Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 30 September

()  Zou Israël geconfronteerd kunnen worden met een golf van economische migranten uit het noorden, op gang gebracht door de economische ineenstorting van Libanon en de overname door de Iraanse terreurvolmacht Hezbollah? Terwijl de VS geconfronteerd worden met een ongekende golf van economische migranten aan de zuidgrens, trof de IDF onlangs twee Libanese onderdanen zonder duidelijke terreurmotieven aan die probeerden Israël binnen te komen.
Voor meer zie United with Israel

Opiniepeiling wijst uit dat het rechts blok tekort komt voor een meerderheid als de Likud daalt. Uit de peiling, uitgevoerd door Panels Politics en vrijdagochtend gepubliceerd door Ma'ariv, bleek dat als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, het pro-Netanyahu blok in totaal 59 zetels zou winnen, twee te weinig voor een meerderheid.
Voor meer zie Arutz Sheva

Top Likud-functionarissen plannen om Netanyahu aan de kant te schuiven als hij geen meerderheid behaalt. Plan om de voormalige premier gunstig te stemmen door hem bijna de volledige controle over de partij te laten behouden, maar hem uit wel de regering te houden, zodat een coalitie met Gantz' Nationale Eenheid mogelijk wordt.
Voor meer zie The Times of Israel

"Jij kleine jongen." De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, vertelde vorige week aan een groep Palestijnse Amerikanen dat hij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft uitgescholden omdat hij Israël niet onder druk heeft gezet om vrede te sluiten. Abbas vertelde hen dat hij vroegere Amerikaanse regeringen geloofde die beweerden dat Israël geen vrede wil. Hij beseft nu echter dat "het niet zo is dat de Israëli's geen vrede willen, maar dat de Amerikanen geen vrede willen."
Voor meer zie The Times of Israel

VS dringt aan op 'onmiddellijk' onderzoek naar de dood van een 7-jarige Palestijnse jongen tijdens een IDF-operatie. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS "kapot" is door het incident, maar merkt op dat de IDF al bezig is met een onderzoek wat zegt dat de troepen geen geweld hebben gebruikt of het huis van de jongen zijn binnengegaan. ...Lt. Kol. Richard Hecht, een militaire woordvoerder, zei dat een hoge officier ter plaatse naar het huis ging nadat hij een van de stenengooiers op een balkon had gezien en tegen de vader zei dat hij de kinderen moest laten stoppen met het gooien van stenen naar automobilisten. Hij zei dat de officier op een "zeer kalme manier" sprak en vertrok.
Voor meer zie The Times of Israel

Maakt terreur op de Westelijke Jordaanoever deel uit van Irans 'oorlog van de oorlogen' tegen Israël? Hoewel een deel van de onrust verband houdt met botsingen tussen de Palestijnen en de Israëlische autoriteiten over de toegang tot de Tempelberg, mag de rol van Iran niet worden onderschat. De laatste maanden is er een gestage toename van terreuraanslagen vanaf de Westelijke Jordaanoever en op de Westelijke Jordaanoever. Tussen maart en april werden 20 Israëli's gedood, wat de IDF ertoe aanzette operatie Break the Wave te starten. Opinie artikel.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Florida's catastrofe --- een wake-up call? Vreemd, is het niet, hoe dingen veranderen tijdens een gebeurtenis die zo catastrofaal is. Opinie door Jack Engelhard.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 30 september 2022.
Voor meer zie Bidders voor Israël - NL

() Russische aanval doodt 25 mensen als Kremlin regio's in Oekraïne wil annexeren. Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin vertelde verslaggevers donderdag dat vier regio's in Oekraïne - Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporizhzhia - tijdens een ceremonie in het Kremlin bij Rusland zullen worden gevoegd.
Voor meer zie Israelhayom

Het zal velen inmiddels duidelijk zijn dat de WEF-sekte samenzweerders druk bezig zijn de wereldwijde samenleving volledig te ontwrichten.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Linkse activisten negeren slavernij in Arabische landen. Volgens de Global Slavery Index (GSI) zijn meer dan 500.000 mensen slaaf in Arabische landen. Nog veel meer mensen leven in omstandigheden van moderne slavernij.
Voor meer zie Israel Today - NL

Italiaanse populistische broeders door globalisten als 'fascistisch' bestempeld. De Italiaanse kiezers hebben gesproken: genoeg van de globalistische chaos; milieugekte die een slechte economie creëert op basis van een onrealistische groene agenda; immigratie met open deuren en zonder controle; rigide Covid-mandaten; en afnemende persoonlijke vrijheid. Giorgia Meloni's Broeders van Italië coalitiepartij heeft een grote meerderheid in Italië. Het wordt algemeen beschouwd als de meest rechtse regering sinds Mussolini.
Voor meer zie Frontpage Mag

Russische VS-beleidsdeskundige: Oekraïne vormt een grotere militaire bedreiging voor Rusland dan Cuba voor de VS in de jaren 1960. Nu de Russische tegenslagen in Oekraïne zich blijven opstapelen, heeft Vladimir Poetin zich gehaast om signalen af te geven dat zijn land eerder bereid is tot wanhopige maatregelen dan te buigen en in te stemmen met een terugkeer naar de status quo ante van voor de invasie, waardoor de Krim en delen van Luhansk en Donetsk nog steeds onder Russische controle zouden blijven.
Verder lezen - NL

De verwoesting door de orkaan Ian heeft gevolgen tot ver buiten Florida zelf. Het bedrijf Mosaic in Centraal Florida levert de HELFT van de gegranuleerde kunstmest die de Noord-Amerikaanse boeren gebruiken. Mike Adams hoorde vandaag ook van een bron dat de US Coast Guard nu een voorraad lijkzakken aanlegt die veel groter is dan de aantallen die op het nieuws worden getoond. Er wordt verwacht dat er in de komende dagen grote aantallen doden zullen vallen.
Voor meer zie NaturalNews

Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen. De sabotage in de Oostzee was een geraffineerde operatie, uitgevoerd in stealth in de ondiepte van de Deense zeestraten. Dit zou in principe onderzeeërs uitsluiten (schepen die de Oostzee binnenvaren hebben een maximale diepgang van 15 meter). Eventuele “onzichtbare” schepen zouden alleen kunnen rondhangen met toestemming van Kopenhagen – aangezien de wateren rond Borholm vol zitten met sensoren, uit angst voor een inval van Russische onderzeeërs.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Paranormale entiteiten en de halloween van deze october (deel 4) - Het bloed is het leven. Vampieren zijn in. Er bestaat geen twijfel over; in de afgelopen kwart eeuw is het mythologische spul van nachtmerries veranderd van "eng" in "sexy". Op de een of andere manier is het monsterlijke beeld van de vampier gerehabiliteerd tot het punt dat ze tegenwoordig vaker wel dan niet worden afgeschilderd als sympathiek, zo niet regelrecht heroïsch.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 20: De duizendjarige heerschappij. De gruwelijkste tijd van de menselijke geschiedenis loert nog net achter de profetische horizon, zoals we hebben gezien. Die periode zal worden afgesloten met de triomfantelijke terugkeer van Jezus Christus. Er zal ongekend bloedvergieten plaatsvinden bij Armageddon, waar, zoals we hebben gezien, de legers van de wereld onmiddellijk met miljoenen tegelijk zullen worden vernietigd.
Verder lezen - NL


Donderdag 29 September

()  Israël zou nucleaire technologie kunnen delen met Arabische landen, zegt atoomchef Uitzicht op de nucleaire faciliteit in Dimona, Zuid-Israël. "Israëls state of the art technologie biedt ons aanzienlijke niveaus van kennis en capaciteiten, die we bereid zijn te delen met anderen, uiteraard onder de paraplu van de IAEA."
Voor meer zie World Israel News

Libanese Kataeb-partijleider Samy Al-Gemayel: Wij weigeren gijzelaars te blijven van Hezbollah, die Iraanse belangen dient.. ...Hij toonde zich bezorgd dat opnieuw een bondgenoot van Hezbollah tot president zal worden gekozen, zoals in 2016 gebeurde met de verkiezing van Michel 'Aoun, en waarschuwde dat Libanon in dat geval jarenlang de prijs zal betalen. Hij riep alle oppositiekrachten in het land op zich te verenigen en afspraken te maken om dit te voorkomen.
Voor meer zie Memri

Verschillende landenleiders hebben nu bevestigd dat de explosies die lekken veroorzaakten in zowel de Nord Stream 1 als de Nord Stream 2 pijpleidingen in de Oostzee geen ongeluk kunnen zijn geweest, maar hebben nog niet met de vinger gewezen naar een specifieke saboteur.
Voor meer zie rumble

Voor Mike Adams is het duidelijk: Nord Stream pijplijn SABOTAGE duidelijk georkestreerd door het meedogenloze Biden regime: Nuland, Biden en Sen. Johnson eisten allen "een permanent einde eraan" met alle mogelijke middelen. President Joe Biden, de Russofobe ambtenaar Victoria Nuland van het State Department en GOP senator Ron Johnson eisen allemaal dat de Nord Stream pijpleidingen zou worden verwijderd, wat impliceert dat zij alle nodige middelen zullen gebruiken om dat resultaat te bereiken. ..."Ik beloof je, dat het ons zal lukken."
Voor meer zie NaturalNews of Frontnieuws - NL

Het is fantastisch zegt Vrijland om te zien hoe de media en Westerse politiek een verhaal weten te spinnen, wat elke logica mist. De kernvraag is natuurlijk: Waarom zou Rusland miljarden investeren in gasleidingen die slechts en alleen neergelegd zijn om gas aan Europa te leveren en vervolgens haar zelf aangelegde pijpleidingen opblazen?
[ Een terechte vraag. wj ]
Voor meer zie Martin Vrijland

Een in Syrië gevestigde Iraanse Jihad-groep veroordeelt Teheran's wreedheid bij de uitvoering van het islamitische verbod op de hoofddoek, maar waarschuwt de demonstranten: Uw demonstraties kunnen worden misbruikt door vijanden van de islam. "Het grootste middel om wreedheid en misdaad in dit regime te bestrijden is het leren kennen van de ware islam en zijn glorieuze geschiedenis, Da'wah [prediking, uitnodiging]," aldus de verklaring.
Voor meer zie Memri

Oproep om de ambassadeur van de EU uit te zetten. De EU-Commissie uitte "haar verdriet" over het doden van de terroristen gistermorgen en noemde de acties van de IDF een "invasie". In reactie hierop verklaarden de hoofden van Lech Yerushalayim en de Im Tirtzu Beweging: "Onaanvaardbare politieke brutaliteit! Zet de Europese ambassadeur von Burgsdorff uit Israël!"
Voor meer zie Israël365

Russische diplomaat zegt dat de Nord Stream-lekken zich bevinden in een zone gecontroleerd door Amerikaanse inlichtingendienst. Maria Zakharova eiste onder meer dat de Amerikaanse president Joe Biden antwoord geeft op de vraag of Washington zijn dreigement over de pijpleidingen op 25 en 26 september heeft uitgevoerd.
Voor meer zie TASS

Sorry liberalen, maar de nazi's waren progressief links. Je hebt vast wel eens iemand in je leven gekend die er gewoon vol van was, toch? Een vriend van een vriend of kennis die voortdurend loog, veel calorieën verbrandde om mensen te overtuigen van iets dat gewoon niet zo was.
Verder lezen - NL

()  Eerste Israëlische elektrische vliegtuig in de VS. Een volledig elektrisch vliegtuig genaamd de Alice is dinsdagochtend opgestegen voor zijn eerste vlucht in de staat Washington. Een revolutionair vliegtuig genaamd de Alice nam deze week maakte hiermee een grote sprong voor de luchtvaart, zwevend in de lucht nabij Moses Lake in het midden van de staat Washington.
Voor meer zie United with Israel

De inspanningen op het gebied van wapenbeheersing en Biden's afwijzing van het nucleaire raketprogramma van Trump hebben de VS slecht toegerust om de nucleaire dreigingen van Poetin af te slaan. "Als Rusland deze lijn overschrijdt, zullen er catastrofale gevolgen zijn voor Rusland," vertelde National Security Advisor Jake Sullivan op de 25e van deze maand aan NBC's "Meet the Press", verwijzend naar dreigementen om kernwapens te gebruiken. "De Verenigde Staten zullen resoluut reageren."
Voor meer zie World Israel News

Na de mobilisatie van Poetin is er veel vraag naar Israëlische paspoorten voor Russische Joden. Jonge Chabad-gezanten die in Rusland zijn geboren en Russische burgers zijn, hebben orders ontvangen om te worden opgeroepen voor het Russische leger. "Iedereen wil een Israëlisch paspoort, maar er is een jaar wachttijd voor een afspraak," zei de Russische opperrabbijn Berel Lazar in een interview met Mishpacha Magazine.
Voor meer zie The Jerusalem Post

PA-functionaris: Wij werken niet samen met Israël. De terrorisme bestrijding operaties in Judea & Samaria maken dat een tweestatenoplossing nog verder weg komt te liggen, zegt de PA.
Voor meer zie Arutz Sheva

De situatie in Judea en Samaria dreigt te escaleren zoals in jaren niet is voorgekomen. Israël is verontrust over het toenemende controleverlies van de Palestijnse Autoriteit in Noord-Samaria en over het aantal Palestijnse veiligheidsagenten dat betrokken is bij terreuracties en schietpartijen met IDF-troepen tijdens arrestaties, waardoor de Israëlisch-Palestijnse veiligheidsoperatie in gevaar komt.
Voor meer zie Israelhayom

IDF gaat gewapende drones gebruiken voor gerichte moorden op de Westelijke Jordaanoever. Deze verordening komt nu de Israëlische veiligheidstroepen zijn geconfronteerd met een aanzienlijke toename van schietaanvallen en geweervuur tijdens arrestatie-invallen, met name in de steden Jenin en Nablus op de noordelijke Westelijke Jordaanoever..
Voor meer zie The Jerusalem Post

Arabische MK: "De Kahane-groep zal 13 zetels in de Knesset krijgen." MK Ayman Odeh, leider van de Gezamenlijke Arabische Lijst, beweert dat het verkiezingsborden van Otzma Yehudit "aanzet tot moord" en dringt er bij de Arabieren op aan te gaan stemmen om een rechtse overwinning te voorkomen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Wakker, kijkend, en klaar om te gaan: De finish nadert. Ik (Gary) bid om te wandelen in de spanning die de gemeente in het algemeen schijnbaar nooit heeft kunnen lopen: weten maar het niet weten. Er moet een middenweg zijn waarbij we echt uitkijken naar de dag met eerlijke speculaties, maar nooit tegelijkertijd al onze eieren in één mandje of één theorie leggen. Eerlijkheid, nederigheid en geloof zijn hierbij de sleutel.
Verder lezen - NL

Jezus is de weg naar het eeuwige leven. Wij leven in het tijd van Jezus' verschijning om ons te brengen naar de plaats die Hij voor ons voorbereidt. Hij komt misschien niet zo snel voor ons als wij zouden willen, maar de Opname zal plaatsvinden vóór de Verdrukking en alle tekenen vertellen ons dat deze periode van Gods toorn over de aarde heel dichtbij is.
Verder lezen - NL

Paranormale entiteiten en de halloween van deze oktober (deel 3) - Interview met een (moderne) vampier. Lang artikel. Kinderen, tieners en volwassenen zijn naar de dichtstbijzijnde boekhandel gestroomd bij het verschijnen van elk Harry Potter deel sinds het ontstaan van deze personage. Om middernacht, op 21 juli 2007, was de menigte zo groot dat het gerechtvaardigd was om tijdelijk themapark afscheidingen aan te brengen in het hele gebouw van Barnes & Noble in Bend, Oregon.
Verder lezen - NL


Woensdag 28 September

()  In zeldzame anti-Russische retoriek zegt Israël dat het de annexatiestemming in Oekraïne niet zal erkennen.. Zelenskyy waarschuwt dat Ruslands "schijnreferenda" en pogingen tot annexatie van Oekraïens grondgebied gesprekken met Moskou onmogelijk maken zolang Poetin president blijft, en roept op tot "volledige isolatie" van Rusland en harde nieuwe wereldwijde sancties.
Voor meer zie Israelhayom

De nieuwe maan werd gisteravond in Israël gezien, dus dinsdagavond 27 september 2022 is het herfstfeest-seizoen begonnen! Dat betekent dat Yom Teruah/ de eerste dag van de 7e maand nu is aangebroken!
Voor meer zie When Is The New Moon

Palestijnse schutters die "van plan waren belangrijke aanslagen te plegen" zijn gedood in een botsing met de troepen in Jenin. Functionarissen zeggen dat drie mannen zijn gedood, waaronder de broer van Ra'ad Hazem, die in april 3 mensen doodde bij een aanslag in Tel Aviv, en een 2e schutter Muhammed Alawneh die al schietaanvallen hadden uitgevoerd. Er viel ook nog een derde dode en enkele gewonden.
Voor meer zie The Times of Israel

Shaked doet een oproep naar Bar Lev om de familieleden van terrorist Armon Hanatziv, die 4 soldaten van het IDF dode, te deporteren. Op 20 september bekrachtigde een speciaal hof van beroep op verzoek van Shaked haar bevel om hun Israëlische verblijfsstatus in te trekken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Iraanse politiecommando heeft woensdag gewaarschuwd dat het leger hard zal optreden tegen de protesten die bijna twee weken geleden zijn uitgebroken naar aanleiding van de dood van een jonge vrouw in hechtenis. ..."Vandaag proberen de vijanden van de Islamitische Republiek Iran en enkele relschoppers de orde, de veiligheid en het comfort van de natie te verstoren onder welk voorwendsel dan ook," zei het politiecommando in een verklaring.
Voor meer zie Al Arabiya English

Libanon verwacht binnen enkele dagen schriftelijk aanbod van de Amerikaanse energiegezant Amos Hochstein over een overeenkomst om een zeegrens met Israël af te bakenen, aldus het kantoor van de Libanese president Michel Aoun.
Voor meer zie The Jewish Press

Israël weerlegt Abbas’ hatelijke toespraak in de Verenigde Naties. ‘Keer op keer gebruikt hij het VN-platform om op te hitsen tegen Israël en de terroristen die het financiert te steunen’
Voor meer zie Brabosh - NL

Is dit het einde van de Europese Unie zoals we die kenden? De Europese Unie - oorspronkelijk het idee van socialist Adolf Hitler - zal een ommekeer meemaken van de fascistische tirannie die zij over Europa heeft gebracht. Vrije naties zullen hun vrijheden en soevereiniteit terugkrijgen door hun democratieën te redden.
Verder lezen - NL

() Israëlische veiligheidsdiensten hebben dinsdag een onderzoek voortgezet naar een schijnbare poging om een trein in het noorden van Israël te laten ontsporen tijdens Rosj Hasjana.
Voor meer zie Israël365

Duitsland is het slachtoffer van "sociaal toerisme" door Oekraïense vluchtelingen, beweert de oppositieleider. ...Een aantal Oekraïense vluchtelingen speelt met het systeem en misbruikt de Duitse verzorgingsstaat om een uitkering te krijgen voordat zij naar hun vaderland terugreizen, aldus de CDU-voorzitter.
Voor meer zie Remix

"We willen graag aankondigen dat president Joe Biden en first lady Dr. Biden president Emmanuel Macron en mevrouw Brigitte Macron van Frankrijk zullen ontvangen voor een staatsbezoek aan de Verenigde Staten op 1 december 2022. Dit wordt het eerste staatsbezoek van de regering Biden-Harris," zei perschef Karine Jean-Pierre van het Witte Huis, wat de terugkeer markeert van een traditie die niet meer is gezien sinds vóór de Covid-19 pandemie van het Witte Huis tijdens de persbriefing van maandag.
[ Macron als eerste. Waarom? Als de belangrijkste in Europa? wj ]
Voor meer zie CNN

De voedselchef van de V.N. waarschuwde donderdag dat als we niets doen de wereld te maken krijgt met "een perfecte storm bovenop een perfecte storm"... "Anders wordt het overal ter wereld een chaos", zei David Beasley, uitvoerend directeur van het Wereldvoedselprogramma, in een interview met Associated Press. "Als we deze mensen niet bereiken, krijg je hongersnood, honger, destabilisatie van landen zoals we die in 2007-2008 en 2011 niet hebben gezien, en krijg je massamigratie."
Voor meer zie NaturalNews

CNN valt de opname-leer aan. Voor sommige christenen kan het een leven lang duren om de van de 'verrukkingsangst' te genezen. [..] Nu 34, is Ajoy een van een groeiend netwerk van "ex-evangelicals" die zich hebben verwijderd van wat zij nu zien als de schadelijke overtuigingen van sommige evangelische, Pinkster- en Baptistenkerken. Ze runt een populair TikTok-account waarin ze praat over het geloof en, onder andere, de effecten van traumatische religieuze ervaringen die jaren - zelfs een leven lang - kunnen duren.
Voor meer zie CNN

Plotseling is er een enorme nieuwe impuls voor de oprichting van een Palestijnse staat. Zou het kunnen dat er binnen een jaar of twee een Palestijnse staat wordt opgericht? Deze week zijn er enkele nieuwe ontwikkelingen geweest die absoluut verbluffend zijn. Voor het eerst sinds tijden roepen zowel de president van de Verenigde Staten als de premier van Israël openlijk op tot de oprichting van een Palestijnse staat.
Verder lezen - NL

Amerika verdeeld, plus rode vaarzen in Israël. Begin september 2022 karakteriseerde president Biden MAGA Republikeinen (Republikeinen die Amerika weer groot willen maken) als extremisten en een bedreiging voor het fundament van onze Republiek.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 19: Tweede Komst en de Rechterstoel. De Wederkomst, bekend als Christus' Tweede Komst, is de in de Bijbel voorspelde tijd waarin Jezus Christus terugkeert naar de aarde om een einde te maken aan Armageddon. Christus wordt bij zijn glorieuze terugkeer "de Koning der koningen" genoemd, en zal zijn duizendjarige heerschappij (duizendjarig Koninkrijk) op aarde instellen. Hij zal de wereld regeren vanaf de top van Sion (de plaats die nu wordt ingenomen door de berg Moria) in Jeruzalem vanaf de troon van David.
Verder lezen - NL


Dinsdag 27 September

()  Volgens een mensenrechtengroep zijn er ten minste 76 doden gevallen terwijl de Iraanse protesten aanhouden ondanks een gewelddadig optreden. Ambtenaren zeggen dat 1200 mensen zijn gearresteerd, als de autoriteiten de klok rond werken om dissidenten de kop in te drukken die zijn opgestaan na de dood van de 22-jarige Masha Amini in hechtenis van de morele politie.
Voor meer zie The Times of Israel

De dood van Amini was geen uitzondering; zij was het laatste slachtoffer in een reeks van Iraniërs die hun leven verloren aan een onderdrukkend en gewelddadig systeem dat geen respect heeft voor vrouwenrechten of burgerlijke vrijheden. Het Iraanse regime gebruikt de zedenpolitie al lange tijd als zijn aanvalshond, die vrij spel heeft om burgers te terroriseren om zich te houden aan een strikte code die door de regeringselite wordt gedicteerd. Haar dood was de druppel die de emmer liet overlopen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Biden verplettert Irans vrijheidsrevolutie, net als Obama deed. Weinig mensen in Amerika, met uitzondering van de vaste lezers van het Geller Report en andere gecensureerde vrijheidslievende websites, herkennen misschien de klaagzangen om vrijheid die momenteel in Iran klinken.
Verder lezen - NL

Aantal doden door cholera volgens Syrisch ministerie van Volksgezondheid gestegen tot 29. Syrië heeft maandag gezegd dat 29 mensen aan cholera zijn overleden in wat de Verenigde Naties de ergste uitbraak van de ziekte in het door oorlog verscheurde land sinds jaren noemen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Op Rosj Hasjana bereikt de Joodse bevolking wereldwijd de 15,3 miljoen. Ongeveer 7.080.000 Joden wonen in Israël, dat is 46,2% van de Joodse wereldbevolking; de Joodse staat beleeft het meest productieve jaar in termen van positieve immigratie in twee decennia, grotendeels als gevolg van de Russisch-Oekraïense oorlog.
Voor meer zie Ynet

Rode Vaars manie? Of de profetie over het hoofd zien? Christenen sturen vijf rode vaarzen die nodig zijn voor de hernieuwde tempeldienst in Israël. Heeft iemand in de Joodse staat het gemerkt?
Voor meer zie Israel Today - NL

Dr. Aseem Malhotra promootte Covid-19 vaccin op TV, maar roept op tot onmiddellijke opschorting. Het Journal of Insulin Resistance heeft in een tweedelige onderzoekspaper gepubliceerd wat is geschreven door een van de meest eminente cardiologen van het Verenigd Koninkrijk, Dr. Aseem Malhotra, die een van de eersten was die twee doses van het vaccin nam en het promootte op @Good Morning Britain. Dr. Malhotra zegt nu dat sinds de uitrol van het vaccin het bewijs van de effectiviteit en de werkelijke percentages van bijwerkingen zijn veranderd en nu "is er een sterk wetenschappelijk, ethisch en moreel argument te maken zo dat de uitrol van COVID-19 vaccins onmiddellijk moet stoppen totdat de ruwe gegevens zijn vrijgegeven voor volledig onafhankelijk onderzoek."
Voor meer zie Malone

De Antichrist in de Tempel? In de brief van 2 Thessalonicenzen wordt gesproken over de "Tempel van God" waar de "mens van wetteloosheid" (ofwel, de antichrist) in zal gaan zitten. Er bestaan hierover verschillende ideeën. Is dit een toekomstige (de futuristische uitleg) of juist historische antichrist die in een letterlijk, fysiek herbouwde tempel zal gaan zitten?
Voor meer zie Unravelations - NL

()  Politiechef Yaakov “Kobi” Shabtai bezoekt een gespannen situatie op de Tempelberg als joods bezoek wordt hervat voor Rosj Hasjana. 1 gearresteerde op compound tijdens bezoek van Yaakov Shabtai aan Oude Stad, een dag na botsingen tussen agenten en Palestijnen op heilige plaats en in Oost-Jeruzalem. Volgens de politie waren er geen "onregelmatige verstoringen" tijdens de bezoeken van dinsdag.
Voor meer zie The Times of Israel

'Het is absurd' - Een plan voor meer immigratie in het VK verdeelt al het eerste kabinet van premier Truss. De Britse premier Liz Truss is van plan de immigratie te verhogen, maar sommige van haar naaste bondgenoten keren zich al tegen het controversiële plan.
Voor meer zie Remix

Europa wordt een economische woestenij als de industrie sterft en banken failliet gaan. De Europese economie, valuta's en industrieën bevinden zich in een vrije val en stevenen af op een "economische woestenij" die minder dan een jaar op zich laat wachten als de aardgasleveringen uit Rusland niet snel worden hervat. Dat is de conclusie van talrijke deskundigen die de afgelopen twee weken met Natural News hebben gesproken, waaronder oorlogscorrespondent Michael Yon, de Finse econoom Tuomas Malinen, onderzoeker David Dubyne van wereldwijde landbouwtrends en de Italiaans-Amerikaanse auteur Leo Zagami.
Voor meer zie NaturalNews of Frontnieuws - NL

De nieuwe Italiaanse premier Georgia Meloni heeft zondag in een opzwepende overwinningstoespraak gezworen de Nieuwe Wereldorde te vernietigen, wat de globalisten van de EU, het WEF en de NAVO de stuipen op het lijf heeft gejaagd.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Italië's Meloni profileert zich als groot voorstander van Israël, verwerpt het fascistische verleden als de leider van de Broeders van Italië de banden met de Likud-partij heeft benadrukt. Israël, dat andere Europese extreem-rechtse leiders heeft geboycot, moet nog reageren op verkiezingsuitslag.
Voor meer zie The Times of Israel

In hun poging om het gebeuren van Openbaring 8:9-10 tegen te gaan laat NASA een ruimtevaartuig neerstorten op een asteroïde in de eerste test ooit van een planetaire verdediging. Ruimtevaartorganisatie wil de baan van rots veranderen door met een voertuig, bekend als DART, op het oppervlak te laten rammen en zo zijn baan te wijzigen, in een onderneming die tot nu toe alleen in science fiction werd geprobeerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Biden zegt dat COVID-19 pandemie voorbij is, maar dringt er nog steeds op aan dat Amerikanen zich tegen hun wil laten vaccineren.
Voor meer zie NaturalNews

Ontvolking: het teken dat ons vertelt dat jezus' verschijning nabij is. Een belangrijk teken dat we in de laatste dagen leven komt van de lippen van Jezus zelf. In Matteüs 24:21-22 sprak Jezus deze woorden over de laatste drie en een half jaar van de Verdrukking:
Verder lezen - NL

Paranormale entiteiten en de halloween van deze october (deel 2) - De geest van Nosferatu en de kinderen van de verdoemden in oktober. Momenteel maken Amerika en een groot deel van de wereld mee wat vijftig jaar geleden nog onmogelijk zou hebben geleken: een explosie van oud occultisme en boze fascinatie voor alles wat paranormaal is bij het huidige geestelijk verlaten publiek. Alleen al in de Verenigde Staten zijn er nu meer dan tweehonderdduizend heksen en wel 8 miljoen beoefenaars van "het vak".
Verder lezen - NL


Maandag 26 September

()  "Vandaag ligt het christendom in de Heilige Stad onder vuur. De rechten van de kerken in Jeruzalem worden bedreigd," zei de koning Abdullah. "Dit kan zo niet doorgaan. Het christendom is van vitaal belang voor het verleden en het heden van onze regio en het Heilige Land. Het moet een integraal onderdeel van onze toekomst blijven." Een woordvoerder van Christenen Verenigd voor Israël (CUFI) betwistte de opmerkingen van Abdullah en zei dat "Jeruzalem nooit echte vrede of welvaart kende tot de bevrijding door Israël." "Het is vanwege Israëls respect voor vrede dat het Hasjemitische Koninkrijk een speciale rol kan spelen op bepaalde plaatsen in Jeruzalem," vertelde de woordvoerder aan JNS. "En het is vanwege Israëls respect voor vrijheid dat Joden, christenen, moslims en alle anderen echte religieuze vrijheid genieten in Jeruzalem en in het hele Heilige Land."
Voor meer zie United with Israel

Biden prijst Lapid's VN-toespraak, "is het er helemaal mee eens". Verrast? De Amerikaanse leider deed een dag eerder dezelfde oproep voor een onafhankelijke Palestijnse staat. De Amerikaanse president Joe Biden prees de toespraak van premier Yair Lapid voor de Algemene Vergadering van de VN waarin hij opriep tot een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Voor meer zie World Israel News

De Derde Wereldoorlog is al begonnen. Dit wordt u gewoon niet verteld omdat uw regering en de oneerlijke media u in het ongewisse willen laten. De omstandigheden zijn al lang voorbij het punt van onderhandeling of de-escalatie tussen Rusland en het westen. Helaas heeft de waanzin van de westerse landen dit conflict laten escaleren tot een toestand waarin degene die het eerst kernwapens lanceert, in het voordeel is.
Voor meer zie NaturalNews

In een weekendinterviews in aanloop naar de Rosj Hasjana-vakantie heeft de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz een verklaring gegeven voor zijn slechte verkiezingsprognose. In combinatie met de toespraak van premier Yair Lapid op donderdag voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties - waarin hij de dode kwestie van de Palestijnse staat weer centraal stelde - leverde dat een perfecte momentopname op van de kloof tussen het linkse blok en het kiezerspubliek.
Voor meer zie JNS

De dag nadat premier Yair Lapid tijdens de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties had opgeroepen tot vredesonderhandelingen met als doel een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict, reageerde de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, met vijandigheid en leugens over de Joodse staat. "Israël vernietigt de tweestatenoplossing," verklaarde Abbas vrijdag op hetzelfde forum.
Voor meer zie United with Israel

Rosh Hashana wonder? Terroristen plaatsen zwaar explosief bij tankstation, maar het ontploft niet. De Israëlische beveiliging heeft zondag - de vooravond van het Joodse Nieuwjaar - een apparaat met vier kilo explosieven geneutraliseerd dat opzettelijk door terroristen was achtergelaten bij een benzinestation aan de ingang van Kedumim, een Joodse gemeenschap in Samaria, meldde Kan News.
Voor meer zie World Israel News

Negenenveertig procent van alle Israëli's, en 55% van degenen die Joods zijn, zijn het er sterk of enigszins mee eens dat Israël Iraanse nucleaire sites moet aanvallen, zelfs zonder steun van de VS, volgens een enquête van het Israel Democracy Institute.
Voor meer zie Israel365

Israëls keuze: onafhankelijkheid of verzoening. Onder Netanyahu was het buitenlands beleid van Israël niet gebaseerd op afhankelijkheid van de VS, maar op Israëlische economische en militaire macht. De resultaten spreken voor zich. De resultaten van het Gantz-Lapid VS-afhankelijke appeasement beleid spreken ook voor zich.
Verder lezen - NL

()  Palestijnen en politie vechten tijdens het bezoek van Joden aan Tempelberg op Rosh Hashanah. Politie beschuldigt de Palestijnen van 'ontheiliging' van Al-Aqsa moskee door vuurwerk af te steken en stenen te gooien. De veiligheidsdiensten geven een 'online opruiing' de schuld van het geweld.
Voor meer zie The Times of Israel

Poetin vertelt in zijn nieuwjaarsboodschap aan de Russische Joden dat hij een "flinke bijdrage" verwacht. De verklaring waarin de Joodse gemeenschap wordt aangemoedigd om te integreren, komt nadat tienduizenden zich in de nasleep van de oorlog met Oekraïne naar het buitenland hebben gehaast.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlisch-Russische dubbele nationaliteit onderdanen werden naar verluidt geweigerd bij landovergangen naar Estland, ondanks het feit dat ze Israëlische paspoorten en tickets voor vluchten naar Tel Aviv hadden.
Voor meer zie World Israel News

Hoe Iran Syriës geheime raketproductie overnam. Israel Hayom spreekt met de mensen die de ontwikkeling van geavanceerde wapensystemen proberen te verstoren in de Syrische defensie-industrie, die een directe communicatielijn heeft met de Revolutionaire Garde. Het is bijna routine geworden: Er gaat geen week voorbij zonder dat buitenlandse media berichten over een vermeende Israëlische aanval op Syrië. Meestal vinden deze aanvallen plaats in het donker om de Israëlische vliegtuigen te helpen, maar ook om de potentiële schade aan niet-strijders tot een minimum te beperken. Maar ze gebeuren ook op klaarlichte dag, omdat de inlichtingen soms alleen bruikbaar zijn als er onmiddellijk naar wordt gehandeld of als wordt vastgesteld dat Syrië de boodschap veel duidelijker zou krijgen als ze overdag werden uitgevoerd.
Voor meer zie Israelhayom

Eerste groep mannen voor mobilisatie Rusland arriveert op militaire bases. Een Russische wetgever zei ook dat dienstplichtige mannen het land niet mogen verlaten. Bijna 17.000 Russen zijn in het weekend de grens met Finland overgestoken, een stijging van 80% ten opzichte van een week eerder, aldus de Finse autoriteiten op maandag, naar aanleiding van de door Rusland aangekondigde militaire mobilisatie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Schutter met hakenkruis t-shirt doodt 13 mensen in Russische school en raken er 20 gewond. De identiteit van de aanvaller en het motief voor de schietpartij in Izhevsk, ongeveer 970 km ten oosten van Moskou, was niet duidelijk. Hij pleegt daarna zelfmoord.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Europa lijdt onder huiveringwekkende toename van 755% aan sterfgevallen onder kinderen sinds EMA COVID-vaccin voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar heeft goedgekeurd.
Voor meer zie The Expose

Paranormale entiteiten en de halloween van deze october (deel 1) - Over de grenzen van onze fysieke werkelijkheid. Deze serie is een uittreksel uit de bestseller God's Ghostbusters. Voordat we proberen de randen - en verder - van ons begrip van het fysieke universum te verkennen (geesten, buitenaardse wezens, vampiers, enz.), is het van het grootste belang om ons te ontdoen van de bagage van onze misvattingen en de mythologie van wat ons ten onrechte is geleerd in dit tijdperk van bedrog.
Verder lezen - NL

Waarom God de naties oordeelt. Op Intercessors for Israel's 2013 International Prayer Conference in Jeruzalem deelde ik een boodschap genaamd "De oordelen van God" - met de nadruk op 'Zijn oordelen over naties vandaag'. God heeft Israël in het Oude Testament gebruikt als een voorbeeld van hoe Hij omgaat met nationale zonde, vooral wanneer een natie gebaseerd op Zijn wetten tegen Hem in opstand komt.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 18: Armageddon. "Armageddon" is een term die de meest verschrikkelijke connotatie mogelijk omvat. Het wordt soms nogal lichtvaardig gebruikt om verschillende situaties te beschrijven die hopeloos lijken.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina