Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Vrijdag 17 November - 28 Cheshvan

()  "Sinds onze coalitie in 2014 werd gevormd, heeft ISIS 95 percent van het gebied verloren dat het ooit eens in Irak en Syrië controleerde," zegt de afgezant van Washington bij de coalitie, Brett McGurk, woensdag laat na een vergadering in Jordanië, volgens AFP. In dat jaar overstroomde de jihadistische groep Syrië en Irak, en verklaarde een grensoverschrijdend' kalifaat' in het grondgebied wat ongeveer even groot was als Groot-Brittannië en trok duizenden buitenlandse strijders aan.
Voor meer zie Israel National News

In een ongekend interview met een Saoedi-Arabische nieuwsredactie zei Israël Defense Forces Chef of Staff Gadi Eisenkot op donderdag dat de Joodse staat bereid is inlichtingen te delen met het Golfkoninkrijk in hun gezamenlijke inspanningen om de Iraanse invloed in de regio te beteugelen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een speciale aanklager die op basis van een door Hillary Clinton gefinancierd dossier onderzoek doet naar Trump en zijn medewerkers, dat is niet autoritair. Zelfs niet als de Clinton-donoren sleutelfiguren zijn in het team en ook rechter zijn. Obama-personeel afluisteren van het personeel van Trump op basis van een door Hillary Clinton gefinancierd dossier is ook niet autoritair. Het onderzoeken van Hillary Clinton dat is autoritair...
Voor meer zie Frontpage Mag

Procureur-generaal Jeff Sessions verklaarde terwijl hij getuigde voor het House Judiciary Committee dat hij niet bereid is om een speciale raad op te richten om de Clinton Foundation te onderzoeken, wel heeft hij hoge federale aanklagers opdracht gegeven om te onderzoeken of een speciale raadsheer moet worden aangesteld om de "onwettige" verrichtingen van de Clinton Foundation en het Obama-tijdperk uraniumovereenkomst te onderzoeken, volgens een brief die hij aan het Comité van het Huis heeft verzonden.
Voor meer zie WND

Een nieuwe diplomatieke trend? In een ongekende poging om dit te bereiken was Israël dinsdag de mede-indiener van een ontwerpresolutie tegen Syrië, die door Saoedi-Arabië is ingediend bij de VN-Raad voor de mensenrechten (UNHRC). De resolutie, die ook werd gesteund door de VS, Frankrijk en Duitsland, werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van 108 landen voor, 17 tegen en 58 onthoudingen.
Voor meer zie United with Israel

De mensheid ervaart momenteel een "klimaatnoodgeval," zei paus Franciscus, zegt verder dat mensen die ontkennen dat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering een perverse houding hebben die iedereen in gevaar brengt.
[ Dit zijn hele grote woorden als steeds meer wetenschappers op deze gedachte terugkomen. Is hij nog wel katholiek? wj ]
Voor meer zie Breitbart

Verrassing eergisterenavond op de Libanese televisiezender Future, eigendom van de clan van premier Saad Hariri, toen de in Saoedi-Arabië gevangen zittende premier aankondigde de komende dagen terug te keren naar Libanon om daar officieel zijn ontslag als Eerste Minister aan de president te overhandigen. Een interview waarop hij er erg vermoeid uitzag.
Voor meer zie Novini - NL

Saoedi-Arabische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir riep donderdag de terroristische organisatie Hezbollah op om zich te ontwapenen en waarschuwde de groepering dat er regionale inspanningen worden ondernomen om hen uit de Libanese regering te verdrijven.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Duitse rechtbank oordeelde donderdag dat Koeweit Airways het recht had te weigeren om een Israëlische passagier te vervoeren op grond van zijn nationaliteit, een uitspraak die Joodse groeperingen antisemitisme genoemd hebben. De Staatsrechtbank van Frankfurt zei dat de luchtvaartmaatschappij enkel de wetten van Koeweit respecteerde, een land dat de staat Israël niet erkent, en zei dat het niet aan een Duitse rechtbank was om een uitspraak te doen over de Koeweitse wet.
Voor meer zie Jerusalem Post

Dringend wereldwijd gebed nodig voor Libanon. Libanon is ook wel omschreven als een "speeltuin voor buitenlandse machten" sinds de grenzen werden getekend volgens de in 1916 opgestelde Frans-Britse Sykes-Picot aslijn overeenkomst. Intern bepaalt Libanons delicate staatkundig evenwicht in de in 1926 opgestelde grondwet dat de president Christelijk is (op zijn minst cultureel), de vice president Soennitisch Moslim en de parlementair spreker Sjiitisch Moslim.
Lezen - NL

()  Noem het een selfie voor vrede. Op de Miss Universe verkiezing poseerden Miss Israël en Miss Irak met elkaar voor sociale media, die hun nieuwe vriendschap liet zien. Idan kwam al onder vuur te liggen als ze terug is in Irak, maar de schoonheidskoningin komt er niet op terug.
Voor meer zie HonestReporting

Het beleid van president Trump in het Midden-Oosten is eenvoudig: Steun onze vrienden en schrik de vijanden af onder bedreiging van de hel, en onderhandel waar mogelijk met concurrenten zoals Rusland en China. Het werkt over het algemeen, in tegenstelling tot het catastrofaal falende beleid van de vorige twee regeringen. Trump deed wat hij zei en slaagde erin. Dat zou je niet weten als het aan de #fakenews media ligt.
Voor meer zie PJMedia

Ik zag de terrorist lachen - "als hij toesloeg". De slachtoffers, een 35 jaar oude man en een 70-jarige man, raakten gewond bij twee afzonderlijke ramming incidenten op nabijgelegen kruispunten in Gush Etzion. Een 17-jarige terrorist reed in op de zeventig jaar oude man op een zuidelijke kruising in Efrat, alvorens verder te gaan naar het knooppunt Gush Etzion, waar hij een andere voetganger omver reed.
Voor meer zie Israel National News

China steunt de inspanningen van Saoedi-Arabië om de nationale soevereiniteit te vrijwaren en een grotere ontwikkeling te bewerkstelligen, zei president Xi Jinping tegen de Saoedi-Arabiës koning Salman, in een tijd van regionale spanningen tussen Saoedi-Arabië, Iran, Libanon en Jemen.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Saoedische kroonkoning Prins Muhammad en Israël zijn het erover eens dat Iran de grootste bedreiging voor de regio vormt, maar de hoogste militair van Israël sluit uit dat een aanval op Hezballah zal worden ingezet. Twee Londense publicaties op dezelfde dag, donderdag 17 november, werpen een ongewoon licht op het volgende hoofdstuk in de koninklijke geschiedenis van Saud en de tot nu toe semi-clandestiene banden tussen Riyadh en Jeruzalem. De London Daily Mail, die, een bron citeert dicht bij de Saoedische koninklijke familie, meldde dat Koning Salman, 91, van plan is om de troon volgende week over te geven en zijn zoon, Kroonprins Muhammad bin Salman, 32 als zijn opvolger te benoemen.
Voor meer zie DEBKAfile

De Israëlische satelliet Eros-B heeft onlangs foto's genomen die de berichten bevestigen van een permanente Iraanse militaire basis in Zuid-Syrië, op slechts 50 km van de grens met Israël.
Voor meer zie JerusalemOnline

Sprekende met de JNS.org, in de V.S. bevestigde zondagavond David Friedman, de ambassadeur van Israël, een bericht dat een team van de Trump regering een Israëlisch-Palestijns vredesplan aan het opstellen is. "We werken er erg hard aan", zei Friedman over het vredesvoorstel voor het Midden-Oosten in een interview met de Zionistische Organisatie van Amerika (ZOA).
Voor meer zie Breaking Israël News.

Er zijn bijna honderd jihadistische vrouwen in Nederland die minstens zo fanatiek zijn als de mannen. Veiligheidsdienst AIVD is bevreesd dat ze zelfs gewelddadig kunnen worden en een aanslag plegen.
Voor meer zie AD - NL

Het Westen heeft een nieuw communisme van de geest omarmd. Welkom bij het "inclusieve schrijven". En als het u een gevoel geeft van buitenstaander te zijn, bent u in goed literair gezelschap. Door Giulio Meotti.
Meer lezen - NL

De Israëliër Amir Tsarfati van "Behold Israel" geeft een update over een zeer belangrijke ontwikkeling in het Midden Oosten. Dit hangt nauw samen met de oorlog uit Ezechiel 38 en 39. De eindstrep is echt in zicht! Nederlands ondertiteld.Bron:  

De Gebedsbrief van deze week van de Voorbidders voor Israel is niet binnen gekomen, ga dus daarvoor in de komende tijd naar
Bron: IntercessorsUitschrijven