Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 21 Juni

()  Gallant waarschuwt voor een groter conflict op een 'andere schaal' tegen Hezbollah. "We bereikten paraatheid te land en in de lucht, versterken onze inlichtingensystemen en bereiden ons voor op elk scenario," zei de Israëlische minister van Defensie.
Voor meer zie JNS

Hezbollah drones bombarderen noordelijke Israëlische stad. Er was materiële schade maar geen gewonden toen de terreurgroep na een stilte van drie dagen weer raketten en UAV's begon te lanceren. Hezbollah vuurde woensdagochtend een spervuur van raketten en UAV's af op de noordelijke stad Metulla, naar eigen zeggen als vergelding voor de luchtaanvallen van de IDF op haar manschappen de dag ervoor in Libanon.
Voor meer zie World Israel News

In Duitsland doen zich steeds meer incidenten voor waarbij jongeren "Vreemdelingen eruit, Duitsland voor de Duitsers" roepen op het ritme van het elektronische hitnummer "L'amour toujours" van Gigi D'Agostino. Nu wordt de politie ingezet in "operaties" om te reageren op dergelijke gevallen en werden verrast toen ze hoorden wie het liedje zong. Eenmaal ter plaatse ontdekten de agenten dat iedereen die opriep om buitenlanders Duitsland te laten verlaten ook daadwerkelijk buitenlanders waren. Volgens Bild spraken alle aanwezigen alleen Bulgaars, Roemeens en Oekraïens.
Voor meer zie Remix

Wekelijkse nieuwsbrief van Amir. Shalom uit Noord-Israël - Ik heb de afgelopen week een mix van emoties ervaren toen ik nadacht over de situatie waarin mijn geliefde land sinds oktober vorig jaar verkeert. Het afschuwelijke bloedbad van 7 oktober vond plaats. Het is duidelijk dat God toestond dat het plaatsvond.
Verder lezen - NL

Bijna 15% van de Arabische Israëli’s wil dat Hamas Gaza regeert. Dit percentage komt overeen met ongeveer 308.700 burgers. Ongeveer 14,7% van de Arabische Israëli’s is van mening dat de terreurgroep Hamas na de oorlog over de Gazastrook zou moeten regeren, in directe tegenspraak met een van de belangrijkste oorlogsdoelen van Jeruzalem, volgens een studie van het Moshe Dayan Centrum voor Midden-Oosten en Afrikaanse Studies van de Universiteit van Tel Aviv die woensdag werd gepresenteerd.
Voor meer zie Israel Today

Vanuit Shomron. De 50 (+) omerdagen tussen Pesach en Shavuoth zijn dit jaar weer geteld, maar Israeliers tellen nog steeds de dagen sinds rampdag 7 oktober. Dit omdat we niet willen vergeten dat er nog zoveel families zijn die met smart wachten op de terugkomst van hun geliefden, die door hamas en andere terreurgroepen in Gaza gegijzeld worden. Velen vrezen dat de kans dat er overlevenden zijn steeds kleiner wordt, maar men blijft hopen. Vandaag, donderdag, is het al dag 258!
Voor meer zie Shomron - NL

De Egyptisch-Amerikaanse politiek analist Magdi Khalil stelt dat Egypte zich nooit volledig heeft ingezet voor een vreedzame relatie met Israël en vaak de Camp David Akkoorden heeft geschonden door Israël als een tegenstander te blijven zien.
Voor meer zie United with Israel

Europa: De 'Koop-niet-van-Joden'-Nazi's 2.0. Sinds 7 oktober, toen de Iraanse gevolmachtigden Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad afschuwelijke gruweldaden begingen tegen mannen, vrouwen, kinderen en baby's in Israël, zijn grote delen van de internationale gemeenschap in rep en roer over de raadselachtige neiging van de Joden om zichzelf te verdedigen.
Verder lezen - NL

De dreigende keuze voor Joden in diaspora. Afgezien van de gevaren, zullen de politieke keuzes waar ze voor staan zorgen voor een ongemakkelijke rit. Is het tijd voor de Joden in Groot-Brittannië, Europa en Amerika om te vertrekken?
Verder lezen - NL

In de internationale arena is er geen rechtsorde, alleen macht. Israëls eigendomsrechten op het land ten westen van de Jordaan hebben geen enkele waarde tenzij ze de macht hebben om deze te beschermen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken negeerden die rechten in de jaren dertig en veertig en bevorderden in plaats daarvan de Arabische zaak en bleven dat doen na de Onafhankelijkheidsverklaring van Israël.
Voor meer zie Israpundit - Vertaling - NL

()  Amerikaanse functionarissen vertelden CNN op donderdag dat ze zich zorgen maakten dat in het geval van een totale oorlog tussen Israël en Libanon, Hezbollah's precisiewapens verkregen van Iran het Iron Dome raketafweersysteem zouden kunnen overweldigen en doelen in Israël zouden kunnen bereiken.
Voor meer zie World Israel News

Kan Israël Iran met succes aanvallen? Zelfs als Israël de zwaarste bunkerbommen zou hebben, zal het moeilijk zijn om ze op het doel af te leveren. Volgens schattingen zou Israël F-15's kunnen moderniseren om GBU-57 bommen te dragen, samen met extra brandstof en munitie. Dit is een technisch complexe taak, maar soms wordt zelfs het onmogelijke gedaan.
Voor meer zie Israelhayom

Armenië erkent Palestina als staat, volgens TASS die het ministerie van Buitenlandse Zaken citeerde. Israëlische minister van Buitenlandse Zaken roept de Armeense ambassadeur op voor sterke berisping. ...Armenië heeft de afgelopen jaren steeds nauwere banden gekregen met Iran door de oplopende spanningen met Azerbeidzjan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De richtlijnen die het gebruik van mobiele telefoons verbieden geven aan dat Hezbollah in paniek is. Volgens het rapport werden er instructies gegeven om niet in het hoofdkwartier te slapen en werd degenen die in auto's of tijdelijke woonverblijven sliepen gevraagd om vaak van plaats te veranderen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische functionarissen: "VS houdt wapenzendingen op wat een oorlog met Hezbollah kan veroorzaken. Hoge functionarissen zeggen dat er de afgelopen 3 maanden een aanzienlijke vertraging is opgetreden in de Amerikaanse wapenzendingen naar Israël vanwege de Amerikaanse angst voor een oorlog met Hezbollah, maar de vertragingen zouden juist zo'n oorlog kunnen veroorzaken.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël is niet voorbereid op een volledige oorlog met Hezbollah zegt een hoge elektriciteitsfunctionaris. Het hoofd van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de planning van de elektrische systemen van het land zegt dat Israël onbewoonbaar zou zijn na 72 uur zonder stroom; na een woede reactie beweert hij dat hij zich vergist heeft. Meir Shpilger, CEO van de Israel Electric Company, die de plannen van NOGA uitvoert, noemde de woorden van Goldstein "onverantwoordelijk [en] los van de realiteit" en beschuldigde hem ervan onnodig paniek te zaaien.
Voor meer zie The Times of Israel

Rijke liberalen gaan door met plannen om de zon te blokkeren. Niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die gesteund worden door miljonairs en achter een mislukt experiment zitten om zonlicht te blokkeren met behulp van aërosolen in Californië, hebben gezworen hun inspanningen voort te zetten, zo meldde Politico woensdag.
Voor meer zie The Daily Caller

Adobe heeft recent wijziging aangebracht in termen van hun servicevoorwaarden, waardoor het bedrijf bestanden en bestaande projecten kan bekijken in wat volgens hen is voor "inhoudsmoderatie."
Voor meer zie Lawenforcementtoday

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 21 juni 2024.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Pastor JD legt uit waarom Jezus in een opmerkelijke passage zegt aan de vrouw van Lot te denken, als antwoord op een profetische vraag over wanneer het einde zou komen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

De dodelijke vrucht van anti-Godsopvoeding: Geweld stijgt naar 'crisis' niveau. Leraren worden aangevallen - letterlijk. Gewelddadige en geïndoctrineerde leerlingen in overheidsscholen in de Verenigde Staten en daarbuiten slaan niet alleen elkaar, maar zelfs hun leraren in toenemende mate, volgens een stroom van landelijke rapporten gebaseerd op een enquête onder leraren die onthutsende niveaus van geweld tegen leraren vaststelde.
Verder lezen - NL

De bruid is er niet klaar voor: Waarom we moeten loslaten. Onlangs schreef Camilla Smith een artikel met de titel "De eenvoudige waarheid - de 144.000" dat op Rapture Ready werd geplaatst. Er is nog veel meer te delen over dit onderwerp, maar ik heb het gevoel dat er iets urgenter is dat de Vader mij opdringt, maar het heeft wel op een belangrijke manier betrekking op die 144.000.
Verder lezen - NL


Donderdag 20 Juni

()  Juridische experts: Biden Executive Anti-Settler Order is "Antidemocratische aanval op vrije meningsuiting." De scherp geformuleerde brief veroordeelde de Executive Order als vaag en ongefundeerd en beschreef het als een poging om de vrijheid van meningsuiting en het recht op protest te onderdrukken.
Voor meer zie Israel365 News

Joodse kanaries in de knel. Joden fungeren als thermometer voor de gezondheid van een samenleving. Kanaries werden vroeger gebruikt in kolenmijnen, omdat zij eerder dan mensen bezwijken aan gevaarlijke gassen. Zo werden de mijnwerkers daarvoor tijdig gewaarschuwd. Joden worden overdrachtelijk gezien als zulke kanaries. Wanneer Joden in een maatschappij bedreigd worden, geeft dat aan dat deze behoorlijk ziek is.
Voor meer zie Likoed - NL

Republikeinse topsenator eist dat Biden 'Israël niet meer in de weg staat.' Een hooggeplaatste Republikeinse wetgever Jim Risch, richtte zich dinsdag op de manier waarop de regering Biden omgaat met de oorlog in Gaza, nadat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het Witte Huis ervan beschuldigde dat het militaire hulp onthoudt aan de Joodse staat in oorlogstijd.
Voor meer zie World Israel News

Tunnelvernietigingsoperatie van IDF in Rafah kan Hamas binnen een maand uitschakelen. De IDF zegt dat het de helft van de strijdmacht van Hamas in Rafah, die vier bataljons had, heeft uitgeschakeld.
Voor meer zie United with Israel - Vertaling - NL

Nasrallah zweert dat 'geen plek' in Israël veilig zal zijn als oorlog wordt verklaard, en bedreigt Cyprus. Nasrallah noemde Cyprus als waarschuwing dat het Israël niet moet voorzien van logistieke infrastructuur als er een oorlog uitbreekt. Nasrallah beloofde aanvallen vanuit de lucht, vanaf de grond en vanaf zee en verklaarde dat de "situatie in het Middellandse Zeegebied volledig zal veranderen".
Voor meer zie World Israel News

>Media wil video's van Biden's seniliteit verbieden. Sommige video's zijn misleidend, maar andere zijn moeilijk te weerleggen. Toen de Democraten, hun activisten en hun media verklaarden dat onenigheid geen gevaarlijke besmetting was die bekend staat als "misinformatie", ging in 2017 een meedogenloze Big Tech/Censuur alliantie van start.
Voor meer zie World Israel News - Vertaling - NL

Prof. dr. Geert-Jan Knoops: “Ga nou niet, zonder dat je de feiten kent, kwalificaties in de mond nemen zoals genocide.” Te pas en te onpas wordt door journalisten, opiniemakers en politici en ook tijdens pro-Palestina-demonstraties geschermd met termen als ‘genocide’ en ‘schending van internationaal recht’.
Voor meer zie YouTube - NL
Podcast Christenen voor Israël

Wij zijn geen Joden met bevende knieën. President Biden heeft zich herhaaldelijk actief bemoeid met de Israëlische democratie met openbare en privékritiek, lezingen, druk en eisen in een poging om de democratisch gekozen regering van Netanyahu omver te werpen. Amerika verhult zijn afkeer niet van de leiders die ons volk heeft gekozen.
Voor meer zie Israpundit

De VS verbiedt een strategische dialoog na de aanval van Netanyahu op Biden. Volgens het Axios-rapport verklaarde een Amerikaanse functionaris: "Deze beslissing maakt duidelijk dat er consequenties zijn voor het uithalen van zulke stunts." In een escalerende diplomatieke breuk heeft het Witte Huis een ontmoeting op hoog niveau tussen de VS en Israël over Iran, die gepland stond voor donderdag, geannuleerd, volgens berichten van Axios. Deze stap komt als reactie op de video van premier Benjamin Netanyahu waarin hij beweert dat de VS militaire hulp onthoudt, wat de topadviseurs van president Joe Biden woedend maakt.
Voor meer zie Israelhayom

De hongersnood in Gaza die er niet was, wordt tegen Israël gebruikt. De Verenigde Naties, de regering Biden en de media blijven beweren dat de Palestijnen een massale hongersnood lijden, zelfs nadat het bewijs is geleverd dat de bewering propaganda is.
Verder lezen - NL

()  Luchtaanval schakelt 7 oktober terreurcommandant Ahmed Hassan Salame Alsauarka uit. Op basis van inlichtingen van de IDF en Shin Bet (het Israëlische veiligheidsagentschap) heeft een vliegtuig van de Israëlische luchtmacht de Hamas-terrorist Ahmed Hassan Salame Alsauarka uitgeschakeld in een gerichte luchtaanval, zo kondigde het leger op donderdagochtend aan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nog maar 50 gijzelaars in leven in Gaza, zeggen Amerikaanse functionarissen - Wall Street Journal. Amerikaanse functionarissen schatten dat slechts 50 van de 120 gijzelaars die door Hamas in Gaza worden vastgehouden nog in leven zijn, ondanks de voortdurende reddings- en onderhandelingspogingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Haaretz: IDF-soldaten verkrachten geen Arabische vrouwen vanwege racisme. Dit artikel in Haaretz leidde online tot verontwaardiging nadat het beweerde dat 'IDF-soldaten geen Arabische vrouwen verkrachten vanwege racisme.' (Met andere woorden of ze vrouwen zouden verkrachten). Online gebruikers bekritiseerden: "Hoe komen we in zo'n verdraaide situatie? Een andere gebruiker reageerde: "Naama, hoe komen we in zo'n verwrongen staat dat je zoiets kunt schrijven? Aan welke onzin moet je tijdens je leven worden blootgesteld om je hersenen zoiets te laten denken?"
Voor meer zie Arutz Sheva

VS vraagt aan Israëliërs die een green card aanvragen of ze oorlogsmisdaden hebben begaan. Israëlische aanvragers van permanente verblijfsstatus in VS moeten een diepgaand onderzoek ondergaan naar hun dienst in de IDF, inclusief vaardigheden met wapens en explosieven; 'Ik had het gevoel dat de vragen waren gekopieerd van het kantoor van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag.'
Voor meer zie Ynet

IDF-woordvoerder zegt dat Hamas niet vernietigd kan worden, waarop premier terugslaat: 'Dat is het doel van de oorlog.' Hagari noemt Hamas 'een idee dat geworteld is in de harten van het volk' en zegt ook dat het in Gaza zal blijven tenzij er een alternatief wordt gevonden; premier herhaalt oorlogsdoelen, te midden van verdeeldheid met defensiefunctionarissen.
Voor meer zie The Times of Israel

VS vernietigt Houthi-doelen in de Rode Zee, bij Jemen. Twee onbemande Houthi-schepen en twee commandoposten werden vernietigd en dit kwam nadat de Houthi's een schip tot zinken brachten in de Rode Zee, waarbij ten minste één slachtoffer viel in het tweede commerciële schip dat door de door Iran gesteunde groepering tot zinken werd gebracht.
Voor meer zie I24NewsS

Jezus' Spoedige verschijning versus de terugkeer normaliteit bubbel. In 1920 stelde Warren G. Harding zich kandidaat voor het presidentschap met de campagneslogan "De terugkeer naar normaliteit". Ondanks harde kritiek op zijn gebruik van zo'n obscuur woord in die tijd, werd hij door het idee van een terugkeer naar "normaliteit" het Oval Office binnengesleept.
Verder lezen - NL

Gods ogen zijn op Israël gericht. Het leven heeft de laatste tijd eng aangevoeld, vooral sinds 7 oktober. Ondanks de ongelooflijke zegeningen in mijn leven - mijn lieve familie, mijn baan en het voorrecht om in Gods land te wonen - heeft het feit dat ik Israëlisch ben mijn uitgebreide familie en mij in de schijnwerpers gezet.
Verder lezen - NL

Houdbaarheid. Onlangs besprak ik technologische en tijdsindicatoren die een soort profetische "houdbaarheid" kunnen hebben. Deze lijst is nog maar een tipje van de sluier, maar deze springen er in het bijzonder uit:
Verder lezen - NL

Het tijdperk van de Kerk loopt ten einde - en de wereld heeft geen tijd meer. De tijd vliegt. Jaren vliegen voorbij. Maar 2024 is in veel opzichten een knaller geweest. En veel gebeurtenissen herinneren me eraan dat de wereld tijd tekort komt voordat de laatste akte van een groot drama zich afspeelt. Met andere woorden, het Kerkelijk Tijdperk loopt ten einde.
Verder lezen - NL


Woensdag 19 Juni

()  'Je leert wie je echte niet-joodse vrienden zijn, zij die je in hun kelder zouden verbergen.' Sinds 7 oktober heeft Talia Khan moedig gepleit tegen antisemitisme en gevochten voor de veiligheid van Joodse studenten op campussen. In een exclusief interview met Israel Hayom benadrukt ze de groeiende bezorgdheid over de richting die Amerika opgaat. "Hier in Israël kan ik eindelijk ademhalen."
Voor meer zie Israelhayom

De vreemde financiën van Biden's terreurambassadeur. Toen Israël een topterrorist van Hamas uitschakelde, waarschuwde Hady Amr dat "elke Israëli" zou betalen. En dat Amerika dat ook zou doen.
Verder lezen - NL

Stilte aan noordelijk front terwijl de VS gezant een Israël-Hezbollah diplomatie pusht. De Amerikaanse presidentiële gezant Amos Hochstein zou dinsdag naar Beiroet reizen, onder andere voor gesprekken met Hezbollah-bondgenoot Nabih Berri. Net na het middaguur op dinsdag klonken de sirenes in West-Galilea vanwege een mogelijke "vijandige vliegtuiginbraak" vanuit Libanon, waarbij Hezbollah beweerde een drone-aanval te hebben uitgevoerd op een Israëlische militaire positie.
Voor meer zie JNS

Bijna 30 terroristen, ook in Gaza, krijgen een uitkering van de Israëlische overheid. Israël maakt jaarlijks 7,3 miljoen shekels over aan 265 Palestijnen in Gaza, voornamelijk voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen. Bijna 30 Palestijnse terroristen ontvangen uitkeringen van Israëls Nationale Verzekeringsinstituut, volgens informatie van het wetslid Yulia Malinovsky (Yisrael Beiteinu) die maandagmiddag openbaar werd gemaakt door het dagblad Israel Hayom.
Voor meer zie Israel365 News

Communisten, antisemieten verliezen groot bij Europese parlementsverkiezingen. Aan de andere kant van het spectrum boeken Israëlische aanhangers winst. Drie van de meest antisemitische partijen in Europa, volgens een ranglijst die vorig jaar werd opgesteld door de Europese Coalitie voor Israël, zijn tot mijn grote spijt Spaans: Sumar, Izquierda Unida en Podemos.
Verder lezen - NL

Israël heeft de helft van de strijdkrachten van Hamas in Rafah vernietigd. Het leger verwacht de meest zuidelijke stad van de Gazastrook binnen veertien dagen volledig onder controle te hebben.
Voor meer zie Israel Today - NL

Massale wapenverkoop aan Israël krijgt steun van belangrijke Democraten en maakt de weg vrij voor een doorgang. Premier Benjamin Netanyahu had de Amerikanen vorige week verteld dat de wapenleveranties vernieuwd moesten worden, anders zou de oorlog nog langer aanslepen. Een enorme wapenverkoop aan Israël is nu goedgekeurd nadat twee belangrijke Democraten hun verzet hadden opgegeven, meldde de Washington Post maandag.
Voor meer zie World Israel News

De regering Biden heeft een bijeenkomst over Iran tussen Israëlische en Amerikaanse hoge functionarissen geannuleerd naar aanleiding van een videoboodschap van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, waarin een stil wapenembargo tegen Israël wordt onthuld dat is opgelegd door het Witte Huis vanwege de militaire operaties van de IDF in Rafah.
Voor meer zie The Jewish Press

Israëlische functionaris bevestigt dat tientallen gijzelaars nog leven. Israël gelooft dat er nog tientallen gijzelaars in leven zijn in de Gazastrook en dat ze eerst teruggegeven moeten worden voordat de oorlog kan worden beëindigd, vertelde een hoge Israëlische functionaris maandag aan AFP. "Tientallen zijn met zekerheid nog in leven," zei de functionaris op voorwaarde van anonimiteit omdat hij geen toestemming had om in het openbaar over de zaak te spreken.
Voor meer zie United with Israel

()  Generaals IDF keuren strijdplan goed voor een totale oorlog met Libanon. De IDF zei dat het "de paraatheid van de strijdkrachten op de grond aan het versnellen was." Het hoofd van het Northern Command van de IDF, Maj. Gen. Ori Gordin, en het hoofd van het Operations Directorate, Maj. Gen. Oded Basiuk, hebben gevechtsplannen goedgekeurd voor het geval dat Israël een totale oorlog met Libanon zou beginnen.
Voor meer zie World Israel News

Slachtoffer van verkrachting door Hamas in Gaza sprak tijdens een evenement in het Witte Huis. Amit Soussana, een van de meer dan 250 mensen die op 7 oktober door Gaza-terroristen werden ontvoerd en de eerste die openlijk verklaarde dat ze in gevangenschap werd verkracht, spreekt op een evenement in het Witte Huis. Ze identificeerde de man die haar verkrachtte als haar ontvoerder, een man genaamd Mohammed die haar gevangen hield in een kinderkamer.
Voor meer zie World Israel News

Thomas Friedman aan Biden: stel een ultimatum voor een beëindiging van de Gaza-oorlog. Deze NYT-columnist vertelt de regering dat ze niet nog een reis naar Israël moet maken zonder een akkoord tussen Israël en Hamas om de oorlog te beëindigen, zich terug te trekken uit Gaza in ruil voor de terugkeer van de Israëlische gijzelaars. Hij pleitte ervoor dat Israël de eis van Hamas accepteert, met het argument dat Israël niet helder kan denken terwijl de groep haar mensen gevangen houdt.
Voor meer zie Israelhayom

Tovah Lazaroff van The Jerusalem Post was in Gaza om meer te weten te komen over de mate waarin Hamas zichzelf heeft geïntegreerd in burgergebieden. In Rafah: 'Geen huis zonder tunnel', zegt commandant Nahal Brigade. Een witte kat die over een gedeeltelijk verwoest gebouw in het Shabura vluchtelingenkamp in Rafah loopt, was het enige overblijfsel van een burger in de Gazabuurt bij de Egyptische grens, die tot begin mei vol zat met Palestijnen.
Verder lezen - NL

Daniela Weiss, voorzitster van de Nachala beweging, sprak met Arutz Sheva - Israel National News over de speciale lobby in de Knesset om zich in Gaza te hervestigen, en al zes gemeenschappen heeft georganiseerd die klaar zijn om zich onmiddellijk in de Gazastrook te vestigen. "We willen terug naar heel Gaza, meteen," verklaarde ze. "Toen we hoorden van deze wens, mobiliseerde ik mijn vijftigjarige ervaring en probeerde ik praktische manieren te vinden om de grotere visie van hervestiging in de Gazastrook te verwezenlijken.
Voor meer zie Arutz Sheva

Ondanks maandenlange protesten in de Joodse stad Eli heeft de gemeenteraad een besluit uitgevaardigd dat Arabische arbeiders van de Palestijnse Autoriteit toelaat tot de stad voor een aantal projecten - maar niet voor werk aan nieuwe projecten.
Voor meer zie Arutz Sheva

Regering Biden vertraagt de verkoop van de F-15 aan Israël, volgens een rapport. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er geen beleidsrichtlijnen zijn om de overdracht van 50 vliegtuigen aan Israël uit te stellen, terwijl een voormalige ambtenaar het niet doorgaan van de deal 'hoogst ongebruikelijk' noemt.
Voor meer zie Ynet

Uit Israël: Het wordt steeds erger!!! Wat ik (Arlene Kushner) hier zal weergeven is een overzicht - een korte achtergrond en beschrijving van onze huidige situatie met betrekking tot Hezbollah, die enorm complex is. Het is in ontwikkeling en er zijn nog geen definitieve antwoorden. De laatste oorlog tussen Israël en Hezbollah, in 2006, eindigde met resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad.
Verder lezen - NL

Oekraïnes suïcidale nationalisme. In een toespraak op 1 augustus 1991 in Kiev drong president George H.W. Bush er bij Oekraïne op aan om de risico's van onafhankelijkheid te overwegen. Hij gaf Oekraïne een duidelijke waarschuwing door te stellen dat ".... vrijheid niet hetzelfde is als onafhankelijkheid.
Voor meer zie Israpundit - Vertaling - NL

Nergens in de Bijbel staat dat God een 'nep-Israël' zal vestigen in het land van haar voorouders. Onlangs ontving ik (Spaulding) weer een e-mail van iemand die beweerde dat het huidige Israël niet het Bijbelse Israël is. De schrijver stelde verder dat de mensen die we vandaag de dag Joden noemen helemaal geen Joden zijn.
Verder lezen - NL


Dinsdag 18 Juni

()  IDF zegt helft van Hamas-troepen in te hebben Rafah ontmanteld en minstens 550 schutters gedood. Het leger zegt verder 25 'lange' tunnels te hebben gevonden, waarvan sommige door kunnen lopen naar Egypte, en de Palestijnen melden dat Israëlische troepen dieper de meest zuidelijke stad van Gaza binnendringen.
Voor meer zie The Times of Israel

Irans hand in het bloedbad van 7 oktober “goed gedocumenteerd.” Teheran wil Palestijns bloed vergieten en het Palestijnse land vernietigen, verklaarde het kantoor van Mahmoud Abbas.
Voor meer zie Israel Today

Witte Huis benadrukt de Gazaanse pijn op de islamitische feestdag en spreekt Israël's oorlogsdoelen tegen. "Jill en ik wensen de Amerikaanse moslims en moslims over de hele wereld een gezegend Eid al-Adha," zei de Amerikaanse president. ...De president zei dat zijn regering "er alles aan doet" om de oorlog te beëindigen, een doel dat haaks staat op Israëls verklaarde oorlogsdoelen, waaronder de volledige vernietiging van Hamas, de in de Gazastrook gevestigde terreurgroep.
Voor meer zie JNS

Wat verbergen Shin Bet en de IDF over 7 oktober? "Als er geen verraad was, waarom zijn ze dan zo bang?" vraagt Yair Netanyahu. De zoon van premier Benjamin Netanyahu vroeg zich op sociale media af of het Israëlische leger en de inlichtingendiensten bezig zijn met een doofpotoperatie om hun medeplichtigheid aan de terreuraanslag van 7 oktober te verbergen.
Voor meer zie World Israel News

IDF wist weken voor 7 oktober van een Hamas' plan om binnen te vallen en 250 gijzelaars te nemen. Uit een IDF-document blijkt dat de terroristen werden getraind in het langdurig vasthouden van gevangenen en onder welke omstandigheden ze konden worden geëxecuteerd.
Verder lezen - NL

Duitsland: Terwijl enorme aantallen migranten dit jaar Duitsland blijven binnenkomen, heeft een recordaantal van hen geen identificatiepapieren - 57%, waardoor het uitzetten van deze nieuwkomers een bijna onmogelijke taak wordt.
Voor meer zie Remix

De gewone Gazanen zijn de dupe van de 8 maanden durende oorlog en velen spreken zich uit en richten hun woede op Hamas. De New York Times publiceerde deze week een artikel op de voorpagina gebaseerd op interviews met bijna een dozijn inwoners van Gaza die Hamas de schuld geven van het initiëren van het conflict en het brengen van dood en verderf over hen.
Voor meer zie Israel365 News

Toch geeft 90% aan dat Hamas geen wreedheden heeft begaan en de steun voor 7 oktober neemt toe onder de Palestijnen. De enquête meldde dat 73 procent van alle Palestijnen (diegenen die zowel in Judea en Samaria als in Gaza wonen) de beslissing van Hamas steunen om de aanvallen van 7 oktober op Israël te lanceren. Slechts 57 procent van de Gazanen steunde deze beslissing van Hamas. Dit is een stijging ten opzichte van een algemene steun van 71 procent drie maanden geleden.
Voor meer zie Israel365 News

Arabisch Knessetlid zegt dat 'Hamas een deel uitmaakt van het Palestijnse volk'. ..."Als jij en ik nadenken over wat Hamas wel of niet heeft gedaan, dan is dat over een deel van het Palestijnse volk," zei het Hadash-Ta'al parlementslid tijdens een paneldiscussie georganiseerd door de Rosa Luxemburg Foundation in de Duitse hoofdstad.
Voor meer zie United with Israel

Onvermijdelijk. Over een oorlog in Libanon werd op 5 juni 2024 gemeld dat hoge Israëlische militaire functionarissen zeiden: "Zonder een staakt-het-vuren in Gaza en een daaropvolgende deal met Hezbollah die aan Israëls eisen voldoet, zeggen Israëlische functionarissen dat een offensief onvermijdelijk is."
Verder lezen - NL

()  Totale oorlog met Hezbollah: Geen kwestie van of maar wanneer, zegt een defensie-expert. "We kunnen geen situatie accepteren waarin een terroristische organisatie leidt tot de evacuatie van 80.000 inwoners uit hun huizen in het noorden."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voormalige burgemeester van Kiryat Shmona: 'Ik eis een oorlog. Biden's afgezant is een engel des verderfs. Prosper Azran vertelt Arutz Sheva dat de enige manier om de vrede in zijn stad te herstellen is om oorlog te voeren tegen Hezbollah en hij verwerpt elk gesprek over een diplomatieke oplossing.
Voor meer zie Arutz Sheva

De vader van een gegijzelde eist de toetreding van Lapid tot een eenheidsregering. Na geëist te hebben dat Benny Gantz en Gadi Eisenkot in deze moeilijke tijd toetreden tot een eenheidsregering, eist Eli Shtivi, vader van Idan, een gijzelaar in Gaza, hetzelfde van Yesh Atid. "We moeten de schouders eronder zetten en ons aansluiten bij de publieke inspanningen om elkaar te helpen. We moeten nu verenigd zijn."
Voor meer zie Arutz Sheva

We zullen in Gaza blijven nadat het Rafah-offensief is beëindigd,' zegt een functionaris. Een lid van Israëls onderhandelingsteam zegt dat Hamas' reactie op de voorgestelde deal gelijk staat aan afwijzing en zegt dat Israël de oorlog pas zal beëindigen als er mechanismen zijn ingesteld om naleving daarvan door Hamas moet garanderen.
Voor meer zie Ynet

De VS sanctioneren een Israëlische groep die probeert te voorkomen dat Gazahulp naar Hamas gaat. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bestempelt Tsav 9 als een "gewelddadige extremistische" groepering, waarbij ze een incident aanhaalden waarbij activisten twee vrachtwagens met hulpgoederen voor Gaza in brand staken. Maandenlang hebben activisten van Tsav 9 zich georganiseerd om konvooien te blokkeren, hulpverleners lastig te vallen en hulpvrachtwagens en goederen te beschadigen die bedoeld waren om de alomtegenwoordige honger en het lijden in Gaza te verlichten.
Voor meer zie World Israel News

Minister van Defensie was niet op de hoogte van een aankondiging voor een 'tactische pauze' door de IDF. Politieke bron zegt dat PM Netanyahu verrast was door aankondiging IDF van 11-uur durende 'tactische pauzes' elke dag bij Kerem Shalom Crossing.
Voor meer zie Arutz Sheva

Franse rechtbank vernietigt verbod op Israëliërs om aanwezig te zijn op de defensieconferentie Eurosatory. De maatregel, die kortstondig verhinderde dat vertegenwoordigers van Israëlische bedrijven deelnamen aan de prestigieuze wapententoonstelling die deze week begon, kwam na druk van pro-Palestijnse activisten die Israël aanvielen vanwege de Gaza-oorlog. De beslissing maakt ook de beslissing van de Franse regering ongedaan om de bedrijven te verhinderen hun producten te tonen.
Voor meer zie Israelhayom

Minister van Defensie Yoav Gallant waarschuwt dat Iran probeert hun wapens te introduceren in de terreurhaard Jenin van de Palestijnse Autoriteit zo waarschuwde Gallant maandag tijdens een rondreis door het noorden van Samaria. Als reactie op de pogingen van Iran om de terroristen in Jenin te infiltreren en te bewapenen, zei Gallant dat zijn ministerie "de stand-by eenheden versterkt met geavanceerde wapens en drones, en interventieteams opricht die indien nodig onmiddellijk zullen reageren."
Voor meer zie The Jewish Press

Devotionals. We zullen altijd de minderheid zijn, altijd. We zijn niet eens ontworpen om de meerderheid te zijn. We zijn ontworpen om alleen aan het einde te zijn, de enigen. Maar totdat Hij alle dingen nieuw zal maken, nieuwe hemelen, nieuwe aarde, nieuw Jeruzalem, waar wij de enige bewoners zijn, zullen we altijd in de minderheid zijn.
Verder lezen - NL

Het gen voor krankzinnigheid. Laat ik aan het begin van dit artikel in deze blogsfeer verzekeren dat het geenszins mijn bedoeling is om denigrerend of vernederend te doen over mensen met erfelijke of andere geestelijke stoornissen van welke aard dan ook. Met de titel van het artikel doel ik op geestelijke gezondheid, niet op lichamelijke gezondheid.
Verder lezen - NL

Onze Vader: het gebed van de Heer. De discipelen vroegen Jezus om enkele gebedstips - Hij zou het tenslotte moeten weten. Hoe moeten we bidden? In de Joodse traditie, en voor sommige christenen ook, zijn gebeden een vast script om voor te lezen.
Verder lezen - NL


Maandag 17 Juni

()  Tragedie: Acht IDF-soldaten werden gedood door een explosie in een Namer gepantserd gevechtsvoertuig. Na een eerste onderzoek zijn de twee mogelijke oorzaken van de ontploffing dat een antitankraket die de gepantserde personeelscarrier (APC) heeft geraakt of dat de APC een explosief heeft geraakt. Tien Israëlische soldaten werden in het weekend gedood in de Gazastrook, zo meldde het leger zondagochtend. Volgens de IDF overleed nog een soldaat aan de verwondingen die hij opliep tijdens gevechten vorige week.
Voor meer zie World Israel News

Mohammed Hijab en Ali Dawah, beiden bekend om hun gewelddadige antisemitische propaganda, leidden een groep rabiate antisemieten door de straten van Londen die riepen om het bloed van Joden. De politie kijkt toe.
Voor meer zie World Israel News

Evangelischen, we moeten opstaan tegen moderne media Goliaths die Israël, die ons en de waarheid haten. Ondanks vijandige reuzen in de regering en de media moeten we ons niet laten intimideren of het zwijgen opleggen.
Voor meer zie All Israel News - Vertaling - NL

Terwijl de VS wordt omsingeld door vijanden, wil de Amerikaanse regering dat Israël zich overgeeft aan terroristen. De financiële middelen die Iran verkrijgt door het opheffen van sancties en die het kanaliseert om zijn agenda met Qatar, Hamas en Hezbollah te bevorderen, vergroten alleen maar hun vermogen om agressieve acties tegen Israël en de VS te voeren,
Verder lezen - NL

Biden zegt er geen vertrouwen in te hebben dat er een gijzelingsakkoord komt: 'Hamas moet in beweging komen.' Als gevolg daarvan zal de oorlog - [die] Hamas op 7 oktober begon met zijn barbaarse aanval op Israël... doorgaan.
Voor meer zie World Israel News

Biden schept op over het gebruik van 'extreme druk' en dreigementen tegen Israël. President Joe Biden vertelde een linkse journalist dat hij "extreme druk" uitoefent tegen Israël en dat hij heeft gedreigd met consequenties als Jeruzalem zijn agenda niet volgt, in een bizarre interactie die werd geplaatst op het sociale mediaplatform TikTok.
Voor meer zie World Israel News - Vertaling - NL

We hebben een staat met een leger, geen leger met een staat. De premier beschimpt Benny Gantz en Gadi Eisenkot tijdens de kabinetsvergadering, wat leidt tot een uitwisseling van beschuldigingen tussen de National Unity Party en Likud. "Er zijn mensen die de doelen willen veranderen, en voor zover ik heb begrepen is dat wat de twee, die zijn afgetreden, wilden. Ze willen eufemistische besluiten van een nederlaag en Hamas intact laten - dit is onaanvaardbaar voor mij," zei Netanyahu tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering.
Voor meer zie Arutz Sheva

Vanuit Shomron. Wij hadden onze kinderen thuis met shabat, wat een zegen! Inmiddels zijn ze weer op het werk en wij zijn ook weer druk. Ze zijn wel in een gevaarlijke plek allebei, binnen het bereik van aanvallen van de vijand.
Voor meer zie Vanuit Shomron

Israël kondigt dagelijkse tactische pauzes aan in Rafah voor hulpkonvooien. De pauze is bedoeld om hulpvrachtwagens in staat te stellen de nabijgelegen, door Israël gecontroleerde grensovergang Kerem Shalom te bereiken, het belangrijkste toegangspunt voor inkomende hulp, en veilig naar de Salah a-Din snelweg te rijden, een belangrijke noord-zuid weg, om voorraden naar andere delen van Gaza te brengen, zei het leger. Het zei dat de pauze werd gecoördineerd met de VN en internationale hulporganisaties.
Voor meer zie Israelhayom

"Geo-engineering is het gevaarlijkste duivelse ding dat ons ooit is overkomen." Ja, het is echt, het gebeurt; het is, meer dan enig ander milieugedoe, dodelijk voor de aarde. "Het weer was een wapen dat boven Vietnam werd gebruikt", zegt generaal-majoor Richard H Roellig van de Amerikaanse luchtmacht. "Zou je verwachten dat dat uit de mogelijkheden zou worden geschrapt? Nee! Ze blijven de wetenschappelijke aspecten ervan uitbreiden, om het beschikbaar te hebben in je wapenportfolio zou een natuurlijk proces zijn.
Voor meer zie Nickson

()  Israël's oorlogskabinet 'ontbonden', zegt premier Netanyahu tegen ministers. Er zal geen nieuw kabinet worden gevormd na het vertrek van Gantz uit het bestaande oorlogskabinet, kondigde de premier aan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IDF vrezen dat de terroristen in Judea en Samaria geavanceerde Israëlische wapens krijgen uit Gaza. Omdat geen goede controle is op veel van de wapens die in Gaza worden gebruikt, zijn criminele organisaties aangetroffen met op de schouder gemonteerde raketten en mortieren. De IDF vreest dat het slechts een kwestie van tijd is voordat ze ook deze terreurorganisaties bereiken.
Voor meer zie Arutz Sheva

IDF waarschuwt dat Hezbollah de toekomst van Libanon in gevaar brengt. "De terreurorganisatie Hezbollah in Libanon heeft haar aanvallen op Israël opgevoerd. Sinds het besluit om mee te doen aan de oorlog die Hamas op 7 oktober begon - heeft Hezbollah vanuit Libanon meer dan 5.000 raketten, antitankraketten en explosieve UAV's afgevuurd op Israëlische families, huizen en gemeenschappen.
Voor meer zie The Jewish Press - Vertaling - NL

Kritieke IDF-inlichtingensystemen lagen plat in de ochtend van 7 oktober.Deze kritische computersystemen die worden gebruikt door de elite 8200 inlichtingendienst van de Israël Defense Forces gingen op 6 oktober kapot en werden pas zo'n 90 minuten voordat Hamas zijn grensoverschrijdende bloedbad begon gerepareerd, meldde het Israëlische Channel 12 News op zaterdag.
Voor meer zie JNS

Menigte in de metro van New York: 'Zionisten: Dit is jullie kans om eruit te stappen.' Anti-Israël demonstranten bleven wild tekeer gaan in New York toen gemaskerde agitators maandag in een metrowagon eisten of er zionisten aan boord waren, terwijl elders in de stad vandalen het huis van de Joodse directeur van het Brooklyn Museum aanvielen.
Voor meer zie Israel365 News

Kijken WATCH: Kinderen die sterk lijken op Bibas-jongens zijn gezien in een Gazaanse Instagram-video. Hoewel het niet is bevestigd, lijken de jongens in de video griezelig veel op de jonge Israëlische kinderen die op 7 oktober samen met hun ouders naar Gaza werden gebracht.
Voor meer zie World Israel News

WSJ onthult details van een prominente Gazaanse familie die gijzelaars gevangen hield in hun huis. De 73-jarige Ahmad Al Jamal, een steunpilaar van de gemeenschap, was een gerespecteerd arts en zijn zoon Abdullah was een succesvol journalist. Maar in hun huis, dat ze deelden met Abdullahs vrouw en kinderen, hielden ze drie Israëli's gevangen.
Voor meer zie Israelhayom

Het nummer één signaal. De meeste Christenen die Bijbelprofetie jarenlang serieus hebben bestudeerd, hebben Israël het belangrijkste signaal genoemd om op te letten.
Verder lezen - NL

ISIS in Amerika. De meesten van ons kunnen sympathiseren met veel van de redenen waarom mensen ervoor kiezen om illegaal de Verenigde Staten binnen te komen. We begrijpen die motieven, zelfs als we ze niet kunnen goedkeuren. Maar anderen komen illegaal het land binnen met de meest verdorven motieven die je je maar kunt voorstellen.
Verder lezen - NL

De zeven Opnames: Waarom de opname van de kerk geen bijbels ongekende gebeurtenis is. Veel mensen vinden het idee van een Opname, een wegvoering van mensen naar de hemel zonder te sterven, erg moeilijk te accepteren. Het lijkt te vreemd en te bizar om waar te zijn. "Tenslotte," zeggen ze, "is zoiets nog nooit eerder gebeurd!" Maar dat is eigenlijk niet waar.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina