Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid 19
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 9 Oktober - 21 Tishri - Hoshana Rabbah

()  Een groep kleine ondernemers in Israël onder leiding van Arcaffe oprichter Tamir Barelko dreigt dat als de overheid de landelijke afsluiting niet onmiddellijk afzegt, ze hun bedrijven zullen openen met ingang van zondag.
Voor meer zie Israelhayom

Volgens een opinie-artikel, geschreven door de Secretaris-Generaal van de NAVO Jens Stoltenberg: Klimaatverandering maakt de wereld gevaarlijker. Het is de taak van de NAVO om de vrede te bewaren en ons veilig te houden. Om dus onze hoofdverantwoordelijkheid te kunnen vervullen, moet de NAVO bijdragen aan het beteugelen van de klimaatverandering voor onze veiligheid van vandaag en voor de veiligheid van toekomstige generaties.
[ Niet de Russen maar het klimaat is nu de grote vijand. wj ]
Voor meer zie Breitbart

In 2020 zijn we getuige van een explosie van honger in de Verenigde Staten iets wat in tegenstelling staat tot wat we gezien hebben sinds de Grote Depressie van de jaren dertig. Tientallen miljoenen Amerikanen hebben hun baan verloren sinds het begin van deze pandemie en het geld raakt op voor heel veel mensen.
Voor meer zieEnd Of The American Dream

Met de verkiezingen nog maar enkele weken te gaan, hebben kiezers en stemmers de Democratische presidentskandidaat Joe Biden's voorsprong op President Donald Trump in de afgelopen dagen zien slinken. De meest recente peilingen tonen aan dat Trump binnen de foutmarge zit in zeven grote Staten: Arizona, Georgia, North Carolina, New Hampshire, Nevada, Texas en Iowa.
Voor meer zie Newsweek

Miljardair software tycoon Bill Gates heeft de VS aangespoord om zich voor te bereiden op een covid-19 vaccin door vertrouwde religieuze leiders te laten uitrollen om "de aarzeling voor het vaccin te verminderen" en de snelle verspreiding van "complottheorieën" online te verhinderen. De Microsoft stichter-bekeerde-tot-vaccine-evangelist schilderde een grotendeels rooskleurig beeld van een vaccinuitrol die "rijke landen" tegen het einde van 2021 weer normaal zou maken in een interview tijdens de CEO Raad van Wall Street Journal op dinsdag. Echter, in een recent onderzoek zegt minder dan de helft van de Amerikanen dat ze geen Covid injectie willen nemen, Gates richtte dan zijn spreken vervolgens op het inschakelen van de natie's "vertrouwde netwerken" om de sceptici te overwinnen.
Voor meer zie RT USA News

Terug naar normaal? Ik -Elhanan ben-Avraham- ben bang dat alle hoop op een terugkeer naar 'normaal' tevergeefs zal zijn, en voortaan alleen in een nostalgie zal bestaan. We zijn al veel te ver gegaan voor die terugkeer.
Verder lezen - NL

‘Ons volk heeft geen discipline!’, hoorden we de laatste twee weken regelmatig zeggen in Israël. Maar ondanks die zelfkennis krijgt de regering toch de schuld van de chaos in het land. De verwijten liegen er niet om: ‘De vis rot vanaf de kop’, zeggen de Israëli’s over de regering.
Voor meer zie Israel Today - Holland

De rook van Californische bosbranden heeft de afgelopen weken de lucht rood gekleurd. Dat effect had een opvallende visuele impact tijdens de nacht. De maan rees op als een rood gekleurd. De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed, voor die dag van de HEERE komt, die grote en ontzagwekkende. Joël 2:31.
Voor meer zie Israel365 News

Kamal Harris beschuldige Trump van anti-semitisme als Pence antwoordde dat hij niet alleen herhaaldelijk de blanke supremacistische groepen heeft veroordeeld, maar herinnert Harris eraan dat Trump "Joodse kleinkinderen" heeft en dat "zijn dochter en schoonzoon Joods zijn."
Voor meer zie Israel365 News

Netanyahu naar de Haredim: zorg voor elkaar tijdens Simchat Thora komende zondag. "Niemand vervolgt de Haredi sector, dat laat ik niet gebeuren. Maar aan de andere kant, is er ook geen speciale behandeling voor jullie," zei Premier Benjamin Netanyahu bij het Haredi radiostation Kol Barama.
Voor meer zie Israelhayom

()  De Amerikaanse Schatkist heeft 18 Iraanse banken toegevoegd aan de sanctielijst, volgens de website van het departement. Er is naar schatting 2,6 miljard dollar gestolen van de Iraanse Bank Saderat en andere belangrijke Iraanse banken, wat een groeiend schandaal veroorzaakt.
Voor meer zie JOL

Kayhan Editor Shariatmadari: "de IRGC zal nooit afstand doen van [persoonlijke wraak voor] het bloed van de martelaar Soleimani" "...Enkele dagen geleden zei Donald Trump: "dat elke aanval, in welke vorm dan ook, tegen de Verenigde Staten zal worden geconfronteerd met een aanval op Iran die duizend keer groter zal zijn! Gisteren reageerde commandant Salami van de IRGC op de President van de VS: 'u bedreigt ons met een aanval die 1000 keer groter is; wij weten beter. Toen we toesloegen op de 'Ain Al-Assad [luchtmacht basis], namen we aan dat je terug zou slaan, en bereidden honderden raketten voor die je activa hadden kunnen vernietigen als je [ons] had aangevallen.'[Salami] waarschuwde dat ze hun ogen op de vijand gericht hebben, overal en binnen het bereik van onze kogels indien nodig. Mr. Trump, als er ook maar één haar van het hoofd van een Iraniër valt, vernietigen we die van jou, en verspreiden het in elke richting. Dit is een ernstige bedreiging en we zullen dit met actie bewijzen.'
Voor meer zie Memri

Afstand houden, geen strenge lockdowns, beschermt ons tegen Covid doden, zeggen Israelische onderzoekers. Nieuw onderzoek suggereert dat de belangrijkste factor voor het verminderen van de sterfte is, hoe snel sociaal-ondersteunende maatregelen worden uitgevoerd. "We hadden verwacht minder Covid-19 doden te zien in landen met een strakkere afsluiting, maar uit de gegevens blijkt dat dit niet het geval is," leggen de onderzoekers uit, het draagt niets bij.
Voor meer zie United with Israel

In een recent artikel in het dagblad al-Ayyam bekritiseert Fatah lid Ashraf Al-'Ajrami, voormalig minister van gevangenenzaken in de Palestijnse Autoriteit (PA), het politieke beleid van de PA hard, in de afgelopen twintig jaar en roept hij de Palestijnen op hun politieke fouten te erkennen en een nieuwe visie en redelijke politieke plannen te formuleren. Onder de fouten van de Palestijnen telt hij de gewapende acties in de Tweede Intifada, die zelfs na 9/11 werd voortgezet, toen er een wereldwijde consensus tegen terreur was ontstaan. Dit geweld, zegt hij, gaf Israël een voorwendsel om het scheidingshek te bouwen. Het veroorzaakte ook zware verliezen aan mensenlevens en geld voor de Palestijnen en legde de basis voor de overname van Gaza door Hamas.
Voor meer zie PMemri

Voorzitter van het Huis Nancy Pelosi (d-CA) suggereerde donderdag een plan om President Donald Trump uit zijn ambt te verwijderen met behulp van het 25e amendement van de Amerikaanse grondwet. "Trouwens, morgen zei ze tegen de verslaggevers tijdens haar wekelijkse persbriefing, terwijl ze vragen stelde over onderhandelingen over de coronavirus hulpfondsen, - dus kom morgen hier - dan gaan we het hebben over het 25e amendement."
Voor meer zie Breitbart

Voormalig Amerikaanse ambassadeur in Israël Martin Indyk zei donderdag dat de uitgebreide "aanval" van een Saoedische hoge Saoedische ambtenaar op de Palestijnse leiding een signaal zou kunnen zijn van Saudi-Arabië naar erkenning van Israël.
Voor meer zie WIN

Orthodoxe Joden zeggen dat ze het doelwit zijn van nieuwe NY City lockdowns. De nieuwste lockdown, die expliciet gericht is op religieuze bijeenkomsten, lijkt verder sceptisch te zijn over de richtlijnen op het gebied van de volksgezondheid. Boete voor een synagoge is 15.000 dollar.
Voor meer zie Reason

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 9 oktober 2020. Deze sabbat wordt in Israël Simchat Thora gevierd [Vreugde van Gods Onderwijzing). Dit zet het zegel op de najaar feestcyclus. De laatste hoofdstukken van Deuteronomium worden gelezen plus het eerste hoofdstuk van Genesis. Aan de vreugde over het lezen van Gods Woord komt geen eind!
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Yeshua's verborgen identiteit onthuld op Succoth, zijn ware verjaardag! Verbazingwekkend genoeg heeft onze Heer Yeshua, de God van de hele schepping, de volledige openbaring van zijn aardse identiteit tot nu toe verborgen, net voordat de eindtijd begint.
Verder lezen - NL


Donderdag 8 Oktober - 20 Tishri

()  Bnei Brak ziekenhuisdirecteur Prof. Moti Ravid dient zijn ontslag in na zijn verklaringen tegen de Haredi sector tijdens de coronavirus periode. Hij zei: "Ik denk niet dat er hier specifieke religieuze kenmerken zijn, het is de slechte opvoeding van een bevolking. De rabbijnen die wijs zijn roepen en zeggen 'stop,' maar er is een publiek dat niet luistert."
Voor meer zie Israel National News

Een reactie die mensen om u heen u vaak zullen geven als u hen vertelt over het corona-complot, is waarschijnlijk: "Ja hoor, een complot! En iedereen in de regering en in de media hebben zeker samengespannen?" of iets in die trant. Dat is echter niet helemaal hoe het werkt. We kunnen de huidige situatie het best duiden door het sprookje van "De nieuwe kleren van de keizer" door te nemen.
Voor meer zie Unravelations

Kamala Harris ontkende dat zwarte supremacisten bestaan, als ze vier mensen vermoordden. Trump veroordeelde de blanke racisten, maar de Democraten veroordelen de zwarte racisten niet. Niemand in de media heeft Kamala Harris nu gevraagd of ze het ook zwarte supremacisme ook veroordeelt en of ze nu gelooft dat zwarte identiteitsextremisten een echte bedreiging zijn en niet "verzonnen" zijn.
Voor meer zie Frontpagemag

Op zondag, gaf de New York Gov. Andrew Cuomo's het bevel om alle scholen en de meeste niet-essentiële bedrijven in verschillende gebieden van New York City te sluiten is slecht gevallen met claims van antisemitisme omdat zijn orders zich zwaar richt Joodse gebieden. Er ontstond een conflict tussen de Blasio en de Joodse gemeenschap in april, toen de politie een grote Chassidische begrafenis uiteen sloeg in Brooklyn. Toen werd Deblasio beschuldigd van een dubbele standaard als hij wel toestond dat Black Live Matter demonstranten de straten overspoelden.
Voor meer zie Israel365 News

IRGC General Ali Fadavi zei in een interview op 3 oktober: "Begrijpen de Amerikanen de betekenis van God? Dat doen ze niet. Begrijpen zij de betekenis van de Islam? Dat doen ze niet. Begrijpen zij de betekenis van de waarheid? De betekenis van een martelaar? Dat doen ze niet. Maar ze begrijpen het geweld wel. Ze begrijpen wat raketten betekenen en dat Iran raketten heeft met 1500 kilogram kernkoppen en een bereik van 2000 kilometer die nauwkeurig kunnen landen in een gebied van 6 vierkante meter.
Voor meer zie Memri

De Iraanse politiek analist Emad Abshenas zei in een interview op Mayadeen TV (Libanon) op 21 September dat Israël door het ondertekenen van vredesovereenkomsten met de VAE en Bahrein daarmee Iran wil "verleiden" om deze landen aan te vallen op dezelfde manier dat Irak "meegesleept" werd om Koeweit aan te vallen. Abshenas zei dat de VAE en Bahrein niet in staat zouden zijn een Iraanse aanval te weerstaan en volledig vernietigd zouden kunnen worden als dit zou gebeuren.
Voor meer zie Memri

In zijn column van 2 oktober 2020, getiteld "Turkije Is een wereldmacht. Nu is het tijd voor Azerbeidzjan om op te staan. Iran Steunt Armenië! Waar is Teheran bang voor?" in de Yeni Şafak krant die Turkije's AKP spreekbuis is, waarin de hoofdredacteur Ibrahim Karagül beoordeelde dat Turkije zijn "geopolitieke geest" terug in actie kreeg, na een eeuw lang hiaat. "Die geest is een geschiedenis-maker, de regio-bouwende geest die zeer machtige rijken op aarde stichtte," merkte hij op, verder omschreef het als een macht in de politieke genen van Turkije. Karagül verklaarde dat de "wereld grenst aan centrale actoren" die kijken naar de grote verrassing van Turkije's "geo politieke geest" in actie. Deze geest werkt nu in de Kaukasus, maar we kunnen het overal zien... We zagen het eerst in Noord-Irak. Daarna in Syrië, gevolgd door de oostelijke Middellandse Zee, en de Egeïsche Zee."
Voor meer zie Memri

tr Akopov, de belangrijkste commentator van het Novosti News Agency, reageert op de alarmerende Russische opinieleiders, die kritiek hebben geuit op het huidige Russische hands-off beleid voor de oorlog in Nagorno-Karabach tussen Azerbeidzjan en Armenië. De critici, onder wie de aanhangers van Vladimir Poetin, vrezen dat Erdogan zijn steun kan uitspreken voor Azerbeidzjan om Rusland uit de Transkaukasie te verdrijven en zelfs het bestaan van Rusland in gevaar te brengen. ...Als Turkije een grotere rol in Transkaukasië nastreeft, zal het dat alleen kunnen bereiken met instemming van Rusland en niet met pogingen om Rusland te verzwakken.
Voor meer zie Memri

De Turkse President Recep Tayyip Erdogan bevestigde donderdag de aanwezigheid van Turkse troepen in de Golfstaat Qatar, zoals TRT Arabi meldde.
Voor meer zie Al Arabiya English

()  De Minister van Defensie Benny Gantz tekende dinsdag vier orders om geld van Hamas en de Palestijnse Autoriteit (PA) in beslag te nemen uitgekeerd aan Arabieren met Israëlisch staatsburgerschap wier familieleden terroristische aanslagen pleegden. NIS 187.000 werd betaald voor de aanval die het leven eiste van de drie maanden oude Chaya Zissel Braun en Karen Yemima Mosquera en daarbij zeven anderen verwondde.
Voor meer zie United with Israel

Minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein ziet een groot gevaar in de Simchat Thora vieringen. Minister Edelstein presenteert nieuwe technologieën voor een snelle testing, zegt dat de duur van de afsluiting berust op het volgen van de gezondheidsrichtlijnen. Hij presenteerde innovatieve technologieën voor snelle coronavirus testen in het Beit Sherman Innovation Center in Sheba Medical Center op woensdag.
[ Merkwaardig dat Israël en Nederland op dezelfde dag een sneltest presenteren.]
Voor meer zie Israel National News

Bijna $170 miljoen aan overheidssubsidies is via liberaal zwart geld kolos gegaan die vele linkse groepen herbergt, waaronder de Black Lives Matter Global Network Foundation, zo tonen de belastingformulieren aan. De door de belastingbetaler gefinancierde subsidies werden uitgekeerd aan groepen via het Tides Center, een in San Francisco gevestigde non-profit incubator die rijke liberale donoren gebruiken om progressieve doelen te financieren.
Voor meer zie Freebacon

Is ADHD een plus of min als je COVID-19 contracteert? Een onderzoeksgroep aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem vond een verrassende link tussen mensen met ADHD en de kans op herstel van het coronavirus. Terwijl een eerder onderzoek aangaf dat ADHD werd beschouwd als een risicofactor voor COVID-19, ontdekten de Israëlische onderzoekers dat het tegenovergestelde waar lijkt te zijn.
Voor meer zie United with Israel

Een zeldzame oktober hittegolf overkwam Israël op donderdag, waardoor veel delen van het land die al een alarmerende hete zomer en herfst met brandende temperaturen kregen.
Voor meer zie The Times of Israel

De EU zal PA geen hulp meer geven als ze de belastinggelden weigeren die Israël geïnd heeft. De EU heeft verzoeken van Ramallah om aanvullende hulp afgewezen, zolang de Palestijnen weigeren hun eigen geld te aanvaarden omdat het door Israël wordt ingezameld. We gaan dit niet opvullen, zei een EU diplommat.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Qatar vraagt de VS formeel om F-35 stealth bommenwerpers te kopen. Verzoek dat waarschijnlijk door andere Golflanden en Israël, zal worden afgewezen, ondanks de nauwe banden tussen Qatar en de VS.
Voor meer zie WINs

Hoge IDF-functionarissen hebben de Yitzhar-leden opgedragen dat zij Israëlische Arabieren in staat moeten stellen om de gemeenschap binnen te komen, overeenkomstig de wet. Dan op woensdagochtend tientallen Arabieren en linkse activisten arriveerden op een rondleiding door Yitzhar en een gewelddadige rel leidden. De relschoppers kwamen in de buurt van de stad Yitzhar en het in brand staken. Het leger en de inwoners van Yitzhar dreven hen weg en blussen het vuur dat in de richting ging van de huizen van de bewoners.
Voor meer zie Israel National News

Onzekere Tijden? Het nummer van The Atlantic van november 2020 bevat een artikel getiteld "The Election that Could Break America"... De President van de Verenigde Staten, de First Lady, vele anderen in de regering en op Capitol Hill zijn gediagnosticeerd met Covid-19...
Verder lezen - NL

Wat zit er echt achter de nieuwe peilingen die een meerderheid tonen van mensen die mens-dier-illusie onderzoek steunt? Artikel over de vermenging van dierlijk en menselijk dna. Door Dr. Thomas R. Horn
Verder lezen - NL


Woensdag 7 Oktober - 19 Tishri

()  De Russische President Vladimir Poetin heeft woensdag opgeroepen om te stoppen met vechten in de regio Nagorno-Karabach, waarbij hij zei dat de dodelijkste gevechten in meer dan 25 jaar tussen etnische Armeense en Azerbeidzjaanse troepen een tragedie waren.
Voor meer zie Al Arabiya English

Vorige week heeft een Senaatscommissie verslag uitgebracht over hoe de zoon van een belangrijke presidentskandidaat Biden, die een lange geschiedenis heeft van duistere Buitenlandse Zaken, een overschrijving van 3,5 miljoen dollar ontving van de vrouw van een Russische politicus. De New York Times, Washington Post, CNN, MSNBC, en de meeste grote media hebben het verhaal over de overschrijving helemaal niet behandeld. Vier jaar geleden was het niet melden van zo'n verhaal een mogelijkheid die te absurd was om zelfs maar te overwegen – en aan de andere kant, niemand zou hebben voorspeld dat de kandidaat met de duistere Russische banden niet Donald Trump is, maar Joe Biden.
Voor meer zie RealClearPolitics

Het plan van Erdogan om de Palestijnse Autoriteit over te nemen. Waar we getuige van zijn is een Arabische autocraat (Abbas) die de hulp zoekt van een Moslim-autocraat (Erdogan) bij het houden van "vrije en eerlijke" verkiezingen. Abbas lijkt ervan overtuigd te zijn dat de waarnemers van Erdogan de resultaten van elke Palestijnse verkiezing zullen goedkeuren om ervoor te zorgen dat de president van de PA zegeviert.
Verder lezen - NL

In een nieuwe encycliek met de titel Fratelli Tutti (Brothers All) stelt de paus dat de gemeenschappelijke bestemming van de goederen van de aarde "vereist dat dit principe ook wordt toegepast op naties, hun gebieden en hun middelen." "Gezien vanuit het standpunt van niet alleen de legitimiteit van de particuliere eigendom en de rechten van de burgers, maar ook van het eerste beginsel van de gemeenschappelijke bestemming van goederen," schrijft de pontiff," en kunnen we zeggen dat elk land ook toebehoort aan de buitenlander, in die zin dat de goederen van een gebied niet mogen worden geweigerd aan een behoeftige die van elders komt."
Voor meer zie Breitbart

Een rabbijn in Israël merkte op dat er sterke overeenkomsten zijn tussen Trumps ziekte en die van Koning Hezekiah, beide komen op een kritiek historisch kruispunt. Rabbijn Avraham Greenbaum, directeur van het Azamra instituut, maakte deze vergelijking. "Koning Hezekiah werd ziek toen Sanherib dreigde heel Israël over te nemen," zo merkte Rabbi Greenbaum op. "Hezekiah stond tussen de Thora en Sanherib dus het was absoluut cruciaal dat hij standvastig bleef. Vooral omdat een meerderheid van de Joden tegen hem was en de poorten van Jeruzalem wilde openen en Sanherib binnen wilde laten.
Voor meer zie Israel365 News

Rabbi Akiva Eger was in het begin van de 19e eeuw een vooraanstaande Talmoedische geleerde en leider van het Europese Jodendom. Tijdens cholera-uitbraken pleitte hij voor sociale afstand praktijk in de Joodse gemeenschap, net als de beperkingen die we vandaag ervaren.
Voor meer zie United with Israel

Qatari socioloog Abd Al-Aziz Al-Khazraji Al-Ansari uploadde een video ter bevordering van het huwelijk van kinderen op zijn YouTube-kanaal. Al-Ansari zei dat de "juiste" leeftijd voor meisjes om te trouwen 12 of 13 is, en dat uitstel van het huwelijk leidt tot een toename van verdorvenheid, homoseksualiteit, lesbianisme, prostitutie en sodomie. Hij zei dat het satanisch is om uitstel van het huwelijk te eisen, en dat er een Joods complot is om de Gazan samenleving te vernietigen door het kinderhuwelijk te verbieden.
Voor meer zie Memri

Iedereen heeft het over een lockdown in Israël, maar onderweg hebben wij nergens een politiecontrole gezien, die ons vroeg waarom niet thuis gebleven waren, en waar we naar toe onderweg waren.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Democraten en de politiek van projectie. De omarming van het antisemitisme van links toont aan dat hun hysterische beweringen dat Trump van nazi's houdt, niets meer is dan projectie.
Verder lezen - NL

()  De Franse premier Macron stelt aan Israël voor om een staakt-het-vuren op lange termijn met Hezbollah te ondertekenen. Frankrijk stelt voor om parallelle gesprekken te voeren in ongekende onderhandelingen tussen Libanon en Israël over de maritieme grens tussen de Verenigde Staten; Hezbollah-leider Nasrallah zou het Franse voorstel gunstig ontvangen.
Voor meer zie Ynet

De vrouw van Premier Benjamin Netanyahu overtrad de virus verspreiding regels door een kapster naar de officiële residentie van de premier in Jeruzalem te laten komen, volgens een woensdag rapport, het laatste in een serie van hooggeplaatste figuren die beschuldigd worden van het negeren van regels die bedoeld zijn om het op hol geslagen infectiepercentage van Israël te stoppen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ze stonden toe dat Black Lives Matter opstandig door de straten liepen, maar nu kiezen Cuomo en de Blasio Covide de Joden uit als doel van kritiek en een lockdown te midden van een nieuwe golf van COVID-19 in de orthodoxe Joodse gemeenschappen van New York, waarbij veel leden de gezondheidsmaatregelen nieuw leven inblazen die sommigen in de zomer hadden opgegeven — door sociale afstand en maskers op. Voor velen is er ook een terugkeer van woede: ze voelen dat de stad hen uitkiest voor deze kritiek.
Voor meer zie Now The End Begins

Ambtenaren van het Palestijnse Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben met vertegenwoordigers van Palestijnse facties, burgerorganisaties en gevangenenorganisaties gesproken over manieren om terroristische organisaties van de lijsten van beperkende maatregelen van de Europese Unie te verwijderen. De lijst is belangrijk omdat de EU geen geld kan uitkeren aan NGO's die banden hebben met de terreurgroepen op de lijsten, of die weigeren het te ondertekenen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De coalitie MK Zvi Hauser (Derech Eretz) organiseerde dinsdag een speciale online Sukkot evenement met het Bahreinse parlementslid Nancy Khedouri, een eerste gezamenlijke evenement tussen een Israëlische en een Bahreinse wetgever. Khedouri, 45 jaar, en lid van de kleine Joodse gemeenschap van Bahrein, sprak met Hauser via Zoom over de onlangs ondertekende Abraham-akkoorden, het normaliseren van de betrekkingen tussen haar land en Israël, evenals de geschiedenis van de Joodse gemeenschap van Bahrein. "Ik heb het gevoel dat de Messias komt nu we zo kunnen praten."
Voor meer zie Israel National News

De Israëlische regering verlengt de lockdown met een week tot zeker 13 oktober te midden van tekenen dat het werkt. In de praktijk wordt de afsluiting echter genegeerd door grote delen van het Israëlische publiek, en vele ambtenaren zijn betrapt op het schenden van de beperkingen.
Voor meer zie WIN

Een voormalig Israëlische luchtmacht generaal Amir Haskel werd een anti-Netanyahu protest leider en ligt nu onder vuur nadat er een video verscheen waarop hij een politievrouw verbaal aanviel vanwege haar Ethiopisch achtergrond als hij haar toevoegde. Raak me niet aan. Ik bracht je ouders hier uit Ethiopië, schaam je je niet?"
Voor meer zie WIN

De World Health Organization (W.H.O.) is de favoriet van de bookmakers om de Nobelprijs voor de vrede voor 2020 te winnen, met experts die Greta Thunberg als een andere sterke kandidaat achten samen met een groot aantal VN-dochterondernemingen. De kansen van de Amerikaanse President Donald Trump zijn door ten minste al één waarnemer afgewezen omdat, "hij niets heeftgedaan dat de prijs verdient."
Voor meer zie Breitbart

De Amerikaanse President Donald Trump kondigde dinsdag aan dat hij alle documenten met betrekking tot de federale onderzoeken heeft vrijgegeven over een Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en Hillary Clinton's e-mail schandaal. "Ik heb volledig toestemming gegeven voor een volledige de-classificatie van alle documenten met betrekking tot de grootste politieke misdaad in de Amerikaanse geschiedenis, de Russische Hoax. Ook het Hillary Clinton e-mail schandaal. Geen herzieningen!" schreef Trump op Twitter.
Voor meer zie Israel National News


Dinsdag 5 Oktober - 18 Tishri

()  "Een overwinning van Biden zou slecht zijn voor Israël, en de regio," waarschuwt de Amerikaanse gezant. De Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman vertelde aan UAE media dat een 3 Nov. winst van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden de vooruitgang zou ondermijnen die is geboekt bij het beteugelen van de bedreiging die Iran vormt voor het Midden-Oosten.
Voor meer zie Israelhayom

"Turkije is een destabiliserende kracht geworden in het Midden-Oosten," zei Minister van Defensie Benny Gantz, dat Turkije nu opduikt als een tegenstander van de vredesinspanningen in de regio, hij roept op tot internationale druk om het gedrag van het NAVO-lid te veranderen.
Voor meer zie Israelhayom

In de nasleep van de akkoorden van Abraham verscheen een ongekende aanblik voor het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai; een Sukkah (loofhut). Vanwege zijn ongekende hoogte wordt de Burj Khalifa wolkenkrabber vaak genoemd en vergeleken met de Bijbelse Toren van Babel.
Voor meer zie Israel365 News

Russische Midden-Oosten Expert Satanovsky: De oude Ottomaanse vijand is opgestaan; Rusland kan niet toestaan dat Erdogan Azerbeidzjan overneemt en zijn Pan-Turkse theorie in de praktijk brengt, anders zal Rusland ophouden te bestaan. Macron en Trump gaan niets doen, maar wat doen wij? Gaan we Erdogans belediging slikken? Het zal extreem duur zijn. In het algemeen is onbeschaamdheid niet iets waar je mee weg moet komen, zeker niet zoiets als dit... En het gaat hier niet om de Armeniërs en niet om historische overwegingen.
Voor meer zie Memri

Een vraag die bij veel mensen opkomt als het om de opname gaat, is; "Hoe gaat de antichrist zo meteen verklaren dat er miljoenen mensen zijn verdwenen?" We hebben hier al eens vaker over gespeculeerd, maar onlangs hoorde ik ergens een zeer logische verklaring. We zien namelijk twee trends in toenemende mate op de media. De wereld wil ons twee dingen laten geloven, en de combinatie ervan is misschien wel wat ervoor gaat zorgen dat velen na de opname in dé leugen uit 2 Thessalonicenzen 2:9-11 gaan geloven.
Voor meer zie Unravelations

Fatah Centraal Comité Secretaris Jibril Rajoub: We kunnen de regels van het engagement met Israël veranderen – alle opties liggen op tafel, maar we moeten vasthouden aan de erfenis van de grootheden als Arafat en Sheik Ahmad Yassin, Abu Ali Mustafa, Ahmad Sa'adat, en Marwan Barghouti.
Voor meer zie Memri

In 2014 liet de regering Barack Obama en Joe Biden in het Witte Huis kooien bouwen om illegale immigranten en hun kinderen te huisvesten, compleet met aluminiumfolie dekens om het nog ongemakkelijker en weerzinwekkender te maken. De nepnieuwsmedia bleven hierover zwijgen, zelfs voormalige First Lady Laura Bush stemde toe om haar mond te houden.
Voor meer zie Now The End Begins

Video: Israël begint volgende week onderhandelingen met Libanon. Hoewel de onderhandelingen niet het aanknopen van betrekkingen tussen Israël en Libanon vertegenwoordigen, zullen de twee rivalen proberen om grensgeschillen op te lossen.
Voor meer zie WIN

()  Israël kan de commerciële wapenverkoop aan Azerbeidzjan stoppen, vertelde de Armeense ambassadeur in Israël Armen Smbatyan aan de Jerusalem Post, als de strijd voor de negende dag tussen de twee landen werd geïntensiveerd. "Ik geloof dat als gevolg van de oproep van de internationale organisaties en vele afzonderlijke staten voor een onmiddellijke de-escalatie, Israël zijn wapenverkoop aan Azerbeidzjan kan stoppen," zei Smbatyan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlische politie van dinsdag heeft Procureur-generaal Avichai Mandelblit de resultaten meegedeeld van een eerste onderzoek naar de Minister van Milieubescherming Gila Gamliel, die naar verluidt de nationale lockdown heeft geschonden en meer dan 24 uur informatie over haar verblijfplaats achterhield bij het Ministerie van Volksgezondheid. Het is nu aan de procureur-generaal om te beslissen of de politie een crimineel onderzoek naar Gamliel zal openen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse President Donald Trump keerde maandag terug naar het Witte Huis na drie dagen in het ziekenhuis te zijn geweest na het contact met COVID-19, en zei tegen de Amerikanen: "wees er niet bang voor."
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig vicepresident en kandidaat voor de democratische president Joe Biden verweet Donald Trump maandagavond zijn reactie op zijn eigen infectie met het coronavirus. Beschuldigde hem om de ernst van de pandemie te ontkennen en voor het poseren zonder masker.
Voor meer zie Israel National News

Palestijnse leiders zijn "mislukkelingen" die voortdurend kansen hebben gemist voor een overeenkomst met Israël en zich aansluiten bij de vijanden van Saudi-Arabië, zei de voormalige Saoedische inlichtingenchef Bandar bin Sultan in een interview met Saoedische al-Arabiya TV dat maandag werd uitgezonden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu kondigde dinsdagmorgen aan dat het Amerikaanse energiebedrijf Chevron de gasreserves van Israël zal gaan exploiteren. "Een positieve en dramatische ontwikkeling voor onze economie: als het op één na grootste energiebedrijf ter wereld, Chevron, de gasreserves van Israël gaat exploiteren. Dit zal tientallen miljarden shekels naar de burgers van Israël brengen."
Voor meer zie Israel National News

'Aliyah kan Israël uit de COVID crisis helpen.' De voorzitter van het Joodse agentschap Isaac Herzog praat met Israel Hayom over de enorme toename in aanvragen om te emigreren naar Israël sinds het begin van de pandemie, en de verplichting van de regering om de "ongewoon hoge kwaliteit" golf van aliyah te ondersteunen ondanks de stress van het omgaan met de COVID-crisis.
Voor meer zie Israelhayom

Zal de Ark van het Verbond worden geopenbaard voor de komende derde tempel? Velen die de Derde Tempel bestuderen geloven dat de planning en de bouw ruim vóór de verdrukking begonnen moeten worden. De voltooiing ervan, denken zij, zal behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Anderen denken dat de Joden zelfs nu overwegen om een tent-achtige structuur te bouwen die vergelijkbaar is met de tabernakel van Mozes.
Verder lezen - NL


Maandag 5 Oktober - 17 Tishri

()  Een artikel over de viering van Loofhuttenfeest en de betekenis ervan voor de Gemeente. Het is tijd om Yeshua's ware verjaardag te vieren: op het grootste Bijbelse feest van allemaal, Succoth!
Verder lezen - NL

Khamenei's hoofdadviseur voor de strijdkrachten, generaal Yahya Rahim Safavi: Amerika en de Zionisten worden zwakker terwijl Iran sterker wordt; een derde Islamitische bewustwording staat op het punt door Azië te gaan.
Voor meer zie Memri

President Emmanuel Macron, die probeerde Frankrijk te bevrijden in wat de autoriteiten een "parallelle samenleving" noemen, van radicale moslims die gedijen buiten de waarden van de natie om, hij legde vrijdag een reeks maatregelen op in een voorgestelde wet die het onderwijs, de financiën en andere middelen die de indoctrinatie van de kwetsbaren zou verstoren.
Voor meer zie AP

Wat we weten over Trumps experimentele virusbehandeling? Nadat Pres. Trump werd gediagnosticeerd met COVID-19, kreeg hij naar verluidt een enkele dosis van een 'veelbelovende' experimentele behandeling REGN-COV2. De behandeling zou zich in de laatste fase van de test bevinden. Trump is de eerste viruspatiënt die het geneesmiddel krijgt.
Voor meer zie Israel National News

De helft van Amerika bereidt zich voor op een 'burgeroorlog'. Dit is een meest angstaanjagende resultaat. Drie van de vijf Amerikanen denkt dat het land op de rand van een burgeroorlog staat, en meer dan de helft bereidt zich er al voor, volgens een nieuwe peiling.
Voor meer zie WND

Soedanese regeringsfunctionaris: "we hebben banden met Israël nodig." De Palestijnse kwestie werd afgewezen, als Dagalo zei: "we hebben geen grens met de Palestijnen.”
Voor meer zie WIN

Een van de meest praktische implicaties van de akkoorden van Abraham is het verbinden van de Arabische olieproducerende Staten aan de Perzische Golf met de Middellandse Zee via Israël. Met veel mogelijke oplossingen bereikt door een kanaal, pijpleiding, spoor of scheepvaart, zou het plan drastisch de tijd en kosten verkorten in de olie scheepvaart, terwijl een vervoer via deze het weg houdt van elke bedreiging door Iran.
Voor meer zie Israel365 News

Drie maanden nadat Israël met succes de Ofek 16 satelliet in de ruimte lanceerde, droeg de Israëlische Ruimtevaartadministratie officieel de operationele controle van het geavanceerde ruimteschip over aan het leger van de natie. Ofek 16 helpt Israël een oogje te houden op aartsvijand Iran, die valt onder de andere regionale bedreigingen.
Voor meer zie United with Israel

Paus Franciscus pleit voor multilateralisme in een nieuwe leerbrief, waarin hij oproept tot meer gezag voor supranationale organisaties zoals de Verenigde Naties. "De eenentwintigste eeuw is getuige van een verzwakking van de macht van de natiestaten, vooral omdat de economische en financiële sectoren, die transnationaal zijn, de neiging hebben de politieke te overheersen", schrijft de paus in de encycliek Fratelli Tutti.
Voor meer zie Breitbart

Welkom bij het nieuwe medische fascisme van 2020. Het New England Journal of Medicine, die dezelfde valse wetenschappelijke vod in heeft gepleegd met een fraudeleus oneervol besmeuren van hydroxychloroquine en de belangen van vaccinbedrijven beschermt, zegt nu dat alle mensen gedwongen moeten worden verplichte om vaccins te nemen. Degenen die weigeren moeten worden gestraft, als de NEJM erop aandringt, dat er maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat niemand de straffen in een rechtbank kan aanvechten.
Voor meer zie NaturalNews

()  Honderden artsen noemen Covid-19 een valse pandemie. Nog even en dan zal de Nederlandse bevolking door Mark Rutte en consorten een tweede volledige lockdown aangesmeerd krijgen. De plannen van de machthebbers moeten immers doorgaan. Er is zelfs al sprake van het instellen van een avondklok. Ook wil men quarantaine verplicht stellen als blijkt dat mensen positief getest worden op het virus. Wat betreft dat testen wordt de Nederlandse bevolking echter continu in de maling genomen. Duitse artsen spreken van een vooropgezet plan, een toneelstuk oplichterij en zwendel.
Voor meer zie Uit het nieuws

De Amerikaanse President Donald Trump veroorzaakte zondag een boos verwijt naar hem vanuit de medische gemeenschap door een protocol-brekend bezoek aan zijn supporters buiten het ziekenhuis waar hij wordt behandeld voor het hoogst besmettelijke, potentieel dodelijke nieuwe coronavirus.
[ Is blijkbaar niet erg ziek. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Trump's artsen zeggen dat hij geen koorts heeft en maandag uit het ziekenhuis ontslagen kan worden.
Voor meer zie WND

Rusland klaar om Iran te voorzien van een geavanceerd raketsysteem. De Russische ambassadeur in Teheran zegt dat zijn land er klaar voor is om Iran te voorzien van een S-400 systeem zodra het wapenembargo afloopt.
Voor meer zie Israel National News

Twee politici in Israël zaten maandag in de problemen ... omdat ze de beperkingen van het coronavirus hebben overtreden. Minister van milieubescherming Gila Gamliel schond de beperkingen van de afsluiting van het coronavirus door zo'n 150 kilometer van haar huis in Tel Aviv naar Tiberias te reizen voor Yom Kippur, alvorens positief te testen op het virus, volgens Haaretz. Yesh Atid-Telem MK Mickey Levy heeft de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid overtreden door het huis van zijn zoon te bezoeken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yad Vashem wordt geconfronteerd met financiële problemen als gevolg van de coronavirus pandemie. Ongeveer 35% van de Yad Vashem-begroting komt van de overheid, maar omdat er geen begroting is goedgekeurd, heeft Yad Vashem slechts een voorschot ontvangen voor minder dan de helft van het beoogde bedrag. 80% minder entreegeld en verminderde donaties.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voor het eerst sinds de Zesdaagse Oorlog zal dit het eerste jaar zijn sinds 1967, toen Jeruzalem werd bevrijd, dat de Kotel (Klaagmuur) bijna geheel verstoken zal zijn van haar geliefde Joden. Elk jaar tijdens Sukkot bezochten honderdduizenden Joden de Kotel.
Voor meer zie Israel National News

Tientallen werden gearresteerd toen Haredi relschoppers botsten met politieagenten over de lockdown. In het handhaving van de regels vanwege het coronavirus, zegt de politie 18 mensen te hebben aangehouden in Jeruzalem nadat betogers in Mea She'arim met stenen gooiden en 13 zijn gedetineerd op de massa bijeenkomst in Bnei Brak, waar aanbidders politiemensen nazi's noemden.
Voor meer zie Ynet

Iran en Turkije steunen constant Azerbeidzjan, de vierde sjiitische islamitische meerderheid in de wereld, terwijl ze het christelijke Armenië niet erg krachtig veroordelen, als deze twee Kaukasische landen gewikkeld zitten in een felle strijd over de Nagorno-Karabach-enclave. De gevechten deze week escaleerden tot wederzijdse aanvallen op hun grote steden.
Voor meer zie DEBKAfile

Waarom laat God zich niet gewoon zien? Velen roepen tot God (zoals ik ooit deed): "Waarom laat U uzelf niet zien? Waarom praat U niet gewoon? Dan zou ik het geloven!" Het lijkt logisch, toch? Als God zich gewoon visueel zou laten zien, en hoorbaar zou spreken, dan zou iedereen geloven. Dat denk ik (Gary) nu niet meer.
Verder lezen - NL

Wat God zei, zal gebeuren. Verschillende mensen hebben mijn [Daymond Duck] mening gevraagd over de recente vredesverdragen van Israël met de VAE en Bahrein, dus dit is mijn poging om het op schrift te stellen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina