Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 12 November - 8 Kislev

Citaat: "Het is nu zover met het Nederlandse volk dat wanneer Hugo de Jonge zegt dat Sinterklaas bestaat, de helft van Nederland z'n schoen gaat zetten.".

()  Een Israëlisch koppel dat in Turkije werd vastgehouden voor het fotograferen van het paleis van de Turkse president Recep Tayyip, zal vrijdag naar Israël worden uitgewezen, na een rechtszitting in Istanbul, vertelde hun advocaat aan Hebreeuwse media. Het tweetal, beiden buschauffeurs van Egged in de 40, werd gearresteerd nadat de vrouw tijdens een veerboottocht het paleis van Erdogan had gefilmd, waarschijnlijk niet wetende dat dit illegaal was.
Voor meer zie The Times of Israel

Pastor JD spreekt over hoe Bijbelprofetie het broodnodige effect heeft van het los moeten laten van de steeds strakkere greep op ons leven in deze gevallen wereld.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Vaccin-paspoorten maken elke samenleving in een dystopische nachtmerrie veranderd, waardoor niet-gevaccineerde mensen gedwongen worden om als vluchtelingen te leven, niet in staat om boodschappen, brandstof, medicijnen of zelfs kleding te kopen, omdat zij van bijna elke detailhandelszaak geweerd worden. Ze worden ook geweerd uit banken, bibliotheken en universiteiten, zodat ze geen toegang hebben tot financiële diensten en hoger onderwijs.
Voor meer zie NaturalNews

De mensheid heeft een wereldwijde reset nodig omdat de onrechtvaardige wereld van voor de pandemie het niet waard is om naar terug te keren, zo beweerde paus Franciscus maandag. In een boodschap aan het Parijse Vredesforum schetste de paus een triest beeld van een wereld van voor het coronavirus, gedomineerd door corruptie, oorlog en kapitalistische onderdrukking.
Voor meer zie Breitbart

Nieuwe informatie over Lapid's zwager en schoonzus doet vragen rijzen over zijn mogelijke banden met christelijke missionarissen. Alternatief premier en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid kwam deze week onder vuur te liggen voor het benoemen van de zus van zijn vrouw, Keren Eileil, op een prominente positie in de Raad van Bestuur van Keren Kayemeth LeIsrael - Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF). Het verzet tegen de benoeming heeft Eileil ertoe gebracht ontslag te nemen uit de functie, samen met een stap terug uit haar rol in Lapid's politieke partij Yesh Atid.
Voor meer zie World Israel News

Het jaar waarin het nucleaire programma van Iran topprioriteit wordt voor de Israëlische luchtmacht. Terwijl Iran de verrijking van uranium versnelt, versterkt Israël zijn eigen militaire aanvalsplannen. Het jaar 2022 zal het jaar zijn waarin de Israëlische luchtmacht haar lange-afstandsaanvalscapaciteiten tegen de sites van het nucleaire programma van Iran bovenaan haar prioriteitenlijst plaatst.
Voor meer zie JNS

“Hoe lang zullen de gevaccineerden leven?” Het antwoord van de uitvinder van grafeenoxide zal je doen gruwelen.
Voor meer zie Frontnieuws

Nieuwsbrief van Karen en Yair Strijker. Israel is een volk wat herinnert en herdenkt. De Kristalnacht van 9 op 10 november 1938 is een herinnering aan de kwetsbaarheid van het Joodse volk in Europa door de eeuwen heen. De haat naar Joden kwam in het verleden steeds op als een uitbarstende vulkaan.
Voor meer zie Nieuws vanuit Shomron

Het wordt steeds gekker: Aangezien in Oostenrijk naar verluidt ongeveer 64% van de bevolking is ingeënt, besloot een bordeel in de hoofdstad van het land een stimulans aan te bieden om het vaccinatieniveau te verhogen: door een "saunaclub" van 30 minuten aan te bieden met een "dame naar keuze" indien in hun vestiging werd ingeënt.
Voor meer zie Redvoice

Waarom Iran geen oorlog kan riskeren. De Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) vertelde onlangs aan de staatsmedia in Teheran dat ze een nieuwe operatie zouden onthullen die Iraniërs die het regime steunen trots zou maken.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 12 november 2021. Lofprijzing:het profetische gedeelte van de Sabbat bevat een profetie over de opstanding van Jesjoea: Hosea. 13:14a.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

()  Israel Aerospace Industries (IAI) heeft donderdag een groep van nieuwe elektronische oorlogsvoeringssystemen (EW) onthuld die een reeks bedreigingen kunnen bestrijden, waaronder UAV's, schepen, raketten en radarsystemen. De Scorpius-familie van systemen scant de hele omgeving op doelwitten en zet nauw gerichte bundels in om meerdere bedreigingen in het elektromagnetische spectrum te verstoren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Drie hoge ambtenaren van het spionagebureau Mossad hebben ontslag genomen over beslissingen van de nieuwe directeur van de organisatie, David Barnea, volgens een donderdag gepubliceerd rapport. De ontslagnemingen vonden plaats in de afgelopen weken, meldde Channel 13. Barnea nam in juni de leiding over van de inlichtingendienst van Yossi Cohen.
Voor meer zie The Times of Israel

Staat Arazim - de naam van het industriegebied dat wordt gedeeld door Israël en Gaza - zal dat echt op het punt staan om te gebeuren? Maariv vernam dat in de afgelopen weken een belangrijke planningsfase werd voltooid waarin de haalbaarheid werd onderzocht van de oprichting van een industriegebied - op Israëlisch grondgebied, in de buurt van de ruïnes van het industriegebied Erez, dat Israël in 2004 sloopte vóór de terugtrekking uit de Gazastrook.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Libanese regeringsfunctionarissen hebben geen gevoel van urgentie en nemen geen verantwoordelijkheid voor een economische crisis die de bevolking "meedogenloos verarmd" heeft, vertelde een onafhankelijke gezant van de Verenigde Naties in een interview aan Reuters. "Ik ben zeer getroffen door het feit dat dit een staat is die, als het nog niet mislukt is, aan het mislukken is en dat de noden van de bevolking nog steeds niet worden aangepakt," zei Olivier De Schutter, speciale VN-rapporteur voor extreme armoede en mensenrechten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël gaf Palestijnse Autoriteit 500 miljoen shekel extra. Ondanks eerdere belofte maakt minister van Defensie Gantz een half miljard shekel over aan de Palestijnse Autoriteit - naast de gebruikelijke fondsen. Israël heeft honderden miljoenen shekels vrijgegeven voor de Palestijnse Autoriteit (PA), om te worden gebruikt om de salarissen van terroristen te betalen - in strijd met de wet en ondanks beloften van minister van Defensie Benny Gantz (Blauw en Wit) dat hij zoiets niet zou doen.
Voor meer zie Israel National News

Israël moet een moderne definitie van "jood" aannemen om immigratiefraude te stoppen. De leiders van de Ethiopische gemeenschap in Israël waarschuwen al jaren dat de meesten die Aliyah maken uit het Oost-Afrikaanse land niet Joods zijn; om dit probleem aan te pakken, moet Israël niet alleen definiëren wie Joods is, maar ook wie dat niet is.
Voor meer zie Ynet

IDF-functionaris zegt dat marineoefening met VAE, Bahrein, VS een 'directe boodschap' aan Iran is. Vijfdaagse oefening moet maritieme en militaire samenwerking tussen Jeruzalem, Washington en twee Golfstaten versterken tegen Iraanse verschansing in de regio; "Het is veel handiger om op zee samen te werken", voegt functionaris toe.
Voor meer zie Ynet

Ten minste drie mensen werden gedood en 15 gewond op vrijdag door een explosie in een moskee in de onrustige Afghaanse provincie Nangarhar, vertelde een ziekenhuis ambtenaar aan AFP.
Voor meer zie Al Arabiya English

Verrassing! Kijk Bill Gates onthult waarheid over COVID shots. 'We hadden geen vaccins die de overdracht blokkeerden.' Bill Gates, al heel lang een voorvechter van vaccins, hoewel hij geen arts is, heeft nu openlijk toegegeven dat de mRNA-prikken die tegenwoordig worden gebruikt, niet helpen om overdracht te voorkomen.
Voor meer zie WND

Moedeloos van de huidige ontwikkelingen? Lees deze Midrasj vertelling.
Voor meer zie Radio Israel

De profetie van Ezechiël 34 gebeurt nu voor onze ogen. Een rabbi die onlangs bekendheid heeft gekregen voor het bestrijden van wat velen 'medische tirannie' noemen, heeft onlangs een artikel gepubliceerd waarin hij het huidige "globalistische plan" uitlegt door de bril van de Bijbel.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 9: De Paul Bennewitz Affaire. Gevallen zoals de 'Paul Bennewitz affaire', waarbij een zakenman wiens bedrijf apparatuur leverde aan de Amerikaanse luchtmacht, nep-informatie kreeg van een agent van het Air Force Office of Special Investigations om hem ervan te overtuigen dat de Aarde werd gekoloniseerd door buitenaardse wezens die werkten vanuit een ondergrondse basis in de buurt van Dulce, New Mexico, benadrukken alleen maar de invloed die de inlichtingengemeenschap de laatste zeventig jaar heeft gehad op het UFO-fenomeen.
Verder lezen - NL
Het komende Grote Waanidee - Deel 10: De Negen... en andere 'goden uit de ruimte. Zonder twijfel is Star Trek een van de meest invloedrijke entertainment franchises in de geschiedenis geweest. Kirk, Spock, McCoy, Scotty, en anderen zijn iconische personages die over de hele wereld worden herkend.
Verder lezen - NL


Donderdag 11 November - 7 Kislev

Citaat: Onze regering heeft wel een lastige taak: Ze moeten de ongevaccineerden overtuigen dat het vaccin werkt, zodat ze zich laten vaccineren en ze moeten de gevaccineerden ervan overtuigen dat het vaccin niet werkt en ze daarom een booster prik moeten halen.

()  VS werkt aan plan om een Palestijnse eenheidsregering te vormen. De Israëlische regering heeft nog geen standpunt bepaald over het voornemen van de VS om de Palestijnse groeperingen te verenigen en stabiliteit te brengen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.
Voor meer zie Israelhayom

"Zoals veel afgevaardigden weten, hebben de Verenigde Staten onder president Biden aangekondigd dat zij hun financiële steun aan de UNRWA zullen hervatten," verklaarde plaatsvervangend ambassadeur Mills. De Amerikaans-Israëlische banden kregen een klap in de Algemene Vergadering van de VN toen de regering-Biden zich dinsdag onthield van een stemming over een resolutie die het "recht" op terugkeer voor Palestijnse vluchtelingen opnieuw bevestigt. De Algemene Vergadering stemt elk jaar over dezelfde niet-bindende resolutie, waarin steun wordt betuigd aan de zogenaamde vluchtelingen. Tijdens het presidentschap van Donald Trump stemden de VS tegen deze resoluties. De onthouding van Biden ligt in de lijn van de onthoudingen van de VS tijdens de ambtstermijn van Barack Obama.
Voor meer zie United with Israel

De-carbonisatie: Terraformering van planeet Aarde is nu aan de gang... gigantische machines worden geïnstalleerd in Iowa om "levensmoleculen" (CO2) uit de atmosfeer te zuigen om zo de wereldwijde gewassen te laten mislukken.
Verder lezen - NL

Jan Markell spreekt met pastor Brandon Holthaus over The Great Reset en de huidige toestand in de wereld en zij bekijken dit vanuit Bijbels Profetisch perspectief.
Voor meer zie The importance of 2021 - NL ondertiteling

Unravelation heeft in de afgelopen maanden een veelheid van afkortingen besproken, op het verwarrende af. SDG's, CBDC's, UBI's, etc. Toch zijn dit belangrijke begrippen o​m de wereld goed te kunnen duiden. Ook dit begrip is er weer zo een; Environmental, Social & Governance (ESG). Het heeft een hoog buzzwoord-gehalte, maar heeft er wel voor gezorgd dat de wereld er al vanaf 2020 drastisch anders uit begon te zien. Hoe dat precies werkt? Laten we bij het begin beginnen.
Voor meer zie Unravelations

Mensen die verkeerde informatie over Covid-19-vaccins verspreiden, zijn "criminelen" en heeft "miljoenen het leven gekost", zei Albert Bourla, CEO van Pfizer, dinsdag. Bourla zei verder dat je alleen "je leven terugkrijgt" als je instemt met zijn Pfizer vaccinatie. "Het enige wat tussen de nieuwe manier van leven en de huidige manier van leven staat, is eerlijk gezegd de aarzeling om te vaccineren," zei hij.
Voor meer zie CNBC

De decarbonisatie terravorming van de planeet Aarde is nu aan de gang. Er is reeds een nieuw project gelanceerd dat in vijf Amerikaanse staten megamachines zal installeren om "levensmoleculen" uit de atmosfeer te oogsten in een poging om de fotosynthese uit te schakelen en de voedseloogst wereldwijd te doen mislukken, waardoor de menselijke beschaving zal worden vernietigd.
Verder lezen - NL

Spaanse "humanitaire" activiste geeft toe fondsen te werven die gebruikt worden voor operaties van de PFLP. Juana Ruiz Rashmawi bekend dat Health Work Committees, waar zij werkte, een van de civiele wapens van de PFLP is. Deze organisatie was door Israël tot een terroristische organisatie verklaart.
Voor meer zie Israel National News

Hoe weinig de maatregelen helpen is te zien in het bewijs wanneer in Californië met de meest strenge maatregelen daar de Covid gevallen zich verdubbelen t.o.v. de gevallen in Florida zonder veel maatregelen, alhoewel ze vlak naast elkaar liggen, en beide met veel toeristen en illegale emigranten.
Voor meer zie Gateway

()  Een wetsontwerp tot vaststelling van de termijnen voor de functie van premier, waardoor een premier niet langer dan acht jaar in totaal in functie kan zijn, zal zondag ter stemming worden gebracht, zo heeft minister van Justitie Gideon Sa'ar donderdag bekendgemaakt.
Voor meer zie The Times of Israel

Assad-regime zou een Iraanse commandant schuwen vanwege een bijna beginnende oorlog met Israël. Saoedisch nieuwskanaal zegt dat hoofd Quds Force in Syrië beschuldigd wordt van "grote schending van de Syrische soevereiniteit" na aanvallen op Amerikaanse troepen, het plaatsen van Iraanse wapens op niet-goedgekeurde plaatsen. Mustafa Javad Ghafari is ook "uitgesloten" over een reeks acties die hij ondernam die door dictator Bashar Assad werden gezien als "een belangrijke schending van de Syrische soevereiniteit op alle niveaus," aldus AlHadath, een Saoedisch televisienetwerk dat door Al Arabiya wordt geëxploiteerd. Het rapport zei dat Ghafari "tegen de instructies in" een aantal activiteiten tegen de Verenigde Staten en Israël leidde die bijna leidden tot de intrede van Syrië in een ongewenste regionale oorlog, waaronder de aanval op Amerikaanse doelen in Syrië op 20 oktober door door Iran gesteunde milities."
Voor meer zie The Times of Israel

Amir Ali Hajizadeh, commandant van de luchtmacht van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), heeft donderdag gewaarschuwd dat als Israël een conflict begint, het door Iran zal worden "vernietigd", aldus Iraanse media. "De ambtenaren van het Zionistische regime weten dat zij de initiatiefnemers kunnen zijn, maar het einde is met ons; het einde van dit werk is de vernietiging van het Zionistische regime, en als zij ons een excuus geven, zullen zij na deze periode niet meer te zienzijn, en hun vernietiging zal zeker historisch zijn," voegde de commandant eraan toe.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Maansverduisteringen zijn een van de meest ontzagwekkende gebeurtenissen aan de hemel, en op 19 november zullen veel mensen over de hele wereld getuige zijn van een gedeeltelijke verduistering. Slechts twee weken later, op 4 december, zal er een totale zonsverduistering zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran verplaatst zijn troepen naar Russische bases om de Israëlische aanvallen in Syrië te ontlopen. Nu de Syrische president Assad steeds meer gefrustreerd raakt over de aanwezigheid van Iran in Syrië, gaan de Iraniërs het Israël moeilijker maken om hun troepen en bezittingen in het land aan te vallen. De luchtaanvallen in Syrië vormen nu een grotere uitdaging voor de pogingen van Teheran om zich in het land te vestigen, meer dan in het verleden.
Voor meer zie Israel National News

Hoge Libische ambtenaren: Libië wil normalisatie met Israël. Generaal Khalifa Haftar, de belangrijkste presidentskandidaat van Libië is, zegt dat hij de banden met Israël wil normaliseren en dat hij zich daarvoor zal inzetten indien hij tot president wordt verkozen.
Voor meer zie Israel National News

Twaalf Joden uit Brooklyn, die Syrië decennia geleden verlieten, bezochten onlangs Damascus met de toestemming en zelfs onder aanmoediging van het Assad-regime. Sociale media plaatsten documentatie van hen terwijl ze rondhingen in een lokaal restaurant in de Syrische hoofdstad. ....Ze werden verwelkomd door de bewoners. "Iedereen begreep uit onze taal dat we Syrische Joden zijn, iedereen herinnerde zich ons," zei hij. "We gingen naar winkels in elk gebied. Ze kenden ons en zeiden tegen ons - 'Welkom,' dit is jullie land, waarom komen jullie niet terug? Kijk wat er met het land is gebeurd, kom alsjeblieft terug."
Voor meer zie Israel National News

Politiek of onderonsjes. Altijd partij kiezen. Neutraliteit helpt de onderdrukker, nooit het slachtoffer. Zwijgen moedigt de kwelgeest aan, nooit de gekwelde. Eli Wiesel. Holocaust-overlever en professo. Het antwoord van Elie Wiesel toen hem gevraagd werd waarom hij zich over politiek uitspreekt.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 8: De regering en ET. Ons doel bij het schrijven van deze serie is niet om de gekke sektes te documenteren die zijn ontstaan sinds het begin van het moderne UFO tijdperk in 1947. Er zijn er genoeg, en eerlijk gezegd zijn ze zo voor de hand liggend dat u, als kritische lezer, ons niet nodig hebt om u te vertellen hoe ver ze van de werkelijkheid afstaan.
Verder lezen - NL


Woensdag 10 November - 6 Kislev

()  Taliban ziet de VS-terugtrekking uit Afghanistan als vervulling van Islamitische eindtijdprofeet met betrekking tot Khorasan, Jeruzalem. Velen in het Westen zien de terugtrekking van de VS uit Afghanistan als een geopolitieke ramp en een epische tragedie voor de achterblijvers onder Taliban-regime.
Verder lezen - NL

De Jordaanse professor Ahmad Nofal vroeg zich af waarom "grote" Arabische landen de Palestijnse eis voor een verontschuldiging en compensatie van Groot-Brittannië voor de Balfour-verklaring niet omarmen. ...Nofal legde uit dat Groot-Brittannië de dood van "honderdduizenden" Palestijnen heeft veroorzaakt en de ontheemding van een miljoen. Hij beweerde ook dat Napoleon en Groot-Brittannië van de Joden af wilden door een Joodse staat in het Midden-Oosten te stichten, zonder hun toevlucht te nemen tot het "afslachten en verbranden" van de Joden zoals Hitler deed.
Voor meer zie Memri

De Communistische Partij van Oostenrijk (in Oostenrijk bekend als de KPÖ) heeft officieel verklaard tegen de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) campagne te zijn, verklarend dat de beweging nazi-achtige boventonen heeft.
Voor meer zie World Israel News

In een artikel getiteld "De school van het grootste verraad" in het Saudische dagblad Al-Watan, veroordeelt journalist Khalid Al-'Owijan het wereldwijde stilzwijgen tegenover de terroristische, door Iran gesteunde milities die in het hele Midden-Oosten worden ingezet, zoals Hezbollah in Libanon, de Shi'itische milities in Irak, Hamas in Gaza en de Houthi's in Jemen, milities die hun landen verraden en hen en de regio in zijn geheel destabiliseren. Hij stelt dat het Westen in het algemeen en de Veiligheidsraad in het bijzonder met twee maten meten wanneer zij dit soort misdadigers aanpakken: zij nemen een ferm standpunt in tegen wie de Westerse belangen bedreigt, maar zwijgen wanneer door Iran gesteunde milities de Arabische regio bedreigen. Dit stilzwijgen, zegt hij, versterkt deze milities alleen maar en maakt ze tot rolmodellen voor andere krachten die politiek pretenderen te zijn maar in feite terroristisch zijn, krachten die uiteindelijk machtig zullen worden en het Westen zullen aanvallen.
Voor meer zie Memri

Maandagavond tweette minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid dat hij "een ontmoeting had gehad met een delegatie van Democratische leden van het Congres." Hij vermeldde niet welke leden, maar de Israëlische media zeiden dat het de J Street afvaardiging was - The zes-personen Squad bestaat uit Jamaal Bowman, Alexandria Ocasio-Cortez (D- N.Y.), Ilhan Omar (D – Min.), Ayanna Pressley (D- Mass.), Rashida Tlaib (D – Michigan) and Cori Bush (D- Mo.).
Voor meer zie World Israel News

Gantz zegt dat hij gedwongen is elke 2 maanden van telefoon te wisselen vanwege linkse bedreigingen. Minister van Defensie waarschuwt voor "giftige atmosfeer" van degenen die de regels van de democratie niet aanvaarden, maar beweert dat de meeste mensen niet gewelddadig zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

4 miljoen Israëli's hebben derde vaccinatie al gekregen, aldus Ministerie van Volksgezondheid. Een drempel in de boostercampagne is overschreden nu Israël uit de vierde golf van infecties komt terwijl het debat nu verder gaat over goedkeuring van injecties voor 5-11-jarigen.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid zal woensdagavond een vergadering houden om te beslissen of het zal aanbevelen kinderen van 5-11 jaar in te enten tegen het coronavirus. Na de bedreigingen aan het hoofd van de diensten voor volksgezondheid Dr. Sharon Alroy-Preis, zal de bespreking niet in het openbaar worden gehouden, en de aanbevelingen en de redenering erachter zullen na de bespreking worden gepubliceerd.
Voor meer zie Israel National News

Turkije, verder afdrijvend in de Russische invloedssfeer. Sancties zijn bij wet gemandateerd voor "elke entiteit die significante zaken doet met de Russische militaire of inlichtingensector" - Office of the U.S. Senate Foreign Relations Chair Robert Menendez, Daily Sabah, 28 september 2021.
Verder lezen - NL

()  IDF chef: het Leger 'versnelt' de plannen die gericht zijn op het Iraanse nucleair programma. Vooruitlopend op de hervatting van de nucleaire besprekingen met de wereldmachten, zegt minister van Defensie Gantz dat als er een oorlog uitbreekt, Israël operaties zal uitvoeren die "in het verleden niet zijn vertoond."
Voor meer zie The Times of Israel

Israël zou beloven de Ethiopische immigranten die oorlogsmisdaden hebben begaan, terug te sturen. Deze belofte komt naar verluidt nadat de Ethiopische premier klaagde dat vier oorlogsmisdadigers naar Israël zijn gevlogen.
Voor meer zie The Times of Israel

De ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk (VK) Hotovely ontwijkt ternauwernood een aanval door een anti-Israël demonstrant. Tzipi Hotovely werd geëvacueerd toen pro-Palestijnse activisten haar lastig vielen nadat ze het debatteam van een universiteit had toegesproken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Niet minder dan 4.000-5.000 Afghanen zijn dagelijks Iran binnengetrokken sinds de Taliban in augustus Kaboel innamen en naar verwachting zullen er de komende winter nog honderdduizenden bijkomen, aldus de Noorse Vluchtelingenraad (NRC) op woensdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Meretz MK weigert excuses te maken voor de oproep om kinderen van een kolonistenleider af te nemen. Mossi Raz verklaarde dat de kinderen van kolonistenleider Itai Zar moeten worden meegenomen en aan een adoptiegezin moeten worden gegeven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Arabische familie die op joods eigendom in de Shimon Hatzaddik (Sheikh Jarrah) wijk in Oost-Jeruzalem woont, heeft ermee ingestemd de rechten van de rechtmatige joodse eigenaars op het onroerend goed te erkennen en het eigendom terug te geven, in ruil voor het recht om in de nabije toekomst als huurders te mogen blijven wonen.
Voor meer zie Israel National News

Ziekenhuizen in Amerika, Australië en Zweden worden overspoeld met mensen die 'zieker zijn dan ooit' -- en ze hebben geen Covid als de media vol houdt dat "niemand weet waarom." ....Tiffani Dusang, de verpleegster-directeur van de spoedeisende hulp, trilt bijna van opgekropte angst, terwijl ze naar alle patiënten kijkt die op een lange rij brancards liggen die tegen de beige muren van de gangen van het ziekenhuis zijn geschoven. "Het is moeilijk om naar te kijken," zegt ze met haar warme Texaanse tongval.
Voor meer zie Liberation

De Amerikaanse Chelsea Walls is een gediplomeerd verpleegster. Zij zegt dat vijftig verpleegsters in haar ziekenhuis zijn ontslagen omdat zij het vaccin hebben geweigerd. Zegt dat alle medische en religieuze vrijstellingen worden geweigerd, ondanks een ernstig tekort aan verpleegkundigen op dit moment.
Voor meer zie Redvoice

"Ik ben een Zionist," zegt Lapid. "Ik ben een man van de toekomst die ook zijn verleden kent. Ik kom uit de lijn van Mozes, Jezus, de Rambam (Rabbi Moses Maimonides), Sigmund Freud, Karl Marx, Albert Einstein, Woody Allen, Bobby Fischer, Bob Dylan, Kafka, Herzl, Ben Gurion. Ik maak deel uit van een kleine vervolgde minderheid die de wereld meer beïnvloedde dan enig ander volk. Terwijl anderen hun energie in oorlog staken, waren wij zo verstandig om in onze geest te investeren. Hoewel het juist is om te beweren dat Jezus een Jood was, is het schokkend en ongewoon voor een Jood, zelfs een niet-observatieve Jood zoals Lapid, om trots te beweren dat hij een band met Jezus heeft. Lapid's zwager en schoonzus, Keren Ilail, waren lid van een Messiaans-Joodse gemeenschap. Ilail is de zus van zijn vrouw Lihi.
Voor meer zie Israel365

Kleine elektromechanische apparaten zijn overal, maar israelische en italiaanse onderzoekers vonden een betere manier om betere te maken. Micro-elektro-mechanische apparaten (MEMS) zijn alomtegenwoordig in de hedendaagse technologie.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 7. Als Lovecraft horror gebruikte om het idee van contact met een buitenaardse "ander" bij de massa's te introduceren, vestigde de groeiende populariteit van science fiction in de twintigste eeuw ET als een stereotype in populair amusement. Het is moeilijk voor te stellen, maar onze overgrootouders zouden geen idee hebben gehad wat de uitdrukking "klein groen mannetjes" zou betekenen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 9 November - 5 Kislev

()  Iran beweert dat hun luchtverdediging twee Amerikaanse drones een US Reaper en een Global Hawk onderschept tijdens een recente oefening. Iran en de VS zijn al lange tijd verwikkeld in een spelletje met drones, waarbij ze elkaar in de gaten houden en in sommige gevallen elkaars vliegtuigen neerhalen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Verrassingsexplosie: als de 'Experimentele' Hamas-drone vernietigd is door het IDF. Verbijsterd door het ontbreken van sirenes of enige IDF aankondiging, dachten sommige bewoners dat ze werden aangevallen. Een onbemand luchtvoertuig (UAV) gelanceerd door Hamas vanuit de Gazastrook werd maandagochtend gespot in het zuiden van Israël, meldde de IDF.
Voor meer zie World Israel News

De regering wordt gegijzeld door "diegenen die weigeren het bestaansrecht van Israël als Joodse staat te erkennen," zei MK Bezalel Smotrich. De oppositie beschuldigde premier Naftali Bennett er maandag van te werken aan de oprichting van een "terroristenstaat in het hart van het land Israël" door middel van een vernieuwde routekaart voor vrede met de Palestijnen.
Voor meer zie World Israel News

In een wrange repliek naar de oppositie zegt de premier Bennett geen plannen te hebben voor de vorming van een terreurstaat binnen Israël. In de Knesset beweren rechtse partijen dat regering onderhandelingen met de Palestijnen heeft hervat. Netanyahu zegt dat de wereldleiders de premier niet serieus nemen, hij is slechts marionet.
Voor meer zie The Times of Israel

Een enorme asteroïde, vergelijkbaar met de grootte van het hoogste gebouw op aarde, stevent midden december op de planeet af, zoals de NASA's asteroïde tracker heeft vastgesteld. De enorme asteroïde, 163899 (2003 SD220) genaamd, heeft een diameter van ongeveer 791 meter, bijna een halve mijl lang. Dit is bijna net zo groot als de Burj Dubai, het hoogste door mensen gemaakte bouwwerk op aarde.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Syrië zegt dat Israël heeft aangevallen in de buurt van Homs, Tartus in 3de vermeende aanval in 2 weken. Groepering gelinkt aan de oppositie zegt dat Iraanse wapenopslagplaatsen het doelwit waren; aanval komt temidden van toename van vermeende Israëlische aanvallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ethiopische premier zou klagen over 4 oorlogsmisdadigers onder degenen die naar Israël zijn overgebracht. Israëlische TV meldt dat Abiy Ahmed zei dat het militaire officieren waren die deelnamen aan een bloedbad onder de rebellen. De luchtbrug van 800 anderen is naar verluidt opgeschort, als Bennett een vergadering bijeenroept om het beleid te bepalen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Britse Daily Mail meldde dit schokkende nieuws woensdag: "Twee derde van de Fransen denkt dat blanke, Europese, christelijke bevolkingsgroepen 'met uitsterven worden bedreigd' door immigratie uit moslim- en Afrikaanse landen. Zestig procent van de Fransen zei dat een dergelijk scenario zich 'zeker' of 'waarschijnlijk' in het land zal afspelen, toen het werd gevraagd door opiniepeilers, die de resultaten vorige week publiceerden."
[ De Verdrukking zal velen tot inkeer brengen. wj ]
Voor meer zie Frontpagemag

Hoofd van de Duitse Joodse gemeenschap is tegen een gecombineerde herdenkingsdag voor 'Kristallnacht' en val van de Berlijnse Muur. Terwijl Duitsland deze week de gedenkdag van de Kristallnacht viert, zei het hoofd van de Centrale Raad van Joden in het land dat hij een initiatief om de herinnering aan de wreedheden begaan door de nazi's in 1938 en de val van de Berlijnse Muur in 1989 in één evenement te herdenken als "problematisch" beschouwt.
Voor meer zie United with Israel

De energiecrisis van het Westen is de onnodige crisis van onze generatie. De wereldwijde energiecrisis, die in de komende winter goed voelbaar zal zijn, verdient het om de "onnodige crisis" te worden genoemd. Dit was de definitie van Winston Churchill in antwoord op Roosevelt toen hem gevraagd werd hoe hij vond dat de Tweede Wereldoorlog genoemd moest worden.
Verder lezen - NL

Biden regering overweegt de sluiting van nog een olie-pijpleiding uit West-Canada, die ongeveer 540.000 vaten per dag vervoert, wat kritiek en alarmsignalen oplevert nu de winter nadert.
Voor meer zie Resist

()  Woke Microsoft moedigt werknemers nu aan om presentaties te beginnen met het noemen van hun ras, geslacht, persoonlijke voornaamwoorden en kleur van hun kleding. De wereld die ons wordt voorgeschoteld door onze wakkere meesters is een wereld die afwisselend vervelend en angstaanjagend is, zowel onzinnig als krankzinnig, een wereld die wordt geleid door gevangenen van een psychiatrische inrichting. Rod Serling maakte er een hele carrière van om in zijn hitserie 'The Twilight Zone' nachtmerrie-achtige scenario's te presenteren van een wereld in wording, verstoken van rationeel denken. Vandaag leven we in de schemerzone, en woke Microsoft is daar het bewijs van.
Voor meer zie Now The End Begins

Enkele uren voor een moordaanslag op de Iraakse premier Mustafa Al-Kadhimi werd op Twitter een video geplaatst waarin de Iraakse Shi'itische militieleider Qais Al-Khazali, de secretaris-generaal van de Asai'b Ahl al-Haq-militie, Al-Khadimi bedreigde na het doden van demonstranten door Iraakse regeringstroepen. Al-Khazali zei: "Ik leg persoonlijk deze eed af... De [vergelding] voor het bloed van de martelaren is op mij, en het bloed van de martelaren zal uw rechtszaak vormen." Al-Khazali beschuldigde Al-Khadimi er ook van dat hij de Iraakse verkiezingen had vervalst.
Voor meer zie Memri

In een paginagrote aankondiging waarschuwt het Duitse leger de bevolking om zich voor te bereiden op een 1 tot 2 weken durende totale black-out beging 2022 in Europa. Duitsland had deze waarschuwing aan de bevolking al eerder gedaan. Plan "B" staat voor "blackout". Dit verwijst naar een langdurige stroom-, infrastructuur- en bevoorradingsstoring in heel Europa waarbij plotseling niets meer werkt! Meer dan veel mensen beseffen, is ons leven in grote mate afhankelijk van een intacte stroomvoorziening. Dit is nog meer het geval in stedelijke gebieden dan in plattelandsgebieden.
Voor meer zie Bundesheer

De Israëlische politie voerde een grootscheepse operatie uit tegen Arabische wapensmokkelaars. Grootste politieoperatie ooit tegen illegale wapenhandelaars, waarbij 1600 agenten betrokken waren, pakt grote wapensmokkelaars op. De operatie werd mogelijk gemaakt door de medewerking van een politieagent die een gevangenisstraf had uitgezeten wegens vroegere betrokkenheid bij de georganiseerde misdaad.
Voor meer zie Israel National News

Er is geen alternatief voor de tweestatenoplossing zegt de Jordaanse FM tijdens een ontmoeting met de VN-gezant en zegt dat Jordanië zich zal blijven inspannen voor een tweestatenoplossing. Hij benadrukte ook dat het "voortdurende nederzettingenbeleid van Israël en de inbeslagneming van Palestijns land" de tweestatenoplossing ondermijnen.
Voor meer zie Israel National News

Europeanen zijn er bezorgd over dat Israël dat Palestijnse NGO groepen op een terreurlijst plaatst en Estland, Frankrijk, Ierland, Noorwegen en Albanië zeggen dat er meer informatie nodig is voor claims van terreurbanden met de PFLP na berichten dat een geheim dossier weinig concreet bewijs heeft opgeleverd.
Voor meer zie Ynet

Als Israël niet de prijs betaald zullen gevangenen nooit het daglicht zien. De terreurorganisatie eist de vrijlating van de terroristische meesterbreinen Marwan Barghouti (Fatah) en Ahmad Sa'adat (PFLP), en de zes terroristen die in september uit de Gilboa-gevangenis zijn uitgebroken, vertelt Hamas-afgevaardigde Khalil al-Hayya aan Al-Jazeera.
Voor meer zie Israelhayom

Marokko wil zijn verdediging in de Westelijke Sahara veiligstellen in het lopende conflict met Algerije en het Iron Dome systeem kopen van Israël. Volgens het bericht zou het Iron Dome-systeem "zorgen voor een betere verdediging van de zandwal in de Sahara, maar ook van civiele en militaire zones met een gevoelig karakter."
Voor meer zie All Israel News

Sanhedrin begint olie te bereiden om koning essias/kohen gadol te zalven. Na een uitputtende studie van de details rond de olie die gebruikt werd om de Kohen Gadol (Hogepriester) en koningen van Israël te zalven, gaat het Sanhedrin verder met het bereiden van voldoende olie om de Messias uit het Huis van David te zalven die, wanneer hij terugkeert, over Israël zal regeren in het Messiaanse tijdperk.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 6. Simon's Necronomicon arriveerde op de golf van een hernieuwde interesse in het occulte, die de Westerse wereld overspoelde in de jaren '60 en '70. Interessant genoeg was het een Frans tijdschrift voor science fiction dat de opleving hielp aanwakkeren, en het deed dat door de werken van H.P. Lovecraft te publiceren voor een nieuw publiek.
Verder lezen - NL


Maandag 8 November - 4 Kislev

()  "Als de Amerikanen een consulaat in Ramallah willen openen, hebben we daar geen probleem mee." Lapid drong er echter op aan dat "de soevereiniteit in Jeruzalem aan één land toebehoort - Israël. "Premier Naftali Bennett en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid vertelden verslaggevers zaterdagavond dat zij de VS formeel in kennis hebben gesteld van hun bezwaren tegen een Amerikaans consulaat voor Palestijnen in Jeruzalem.
Voor meer zie United with Israel

Israël verleent werkvergunningen aan Palestijnse hi-tech werknemers. Israëlische regering stemt in met plan om honderden werknemers van Palestijnse Autoriteit in te zetten voor Israëls technologiesector.
Voor meer zie Israel National News

Vrijdagochtend vroeg is de staatsbegroting voor 2022 in de Knesset goedgekeurd met een meerderheid van 59 stemmen. 56 Knesset­leden stemden tegen. Likoed­leider Benjamin Netanyahu noemde de begroting 'verschikkelijk', en de religieuze partijen waren zeer ontevreden.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Hypocriete Israëlische coalitiepolitiek wordt smerig. In de strijd om politieke overleving is alles toegestaan. Terwijl de dreiging voor Jeruzalem onaangetast voortgaat, geeft de regering toestemming voor financiering van Hamas, terwijl Netanyahu gewelddadigheid bij de Westelijke Muur aanmoedigt.
Verder lezen - NL

In reactie op het bericht van demonstraties in Iran. In Teheran wonen 20 miljoen mensen. !! De hele Nederlandse bevolking en nog 3 miljoen erbij, in 1 stad. Slechts 10% is echt moslim. Deze wonen veelal niet in Teheran maar op het platte land. De duizenden ‘demonstranten’ worden verplicht om op te komen draven en te doen wat de regering hen opdraagt. Doen ze het niet dan worden hun families opgepakt en opgesloten. En die gevangenis is geen picknick. Ze worden zwaar gemarteld. Dus deze demonstraties zijn nep. Iraniërs zijn de Israelisch niet slecht gezind.
Bron: voormalig inwoonster van Iran via e-mail.

De Israëlische premier ontmoet andere staatshoofden en leiders tijdens een internationale sessie van 'speed dating' en kondigt een partnerschap met de Bill Gates Foundation aan, gericht op de strijd tegen klimaat­verandering.
Voor meer zie Israel Today - NL

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit bezocht verleden week donderdag het Vaticaan, waar hij een privé-audiëntie had met paus Franciscus, daar beweerde hij tegenover paus Franciscus dat Israël illegaal kerkeigendommen in beslag neemt. In een persbericht van het Vaticaan werden de gesprekken als "hartelijk" omschreven en werd opgeroepen tot hernieuwde vredesbesprekingen met het oog op een tweestatenoplossing.
Voor meer zie United with Israel

Zou het u verbazen te vernemen dat de civiele administratie - de tak van het IDF die verantwoordelijk is voor de wetshandhaving in Judea en Samaria - medeplichtig is aan illegale bouw die een terroristische staat creëert in het hart van het Land Israël?
Voor meer zie IsrapunditT

Bewijzen van miljoenen sterfgevallen en ernstige ongewenste voorvallen als gevolg van de experimentele COVID-19 injecties. Onderzoeksjournalist David John Sorensen en Dr. Vladimir Zelenko de wereldberoemde 'Arts van Presidenten' en genomineerde voor de Nobelprijs voor de Vrede, hebben hun kennis gebundeld om iets verwoestends aan de wereld te onthullen: de wetenschappelijke gegevens tonen overweldigend aan hoe waarschijnlijk miljoenen zijn gestorven door de covid-injecties, en honderden miljoenen lijden aan verlammende bijwerkingen, die de slachtoffers vaak voor het leven permanent invalide maken. Het Vaccine Death Report geeft alle gegevens, samen met honderden referenties, voor verder onderzoek.
Voor meer informatie Stopworldcontrol

De nieuwe maan werd gezien op de avond van zaterdag 6 november 2021. Dit is de achtste bijbelse Hebreeuwse maand, ook bekend als Cheshvan. (De berekende kalender loopt 1 maand voor.)
Voor meer zie When Is The New Moon

()  Haley en Pence, waarschuwen Israël niet te vertrouwen op Biden zijn tweepartijdigheid. "Vergis je er niet in, president Joe Biden hij heeft Israël de rug toegekeerd," vertelde Pence aan de RJC. "Israël moet niet rekenen op Biden om het nucleaire programma van Iran te stoppen," waarschuwde Nikki Haley, voormalig ambassadeur van de VS bij de Verenigde Naties, en riep Israël op om zichzelf te verdedigen.
Voor meer zie World Israel News

Coalitie van GOP leiders zeggen dat Biden administratie's focus op nucleaire deal de Amerikaanse troepen in gevaar brengt. Republikeinen in het Congres zetten de regering-Biden opnieuw onder druk om haar diplomatie met Iran op te geven na de recente drone-aanval van Teheran op een Amerikaanse militaire buitenpost in Syrië, volgens een brief die naar het Witte Huis is gestuurd.
Voor meer zie World Israel News

'Ik begrijp de Israëlische scepsis over een nucleair akkoord met Iran.' In een exclusief interview spreekt de Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg over de strijd van zijn land tegen het antisemitisme, de hernieuwing van de nucleaire gesprekken in Wenen en de nauwe strategische betrekkingen met Israël.
Voor meer zie Israelhayom

Eerstelijns verpleegkundige: “heb er vlak na de prik zelfs een paar out zien gaan, anafylactische shock zien krijgen, hevige ontstekingen aan de huid , acute doofheid en ga maar door.”
Voor meer zie Martin Vrijland

(1) Allen die de prik hebben gehad kunnen er volgens diverse deskundigen zeker van zijn dat hun DNA nu aan het veranderen is. (2) De brieven aan de zeven gemeenten in het boek Openbaring zijn tevens woorden voor de hedendaagse gelovigen. (3) Klaus Schwab kan weer tevreden zijn met de aangekondigde dwangmaatregelen van zijn beide trawanten Mark Rutte en Hugo de Jonge.
Voor meer zie Uit het nieuws

De regering Biden ontketent een landelijk gevecht met haar deadline in januari voor werkgevers met 100+ werknemers om COVID shots of regelmatige testen te verplichten, Axios gezondheidszorg redacteur Tina Reed rapporteert. ...Een federaal hof van beroep heeft zaterdag de handhaving van het mandaat tijdelijk geblokkeerd. De regering zegt er vertrouwen in te hebben dat de eis de juridische uitdagingen zal doorstaan.
Voor meer zie Axios

Er broeit een crisis met de minister van Aliyah en Integratie Pnina Tamano-Shata (Blauw-Wit) vanwege de aanhoudende vertraging in het naar Israël brengen van de resterende Ethiopische Joden, meldde Army Radio maandagochtend. Dit is te wijten aan Tamano-Shata's onwil om compromissen te sluiten over de kwestie, en beweert dat ze niet in de regering zal blijven als er geen actie wordt ondernomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Wat er echt toe doet. Wat is belangrijk? Als je het allemaal op een rijtje zet, wat is dan het belangrijkste? Iedereen heeft een mening. Maar gelukkig, vroeg iemand het ooit aan Jezus. En Hij gaf ons het definitieve antwoord.
Verder lezen - NL

Bill Gates: 'Germ Games' [Kiemspellen] nodig om je voor te bereiden op bioterroristische aanvallen. Microsoft-medeoprichter Bill Gates waarschuwde dinsdag dat internationale autoriteiten, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, actie moeten ondernemen tegen de dreiging van bioterrorisme en zei dat "[ziekte]kiemspellen" de beste manier is om het te voorkomen.
Verder lezen - NL

Het komende Grote Waanidee - Deel 5: Crowley en Cthulhu. Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) is een van de groten van de twintigste-eeuwse literatuur, hoewel hij pas na zijn dood als zodanig werd erkend.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina