Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Dag  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Google Translate

www wimjongman.nl


Donderdag 18 Januari - 2 Sh'vat

()  President Trump scoorde een perfecte 100 procent op de cognitieve beoordeling van Montreal (MoCA) - een 30tal-vragen van medische professionals om dementie te testen. Dit was nodig om een volgende liberale leugen te weerleggen.
Voor meer zie Now The End Begins

Turkse President Recep Tayyip Erdogan zal volgende maand een bezoek brengen aan Paus Franciscus in Vaticaanstad voor besprekingen die waarschijnlijk gericht zullen zijn op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. De Turkse leider en het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk waren beide sterk gekant tegen de stap die de Amerikaanse president Donald Trump eind vorig jaar heeft aangekondigd.
Voor meer zie Israel National News

Tijdens een ontmoeting met Nabih Berri zei de Iraanse president dat de Zionisten baat hebben bij het ontstaan van meningsverschillen in Libanon en verklaarde dat Iran Libanon zal steunen tegen elke Israëlische agressie.
Voor meer zie Mehr News Agency

Het is tijd om te stoppen met het verwennen van Abbas en te stoppen met het behandelen van de organisatie die hij leidt - en dat op een manier die past bij dit bevorderen en aanmoedigen van terroristisch geweld.
Verder lezen - NL

Rusland en Iran zijn geopolitieke rivalen geweest voor eeuwen - maar in de afgelopen jaren heeft de as Moskou-Teheran de afgelopen jaren wel een rol gespeeld en exponentieel gegroeid. Dit leidt tot grote hoofdpijn voor de VS en andere landen. Westerse mogendheden die zich zorgen maken over de vraag hoe ver deze samenwerking kan gaan. De twee mogendheden delen gemeenschappelijke belangen in de zuidelijke Kaukasus en het Midden-Oosten. Oost, maar zijn waakzaam voor elkaars toenemende invloed in hun eigen achtertuinen.
[ Ezech. zegt het al dat ze niet zoveel zin hebben in samenwerking en oorlog. wj ]
Voor meer zie Mehr News Agency

Wat maakt dat een jong Canadees moslim-meisje een haatmisdrijf tegen zichzelf verzint? ...Een 11-jarige is oud genoeg om te erkennen dat het maken van een dergelijke claim nogal wat aandacht zou trekken. ...Als de Islamisten dit verhaal van' islamofobie' dan gebruiken om moslims (en dus hun toxische ideologie) naar hen toe te trekken door een' wij en zij' verhaal te creëren, en hun intersectionele sympathisanten (linksen en media) deze claims van slachtofferschap ook gebruiken om de grotere samenleving als geheel in diskrediet te brengen.
Voor meer zie Clarion Project

In een artikel in het Londense Saudi-dagblad Al-Sharq Al-Awsat verzette de econoom Dr. 'Abdallah Al-Radadi zich tegen de oproep om Amerikaanse producten en bedrijven te boycotten, naar aanleiding van de aankondiging van president Donald Trump van de VS dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël zou worden. Hij schreef dat boycots vaak het tegenovergestelde opleveren van de beoogde resultaten: ze helpen in het adverteren en verhogen van de populariteit en de verkoop van de geboycot zaak.
Voor meer zie Memri

Evangelische leider Franklin Graham, zoon van dominee Billy Graham, zei: "De duisternis verspreidt zich snel over de hele wereld" - de zonden van pornografie, seksueel misbruik, drugs en religieuze vervolging - wat de "krachten van het kwaad zijn" doen alles wat ze kunnen om "de fundamenten van een moreel gezonde samenleving te vernietigen". Hij voegde eraan toe dat het licht van de waarheid, welke Jezus Christus is, de duisternis zal wegnemen, maar gelovigen moeten helpen deze waarheid te verspreiden in hun dagelijks leven.
Voor meer zie CNS

IDF Stafchef Brig. Generaal Gadi Eisenkot zegt dat Teheran nog steeds van plan is om atoomwapens te ontwikkelen, ondanks de 2015 overeenkomst met de wereldmachten. Eisenkot zei dit dinsdag in een toespraak naar nabestaanden van gevallen soldaten: "De Iraanse dreiging is niet theoretisch.
Voor meer zie WIN

()  In een operatie in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever in de vroege donderdagochtend hebben Israëlische speciale troepen een Palestijnse terrorist gedood waarvan men geloofde dat deze vorige week achter de moord op de Israëlische rabbi zat, Raziel Shevach een vader van zes kinderen. Een tweede verdachte in de moord werd gearresteerd, door bovengenoemde veiligheidsambtenaren.
Voor meer zie The Times of Israel

Arabieren vallen Joodse aanbidders aan op de Tempelberg. Het incident begon woensdag nadat een groep van meer dan 40 Joodse bezoekers zou zijn geprovoceerd door Arabische bezoekers en functionarissen van de Wakf tijdens hun tocht over de Tempelberg. De Wakf, een "islamitische trust" die toezicht houdt op de site, verbiedt leden van elk ander geloof, behalve de islam, om daar te bidden.
Voor meer zie WIN

Trump tempert Bibi's enthousiasme: Geen spoedig ambassade verplaatsing om het even op welke tijd. "Tegen het einde van het jaar? We hebben het hier over verschillende scenario's - ik bedoel natuurlijk dat dit van tijdelijke aard zou zijn. Daar kijken we niet echt naar. Nee dus.
Voor meer zie JewishPress

Bronnen in het Bureau van de Eerste Minister op donderdag zeiden dat de VS "tussentijdse maatregelen" zou overwegen die het mogelijk maken om de ambassade binnen een jaar naar Jeruzalem te verplaatsen, in het verhelderen van het commentaar dat eerder door de Eerste Minister Benjamin Netanyahu werd gegeven en later door US President Donald Trump werd berispt.
Voor meer zie The Times of Israel

Het hoofd van het VN-orgaan UNRWA dat diensten verleent aan Palestijnse vluchtelingen richtte zich woensdag tot de internationale gemeenschap voor een financiering, nadat de VS een groot deel van zijn geplande jaarlijkse bijdrage aan de organisatie hadden ingehouden.
Voor meer zie Jerusalem Post

België heeft een stap gezet om het VN-agentschap te helpen in de bijstand voor Palestijnse vluchtelingen met een onmiddellijke uitbetaling van 23 miljoen dollar nadat de Trump regering 65 miljoen dollar aan hulp voor de internationale organisatie had opgeschort.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël Die heeft lagere bedragen.

Tijdens zijn officiële staatsbezoek aan India gaf premier Netanyahu de prikkelende hints dat Saoedi-Arabië binnenkort de Israëlische vliegtuigen zal toestaan om over hun grondgebied te vliegen.
Voor meer zie Israel National News

Volgens de Gallup-peiling zegt 67 procent van de Israëli's dat ze de Amerikaanse president goedkeuren. De opiniepeiling werd gehouden nog voordat Trump een reeks stappen ondernam die in Israël populair zijn. Daarmee is Israël een van de vier landen die Trump liever heeft dan Obama.
Voor meer zie Israel National News

"Het is net als in communistisch Rusland". Een inwoner van een gemeenschap in Samaria krijgt een telefoontje van een Shin Bet agent die dreigt hem te uit zijn huis te zetten. Ze handelen alleen op de emoties. Advocaat Adi Kedar zei: "Dit is crimineel en gewelddadig gedrag, en het is ongekend dat een publieke figuur op deze manier gaat optreden tegen een burger die geen misdaad heeft gepleegd.
Voor meer zie Israel National News

De Europese landen hebben de druk op het ballistische-rakettenprogramma van Iran en hun rol in regionale conflicten opgevoerd, zelfs als ze proberen om de dreiging van president Trump aan te pakken om de nucleaire overeenkomst met Teheran op te heffen, zoals blijkt uit een nieuwsbericht.
Voor meer zie Al Arabiya English

Abbas' bijtende toespraak was vooral een geschenk aan het rechtse deel van Israël dat één grote staat wil. De gematigde leider maakt ermee duidelijk dat er niets is om over te praten. Hij weigert het zelfbeschikkingsrecht van de Joden te erkennen. Hij is geen partner. Hij zit gevangen in hallucinaties, illusies en leugens.
Verder lezen - NLUitschrijven

Valide CSS!