculaties dat Bushehr door Israël was gesaboteerd. Het afgelopen jaar werden Iraanse elektriciteitscentrales, een petrochemische fabriek, een gasopslagcomplex, een haventerminal en andere faciliteiten geteisterd door mysterieuze explosies en stilleggingen waarvan algemeen wordt aangenomen dat zij het gevolg zijn van Israëlische sabotage en hacking.
Voor meer zie WIN

"Boeren in de Verenigde Staten hebben een breekpunt bereikt." De regeringen van Californië en Oregon ontzeggen de boeren opzettelijk de toegang tot de kritieke watervoorraden die ze nodig hebben om de gewassen te telen, zelfs als die voorraden ruim voorhanden zijn. Het probleem is niet de "droogte", zo blijkt. Dat is slechts een dekmantel om een klimaatcrisis te creëren die uiteindelijk zal worden aangevoerd om "klimaatafsluitingen" te rechtvaardigen. Het echte probleem is een corrupte regering.
Voor meer zie NaturalNews

Militaire chef Aviv Kohavi waarschuwde deze week in Washington de Amerikaanse functionarissen tegen het plan van hun regering om opnieuw in te stappen in de nucleaire deal van 2015 tijdens een bezoek aan Washington, DC, als onderdeel van een laatste wanhopige poging van Israël om de lopende onderhandelingen tussen de Verenigde Staten en Iran in Wenen te beïnvloeden.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Pfizer coronavirus vaccin is in verband gebracht met een verhoogde kans op het ontwikkelen van trombotische trombocytopenische purpura (TTP), een zeldzame bloedaandoening, zeiden Israëlische onderzoekers maandag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Concessies aan Hamas leiden tot geweld. Ferm vasthouden leidt tot rust. Israëlische concessies in Jeruzalem leidden tot de recente uitbarsting van ernstige gevechten, maar het vasthouden aan de vlaggenparade leidde tot relatieve rust. Zal het nieuwe leiderschap van Bennett en Lapid dit ter harte nemen, of zullen Israëli's de kosten betalen van een misplaatst geloof in concessies?
Verder lezen - NL

Nationale Veiligheidsraad: Israëliërs moeten binnenshuis weer maskers dragen. Het Ministerie van Volksgezondheid bereidt zware boetes voor aan Israëliërs die het COVID-reisverbod overtreden. Bijna de helft van alle COVID-gevallen die sinds begin juni in Israël zijn vastgesteld, zijn "geïmporteerd" door Israëliërs die terugkeerden uit het buitenland.
Voor meer zie Israelhayom

De Likoedpartij heeft een uitzonderlijke aankondiging uitgegeven, waarin de namen worden genoemd van verscheidene van haar MK's die tijdens de zitting van maandagavond zonder voorafgaande toestemming afwezig waren bij het plenum van de Knesset, en waarin tevens de leden van de partij wordt verzekerd dat zij op de hoogte zullen worden gehouden van de toekomstige aan- of afwezigheid van MK's, zowel in het plenum van de Knesset als in de verschillende commissies van de Knesset.
Voor meer zie Israel National News

MK Yoav Kish (Likud) bezocht dinsdagochtend de Samariaanse stad Evyatar en verklaarde dat het voorkomen van de vernietiging van de stad een echte test van rechts leiderschap zal zijn voor premier Naftali Bennett. Het hoofd van de Samaria Regionale Raad, Yossi Dagan, veroordeelde de situatie waarin in plaats van de inwoners van de stad te belonen voor het vestigen van een greep op het Land, de regering hen probeert te ontwortelen en de hele nederzetting te vernietigen. "Het is slechts kleinzielige politiek die ten grondslag ligt aan de wens om Evyatar te vernietigen," zei Dagan.
Voor meer zie Israel National News

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid heeft gezworen dat de jonge stad Evyatar in Samaria zal worden afgebroken. In een gesprek met Zman Israel zei de voorzitter van Yesh Atid en senior coalitiepartner - die ook fungeert als plaatsvervangend premier - dat het lot van Evyatar niet twijfelachtig was, en hij beloofde dat de gemeenschap zal worden afgebroken - en dat pogingen van bewoners om de status te normaliseren zullen worden afgewezen.
[ Dit geeft wel aan wie de werkelijke premier is van dit linkse kabinet. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Israëls Verlossing in de Balans: Wanneer christenen de focus op het doel verliezen. Enige tijd geleden begonnen grote Israëlische en internationale media een open brief te verspreiden die was geschreven door Mike Evans, een prominente, goed verbonden en zeer invloedrijke evangelische christelijke leider die aan het hoofd staat van het Friends of Zion Heritage Center, samen met verscheidene andere organisaties. In de brief worden de aanstaande Israëlische premier Naftali Bennett en zijn politieke tegenhanger, Yair Lapid, aan de vooravond van de vorming van een nieuwe, langverwachte regering, gehekeld.
Verder lezen - NL


Maandag 21 Juni - 11 Tamuz

()  Israël's ministerie van Buitenlandse Zaken laat voor het eerst de LGBTQ Pride vlag wapperen. "Het ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn werknemers geven daarmee een boodschap van tolerantie, broederschap en vrijheid," tweette minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Emad Abshenas, hoogleraar internationale betrekkingen aan de universiteit van Teheran, zei dat de VS een boodschap aan Iran hebben overgebracht, waarin staat dat zij Israëlische aanvallen op hun nucleaire installaties alleen zullen voorkomen als er een gunstig resultaat wordt bereikt in de nucleaire besprekingen in Wenen.
Voor meer zie Memri

Vier pilotenvan British Airways zijn overleden na ontvangst van het "vaccin," "De eerste twee mannen waren in hun veertig en vijftig jaren; deze kerel, midden dertig, perfect fit, geen onderliggende aandoeningen. Hij krijgt zijn tweede injectie en hij is binnen een paar dagen dood, precies hetzelfde als de eerste twee. In een verklaring aan Reuters ontkende de Britse Medicines & Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) dat er een crisisbesprekingen was met het vlaggenschip van de Britse luchtvaartmaatschappij.
Voor meer zie Reuters
Voor meer zie 9forNews

Pastor Farag spreekt over hoe de tekenen nu op hun plaats staan en ons wijzen naar de spoedige komst van Christus in de opname. Het is de dienst van vorige week zondag 13 juni met de Nederlandse ondertiteling.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

De Palestijnse Autoriteit (PA) heeft vrijdag het Israëlische verbod op gezinshereniging bekritiseerd als "de ergste vervolging" die Israël tegen de Palestijnen heeft ingesteld.
[ Men haat de Israëliërs en willen er toch graag bij horen. wj ]
Voor meer zie Middle East Monitor

De nieuwe Diaspora minister, Nachman Shai (Labor), zei vrijdagochtend dat de Bennett-Lapid regering geen enkel deel van Judea en Samaria zal opgeven. Shai werd geïnterviewd op 100FM, en de presentator wees erop dat een lid van de coalitie, Ra'am voorzitter Mansour Abbas, in het Arabisch had gesproken over de terugkeer van de "bezette gebieden." "Maakt het wat uit wat Mansour Abbas zei?" antwoordde Minister Shai. "Deze regering zal geen centimeter teruggeven en ik zie geen politieke regeling aan de horizon. Ze zal niets teruggeven."
Voor meer zie The Jewish Press

Google financierde meer dan een decennium lang onderzoek van Peter Daszak's EcoHealth Alliance - een controversiële groep die openlijk heeft samengewerkt met het Wuhan Institute of Virology aan het "killer" vleermuis coronavirus onderzoek -, zo kan The National Pulse vandaag onthullen.
Voor meer zie Pulse

De Palestijnse Autoriteit heeft een overeenkomst afgeblazen waarbij Israël 1 miljoen doses coronavirusvaccins aan het land zou overdragen in ruil voor een soortgelijk aantal later dit jaar, enkele uren nadat de deal vrijdag was aangekondigd.
Voor meer zie WIN

Drie landen hebben contact opgenomen met Israël om te informeren naar de mogelijkheid om deze vaccins te verkrijgen die de afgelopen dagen door de Palestijnen zijn afgewezen, indien Ramallah inderdaad besluit dat het deze niet wil hebben, meldde het dagblad Haaretz zondag.
Voor meer zie The Times of Israel

Dat was een van de allereerste dingen die de nieuwe regering-Bennett ten uitvoer heeft gebracht, een overeenkomst om de Palestijnse Autoriteit (PA) onmiddellijk te voorzien van meer dan een miljoen Pfizer COVID-19 vaccins. Een klein deel van de doses had een vervaldatum eind juni, terwijl de rest goed is tot eind juli, zodat er ruimte is om de dubbele dosis toe te dienen aan meer dan een half miljoen Palestijnen. ...Maar toen de eerste zending werd geleverd, besloot de Palestijnse Autoriteit de deal te annuleren. Propaganda tegen de Joodse Staat is belangrijker voor de leiders van de PA dan het leven van hun mensen.
Voor meer zie Imra

"Dat Ebrahim Raisi tot president is opgeklommen in plaats van te worden onderzocht op misdaden tegen de menselijkheid ... is een grimmige herinnering dat straffeloosheid hoogtij viert in Iran," aldus het hoofd van Amnesty International. Volgens een bericht in Arutz7 wil hij geen ontmoeting met Biden.
Voor meer zie WIN

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 18 juni 2021. Dank God dat Zijn Woord spreekt over een offer van lofprijzing, want er zijn tijden dat dat alles is wat men kan doen – dat en Hem vertrouwen ongeacht wat we zien en horen.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

Benjamin Netanyahu: Een vriendelijke beoordeling. Voor het eerst in 12 jaar is Benjamin Netanyahu niet de premier van Israël. Hij bekleedde die functie van 1996 tot 1999, en vervolgens van 2009 tot 2021.
Verder lezen - NL

()  "Van alle mensen die Khamenei had kunnen kiezen, koos hij de 'Beul van Teheran'," zei Bennett. Bij de opening van zijn eerste wekelijkse kabinetsvergadering zondagochtend, waarschuwde premier Naftali Bennett voor de dreiging van een nucleair Iran na de verkiezing van de hardline Ebrahim Raisi tot president. "Een man die berucht is bij de Iraniërs en in de hele wereld voor het leiden van de Dodencomités, die door de jaren heen duizenden onschuldige Iraanse burgers hebben geëxecuteerd," zei Bennett.
Voor meer zie United with Israel

Premier Naftali Bennett hoopt de komende weken te gebruiken, in de aanloop naar de inauguratie van een nieuwe Iraanse president, om gesprekken te voeren met Washington om de verwachte terugkeer van de VS naar de nucleaire deal met Iran positief te beïnvloeden, meldde Channel 13 news vrijdag. Het rapport zei dat Bennett een verbod van zijn voorganger, Benjamin Netanyahu, voor Israëlische ambtenaren om de details van de opkomende hernieuwde deal tussen de VS en Iran te bespreken, heeft opgeheven.
Voor meer zie The Times of Israel

Bennett waarschuwt het Westen tegen "zaken doen" met het Iraanse "regime van wrede beulen. Premier Naftali Bennett zegt dat de verkiezing van de Iraanse president Ebrahim Raisi "de laatste kans voor de wereldmachten is om wakker te worden." Deze verkiezing heeft niemand in Jeruzalem verrast. Sinds enkele maanden bereidt het defensie-apparaat zich voor op de mogelijkheid van een aanval op Iran in geval van een doorbraak in haar kernwapenproject.
Voor meer zie Israelhayom

Een woord aan de nieuwe regering van Israël - Het is tijd om de Israëlische Messiaanse gemeenschap te omhelzen. Het lijdt geen twijfel dat de nieuwe Israëlische eenheidsregering alle steun kan gebruiken die zij kan krijgen. Zeg wat je wilt over het vorige regime, maar ze genoten zeker van een hechte en blijvende vriendschap die voortkwam uit een gevoel van loyaliteit van de evangelische christelijke gemeenschap in het buitenland, vooral in Amerika.
Verder lezen - NL

45 leerlingen van de Kramim-school in de Moshava Binyamina zijn besmet met het coronavirus in wat ambtenaren vrezen dat het een uitbraak is van de Indiase mutatie. Het Ministerie van Volksgezondheid heeft verklaard dat er een verband bestaat tussen de uitbraak van de coronavieus in de school van Kramim in Binyamina en een gezin dat uit het buitenland is teruggekeerd, maar de bron van de uitbraak wordt nog onderzocht.
Voor meer zie Israel National News

De Nederlandse minister van Justitie Grapperhaus vindt dat de politie beheerst optreedt bij alle soorten demonstraties. Er zijn echter diverse bewijzen dat er wel degelijk zeer grof fysiek geweld is gebruikt tegen vreedzame demonstranten.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

De Israel Defense Forces heeft een beroep tegen de geplande ontruiming en sloop van een illegale buitenpost op de Westelijke Jordaanoever zonder meer afgewezen. Kolonisten van de buitenpost Evyatar hadden gehoopt de geplande ontruiming tegen te houden, maar het leger heeft hun verzoek zondag afgewezen. "De Evyatar buitenpost werd illegaal opgericht. Alles werd gedaan in volledige overtreding van de wet en zonder enige eigendoms- of planningsovereenkomst," schreef het IDF Central Command.
Voor meer zie The Times of Israel

'Israëls geduld raakt op', zo waarschuwt premier Bennett Hamas. "Israëli's die in de buurt van Gaza wonen, zijn geen tweederangsburgers", zegt premier Naftali Bennett in de herdenkingsdienst voor gevallenen van de Operatie Protective Edge van 2014. Hij heeft Hamas zondag gewaarschuwd dat Israël geen terroristische aanvallen van welke aard dan ook zal tolereren.
Voor meer zie Israelhayom

Iran zei dat de sluiting van de kerncentrale te wijten was aan 'technische fout.' De Bushehr-centrale was enkele dagen van het elektriciteitsnet gehaald en het nationale elektriciteitsbedrijf de Iraniërs oproept op om verbruik tijdens piekuren te minimaliseren.
Voor meer zie The Times of Israel

MK Yuli Edelstein heeft naar verluidt voormalig premier Benjamin Netanyahu aangevallen en gezegd dat hij moet worden vervangen als hoofd van Likud omdat hij fouten heeft gemaakt die de partij het premierschap hebben gekost. Edelstein vertelde medewerkers in privégesprekken dat velen in de partij het met hem eens zijn en dat het tijd is voor een verandering, zo meldde de publieke omroep Kan op zondag.
Voor meer zie The Times of Israel

DE KOMENDE GROTE MISLEIDING - Deel 24: Exotheologie. Exotheologie behandelt de theologische implicaties betreffende een echte, intelligente, buitenaardse levensvorm. Deze serie zal deze implicaties op drie gebieden behandelen: 1) het beeld van God; 2) de incarnatie; en 3) de Goddelijke Schepping.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina