Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 7 Augustus - 17 Av

()  Libanese journalist Jerry Maher: wil Hizbullah, Libanon's corrupte politieke systeem de schuld geven van de explosie in de haven van Beiroet. Jerry Maher, die CEO is van Radio Sawt Beirut International, zei in een show van 5 augustus 2020 op Al-Arabiya Network (Saoedi-Arabië) dat de explosie op dezelfde dag in Beiroet een bloedbad is waarbij Hizbullah de hoofdverdachte is omdat het havens en overheidsfaciliteiten gebruikt om wapens te vervoeren. Hij zei dat het corrupte politieke systeem van Libanon ook schuld heeft omdat het de confrontatie met de Hezbollah heeft opgegeven en ervoor kiest om persoonlijke belangen te dienen ten koste van het Libanese volk.
Voor meer zie Memri

Was Hezbollah verbonden met de explosieven die Beiroet verwoestte? Het Amerikaanse ministerie van Financiën gelooft dat de terreurgroep de haven van Libanon controleert waar de explosie plaatsvond. De "officiële" eigenaar van de chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de massale explosie in de haven in Beiroet dinsdagavond was de Russische zakenman Igor Grechushkin, die zogenaamd met zijn schip op een ongeplande stop bijna zeven jaar geleden de haven binnenkwam, failliet ging en de lading achterliet liet.
Voor meer zie Clarion Project

Wat is er echt gebeurd in de haven van Beiroet? Door Lt. Kol. Dr. Mordechai Kedar. Op 4 augustus 2020 vond er een enorme explosie plaats in een pakhuis aan de waterkant van de haven van Beiroet, Libanon. Het doodde ten minste 135 mensen, verwondde ten minste 5000 mensen.
Verder lezen - NL

Iraanse, Libanese experts op Iraanse TV: We kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat de Beiroet-explosie een opzettelijke daad was; Israël en Amerika gaan hiervan profiteren van een Libanon dat in een staat van chaos verkeert. Hij zei dat het beste scenario is dat de explosie het gevolg was van nalatigheid en dat het in het slechtste geval een bewuste daad was. Hij zei ook dat er meldingen zijn geweest dat er vliegtuigen zijn gezien in het gebied van de explosie, niet lang voordat deze plaatsvond, en dat er Amerikaanse vliegtuigen zijn gezien voor de kusten van Libanon en Syrië.
Voor meer zie Memri

Na de Chinese druk, verwijdert Israël een video die zegt dat Covid uit China kwam. De video begint met een hoofdpersoon die zegt: "Hoi, mijn naam is COVID, 19, uit het centrum van het land, oorspronkelijk uit Wuhan in China. Gemaakt in China, maar functioneert goed!" ..."Het is een wetenschappelijke consensus dat de COVID-19 is ontstaan uit de natuur en niet door de mens is gemaakt," zei de woordvoerder van de ambassade.
Voor meer zie Breaking Israel News

Slimme camera's zullen snel controleren of je wel sociaal afstandelijk bent en een masker draagt. Bedrijven zijn aan het racen om bewakingssystemen te bouwen die binnenruimtes kunnen controleren op overmatige drukte en ongemaskerde mensen.
Voor meer zie Fastcompany

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël van vrijdag 7 augusts 2020. Er staat een aanmaning in het profetengedeelte van deze sabbat dat een woord voor ons vandaag is, net als alles uit de Heilige Schrift dat kan zijn.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

() De witte mouwen van het overhemd opgerold, Emmanuel Macron waadde door juichende menigten in de verwoeste straten van Beiroet op donderdag waar de overlevenden van de ramp met hem smeekten om te helpen deze verguisde heersende elite van de hand te doen. Door te doen wat geen enkele hogere Libanese leider had gedaan sinds de dodelijke explosie in de haven van Beiroet twee dagen eerder, stond de Franse president zichzelf toe om door de bewoners te worden omringd in een van de zwaarst getroffen buurten van de hoofdstad.
Voor meer zie IBTimes

De volledige omvang van de ramp in Beiroet 'nog steeds niet begrepen,' zegt het voormalige hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst. Identiteit van degenen die eigenaar zijn van ammoniumnitraat magazijn wordt onderzocht - De stof sinds 2014 niet gebruikt voor de landbouw - Libanese staat al onder economische en sociale druk.
Verder lezen - NL

Religieuze organisaties in Israël zijn verontwaardigd dat het Ministerie van Onderwijs de YouTube-video's van het Bijbelgenootschap aanbeveelt als aanvullend leermateriaal voor middelbare scholieren. Men verwijst naar het Bijbelgenootschap als een zendingsorganisatie (een vernederende term in Israël) en wijzen erop dat een kind dat een van de aanbevolen video's bekijkt, gemakkelijk een video over het Nieuwe Testament kan vinden.
Voor meer zie Kehila News Israel

Door de staat gesponsorde COVID terrorisme: Los Angeles dreigt de elektriciteit en het water van particuliere huizen af te sluiten die weigeren te voldoen aan autoritaire lockdown regels.
Voor meer zie NaturalNews

De Meester van het masker. Ik (Terry James) wil het loslaten, maar ik kan het niet. Het staat centraal in het geheel van deze vluchtige tijd. Het masker/mondkapje is een symbool van het werk van de meest slaafse meester ooit.
Verder lezen - NL

We hebben het product in de hand:' Israël zal in de herfst beginnen met menselijke proeven van het COVID-19 Vaccin. "Er is een uitstekend vaccin. We beginnen na de vakantie met veiligheids- en effectiviteitsexperimenten, maar we hebben het product in de hand," aldus Prof. Shapira.
Voor meer zie United with Israel

Vroege verkiezingsspeculatie groeit omdat er geen agenda wordt gepubliceerd voor de kabinetsbijeenkomst. In zeldzaamheid, zonder één enkel punt tot bespreking op zondag vergadering aangezien Likud de aanbiedingen verwerpt van Blauw en Wit, temidden van de begrotingsstilstand wat een verkiezing teweegbrengt als het zich niet heeft opgelost tegen 25 Augustus.
Voor meer zie The Times of Israel

Een derde intifada wordt gepland door Fatah, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en andere Palestijnse groepen, PLO-lid Wasel Abu Yusuf bevestigde dit na een bijeenkomst van groepsleden vorige week, volgens Palestinian Media Watch (PMW).
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een nieuwe peiling stijgt Naftali Bennett’s Yamina – naar 19 zetels een stijging van 13 zetels vanaf de 6 zetels die ze nu hebben, dit ten koste van Likud, die naar 29 zakt.
Voor meer zie JewishPress

De Satanische Tempel claimde woensdag dat het doden van een ongeboren baby in een abortus in hun geloofssysteem een religieus ritueel is dat lijkt op communie of doop voor christenen.
Voor meer zie Harbingers Daily

Daniël 7:15-28 - De koninkrijken van deze wereld worden het koninkrijk van onze Heer en zijn Messias. In de eerste helft van dit hoofdstuk had Daniël een droom en zag hij visioenen op aarde en in de hemel.
Verder lezen - NL


Donderdag 6 Augustus - 16 Av

()  Iraakse onderzoeker Jomaa Al-Atwani: We kunnen Israël vernietigen met behulp van zijn eigen kernwapens - Alles wat nodig is, is een precisie-raket die gericht is op het nucleaire arsenaal van Israël. "We hoeven geen kernraketten te bemachtigen. De kernraketten zijn al op uw grondgebied. Het nucleaire arsenaal is al op uw grondgebied, en alles wat er nodig is is een van onze precisie-raketten om dat nucleaire arsenaal te bereiken, en het je zal doden door je eigen hand, en door de hand van de gelovigen, in de woorden van de Koran."
[ Ook worden als Haman? wj ]
Voor meer zie Memri

Moshe Feiglin verbond de explosie in Beiroet met de 15e Av, de dag van liefde. Als al dat explosief niet meer tegen Israël kan worden gebruikt.
Verder lezen - NL

In een toespraak tot het algemene debat van de 73ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN in 2018 waarschuwde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dat de locatie van de enorme explosie van dinsdag in Beiroet in de buurt lag van de "geheime plaatsen" waar Hezbollah "onnauwkeurige projectielen" omzette in "precisie geleide raketten die diep in Israël kunnen komen."
Voor meer zie Breaking Israel News

Een ander zienswijze over het Corona-virus dan wat we dagelijks horen en zien. Kort en duidelijk uiteen gezet, zo duidelijk dat het onmiddellijk verdween bij Youtube.
Voor meer zie Covid 19 (NL)

Op dinsdag brak er weer een brand uit in een industriegebied bij Teheran, meldde de Iraanse staatstelevisie. Een brandweerambtenaar zei dat het incident werd onderzocht, meldde Reuters. "De brand brak uit op het industrieterrein van het district Jajrud in de provincie Pardis vanochtend... er vielen geen slachtoffers... brandweerlieden proberen de brand te bedwingen," verklaarde Iraanse TV.
Voor meer zie Breaking Israel News

Toen Libanon een dag na de massale ontploffing in Beiroet in shock verkeerde en de doden telde, beloofden naties over de hele wereld dat het niet alleen zou staan. De Franse president Emmanuel Macron kondigde aan dat hij naar de verbrijzelde Libanese hoofdstad zou vliegen.
Voor meer zie Breitbart

Israëlische wetenschappers zijn bang voor een explosie in de haven van Haifa. De ammoniumopslagfaciliteit [in Haifa] is leeggehaald, maar Haifa Bay loopt nog steeds gevaar door ammoniak, met de tankwagens die het vervoeren niet ver van de bevolking, en een kunstmestfabriek die kunstmest en explosieven produceert, die 15-tons opslagvaten hebben die onbeschermd zijn, in het midden van de stad."
Voor meer zie Breaking Israel News

De explosie in Beiroet, zal niet gebeuren in Israël, zo vertelde Prof. Dan Shechtman een Nobelprijswinnaar voor de chemie aan The Times of Israel op woensdag. "In Haifa sterven mensen langzaam aan de gevolgen van luchtvervuiling", voegde hij eraan toe, in een bijtende kritiek op het milieubeleid van de overheid.
Voor meer zie The Times of Israel

De Saoedische dagelijkse kranten 'Okaz en Al-Riyadh publiceerde redactionele artikelen die Hizbullah met de explosie in verband brachten, en lieten zelfs doorschemeren dat die er verantwoordelijk voor was. De redactie beweert dat de Hezbollah altijd al een vernietigingsmacht is geweest in Libanon, en dat ze de Iraanse agenda dient, dat samenzweert tegen Libanon en niet geïnteresseerd is in de stabiliteit van het land.
Voor meer zie Memri

Explosie in Beiroet: 'Een mooie show voor de 15e van Av (Feest van de liefde).' Voormalig Knessetlid en beïnvloeder van sociale media Moshe Feiglin verbond de rampzalige ontploffing in Beiroet op dinsdag met de Joodse feestdag van de liefde: de 15e van Av.
Verder lezen - NL

De wereldschokkende explosie van Beiroet: "een noodzaak voor de komst van de Messias."door Adam Eliyahu Berkowitz.
Verder lezen - NL

()  Het hoofd van een van de grootste ziekenhuizen in Noord-Israël riep de Libanese regering woensdag op om een Israëlisch hulpaanbod te accepteren na een dodelijke explosie in Beiroet.
Voor meer zie United with Israel

We zullen Tel Aviv oplichten met onze raketten: De Libanese represailles tegen de Israëlische solidariteit schreef een Twitter gebruiker. "Zij heffen nu onze vlag, maar spoedig genoeg zullen zij ons land en soevereiniteit vernietigen," nadat het stadhuis van Tel Aviv oplicht met de Libanese vlag na de ramp van Beiroet.
Voor meer zie The Times of Israel

Beiroet explosie benadrukt het gevaar van Hezbollah's geleide munitie. De terroristische groepering heeft ook een speciale terminal in de haven van Beiroet waar ze regelmatig wapens lost die vanuit Iran naar Libanon worden verscheept, zo heeft de 'Post' geleerd. De wapens worden dan voor periodes opgeslagen in de haven voordat ze worden verspreid naar Hezbollah-bases en opslagcentra in het hele land.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Landen en internationale organisaties staan in de rij om het door rampen geteisterde land te helpen in de nasleep van de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. Israëlische functionarissen dringen er bij Libanon op aan om hun animositeit om levens te redden opzij te zetten en geven uiting aan hun bezorgdheid dat Hezbollah liever ziet dat de Libanezen lijden dan dat zij de Israëlische hulp accepteren.
Voor meer zie Israelhayom

Duizenden mensen komen samen voor een hassidische bruiloft, waarbij ze de gezondheidsvoorschriften overtreden. Politie beboete de organisatoren van Belz bruiloft voor het schenden van overeenkomst met de politie. Vanuit verschillende hoeken werd kritiek geuit op het huwelijk, hoewel de burgemeester van Jeruzalem Moshe Leeuw dergelijke critici van hypocrisie beschuldigde en zei dat de massademonstraties buiten de residentie van de minister-president niet met soortgelijke veroordelingen werden geconfronteerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Facebook heeft opnieuw gebruiker Damon Rosen verboden, dit keer voor het reageren op de ontploffing in Libanon vanwege het plaatsen van berichten als: "Israël had niets te maken met de explosie in Beiroet. Libanese incompetentie, onwetendheid, en 5.500.000 pond ammoniumnitraat doen."
Voor meer zie Israel National News

De beelden, geschoten door een onbekende vrouw en een andere man genaamd Imad, leken te zijn geschoten vanaf het balkon van een appartement tegenover de hanger die ontplofte als gevolg van ammoniumnitraat op dinsdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

De belangrijke Libanese politicus Walid Jumblatt van de Druzen verzocht donderdag om een internationaal onderzoek naar de havenexplosie van Beiroet en zei dat hij "geen vertrouwen" in de overheid had om de waarheid daarover te weten te komen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Bijbelse Profetie 2020 - Optimistisch pessimisme. Ik (Todd Hampson) ben van nature een optimist. Ik heb de neiging om naar een glas te kijken als halfvol en ik heb de neiging om een natuurlijke hoop voor de toekomst te hebben. Maar vandaag kom ik naar u toe als een optimistische pessimist. Laat ik het uitleggen. Ik heb geweldig nieuws te melden, maar eerst moet ik het moeilijke nieuws delen.
Verder lezen - NL


Woensdag 5 Augustus - 15 Av

()  Libanon: Enorme explosie in Beiroet, meer dan 100 doden, 4000 gewonden, Inwoners van Beiroet ontwaakten op woensdag op een plaats van totale verwoesting, een dag nadat een enorme explosie in de haven schokgolven over de Libanese hoofdstad had gestuurd, waarbij ten minste 100 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten. Het was onduidelijk wat de oorzaak was van de explosie, die door een brand leek te zijn veroorzaakt en met de kracht van een aardbeving. Het was de krachtigste explosie ooit in de stad, die in de frontlinie stond van de burgeroorlog van 1975-1990 en conflicten met buurland Israël als het periodieke bombardementen en terreuraanslagen heeft doorstaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlische ambtenaar over de Beiroet-ontploffing: 'We hadden er niets mee te maken.' Na een explosie die de Libanese hoofdstad dinsdag op zijn grondvesten deed schudden, ontkende een Israëlische regeringsfunctionaris dat de Joodse staat op enigerlei wijze bij het incident betrokken was.
Voor meer zie WIN

Beiroet ontploft waarschijnlijk per ongeluk - maar de Hezbollah-activiteiten in de haven staan onder onderzoek. De haven zou onder een 'onofficiële' controle van Hezbollah staan.
Voor meer zie Fox News

Sommige mensen merkten de ironie van de catastrofe op, verwijzend naar een dreigement in 2016 van Hasan Nasrallah, het hoofd van Hezbollah, om raketten te laten neerstorten op de ammoniak die in de haven van Haifa is opgeslagen. "Het is eenvoudige wiskunde," zei Nasrallah destijds. "Een paar raketten op een paar ammoniakfabrieken staat gelijk aan dezelfde hoeveelheid dood als een atoombom... je kunt Libanon en Dahiyeh vernietigen. Je hebt de sterkste luchtmacht, je hebt raketten, en je hebt andere middelen om het te doen. Maar we kunnen hetzelfde doen met u (Israël) met slechts een paar raketten gericht op een paar ammoniumfabrieken." Ondergaat hij hetzelfde lot als Haman?
Voor meer zie Breaking Israel News

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dat de kwestie van de toepassing van de soevereiniteit door Israël op delen van Judea en Samaria op tafel blijft liggen. "De kwestie van het toepassen van soevereiniteit ligt in Washington ... het is niet van de tafel; de optie bestaat nog steeds", vertelde Netanyahu de partijleden op een Likud-factievergadering.
Voor meer zie Breaking Israel News

Portland: Antifa relschoppers houden een varken verbrandingsceremonie net als koning Antiochus IV. De protesten tegen racisme namen een verontrustende wending toen demonstranten in Portland Oregon hun woede toonden door een Amerikaanse vlag en een bijbel te verbranden. Maar nog verontrustender was de herhaalde verschijning van varkens bij deze protesten op een manier die doet denken aan de idolate ontheiliging van de Joodse Tempel.
Voor meer zie Breaking Israel News

In een toespraak voorafgaand aan het vrijdagsgebed in Qom, Iran op 24 juli 2020, zei de Iraanse Shi'ite geestelijke Sayed Abbas Mousavi Motlagh: Het Coronavirus is seculier en werd vrijgelaten met als doel gelovigen en leidende religieuze samenlevingen te schaden in de richting van secularisme. Alleen vrouwen verspreiden de ziekte, dus alleen zij moeten maskers dragen.
Voor meer zie Memri

De Opperste Leider van Iran Ali Khamenei: We moeten niet onderhandelen met Amerika; Trump wil onderhandelen voor zijn eigen persoonlijke winst. De onderhandelingen met Amerika zouden vereisen dat Iran zichzelf weerloos maakt door haar raketprogramma's stop te zetten, of dat het zich tevreden stelt met de status quo van conflicten, sancties en dreigementen.
Voor meer zie Memri

De economie van Turkije zit, net als die van veel landen, in de problemen. De achteruitgang was al duidelijk voordat het coronavirus verscheen, maar de pandemie en de daaruit voortvloeiende economische gevolgen hebben de zaak alleen maar erger gemaakt. De economie van het land zal voor het eerst in tien jaar tijd krimpen en de regering zal een recordtekort krijgen. Wat zal de volgende zet zijn van Erdoğan?
Voor meer zie Memri

Een twijfelachtige bekering tot de Islam: Vermiste Koptische vrouw verschijnt weer en blijft "Dienaar van Christus."
Verder lezen - NL

()  Mysterie rond wat het ammoniumnitraat in Beiroet deed exploderen. Het onbevestigde beeld schijnt arbeiders te tonen die lassen aan de deur van het pakhuis dat met chemisch product was gevuld; het rapport zegt dat de autoriteiten daar al jarenlang voor gewaarschuwd hebben.
Voor meer zie The Times of Israel

Binnen enkele uren na de explosie die Beiroet verscheurde, waarbij honderd mensen omkwamen en 4000 mensen gewond raakten, was Israël bereid om haar tot slachtoffer gemaakte buurman te steunen in deze tijd van nood. Libanon en Israël zijn niet alleen maar buren; de landen delen veel overeenkomsten. De Israëlische hulp moet ter plaatse in Libanon zijn, maar het regionale beleid voorkomt dat dit gebeurt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hezbollah zal de belangrijkste begunstigde worden van de explosie van dinsdag in de haven van Beiroet, die de terreuronderneming heeft voorzien van nieuwe aanvoerleidingen uit Syrië onder het mom van humanitaire hulp. En zo zal Hezbollah, die wordt gezien als de belangrijkste boosdoener in de enorme explosie, het gebruiken om zichzelf te redden van de financiële droogte die volgde op de ernstige economische neergang van Iran.
Voor meer zie The Jewish Press

sraël heeft Libanon officieel humanitaire hulp aangeboden na een enorme explosie in het centrum van de stad Beiroet, ondanks de spanningen tussen de twee landen. Israëlische ziekenhuizen zijn bereid om gewonden uit Libanon op te nemen.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Meer dan 100 Israëlische techneuten werken aan oplossingen tegen corona. Edouard Cukierman, een vooraanstaande Israëlische investeerder en bedrijfskundige, vertelt JNS over de ernstige uitdagingen die de Israëlische starters en technische bedrijven in de schaduw van de wereldwijde pandemie treffen, maar wijst ook op de mogelijkheden. Engelstalig artikel.
Voor meer zie JNS

Fysieke afstandelijkheid, het dragen van een masker zou 2-3 jaar lang kunnen bestaan, zelfs met een vaccin, waarschuwt Tam. COVID-19 vaccin zal geen 'zilveren kogel zijn,' zegt het hoofd volksgezondheid in Canada. De Canadezen moeten niet verwachten dat een COVID-19 vaccin de "oplossing" is die snel een einde aan de coronavirus pandemie zal maken met een terugkeer naar normaal, volgens de belangrijkste volksgezondheidsambtenaar van het land. Fysieke afstandelijkheid, het dragen van een masker zou voor 2-3 jaar kunnen gelden, zelfs met een vaccin.
Voor meer zie CBC News

De vertrouwelingen van Blauwe en Witte leider de Minister van de Defensie Benny Gantz bekijkt het potentieel van een wet om Eerste minister Benjamin Netanyahu te verhinderen in functie te zijn als zijn proces nog loopt indien de twee er niet in slagen om een overeenkomst te bereiken over de nationale begroting, een ontwikkeling die een verkiezing zou teweegbrengen, meldde Kanaal 13 op dinsdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Waarom religieuze zionisten weigeren zich aan te sluiten bij de anti-Netanyahu protesten. De religieuze Zionisten leerden zeer goed tijdens de terugtrekking uit Gaza in 2005 dat protesten nergens toe leiden omdat ze niet de meerderheid vertegenwoordigen, en de meerderheid van het Israëlische publiek zit thuis en komt niet bijeen voor het huis van PM.
Voor meer zie Ynet

De ziekenhuizen in de Libanese hoofdstad zijn gedwongen om patiënten te behandelen op parkeerplaatsen nadat de explosies de ziekenhuizen hadden beschadigd en een groot deel van Beiroet zonder elektriciteit kwam te zitten.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een magnitude 5.7 aardbeving schudde de provincie Malatya van Zuidoost-Turkije op dinsdag, zei het Waarnemingscentrum Kandilli en het Onderzoeksinstituut voor Aardbeving.
Voor meer zie Reuters

De BLM die nu als nieuwe Maffia werkt, en van de ondernemingen van Louisville raciale huurquota eist. Nou, het duurde dus niet lang voordat de Black Lives Matter beweging veranderde in iets wat volledig anathema is voor een "gerechtigheid" organisatie die het beweerde te zijn bij de oprichting.
Voor meer zie NaturalNews

Tekenen in de lucht, op aarde en in de zee? En er zullen tekenen zijn in de zon, en maan, en sterren, en op de aard zijn de naties in verbijstering, zee en golven bulderen... (Luk. 21:25, LSV)
Verder lezen - NL


Dinsdag 4 Augustus - 14 Av

()  Minstens 15 mensen werden gedood in een geheimzinnige luchtaanval op een basis die door Iraanse krachten en door Iranese gesteunde milities wordt gebruikt. "Betrouwbare" bronnen aanhalend, zei het Syrische Waarnemingscentrum voor Rechten van de Mens dat de intensieve luchtaanvallen van 5 a.m. tot 9 a.m. op maandag, de basis Imam Ali trof dichtbij de stad van Abu Kamal, in oostelijk gebied Deir Ezzor dicht bij de grens met Irak.
Voor meer zie The Times of Israel

Agenda 2030 van de Verenigde Naties streeft naar depopulatie (deel 4) De demonstraties van Black lives Matter in de VS worden duidelijk georkestreerd. Dat wordt bewezen door het feit dat er in de straten waar gedemonstreerd gaat worden vooraf pallets met bakstenen opduiken.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Gilad Sharon, de zoon van voormalig premier Ariel Sharon, zei dat de terugtrekking uit Gaza, die 15 jaar geleden werd uitgevoerd, "het juiste was om te doen", maar waarschuwde tegen het uitvoeren van een soortgelijke terugtrekking uit Judea en Samaria.
Voor meer zie Israel National News

Nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen naderen, maken veel aanhangers van Israël zich zorgen over het beleid van Joe Biden ten aanzien van Israël. De meeste deskundigen waarschuwen dat als de Democraten het Witte Huis winnen, de situatie voor Israël inderdaad grimmig zal worden.
Voor meer zie Breaking Israel News

De zuivering van de Amerikaanse Linkse media. De Amerikaanse linkerzijde is intens gefrustreerd door het vermogen van president Donald Trump om hun monopolie op de nieuwscyclus door te hebben. Als links gefrustreerd is, dan treedt het op, tot op het punt van geweld. Een krachtig wapen dat men tot beschikking heeft, is het vermogen om haar vermeende vijanden het zwijgen op te leggen.
Verder lezen - NL

De Big Pharma bereikt totale wettelijke immuniteit voor coronavirusvaccins; zelfs met de gedwongen vaccinaties op miljarden mensen, waarbij tientallen miljoenen mensen kunnen worden gedood. Een corrupte, criminele industrie die veel moeite doet om Big Tech onder druk te zetten om alle berichten te censureren als hen die niet meer winst opleveren. Nu zijn vaccinfabrikanten zoals AstraZeneca openlijk aan het opscheppen over hoe ze absolute wettelijke immuniteit hebben bereikt voor alle bijwerkingen veroorzaakt door de coronavirusvaccins, zelfs als "Dr. Evil" Fauci en andere pionnen van de vaccinindustrie aandringen op verplichte vaccinaties voor miljarden mensen.
Voor meer zie NaturalNews

Russische militaire expert Pavel Felgenhauer: Rusland zal Armenië verdedigen tegen de Turken; indien nodig, zal Rusland Armenië redden met een nucleaire aanval. ...De Russische militaire deskundige Pavel Felgenhauer zei in een op 29 juli gepubliceerd interview dat de binnenkomst van het Turkse leger in Azerbeidzjan "onder het voorwendsel" van gezamenlijke Turks-Azerbeidzjaanse militaire oefeningen een ernstige escalatie van de situatie in de regio is.
Voor meer zie Memri

Op 26 juli 2020 heeft het Pro-ISIS Al-Hayat Media Center een geanimeerde video getiteld "Incite the Believers" geüpload naar haar Telegramkanaal. De verteller riep moslims op die in niet-moslimlanden leven om hun moslimbroeders te wreken met behulp van de wapens die voor hen beschikbaar zijn en om Jihad- en terreuraanslagen uit te voeren, de video toonde verschillende soorten wapens, waaronder messen en vuurwapens. Ook met brandstichten in bossen en gebouwen.
Voor meer zie Memri

Terwijl Palestijnse functionarissen ontkennen dat er ooit Joden in het land Israël hebben gewoond, steken de Arabische brandstichters de archeologische bewijzen in de fik die aantonen dat hun leiders leugenaars zijn.
Video United with Israel

Onlangs gaf de bekende voorganger Orlando Bottenbley een 6-delige prekenserie over de corona-crisis en de relatie die hij daarin ziet met de eindtijd. Van tevoren vertelde Bottenbley al dat hij hierin wellicht wat controversiële uitspraken zal doen, hoewel hij tegelijk aangaf ver van complottheorieën weg te willen blijven. Hierop geeft Unravelations zijn mening over.
Voor meer zie Unravelations - NL

()  IDF-jagers richtten zich op Hamas-locaties nadat er aan het eind van de zondag een projectiel uit de Gazastrook was afgevuurd. In de Zuid-Israëlische stad Sderot en in het gebied rond de Gazastrook klonken sirenes die bewoners naar een schuilplaats stuurden. Er werden geen gewonden gemeld omdat het Iron Dome Aerial Defense System de raket onderschepte.
Voor meer zie JOL zie ook Israel Today - Holland

Premier Benjamin Netanyahu veroordeelde de linkse protesten tegen de regering die de afgelopen weken hebben plaatsgevonden, waaronder de grootste op zaterdagavond, die 10.000 mensen trok. Hij maakte zijn opmerkingen op zondag tijdens de wekelijkse kabinetsbijeenkomst. Netanyahu zei dat in het geval van de protesten, "Hierin, in naam van de democratie, zie ik een poging om de democratie met voeten te treden."
Voor meer zie WIN

IDF's grensbewaking voorkomt een tweede poging tot vermeende vergelding door de Hezbollah-Iran-as. Na een eerste mislukte aanval lijkt het alsof Hezbollah opperhoofd Hassan Nasrallah, mogelijk met Iraanse hulp, in plaats daarvan een aanval vanaf de Syrische grens probeerde te lanceren, hoewel een die niet tot een verwachte Shi'ite-as oorlog zou leiden. Zal hij het risico lopen om weer te laten escaleren, en hoe zal Israël reageren? Engelstalig artikel.
Voor meer zie JNS

Twee auto's werden in brand gestoken en het Hebreeuws-talige schrijven werd ontdekt op dinsdagochtend in het Palestijnse dorp Fara'ata in de noordelijke deel van de Westelijke Jordaanoever, in een verdachte haatmisdaad, zo zei de B'Tselem rechtengroep.
Voor meer zie The Times of Israel

Aangezien het grootste deel van de wereld het gebruik van gezichtsmaskers bestelt of aanbeveelt, en zelfs de Amerikaanse president Donald Trump er een draagt, zijn de Scandinavische landen de resterende uitzondering. In supermarkten, in bussen en in de straten van de hoofdsteden - zoals Stockholm, Kopenhagen, Oslo, Helsinki en Reykjavik - zijn gezichtsmaskers een zeldzaam gezicht, dat slechts door een kleine minderheid, waaronder veel toeristen, wordt gedragen.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkije en het Syrische regime veroordeelden berichten over een overeenkomst van een Amerikaanse oliemaatschappij die verband houdt met de olievelden in het oosten van Syrië. Het Syrische regime beweerde dat de overeenkomst betrekking had op het stelen van Syrische olie. Tegelijkertijd veroordeelde Turkije, dat illegaal een deel van Noord-Syrië bezet houdt en waarvan de Syrische rebellenbondgenoten zijn beschuldigd van het etnisch zuiveren van minderheden uit Afrin, ook de deal. Ankara beweerde dat de VS het 'internationaal recht' negeerde en dat het standpunt van de VS nooit zou worden geaccepteerd of gelegitimeerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een nieuwe opiniepeiling toont aan dat Likud en Blauw en Wit niet meer in een vrije val zitten, het rechtse blok breidt zijn meerderheid uit, met Likud op 35, Yamina op 12.
Voor meer zie Israel National News

Het waterpeil van het Kinneret (Meer van Galilea) heeft begin augustus de hoogste waterstand sinds augustus 1993, zo meldt de Israëlische waterautoriteit.
Voor meer zie Israel National News

Gantz: Netanyahu's begrotingscommentaren dat een tweejaarlijkse begroting zou leiden tot ernstige financiële bezuinigingen, nep nieuws is. De Blauwe & Witte leider verzoekt Likud en PM om de coalitieovereenkomst te volgen en weer een andere verkiezingen te verhinderen. Gantz waarschuwt Syrië, Iran voor een Israëlische reactie aangezien de spanningen aan de noordelijke grens stijgen.
Voor meer zie Ynet

Mexico, Spanje, Italië, China en Australië zijn het meest kwetsbaar voor de coronaviruspandemie die hun toeristische industrie schade berokkent, volgens een nieuwe analyse op basis van informatie van de World Travel and Tourism Council (WTTC).
Voor meer zie Al Arabiya English

Turkije's hersenvlucht: Waarom jongeren daar geen toekomst zien. SODEV, een opiniepeiler, bevond dat 60,5% van de jongeren die Erdogan steunen, zeiden dat ze liever in christelijk Zwitserland zouden wonen met de helft van het salaris dat ze zouden verdienen in islamitisch Saoedi-Arabië.
Verder lezen - NL


Maandag 3 Augustus - 13 Av

()  Vier mensen kwamen het Israëlische grondgebied binnen vanuit Syrië en plaatsten een geïmproviseerde explosieve apparaten binnenin een onbemande buitenpost van het IDF langs de Syrische grens in de late zondagnacht, zeiden de militairen, als ze nieuwe details over het nachtelijke incident onthulden.
Voor meer zie The Times of Israel

De voormalige Koeweitse minister van Informatie Sami Abdullatif Al-Nesf: De Palestijnen maakten een fout door de deal van de eeuw af te wijzen; elke keer dat ze een aanbod afwijzen, verliezen ze uiteindelijk.
Voor meer zie Memri

Hamas Leader Ismail Haniyeh: Ons werd $15 miljard aangeboden om de deal van de eeuw goed te keuren, maar wezen het af; Wij zullen onze wapens niet inruilen voor economische investeringen.
Voor meer zie Memri

De nieuwe Made-in-Israel bescherming tegen het coronavirus beschermt ook de ogen, de mond en de neus. Een nieuw Israëlisch masker dat de drager beschermt tegen COVID-19 ziet eruit alsof het beter is dan het N95-stijl masker en ook oogbescherming biedt, conform de laatste aanbevelingen van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis.Bron: United with Israel

Hoewel de demonstraties tegen Netanyahu eerst grotendeels vreedzaam zijn verlopen, zijn ze de afgelopen dagen steeds gewelddadiger geworden. Enkele duizenden demonstranten verzamelden zich zaterdag buiten de ambtswoning van premier Benjamin Netanyahu, als de wekenlange protesten tegen de Israëlische leider geen tekenen van afname vertoonden.
Voor meer zie WIN

Voormalig minister van Defensie en Yamina voorzitter Naftali Bennett publiceerde een bericht met de titel "Bemoedigend nieuws". R is minder dan 1." "Voor het eerst sinds het begin van de tweede golf heeft Israël het besmettingspercentage verlaagd tot onder drempel 1. Met andere woorden, elke besmette persoon besmet momenteel minder dan één persoon. Dit betekent dat als het Israëlische publiek zich goed blijft gedragen, de epidemie zal verdwijnen."
Voor meer zie Israel National News

Wat zeggen de fabrikant zelf nu van de gezichtsmaskers?
Dit product is een oor bevestigd masker. Dit product is geen ademhalingsapparaat en biedt geen bescherming tegen covid-19 of andere virussen of verontreinigingen. Het dragen van een oormasker vermindert niet het risico op een ziekte of infectie. De gebruiker is als enige verantwoordelijk voor de keuze van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen voor de instellingen en toepassing. Vervang het onmiddellijk als deze besmet zijn.  Zie de foto.

Netanyahu veroordeelt de Israëlische media: "Propaganda-arm van anarchistisch links. "De Noord-Koreaanse televisie kan van hen leren, maar het publiek neemt het niet aan," zei Netanyahu. Premier Benjamin Netanyahu bekritiseerde kanaal 12 en 13 op zaterdagavond scherp voor hun vermeende vooringenomenheid in de berichtgeving over anti-Netanyahu-protesten.
Voor meer zie WIN

Hisham Abu Ria, de eerste moslimofficier van de IDF met een niet-Bedoeïense achtergrond, sprak met Kan News van Israël over het verzet dat hij van de Arabische gemeenschap heeft ondervonden. In een interview met het Israëlische Kan News sprak hij over het verzet vanwege zijn militaire dienst.
Voor meer zie WIN

Rabbijn Uriel Vigler is sinds 2005 een "shaliach" (afgezant) in het Chabad Israel Center van de Upper East Side van Manhattan, samen met zijn vrouw Shevy. Daarnaast heeft hij Belev Echad opgericht die gewonde IDF-soldaten helpt. Als spiritueel leider blogt hij regelmatig en maakt hij video's over onderwerpen die betrekking hebben op de Bijbel. Omdat hij zijn onderwerpen beperkt tot de Bijbel en Israël, was hij nogal verbaasd toen hij via Facebook te horen kreeg dat een van zijn berichten, waaronder een video die hij maakte, gecensureerd werd vanwege "het schenden van de gemeenschapsnormen." Wat is het dan? Wel, ik wil niet alleen een vaccin van bedrijven, want dat zal alleen COVID-19 genezen. Ik wil een genezing voor alles. Ik wil de Derde Tempel hier brengen. Dat zal niet alleen Corona genezen, maar dat zal AIDS, kanker, elke soort ziekte genezen. Het zal vrede brengen in de wereld.
Voor meer zie Breaking Israel News

()  De Likud bereidt zich voor op vervroegde verkiezingen, zeggen partijfunctionarissen, aangezien premier Binyamin Netanyahu steeds meer bereid lijkt om de huidige coalitieregering op te breken. Volgens een rapport van Ma'ariv, waarin meerdere Likud-ambtenaren worden genoemd, bereidt de partij zich rustig voor op nieuwe verkiezingen, omdat het begrotingsconflict tussen de Likud en Blauw en Wit zich voortsleept, waardoor Netanyahu serieus overweegt om nieuwe verkiezingen te houden.
Voor meer zie Israel National News

Van bijbelse pest tot moderne proteïne, één Israëlisch bedrijf wil van sprinkhanen een duurzame voedselkeuze maken in het Heilige Land en daarbuiten. Of de insecten nu koosjer zijn of niet, het antwoord is niet zo eenvoudig.
Voor meer zie The Times of Israel

De overheid kan niet goed functioneren en gaat uit elkaar vallen, zei MK Miki Zohar op zondag, aangezien de twee belangrijkste coalitiepartijen scherp verdeeld blijven over een aantal kwesties. Zohar, van de partij Likud van Eerste minister Benjamin Netanyahu, vertelde de openbare omroep Kan, "er is een gapende afgrond tussen ons en Blauw en Wit op vele onderwerpen op een ideologisch niveau."
Voor meer zie The Times of Israel

Een Palestijnse topambtenaar van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), Dr. Hanan Ashrawi, legde zaterdag een publieke verklaring af waarin de beslissing van 15 Europese landen werd ge prezen om een formele diplomatieke klacht in te dienen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken over de bouw in het E1-gebied en Givat Hamatos. Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, België, Denemarken, Finland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slovenië, Zweden en de EU hebben in een videoconferentie hun "ernstige bezorgdheid" geuit over de bouw in de gebieden in en rond Jeruzalem.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Koninkrijk Jordanië heeft gevraagd of Israël "de heiligheid" van de Al-Aqsa-moskee in Jeruzalem en de status-quo wil eerbiedigen, nadat deze onlangs na een onderbreking van twee maanden te midden van coronavirus afsluitingen voor moslimaanbidders is heropend. Het gaat met name over bezoeken van Joodse mensen aan de Tempelberg wat men een bestorming van de moskee noemt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De informatie die aan het BBC wordt gelekt, onthult dat de dagelijkse rapporten van de Iraanse overheid over de schade die wordt veroorzaakt door het coronavirus "beduidend lager" zijn dan de echte situatie in de Islamitische Republiek is geweest, wat betekent dat zij werden vervalst. Maar een anonieme bron zei dat er 42.000 doden zijn vanwege het Coronavirus in Iran.
Voor meer zie The Jewish Press

Moskou gebruikte zijn Zuid-Syrische gevolmachtigde, het Vijfde Korps, om een bericht te sturen naar Bashar Assad in Damascus. Een veelzeggende slogan "Lang leve Syrië! Weg met Assad," werd op 1 augustus geschreeuwd in aanwezigheid van Russische officieren bij een parade van 1000 Russisch getrainde rekruten (meest voormalige rebellen) van het Vijfde Korps. Deze militie werd eerder dit jaar opgericht om de rol van Moskou als de baas van Zuid-Syrië vast te zetten. Het regeert drie regio's, Daraa, Quneitra en Jebel Druze.
Voor meer zie DEBKAfile

Deze griezelige video van Bill Gates doet vandaag weer de ronde. Bill Gates vertelde aan de The Financial Times, "Je hebt geen keus... Normaal gesproken kunnen we terug gaan naar vroeger als we de hele bevolking vaccineren."[ Gates wil ons vrij maken van virussen. Had hij dat maar met Windows gedaan. wj ]
Voor meer zie Gateweay

De Russische gezondheidsautoriteiten bereiden zich voor op een massale inentingscampagne tegen het coronavirus in oktober, aldus de minister van Volksgezondheid. Artsen en leraren zouden de eerste zijn die het vaccin krijgen. Sommige deskundigen maken zich echter zorgen over de snelle aanpak van Rusland.
Voor meer zie BBC News

De politie arresteerde twee pro-live studenten die de uitdrukking riepen "Black Preborn Lives Matter" voor een abortusfaciliteit van Planned Parenthood in Washington, DC, zaterdagochtend.
Voor meer zie Breitbart

Het VN-wapenembargo tegen Iran moet worden uitgebreid. "Als het embargo niet wordt verlengd, kan Iran straffeloos wapens importeren en exporteren. Ze kopen en verkopen al wapens op de zwarte markt, maar het beëindigen van het wapenembargo zal hen in staat stellen dit officieel te doen". - Dit zei een hoge Israëlische ambtenaar die vroeg om niet genoemd te worden. Privé-interview met de auteur.
Verder lezen - NL

Rellen en protesten van Portland naar Jeruzalem. Net als in de Verenigde Staten hebben linkse demonstranten in Jeruzalem en Tel Aviv met de volledige steun van de media gebruik gemaakt van de economische nood die de pandemie heeft veroorzaakt.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina