Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 17 Januari - 20 Tevet

()  Enkele honderden moslimaanbidders hebben onrust gezaaid bij de Tempelberg van Jeruzalem op vrijdag na het voormiddaggebed, zei de politie. Agenten hebben een protest onderbraken die nationalistische slogans riepen op de heilige plaats, nadat zowat 8.000 mensen de ochtendgebeden besloten. "De "politie zal geen wanordelijk gedrag op de Tempelberg toestaan en zal handelen om om het even welke onrust of nationalistisch geschreeuw te verhinderen," volgens een verklaring van de politie.
Voor meer zie The Times of Israel

Een rood alarm werd afgegeven bij de Mexicaanse grensstad Mexicali nadat de politiechef informatie had ontvangen dat Iraanse onderdanen gewapend met explosieven de grens met de VS zouden kunnen proberen over te steken. Politiechef Maria Elena Andrade. "We kregen berichten dat vier Iraanse onderdanen die mogelijk explosieven bij zich droegen, zouden proberen de grens over te steken in het gebied van San Luis naar Mexicali. We kregen te horen dat het drie mannen en een vrouw waren die op de uitkijk stonden."
Voor meer zie Clarion Project

Het is tijd voor Iran om de onderhandelingen over de nucleaire overeenkomst te heropenen. In zijn eerste interview sinds zijn indrukwekkende overwinning in de algemene verkiezingen van vorige maand, zei de heer Boris Johnson dat hij de bezorgdheid van de VS over de overeenkomst van 2015 erkende, maar erop stond dat er een manier moest zijn om Teheran ervan te weerhouden kernwapens te verwerven.
Verder lezen - NL

Het maken van Mojo, AR-contactlenzen die je ogen superkrachten geven. Ze noemen het 'invisible computing' en met elke voorbijgaande technische cyclus worden de resultaten steeds spectaculairder en zijn verbonden met het internet.
Voor meer zie Fastcompany

De vete tussen de Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas bereikte een nieuw hoogtepunt aan het begin van de week toen PA-hoofd Mahmoud Abbas en Hamas-leider Islamil Haniyeh beiden in Oman aankwamen om hun medeleven te betuigen met de dood van Sultan Qaboos Bin Said en vochten erover wie de Palestijnen nu werkelijk vertegenwoordigden. Haniyeh, die de afgelopen maand in Qatar verbleef, maakte er een punt van om in Oman aan te komen, ook al wist hij dat Abbas er in een officiële hoedanigheid zou zijn.
Voor meer zie WIN

Khalid Al-Malik, hoofdredacteur van de Al-Jazirah daily Saudi-Arabië schreef dat de eliminatie van Soleimani niet genoeg was, omdat "het Iraanse terreurnetwerk breed is en niet gebaseerd op één enkele terrorist." Al-Malik legde uit dat Iran heel veel andere agenten heeft in Irak, Syrië, Libanon en Jemen, en dat als er geen actie tegen hen wordt ondernomen, deze zijn destructieve beleid zullen voortzetten.
Voor meer zie Memri

Het podium wordt opgezet door de Democraten en de medeplichtige linkse media (CNN) om op 20 Januari "Dag van de Lobby" in Richmond, Virginia in te veranderen een valse vlag bloedbad als men zal proberen om wapeneigenaars als terroristen in te kaderen om zo een rechtvaardiging te verstrekken voor de staatsbrede krijgswet en de inbeslagname van alle vuurwapens van burgers.
Voor meer zie NaturalNews

Er zijn 195 landen in de wereld, als het Vaticaan en Palestina worden meegerekend, en een nieuw vrijgegeven index van burgerlijke onrust heeft beweerd dat 47 van die staten in 2019 een stijging van de burgerlijke onrust hebben gekend. Het datamodel, dat donderdag is gepubliceerd door het sociaal-economisch en politiek analysebureau Verisk Maplecroft, heeft ook voorspeld dat het aantal in 2020 naar 75 landen zal stijgen.
Voor meer zie Now The End Begins

Het Amerikaanse leger erkende donderdag dat 11 soldaten gewond zijn geraakt bij een Iraanse raketaanval op een Amerikaanse basis in Irak, ondanks het feit dat er eerder werd gezegd dat er geen gewonden waren gevallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Deel 4 van de artikelen serie "Schaduwland" door Tom Horn. Dit keer "De Trump-Rusland hoax." Toen de beoogde focus begon te verschuiven naar Tump, begonnen de onderliggende verbanden tussen degenen die tegen de nieuwe president waren, wortel te schieten en nam de foutieve omgang met informatie en feiten toe.
Verder lezen - NL

()  De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties riep een dramatisch beeld op dat commerciële lijnvliegtuigen liet zien die extra zorg besteedden aan het vermijden van het Iraanse luchtruim als bewijs van het gebrek aan vertrouwen in de Islamitische Republiek in de gehele internationale gemeenschap. "Dit beeld spreekt boekdelen," verklaarde Danny Danon - Israëls gezant voor het wereldlichaam in New York - op Twitter. "De wereld vertrouwt het Iraanse regime niet, en zou dat ook nooit moeten doen."
Voor meer zie United with Israel

Otzma Yehudit staat onder zware druk van Likud gekomen om uit de verkiezingsrace te stappen in de hoop dat potentiële kiezers in plaats daarvan hun stemmen zullen inwisselen en naar Yamina of Likud zullen gaan. In de verkiezing van september oogstte de partij zo'n 80.000 stemmen, wat twee zetels zou hebben opgeleverd als ze de drempel van 3,25 procent voor de Knesset had overschreden. Tot nu toe kan Links-centrum-arabieren blok 55 zetels krijgen en het Rechtse blok 57. Anderen peilingen zeggen 58 voor links tegen 55 voor rechts. Lieberman blijft dus in de beslissende rol.
Voor meer zie The Times of Israel

De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei dat de troepen van de Islamitische Revolutionaire Garde Quds als een "humanitaire organisatie met menselijke waarden" moeten worden beschouwd, in zijn ochtendgebedenpreek op vrijdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Alle landen die betrokken zijn bij de Oekraïense vliegtuigcrash in Iran zouden moeten vermijden om er een politieke kwestie van te maken, zei een Iraanse woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op vrijdag. "Wij verzoeken alle partijen om geen menselijke kwesties, in het bijzonder dit tragische ongeval, tot aanleiding te maken voor politieke gebaren," zo werd Abbas Mousavi geciteerd door het semi-officiële persagentschap ISNA.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Islamitische Iraakse vluchtelinge heeft haar kandidatuur voor het Congres gelanceerd - en is van plan om Ilhan Omar als vertegenwoordiger van Minneapolis in het proces te verdrijven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yitzhak Ilan, voormalig plaatsvervangend hoofd van het Israel Security Agency (Shin Bet), zei op donderdag dat hij op de 2 maart verkiezingen lijst van Blauw en Wit op een onverkiesbare plaats werd gezet en zich verraden voelde door de manier waarop deze beweging werd uitgevoerd door partijvoorzitter Benny Gantz.
Voor meer zie Israel National News

Voor het eerst sinds 2012 spreekt Ayatollah Ali Khamenei het vrijdaggebed uit en zegt dat de westerse landen te zwak zijn om de "Iraniërs op hun knieën te brengen". Noemde de Amerikaanse president Donald Trump een clown die "een giftige dolkstoot" in de rug zal krijgen van Iran, zo waarschuwde hij.
Voor meer zie Israelhayom

Onderzoekers hebben experimenten uitgevoerd op tientallen jonge Mexicaanse vrouwen, waarbij ze werden betaald om kunstmatig te worden geïnsemineerd en vervolgens hun embryo's te laten aborteren voor analyse, meldde NPR donderdag.
Voor meer zie Breitbart

Het Israëlische leger (IDF) staat bekend als een van de beste ter wereld en is in het bezit van de modernste wapens ter wereld. Toch veroorzaken terreur­organisaties zoals Hezbollah en Hamas regelmatig chaos met tamelijk primitieve raketten en zelfs vliegers (Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad). Deze situatie duurt al jaren, maar nu zullen nieuwe geavanceerde wapens de manier waarop het Israëlische leger met deze dodelijke dreigingen omgaat, veranderen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Deel 3 en laatste deel van de artikelenreeks, Understanding the Impact of Soleimani Assassination, over de gevolgen voor Iraanse christenen.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders van Israël van vrijdag 17 januari 2019 is niet ontvangen ga daarvoor in de komende tijd naar Voorbidders voor IsraelPrivacy- verklaring

Valide CSS!