Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 1 Januari - 17 Tevet

(2021)

Aan alle lezers een gezegend nieuwjaar toegewenst. Dat u dicht bij de Heer mag blijven in deze onzekere tijden. Of het gaat lukken dit jaar dat er maatregelen opgeheven worden, dat waag ik te betwijfelen, als de Heer zegt dat de weeën alleen maar zullen toenemen als Zijn komst nadert. Dit zal het jaar van de vaccinaties worden. Waarbij we worden verdeeld in twee groepen, zij die voor zijn en zij die er tegen zijn. We zullen elkaar zoveel als mogelijk moeten vasthouden nu al deze maatregelen erop gericht zijn om ons nog meer gescheiden te houden. Zet uw angst voor een besmetting opzij en zoek elkaar op in kleine kring. Wees niet al te rechtvaardig. Prediker 7:16 (HSV)

Niemand is zo blind. Er is een oud gezegde dat dateert uit 1546 toen John Heywood zei: "Er zijn geen mensen die zo blind zijn als zij die niet willen zien. De meest begoochelde mensen zijn degenen die ervoor kiezen om te negeren wat ze al weten."
Verder lezen - NL

Iran beschuldigt een Engelse Security firma van het lekken van informatie voor de US Drone aanval die Gen. Soleimani doodde. Eerder zei de Iraanse toprechter Ebrahim Raisi dat de Amerikaanse president de "hoofdcrimineel" was in de moordaanslag op de Iraanse antiterreur commandant Generaal Qasem Soleimani, gedood in een droneaanval op 3 januari, en voegde eraan toe dat Donald Trump geenszins immuun is voor de straf voor de moordaanslag.
Voor meer zie Sputnik International

De verkozen president Joe Biden kondigde op woensdag aan dat hij drie voormalige hogere Obama-beleidsambtenaren heeft benoemd op topposities in het Pentagon, waardoor hij lof krijgt van de gevestigde orde inzake het buitenlands beleid.
Voor meer zie Breitbart

Het Turkse parlement heeft een wet aangenomen die het toezicht op stichtingen en verenigingen verscherpt en, zo zeggen mensenrechtengroeperingen, de vrijheid van de samenleving kan beperken. De wet staat de minister van Binnenlandse Zaken toe om leden van organisaties die worden onderzocht op beschuldigingen van terrorisme te vervangen, terwijl het ministerie van Binnenlandse Zaken zich tot de rechter kan wenden om de activiteiten van de groeperingen stop te zetten.
Voor meer zie The National

Biden plannen tot een decriminalisatie van HIV-overdracht. Daarmee zou het legaal zijn om een infectie bewust te verspreiden naar andere mensen zonder hun toestemming. "In 2018 hadden 26 staten in Amerika een HIV-strafwet."
Voor meer zie WND

De vertrekkende regering van de Amerikaanse president Donald Trump heeft donderdag een laat salvo tegen de Verenigde Naties afgevuurd door tegen de begroting van de Verenigde Naties te stemmen, onder verwijzing naar meningsverschillen over Israël en Iran - maar de regering heeft bijna geen internationale steun gevonden.
Voor meer zie The Times of Israel

Een nachtelijk protest in Jeruzalem tegen de dood van de 16-jarige Ahuvya Sandak tijdens een politie-achtervolging vorige week werd gewelddadig, waarbij de menigte politieagenten en een Arabisch voertuig aanvielen. Honderden demonstranten verzamelden zich donderdagavond op meerdere locaties in Jeruzalem om te protesteren tegen de rol van de politie in het dodelijke ongeluk van vorige week.
Voor meer zie Israel National News

De coronaviruspandemie kostte wereldwijd bijna twee miljoen mensen het leven en veroorzaakte dit jaar een ongekende economische verwoesting, maar 2020 had ten minste drie grote winnaars die sterker uit de bus kwamen ondanks - of misschien wel vanwege - de pandemie: de miljardairs van de wereld, de tech-lords van Silicon Valley en het communistische China, waar het virus is ontstaan.
Voor meer zie Breitbart

()  Een korte terugblik op 2020, door Hal Lindsey.
Verder lezen - NL

De New Hampshire Commission tot Study the Environmental and Health Effects of Evolving 5G Technology heeft geconstateerd dat 5G wel degelijk een gevaar kan vormen voor de volksgezondheid. In de commissie zitten 13 experts op het gebied van epidemiologie, volksgezondheid, toxicologie, natuurkunde en technologie.
Voor meer zie Xandernieuws

De Palestijnse militante groep Hamas heeft donderdag een man gearresteerd voor het wegscheuren van een aanplakbiljet van de vermoorde Iraanse militaire commandant Qassem Soleimani, die volgens een familielid van de gevangene vanwege de eerste verjaardag van zijn dood door de groep werd opgehangen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het Pentagon heeft besloten het enige vliegdekschip van de marine dat in het Midden-Oosten werkt terug naar huis te sturen, een beweging die de vuurkracht van de V.S. in het gebied ondanks de verhoogde spanningen met Iran zou verminderen, zo hebben functionarissen op donderdag bevestigd.
Voor meer zie Al Arabiya English

De eerste moord van 2021 in Israël vond plaats in Jadeidi-Makr, een Arabische gemeenteschap die in 1990 werd gevormd door de fusie van de twee Arabische steden Makr en Jadeidi, een paar mijl ten oosten van Akko in het noorden. Een 21-jarige inwoner van het dorp werd rond 12.30 uur in een drive-by-schietpartij gedood. Negen en een half uur eerder, rond 3 PM, werd een inwoner van het zelfde dorp, met de leeftijd 27, in het hoofd gestoken. Beide slachtoffers zijn Israëlische Arabieren.
Voor meer zie The Jewish Press

Israël zal in de komende jaren aangroeien tot 10 miljoen mensen, zei het Centraal Bureau voor de Statistiek op donderdag, aan de vooravond van het nieuwe jaar 2021. In 2020 werden in Israël zo'n 176.000 baby's geboren. Ongeveer 73,8% van de pasgeborenen werd geboren in Joodse gezinnen, 23,4% in Arabische gezinnen en 2,8% in andere etnische groepen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voor de tweede keer deze week stierf een Israëlische man slechts enkele uren na het krijgen van de covid-19 vaccinatie. Een 88-jarige man werd dinsdag geëvacueerd naar de spoedeisende hulp in het Hadassah Ein Kerem Ziekenhuis in Jeruzalem nadat hij in zijn huis was ingestort.
Voor meer zie Israël365

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van 1 januari 2021. Chuck vroeg de HERE of Hij wilde dat ik iets mee zou geven voor het jaar 2021 dat waarschijnlijk zelfs chaotischer zal zijn dan 2020. Hij herinnerde me aan een vers dat Hij aan het begin van de laatste paar jaren steeds benadrukte:" …En laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof."
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Bill Gates: Quamtum dot vaccinatie-tatoeages. Mijn vorige artikel 1 ging over de vele gebieden waarin Bill Gates als expert wordt beschouwd, en over organisaties en mensen die de Bill en Melinda Gates Foundation 2) honderden miljoenen dollars geven. Een korte uitsplitsing van het artikel zal je helpen om inzicht te krijgen in waarom Gates een verdacht personage is temidden van COVID-19.
Verder lezen - NL

"Wees geen schaap": Washington Sheriff spreekt zijn steun uit voor restaurant dat gesloten wordt op straffe van 100.000 dollar boete. Sheriff Rob Snaza plaatste een interview op Facebook op 23 december, waar hij de redenen achter het sluiten van restaurants in Lewis County onderzocht en zijn steun uitsprak voor een lokaal restaurant dat middenin een impasse met de gouverneur zit.
Verder lezen - NL


Donderdag 31 December - 16 Tevet

()  Onderzoekers voorspellen een massale aardbeving in Israël: 'Zou volgende week kunnen zijn'. "Helaas moet ik zeggen dat een aardbeving die honderden slachtoffers zal maken in de komende jaren zal plaats vinden," zei Prof. Shmuel Marco.
Voor meer zie WIN

Dit jaar was het grootste verhaal in West-Europa, net als in de rest van de wereld, het Chinese virus en de lockdown. Toch is de kwestie van de Islam niet verdwenen. Meer auto's en kerken gingen in vlammen op. Moslims gingen door met het uitbreiden van no-go zones, het plegen van bendegeweld, het slaan van Joden en homo's, het verkrachten van ongelovige vrouwen en van ongelovige meisjes, het innen van flinke welvaartsuitkeringen van overheden en het opbouwen van politieke macht die zij gebruiken om de islamisering in een aantal culturele sferen te bevorderen. Terwijl de Joden Europa ontvluchtten om aan de intimidatie van de moslims te ontsnappen, bleven de moslims binnenstromen en was mensensmokkel aantoonbaar meer dan ooit een probleem.
Voor meer zie Frontpagemag

Mohsen Rezai, een voormalig commandant van de IRGC en de huidige secretaris-generaal van de Iraanse Expediency Council, zei in een interview op 28 december 2020 op Al-Manar TV (Hizbullah-Libanon) dat de Arabische landen die de betrekkingen met Israël hebben genormaliseerd, zwaar zullen worden "gestraft". Hij zei dat Israël zwak en kwaadaardig is, en dat zelfs een kleine raketaanval op Israël een groot effect zou hebben. Bovendien zei hij dat Iran met niemand zal onderhandelen over de verdediging- of raketcapaciteiten, en dat als de president van de VS, Joe Biden, de sancties tegen Iran niet opheft en zich niet aansluit bij de JCPOA, dan Iran hem dan volgens zal "dwingen", Iran zal "met volle kracht vooruit" gaan op nucleair gebied.
Voor meer zie Memri

Het leger van de V.S. is zich aan het versterkt zich voor een mogelijke aanval op Amerikaans personeel en belangen in Irak, zeiden de defensieofficials van de V.S., dagen vóór de eerste verjaardag van een Amerikaanse drone aanval die een Iraanse generaal in Bagdad doodde.
Voor meer zie SFGate

De Verenigde Staten hebben woensdag voor de tweede keer deze maand met strategische bommenwerpers boven de Perzische Golf gevlogen, een krachtmeting die bedoeld was om Iran ervan te weerhouden Amerikaanse of geallieerde doelen in het Midden-Oosten aan te vallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Minstens 26 mensen werden gedood en vijftig gewonden in een explosies die de luchthaven van Aden van Jemen heeft getroffen nadat een vliegtuig met leden van de nieuwe eenheidsregering landde, zei een medische bron.
Voor meer zie Al Arabiya English

Tientallen grafstenen op de Franse begraafplaats zijn met hakenkruizen beklad - maar de joodse graven ernaast zijn onaangeroerd. In een schijnbaar bizarre daad van vandalisme werden tientallen grafstenen op een christelijke begraafplaats bij Parijs afgelopen zondagavond met nazi-hakenkruizen beklad.
Voor meer zie WIN

Iraanse expert Sadeq Maleki: 'Het oude Ottomanisme wilde zich uitbreiden naar de poorten van Wenen en het Westen, [Erdoğan's] Neo-Ottomanisme heeft zijn blik gericht op het Oosten.' In een interview verklaarde Maleki dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan Iran wil verdelen en Azerbeidzjan wil annexeren tot Turkije om zo Groot-Turkije te kunnen vormen.
Voor meer zie Memri

Palestijnen: Een internationale "Vredes"-conferentie om Israël te verdringen. Terwijl Abbas met de internationale gemeenschap praat over zijn verlangen om een vreedzame nederzetting naast Israël te bereiken, stuurt zijn Fatah-factie berichten naar de Palestijnen waarin ze de "gewapende strijd" tegen Israël verheerlijken en een "revolutie tot de overwinning" beloven - dat wil zeggen om Israël vervangen.
Verder lezen - NL

Corona is door de “elite” in de wereld gebracht om een Nieuwe Wereldorde te kunnen scheppen. Hoera, we gaan vaccineren tegen Covid-19! Onlangs verscheen Joe Biden in de media, als een van de eerste burgers van de VS die “gevaccineerd” is (in de media stond alleen een foto hoe hij op een stoel zit en iets verder was er een zuster met een spuit).
Voor meer zie The Balkans Chronicles - NL

()  De Israëlische Defensiemacht gaf op donderdag een hoop van statistieken vrij die hun activiteiten tijdens het afgelopen jaar illustreren, met inbegrip van het aantal aanvallen in Syrië gedaan (ongeveer 50), de straalvliegtuig vluchten (1.400). In 2020 is het aantal steekpartijen met een derde gedaald, van twaalf in 2019 tot negen. Het aantal schietaanvallen is echter aanzienlijk toegenomen, van 19 in 2019 tot 31. De West-Bank zag 60 terreuraanslagen in 2020.
Voor meer zie The Times of Israel

Ook Gabi Ashkenazi stopt met Blauw en Wit, waarmee de partij verder desintegreert. De afgevaardigde van Gantz zegt hij een tijd afstand neemt van de politiek, maar als minister van Buitenlandse Zaken aan te blijven zolang als nodig.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse Autoriteit kondigde dinsdag aan dat zij haar luchtvaartdienst - Palestinian Airlines - na 25 jaar van beperkte activiteit zal sluiten, meldde het Palestinian News Network (PNN).
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Amerikaanse "ninja" raket werd gebruikt tegen een vrachtwagen in Salqin, Syrië, zei de lokale bevolking op dinsdag. Dit is de R9X-raket die een aangepaste Hellfire-raket is en kan worden gelanceerd vanuit Amerikaanse bewapende drones, zoals de Reaper. De VS heeft het ongeveer een half dozijn keer gebruikt in het noorden van Syrië tegen personen die verbonden zijn met Al-Qaeda of andere extremisten. Omdat de raket messen heeft inplaats van een explosief, snijdt hij het doelwit bij de inslag in stukken en laat hij een bloedige puinhoop achter, maar brengt geen schade toe aan anderen in de buurt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

MK Yair Golan (Meretz), voormalig plaatsvervangend stafchef van de IDF, schreef woensdag het succes van de inentingscampagne COVID-19 in Israël toe aan links.
[ helemaal juist, want dat zijn de mensen die het globalisme wensen uit te rollen. wj ]
Voor meer zie Israel National News

De verkozen president Joe Biden bekritiseerde Trump dinsdag voor het tempo van de distributie van COVID-19 vaccins en voorspelde dat "de dingen slechter zullen worden voordat ze beter worden" als het gaat om de pandemie. Hij belooft om het tempo van de uitrol van het vaccin op te voeren.
Voor meer zie Israelhayom

Na de golf van vertrek uit Benny Gantz's Blue&White, en de toetreding tot de politieke arena van Tel Aviv-Yafo Burgemeester Ron Huldai's The Israelis, tonen de peilingen van woensdagavond op Kanalen 11, 12, en 13 aan dat Gideon Saar bijna in staat zou zijn om een coalitieregering samen te stellen zonder Benjamin Netanyahu (met Netanyahu die het zelfde exacte probleem heeft als hij Saar uitsluit).
Voor meer zie JewishPress

Professor Yaron Zelekha, de voormalige boekhouder-generaal van het Ministerie van Financiën, kondigde woensdag aan dat hij een nieuw politiek orgaan opricht met de naam "Nieuwe Economische Partij." "Israël staat op de rand van een economisch bankroet. Monopolies plunderen de middenklasse", aldus Zelekha.
Voor meer zie Israel National News

Een nieuw lid van Knesset, een inwoner van de Golan, vestigde zijn politieke weg met een krachtige geloofsdaad door te bidden op de Tempelberg. Nissim Vaturi, als 40e kandidaat op de Likud-lijst stond, is opgeklommen en vertegenwoordigt een unieke en noodzakelijke stem in de regering. De twee weken geleden beëdigde Vaturi gaf een gewaagde verklaring van zijn intenties af door zondag op te klimmen naar de Tempelberg en daar te bidden.
Voor meer zie FNW

Velen hebben het jaar 2020 omschreven als 'apocalyptisch'. In Israël was het ook een jaar van fascinerende archeologische ontdekkingen, in dat jaar zijn er 10 archeologische vondsten gedaan die in de bijbel worden bevestigd.
Voor meer zie Israël365

Een meteoor die 3700 jaar geleden bij de Dode Zee in de lucht explodeerde, heeft mogelijk gemeenschappen weggevaagd, tienduizenden mensen gedood en de kern van de waarheid aan het oude bijbelse verhaal van omtrent de vernietiging van Sodom en Gomorra verschaft.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

DE BOODSCHAPPER - Deel 18: Meer over de boodschapper Apophis en de verschrikkelijke goden die daarmee komen. Een van de vele verrassende aspecten van de asteroïde Apophis is de bovennatuurlijke timing van zijn komst. Het Jet Propulsion Laboratory in Cal Tech, dat Near Earth Objects (NEO's) voor NASA opspoort, vertelt ons dat het op 13 april 2029 "ongevaarlijk ver van de aarde zal zweven, ongeveer 19.000 mijl (31.000 kilometer) boven het oppervlak".[i] Waarom is dit interessant? De datum heeft intrigerende connecties met de jaarlijkse feesten die God aan Mozes in de woestijn heeft verordend.
Verder lezen - NL


Woensdag 30 December - 15 Tevet

()  Jonathan Pollard komt in Israël aan, 35 jaar na zijn arrestatie voor spionage. De ex-US Navy analist, opgesloten voor het doorgeven van geheimen aan Israël, arriveerde een maand na het einde van de voorwaardelijke vrijlating met zijn vrouw en werd begroet door Netanyahu: 'Je kunt het leven opnieuw beginnen, in vrijheid.'
Voor meer zie JThe Times of Israel

De door China ontwikkelde digitale yuan cryptocurrency heeft het potentieel om een gamechanger te zijn wanneer deze volledig wordt uitgerold. Door een einde te maken aan de afhankelijkheid van de wereld van de dollar, zal dan het geopolitieke landschap voorgoed veranderen. Sinds enkele jaren ontwikkelt China de digitale yuan, de eerste cryptocurrency van een centrale bank en overheid ter wereld. En het is bijna voltooid.
Voor meer zie RT

De Egyptische TV-gastheer Ibrahim Eissa zei in een show op 9 december 2020 op Al-Kahera Wal-Nas TV (Egypte) dat het het Westen was, en niet de Arabische wereld, dat vaccins voor COVID-19 heeft ontwikkeld. Hij zei dat dit betekent dat de islamitische wereld zichzelf een aantal harde vragen moet stellen over haar plaats in de beschaving en de wereld. Hij zei dat de Arabieren moeten stoppen met het haten van het Westen, en voegde eraan toe: "We zeggen dat het Westen onze vijand is, maar we zitten te wachten tot het Westen ons het vaccin stuurt."
[ Het westen is vooral de koopman en geen moralist. wj ]
Voor meer zie Memri

Yael Shelbia een Israëlisch model heeft de hoogste plaats op een lijst gekregen die door The Independent Critics voor 2020 is opgesteld, als de mooiste vrouw, terwijl "Wonder Woman" Gal Gadot op nr. 22 kwam. Shelbia sloot zich aan bij de Israëlische defensiemacht, de strijdkrachten van de staat Israël. Ze is momenteel in dienst bij de luchtmacht. Yael Shelbia Cohen is geboren in Nahariya, Israël, in een religieuze orthodox-joodse familie.
Voor meer zie Israël365

De burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, lanceerde dinsdag een nieuwe centrumlinkse politieke partij, de Israëli's, die met de verkiezingen in maart zal meedoen, en rekruteerde de minister van Justitie, Avi Nissenkorn, als zijn tweede-in-leiding. (De nieuwe anti-Netanyahu figuur.)
Voor meer zie The Times of Israel

De nieuwe Israëlische partij van Tel Aviv burgemeester Ron Huldai en minister van Justitie Avi Nissenkorn zou acht zetels winnen als de verkiezingen van 23 maart nu zouden worden gehouden, volgens een nieuwe opiniepeiling die is gehouden door Panels Research voor 103 FM Radio, die deel uitmaakt van The Jerusalem Post Group. Pakt vier zetels van Gideon Sa'ar's nieuwe partij New Hope, twee van Yesh Atid-Telem en twee van Yamina,
Voor meer zie The Jerusalem Post

De minister van Defensie Benny Gantz kondigde dinsdagavond aan dat hij in de komende verkiezingen in maart het noodlijdende Blauw-witte zal blijven leiden, en beweert dat de partij "het land heeft gered" en zet de koers uit voor het einde van de heerschappij van premier Benjamin Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

Een inwoner van Noord-Israël zit al drie dagen vast op de luchthaven van Dubai omdat hij ook een Palestijns paspoort heeft, meldde Channel 12 op woensdag. De autoriteiten van Emirati hielden de Israëliër vast voor ondervraging en het is niet duidelijk of hij de VAE zal worden toegelaten. Hij en zijn familie waren eerder deze week in de VAE aangekomen voor een vakantie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een man werd gedood en een ander raakte ernstig gewond toen hun auto doorzeefd werd met kogels tijdens het rijden, onder politiebescherming, op de Highway 6. Dit zou niet mogen gebeuren in Israël in 2020. Maar het is tekenend voor de wetteloosheid die de Arabische sector in de Israëlische samenleving teistert en het onvermogen of gebrek aan inspanning van de Israëlische politie om het probleem bij de wortel aan te pakken. De Arabische leiders beweren dat de politie al lang een oogje dichtknijpt in de misdaadsteden, -steden en -wijken waar bendes heersen en waar illegale wapens welig tieren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In deze tijd over het zich wel of niet laten vaccineren is het misschien wel eens goed om een boekje te lezen over de nadelen van vaccinaties. Verder lezen - NL

()  Gaza-terreurgroepen verenigen zich voor gezamenlijke oorlogsoefening die een conflict met Israël simuleren. "De zionistische vijand moet voorzichtig zijn, als hij Gaza aanvalt - er zullen veel verrassingen zijn," zeiden de terreurgroepen van Gaza in een gezamenlijke verklaring. Met de kreet van "Allahu akbar," vuurde Hamas dinsdag een spervuur af van zes raketten vanuit Gaza om wat de allereerste gezamenlijke militaire oefening lijkt te lanceren van alle verschillende terreurgroepen in Gaza.
Voor meer zie WIN

Vandaag de dag neemt de oude haat van Europa tegen de Joden een nieuwe wending omdat de EU een kosjere slachting verbiedt, waardoor er in feite een einde komt aan het Joodse leven in Europa.
Voor meer zie Israel National News

Een groep hackers die zichzelf SpiderZ noemen claimden op dinsdag dat ze erin slaagden om in de rekeningen van Qard al-Hasan, het financiële en bank-tak van Hezbollah, The Daily Star of Libanon door te dringen met het verzamelen van gevoelige informatie die naar het publiek wordt uitgelekt. Tot nu toe hebben ze paspoortkopieën, namen van deposanten, waaronder hoge bankfunctionarissen, en beveiligingsbeelden van deposanten die in de rij staan, openbaar gemaakt.
Voor meer zie The Jewish Press

Een christelijke verslaggever die haar werk zag als Gods wil is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf in Shanghai nadat ze de uitbraak van het coronavirus in de centrale Chinese stad Wuhan had gedocumenteerd. Zhang Zhaan, 37 jaar, werd schuldig bevonden door New Area People’s Court van Shanghai Pudong op maandagochtend voor "het uitkiezen van ruzies en het veroorzaken van probleem," rapporteerde de Ochtendpost van Zuid-China. Dit vonnis wordt vaak gebruikt om dissidenten het zwijgen op te leggen.
Voor meer zie The Christian Post

Als de Senaat van de V.S. stemt om het veto van President Trump van het Nationale Akte van de Vergunning van de Defensie (NDAA) op woensdag terzijde te schuiven, zouden de nieuwe sancties van de V.S. die zich richt op een controversiële gaspijpleiding van Rusland naar Westelijk Europa, spoedig van kracht kunnen worden. Dat zou het pad effenen voor potentiële spanningen tussen het inkomende bestuur en Duitsland, waarvan de regering het project prijst.
Voor meer zie CNSNews

Joodse staatsgevechten in het verspreiden van het COVID-19, terwijl het haar inentingsschema doordrukt. Israël registreerde 5.583 coronavirusgevallen op dinsdag. Cijfers die door het Ministerie van Gezondheid op woensdag ochtend werden vrijgegeven. Het dodental van Israël bedraagt 3.292 sinds het begin van de pandemie. (Israël was een van de landen met de strengste lock downs).
Voor meer zie I24news

Turkije: Van Europa met liefde. Erdoğan zei ook dat hij de toekomst van Turkije in Europa ziet - hetzelfde Europa dat hij net had beschuldigd van "nazi-restanten en fascisten". Door Burak Bekdil
Verder lezen - NL

De verkozen president Joe Biden heeft voor de tweede keer een verspreking begaan toen hij ten onrechte de verkozen vice-president Kamala Harris als "verkozen president" noemde. "Ik hoop dat de president alle Amerikanen duidelijk en ondubbelzinnig zal aansporen om het vaccin te nemen zodra het beschikbaar is," verklaarde Biden. "Ik nam het om het publiek vertrouwen te geven in het vaccin. De gekozen president Harris heeft het vandaag om dezelfde reden genomen."
Voor meer zie Watch: Joe Biden Calls Kamala Harris 'President-Elect'

Is vaccineren onder de huidige omstandigheden ethisch verantwoord? Zorgen van een huisarts. Op 17 december heb ik in een speciaal hiervoor georganiseerd overleg met leden van mijn huisartsengroep mijn zorgen gedeeld over het feit dat wij als huisartsen een actieve rol hebben in een vaccinatieprogramma waarvan nog erg veel onbekend is.
Verder lezen - NL

Aangezien Obama Gods oordeel over Amerika was, vertelden we u toen dat de installatie van Donald Trump als President Gods oordeel over de wereld zou zijn, en dat is precies wat de laatste 4 jaar zijn geweest. Dat God verordende dat Donald Trump de volgende heerser zou zijn over de machtigste natie op aarde in 2016 was onmiskenbaar, verbazingwekkend krachtig en geweldig om te zien hoe het zich ontvouwde.
Verder lezen - NL


Dinsdag 29 December - 14 Tevet

()  Honderden Palestijnen hebben een architectonische en religieuze site 'het Graf van Mozes' beschadigd die vorig jaar met financiële steun van de Europese Unie is gerenoveerd, waarbij ze meubilair en andere apparatuur in brand hebben gestoken nadat ze van de compound waren verwijderd, als ze hadden ontdekt dat het door jonge mannen en vrouwen werd gebruikt om een muziekfeestje te houden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Dokter krijgt het coronavirus na ontvangst van het vaccin. "Een van onze teamleden begon symptomen te voelen ongeveer vier dagen nadat hij het vaccin had gekregen," zei Dr. Amos Dudi, een intensive care en longziektespecialist in het ziekenhuis. "We weten niet zeker wanneer hij precies geïnfecteerd was, het kan zelfs zijn geweest voordat hij het vaccin kreeg of het zou kunnen zijn na die tijd."
Voor meer zie Israel National News

De vier jonge mannen die met Ahuvya Sandak in de auto zaten en licht gewond raakten tijdens de achtervolging door de politie werden door de politie ondervraagd op verdenking van onvrijwillige doodslag en het ontvluchten van de plaats van een misdrijf. Het Hooggerechtshof zal naar verwachting zo snel mogelijk een petitie horen waarin wordt geëist dat de politie wordt verboden om de dood van Ahuvya te onderzoeken, met het argument dat de politieverordening de politie verbiedt om incidenten te onderzoeken waarbij ook politieagenten verdacht worden.
Voor meer zie Israel National News

Edy Cohen vertelt Arabieren wat hun echte problemen zijn. Veel Arabieren hebben nu een grotere hekel aan hun leiders, dan dat ze Israël haten. Dat is de reden waarom de Arabieren in het Midden-Oosten meer vertrouwen hebben in Dr. Edy Cohen, een Israëlische Jood, dan in de informatie van hun eigen islamitische leiders.
Voor meer zie Israel Today

Het Iraanse parlementslid Abbas Golroo, de voorzitter van de Iraanse Majles-commissie voor buitenlandse betrekkingen, zei in een interview van 23 december 2020 met het Shehab News Agency (Hamas) dat Iran bereid is wraak te nemen op elke aanval waar dan ook in de regio en dat het bereid is de confrontatie met de Verenigde Staten aan te gaan. Hij zei dat Iran een beleid van "strategisch stilzwijgen" heeft aangenomen om duidelijk te maken dat de mensen in de regio vrede willen, maar dat dit stilzwijgen niet verkeerd moet worden geïnterpreteerd.
Voor meer zie Memri

Ultraviolette straling is een veelgebruikte methode om bacteriën en virussen te doden. Nu hebben onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv bewezen dat het nieuwe coronavirus, SARS-CoV-2, efficiënt, snel en goedkoop kan worden gedood met behulp van ultraviolette (UV) lichtgevende diodes (UV-LED's) op specifieke frequenties.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Één van de moeilijkste, maar tegelijk ook meest intrigerende boeken van de Bijbel, is Zacharia. Het begint met acht zeer compacte visioenen, die veel theologen hoofdbrekens hebben bezorgd. Waar vele Bijbelleraars heel stellig met "dit betekent dit en dat betekent dat" redeneren, wil voorzichtigheid wil betrachten en erg bepaald bij Zacharia 1:11, daarbij moest denken aan de wereldwijde lockdowns. Zou deze profetie specifiek betrekking kunnen hebben op 2020-2021?
Voor meer zie Unravelations - NL

Obama heeft een boek geschreven waaruit blijkt dat hij Israël haat. Promised Land bevat een beknopte inleiding voor de linkse partijen om hen eraan te herinneren waarom ze Israël moeten haten. Aangezien Obama's puntige oude marionet (Biden) zich voorbereidt op het betreden van het Oval Office, is dit geen goed teken voor de alliantie van Amerika met Israël, of voor de vrede in het Midden-Oosten.
Voor meer zie Frontpagemag

We hebben vandaag nieuwe informatie en analyses over de explosie in Nashville en hoe dit alles in verband staat met de wereldwijde cyberoorlogsvoering om de Verenigde Staten omver te werpen en Trump uit zijn functie te verwijderen. Voormalig minister van Defensie Mark Esper had in september gewaarschuwd voor gerichte energiewapens en "dodelijke satellieten" die China bezat. Nu weten we dat de nasleep van de explosie in Nashville in overeenstemming is met een krachtig energiewapen dat de materie onmiddellijk transformeert in zijn plasmatoestand, wat resulteert in een kinetische explosie, gevolgd door een koolstoffixatie van de hele scène, maar zonder een krater in de straat. We hebben de volledige analyse, plus nieuwe details over hoe de luchtverkeerscommunicatie werd verstoord, en hoe dit aansluit bij de nieuwe Huntsville, Alabama FBI "tweede hoofdkwartier" operatie.
Voor meer zie NaturalNews

In Spanje komt een "register" voor degenen die het vaccin weigeren: "Het zal worden gedeeld met de EU-landen." Het register zal niet openbaar zijn, maar het delen ervan met andere Europese landen kan leiden tot een reisverbod. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het besluit van Spanje de weg zou kunnen vrijmaken voor soortgelijke maatregelen in andere Europese landen.
Voor meer zie L'Unione Sarda

()  Ondanks een jaar dat gehavend werd door de wereldwijde COVID-19 pandemie, maakten meer dan 20.000 individuen Aliyah (geëmigreerd naar Israël) in 2020 uit bijna 70 landen, zo kondigde het Joodse Agentschap voor Israël (JAFI) op maandag dit aan.
Voor meer zie United with Israel

Minister van Justitie Avi Nissenkorn heeft besloten de Blauwe en Witte partij van Benny Gantz te verlaten en zich aan te sluiten bij de nieuwe partij van Tel Aviv Burgemeester Ron Huldai, die hij naar verwachting vandaag zal lanceren, volgens een verklaring van een woordvoerder van de Huldai-campagne.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Hooggerechtshof heeft maandag aangekondigd dat het verzoekschriften zal behandelen waarin wordt opgeroepen tot een strafrechtelijke onderzoek in de vermeende betrokkenheid van premier Benjamin Netanyahu bij het zogenaamde onderzeese schandaal. De Beweging voor Kwaliteitsregering in Israël heeft de rechtbank verzocht om procureur-generaal Avichai Mandelblit te dwingen een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de mogelijke betrokkenheid van Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

Procureur-generaal Avichai Mandelblit riep een forum van senior juristen, bijeen buiten de officiële discussies om, in zijn kantoor over de zaken tegen premier Benjamin Netanyahu te bespreken. De AG voerde geheime besprekingen met deze groep, waarvan zij het ministerie van Justitie of het Openbaar Ministerie op de hoogte bracht, volgens een rapport van Haaretz.
Voor meer zie The Jewish Press

Kfar Saba, Ramat Gan en Rehovot hebben de hoogste levenskwaliteit onder de grote steden in Israël en het Tel Aviv district heeft de hoogste levenskwaliteit in vergelijking met andere districten, volgens de 2019 Quality of Life Index die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op dinsdag heeft vrijgegeven. Jeruzalem, Bat Yam en Ashdod waren de laagst gerangschikte onder de grote steden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een van de meest interessante ontwikkelingen op het gebied van het buitenlands beleid van de VS in de afgelopen tien jaar is de langzame verschuiving van een beleid van nauwe samenwerking met Riyadh naar een beleid dat kritischer is en dat bijna vijandig staat tegenover Saoedi-Arabië. In slechts zeldzame gevallen zijn er historisch gezien landen, die een lange en nauwe relatie hebben gehad, maar zo snel zijn verschoven. De redenen voor deze verschuiving in de VS zijn complex, maar ze zijn ook een duidelijk traject dat dateert vanuit de periode van de regering-Obama.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Terwijl ze de uitrol van vaccins ter bestrijding van het nieuwe coronavirus toejuichen, waarschuwen medische deskundigen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat de huidige epidemie "niet noodzakelijkerwijs de grote is" en dat landen tijd en middelen moeten besteden aan de voorbereiding op de volgende epidemie, die zeker vroeg of laat zal aankomen. "De wereld heeft gehoopt op kudde-immuniteit, dat de overdracht op de een of andere manier zou worden verminderd als er genoeg personen immuun zouden zijn," zei hij. Het lijkt er echter op dat "het lot van SARS-CoV-2 [Covid-19] endemisch zal worden, net als vier andere menselijke coronavirussen, en dat het zal blijven muteren zoals het zich voortplant in menselijke cellen".
Voor meer zie Israel National News

Iran waarschuwt Israël voor het 'overschrijden van de rode lijnen' in de Golf. "Iedereen weet wat de Perzische Golf betekent voor Iran," zegt een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Teheran. "Iedereen kent het Iraanse veiligheidsbeleid en iedereen weet heel goed hoe groot het risico is als de grenzen van Iran worden overschreden."
Voor meer zie Israelhayom

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei dinsdag in Moskou dat de militaire samenwerking met Ankara niet zou worden afgeschrikt door de Verenigde Staten die eerder deze maand de sancties hebben opgelegd aan Turkije vanwege het verwerven van een Russisch raketafweersysteem. "We hebben onze wederzijdse intentie bevestigd om militaire banden met Turkije te ontwikkelen", ondanks "Washington's onwettige druk", vertelde Lavrov aan de verslaggevers na gesprekken met de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu in Moskou.
Voor meer zie Al Arabiya English

De terugkeer van Jezus Christus. Een datering waaruit blijkt dat de huidige Joodse jaartelling niet correct is. Dit is ondermeer te zien in het boek "de Maranatha code" van L.Overduin.Verder lezen Of in dit artikel.Verder lezen - NL

DE BOODSCHAPPER - Deel 17: Wat betekent het Loofhuttenfeest in 2025? Het feest van Succot, of Loofhutten, vindt plaats op de vijftiende dag van Tishri, wat in het einde van het oogstseizoen valt. Het is ook wel bekend als het Feest van de hutten, het Feest van de Schuilplaatsen, of zelfs het Feest van de intocht, want tijdens dit feest verbleven de mensen in tijdelijke onderkomens of "hutten", gemaakt van "citroen, mirte, palm en wilg.
Verder lezen - NL


Maandag 28 December - 13 Tevet

()  Hamas bronnen zeggen dat een IDF-aanval een geheime raketfabriek vernietigde. Op de vroege zaterdagmorgen in een IDF-vergeldingsaanval op Gaza raakten ze een van de belangrijkste geheime projecten van de terroristische organisatie, vertelde een oudere Hamas-bron aan Israël Hayom op zondag. De installatie, die samen met andere militaire doelen werd geraakt, produceerde geavanceerde raketten en verbeterde de nauwkeurigheid en het bereik van het oude raketarsenaal.
Voor meer zie WIN

We willen betere banden met Israël'. De Turkse president zegt de besprekingen met Israël verdergaan, toevoegend dat ondanks zijn sterke oppositie tegen het Israëlisch beleid, hij hoopt om banden te verbeteren.
Voor meer zie Israel National News

Anthony Fauci lijkt te worden ingeënt op live televisie in zijn linkerarm maar wijst daarna naar zijn rechterarm als de injectieplaats. Het roept de vraag op: als dit vaccin de 'enige manier is om de pandemie te stoppen', waarom zou je dan doen alsof je er een krijgt? Als ze zo 'veilig' zijn, waarom dan de hond-en-ponyshow? Ik denk dat je het antwoord op die vraag wel weet.
Voor meer zie Now The End Begins

Safi Said, een onafhankelijk Tunesisch parlementslid, zei in een interview van 19 december 2020 op France 24 Arabic TV dat er sinds de revolutie in Tunesië niets is bereikt, dat er geen toename van vrijheid of rechtvaardigheid is geweest, dat Tunesië arm is en dat de Tunesische democratie zal falen als het zo doorgaat.
Voor meer zie Meri

Ook rechts Israël keert zich tegen Netanyahu. Het centrum-linkse blok in Israël had Benjamin Netanyahu nooit omver kunnen werpen, ongeacht hoeveel ze schreeuwden en hoe lang ze hun wekelijkse landelijke demonstraties volhielden. Ze hadden alleen in het afgelopen jaar al drie kansen bij de verkiezingen, en toch bleef Bibi aan de top.
Voor meer zie Israel Today

Premier Benjamin Netanyahu kondigde aan dat 2,25 miljoen Israëliërs binnen een maand kunnen worden ingeënt. Zaterdagavond gaf premier Benjamin Netanyahu een verklaring uit waarin hij een ambitieuze routekaart uitzette voor het toedienen van coronavirusvaccins aan de burgers van de natie.
Voor meer zie United with Israel

Netanyahu naar de rechtbank: Annuleer de aanklachten tegen mij, ze zijn onwettig. Netanyahu's advocaten hebben het verzoek namens hem ingediend bij de rechtbank van Jeruzalem. Hun argument is dat het onderzoek is begonnen zonder de schriftelijke toestemming van de procureur-generaal om het onderzoek uit te voeren, zoals de wet vereist.
Voor meer zie WIN

Een Russische woordvoerster zei dat Moskou "in de war" was door de reactie van Israël op de opmerkingen van de Russische Ambassadeur Anatoly Viktorov, die de Joodse staat de schuld geeft van de instabiliteit in het Midden-Oosten. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeur opgeroepen voor een berisping nadat hij heeft gezegd, "Israël valt Hezbollah aan; Hezbollah valt Israël niet aan," waarbij hij negeerde dat er bewijs bestaat dat de Libanese terreurgroep grensoverschrijdende aanvalstunnels graaft die Israëlisch grondgebied binnenkomen.
Voor meer zie WIN

Het oordeel over de machthebbers en hun trawanten (deel 1). De Bijbel maakt duidelijk dat tegen de tijd dat God Zijn plan met aarde zal herstellen, de macht van de duisternis steeds driester en brutaler zal worden.
Voor meer zie Uit het nieuws

Aanbid de staat of anders. In totalitaire samenlevingen onderdrukken regeringen de kerk en de religieuze eredienst. Dat komt omdat dictators geloven dat burgers hen moeten aanbidden als het hoogste gezag en niet een Hoger gezag, wat zij zien als een bedreiging voor hun macht en positie.
Verder lezen - NL

In volledige tegenspraak met het populaire verhaal dat wordt gebruikt door politici, toonde een nieuwe studie onder 10 miljoen mensen in Wuhan, China - ground zero voor het COVID-virus, aan dat asymptomatische verspreiding van COVID niet voorkomt, waardoor alle redeneringen voor bedrijfssluitingen en lockdowns teniet worden gedaan.
Voor meer zie Infowars

()  Gideon Sa'ar, hoofd van de partij van de Nieuwe Hoop en de man die de meest geduchte uitdager is van premier Benjamin Netanyahu in de komende verkiezing, zei maandag dat Israël de ambtstermijn van de eerste ministers tot acht jaar zou moeten beperken.
[ Helemaal mee eens, ze krijgen anders vaak dictatoriale trekjes. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein zei op zondag dat 280.000 Israëli's tot nu toe tegen COVID-19 zijn ingeënt. "We beëindigen de eerste week van de inentingen met het ongelooflijke aantal van 280.000 gevaccineerden, waarvan 71.000 in het weekend. Wij blijven voor uw belang inenten; wij blijven Israël beschermen," zei de minister van Volksgezondheid in een verklaring.
Voor meer zie JNS zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Hezbollah zegt dat zijn precisie-raketten die in een jaar zijn verdubbeld heel Israël kunnen raken. De leider Nasrallah zegt dat de terreurgroep nog geëngageerd is aan het wreken van hun strijder gedood in Syrië en de dood van de hoogste Iraanse generaal. Hij zegt verder dat er een Saudi-Israëlisch plan is om hem te vermoorden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Rafaël verdediging fabrikant onthulde op zondag een aantal nieuwe wapens en systemen, waaronder miniatuurdrones en een robotachtige hond, die men van plan is te verkopen aan de Israëlische strijdkrachten en buitenlandse militairen en waarvan ze beweren dat ze het gezicht van de moderne oorlogsvoering zullen veranderen.
Voor meer zie The Times of Israel

Het BBC World Service radioprogramma Heart and Soul zond op 18 december een programma uit met de titel "Zwarte Jezus", waarin presentator Robert Beckford beweerde dat Jezus een "Palestijn" was, ondanks het feit dat de term pas zo'n 100 jaar (door de Romeinen) na de kruisiging in gebruik werd genomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 6,5 op de schaal van Richter zal naar verwachting in de komende jaren Israël en de omringende buurlanden treffen, zo heeft een nieuwe studie onder leiding van onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv aangetoond.
[ Volgens het boek Openbaring staan er nog 5 zware aardbevingen te wachten. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Hogere Planningsraad voor Judea en Samaria kan de plannen voor een groot aantal kolonisten huizen nog goedkeuren voorafgaand aan de inauguratie van de Amerikaanse president Joe Biden, die voor 20 januari is gepland. Kan News meldde voor het eerst deze mogelijkheid, als de kolonisten vertellen aan The Jerusalem Post dat dit waarschijnlijk zo is. Het burgerbestuur zei dat er nog geen datum is vastgesteld voor zo'n bijeenkomst, maar volgens de kolonisten zou het al op donderdag kunnen zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een 75 jarige man van Beit Shean stierf maandagmorgen aan een hartstilstand, ongeveer 2 uur na ontvangst van het Pfizer Covid-19 vaccin. De man kreeg het vaccin om 8.30 uur 's morgens en wachtte op de gebruikelijke tijd in de gezondheidskliniek voordat hij met een goed gevoel naar huis werd gebracht.
Voor meer zie Israel National News

Volgens een onderzoek dat het Palestijns Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek en dat werd uitgevoerd in samenwerking met de Konrad-Adenauer-Stiftung in Ramallah tussen 8 en 11 december, en publiceerde op 27 dec. dat tweederde van de PA-Arabische respondenten het aftreden eist van de voorzitter Mahmoud Abbas.
Voor meer zie The Jewish Press

Peking wil de VS en de rest van de planeet economisch, militair en technologisch domineren. "Ratcliffe schreef dat China werkt aan de ontwikkeling van "soldaten met biologisch verbeterde capaciteiten" als onderdeel van een plan om "de planeet economisch, militair en technologisch over te nemen." Chinese wetenschappers hebben "het potentieel van de biotechnologie op het toekomstige slagveld" onderzocht. Sommige toepassingen zouden "hersen-machine-interfaces" kunnen omvatten. Aangezien het potentieel van deze technologieën nog steeds wordt onderzocht, gaan veel van de mogelijke toepassingen verder dan wat mensen zich nu kunnen voorstellen.
Voor meer zie Israël365

Het is tijd voor alle gelovigen om het profetisch ontsnappen te ruilen voor het wonderbaarlijke. Dit jaar heb ik (Tokajer) veel tijd besteed aan het bestuderen van en het nadenken over de wonderen die in de Bijbel plaatsvonden en over hen aan wie G-D vroeger die wonderen bracht. Zoals het met de meeste mensen is, lijkt mij dit jaar veel moeilijker dan mijn vorige jaren.
Verder lezen - NL

DE BOODSCHAPPER - Deel 16: De belangrijke voorspellingen van de zomer (van 2025?). De drie herfstfeesten zijn samengebald in een toekomstgericht thema van profetische gebeurtenissen. Het zijn het Bazuinenfeest (Rosh Hashanah), de Verzoendag (Yom Kippur) en het Loofhuttenfeest (Sukkot). De eerste is het Bazuinenfeest, dat een periode van tien dagen van berouw en boetedoening met zich meebrengt.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina