Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 18 November

() Bij een brand die donderdagavond uitbrak in het noorden van de Gazastrook zijn ten minste 21 mensen omgekomen, aldus de Hamas-leiders van het gebied, in een van de dodelijkste incidenten van de afgelopen jaren buiten het geweld als gevolg van het Israëlisch-Palestijnse conflict. ..."Israël zal het juiste doen om de getroffen inwoners van Gaza te helpen, om zo levens te redden," aldus minister Gantz.
Voor meer zie World Israel News

Het afgelopen jaar heeft de Qatarese pers veel cartoons gepubliceerd waarin de LGBTQ-gemeenschap in diskrediet wordt gebracht, als daarbj bezorgdheid wordt geuit over het bezoek van homoseksuele fans aan Qatar voor de Spelen en wordt benadrukt dat Qatar moet worden beschermd tegen pro-LGBTQ-houding.
Voor meer zie Memri

Valse hysterie over Israëlische democratie van Amerikaanse zijde. Progressieve critici, let op: het Amerikaanse systeem is in de kern helemaal geen zuivere democratie, maar een constitutionele republiek.
Verder lezen - NL

HonestReporting ontmaskerde een CNN-producent die "Team Hitler" tweette en de Hamas-terroristen prees als "moderne vrijheidsstrijders" die "hun land verdedigen". Sinds 2015 werkt CNN met een Keniaanse producent genaamd Idris Muktar Ibrahim, die bijdraagt aan de internationale desk van het netwerk over Afrika.
Voor meer zie United with Israel

Twaalf Republikeinen in de Senaat stemden woensdag samen met de Democraten voor de extreem-linkse "Respect for Marriage Act", die naar verluidt bedoeld is om federale bescherming te bieden aan huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht en tussen rassen.
Voor meer zie Now The End Begins

"De Palestijnse Autoriteit schat in dat de volgende rechtse regering onder leiding van [Benjamin] Netanyahu, [Bezalel] Smotrich en [Itamar] Ben-Gvir zal werken aan de uitvoering van de 'Deal of the Century' van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en delen daaruit zal overnemen," vertelde een functionaris van de Palestijnse Autoriteit aan de Tazpit Press Service.
Voor meer zie World Israel News

In de loop der jaren heb ik herhaaldelijk vastgesteld dat alle medische aanbevelingen het best met een grote dosis scepsis kunnen worden behandeld. Nergens geldt dit meer dan bij de behandeling van kanker, schrijft Dr. Vernon Coleman.
Dit en meer medische artikelen zie Frontnieuws - NL

Verontschuldig je niet voor Ben-Gvir of iets anders over Israël. De bewering dat de regering van Benjamin Netanyahu het leven moeilijk zal maken voor de Joden in de diaspora gaat voorbij aan wat de vijanden van het zionisme en andere antisemieten beweegt.
Verder lezen - NL

'Zaken doen, geen vrede': Netanyahu-winst verandert niet de Jordaanse visie op Israël. Het wantrouwen van Amman jegens de nieuwe premier zal de relatie kleuren, zeggen deskundigen, maar het koninkrijk heeft geen andere keuze dan de koude vrede te bewaren.
Voor meer zie The Times of Israel

De G20 heeft in haar slotcommunique een formeel decreet uitgevaardigd ter bevordering van vaccinpaspoorten als voorbereiding op een eventuele toekomstige pandemie. De Indonesische minister van Volksgezondheid Budi Gunadi Sadikin, die namens het gastland van de G20 over de kwestie sprak, had eerder tijdens de top al opgeroepen tot een "digitaal gezondheidscertificaat" met gebruikmaking van WHO-normen.
Voor meer zie ZeroHedge

Valse hysterie over de Israëlische democratie. Nog voordat het stof was neergedaald en alle stemmen waren geteld, begon het Amerikaanse liberale establishment al te klagen over de dood van de Israëlische democratie, omdat Benyamin Netanyahu op het punt stond de volgende regering te vormen met een indrukwekkend aantal zetels in de Knesset en een potentieel stabiele coalitie.
Verder lezen - NL

Pastor JD beantwoordt vanuit de Schriften de vraag: "Wat zou Jezus over dit alles zeggen?", specifiek over profetieën in de Bijbel.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 18 november 2022.
Voor meer zie Bidders voor Israël

()  Het Iraanse protest escaleert verder, nu Khomeini's historische huis is in brand gestoken. Het gebouw, in de stad Khomein, was de afgelopen 30 jaar niet meer in gebruik als woning, omdat het was herbestemd als museum voor het leven van de overleden ayatollah.
Voor meer zie Israelhayom

Zal het Iraanse regime massaal de gearresteerde demonstranten gaan executeren? Vanaf zondag heeft de Iraanse justitie vijf mensen ter dood veroordeeld in wat mensenrechtenactivisten beschouwen als schijnprocessen. ...Zullen de meedogenloze islamisten die Iran regeren massale executies uitvoeren op de demonstranten die in het enorme strafrechtsysteem van het land zijn opgesloten? Volgens het Human Rights Activists News Agency (HRANA) heeft het Iraanse regime ten minste 348 demonstranten gedood en 15.900 gearresteerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De partijen Likud en Shas hebben donderdagavond een compromis aangeboden waarbij Shas-chef MK Aryeh Deri afziet van het ministerie van Financiën, zodat het kan worden toegekend aan MK Bezalel Smotrich van het Religious Zionism. Volgens zo'n deal zou het ministerie echter niet langer zeggenschap hebben over bepaalde zaken, zoals de bedrijvenautoriteit en/of de begrotingsafdeling, meldde Channel 12 News.
Voor meer zie Arutz Sheva

Gegevens tonen aan dat bijna drie op de vier van de recente immigranten uit de voormalige Sovjet-Unie niet als Joods worden beschouwd. Onderzoek omarmd als rechtvaardiging door tegenstanders van de "kleinkindclausule" van de Wet op de Terugkeer; critici beweren dat een onverdraagzaamheid is.
Voor meer zie The Times of Israel

De kroonprins van Saoedi-Arabië en premier Mohammed bin Salman hebben vrijdag in de marge van de top over economische samenwerking tussen Azië en de Stille Oceaan in Bangkok een ontmoeting gehad met landenleiders, onder wie de Franse president Emmanuel Macron en de premier van Singapore, Lee Hsien Loong.
Voor meer zie Al Arabiya English

Terwijl Benjamin Netanyahu's coalitieonderhandelingen zich voortslepen, kwamen donderdagavond vertegenwoordigers van United Torah Judaism aan in het Crowne Plaza Hotel in Jeruzalem voor meer besprekingen, en ze waren niet gelukkig. "Er zijn aanzienlijke hiaten," vertelde een van hen aan Ynet, en voegde eraan toe: "Netanyahu behandelt ons met minachting."
Voor meer zie The Jewish Press

Extreem koude lucht heeft woensdag in Siberië voor temperaturen tot 47 graden onder nul gezorgd, met als gevolg het koudste weer van het seizoen tot nu toe in een regio die bekend staat om het zwaarste weer op aarde.
Voor meer zie AccuWeather

De rivier de Eufraat droogt op in vervulling van Jeremia's (50) profetie? Iraakse functionarissen melden dat het regenseizoen al drie jaar op rij later begint en eerder eindigt dan de historische norm.
Voor meer zie Israel365 News

Deze generatie opnieuw bekeken. "Leer nu de gelijkenis van de vijgenboom: wanneer zijn tak al zacht is geworden en zijn bladeren uitsteekt, weet u dat de zomer nabij is; zo erkent ook u, wanneer u al deze dingen ziet, dat Hij nabij is, vlak bij de deur.
Verder lezen - NL

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 7: Jezus in de boeken van Jozua en Rechters.
Verder lezen - NL


Donderdag 17 November

()  Netanyahu stemt in met de eis van Ben Gvir om tientallen voorposten en Homesh yeshiva te legaliseren. Nadat politici aan tafel zitten voor besprekingen, zegt Likud dat er een akkoord is om de buitenposten op de Westelijke Jordaanoever binnen 60 dagen na de vorming van de regering te legaliseren en de terugtrekkingswet te wijzigen om Homesh te legaliseren.
Voor meer zie The Times of Israel

Hoogleraren in de rechten dringen er bij de nieuwe coalitie op aan om de wet op de opheffing van het Hooggerechtshof te verwerpen. Juristen waarschuwen tegen de voorgestelde wetgeving, omdat deze alle rechten in handen van de politieke meerderheid zou leggen.
[ Die nu bij het linkse gerechtshof liggen. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Het militaire overleg met de Palestijnen zei woensdag dat het de toegang tot Israël had ingetrokken van honderden familieleden van een terrorist die een dag eerder drie Israëli's doodde en anderen verwondde in de buurt van een industriegebied op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu overweegt een regering te vormen zonder de Religieuze Zionistische Partij. Ben-Gvir heeft Netanyahu duidelijk gemaakt dat hij zonder Smotrich niet tot de coalitie zal toetreden, wat Netanyahu's plannen zou kunnen doorkruisen. ...Netanyahu wil vaart zetten achter de onderhandelingen binnen de Likud en met zijn andere coalitiepartners, te beginnen met het invullen van kabinetsfuncties in de regering, en zich voorbereiden op de presentatie van een coalitie, vóór zijn deadline.
[ De reden waarom Israël rechts stemde was voor meer veiligheid. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nu de regering-Lapid Israëls afschrikking heeft verzwakt, beleefde het land zijn ergste golf van terreuraanslagen in meer dan tien jaar. Israël heeft nu het hoogste aantal slachtoffers sinds 2008.
Voor meer zie Arutz Sheva

Einde van de patstelling? Smotrich heeft misschien een alternatief gevonden voor zijn eisen. Bronnen die betrokken zijn bij de onderhandelingen zeggen dat de voorzitter van het Religieus Zionisme mogelijk zijn eisen opgeeft in ruil voor de Israel Lands Authority.
Voor meer zie Arutz Sheva

SS-logo op Duitse legeruniformen door 'productiefout.' De ontdekking van "SS"-labels op Duitse legerjassen vond plaats nadat het ministerie van Defensie van het land voor ongeveer 2,3 miljard euro aan nieuwe gevechtsuitrusting aan zijn troepen had verstrekt, aldus de Britse krant The Times.
Voor meer zie World Israel News

Israëlische onderdelen zijn gevonden in de door Rusland gebruikte Iraanse drones. Onderdelen van westerse makelij vinden hun weg naar Iran via dekmantelbedrijven en volmachten in derde landen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hoewel de Amerikaanse functionarissen Smotrich en Ben Gvir niet specifiek bij naam noemden, was het duidelijk dat de berichten naar hen verwezen. Ambtenaren uit de regering van president Joe Biden hebben hun afkeuring laten weten over de benoeming van de MK's Betzalel Smotrich en Itamar Ben Gvir uit het Religieus Zionisme in hoge kabinetsfuncties en insinueerden dat als zij regeringsministers worden, dat de samenwerking tussen de VS en Israël zou kunnen schaden.
Voor meer zie World Israel News

In een studie van 12 gezichtsmaskers bevatte elk masker kankerverwekkende stof als titaniumdioxide (TiO2) deeltjes in minstens één laag, in niveaus die "het aanvaardbare blootstellingsniveau overschreden."
Voor meer zie Children's Health Defense

"Davos in de woestijn." "Het streven van de Rockefellers en hun bondgenoten is het creëren van een één-wereld-regering die het superkapitalisme en communisme combineert onder hetzelfde dak met alles onder hun controle. Bedoel ik een samenzwering? Ja, dat bedoel ik. Ik ben ervan overtuigd dat er zo'n complot bestaat, internationaal in omvang, al generaties oud in planning, ongelooflijk kwaadaardig in opzet."
Verder lezen - NL

()  Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum (WEF), sprak op het B20-evenement in Bali, dat deel uitmaakt van de G20-top, die bestaat uit 19 landen en de Europese Unie, over zijn hoop op een "diepgaande systemische en structurele herstructurering van onze wereld."
Voor meer zie The Daily Wire

'Respecteer onze democratie': Smotrich hekelt de VS over een impliciete waarschuwing aangaande de defensieportefeuille. Meningsverschillen over de post van minister van Defensie hebben geleid tot een impasse in de coalitieonderhandelingen, waarbij Netanyahu probeerde de bezorgdheid over de kwestie weg te nemen en zijn aanhangers om "een beetje geduld" vroeg.
Voor meer zie Israelhayom

Musab Al-Hashlamoun van Hamas spoort Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever aan om naar YouTube en sociale media te gaan om te leren hoe je wapens moet gebruiken, zodat je zoveel mogelijk Israëli's kunt doden.
Voor meer zie Memri

Wie de nieuwscyclus volgt sinds de Covid-“vaccins” zijn uitgerold, ziet een opmerkelijke toename van het aantal zaken die naar verluidt plotselinge beroertes of hartaanvallen kunnen veroorzaken, schrijft Kit Knightly. Koud weer, warm weer, depressie, allerlei voedingsmiddelen, lange covid en korte covid, nieuwe magische chemicaliën die net in de atmosfeer zijn gevonden, “post-pandemische stressstoornis”, ongediagnosticeerde aortavernauwing en dure elektriciteit. ...Kleine deeltjes in de lucht kunnen plotselinge hartaanvallen veroorzaken, suggereert een studie.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Hugo Lloris, de keeper en aanvoerder van het Franse nationale voetbalelftal, zal de LGBTQ+ armband niet dragen tijdens het WK in Qatar. Hij vertelde de pers dat mensen die naar Qatar reizen de cultuur van dat land moeten respecteren, net zoals de Fransen verwachten dat buitenlanders in Frankrijk de Franse cultuur respecteren.
Voor meer zie Remix

Zelensky zegt dat Netanyahu 'overweegt' om luchtverdediging te leveren. Netanyahu "verzekerde hem dat hij zo snel mogelijk naar deze kwestie zou kijken en nadenken over waar hij zou kunnen helpen en dan terugkomen met een antwoord," vertelt Oekraïense leider aan pers.
Voor meer zie Ynet

Een besluit van de FBI om de Israëlische defensiemacht te onderzoeken naar aanleiding van de dood van Al Jazeera-journaliste Shireen Abu Akleh in Jenin op 11 mei ondermijnt de officiële standpunten van het Pentagon. Het onderzoek is schandalig. Israël en de VS moeten dit via diplomatieke kanalen afhandelen, zegt Professor Eytan Gilboa.
Voor meer zie Israelhayom

Reuters publiceerde een stompzinnig klimaat doemdenken verhaal met een kop die geen uitleg behoeft: "Klimaatrechtvaardigheid wordt moeilijker nu de wereldbevolking de 8 miljard passeert." Het artikel schreeuwde dat de overbevolkte wereld "meer ellende" betekent voor "regio's die al te kampen hebben met grondstoffenschaarste als gevolg van de klimaatverandering."
Voor meer zie Newsbusters

De Opname: Voor de laatste zonsondergang. De verwachting bouwt zich op. Kun je het voelen? We weten dat de dagen afnemen en dat spoedig de laatste zonsondergang zal aanbreken wanneer de Zoon op weg gaat om Zijn bruid op te eisen. Het idee dat we worden opgenomen, dat we op het nippertje worden weggerukt uit deze boze wereld, is zo volkomen fantastisch en onvoorstelbaar dat het soms moeilijk is om te geloven dat het waar is.
Verder lezen - NL

Profetisch aangewezen dag en uur. Elke seconde die voorbijgaat, gaat de voortschrijdende geschiedenis dieper in het onbekende voor veel - misschien wel de meeste - van de wereldbevolking. Door dat onbekende borrelt de angst op. De angst is doordrenkt met een zelfverzonnen voorgevoel dat de slechtst denkbare dingen het leven spoedig zullen overspoelen en verwoesting en zelfs de dood zullen brengen.
Verder lezen - NL


Woensdag 16 November

()  Olietanker van Israëlische miljardair getroffen door bomdragende drone bij Oman. Volgens de rederij heeft de aanval van dinsdagavond lichte schade toegebracht aan de Pacific Zircon, zonder gewonden of lekkage. De verdenking valt op Iran, dat het incident niet bevestigt.
Voor meer zie The Times of Israel

Toont Netanyahu de wereld dat hij gedwongen werd Smotrich DM te benoemen? Binyamin Netanyahu schaakt in vier dimensies, dus er zijn twee radicaal verschillende verklaringen voor de crisis die we nu hebben over de benoeming van Bezalel Smotrich als minister van Defensie.
Verder lezen - NL

Netanyahu zou Smotrich vertellen dat hij geen baan bij defensie krijgt vanwege bezwaren VS. Likoedpartij annuleert alle geplande bijeenkomsten met Religieus Zionisme; Smotrich zegt "woedend" te zijn op de kandidaat-premier en belooft niet te zullen toegeven aan zijn eis voor deze functie.
Voor meer zie The Times of Israel

Likud voert geheime gesprekken met Gantz en Yesh Atid. Maar berichten over onderhandelingen van Likud met Yesh Atid en de Nationale Eenheidspartij zijn door de Likud-partij ontkend. Volgens Ma'ariv zijn er al enkele dagen intensieve contacten tussen de medewerkers van Benjamin Netanyahu en die van Yair Lapid en Benny Gantz. Op de agenda: de mogelijkheid om een eenheidsregering te vormen, waarin Yesh Atid en het Nationaal Kamp (Gantz' laatste partijnaam, hij heeft er vele gehad) partners zullen zijn.
[ Ook hier kiezersbedrog? wj ]
Voor meer zie The Jewish Press

Likud, Lapid en Gantz ontkennen ook de berichten over gesprekken over een eenheidsregering. Nu de coalitiebesprekingen met extreem-rechtse partners op een laag pitje staan, zegt Likud dat berichten dat het stilletjes onderhandelt met zijn rivalen Yesh Atid en National Unity "nepnieuws" zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

In aanloop naar WK, Qatarese de perscartoons beschuldigen het Westen van kritiek op Qatar. Veel van de cartoons zijn bedoeld om de westerse kritiek op Qatar te weerleggen, met name de beschuldigingen van mensenrechtenschendingen tegen migrantenarbeiders, van wie er naar verluidt veel zijn omgekomen tijdens de bouw van de nieuwe stadions, en tegen de LGBTQ-gemeenschap.
Voor meer zie Memri

Conservatieven prijzen de houding van Italië tegenover bootmigranten, maar de realiteit is dat het beleid een duidelijk zwakkere houding is dan dat van Matto Salvini tijdens de migrantencrisis van 2018, toen hij minister van Binnenlandse Zaken was. Toen was Salvini onvermurwbaar over dat er geen bootmigranten Italië mochten binnenkomen en blokkeerde hij effectief alle havens in een poging de grens te beveiligen.
Voor meer zie Remix

Hamas TV zendt evenementen uit ter ere van moeders van Palestijnse terroristen, 'Martelaren' - Moeder van gedode terroristen zegt: Ik zal met alle plezier mijn 17 kinderen en 65 kleinkinderen opofferen voor Palestina en de Al-Aqsa moskee.
Voor meer zie Memri

Mehdi Bakhtiari van het aan de IRGC gelieerde Tasnim Nieuwsagentschap: Wanneer onze leiders dit beslissen, kunnen we onze satellietlanceerders veranderen in ICBM's met zware ladingen en een bereik van 8.000 km. Mehdi Bakhtiari zei in een uitzending van 13 november 2022 op Channel 1 (Iran) dat de beweringen dat het Iraanse ruimteprogramma slechts een dekmantel is voor zijn militaire activiteiten "lachwekkend" zijn. Hij zei dat Irans militaire technologieën veel geavanceerder zijn dan die van het ruimteprogramma, en hij legde uit dat toen Iran zijn eerste satellietlanceerder bouwde, het tegelijkertijd het vermogen verkreeg om intercontinentale ballistische raketten te bouwen.
Voor meer zie Memri

Digitaal geld is op komst. NY Fed start 12 weken durend CBDC (central bank digital currency) proefprogramma met grote banken. Bankgiganten als BNY Mellon, Citi, U.S. Bank en Wells Fargo zullen als onderdeel van de pilot tokens uitgeven en transacties verrekenen via gesimuleerde centralebankreserves.
Voor meer zie Cointelegraph

()  Al vele jaren proberen de Palestijnse Autoriteit en andere actoren actief de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) campagne tegen Israël te bevorderen. Maar terwijl zij de rest van de wereld oproepen om Israël te boycotten, onderhouden de Palestijnen zelf aanzienlijke handelsbetrekkingen met de Joodse staat.
Voor meer zie Israel365 News

Risico Derde Wereldoorlog. Op de avond van 15 november zouden Russische raketten de Poolse stad Przewodów bij de Oekraïense grens hebben getroffen. Als blijkt dat dit inderdaad Russische raketten waren, kan dit worden beschouwd als een oorlogsdaad in het NAVO-land Polen. Een Amerikaanse inlichtingenofficier heeft de Russische oorsprong al bevestigd aan het persbureau AP, schrijft Report24.news.
Voor meer zie Frontnieuws

Biden zegt dat het 'onwaarschijnlijk' is dat de raket die NAVO-bondgenoot Polen raakte, werd afgevuurd vanaf Russisch grondgebied. VS zegt steun toe voor onderzoek nadat Polen zegt dat een projectiel van 'Russische makelij' 2 mensen heeft gedood bij de Oekraïense grens, wat de vrees doet ontstaan dat het westerse bondgenootschap in een oorlog wordt betrokken.
Voor meer zie The Times of Israel

Amerikaanse Joden noemen Netanyahu en Trump als reden voor hun verzwakking in banden met Israël. Groeiend aantal Amerikaanse Joden zegt ongeïnteresseerd te zijn in Amerikaanse Joodse gemeenschapsgroepen en minder gehecht te zijn aan Israël.
Voor meer zie Arutz Sheva

Reactie op de Twitter-storm na het gesprek met @GideonvMeijeren. Zowel media als politiek toonden hun ware gelaat door kritische stemmen te cancelen op basis van leugens. Gelukkig prikken steeds meer mensen het bedrog door. Geduld is de metgezel van wijsheid.
Voor meer zie Twitter

Het Democratische draaiboek voor het stelen van verkiezingen is zowel eenvoudig als sinister: Een landelijke plandemie bevorderen om het stemmen per post te rechtvaardigen. Verstuur miljoenen stembiljetten per post zodat extra stembiljetten gemakkelijk te verkrijgen zijn. Vertraag het tellen van de stemmen telkens wanneer een Republikein wint, en gebruik de vertraging om het aantal stemmen van de Democraten te verzamelen dat nodig is om te "winnen". Afspoelen en herhalen in 2022, 2024, 2026, enz. Laat de plandemie doorgaan, de maskers doorgaan, de media psyop doorgaan, de mail-in ballots doorgaan en de vervalste verkiezingen doorgaan.
Voor meer zie NaturalNews

Patriotten in Arizona roepen op tot nieuwe legitieme tussentijdse verkiezingen op 6 december. De verkiezingen in Arizona zijn een puinhoop. Het zit vol met corruptie op bijna elk gebied. Het is daardoor oncontroleerbaar. Een nieuwe vrije en eerlijke verkiezing wordt geëist.
Voor meer zie Gateway

Het KJV-Alleen extremisme: Yahweh of Jehovah? Vanochtend vroeg dropte Geoffrey Grider van Now the End Begins een bommetje op Twitter. De Naam van God, YHWH zou volgens hem als Jehovah uitgesproken moeten worden, en niet als Yahweh.
Voor meer zie Unravelations - NL

Samenzweringstheorieën of bederf-waarschuwing? Slechte mensen hebben altijd samengespannen tegen de rechtvaardigen. We zien dit in de woorden van David in Psalm 37:12, drieduizend jaar geleden geschreven: "De goddeloze spant samen tegen de rechtvaardige...en knarst zijn tanden tegen hem."
Verder lezen - NL

Openbaring hoofdstuk 4: Zullen er gradaties zijn, rangen, een hoger bestaan voor sommigen in de hemel? Een Joodse legende vertelt dat Jozef tijdens de grote hongersnood in Kanaän, als tweede man van de Farao in Egypte, zijn officieren opdroeg koren en kaf op het water van de Nijl te gooien, zodat de mensen beneden, stroomafwaarts, zouden zien dat er boven, stroomopwaarts, overvloed was.
Verder lezen - NL

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 6: Jezus in Leviticus, Numeri en Deuteronomium.
Verder lezen - NL


Dinsdag 15 November

()  Mensenrechten-NGO zegt dat Iran meer dan 320 burgers heeft gedood, waaronder 43 kinderen en 25 vrouwen. Duizenden mensen over de hele wereld, van Los Angeles tot Berlijn, hebben geprotesteerd tegen de brutaliteit van het Iraanse regime in solidariteit met het onderdrukte volk van Iran.
Voor meer zie All Arab News

Bij een steekpartij in de industriezone van Ariel zijn drie doden en drie gewonden gevallen. Volgens het leger werden drie burgers gedood bij het tankstation "Ten" in Ariel en werd een man van in de 50 gedood nadat hij bij een auto-ongeluk in de buurt van de stad Ariel op de Westelijke Jordaanoever meerdere verwondingen had opgelopen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Na de winst van Netanyahu spreekt het Kremlin de hoop uit op een 'gezamenlijke aanpak.' Woordvoerder van Poetin zegt dat het nog te vroeg is om een ontmoeting tussen de Russische leider en de voorgedragen Israëlische premier te bespreken.
Voor meer zie The Times of Israel

VS naar Netanyahu: Benoem ministers van defensie en openbare veiligheid met wie we kunnen samenwerken. Terwijl de coalitieonderhandelingen doorgaan, heeft de Amerikaanse regering Netanyahu verteld dat hij zijn benoemingen voor de ministeries van Defensie en Openbare Veiligheid zorgvuldig moet overwegen.
[ Ze werken samen met allerlei extremisten als het moet, maar rechtse nationalistische Israëliërs, No way, want die staan een tweestaten oplossing in de weg. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Biden zegt dat hij ervoor zorgt dat Trump geen president meer wordt. Meer fascisme van de vermeende president. Toen een verslaggever zei dat de beweging van Trump "nog steeds erg sterk" was, lachte Biden spottend en zei: "Oh ja?" Hij voegde eraan toe: "Nou, we moeten gewoon aantonen dat hij de macht niet zal overnemen door - als we - als hij zich kandidaat stelt. Ik zorg ervoor dat hij, onder legitieme inspanningen van onze grondwet, niet opnieuw de volgende president wordt."
Voor meer zie Frontpage Mag

Een vrouw is geen lichaam of gezicht': Israël beëindigt deelname aan Miss Universe-verkiezing. De Miss Israel schoonheidswedstrijd werd dit jaar geannuleerd, waardoor de deelname van het land aan de internationale Miss Universe competitie eindigde.
Voor meer zie United with Israel

Ondanks gebrek aan diplomatieke banden vinden fans creatieve manieren om het voetbaltoernooi in Qatar bij te wonen, met hoop op toekomstige normalisatie. ...Fans als Kaminsky die ruim van tevoren reisarrangementen hebben geboekt, hebben creatieve manieren gevonden om naar Doha te komen. Ze is van plan om naar Jordanië over te steken en via Amman naar Qatar te vliegen.
Voor meer zie United with Israel

Het telefoongesprek komt enkele dagen voor het WK voetbal in Qatar, dat Israëli's het kunnen bijwonen. Israëls aftredende premier Yair Lapid heeft maandag een telefoongesprek daarover gevoerd met de Qatarese minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Al Thani, zo vernam i24NEWS.
Voor meer zie I24News

Een pro-transgender propagandafilm voor kinderen genaamd "Mama heeft een snor" werd gesponsord door Bayer, een farmaceutisch bedrijf dat medicijnen produceert die worden gebruikt om mannen die zich als transgender identificeren te vervrouwelijken.
Voor meer zie Now The End Begins

Wat de Palestijnen nu nodig hebben. Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook leven onder twee regimes die critici hard aanpakken en journalisten, mensenrechtenactivisten en politieke tegenstanders gevangen zetten en intimideren. Wie kritiek durft te uiten op de Palestijnse Autoriteit of Hamas krijgt vaak te maken met verschillende vormen van bestraffing, waaronder marteling en opsluiting.
Verder lezen - NL

()  Israël is een "wonder", maar sommige Amerikaanse Joden "doen er niet het juiste mee", zei de voormalige president. Israël is een modern "wonder" en haar relatie met de Verenigde Staten is diepgeworteld en multidimensionaal, zei de voormalige Amerikaanse president Donald Trump zondag. ..."Als president was ik er trots op de beste vriend te zijn ... die de staat Israël ooit in het Witte Huis heeft gehad. Onder mijn leiding was de alliantie tussen de Verenigde Staten en Israël nog nooit zo sterk, en de toekomst van het Midden-Oosten zag er nog nooit zo rooskleurig uit," zei Trump tijdens het evenement, alvorens zijn staat van dienst inzake Iran te benadrukken.
Voor meer zie World Israel News

Profetische Significantie van Zon- & Maansverduisteringen. Dit artikel zal veel stof doen opwaaien, dat kan ik nu al garanderen. Maar het móet gezegd worden. Ook ik heb me in het verleden laten verleiden tot het overwaarderen van zonsverduisteringen en maansverduisteringen.
Voor meer zie Unravelations - NL

VN-commissie eist dat Israël zijn vermeende kernwapenarsenaal vernietigt, maar negeert de andere landen die kernwapens bezitten. Spanningen tussen Turkije en Griekenland lopen steeds verder op. Dit en meer op
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Rabbijn Amichai Eliyahu: "Er komt snel een rechtse regering, er is wederzijds respect. Otzma Yehudit MK-elect Rabbi Amichai Eliyahu zegt dat coalitieonderhandelingen hun einde naderen, dat de nieuwe regering de breuken zal helen.
Voor meer zie Arutz Sheva

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, zei dinsdag dat de voorwaarden van Oekraïne om de gesprekken met Moskou te hervatten "onrealistisch" zijn, tijdens de G20-top waar de druk op Rusland om een einde te maken aan het conflict toeneemt.
Voor meer zie Al Arabiya English

Zweden duidelijke winnaar in pandemische marathon - laagste oversterfte wereldwijd. Zweden, onder leiding van epidemiologen en volksgezondheidsdeskundigen Anders Tegnell en Johan Giesecke, was met de Coronamaatregelen een andere weg ingeslagen dan voorgeschreven door de WHO, de EU en andere internationale instanties.
Verder lezen - NL

Ayala Ben Gvir, vrouw van de uiterst-rechtse Otzmah Yehudit-leider Itamar Ben Gvir, woonde een door Sara Netanyahu georganiseerde bijeenkomst bij in het Waldorf Astoria in Jeruzalem en haar pistool meenam. Sara Netanyahu organiseerde het "teambuilding" evenement op maandag voor de echtgenotes van partijleiders die haar man steunen als premier en naar verwachting deel zullen uitmaken van de komende coalitie. ...Ayala Ben Gvir schreef op Twitter, "Ik woon in Hebron, ik ben moeder van zes lieve kinderen en ik rijd over door terreur geteisterde wegen." "Ik ben ook getrouwd met de meest bedreigde man van het land. Ik heb een pistool. Deal with it."
Voor meer zie Israel365 News

De 25e Knesset van Israël houdt dinsdag zijn openingszitting, precies twee weken na de nationale verkiezingen waarin het rechtse blok onder leiding van Benjamin Netanyahu een beslissende overwinning behaalde.
Voor meer zie Israelhayom

Minderheidsrechten tegen de wil van de meerderheid in strijd met het Hooggerechtshof. Voorstanders van een opheffing door het Hooggerechtshof zeggen dat een dergelijke wet noodzakelijk is om de wil van de meerderheid af te dwingen; tegenstanders beweren dat de rechten van minderheden met voeten worden getreden.
Verder lezen - NL


Maandag 14 November

()  VN stemt ermee in met 98-17 om Israël voor Internationaal Strafhof te dagen, 'bezetting zal moeten eindigen.' Een belangrijke VN-commissie heeft vrijdag een ontwerp-resolutie goedgekeurd waarin het Internationaal Gerechtshof wordt opgeroepen met spoed advies uit te brengen over de juridische gevolgen van het feit dat het Palestijnse volk het recht op zelfbeschikking zou zijn ontzegd. De maatregel werd fel bestreden door Israël, dat betoogde dat het elke kans op verzoening met de Palestijnen teniet zou doen.
Voor meer zie World Israel News

Topadviseur Zelensky: Oekraïne's stem tegen Israël bij VN is 'een ernstige vergissing.' "We werken daarmee samen met Rusland en Iran, die ons aanvallen, en nemen afstand van Israël - dat we als bondgenoot willen."
Voor meer zie World Israel News

De religieuze facties hebben gedreigd te weigeren met Netanyahu samen te werken voor een nieuwe rechtse, religieuze coalitie, als hij weigert zich in te zetten voor de goedkeuring van het wetsontwerp inzake de opheffing van het Hooggerechtshof. De Haredi United Torah Judaism partij en de rechtse Religious Zionism Party eisen de goedkeuring van een wet die de stemmen van de Knesset het Hooggerechtshof kan opheffen als een centrale voorwaarde voor elke coalitieovereenkomst, evenals een belofte dat de wet wordt aangenomen als een van de eerste handelingen van de nieuwe regering.
Voor meer zie World Israel News

Heidenen denken na over wat er gebeurd na een inslag door asteroïde wat het voedsel dat we eten zou veranderen (Openbaring 8:10,11). Als een gigantische ruimterots de aarde zou treffen, hoe zouden we dan onze voedselvoorziening weer opbouwen? Philip Maughan onderzoekt de gevolgen voor onze voeding.
Voor meer zie BBC Future

Eerste biologische man wint 'Miss Greater Derry', een schoonheidswedstrijd van de Miss America organisatie. Brían is de eerste trans-winnares geworden van de Miss Greater Derry schoonheidswedstrijd. "Ik ben extatisch om de EERSTE transgender vrouw te zijn die een Miss America lokale titelhouder is," schrijft Nguyen op Instagram.
Voor meer zie Evie Magazine

Facebook-algoritmes kraken om vaccinatieschade naar buiten te brengen. Overheidsorganisaties horen transparant te zijn. Ze hebben het over misinformatie. Wat is misinformatie? Wie bepaalt dat? En wie zit er achter de eindeloze censuur van de (ervarings)deskundigen, en van de burgerjournalisten die vraagtekens plaatsen bij het monotone overheidsnarratief omdat telkens weer blijkt dat er informatie wordt achtergehouden, of informatie niet klopt?
Voor meer zie Stichting Vaccin Vrij

Smotrich verhoogt druk op Netanyahu om hem minister van Defensie te maken. Nu de coalitieonderhandelingen verhit raken, maar de vermoedelijke volgende premier hem niet wil, ontmoet de extreem-rechtse leider voormalige IDF-generaals en krijgt steun van prominente rabbijnen.
Voor meer zie The Times of Israel

John Kerry slaat zijn slag met particuliere klimaatfinanciering. De Verenigde Staten werken samen met filantropische en zakelijke zwaargewichten om een nieuw - maar controversieel - koolstofkredietsysteem op te zetten om particuliere financiering voor koolstofarme energie in ontwikkelingslanden te stimuleren.
Verder lezen - NL

Koningin van Nederland promoot digitaal geld: politici eisen nu antwoorden. Eerder deze maand, tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington, riep koningin Maxima op tot de invoering van een digitale munt waarmee de overheid het gedrag van de burgers volledig kan controleren.
Verder lezen - NL

()  70.000 kogels en 70 granaten gestolen uit IDF-basis in Noord-Israël "De omstandigheden van de diefstal worden onderzocht door de Militaire Politie," verklaarde de IDF. Ongeveer 70.000 5,56-millimeter kogels en ongeveer 70 high-explosieve granaten werden vrijdag/zaterdag 's nachts gestolen bij een inbraak in het Tznobar IDF trainingskamp in de Golan Hoogvlakte. IDF-troepen, politie en veiligheidsdiensten zoeken in het gebied naar de gestolen munitie.
Voor meer zie World Israel News

Oekraïne zal niet overwegen om met Rusland te gaan onderhandelen over een staakt-het-vuren, verklaarde de Oekraïense procureur-generaal Andriy Kostin in een interview aan de BBC dit weekend.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran vuurt raketten af op Koerdische milities in Oost-Irak. Een persoon werd gedood en acht anderen raakten gewond bij de aanvallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëliërs gezien naast vermoedelijke bommenlegger in Istanbul vóór ontploffing. Or Atedgi en Natali Swissa zijn op beelden van beveiligingscamera's te zien terwijl ze nietsvermoedend in de buurt van de vermoedelijke terrorist lopen, wat leidt tot samenzweringen onder aanhangers van Hezbollah en Iran; de Iraanse krant IRNA die de beelden toont van de twee Israëli's en laat doorschemeren dat zij mogelijk verantwoordelijk zijn voor de aanslag.
Voor meer zie Ynet

De Turkse politie zei maandag een Syrische vrouw te hebben gearresteerd voor het plaatsen van een bom die zes mensen doodde in het centrum van Istanbul, en voegde eraan toe dat zij werkte voor Koerdische strijders.
Voor meer zie Al Arabiya English

Iran spreekt het eerste doodvonnis uit in verband met anti-regeringsprotesten. De rechtbank in Teheran zegt dat de verdachten ernstige misdrijven hebben gepleegd, waaronder "het in brand steken van een overheidsgebouw" en "samenzwering om een misdaad tegen de nationale veiligheid te plegen."
Voor meer zie The Times of Israel

De Democratische Partij conditioneert de geesten van Amerikanen om passief een verkiezingsdiefstal te accepteren, aldus Fox News presentator Tucker Carlson. De gastheer van "Tucker Carlson Tonight" voegde eraan toe dat deze conditionering gepaard gaat met de dreiging van een burgeroorlog. ... Kanalen als Politico doen verslag van het enorme integriteitsprobleem rond de stemmachines en het verkiezingsproces zelf. (Gerelateerd: NBC geeft toe dat Democraten de originele verkiezingsuitslag-betwisters zijn).
Voor meer zie NaturalNews

Ondanks dat met slechts 17% Democratische opkomst op verkiezingsdag - winnen Katie Hobbs en de Democraten meer dan 50% van het totaal van de verkiezingen in Maricopa County.
Voor meer zie Gateway

De leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zei in een zondag uitgezonden interview dat hij niet anders kan dan zich afstemmen met Benjamin Netanyahu. "Ik ken Netanyahu al heel lang, sinds de jaren negentig. ... Hij is een man die niet in vrede gelooft, maar ik heb geen andere keuze dan met hem om te gaan," zei Abbas volgens Reuters.
Voor meer zie Israel365

Hoe zit het met de kinderen? Een van de problemen met afgoderij is dat het niet stilstaat. Het groeit. Satan wil altijd meer. Uiteindelijk eist hij zelfs de kinderen op. Deuteronomium 12:31 legt uit waar afgoderij toe leidt. "Ze verbranden zelfs hun zonen en dochters in het vuur voor hun goden."
Verder lezen - NL

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 5: Jezus in Exodus? Het algemene thema van Exodus is zonder twijfel de bevrijding van Gods volk uit de slavernij in Egypte. De meeste beschouwingen over het boek gaan vooral over de hoofdpersoon, Mozes, die Gods volk wegleidt van de boze farao nadat deze geweigerd heeft het volk te laten gaan ondanks tien verwoestende plagen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina