Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 14 December - 6 Tevet

()  Terwijl Israël haar jacht vandaag voortzette op de aanvallers die twee soldaten op de centrale Westelijke Jordaanoever hebben gedood, bereiden de veiligheidstroepen zich voor om mogelijk verder geweld te bedwingen nu de Palestijnse terreurgroep Hamas opriep in een "dag van woede" ter gelegenheid van de dag van haar oprichting.
Voor meer zie The Times of Israel

Een delegatie van het IDF ontmoette Russische defensieambtenaren in Moskou op woensdag en informeerde hen over een verrichting die vorige week werden gelanceerd om de aanval-tunnels van de Hezbollah in Israël bloot te stellen en te neutraliseren.
Voor meer zie Israel Hayom

De aankondiging van vakantieverhuurder Airbnb vorige maand dat het niet meer Israëlische dorpen op de Westelijke Jordaanoever op de lijst zal zetten hebben twee in de V.S. geboren mensen een alternatieve dienst gevestigd, genoemd OlehStay, die "om het even welke lijst ook, in Israël verwelkomt.
Voor meer zie The Times of Israel

Fatah publiceerde een reeks berichten en beelden op haar officiële sociale media-accounts waarin ze de twee terroristen, die drie Israëliërs vermoordden en acht verwonden, prezen en hen beschreef als "helden" en "martelaren" die "de kaart van het vaderland met hun zuivere bloed hebben getekend". Fatah op de Westelijke Jordaanoever drong er bij het Palestijnse volk op 14 december 2018 erop aan om "de confrontatie te laten escaleren uit loyaliteit aan de martelaren."
Voor meer zie Memri

Sergej Karaganov, een voormalig adviseur van Poetin en een van de belangrijkste intellectuelen in Rusland, schreef dat de huidige dreiging vergelijkbaar is met de tijd onmiddellijk na de Cubaanse raketcrisis (ook bekend als de Caraïbische crisis) en zelfs erger dan de situatie voor de Eerste Wereldoorlog.
Voor meer zie Memri

Afschrikking is niet alles. De besluiten van Israël om a) de voortdurende provocaties van Hamas in te dammen in plaats van ze te gebruiken als een casus belli en b) af te zien van een onmiddellijke militaire reactie op de ontdekking van tunnels van Hezbollah in het soevereine Israëlische grondgebied in het noorden van Galilea, benadrukken de kwestie van afschrikking als een kernfactor die het Israëlische imago in de regio beïnvloedt. Ervan uitgaande dat de huidige Israëlische modus operandi het resultaat is van rationeel en doordacht staf-werk, kan worden geconcludeerd dat afschrikking niet langer een beslissende factor of zelfs een strategisch doel is in de asymmetrische conflicten met Hamas en Hezbollah. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Besa

De media meldde vandaag dat de in Qatar gevestigde Egyptische geestelijke Yusuf Al-Qaradawi, die aan het hoofd staat van de Internationale Unie van Moslimgeleerden en als geestelijk leider van de Moslimbroederschap wordt beschouwd, van de lijst met "gezochten" van Interpol is verwijderd en dat alle internationale arrestatiebevelen tegen hem zijn ingetrokken.
Voor meer zie Memri

Netanyahu prees de Israëlische veiligheidstroepen voor het liquideren van de terrorist die verantwoordelijk is voor het doden van twee Israëliërs in het Barkan Industrial Park op 7 oktober en voor het gevangennemen van de terroristen die betrokken waren bij het Ofra-aanval.
Voor meer zie WIN

Revolutie in Europa? Het voelt alsof we aan de afgrond staan, dus hou je vast. De ontluikende Gele Hesjes Beweging in Frankrijk lijkt zich te ontwikkelen tot een populair verzet. Macron blijft evenwel aan en heeft de afgelopen dagen geen verdere optredens gedaan.
Verder lezen - NL

Urk is bloedserieus en bedrijft geen symboolpolitiek. Wij willen Asia Bibi onderdak verlenen en haar beveiliging bekostigen.
Voor meer zie RD - NL

() Rond 1.000 rechtse Israëli's demonstreerden op donderdagavond buiten de residentie van premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem, met demonstranten die oproepen tot zijn ontslag vanwege de reactie van de regering op de reeks recente terreuraanslagen. Een kolonistenleider vertelde de menigte dat hij niet de PM wil zien opstappen, maar om de terroristen autoriteit te "verpletteren."
Voor meer zie The Times of Israel zie ook de  

Een Palestijnse man heeft op vrijdag een Israëlische soldaat op het hoofd geslagen met een stuk rots, die hem ernstig verwondde, bij een legerpost buiten de nederzetting Beit El op de centrale Westoever, zegt het leger. De dader is gevlucht en wordt gezocht.
Voor meer zie The Times of Israel

Een rapport zegt dat de VN 3.300 pedofielen in dienst heeft, verantwoordelijk voor 60.000 verkrachtingen in de afgelopen 10 jaar Een voormalige hoge VN-functionaris was een klokkenluider over een pedofielenetwerk van enorme proporties, waarbij duizenden VN-werknemers tienduizenden onschuldige kinderen hebben gekweld.
Voor meer zie The Free thought

Soms zijn ongelooflijke verhalen waar, en in dit geval zijn deskundigen het erover eens dat een kleine onyxsteen, die meer dan 1000 jaar geleden aan een riddertempelier werd gegeven en door een familie van generatie op generatie werd overgedragen, eigenlijk is wat de huidige eigenaar beweert: een juweel uit het borstschild van de Hogepriester in Jeruzalem.
Voor meer zie PNW

De procureur-generaal Avichai Mandelblit hecht officieel zijn goedkeuring aan het gebruik van een wettelijke tactiek die de facto een legalisatie mogelijk maakt van ongeveer 2.000 illegaal gebouwde Israëlische huizen op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Times of Israel

Wapenaanvallen op de Westelijke oever waarbij herinneringen aan erger terugkomen. De laatste golf van aanvallen omvatten schietpartijen, maar er zijn andere pogingen tot aanvallen die op de achtergrond plaatsvinden en die in de loop der jaren zijn doorgegaan, vaak verborgen en aan het zicht onttrokken.
Voor meer zie Jerusalem Post

Yosef Cohen en Yuval Mor-Yosef, de Nahal Haredi-soldaten vermoord in Givat Assaf bij een aanval met wapengeweld, zijn begraven in Jeruzalem en Ashkelon.
Voor meer zie Israel National News zie ook Israel Today - NL

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, is van plan een Midden-Oosten "situatie-veranderende" vergadering met de Israëlische premier Binyamin Netanyahu te houden. De gastheer voor deze vergadering is President Donald Trump.
Voor meer zie Israel National News

Het Turkse leger zal de Syrische stad Manbij binnengaan als de Verenigde Staten niet de YPG Koerdische militie uit het gebied gaat verwijderen, President Tayyip Erdogan zei dit vandaag, nadat Ankara deze week zei dat het nieuwe operaties zou lanceren om de strijders te treffen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Netanyahu naar Hamas: Er zal geen staakt-het-vuren zijn in Gaza terwijl er aanvallen zijn in Judea en Samaria. ...Honderden Arabieren botsten met de IDF-troepen die op jacht gingen naar de leden van de terreurploeg in de buurt van Al Bireh in het Ramallah gebied. De IDF-troepen gebruikten oproerbestrijdingsmaatregelen tegen de oproerkraaiers.
Voor meer zie JewishPress

Het grootste wonder van alles gebeurde tijdens de Chanoeka/Kerstperiode. Het was Jeshua's bevruchting in de maagd Maria! Waarom is Chanoeka en Kerst een prachtige tijd van het jaar? Omdat dit het moment is waarop de Liefde naar de aarde is gekomen!
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!