Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 18 September - 9 Tishrei

()  Duizenden aanbidders stroomden op maandagavond en dinsdagochtend naar de Westelijke Muur in Jeruzalem voor boetvaardige gebeden vooraf aan Yom Kippur, wat vanavond begint.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse terroristengroepen, met inbegrip van Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad, prijsden de moord van Ari Fuld op zondag, zeggende dat het een "natuurlijke reactie is op Zionistische misdaden tegen de Palestijnen. Husam Badran, een senior Hamas-ambtenaar verwees naar Joodse bezoeken aan de Tempelberg. Palestijnen zeggen dat dergelijke bezoeken bedoeld zijn om de status quo in de heilige plaats te veranderen.
Voor meer zie JOL

Mahmoud Abbas heeft vers Amerikaans bloed aan zijn handen. Volgens Palestijnse terroristische groeperingen heeft de terrorist Khalil Jabarin besloten om een Jood te vermoorden in reactie op de Israëlische "misdaden" tegen de Al-Aqsa moskee in het bijzonder en de islamitische heilige plaatsen in het algemeen.
Verder lezen - NL

Revolutie in Jordanië? Jordaniërs laten een publieke ongehoorzaamheid zien aan de koning, als ministers uit drie steden wordt weggestuurd binne 24 uur, onder het roepen "weg met deze corrupte regering."
Voor meer zie  

Dit 16-jarige tuig dat Ari Fuld op zondag met een mes in de rug afslachtte, zou in 2004 twee jaar oud zijn geweest, en waarschijnlijk keek hij, net als de meeste kleuters over de hele wereld, naar de TV-programma's voor kinderen. Als inwoner van de Palestijnse Autoriteit (PA) keek hij dan waarschijnlijk naar het officiële PA-kanaal met de educatieve programma's voor peuters en kleuters, en vroeg ik me af hoe een kind dat naar deze voorstellingen kijkt er als volwassene zou uitzien. Dit was het antwoord, moord.
Voor meer zie United with Israel

Een bibliotheek is ontdekt van zo'n 2200 jaar geleden met duizenden brieven in het Beit Guvrin-Maresha National Park. Tijdens opgravingen in een zijkamer in een ondergrondse grot op de site, werden in totaal 1.020 verborgen zegels van klei uit de 3e en 2e eeuw voor Christus blootgelegd.
Voor meer zie Prophecy in the News

Gebruikmakend van om het even welke verachtelijke tactiek om de bevestiging van het Hooggerechtshof van Rechter Brett Kavanaugh over minder dan een week te laten ontsporen nu in het Gerechtelijke Comité van de Senaat gepland staat zijn benoeming goed te keuren, zijn de Democraten in de Senaat tot hun laagste niveau van karaktermoord gezonken. Zij hebben hun toevlucht genomen tot een bewering van seksueel wangedrag tegen Rechter Kavanaugh die plaats zou hebben gevonden terwijl hij op de middelbare school zat. Klasgenoten zeggen hij was een uitstekende student en atleet met een brede kring van vrienden. ...In het bijzonder heeft hij vrouwen altijd met fatsoen en respect behandeld. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

In een toespraak prees de Brigadegeneraal Heidari de Iraanse defensiemacht en zei dat de militaire macht van het land op het hoogste niveau staat. "We kunnen de mensen vertellen dat er geen gevaar bestaat dat ons land bedreigt en dat we niet op de rand van een oorlog staan," zo zei hij en voegde eraan toe: "Het betekent echter niet dat we onze paraatheid moeten verwaarlozen....".
Voor meer zie JOL

Nu het nieuwe jaar begint, laat een terugblik zien dat er een meerjarige trend is van Joden die opgaan naar de plaats van de Joodse tempels een trend die steeds sterker wordt. Belangrijker nog is dat veel gerespecteerde rabbijnen en leiders zich hierbij aansluiten en terugkeren naar de Tempelberg.
Voor meer zie Breaking Israel News

Syrische media meldden zaterdagavond, dat Israël doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus had aangevallen. Degenen die de brede Arabische media volgen, hebben gemerkt dat Israël gemiddeld elke twee weken een aanval op Syrië uitvoert. Waarom slaan ze niet terug?
Voor meer zie Israel Today - NL

Vijfentwintig jaar na Oslo sterft de PLO. Bijna precies 25 jaar geleden, op 13 september 1993, beging Israël de grootste strategische fout in haar 70-jarige geschiedenis door de ondertekening van de "Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements", ook bekend als het Oslo I-akkoord.
Verder lezen - NL

Trump ontmaskert links-liberale leugenfabriek. Geraffineerde onwaarheden worden doorgeprikt. "De leugen regeert" zo kwalificeerde in 1999 onze toenmalige koningin Beatrix het werk van de Nederlandse journalistiek. Een opvatting die tegenwoordig ook buiten de paleismuren breed wordt gedeeld.
Lees verder OpinieZ - NL

()  Onder een raketaanval, haalde Syrië per ongeluk een Russisch vliegtuig neer. De Russische militairen zeiden dinsdag dat een van hun vliegtuigen met 15 mensen aan boord is "verdwenen" voor de Syrische kust. Het lot van de bemanning is nog onbekend, maar ze worden verondersteld dood te zijn. De ambtenaren van de V.S zeggen dat het vliegtuig is neergehaald door Syrische luchtafweergeschut - Rusland geeft Israël indirect de schuld voor het incident.
Voor meer zie Israel Hayom

Rusland "behoudt zich het recht voor om te reageren" nadat het heeft gezegd dat acties van Israël ertoe hebben geleid in het neerhalen van een Il-20 door Syrië. De Russische militairen hebben hun Israëlische tegenhangers ervan beschuldigd dat ze de oorzaak zijn van dat de Syrische luchtverdedigingstroepen een Russisch Il-20 vliegtuig neerschoten. De luchtverdediging reageerde op een luchtaanval van Israël op Latakia.
Voor meer zie RT World News

De ambassadeur van de V.S. in Israël David Friedman vertelde de Israëlische krant Hayom dat de Trump regering zich nooit tegen Israëlische bouwplannen op de bezette Westelijke Jordaanoever heeft verzet. "Volgens Friedman, "zou Israël geen toestemming van de V.S. moeten vragen" om in de bezette gebieden te bouwen.
Voor meer zie JOL

Israël Pochtar, gemeenteleider in Ashdod, is gewend geraakt aan de honderden ultra-orthodoxe Joden die systematisch de 300 messiaanse gelovigen die de Shabbat-diensten in hun woonplaats willen bijwonen, lastigvallen, pesten, beschamen en bedreigen. ...Wat begon met luidruchtige en intimiderende demonstraties in 2011 veranderde al snel in een volwaardige campagne in de afgelopen jaren om Messiasbelijdende Joden te demoniseren en door heel Ashdod laster te verspreiden dat deze mensen niet alleen ongewenst waren, maar ook schadelijk, gevaarlijk en giftig voor het Joodse volk.
Voor meer zie Kehila

In een van de slechtste aangemelde gevallen door een Britse sex misbruik bende, is een meisje dat op haar vijftiende werd ontvoerd, 12 jaar vastgehouden door de bende totdat ze wist te ontsnappen. Ze wordt nog steeds opgejaagd door de bende. ...De wanhopige smeekbeden om hulp van haar ouders werden genegeerd door de politie, die zelfs weigerde om Sarah als vermist op de lijst te plaatsen.
Voor meer zie Clarion Project

Brits PM: Niets verontschuldigt het antisemitisme, Israël heeft recht op zelfverdediging. Theresa May zegt dat het haar 'ziek maakt' dat sommige Britse Joden hun toekomst in het land heroverwegen, doet de geloften dat het Verenigd Koninkrijk Israël zl steunen door middel van acties en woorden. ...40 procent van de Britse Joden zou serieus overwegen te emigreren als Corbyn premier zou worden.
Voor meer zie The Times of Israel

De sluiting van het Nationale Zonne Observatorium: Wat weten we tot nu toe. Verschillende mensen hebben me gemaild en bericht over de kennelijke sluiting van het National Solar Observatory in Sunspot, New Mexico.
Verder lezen - NL

De politie-eenheden in Jeruzalem arresteerden vijf Arabische verdachten op de Tempelberg op dinsdagochtend die naar verluidt regelmatige bezoeken onderbreken die plaatsvinden op de Tempelberg. De politie krijgt dan ook herhaaldelijk verzoeken om de vijf activisten van de Shababab al-Aksa-terreurgroep te laten stoppen met het verstoringen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een brandgevaarlijke ballon met een handgranaat eraan landde op maandag in de Westelijke Negev, maar veroorzaakte geen verwondingen. De vrijwilligers van de politie die op het verkeer van Route 232 toezicht houden zagen het landen, in het ontdekken van de handgranaat, en riepen een politieteams die het apparaat onschadelijk maakten.
Voor meer zie Jerusalem Post

De minister van Defensie Avigdor Liberman troostte dinsdag de familie van Ari Fuld, die werd vermoord in een mes-stekende aanval in Gush Etzion. Tamar, Ari's oudste dochter, vroeg de minister van defensie om de doodstraf op te leggen aan de terrorist. Zij vertelde Liberman dat zij bezorgd was dat de terrorist niet werd gedood op de plaats van de aanval en betreurde dat hij slechts licht gewond was en in een Israëlisch ziekenhuis werd behandeld.
Voor meer zie Israel National News

De familie van deze 17-jarige Khalil Jabarin, de Palestijnse terrorist die op zondag de 45-jarige vader van vier Ari Fuld vermoordde, zal NIS 1.400, ca. 335 euros per maand krijgen voor de komende drie jaar van de Palestijnse Autoriteit als beloning voor zijn misdaad.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch GeluidPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!