Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 9 Februari

()  Bevrijdde gijzelaars dringen bij Netanyahu aan op een akkoord, ook al is 'de prijs ondraaglijk.' ...Ze reageerden op Netanyahu's openlijke afwijzing van de voorwaarden die Hamas de dag ervoor bekend had gemaakt, in een persconferentie die vlak voor hun toespraak werd gehouden. Netanyahu zei dat "iedereen zou weigeren" wat hij beschouwde als "waanzinnige eisen" en legde uit dat "toegeven" aan die eisen "niet zal leiden tot de vrijlating van de gijzelaars. Het zal alleen maar uitnodigen tot een nieuw bloedbad."
Voor meer zie World Israel News

We zijn allemaal voorgelogen: Gaza was een moderne, ontwikkelde stad vóór 7 oktober. De Gazastrook wordt al jaren door anti-Israël activisten en media vergeleken met een openluchtgevangenis. Nu deelt IDF-reservist Roi Yanovsky wat hij in werkelijkheid zag:
Voor meer zie The Jerusalem Post - Vertaling - NL

Verwarde, lethargische Biden vergeet naam van terreurgroep Hamas. Biden zegt niets over de naam van de terreurgroep die centraal staat in het huidige conflict en noemt Hamas "de oppositie." ..."Er is wat beweging, en ik wil niet, ik wil niet, laat ik mijn woorden kiezen - er is wat beweging. Er is een reactie van de oppositie, maar..." zo stamelde Biden.
Voor meer zie World Israel News

In een persconferentie op woensdagavond bekritiseerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu het uitvoerend bevel van de Amerikaanse president Joe Biden om sancties op te leggen aan kolonisten die door het ministerie van Buitenlandse Zaken als "extremistisch" worden beschouwd vanwege beschuldigingen van gewelddadig gedrag tegen Palestijnen. "Dit bevel is zeer streng en ongepast en schaadt een hele bevolking van gezagsgetrouwe burgers, waaronder soldaten die sneuvelden in de strijd om Hamas uit te schakelen."
Voor meer zie World Israel News

Saoedische topjournalisten: VS schrikt Iran niet af, dat zou de regio destabiliseren. De VS behandelde Iran vriendelijk, en Iran vergold het met slechtheid. De internationale Saoedische pers (d.w.z. de Saoedische pers die buiten het koninkrijk wordt gepubliceerd) is de laatste tijd steeds kritischer geworden over het beleid van de regering Biden ten opzichte van Iran en zijn milities in de regio. Tegen de achtergrond van de oorlog in Gaza hebben Iran en de daaraan gelieerde milities hun aanvallen op de Amerikaanse troepen in Irak en Syrië hernieuwd.
Voor meer zie Memri

Hooggerechtshof lijkt Trump te steunen in zaak stembiljettenuitslag. Het Hooggerechtshof heeft op 8 februari de mondelinge argumenten gehoord in de geruchtmakende zaak over het verzoek van voormalig president Donald Trump om op het stembiljet van de voorverkiezingen in Colorado te blijven staan.
Voor meer zie The Epoch Times - Vertaling - NL

Rapport bewijst dat Hamas aantallen burgerslachtoffers in Gaza manipuleert. Mediaberichten over sterfgevallen van Gazanen citeren vaak vaag 'betrouwbare mediabronnen' die geen overheidsbronnen of onafhankelijk geverifieerde bronnen zijn, maar afkomstig zijn van online nieuwsclips.
Voor meer zie United with Israel

IDF vindt kerker in Khan Yunis waar gijzelaars werden vastgehouden. Volgens het Israëlische leger werden daar zo’n 12 gijzelaars vastgehouden.
Voor meer zie Israel Today - NL

Miami Imam Dr. Fadi Kablawi: We zijn hier niet om iemand te doden; als we jullie land kunnen innemen en de Shari'a-wet kunnen invoeren, zullen we dat doen, maar alleen volgens jullie wetten, door de meerderheid te worden; ik ben hier om Amerika te bekeren; zionisme is het probleem van de wereld.
Voor meer zie Memri

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 9 februari 2024.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Waarom de Dag des Oordeels komt. Pastor JD legt uit waarom Gods dag des oordeels eerder komt dan iemand zich kan voorstellen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Vanuit Shomron. De vele regens van de afgelopen weken hebben ertoe geleid dat overal de kalaniot, de Israelische anemonen, het landschap sieren. Israel's natuur is in dit jaargetijde schitterend. Ook de amandelbloesem laat zich zien. De amandelboom bloeit als eerste van de bomen in Israel en heet ook niet voor niets de shakeed, de uitkijker, de wachter.
Verder lezen - NL

()  Zeldzame dagaanvallen gericht op Syrisch militair vliegveld bij Damascus. De aanvallen komen slechts enkele dagen nadat vermeende Israëlische luchtaanvallen waren gericht op locaties in Homs in centraal Syrië. De Syrische luchtafweer werd geactiveerd nadat Israëlische luchtaanvallen zouden zijn uitgevoerd op doelen in de omgeving van Damascus op vrijdagmiddag, volgens eerste berichten van Syrische media.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een snelle blik op de 21e eeuw tot nu toe. We zijn nog niet een kwart van de 21e eeuw ver, maar er zijn al een paar duidelijke structurele trends zichtbaar, ook al is het onmogelijk om de volgende "zwarte zwanen" - radicaal onvoorspelbare gebeurtenissen met verstrekkende gevolgen - te voorspellen. Hier zijn vier van die trends.
Verder lezen - NL

Hoofd infanterie IDF naar de 'Post': Israël kan een oorlog met meerdere fronten aan. Hezbollah zou harder hebben toegeslagen als het niet was afgeschrikt door leger, zegt Brig.-Gen. Oliel. Ondanks het verlies van meer dan 500 soldaten, waaronder 300 in de infanterie, blijft de IDF klaar om dreigingen op alle fronten het hoofd te bieden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Defensie stelt voor om de Gazaanse handelaars de humanitaire hulp uit te laten delen. Yoav Gallant stelt een plan voor aan het cabinet om ervoor te zorgen dat humanitaire hulp Gazaanse burgers bereikt, in plaats van Hamas-terroristen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Honderden lichamen zijn naar Israël gebracht voor onderzoek. Meer dan 350 lichamen zijn vanuit Gaza naar Israël gebracht om te zoeken naar lichamen van gijzelaars. De lichamen worden geïnspecteerd door het Instituut voor Forensische Geneeskunde en de lichamen die niet van gijzelaars blijken te zijn, worden teruggestuurd naar Gaza.
Voor meer zie Arutz Sheva

Geloof het of niet maar de VN telt Joden die de Tempelberg bezoeken als 'kolonisten-geweld.' Hakol Hayehudi verslaggever Elchanan Groner presenteerde donderdag een VN Excel sheet waarop Joodse bezoeken aan de Tempelberg worden afgeschilderd als gewelddadige incidenten.
Voor meer zie The Jewish Press

Biden noemt reactie van Israël in Gaza 'overdreven.' Zijn regering heeft ook een memorandum uitgegeven waarin staat dat ontvangers van Amerikaanse militaire hulp 'geloofwaardige' garanties moeten geven dat ze zich houden aan het internationaal recht.
Voor meer zie I24News

Een droom over de naties. Ik (Caroline Hyde) heb nog nooit een droom gehad die zich twaalf keer herhaalde in één nacht! Ik keek naar de ogen van de L-rd die het Arabische volk doorkruiste, en in het bijzonder was Hij gericht op Saoedi-Arabië en VAE.
Verder lezen - NL

De voortdurende innerlijke strijd van het Joodse volk - fysiek en spiritueel. Voor de ongelovige wereld is blindheid alleen zichtbaar in zijn fysieke vorm. Maar voor ons die geloven, weten we dat er twee soorten blindheid zijn - lichamelijk en geestelijk.
Verder lezen - NL

Daniël en de droom: voeten van ijzer en klei. Het was niet precies Daniëls droom. Het visioen van een beeld met voeten van ijzer en klei stond in de droom van koning Nebukadnessar, en hij wilde niemand vertellen wat hij had gezien.
Verder lezen - NL

Kruitvat: Deel 15, De eigenzinnige zoektocht van de samenleving naar liefde en waarheid. Als de samenleving het gemeenschappelijke geloof in een God die absolute waarheid en morele wetten oplegt heeft losgelaten, dan hebben we niet langer een gemeenschappelijke leidraad van goed en kwaad om ons te verenigen.
Verder lezen - NL


Donderdag 8 Februari

()  Israëlische delegatie naar Caïro voor onderhandelingen over een gijzelingsovereenkomst, volgens berichten. Een Hamas-delegatie onder leiding van Ismail Haniyeh is naar verluidt ook in de Egyptische hoofdstad, waar functionarissen zeggen dat er minstens 10 dagen van besprekingen nodig zijn voordat een staakt-het-vuren van kracht kan worden als eerste fase van de deal.
Voor meer zie Ynet

Gallant: Kans op oorlog aan noordelijk front is aanzienlijk. Israël's defensiechef zegt dat de regering 'dichter bij een beslissing komt' over hoe Hezbollah aan te pakken. Terwijl de Israëlische troepen de strijd met Hamas in de Gazastrook voortzetten, vertelde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant maandag aan Jewish Insider dat er een overweldigende kans is dat er een tweede front in het noorden wordt geopend.
Voor meer zie JewishInsider

Het Internationaal Gerechtshof, de belangrijkste rechterlijke instantie van de Verenigde Naties in Den Haag, heeft dinsdag bekendgemaakt dat Nawaf Salam is gekozen tot president van het hof. Salam, rechter en voormalig Libanees ambassadeur bij de Verenigde Naties, is sinds 2018 lid van het ICJ. Hij was een van de rechters die de zaak van Zuid-Afrika tegen Israël behandelde, waarin de Joodse staat werd beschuldigd van genocide in Gaza. Salam heeft een geschiedenis van anti-Israël commentaren op sociale media.
Voor meer zie Israel365 News

Een leider van een Joodse gemeenschap is zich gaan uitspreken over een complot om hem te vermoorden dat in 2021 werd verijdeld. Aron Verständig, voorzitter van de Officiële Raad van Zweedse Joodse gemeenschappen, vertelde Radio Zweden over de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde die twee slapende agenten stuurde - het koppel Mahdi Ramezani en Fereshteh Sanaeifarid - die werden geactiveerd nadat ze vijf jaar in het Scandinavische land hadden gewoond.
Voor meer zie Israel365 News

Gideon Sa'ar: Humanitaire hulp aan de Gazastrook moet onmiddellijk worden stopgezet. New Hope voorzitter spreekt met activisten en roept op tot onmiddellijke stopzetting van de humanitaire hulp aan de Gazastrook.
Voor meer zie Arutz Sheva

Hamas wil controle over noordelijke Gazastrook. Met humanitaire hulp wil de terreurgroep bewijzen dat het nog steeds de leiding heeft in de Gazastrook. Ondanks de inspanningen van Israël doet Hamas aanzienlijke pogingen om hun controle over de noordelijke Gazastrook te vernieuwen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Geen vredesbesprekingen met Israël zonder tweestatenoplossing, zegt Saoedi-Arabië. Het koninkrijk verklaarde zijn standvastige standpunt tegenover Washington over de Palestijnse kwestie te bevestigen in het licht van de aan Kirby toegeschreven opmerkingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran heeft genoeg verrijkt uranium voor wapens om in één week een kernbom te maken, volgens het Institute for Science and International Security. Het in Washington gevestigde instituut heeft de dreiging voor Iran voor het eerst sinds het instituut Iran in de jaren 90 begon te volgen, verhoogd naar het niveau "Extreem Gevaar", de hoogste van de zes classificaties.
Voor meer zie World Israel News

Netanyahu verwerpt plan voor wapenstilstand met Hamas na ontmoeting met Blinken. "De dag erna is de dag na Hamas. Heel Hamas," zei Netanyahu op een persconferentie, terwijl hij zei dat het Israëlische leger meer dan de helft van de strijdkrachten van Hamas had gedood of verwond tijdens de vier maanden durende oorlog.
Voor meer zie Israelhayom

Verklaring van premier Benjamin Netanyahu op Facebook: "Vanavond wil ik met u spreken over de totale overwinning. Onze veiligheid en de vooruitzichten op vrede in het Midden-Oosten... | Door de premier van Israël |
Voor meer zie Facebook - Vertaling - NL

()  Eén soldaat ernstig gewond na inslag van Hezbollah-raket op IDF-basis bij Libanon. Twee andere soldaten raakten licht gewond bij het incident. Talrijke antitankraketten werden donderdag vanuit Libanon afgevuurd op de gebieden Kiryat Shmona, Biranit en de berg Hermon in het noorden van Israël.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In de geschiedenis van gewapende conflicten is er geen precedent bekend voor de omvang en inspanning van het evacuatieprogramma van de Israel Defense Force in de Gazastrook. Sinds het begin van de oorlog heeft de IDF zo'n 1,5 miljoen Gazaanse burgers geëvacueerd in een poging hen uit de gevarenzone te halen, waarbij gebruik werd gemaakt van een scala aan middelen.
Voor meer zie United with Israel

VS doodt een hooggeplaatste Kata'ib Hezbollah-commandanten met een droneaanval in Bagdad. Washington verklaarde dat de aanval een reactie was op aanvallen van door Iran gesteunde milities op Amerikaanse troepen in de regio, waaronder een droneaanval waarbij drie soldaten omkwamen in Jordanië op 28 januari.
Voor meer zie JNS

Blinken: 7 okt. mag geen vrijbrief zijn voor Israël om anderen te ontmenselijken. De VS hebben "duidelijk gemaakt dat Israël het volste recht heeft om Hamas en andere terroristische organisaties te confronteren". zei Blinken. Voormalig Israëlische ambassadeur in de VS Michael Oren viel Blinken aan vanwege zijn woorden. Wanneer Blinken "Israël - onnauwkeurig, oneerlijk en lasterlijk - beschuldigt van het ontmenselijken van Palestijnen, ontmenselijkt hij ons en draagt hij bij aan de delegitimatie van Israël en de demonisering van Joden wereldwijd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Min. van Financiën schrapt belastingvoordelen UNRWA. De stap komt op een moment dat premier Netanyahu er bij de VS op aandrong om alternatieven te vinden voor de organisatie in het licht van haar deelname aan het bloedbad van 7 oktober.
Voor meer zie Arutz Sheva

Premier Netanyahu vertelde minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat Israël geen operatie in Rafah zou starten voordat er met Egypte was gecoördineerd. Ondanks een recente bewering van premier Netanyahu dat hij de IDF opdracht had gegeven om operaties in Rafah te beginnen, meldt Kan dat tijdens ontmoetingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken met Israëlische politieke functionarissen, hem werd beloofd dat Israël niet zou beginnen met operaties in Rafah of de Philadelphi-corridor zonder volledige coördinatie met Egypte.
Voor meer zie Arutz Sheva

Haredi-wijken zijn kwetsbaar voor Arabische infiltratie. Bewoners van wijken in Modi'in Illit waarschuwen voor gevaar van grote betonnen tunnels die hun huizen verbinden met de stad Bil'in van de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie Arutz Sheva

Escalerend geweld in Nederland: Schokkende aanvallen door migranten vastgelegd op film op Nederlandse treinstations. ...Ondertussen hebben de reguliere Nederlandse media weinig aandacht besteed aan deze gewelddadige aanvallen en proberen ze opnieuw de problemen te verbergen die worden veroorzaakt door massale illegale immigratie.
Voor meer zie RAIR

Voormalig minister Shaked: We hebben een eenmalige kans om UNRWA af te schaffen. Ayelet Shaked: We moeten een perimeter hebben, wat zal zijn als een veilige zone die niemand kan betreden en onze dorpen zullen niet meer op een paar meter van Hamas-troepen liggen.
Voor meer zie Arutz Sheva - Vertaling - NL

Palestijnse vertegenwoordigers willen geen tweestatenoplossing; zij willen de Endlösung. De pestkop op het schoolplein die het kleine meisje blauwe plekken geeft. De misdadiger die een oude vrouw op de rails van de metro dood duwt. De bende die een juwelierszaak overvalt en de eigenaar neersteekt. De lafaard die een auto overvalt en de bestuurder neerschiet.
Verder lezen - NL

Naderende hoefslagen: De tekenen die we tientallen jaren geleden zagen, verbleken in vergelijking met wat we vandaag zien. Niet lang na de publicatie in 1983 kocht ik Billy Grahams boek, Approaching Hoofbeats. Ik kan me niet herinneren wat ik allemaal dacht toen ik het veertig jaar geleden las, maar ik weet wel dat het boek hoop gaf over de nabijheid van de opname.
Verder lezen - NL


Woensdag 7 Februari

()  Rechtse ministers hekelen IDF over een oefening waarin kolonisten Palestijnen ontvoeren. Het leger zegt dat de oefening een van de 'extreme scenario's' was waarvoor troepen oefenden, en verontschuldigt zich voor de vesten die als 'vijandelijke troepen' werden bestempeld en die werden gedragen door soldaten die zich voordeden als kolonisten. Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir zei dat de militaire functionarissen die het bevel gaven om "de kolonisten af te schilderen als de vijand en de Palestijnen als het slachtoffer, een ernstige morele blindheid hebben."
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft het leger tot het einde van de week de tijd gegeven om alternatieven te vinden voor UNRWA en voor de distributie van humanitaire hulp in de Gazastrook. De stafchef van de Israël Defense Forces, Lt. Gen. Herzi Halevi, is belast met het leiden van de inspanningen om het door terreur geteisterde agentschap van de Verenigde Naties te vervangen.
Voor meer zie JNS

Na 20 dagen nog geen bewijs of de gijzelaars essentiële hun medicijnen krijgen. Humanitaire hulp blijft Gaza binnenstromen ondanks dat Hamas zich niet aan de afspraak heeft gehouden om de gijzelaars van medicijnen te voorzien.
Voor meer zie All Israel News

De Hamas terrorist droeg Tzitzit. Majoor Yair, commandant van een sluipschuttersteam dat diende in Gaza, beschreef zijn ervaringen aan Ayala Hasson op Kan News. Yair's brigade verliet het slagveld een maand geleden, maar hij kreeg een telefoontje van zijn brigadecommandant over een andere brigade die een aanvulling van sluipschutters nodig had.
Verder lezen - NL

Israël zal 65.000 buitenlandse arbeiders uit India, Sri Lanka en Oezbekistan binnenhalen om Palestijnse bouwvakkers te vervangen tijdens de oorlog met Hamas, zo maakte het kabinet van de premier zondag bekend.
Voor meer zie Israel365 News

IDF hoorde over de Hamas-invasie een week voor 7 oktober, onthult een veiligheidschef. Het hoofd van de beveiliging van het Nova muziekfestival kreeg een waarschuwing over een invasie en gaf die door aan de IDF-autoriteiten.
Voor meer zie World Israel News

Palestijns politiek analist Zaid Alayoubi: Iedereen in Gaza klaagt over Hamas en zegt dat het de mensen vermoordt; ik vraag Ismail Haniyeh: Hoe heeft Palestina geprofiteerd van 7 oktober, waar is de bevrijding die u beloofde?
Voor meer zie Memri

IDF bevestigt dat 32 van 136 resterende gijzelaars dood zijn. Hun families zijn op de hoogte gebracht, volgens vier militaire functionarissen geciteerd door "The New York Times".
Voor meer zie JNS

Hamas stelt staakt-het-vuren in 3 fasen voor over 135 dagen met einde aan de oorlog. Volgens het voorstel zouden de terroristen de resterende Israëlische gijzelaars die ze op 7 oktober gevangen hadden genomen, ruilen voor Palestijnse gevangenen. De wederopbouw van Gaza zou beginnen, Israëlische troepen zouden zich volledig terugtrekken en lichamen en overblijfselen zouden worden uitgewisseld.
Voor meer zie Iisraelhayom

Volledige vijandigheid: De regering Biden en Israël. Door Caroline Glick. De groep Moeders van IDF-soldaten leidde vorige week een demonstratie van legermoeders, reservisten bij de Israël Defense Forces, nabestaanden en andere bezorgde burgers buiten de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. Ze eisten dat president Joe Biden zou stoppen met het gebruiken van macht om Israël te dwingen Hamas te bevoorraden.
Verder lezen - NL

Israëls oorlog tegen Hamas is het minst dodelijke conflict in de regio. “Er zijn drie soorten leugens: Leugens, vervloekte leugens en statistieken.” De berichtgeving in de media over de oorlog tussen Israël en Hamas bevatte veel van alle drie.
Voor meer zie Israel Today - NL

()  Joodse zangeres gaf een gewaagde verklaring ter ondersteuning van gijzelaars tijdens Grammy's. De Joodse zangeres en songwriter Montana Tucker toonde haar steun aan de Israëliërs die nog steeds gegijzeld worden door Hamas in Gaza tijdens de 66e jaarlijkse Grammy Awards op zondagavond, een jaarlijkse ceremonie die gehouden wordt om de meest geprezen artiesten van de platenindustrie te eren.
Voor meer zie United with Israel

Tucker Carlson bevestigt dat hij Vladimir Poetin interviewt. De controversiële ex-Fox News presentator is in Moskou om met de Russische leider te praten. ...Carlson zegt dat er meer aan de hand is en dat de westerse media hun publiek misleiden. "Hun media is corrupt. Ze liegen tegen hun lezers en kijkers en dat doen ze meestal door iets weg te laten," aldus Carlson. "We zijn hier niet omdat we van Vladimir Poetin houden. We zijn hier omdat we van de Verenigde Staten houden, en we willen dat de Verenigde Staten welvarend en vrij blijven," voegde hij eraan toe.
Voor meer zie Politico

Einde van de leiders van Hamas: Op weg naar ballingschap van de hooggeplaatste leden van de terreurgroep? Volgens een bericht op Channel 13 hebben Israël en de VS onlangs een plan besproken voor de verbanning van hooggeplaatste Hamasleden als onderdeel van een bredere deal.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het bezoek van de Argentijnse president Javier Milei aan Israël werd breed uitgemeten in Arabischtalige kanalen, waarbij velen wezen op het feit dat hij aankwam op Ben Gurion Airport aan boord van een Israëlisch El Al-vliegtuig en met commentatoren die zijn belofte aan de kaak stelden om de ambassade van zijn land te verplaatsen van Tel Aviv naar de hoofdstad Jeruzalem, als een partner in Zionisme.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Demonstranten slapen in tenten bij grensovergang Gaza. Activisten die protesteren tegen het binnenlaten van hulpvrachtwagens in Gaza terwijl Hamas meer dan 100 gijzelaars vasthoudt, slapen naast de grensovergang Kerem Shalom.
Voor meer zie Arutz Sheva

Premier Netanyahu gaf de Mossad toestemming om te onderhandelen over een staakt-het-vuren in Gaza voordat hij het Oorlogskabinet informeerde over de deal. Volgens het rapport vroeg Qatar om een staakt-het-vuren tijdens een periode van vooruitgang tussen de fasen, zodat tussen elke fase de onderhandelingen tussen de twee partijen konden worden voortgezet.
Voor meer zie Arutz Sheva

Microsoft heeft een diepgaand rapport uitgebracht over Iraanse cyber- en beïnvloedingsactiviteiten voor en na de door Hamas geleide aanval van 7 oktober, waarin staat dat Iran en zijn staatsgroepen reactief op de aanval hebben gereageerd.
Voor meer zie I24News

'Israël is geen bananenrepubliek', zegt een ambtenaar te midden van Blinken-Halevi controverse. Een ambtenaar vertelde Israel Hayom dat een ontmoeting tussen een minister van Buitenlandse Zaken en een militaire ambtenaar zonder de aanwezigheid van een civiele ambtenaar niet gebruikelijk was in internationale betrekkingen en daarom weigerde Netanyahu's kantoor een privé-ontmoeting tussen Blinken en de stafchef goed te keuren. "Israël is geen bananenrepubliek," zei de ambtenaar.
Voor meer zie ‘Israelhayom

Zo duidelijk als het maar kan: De Bijbel is duidelijk over de opname... Waarom dan al dat debat? Eerste Thessalonicenzen 4 zegt: "Dan zullen wij, die leven en overblijven, samen met hen in de wolken worden opgenomen om de Heer in de lucht te ontmoeten. En zo zullen wij altijd bij de Heer zijn.
Verder lezen - NL

Kruitvat: Deel 14, gekaapte passies en vertroebelde waarheid. Polariseer de menigte via "Oorzaken." Of we het nu willen toegeven of niet, we hebben allemaal de diepgewortelde behoefte om te geloven dat ons leven een doel en betekenis heeft. Zoals eerder gezegd, in een wereld waar de waarheid moeilijk te vinden is, zetten velen zich in om aan deze behoefte te voldoen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 6 Februari

()  Ministers vragen om een pauze in de humanitaire hulp als uit cijfers blijkt dat 60% bij Hamas terechtkomt. "Zelfs 10% van de humanitaire hulp die Hamas bereikt is al zeer ernstig, dus 60% is echt slecht," zegt een hoge ambtenaar die bij de zaak betrokken is. "Het betekent dat meer dan de helft van de bevolking in Gaza nog steeds uit de hand van Hamas eet. Dit is een gebeurtenis die de hele militaire prestatie en het doel om Hamas in elkaar te laten storten in gevaar brengt."
Voor meer zie Israelhayom

Hamas probeert zijn bestuurlijke capaciteiten te herstellen in gebieden van de Gazastrook waaruit Israëlische troepen zich hebben teruggetrokken, door politieagenten in te zetten en ambtenaren gedeeltelijk salaris uit te betalen. Vier inwoners van Gaza City vertelden aan Associated Press dat de terreurgroep zowel agenten in uniform als in burger heeft gestuurd in de buurt van het hoofdkwartier van de politie en andere overheidskantoren, evenals het Shifa Ziekenhuis, dat Israël in november vorig jaar ontmaskerde als een commandocentrum van Hamas dat werd gebruikt om gijzelaars vast te houden.
Voor meer zie Israel365 News

Waarom de westerse liberale elites Benjamin Netanyahu haten. Als je de situatie in Israël in de gaten hebt gehouden, is je een tegenstrijdigheid opgevallen. Aan de ene kant staan de Amerikanen, Britten, Australiërs en EU-politici en -ambtenaren in de rij voor fotomomenten aan de grens met Gaza om hun solidariteit te betuigen met de afschuwelijke Hamas-aanval van 7 oktober.
Verder lezen - NL

Israëls lange oorlog voor het Westen. Op 17 januari 2024 bracht de Council for a Secure America (CSA) de laatste update uit van zijn rapport "Israel-Hamas War", waarmee 100 dagen sinds het begin van de oorlog worden gemarkeerd. De update is de derde in een reeks die volgt op CSA's 50- en 70-daagse oorlogsrapporten. Vanaf het begin van deze rapporten was de echte vraag hoe lang ze zouden moeten worden uitgegeven.
Verder lezen - NL

De vooraanstaande denktank in Washington, de International Crisis Group, die een grote invloed heeft gehad bij de onderhandelingen over de nucleaire overeenkomst van de Verenigde Staten met Iran, heeft uitgebreide maar tot nu toe niet openbaar gemaakte banden met het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Islamitische Republiek, volgens een rapport van Iran International, een Perzisch-talig nieuwskanaal dat vaak op gespannen voet staat met de Iraanse regering, dat beweert dat het theocratische regime de experts heeft gebruikt "om namens haar te lobbyen bij de Amerikaanse regering".
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische banken hebben de rekeningen van twee inwoners van Judea bevroren, kort nadat de Verenigde Staten sancties aankondigden voor vermeende aanvallen op naburige Palestijnen. Bank Leumi-Israëls grootste bank informeerde Yinon Levi, een boer, per telefoon dat zowel zijn privé- als zakelijke rekeningen zouden worden gesloten, met onmiddellijke ingang, meldden Israëlische media op zondag. Levi is niet aangeklaagd of veroordeeld voor misdaden in Israël.
Voor meer zie JNS

IDF-reservisten en families gegijzelden marcheren “tot de overwinning.” “Ze hebben ons de oorlog ingestuurd en we verwachten dat een deel van de Gazastrook voor onbepaalde tijd onder Israëlische controle blijft.”
Voor meer zie Israel Today - NL

Devotionals. We weten dat alle dingen meewerken ten goede voor hen die God liefhebben, voor hen die geroepen zijn naar zijn voornemen. Is dat waar? Ja. Ben ik blij dat het waar is? Ja. En wanneer is het waar? Nu.
Verder lezen - NL

Kijken: Het gebedslied van een joodse gelovige in Yeshua brengt hoop op de Israëlische nationale tv.
Voor meer zie All Israel News

()  Hamasfunctionaris Ali Baraka zei in een uitzending van 30 januari 2024 op Al-Manar TV [Libanon-Hizbullah] dat de Palestijnen de "Al-Aqsa Storm" op 7 oktober vele malen kunnen herhalen. Hij zei dat de mujahideen de omheining van Gaza bestormden op 7 oktober, en "morgen" zullen ze de Galilea bestormen, en hij voegde eraan toe dat ze Israël zullen bestormen "van waar ze maar kunnen."
Voor meer zie Memri

IDF-troepen vorderen richting Rafah terwijl ze Sinwar blijven achtervolgen. Inlichtingen suggereren dat de Hamas-leider bezig is met zijn eigen overleving en niet langer het bevel voert over de terroristische organisatie in Gaza.
Voor meer zie JNS

Netanyahu belooft 'totale overwinning' en verklaart dat Israël de helft van alle Hamas-troepen heeft vernietigd. Netanyahu had maandag een ontmoeting met soldaten van het 8104e Bataljon van de 179e Brigade bij het IDF Pantserkorps Memorial in Latrun, sprak met de compagniescommandanten van het bataljon, onder leiding van IDF Chef Pantserofficier Brig.-Gen. Ohad Maor, en werd geïnformeerd over de activiteiten van het bataljon sinds het uitbreken van de oorlog.
Voor meer zie World Israel News

Trammelant bij formatie: Omtzigt wil geen kabinet met PVV. Er blijken de nodige moeilijkheden te zijn bij de formatie. Volgens Haagse bronnen zien PVV, VVD en BBB een kabinet met elkaar wel zitten, maar wil NSC-leider Pieter Omtzigt niet regeren met de PVV. Dit leidt tot de allerlei berichten op sociale media.
Voor meer zie NieuwRechts
[ Leuk WEF spel, kan de huidige regering gewoon doorgaan. wj ]

IDF reageert nadat terrorist vanaf de Westelijke Jordaanoever schiet op huis in het noorden van Israël. De IDF zei dat er teruggevuurd was naar de terrorist en scant het gebied in de buurt van Kibbutz Meirav voor de vermoedelijke aanvallers.
Voor meer zie I24News

De groeiende rol van Iran in Judea en Samaria. >Mahmoud Abbas heeft volhard in het de-normaliseren van de relaties met Israël terwijl hij concurreert met Hamas op de Westelijke Jordaanoever. Zijn mislukte leiderschap van de versplinterde Palestijnse Autoriteit heeft ervoor gezorgd dat de Westelijke Jordaanoever in een door terreur gedreven chaos is vervallen.
Verder lezen - NL

Nieuwe opiniepeiling: 60% van de Israëli's wil dat de oorlog doorgaat, zelfs als niet alle gijzelaars worden vrijgelaten. Uit de INSS-enquête blijkt dat slechts 5% van de Israëli's de voorgestelde overdracht van de macht in Gaza na de oorlog aan de Palestijnse Autoriteit steunt.
Voor meer zie Israel National News - Arutz Sheva

In brieven die zouden zijn verstuurd door een groep die zich de Israëlische Wrekers Organisatie noemt, wordt gedreigd coalitieleden en hun gezinnen iets aan te doen; de brieven bevatten adressen en nationale ID-nummers van wetgevers en hun gezinsleden; ze zijn overgedragen aan de politie.
Voor meer zie Ynet

Het toekomstige herstel van Israël illustreert de duurzaamheid van onze verlossing. Jaren geleden speelde Johnny Carson vaak de rol van "Carnac the Magnificent" in de Tonight Show. Ed McMahon las dan drie woorden of zinnen voor die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hadden, waarop Carson dan antwoordde met een vraag die de drie woorden of zinnen op een onverwachte en humoristische manier samenbracht. Ik hield van dat deel van de show.
Verder lezen - NL


Maandag 5 Februari

()  Saoedi-Arabië is bereid om de betrekkingen met Israël te normaliseren, zelfs als het alleen een "politieke toezegging" krijgt en geen materieel plan voor een Palestijnse staat, meldde Reuters vrijdag.
Voor meer zie World Israel News

Oorlog gaat kritieke fase in, maar Hamas zal niet snel bezwijken. Niemand in Israël kan garanderen dat de gevangenen zo lang stand zullen houden. Het tegendeel is waar: zoals de zaken er nu voorstaan, lijkt het erop dat hoe dichter de IDF bij de gevangenen komt, hoe groter het gevaar voor hun leven zal worden.
Voor meer zie Israelhayom

Nieuwe beelden onthullen 'corruptie en wreedheid van Hamas': terroristen blokkeren op brute wijze hulp aan eigen volk. Hamas gebruikt systematisch geweld om de greep op humanitaire hulp te verstevigen en het geld te gebruiken voor de productie van raketten.
Voor meer zie All Israel News

Premier Netanyahu heeft minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir berispt voor zijn kritiek op de Amerikaanse president Joe Biden in een recent interview. "Ik heb geen hulp nodig om te weten hoe ik onze relaties met de VS en de internationale gemeenschap moet beheren, terwijl ik toch sterk achter onze nationale belangen blijf staan. Godzijdank doe ik dat al een paar jaar."
Voor meer zie Arutz Sheva

Beloon het kwade niet als goed. Axios en bepaalde andere media hebben onlangs gemeld dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken overweegt om Palestina als staat te erkennen. Er zijn een heleboel redenen waarom dat een slecht idee is. Een van de ergste is deze - het beloont terrorisme. Het beloont het allerergste in menselijk gedrag.
Verder lezen - NL

Hamas verminkte Israëlische vrouwen en plaatste boobytraps op hun lichamen. Op 7 oktober plaatste Hamas boobytraps op de lichamen van de slachtoffers in een poging om iedereen te doden die hen verzorgde.
Voor meer zie World Israel News - Vertaling - NL

De voormalige Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten Dennis Ross kan maar niet stoppen met Israël de schuld te geven. In een toespraak via Zoom voor het Institute for the Study of Global Antisemitism & Policy op 31 januari, gaf Ross wat verwachte, oppervlakkige kritiek op Hamas, Iran en Hezbollah. Maar telkens weer slaagde hij erin om eenzijdige en oneerlijke kritiek op Israël te leveren.
Voor meer zie World Israel News

De voorzitter van het Huis Mike Johnson: "De noodzaak om onze naaste bondgenoot en onze eigen strijdkrachten in de regio te steunen is nog nooit zo dringend geweest. Republikeinen in het Huis onthulden een hulppakket van 17,6 miljard dollar om Israël bij te staan in zijn oorlog tegen Hamas; een zet die een woordvoerder van het Witte Huis afdeed als een "cynische politieke manoeuvre."
Voor meer zie World Israel News

Hamas signaleert een 'positieve richting' in het besluit over een gijzelingsovereenkomst. Israël heeft eerder verklaard van mening te zijn dat de reactie van Hamas op de deal is vertraagd door meningsverschillen tussen de leiders van Hamas in Gaza en daarbuiten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Het Temple Mount Sifting Project kondigde deze week hun ontdekking aan van twee unieke Byzantijnse muntgewichten, beide van de zeldzame denominatie van vier keration (ongeveer 0,6 gram). De ontdekking versterkt de theorie dat er vóór de moslimverovering in de zevende eeuw belangrijke christelijke activiteiten op de Tempelberg plaatsvonden.
Voor meer zie Israel365 News

Israël's premier laat doorschemeren dat de eisen van Hamas wel eens te hoog zouden kunnen uitvallen en zegt dat het land 'niet tegen elke prijs met elke deal zal instemmen.' Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag dat er grenzen zijn aan hoeveel Israël bereid is toe te geven om tot een deal te komen met Hamas voor de terugkeer van meer dan 100 gijzelaars die nog steeds worden vastgehouden in de Gazastrook, terwijl de terreurgroep een voorgestelde overeenkomst blijft bestuderen.
Voor meer zie World Israel News

Egyptische functionarissen waarschuwen het vrede-verdrag op te schorten als Palestijnen naar Sinaï stromen. Volgens een bron was de Egyptische boodschap dat "als er ook maar één Palestijnse vluchteling oversteekt - het vredesakkoord teniet wordt gedaan." Volgens de bron zou geen enkel land instemmen met het opnemen van zo'n groot aantal Palestijnse vluchtelingen en zouden ze "een permanent Egyptisch probleem" worden.
[ Europa doet niets anders en vormen een probleem. wj ]
Voor meer zie Israelhayom

Het is Biden die politiek speelt met de Gaza-oorlog, niet Bibi. Netanyahu probeert Hamas te verslaan. De inspanningen van de regering - en haar fictieve "doctrine" - zijn erop gericht de Israëlische premier af te zetten en de president te herkiezen.
Voor meer zie JNS

In een video beschrijft een officier hoe ze net drie kluizen hadden gevonden in een tunnel onder een bank in de Gazastrook die honderdduizenden cash en miljoenen dollars in obligaties aan toonder.
Voor meer zie Imra

Het Sanhedrin in wording deed een uitspraak over de zaak die Zuid-Afrika tegen Israël had aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof en waarin Israël werd beschuldigd van genocide. ..."Het Sanhedrin dringt er bij de Israëlische regering sterk op aan om het hof in Den Haag te ontvluchten zolang het bestaat. Het Sanhedrin vraagt de Israëlische regering een einde te maken aan de kluchtige getuigenis voor de rechtbank in Den Haag.
Voor meer zie Israel365 News

De stad van de waarheid. Zacharia 8:3. Dit is de enige plaats in de Bijbel waar Jeruzalem de "stad van de waarheid" wordt genoemd. Het Hebreeuwse woord voor "waarheid" is emet Dit woord betekent niet alleen "waarheid" als in het tegenovergestelde van onwaarheid. Het woord emet betekent ook "trouw" of "betrouwbaarheid".
Verder lezen - NL

Reservisten protest organisator: 'We moeten winnen. Als de IDF vertrekt komt Hamas terug.' Lt. (res.) Matan Wiesel vertelt aan Arutz Sheva dat zijn beweging eist dat Israël een territoriale tol eist van Hamas. 'Elke terrorist moet weten dat als hij uit een gebied komt om Joden te vermoorden, dat gebied niet langer van hem zal zijn.'
Voor meer zie Arutz Sheva

Waarschuwing voor slangen. Tijdens een interview op 24 januari 2024 zei een Israëlische functionaris, Nir Barkat, een man waarvan sommigen denken dat hij Benjamin Netanyahu zal vervangen:
Verder lezen - NL

Kruitvat: Deel 13, creëer een probleem...presenteer een oplossing. Ik zal nooit vergeten dat eind 2007 de prijzen van tarwe, rijst en gerst omhoog schoten. Op het nieuws werd gespeculeerd over de komst van voedseltekorten op crisisniveau.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina