Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid 19
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 13 November - 26 Cheshvan

()  Israël, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten zijn van plan samen te zoeken naar aanwijzing van Hezbollah als terroristische groepering door landen die dat nog niet hebben gedaan. Het uiteindelijke doel is dat de VN deze door Iran gesteunde sjiitische organisatie aanwijst als een terroristische groep, zegt een hoge ambtenaar.
Voor meer zie Israelhayom

Een Saoedische schrijver heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu opgeroepen "om de Palestijnen van de wereld te vegen," in de bewering dat Palestijnen geen Arabieren zijn en geen "land of begin" hebben. "Ik ben er klaar voor om naast een Jood te slapen, niet naast een Palestijn. Ik zou een Jood in mijn huis ontvangen, maar ik laat geen Palestijn toe in mijn huis," zei Saeen in een opruiend bericht gepubliceerd heeft op YouTube.
Voor meer zie MSN

Er zijn redenen om een mogelijke Amerikaanse-Israëlische aanval op Iran in december te verwachten. Het is geen geheim dat de spanningen tussen Washington en Teheran gespannen zijn geweest sinds Trump's inauguratie in 2016, recente ontwikkelingen wijzen erop dat een mogelijke gezamenlijke Israëlische/Amerikaanse aanval op de nucleaire faciliteiten van Iran dichterbij zou kunnen zijn dan we beseffen.
Voor meer zie Israel365news

Voormalig NSA chef waarschuwt dat 'Israel tegen Iran zal gaan optreden' voor het einde van Trump regering. "Israël volgt de doctrine van Begin. Dat niet zal accepteren dat [een] vijandige staat 's werelds meest destructieve wapens heeft", zegt H.R. McMaster.
Voor meer zie Israelhayom

Of deze rabbi gelijk heeft zullen we spoedig weten. Rabbi Isser Weisberg van Machon Mishne Thora in Lakewood, New Jersey, heeft onlangs enige opwinding veroorzaakt met een reeks YouTube video's die de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen verbinden met de geula (verlossing).
Verder lezen - NL

Terwijl er steeds meer bewijs komt door een Dominion software diefstal, heeft President Trump een nieuwsbericht getweet, gebaseerd op een data analyse van de ruwe stemlogs transactiegegevens rapport: Dominion verwijderde 2,7 miljoen stemmen over het hele land, volgens gegevensanalyse zijn 221.000 kiezers uit Pennsylvania overgegaan van president Trump naar Biden. 941.000 Trump stemmen zijn verwijderd in staten waar ze met het Dominion stemsystemen hebben gewerkt en 435.000 stemmen overgeschakeld van Trump naar Biden. Uit gegevensanalyse blijkt dat meer dan 2,8 miljoen stemmen werden verwijderd van President Trump, terwijl 512.000 stemmen werden overgeschakeld van Trump naar Biden.
Voor meer zie NaturalNews

Een Iraanse deskundige voor Strategische Zaken, Mehdi Mohammadi, zegt dat terugkeer naar de JCPOA door Biden niet voldoende is. We hebben antwoorden nodig over de opheffing van de sancties en de schade die zij hebben aangericht aan Iran, alsook over het doden van Soleimani. Het terugslaan moet ophouden.
Voor meer zie Memri

De Israëlische marine nam het roer over van een nieuw Sa'ar 6-klasse korvet oorlogsschip, het eerste van vier die door Duitsland worden geleverd. Ze zullen gaan patrouilleren in de gasveld gebieden.
Voor meer zie WIN

Tesla-oprichter en CEO Elon Musk heeft zich op dezelfde dag vier keer laten testen op corona. Twee van de tests gaven een negatieve uitslag, twee een positieve. Dat meldt Musk op zijn Twitter-account. "Er is iets heel erg nep. Ik ben vandaag vier getest op COVID. Met dezelfde machine, dezelfde verpleegkundige", aldus de Tesla-topman. Volgens Musk ging het om sneltests.
Voor meer zie NU.nl

Wat betekent een Biden-overwinning voor Turkije? Als Joe Biden trouw blijft aan zijn pre-electorale retoriek, zou hij het Turkije van Recep Tayyip Erdoğan kunnen straffen met een reeks sancties voor het kopen van kritische wapensystemen uit Rusland en het helpen verzwakken van de Amerikaanse sancties tegen Iran.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 13 november 2020. We zijn bemoedigd omdat U ons verteld hebt dat U behagen schept in onze gebeden.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

()  Een helicopter van de onafhankelijke MFO vredesmacht is neergestort in de Sinai woestijn; IDF air rescue unit brengt de enige overlevende naar een ziekenhuis in Israël. Acht soldaten, waaronder zes Amerikanen, werden donderdag gedood toen een helikopter van een internationale vredesmacht neerstortte op het Sinai schiereiland van Egypte, zeggen de ambtenaren.
Voor meer zie United with Israel

Donderdag sprak minister van Defensie Benny Gantz voor de leden van de Knesset zijn hoop uit voor meer vrede in de Arabische wereld en frustratie daar met de Palestijnen omdat deze de oproep tot vrede niet in acht willen nemen.
Voor meer zie JOL

Volgens Martin Vrijland zal er dit jaar nog een burgeroorlog uitbreken in de V.S. Het zit er aan te komen: de verkiezingswinst zal naar Donald Trump gaan nadat voldoende bewijs is aangeleverd voor de verkiezingsfraude. Zie de diverse artikelen.
Voor meer zie Martin Vrijland

De Israëlische minister van Defensie en de vice-premier Benny Gantz zijn van plan om Benjamin Netanyahu te vertellen dat men een politieke "scheiding" wil en dat het partnerschap tussen Blue en White en Likud voorbij is, zo heeft de Jerusalem Post gemeld, waarbij een bron in de buurt van Gantz wordt genoemd.
Voor meer zie JOL

Toen de felicitaties binnenstroomden in Joe Biden's Twitter feed van over de hele wereld eind zaterdag, bleef één Amerikaanse bondgenoot opvallend stil. Het was meer dan 24 uur, nadat de race werd uitgeroepen als gewonnen door de voormalige vice-president, dat de koning van Saoedi-Arabië, een van de machtigste Moslim Naties in de wereld, door een korte verklaring uitbracht, "Beste wensen in hetsucces aan de Heer Biden en aan het vriendelijke volk van de Verenigde Staten van Amerika." Biden heeft ondertussen aangegeven dat hij een ander pad zal volgen in het Midden-Oosten. Hij heeft gezworen van Riyad "een paria te maken van wat ze zijn" voor de mensenrechten en andere overtredingen en de wapenverkoop aan het koninkrijk zal stoppen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Israëlische televisiepresentator ligt onder vuur, nadat hij voormalig Vice President Joe Biden beschuldigde van seksueel molesteren van vrouwen en minderjarige meisjes. Avri Gilad, die gastheer is van Channel 13's "Haolam HaBoker" (The World This Morning) programma, noemde Biden een "serial sexual molester en een verschrikkelijk persoon" tijdens de vrijdag editie van het programma. Hij nam dat kort daarop weer terug.
Voor meer zie Israel National News

De High Court of Justice kondigde donderdagavond aan dat zij een petitie zou aanhoren ingediend door de beweging voor 'Kwaliteit Regering in Israël' tegen een wijziging van de Basiswet door de Knesset: waarin de roulerende regering is opgenomen. Geeft de regering 21 dagen om dit uit te leggen.
Voor meer zie JewishPress

Joe Biden coronavirus adviseur Dr. Zeke Emanuel zei ooit dat het niet de moeite waard is om verder te leven dan 75 jaar - ondanks dat de verkozen president 77 is - en stelde voor dat alleen 'jongere mensen die nog een compleet leven moeten leiden' een vaccin zouden krijgen in een grieppandemie.
Voor meer zie Daily Mail Online

De meeste Amerikanen hebben er geen idee van dat in de overgrote meerderheid van de staten waar elektronische stemmachines worden gebruikt, en de definitieve stemlijsten niet door hun staat en lokale overheden worden gedaan, al jarenlang niet meer. In het begin van de jaren 2000 begonnen de provinciale en staatsregeringen het vervelende proces van het tabuleren van verkiezingsrondes uit te besteden naar particuliere technologiebedrijven. Het zou sneller en efficiënter zijn, beloofd door de tech giants.
Voor meer zie Worldviewweekend

Tijdstip van de komst van de messias onthuld in het boek Daniel en de Trump blijft president. Rabbi Isser Weisberg van Machon Mishne Thora in Lakewood in New Jersey, heeft onlangs opwinding veroorzaakt met een reeks YouTube video's die de recente Amerikaanse presidentsverkiezingen verbinden met de geula (verlossing).
Verder lezen - NL

Na het zien van de verkiezingsuitslagen, vroeg Carolyn Hyde aan Adonai hoe te bidden voor Amerika. En hij gafhaar één woord – Goshenשש - en toen begon Hij te spreken over het soort licht dat daaruit voortkomt
Verder lezen - NL


Donderdag 12 November - 25 Cheshvan

()  Met de Iron Dome batterijen en veranderde vliegrichtingen bereidt Israël zich voor op geweld vanuit Gaza. Vandaag is het één jaar geleden dat Israël de Palestijnse leider van de Islamitische Jihad Baha Abu Ata uitschakelde. De Gaza divisie van de IDF zijn in hoge staat van paraatheid en klaar om te reageren op aanvallen op Israël door raketvuur of met explosieven beladen ballonnen.
Voor meer zie Israelhayom

Moet Biden Trump bedanken voor situatie in Midden-Oosten? Tegen het einde van het Obama-tijdperk hadden Israël, Egypte en de Golfstaten het vertrouwen in het Amerikaanse Midden-Oostenbeleid verloren en kon Iran zijn gang gaan in de regio.
Voor meer zie Israel Today - NL

De Iraanse Islamitische Geleerde Rahim Mahdavipour: We Hebben dit jaar twee cyberaanvallen uitgevoerd op Israëlische ontziltingsinstallaties en elektriciteitscentrales. De eerste aanval stelde de ontziltingsinstallatie buiten werking enn de tweede een elektriciteitscentrale.
Voor meer zie Memri

"Moslimbroederschap activisten en media lijken erg enthousiast te zijn over de Democratische kandidaat Biden", volgens The Arab Weekly berichten. Maar de boodschap die de Arabieren naar de nieuwe Amerikaanse regering sturen is: herhaal niet de fouten van de voormalige President Barack Obama, wiens regering de kant koos van de toenmalige Egyptische President Mohammed Morsi, een lid van de Moslimbroederschap.
Voor meer zie WIN

Black Lives Matter medeoprichter Patrisse Cullors heeft een brief gestuurd naar de Democratische presidentskandidaat Joe Biden en running mate Kamala Harris, nadat verschillende media hen tot de winnaars verklaarden van de verkiezing tegen President Donald Trump en Vice President Mike Pence en zij de Democraten vertelden: "we willen iets terug voor onze stemmen."
Voor meer zie TheBlaze

Een Biden-presidentschap en een Amerikaanse Goelag. Geen sprake van? Natuurlijk, behalve alle linksen die erom vragen. Div. democraten willen vervolging van Trump aanhangers. Zoals Emily Abrams, een campagnewerker van Pete Buttigieg, twitterde (en maakte haar account privé): "we lanceren het Trump Accountability Project om ervoor te zorgen dat iedereen die salaris kreeg om Trump te helpen Amerika te ondermijnen, verantwoordelijk wordt gehouden voor wat ze deden. "De Trump Accountability Project website verkondigt zijn intentie om Trump supporters te vernietigen.
Voor meer zie Frontpagemag

Anne Pollard, de ex-vrouw van de Israëlische spion Jonathan Pollard, reageerde vanavond (dinsdag) in een gesprek met Arutz Sheva op geruchten op sociale media dat President Trump heeft besloten dat volgende vrijdag de beperkingen op Jonathan Pollard zullen eindigen. "Ik heb er niets officieels over gehoord, "zegt ze," het is vijf jaar geleden en ik wacht angstig af."
Voor meer zie Israel National News

Volgens een nieuwe peiling willen bijna 8 op 10 Amerikanen dat Saoedi-Arabië het volgende land wordt dat vrede sluit met Israël. 72 procent van de kiezers van Biden zegt dat een Saoedisch-Israëlisch vredesakkoord een topprioriteit moet zijn voor de volgende Amerikaanse president – maar zal Biden het doen?
Voor meer zie All Arab News

Moeten we ons zorgen maken wanneer Biden de relatie met Saudis laat bekoelen? De pro-Israëlische gemeenschap zou zich moeten uitspreken tegen een nieuwe regering die de banden met de Golfstaten en andere landen die vrede met Israël nastreven, gaat aantasten. Engelstalig artikel.
Voor meer zie JNS

Israël, de Soennieten, en de terugkeer van een pro-Iran Witte Huis. De Israëlische media juichen op grootse wijze de nederlaag toe van Israëls beste vriend ooit in het Oval Office en zijn vervanging door de Vicepresident van de meest vijandige Amerikaanse leider in de geschiedenis.
Verder lezen - NL

()  Saoedische luchtverkeersleiders geven een Israir vliegtuig zonder meer toestemming om over Mekka te vliegen, de thuisbasis van het heiligste heiligdom in de Islam. In wat opnieuw een positieve stap lijkt te zijn in de richting van uiteindelijke normalisatie met Saoedi-Arabië, kreeg een Israëlische passagiersvliegtuig toestemming om over Mekka te vliegen om een storm boven de Rode Zee te vermijden.
Voor meer zie United with Israel

Het Ministerie van Defensie heeft een bevel uitgevaardigd dat de Israëli's verbiedt om de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever te bezoeken in een poging om de explosieve toename van het aantal besmettingen onder de Arabische Israëli's te vertragen.
Voor meer zie The Times of Israel

Abdelaziz al-Hassan wilde niet in een overbevolkt kamp wonen nadat hij de oorlog in het noordwesten van Syrië was ontvlucht, dus in plaats daarvan zette zijn familie een tent op in de ruïnes van een Romeinse tempel. Hij, zijn vrouw en drie kinderen behoren tot de bijna een miljoen Syriërs die afgelopen winter hun huizen ontvluchtten tijdens een door Rusland gesteund offensief op het laatste rebellenbolwerk van Idlib in Syrië.
Voor meer zie The Times of Israel

De unieke experimentele F-35i stealth straaljager van de Israëlische luchtmacht, die als testbank zal fungeren voor de geplande aanpassingen van het land, is geland op de basis van Tel Nof Air Force. Dit experimentele F-35i "is de enige in de wereld en uniek voor de IAF", vertelde een bron in de luchtmacht onlangs aan The Jerusalem Post, en voegde eraan toe dat Israël dit vliegtuig wilde, zodat het unieke Israëlische technologie kon integreren en certificeren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Er is weinig kans dat Procureur-generaal Avichai Mandelblit Premier Benjamin Netanyahu een deal zal geven die hem in staat zou stellen een openbaar corruptieproces te voorkomen, zo heeft de Jerusalem Post vernomen, maar als Netanyahu vraagt om een deal, lijkt het zeer waarschijnlijk dat Mandelblit alleen zal instemmen als het een gevangenistijd omvat, ondanks pro forma ontkenning van specifieke voorwaarden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Op dezelfde dag dat Pfizer haar voorlopige resultaten bekendmaakte van Fase 3-proeven met het coronavirus vaccin, verkocht Pfizer CEO Albert Bourla, 62% van zijn aandelen in Pfizer na de stijging van de sluitingskoers van vrijdag van $ 36,40 naar $ 41,94 op maandagmorgen - een 15% stijging, aldus The Guardian.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein: een avondklok wordt serieus besproken. De minister van Volksgezondheid verwijst naar maatregelen die in overweging worden genomen en koelt het vaccin enthousiasme af: "een aanzienlijke hoeveelheid vaccins zal Israël dit jaar niet bereiken.'
Voor meer zie Israel National News

Saudische koning roept op tot een "radicale oplossing" voor de Iraanse agressie in een belangrijke beleidstoespraak De koning van Saoedi-Arabië, Salman, richte zich tot de Shura-Raad van het land, en roept de wereldmachten op een "resoluut standpunt" in te nemen tegen de inspanningen van Iran om haar programma voor nucleaire en ballistische raketten op te bouwen.
Voor meer zie Israelhayom

Joe Biden transitie team omvat verschillende mensen die verbonden zijn met organisaties die gefinancierd worden door de linkse miljardair George Soros.
Voor meer zie Free Beacon

Meer dan 10.000 bevestigde of vermoedelijke doden hebben hun postale stembiljetten in Michigan ingestuurd, volgens een analyse in verkiezingsgegevens van de staat.
Voor meer zie The Epoch Times

Politiek en Hoop. Vandaag de dag hebben veel Republikeinen het gevoel dat ze uit het presidentschap zijn gewerkt door bedrog. Ze zijn ook gefrustreerd omdat het lijkt alsof ze het Huis van Afgevaardigden niet helemaal konden winnen, en dat de Senaat twijfelachtig blijft. Republikeinen deden het goed op het niveau van de staat.
Verder lezen - NL


Woensdag 11 November - 24 Cheshvan

()  Nadat het Amerikaanse farmaceutisch bedrijf Pfizer aankondigde dat zij een 90% effectief coronavirus vaccin onderzoek hebben gemeld, reageerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu door te beloven deze vaccins naar het Israëlische publiek te brengen. Het Ministerie van Volksgezondheid werkt er nu op aan om alle Israëli's te dwingen het corona-vaccin te nemen zodra het komt.
Voor meer zie Israël365news

Wát een week. Aanslagen in Europa, Joe Biden die misschien wel de nieuwe president van de Verenigde Staten gaat worden, na een zeer turbulente verkiezing waarin vermoedelijk fraude heeft plaatsgevonden. Daarnaast zitten we midden in de tweede golf van waanzinnige maatregelen door onze oligarchie en we moeten de hele winter nog door.
Voor meer zie Unravelations

De overheid toont geen interesse in het “plug & play” COVID-19 schip dat binnen een week in Rotterdam kan liggen. Nederlander Roland Brautigam biedt het schip al ruim een maand aan maar hij krijgt enkel afwijzingen van oa. het LCPS, de organisatie waar Ernst Kuipers de scepter zwaait. Vol onbegrip is de schepen-makelaar die woont en werkt in Monaco.
Voor meer zie YouTube

Twee geweldige sprekers, pastor J.D. Farag en pastor Brandon Holthaus, vertellen ons over wat we nu moeten gaan doen, elk op de hun bekende wijze. Zij vertellen ons beiden hetzelfde, de gebeurtenissen in de wereld zullen nu in een stroomversnelling raken. Bent u daarop voorbereid? De Here komt spoedig!
Voor meer zie YouTube

Na de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou je denken, dat het verlies van Trump, die zo ongekend pro-Israël is, ook het verlies van Israël is. Maar tegenwoordig bedoelen rivaliserende Israëlische politieke kampen totaal verschillende dingen met 'pro-Israël'.
Voor meer zie Israel Today - NL

In Israël is 42% van de mensen bang voor een verkeersongeluk, 24% voor een terroristische aanslag en 21% voor Corona in een ondervraging van 505 personen.
Voor meer zie WIN

De tweede komst van Turan. Hij was anti-Armeens. Vermoedelijk een vijand van Rusland, werkte later wel samen met de Russen en kreeg hulp van hen. Zowel het islamitisch expansionisme als het pan-Turkisme (soms ook wel Turanisme genoemd, hoewel de twee termen niet identiek zijn) waren aantrekkelijk voor hem. Hij had grote dromen, van het herleven van het Ottomaanse Rijk of zelfs het creëren van een Nieuw Turkije, van de Balkan tot Centraal-Azië. Deze man was niet de huidige Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, maar Enver Pasha (1881-1922), de Ottomaanse Turkse nationalistische leider, minister van oorlog, en hun sterke man tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Voor meer zie Memri

Biden heeft beloofd om de koers om te keren en contact op te nemen met bondgenoten, in een poging om Washington's macht te herstellen om invloed uit te oefenen op mondiale kwesties, hij is een vrome katholiek en Democraat en heeft onlangs verklaard dat zijn politieke opvattingen overeenkomen met de katholieke sociale doctrine. Hij beloofde zijn verdeelde natie te herenigen en de etterende wonden te helen van het polariseren, hij vroeg zijn aanhangers – op een overtuigende christelijke manier – om "uit te reiken naar een Republikein" tijdens zijn overwinningstoespraak.
Voor meer zie Formiche

Na Joe Biden's overwinning in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, publiceerden de Qatari media veel uitingen van vreugde over de verkiezingsnederlaag van de vertrekkende President Donald Trump. Veel van de schrijvers benadrukten dat ze meer blij zijn met zijn nederlaag dan met de overwinning van rivaal Biden. Zij belasterde Trump en zijn beleid, waarvan zij zeiden dat het de hele wereld zou schaden, en veroordeelden vooral zijn beleid ten aanzien van Qatar, door te zeggen dat hij dit land "verkocht" had aan de rivalen - Saudi-Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein."
Voor meer zie Memri

Iran: De Mullahs vieren (wat ze hopen dat zal zijn) de terugkeer naar hun nucleaire bom. In het begin haalde de Amerikaanse President Donald J. Trump de VS uit het gezamenlijke alomvattende actieplan (JCPOA), algemeen bekend als de Iran nuclear deal, dat Iran nooit ondertekende en dat de weg vrijmaakt voor Iran om kernwapens te hebben.
Verder lezen - NL

()  Ongeveer 16 ziekenhuizen rondom in Israël zullen worden overgeschakeld op aardgas in plaats van olie en andere brandstof als onderdeel van Israël's plan om over te schakelen van vervuilende energiebronnen naar aardgas en zonne-energie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Israëlische leger schoot dinsdag een drone neer van de Hezbollah militante groep van Libanon die het Israëlische luchtruim binnenging. In een korte verklaring zei het leger dat ze het vliegtuig gedurende het incident had gevolgd en dat er geen gevaar was voor Israëlische gemeenschappen of troepen.
Voor meer zie United with Israel

Nieuw rapport werpt licht op de werkelijke omvang van de aanwezigheid van Hezbollah in Zuid-Syrië. "Zij bereiden operationele plannen voor in afwachting van de volgende oorlog," waarschuwde Maj. (res.) Tal Beeri, directeur van de onderzoeksafdeling van Alma, die JNS vertelt dat Hezbollah diep is ingebed in de strijdkrachten van het Syrische leger, met behulp van hun bases om inlichtingen te verzamelen en militaire aanvalsplannen op te stellen.
Voor meer zie JNS

Hooggeplaatste leden van de Blauwe en Witte partij dreigen zich af te splitsen en een oppositie fractie te vormen als minister van Defensie Benny Gantz toegeeft aan Premier Benjamin Netanyahu in hun geschil over de staatsbegroting.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu zou waarschijnlijk een ongekende zesde termijn als premier winnen als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, volgens een nieuwe peiling. In de peiling, die werd gehouden werd vastgesteld dat wanneer er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, het rechtse-religieuze blok, dat momenteel 58 zetels heeft, zou stijgen naar 66 zetels.
Voor meer zie Israel National News

Een 3000 jaar oud versterkt complex is opgegraven in Noord-Israël, het eerste fort dat in de Golan gevonden werd uit het tijdperk van Koning David. De archeologen zijn van mening dat het fort werd gebouwd door het Koninkrijk Geshur, de bondgenoot van Koning David, om de regio te controleren.
Voor meer zie Israel National News

De Democraten hebben nog weer twee jaar langer het Huis onder controle, maar met een erg kleine meerderheid, een bitterzoete finale van de verkiezingen van vorige week, en weinig ruimte geeft voor fouten om hun agenda vooruit te helpen. Ze staan nu op 218 zetels waar er misschien nog een paar bij kunnen komen maar het is minder dan de huidige 232 zetels.
Voor meer zie Ynet

Op dinsdag waren de MKs van de gezamenlijke Arabische Lijst verbaasd toen Netanyahu op uitnodiging van Mansour een vergadering bijwoonde van een Knesset-comité dat werd opgericht om de criminaliteit in de Arabische sector van Israël te beperken. Netanyahu's aankomst onderstreept de geschillen tussen de verschillende Arabische Knesset facties.
Voor meer zie Israelhayom

Bidens stem, Obama's optreden? Barack Obama gelooft dat hij zijn laatste woord in de Amerikaanse politiek nog niet heeft gezegd. Hij kan de overwinning van Biden dan ook zien als een kans om zijn progressieve agenda, zowel op het binnenlandse als op het buitenlandse beleid, nieuw leven in te blazen. Dit kan grote gevolgen hebben voor de regio van het Midden-Oosten.
Verder lezen - NL

Bijbelcodes laten zien dat de verkiezingen in de VS momenteel vastlopen - hoe het kan leiden tot de eindtijd-apocalyps. Een rabbi die zich verdiepte in de geheime codes van de Thora, ontdekte dat de huidige verkiezingscrisis in de VS wordt onthuld met verwijzingen naar de negatieve spirituele krachten die de linkervleugel voeden en die geworteld zijn in de val van de Hof van Eden.
Verder lezen - NL


Dinsdag 10 November - 23 Cheshvan

()  De kernwapenovereenkomst met Iran staat hoog op de prioriteitenlijst van Joe Biden, vertelde de voormalige hoge Obama ambtenaar Amos Hochstein aan Israël Channel 12 op zondag. "De nucleaire overeenkomst met Iran heeft een zeer hoge prioriteit," zei Hochstein.
Voor meer zie WIN

Wat zal Trump voor Israël doen in zijn laatste weken? Het is bijna traditie geworden, dat een vertrek­kende Amerikaanse president een laatste, gedurfde stap zet jegens Israël, ofwel een verklaring aflegt, een nalatenschap veilig stelt of zelfs het beleid van zijn opvolger in het Midden-Oosten inperkt.
Voor meer zie Israel Today - NL

Vrijdag preek van Mohammad-Hassan Aboutorabi Fard in Teheran: het maakt niet uit wie de Amerikaanse regering vormt; de toekomst van de regio heeft geen plaats voor Israël, deze huurlingen heersers.
Voor meer zie Memri

Het Russische Sputnik V coronavirus vaccin is het eerste vaccin dat voor registratie in Israël wordt voorgesteld, Zeev Rotstein, de CEO van het in Jeruzalem gevestigde Hadassah Medical Center heeft dit aangekondigd. "Omdat we weten dat alle [Russische] proeven op een correcte manier worden uitgevoerd, volgens de normen, hebben we alle informatie over het vaccin gevraagd om het aan het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid te presenteren om het vaccin in Israël te registreren. Het Russische Spoetnik V-vaccin is het eerste vaccin dat voor registratie in Israël wordt aangeboden", zei Rotstein.
Voor meer zie JOL

President Trump kan een beroep doen op de Opstand Wet of het Veertiende Amendement om een illegale binnenlandse opstand of coup poging tegen de Verenigde Staten op te zetten. De massale, schaamteloze verkiezingsfraude van de corrupte Democraten was een poging tot een verkiezingscoup, en het bewijs is overweldigend. Trump maakt zich klaar om ofwel de Opstand wet aan te kondigen ofwel het Veertiende Amendement in te roepen om de stemmen van het Electoral College te schrappen uit staten die openlijk rebelleren tegen de Verenigde Staten. Beide opties vereisen het ontslaan van Mark Esper (wat hij net deed) en het plaatsen van patriotten met de leiding over de nationale defensie. Deze actie geeft nu aan dat Trump waarschijnlijk van plan is om het leger in te zetten om de republiek te verdedigen en de binnenlandse vijanden neer te halen die het proberen te vernietigen.
Voor meer zie NaturalNews

Te midden van de gevechten tussen Azerbeidzjan en Armenië stellen de Turkse Dailies "de Turkse NAVO" voor: "de Turkse staten moeten zich verenigen." Turanisme, ook wel pan-Turanisme en pan-Turkisme genoemd, is een politieke filosofie waarvan de aanhangers streven naar het verenigen van de Turkse volkeren in de wereld, die voornamelijk in Turkije, de Kaukasus en Centraal-Azië leven. Hoewel de oorsprong van het idee van een taalgroep, en daarmee van een nationale groep, die deze volkeren verenigt, kan worden getraceerd naar een groot filosoof en wiskundige Gottfried Wilhelm Leibniz uit het verlichtings tijdperk, begon het idee zich te verspreiden onder Ottomaanse militaire officieren en elites die in het Keizerrijk Duitsland woonden in de jaren 1870. De kwestie van de precieze rol van dit idee in het beleid en de filosofie van Mustafa Kemal Atatürk, oprichter van de Republiek Turkije, is een onderwerp van discussie, maar een deel van de politiek en retoriek van de Turkse President Recep Tayyip Erdoğan en zijn heersende AKP weerspiegelt de pan-Turanistische invloed.
Voor meer zie Memri

Is Biden de wederkomst van Obama? Voormalig ambassadeur Oren zegt dat Israël er klaar voor moet zijn. In een interview zondag met Arutz 7, zei de voormalige Israëlische ambassadeur bij de VS, Michael Oren dat een Biden-regering meer zal lijken op die van Obama dan op die van President Trump.
Voor meer zie WIN

Twee Palestijnse tieners werden gearresteerd en beschuldigd van terroristische misdrijven nadat werd ontdekt dat ze waren gerekruteerd door de terreurgroep Hamas in Gaza om aanvallen uit te voeren tegen Israëli's in het gebied ten zuiden van Jeruzalem, zei de Algemene Veiligheidsdienst maandag.
Voor meer zie WIN

Waar Amerika nu staat. De drang van Trump-kiezers om te protesteren tegen het aantal stemmen is gemakkelijk te begrijpen. De wijdverbreide angst dat de Democraten werken aan het vervalsen van de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen groeit met elk nieuwsbericht.
Verder lezen - NL

()  2020 censuur: US Cyber Command zet NTEB op de lijst van "extremistische sites" en blokkeert militair personeel om toegang te krijgen tot deze pagina's. Predikt NTEB extremisme zoals het Amerikaanse cybercommando zegt? Eigenlijk wel. Wij zijn extreem in onze verklaring dat er geen redding is voor iemand, op enig moment, buiten het vergoten bloed van Jezus Christus. Inclusief de mensen bij ons Cyber Command.
Voor meer zie Now The End Begins

Saeb Erekat, een Palestijnse diplomaat die tientallen jaren onderhandelingen met Israël heeft gevoerd, is overleden op de leeftijd van 65 jaar als gevolg van complicaties van het coronavirus, het Israëlische ziekenhuis waar hij is opgenomen zei dit vandaag.
[ De Erekat familie afstamming ligt in de Husseiniya en Rashadiyah regio in het zuiden van het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië. Sommigen van hen migreerden naar Palestina naar een gebied genaamd Abu Dis dorp, ten oosten van Jeruzalem." wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Het slachtoffer de schuld geven: Theo van Gogh, Charlie Hebdo, en het einde van de vrije meningsuiting. Terwijl moslimextremisten de kelen doorsnijden van hen die bidden, beschuldigen de NYT en anderen de Fransen van falende islamitische immigranten.
Verder lezen - NL

Israël heeft problemen met de Democraten en het moet snel handelen. Netanyahu krijgt de schuld voor het verpesten van de betrekkingen met de Democratische Partij zegt een lid van de rechtse kant. .... Biden, zou een veterane vriend van Israël kunnen zijn. Maar, voegde hij eraan toe, de voormalige vice-president zou ook gemakkelijk af te schilderen zijn als het tegenovergestelde indien nodig. ....Israël zou nog steeds een diepgeworteld probleem hebben met de regering-Biden. Dit is niet omdat Biden of verkozen Vice-President Kamala Harris anti-Israël zijn, maar vanwege iets dieper – een institutioneel probleem dat Israël heeft met de Democratische Partij.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Auteur, en radio persoonlijkheid Mark Levin, gastheer van de Mark Levin Show, reageerde op de persconferentie van voormalig VP Joe Biden naar aanleiding van de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Pfizer Covid-19 vaccin. "Joe Biden is echt een ambulancejager", schreef Levin op Twitter: "hij had niets te maken met het vaccin dat op het punt staat voor het publiek beschikbaar te worden gesteld, hij had niets te maken met het productieproces dat al aan de gang is, en hij had niets te maken met het distributieproces dat is ingesteld, allemaal op voortreffelijke wijze ingesteld door President Trump en zijn team."
Voor meer zie Israel National News

Iran's mullahs vieren in wat ze hopen terug te kunnen keren naar hun nucleaire bom. Het Iraanse regime heeft de mogelijke overwinning van voormalig Vice-President Joe Biden bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen met spanning aangekondigd en viert dat de volgende Amerikaanse regering, naar zij hopen, die van de Democratische Partij zal zijn. De Iraanse autoriteiten zien zelfs de kans dat Biden het Witte Huis overneemt als een duidelijke overwinning voor Teheran.
Voor meer zie WIN

Armenië en Azerbeidzjan ondertekenden begin dinsdag een door Rusland gesteund staakt-het-vuren, in het wekenlang gevecht in de autonome regio Nagorno-Karabach.
Voor meer zie I24news

In reactie op de beslissing van AG Barr, meldt NYTime dat Richard Pilger - die toezicht houdt op verkiezingsfraude onderzoeken - ontslag neemt en schrijft: "Ik heb kennis genomen van het nieuwe beleid en de gevolgen ervan... Ik moet helaas ontslag nemen als directeur van de afdeling Verkiezingsdelicten." Is het niet vreemd dat de man die belast is met het onderzoek naar kiezersfraude liever ontslag neemt dan dat hij zijn werk doet?
Voor meer zie Zero Hedge

YHWH's boodschap geschreven in je DNA. Het DNA bestaat uit 4 elementen: waterstof, stikstof, zuurstof, koolstof, samen vormend Y-H-W-G. Koolstof is wat ons fysieke en aardse wezens maakt. Als koolstof wordt vervangen door stikstof, hebben we allemaal kleurloze, reukloos en onzichtbare gassen! Zij vormen de letters Y-H-W-H, wat de naam van God is.
Verder lezen - NL


Maandag 9 November - 22 Cheshvan

()  Ilhan Omar beschuldigt Israël van "etnische zuivering" van een niet bestaand Palestijnse "dorp". De Israëlische waarnemer Regavim zei donderdag dat het vermeende dorp Khirbet Humsa niet echt bestond en werd opgericht in het kader van een al lang bestaande poging van de Palestijnen om land in te nemen dat onder Israëlische controle zou staan.
Voor meer zie WIN

Christenen voor Israël halen 140 jongeren uit Oekraïne naar Israël iets wat hun droom laat uitkomen, ondanks alle reisbeperkingen die er zijn. De logistieke inspanning achter deze groep Joden die Aliyah (emigreren naar Israël) maken is een gigantische taak. Zeventien medewerkers van Christenen voor Israël coördineren de reis, in nauwe samenwerking met het Joodse Agentschap en Keren Hayesod uit Israël. Paspoorten, medische tests, bagage, vliegtickets en natuurlijk gezichtsmaskers.
Voor meer zie Israël365news

De democraten in Washington DC en Hollywood beginnen te eisen dat alle Trump-supporters 'gearresteerd en verbrand' worden. Democraten vertellen u graag hoe zij de partij van "vrede en diversiteit" zijn, maar dat is helemaal niet waar. De Democratische Partij van 2020, eigenlijk niets meer dan radicale socialisten, die zich gedragen als fascisten en roepen om "volledig communisme," zijn zo vol haat dat ze er letterlijk in stikken. Als Joe Biden wint, komen ze achter je aan, met een woede die van de duivel zelf komt.
Voor meer zie Now The End Begins

Het is een gedocumenteerd feit dat verschillende computer software programma's zoals Hammer, Scorecard en Dominion werden gebruikt om zo de stijgende trend door ontvangen stemmen naar Joe Biden te veranderen. In Michigan werden bijvoorbeeld 6.000 stemmen uitgebracht voor Donald Trump aan Joe Biden gegeven, toen de glitch werd ontmaskerd, de stemmen terugkeerden naar Trump. Maar dat is slechts één district in Michigan, er zijn er nog 46 die niet zijn onderzocht.
Voor meer zie Now The End Begins

De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft zondag een beroep gedaan op de gekozen president van de VS, Joe Biden tot het "verbeteren" van de betrekkingen tussen de PA en Washington, die tijdens President Donald Trump's ambtstermijn instortten.
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu: ik kijk uit naar de samenwerking met de regering-Biden om de speciale alliantie tussen de VS en Israël verder te versterken. President` Rivlin: ik twijfel er niet aan dat onze speciale betrekkingen en veelzijdige samenwerking in de toekomst zullen blijven bloeien en groeien.
Voor meer zie Israelhayom

Amerika staat de nieuwe wereldorde in de weg en moet als zodanig uit de weg worden geruimd. Waar jullie nu naar kijken is dat onze gekozen leiders deze natie verraden en de overige pijlers waarop het staat neerhalen, schrijft NTEB.
Voor meer zie Now The End Begins

Een bekende rabbijn Yoel Schwartz merkte op dat er een impliciete verbinding is tussen de Amerikaanse verkiezingen en de zondvloed van Noach, de verbinding die werd benadrukt door het toevallige en dramatische begin van het regenseizoen in Israël. Volgens de rabbi staan de VS op een kruispunt, met een mogelijk pad dat leidt tot een essentiële Ezau rol in de uiteindelijke verlossing, terwijl het andere pad leidt tot een veel donkerdere realiteit.
Voor meer zie Israël365news

Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid test drie Israëlische burgers die onlangs terugkwamen uit Denemarken, op verdenking dat ze besmet waren met een nieuwe mutatie van het coronavirus.
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnen eisen een boycot van Israël en vragen Israël vervolgens om hun levens te redden. Bijzonder schokkend is het feit dat Erekat werd opgenomen in een Israëlisch ziekenhuis voor de beste medische behandeling, en dat op een moment dat de Palestijnse regering de gewone Palestijnen een toestemming ontzegt om naar Israëlische ziekenhuizen te gaan.
Verder lezen - NL

()  Er kan veel gedaan worden in 72 dagen. En Premier Benjamin Netanyahu is waarschijnlijk al begonnen te denken over wat hij zou willen vragen aan de vertrekkende Amerikaanse President Donald Trump voordat Joe Biden naar het Witte Huis verhuist op 20 januari 2021.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse Sjeik Issam Amira, die een preek hield over de moord op een leraar in Frankrijk welke hij prees, werd door de politie van Israël verboden om naar de Tempelberg in Jeruzalem te komen, zei een Israëlische waarnemer op zondag.
Voor meer zie United with Israel

Arab affairs observer zegt, terwijl Biden de tweestatenoplossing en de Iraanse nucleaire deal steunt, dat hij geen haast zal hebben om de vredesbesprekingen te hervatten. "We zullen een reeks processen zien om, laten we zeggen, Abbas weer groot te maken" – om hem nieuw leven in te blazen," zei Shimrit Meir, een waarnemer van Arabische zaken, t.a.v van de inspanningen van president Joe Biden namens de Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas.
Voor meer zie WIN

We weten nu dat covid-19 werd ontworpen en vrijgelaten om blokkades en stemmen per post door te drukken, waardoor Democraten de verkiezingen volledig konden verstoren met een bedrog in hun weg naar de geclaimde overwinning. Covid was altijd een wapen van de deep state globalisten, en het had ook het voordeel van het doorduwen van een verplichte vaccin naleving over de hele wereld. Geen wonder dat Bill Gates nu zo opgewonden is.
Voor meer zie NaturalNews

De Covid-19 reis naar de globalisering van de wereld is begonnen. Covid-19 is geen complottheorie maar tot in detail gepland. Dit plan is de afgelopen decennia ontwikkeld en wordt vanaf 2020 in een stappenplan in de praktijk gebracht.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

In een lang gesprek met de media besprak de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh de kwestie of Iran opnieuw zou onderhandelen over de Iraanse Deal van 2015. Iran verwijt de VS het schenden van de overeenkomst en VN-resolutie 2231 waarin het is vastgelegd, en zei dat Amerika daar verantwoordelijk voor moet worden gehouden, ongeacht of er een nieuwe regering aan de macht komt. De VS hebben de overeenkomst met Iran in 2018 verlaten en Iran heeft een aantal van zijn verplichtingen inzake het aanleggen van voorraden verrijkt kernmateriaal verbroken. De deal kan niet worden heropent.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran heeft geprobeerd de Arabische buren te benaderen, waarbij de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif hen waarschuwde dat Trump over zeventig dagen zal vertrekken, maar dat het Iraanse regime voor altijd zal blijven." "Hij drong er bij hen op aan te beseffen dat "wedden op buitenstaanders om veiligheid te bieden nooit een goede gok is." Iran bood hen een opening, een boodschap: verschuif en voeg je bij ons of lijd in de toekomst – de VS zullen jullie niet beschermen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zal naar verwachting volgende week een bezoek brengen aan Israël, mogelijk ook een bezoek brengen aan andere staten in de regio. Het plan om nieuwe sancties op te leggen aan de Islamitische republiek Iran wordt naar verluidt gecoördineerd met Jeruzalem en de Golfstaten.
Voor meer zie Israelhayom

De Turkse minister van Financiën Albayrak treedt af nadat de Turkse Lira met 30 procent in waarde is gedaald. Onder zijn benoeming is de Lira 45% in waarde gedaald ten opzichte van de dollar.
Voor meer zie Al Arabiya English

Advocaat Sidney Powell beweert dat haar team 450.000 stembiljetten heeft gevonden ... met alleen stemmen voor Biden zonder kieskeuze. Powell suggereert dat dit aantal stembiljetten verdacht is, en een indicatie in een deel van" schandelijke fraude" waarvan ze zegt dat het de verkiezing keerde naar Biden.
Voor meer zie The Post Millennial

Rabbi: Trump zal aan de macht blijven om te vechten als het koninkrijk beschreven wordt door Daniël. Rabbi Isser Zalman Weisberg, een rabbijn in Machon Mishne Thora, die een volgeling is van de Chabad tak van het Hassidische Jodendom, gaf commentaar op de nog steeds onzekere uitkomst van de presidentsverkiezingen
Verder lezen - NL

Daniel 12:1-13 — Het licht zal helder schijnen uit de duisternis. Daniël hfst. 10 tot 12 heeft alles te maken met het woord dat Daniël in hfst. 10:1-14 werd geopenbaard: de boodschap in dat woord is waar, en hij zag een groot leger; en het had te maken met zijn volk in de laatste dagen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina