Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 17 November

()  Gallant zegt dat operatie zich uiteindelijk uitbreidt naar de zuidelijke strook terwijl Israël de bewoners waarschuwt. Folders die werden gedropt in gebieden ten oosten van de zuidelijke stad Khan Younis, waarschuwden burgers om het gebied te evacueren en zeiden dat iedereen die zich in de buurt van terroristen of hun stellingen bevindt "zijn leven in gevaar brengt". Wekenlang werden soortgelijke folders gedropt boven het noorden van Gaza in de aanloop naar de grondinvasie.
Voor meer zie Israelhayom

Vijandige overname: de sluipende politieke machtsgreep van de islam in Europa. Er zijn steeds meer tekenen dat de islamitische overname die zichtbaar is in grote delen van Europa binnenkort directe politieke gevolgen zal hebben. Niet alleen worden steeds meer burgemeesters- en regeringsposten bekleed door moslims; ook vormen zich in heel Europa steeds vaker sharia- en islampartijen. De door politici en de systeemmedia ontkende islamisering volgt een duidelijk plan.
Verder lezen - NL

Shalom uit de buurt van de Ramat David luchtmachtbasis in het noordelijke district van Israël! Het is anderhalve maand erg luidruchtig geweest, want het ene vliegtuig na het andere stijgt zwaar bepakt met wapens op en keert later leeg terug.
Voor meer zieAmir’s Weekly Newsletter - Vertaling - NL

De vrouw die in Gaza beviel, was tot haar ontvoering op 7 oktober naar verluidt een buitenlandse werkneemster in een van de Israëlische steden die grenzen aan de door Hamas bestuurde kustenclave.
Voor meer zie World Israel News

Gevechtsvliegtuigen van de Israël Defense Forces hebben woensdag in de nacht het huis van Hamas-hoofd van het politbureau Ismail Haniyeh in de Gazastrook getroffen, terwijl Israëlische troepen hun operaties in de enclave voortzetten.
Voor meer zie United with Israel

Het eenzame volk uit de geschiedenis. Wanneer zelfs Israëls bondgenoten morele helderheid beginnen te verliezen over de rechtvaardigheid van deze oorlog, zullen Joden opstaan en onze waarheid verkondigen. De meest blijvende wond van de Holocaust voor Joden is misschien wel de herinnering aan hun eenzaamheid. 12 lange jaren lang greep de internationale gemeenschap nauwelijks in toen de nazivervolging geleidelijk overging in uitroeiing.
Voor meer zie The Blogs

De munitie die de VS aan Israël leverde voor de Gaza-oorlog. Intern Pentagon-document geeft details over verzoek om munitie van 'hooggeplaatste Israëlische leider.' Tienduizenden 155mm artilleriegranaten, duizenden bunker-buster munitie en 200 kamikaze drones - dit zijn slechts enkele wapens en munitie waar Israël de VS om heeft gevraagd sinds het begin van de oorlog in Gaza.
Voor meer zie Haaretz

Moet Israël de Gazaanse "onschuldigen" sparen? Zoals de wereld weet, of veelzeggend genoeg, zou moeten weten, doet de Israëlische defensiemacht veel moeite om de levens te sparen van Gazanen die onschuldig worden geacht. In de morele smog van de oorlog wordt dit belangrijke feit meestal over het hoofd gezien door de internationale menigte van Israël-critici.
Verder lezen - NL

Het lichaam van Noa Marciano is door de IDF gevonden in een gebouwtje bij het Shifa ziekenhuis in Gazastad. Ze is teruggebracht naar Israel en geidentificeerd. Gisteren vernamen we al tot ons enorme verdriet dat ze doodgemarteld is.
Verder lezen - NL

()  Israëls moderne oorlogsvoering: Hoe IDF-technologie een lus om de terroristen sluit. Moderne oorlogvoering biedt commandanten meer toegang tot technologie, waardoor aanvalscellen het vuur op terreurdoelen kunnen coördineren. ... Drie divisies trokken verschillende delen van Gaza binnen. Eén ervan, de 36ste, had als taak Gaza Stad te omsingelen, waardoor het in wezen afgesneden werd van het zuiden van Gaza.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Wereldgebedsdag: Gebed voor Israëls vijanden. Soms krijg ik de indruk dat de wereld opzettelijk probeert om God boos te maken. Net zoals God het volk Israël heeft uitgekozen, heeft de wereld in het conflict de Palestijnen uitgekozen, niet alleen de VN, maar ook christelijke kringen, zoals blijkt uit de “Wereldgebedsdag voor vrouwen.”
Voor meer zie Israel Today - NL

Pastor JD legt uit waarom het nog nooit zo dringend is geweest voor christenen om als paramedici mensen naar de Grote Geneesheer, Jezus de Christus, te brengen, nu de wereld instort en in brand staat.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Israël's strategische imperatief. We moeten nadenken over wat de aanval van 7 oktober voorstelt binnen de Iraanse blauwdruk voor de vernietiging van de Joodse staat.Op-ed.
Verder lezen - NL

Israël voert oorlog tegen tunnels van Hamas. Na het lokaliseren van wat zij omschreven als de ingang van een Hamas-tunnel onder een ontruimd ziekenhuis in het noorden van Gaza, vulden Israëlische legeringenieurs de doorgang met exploderende gel en drukten op de ontsteker. De explosie overspoelde het gebouw en zond rook uit minstens drie punten langs een nabijgelegen weg in een district van de stad Beit Hanoun, zo bleek uit bewakingsbeelden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ondanks uitspraken laat Israël brandstof toe in Gaza, dit voor de tweede keer. Israël's oorlogskabinet keurt voorstel goed van het IDF en Shin Bet om toe te geven aan de druk van de VS om brandstof toe te staan in Gaza.
Voor meer zie Arutz 7

Gedode gijzelaar Noa Marciano begraven als duizenden de laatste eer betuigen. Duizenden kwamen vrijdag hun laatste respect betuigen aan IDF korporaal Noa Marciano die door terroristen werd ontvoerd en later vermoord in Gaza. Ze werd begraven op de militaire begraafplaats in haar woonplaats Modi'in nadat haar lichaam was gevonden door troepen op basis van nauwkeurige inlichtingen.
Voor meer zie Ynet

De "Coalitie van organisaties voor de terugkeer naar de Gazastrook en alle nederzettingen in Noord-Samaria" is opgericht door 11 vooraanstaande rechtse organisaties, in een reeks bijeenkomsten die de afgelopen weken onder een sluier van geheimhouding werden gehouden in het kantoor van het hoofd van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, en het huis van Nahala manager Zvi Elimelech Sharbaf.
Voor meer zie The Jewish Press

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 17 november 2023. Deze is niet ontvangen. Ga de komende tijd naar
Voor meer zie Bidders voor Israël

De huwelijksuitnodiging van Yeshua. Voor bruiloften zeggen ze, Iets ouds, iets nieuw Maar dat is niet Mijn manier, Als Ik je uitnodig!
Verder lezen - NL

Komt bijbelse profetie uit? De gebeurtenissen in het Midden-Oosten lijken steeds apocalyptischer te worden en de mensen willen het weten: Is het boek Openbaring zich voor onze ogen aan het ontvouwen? Velen speculeren erover of we al dan niet Bijbelse profetie in actie zien.
Verder lezen - NL

Onderzoeksresultaten achter baanbrekend nieuw boek "Before Genesis" vertellen hun eigen verhaal DEEL 15: 15: We wijzen de zondvloed niet af. Niet alleen zijn de bewijzen van de zondvloed van Noach bij stukjes en beetjes over de aarde verspreid, bijna elke cultuur en religie van de oude wereld heeft legendes die een catastrofale zondvloed beschrijven die precies of met opvallende overeenkomsten overeenkomt met het Bijbelse verslag van de zondvloed.
Verder lezen - NL


Donderdag 16 November

() Israël heeft de mythe van Hamas ontkracht: Hoe de inval in het Shifa ziekenhuis de operatie verandert. Het Shifa ziekenhuis wordt beschouwd als het zenuwcentrum van het tunnel- en commandonetwerk in de noordelijke Strook, een plek waarvan het twijfelachtig is of de leiding van Hamas dacht dat Israël het ooit zou aandurven om binnen te dringen.
Verder lezen - NL

Biden verlengt sanctievrijstelling die Iran toegang geeft tot $10 miljard uit Irak in ruil voor de aankoop van elektriciteit. De ontheffing voor 120 dagen, die dinsdag werd ondertekend door minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, is identiek aan de ontheffing die in juli werd afgegeven, maar komt in een tijd van toenemende aanvallen op Amerikaanse troepen door Iraanse volgelingen en iets meer dan een maand nadat de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas op 7 oktober 1200 mensen afslachtte in Israël.
Voor meer zie NYPost

Wat vindt de ‘gewone’ Palestijn? Terreur is de voorkeursoplossing van 58% van de Palestijnen. Om te beginnen het goede nieuws. Een eerste lichtpunt vormen de Arabische inwoners van Israël, ruim 20% van de bevolking. Maar liefst 70% van hen voelt zich momenteel verbonden met de Joodse staat.
Voor meer zie Likoed Nederland

De Israëlische operatie in Gaza: wat proportionaliteit werkelijk betekent. De proportionaliteit van de aanval wordt niet afgemeten aan het aantal burgerslachtoffers dat het veroorzaakte. De gevechten in de Gazastrook stellen het internationaal recht voor talloze uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen is de kwestie van proportionaliteit.
Voor meer zie Israel Today - NL

Vanuit Shomron oorlogsupdate Dag 40. We zijn nog niet uit de schokgolven omtrent de moord door hamas op Noa Marciano, de klasgenote van onze dochter. Dat zou ook niet moeten; het gebeuren is te groot, te afschuwelijk.
Verder lezen - NL

De oorlog in Gaza en de gevolgen voor energie in het oostelijke Middellandse Zeegebied. De oorlog met Hamas in Gaza en de botsingen in het noorden tegen Hezbollah hebben onvermijdelijk gevolgen voor zowel de regionale als de wereldwijde energiemarkten. Onzekerheid is niet goed voor de economische markten, vooral niet voor de energiesector.
Verder lezen - NL

Bibi's zwager: De 3 zonden die leidden tot 7 oktober. In een brutaal eerlijk interview met de Israëlische krant Olam Katan riep Dr. Chagi Ben Artzi, de zwager van premier Netanayahu, het leiderschap van Israël op om tot inkeer te komen en terug te keren naar de Bijbel. De eminente historicus is ervan overtuigd dat om deze oorlog te beëindigen, de staat Israël drie zonden moet erkennen die het de afgelopen dertig jaar heeft begaan. "We hebben zwaar gezondigd, en overeenkomstig de grootheid van de zonde is ons lijden." De eerste zonde zijn de Oslo-akkoorden van 1993. De tweede zonde was Israëls verlating van de Gazastrook in 2005. De derde zonde was toen Israël duizenden moordlustige Hamas-terroristen vrijliet.
Voor meer zie Israel365 News

Amerikaanse inlichtingendienst bevestigt dat Hamas de ziekenhuizen gebruikt voor terreurdoeleinden. Het Witte Huis zei dinsdag dat een "verscheidenheid" aan Amerikaanse inlichtingenbronnen de Israëlische beweringen bevestigt dat Hamas het Al Shifa Ziekenhuis en andere medische centra in de Gazastrook gebruikt om zijn terreuracties uit te voeren.
Voor meer zie Israel365 News

Prof. Alireza Panahian, hoofd van Khamenei's academische denktank: Een uitputtingsslag in de regio zal uiteindelijk de westerse beschaving vernietigen; in de post-Israël wereld zullen we nog steeds demonstraties moeten organiseren in het Westen om het wereldwijde zionisme af te maken.
Voor meer zie Memri

() Minstens 6 gewonden, één ernstig, bij schietpartij in Jeruzalem. Een terreurcommando heeft geschoten op het controlepunt van de tunnelweg in Jeruzalem; drie van de terroristen werden gedood; Wegen werden geblokkeerd uit angst voor explosieven die ter plaatse waren achtergelaten.
Voor meer zie Ynet

Het Israëlische leger zei donderdag dat straaljagers de residentie van de leider van de Palestijnse militante groep Hamas, Ismail Haniyeh, hebben getroffen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Chef Centraal Commando: Zoiets als 'kolonistengeweld' bestaat niet. Generaal-majoor Yehuda Fox had woensdag een ontmoeting met de gekozen functionarissen van de regionale raad van Binyamin en verzekerde hen dat wat hem betreft de beschuldigingen over kolonistengeweld lasterlijk zijn.
Voor meer zie The Jewish Press

Khamenei vertelde de Hamas-leider dat Iran zich niet rechtstreeks in oorlog zal mengen. Volgens Reuters informeerde de hoogste leider Haniyeh over zijn besluit omdat hij Teheran niet had ingelicht voor de aanval van 7 oktober en droeg hem op om degenen die aandrongen op Iraanse betrokkenheid 'het zwijgen op te leggen.'
Voor meer zie The Times of Israel

De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft de operatie van de IDF tegen Hamas in Gaza een "roekeloze, agressieve oorlog" en een "oorlog van vernietiging" genoemd, evenals een "oorlog tegen het Palestijnse bestaan en de Palestijnse nationale identiteit, de identiteit van het land en de identiteit van een persoon."
Voor meer zie Arutz 7

Voor het stoppen van antisemitisme is meer nodig dan een succesvolle demonstratie. De "Mars voor Israël" in Washington D.C. was een geweldige reactie op de pro-Hamas menigten. Maar om een einde te maken aan de bron van een opkomende vloed van Jodenhaat, moet je je verzetten tegen de woke ideologie die het heeft gecreëerd.
Voor meer zie JNS

Grzegorz Braun, een extreem-rechts lid van de Poolse Confederatiepartij, vertelde de Israëlische ambassadeur in Polen, Yacov Livne, om "naar huis te gaan of naar de hel te lopen," nadat Livne kritiek had geuit op Braun's antisemitische opmerkingen tijdens de Poolse Onafhankelijkheidsdag parade op zaterdag.
Voor meer zie World Israel News

IDF verovert de terreurhaven van Hamas in Gaza. Hamas gebruikte de haven als trainingsfaciliteit voor hun commandotroepen op zee en om infiltraties in Israël te lanceren. Tijdens de operatie, waaraan ook soldaten van het Combat Engineering Corps en de luchtmacht deelnamen, werden zo'n 10 tunnelschachten en andere Hamas-infrastructuur vernietigd en 10 terroristen gedood. De tunnels die in het gebied werden gebruikt, leidden rechtstreeks naar de zee om onopgemerkte infiltraties over zee mogelijk te maken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Trauma, wraak en veiligheid: hoe Israël zich één voelt tegen Hamas. De uitzonderlijke gruweldaden van Hamas op 7 oktober vragen om een uitzonderlijke militaire respons, vinden de meeste Israëlische Joden. Daarvoor moet al het andere nu wijken. Het getraumatiseerde Israël heeft weinig tijd voor internationale kritiek op de oorlog tegen Hamas.
Verder lezen - NL

Gods beloften aan Israël in de strijd. De Israel Defense Forces (IDF) behoren tot de best getrainde en gemotiveerde soldaten ter wereld, maar ze hebben nog steeds onze gebeden en steun nodig terwijl ze in deze oorlog verwikkeld zijn.
Verder lezen - NL


Woensdag 15 November

()  De IDF ging woensdagochtend vroeg een specifiek gebied binnen van het Shifa Ziekenhuis, maar probeerde de exacte doelen, timing en missie geheim te houden omdat de operatie nog gaande is en het uitlekken van bepaalde details de IDF-troepen in gevaar zou kunnen brengen. Het leger kondigde ook aan dat ze met succes cruciale medische apparatuur en voorraden hadden afgeleverd, zoals couveuses voor baby's en babyvoeding.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Oproep Iran tot olieembargo afgewezen op OIC-top in Saoedi-Arabië. Zaterdag vond in Saudi-Arabië een gezamenlijke noodtop plaats van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking en de Arabische Liga. 57 islamitische landen kwamen bijeen om de oorlog tussen Israël en Hamas te bespreken. De landen eisten allemaal een staakt-het-vuren en veroordeelden Israël. Maar de naties konden het niet eens worden over strafmaatregelen tegen Tel Aviv. Iran wilde de Palestijnen bewapenen en Israël een olie-embargo opleggen.
Voor meer zie YouTube

Een nieuw boek gericht op het "ontmaskeren van de miljardairsklasse" zegt dat de investeringen van medeoprichter van Microsoft Bill Gates in gepatenteerde kunstmest, nepvlees en Amerikaanse landbouwgrond de planeet niet redden, maar eerder zijn bankrekening verrijken.
Voor meer zie NYPost

Het geheime wapen van de terroristen: de internationale gemeenschap. Palestijnse terroristen kunnen rekenen op de morele onbetrouwbaarheid van het Westen om hen te beschermen tegen het ergste wat Israël te bieden heeft.
Voor meer zie Israel Today - NL

Shalom uit Israël, een land waar Gods hand op wonderbaarlijke manieren blijft bewegen! Het is zeker een donkere tijd geweest in mijn (Amir) land, waarschijnlijk de donkerste sinds de oprichting in 1948. Ik, en de meeste van mijn medeburgers, zijn diep ondergedompeld in alle berichten over de verschrikkingen die plaatsvonden op 7 oktober 2023, en in de chaos die daarop volgde.
Voor meer zie Tsarfari - Vertaling - NL

Londonstan viert de val van Londen. Sommigen in het Parlement sussen hen omdat ze hun stemmen willen. Anderen vrezen de confrontatie. De deur gaat dicht.
Voor meer zie Giulio Meotti - Vertaling - NL

Het door Duitsland geïmporteerde LNG-gas uit de Verenigde Staten is volgens een nieuwe analyse veel schadelijker voor het klimaat dan het verbranden van steenkool. Europa heeft zichzelf in opdracht van de VS afgesloten van goedkope schone Russische energie, het heeft zijn kerncentrales gesloopt (Duitsland) en verwaarloosd (Frankrijk) en beseft langzaam dat het niet op ‘Groene energie’ kan vertrouwen en importeert daarom LNG.
Voor meer zie Dissident - NL

Te oordelen naar de manier waarop het Kremlin en de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk de patriottische opvoeding van jongeren ter hand hebben genomen, bereidt Rusland zich voor op een langdurige oorlog. Kort na het begin van de speciale militaire operatie begon een dringende hervorming van het Russische schoolcurriculum. De wettelijke basis voor het nieuwe concept van schoolonderwijs werd de Nationale Veiligheidsstrategie van de Russische Federatie.
Voor meer zie Memri

Israëlische wetgevers die de Coalitie en de Oppositie vertegenwoordigen, hebben zich verenigd om het Westen op te roepen om te helpen bij de herhuisvesting van burgers uit de door oorlog verscheurde Gazastrook. In een opiniestuk dat maandag in The Wall Street Journal werd gepubliceerd, deden MK Danny Danon (Likud), lid van de coalitie, en Ram Ben-Barak (Yesh Atid), van de oppositie, een gezamenlijke oproep aan de westerse landen om de humanitaire crisis in de door Hamas geregeerde Gazastrook te verlichten door te helpen bij de vrijwillige herhuisvesting van burgers uit de kustenclave.
Voor meer zie World Israel News

Hamas-functionaris Ayman Shanaa: De zionisten voeren een 'schaamteloze aanval uit op burgers' - ze moeten gestopt worden; op 7 oktober oefenden we ons 'legitieme recht' uit om ons land te bevrijden en we zijn bereid de prijs te betalen.
Voor meer zie Memri

Persbriefing door IDF-woordvoerder schout-bij-nacht Daniel Hagari 14 november. Vandaag hebben we de familie van de gesneuvelde IDF-soldaat Noa Marziano op de hoogte gebracht, moge haar nagedachtenis een zegen zijn. Ze werd ontvoerd door de terreurorganisatie Hamas.
Voor meer zie IDF - Vertaling - NL

()  'Laat onze mensen gaan': Bijna 300.000 demonstreren in Washington voor Israël, vrijlating gijzelaars. Grootste pro-Israël manifestatie in de geschiedenis van de VS wordt gehouden onder strenge beveiliging; Herzog: 'Nooit meer is nu'; leiders van het Amerikaanse Congres bekritiseren pro-Palestijnse demonstranten voor het 'herhalen van de schreeuw van Hamas.'
Voor meer zie The Times of Israel

Gazaanse man in een interview met Al Jazeera: Waarom verstopt Hamas zich in het ziekenhuis, waarom verstoppen ze zich niet in de hel? Al Jazeera stopt dan het interview met de man in een ziekenhuis in Gaza zodra hij Hamas begint te bekritiseren voor het gebruik van het ziekenhuis voor militaire doeleinden.
Voor meer zie Arutz 7

MK Danny Danon: Ik weet niet of Guterres de woordvoerder van de VN of van Hamas is. Danon uitte harde kritiek op de secretaris-generaal van de VN, António Guterres, nadat deze Israël opnieuw had aangevallen.
Voor meer zie Arutz 7

Israël heeft toestemming gegeven voor de hervatting van de aardgasleveringen aan Egypte vanuit het Tamar aardgasveld via de East Mediterranean Gas (EMG) pijpleiding, die van Ashkelon naar El-Arish loopt.
Voor meer zie The Jewish Press

Canadese premier Trudeau beschuldigt Israël van het doden van baby's in Gaza. De Israëlische premier Netanyahu verklaarde in een reactie dat "de krachten van beschaving Israël moeten steunen in het verslaan van de barbarij van Hamas."
Voor meer zie I24News

Netanyahu bagatelliseert gesprekken over een gijzelingsovereenkomst nadat Biden zegt dat hij gelooft dat het zal gebeuren. Wanneer we iets te melden hebben, zullen we dat doen', zegt de premier, kort nadat de Amerikaanse president een hoopvol bericht heeft gestuurd en de families heeft verteld: 'Hou vol, we komen eraan.'
Voor meer zie The Times of Israel

IDF dringt Shifa Ziekenhuis binnen in een 'gerichte operatie'. De troepen die de "precisie" operatie uitvoeren zijn onder andere medische teams en Arabisch sprekende soldaten die een gespecialiseerde training hebben ondergaan, aldus de IDF. Youssef Abul Reesh, een ambtenaar van het gezondheidsministerie van de terreurgroep, zei dat hij Israëlische tanks in het complex zag en "tientallen soldaten en commando's in de nood- en opvanggebouwen", meldde AFP.
Voor meer zie JNS

Zal deze tijd van oorlog in Israël de weg vrijmaken voor een tijd van valse vrede? Vorige maand citeerde premier Netanyahu het boek Prediker: "De Bijbel zegt dat er een tijd is voor vrede en een tijd voor oorlog. Dit is een tijd voor oorlog." Daar heeft hij helemaal gelijk in. De belangrijkste prioriteit van Israël op dit moment is het verslaan en verdrijven van Hamas. Dat is de voorwaarde voor een toekomstige duurzame vrede in het Midden-Oosten.
Verder lezen - NL

In I Koningen 8 gaf Salomo ons een specifiek gebed wanneer Israëliërs worden aangevallen en gevangen genomen - het is tijd om dit krachtige gebed te herontdekken.
Verder lezen - NL

Licht in een tijd van duisternis. Vandaag (dinsdag) is de eerste dag van de Hebreeuwse maand Kislev. Kislev, de negende maand op de Joodse kalender, valt in de late herfst tot het begin van de winter, wat overeenkomt met de Gregoriaanse maanden november en december. Het is het regenseizoen in Israël, een tijd waarin de nachten lang zijn, de dagen kort en het weer koel is.
Verder lezen - NL

Onderzoeksresultaten achter baanbrekend nieuw boek "Before Genesis" vertellen hun eigen verhaal DEEL 14: Afstand van aarde tot de sterren. Licht wordt steeds zwakker naarmate het verder weg is. Dit is op veel manieren zichtbaar: de lichtbundel van een zaklamp is veel helderder als deze op een afstand van twee centimeter van een muur wordt gehouden dan wanneer deze op een afstand van drie meter van een muur wordt gehouden.
Verder lezen - NL


Dinsdag 14 Oktober

()  Hamas zet raketaanvallen op het zuiden van Israël voort. IDF-troepen vechten tegen Hamas-terroristen in het Al-Shati-kamp in Gaza, nu de oorlog tegen Hamas de 6e week ingaat.
Voor meer zie Arutz 7

Noordelijk front komt dichter bij in een volledige oorlog na de dood van een Israëliër, met 20 gewonden in bloedigste dag tot nu toe. De raketaanval reikte tot in het zuiden van Akko, en de buitenwijken van Haifa.
Voor meer zie All Israel News

IDF melde: Hamas-commandocentrum gevonden onder het Rantisi kinderziekenhuis in Gaza waar gijzelaars waarschijnlijk werden vastgehouden. "Onder het ziekenhuis, in de kelder, vonden we een commando- en controlecentrum van Hamas, zelfmoordbomvesten, granaten, AK-47 aanvalsgeweren, explosieven, RPG's en andere wapens, computers, geld, etc.", zegt Hagari in een Engelstalige persconferentie.
Voor meer zie The Times of Israel

IDF zegt dat de troepen 21 terroristen hebben gedood die het vuur openden vanuit het Al Quds ziekenhuis in Gaza-Stad. Tijdens het vuurgevecht werden volgens de IDF burgers gezien die het ziekenhuis verlieten, dan andere agenten uit aangrenzende gebouwen kwamen en zich tussen hen verstopten om de Israëlische troepen aan te vallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Terreurinfrastructuur van Hamas is ook gevonden in de Al-Quds universiteit en de Abu Bakr moskee in Gaza. IDF troepen namen ook een "groot aantal wapens" in beslag in de kinderkamer van het huis van een senior Islamitische Jihad terrorist.
Voor meer zie JNS

Vanuit Shomron oorlogsupdate dag 38. We brengen even wat nieuwsitems samen. Een eenheid die in Gaza opereert kwam een Gazaans gezin tegen dat in een huis schuilde. Met gevaar voor eigen leven hebben de soldaten een corridor gemaakt tegen de schietende hamasterroristen om dit gezin veilig te evacueren. Gelukkig lukte dit.
Verder lezen - NL

Hamas vuurt op IDF-soldaten tijdens een evacuatie van burgers in Gaza. Israëlische troepen omsingelen naar verluidt een driehoek van drie ziekenhuizen waar de terreurgroep Hamas zijn hoofdkwartier heeft.
Voor meer zie Israel Today - NL

De bezettingsoplossing<. Op 25 oktober 2023 zei de secretaris-generaal van de V.N., António Guterres, tijdens een vergadering van de V.N. Veiligheidsraad over de oorlog tussen Israël en Hamas dat hij de afschuwelijke en ongekende terreurdaden van 7 oktober door Hamas in Israël ondubbelzinnig veroordeelt.
Verder lezen - NL

Hamas verhinderde het Israëlische leger om 300 liter brandstof voor dringende medische doeleinden te leveren aan het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad, onthulde de Israel Defense Forces op zondag. "Vroeg [zondag]ochtend arriveerden IDF-troepen bij de ingang van het ziekenhuis en plaatsten 300 liter brandstof voor dringende medische doeleinden," zei het leger. "Later ontving de IDF bewijs dat Hamas-functionarissen het ziekenhuis verhinderden om de brandstof te ontvangen."
Voor meer zie United with Israel

Nuttige idioten voor Hamas in de VS, Europa. De "pro-Palestijnse" demonstraties die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden in de VS en sommige Europese landen gaan allemaal over het haten van Israël en Joden, niet over het helpen van de Palestijnen - vooral degenen die sinds 2007 leven onder de heerschappij van de door Iran gesteunde terreurgroep Hamas in de Gazastrook.
Verder lezen - NL

Hamas blokkeert Israëlische brandstoflevering aan ziekenhuis in Gaza. Israël heeft ook bewijs geleverd dat Hamas voorraden brandstof en andere voorraden voor zichzelf houdt en weigert deze te delen met ziekenhuizen of de bevolking van Gaza in het algemeen.
Voor meer zie World Israel News

()  Israël negeerde jarenlang de retoriek van Hamas maar de Palestijnse Autoriteit is net zo slecht. De Amerikaanse stelling, die onderscheid maakt tussen de Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever en Hamas daarbij de PA ziet als een alternatief voor het bestuur in Gaza, komt niet overeen met de werkelijkheid. Uitingen van steun en solidariteit met het bloedbad van 7 oktober zijn talrijk. De visuele beelden en teksten op sociale media zijn net zo uitdagend, met Israël afgebeeld als de verpletterde muizen tot een adelaar die zijn klauwen in de Davidster steekt.
Voor meer zie Israelhayom

De Koeweitse onderzoeker Dr. Fahd Al-Shelaimi: Het bloed van de mensen in Gaza, de dode kinderen, verwoeste huizen zijn vanwege Haniyeh en de Hamas-leiders, die vluchten naar hun tunnels zodra de bombardementen beginnen en schrijven de slachtoffers af als martelaren.
Voor meer zie Memri

Irans Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) vervoert naar verluidt wapens en munitie naar Syrië via Russische luchthavens in het land. Op 9 november 2023 meldde de Syrische oppositiekrant Damascus Voice dat een Iraans Ilyushin-vrachtvliegtuig was geland op de Syrische luchtmachtbasis Khmeimim, die door Russische troepen wordt gebruikt, om een ongeïdentificeerde vracht af te leveren.
Voor meer zie Memri

Een geplande tweede fase van de brutale aanval van Hamas op Zuid-Israël op 7 oktober omvatte het bundelen van krachten met terroristen in Judea en Samaria, meldde The Washington Post op zondag, zich beroepend op Westerse en Midden-Oosterse veiligheidsfunctionarissen die op de hoogte waren van door Israël verkregen bewijsmateriaal.
Voor meer zie United with Israel

Hamas heeft de controle over de Gazastrook verloren, verklaarde de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant op maandag, terwijl de Israel Defense Forces zei dat zijn troepen "belangrijke klappen" blijven uitdelen aan de Palestijnse terreurgroep.
Voor meer zie United with Israel

IDF bevestigt dat de soldaat gegijzeld door Hamas werd gedood. Op maandag publiceerde Hamas beelden van Marciano's lichaam. De omstandigheden van haar dood blijven onduidelijk.
Voor meer zie The Jerusalem Post

200.000 Joden marcheren vandaag voor Israël in DC Washington. ...Volgens Fingerhut willen de demonstranten dat Amerikaanse politici weten dat de meerderheid van het Amerikaanse volk de acties van Israël in Gaza steunt, in weerwil van het toenemende antisemitisme dat volgens hem "een poging is om de Joodse gemeenschap en anderen die Israël steunen, te intimideren."
Voor meer zie The Jewish Press

Het lichaam van de Canadees-Israëlische vredesactiviste Vivian Silver, een van de leiders van de organisatie Women Wage Peace, werd maandag geïdentificeerd onder de doden in Kibboets Be'eri, meer dan vijf weken na de Hamas terreuraanslag van 7 oktober.
Voor meer zie Breitbart

Devotionals. Er zijn geen mensen die vrijgesteld zijn van de plicht om van Jezus te getuigen. Die zijn er niet. De Bijbel zegt dat je moet vertellen over de dingen van de heerlijkheid van Hem die je uit de duisternis naar Zijn wonderbaarlijke licht bracht. Hij zegt dat Hij je daaruit heeft gehaald, dus je zult getuigen, je zult iedereen vertellen van Zijn heerlijkheid.
Verder lezen - NL

Sla alarm. Vanmorgen, toen ik (Daymond) me klaarmaakte om het restaurant te verlaten waar ik meestal ontbijt, gebaarde een oude vriend naar me en vroeg of ik naar het nieuws had gekeken. Een man die bij hem aan tafel zat zei: "Het is eng, hè?"
Verder lezen - NL


Maandag 13 November

()  'Permanente oorlog': Hamas verklaart doel van invasie en bloedbad. "Ik hoop dat de staat van oorlog met Israël permanent zal worden aan alle grenzen, en dat de Arabische wereld achter ons zal staan," zei Hamas media-adviseur Taher El-Nounou.
Voor meer zie United with Israel

Netanyahu en oorlogskabinet verwerpen de internationale kritiek en roepen westerse leiders op Israël te steunen tegen Hamas: 'Onze strijd is jullie strijd.' Netanyahu zegt dat internationale druk de vastberadenheid van Israël niet zal veranderen.
Voor meer zie All Israel News

De Israel Defense Forces hebben meer dan 15.000 terreurdoelen in Gaza getroffen sinds het begin van "Operatie Zwaarden van IJzer" op 7 oktober, toen Hamas een massamoordaanval uitvoerde op het zuiden van Israël, zo kondigde het leger vrijdag aan. Het nam ook meer dan 6.000 wapens in beslag, waaronder antitankraketwerpers, luchtdoelraketten, raketten en mortieren, explosieven en munitie.
Voor meer zie Israel365 News

NAVO roept Oekraïne op om zich over te geven! Terwijl Zelensky volledig in de dictator modus gaat en alle verkiezingen voor onbepaalde tijd opschort, meldt NBC News dat Amerikaanse en Europese functionarissen Zelensky oproepen om de oorlog te beëindigen en te onderhandelen over vrede, waarvoor hij 20% van Oekraïne moet opgeven, dat nu officieel bij Rusland is gevoegd.
Voor meer zie Turley Talks

Rusland keert zich tegen Israël en groeit gevaarlijk dicht naar Iran toe, zegt de Israëlische minister Gideon Sa'ar. ...Het meest huiveringwekkende - en ontnuchterende - deel van ons gesprek betreft zijn conclusie dat de Russische president Vladimir Poetin zijn calculus heeft veranderd en nu heeft besloten om openlijk de kant van het Iraanse regime en de leiders van Hamas te kiezen tegen de staat Israël.
Voor meer zie All Israel News

De burgerslachtoffers in Gaza, is wiens schuld? Als Hamas deze oorlog welbewust is begonnen en daardoor feitelijk verantwoordelijk voor alle doden, van beide kanten.
Voor meer zie Likoed Nederland - NL

Iraanse minister van Buitenlandse Zaken bedreigt Israël en zegt dat 'uitbreiding van de reikwijdte van de oorlog onvermijdelijk is geworden'.
Voor meer zie All Israel News

In een video die Hamas niet wil dat je die ziet, zie je Palestijnen die ervoor kiezen om niet als menselijk schild te fungeren en in plaats daarvan naar het zuiden trekken door gebruik te maken van de evacuatiecorridor van de ID en om zich te distantiëren van de activiteiten van Hamas, dat bekend staat om zijn terreurdaden.
Voor meer zie United with Israel

De Israëlische operatie heeft de Gazastrook al veranderd; niets zal er aan beide kanten nog hetzelfde uitzie .Gaza is nog niet ingestort. Hamas ook niet. Wat er nu gebeurt is echter ongekend in omvang: De verwoesting, intensiteit en omvang lijken in niets op eerdere operaties. Als Israël op koers blijft, heeft het een reële kans om haar doelen te bereiken. Dit vereist focus, vastberadenheid, moeilijke beslissingen, legitimiteit en ook tijd en geluk - maar het is haalbaar.
Voor meer zie Israelhayom

Terroristen schieten op IDF-soldaten vanuit een ziekenhuis in Gaza. RPG's en kogels werden afgevuurd door terroristen tussen de burgers in het Al Quds Ziekenhuis in Gaza Stad.
Voor meer zie Arutz 7

700 Iraanse 'Elite Force' leden controleren volledig de gebieden rond Israël's Golan. ... Deze strijdkrachten, met leden uit het hele Midden-Oosten, hebben hun controle uitgebreid over gebieden rond de Israëlische Golan in specifieke Syrische districten, namelijk Quneitra, het westelijke Rif Dimashq, en delen van het westen van de Golan.
Voor meer zie The Jewish Press

()  Als we zeggen 'nooit meer', dan bedoelen we ook 'nooit meer.' Het is tijd voor Israël om de echte macht tegen Hamas te tonen. Jeruzalems vastberaden standpunt om deze ISIS-achtige terroristische entiteit uit te roeien, zal een duidelijke boodschap sturen naar alle destabiliserende spelers in de regio.
Voor meer zie JISS

Saoedi's en 8 andere Arabische landen blokkeren anti-Israël maatregelen op Arabische top. Riyad sluit zich aan bij andere gematigde Arabische staten die een oproep afwijzen om de Joodse staat te isoleren vanwege zijn oorlog tegen Hamas.
Voor meer zie United with Israel

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei zondag in een interview met "Meet the Press" van NBC News dat er een gijzelingsovereenkomst met Hamas zou kunnen komen. "Ik denk dat hoe minder ik erover zeg, hoe meer ik de kans vergroot dat het werkelijkheid wordt," zei de premier, die weigerde details te geven.
Voor meer zie World Israel News

De socialistische filosofie van agressie: In turbulente tijden van haat tegen joden en christenen. Terwijl we getuige zijn van de verachtelijke behandeling van Joden over de hele wereld, beginnen we ons af te vragen of dit is hoe het Duitsland van de jaren 1930 was. De Holocaust begon niet met deportaties en massamoord.
Verder lezen - NL

De IDF doodde talloze terroristen die schoten op Palestijnse burgers die probeerden het Shati-kamp te evacueren. ...Bij een ander treffen in het kamp schakelden soldaten een terreurcommando uit dat een gevaar vormde voor de Israëlische strijdkrachten door een luchtaanval uit te voeren op een gebouw waar ze zich hadden verschanst.
Voor meer zie World Israel News

IDF helpt bij evacuatie van baby's uit Shifa Ziekenhuis. Hamas bouwde zijn hoofdkwartier onder het grootste medische centrum van Gaza. De Israel Defense Forces gaan zondag assisteren bij de evacuatie van baby's uit het Shifa Ziekenhuis in Gaza Stad, zei IDF-woordvoerder Rear Adm. Daniel Hagari zaterdagavond.
Verder lezen - NL

Gepensioneerde Libanese generaal Georges Saghir: De internationale gemeenschap moet Libanon redden van Hezbollah, niet van Israël, dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei hun respectievelijke beloften met betrekking tot vrede zonder concessies, met het openen van de poorten van de Hel tegen Israël en het uitbreiden van de reikwijdte van de oorlog niet zijn nagekomen en dat ze daarom zelfmoord zouden moeten plegen als ze nog enige eergevoel hebben.
Voor meer zie Memri

Vanuit Shomron oorlogsupdate dag 3. We hoorden en zagen het getuigenis van Jonathan ben Naim, een gepensioneerde politieagent. Op 7 oktober, toen de terroristen uit Gaza binnenvielen in zijn dorp, heeft hij zijn familie urenlang beschermd, samen met zijn oudste zoon. Hij droeg zijn gezin op om het 'Shma Israël, Adonai elohenu, Adonai Echad (hoor Israël , de Here onze God, de Here is Een, 1) te blijven herhalen.
Verder lezen - NL

Sta voor Israël. De gruweldaden die op 7 oktober in Israël zijn gepleegd door de kwaadaardige terreurorganisatie Hamas hebben het volk van Israël in extreme pijn, shock en trauma achtergelaten.
Verder lezen - NL

Tondeldoos Aarde. De trekker van een pistool hoeft niet groot te zijn om dodelijk te zijn. De Gazastrook is 25 mijl lang en op het breedste punt slechts 7,5 mijl breed. De trekker van Gaza is overgehaald. We weten nog niet welke schade het zal aanrichten.
Verder lezen - NL

Hoe kan God Israël verstoten als Jezus belooft vanuit Jeruzalem te regeren? Psalm 132:17-18 KJV - "Daar zal Ik de hoorn van David doen ontluiken: Voor Mijn gezalfde heb Ik een lamp verordend. 18 Zijn vijanden zal Ik met schande bekleden; maar op Zichzelf zal zijn kroon bloeien."
Verder lezen - NL

Onderzoeksresultaten achter baanbrekend nieuw boek "Before Genesis" vertellen hun eigen verhaal deel 13: Het gaat niet alleen om koolstofdatering. >Hoewel er veel wetenschappelijke dateringsmethoden zijn, laten we er een paar bekijken en enkele beweringen over hun betrouwbaarheid overwegen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina