Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Woensdag 21 Maart - 5 Nisan

() De VS waarschuwt Abbas dat hij moet kiezen tussen 'hatelijke retoriek' en vredesinspanningen. De VS veroordeelde maandag de strijdlustige toespraak van PA-president Mahmoud Abbas en zijn uitlatingen tegen de Washington-ambtenaren. "Wij dringen er bij de Palestijnse Autoriteit op aan haar inspanningen toe te spitsen op het verbeteren van de levensomstandigheden van het Palestijnse volk en het bevorderen van de vrede", aldus de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie JerusalemOnline

Op 19 maart 2018 viel president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit in een toespraak tijdens een bijeenkomst van de Palestijnse Autoriteit (PA) en de leiding van de PLO in Ramallah "het gedrag aan van de VS in de regio en zei dat de "Arabische Lente" in feite een "Amerikaanse Lente" is," die in Gaza begon met de staatsgreep van Hamas in 2007.
Voor meer zie Memri

De Verenigde Staten hebben een einde gemaakt aan het verwennen van de Palestijnen, heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op dinsdag gezegd. Netanyahu reageerde op de kritiek van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit op Washington en zijn ambassadeur in Israël. De PA is als een 'verwend kind' dat plotseling niet zijn zin krijgt.
Voor meer zie JerusalemOnline

De IDF en andere Israëlische veiligheidstroepen zullen de komende weken zeer alert zijn, nu de Israëliërs Pesach en de dag van de Onafhankelijkheid vieren en de Palestijnen hun pogingen om terreuraanslagen uit te voeren zullen opvoeren. Hamas roept vrijdag alweer op tot een "Woede-dag" langs de grens.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Britse ambassade in Israël heeft geëist dat Israël een "krachtige steunbetuiging" afgeeft over de vergiftiging op 4 maart van een voormalige Russische dubbelagent en zijn dochter in Salisbury, ten zuidoosten van Londen. De concurrerende eisen van Rusland en het Verenigd Koninkrijk zouden Netanyahu in een diplomatiek moeilijke positie kunnen brengen.
Voor meer zie WIN

Israël, dat een decennium van stilzwijgen beëindigde, bevestigt dat het de kernreactor van Assad heeft opgeblazen. Aankondiging over de, Operatie Orchard" van 2007 om Iran eraan te herinneren wat er gebeurde in het vorige land met atoomambities, hoewel de echte reden om het nu te onthullen meer alledaags kan zijn.
Voor meer zie The Times of Israel   | en foto's

Een piloot die in 2007 deelnam aan het drie minuten durende bombardement van de IAF op de Syrische kernreactor, deelde zijn gevoelens over de momenten voor, tijdens en na de operatie, en herinnert zich de momenten en de moeilijkheid om te zwijgen daarna: 'Tot op de dag van vandaag wist mijn vrouw het niet,' zegt hij. In een nader bericht wordt gezegd dat 2500 mensen ervan wisten en niemand lekte.
Voor meer zie Ynet

Sanhedrin roept de Arabieren op hun rol te spelen in de Derde Tempel, zoals geprofeteerd door Jesaja. Het ontluikende Sanhedrin, een bijbels gemandateerd hof van 71 oudsten, publiceerde een brief in het Hebreeuws, Engels en Arabisch waarin de Arabieren werden uitgenodigd als de zonen van Ismaël om hun rol op zich te nemen in het ondersteunen van de Derde Tempel, zoals Jesaja die voorzegt.
Verder lezen - NL

De Turkse president heeft beloofd de druk op een door de VS gesteunde Syrische Koerdische militie te zullen volhouden nadat zijn troepen de Syrische stad Afrin hadden veroverd, en heeft gedreigd het militaire offensief uit te breiden naar andere gebieden in Noord-Syrië die door Koerden worden vastgehouden en zelfs naar het buurland Irak.
Voor meer zie ABC

() Met Turkije verbonden jihadisten uit de Islamitische Staat (ISIS/ISIL) en Al-Qaeda maken gebruik van het offensief van Ankara in de belegerde Afrin-regio in het noordwesten van Syrië om christenen en Yazidi's te vermoorden, waarschuwen verschillende activisten.
Voor meer zie Breitbart

Brits bedrijf verbonden met de Trump campagne, schorst de president aangezien wetgevers antwoorden van sociale media reus eisen over de "rampzalige" schending van gebruikersgegevens. Facebook zei dinsdag dat het bedrijf "verontwaardigd" was na "bedrogen" te zijn over het misbruik van gegevens door het politieke adviesbureau Cambridge Analytica, die ongepast informatie op 50 miljoen gebruikers oogstte.
Voor meer zie The Times of Israel

EU: er komt geen Palestijnse staat zonder Gaza en moet deel uitmaken van een toekomstige staat. Federica Mogherini, hoofd buitenlands beleid van de Europese Unie, wees op de bijzonder gespannen en fragiele toestand van de betrekkingen tussen Fatah en Hamas. In Brussel vertelde Mogherini aan de verslaggevers: "De toespraak die gisteren in Ramallah werd gehouden, laat zien hoe fragiel het is. Ik hoop dat dit het proces niet verder zal tegenhouden, terwijl we allemaal samen naar manieren zouden moeten zoeken om het verder te brengen.
[ Psalm 2:4 wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu) gaf de Nationale Raad voor Planning en Bouw opdracht om zo spoedig mogelijk een vrijstelling van de vergunning af te geven voor de overbrenging van de ambassade van de Verenigde Staten naar Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

14 Israëlische kinderen zijn in het tijdbestek van slechts een maand tijd wees geworden ....De westerse oren en ogen staan vol met beelden van Palestijnse Arabische jongeren, vaak bedriegers als Ahed Tamimi, de lieveling van de "populaire intifada", maar nooit van deze 14 Israëlische weeskinderen. De Arabieren zijn zich heel bewust van het Westerse zwijgen en maken plannen voor de volgende aanslag.
Voor meer zie Israel National News

Volgens Sarah Zadok, Content Marketing Manager voor CannaTech en iCAN Israel Cannabis, is het gebruik van medicinale cannabis onder degenen die het nodig hebben niet alleen toegestaan onder de Joodse wet. Het is ook een mizvah (gebod). "God is cool met cannabis," vertelde ze Breaking Israel News.
Voor meer zie Breaking Israel News

In weer een ander teken van wat Rusland deskundige Stephen Cohen heeft beschreven als de escalerende Nieuwe Koude Oorlog, het niet-NAVO-lid Zweden is bezig met het initiëren van gedetailleerde plannen om zich voor te bereiden in de totale maatschappelijke mobilisatie in reactie op een militaire aanval van een grote externe macht.... Die grote externe macht is niets niemand anders dan Rusland, waarvan de zwaar gemilitariseerde haven Kaliningrad iets meer dan 220 mijl over de oceaan van Zweden ligt.
Voor meer zie Zero Hedge

Ten minste 35 burgers zijn gedood bij een raketaanval door de rebellen in Oost Ghout op een drukke markt in een door de regering gecontroleerde wijk van de Syrische hoofdstad Damascus, bericht in de Syrische staatsmedia.
Voor meer zie BBC News

6 Dingen die je moet doen als je geestelijk aangevallen wordt. Als navolgers van Yeshua gaan we allemaal door perioden heen van toenemende geestelijke aanvallen, die ons van ons stuk kunnen brengen als we niet weten hoe we er mee om moeten gaan.
Verder lezen - NL

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We zijn begonnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 6.
Lezen - NLUitschrijven

Valide CSS!