Nieuwsbrief

kruis
menora





()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 2 December

()  Likud en de Religieuze Zionistische Partij ondertekenen een coalitieakkoord voor een nieuwe regering. Bezalel Smotrich wordt voor twee jaar minister van Financiën in het kader van een roulatiedeal met Shas-voorzitter Aryeh Deri. De factie zal ook zeggenschap krijgen over een aantal belangrijke ministeries en een belangrijke rol spelen bij het toezicht op de bouw van Joodse nederzettingen in Judea en Samaria.
Voor meer zie Israelhayom

Het anti-Bibi-verzet beschermt Israëls belangen niet. Voorafgaand aan de recente Israëlische verkiezingen was het duidelijk dat de linkse tegenstanders van Benjamin Netanyahu en hun sympathisanten in de Verenigde Staten zich niet gedwee bij een nederlaag zouden neerleggen als zij niet konden voorkomen dat de leider van de Likoedpartij en zijn bondgenoten zouden winnen.
Verder lezen - NL

Op grond van de energietekorten in Duitsland en Frankrijk neemt – net zoals in Oostenrijk – in Zwitserland de angst voor black-outs in de wintermaanden toe. Mocht het daadwerkelijk tot een stroom-schaarste komen, dan krijgen in een plan de Zwitsers verstrekkende verboden – ook voor de eigenaren van elektrische auto´s.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

Het bekende Amerikaanse persbureau Reuters meldde vanochtend dat het Amerikaanse wetenschappers voor het eerst gelukt is om een "wormgat" te creëren. "Het was een babywormgat", volgens fysica Maria Spiropulu. Een wormgat is een veronderstelde "tunnel" tussen twee plekken in tijd en plaats. Tijdreizen en teleporteren is daarmee in theorie mogelijk.
Voor meer zie Unravelations

Klimaatdemonstranten worden als lappenpopen afgevoerd. Boze chauffeur slepen de wegblokkerende klimaatbetogers van de weg af.
Voor meer zie Remix

Brussel heeft een spionnen probleem. Zoals bijna iedereen weet, zit Brussel vol met spionnen. Ze zweven rond de tafel bij een denktank netwerk bijeenkomst. Ze steken hun hand op in de perskamer bij briefings van de Europese Unie. Ze luisteren mee - als we een waarschuwing mogen geloven, gegeven aan het personeel van de Europese Dienst voor extern optreden - in de bars en restaurants in de buurt van het hoofdkantoor van de Europese Commissie.
Voor meer zie Politico

"De Heilige, gezegend zij Hij, deed iets wonderbaarlijks toen Hij zelf [schatten] verborg in de diepten van de aarde," intoneerde de Lubavitch Rebbe, Rabbi Menachem Mendel Schneerson. De wonderbaarlijke ontdekking van edelstenen in het zand van Israël begon met een Bijbelse zegen, in het volgen van een profetie meer dan 3000 jaar later.
Verder lezen - NL

Hoe een hongersnood de massa's zal doen smeken om FEMA kampen... Dezelfde regering die het probleem creëert door de voedsel- en energie-infrastructuur te ontmantelen, zal zichzelf ook presenteren als de redders van de mensheid wanneer ze mensen "redden" uit elke crisis die ze hebben gecreëerd.
Voor meer zie NaturalNews of zie Frontnieuws - NL

Kim Dotcom, een Fins-Duitse metaforische Robin Hood van de online piraterij gevestigd in Nieuw-Zeeland, heeft op Twitter een volkomen accurate diagnose gepubliceerd van de huidige trieste staat van de geopolitieke zaken:
Voor meer zie Frontnieuws - NL

()  Ambassade van VAE ontvangt Ben Gvir op een receptie, ondanks hun eerdere waarschuwing tegen hem. Rechtse wetgever zegt dat banden met Abu Dhabi aantonen dat het mogelijk is vrede te sluiten "zonder concessies"; minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten had Netanyahu nog gewaarschuwd voor zijn opname in de coalitie.
Voor meer zie The Times of Israel

Betekent het nu Khamenei's nicht zijn "kindermoordende regime" hekelt, dat dit het begin van het einde is? Wanneer bittere kritiek en uitgesproken steun voor de protesten afkomstig is van de eigen familie van de Opperste Leider, weet je dat het regime in echte problemen zit. Wanneer de kinderen van de Iraanse elite - plaatselijk bekend als Aghazadeh - luid en publiekelijk de grondbeginselen van het revolutionaire regime aanvallen en oproepen tot internationale actie, weet je dat de heersende elite aan het kraken is en dat het regime wel eens op instorten zou kunnen afstevenen.
[ Of ze beginnen een oorlog. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig ADL-directeur zegt dat hij geen steun zal geven aan een niet-democratisch Israël. Abe Foxman wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande Joodse leiders en was voorheen nationaal directeur van de Anti-Defamation League.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Oekraïense rabbijn zegt tegen de Joodse soldaten van Poetin: "Geef je over aan Oekraïne, wij zullen voor je zorgen. De opperrabbijn van Oekraïne roept Joodse soldaten in de gelederen van het Russische leger op zich over te geven of geconfronteerd te worden voor het doden van onschuldigen. "Het is beter te eindigen in een Oekraïense gevangenis dan te vechten voor Rusland," zegt hij in een Hebreeuws interview met Israel National News - Arutz Sheva.
Voor meer zie Arutz Sheva

IDF overweegt een verwijdering van soldaten uit de bewakingsposities in Hebron. Als het besluit wordt uitgevoerd, zullen de soldaten op de posities worden vervangen door agenten van de grenspolitie. De IDF blijft in Hebron om arrestaties te verrichten en het terrorisme te bestrijden.
Voor meer zie Arutz Sheva

Pro-Palestijnse bijeenkomst in Hebron trekt tegendemonstranten aan. De mensenrechtenactivisten in Hebron hebben vrijdag geprotesteerd tegen de Israëlische militaire aanwezigheid in de stad op de Westelijke Jordaanoever. De demonstranten veroordeelden de soldaat van de Israel Defense Forces (IDF) die vorige week op video werd betrapt toen hij een linkse activist aanviel. Israëlische soldaten stelden een bufferzone in om de demonstratie te scheiden van rechtse tegendemonstranten.
Voor meer zie I24News

Woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Hebron, Noam Arnon, zegt dat er 30 nieuwe appartementen worden gebouwd in de Joodse buurt van de stad. "Joodse gezinnen zullen hier wonen, waardoor de Joodse gemeenschap in het hart van [Hebron] wordt vernieuwd," zegt Arnon.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israëliërs zeggen hun Netflix-abonnement op vanwege de controversiële 'Nakba'-film. Velen zeggen te hopen dat de streaming-gigant actie onderneemt om de film, waarin IDF-soldaten Palestijnen executeren, te verwijderen en te heroverwegen of soortgelijke films in de toekomst op het platform mogen worden vertoond.
Voor meer zie Ynet

Anti-vaxxer verpleegster die 9.000 patiënten prikte met zoutoplossing in plaats van Covid-vaccin is vrijgesproken van gevangenisstraf. Rode Kruis verpleegster Antje T. prikte tot 8.600 oudere patiënten met wat zij hen vertelde dat het het levensreddende Pfizer vaccin was in het Schortens prikcentrum in Friesland, Duitsland.
Voor meer zie Mirror Online

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 13: Jezus in de Psalmen en Spreuken. Job was naast Ruth niet de enige die de go'el voorafbeelden als zo'n spiritueel personage dat ooit "Verlosser" genoemd zou worden. De Joodse wijzen wisten dit ook.
Verder lezen - NL


Donderdag 1 December

()  Netanyahu zegt dat als hij de leiding heeft, Israël zal niet geleid worden door Talmoedische wetten. De komende Israëlische regering zal proberen een "opruiend" defensiebeleid te vermijden, vertelde Netanyahu woensdag aan journalist Bari Weiss.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een langeafstandsonderschepper (LRAD) die vanaf een Israëlisch marineschip is gelanceerd, heeft voor het eerst met succes een doelwit dat op een geavanceerde kruisraket leek, gedetecteerd en onderschept, zo hebben de IDF en het ministerie van Defensie woensdagochtend bekendgemaakt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Terwijl Duitsland overweegt de naturalisatie van buitenlanders te vergemakkelijken, wil de nieuwe centrumrechtse regering in Zweden, gesteund door de rechtse Zweedse Democraten, het staatsburgerschap juist aan strengere regels onderwerpen.
Voor meer zie Remix

De Egyptische Schrijversbond heeft onlangs een disciplinaire procedure ingeleid tegen drie Egyptische auteurs voor wat zij noemt activiteiten die normalisatie met Israël inhouden, vooruitlopend op het royement van de auteurs uit de bond. De schrijvers zijn Alaa Al-Aswany, die door het radiostation van de IDF werd geïnterviewd over zijn nieuwe boek; Youssef Ziedan, die aankondigde een lezing te willen geven aan de Universiteit van Tel Aviv, en Mona Prince, die een foto plaatste van haar ontmoeting in 2018 met de voormalige Israëlische ambassadeur in Egypte David Govrin, die in december 2021 werd geïnterviewd door het Israëlische televisiekanaal Makan.
Voor meer zie Memri

In een uitgebreid interview met Common Sense bekritiseerde de voorgedragen premier Benjamin Netanyahu ex-president Donald Trump omdat hij vorige week op zijn landgoed Mar-a-Lago dineerde met de in ongenade gevallen antisemitische rapper en modeontwerper Kanye West en de holocaustontkennende blanke supremacist Nick Fuentes.
Voor meer zie World Israel News

Hier kunt u lezen wat die uitspraken van Kanye West dan zijn waarover die commotie is ontstaan - NL

Eindtijd Merry Christmas! Disney+ brengt 'The Santa Clauses'-film uit met een 'We Love You Satan'-montagescène waarvan de producenten zeggen dat het 'maar een grapje is.'
Voor meer zie Now The End Begins

Iraniërs vieren het verlies van VS op FIFA Wereldkampioenschap. Deze clip is een compilatie van video's van Iraniërs uit heel Iran die het verlies van het nationale voetbalteam tegen de VS en de daaropvolgende uitschakeling op de FIFA World Cup in Qatar vieren. De video's in deze clip werden op 29 november 2022 op verschillende online kanalen geplaatst.
Voor meer zie Memri

Grotesk': Google en YouTube investeren 12 miljoen dollar in een wereldwijd netwerk voor feiten controle (lees waarheid bestrijden). In een reactie op de aankondiging van dinsdag dat Google en YouTube via het media-instituut Poynter een wereldwijd netwerk voor feitencontrole gaan financieren, zei mediadeskundige Mark Crispin Miller, Ph.D.: "Dit is grotesk - bijna komisch, alleen niet grappig."
Voor meer zie Children's Health Defense

Cardioloog Dr. Thomas Binder gedwongen opgenomen in Zwitsers psychiatrisch ziekenhuis omdat hij publiekelijk waarschuwde tegen covid lockdowns. Een arts die door de Zwitserse regering naar een psychiatrisch ziekenhuis werd gebracht omdat hij het publiek waarschuwde tegen de coronavirus lockdowns en andere tirannieke praktijken aan het begin van de scamdemie, spreekt zich uit over wat hij heeft moeten doorstaan.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

()  De Algemene Vergadering van de VN stemt voor een herdenking van de Palestijnse 'Nakba.' De pro-Palestijnse resolutie over de herdenking van Israëls geboorte wordt met 90-30 aangenomen, terwijl de Israëlische gezant de resolutie als een "schande" bestempelt en een afbeelding laat zien over de joodse verdrijvingen uit landen in het Midden-Oosten. ..Israël, Australië, Oostenrijk, Canada, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, het VK en de VS behoorden tot de landen die tegenstemden. (Men noemt het ontstaan van Israël nu officieel een catastrofe.)
Voor meer zie The Times of Israel

Een woordvoerder van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad heeft maandag gedreigd Itamar Ben-Gvir, het rechts-nationalistische Israëlische parlementslid, te vermoorden.
Voor meer zie Israel Today - NL

Twee hooggeplaatste strijders van een terreurgroep zijn gedood door het IDF tijdens een inval bij Jenin. Islamitische Jihad zweert wraak na de dood van een lid. De tweede schutter is geïdentificeerd als lid van de Al-Aqsa Martelaren Brigades en waren beiden beschuldigd van het uitvoeren van schietaanvallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Arabisch nationalisme is springlevend in Doha tijdens het WK. Tijdens het internationale voetbaltoernooi in Doha is de steun van Arabische fans voor de teams van andere Arabische landen sterk toegenomen, terwijl Israëlische journalisten te maken kregen met tegenkanting.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Gevangenis is te hard voor hen': de rechter laat de drie terroristen vrij die probeerden een Joodse familie te lynchen. Rechter Yitzhak Amit van het Hooggerechtshof heeft de vrijlating gecertificeerd van terroristen die afgelopen oktober een Joodse familie in Jeruzalem hebben aangevallen tot huisarrest, met de opmerking dat hij er niet van overtuigd is dat hun detentie hen of de veiligheid van Israël ten goede komt.
Voor meer zie Arutz Sheva

UNRWA vindt tunnel onder een van haar scholen in Gaza. Het agentschap belast met hulp aan "Palestijnse vluchtelingen" veroordeelt de tunnel gevonden onder een van haar scholen, maar maakt geen melding van Hamas.
Voor meer zie Arutz Sheva

Biden beloont Palestijnen voor terrorisme en opruiing. Het recente besluit van de regering Biden om haar betrekkingen met de Palestijnse Autoriteit (PA) op te waarderen is het zoveelste teken van hoe de VS de Palestijnen beloont, net als het Iraanse regime, voor hun voortdurende giftige ophitsing en terrorisme tegen Israël.
Verder lezen - NL

China getroffen door sterkste koudegolf sinds 1987. Het weer in het noorden van China is eind vorige week drastisch omgeslagen, waardoor ten minste 7 mensen zijn omgekomen en honderdduizenden stuks vee zijn gestrand nadat uitzonderlijk koude temperaturen de provincie Xinjiang hebben getroffen.
Voor meer zie The Watchers

De tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict loopt onmiddellijk gevaar, waarschuwde de gezant van de PLO bij de VN woensdag. "We staan aan het einde van de weg voor de tweestatenoplossing. Ofwel roept de internationale gemeenschap de wil op om daadkrachtig op te treden, ofwel laat zij de vrede passief sterven. Passief, niet vreedzaam," zei Riyad Mansour, terwijl hij een plenaire zitting van de Algemene Vergadering over het conflict toesprak.
Voor meer zie Israel365 News

'Ik was een ambassadeur voor Satan': Hoe God Alice Cooper gebruikte om deze hogepriesteres van Witte Hekserij te bevrijden.
Verder lezen - NL

Geef ons een leider. Sinds de tussentijdse verkiezingen zeggen tv- en social media-pundits: "Biden, Pelosi, Trump en McConnell zijn te oud. We hebben vers bloed nodig, iemand met nieuwe ideeën om onze problemen op te lossen. Het is tijd voor iemand anders om te leiden, iemand die jonge kiezers kan aanspreken, een vereniger, geen verdeler."
Verder lezen - NL


Woensdag 30 November

()  Terrorisme in Israël steeg met meer dan 300 procent in 2022, blijkt uit IDF-cijfers. Er zijn dit jaar tot nu toe 280 terroristische incidenten in Israël geweest, vergeleken met slechts 91 in 2021, volgens cijfers die maandag door de Israel Defense Forces zijn onthuld. Nog eens 500 aanslagen werden in dezelfde periode verijdeld door Israëlische veiligheidstroepen, volgens evaluaties van de militaire inlichtingendienst.
Voor meer zie Israel365 News

Netanyahu balanceert op een politiek en diplomatiek koord. De inmenging van Washington in de Israëlische politiek na de recente verkiezingen is “iets nieuws op dit gebied” en geen positief precedent.
Voor meer zie Israel Today - NL

"Een voormalige president geniet niet van de luxe om tijdens een diner een ontmoeting te hebben met een willekeurige mafkees, vooral wanneer die mafkees een zelfverklaarde hater is," zei rabbijn Dov Fischer. Een overkoepelende organisatie die meer dan 2000 prominente orthodox-joodse rabbijnen en een voormalige Amerikaanse nationale antisemitisme tsaar vertegenwoordigt, riep voormalig president Donald Trump op om antisemitische politieke activist Nick Fuentes en rapper Kanye West te verwerpen, nadat hij hen had ontvangen voor een diner in zijn huis in Florida.
Voor meer zie World Israel News

De Saoedische media scharen zich achter Qatar: Het Westen mag ons zijn gruwelen niet opdringen, homoseksualiteit is niet legitiem. Het wereldkampioenschap voetbal 2022 vindt plaats tegen de achtergrond van scherpe kritiek op het gastland Qatar vanwege de mensenrechtensituatie, waaronder de behandeling van de LGBTQ-gemeenschap. Qatar zelf verwerpt deze kritiek en noemt ze als racistisch en islamofoob.
Voor meer zie Memri

Minder dan de helft van de mensen in Engeland en Wales beschouwt zichzelf als christen, volgens de meest recente volkstelling - de eerste keer dat een minderheid van de bevolking de officiële godsdienst van het land volgt.
Voor meer zie AP News

Generaal Surovikin omsingelt 30.000 Oekraïense soldaten en ontruimt Bakhmut: De Russen bezetten Kurdyumivka en trekken Klishchiivka binnen en daarmee de zuidelijke aanvoerlijn van de Oekraïners controleren.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Premier Yair Lapid en de stafchef van de Israel Defense Forces Aviv Kohavi hebben woensdag hun steun betuigd aan de militair die een soldaat tot 10 dagen in de militaire gevangenis heeft veroordeeld voor het beschimpen van activisten in de stad Hebron op de Westelijke Jordaanoever, nadat de officier was geconfronteerd met scheldwoorden en bedreigingen en door rechtse politici als doelwit was gekozen voor de disciplinaire uitspraak.
Voor meer zie The Times of Israel

Lapid zegt dat de nieuwe regering "de IDF-soldaten tegen hun commandanten keert." De commandant van Tzabar-bataljon is getroffen door een golf van bedreigingen na de veroordeling van Givati-soldaten wegens het incident in Hebron.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IDF handhaaft het besluit om soldaat die politieke mening uitte in de gevangenis te zetten. 'Ik steun de soldaten van de IDF bij elk gebruik van geweld dat nodig is om een bedreiging te neutraliseren, maar we zullen geen gevallen tolereren waarin soldaten grenzen overschrijden en hun gezagspositie misbruiken', aldus de bevelhebber van het Central Command.
Voor meer zie Arutz Sheva

Een transgender man in het Verenigd Koninkrijk die als vrouw leeft, is veroordeeld tot negen en een half jaar gevangenisstraf voor het zwanger maken van een 14-jarig meisje.
Voor meer zie Breitbart

()  Smotrich, Deri krijgen respectievelijk het ministerie van Financiën en ministerie van Binnenlandse Zaken. Coalitieakkoord wordt naar verwachting woensdag ondertekend na een doorbraak tijdens marathonbesprekingen tussen de partijen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Palestijn gedood in confrontatie met IDF op Westelijke Jordaanoever, de 5e dode in één dag. Militairen zeggen dat verdachte een brandbom naar de troepen gooide, uren nadat een Palestijnse aanvaller werd gedood na car-ramming, en drie anderen gedood in botsingen met militairen.
Voor meer zie The Times of Israel

Libië is de dodelijkste springplank voor illegale immigratie naar Europa. De Internationale Organisatie voor Migratie meldde dat meer dan 20.000 migranten zijn gered van migratiepogingen via de Middellandse Zee. IOM Libië meldt ook dat op deze migratieroute 514 mensen zijn omgekomen en dat dit jaar nog eens 865 migranten worden vermist.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Tientallen Arabieren gooien stenen naar soldaten in Samaria. 1 soldaat is gewond geraakt na aanval tijdens het uitdelen slooporders en de soldaten dan het vuur openen op een man die met een molotovcocktails gooit.
Voor meer zie Arutz Sheva

Netanyahu vraagt Herzog om uitstel om regering te vormen, aldus het rapport. Nu de deadline van 11 december in zicht komt, is Herzog gemachtigd om de kandidaat-premier 14 extra dagen te geven om coalitieafspraken te maken - een verlenging die mogelijk is volgens de wet.
Voor meer zie Ynet

De wedstrijd VS-Iran weerspiegelde een regionale rivaliteit voor veel Arabische fans. In de zuidelijke voorsteden van Beiroet, een centrum van Hezbollah-steun, verzamelden jonge mannen, gehuld in Iraanse vlaggen, zich in een café met een "Dood aan Amerika"-vlag om naar de wedstrijd te kijken. "Wij zijn tegen Amerika in het voetbal, de politiek en al het andere," zei Ali Nehme. "God is met Libanon en Iran."
Voor meer zie Israelhayom

Biden keurt een wapenverkoop van 1 miljard dollar goed aan Qatar op hetzelfde moment dat de VS Iran verslaat in het wereldkampioenschap voetbal. Volgens een persbericht van de Defense Security Cooperation Tuesday bestaat de verkoop aan Qatar uit het "Fixed Site-Low, Slow, Small Unmanned Aircraft System Integrated Defeat System (FS-LIDS) System of Systems en aanverwante apparatuur voor een geraamde kostprijs van 1 miljard dollar".
Voor meer zie The Jewish Press

'Gewelddadig gedrag tegen een burger is onaanvaardbaar.' Israëls aanstaande premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag zowel linkse als rechtse politici opgeroepen om "het Israëlische leger buiten elk politiek debat te laten" na een onderzoek naar het incident in Hebron.
Voor meer zie I24News

We worden klaargestoomd voor de antichrist. Veel IFA voorbidders herkennen anti-christelijke daden - en zelfs anti-christelijke personen - in elk tijdperk en onder de naties. Mao Zedong, Jozef Stalin en Adolf Hitler vermoordden miljoenen van Gods volk in hun streven naar hun eigen exclusieve aanspraken op soevereiniteit.
Verder lezen - NL

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 12: Jezus in de Wijsheidsliteratuur. De boeken in de sectie "wijsheid" van de Schrift zijn Job, Psalmen, Spreuken, Prediker en Hooglied.
Verder lezen - NL

12 Tekenen dat de wereld niet meer normaal is. Veel mensen zeggen dat het vandaag de dag niet anders is dan andere tijden in de geschiedenis. "Zeker, het ziet er nu slecht uit, maar dat was ook zo tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dingen werken op een bepaalde manier, zodat dingen uiteindelijk weer een beetje normaal worden."
Verder lezen - NL


Dinsdag 29 November

()  Op dezelfde dag dat het slachtoffer van de bomaanslag, Elhanan Biton, uit het Shaare Zedek Medical Center werd ontslagen, gaf het ziekenhuis foto's vrij van een boek met Psalmen in zijn zak, die voorkwam dat delen van de granaatscherven hem troffen. Op een foto van het boek zijn de bladzijden te zien die doorboord zijn met daarop het vers uit Psalm 124: "Onze ziel is ontsnapt als een vogel uit de strik van de jagers; de strik brak, en wij ontsnapten."
Voor meer zie United with Israel

Israëlische vrouw, 20 jaar, ernstig gewond bij een auto ramming op de Westelijke Jordaanoever. De aanvaller is doodgeschoten door politie. Slachtoffer met hoofdletsel naar ziekenhuis gebracht na incident bij nederzetting Migron, even ten noorden van Jeruzalem.
Voor meer zie The Times of Israel

IDF geeft een soldaat 10 dagen cel voor het beschimpen van een activist in Hebron. Givati soldaat pochte toen tegen de activisten dat de extreem-rechtse Otzma Yehudit leider, die minister van nationale veiligheid zal worden, "de dingen hier gaat regelen...dan de pret voorbij is." Ben Gvir zegt dat de straf buitensporig is. We mogen de anarchisten die zelf ons eindeloos belasteren niet laten winnen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlische drones vliegen voor het eerst medische voorraden naar grote ziekenhuizen in het hele land. Gadfin haalt partner binnen om autonoom dronenetwerk te creëren voor de levering van medische voorraden aan ziekenhuizen binnen een straal van 200 kilometer.
Voor meer zie The Times of Israel

55% van de Israëli's wil dat IDF terroristen doodt ook die geen bedreiging meer vormen - peiling. Daarnaast steunt iets minder dan de helft (45,5%) van de Israëli's in het zich richten op de burgerbevolking in Gaza om te voorkomen dat raketten op Israël worden afgevuurd, wat een sprong betekent vanaf 27,5% in 2018. Een ruime meerderheid (71%) van de Israëli's steunt het geven van de doodstraf aan terroristen als zij voor moord zijn veroordeeld, tegenover 63% in 2018.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël en de VS houden luchtoefening met een simulatie van een aanval op het Iraanse nucleair programma. De oefening is een van de grootste oefeningen van de Israëlische luchtmacht in jaren en omvat lange afstandsvluchten zoals die welke Israëlische piloten zouden moeten maken om Iran te bereiken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran dreigt families van voetballers te martelen. Teheran gebruikt naar verluidt familieleden van de WK-spelers als verzekeringspolis tegen 'wangedrag,' waaronder de weigering om het volkslied te zingen.
Voor meer zie Arutz Sheva

'Arabieren tegen Joden': Burgemeester waarschuwt dat Israël 'op rand van een burgeroorlog' staat. "Wie het nog niet begrepen heeft, we staan op de rand van een burgeroorlog in de staat Israël en niet met de Haredim [ultra-Orthodoxen] tegen seculiere Joden, maar eerder Arabieren tegen Joden," zei de Akko burgemeester.
Voor meer zie World Israel News

De onuitgesproken genocide op christenen in Nigeria. De zwarte levens die er niet toe doen. Wist u dat in heel Afrika ten zuiden van de Sahara - Nigeria, Mozambique, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Mali, de Democratische Republiek Congo - moslims al jarenlang christenen terroriseren en afslachten?
Verder lezen - NL

()  Verdere vooruitgang in besprekingen tussen Likud en Religieuze Zionistische partijen. De partijen Likud en Religieuze Zionisten zeggen dat zij vooruitgang hebben geboekt in de onderhandelingen en dicht bij de ondertekening van een overeenkomst staan.
Voor meer zie Arutz Sheva

Factcheck: Kaag over de CBDC. In het debat over de CBDC afgelopen woensdag maakte minister van financiën Sigrid Kaag een aantal claims, die zij "feiten" noemt. Ik wil er twee van uitpikken, die gewoon demonstrabel onwaar zijn.
Voor meer zie Unravelations - NL

Onderzoeksjournalist: Braziliaanse leger staat achter president Bolsonaro en gaat actie ondernemen. In Brazilië, waar drie weken geleden presidentsverkiezingen zijn gehouden, is het onrustig. Uit protest tegen de uitslag wierpen aanhangers van de weggestemde president Bolsonaro wegblokkades op. Daarnaast blokkeerden boeren de havens.
Voor meer zie Ninefornews - NL

Toename antisemitisme brengt Duitse Joodse leider ertoe te vertrekken naar Israël en spoort andere Joden aan te vertrekken nu het nog kan. Aanmoediging van geweld en bloeddorst is dagelijkse kost van het PLO-terreurbewind waarmee ze de burgers die onder hun bewind vallen, mee confronteren.
Deze onderwerpen en meer, Uit het nieuws - NL

Tijdens een zeven uur durend verhoor onder ede in verband met een rechtszaak waarin hij en andere ambtenaren van de regering Biden zouden hebben samengespannen met sociale media bedrijven om inhoud in verband met COVID-19 te censureren, zei Dr. Anthony Fauci dat hij zich "geen duidelijke details kon herinneren die licht zouden werpen op zijn betrokkenheid bij de onderdrukking van spraak."
Voor meer zie Children's Health Defense

Het Iraanse volk wil vrede met de Israëli's! Israëlische fans zijn massaal naar het WK in Qatar gegaan, waardoor Israëliërs en burgers van naties zonder vreedzame banden met de Joodse staat elkaar veelvuldig hebben kunnen ontmoeten. Hoewel er een aantal ontmoetingen zijn geweest die verre van aangenaam waren voor de Israëli's, is een van de meest hartverwarmende relaties die tussen het Iraanse en Israëlische volk.
Voor meer zie United with Israel

Ayelet Shaked: Totdat hij werd aangeklaagd, verzette Netanyahu zich tegen elke hervorming van het rechtssysteem. De demissionair minister van Binnenlandse Zaken zegt dat Netanyahu altijd de voorkeur heeft gegeven aan een regering met links en de reden dat er nu een rechtse regering is gevormd is dat de andere partijen hem boycotten.
Voor meer zie Arutz Sheva

Spant de regering Biden samen met Rusland om Iran toe te staan nucleair te gaan. De mullahs breiden nu vrijelijk hun kernwapenprogramma uit in het verrijken van uranium tot bijna het niveau van wapens. .
Verder lezen - NL

Heiligen in de Verdrukking: Ongeboren schapen. Wij vertellen het; de meesten luisteren niet. Hulpeloosheid is wat we vaak voelen als gelovigen die de opname steeds dichterbij zien komen en wat er op hen afkomt die achterblijven.
Verder lezen - NL

Een vurig einde van het jaar, een explosief teken van wat komen gaat. De week na Thanksgiving heeft een vurige start - letterlijk. Mauna Loa op Hawaii's Big Island, 's werelds grootste actieve vulkaan, is voor het eerst sinds 1984 uitgebarsten.
Verder lezen - NL


Maandag 28 November

()  Iranian Supreme Leider Ali Khamenei: Alle Amerikaanse presidenten hebben tegen Iran gevochten; sommigen zijn dood en sommigen leven nog, Hij verwees ook naar de Amerikaanse president Joe Biden als een "demente man" die Iran en de Iraniërs wil redden, hij vroeg het publiek om allen zich tegen Amerika te keren. Het publiek scandeerde: "Dood aan Amerika!"
Voor meer zie Memri

Meer dan 70 procent van de kinderen tussen 7 en 12 jaar is nu bang voor klimaatverandering zo blijkt uit onderzoek van een Britse start-up.
Voor meer zie Breitbart

Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling in cirkels over de hele wereld? Bekijk de twitter en youtube video's
Voor meer zie Endofdreams

Een video van een voertuig dat vorige week in Montreal, Canada, een kinderwagen ramde die door een zichtbaar joodse moeder wordt geduwd, deze werd door leden van de joodse gemeenschap verspreid nadat de politie weigerde de video vrij te geven. De baby bleef wonderlijk genoeg ongedeerd.
Voor meer zie World Israel News

Westerse militaire bron: "De belangrijkste reden om 30.000 Amerikaanse soldaten in Jordanië te hebben is om het te stabiliseren voor het geval het zwakke regime valt en om een nieuw regime te ondersteunen, In 2021 hebben we de koning ervan weerhouden een oorlog te ontketenen tussen de in het geheim zwaar bewapende Palestijnse meerderheid en zijn Bedoeïen provocateurs."
Bron Twitter

Gevecht tussen IDF-soldaten en linkse activisten hebben vrijdag geleid tot de schorsing van deze soldaten. IDF schorst soldaten na confrontatie met linkse activisten in Hebron. De groep reisde naar de stad om Palestijnen te ontmoeten na de botsingen met Israëliërs van vorige week. De IDF veroordeelt de acties van de soldaten en zegt dat "het gebruikte geweld niet strookt met de waarden van het leger." Ben-Gvir: "Ik ken deze linkse mensen goed die naar Hebron komen. Ze provoceren de soldaten, beledigen hen en vallen hen vaak ook aan."
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnse activist bevestigt Hebron-incident met soldaat werd uitgelokt voor een video. Op video opgenomen confrontatie werd gebruikt om Israël internationaal zwart te maken en de leugen van een onderdrukkende “apartheids”-stijl bezetting kracht bij te zetten.
Voor meer zie Israel Today - NL

Otzma Yehudit MK: "Linkse provocateurs moeten afstand houden van Hebron. "Ik weet hoe het is om te proberen hun te negeren en het gespuug en gevloek," zegt MK Yitzhak Wasserlauf. "Ik heb in Hebron gediend."
Voor meer zie Arutz Sheva

MK Rabbi Eliyahu aan INN: "We gaan terug om controle te krijgen over de Tempelberg. Rabbijn Amichai Eliyahu eist harde maatregelen tegen activisten die de IDF hinderen en streven naar herbouw van de tempel in Jeruzalem.
Voor meer zie Arutz Sheva

Islamitische schoolkinderen in Londen zingen over de uitroeiing van het wereldjodendom. Een aan Iran gelieerde school in Londen leert haar leerlingen een populair lied over de islamitische apocalyps, wanneer alle Joden moeten sterven, zo bleek donderdag uit een onderzoek van de Jewish Chronicle (JC).
Voor meer zie World Israel News

Oog om oog: hoe het lichaam van een ontvoerde Israëlische tiener werd teruggebracht. De echte reden. Een kijkje achter de schermen bij een echte misdaadverhaal en een ander voorbeeld van hoe de Druzen deel uitmaken van Israël.
Voor meer zie Israel Today - NL

()  Onthuld: Tientallen gemeenschappen in Judea en Samaria krijgen een officiële erkenning. Binnen 60 dagen na de beëdiging van Netanyahu als premier neemt het kabinet een resolutie aan die onteigening van grond mogelijk maakt om de status van de voorheen ongeautoriseerde gemeenschappen af te ronden, met zware investeringen in infrastructuur en veiligheidsmaatregelen.
Voor meer zie Israelhayom

De EU is boos. Dat de VS profiteren van de oorlog in Oekraïne ten koste van de EU is voor elke deskundige duidelijk. De VS verkopen hun fracked gas aan de EU tegen opgeblazen prijzen, waardoor de EU-economie gedwongen wordt productielocaties in andere delen van de wereld te zoeken.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Ben Gvir wil topadviseur met lange geschiedenis van extremisme aanstellen als zijn stafchef. Chanamel Dorfman, die in het verleden door Shin Bet werd omschreven als een gevaar voor de samenleving, zou de leiding krijgen over het ministerie dat toezicht houdt op de politie, die hij heeft omschreven als "racistisch" en "antisemitisch."
Voor meer zie The Times of Israel

'Waanzin, onwerkelijk': Netanyahu wordt bekritiseerd over een deal met anti-pluralistische, homofobe MK. Politici van de vertrekkende coalitie zeggen dat de overeenkomst van de Likud-chef om Avi Maoz de leiding te geven over Israëls Joodse identiteit een 'klap in het gezicht' is, en Israël 'in de afgrond kan storten.'
Voor meer zie The Times of Israel

Likud wil de nieuwsafdeling van de publieke omroep sluiten. Partij zegt dat deze maatregel geen deel uitmaakt van coalitiebesprekingen. Netanyahu en andere partijleden zijn al lang tegen deze nieuwsdivisie waarop oppositie-MK zegt: '1e les in de school van dictators... media het zwijgen opleggen.'
Voor meer zie The Times of Israel

Iran publiceert lijst van "gevoelige" plaatsen in Israël om in toekomstige oorlog aan te vallen. Irans lijst van "gevoelige" locaties omvat de Knesset, regeringsgebouwen, magazijnen, faciliteiten en instellingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Likud-voorzitter MK Benjamin Netanyahu en Religieuze Zionistische Partij (RZP) voorzitter MK Bezalel Smotrich zijn maandagmiddag bijeengekomen in een poging afspraken te maken over de bevoegdheden die Smotrich in de nieuwe regering zal krijgen. Maar er is geen doorbraak bereikt. Ook met andere partijeen niet.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Drie Druzische IDF-soldaten zijn gearresteerd voor gooien van een explosief naar een Palestijns huis. De IDF-woordvoerderseenheid zegt dat een vooronderzoek naar het incident gaande is en dat vermoed wordt dat de aanval een reactie was op de ontvoering van de Druzische tiener Tiran Fero door Palestijnen vorige week.
Voor meer zie Ynet

Waarom is er een oorlog in de hemel in Openbaring? >Praat met de meeste mensen over Openbaring, en je krijgt vreemde blikken. Brian Hedges van Christianity.com verwoordde dit het beste: "Openbaring is notoir moeilijk te begrijpen - zo vreemd zelfs, dat de meesten van ons het gewoon maar helemaal vermijden.
Verder lezen - NL

De infrastructuur van de antichrist. We leven in het tijdperk van bewaking. Camera's (gekoppeld aan gezichtsherkenningssystemen), satellieten, straatsensoren, nummerplaatlezers, drones, creditcards, computers, telefoons, televisies, "slimme" apparaten en andere technologieën volgen elke beweging die we maken.
Verder lezen - NL

Het mysterie van jezus van genesis tot openbaring - deel 11: Jezus in het boek Esther.>De setting van het boek Esther is ongeveer honderd jaar na het hoogtepunt van de Babylonische ballingschap.
Verder lezen - NL



Via een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaring



Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina