Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 31 December - 27 Tevet

()  Met Iran in het achterhoofd tekent Israël een deal met VS voor zware helikopters en twee bijtankvliegtuigen. Wapenverkoop kost 3,1 miljard dollar, met geld afkomstig uit militaire hulp die Washington aan Jeruzalem geeft.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu: Iran raast vooruit terwijl Bennett zwijgt. Volgens de Israëlische inlichtingendienst is Iran 6-8 weken verwijderd van uitbraakcapaciteit. Een woordvoerder van de Iraanse Revolutionaire Garde, generaal Ramzan Sharif, heeft dreigementen geuit aan het adres van Israël en gezegd: "Het proces dat moet leiden tot de ondergang van het Zionistische regime heeft de belangrijkste fase van de laatste 70 jaar bereikt."
Voor meer zie News 7

Iran lanceert 'drie onderzoek ladingen' in de ruimte. De Iraanse media zeggen dat Iran met succes het Simorgh ruimtelanceervoertuig (SLV) naar een hoogte van 470 km. heeft gelanceerd met vracht aan boord, waarbij beelden van de lancering van een raket als bewijs zijn vrijgegeven. Wat die ladingen bevatten is niet duidelijk.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Mikhail Rostovsky, die sinds 1991 in dienst bij Moskovsky Komsomolets, kan worden geclassificeerd als een systeemliberaal. Hij zegt dat het Kremlin het Westen met succes naar de onderhandelingstafel heeft gedwongen en nu is het tijd om de oorlogszuchtige retoriek af te zwakken. Inhoudelijk is hij het met de Russische leiders eens dat er iets moest gebeuren om het Westen te doen opkrabbelen uit haar nonchalante houding ten opzichte van de Russische veiligheidsbelangen. Hij is het er ook mee eens dat het, gezien het uitblijven van een Westerse reactie op herhaalde Russische eisen terzake, noodzakelijk was deze met een militaire dreiging kracht bij te zetten. Hij begrijpt echter niet waarom de apocalyptische retoriek wordt voortgezet nadat het Westen heeft toegezegd te zullen onderhandelen.
Voor meer zie Memri

Arabische antizionisten vallen een vooraanstaand Frans instituut aan wegens samenwerking met Israël in de alom geprezen 'Joden van het Oosten'-tentoonstelling. Een in Parijs gevestigd instituut, opgericht door Arabische landen om informatie te verspreiden over de Arabische wereld, is onder vuur komen te liggen door aanhangers van de anti-Zionistische "boycot, desinvestering en sancties" (BDS) campagne vanwege een tentoonstelling die het momenteel organiseert, en gewijd is aan de Joodse gemeenschappen van het Midden-Oosten.
Voor meer zie United with Israel

Gantz doet concessies aan de Palestijnse Autoriteit zonder iets terug in ruil. "Door geld te geven aan de Palestijnen, geeft Israël zijn invloed op," zei Maurice Hirsch, hoofd van juridische strategieën bij Palestinian Media Watch. Toen de details bekend werden van de ontmoeting van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz met de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, op 28 december in zijn privé-woning in Rosh Ha'ayin, waren veel Israëliërs in shock.
Voor meer zie JNS

Nieuwsbrief vanuit Shomron. De laatste dag van 2022! We wensen u allemaal een goede voortzetting van het jaar 5782 in 2022! Dat het een goed jaar mag zijn, dat de Waarheid* verschijnt, dat ieder Hem vanaf de Olijfberg mag zien neerdalen en Jehoshua/Jezus rechtzet wat de mensheid overhoop heeft gehaald.
Voor meer zie Vanuit Shomron!

De escalerende internationale oorlog tegen Israël. De VN-Mensenrechtenraad werd opgericht in 2006, en besloot al snel dat het demoniseren van Israël een permanent agendapunt zou worden. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN stemde een grote meerderheid van de lidstaten vorige week voor de financiering van een permanente inquisitie tegen de Joodse staat. De lidstaten financierden de werking van een "lopende onafhankelijke, internationale onderzoekscommissie" tegen Israël.
Verder lezen - NL

Covid-journaal met dagelijkse artikelen over dit virus.
Verder lezen - NL

()  In een synagoge uit de 2e Tempel-periode is bevonden waar Maria Magdalena, bekend uit het Evangelie, werd geboren. Het gebouw is de tweede synagoge uit die tijd wat is blootgelegd in Migdal, een vooraanstaande Joodse nederzetting die ook de belangrijkste uitvalsbasis was van Flavius Josephus, historicus en anti-Romeins rebellencommandant.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Terrorist die poging deed tot een steekaanval bij het Gitai Avishar kruispunt overlijdt aan zijn verwondingen als hij wordt neergeschoten door alerte IDF soldaten. Een beoogd slachtoffer een vrouw van 18, die in Samaria woont, heeft een shock opgelopen en werd ter plaatse behandeld door paramedici van Magen David Adom en United Hatzalah.
Voor meer zie News 7

Satellietbeelden tonen de schade aan in de Syrische haven na een vermeende Israëlische aanval. Nieuwe beelden suggereren dat de recente aanval op de belangrijkste haven van Syrië een precisieaanval was die een container leek te raken die volgens de plaatselijke autoriteiten olie en reserveonderdelen bevatte.
Voor meer zie Ynet

President Joe Biden heeft de Russische Vladimir Poetin gewaarschuwd dat de VS nieuwe sancties tegen Rusland zou kunnen opleggen indien dit land verdere militaire actie onderneemt tegen Oekraïne, waarop Poetin heeft geantwoord dat een dergelijke stap van de VS zou kunnen leiden tot een volledige verbreking van de banden tussen de naties.
Voor meer zie Al Arabiya English

Lavrov aan Sputnik: Rusland zal maatregelen nemen om dreiging weg te nemen als VS de veiligheidsvoorstellen negeert. De voorstellen van Rusland inzake veiligheidsgaranties zijn gericht op het creëren en legaliseren van een nieuw systeem van overeenkomsten op het gebied van veiligheid.
Voor meer zie Sputnik

Afghaanse bevolking leeft in grote armoede onder het Taliban-regime. Door internationale sancties sinds de machtsovername door de Taliban dreigt 80% van de nationale begroting op te drogen. Terwijl zij zich opmaken voor de komende koude winter, zijn de Afghanen geleidelijk weggezonken in diepe armoede sedert de Taliban op 15 augustus Kaboel hebben overgenomen na de chaotische terugtrekking van de VS-troepen uit het door oorlog verwoeste land.
Voor meer zie All Arab News

De storm Carmel brengt record neerslag in heel Israël. Mikve Israel weerstation nabij Holon ziet 175 mm regen sinds het begin van de storm, met 147 mm alleen al in de afgelopen dag; Tel Aviv ziet 117 mm, maar de zuidelijke stad Be'er Sheba ziet slechts 1 mm.
Voor meer zie Ynet

Ongeveer 1.450 Afghaanse kinderen zonder ouders zijn geëvacueerd naar VS; 250 verblijven nog steeds in regeringsopvangcentra. Hun ouders bleven achter of kwamen om bij de explosie op de luchthaven van Kabul die tijdens de evacuatie plaatsvond.
Voor meer zie RedVoice

Het was een geïnspireerd moment. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken was bijeengekomen om de begroting voor volgend jaar te bespreken; en terwijl ze over humanitaire kwesties in China, Polen en Wit-Rusland debatteerden, had GroenLinks-lid Tom van der Lee een idee: laten we geld sturen, stelde hij voor, naar groepen die streven naar de vernietiging van Israël.
Voor meer zie Terug naar Zion - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 31 december 2021. Het Tora gedeelte van deze Sabbat bevat een van de grootste wonderen in het Exodusverhaal.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Top tien bijbelse joodse profetieën van 2021. Het Gregoriaanse jaar 2021 bracht veel chaos en wereldveranderende gebeurtenissen. Israel365 heeft de vinger aan de pols gehouden om zowel wereldgebeurtenissen te volgen als te identificeren die ofwel verbonden zijn met de Bijbel of een directe profetie zijn.
Verder lezen - NL

De wederkomst van Saturnus - Deel 14: Enlil, 'God der Goden.' De oppergod van Mesopotamië vóór de politieke opkomst van Babylon was de godheid die de "Grote Berg" werd genoemd, Enlil. Geleerden geloofden vroeger dat de naam van de god een combinatie was van de Soemerische woorden 'en' ("heer") en 'líl' ("lucht/wind" of "storm").
Verder lezen - NL


Donderdag 30 December - 26 Tevet

()  Abbas zou Gantz waarschuwen dat veranderingen op Tempelberg zullen leiden tot 'niet te stoppen' geweld. Volgens rapporten heeft de PA-leider herhaaldelijk toegezegd het geweld op de Westelijke Jordaanoever te zullen stoppen, maar uitte hij zijn bezorgdheid over de escalatie in Jeruzalem tijdens een ontmoeting met de minister van Defensie.
Voor meer zie The Times of Israel

Woordvoerder Ned Price van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag de ontmoeting tussen minister van Defensie Benny Gantz en de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, toegejuicht.
Voor meer zie Israelhayom

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft nog eens 110 hectare land gekocht op het Hawaïaanse eiland Kauai, waarmee hij eigenaar is geworden van grondgebied dat een stuwmeer en een ongerept bos omvat, ondanks protesten van de lokale bevolking. De social media magnaat en zijn vrouw bezitten nu 1.400 hectare land op het eiland, waarvan een groot deel beschermd landbouw- en natuurgebied is.
Voor meer zie RT World News

Volgens minister Amir Abdollahian gaan de besprekingen in Wenen de goede kant op", als hij sprak over de laatste details van de besprekingen tussen Iran en de P4+1 groep (Rusland, China, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland). Hij voegde eraan toe dat het belangrijk is dat de partijen nu een gemeenschappelijke en eenzelfde tekst hebben waarop het Iraanse onderhandelingsteam zich heeft geconcentreerd, en dat de andere partijen zich ook hebben geconcentreerd op de kwesties die Iran tussen haakjes heeft gezet.
Voor meer zie Tehran Times

Met de jaarwisseling 2021-2022 in zicht geven de OpinieZ-auteurs kernachtig hun mening over de huidige toestand van ons land en de wereld. De focus ligt op wat eenieder het meest bezighoudt. Een compilatie van persoonlijke gedachten, waarnemingen, zorgen en gevoelens. Uitgedrukt in openhartige taal, zoals u van ons gewend bent.
Voor meer zie OpinieZ - NL

De les die de Amerikaanse president Joe Biden de Israëlische premier Naftali Bennett wilde leren, is geleerd en de twee leiders zullen waarschijnlijk binnenkort praten. Althans dat is de hoop in Jeruzalem. "De Amerikanen hebben Bennett op de neus geslagen," vertelde een zeer hoge diplomatieke veiligheidsbron aan Al-Monitor op voorwaarde van anonimiteit. "Dit was een duidelijk Amerikaans signaal over de regels van het spel en de relatie die zij verwachten te zien tussen het Witte Huis en het kabinet van de premier. Ik denk dat Bennett de boodschap heeft begrepen."
Voor meer zie alMonitor

Abbas begint aan het 17e jaar van zijn 4jarig presidentschap. De laatste Palestijnse presidentsverkiezingen vonden plaats in de nasleep van de dood van Yasser Arafat op 11 november 2004. Mahmoud Abbas werd op 9 januari 2005 verkozen na wat werd beschouwd als eerlijke en vrije verkiezingen, goedgekeurd door honderden internationale waarnemers onder leiding van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter en de voormalige Zweedse premier Carl Bildt.
Voor meer zie Honest Reporting

Het Israëlische cyber­beveiligings­bedrijf NSO Group blijft wereld­wijd de kranten­koppen halen met zijn parade­paardje, de software Pegasus. Top beveiligingsanalisten van Google noemen het nu een van de meest geavanceerde spyware die bestaat.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Hamas die Gaza inneemt stopte de 2-statenoplossing. Eerder deze maand heeft Israël een groot woningbouwproject uitgesteld in Atarot, ten noorden van Jeruzalem, waar ooit een Joodse nederzetting stond. Het project was bedoeld om tot 9.000 woningen voor de Haredi-gemeenschap te verschaffen. De stap kwam na een gesprek over het project tussen de Israëlische premier Naftali Bennett en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Verder lezen - NL

Covid-journaal met dagelijkse artikelen over dit virus.
Verder lezen - NL

()  Bassem Eid is een van de weinige Palestijnen en Israëlische Arabieren - een andere is Khaled Abu Toameh - die de waarheid durven te zeggen over Israël, wat betekent dat ze zelden hun artikelen in het buitenland gepubliceerd krijgen in de mainstream media die alleen maar vernietigende verhalen willen over de mishandeling van Arabieren door de Joodse staat. Zijn laatste stuk, getiteld "Israel - The Best Place To Be An Arab" - over hoe het Arabieren in werkelijkheid vergaat in Israël, in tegenstelling tot hoe het hen naar verluidt vergaat door onder meer de Algemene Vergadering van de VN, de VN-Mensenrechtenraad, de E.U., Ilhan Omar, Rashida Tlaib, Roger Walters, en vele anderen.
Voor meer zie Frontpagemag

Facebook heeft een video verwijderd die was geplaatst door de zionistische beweging Im Tirtzu en waarin de geschiedenis van Jeruzalem en het Heilige Land wordt geschetst van bijbelse tijden tot heden, en waarin wordt opgemerkt dat het concept van een Palestijnse natie pas in de afgelopen jaren is ontstaan.
Voor meer zie United with Israel

UAV's van Iraanse makelij bevinden zich in Venezuela, op 1200 mijl van de wolkenkrabbers van Miami, onthult een deskundige. Iran heeft er belang bij om de aanwezigheid in Latijns-Amerika te versterken, zegt majoor (res.) Tal Beeri, hoofd van de onderzoeksafdeling van het Alma Center. Hij zei dat het nieuwe rapport een onderwerp belicht dat tot nu toe weinig aandacht heeft gekregen - de komst van UAV's van Iraanse makelij op het westelijk halfrond.
Voor meer zie JNS

De Iraakse dichter en schrijver Farouq Yusouf heeft het beleid van de V.S. in de nucleaire besprekingen met Iran in Wenen scherp bekritiseerd. Hij beschuldigde de VS ervan te trachten "tegen elke prijs" vrede te bereiken, terwijl Iran voorwaarden stelt die erop gericht zijn haar controle over de regio onomkeerbaar te consolideren. Hij vreesde dat de hernieuwing van het nucleaire akkoord met Iran - dat duidelijk onbetrouwbaar is, zoals blijkt uit de door Israël blootgelegde nucleaire archieven - een ernstige bedreiging zal vormen voor de stabiliteit en de vrede in de regio en deze zal onderwerpen aan een nieuw soort imperialisme, namelijk een Iraanse bezetting.
Voor meer zie Memri

De media van het Iraanse regime zijn een constante consument van Israëlische media. Ondanks hun beweringen Israël te willen vernietigen en zich te beklagen over het "zionistische" regime, hebben zij de Israëlische media nodig om hun eigen beweringen te bevestigen van een enorme operationele capaciteiten. Iran heeft onlangs raketten en drones getest in een militaire oefening en is geneigd gretig te wachten op Israëlische verslaggeving over de proeven, zodat het de verslagen kan witwassen om de indruk te wekken dat Iran heeft bereikt, van wat het beweerde te hebben bereikt. In zekere zin gebruiken de Iraanse media, en in het verlengde daarvan de Iraanse leiders en analisten van de IRGC, de Israëlische media en Israëlische functionarissen als hun "fact-checkers". Wanneer zij willen dat een feit waar is, wachten zij af om te zien of de Israëli's ook hetzelfde zeggen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Uit een studie van de Universiteit van Cambridge is gebleken dat, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gecontroleerde verbranding van bossen en andere natuurgebieden het koolstofgehalte in de bodem van bossen, savannen, graslanden en andere omgevingen juist kan doen toenemen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zijn de IDF-reservisten klaar voor de oorlog? De IDF heeft de afgelopen drie jaar niet voldaan aan de verplichting verslag uit te brengen aan de regering over de staat van paraatheid van de reserves. IDF stafchef Aviv Kochavi heeft lang beweerd dat het voorbereiden van de strijdkrachten op de komende oorlog bovenaan de agenda van het leger staat, maar volgens een nieuw rapport, gepubliceerd in Israel Hayom, heeft de IDF haar eigen verplichting om haar paraatheid aan de regering te melden, gedurende verscheidene jaren verwaarloosd.
Voor meer zie News 7

Eindejaar-boodschap in een verwarrende tijd van Jacques Brunt.
Voor meer zie YouTube - NL

Beschadigde beeltenis 2. Hoofdstuk 14: De vrouw die het beest berijdt onthuld. De vrouw die het Beest berijdt en het oude afgodische systeem achter haar is een belangrijke schakel in het begrijpen van hoe Satan tegen God heeft gestreden. Wij herinneren ons dat Satan in de hof van Eden was (Ezech 28:13), de plaats van genot, geschapen voor Adam en Eva.
Verder lezen - NL


Woensdag 29 December - 25 Tevet

()  Politieke verklaring van de Palestijnse postdienst werkt averechts, nu AliExpress aankondigt dat het niet langer pakketten zal verzenden naar Palestijnse steden. De Chinese e-commerce giganten AliExpress en Shein zullen vanaf januari 2022 niet langer pakketten verzenden naar door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde steden in Judea en Samaria, als reactie op logistieke problemen die werden veroorzaakt door een politieke stunt van de Palestijnse postdienst die weigerde om pakjes met het woord "Israël" erop te behandelen en de pakjes teruggestuurd heeft naar China.
Voor meer zie World Israel News

Grote toename terreuraanslagen in Judea en Samaria in 2021. 1.500 meer stenengooi-incidenten in 2021 vergeleken met 2020, verdubbeling van schiet- en steekpartijen, volgens IDF-gegevens.
Voor meer zie News 7

Er bestaat geen twijfel meer over wie er achter de toename van de Palestijnse terreur in Jeruzalem, Judea en Samaria zit. De reden voor deze nieuwe gewelds­explosie is nu ook duidelijk: Hamas en PIJ willen vaste voet krijgen op de Westbank, te koste van de PA.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Op 25 december 2021 werd een video geüpload naar het IMA Media YouTube-kanaal waarop beelden te zien zijn van een raket- en drone-aanval op wat een model leek te zijn van Israëls kerncentrale in Dimona. De video was getiteld "Aanval op het massavernietigingswapencentrum van het Zionistische Regime tijdens de Grote Profeet 17 Oorlogsspelen." IMA Media is een acroniem voor "Iran's Military Achievements."
Voor meer zie Memri

Zal Jezus Zijn tweede Triomfantelijke Intocht in Jeruzalem maken op precies dezelfde dag als Zijn eerste? Hij schijnt gezinspeeld te hebben op de vastgestelde dag van Zijn wederkomst in de Evangeliën van Matteüs en Lucas. En deze dag past toevallig perfect binnen het nauwe tijdsbestek dat overblijft voor de Vijgenboomgeneratie.
Voor meer zie YouTube 40min. Op de computer is Nederlandse ondertiteling mogelijk, maar soms worden woorden foutief vertaalt.

Vijf anti-vax demonstranten zonder masker zijn maandagavond in de boeien geslagen nadat ze een Burger King in Brooklyn waren binnen gegaan, kennelijk tegen het COVID protocol van de stad. Video's geplaatst op het Twitter-account @patriottakes tonen tientallen mensen die het fastfoodrestaurant aan Fulton Street overspoelen, velen filmden het protest met camera's en smartphones. Het protest kwam op de dag dat de vaccinatieplicht van de stad voor particuliere werkgevers van kracht werd, en te midden van de aanhoudende stijging van het aantal COVID-19-besmettingen als gevolg van de Omicron-variant.
Voor meer zie amny

Israël moet geen tegenwerking verwachten van Biden op het ontwikkelingsplan voor de Golanhoogte, zeggen deskundigen. "De Golan is een van de meest populaire plaatsen om te bezoeken voor Israëli's, maar heeft niet de investering gekregen die veel andere regio's van het land wel hebben gekregen," zei voormalig Trump administratie ambtenaar Elliott Abrams. "Nu zal dat gaan gebeuren. Ik zie dit als een interne Israëlische kwestie en zie internationale kritiek als gewoon meer Israël-verwijten."
Voor meer zie JNS

Waqf-lid valt Israëlische politieman aan die hem een goedemorgen wenste. In de tenlastelegging wordt Abu Saad beschuldigd van het storen van een dienstdoende politieagent, het aanvallen van een politieagent en het aanvallen met lichamelijk letsel tot gevolg.
Voor meer zie World Israel News

Generaal Ramezan Sharif, een woordvoerder van de Iraanse Revolutionaire Garde, heeft beweerd dat het zionistische regime dicht bij haar ondergang zit. Tasnim citeerde Sharif die zei dat het proces van de ondergang van het "Zionistische regime" "zijn meest intense deel" heeft bereikt, en dat het "bloed van martelaren en het verzet van mensen" zowel de Zionisten als de vijanden van de Islam hebben "gefrustreerd". Volgens hem zijn de "mondiale arrogantie en de zionisten" "bang geworden voor de kracht van de verzetsas."
Voor meer zie News 7

Covid-journaal met dagelijkse artikelen over dit virus.
Verder lezen - NL

()  Een burger die aan het grenshek van Gaza werkte, is woensdag neergeschoten en lichtgewond geraakt nabij de grens met de noordelijke Gazastrook, aldus de IDF-woordvoerderseenheid. Kort na de schietpartij reageerde de IDF met artillerievuur op een aantal Hamas-posten in de Gazastrook. Palestijnse berichten beweerden dat ten minste drie Gazaanse boeren gewond waren geraakt bij de vergeldingsaanvallen. Een van de gewonde Gazanen zou in matige toestand verkeren, terwijl de andere twee in lichte toestand verkeerden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een briefing voor Joodse leiders uit de diaspora, probeerde premier Naftali Bennett hen te verzekeren dat Israël zijn grenzen "zo snel mogelijk" zou openen. Maar ambtenaren die woedend waren over de Israëlische reisbeperkingen als reactie op een piek in de Omicron-gevallen, zeiden dat ze niet tevreden waren. ....The Post citeerde de Zuid-Afrikaanse opperrabbijn Warren Goldstein die zei dat het sluiten van de grenzen een "morele schande" was. De rabbi karakteriseerde de situatie als een Israël dat tegen de Diaspora Joden zegt: "Jullie horen niet bij ons; wij horen niet bij jullie."
Voor meer zie World Israel News

Minister van Defensie Benny Gantz had dinsdagavond een ontmoeting met president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit in zijn huis in Rosh Ha-Ayin om de veiligheids- en economische kwesties te bespreken. Het was de tweede ontmoeting tussen de twee mannen. Toen de eerste ontmoeting in augustus in Ramallah plaatsvond, was dat het eerste gesprek op een dergelijk hoog niveau in bijna tien jaar. "Gantz informeerde Abbas over zijn intentie om door te gaan met het bevorderen van vertrouwenwekkende maatregelen op economisch en civiel gebied, zoals was bepaald in hun vorige ontmoeting," aldus het ministerie van Defensie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Rechtse politici van zowel de oppositie als de coalitie bekritiseerden de ontmoeting van minister van Defensie Benny Gantz dinsdagavond met de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas. Premier Naftali Bennett zou zelf bezwaar hebben gemaakt tegen de stap, en sommige ministers merkten op dat Abbas persoonlijk een campagne leidt om Gantz voor het Internationaal Strafhof te vervolgen wegens vermeende oorlogsmisdaden.
Voor meer zie The Times of Israel

Na de gerapporteerde aanval op Syrië, zegt Israël dat het Iran niet zal toestaan "spelveranderende" wapens naar binnen te brengen. Latakia-vuren geblust uren na vermeende Israëlische aanval. Tijdens een bezoek aan een luchtmachtbasis dringt Gantz er bij landen in regio op aan Teheran niet langer wapens via hun grondgebied te laten aanvoeren.
Voor meer zie The Times of Israel

Hezbollah is naar verluidt luchtverdedigingssystemen aan het stationeren in Syrië, waardoor het in staat zou zijn zich te verdedigen tegen Israëlische luchtaanvallen in zowel Syrië als Libanon. Volgens het ALMA Research Center zou de groep de systemen inzetten in de regio van het Qalmoungebergte ten noordwesten van Damascus, dat grenst aan Libanon's Bekaa, waar zich Hezbollah's logistieke en operationele achterbasis bevindt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Libanon: Laat de Palestijnen ons land niet vernietigen. Een groeiend aantal mensen in Libanon vreest dat... Hamas Libanon zou kunnen meeslepen in een nieuwe oorlog met Israël -- zoals Libanon's terreurmilitie Hezbollah, gesteund door Iran, de afgelopen drie decennia heeft gedaan.
Verder lezen - NL

Liberman: "Er komt geen lockdown, het vliegverkeer moet in januari weer open zijn. Israëlische minister van Financiën stelt een deadline voor een volledige heropening van vliegreizen van en naar Israël, zegt dat nieuwe lockdown niet aan de orde is.
Voor meer zie News 7

De wederkomst van Saturnus - deel 13: Bashan, land van de slang. Het huis van El wordt in de Ugaritische teksten beschreven als een tent. Dit was vergelijkbaar met de tabernakel van de Israëlieten, Jahwehs thuis voor meer dan vierhonderd jaar tussen de Exodus en de bouw van Salomo's Tempel.
Verder lezen - NL


Dinsdag 28 December - 24 Tevet

()  Israël zou belangrijke Syrische haven Latakia hebben aangevallen en "enorme" schade veroorzaakt. Op sociale media geplaatste video's tonen enorme explosies en woedende branden in de haven, waarschijnlijk als gevolg van secundaire explosies van Iraanse munitie, in de tweede aanval op de faciliteit deze maand
Voor meer zie The Times of Israel

De Post melde dat premier Naftali Bennett op dinsdag zei dat Israël onafhankelijk zal kunnen optreden, zelfs als de wereldmachten een akkoord met Iran bereiken, een dag nadat de onderhandelingen in Wenen voor Teheran en Washington terugkeren om weer verder gaan met de nucleaire overeenkomst uit 2015. Voorts is de bewering van oud-premier Benjamin Netanyahu dat Israël zich ertoe heeft verbonden "geen verrassingen" voor de VS in petto te hebben en niet tegen Iran zal kunnen optreden, een "totale leugen", zei hij.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Westen staat een nieuwe (omgekeerde) Cubaanse raketcrisis te wachten tenzij het toegeeft aan Poetin over zijn NAVO-eisen "hier en nu", waarschuwt Moskou terwijl Poetin nieuwe oorlogsoefeningen organiseert. Dit gebeurde te midden van een nieuwe ronde van grootscheepse militaire oefeningen door de troepen van Vladimir Poetin in een duidelijke poging om de NAVO voor het nieuwe jaar te waarschuwen voor de ernst van de situatie.
Voor meer zie Daily Mail Online

Een blokkade in de M-16 van de terrorist voorkwam dat hij 3 Israëlische lifters neerschoot terwijl hij hen recht in het gezicht keek. Shova Cohen ontsnapte deze maand ternauwernood aan de dood toen ze bij een bushalte in de buurt van Efrat stond, nadat een auto met terroristen had geprobeerd op haar en twee anderen te schieten, maar daar niet in slaagden. Na een onderzoek van Shin Bet werd vastgesteld dat de terroristen deel uitmaakten van een grotere cel die van plan was meer aanslagen te plegen.
Voor meer zie World Israel News

In radio-interviews vanuit quarantaine zegt Bennett dat Israël niet automatisch een in Wenen bereikte nucleaire deal met Iran zal afwijzen. Verder dat Israël slechts enkele ogenblikken verwijderd is van een "storm van besmetting" van COVID-19 op een nooit eerder geziene schaal en sluit een lockdown in de toekomst niet uit.
Voor meer zie The Times of Israel

Bennett naar Barkat: Ga naar Washington, maak daar herrie over het consulaat voor Palestijnen, organiseer petities, maar er is hier geen plaats voor een Palestijns consulaat in Jeruzalem. Punt uit.
Voor meer zie News 7

Syrië heeft maandag de plannen van Israël om de Golan Hoogvlakte te ontwikkelen verworpen, en beweert dat de plannen "gevaarlijk en zonder precedent" zijn en alleen maar Israëls "bezetting" van het gebied bestendigen, meldt The Associated Press.
Voor meer zie News 7

Officieren in het zuidelijk commando van de IDF beweren dat het robotproject aan de grens met Gaza, dat tot doel heeft terroristen te lokaliseren en aan te vallen zonder IDF-soldaten bloot te stellen aan de Palestijnse kant, niet vordert volgens de verwachtingen. Dit ondanks het feit dat de IDF in de zomer publiekelijk trots was op het project. "Er zijn nogal wat moeilijkheden."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Covid-journaal met dagelijkse artikelen over dit virus.
Verder lezen - NL

()  Washington en Moskou zullen op 10 januari in Genève gesprekken voeren over veiligheid en het Oekraïne-conflict, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. "De bijeenkomst zal plaatsvinden in Genève. 10 januari zal de belangrijkste dag zijn voor bilateraal Russisch-Amerikaans overleg," zei vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov, volgens het Russische persbureau TASS.
Voor meer zie Al Arabiya English

Eerste VAE-astronaut bracht Israëlische vlag naar de ruimte - voorafgaand aan vredesakkoord. it gebeurde vooraf aan de akkoorden van Abraham en de historische ruimtevaartovereenkomst tussen de twee naties om twee ruimtetuigen op de maan te laten landen met zowel de Emirische als de Israëlische vlag. Maar pas onlangs onthulde de astronaut dat hij een Israëlische vlag meenam in 2019 op zijn ruimtemissie.
Voor meer zie All Arab News

Qatar zal zo'n 60 miljoen dollar investeren in een pijpleiding om Israëlisch aardgas naar de Gazastrook te brengen, zo heeft de gezant van het Golfkoninkrijk in Gaza, Mohammad al-Emadi, zondag bekendgemaakt.
Voor meer zie World Israel News

Een undercover eenheid van de grenspolitie die assisteerde bij een arrestatieoperatie van criminele figuren in een Bedoeïenendorp werd zondag aangevallen door de lokale bevolking en moest hulp vragen om gered te worden. "Elke dag voeren we anti-criminaliteitsactiviteiten uit in de Arabische samenleving in de bedoeïenendiaspora in het zuiden," vertelde hoofdinspecteur S. maandag in een exclusief interview aan Channel 12. "We brengen alle mogelijkheden van de eenheid in om die relschoppers te stoppen die steeds meer wapens binnenbrengen en alles wat illegaal is."
Voor meer zie World Israel News

Amerikaanse wetgevers dringen er bij Biden op aan voor sancties tegen Hamas, Hezbollah wegens het gebruik van menselijke schilden. "Terwijl de Amerikaanse regering de afgelopen jaren andere krachtige maatregelen heeft genomen om Hamas en Hezbollah te bestrijden, heeft zij nog geen sancties opgelegd aan Hamas- en Hezbollah-leiders voor hun gebruik van menselijke schilden," schrijven de wetgevers in een brief aan de president.
Voor meer zie Israelhayom

Elektriciteitsprijzen in Europa stijgen naar recordhoogte. De Europese stroomprijzen zijn de afgelopen dagen naar recordhoogten gestegen nadat Frankrijk de sluiting van vier van zijn grootste kernreactoren aankondigde. De crisis wordt nog verergerd door de toch al zeer hoge prijzen van aardgas en de koude temperaturen. Tegen het einde van de maand zal het grootste deel van het continent te kampen krijgen met temperaturen onder het gemiddelde, waardoor de vraag naar elektriciteit nog zal toenemen.
Verder lezen - NL

Verzoekschrift aan Hooggerechtshof: Stop de Ethiopische immigratie van vreemdelingen. 'Degenen die schade ondervinden van het huidige immigratiebeleid zijn eigenlijk de Ethiopische Joden.'
Voor meer zie News 7

Beschadigde beeltenis 2 - Hoofdstuk 13: Enlil gedwarsboomd bij het openen van de Poort van de Goden. Net zoals God ingreep met een zondvloed toen de zonen van God op de berg Hermon neerkwamen om hybriden te scheppen, moest God ook ingrijpen om een gebeurtenis op uitstervingsniveau bij Babel te voorkomen. Satan schiep een scenario dat zo cataclysmisch was dat God opnieuw moest ingrijpen, voordat het te laat was.
Verder lezen - NL


Maandag 27 December - 23 Tevet

()  Een Twitter-account van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van vrijdag waarop wordt gedreigd de stad Dimona in de Negev-woestijn op te blazen, waar zich een nucleaire installatie bevindt. De IRGC heeft in een reeks tweets gedreigd met een aanval op de nucleaire installatie van Dimona, alsook op Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een nogal bizarre zet heeft de NASA een Britse priester aangeworven om de religieuzen voor te bereiden op de ontdekking van buitenaards leven, nu de ruimtevaartorganisaties beweren steeds dichter bij het bewijs te komen dat er leven bestaat buiten de planeet aarde, meldt The Times. Eerwaarde Dr. Andrew Davison, priester en theologieprofessor aan de Universiteit van Cambridge, is een van de 24 theologen die hebben deelgenomen aan een door de NASA gesponsord programma in het Centrum voor Theologisch Onderzoek (CTI) van de ruimtevaartorganisatie aan de Universiteit van Princeton. De theologen probeerden na te gaan hoe de belangrijkste godsdiensten zouden reageren op het nieuws dat er buitenaards leven zou zijn gevonden.
Voor meer zie Israël365

Israël's procureur-generaal geeft groen licht voor sancties tegen ongevaccineerden vanwege COVID. Premier Naftali Bennett en minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz overwegen om enkele beperkingen voor ongevaccineerden aan het kabinet coor te leggen, nu omicron een vijfde golf in Israël aanjaagt.
Voor meer zie Haaretz

Iran nadert de uitbraakcapaciteit als de besprekingen in Wenen opnieuw vastlopen. Iran heeft het werkelijke doel van zijn programma onthuld, aangezien er geen civiel gebruik is voor uranium dat tot 60 procent is verrijkt.
Voor meer zie News 7

(1) Velen dachten dat het door Rutte&CO ingevoerde ‘nieuwe normaal’ snel zou overwaaien, maar het was van meet af aan al duidelijk dat de bijbehorende dwangmaatregelen niet meer afgeschaft zouden worden. (2) Gaat het bij de UFO-waarnemingen om super intelligente wezens uit de verre ruimten van het heelal, of zijn het afgezanten van de duisternis? (deel 4) (3) Ons lichaam is niet langer van ons want de overheid is van mening dat wij ons moeten opofferen voor het groter goed. (4) En de sterren des Hemels vielen op de aarde.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

2021: Een profetische terugblik. De volledige helft van alle Amerikanen zegt dat 2021 het slechtste jaar van hun leven was. Weet u wat dat betekent? Het betekent dat wat we doen als samenleving niet werkt. Het betekent dat het land op een neerwaartse weg is en dat het afwijzen van God pijn veroorzaakt. Het betekent dat het aanmoedigen van vuiligheid en het verheerlijken van het kwaad de slechtste manieren zijn om een generatie kinderen op te voeden. Het is een herinnering dat de zonde uiteindelijk de dood brengt.
Verder lezen - NL

Machtige CEO's maken zich evenveel zorgen over hun baanzekerheid als de rest van ons - misschien zelfs wel meer. Het grote plaatje: Een verbluffende 72% van de CEO's maakt zich zorgen over het verlies van hun baan als gevolg van de verstoringen waarmee hun industrieën worden geconfronteerd, volgens een nieuw rapport dat vandaag is gepubliceerd door het wereldwijde adviesbureau AlixPartners.
Voor meer zie Axios

Zondag telden vogelkenners van de Autoriteit voor Natuur en Parken in het Hula-meerreservaat in de Jezreel-vallei in het noorden van Israël ongeveer 5.000 kraanvogels die waren gestorven aan een uitbraak van het H5N1-virus, bekend als de vogelgriep. Nog eens 250 dode kraanvogels werden gezien in de Hula-vallei buiten het reservaat, en nog eens 30 werden elders gedocumenteerd, hoofdzakelijk in de Jezreel-vallei. Er zij op gewezen dat de massale sterfte van vogels deel uitmaakte van een eindtijd profetie in het boek Zefanja.
Voor meer zie Israël265

()  Likud MK is uit een hoorzitting van de Knesset gezet na kritiek op de Groene Pas. Gadi Yevarkan is uit de hoorzitting van de Knesset gezet na gebruik van de uitdrukking "concentratiekampen" tijdens een debat over beperkingen voor niet-gevaccineerden. Hij beweerde ten onrechte dat Oostenrijk ongevaccineerden naar concentratiekampen stuurt.
Voor meer zie News 7

Lapid zet Israël's voorwaarden voor nucleaire deal met Iran uiteen. 'Israël is niet tegen een nucleaire deal met Iran - maar er moet echt toezicht zijn op het nucleaire programma van Iran en de financiering van terreur.' ..."We hebben iedereen duidelijk gezegd: Israël zal niet toestaan dat Iran een nucleaire drempelstaat wordt. Natuurlijk geven we er de voorkeur aan om op te treden via internationale samenwerking, maar indien nodig - zullen we onszelf verdedigen, door onszelf."
Voor meer zie News 7

'Iran-deal zet onze cruise control op weg naar een de afgrond', waarschuwt voormalig gezant. "Zonder een geloofwaardige militaire dreiging van de VS zal geen enkele diplomatie tot een positief resultaat leiden en helaas zie ik dat op dit moment niet gebeuren," zegt de voormalige Israëlische ambassadeur bij de VS Ron Dermer.
Voor meer zie Israelhayom

Covid-journaal met de dagelijkse artikelen over dit virus. Novavax: nog steeds geen goed idee. De media waren in de afgelopen week lyrisch over een nieuw type vaccin, deze keer een écht vaccin, in tegenstelling tot de mRNA-inentingen van bijvoorbeeld Pfizer en Moderna, of de gentherapie van Janssen of AstraZeneca.
Verder lezen - NL

"Dit is ons moment": Israël keurt een groot plan goed om Golan te versterken, bevolking te verdubbelen. Kabinet vergadert op het strategisch plateau waar de ministers het ontwikkelingsplan van $317 miljoen goedkeuren.
Voor meer zie The Times of Israel

De zogenaamde "militaire" vleugels van verschillende Palestijnse facties hebben zondag gezegd dat zij een grootschalige, gezamenlijke manoeuvre in de Gazastrook hebben gelanceerd. De aankondiging kwam te midden van groeiende spanningen op de West Bank en oproepen van Hamas en andere in Gaza gevestigde facties om de aanvallen tegen Israël op te voeren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

BBC staat op derde plaats in de 'Wereldwijde Antisemitisme Top Tien Lijst' achter Iran en Hamas. Het Simon Wiesenthal Center heeft de BBC op de derde plaats gezet van de jaarlijkse "Wereldwijde Antisemitisme Top Tien Lijst".
Voor meer zie News 7

Geboorte 2.0. De dingen worden duidelijk heel interessant. Rusland staat op het punt van een grote invasie in Oekraïne. Evenzo bereidt China zich voor op een aanval op Taiwan, gesteund door hun recente politieke verovering van Hong Kong en het schijnbare gebrek aan weerstand van het leiderschap en het leger van de V.S. Belangrijker is dat we, vanuit een profetisch perspectief, de afgelopen decennia getuige zijn geweest van een Esther-terugblik, nu Israël en Iran (Perzië) steeds dichter bij een gewapend conflict zijn gekomen.
Verder lezen - NL

De boodschap van het evangelie. In 1 Timoteüs 1 geeft Shaul [bedoeld wordt: Paulus] een woord aan zijn geestelijke zoon Timoteüs, waarmee hij op subtiele wijze eraan herinnert dat wij allen moeten rijpen tot geestelijke vaders en moeders die zonen en dochters opvoeden in het geloof.
Verder lezen - NL

De wederkomst van Saturnus - deel 12: Stier El. We gaan door de religies van de oude wereld om de oude god genaamd "Shemihazah," "Kumarbi," en vele andere namen in ruwweg chronologische volgorde te traceren. We begonnen met de Wachters op de Berg Hermon en volgden, misschien verrassend, met de Hurrische god genaamd "Kumarbi."
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina