Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 19 November - 15 Kislev

()  Minister van Defensie Benny Gantz heeft donderdag de Israëlische veiligheidsdiensten opgedragen om samen te werken en hun inspanningen te richten op de nieuwe en oude centra van wrijving tussen Arabieren en Joden in Judea en Samaria, en riep op tot de oprichting van nieuwe, toegewijde teams om het "Joodse terrorisme" aan te pakken.
Voor meer zie The Jewish Press

China's hypersonische ruimtewapens zouden kunnen worden gebruikt om een verrassingsaanval op de VS uit te voeren, aldus vice-voorzitter van de Joint Chiefs of Staff generaal John Hyten, die ook toegaf dat Peking over meer geavanceerde hypersonische technologie beschikt.
Voor meer zie Endtimelines

Zeitgeist 2025 is komende... een voormalig Pfizer-werknemer en klokkenluider onthult 'huiveringwekkend' nieuw patent dat Vaxxed mensen zal verbinden met AI-aangedreven algoritmen en je zal volgen waar je ook gaat. De regering van de Verenigde Staten werkt in stilte samen met een 38-naties tellende internationale organisatie om de Amerikaanse bevolking op te leiden voor de "juiste" menselijke interactie met kunstmatige intelligentie in een plan dat uiteindelijk de lichamen van mensen met elkaar zal verbinden in "netwerken," en hen zal volgen en controleren via een internetverbinding.
Voor meer zie Weekend Broadcast Network

Pastor JD spreekt over waarom God moeilijkheden toelaat in het leven van Zijn volk, vlak voordat Hij op het punt staat Zijn volk te verlossen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Het YouTube-kanaal Al-Resalah heeft verslagen uitgezonden over een militaire tentoonstelling met de titel "Generatie van Jeruzalem", die in Gaza wordt gehouden door Hamas en zijn studentenvleugel, het Islamitisch Blok. De tentoonstelling geeft tieners, studenten en het grote publiek de kans om een brede waaier van Hamas-wapens te bekijken en de bevrijding van de Al-Aqsa Moskee te simuleren.
Voor meer zie Memri

Is het niet geweldig dat Amerika terug is en de volwassenen weer de baas zijn? Amerika is inderdaad terug: helemaal terug naar 1979, de laatste keer dat we een president hadden die zo zwak was dat vijanden van de Verenigde Staten een van onze ambassades bestormden en gijzelaars namen. Op donderdag meldde de Jemenitische media Al-Masdar Online dat Houthi jihadis in Jemen, die gesteund worden door de Islamitische Republiek Iran, onze ambassade in Sana'a bestormden en "grote hoeveelheden uitrusting en materiaal" in beslag namen. De groep was door Amerika net daarvoor van de terroristenlijst gehaald.
Voor meer zie Frontpagemag

Omri Goren, een Israëlisch staatsburger die huishoudelijk werk deed en schoonmaakte bij defensieminister Benny Gantz thuis, werd eerder deze maand gearresteerd nadat hij had geprobeerd contact op te nemen met Iraanse elementen en zijn diensten als spion aan te bieden.
Voor meer zie United with Israel zie ook Brabosh.com

Iran ontwikkelt binnenlandse luchtverdedigingssystemen terwijl Israëlische technologie voor elektronische oorlogsvoering evolueert. Lt. Col. (ret.) Michael Segall vertelde JNS dat Teheran zijn grond-luchtraketten zou kunnen inzetten in de Perzische Golf en dicht bij eilanden in de buurt van de Verenigde Arabische Emiraten die het voorwerp zijn van langdurige territoriale geschillen, als de Iraniërs beweren "dat hun capaciteiten niet minder zou zijn dan die van de Russische systemen - en zelfs beter."
Voor meer zie JNS

De ineenstortende wereldwijde toeleveringsketen. Op 11 november ging een recordaantal van 111 containerschepen voor anker voor de kust van twee Californische havens. Dit brak het vorige record dat slechts 20 dagen eerder was gevestigd. In reactie daarop beloofde Joe Biden de veerkracht van de toeleveringsketen te versterken door over te gaan op 24/7 operaties in de havens van Los Angeles en Long Beach.
Verder lezen - NL

Bedrogen. Kijk hier naar de bekentenis van Stefan Oelrich CEO can Producent Bayer.

Er wordt een peiling gehouden of we in Nederland een vaccinatieverplichting moeten hebben of niet.
Voor meer zie NH Nieuws

()  Israël juicht een verwachte Britse aanwijzing van Hamas als terreurgroep toe. Britse minister van Binnenlandse Zaken kondigt de opheffing aan van onderscheid tussen militaire en politieke vleugels in haar voorbereide opmerkingen om de organisatie "fundamenteel en rabiaat antisemitisch te noemen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een vrouw in Argentinië is uitsluitend door haar immuunsysteem van hiv genezen. Daarmee is zij pas het tweede gedocumenteerde geval in de wereldgeschiedenis van iemand die zonder behandeling van hiv is genezen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ondanks alle maatregelen heeft de voortplantingsgraad van COVID-19 in het land weer terug op de R rate 1, wat betekent dat het virus niet langer afneemt, volgens gegevens die vrijdagochtend door het ministerie van Volksgezondheid zijn vrijgegeven. In de afgelopen maanden ging het cijfer naar beneden als de derde prikcampagne van start ging en miljoenen Israëliërs deze prik kregen.
[ Zoals we vroeger zeiden. De R is weer in de maand. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nieuws vanuit Shomron. Wanneer er eenmaal (warme) oostenwind opsteekt in Israel dan kan dat dagenlang aanhouden. We wonen op 400 meter boven zeeniveau op een berg in het oude Samaria/Shomron en die berg vangt dan iets teveel wind/ruach op naar onze mening. Het kan ook zijn dat ik gewoon niet zo van wind hou natuurlijk.
Voor meer zie Yaris en Karen

Metaverse wil ons "gevangen houden in virtuele realiteit" en Zuckerberg positioneren als "grootste huisbaas ter wereld. Journalist en politiek commentator Emily Jashinsky zei dat Mark Zuckerberg de metaverse gebruikt om het aanbidden, werken, socialiseren en spelen in virtual reality te "normaliseren" "want hoe meer tijd we doorbrengen in de metaverse, hoe meer geld hij verdient en hoe meer controle hij heeft."
Voor meer zie Children's Health Defense

Functionarissen, waaronder de Saoedische consul-generaal Abdullah bin Mansoor Al Mutawah, hebben vrijdagochtend op Dubai International Airport de allereerste internationale vlucht naar de toeristische bestemming AlUla van Saoedi-Arabië ingehuldigd. De Flynas-vlucht betekende een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het Koninkrijk, dat zich nu openstelt voor de wereld en het streven voortzet om hun toeristische sector te laten groeien als onderdeel van bredere inspanningen om te diversifiëren van olie.
Voor meer zie Al Arabiya English

De in Gaza gevestigde terreurgroep Hamas bereiden talrijke "verrassingen" voor in de volgende ronde van het conflict met Israël, volgens een recent rapport van het Jerusalem Center for Public and State Affairs. Tijdens een recente bijeenkomst in Caïro vertelden Egyptische veiligheidsfunctionarissen aan de Israëlische inlichtingendienst dat Hamas een aantal nieuwe strategieën en offensieven aan het ontwikkelen is die de Joodse Staat in vorige oorlogen nog niet heeft gezien.
Voor meer zie World Israel News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 19 november 2021. Is niet ontvangen. Dit is de engelse versie, die over enige tijd ook bereikbaar door de Nederlanse taal te kiezen.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Het meest genegeerde vers in de Bijbel. Als ik dit vers zou aanhalen voor welke Bijbelgelovige heilige dan ook, dan zou hij of zij onmiddellijk een geloof bevestigen in wat het zegt.
Verder lezen - NL

Dwang en Schuld. Minister de Jonge zei in de Tweede Kamer dat er mensen zijn die buiten hun schuld geen QR-code kunnen krijgen. Van zachte dwang af is de toon nu gezet naar de schuldige ongevaccineerde.
Verder lezen - NL

Hoofdstuk 2 van de serie Corrupting the Image-2: Enlil de grote Draak. Sinds Johannes in het boek Openbaring de ongelooflijke visioenen heeft opgetekend die hem door God waren getoond, is er veel gespeculeerd over wat hij bedoelde met de beelden die hij beschreef.
Verder lezen - NL


Donderdag 18 November - 14 Kislev

()  Amerikaanse wetgevers: Israël staat er alleen voor wat Iran betreft en vertrouw niet op Amerika. Verscheidene leden van het Congres vertelden een Israëlische generaal eerder deze maand dat de Verenigde Staten geen serieuze actie tegen Iran zal ondernemen in de nucleaire kwestie, en dat Israël het gevaar zelf zal moeten aanpakken, zo meldde Channel 12.
Voor meer zie World Israel News

'Eén natie, één religie onder God' - Trump-adviseur's uitspraak over het christendom doet wenkbrauwen fronsen toen hij leek te suggereren dat de hele VS het christendom zou moeten aannemen als haar enige godsdienst. Flynn's opmerkingen veroorzaakten onmiddellijk verzet, waarbij sommige wetgevers en voormalige regeringsfunctionarissen zeiden dat zijn suggestie dat Amerikanen een enkelvoudige religie zouden aannemen, in directe tegenspraak is met het Eerste Amendement.
Voor meer zie World Israel News

De Israëlische veroordeling van een Spaanse staatsburger in een terreurfinancieringszaak kan spel veranderend zijn, zeggen waarnemers "Ook al bewijst deze ene veroordeling geen schuld in de andere zaken, het bewijst wel dat er een proces gaande is achter de schermen, dat de PFLP de NGO's gebruikt om hun fondsenwerving te verbergen," zei Itamar Marcus, oprichter en directeur van Palestinian Media Watch.
Voor meer zie JNS

Israëlisch echtpaar komt thuis na vast te hebben gezeten in de Turkse gevangenis als vermoedelijke spionnen. Israël bedankt president Erdogan voor zijn hulp bij het beëindigen van de zaak Natali en Mordy Oknin, die vorige week werden gearresteerd wegens het fotograferen van zijn paleis in Istanbul; het echtpaar dankt "de gehele Israëlische natie.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran gebruikt nieuwe een tactiek tijdens de cyberoorlog: de Israëlische vijanden geven informatie vrij. Als stilzwijgend dreigement geeft Teheran de naam, foto en adres vrij van een Israëlische cyberbeveiligingsdeskundige die gespecialiseerd is in Iraanse hack-pogingen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Linda Thomas-Greenfield heeft president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit woensdag tijdens hun ontmoeting in Ramallah onder druk gezet over de kwesties van de mensenrechten en betalingen aan veiligheidsgevangenen in Israëlische gevangenissen, aldus haar bureau.
Voor meer zie The Times of Israel

Belangenverstrengeling? Volgens MintPress News heeft de Bill & Melinda Gates Foundation ten minste 319 miljoen dollar gedoneerd aan mediaprojecten van honderden organisaties waaronder CNN, NBC, NPR, PBS en The Atlantic. Dit roept vragen op over het vermogen van deze nieuwsbronnen om objectief verslag te doen van Gates en zijn werk.
Voor meer zie Children's Health Defense

Een van de eerste landen die "vaccinpaspoorten" voor het Wuhan coronavirus (Covid-19) heeft ingevoerd, eist nu al een derde injectie om de geloofsbrieven up-to-date te houden. Naar verluidt zullen Franse burgers die nalaten een "booster"-injectie voor de Fauci-griep te nemen, dan uit bepaalde delen van de samenleving worden geweerd. Dit geldt ook voor mensen die de eerste twee mRNA-prikken (messenger RNA) hebben gekregen, maar niet de derde, als een vierde en hoeveel nog meer die in de toekomst nog zullen volgen.
Voor meer zie NaturalNews

Op een historisch moment en onder bescherming van de Israëlische politie zijn de 'Rabbijnen van de Tempelberg' dinsdag bijeengekomen voor besprekingen op de Tempelberg. De Rabbijnen van de Tempelberg zullen elke maand bijeenkomen om de Torah-wetgeving, de betekenis en de toepassing ervan in onze tijd op de Tempelbergte bespreken. De vergadering zal bespreken welke Bijbelse geboden in de afgelopen jaren van toepassing zijn geworden. Dit is een actueel onderwerp, omdat er een toename is van Joodse bezoekers die de pelgrimstocht naar de berg hebben gemaakt, samen met de dagelijkse gebeden die op de heilige plaats plaatsvinden.
Voor meer zie Israël365

Robert F. Kennedy heeft een boek geschreven over Fauci. Hier een lang verhaal over wie deze man in werkelijkheid is. Fauci is de best betaalde federale werknemer in de V.S., en 68% van zijn $437.000 per jaar komt uit onderzoek naar biowapens. In plaats van de volksgezondheid te beschermen, veranderde Dr. Anthony Fauci de National Instituten of Health in een kweekkamer voor farmaceutische producten, en verkocht hij in feite het hele land aan de farmaceutische industrie.
Verder lezen - NL

Het corruptieproces tegen Benjamin Netanyahu gaat door zonder de typische mediahype rond elk klein detail die de berichtgeving in de voorbije jaren kenmerkte. Een onafhankelijke groep maakt duidelijk hoe zwak het bewijs is in de omkopingszaak rond nieuwsportaal Walla.
Voor meer zie Israel Today - NL

()  'We hebben het gevoel dat de regering ons in de steek heeft gelaten.' Voor het eerst praten de Joodse families die in Shimon HaTzadik/Sheikh Jarrah wonen, waarvan een bewoner opmerkt dat het "zeven minuten van de Westelijke Muur is", over de rellen van afgelopen mei. De rust hier is gespannen. De acht Joodse families die in de "Nahala" wonen, weten dat op elk moment alles kan veranderen, en dat er onder de oppervlakte nog steeds vuurtjes branden.
Voor meer zie Israelhayom

Een Palestijnse tiener heeft woensdag twee grenswachten gestoken in een steegje in de Oude Stad van Jeruzalem, aldus de politie. De politie zegt dat de aanvaller een 16-jarige Palestijn was; één van de agenten raakte matig gewond, de andere lichtgewond, de dader werd neergeschoten door een passerende burger.
Voor meer zie The Times of Israel

Interessante toespraak van Putin over het woke-gedrag van het Westen. De Russische president Vladimir Poetin heeft gezegd dat de extreem-linkse woke-ideologie maatschappelijke kwalen in het Westen veroorzaakt, en dat het niet anders is dan wat er in Rusland tijdens de revolutie van 1917 is gebeurd.
Verder lezen - NL

Palestijnen vrezen een "burgeroorlog" temidden van groeiende anarchie. In de afgelopen dagen werden vier universiteiten gesloten wegens gewelddadige botsingen op campussen tussen studenten en rivaliserende clans. Woensdag is gebleken dat de Palestijnse Autoriteit niet genoeg doet om de openbare orde te handhaven, terwijl de anarchie en het geweld in sommige delen van de Westelijke Jordaanoever toenemen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël zal de twee staten niet dwarsbomen, vertelt de minister bij een internationale bijeenkomst over Palestijnen. "Mijn droom is mijn land in vrede te zien met mijn volk," vertelde Esawi Frej, minister van Regionale Samenwerking in Oslo. Israël zet zich in voor de levensvatbaarheid van een tweestatenoplossing in het conflict met de Palestijnen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In antwoord op een Freedom of Information Act-verzoek (FOIA) wat meer dan drie maanden geleden, in augustus 2021, werd ingediend, heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een federale rechter 55 jaar uitstel gevraagd alvorens een inzage van haar gegevens in hun geheel vrij te geven aan het publiek. De FDA beloofde eerder "volledige transparantie" vanwege de "enorme publieke belangstelling" voor een geneesmiddel dat het had goedgekeurd nadat het de gegevens slechts 108 dagen had bestudeerd.
[ Duidelijk, die hebben dus wat te verbergen. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Een Arabische inwoner van Umm El-Fahm is gearresteerd na een undercoveroperatie van de politie om een honderden jaren oude gestolen sefer Torah (Torah-rol) van immense waarde terug te vinden. De rol is afkomstig uit Bagdad, en de Arabier probeerde hem voor honderdduizenden shekels te verkopen toen zijn plannen werden verijdeld.
[ De grootste rovers in Bagdad waren de Amerikanen. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Zo gek kun je dus worden. "Uit angst voor het coronavirus raakte ik bankbiljetten met handschoenen aan en in mijn onschuld kreeg ik een advies van het bedrijf zei een 74 jaar oude vrouw, dus deed ze die in een plastic kom met bleekwater en verwarmde ze in de magnetron om ze te ontsmetten. Ik verliet de keuken en kwam onmiddellijk terug om iets aangebrands te ruiken als het geld aan het verbranden was." De zaak is voor onderzoek overgedragen aan de afdeling deviezen van de Bank van Israël, en aan de rekwirant is het volledige bedrag terugbetaald.
Voor meer zie Ynet

Onder een druk door John Kerry zullen de United Arab Emirates, Jordanië en Israël een overeenkomst ondertekenen voor grootschalige ruil van zonne-energie voor water. Jordanië en Israël - hebben technisch gezien al 25 jaar vrede - werken de laatste maanden echter steeds meer samen.
Voor meer zie Axios

Het komende Grote Waanidee - Deel 14: ETI's hemellichamen Vergeleken met Bijbelse hemellichamen. Het lijkt erop dat ETI toegeeft aan enige weerstand van hemellichamen. Hier is een e-mail van Terri Mansfield namens Edgar Mitchell.
Verder lezen - NL


Woensdag 17 November - 13 Kislev

()  Leden van de machtige commissie Buitenlandse Zaken en Defensie van de Knesset hebben dinsdag de regering en de veiligheidsdiensten opgeroepen om het vraagstuk van de klimaatverandering serieuzer te nemen en het te beschouwen als een nationale veiligheidskwestie in het licht van de duidelijke dreigingen die uitgaan van de opwarming van de aarde.
Voor meer zie The Times of Israel

Bennett zei dat Israël zal zichzelf verdedigen tijdens zijn bezoek aan een IDF-oefening, dat Israël Iran en zijn proxies op meerdere fronten aanpakt en zich voorbereidt op alle uitdagingen. Ongeveer 3.000 soldaten van de Golani-brigade, het Pantserkorps, het Korps Artillerie en reservebrigades, naast eenheden van de inlichtingendienst en de luchtmacht, oefenden het manoeuvreren in bergachtig terrein en het vechten in stedelijke gebieden.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Defensie Benny Gantz zal eind november naar Marokko reizen om de samenwerkingsakkoorden inzake veiligheid te ondertekenen, de eerste keer dat een dergelijke overeenkomst zal worden ondertekend tussen de Joodse staat en een Arabische staat.
Voor meer zie World Israel News

Dr. Izzeldin Abuelaish heeft een rechtszaak aangespannen tegen de staat Israël waarin hij excuses en een schadevergoeding eist. Op 16 januari 2009, tijdens de Gaza-oorlog, ook bekend als Operation Cast Lead, werd het huis van de verloskundige in het vluchtelingenkamp Jabalia geraakt door twee Israëlische tankgranaten, waarbij drie van zijn dochters en een nichtje op tragische wijze om het leven kwamen. De meisjes waren 14-21 jaar oud. Hijzelf was op die tijd werkzaam in het Soroka Medical Center in Beersheva en Tel Aviv’s Sheba Medical Center als een symbool van samenwerking.
Voor meer zie United with Israel

Het belangrijkste interview dat u OOIT zult zien met Geert Vanden Bossche. Dat zegt Amerikaanse televisie- en filmproducent en presentator van The Highwire Del Matthew Bigtree. Waarom? Want dit horen we wel vaker, maar deze springt er inderdaad tussenuit. Het gaat om een gesprek dat Geert Vanden Bossche heeft gehad met Philip McMillan ruim een maand geleden. We hadden het nog niet gezien. En het ging over de coronavaccins.
Voor meer zie CommonSenseTV

De Amerikaanse ambassadeur bij de VN Linda Thomas-Greenfield onderstreepte de steun van de regering voor een Palestijnse staat tijdens haar ontmoetingen op maandag in Jeruzalem, samen met het herhalen van de krachtige steun van haar regering voor de Joodse staat. In opmerkingen voorafgaand aan haar gesprekken achter gesloten deuren met premier Naftali Bennett, ze is de eerste regeringsambtenaar die Jeruzalem bezoekt sinds de nieuwe regering werd gevormd en openhartig in het presenteren van het reeds lang bekende standpunt van president Joe Biden.
[ Joël 3:2. wj ]
Voor meer zie World Israel News

De Israëlische bewoners van Geulat Zion (ion's verlossing) werden woensdagmorgen wakker vanwege veiligheidstroepen en de gemeentelijke autoriteit (COGAT) die de huizen en een synagoge in het dorp verwoestten. In het dorp wonen twee gezinnen en verschillende andere personen. Hun huizen en de synagoge zijn verwoest door een bulldozerploeg. De gemeenschap heeft iedereen die ter plaatse kon komen opgeroepen om te protesteren tegen het optreden van de regering.
Voor meer zie Israël365

"Er zijn 17.000 sterfgevallen gemeld bij VAERS als gevolg van de zgn. Covid-vaccins," zei Robert F.Kennedy, die professor is aan de Pace University. "En dat is meer, in de laatste acht maanden, dan alle vaccins - de miljarden en miljarden vaccins - samen in de afgelopen 30 jaar.
Voor meer zie Redvoice

FDA-rapport bevindt hogere sterftecijfers door allerlei oorzaken onder gevaccineerden. Uit het FDA-rapport blijkt dat bij klinische proeven van Pfizer dat er een 24% hoger sterftecijfer is onder de gevaccineerden in vergelijking met de placebogroep.
Voor meer zie Israel National News

Als reactie op de agressieve lobby van de Beyadenu-beweging (Dani Dayan's Dochter Zingt Stil Hatikvah op de Tempelberg) heeft de onderwijscommissie van de Knesset dinsdag gedebatteerd over de plaats van de Tempelberg in het onderwijssysteem van het land. Zowel leden van de coalitie als van de oppositie waren het erover eens dat het Israëlische onderwijssysteem er niet in slaagt informatie over de Tempelberg aan leerlingen over te brengen in een religieuze context.
Voor meer zie The Jewish Press

()  Een oliepijpleiding in het Iraanse dorp Ramis in de provincie Khuzestan is woensdagochtend geëxplodeerd, meldde de Iraanse nieuwszender Tasnim. De pijpleiding in het zuiden van Iran ontplofte als gevolg van oude infrastructuur en slijtage, aldus het bericht.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Mensen die in januari en februari zijn ingeënt met twee injecties met het coronavirusvaccin van Pfizer hadden in juli een 51% verhoogde kans om het virus op te lopen in vergelijking met degenen die in maart of april waren ingeënt, zo blijkt uit een nieuwe Israëlische studie die is gepubliceerd in Nature Communications.
[ Schijnbescherming door de snelle afbraak? wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Professor Nachman Ash, directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, sprak woensdagmorgen op een conferentie van kinderartsen en merkte op dat nadat Israël schoolgaande kinderen heeft gevaccineerd, de volgende uitdaging voor het land erin bestaat varianten te identificeren en ervoor te zorgen dat Israël de winst die het heeft geboekt niet verliest door toe te geven aan een stam van het virus die resistent is tegen vaccins. Daarbij is een sluiting van de luchthaven niet van tafel.
Voor meer zie Israel National News

Jordanië heeft plannen aangekondigd om de plaats langs de rivier de Jordaan waar Johannes Jezus zou hebben gedoopt, te ontwikkelen tot een bestemming voor christelijke pelgrims uit de hele wereld.
Voor meer zie All Arab News

Een groep Arabische directeuren van inlichtingendiensten kwam vorige week samen voor een geheim rendez-vous in Caïro, onthullen DEBKAfile's bronnen. Het project werd geïnitieerd door de Amerikaanse CIA en de Egyptische president Abdel Fateh El-Sisi. ... De bijeenkomst vormde het startschot voor de oprichting van een club van Arabische inlichtingenchefs, die in de komende maanden een vervolg moet krijgen. Alhoewel de Amerikanen betrokken waren, kreeg Israël geen kijk op het project.
Voor meer zie DEBKAfile

De aardgasprijzen in Europa zijn op dinsdag 16 november 2021 opnieuw de hoogte ingeschoten omdat de Duitse Bundesnetzagentur het certificeringsproces voor de nieuwe Russische gaspijpleiding Nord Stream 2 heeft opgeschort. De pijpleiding werd voltooid in september 2021 en is ontworpen om Oekraïne te omzeilen en Rusland rechtstreeks met Duitsland te verbinden.
Voor meer zie Watchers

Gibraltar staat bekend als het meest gevaccineerde land ter wereld, maar dit heeft niets geholpen om de verspreiding van COVID-19 tegen te houden. Gibraltar heeft onlangs een groot aantal COVID-19-gevallen en -hospitalisaties gekend, wat de ambtenaren ertoe heeft gebracht Kerstmis effectief af te gelasten.
Voor meer zie Redvoice

Veranderde wereld na 1914 - Deel 2. Nogal wat invloedrijke mensen beweerden dat de wereld voor altijd veranderde in het jaar 1914. Een van mijn favoriete schrijvers, George Orwell, schreef in zijn boek "Coming Up For Air": "Mensen die tot 1914 leefden, hadden iets wat nooit meer voorkwam, nooit meer, na 1914."
Verder lezen - NL

Denk eraan - wij zijn in de dagen van Noach aangekomen. Als datums met hoge verwachtingen komen en gaan, kan het moeilijk zijn om vast te houden en makkelijk om te vergeten van wat we al weten. En als we geloof en opwinding laten omslaan in twijfel, wordt die twijfel kritisch. Kritiek slaat om in ruzie en verdeeldheid. Ruzie en verdeeldheid zijn vruchten van het vlees (Gal. 5:19-21), geen vruchten van de Geest (Gal. 5:22-26).
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 13. Hiërarchie en classificatie van buitenaardse wezens en geesten. Na ons laatste bericht, is hier nog een e-mail van Mitchell aan Podesta waaruit blijkt dat Mitchell en Mansfield dezelfde overtuigingen hebben over ETI.
Verder lezen - NL

De mysterieuze identiteit van Satan als Enlil. Deel 1: Criminelen gebruiken soms vermommingen om zichzelf een ander uiterlijk te geven en zo hun identiteit te verhullen. Zij kunnen een masker, kostuum, valse paspoorten, websites, gebouwen enzovoort gebruiken om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen en toegang te krijgen tot hun geld of persoonlijke informatie.
Verder lezen - NL


Dinsdag 16 November - 12 Kislev

()  Ongeveer 70 procent van de illegale wapens in Israël zijn gestolen van militaire bases en politiebureaus. Het IDF kondigde daarom op maandag een betekenisvolle update aan van haar regels van handelen, en zei in een verklaring dat troepen nu scherp vuur mogen mogen gebruiken tegen vermoedelijke dieven op militaire bases, en ook tegen wapen- en drugssmokkelaars aan de Egyptische grens.
Voor meer zie World Israel News

De afgelopen dagen zijn de economische en sociale protesten tegen de Hamas-autoriteiten in Gaza opnieuw losgebarsten, geleid door de "We Want to Live"-beweging en de online campagne. De campagne werd voor het eerst gelanceerd in maart 2019 om te protesteren tegen de hoge kosten van levensonderhoud en de werkloosheid in Gaza, en omvatte massademonstraties die bruut werden onderdrukt door de veiligheidsapparaten van Hamas. Tot nu toe blijft de hernieuwde campagne grotendeels beperkt tot sociale media, maar sommige activisten waarschuwen dat het binnenkort kan escaleren in straatprotesten tegen Hamas, zoals die in 2019.
Voor meer zie Memri

Waarom Palestijnen de Gazastrook ontvluchten. Verwijzend naar de weelderige levensstijl die de meeste Hamas-functionarissen in de Gazastrook en in het buitenland leiden, klaagden veel Palestijnen dat, terwijl de vissen de arme emigranten opeten, de Hamas-leiders blijven genieten van de beste vis en zeevruchten die in Qatar en de Gazastrook worden aangeboden.
Verder lezen - NL

De Iraanse politieke analist Emad Abshenas, de hoofdredacteur van Iran Diplomatic, zei in een interview van 9 november 2021 op Alghad TV (VAE) dat Iran de mogelijkheid heeft om de "rode lijn" te overschrijden en alles te verwerven wat nodig is voor de bouw van een kernbom, zodat de uiteindelijke assemblage slechts minuten of uren zou duren. Abshenas voegde eraan toe dat de huidige Iraanse regering blij is met de hernieuwing van de nucleaire besprekingen omdat ze een "sterke hand" heeft, in tegenstelling tot tijdens de JCPOA-onderhandelingen van de regering Rouhani.
Voor meer zie Memri

Tesco's kerstreclame in de UK krijgt meer dan 1.500 klachten omdat de kerstman erin voorkomt met een Covid-vaccinpaspoort nadat anti-vaxxers opriepen tot een boycot van de winkel.
Voor meer zie Daily Mail Online

De persconferentie van de Jonge en Rutte nabeschouwd op hypnosetechnieken in plain sight. We hebben allemaal wel eens zo’n moment van nieuwsgierigheid dat je toch even naar die persconferentie gaat kijken. Je weet eigenlijk van tevoren al waar het op uitdraait en waar het naartoe gaat. Natuurlijk staat de doventolk weer prominent in het midden. Daar komen de heren het podium op en beginnen zij aan hun show.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

Soms... worden we ons onmiddellijk bewust van iets waar we nooit eerder aan gedacht hebben. Dat is het geval met de wereldscheepvaart. Waarschijnlijk waren maar weinig mensen zich bewust van het massale zeeverkeer, en de monster vrachtschepen die wereldvracht vervoerden over de zeven zeeën.
Verder lezen - NL

Schorpioenen hebben in Egypte in de zuidelijke stad Aswan mensen doodgestoken nadat ze door hevige stormen in straten en huizen terecht waren gekomen. Volgens berichten van het Egyptische ministerie van Volksgezondheid zijn meer dan 500 mensen gewond geraakt en zijn drie mensen gedood door schorpioenensteken.
Voor meer zie AD - NL

Israëlische functionarissen vrezen dat Erdoğan het gevangengenomen Israëlisch echtpaar als politieke pionnen zal gebruiken. "Uiteindelijk heeft Israël de overhand. Het heeft voor zichzelf alternatieven gecreëerd voor de relatie met Turkije. Maar vandaag, vergeleken met 10 jaar geleden, heeft Israël veel minder Ankara nodig dan vroeger," zei Gallia Lindenstrauss, een senior research fellow aan het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies.
Voor meer zie JNS

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy heeft gezegd dat er bijna 100.000 Russische soldaten in de buurt van de grens van Oekraïne zijn en dat westerse landen informatie over actieve Russische troepenbewegingen met Kiev hadden gedeeld. ...De Russische troepenbewegingen nabij de Oekraïense grens hebben de vrees voor een mogelijke aanval aangewakkerd. Moskou heeft dergelijke suggesties afgedaan als opruiend en zich beklaagd over de toenemende activiteiten in de regio door de transatlantische NAVO alliantie.
Voor meer zie Reuters

Generaal-majoor Yitzhak Turgeman, hoofd logistiek van de IDF, zei vrijdag dat als gevolg van het interne Arabische geweld dat Israël in veel steden ondervindt, is besloten dat in het geval van een toekomstig conflict, het leger voorbereidingen heeft getroffen om niet door de Arabische meerderheidsdelen van Israël te reizen.
Voor meer zie Israël365

()  Israël's next-gen robots kunnen grondtroepen aan de frontlinie vervangen. Elbit Systems en Roboteam hebben de ROOK UGV uitgebracht, die infanterie zal ondersteunen in een aantal frontlinierollen. "Als je robots wilt sturen waar je geen soldaten naartoe wilt sturen, heb je daar een oplossing voor nodig," zegt Elad Levy, CEO en oprichter van ROBOTEAM.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nu de VAE hun Gouden Jubileum willen vieren, zijn alle ogen gericht op de opening van het Abrahamitische Familiehuis in 2022 en de steeds luider klinkende roep om de uitvoering van de tweestatenoplossing.
Voor meer zie Now The End Begins

Een onlangs ingediend wetsvoorstel van de Senaat in Oklahoma kan werknemers van overheids- en particuliere instanties in staat stellen rechtszaken tegen hun werkgevers aan te spannen tot een bedrag van 1 miljoen dollar wegens gezondheidsproblemen in verband met vaccins of andere vormen van medische behandeling. "Als een werknemer het vaccin of een andere medische behandeling moet krijgen als arbeidsvoorwaarde en het veroorzaakt bij die persoon schade, dan moeten onze burgers weten dat ze een rechtsmiddel zullen hebben dat hen een betekenisvolle verlichting zal bieden," zei hij. "Dat is wat mijn wetgeving zal doen."
Voor meer zie Epoch

Netanyahu verschijnt zelden voor de rechter nu het weer is afgelast omdat de getuigenis van zijn ex-medewerker is uitgesteld. Rechters besluiten dat Nir Hefetz, de voormalige vertrouweling van de premier, pas volgende week zal getuigen vanwege nieuw bewijsmateriaal.
Voor meer zie The Times of Israel

Droge november kan verwoestende branden veroorzaken, waarschuwen deskundigen. Hoge temperaturen, sterke oostenwinden in potentieel gevaarlijke combinatie eerder gezien in 2010 en 2016; klimatoloog: "Opwarming van de aarde veroorzaakt toename van extremen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een veranderende wereld, maar wanneer is dit reeds begonnen? COP26 - Onze leiders spuwen "klimaat retoriek - bla, bla, bla" met een reden: Je kunt het zien in hun houding, gedrag, en omgangsvormen. Ze weten dat ze de planeet niet kunnen redden, het is te laat! Een Grote Re-Set was jaren geleden gepland, maar de echte "RE-SET" gebeurde in 1957!
Verder lezen - NL

Jaarlijkse beoordeling IDF wijst op een "matige" verbetering van veiligheid voor Israël. Goedkeuring staatsbegroting, samenwerking met regionale landen en relatieve vrijheid van handelen in Syrië - allemaal maken ze Israël veiliger; maar plotselinge escalatie in Gaza en onzekerheid over Iraans nucleair programma vormen nog steeds grote bedreiging.
Voor meer zie Ynet

De nieuwe Shin Bet-directeur Ronen Bar had vorige week een ontmoeting met president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit om de inspanningen van Israël en de PA te coördineren om de invloed van Hamas op de Westelijke Jordaanoever en zijn destabiliserende bewegingen in Gaza te bestrijden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Abdullah bin Zayed, heeft dinsdag een ontmoeting gehad met de Syrische president Bashar al-Assad - de eerste officiële ontmoeting tussen de twee naties sinds de VAE in 2012 de diplomatieke betrekkingen met Syrië hebben verbroken.
Voor meer zie All Arab News

Het komende Grote Waanidee - Deel 12: Meer over Podesta's gelekte e-mails met betrekking tot ETI. Aan de oppervlakte lijkt het erop dat officiële openbaarmaking van UFO-documenten en kennis geen slechte zaak zou zijn. Echter, als officiële onthulling ooit wordt bereikt, door welk wereldbeeld zal het dan worden gefilterd?
Verder lezen - NL


Maandag 15 November - 11 Kislev

()  De bezorgdheid groeit in Jeruzalem dat de Amerikaanse president Joe Biden genoegen zal nemen met een gedeeltelijke nucleaire overeenkomst die beperkter is dan zelfs de JCPOA-overeenkomst waarover de regering van president Barack Obama in 2015 onderhandelde, meldde Israel Hayom op zondag. De Iraanse infrastructuur voor uraniumverrijking zou niet worden ontmanteld, noch zou de voorraad illegaal verrijkt materiaal worden aangeraakt, aldus het rapport.
Voor meer zie United with Israel

Gaat het hierop uitlopen? In Oostenrijk is het al zover. "Het zal heel moeilijk worden om je baan te behouden als je niet gevaccineerd bent en je zult nergens heen kunnen voor wat voor entertainment dan ook." - Dr. Chris Perry, AMA. Hij belooft dat Australiërs die de prik weigeren een "heel, heel eenzaam leven" zullen hebben.
Voor meer zie Twitter

De door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde Yasser Arafat Stichting heeft tijdens een ceremonie in het Cultureel Paleis van Ramallah haar jaarlijkse prijs uitgereikt aan het dorp Beita op de Westelijke Jordaanoever. In een toelichting op het besluit prees Ola Awad, voorzitter van het Endowment Committee, de inwoners van Beita voor hun "volksverzet" tegen Israël, en herhaalde daarmee eerdere oproepen van de regerende Fatah-factie van de PA om het "Beita-model" te exporteren naar "alle Palestijnse steden".
Voor meer zie Honest Reporting

Iran moet duidelijk worden gemaakt dat de militaire optie op tafel ligt. Terwijl Iran meer vaart zet achter de verrijking van uranium, versterkt Israël zijn eigen militaire aanvalsplannen. Maar deskundigen waarschuwen dat Iran zich door kernwapens immuun genoeg zou voelen om het Midden-Oosten nog heviger te destabiliseren, omdat het zich dan geen zorgen meer hoeft te maken over Amerikaanse represailles.
Voor meer zie Israelhayom

(1) Er bestaat een groep van criminele samenzweerders die zich ver boven alles en iedereen verheven voelt. (2) Naast aardbevingen behoren vulkaanuitbarstingen tot de meest verwoestende natuurverschijnselen die de aarde kent. (3) De brief aan de gemeente Efeze in het boek Openbaring staat eveneens symbool voor onze tijd.
Voor meer zie Uit het nieuws

Colombia zet 2 Hezbollah-agenten uit die Israëliërs en Amerikanen volgen. De Colombiaanse minister van Defensie Diego Molano zegt dat Bogota de activiteiten van de Libanese terreurgroep op hun grondgebied in de gaten houdt. Lokale media melden dat Hezbollah-agenten Amerikaanse en Israëlische diplomaten en zakenlieden in Colombia volgden.
Voor meer zie Israelhayom

In 19 minuten immuun voor alle virussen. Een uitleg wat virussen in werkelijkheid zijn en ze onmogelijk besmettelijk kunnen zijn.
Voor meer zie Rumble - NL

Inzicht in ons digitale Babylon. Een uittreksel uit een boek waarin is uitgelegd hoe wij in het moderne digitale Babylon zijn terecht gekomen. We moeten ons bewust zijn van de manieren waarop de digitale revolutie ons assimileert in onze cultuur.
Verder lezen - NL

Zelfs niet-christenen beseffen dat er iets veranderd in onze maatschappij en dat we op weg zijn naar een één-wereld-regering die dan de singleton wordt genoemd. Wat is de "Singleton (Eenling) Hypothese", en wat betekent het voor de toekomst van de mensheid?
Verder lezen - NL

Dr. Barry Awe komt met een nieuw inzicht in de geschiedenis van Noach en de ark en een mogelijke betekenis daarvan voor de opname. Nederlands ondertiteld. Ht boek Jubilee is hier te vinden.
Voor meer zie YouTube - NL

()  Ministers keuren sancties goed voor regeringskantoren die niet naar Jeruzalem verhuizen. Afdelingen krijgen geen budget meer voor meubilair of renovatie, en gaan huur en belasting betalen voor gebouwen in de hoofdstad, ook als die leeg staan.
Voor meer zie The Times of Israel

Zuid-Afrika laat haar schoonheidskoningin vallen omdat ze Miss Universe in Israël niet boycot. Regering trekt de steun in aan Miss SA Lalela Mswane, in de aanloop naar de verkiezing op 12 december in Eilat, onder verwijzing naar Israëls "wreedheden tegen Palestijnen.
Voor meer zie The Times of Israel

Lapid stuurt een ambtenaar om het Israëlische echtpaar in Istanbul te helpen bevrijden. De autoriteiten in Turkije hebben nog niet gereageerd op het verzoek dat Israël in het weekend heeft gedaan voor een dringend consulair bezoek aan het echtpaar, waarvan Israël heeft gezegd dat het geen banden heeft met welke veiligheidsdienst dan ook.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Anti-vaxx protesten buiten het kantoor van een joods parlementslid in New York tonen nazi-symbolen. Bij een anti-vaxx demonstratie bij een hoorzitting van de overheid in Kansas droegen de demonstranten een gele ster op hun truien tegen de recente COVID-19 mandaten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël zal de donorlanden vragen hun financiële bijdragen aan de Palestijnse Autoriteit te hervatten tijdens de vergadering van het ad hoc Verbindingscomité in Oslo op woensdag, volgens een bron in het Ministerie voor Regionale Samenwerking. Die donaties waren de afgelopen 13 jaar met 85% gedaald, volgens een onderzoek van de Wereldbank.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het succes van Ra'am is het falen van Israël. Het masker is gevallen: Knessetlid Mansour Abbas en zijn collega's willen hun lidmaatschap van de coalitie gebruiken als hefboom om Israëls Joodse identiteit te ontmantelen.
Verder lezen - NL

'In mijn 30 jaar als arts heb ik nog nooit zoiets gezien.' Hoofdarts van het Soroka Ziekenhuis is geschokt door een massale vechtpartij in het ziekenhuis die de politie ertoe aanzette met scherp te schieten. De families van de vier gewonden die werden verpleegd begonnen een schietpartij in het ziekenhuis. De vechtpartij duurde ongeveer 10 minuten, aldus Schwarzfuchs, voordat de politie de deelnemers uiteenjoeg en 19 betrokkenen arresteerde.
Voor meer zie Israel National News

De zanger en bassist Gene Simmons 72 jaar van de satanische groep KISS begon een polemiek tegen mensen die niet ingeënt zijn tegen COVID-19, en noemde hen de "vijand."
[ We kunnen beter stellen dat hij de vijand is van de ongevaccineerden. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Israëlisch ziekenhuis maakt ijs van voedingssupplementen. Om het moreel van de geriatrische patiënten op de COVID-afdeling, die nauwelijks eten, op te krikken, biedt het ziekenhuis een nieuwe methode aan om voedingssupplementen toe te dienen.
Voor meer zie Israel National News

Een beroep op de profetie. De laatste jaren is er een verontrustende beweging in de Kerk om het Oude Testament te veronachtzamen of zelfs te verwerpen. Het is onderdeel van een misplaatste poging om Gods boodschap meer "aanvaardbaar" te maken voor moderne geesten.
Verder lezen - NL

Een nieuwe serie uit het boek van Douglas Hamp Image 2 over Hybriden, Hades en de verbinding met de berg Hermon. Als eerste een introductie en de inleiding.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 11: Podesta's ETI Wikileaks. Oude religies en moderne science fiction zijn niet de enige factoren die de beweging voor officiële openbaarmaking beïnvloeden. Het is niet verrassend dat we veel beweging zien via de politiek. In de recente geschiedenis, misschien zelfs meer dan enige andere tijd, is de discussie mainstream geworden onder presidentskandidaten en politieke kringen van allerlei aard
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina