Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 5 November - 30 Cheshvan

()  'De VS kan Israël niet langer verdedigen,' zegt de chef van de Revolutionaire Garde. Maj. Generaal Hossein Salami beweert dat het Amerikaanse beleid ten aanzien van Iran "altijd een mislukking is geweest." De regering Biden "heeft er geen lering uit getrokken." Duizenden Iraniërs verzamelden zich donderdag in de straten van Teheran ter gelegenheid van de herdenking van de inval in de Amerikaanse ambassade in 1979. Zij scandeerden "Dood aan Amerika" en "Dood aan Israël" en verbrandden Amerikaanse en Israëlische vlaggen.
Voor meer zie Israelhayom

In een artikel van 2 november in het Engelstalige Koeweitse dagblad Arab Times stelt de redacteur van het dagblad, Ahmed Al-Jarallah, dat de problemen van Libanon niet te wijten zijn aan de aanwezigheid van 19 verschillende sekten, elk met eigen religieuze wetten en autoriteiten. De problemen zijn veeleer te wijten aan het feit dat één factie - de Hezbollah - het land heeft overgenomen met het uiteindelijke doel de Islamitische Republiek Libanon op te richten, naar het voorbeeld van de Islamitische Republiek Iran. Om dit doel te bereiken, zegt hij, heeft de Hezbollah Libanon veranderd in een hotspot van terrorisme, drugshandel en sabotage. Hij concludeert dat de Arabische staten in het licht van deze situatie een internationale troepenmacht moeten vormen om Libanon van deze terroristische partij te redden; anders zal dit land een bedreiging blijven vormen voor de veiligheid van de gehele Arabische wereld.
Voor meer zie Memri

Terwijl de draconische regering-Biden, geleid door wie dan ook, zich opmaakt om de Amerikaanse ondernemer te straffen met vaccinmandaten met hoge boetes, hebben de CDC en de mensen van het Merriam-Webster woordenboek de definitie veranderd van wat een vaccin is. Alle uitleg die u vertelt dat vaccins immuniteit verschaffen is verdwenen, nu geven vaccins u alleen een 'immuunrespons', wat doet denken aan de oude wonderolie reclames die u vertelden dat hun medicijn u 'gegarandeerde resultaten' gaf, zonder te zeggen wat die resultaten zouden kunnen zijn. De dood is ook een 'resultaat', denk daar maar eens over na.
Voor meer zie Now The End Begins

Twitter's nieuwe "hoofdredactie" voor nieuws uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA) trekt kritiek aan van pro-Israël organisaties, wijzend op haar geschiedenis van anti-Israël vooringenomenheid. Fadah Jassem, een in Londen gevestigde voormalige televisieproducent en redacteur, kondigde maandag op Twitter haar benoeming aan voor de functie, die verantwoordelijk is voor het cureren van verhalen die Twitter op zijn platform weergeeft.
Voor meer zie World Israel News

Nu de COVID-besmettingscijfers weer stijgen heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid het CIO verzocht om de kerkleden op te roepen tot vaccinatie. ...Niet in iedere kerkelijke groepering is het probleem van ongevaccineerden groot en niet iedere kerkelijke groepering hanteert religieuze motieven om niet te vaccineren. “Rabbijnen hebben al in een vroeg stadium opgeroepen je te laten vaccineren, terwijl het al zo is dat men binnen de Joodse gemeenschap men zich al massaal laat vaccineren.
Voor meer zie NIK

San Francisco zal binnenkort eisen dat kinderen vanaf 5 jaar een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19 moeten tonen om bepaalde openbare binnenruimtes te kunnen betreden, zoals restaurants, amusementsgelegenheden en sportevenementen, aldus ambtenaren van Volksgezondheid deze week.
Voor meer zie Politico

Hamas-bondgenoot staat nu aan het roer van schip Israël. Ra'am, weet u nog, ontving 53 miljard shekels uit handen van de premiers Naftali Bennett en Yair Lapid, wat de prijs was die nodig was om partijleider Mansour Abbas ervan te overtuigen de regering te steunen. Het geld zou ten goede komen aan verwaarloosde Arabische gemeentes in Israël Hoewel Ra'am slechts vier zetels heeft in de Knesset, kan het de regering in een opwelling omverwerpen. Dus, vier zetels of niet, het is Abbas die nu aan het roer staat van het schip dat Israël heet.
Voor meer zie Israel Today - NL

De nieuwsbrief van deze week vanuit Shomron. Rosh Chodesh sameach, het is vandaag weer nieuwe maan! Dat het een goede nieuwe maand mag worden, zonder zorg of verdriet en dat Jehoshua’s komst spoedig mag zijn. In deze negende Bijbelse maand valt weer het Chanukahfeest.
Voor meer zie Inbox

()  Het diplomatieke beleid van de regering van Naftali Bennett kwam de afgelopen weken volop in beeld en werd deze week op de proef gesteld op de VN-klimaatconferentie in Glasgow. De resultaten zijn onmiskenbaar. Onder de regering van Bennett is het buitenlands beleid van Israël gebaseerd op het doen van vergaande concessies - in de eerste plaats aan de Palestijnen, en in de tweede plaats aan de internationale linkerzijde. Vier van dergelijke concessies springen eruit.
Voor meer zie Israelhayom

Een Israëlische generaal waarschuwde Iran zondag in een interview met de Bahreinse krant Al-Ayam en zei dat als een diplomatieke oplossing het regime er niet van weerhoudt kernwapens te verwerven, Israël zal optreden.
Voor meer zie Radio Israel

Een drastisch voorstel. In mijn ochtendkrant staat een bespreking van de verdedigingsoefening aan het thuisfront die vandaag 4 november zal plaatsvinden, waarbij een totale oorlog met Hamas en Hezbollah wordt gesimuleerd.
Verder lezen - NL

‘Vaccine Nazis are ruining the US’ says Majorie Taylor Greene. "Het spijt me. Ik weet dat ik wanneer het woord nazi gebruik dat iedereen boos wordt als ik dat zeg, maar dat is precies wat ze zijn," zei Marjorie Taylor Greene. ... Ik ben niet ingeënt, en ik krijg het vaccin niet omdat ik een Amerikaan ben. Ik kan kiezen wat ik met mijn lichaam wil doen.
Voor meer zie World Israel News

Kunstmestfabrieken worden gesloten en goederentreinen die kunstmest leveren worden gesaboteerd. De energieprijzen dwingen ook vele fabrieken over de hele wereld te sluiten, terwijl China een fosfaatexportembargo heeft ingesteld tegen westerse landen. De productie van gewassen voor 2022 zal rampzalig zijn. De hongersnood is "ingebakken" en kan nu niet meer ongedaan worden gemaakt totdat de energievoorziening is hersteld (en dat gebeurt niet).
Voor meer zie NaturalNews

Het ministerie van Milieubescherming heeft een staatspijpleidingbedrijf woensdag meegedeeld dat het geen vergunning zal verlenen voor een plan om via een Israëlische route over land ruwe olie uit de Golf naar Europa te transporteren, uit bezorgdheid over mogelijke lekken. Europe Asia Pipeline Company, eigendom van de staat, wil het besluit aanvechten nadat het ministerie van Milieubescherming vergunningen heeft geweigerd voor intensiever gebruik van terminal in de Rode Zee.
Voor meer zie The Times of Israel

Vrijwel alle kerken gaan de coronamaatregelen aanscherpen. De Dorpskerk in Eelde werkt al sinds half oktober met een coronatoegangsbewijs. Geen coronapas? Dan geen toegang tot de kerkdienst. Terwijl de kerken geen maatregel opgelegd krijgen.
[ De belijdenis is toch dat ons leven in de handen van de Heer ligt? wj ]
Voor meer zie CIP.nl

Er worden strepen getrokken door Saudi-Arabië, VAE, Bahrein en Koeweit als deze de Libanese ambassadeurs het land uitzetten en hun eigen ambassadeurs hebben teruggetrokken. Diplomatieke crisis verergert nadat Libanese minister van Informatie Saudi-Arabië en de VAE beschuldigt van oorlogsmisdaden in Jemen.
Voor meer zie All Arab News

Iran zegt dat de voorraad van 60% verrijkt uranium nu 25 kilo bedraagt die, met uitzondering van landen met kernwapens, geen enkel ander land kan produceren." De nucleaire overeenkomst met de wereldmachten uit 2015 beperkt de zuiverheidsgraad tot 3,67% waartoe Teheran uranium kan raffineren.
Voor meer zie Israelhayom

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 5 november 2021. In de Tora-lezing van de Sjabbat wordt de uitspraak van God over zijn bedoeling dat door Israël het goede nieuws aan de heidenen wordt verkondigd duidelijk uiteengezet.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Het komende Grote Waanidee - Deel 4: Emanuel Swedenborg en buitenaardse "engelen." De materialistische idealen van de Grieken manifesteerden zich in de afwijzing van een bovennatuurlijke bron voor de Bijbel. En als die boeken niet geïnspireerd waren, dan waren de woorden erin vrij om te worden geherinterpreteerd of verworpen op basis van de menselijke rede.
Verder lezen - NL


Donderdag 4 November - 29 Cheshvan

()  "Israël moet doen wat het beste is voor Israël, net zoals elk ander land dat doet, en zich minder zorgen maken over de reacties van anderen," zegt voormalig ambassadeur van de VS in Israël. De VS zal Israël respecteren als Israël zichzelf respecteert'. Regavim een rechtse NGO zei op maandag dat de regering van Israël beslissingen neemt alsof ze een joods getto in Oost-Europa beheren, en niet een moderne economische grootmacht met een van de meest geavanceerde legers ter wereld.
Voor meer zie World Israel News

Het internet zoals je het nu kent gaat verdwijnen, en het zal vervangen worden door Meta, crypto, blockchain en Ethereum binnenin de Metaverse. Deze nieuwe wereld zal gevuld zijn met tekenen en wonderen van de komende Antichrist.
Voor meer zie Now The End Begins

De Portage kleuterschool in Deir Al-Balah, Gaza, uploadde op hun YouTube-kanaal en Facebook-account een video van de leerlingen die een gechoreografeerde dans uitvoerden waarbij ze met Palestijnse vlaggen zwaaiden, op hun borst sloegen en hun vuisten in de lucht staken op een lied met de tekst: "Wij hebben een generatie kinderen die de belofte zullen beschermen [en] een einde zullen maken aan de herinnering aan [de Balfour Verklaring] ... Wij zijn uw eigenaars, o Palestina... Sinds de dagen van de Kanaänieten."
Voor meer zie Memri

Iraans politiek analist Emad Abshenas: Israël is "veel te klein" en een "open boek" voor Iran, zodat het gemakkelijk kan worden vernietigd. Hij legde uit dat Iran zich al tientallen jaren voorbereidt op een oorlog tegen de Verenigde Staten en dat het geen behoefte heeft om zich voor te bereiden op een oorlog tegen Israël. Dat Hezbollah de gevoeligste doelwitten van Israël kaan aanvallen, zoals belangrijke infrastructuurvoorzieningen en dat Iran niet eens kernwapens nodig heeft om Israël te vernietigen, omdat het de locatie van Israëls kernwapenarsenaal kent en dat die "het werk zouden doen" indien Iran het als doelwit zou kiezen.
Voor meer zie Memri

71 van de 75 districten in Uttar Pradesh, India - de dichtstbevolkte staat - meldden geen gevallen meer van Covid-19 binnen 24 uur na de toepassing van het Ivermectineprotocol.
Voor meer zie Bridge Connector

Israëlische dokter: ‘Pfizervaccin hield 4e Coronagolf niet tegen’ Israël is druk bezig zichzelf op de schouders te kloppen voor het ‘verslaan’ van de vierde golf van coronavirusinfecties. De regering van premier Naftali Bennett gelooft dat deze prestatie kan en moet worden toegeschreven aan haar agressieve vaccinatiecampagne en de herinvoering van bepaalde beperkingen zoals het ‘Groene Paspoort’. Maar niet alle deskundigen zijn het daarmee eens. ...Het nemen va een vaccin is alsof je je voorbereidt op een oorlog die al heeft plaatsgevonden.
Voor meer zie Israel Today - NL

Meer dan 3 procent van het luchtmachtpersoneel in actieve dienst in de VS is niet volledig ingeënt tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt of niet een goed gekeurde vrijstelling heeft, zo maakte de militaire dienst bekend een dag na de deadline voor het COVID-19 vaccinatie mandaat.
Voor meer zie Epoch

Drones gebruiken om te doden laat militaire commandanten toe de soldaten omzeilen die zich kunnen verzetten. Perfecte soldaten zijn voorspelbaar en onvoorwaardelijk gehoorzaam. Goede mannen, aan de andere kant, zijn volledig onvoorspelbaar. Turkije heeft vorige week zijn militaire drones getoond op het Teknofest in Istanbul, een van 's werelds grootste technologiefestivals. De Turkse drones haalden controversiële krantenkoppen toen een rapport van de Verenigde Naties in maart vaststelde dat een Turkse Kargu-2 drone in maart 2020 zonder specifieke instructies een vijandelijke strijder had opgejaagd en gedood. ...De machine volgde haar programmering zonder enige uitdrukkelijke input van een menselijke monitor.
Voor meer zie Federalist

Een onafhankelijk onderzoek van het Pentagon heeft geconcludeerd dat de Amerikaanse drone-aanval die in de laatste dagen van de oorlog in Afghanistan onschuldige burgers en kinderen in Kabul doodde, niet werd veroorzaakt door wangedrag of nalatigheid, en het beveelt geen disciplinaire maatregelen aan, zo heeft The Associated Press vernomen.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Israël keurt de eerste begroting goed sinds 3,5 jaar. Sommige MK's van de oppositie stemden per vergissing mee met de coalitie, inclusief oppositieleider Benjamin Netanyahu, over een begrotingsclausule om 1 uur 's nachts. De Knesset heeft donderdagochtend om 5.30 uur de staatsbegroting voor 2021 in een stemming van 61-59 uur tot wet verheven, waardoor Israël voor het eerst sinds 15 maart 2018 een nieuwe begroting heeft.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nadat de begroting was aangenomen, tweette Bennett: "Het is een feestelijke dag voor de staat Israël. De premier schepte ook op over het overwinnen van de Delta-variant van het coronavirus en sloot af met de woorden: "God zij geprezen dat we een begroting voor Israël hebben goedgekeurd!". De woorden die werden gebruikt om de vorige regering te beschrijven was "Tohu vavohu" (תוהו ובוהו), dezelfde uitdrukking die in het Boek Genesis wordt gebruikt om de chaos te beschrijven die bestond voordat God het licht schiep: de aarde was woest en ledig, met duisternis over het oppervlak van de diepte en een wind van Hasjem die over het water blies (Genesis 1:2) Voorafgaand aan de stemming noemde Bennett dit het "het belangrijkste moment sinds de vorming van de coalitie."
Voor meer zie Israël365

Nu de grootschalige oefening van het IDF Homefront Command and National Emergency Authority (RAHEL), ten einde loopt, waarbij een grootschalig conflict met Iran en de Libanese terreurgroep Hezbollah wordt gesimuleerd, waarschuwen officieren dat zowel burgers als soldaten klaar moeten staan voor elk soort noodgeval dat het thuisfront kan treffen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ongevaccineerd medisch personeel weggeleid van werkplek. Verpleegster zegt dat ze "de hele dag aan iemand heeft gevraagd om uit te leggen waarom mijn oprechte geloofsovertuiging niet goed genoeg is - niemand kon dat".
Voor meer zie Israel National News

Top EU-functionaris: nucleair programma Iran is niet bedoeld voor vrede. De waarschuwing van Europees parlementslid David Lega komt op een moment dat de wereldmachten zich voorbereiden op de hervatting van de onderhandelingen over een nucleair akkoord met de islamitische republiek op 29 november.
Voor meer zie Israelhayom

In alweer het derde deel van deze serie zullen we nóg een kandidaat voor het beest-systeem bespreken; Worldcoin. Alleen de naam al zal de wakkere christen aan Openbaring 13 laten denken: Wereldmunt.
Voor meer zie Unravelations

Iraanse media beweren dat de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran de Verenigde Staten heeft vernederd in een unieke operatie die zogenaamd de "piraterij" tegen Iraanse olie heeft voorkomen. Teheran beweert dat Washington een Iraanse olietanker onderschept heeft en de olie in beslag genomen, en dat Iran vervolgens de IRGC heeft gestuurd, die met helikopters op de tanker is geland en deze naar Iran teruggebracht.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een nieuw rapport van het Italiaanse Hoge Instituut voor Gezondheid geeft een objectieve analyse van het misleidende aantal covid-doden in het land. Het officiële Italiaanse aantal covid-doden steeg tot 132.161 in oktober van 2021. Nieuwe medische analyse vermindert aantal covid-19 doden in Italië met 97,1% naar 3,783 als direct verbonden met Covid.
Voor meer zie NaturalNews

52% van de Trump-stemmers wil dat de rode staten zich afscheiden van de unie, en 41% van de Biden-stemmers wil dat de blauwe staten zich afscheiden. Velen haalden opgelucht adem toen president Biden werd verkozen, niet vanwege het beleid maar voor een hereniging van het land na vier jaar tumult en vurige verdeeldheid onder president Trump. Maar na acht maanden van het nieuwe presidentschap zou de diepe verdeeldheid van Amerika wel eens niet kunnen stoppen.
Voor meer zie Daily Mail Online

Een onderzoek van de feiten toont aan dat de Palestijnse Autoriteit (PA) de grootste en bijna de enige milieuvervuiler is in Judea en Samaria op meerdere niveaus.
Voor meer zie Brabosh.com - NL

De tragi-komische klimaat-oordeelsdag-cultus. Wereldleiders hebben zichzelf compleet voor gek gezet op de COP26. Wat zou er gebeuren als een oordeelsdag-cultus de wereld zou overnemen? Science fiction? Nee. Het is gebeurd.
Verder lezen - NL


Woensdag 3 November - 28 Cheshvan

()  Premier Naftali Bennett drong er woensdag bij zijn fragiele coalitie op aan om stand te houden terwijl een verlengde Knesset-sessie om de staatsbegroting goed te keuren doorging, met wetgevers die manoeuvreerden over het financiële plan, dat zal beslissen over het lot van de regering. De coalitie kan hooguit 61 stemmen vergaren in de 120 zetels tellende Knesset, maar Bennett zei woensdag dat hij er zeker van was dat de begroting het zal halen.
Voor meer zie The Times of Israel

Bennett: "Ik red Israël uit een puinhoop. "We zitten in de laatste fase van deze inspanning en de laatste dagen en nachten zullen uitputtend zijn, maar de begroting zal worden goedgekeurd." Hij zei dat de begroting stabiliteit voor het land, economische groei en welvaart zou garanderen. "Terwijl wij het land in de richting van stabiliteit sturen, zijn er mensen die het in de richting van een puinhoop, chaos, disfunctioneren en meer verkiezingen duwen."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft premier Naftali Bennett meegedeeld dat de nieuwste variant van het coronavirus, A.30, niet resistent lijkt te zijn tegen vaccins, zo meldde Galei Tzahal. Volgens het rapport werd de aankondiging gedaan in een vergadering voorafgaand aan Bennett's vertrek naar Schotland. Het nieuws volgt op het rapport van vorige week waarin bezorgdheid werd geuit dat de variant, die is geïdentificeerd bij COVID-19 patiënten in Zweden en Tanzania, resistent zou kunnen zijn tegen de bestaande vaccins, als gevolg van mutaties in zijn spike-eiwit.
Voor meer zie Israel National News

Het Economisch Wereldforum en de regering van de Verenigde Arabische Emiraten zullen op 11 en 12 november 2021 in Dubai de bijeenkomst van het Grote Narratief organiseren. De Great Narrative bijeenkomst is iets van het Great Narrative initiatief, een gezamenlijke inspanning van 's werelds meest vooraanstaande denkers om langere termijn perspectieven te vormen en een verhaal te creëren dat kan helpen bij het verkrijgen van een meer veerkrachtige, inclusieve en duurzame visie voor onze collectieve toekomst. ...Het boek The Great Narrative met alle plannen, dat naar verwachting in januari 2022 zal verschijnen is een uitgave van het WEF.
Voor meer zie World Economic Forum

Pfizer Inc. zei dinsdag dat het verwacht dat de verkoop van het COVID-19 vaccin, dat het samen met de Duitse partner BioNTech SE heeft ontwikkeld, in 2021 36 miljard dollar zal bedragen en dat de injectie in 2022 nog eens 29 miljard dollar zullen opleveren, waarmee het de analistenramingen voor beide jaren overtreft.
Voor meer zie NewsTrust

Vaccin spike eiwit dringt de celkernen binnen, onderdrukt de DNA-reparatiemotor van het menselijk lichaam wat een explosie aan kanker, immunodeficiëntie, auto-immuunziekten en versnelde veroudering zal ontketenen. De ernstige acute ademhaling syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) heeft geleid tot de coronavirusziekte 2019 (COVID-19)-pandemie, die ernstige gevolgen heeft voor de volksgezondheid en de wereldeconomie.
Voor meer zie MDPI

Politici die nalaten de milieuproblematiek aan te pakken, zullen worden veroordeeld "in veel krachtiger bewoordingen waarin we vandaag spreken over de politici van de jaren '30 die negeerden wat er in nazi-Duitsland gebeurde", aldus de aartsbisschop. De aartsbisschop van Canterbury Justin Welby heeft zijn verontschuldigingen aangeboden voor zijn suggestie dat de gevolgen van de klimaatverandering erger zouden zijn dan de genocide door de nazi's op ongeveer zes miljoen joden.
Voor meer zie United with Israel

Bill Gates: Geweldig om Bennett's inzet voor klimaatverandering te zien. Medeoprichter van Microsoft twittert dit na zijn ontmoeting met premier Bennett op de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties. "De wereld heeft behoefte aan doortastende maatregelen ter ondersteuning van de ontwikkeling van nieuwe technologie om emissies af te remmen en de wereld te helpen zich aan te passen aan het veranderende klimaat", voegde hij eraan toe.
Voor meer zie Israel National News

Bill Gates wil samenwerking met Israël om het 'vee aan te passen' aan klimaatverandering. De Israëlische premier Naftali Bennett heeft Bill Gates ontmoet tijdens de COP26-conferentie over klimaatverandering in Glasgow, Schotland.
Verder lezen - NL

()  Israël bereidt zich voor om een enorme nieuwe ballon op te laten, uitgerust met een geavanceerd raket- en vliegtuigdetectiesysteem, in het noordelijke luchtruim, zei het ministerie van Defensie woensdag. De inzet van het op radar gebaseerde systeem, dat binnenkort op een niet nader genoemde datum zal plaatsvinden, maakt deel uit van een algemene inspanning van de Israëlische luchtmacht om de luchtverdediging van het land te verbeteren, met name in het noorden, als gevolg van de proliferatie van Iraanse drones en kruisraketten in de regio.
Voor meer zie The Times of Israel

Rabbi Shmuel Eliyahu, opperrabbijn van Tzfat en lid van het Opperrabbinaat, sprak op de podcast van advocaat en docent Tamir Dortal's "Al Hamashma'ut" over de nieuwe kashrut hervorming, die het toezicht op kashrut (koosjer) privatiseert, waardoor het monopolie van het Opperrabbinaat wordt doorbroken. Rabbi Eliyahu en Dortal spraken ook over de veranderingen die plaatsvinden in de IDF. Hij zei ook dat Arabieren wild zijn omdat het hun cultuur is, verhuur geen appartementen aan hen, dat is verboden.' Hij merkte op dat in Tzfat, omdat niemand daar appartementen aan Arabieren wilde verhuren, de inwoners van de stad vrij konden rondlopen, zelfs wanneer er op andere plaatsen rellen waren.
Voor meer zie Israel National News

Israël houdt vast aan besluit om NGO's in verband te brengen met terreur, terwijl internationale gemeenschap om bewijzen vraagt. De Verenigde Staten en Europa zijn blijkbaar van mening dat Israël de Palestijnse burgermaatschappij criminaliseert en de Palestijnse "vrijheidsstrijd" ondermijnt.
Voor meer zie JNS

De adviescommissie van de CDC heeft dinsdag unaniem het Pfizer Covid-vaccin aanbevolen voor kinderen van 5 tot 11 jaar. CDC-directeur Rochelle Walensky moet haar definitieve goedkeuring nog geven. Vorige week gaf de FDA toe dat ze de lange termijn risico's voor kinderen niet kennen. "We zullen echter nooit te weten komen hoe veilig het vaccin is totdat we het beginnen te geven," zei een van de stemmende leden van de FDA op dinsdag.
Voor meer zie Gateway

Israël werkt aan snelle verzending van COVID-19-vaccins voor kinderen. Het deskundigenpanel van het Ministerie van Volksgezondheid zal donderdag bijeenkomen om te stemmen over vaccins voor kinderen van 5-11 jaar, na de definitieve goedkeuring van de dosis van 10 microgram van Pfizer/BioNTech door zowel de FDA als de CDC in de VS.
Voor meer zie Ynet

Mensen in het Verenigd Koninkrijk die "valse informatie" over vaccins online zetten, kunnen volgens een nieuwe wet twee jaar gevangenisstraf krijgen. Ja, echt waar. De Online Safety Bill, die wordt omschreven als "het vlaggenschip van de wetgeving ter bestrijding van misbruik en haat op het internet", heeft felle kritiek gekregen van groepen die zich inzetten voor burgerlijke vrijheden omdat de wet te ver gaat.
[ Het net wordt aangehaald, als we al weten wat volgens hen nepnieuws is. wj ]
Voor meer zie

De Palestijnse Autoriteit verliest de steun van al haar eerdere donoren – maar Abbas denkt nooit dat hij iets verkeerd doet. De Medialijn heeft de meest verwoestende beschrijving van de begrotingsproblemen van de Palestijnse Autoriteit tot nu toe.
Voor meer zie Brabosh.com - NL

Wat zou jij doen in een gevangeniscel met ISIS leden? Billy Graham zei ooit: "Een van de grootste prioriteiten van de kerk vandaag de dag is het mobiliseren van de leken om het werk van evangelisatie te doen." In Iran, waar christenen alleen in het geheim kunnen samenkomen, is het toerusten van gelovigen om het Evangelie te delen een noodzaak!
Verder lezen - NL

Transhumanisme en de nabijheid van de verdrukking. Ik wens oprecht dat ik het mis heb. Ik zou heel graag willen dat ik inderdaad een "samenzweringstheoreticus" ben, zoals sommigen mij beschuldigen te zijn. Ik zou zo graag willen zeggen dat de COVID-19 "vaccins" "veilig en effectief" zijn.
Verder lezen - NL


Dinsdag 2 November - 27 Cheshvan

()  Voor Israëlische startups zijn er '7 biljoen' redenen om klimaatoplossingen te ontwikkelen zei de Israëlische premier Naftali Bennett en kondigt "Green Sandbox" aan om het ondernemerschap in de industrie daarvoor te stimuleren - Het in Israël gevestigde Firstime Ventures lanceert een fonds van 100 miljoen dollar.
Voor meer zie JNS

Palestijnse Autoriteit geeft Israël schuld van milieuproblemen in Glasgow. Premier Mohammad Shtayyeh van de Palestijnse Autoriteit, een van de meer dan twee dozijn wereldleiders die de top toespraken, zei dat "de Israëlische bezetting het grootste struikelblok is voor duurzame ontwikkeling in Palestina."
Voor meer zie JNS

Het aantal doden wereldwijd passeert de 5 miljoen en er 246 miljoen testcases zijn. In de E.U. zijn er tot nu toe 799.388 doden die worden toegeschreven aan Covid.
Voor meer zie Our World in Data

De "Ad Kan"-organisatie en het "Choosing Life"-forum van nabestaanden hebben maandag in de Knesset de volledige omvang onthuld van de bevindingen van het onderzoek naar de banden van de Verenigde Arabische Lijst (Ra'am) met de terreurorganisatie Hamas. Er werd ook een publiekscampagne gelanceerd onder de titel "Israel pleegt zelfmoord."
Voor meer zie Israel National News

Een woordvoerder van de Europese Unie bevestigde deze week tegenover de Jerusalem Post dat Brussel geen plannen heeft om de gehele Hezbollah als terreurorganisatie aan te merken. "De militaire vleugel van Hezbollah staat al op de EU-terreurlijst. Eventuele wijzigingen in de aard en de reikwijdte van de bestaande lijst moet door de lidstaten van de EU worden besproken en met eenparigheid van stemmen ertoe worden besloten", aldus Peter Stano, EU-woordvoerder voor het buitenlands beleid, tegenover de Post.
Voor meer zie United with Israel zie ook Brabosh.com - NL

Op 26 oktober 2021 zette Oekraïne voor het eerst de Bayraktar TB-2 UAV's in die het van Turkije had gekocht in de conflictzone Donbass tegen pro-Russische separatisten. Moskou gaf een voorzichtige reactie. "Wat betreft de berichten over het gebruik van "Bayraktar" gevechtsdrones door de Oekraïense strijdkrachten om stellingen in Donbass aan te vallen, zijn we deze informatie nu aan het controleren. Wat betreft de recente verklaringen, waarvan de Kievse autoriteiten zo productief zijn geworden, is het moeilijk te zeggen welke beweringen waar zijn en welke vals." Rusland zal Turkije niet straffen voor de verkoop van drones aan Oekraïne.
Voor meer zie Memri

William Kilpatrick suggereerde in 2015 dat de chaos als gevolg van het destructieve beleid van president Obama opzettelijk was. Schreef dat Obama en zijn adviseurs de wereldpositie van Amerika wilden verzwakken, rassenscheiding wilden aanmoedigen, en het immigratiesysteem wilden overbelasten. Maar hoe zit het met Joe Biden? Biden heeft niet alleen veel van Obama's initiatieven nieuw leven ingeblazen, hij heeft er tientallen aan toegevoegd. Biden heeft in acht maanden meer verwoesting aangericht dan Obama in acht jaar voor elkaar kreeg.
Voor meer zie Frontpagemag

Een Palestijn die zijn humanitaire verblijfsvergunning gebruikte om brandstichtingsaanslagen te plegen in centraal Israël, werd gearresteerd in een gezamenlijke operatie uitgevoerd door de Shin Bet en de Israëlische politie.
Voor meer zie World Israel News

Franklin Graham pleitte ervoor bij evangelische christenen om zich te laten vaccineren tegen COVID-19 in een interview met Axios, waar hij zei: "Ik wil dat mensen weten dat COVID-19 je kan doden." "Ik zou samenwerken met de Biden regering. Ik zou samenwerken met het CDC. Ik zou met hen allemaal samenwerken om levens te redden," zei hij tegen Mike Allen van Axios.
Voor meer zie Axios

200 Republikeinen in het Huis zijn "fel gekant tegen" een heropening van een VS-consulaat voor Palestijnen in J'lem. In een brief aan de Amerikaanse president Joe Biden stellen de wetgevers dat het doorzetten van het consulaatplan "in strijd zou zijn met de Jerusalem Embassy Act van 1995 die de afgelopen jaren met overweldigende steun van beide partijen is herbevestigd."
Voor meer zie Israelhayom

()  Israëls nationale mijnopruimingsdienst heeft dinsdag op de Golan Hoogvlakte een Syrische militaire bunker vol explosieven blootgelegd die was verlaten na de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen Israël de hoogvlakte veroverde op Syrië, zei het ministerie van Defensie.
Voor meer zie The Times of Israel

De Knesset is dinsdagochtend begonnen met wat een 33 uur durend debat over de staatsbegrotingen voor 2021 en 2022 moet worden. Woensdagavond zullen de MK's beginnen te stemmen over zo'n 600 punten in verband met de staatsbegroting voor 2021, de begeleidende wet inzake economische regelingen en vervolgens de staatsbegroting voor 2022. Voormalig premier Benjamin Netanyahu schond herhaaldelijk de coalitieakkoorden en weigerde een begroting goed te keuren, waardoor Israël meer dan drie jaar zonder staatsbegroting zat.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Israël heeft letterlijk het Congres in handen gehad,' zei de voormalige president in een interview en dat dit nu het tegenovergestelde ws en verwees naar bepaalde linkse progressieven in het Congres die hij beschuldigde van het haten van Israël. "Je hebt daar AOC [Rep. Alexandria-Ocasio Cortez] en [Rep. Ilhan] Omar het zijn deze mensen die Israël haten, ze haten het met een passie - ze controleren het Congres en Israël is geen kracht meer in het Congres, het is - ik bedoel - het is gewoon verbazingwekkend. Ik heb nog nooit zo'n verandering gezien," zei hij. "Israël had zoveel invloed - en terecht - in het Congres, en nu niet meer. Het is ongelooflijk, eigenlijk."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Met COVID is Israël weer terug waar het was in het voorjaar. Zal dat zo blijven? Zes maanden geleden daalde de morbiditeit en het aantal actieve en ernstige patiënten, maar toen sloeg Delta toe. Wat zal er deze keer gebeuren? In de afgelopen weken is het ziektecijfer in Israël voortdurend gedaald.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Twee hooggeplaatste haredi-rabbijnen hebben dinsdag een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin zij de regering Bennett veroordelen als "goddeloos." De open brief, gepubliceerd in Yated Ne'eman dinsdagochtend, werd ondertekend door Rabbi Chaim Kanievsky en Rabbi Gershon Edelstein, twee prominente rabbijnen uit de Litouwse (niet-Hasidische) haredi gemeenschap. De twee rabbijnen hekelen de regering zowel over haar plannen om het certificeringssysteem voor kashrut te hervormen, als over de bezuinigingsmaatregelen, waarvan sommige zijn opgenomen in de staatsbegroting, waarover deze week gestemd zal worden.
Voor meer zie Israel National News

De Likoed zou groeien tot 36 zetels en de grootste partij in de Knesset blijven als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, volgens een nieuwe opiniepeiling uitgevoerd door Prf. Camille Fuchs en gepubliceerd door Channel 13 News. Volgens de opiniepeiling zou de Yesh Atid partij tweede worden met 20 zetels, de Labor partij zou 10 zetels winnen, de Gezamenlijke Arabische Lijst zou 8 zetels winnen, en Blauw en Wit, Shas, en Verenigd Tora Jodendom zouden elk 7 zetels winnen. De partijen Yamina en Religieus Zionisme zouden elk zes zetels behalen (Afwijkend van de gisteren gepubliceerde peiling), Meretz zou vijf zetels behalen, en Yisrael Beyteinu en Ra'am zouden elk vier zetels behalen. De partij New Hope zou de kiesdrempel niet halen.
Voor meer zie Israel National News

WION Gravitas, een populair prime-time programma in India dat kijkers nieuws en discussies brengt over gelijktijdige kwesties en vanuit de hele wereld, onthulde in een recente aflevering hoe Pfizer landen intimideert en chanteert voor opname en een harde lijn volgde in hun drang naar winst. Uit de contracten blijkt hoe Pfizer landen kan beletten over hun contracten te spreken, de vaccins donaties kan blokkeren, eenzijdig leveringsschema's kan wijzigen en overheidsmiddelen als onderpand kan eisen.
Voor meer zie Gateway

De Coronapandemie is de schuld van veel dingen, maar ironisch genoeg heeft het ook nieuw leven geblazen in de voortdurende demonisering van Israël door de PA! In de volgende tekenfilms, geproduceerd en uitgezonden door de officiële PA TV, wordt Israël gedemoniseerd als een virus zoals het Coronavirus.
Voor meer zie Israel365

Het komende Grote Waanidee - Deel 3: Populariteit van Science Fiction films, televisie, en hun rol in de Komende Grote Misleiding. Science fiction is populair amusement. Vijf van de twintig best verdienende films aller tijden (gecorrigeerd voor inflatie) komen uit de Star Wars-serie (waarvan twee de best verdienende films van 2015 en 2016 waren), en E.T.: The Extraterrestrial staat op nummer vier.
Verder lezen - NL


Maandag 1 November - 26 Cheshvan

()  IDF generaal bedreigt Iran in allereerste interview aan Bahreinse krant. In zijn interview met de Bahreinse krant al-Ayam, zei Gen. Tal Kalman dat Israël de voorkeur geeft aan een diplomatieke oplossing om Teheran's nucleaire ambities een halt toe te roepen, ondanks de huidige onverzettelijkheid van Iran in deze kwestie, maar hij waarschuwde dat Israël "zich voorbereidt op andere scenario's" indien deze onderhandelingen mislukken, waarbij hij blijkbaar zinspeelde op een mogelijke militaire aanval. Kalman zei dat het nucleaire programma van Iran niet alleen een bedreiging vormt voor Israël, maar voor de hele wereld.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël verpletterd Covid, zegt Bennett. Hij is uitbundig over zijn succes aangaande de Delta variant, en wil nu de klimaatverandering en de koude oorlog met Iran aanpakken. Bennett ziet de Israëlische technologie en de grote klimaatprojecten als een manier voor Israël om zijn beleid in het Midden-Oosten vooruit te helpen. "De sterke groei, die verder gaat dan de toenemende welvaart voor de Israëli's, heeft ons in staat gesteld massaal te investeren in de versterking van onze militaire capaciteiten, zowel offensief als defensief. Het is geen geheim dat Iran nu het verst gevorderd is in het verrijken van uranium." "We hebben een koude oorlog met Iran," zegt Bennett. "De laatste 30 jaar heeft Iran zich om ons heen gepositioneerd om ons af te leiden. Hij zei dit in een interview met Sunday Times.
Voor meer zie Israel National News

F-15 straaljagers van de Israëlische luchtmacht hebben een Amerikaanse B-1 bommenwerper geëscorteerd die op weg was naar de Perzische Golf, maar die door het Israëlische luchtruim vloog, in wat wordt opgevat als een gecoördineerde waarschuwing aan Iran.
Voor meer zie Honest Reporting

Naar verluidt raakten twee Syrische soldaten gewond bij de aanval, die naar verluidt werden getroffen door grond-raketten die vanuit Noord-Israël werden afgevuurd. De IDF voerde op zaterdag zeldzame dagaanvallen uit in de buurt van Damascus in Syrië, volgens Syrische media.
Voor meer zie World Israel News

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag gezegd dat paus Franciscus hem heeft gezegd dat hij een "goede katholiek" is die de communie kan ontvangen, waarmee hij een kloof tussen Franciscus en conservatieve Amerikaanse bisschoppen die hem de communie willen ontzeggen vanwege Bidens steun voor abortusrechten, groter heeft gemaakt.
Voor meer zie Reuters

Als je van video kijken houdt, dan is deze map een aanrader voor informatie over het vaccin en wat dit allemaal veroorzaakt in de maatschappij. Voor iemand die het internet heeft gevolgd is het meer een documentaire. Prik JA Prik NEE.pdf - NL

Kan Israël het Christelijk Evangelie tegenhouden? Christelijke pogingen om Joden tot Christus te bekeren zijn de laatste jaren enorm toegenomen. Een van de resultaten hiervan is, dat onlangs een christelijke zendeling in Israël is gearresteerd.
Voor meer zie Israel Today - NL

Wetenschapper wiens vrouw gewond raakte door het COVID-vaccin vertelt FDA: "Geef dit alstublieft niet aan kinderen. Brian Dressen, Ph.D., een chemicus met een uitgebreide achtergrond in het onderzoeken en beoordelen van de mate van werkzaamheid van nieuwe technologieën, vertelde de U.S. Food and Drug Administration dat het vaccin van Pfizer "niet voldeed aan een redelijke risico-batenanalyse in verband met kinderen."
Voor meer zie Children's Health Defense

Het gevaarlijke beleid van de EU ten aanzien van de Iraanse mollahs. De EU deed ook veel concessies aan Iran, zoals instemmen met het opnemen in de nucleaire deal van verval-clausules die de mullahs in staat stellen om binnenkort zoveel kernwapens te hebben als ze willen.
Verder lezen - NL

()  De Yemina-partij van premier Naftali Bennett zou geen enkele Knesset-zetel krijgen als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, zo blijkt uit een nieuwe peiling. De peiling, uitgevoerd door Direct Polls, komt op een moment dat de Israëlische regeringscoalitie zich voorbereidt om de staatsbegroting door de Knesset te loodsen. Als er op 14 november geen staatsbegroting is goedgekeurd, zal de Knesset automatisch worden ontbonden en zullen er in Israël verkiezingen worden gehouden.
Voor meer zie World Israel News

Democraten gaan eisen dat Biden plannen voor een Palestijns consulaat stopzet. "We zijn erin geslaagd om hooggeplaatste leden van het Congres uit de Democratische partij aan te sporen die niet zullen aarzelen om hun verzet tegen de verhuizing kenbaar te maken," zei Ruth Lieberman, adviseur voor banden tussen de V.S. en Israël.
Voor meer zie World Israel News

Paus Franciscus verwelkomde de premier van India in het Vaticaan om hem daar een gelukkig Diwali te wensen. En dat niet alleen, de Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog heeft een officiële proclamatie uitgegeven waarin katholieken worden opgeroepen om zich aan te sluiten bij hindoes en boeddhisten en om samen "in het licht te wandelen."
Voor meer zie Now The End Begins

Op 19 oktober plaatse Inkosi Zwelivelile "Mandla" Mandela, de 47-jarige kleinzoon van Nelson Mandela, op Instagram een bericht en daarin de landen op te roepen om de door Israël georganiseerde Miss Universe verkiezing te boycotten. De oproep van Nelson Mandela's kleinzoon om de verkiezing te boycotten werd beantwoord met een felle uitbrander van - jawel - een voormalige Irakese schoonheidskoningin op Twitter.
Voor meer zie United with Israel

Kindervaccinatie studie: ernstige bijwerkingen worden verzwegen. Uit officiële cijfers van het Paul Ehrlich Instituut blijkt onder andere dat kinderen driemaal meer kans hebben om aan het vaccin te sterven dan dat ze ziek worden door corona, wat bij kinderen zeer zeldzaam is. Ondanks deze cijfers en de waarschuwingen van de meest diverse deskundigen uit de hele wereld, dringen politici en de media in Duitsland erop aan dat kinderen zo snel mogelijk worden gevaccineerd.
[ J.D.Farag stelde dat Covid 19 virus gemaakt is voor het vaccin, niet andersom, vandaar dat iedereen het moet krijgen. wj ]
Voor meer zie Kla.TV - NL

(1) Holocaust-overlevenden met hun nakomelingen waarschuwen voor een nieuwe Shoah (Holocaust) en eisen een vaccinatiestop! (2) Er zijn geen woorden voor de gruweldaad die ze aan het uitvoeren zijn op de wereldbevolking. (3) De megalomane globalist Klaus Schwab heeft een heel leger aan loopjongens ter beschikking die zijn plannen uitvoeren. (4) Professor Amsterdam UMC spreekt zich uit: ‘Ik kan niet meedoen aan een systeem dat leidt tot vaccinatiedwang.’
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

19 Amerikaanse staten hebben vrijdag meerdere federale rechtszaken aangespannen tegen de regering-Biden over haar COVID-19 vaccinatieplicht voor federale werknemers en aannemers.
Voor meer zie Epoch

Uitstoot in de lucht op de wereldwijde klimaattop, waarbij Iran ook op tafel ligt voor Israël. Wereldleiders zijn in het kille Glasgow bijeen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen; Israël is ook in Glasgow om de koude oorlog met Iran niet te laten oplaaien. ...Ook al is het officiële excuus voor Bennetts aanwezigheid op de top de opwarming van de aarde, het is duidelijk dat de centrale kwestie, die hij zal bespreken met de leiders die hij achter gesloten deuren ontmoet, en dat is Israëls "koude oorlog" met Iran, zoals hij het op zondag noemde.
Voor meer zie Israelhayom

Christelijke huisarts hekelt vaccinatiedrang: "Het wordt tijd dat kerkleiders opstaan “Vaccinatie had niet als 'enige uitweg' gepresenteerd hoeven worden. Ik mis eerlijke voorlichting over vaccinatie en tolerantie richting niet-gevaccineerden. Dat ik vrienden heb verloren is verbijsterend. Zover had het niet mogen komen.” Aan het woord is Els van Veen. ... “Kerken zijn doodstil en laten het gebeuren.”
Voor meer zie CIP.nl

De regering van premier Naftali Bennett heeft maandag in de plenaire vergadering van de Knesset twee moties van wantrouwen verloren, maar de regering is niet ten val gebracht omdat 61 van de 120 MK's nodig zijn om de regering af te zetten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Na 14 dagen van afwezigheid. Pastor JD gaat in op de profetische ernst van alles wat er vandaag de dag in de wereld gebeurt met "Real Talk!"
Voor meer zie (Calvary Chapel Kaneohe - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina