Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 7 Augustus - 17 Av

()  Libanese journalist Jerry Maher: wil Hizbullah, Libanon's corrupte politieke systeem de schuld geven van de explosie in de haven van Beiroet. Jerry Maher, die CEO is van Radio Sawt Beirut International, zei in een show van 5 augustus 2020 op Al-Arabiya Network (Saoedi-Arabië) dat de explosie op dezelfde dag in Beiroet een bloedbad is waarbij Hizbullah de hoofdverdachte is omdat het havens en overheidsfaciliteiten gebruikt om wapens te vervoeren. Hij zei dat het corrupte politieke systeem van Libanon ook schuld heeft omdat het de confrontatie met de Hezbollah heeft opgegeven en ervoor kiest om persoonlijke belangen te dienen ten koste van het Libanese volk.
Voor meer zie Memri

Was Hezbollah verbonden met de explosieven die Beiroet verwoestte? Het Amerikaanse ministerie van Financiën gelooft dat de terreurgroep de haven van Libanon controleert waar de explosie plaatsvond. De "officiële" eigenaar van de chemicaliën die verantwoordelijk zijn voor de massale explosie in de haven in Beiroet dinsdagavond was de Russische zakenman Igor Grechushkin, die zogenaamd met zijn schip op een ongeplande stop bijna zeven jaar geleden de haven binnenkwam, failliet ging en de lading achterliet liet.
Voor meer zie Clarion Project

Wat is er echt gebeurd in de haven van Beiroet? Door Lt. Kol. Dr. Mordechai Kedar. Op 4 augustus 2020 vond er een enorme explosie plaats in een pakhuis aan de waterkant van de haven van Beiroet, Libanon. Het doodde ten minste 135 mensen, verwondde ten minste 5000 mensen.
Verder lezen - NL

Iraanse, Libanese experts op Iraanse TV: We kunnen de mogelijkheid niet uitsluiten dat de Beiroet-explosie een opzettelijke daad was; Israël en Amerika gaan hiervan profiteren van een Libanon dat in een staat van chaos verkeert. Hij zei dat het beste scenario is dat de explosie het gevolg was van nalatigheid en dat het in het slechtste geval een bewuste daad was. Hij zei ook dat er meldingen zijn geweest dat er vliegtuigen zijn gezien in het gebied van de explosie, niet lang voordat deze plaatsvond, en dat er Amerikaanse vliegtuigen zijn gezien voor de kusten van Libanon en Syrië.
Voor meer zie Memri

Na de Chinese druk, verwijdert Israël een video die zegt dat Covid uit China kwam. De video begint met een hoofdpersoon die zegt: "Hoi, mijn naam is COVID, 19, uit het centrum van het land, oorspronkelijk uit Wuhan in China. Gemaakt in China, maar functioneert goed!" ..."Het is een wetenschappelijke consensus dat de COVID-19 is ontstaan uit de natuur en niet door de mens is gemaakt," zei de woordvoerder van de ambassade.
Voor meer zie Breaking Israel News

Slimme camera's zullen snel controleren of je wel sociaal afstandelijk bent en een masker draagt. Bedrijven zijn aan het racen om bewakingssystemen te bouwen die binnenruimtes kunnen controleren op overmatige drukte en ongemaskerde mensen.
Voor meer zie Fastcompany

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël van vrijdag 7 augusts 2020. Er staat een aanmaning in het profetengedeelte van deze sabbat dat een woord voor ons vandaag is, net als alles uit de Heilige Schrift dat kan zijn.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

() De witte mouwen van het overhemd opgerold, Emmanuel Macron waadde door juichende menigten in de verwoeste straten van Beiroet op donderdag waar de overlevenden van de ramp met hem smeekten om te helpen deze verguisde heersende elite van de hand te doen. Door te doen wat geen enkele hogere Libanese leider had gedaan sinds de dodelijke explosie in de haven van Beiroet twee dagen eerder, stond de Franse president zichzelf toe om door de bewoners te worden omringd in een van de zwaarst getroffen buurten van de hoofdstad.
Voor meer zie IBTimes

De volledige omvang van de ramp in Beiroet 'nog steeds niet begrepen,' zegt het voormalige hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst. Identiteit van degenen die eigenaar zijn van ammoniumnitraat magazijn wordt onderzocht - De stof sinds 2014 niet gebruikt voor de landbouw - Libanese staat al onder economische en sociale druk.
Verder lezen - NL

Religieuze organisaties in Israël zijn verontwaardigd dat het Ministerie van Onderwijs de YouTube-video's van het Bijbelgenootschap aanbeveelt als aanvullend leermateriaal voor middelbare scholieren. Men verwijst naar het Bijbelgenootschap als een zendingsorganisatie (een vernederende term in Israël) en wijzen erop dat een kind dat een van de aanbevolen video's bekijkt, gemakkelijk een video over het Nieuwe Testament kan vinden.
Voor meer zie Kehila News Israel

Door de staat gesponsorde COVID terrorisme: Los Angeles dreigt de elektriciteit en het water van particuliere huizen af te sluiten die weigeren te voldoen aan autoritaire lockdown regels.
Voor meer zie NaturalNews

De Meester van het masker. Ik (Terry James) wil het loslaten, maar ik kan het niet. Het staat centraal in het geheel van deze vluchtige tijd. Het masker/mondkapje is een symbool van het werk van de meest slaafse meester ooit.
Verder lezen - NL

We hebben het product in de hand:' Israël zal in de herfst beginnen met menselijke proeven van het COVID-19 Vaccin. "Er is een uitstekend vaccin. We beginnen na de vakantie met veiligheids- en effectiviteitsexperimenten, maar we hebben het product in de hand," aldus Prof. Shapira.
Voor meer zie United with Israel

Vroege verkiezingsspeculatie groeit omdat er geen agenda wordt gepubliceerd voor de kabinetsbijeenkomst. In zeldzaamheid, zonder één enkel punt tot bespreking op zondag vergadering aangezien Likud de aanbiedingen verwerpt van Blauw en Wit, temidden van de begrotingsstilstand wat een verkiezing teweegbrengt als het zich niet heeft opgelost tegen 25 Augustus.
Voor meer zie The Times of Israel

Een derde intifada wordt gepland door Fatah, de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en andere Palestijnse groepen, PLO-lid Wasel Abu Yusuf bevestigde dit na een bijeenkomst van groepsleden vorige week, volgens Palestinian Media Watch (PMW).
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een nieuwe peiling stijgt Naftali Bennett’s Yamina – naar 19 zetels een stijging van 13 zetels vanaf de 6 zetels die ze nu hebben, dit ten koste van Likud, die naar 29 zakt.
Voor meer zie JewishPress

De Satanische Tempel claimde woensdag dat het doden van een ongeboren baby in een abortus in hun geloofssysteem een religieus ritueel is dat lijkt op communie of doop voor christenen.
Voor meer zie Harbingers Daily

Daniël 7:15-28 - De koninkrijken van deze wereld worden het koninkrijk van onze Heer en zijn Messias. In de eerste helft van dit hoofdstuk had Daniël een droom en zag hij visioenen op aarde en in de hemel.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!