Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 19 Juni - 6 Tamuz

()  Procureur-generaal Avichai Mandelblit zei dat de vlammende apparaten die naar Israël vanuit Gaza worden gevlogen een "wettig militair doel" waren. Mandelblit weigerde om te zeggen of het wettig is om zich op de mensen te richten die de vliegers lanceren en zei hij niet door politieke of militaire figuren over de kwestie is benaderd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een terrorist uit Gaza werd gedood en anderen raakten gewond toen de Israëlische veiligheidstroepen een infiltratiepoging in Israël verhinderden vanuit de Gazastrook, zo beweerden Arabische mediakanalen. Volgens de eerste berichten heeft een groep terroristen uit de Gazastrook geprobeerd Israëlisch grondgebied binnen te komen, maar werd zij opgemerkt door een IDF-troepenmacht die dicht bij de grens was gestationeerd.
Voor meer zie Israel National News

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit staat naar verluidt onder aanzienlijke druk om deze week, ondanks de ruzie tussen Washington en Ramallah, een ontmoeting te hebben met de belangrijkste adviseurs, van president Donald Trump uit de Verenigde Staten in het Midden-Oosten, Jared Kushner en Jason Greenblatt.
Voor meer zie Israel Hayom

De vroegere minister Gonen Segev werd vorige week aangeklaagd voor het spioneren voor Iran, hij heeft gevoelige informatie over plaatsen van veiligheidscentra en de energieindustrie uit Israël doorgegeven, zegt de veiligheidsdienst Shin Bet.
[ Daarvoor kaan je de doodstraf krijgen in Israël. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman vertelde naar verluidt aan Israëlische wetgevers dat zij "ondankbaar" waren omdat zij van Washington eisten dat het na de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël dit zou voortzetten met een officiële erkenning door de VS van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogvlakte.
Voor meer zie The Times of Israel

Op 28 maart onthulde de Europese Unie een plan om de defensiecapaciteiten van de NAVO te verbeteren, vooral met het oog op de toegenomen Russische agressie. Het plan, dat de oprichting van een Europese Defensie-unie rond het jaar 2025 beoogd, is gericht op het versoepelen van de huidige beperkingen op troepenbewegingen en het verplaatsen van militair materieel door heel Europa, op eenzelfde manier als het akkoord van Schengen het mogelijk maakte om zonder paspoort tussen 26 staten te reizen, waarvan de meeste tot de EU behoren.
Voor meer zie Gatestone - NL

De Israëlische minister van Jeruzalem-zaken heeft een verklaring gehekeld van het Kensington Palace waarin Oost-Jeruzalem wordt aangeduid als "de bezette Palestijnse gebieden", in aanloop naar het bezoek dat prins Willem volgende week aan de regio zal brengen. "Het is betreurenswaardig dat Groot-Brittannië ervoor heeft gekozen om het diplomatieke bezoek te politiseren," zei Elkin.
Voor meer zie JerusalemOnline

Artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 18 juni 2018. Als lezer van De Dagelijkse Standaard weet u dat de reguliere media bepaald nieuws niet zal brengen. De reden hiervoor is wat tegenwoordig politieke correctheid wordt genoemd. Dit geldt wel in het bijzonder voor nieuws dat negatief is over moslims of islamitische landen.
Voor meer zie Likoed Nederland - NL

Netanyahu ontmoette maandag in Amman koning Abdullah II om het vredesvoorstel van de VS toe te lichten in de aanloop naar de komst van een Amerikaanse delegatie naar de regio deze week.
Voor meer zie WIN

Dat Europa sterk betrokken is bij wat ik eerder ‘het doden van Joden industrie’ noemde, moet inmiddels boven alle twijfel verheven zijn. Maar voor het geval dat sommigen het nog steeds niet begrijpen, zou ik hen willen verwijzen naar de financiële steun die de EU geeft aan de onboetvaardige terrorist Marwan Barghouti.
Voor meer zie Israel Today - Holland

De EU staat op het punt om het internet te vernietigen en niemand lijkt zich daar druk om te maken. Artikel 13 verbiedt memes, dwingt websites om elke upload te controleren en dwingt u tot het betalen van een belasting voor het plaatsen van een link.
Voor meer zie Infowars

()  Hezbollah en door Iran gesteunde sjiitische milities concentreren zich in een gebied dat de "driehoek van de dood" wordt genoemd nabij de Golanhoogte, als het het Syrische regime een groot offensief na de Ramadan voorbereidt. De door Iran gesteunde milities dragen nu een Syrisch uniform.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Amerikaanse president Donald Trump heeft, net als de drie Amerikaanse presidenten voor hem, bij zijn aantreden een brief ondertekend waarin hij weigert Israël onder druk te zetten om een internationaal non-proliferatieverdrag te ondertekenen, zoals blijkt uit een rapport in The New Yorker dat dinsdag is vrijgegeven.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël, niet de VS, was verantwoordelijk voor een aanval op posities die verband stonden met het Syrische regime in de buurt van de Iraakse grens, vertelde een Amerikaanse ambtenaar aan CNN op maandag. Eerder zeiden de media van de Syrische staat dat door de VS geleide coalitievliegtuigen de positie hadden gebombardeerd, waarbij doden en gewonden waren gevallen.
Voor meer zie Jerusalem Post

MK Betzalel Smotrich (Joods Huis) heeft de uitspraak van de rechtbank tegen de herroeping van het staatsburgerschap van een Arabische terrorist die een explosief in een bus in Tel Aviv plantte, veroordeeld. Bij de aanslag raakten vierentwintig burgers gewond. "Ik heb echt geen woorden om mijn frustratie en pijn te beschrijven over het Israëlische rechtssysteem, die keer op keer in zijn naaktheid wordt onthuld, als een verknoeid systeem met een verwrongen wereld van waarden en een scheef en onsamenhangend oordeel."
Voor meer zie Israel National News

Nadat honderden politieagenten en soldaten waren gerekruteerd om vijf illegale structuren in het Palestijnse dorp Khirbet Susya in Zuid-Berg Hebron te evacueren en te slopen, kwam van het kabinet van de premier het bevel binnen om de operatie uit te stellen, waarschijnlijk als gevolg van het komende bezoek van de gezant en speciale adviseur van US President Trump voor het Midden-Oosten dit weekend.
Voor meer zie Ynet

De minister-president belegt een speciale bijeenkomst nadat European Broadcasting Union heeft aangegeven dat het afsplitsen van de Israëlische Publieke Omroep uit haar nieuwsafdeling, Israël zal beletten om als gastheer op te treden voor de Europese songfestival van volgend jaar. De Knesset heeft al voor de afsplitsing gestemd.
Voor meer zie Ynet

George Soros: Trump vernietigt eigenhandig mijn plan voor deze wereld, de globalist haalt uit naar president Donald Trump. Volgens de 87-jarige Hillary Clinton sponsor is Donald Trump "bereid om zijn wereld te vernietigen" die hijzelf en zijn handlangers tientallen jaren lang hebben gecreëerd.
Voor meer zie Neonnettle

Kijk eens naar de vlag van Palestina zoals afgebeeld in een encyclopedie uit het jaar 1939. Verrassend?
Zie  

Mensen kijken weg als het gaat om de islamisering van Europa Met deze weigering om te erkennen dat islamitisch religieus fanatisme islamitisch is, besluipt het antisemitisme opnieuw openlijk Groot-Brittannië en Europa.
Verder lezen - NL

Rusland voert aan dat de versterkte aanwezigheid van het Korps Mariniers in Noorwegen een aanval is. Rusland kan het gewoon niet toelaten dat Noorwegen onlangs heeft besloten om nog een paar honderd mariniers uit te nodigen in de regio voor een koudweer training.
Voor meer zie Marinetime

De overheid zou de ANBI-status van de Haagse As Soennah-moskee moeten terugdraaien. Een moskee waar vrouwenbesnijdenissen en steniging bij overspel wordt gepredikt, is géén liefdadigheidsinstelling die belastingvoordeel verdient.
Voor meer zie - Katholiek Nieuwsblad - NL

NOS journaal met valse voorlichting. De kinderen worden al gescheiden van hun ouders onder Obama en het is juist Trump die ervan af wil. Maar om het te veranderen heeft hij de Democraten nodig.
Voor meer zie AD - NL

Waarom verdedigen we ons (Israël) niet?. Grote stukken land in de Negev-woestijn in de buurt van de Gazastrook, landbouwgrond en natuurreservaten, voorheen de woonplaatsen van tal van bedreigde planten- en diersoorten, zijn gereduceerd tot as en rook door Palestijnse vuurvliegers en vuurballonnen met de brand veroorzakende inrichtingen van de afgelopen paar weken.
Verder lezen - NL

Scott Clarke legt de gelijkenis van de tien maagden uit. En dat doet hij op een zeer consequente manier, waardoor alles opeens veel duidelijker wordt. Durft u het aan er eens op een andere manier naar te kijken? Doen! Nederlands ondertiteld.  U ontvangt deze mail omdat u zich hebt ingeschreven
bij wimjongman.nl.

Uitschrijven

Valide CSS!