Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid 19
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 6 November - 19 Cheshvan

()  Iran is van mening dat de Amerikaanse regering niet langer de "controle kan uitoefenen over wat er in de wereld gebeurt" of andere landen kan laten zien hoe de burgerrechten beschermd moeten worden, zei de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken donderdag tijdens een bezoek van bondgenoot Venezuela.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een prominente Palestijnse religieuze leider veroordeelde de Golfstaten voor het normaliseren van de betrekkingen met Israël door te beweren dat de akkoorden van Abraham gebaseerd zijn op het "valse Zionistische verhaal" dat de Joodse tempels ooit op de Tempelberg stonden. De Sjeik waarschuwde dat de "bezetting" en de kolonisten werken om specifieke plaatsen in de al-Aqsa over te nemen. In deze verklaring gebruikt Sabri ten onrechte de term "Al Aqsa" om te verwijzen naar de gehele Tempelberg in plaats van alleen de zilveren koepel moskee aan het zuidelijke uiteinde van het tempelcomplex.
Voor meer zie Israël365news

In een interview met Channel 13 News zei de Minister van Settlement Affairs Tzahi Hanegbi dat als President Biden zich zou aansluiten bij de Iraanse nucleaire deal, het uiteindelijk zou kunnen leiden tot een Israëlisch-Iraanse oorlog omdat "we gedwongen zullen zijn om actie te ondernemen."
Voor meer zie Israël365news

Een meerderheid van de Amerikanen gelooft niet dat ze God nodig hebben om moreel te zijn of goede waarden te hebben, maar de meeste met politiek conservatieve neigingen doen dat nog steeds, volgens een wereldwijd onderzoek door het Pew Research Center.
Voor meer zie The Christian Post

Getuigenis uit Iran. Wie is die Man in het wit? Weet je dat God visioenen en dromen gebruikt om het volk van Iran dicht bij hem te lokken? Zij die nog nooit de naam Jezus hebben gehoord, zij die twijfelen, verward zijn, of die het christelijk geloof fel verwerpen, zien en horen van de Heer.
Verder lezen - NL

De New York Times is enthousiast dat Antifa en Black Lives Matter militanten door de straten van de grote steden marcheren terwijl ze roepen 'burn it down.' Kom ze tegemoet met het evangelie, schrijft Now the end begins, maar wees je ervan bewust dat je misschien daar een prijs voor moet betalen.
Voor meer zie Now The End Begins

De terugkeer van radicale islamitische terreur. Op 2 september werden 14 personen berecht, beschuldigd van moord op 12 mensen tijdens een terroristische aanslag in 2015 in Parijs. De aanval kwam als reactie op cartoonbeelden van Mohammed gepubliceerd in het Franse satirische tijdschrift, Charlie Hebdo.
Verder lezen - NL

De beroemde Israëlische inlichtingendienst Mossad doet tegenwoordig veel meer dan top­terroristen bespioneren en uitschakelen. Het was ook betrokken bij de normalisering met de Gofstaten en de snelle aankoop van medische materialen betreffende het coronavirus. Yossi Cohen, de huidige directeur van de Israëlische buitenlandse inlichtingendienst Mossad, heeft een reputatie opgebouwd als iemand die buiten bekende kaders denkt. Hij is een zeer intelligente man die de allure van het bureau heeft hersteld.
Voor meer zie Israel Today- NL

In zijn column van 5 November 2020 in het Kuwaiti daily Arab Times schreef voormalig Koeweitse olieminister Ahmed Al-Baghli in tegen de Arabische boycot van Franse producten naar aanleiding van de recente publicatie van de Muhammad cartoons door het Franse tijdschrift Charlie Hebdo. Al-Baghli merkte op dat volgens de voorzitter van de Franse Raad van het islamitische geloof, Mohammed Moussaoui, Moslims niet worden vervolgd in Frankrijk, en ze zijn vrij om moskeeën te bouwen en hun geloof te praktiseren. Al-Baghli voegde eraan toe dat, hoewel de cartoons van de Profeet inderdaad beledigend zijn, moslims hun reactie rationeel moeten overwegen. Ze moeten onthouden dat wraak niet de manier was van de profeet, die zijn tegenstanders vergaf en zijn volgelingen aanspoorde om hetzelfde te doen.
Voor meer zie Memri

Imam Hassen Chalghoumi, voorzitter van de conferentie van imams van Frankrijk: de politieke islam is het kankergezwel van deze natie; de Moslimbroederschap moeten worden verboden en de aangesloten organisaties ontbonden.
Voor meer zie Memri

De VS heeft 3,5 miljoen meer geregistreerde kiezers dan levende volwassenen - een rode vlag voor verkiezingsfraude. De Amerikaanse democratie heeft een probleem - een stemprobleem. Volgens een nieuwe studie van de Amerikaanse Census data, heeft Amerika meer geregistreerde kiezers dan werkelijke levende kiezers. Het is een verontrustend feit dat de toekomst van het land in gevaar brengt.
Voor meer zie Business Daily

Een democraat uit Philadelphia voegde zich donderdag bij een Republikeins koor die hun zorgen hebben geuit over mogelijke fraude in het stemtelling proces. De Democraat identificeert zich als een opiniepeiler in Pennsylvania.
Voor meer zie WND

()  In de nasleep van de aardbeving van 7,0 op de schaal van Richter afgelopen vrijdag in Izmir, waarbij minstens 110 mensen om het leven zijn gekomen, neemt de druk toe op de Turkse regering om uit te leggen wat er is gebeurd met al die miljarden dollars die zijn opgehaald door een verplichte aardbeving belasting die de Turken nu al meer dan 20 jaar betalen.
Voor meer zie Arabnews

Netanyahu naar het Hoge Gerechtshof: De AG kan mijn wetshandhavingsafspraken niet tegen houden. De Premier zegt dat Mandelblit geen bevoegdheid heeft om zo'n beslissing te nemen, in een beweging die ertoe zou kunnen leiden de top legale ambtenaar aan te bevelen om af te treden tijdens een strafproces.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan hebben Israël deze week in de Verenigde Naties weer neergeslagen, ondanks hun ontluikende normalisatieovereenkomsten met Israël. Zij behoorden tot de vele landen die zeven anti-Israëlische en pro-Palestijnse ontwerp-resoluties hebben ondertekend die de vierde Commissie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties deze week heeft goedgekeurd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nu Joe Biden dichter bij het behalen van de 270 kiesmannen komt die nodig zijn om het Witte Huis te winnen, waarschuwde de veteraan Israëlische journalist en Midden-Oosten expert Zvi Yehezkel vrijdagochtend dat een Biden-regering het Iraanse regime zou stimuleren op een kritiek moment. Hij zei dat een overwinning van Biden het voortbestaan van het islamitische regime in Iran zou verzekeren. "Het regime van de ayatollahs zou onder de huidige omstandigheden niet overleven als Trump door zou gaan," zei Yehezkel.
Voor meer zie Israel National News

Professor Valery Solovei, een Russische politicoloog, historicus en voormalig hoofd van de afdeling Public Relations van het Moskouse State Institute of International Relations (MGIMO), vertelde The Sun donderdagavond dat President Vladimir Poetin, 68, symptomen van Parkinson kan hebben (Poetin 'stopt' Vladimir Poetin, 68, 'gaat begin volgend jaar aftreden als Russische president te midden van vrees dat hij Parkinson heeft).
Voor meer zie The Jewish Press

Woordvoerder van het Kremlin Dmitry Peskov weerlegde de geruchten dat President Vladimir Poetin gezondheidsproblemen had en van plan was af te treden. "Dit is complete onzin. Het gaat goed met de president ... hij is in uitstekende gezondheid," Peskov vertelde dit aan reporters toen gevraagd werd om commentaar te geven op berichten in de westerse media dat Poetin een aantal gezondheidsproblemen had en van plan was om af te treden.
Voor meer zie Sputnik International

Amerikaanse verkiezingen zijn vastgelopen als Trump het stemmen tellen wil laten stoppen in staten die kritisch zijn om Biden te laten winnen. President Trump verklaarde: "de legale stemmen geven me de overwinning. Vrijdag, Nov. 6, zag zijn campagne een tegenslag als Joe Biden verder vooruit ging in Georgia, een van de staten waar het Trump team juridische actie zocht om het tellen van stemmen te stoppen, samen met die in Nevada, Wisconsin, Michigan, Pennsylvania en Arizona.
Voor meer zie DEBKAfile

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 6 november 2020. Lofprijzing: Hoewel het ons op aarde ontbreekt aan rechtvaardige rechters, zou datgene dat Abraham tegen God zegt in het Tora gedeelte van deze Shabbat, ons allemaal moeten aanmoedigen te geloven dat Degene die de controle heeft, rechtvaardig is.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

Na de verkiezing. Er is wereldwijd gebeden om een overwinning voor Trump zodat de zaken een beetje in de hand zouden kunnen blijven wat de demonisering van deze wereld betreft.
Verder lezen - NL

Reuzen, goden en draken (Deel 7): De vier dieren van Daniels visioen. Het visioen over de zeventig weken bestrijkt de totale periode van de heidense-heerschappij over het land Israël. Maar als Jeruzalem wordt beschouwd als de locatie van de berg van samenkomst van de Heer, dan is dit het ware centrum — de omphalos — van de wereld, en het belangrijkste doelwit voor de samenzweringen van het Gevallen Rijk.
Verder lezen - NL


Donderdag 5 November - 18 Cheshvan

()  Rabbi Alon Anava maakte enkele dramatische uitspraken in verband met de Amerikaanse verkiezingen door het te verbinden met de komende verlossing in de laatste 20 minuten van een 88 minuten lange lezing. Heel vroeg in de lezing verklaarde Anava: "deze verkiezing gaat het hele gezicht van de planeet veranderen." ..."Ongeacht wie er wint, de uitkomst zal hetzelfde zijn omdat HaKadosh Baruch Hu (de Heilige, Gezegend is hij) de trein bestuurt," aldus Anava.
Meer lezen Israel365news

De Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei zei in een toespraak van 3 November 2020 op Kanaal 1 (Iran) dat de "aanvallen" van het Westen op de eer van de Profeet Mohammed een teken zijn van de onderdrukkende, onrechtvaardige, onwetende en barbaarse aard van de westerse beschaving. Hij zei ook dat de VS lijdt aan politieke, civiele en morele decadentie wat het einde zal betekenen, ongeacht wie er wint in de presidentsverkiezingen van 2020, echter, Khamenei voegde eraan toe, bepaalde kandidaten zou Amerika's ondergang versnellen meer dan anderen. Bovendien zei hij dat Israël zal worden vernietigd.
Voor meer zie Memri

Gisteravond won Trump de verkiezingen met een historische overwinning, maar om 4 uur 's morgens creëerden de Democraten in Wisconsin en Michigan meer dan 300.000 stemmen en organiseerden een "stemlokaal" die Biden's aantallen exclusief verhoogt, met vrijwel geen stem die Trump gaat.
Voor meer zie NaturalNews

De campagne van de Amerikaanse President Donald Trump kondigde woensdag aan dat hij een rechtszaak heeft aangespannen om de stemmentelling in Michigan te stoppen en ook juridische stappen heeft ondernomen om de termijn voor de ontvangst van de stemmen in Pennsylvania te wijzigen.
Voor meer zie JOL

De nationale eenheid voor onderzoek, Lahav 433, arresteerde een Tel Aviv man, 26, voor het bedreigen van de Premier en zijn familie, evenals parlementsleden en politieagenten en hun families.
Voor meer zie WIN

De VN spreekt over de Tempelberg als uitsluitend Moslimgebied, en negeert de Joodse banden "In een tegenstelling staat dit lichaam los van de werkelijkheid, als steeds meer Naties Jeruzalem erkennen," zei Gilad Erdan. Ongeveer 139 landen van de Verenigde Naties hebben donderdag een resolutie aangenomen waarin werd gezegd van de Tempelberg uitsluitend een islamitische heilige plaats is, door daar alleen neer te verwijzen met de islamitische naam al-Haram al-Sharif.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Hadassah-University Medical Center heeft een bevestiging gekregen dat het in de komende maanden ongeveer 1,5 miljoen doses van de Russische coronavirus vaccin, Sputnik V, naar Israël kan brengen. Het ziekenhuis probeert ook het vaccin te registreren bij het Ministerie van Volksgezondheid, waardoor men het vaccin aan Israëli's kan toedienen als het goedgekeurd wordt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De perssecretaris van het Witte Huis Kayleigh McEnany heeft de wereld opgeroepen om haar te vergezellen in een live gebedsgroep op donderdag. Deze tweet lijkt een vervolg te zijn op een vorige tweet op verkiezingsdag, waarin ze in hoofdletters schreef: "GOD heeft de controle!!"
Voor meer zie Israël365news

De President van Iran, Hassan Rouhani, heeft donderdag verklaard totaal niet geïnteresseerd te zijn in de identiteit van de volgende president van de Verenigde Staten. In plaats daarvan gaf hij opnieuw zijn waarschuwing uit dat degene die de Oval Office bezet zich klaar moet maken om zich over te geven aan de macht en majesteit van de Islamitische Republiek die hij leidt.
Voor meer zie Breitbart

()  Jeruzalem de voorkeur zou hebben gegeven aan een overwinning van Trump, maar Joe Biden in het Witte Huis is geen nachtmerrie scenario. De Israëlische regering bereidt zich voor op een overwinning van Biden, volgens een bericht van Channel 12 News op donderdagochtend.
Voor meer zie WIN

Speciaal Comité voor de aanpak van alarmerende misdaadcijfers in de Arabische samenleving van Israël. De recente inspanningen om een aanpasbaar en volledig schema op te stellen voor de aanpak van de situatie, deze zijn mislukt. "De conflicten (in de Arabische samenleving) zijn niet alleen tussen misdaadorganisaties, ze kunnen ook bestaan tussen twee families. Sociaal geweld en georganiseerde misdaad vertrappen de persoonlijke veiligheid van de Arabische burgers in het land, wat jarenlang verwaarloosd is om geld van de schatkist te besparen," zei MK-lid Abbas destijds.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een toespraak bij Galei Tzahal zei MK Betzalel Smotrich (Yamina) dat als President Trump uiteindelijk de verkiezingen verliest, Israël geen tijd mag verliezen in het toepassen van soevereiniteit over Judea, Samaria en de Jordaanvallei. "We zullen Netanyahu onder druk moeten zetten om de soevereiniteit toe te passen om het gedaan te krijgen voordat Biden het overneemt," zei hij.
Voor meer zie Israel National News

Een studie van het National Centre for Infectious Diseases in Singapore, gepubliceerd in The Lancet Infectious Diseases, suggereert dat het coronavirus lang niet zo besmettelijk is als velen denken dat het is. De studie, geciteerd door het tijdschrift Spectator, betrof 1.114 gevallen van Covid-19 van eerder dit jaar. Singapore's "test and trace" systeem vond 7.700 nauwe contacten voor deze mensen, die vervolgens werden gevolgd in de komende weken. Slechts 188 van de contacten zouden het virus hebben opgelopen, en ongeveer een derde van hen was asymptomatisch.
[ Dit soort studies worden heel snel onder tafel geveegd en bereikt de MSM niet. wj ]
Voor meer zie Israel National News

De stafleden van ziekenhuizen hebben woensdag een beroep gedaan op de regering van Israël in een brief gericht aan minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein, om meer middelen, omdat ze beweren dat ze meer dan 1000 ziekenhuisbedden te kort zullen komen te midden van de pandemie van het coronavirus en enkele weken voor het begin van het griepseizoen.
[ Strenge lockdowns in dit land en het helpt niets? wj ]
Voor meer zie Ynet

Pastors roepen christenen op om terug te keren naar God: "Wanneer Gods volk stopt met bidden, stop met verkondigen en stop met het bevorderen van' uw Koninkrijk kome en uw wil geschiede hier op aarde zoals ook in de hemel,' Satan's koninkrijk zal komen en zijn wil zal gedaan worden op aarde zoals ook in de hel, in tegenstelling tot zoals ook in de hemel," zei pastor Ward. "We hoeven niet te leven zoals we leven onder de regering van de hel. Christus heeft het mogelijk gemaakt dat de zegen van Abraham kan komen op de niet-Joden, ieder persoon ... omdat God van de mensen in de wereld houd."
Voor meer zie The Christian Post

Een Mississippi familie noemt het religieuze discriminatie van de lagere school tegen hun dochter, nadat ze haar dwongen haar gezichtsmasker te verwijderen met de zin "Jezus houdt van mij." Matthew en Jennifer Booth hebben maandag een federale rechtszaak aangespannen tegen Simpson County School District in Mississippi.
Voor meer zie Christian Headlines

Een Amerikaanse postbeambte uit Michigan is klokkenluider geworden en vertelt Project Veritas dat zijn chef de postbodes heeft geïnstrueerd om nieuwe stembiljetten te verzamelen en af te scheiden van die zijn ontvangen na het einde van de verkiezingen, zodat ze frauduleus kunnen worden terug gedateerd met een 3 Nov. poststempel.
Voor meer zie Zero Hedge

Terwijl de Turkse Lira zakt, volgt Erdoğan zijn Neo-Ottomaanse visie. Samenvatting: de Turkse lira zakte op 22 oktober tot een record dieptepunt — een nieuwe klap voor de Turkse economie, die ook al getroffen is door de coronaviruspandemie. De islamistische regering onder leiding van President Recep Tayyip Erdoğan voert een steeds gedurfder neo-Ottomaans beleid in het Midden-Oosten en het oostelijke Middellandse Zeegebied, een initiatief dat deels wordt gemotiveerd door de noodzaak om de economie weer op gang te brengen.
Verder lezen - NL

Verkiezingen Updates. Historische nationale verkiezingen in de Verenigde Staten zullen ons vertellen of Donald Trump zijn laatste termijn ingaat, of dat het laatste van Trumps regering in januari is. We houden u op de hoogte van de verkiezingsuitslagen.
Verder lezen - NL


Woensdag 4 November - 17 Cheshvan

()  In plaats van campagne te voeren en de Amerikaanse kiezers te ontmoeten, heeft Joe Biden een ontmoeting gehad met vertegenwoordigers van de Palestijnen in een duidelijke poging om de verachtelijke "tweestatenoplossing" nieuw leven in te blazen. Joe Biden, de voormalige vice-president en de huidige democratische presidentskandidaat, onderhoudt rechtstreekse contacten met de Palestijnse Autoriteit (PA). De verbinding werd blijkbaar tot stand gebracht en onderhouden via een Palestijns-Amerikaanse zakenman.
Voor meer zie Israël365news

Na de onthullingen van maandag dat het hoofd van de Blue & White party Benny Gantz er totaal aan wanhoopt ooit premier te worden onder de rotatie-overeenkomst die centraal stond in de vorming van de eenheidsregering, heeft Gantz naar verluidt gedreigd om alle leden van zijn partij te dwingen zich te onderwerpen aan een leugendetector test, volgens Behadrey Haredim, om de bron van de lekken te ontdekken.
Voor meer zie Israel National News

Een historische ontmoeting tussen een Israëlische minister en een hoge Iraanse ambtenaar vond deze week plaats tijdens een internationale media­conferentie via Zoom. Is dit een kleine eerste stap in de richting van normalisatie?
Voor meer zie Israel Today - NL

De meest gemaskerde Europese landen hebben de grootste Coronavirus golven. Frankrijk probeerde het Biden masker mandaat. Het werkte niet. ...Sommige cynici vermoedden dat dit iets te maken had met het overschot aan maskers van Frankrijk. Na het kopen van een miljard maskers uit China, de wereldwijde hub van de mode-industrie ramde dit de eigen maskerproductie, maar de vraag was er niet waardoor fabrikanten met een 40 miljoen masker overschot zaten.
Verder lezen - NL

De Iraanse journalist Ghanbar Naderi, een columnist voor Kayhan International, zei in een interview op 20 oktober 2020 over het CGTN-netwerk (China) dat Iran zijn beleid ten aanzien van Israël en zijn buren moet veranderen, dat het moet stoppen met dreigen Israël te vernietigen, en dat het de soevereiniteit van Israël, Saoedi-Arabië en andere landen in de regio moet erkennen.
Voor meer zie Memri

Het Iraanse parlement heeft een wet aangenomen die de regering verplicht om de nucleaire activiteiten van het land drastisch te intensiveren, zoals de Iraanse media maandag hebben gemeld. De wetgeving is een" grote stap "die de Verenigde Staten en de Europese Unie zal dwingen" hun sancties tegen de Islamitische Republiek in te trekken, volgens het verslag. Na de goedkeuring van de wet riepen de parlementsleden: "Dood aan Amerika!"
Voor meer zie Israël365news

Een Palestijn die woensdag op de Westelijke Jordaanoever op Israëlische troepen in de buurt van Nablus heeft geschoten, werd gedood door soldaten die terug vuurden, zegt het Israëlische leger.
Voor meer zie Arabnews

Met de verkiezing nog steeds in balans ten tijde van dit schrijven, is er een verontrustende video verschenen over Joe Biden, een paar uur geleden, die zijn kleindochter introduceerde aan de kiezers als Beau Biden, zijn overleden zoon.
Voor meer zie Infowars

()  Het Afrikaanse land Malawi kondigde vandaag aan een nieuwe ambassade te openen in de hoofdstad van Israël, Jeruzalem. Minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazi hield dinsdag een persconferentie met Malawi's Eisenhower Mkaka om de opening van de nieuwe ambassade van zijn land in Israël te verklaren.
Voor meer zie United with Israel

De Islamitische Staat eist de verantwoordelijkheid op voor de terreuraanslag in Wenen. De terreurgroep publiceert video's van de vermeende gunman Kujtim Fejzulai die trouw aan kalief zweert, eert hem voor het 'afslachten van kruisvaarders' in de Oostenrijkse hoofdstad.
Voor meer zie The Times of Israel

De echte vijand van de Islam. "De onthoofding van de Franse geschiedenisleraar bewijst dat de politieke Islam een echte bedreiging voor de wereldvrede is geworden in het licht van haar expansionistische tendens, die momenteel wordt belichaamd door Erdogans project, dat niet alleen gericht is op de samenlevingen van moslimlanden, maar ook op andere samenlevingen die belangrijke islamitische gemeenschappen bevatten."
Verder lezen - NL

In deze verkiezing hebben onwaarheden over beide kandidaten het sociale netwerken gevuld, trollen hebben discussies uitgelokt en ontstoken, en technologie heeft de politieke partijen in staat gesteld de acties - en misschien zelfs de geesten - van hun potentiële kiezers te controleren. Het Amerikaanse publiek werd daarom beroofd van de mogelijkheid om een goed opgeleide beslissing te nemen over wie hun volgende leider zou moeten zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Congresleden Alexandria Ocasio-Cortez van New York, Ilhan Omar van Minnesota, Ayanna Pressley van Massachusetts en Rashida Taib van Michigan, bekend als "The Squad", hebben allemaal hun respectieve congressionele zetels terug met beslissende marges.
Voor meer zie JewishPress

Stormachtig weer veroorzaakt wijdverbreide overstromingen in het zuiden van Israël. De stad Ashdod zag 35mm regen vallen in enkele uren, het overstroomde hele buurten, met auto's die onder water stonden.
Voor meer zie Ynet

De Amerikaanse President Donald Trump beschuldigde Democraten ervan om de presidentsverkiezingen proberen te stelen, en kondigde aan dat hij naar het Hooggerechtshof zou gaan om een einde te maken aan de stemming.
Voor meer zie Al Arabiya English

Klaar om te knokken? Stapels stenen verschijnen plotseling in Amerikaanse steden. Velen gaan ervan uit dat de relschoppers zich voorbereiden op totale vernietiging.
Voor meer zie WND

In een artikel op Zero Hedge wordt gezegd: De autoritaire dreiging van 2020 is heel anders, en in plaats van een neonazistische bewegingen in het begin van de jaren 2000 zijn de schuldigen nu de gevestigde, goedbedoelende politici en technocraten. Meer als toen wordt Zweden afgeschilderd als een lichtbaken, staande tegenover een gek geworden wereld, de laatste buitenpost van gezond verstand en de waarden die ten grondslag liggen aan de westerse liberale democratie.
Voor meer zie Zero Hedge

e Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft gezegd dat hij verwacht dat Europa afziet van wat hij "onbegrepen tolerantie" noemde na de terroristische aanslag in Wenen, terwijl hij oproept tot een EU-brede inspanning om de "politieke Islam" te bestrijden."
Voor meer zie RT World News

Giants, Goden en draken ( Deel 6): De Messias, de Hermonberg, en Jack the Ripper. Sir Robert Anderson diende als adjunct-commissaris van de London Metropolitan Police tijdens de Jack the Ripper-onderzoeken in 1888. Hoewel het misschien misplaatst lijkt om een negentiende-eeuwse politieman in onze discussie over Daniels profetische visioenen te betrekken, is het in feite heel verhelderend.
Verder lezen - NL


Dinsdag 3 November - 16 Cheshvan

() Een terrorist uit Wenen was al eerder veroordeeld omdat hij naar Syrië wilde reizen. De minister van Binnenlandse Zaken zegt dat de aanvaller een Oostenrijks-Noord-Macedonische dubbelganger was die sympathiseerde met de Islamitische Staat; 4 doden bij en aanval en 17 gewonden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse Autoriteit zal naar verluidt beginnen met het accepteren van door Israël geïnde belastinginkomsten na maanden van boycotten van de fondsen voor de inmiddels ter ziele gegane annexatieplannen van Jeruzalem en inhoudingen op de salarissen van gevangenen.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël = NL

Digitaal Centralebankgeld: Great Reset is stiekem al in gang. Al eerder berichtte Unravelations over hoe landen in de afgelopen maanden bezig zijn met een race naar hun eigen digitale munt. Hier valt echter nog wel wat meer over te zeggen.
Voor meer zie Unravelations

Democratische presidentskandidaat Joe Biden zou een anti-christelijke vervolging brengen als hij gekozen wordt, zegt Rev.Franklin Graham op Newsmax TV. "Ik ben bang dat er een aanval zal zijn op christelijke bedrijven, zoals we zagen tijdens de Obama regering," zo vertelde Graham zaterdag bij American Right Now."
Voor meer zie Newsmax

Het hoofd van de Regionale Raad van Samaria, Yossi Dagan, heeft een videoclip gemaakt ter ondersteuning van de Amerikaanse President Donald Trump, waarin hij gegevens onthult waaruit blijkt dat het beleid van Trump's regering goed is geweest voor zowel Joden als Arabieren. Samen met Dagan zit in de videoclip Mohammad Massad, een Palestijn en voormalige terrorist, die nu werkt aan het bevorderen van vrede – en van ganser harte akkoord gaat met Dagan dat Trump het verdient om de verkiezingen van deze week te winnen.
Voor meer zie Israel National News

Officieel Arabisch-talige Chinese TV herdacht dat 70 jaar geleden China heeft deelgenomen aan de Koreaanse Oorlog waarin gezegd werd dat hun positie niet is veranderd in de 70 jaar daarna - de deur voor onderhandelingen met de VS is open, maar we staan klaar voor een oorlog.
Voor meer zie Memri

De Palestijnse islamitische geleerde Sheikh Issam Amira zei tijdens zijn wekelijkse les in de Al-Aqsa moskee dat het een grote eer is voor de Tsjetsjeense jongen om de Franse leraar Samuel Paty te hebben onthoofd en het ook een grote eer is voor alle moslims. Hij zei dat het enige terrorisme dat volgens de Islam toegestaan is, is "het terroriseren van vijanden."
Voor meer zie Memri

Met de verkoop van de F-35 aan de VAE overweegt de Trump-regering Israël te compenseren met de F-22, die, in tegenstelling tot andere Amerikaanse jets, en aan geen enkel ander land is verkocht. Nieuwsberichten in de afgelopen dagen geven aan dat de Trump regering de verkoop van F-22 Raptor stealth fighter heeft goedgekeurd, die "eerst ziet, schiet en de arena verlaat met Mach 2 snelheid." Hoe goed het ook klinkt, het is echter niet zeker dat het zal gebeuren, meldde het tijdschrift Israel Defense.
Voor meer zie United with Israel

Een golf aan demonstraties zijn er gepland om het einde van de Amerikaanse verkiezingen te markeren. Demonstranten die de zaak van Black Live Matter steunen en Antifa-bewegingen organiseren protesten vanaf dinsdagavond. Een Twitterpost laat een politieauto en een steen ernaast zien met de zin "stembus" een pijl die zegt dat het door het venster heen van het voertuig moet gaan, heeft meer dan 17.000 likes aangetrokken sinds het werd gepost op het social media platform.
Voor meer zie Newsmax

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de Dominicaanse Republiek kondigde vrijdag in een verklaring aan dat het de verhuizing overweegt van hun ambassade naar Jeruzalem op verzoek van de plaatselijke Joodse gemeenschap, volgens Reuters.
Voor meer zie Israël365news

()  De nieuwe regionale regering in het noorden van Syrië herstelt de kerken die zijn verwoest door ISIS, en verwelkomt christenen om terug te keren naar hun land. Het laatste nieuws uit Raqqa Syrië, ooit de hoofdstad van het ISIS-kalifaat, kwam van Nadine Maenza, een commissaris van de Amerikaanse Commissie voor internationale godsdienstvrijheid (USCIRF), die Raqqa vorige week bezocht, en zei dat ze getuige was van een "verbluffende transformatie."
Voor meer zie All Arab News

Schokkend nieuw bewijs waaruit is gebleken dat de CIA samenzweert met Democraten om de stemmachine resultaten te onderscheppen en te veranderen in Pennsylvania en andere Swing Staten. De CIA bouwde het systeem om verkiezingen te stelen in andere landen; nu richten ze zich op de VS met hun "Scorecard" operatie.
Voor meer zie NaturalNews

Poetin van Rusland suggereert een alliantie van kwaad - een existentiële dreiging voor de volgende Amerikaanse President. De Amerikanen moeten de presidentskandidaat kiezen die het meest geschikt is om het hoofd te bieden aan de grootste geopolitieke dreiging sinds het einde van de Koude Oorlog.
Verder lezen - NL

Het China virus is de nieuwe klimaatverandering. Joe Biden gokt op het China virus om hem in het Witte Huis te krijgen. Het is niet alleen dat zeuren over het virus wat het enige is da hij heeft om zich te verzetten tegen Trump's geloofwaardige beloftes dat deze zijn buitengewone economische succes zal herhalen, vrede in het Midden-Oosten zal creëren, en doorgaan met het stabiliseren van de grens (wat enorm ten goede komt aan zwarten mensen en Hispanics). In plaats daarvan richt Biden zich op het China virus omdat het de klimaatverandering heeft vervangen als een manier om Amerikanen te beheersen.
Voor meer zie American Thinker

Turkije heeft de onderzoeksactiviteiten van haar Oruc Reis seismische onderzoeksschip in de betwiste wateren van de oostelijke Middellandse Zee tot 14 Nov uitgebreid. Deze stap zal waarschijnlijk de regionale spanningen opnieuw doen oplaaien na de aardbeving van 7,0 op de schaal van Richter die vorige week Turkije en Griekenland heeft getroffen en die naar verwachting zal leiden tot een periode van aardbevingsdiplomatie, zoals in 1999 is gebeurd.
Voor meer zie Arabnews

Zeer moeilijk te verdedigen schreef Mandelblit en sluit daarmee het juridisch advies af, dat Netanyahu geen rechtshandhavingsafspraken kan maken. De Israëlische Procureur-generaal Avichai Mandelblit heeft dinsdagmorgen een brief gestuurd aan Premier Benjamin Netanyahu, waarin hij benadrukt dat er geen wettelijke rechtvaardiging is om formele benoemingen in hogere regeringsfuncties uit te stellen. "Zolang er geen verandering komt in de situatie, zal het zeer moeilijk zijn om het gedrag van de regering te verdedigen in de vermelde juridische procedures," schreef Mandellit, zoals aangehaald door outlet Walla News.
Voor meer zie i24News

Het dodental van een zware aardbeving die West-Turkije trof steeg dinsdag tot 100, aldus de rampenautoriteit van het land. De aardbeving van 7,0 heeft ook 994 mensen verwond, zegt het agentschap dat bekend staat onder het Turkse acroniem AFAD, met 147 nog steeds in het ziekenhuis.
Voor meer zie i24News

Reuzen, goden en draken (deel 5): De profetie van de zeventig weken. De Almachtige God is de Heer van de legers. Hij heeft gezworen alle gevallen rebellen volledig terug te betalen voor hun misdaden, maar hij is geduldig. Duizend jaren zijn voor hem als een dag, en elke strijd vindt plaats op de juiste tijd. In het boek Daniël geeft de Heer verschillende aanwijzingen over wanneer hij uiteindelijk deze lange geestelijke oorlog zal beëindigen.
Verder lezen - NL


Maandag 2 November - 15 Cheshvan

()  Hoe probeert de EU de Israëlische regering omver te werpen? De EU en de Europese regeringen en NGO's financieren in feite de poging tot een staatsgreep tegen Benjamin Netanyahu. Ariel Kallner als rapporteur voor de EU-begroting 2019, was geschokt om te horen dat de extreem-linkse en anarchistische organisaties die protesteren buiten het huis van Premier Benjamin Netanyahu in Balfour Street in Jeruzalem, naar verluidt worden gefinancierd uit het buitenland, voornamelijk door de EU en Duitsland.
Voor meer zie Israel National News

Wanneer de derde tempel wordt gebouwd, zullen deze Tempelpriesters klaar staan om te dienen. Met de profeten Jeremia, Ezekiel en Zephania, Rabbi Amichai Cohen van Tzfat in Galilea is ook hij een afstammeling van Aaron, de eerste hogepriester van Israël. Deze mannelijke afstammelingen staan bekend als de kohanim. Onder de traditionele Joden is de afstamming van mannelijke afstammelingen van Aaron de hogepriester zorgvuldig bewaard gebleven. Interessant is dat meer dan 98% van de Joodse mannen die zich identificeren als kohanim, en die hun DNA hebben laten testen, een specifieke genetische kenmerk gemeen hebben.
Voor meer zie Israël365news

Joe Biden zou de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie honderden miljoenen Amerikaanse belasting dollars per jaar geven zonder enige verbintenis om te stoppen met het belonen van terrorisme of de onderhandelingen te vernieuwen. Hij zou het Amerikaanse consulaat in West-Jeruzalem herstellen zonder enige concessies van de Palestijnen, en het kantoor van de PLO in Washington heropenen in strijd met de Amerikaanse wet.
Voor meer zie Now The End Begins

Gebedsoproep door Wim van Staalduinen. Hier in Nederland merken we er nog niet zoveel van, maar in de natuurlijke en geestelijke wereld is een heftige oorlog gaande met als inzet wie de volgende president van Amerika zal worden. Dat lijkt ver van ons bed maar is het zeker niet. Sta me toe dat ik eerst heel kort samenvat waarom de uitkomst van de verkiezingen (sluiten af op 3 november) in de VS ook voor ons van groot belang zijn.
Verder lezen - NL

In de afgelopen week voltrok zich een zeer treurige gebeurtenis. De Eerste Kamer stemde met een ruime meerderheid in met de nieuwe zogenaamde spoedwet, waarmee het mogelijk is bepaalde maatregelen die in essentie ongrondwettelijk zijn, tóch legitiem te maken. Ook geeft het de regering de ruimte om per decreet te regeren, zonder tussenkomst van de Eerste Kamer. Zij heeft zichzelf hiermee buitenspel gezet. De macht ligt nu bij een klein clubje mensen, die steeds minder binding heeft met degenen die schijnbaar ooit voor hen hebben gekozen, maar in toenemende mate haar eigen belangen dient. We noemen dit ook wel een oligarchie.
Voor meer zie Unravelations - NL

Gouverneur Andrew Cuomo kondigde aan dat New York overgaat van de Tri-State Travel Advisory ... naar dat als er nu mensen naar de staat komen die zich moeten laten testen. Het nieuw onthulde quarantainebeleid zal de huidige Tri-State Travel Advisory lijst afschaffen, en nu vereisen dat iedereen die de staat bezoekt negatief moet testen of een quarantaine voor 14 dagen met uitzondering van inwoners uit de aangrenzende staten New Jersey, Connecticut en Pennsylvania.
[ Dat moeten wij ook al, als men uit Frankrijk komt. wj ]
Voor meer zie ABC7 NY

In New York is het al zover dat de politie haar tasers inzet en (zonder zelf mondkapjes te dragen) mensen uit elkaar rukt en arresteert die geen afstand houden. Is de politie zelf immuun dat zij zelf geen afstand hoeven te houden of enige bescherming te dragen? Natuurlijk niet. Het draait allemaal om het afdwingen van ongrondrechtelijke maatregelen en het argument zal zijn dat je als undercover agent niet op moet vallen.
Voor meer zie Martin Vrijland

Ook Groot-Brittannië en Australië in de ban van de Covid-19 dictatuur. Naast Nederland en een hele serie andere landen wordt ook de bevolking van onder meer Groot-Brittannië en Australië door hun regeringen gekneveld met allerlei waanzinnige maatregelen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

De confrontatie van Frankrijk met de islamitische wereld. de onthoofding van onderwijzer Samuel Paty, die plaatsvond twee weken na een gedenkwaardige toespraak van President Emmanuel Macron, waarin hij een plan onthulde om de Franse seculiere waarden te verdedigen tegen het "islamistische radicalisme", markeerde het begin van wat een totale oorlog tussen Frankrijk en de islamitische wereld zou kunnen blijken te zijn, met de Turkse Erdoğan die de moslimaanval leidt.
Verder lezen - NL

()  Tijdens een bezoek van een Hamas-delegatie aan Caïro vorige week heeft Egypte de terroristische groep opgeroepen het in augustus met Israël bereikte staakt-het-vuren te handhaven tot na de Amerikaanse verkiezingen van dinsdag, aldus de Libanese krant Al-Akhbar.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Centrum voor ziektebestrijding (CDC) zegt dat ziekenhuizen meer dan 130.000 sterfgevallen aan hartaanvallen, influenza en bacteriële longontsteking als Covid-19 sterfgevallen telde. Meer dan 84% van alle Covid-19 sterfgevallen hebben in democratische staten plaats gevonden, volgens de CDC.
Voor meer zie Sandra Rose

Profiteren van de val van Halloween vlak voor de presidentsverkiezingen, hebben tegenstanders van President Trump zich gekeerd met een Bijbelse verboden zwarte magie, wat de nadruk legt op dat dit echt een strijd is tussen de machten van licht tegen de machten van duisternis. Heksen gebruiken het blauwe maan gebeuren om Trump voor de verkiezingen te bezweren.
Voor meer zie Israël365news

Israëlische deskundigen vinden de harde politieke maatregelen tegen het coronavirus onterecht. Volgens hen richten die veel meer schade aan dan het virus zelf. Prof. dr. Yoram Lass, een Israëlische arts en voormalig algemeen directeur van het ministerie van Volksgezondheid, uitte begin september al felle kritiek op de vele beperkingen die schoolkinderen worden opgelegd.
Voor meer zie Israel Today - NL

Met slechts een paar dagen tot de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten praten veel media over de mogelijkheid van geweld dat zal uitbreken of zelfs burgeroorlog. Winkels in stedenover heel de VS begonnen hun ramen af te dichten ter voorbereiding op de gewelddadige rellen en plunderingen zoals de VS al sinds mei heeft ervaren na de moord op George Floyd door de politie.
Voor meer zie Israël365news

Open brief van Aartsbisschop Viganò aan president Trump (nederlands). Meneer de president, Sta mij toe te spreken op dit uur waarin het lot van het geheel de wereld wordt bedreigd door een wereldwijde samenzwering tegen God en de mensheid. Ik schrijf u als aartsbisschop, als opvolger van de apostelen, zoals de eerste Apostolische nuntius van de Verenigde Staten van Amerika.
Voor meer zie Frontnieuws

Meer dan 12.000 Moslim aanbidders stonden opgepakt op de Tempelberg voor de vrijdag gebeden, met weinig handhaving van de regels. De politie wijst beschuldigingen van de gemeente Jeruzalem af dat ze de ogen sluiten voor massale bijeenkomst op deze gevoelige heilige plaats.
Voor meer zie The Times of Israel

Een man die een iemand onthoofde in een kerk in Nice in Frankrijk werd geradicaliseerd door een recente controverse over een andere onthoofding in Frankrijk. De reeks gebeurtenissen toont aan dat terroristen gedijen op geruchten dat religie "beledigd" wordt om dan de christelijke religie aan te vallen, wat tegenstrijdig lijkt, aangezien berichten in de media aangeven dat het Franse "secularisme" de schuld was van de aanvallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Yamina-partij onder leiding van Naftali Bennett zal een wetsvoorstel steunen van de oppositieleider Yair Lapid (Yesh Atid-Telem) om de Knesset te ontbinden, die naar verwachting aanstaande woensdag aan de plenaire vergadering zal worden voorgelegd. Dus laat duidelijk zijn, Yamina zal voor elke wet stemmen om de Knesset te ontbinden, in de tijd van deze kwade regering, zeggen Bennett's mensen.
Voor meer zie JewishPress

Bij een campagne stop in Fort Worth, Texas op 30 Oct., Kamala Harris werd geïntroduceerd als de volgende president van de Verenigde Staten. "Ze staat op het stembiljet als kandidaat voor vice-president, hoewel de mensen in Fort Worth zich daar niet van bewust leken te zijn.
Voor meer zie The Post Millennial

Daniël 11: 36-45 - de Grote Verdrukking / Jacobs benauwdheid. We hebben de opkomst van de Antichrist gezien; we hebben de gruwel van de verwoesting gezien. Nu zullen we zien wat er daarna komt.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina