Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 3 December - 29 Kislev

()  De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft woensdag een resolutie aangenomen die de joodse banden met Jeruzalem en de Tempelberg opheft. Het was de meest controversiële van een reeks van drie resoluties die samen werden aangenomen met een meerderheid van 129-11 bij 31 onthoudingen. De andere resoluties legden de schuld voor de impasse in de vredesinspanningen alleen bij Israël en hekelden de "bezetting" door Israël van de "Syrische Golan."
Voor meer zie United with Israel of het vertaalde artikel op Terug naar Zion

Premier Naftali Bennett wordt geconfronteerd met brede publieke kritiek nadat zijn familie voor een vakantie naar het buitenland vertrok, zijn eigen aanbeveling om dat niet te doen negerend. Na de ontdekking van de Omicron COVID-19-variant in Israël en de verspreiding ervan over de hele wereld, belegde Bennett vrijdag een speciale persconferentie en riep hij Israëli's op om niet naar andere landen te vliegen.
Voor meer zie World Israel News

De Egyptische advocaat, onderzoeker en schrijver Ahmed Abdou Maher, die onlangs tot vijf jaar gevangenisstraf werd veroordeeld wegens kritiek op de Islam in zijn boek "How the Imams' Jurisprudence Is Leading the Nation Astray" (Hoe de jurisprudentie van de imams de natie op een dwaalspoor brengt). Maher vertelde de interviewer dat zijn boek geen enkel woord van extremisme, godslastering, of opruiing tegen de Islam bevat, en dat het alleen de Islamitische jurisprudenten bekritiseert voor hun "bloed doordrenkte ideologie."
Voor meer zie Memri

Uit gegevens uit Zuid-Afrika blijkt dat meer mensen die hersteld zijn van COVID opnieuw besmet raken met Omicron. "Wij geloven dat eerdere besmetting geen bescherming biedt tegen Omicron," zei Anne von Gottberg, een microbioloog aan het Nationaal Instituut voor Besmettelijke Ziekten op een online briefing georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie.
Voor meer zie Israel National News

We leven in een vreemde tijd. Als je de TV aan zet, krijg je de indruk dat we weer midden in de strijd tegen Corona zijn beland. De nieuws­programma's's beginnen weer met berichten over Corona, nu is het ‘Omicron' dat ons bezig houdt. Israël is weer gesloten voor toeristen uit het buiten­land, en Israëli's die terug­keren van hun vakantie, moeten nu direct naar de pas geopende Corona-hotels. Maar als ik buiten op straat loop, zie ik niets van die Corona-paniek, alles lijkt volkomen normaal.
Voor meer zie Israel Today - Holland

RaymondIbrahim.com die schrijft over de vervolging van christenen door de Islam, is verboden als zijnde een 'pornografische' website. De verdorven diepten die links zal ingaan om de Islam te beschermen.
Voor meer zie Frontpagemag

Op heterdaad betrapt. Pfizer document onthult FDA criminele doofpot van vaccine doden... ze wisten dat de prik mensen zouden doden al in het begin van 2021... drie keer meer vrouwen dan mannen. Dankzij de inspanningen van een groep genaamd Public Health and Medical Professionals for Transparency, hebben we nu deze vertrouwelijke documenten.
Voor meer zie NaturalNews

Bennett zei tegen Blinken dat Teheran aan "nucleaire chantage" deed door middel van onderhandelingstactiek. De Israëlische premier Naftali Bennett heeft donderdag opgeroepen tot een stopzetting van de nucleaire besprekingen die in Wenen plaatsvinden tussen Iran en de wereldmachten.
Voor meer zie World Israel News of Terug naar Zion - NL

()  Israël is begonnen aan een massale aankoop van militaire goederen en heeft zijn trainingsoefeningen drastisch opgevoerd in de verwachting dat de nucleaire besprekingen in Wenen zullen mislukken en het het alleen zal moeten opnemen tegen een Iran dat zijn wedloop naar een bom steeds verder opvoert.
Voor meer zie World Israel News

De nieuwsbrief vanuit Shomron van Karen Yair Strijker. Voor ons persoonlijk is Chanukah altijd de herinnering aan de tijd dat wij ons huwelijk voorbereidden in 2002.
Voor meer zie Shomron Nieuws

De Mossad zat achter de vernietiging van een van de meest beveiligde en belangrijke nucleaire faciliteiten van Iran, en zij deden dit door discreet een team van Iraanse nucleaire wetenschappers aan te werven, volgens een nieuw rapport van de Jewish Chronicle. Volgens het rapport waren niet minder dan 10 nucleaire wetenschappers bereid om in april te helpen bij de vernietiging van de centrifugehal in de nucleaire installatie van Natanz.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische gezondheidsinstelling steunt vaccinatie van kinderen, maar niet alle deskundigen zijn het daarmee eens. Sinds het begin van de vaccinatiecampagne COVID voor kinderen vorige week is slechts 3,6% van alle Israëlische kinderen tussen 5 en 11 jaar gevaccineerd. Sommige deskundigen zeggen dat het coronavirus niet gevaarlijk is voor kinderen en dat het dus niet dringend is om hen in te enten.
Voor meer zie Ynet

Vaccins en macht. Gezien Duitslands beruchte geschiedenis van het brutaal stigmatiseren van verschillende minderheidsbevolkingen, is het schokkend en schandalig dat een Duits "onderzoeksinstituut" en het in Hamburg gevestigde weekblad voor nieuws zouden wegzinken tot dergelijke slonzige kwaadaardigheid.
Verder lezen - NL

Als je naar de feiten kijkt, is de 'Omicron Variant' hype belachelijk en in scène gezet voor linkse implementatie van meer controle. Links moest een ander virus "ensceneren" om het land opnieuw af te sluiten en verdere controlemaatregelen te installeren om aan de macht te blijven en hun vernietiging van de westerse wereld voort te zetten. Het nieuwe "Omicron Variant"-verhaal zou komisch zijn als de gevolgen voor de natie niet zo ernstig waren.
Voor meer zie CD Media

Een grote asteroïde, die door de NASA als "potentieel gevaarlijk" wordt bestempeld, zal volgende week langs de aarde vliegen, zo waarschuwt het agentschap. Asteroïde 4660 Nereus zal naar verwachting op 11 december in de baan van de aarde komen en daarbij dichter bij onze planeet komen dan ooit tevoren.
Voor meer zie ‘RT World News

Twee grenspolitieagenten gewond door het rammen met een auto, vermoedelijk met criminele motieven. Incident vindt plaats in de Israëlisch-Arabische stad Umm al-Fahm na een nacht van geweld waarbij rivaliserende families betrokken waren. Een agent raakt licht tot middelzwaar gewond, de ander lichtgewond. De bestuurder van het voertuig is neergeschoten en werd in het ziekenhuis dood verklaard.
Voor meer zie Israelhayom

De Verenigde Arabische Emiraten hebben vrijdag 80 Rafale gevechtsvliegtuigen en 12 militaire helikopters besteld en zo de economische en politieke banden met Frankrijk aangehaald met een wapencontract ter waarde van 17 miljard euro (19,20 miljard dollar).
Voor meer zie Al Arabiya English

Vaccin-uitvinder: 'Fundamenteel slecht' is het COVID-beleid dat schaadt de kinderen. Dr. Robert Malone vertelt WND dat de schade 'diep en ingrijpend is en nog tientallen jaren zal duren.'
Voor meer zie WND

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 3 december 2021. Oswald Chambers vertelde zijn studenten dat het beste nog moest komen. In profetische lezing van de Sabbat zien we waarom Chambers' optimisme absoluut bijbels is.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Biden over de verwoesting 2e tempel: "We kunnen altijd Build Back Better [beter terugbouwen? De Amerikaanse president Joe Biden was woensdag gastheer van de jaarlijkse menora-verlichtingsceremonie van het Witte Huis op de vierde avond van Channukah. Tijdens zijn toespraak verwees Biden naar het verhaal van Chanukah en de verwoesting van de Tweede Tempel.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 24: Conclusie. God heeft ons mensen gezegend met een wonderbaarlijk vermogen om te denken - om te redeneren, om "een zaak uit te zoeken", waarvan de Bijbel ons vertelt "dat het de heerlijkheid van koningen is."
Verder lezen - NL


Donderdag 2 December - 28 Kislev

()  "De regering van de nieuwe president van Iran, de hardline islamistische geestelijke Ebrahim Raisi, is zich nu aan het uitkristalliseren," aldus het rapport. "Als leerling en trouwe volgeling van de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei, werd Raisi klaargestoomd om president te worden om de Islamitische Republiek te 'zuiveren'. "Voor Khamenei en zijn hardline volgelingen is zuivering noodzakelijk om de volgende fase van de Islamitische Revolutie - de oprichting van een idealistische Islamitische Staat - te bevorderen, die volgens hen nog niet is bereikt." ...De nieuwe elite zal een akkoord voor de westerse landen nog moeilijker maken dan het al was.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël laat de Shin Bet weer de mensen opsporen in strijd om Omicron-variant in te dammen. Hoofd Coronavirus zegt dat Israël moet overwegen COVID-vaccin verplicht te stellen nu het ministerie van Volksgezondheid de Israëli's verzekert dat de booster 'lijkt' te beschermen tegen de nieuw geïdentificeerde variant.
Voor meer zie Israelhayom

Staatsinspecteur bekritiseert het gebruik door de overheid van Shin Bet omCOVID-patiënten te traceren. Matanyahu Englman zegt dat "recht op privacy" moet worden gehandhaafd en dat 96,5% van de mensen die door de Shin Bet in quarantaine werden geplaatst, niet besmet bleken te zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig Iraans diplomaat Seyyed Hadi Seyyed Afghahi: Als Amerika een oorlog begint met Iran, zullen al hun bases en legers hier dan worden vernietigd. Soldaten zullen worden teruggestuurd naar de VS als lichaamsdelen.
Voor meer zie Memri

Voormalig Iraaks parlementslid Mithal Al-Alusi: We moeten de betrekkingen met zowel Iran als Israël normaliseren. Hij zei dat Irak en Iran thans in oorlog zijn en dat Iran Irak feitelijk bezet houdt, dat Iran zijn revolutie naar Irak "exporteert" door middel van de IRGC en dat Iran de grenzen of de soevereiniteit van Irak niet erkent.
Voor meer zie Memri

Staatsgetuige in Netanyahu-proces breekt in tranen uit. Nir Hefetz een voormalig adviseur van Netanyahu beschrijft de obsessie van de voormalige premier met mediakritiek, de intense betrokkenheid van Sara Netanyahu bij regeringsbeslissingen.
Voor meer zie Israel National News

De Europese Unie moet het hebben over het verplichten van een coronaprik, vindt voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie. Nu het virus weer om zich heen grijpt in de EU en de vaccinatie stokt, is dat volgens haar logisch en gepast. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vindt haar uitspraken ongepast.
Voor meer zie CIP - NL

De Grote Opstand: Valt Iran uit elkaar? De helft van de Iraanse bevolking bestaat uit verschillende etnische groepen die afkerig staan tegenover het wrede regime dat het land bestuurt. Een opstand die daar gepland is, kan het gezicht van het hele Midden-Oosten veranderen. Opinie.
Verder lezen - NL

Covid-19-vaccins verplicht stellen was ooit ondenkbaar. Maar Europese landen laten zien dat het kan werken. Eerder deze maand nam Oostenrijk een stap die ooit ondenkbaar was voor een westerse democratie: het kondigde aan dat Covid-19-vaccinaties verplicht zouden worden voor de hele bevolking. ...Zelfs in autoritaire staten, zoals China, is het geen verplicht beleid.
Voor meer zie CNN

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN heeft de Veiligheidsraad dinsdag verweten dat men zich bijna uitsluitend op Israël concentreert terwijl er grotere zaken op het spel staan, maar laat ondertussen Jeruzalem niet vrijuit gaan voor de vermeende mishandeling van Palestijnen in Judea en Samaria door kolonisten.
Voor meer zie World Israel News

Het verhaal over COVID is eenvoudig gezegd: (1) het masker is je beste verdediging, (2) COVID is een pandemie van de ongevaccineerden, en (3) vaccins zijn onze enige exit-strategie. Maar telkens als hun verhaal in duigen valt, verschuift de nadruk, worden de leugens over de doofpot brutaler, en wordt afwijkende wetenschap gecensureerd.
Voor meer zie American Thinker

In 1999 werd een videospel genaamd Omikron uitgebracht. Alsof het gebeurt op aanwijzing van een Hogere Macht, (amen, broeder, amen!) komt vandaag het nieuws dat in 1999 Bill Gates en Microsoft een spel uitbrachten genaamd 'Omikron' dat draaide om demonen die zich voordeden als mensen en rondgingen om menselijke zielen te oogsten.
Voor meer zie Now The End Begins

()  Twee orthodox-joodse Israëli's, leden van de hasidische sekte Breslov, zijn woensdag in Ramallah gered nadat zij de Palestijnse stad waren binnengegaan, kennelijk per vergissing. Naar verluidt werden de Israëli's opgemerkt door Palestijnse jongeren die de aanval inzetten. Verslagen op basis van getuigenissen van lokale bewoners geven aan dat de Israëli's die in het voertuig zaten "een zekere dood overleefden" bij de aankomst van de Palestijnse politie, meldde N12.
Voor meer zie World Israel News

De politie van New York is op zoek naar drie tienermeisjes die verantwoordelijk zijn voor een reeks aanvallen op Joodse kinderen - zelfs een kind van 3 jaar - in Brooklyn gedurende een periode van drie dagen. Alle slachtoffers droegen kleding die hen herkenbaar maakte als Joods en de politie behandelt de aanvallen als een haatmisdaad.
Voor meer zie United with Israel

De New York Times bracht onlangs een documentaire uit genaamd Mission Hebron, waarin zogenaamde klokkenluiders van de IDF zich uitspreken tegen wat zij beweren dat er gebeurt in Hebron. De Times heeft echter één belangrijk detail weggelaten: Vier van de zes ex-soldaten zijn professionele activisten voor "Breaking the Silence" en "Peace Now."
Voor meer zie United with Israel

VS moeten Israël militaire middelen geven om een nucleair Iran af te schrikken zeggen de experts van het Joods Instituut voor Nationale Veiligheid van Amerika (JINSA). "Ik denk dat de Israëli's en de beleidsmakers moeten pivoteren om Israël de instrumenten te geven die het nodig heeft, want hoe dit ook uitpakt in Wenen, deal of no deal ... Ik denk dat de Israëli's voelen dat de klok steeds harder tikt, en dat ze zich moeten voorbereiden," zei JINSA president en CEO Michael Makovsky.
Voor meer zie JNS

Stervende COVID-19-patiënt herstelt nadat de rechtbank het ziekenhuis beveelt Ivermectine toe te dienen. Een bejaarde COVID-19-patiënt is hersteld nadat een gerechtelijk bevel hem toestond te worden behandeld met ivermectine, ondanks bezwaren van het ziekenhuis waar hij verbleef, aldus de advocaat van de familie.
Voor meer zie Epoch

Hoe ze van plan zijn miljarden te doden met de gewone griep: Covid-vaccins veroorzaken een Aids-immuunsysteem-systeemstoring, dat de deur opent naar de dood via gewone griepstammen. Covid-vaccins worden steeds meer erkend als depopulatiewapens die worden ingezet tegen de mensheid. Maar het mechanisme van hoe ze werken wordt nu pas duidelijk.
Verder lezen - NL

Sommige ambtenaren in het kabinet van premier Naftali Bennett hebben naar verluidt tevergeefs geprobeerd de vrouw van de premier ervan te overtuigen deze week niet naar het buitenland op familievakantie te gaan en zich bewust moet zijn van de slechte optiek nu de Israëlische regering reisbeperkingen heeft opgelegd in reactie op de gevreesde uitbraak van de Omicron coronavirusstam.
Voor meer zie The Times of Israel

Bijna geen van de 82.000 Afghanen die nu in de Verenigde Staten zijn nadat ze in augustus uit Kabul zijn weggevlogen, is eerst doorgelicht. Er kunnen zich onder hen allerlei jihad-terroristen en andere criminelen bevinden, maar dat weten we pas zeker als ze daadwerkelijk misdaden begaan. Tot dan, vier de diversiteit!
Voor meer zie Frontpagemag

Op woensdagmorgen ging een inwoner van de gemeenschap Ma'on, ten zuiden van Hebron, hardlopen langs de perimeterweg en ging een paar kilometer voorbij de boerderij van Ma'on verder in oostelijke richting. Op de terugweg naar huis werd hij plotseling geconfronteerd met een Arabier in een militaire jas die tegen hem begon te schreeuwen: "Wat doe jij hier? De Palestijn was vergezeld door extreem-linksen die geen aandacht schonken aan de smeekbede om hulp van de joodse man als hij werd aangevallen, maar in plaats daarvan het incident filmden.
Voor meer zie Israel National News

Australië heeft het voortouw genomen met omicron als excuus bij het inluiden van de wereldwijde medische tirannie, met meervoudige lockdowns en het illegaal maken van elk noemenswaardig verschil van mening met de edicten van de regering.
Voor meer zie Big League Politics

Het komende Grote Waanidee - Deel 23: Een Planeet op Aarde genaamd de Hemel. Dit deel van de serie zal zeker uw verstand en verbeelding tot het uiterste oprekken, en misschien wel verder. Sommige van de hier besproken informatie en beschrijvingen zullen moeilijk te bevatten zijn, maar het is de moeite waard, ook al betekent het een extra leesbeurt of twee.
Verder lezen - NL


Woensdag 1 December - 27 Kislev

()  "We hadden Iran moeten aanvallen - geen twijfel mogelijk" zegt een senior Arab-affairs correspondent. "Nu Iran dichter dan ooit bij het verkrijgen van de bom is, gaat de rest van de wereld capituleren uit angst," voorspelt de deskundige. Dinsdag besprak de Arabische-affairecorrespondent van Channel 13 News, Tzvi Yehezkeli, op Radio 103FM de laatste ontwikkelingen en beschuldigde Israël ervan gedeeltelijk verantwoordelijk te zijn voor de huidige situatie, om de eenvoudige reden dat er geen besluit is genomen om Iran aan te vallen.
Voor meer zie Israel National News

Saoedi-Arabië heeft het bezoek van de Israëlische president aan de Ibrahimi-moskee op de Westelijke Jordaanoever aan de kaak gesteld en noemde de daad een flagrante schending van haar heiligdom. Saoedi-Arabië riep de internationale gemeenschap op haar verantwoordelijkheid te nemen om een einde te maken aan de voortdurende praktijken van de Israëlische regering en haar ambtenaren ten aanzien van islamitische heiligheden, aldus een verklaring van het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie ArabNews

Zuid-Afrikaanse arts: “Covid-injecties bedoeld om de wereldbevolking te reduceren door miljarden te vergiftigen.” Een prominente Zuid-Afrikaanse arts, die een sleutelrol speelde bij het ontwikkelen van vroege behandelingen tegen Covid-19, heeft gezegd dat de huidige vaccin-campagnes één doel hebben: “Een groot deel van onze bevolking onder controle houden en doden zonder dat iemand vermoedt dat we waren vergiftigd.”
Voor meer zie E.J. Bron

Dr. Barry Awe spreekt over het Joodse huwelijk en de betekenis ervan voor ons Hem verwachtende christenen. De Bijbel staat vol met verhalen over het huwelijk en Jezus gebruikt het heel vaak in Zijn antwoorden op vragen. Het leert ons heel veel, vooral dat we een verwachtende bruid moeten zijn die actief naar Hem uitkijkt. Hij komt eraan! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

De term "The Great Reset" heeft in 2020 en 2021 veel stof doen opwaaien. Het World Economic Forum (WEF), een non-gouvernementele organisatie (NGO) die veel invloed uitoefent op vele wereldleiders, wilde middels een klassieke Hegeliaanse dialectiek de "pandemie" beslechten.
Voor meer zie Unravelations - NL

De eerste levende robots ter wereld - bekend als "xenobots" - kunnen zich nu voortplanten, zo hebben Amerikaanse wetenschappers bekendgemaakt. Details over de robots, gemaakt met behulp van hart- en huidstamcellen van de Afrikaanse klauwkikker, werden vorig jaar onthuld nadat uit experimenten was gebleken dat ze konden bewegen en zichzelf konden genezen. Nu zeggen de wetenschappers van de Tufts Universiteit, de Universiteit van Vermont en Harvard die de xenobots hebben gemaakt, dat de kleine klodders zich ook zelf kunnen reproduceren.
Voor meer zie NYPost

Voormalig hoofd van de Iraanse organisatie voor atoomenergie, Abbasi-Davani, laat doorschemeren dat de Iraanse chef voor kernenergie, Mohsen Fakhrizadeh, aan kernwapens werkte en dat hij daarom werd vermoord; een aan de IRGC gelieerde commentator bevestigt dat Abbasi-Davani het over kernwapens had; Abbasi-Davani zegt dat vijandelijke sabotage en moordaanslagen moeten worden gestopt door Iran "zo spoedig mogelijk verschillende wetenschappelijke grenzen te laten overschrijden om onze capaciteit te tonen en ons volk te verdedigen."
Voor meer zie Memri

Gezien de groeiende bezorgdheid over de nieuwe omicron COVID-19-variant steunt de regering-Biden de inspanningen van de Wereldgezondheidsorganisatie om een nieuwe internationale overeenkomst tot stand te brengen inzake toekomstige paraatheid voor en reactie op pandemieën.
Voor meer zie VOA

Angst is dodelijker dan virussen. De beroemdste woorden van Franklin Roosevelt, Amerika's langstzittende president, waren: "Het enige wat we te vrezen hebben is de vrees zelf." Je vraagt je af of een wereldleider dat vandaag de dag zou kunnen of willen zeggen. We leven in het tijdperk van de angst.
Verder lezen - NL

Waarom creëert de Global Elite zoveel hysterie over de Omicron-variant? Omicron komt eraan! Verberg de vrouwen en kinderen onmiddellijk in jullie noodbunkers! Natuurlijk ben ik grappig. Er is absoluut geen reden tot paniek vanwege deze nieuwe variant, maar de globale elite en de mainstream media willen ons doen geloven dat we nu geconfronteerd worden met een gruwelijke wereldwijde catastrofe van epische proporties.
Verder lezen - NL

()  Regeringsadviseur: "Ik weet echt niet" of het reisverbod wel op tijd zal eindigen voor het wintertoerisme. Ran Balicer suggereert dat de regering de lat hoog zal leggen voordat het luchtruim opengaat, terwijl het hoofd van een reisbureau zegt dat de industrie al in duigen ligt en Israël "alle goodwill van de toeristen heeft verloren."
Voor meer zie The Times of Israel

Iran loopt vast in besprekingen omdat het meer vaart zet achter nucleair programma, zeggen deskundigen. Terwijl de P5+1 in Wenen debatteert, "zou Iran zich zo dicht bij het maken van kernwapens kunnen plaatsen dat als Teheran ervoor kiest om uit te breken, landen kunnen worden afgeschrikt om in te grijpen," zei Andrea Stricker, een research fellow bij de Foundation for Defense of Democracies.
Voor meer zie JNS

Gisteren nog kondigde de Nieuw-Zeelandse leider Jacinda Ardern aan dat de regering mensen de "luxe" geeft om gebruik te maken van toiletten bij anderen thuis. ....Dit is de waanzin van een regering onder covid tirannie, die geen grenzen lijkt te kennen in termen van zelfkastijding en krankzinnigheid.
Voor meer zie NaturalNews

Studentenvakbond van de Toronto University wil pro-Israël kosjere voedsel-aanbieders aan de University of Toronto verbieden. De moties van de vakbond werden ronduit veroordeeld door de voorzitter van de Universiteit van Toronto, Meric Gertler, die vrijdag in een verklaring zei dat ze "inconsistent" waren met de kernwaarden van de school.
Voor meer zie World Israel News

Channel 14: eerste rechtse, Fox News-achtige tv-zender in Israël gaat live en de eerste gast is voormalig premier Benjamin Netanyahu die spreekt tijdens de debuutuitzending van Channel 14. "We zullen niet verbergen dat we een agenda en een ideologie hebben en presentatoren zullen tonen die elders niet zouden worden toegelaten om uit te zenden. We houden van Israël, en we doen een beroep op kijkers die van Israël houden."
Voor meer zie World Israel News

De Centers for Disease Control and Prevention hebben eind maandag nieuwe gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat tussen 14 december 2020 en 19 november 2021 in totaal 913.268 ongewenste voorvallen na COVID-vaccins zijn gemeld aan het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS). VAERS is het primaire door de overheid gefinancierde systeem voor het melden van bijwerkingen van vaccins in de VS.
Voor meer zie Children's Health Defense

'Minder dan 200 gevallen van Omicron wereldwijd.' 'Aantal ziekenhuisopnames stijgt in vergelijkbaar tempo met vorige varianten', zegt Prof. Eran Segal, expert aan het Weizmann Institute of Science. Hij gelooft niet dat de nieuwe COVID-19 variant, Omicron, zich al over de wereld heeft verspreid.
Voor meer zie Israel National News

Federale rechter in Louisiana vaardigt een voorlopig landelijk verbod uit op Biden's COVID-19 vaccinatiemandaat voor gezondheidswerkers. Rechter Terry A. Doughty in de US District Court Western District of Louisiana heeft het verzoek ingewilligd van de Republikeinse procureur-generaal van Louisiana, Jeff Landry, om een noodverordening te blokkeren.
Voor meer zie Israel National News

In Engeland ligt het aantal sterfgevallen onder de 10- tot 14-jarigen sinds het begin van de toediening van de vaccinatie aan kinderen met 44% boven het nationale gemiddelde in een periode van vijf jaar daarvoor, aldus een rapport.
Voor meer zie LifeSite

Corrupt Beeld 2 - Hoofdstuk 5: Satan veroorzaakte de rijken van aarde en hemel. Voordat Adam van de verboden vrucht at, waren de hemelse (geestelijke) dimensie en de aardse dimensie één rijk - één domein, één vlak van bestaan waarin God, engelen en mensen openlijk met elkaar communiceerden en betrekkingen onderhielden; er was geen scheiding tussen het geestelijke rijk en het fysieke rijk.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 22. De Israël/UFO-verbinding. Voordat ik te diep inga op dit onderwerp, moet ik de lezer verzekeren dat dit geen presentatie is van voorspellingen. Het is eerder een presentatie van mogelijkheden. Er zijn dingen, waarvan sommige hier opgenomen, die we absoluut in de gaten moeten houden.
Verder lezen - NL


Dinsdag 30 November - 26 Kislev

()  Bennett's boodschap aan de wereld: Een moordzuchtig regime als Iran mag niet beloond worden. Bennett zijn boodschap vooraf aan de nucleaire gesprekken met Iran in Wenen is: Geef niet toe aan Irans nucleaire chantage.'
Voor meer zie Israel National News

Voorafgaand aan de nucleaire besprekingen met Iran in Wenen bekritiseerde de Saoedische pers de VS om hun zwakte jegens Iran en het negeren van hun aspiraties tot hegemonie. Deze bezorgdheid in Saoedi-Arabië is duidelijk sinds president Joe Biden in november 2020 de presidentsverkiezingen won, met de vrees dat hij zou proberen het beleid van de regering-Obama nieuw leven in te blazen en zich opnieuw aan te sluiten bij de nucleaire overeenkomst JCPOA, waaruit president Trump zich in 2018 heeft teruggetrokken.
Voor meer zie Memri

Het Omicron virus: wat is de genetische samenstelling? Als we het WHO moeten geloven, is de veronderstelde nieuwe omicron variant veel besmettelijker dan voorgaande mutaties. Dat zou moeten betekenen dat ze ergens een sample van dat virus hebben. Anders baseren ze zich uitsluitend op vermeende positieve tests, maar op basis van zo’n test kun je niet weten met welke variant je te maken hebt. Dat zou alleen kunnen als je van al die varianten de opbouw en structuur kent en dus weet welke stukjes RNA er in die betreffende variant zitten.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

Wapens, verbrande houten balken, tientallen munten en een Hellenistische versterkte structuur - tastbare bewijzen van een strijd tussen de Hasmoneeën en de Seleuciden zo'n 2100 jaar geleden - worden momenteel opgegraven bij opgravingen van de Israel Antiquities Authority in het bos van Lachish.
Voor meer zie MFA

De omicron "variant" media hysterie is pure fictie zegt Mike Adams. Het is niets anders dan een 1984-achtige Orwelliaanse psychologische terreuroperatie die is opgezet om de wereldbevolking slaafs en gehoorzaam te houden terwijl terroristische regeringen hun wereldwijde depopulatie / genocide programma's uitvoeren. Weet je nog dat ons in 2020 allemaal werd verteld dat als slechts 60 - 70% van het land zou instemmen met twee injecties, alles weer normaal zou worden en de coviditeit voorbij zou zijn? Het was allemaal een berekende leugen vanaf het begin.
Voor meer zie NaturalNews

In Syrië leerde Hezbollah offensief te gaan zegt de plaatsvervangende inlichtingenofficier Maj. A van de 36e pantserdivisie en dat in de volgende oorlog het Shi'itische terreurleger Hezbollah zal zoeken naar een snel "overwinningsbeeld" - het IDF bereidt zich voor om dit te voorkomen met verbeterde inlichtingen en vuurkracht en met oefeningen in grootschalige grondmanoeuvres.
Voor meer zie JNS

Kinderen vaccineren? Niet de mijne. Wat zal er met onze kinderen gebeuren als we ze massaal vaccineren? Zal de lage dosis voldoende zijn om de bijwerking van het vaccin, myocarditis, bij kinderen te verzachten, of zullen zij in een hoger tempo sterven? Wat kan er nog meer misgaan? Hier is een idee. Europa's systeem voor artsen om door geneesmiddelen veroorzaakte aandoeningen te melden is EudraVigilance. Op 13 november meldde EudraVigilance 30.551 sterfgevallen door mRNA-vaccins, na de melding van 24.526 op 11 september. Dat zijn 6.025 sterfgevallen in iets meer dan een maand sinds het begin van de booster shots.
Voor meer zie American Thinker

Het Leger des Heils wil dat de blanke donateurs zich deze kerst met muntjes "oprecht verontschuldigen" voor hun racisme. Het maakt deel uit van een poging van de christelijke liefdadigheidsorganisatie om de ideeën van Black Lives Matter te omarmen, een activistische groepering die onder andere werkt aan het "ontmantelen van het blanke voorrecht" en "het verstoren van de door het Westen voorgeschreven nucleaire gezinsstructuur."
Voor meer zie Central Nova News

Een Duitse arts roept op tot een twee maanden durende lockdown voor de gevaccineerden om COVID-19 te bestrijden. Een verslag van Free West Media legt uit dat Dr. Kenan Katmer gelooft dat deze mensen "de grootste virusverspreiders" zijn.
Voor meer zie WND

()  Spandoeken met de tekst "Palestina - het hele land is van ons, van de [Middellandse] Zee tot de [Jordaan] Rivier," en waarop Israël als Palestina staat afgebeeld, werden getoond op een PA-schoolevenement. Het ministerie van Onderwijs van de PA plaatste vorige week beelden op sociale media van een evenement op de Kafr Qaddum Middelbare School voor meisjes in Qalqilya.
Voor meer zie World Israel News

De internationale gemeenschap moet de Palestijnse staat erkennen, zei president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit toen hij er bij de internationale gemeenschap op aandrong het vredesproces te redden en een één-staat-realiteit te voorkomen. De VN herdenken jaarlijks de Palestijnse solidariteit op de dag van de stemming van 1947 om het grondgebied te verdelen volgens resolutie 181.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Terrorisme of vrede voor de Palestijnen? Abbas wil het van twee kanten. Als Abbas werkelijk geïnteresseerd zou zijn in een terugkeer naar de onderhandelingstafel met Israël, moet hij beslissen of hij aan de kant staat van zijn vredespartners in Israël of aan die van zijn politieke vijanden in Hamas.
Verder lezen - NL

Israëlische gezant bij de VN zegt dat de organisatie de "Joodse geschiedenis uitwist. Gilad Erdan bekritiseert de herdenking van het delingsplan van 1947, dat opriep om het Britse Mandatory Palestina in twee staten te verdelen, in solidariteit met de Palestijnen; het plan werd goedgekeurd door de Joodse bevolking in het mandaat, maar door de Arabieren verworpen.
Voor meer zie Ynet zie ook Terug naar Zion

Iran stelt maximalistische eisen aan de Europeanen, bij de opening van de nucleaire besprekingen in Wenen. Irans toponderhandelaar en civiel nucleair hoofd geven beiden aan dat niets wat is overeengekomen, in eerdere rondes van nucleair overleg, opnieuw over kan worden onderhandeld.
Voor meer zie The Times of Israel

Jeruzalem maakt zich zorgen over de bereidheid van Washington om sancties op te heffen met "onvoldoende" nucleaire beperkingen. De nucleaire besprekingen tussen Iran en de grootmachten zullen de komende dagen in Wenen worden hervat, en Israël "is zeer verontrust door de bereidheid om de sancties op te heffen en miljarden naar Iran te laten stromen in ruil voor onvoldoende beperkingen op nucleair gebied," verklaarde premier Naftali Bennett.
Voor meer zie World Israel News

Een 49-jarige die COVID overleefde, werd gedwongen zich te laten vaccineren om op longtransplantatielijst te blijven en sterft na een tweede inenting met Moderna. In een exclusief interview met The Defender vertelde Amy Bolin dat haar man, om goedgekeurd te worden voor een dubbele longtransplantatie, volledig gevaccineerd moest worden tegen COVID, ook al had hij het virus al gehad en was hij hersteld. Na zijn tweede Moderna-prik kreeg hij een longembolie en een hartkwaal, hij stierf voordat hij nieuwe longen kon krijgen.
Voor meer zie Children's Health Defense

Israël vaccineert kinderen van 5-11 jaar sneller dan kinderen van 12-15 jaar. Volgens een tv-reportage hebben jongere kinderen in de eerste week dat ze werden aangeboden twee keer zo snel COVID-vaccinaties gekregen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Arabische coalitie die in Jemen vecht, zei dinsdag luchtaanvallen te hebben uitgevoerd op "legitieme" militaire doelen van de Houthi's in de hoofdstad Sanaa, waaronder een "geheime" site die toebehoort aan de Iraanse Revolutionaire Garde, meldde de staatstelevisie.
Voor meer zie Al Arabiya English

Symptomen van de Omicron-variant die worden gebruikt om de effecten van Covid-vaccins te verdoezelen. Een van de symptomen van de nieuwe Omicron-variant van het coronavirus zijn de volgende: Er kunnen een aantal hartgerelateerde complicaties optreden, waaronder hartfalen, hartritmestoornissen, hartontsteking en bloedstolsels.
Voor meer zie Alberta Nationals

Het komende Grote Waanidee - Deel 21: De bedrieglijke buitenaardse wezens van vandaag vanuit christelijk oogpunt. Afgezien van het idee van gerichte panspermie, is een ander aspect van het debat over buitenaardse wezens dat de Christelijke theologie zou verwerpen, dat de wezens die vaak worden gerapporteerd in ontvoeringsscenario's, evenals soortgelijke wezens die zich in het verleden aan de mensheid hebben voorgesteld, in feite buitenaardse wezens zijn
Verder lezen - NL


Maandag 29 November - 25 Kislev Chanukah 2

()  Na de bekendmaking dat 10.000 Joden de Tempelberg hadden bezocht zei voorzitter Mansour Abbas van de Verenigde Arabische Lijst (Ra'am) op donderdag dat "de Tempelberg alleen toe behoort aan moslims," meldde Israel National News. "Wij werken in de regering aan een toezegging om niet de Al-Aqsa Moskee binnen te vallen en er geen religieuze verering in te houden door niet-moslims, aangezien het een alleen voor moslims bestemd recht is.
Voor meer zie World Israel News

Zoals je de afgelopen twee dagen hebt gemerkt, hebben de psyop-spellingswevers van de wereldomspannende media een andere "scariant" uitgekotst, genaamd "Nu" (inmiddels omgedoopt tot Omicron), en ze zijn er nu over aan het hyperventileren, door te beweren dat het meer dan "30 gruwelijke mutaties" heeft en zich sneller zou kunnen verspreiden dan wat dan ook in de geschiedenis. Een passagiersvliegtuig dat uit Zuid-Afrika vertrok en in Amsterdam landde, mocht men niet van boord gaan, waardoor Zuid-Afrikaanse passagiers in het vliegtuig strandden, allemaal als gevolg van de hysterie in de massamedia over de nieuwe enge covid virus "Nu". Het goede nieuws in dit alles? Als je natuurlijke immuniteit hebt tegen covid, ben je ook immuun voor alle varianten.
Voor meer zie NaturalNews

De spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis in New York is enkele dagen dicht geweest. De medewerkers weigerden om zich te laten vaccineren tegen corona. Het personeel werd voor de keuze gesteld: of je laat je vaccineren, of je mag niet meer naar je werk.
Voor meer zie Ninefornews - NL

In het Oost-Europese land Slovenië is een crisis uitgebroken: een klokkenluider verpleegster heeft het publiek verteld dat politici en andere hooggeplaatste burgers een zoutoplossing krijgen in plaats van het experimentele medicijn mRNA, schrijft Dailytelegraph.co.nz.
Voor meer zie Frontnieuws

Nieuwsberichten over een nieuwe godsdienst, Abrahamia genaamd, die wereldwijd zou worden ingevoerd, hebben onder de mensen opschudding veroorzaakt en ook vragen doen rijzen over de geldigheid en de ontwerpen erachter. Wat sommigen een nieuwe religie noemen is gewoon niets anders dan "Chrislam."
Voor meer zie Now The End Begins

We willen Israël open houden, dit is het moment om je te laten vaccineren. Dit zei Premier Bennett in de Corona Kabinetsvergadering: De sleutel is voorzichtigheid & minimale risico's. We willen ons resultaat met de Delta-stam behouden. Door het land te sluiten voor buitenlanders wil hij Israël bewaren voor het Omicron-virus, terwijl er al acht gevallen zijn vastgesteld.
Voor meer zie Israel National News

'Nucleair Iran is geen existentiële bedreiging voor Israël,' zegt Ra'am-leider Mansour Abbas. Hij hoopt dat het succes van Ra'am de Palestijnen zal beïnvloeden om anders tegen het conflict met Israël aan te kijken. Ra'am staat ook open voor samenwerking met Likud in de toekomst, zegt hij.
Voor meer zie Israelhayom

Enkele duizenden Jordaniërs hebben vrijdag geprotesteerd tegen een water voor energie overeenkomst met Israël en de Verenigde Emiraten, waarbij zij hun regering opriepen haar vredesakkoord met Israël te schrappen en zeggend dat elke normalisatie een vernederende onderwerping was.
Voor meer zie Reuters

De regering van Israël keurt de immigratie goed van duizenden Ethiopische Joden. Het plan beoogt de voltooiing in een uitvoering van het besluit uit 2015 om meer dan 9.000 Ethiopiërs die al jaren wachten naar Israël te laten komen, nadat ministers akkoord zijn gegaan<.
Voor meer zie The Times of Israel

Omicron is "extreem mild" zegt de dokter die de stam ontdekte door de talrijke mutaties in het "destabiliseren" van het virus. Met Fauci, de grote regeringsfanaten, Democratische ambtenaren, en de biofarma lobby die allemaal met de Omicron variant (niet te verwarren met Xi zoals de WHO eerder uitlegde) de angst tot het maximum willen opjagen.
Voor meer zie ZeroHedge

()  Vooraf aan de hervatting van de besprekingen in Wenen. In een artikel in de Britse krant Telegraph dringen minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid en zijn Britse collega Liz Truss er samen op aan bij de bondgenoten om samen te werken om "de ambities van Teheran te dwarsbomen."
Voor meer zie The Times of Israel

Nieuwe archeologische vondsten in de stad Yavne kunnen licht werpen op de stad 2000 jaar geleden, toen deze het centrum van het Joodse leven in de regio was en de thuisbasis van het Sanhedrin.
Voor meer zie The Jerusalem Post

(1) Reiner Füllmich heeft aangekondigd dat er eind dit jaar een internationaal tribunaal komt. (2) Volgens diverse deskundigen staat onze wereld aan de vooravond van een massamoord op kinderen. (3) In de brief aan de gemeente van Thyatira verwijst Jezus naar de laatste fase van het huidige wereldbestel. (4) Mensen worden wakker en komen er achter hoe ze zijn voorgelogen berooft en bedrogen.
Voor meer zie Uit het nieuws

Exclusief: verontrustende details komen naar buiten uit Australische quarantainekampen. Details over het leven in de Australische quarantainekampen beginnen via internet uit te lekken.
Voor meer zie Eindtijdnieuws

Omicron COVID-variant is geen reden tot paniek vertelt een WHO-vertegenwoordiger aan de 'Post.' WHO-vertegenwoordiger in Israël Dr. Michel Tieren zei: "Geen reden om aan te nemen dat COVID-19 pandemie zal ophouden." Hij prees premier Naftali Bennett voor het nemen van "snelle" en "agressieve" maatregelen, maar dat de maatregelen op gegevens moeten zijn gebaseerd en consistent.
Voor meer zie The Jerusalem Post

En daar gaan we weer: de Omicron Special verlaat het station, op weg naar een botsing met Israël's toeristische industrie - een botsing ontworpen door premier Bennett en MOH Horowitz. Op dit moment (zondag 28 november 11:30 uur), heeft het Ministerie van Volksgezondheid 7 gevallen vastgesteld van de Omicron mutant van het virus dat Covid-19 veroorzaakt. Het blijkt dat dit virus werd gevonden in een toerist uit Malawi die vorige week Israël binnenkwam en een bus nam naar Eilat.
Voor meer zie Israel National News

'Iran 4-6 weken verwijderd van genoeg splijtbaar materiaal voor een kernbom.' Westerse diplomaten benadrukken dat Iran nog ongeveer twee jaar verwijderd is van de mogelijkheid om het uranium als wapen te gebruiken. Groot-Brittannië en Israël zweren "dag en nacht" te zullen werken om te voorkomen dat Iran een kernmacht wordt, als een Iraanse generaal zegt: We zullen niet terugdeinzen voor de vernietiging van Israël, zelfs niet één millimeter. We willen het zionisme in de wereld vernietigen.
Voor meer zie Israelhayom

Teheran zal geen bilaterale gesprekken voeren met de VS-delegatie in de gesprekken in Wenen over de Iraanse nucleaire deal, zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh op een nieuwsconferentie.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Westerse mogendheden moeten Iran compenseren voor de financiële schade die is aangericht door de terugtrekking van de VS uit de nucleaire deal van 2015 als ze het pact nieuw leven in willen blazen, zei de toponderhandelaar van Teheran op zondag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Dankbaar voor Gods Woord. Onze primaire kennis van Jezus komt uit de Bijbel. Hoe komt het dan dat zoveel mensen zeggen dat ze Jezus volgen, maar dat ze de Bijbel niet vertrouwen?
Verder lezen - NL

Het Chanoeka hoogtepunt. Een potentiële hoge-verwachting week ligt voor ons. Of misschien zijn we zo dichtbij dat we in een eeuwigdurende hoge verwachting zijn beland. Jezus is onderweg.
Verder lezen - NL

Corrupt Beeld 2 - Hoofdstuk 4: de lasterlijke opstand van satan. Satan werd woedend door het idee dat hij, de grote Engel, een dienaar moest zijn van Adam, gemaakt van stof. Dus de wortel van jaloezie en bitterheid begon in hem te etteren.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 20: Zijn buitenaardsen engelen? Een ander argument dat naar voren wordt gebracht en dat vele Christenen ongemakkelijk maakt, stelt dat de engelen in de Bijbel eigenlijk buitenaardsen zijn.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina