Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Vrijdag 22 September - 2 Tisrei - Rosh Hashana 2

()  Israëlische oorlogsvliegtuigen hebben vrijdagochtend vroeg een Hezbollah-wapenkonvooi buiten Damascus aangevallen. Volgens rapporten werden er drie afzonderlijke aanvallen uitgevoerd in de buurt van de internationale luchthaven van Damascus, een gebied dat bekend staat als een vesting van de Iraanse gesteunde terroristische groep.
Bron: The Times of Israel

Na de kritiek op Noord-Korea in de Algemene Vergadering van de VN ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een Uitvoerend Order dat de sancties tegen de dictatuur zal verhogen.
Bron: JerusalemOnline

Saboteurs deel 14: Moorddadige demonen en het openlijk verborgen bericht. Standaard kan iedereen uit het woord "mason" (metselaar) in de termen "Masonry" (Metselwerk) en "Freemasonry" (Vrijmetselarij) afleiden dat de samenlevingen werden gevormd in het Baconiaanse tijdperk met belangstelling voor architectuur van grote steden (of koninklijke steden).
Lezen - NL

Stacy Laflamme van Lake Forest zei dat ze om 11:05 uur de HGTV-chanel keek via Cox Communications, toen er plotseling een waarschuwing op haar scherm knipperde, gevolgd door een stem. 'Realiseer u dit, extreem hevige tijden zullen komen', luidde een stem van een man. Laflamme zei dat ze bang was. 'Het klonk bijna alsof Hitler sprak,' zei ze. "Het klonk alsof er een radio-uitzending via de televisie kwam." Naast Cox kregen de Spectrum Cable-klanten in Orange County ook deze waarschuwing.
Bron: Orange County Register

Geoffrey Grider van Now the Ends Begin reageert hierop en zegt: Niets van Openbaring 12 heeft op welke manier dan ook te maken met de Opname van de Kerk. Noemt het een valse profetie.
Bron: Now The End Begins

Paus Francis ontmoette op woensdag in het Vaticaan de secretaris-generaal van de Moslim-wereldleague (MWL), een groep die verbonden is aan de Saoedische financiering van het jihadistische terrorisme en de aanslagen van 9/11 in 2001. De man sprak zijn waardering uit die de moslimwereld heeft voor de Paus zijn 'eerlijke standpunten' met betrekking tot 'de valse aanspraken die het geweld en extremisme met de islam verbinden', evenals zijn aandrang dat extremisme niet onderscheidend is voor de islam, maar ook onder volgelingen van alle religies voorkomt.
Bron: Breitbart

Israël rust zijn Apache helicopters uit met de eigen gemaakte laser geleide spike raketten die een bereik van 25 km hebben, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een verraad als door Obama tijdens de 2014-Gaza-oorlog, die de aflevering van raketten blokkeerde.
Bron: Frontpage Mag

Sjiïtische Irakese Salam Al-Askari heeft een preek afgeleverd waarin hij de moslims heeft opgeroepen om de Joden na te volgen, die uit de holocaust kwamen en erin zijn geslaagd om het respect van de wereld te krijgen door hun wetenschap. Sheikh Al-Askari zei dat de wetenschappelijke ontdekkingen van de Joden zich aan Europa hebben laten zien als 'een natie die we nodig hebben'. Het Islamitische volk, aan de andere kant, is een hoofdpijn voor de wereld geworden, zei hij. Sheikh Al-Askari heeft op 28 augustus deze preek op zijn YouTube-kanaal gepost, onder de titel "Wees niet gek. Krachtige woorden. Imiteer de Joden in deze."
Bron: Memri

Het Italiaanse openbaar ministerie heeft meerdere bankrekeningen van de rechtse partij Lega Nord laten blokkeren, nadat een rechtbank in Genua in juli de oprichter en jarenlange voorzitter van de partij, Umberto Bossi tot twee jaar en drie maanden gevangenisstraf veroordeelde. Ook oud-penningmeester Francesco Belsito werd veroordeeld, tot twee jaar en zes maanden. ..De huidige leider van Lega Nord, Matteo Salvini, spreekt van een "aanval op de democratie."
Bron: Novini - NL

De president van Iran, Hassan Rouhani, bespotte woensdag de Amerikaanse president Donald Trump noemde hem een "schurkachtige nieuweling" en premier Benjamin Netanyahu als de leider van een "schurken en racistisch regime", en beloofde dat Teheran beslissend en resoluut zal reageren als de Iraanse kernovereenkomst wordt herzien of geannuleerd.
Bron: The Times of Israel

()  Een vrouw die, samen met drie vriendinnen, tijdens een vakantie in Marseille die met zuur was bespoten, heeft een bericht van vergeving op Facebook voor haar aanvaller geplaatst. "Ik bid dat de aanvaller van haar geestelijke ziekte in de naam van Jezus zal genezen worden en de vergiffenis en verlossing ontvangen die alleen van Hem komt.
Bron: JewsNews

De president van Frankrijk, Emmanuel Macron, verklaarde woensdag bij de VN in zijn toespraak dat de Iraanse kernovereenkomst niet meer voldoende bescherming biedt tegen de groeiende kracht die Teheran krijgt in zijn regio.
Bron: The Times of Israel

Egypte schuift steeds dichter bij naar het Assad Regime als ze nu openlijk participeren in de internationale beurs van Damascus. De Egyptische ambassadeur in Syrië zegt dat Egypte erop hoopt om deel te mogen uit maken in de opbouw van Syrië.
Bron: Memri

In een agressieve toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN zei de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas, dat ondanks de Palestijnse pogingen om een vrede te bereiken, "Israël" het idee van de tweestatse oplossing ondermijnt. "Abbas zei ook dat Israël met vuur speelt wanneer het probeert om de status quo op de Tempelberg te veranderen. ...'Probeer nooit om een religieuze oorlog met ons te starten, het is gevaarlijk voor u en voor ons. Ons conflict is politiek, laat het zo blijven.' De Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon reageerde op de speech van Abbas. "Mahmoud Abbas heeft zijn leugens op het VN-podium verspreid die de haat aanwakkert, in plaats van de opleiding tot het geweld in de PA te beëindigen. De leugens en beschuldigingen van vandaag hebben nog eens bewezen dat het Palestijnse leiderschap serieus de vrede ontduikt."
Bron: JerusalemOnline

Rusland trok donderdag van leer tegen de Europese Unie over Syrië en beschuldigde het blok dat ze de hulp willen politiseren door het koppelen van de wederopbouwfondsen aan een politieke overgang. De Europese ambtenaren benadrukken dat er geen hulp naar Syrië zal komen, totdat er een geloofwaardige politieke overgang is afgesproken tijdens de onderhandelingen die onder leiding van de VN staan om de oorlog te beëindigen.
Bron: The Times of Israel

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zijn oppositie uitgesproken tegen het komende Koerdisch onafhankelijkheids referendum, dat morgen zal plaatsvinden. De Veiligheidsraad zei dat een dergelijke stemming verder destabiliserend zou zijn voor Irak, iets wat daar is ontstaan sinds de oorlog tegen de islamitische staat drie jaar geleden.
Bron: Jerusalem Post

6,787 Israëli's staan op twee zwarte lijsten de ene waarvan de Rabbijnen hebben uitgevonden dat ze niet Joods zijn en een groter aantal van mensen op een andere waarvan de Joodse wortels een vraag is; 'We sluiten de deur en duwen mensen eruit en creëren een nieuw Jodendom', zegt de voormalig MK Dov Lipman, zelf een orthodoxe rabbi. Slecht zij die een Joodse moeder hebben worden als Joods gezien, alhoewel mensen met slechts een Joodse grootouder al naar Israël kunnen komen.
Bron: Ynetnews

Topdiplomaten uit Duitsland, Rusland, China en Italië hebben donderdag erop aangedrongen om niet terug te komen op de nucleaire overeenkomst van Iran nadat president Donald Trump heeft voorgesteld een heronderhandeling te doen of anders gewoon weg te lopen van het pact.
Bron: The Times of Israel

Wie zijn de echte vijanden van de Palestijnen? door Bassam Tawil. De overeenkomst verwijst niet naar de veiligheidscontrole door Hamas in de Gazastrook. Dit betekent dat Hamas en de gewapende vleugel, Ezaddin Al-Qassam, de belangrijkste "wetshandhavers" in de Gazastrook daar zullen blijven. Het idee dat Hamas de veiligheidstroepen van Abbas zouden laten terugkeren naar de Gazastrook is een pure illusie.
Lezen - NL

Vrijdag gebedspunten 22 september 2017, van de Voorbidders voor Israël. Als de wereld morgen nog bestaat - er zijn gelovigen die het einde van de wereld zien naderen of de opname van de gemeente… - bid met ons mee dat Gods koninkrijk zal komen in Israël en Zijn wil gedaan, in ons aller leven en in onze landen.
Bron: IntercessorsUitschrijven