Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 8 Oktober - 2 Chesvan

()  Hamas: Joods gebed op Tempelberg is een "oorlogsverklaring. De Joodse Staat moet begrijpen dat "elke Israëlische aanval op Al Aqsa een explosief spel is," zei Hamas. Kort na een uitspraak van een Israëlische rechtbank, die in wezen stil Joods gebed op de Tempelberg toestaat, heeft terreurgroep Hamas een verklaring vrijgegeven die de beslissing een "oorlogsverklaring" noemt.
Voor meer zie World Israel News

Pas op: Verraderlijke update naar Windows-11 berooft u van alle privacy en controle . Microsofts nieuwste aanslag op onze privacy iets wat velen wel eens kunnen doen besluiten om over te stappen op Linux. ‘Life’s better together’, zo promoot Microsoft de update naar Windows-11 die gisteren officieel is uitgebracht. Haal dat ‘together’ maar snel weer weg, want Microsoft ontneemt met dit geupdate besturingssysteem feitelijk alle vormen van privacy en controle over uw eigen PC.
Voor meer zie Xandernieuws

Pastor JD sprak afgelopen zondag over hoe het werkelijk en oprecht niet nodig is om te piekeren of boos te worden om kwaaddoeners en hun boze plannen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Gaat de cyberpandemie binnenkort beginnen? Enkele maanden geleden berichtten we u al over de grootschalige oefening die het World Economic Forum deed om te oefenen wat men moest doen in het geval van een grote cyberaanval. Zie daarvoor dit bericht. Die oefening, genaamd Cyber Polygon, vond plaats op 9 juli en ik vermoedde dat er zich 30 dagen later (8 augustus) weleens iets kon voordoen wat de wereld een grote digitale schok zou geven, maar het was pas afgelopen maandagavond dat we hiervan een voorproefje kregen. Facebook, maar ook Instagram en WhatsApp waren allemaal down. Zogenaamd vanwege een verkeerde update, maar was dat écht de toedracht? Er waren namelijk veel méér websites down, maar daar hoorde je niemand in de media over.
Voor meer zie Unravelations

De secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres, waarschuwde dat de wereld de verkeerde kant op gaat en "een cruciaal moment" nadert, waarop de voortzetting van de huidige gang van zaken kan leiden tot een ineenstorting van de wereldorde en een toekomst van voortdurende crisis. Een koerswijziging kan een doorbraak betekenen naar een groenere en veiligere toekomst, zei hij. De VN-chef zei dat de naties en de volkeren van de wereld de gevaarlijke tendensen van vandaag moeten omkeren en moeten kiezen voor "het scenario van de doorbraak". De wereld staat op bijna alle fronten onder "enorme druk", zei hij, en de COVID-19-pandemie was een waarschuwing die aantoonde dat landen er niet in slagen samen te komen en gezamenlijke beslissingen te nemen om alle mensen te helpen in het licht van een wereldwijde levensbedreigende noodsituatie. Hij riep op tot een onmiddellijk wereldwijd vaccinatieplan dat ten uitvoer moest worden gelegd door een noodtask force, en zei dat "een investering van 50 miljard dollar in vaccinaties nu de wereldeconomie in de komende vier jaar naar schatting met 9 biljoen dollar zou kunnen doen groeien".
Voor meer zie SkyWatchTV

Israëlische moeder onthult de levens die verwoest, ontspoord en weggenomen zijn door COVID-19 vaccins. Een Israëlische moeder gaat de uitdaging aan om de wereld te informeren over de levens die in Israël zijn verwoest, ontspoord en ontnomen door de vaccins tegen het coronavirus.
Voor meer zie Frontnieuws

Sinds het Islamitisch Emiraat (de jihad-organisatie van de Taliban) op 15 augustus 2021 de macht in Afghanistan heeft gegrepen, begaan de Taliban misdaden tegen gewone Afghanen. De media berichten over sommige van deze misdaden die door de Taliban in Kaboel worden gepleegd, maar wanneer zij buiten Kaboel, in andere provincies, plaatsvinden, blijven zij onvermeld. Zie de reeks foto's van misdaden.
Voor meer zie Memri

Tijdens de oorlog van Hamas tegen Israël in mei heeft Israël Hamas veroordeeld wegens het gebruik van burgers als menselijk schild. Tijdens de oorlog steunden de PA en Fatah de terreurcampagne van Hamas en moedigden zelfs Palestijnen en Israëlische Arabieren aan om te rellen tegen Israëlische burgers. Maar een paar maanden later erkent Fatah dat de oorlogstactiek van Hamas immoreel was omdat zij burgers, waaronder kinderen, als menselijke schilden gebruikten.
Voor meer zie United with Israel zie ook Vrienden van Zion

Topbioloog Dr. Peter McCullough beschuldigde in een recente toespraak de frauduleuze volksgezondheidsfunctionarissen in het promoten van een experimentele "gen-veranderend" COVID-19 vaccins die een "geladen wapen" van een giftig spike-eiwit produceren. "Ik denk dat de reden waarom iedereen daarmee bezig is, ons het gevoel geeft dat er iets heel ergs aan de hand is in de wereld. En ik ben hier om jullie te vertellen dat ik denk dat dat zo is.
Voor meer zie WND

De super rijken in Amerika betalen nauwelijks belasting 0.10%, 0.98%, en 3.27%, wat waarschijnlijk de reden is waarom ze opvallend afwezig zijn in de Pandora papers.
Voor meer zie Sputnik International

()  Jordanië wil Libanon tegen eind van het jaar van elektriciteit gaan voorzien. In het kader van een vorige maand aangekondigde overeenkomst zal Egypte aardgas leveren aan Libanon via een pijpleiding die door Jordanië en Syrië loopt, om de elektriciteitsopwekking van Libanon te helpen stimuleren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

President Biden wordt op de sociale media alom bespot omdat hij een "Truman Show-presidentschap" leidde, nadat hij was afgebeeld terwijl hij sprak vanaf een nepopstelling van het Witte Huis met een digitaal uitzicht op de bloeiende rozentuin vanuit een nepraam achter hem, met de woorden Build Back Better.
Voor meer zie NYPost

De nieuwe maan werd gisteravond waargenomen in Israël, donderdag 7 oktober 2021. Het Bazuinenfeest/ Yom Teruah begon bij zonsondergang op 7 oktober tot 8 oktober bij zonsondergang 2021.
Voor meer zie When Is The New Moon

Landen met een hoge vaccinatiegraad hebben het hoogste aantal nieuwe COVID-gevallen, blijkt uit een studie. De auteurs van een studie die op 30 september in het European Journal of Epidemiology Vaccines is gepubliceerd, zeggen dat het uitsluitend vertrouwen op vaccinatie als een primaire strategie om COVID-19 en de nadelige gevolgen ervan te beperken "opnieuw moet worden onderzocht."
Voor meer zie Children's Health Defense

Israëlische ambassadeur Erdan: Christelijke bondgenoten van Israël zijn de 'IJzeren Koepel van waarheid' voor de Joodse staat. Voormalig vicepresident Mike Pence sprak honderden christelijke supporters toe op de Israel Allies Foundation Gala Awards in Texas, waar hij kritiek uitte op de regering Biden en progressieve Democraten in het Congres voor het uithollen van de bipartisan steun voor Israël.
Voor meer zie JNS

Een nieuw proefprogramma om het gebruik van een op speeksel gebaseerde PCR-test om het coronavirus te valideren zal van start gaan op het Rabin-plein in Tel Aviv. Indien het nieuwe type test wordt gevalideerd, zal dit een belangrijke vooruitgang betekenen bij de bestrijding van de epidemie, aangezien de nieuwe test niet-invasief is en geen gebruik maakt van een neusuitstrijkje. Uitslag binnen 45 minuten.
Voor meer zie Israel National News

Ron Arad's vrouw: Als hij dood is, moet Israël geen prijs betalen om zijn lichaam terug te geven. Tami Arad zegt dat haar familie wil dat de zoektocht naar de vermiste piloot "zo lang mogelijk wordt voortgezet, op voorwaarde dat er geen enkel gevaar voor het leven is.
Voor meer zie The Times of Israel

Arnon Milchan, een Israëlische filmproducent uit Hollywood die een belangrijke getuige is in het corruptieproces tegen voormalig premier Benjamin Netanyahu, heeft ongeveer een half miljard dollar aan activa in offshore-bedrijven, volgens een onderzoeksrapport dat donderdag werd vrijgegeven. Milchan is een van de 565 Israëli's die worden genoemd in de "Pandora Papers", een enorme verzameling gelekte documenten over financiële geheimhouding in wereldwijde belastingparadijzen, die werd gepubliceerd door het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ).
Voor meer zie The Times of Israel

Een nieuwe brand in de buurt van Jeruzalem blijft nog steeds uit de hand lopen. Na een vermoeden van brandstichting worstelen de brandweerlieden om de brand ten westen van de hoofdstad in te dammen, met 4 luchteenheden die naar het gebied zijn gezonden.
Voor meer zie Israel National News

De koudste plek op aarde had dit jaar de koudste winter ooit. Ongekende vlagen van extreme hitte en een toename van het smelten van ijs zijn de gebruikelijke onderwerpen van bezorgdheid over de opwarming van de aarde geworden. Maar op de Zuidpool zijn de tegenovergestelde effecten de laatste maanden net zo schokkend geweest en daalde de temperatuur tot een nooit gezien laag niveau deze winter.
Voor meer zie AccuWeather

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 8 oktober 2021 is niet op tijd ontvangen, ga de komende tijd naar Voorbidders voor Israel - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 40:
Zeitgeist 2025, Sibyls, en Visioenen van de laatste Romeinse keizer. De Cumaeïsche Sibyl was de priesteres die het Apollinisch orakel voorzat in een Griekse kolonie genaamd Cumae in het huidige Napels, Italië. Het woord sibyl is Latijn van het Oudgriekse woord sibylla, dat "profetes" betekent.
Verder lezen - NL


Donderdag 7 Oktober - 1 Chesvan

()  Het IDF bereidt zich voortdurend voor op een aanval op het nucleaire programma van Iran, verklaarde IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi, "om een effectieve en tijdige militaire reactie te kunnen geven." In zijn toespraak op dinsdag tijdens een ceremonie waarbij generaal Aharon Haliva de leiding overnam van de Inlichtingendienst van de IDF, verklaarde Kohavi dat "de IDF en de inlichtingengemeenschap redelijk veel weten over wat er in Iran gebeurt en werken aan het tegengaan van de Iraanse verschansing in het hele Midden-Oosten."
Voor meer zie World Israel News

Nieuw Bewijs: Bazuinenfeest start in 2021 op 7 0f 8 oktober. Vorige maand plaatsten wij op de website een artikel ter herinnering aan de essentie van het Bazuinenfeest. In dit ingelaste artikel dragen we nieuw bewijs aan dat het Bazuinenfeest dit jaar zeker in oktober plaatsvindt en niet al in september heeft plaatsgevonden. Het heeft alles te maken met het teken in de hemel van “de Vrouw gekleed met de zon en de maan onder haar voeten”. (Op.12)
Voor meer zie Wake Up! - NL

In een bijtende brief heeft kolonistenleider Yossi Dagan een gezant van de Verenigde Naties aangeklaagd wegens valse beschuldigingen aan het adres van joodse kolonisten en wegens een retorische dubbele moraal die hij als antisemitisch bestempelde. Dagans brief kwam voort uit een briefing die Tor Wennesland, de speciale coördinator van de VN voor het Midden-Oosten, in augustus gaf aan de Veiligheidsraad. Hij vertelde de Veiligheidsraad dat op 17 augustus een 15-jarige Palestijnse jongen in Samaria was aangevallen, waarbij "een groep Israëlische kolonisten de jongen ontvoerde, hem aan een boom vastbond en hem bruut mishandelde, sneden en verbrandde. De jongen, die het bewustzijn verloor, werd uiteindelijk overgedragen aan een Palestijnse ambulance." Dagan ontdekte dat het gemelde incident niet alleen verzonnen was, maar dat de Palestijnse jongen ervan verdacht werd stenen te gooien naar Israëli's die in Homesh wonen.
Voor meer zie United with Israel

Al-Malahem, de mediatak van het in Jemen gevestigde Al Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP), heeft een video vrijgegeven met een hooggeplaatste functionaris, de Sudanese onderdaan en voormalig Guantanamo-gevangene Ibrahim Al-Qusi, alias Khubayb Al-Sudani, die de Taliban feliciteert met de overname van Afghanistan en de VS dreigt met aanslagen die pijnlijker zijn dan die van 11 september.
Voor meer zie Memri

Bijna 200.000 COVID-19 thuistests in de Verenigde Staten zijn teruggeroepen door de Australische fabrikant van medische technologie Ellume nadat het bedrijf had vastgesteld dat zij onjuiste positieve resultaten opleverden.
Voor meer zie Epoch

Moderna oprichters zijn zo rijk geworden dat ze nu op de Forbes lijst staan van de rijkste Amerikanen tijdens de pandemie. ...Ondanks de tol die de pandemie van vele bedrijven eist, zijn de 400 rijkste Amerikanen dit jaar samen 40% rijker dan de ultrarijken van vorig jaar, waardoor de drempel om op de lijst te komen hoger is dan ooit, aldus de publicatie.
Voor meer zie Stamford

Zweden, Denemarken pauzeren Moderna's COVID-vaccin voor jongere leeftijdsgroepen vanwege meldingen van myocarditis en al helemaal de kinderen onder de 18 jaar.
Voor meer zie Children's Health Defense

De Mensenrechtenraad van de VN (UNHRC) hield maandag een zitting die specifiek gericht was op de recente sterke toename van antisemitisme en neonazisme en zei dat er een direct verband was met de Covid-19 pandemie. Achiume zei dat de pandemie "is blijven bijdragen tot antisemitische, racistische en xenofobe haatzaaiende taal, samenzweringen en openbare retoriek." Zij drong er bij de lidstaten op aan "serieus te overwegen hoe zij de toenemende uitingen van dergelijke onverdraagzaamheid kunnen bestrijden" in hun reacties op de ziekte.
Voor meer zie World Israel News

Meer dan 120 gepensioneerde Amerikaanse generaals en admiraals schreven Joe Biden. In de brief zetten zij vraagtekens bij zijn geestelijke geschiktheid en cognitieve vermogens. Zij vermeldden ook het bewijs dat kiezersbedrog een grote rol kan hebben gespeeld bij zijn verkiezingsoverwinning.
Voor meer zie Scribd

Nu Europa in chaos verkeert, zegt Poetin dat Rusland bereid is te helpen de gasmarkt te stabiliseren. Europese gasprijzen die vannacht exploderen, en alleen vandaag al met 40% stijgen...
Verder lezen - NL

()  Iraanse oppositiegroep, in navolging van de premier, noemt drones een pijler van Quds Force-operaties in het buitenland. De verbannen Nationale Raad van Verzet van Iran zegt dat UAV's in toenemende mate worden gebruikt voor luchtaanvallen en het bevoorraden van terroristische groeperingen. Bennett deed vorige week al soortgelijke beweringen bij de VN.
Voor meer zie The Times of Israel

De wereld wordt wakker over de Irans drone-dreiging. Het Iraanse drone-programma is, in tegenstelling tot het kernwapenprogramma, niet geheim. De Islamitische Republiek schept openlijk op over haar drone-capaciteiten. Nu staan de Iraanse drones opnieuw in de schijnwerpers na berichten in The Wall Street Journal, Fox News en andere media. In het artikel in de WSJ wordt opgemerkt dat de Iraanse drones de veiligheidssituatie in de regio opnieuw vormgeven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De regering van de VS "vroeg privé" aan Bennett om de bouw nederzettingen op te schorten. Yesha Council verwijt hen "grove inmenging in interne Israëlische zaken," zeggen de kolonistenleiders en ze "verwachten van premier Naftali Bennett dat hij deze eis openlijk zal afwijzen."
Voor meer zie Israelhayom zei ook Vrienden van Zion

Honderden inwoners van de Gazastrook stonden woensdagavond in de rij bij het gebouw van de Kamer van Koophandel van het Centraal District in de Gazastrook om als eersten in de rij te staan om een van 2.500 vergunningen te krijgen voor werk en handel met Israël. 4.500 gelukkige Gazanen slaagden er reeds in een vergunning te bemachtigen en vertrokken naar Israël.
Voor meer zie The Jewish Press

Bij een aardbeving in Pakistan zijn zeker twintig doden gevallen. Ook zijn 300 mensen gewond geraakt, melden de autoriteiten. De beving had een kracht van 5,9. Het epicentrum lag zo'n 100 kilometer ten oosten van de stad Quetta, in de provincie Beloetsjistan.
Voor meer zie NOS

Volgens The Daily Expose, ontving de Children's Health Protection Organization onlangs een rapport uit Polen dat Pfizer het COVID vaccin aan het testen is op 6 maanden oude weeskinderen. In reactie daarop organiseerden leden van het Poolse parlement en de senaat op 2 oktober een spoedvergadering om de medische, wettelijke en ethische verhouding van medische testen op zuigelingen en kinderen te bespreken.
Voor meer zie GNEWS

Peter Navarro, de voormalige handelsadviseur van president Trump, noemde Dr. Anthony Fauci woensdag "kwaadaardig" voor de rol die hij speelde in het "gain-of-function" onderzoek voorafgaand aan de uitbraak van de COVID-19 pandemie.
Voor meer zie Fox News

Twee medewerkers van het Leipzigse Westin-hotel in Duitsland zijn geschorst nadat zij tegen de joodse gast Gil Oferim hadden gezegd dat hij zijn ketting met een davidster in zijn overhemd moest stoppen om te kunnen inchecken.
Voor meer zie Israël365

Een vrouw uit Colorado met stadium 5 van nierfalen zoekt naarstig naar een nieuw ziekenhuis omdat zij en haar donor niet gevaccineerd zijn, en het ziekenhuissysteem hen 30 dagen de tijd heeft gegeven om zich te laten vaccineren of van de transplantatielijst te worden gehaald.
Voor meer zie ZeroHedge

Waarom de Arabieren zich ergeren aan de Europeanen. Het Europees Parlement... heeft veel Arabieren woedend gemaakt door op te roepen om Expo 2020 Dubai te boycotten..
Verder lezen - NL

Christenen mobiliseren zich Europabreed tegen de vaccinatiecampagnes van de overheid. Er zou sprake zijn van „totalitaire” trekken. „De grens tussen drang en dwang is vloeiend”, vindt Joop Buker, woordvoerder van de website Christenen Collectief.
Voor meer zie RD - NL


Woensdag 6 Oktober - 30 Tishri

()  De in Londen gevestigde Rai al-Youm beweert dat Israëlische inlichtingenofficieren een Iraanse officier op Syrische bodem hebben ontvoerd en hem in een niet nader genoemd Afrikaans land hebben ondervraagd over Ron Arad. Hij werd uiteindelijk vrijgelaten, aldus de krant.
Voor meer zie Israelhayom.com

De Canadese dominee Artur Pawlowski, die onlangs op het vliegveld werd gearresteerd toen hij terugkeerde van een reis naar de VS, voor het niet dragen van een gezichtsmasker en voor het houden van een kerkdienst in juni. Op 13 oktober komt hij voor de rechter, die zal beslissen of hij tot 21 dagen gevangenisstraf wordt veroordeeld wegens "minachting van het hof" voor het houden van een eredienst in strijd met de beperkingen van de afsluiting. Hij heeft een waarschuwing aan de Amerikanen afgegeven: "Jullie zijn de volgende." "Als ze voor mij kwamen, wees er dan maar zeker van, dat ze ook voor jou komen."
Voor meer zie Christian World News

Een baanbrekend "superhelden"-vaccin, geïnspireerd op de DNA-code van Olympische atleten, zou de maatschappij in het komende decennium kunnen helpen transformeren, beweert een genetische topwetenschapper. Het vaccin zou levenslange bescherming bieden tegen drie van de tien belangrijkste doodsoorzaken, aldus Euan Ashley, professor in de geneeskunde en genetica aan de Stanford University. Het zogenaamde "superheldenvaccin" zou gelijktijdige, langdurige bescherming kunnen bieden tegen hartaandoeningen, beroertes, de ziekte van Alzheimer en leveraandoeningen, dankzij de vooruitgang in genetische manipulatie.
[ De dagen van Noach zijn terug. wj ]
Voor meer zie 'Study Finds

Multiculturele barbaren zuiveren Frankrijk van haar Joden. Een ongekende uittocht heeft plaats gevonden in Frankrijk. Moslims komen binnen, als de Joden vluchten - en de beleidsmakers noemen het "multiculturalisme." "Het intellectuele leven wordt ondermijnd door de alliantie van twee messianismen, het islamisme en een links dat zich vooral bezighoudt met het opsporen van kwaaddenkenden. Een intellectueel leven waarin het niet meer gaat om de keuze tussen leugen en waarheid, maar tussen goed en kwaad."
Voor meer zie Israel National News zie ook Vrienden van Zion - NL

Elk jaar worden er duizenden wapens gestolen van het IDF. Gegevens over wapendiefstallen uit IDF-bases zijn vrijgegeven, waaruit blijkt dat terroristen en criminelen jaarlijks duizenden wapens van IDF in beslag nemen. ..."Wanneer Nablus, Jenin en Hebron overspoeld worden met duizenden wapens die dag en nacht gericht zijn op soldaten en kolonisten - begrijpen wij dat dit een ineenstorting is van de waarden bij de regering, die bang is om de confrontatie met de Arabische sector aan te gaan.
Voor meer zie Israel National News

Fatah-leider in Jenin Ata Abu Rumeileh zei dat de strijd met de "bezetting" pas voorbij zal zijn wanneer deze volledig uit Palestina is verwijderd, in zijn geheel, van de Jordaan tot aan de Middellandse Zee. Hij sprak op Quds Network (Palestina) op 12 augustus 2021. Abu Rumeileh zei dat de "bezetting" Palestina zal verlaten, zoals alle indringers eerder zijn vertrokken.
Voor meer zie Memri

Is er vrede of juist oorlog als de opname komt? Een vraagstuk waar veel eindtijdbewuste christenen mee worstelen, is of het vrede moet zijn als de opname komt, of dat we juist wereldwijd in een staat van oorlog moeten zijn, alvorens Jezus Zijn bruid de gemeente komt redden. De meningen zijn verdeeld, en dat komt doordat er verschillende Bijbelteksten zijn die iets lijken te zeggen met betrekking tot de toestand van de wereld als de opname komt. In dit artikel wil ik al deze Bijbelteksten grondig bespreken, en een nauwkeurige exegese doen waarbij we goed zullen letten op de context.
Voor meer zie Unravelations

Een commentator die onlangs President Biden bestempelde als "Adder Joe" vanwege zijn steun voor onbeperkte abortus voor iedereen, heeft nu een bijnaam bedacht voor de Huisvoorzitter Nancy Pelosi, die net als Biden beweert Katholiek te zijn, maar de kerkelijke leerstellingen over abortus negeert. Hij noemt haar 'Grootmoeder Dood.'
Voor meer zie WND

Na Facebook, kunnen grote tech-uitvallen doemscenario zijn in toekomstig conflict. Laat genoeg mensen vertrouwen hebben in slechts één of twee techgiganten voor alles wat ze doen en je creëert een Pearl Harbor-achtige kwetsbaarheid.
Verder lezen - NL

()  Ayelet Shaked in Dubai: 'Palestijnse staat zal niet worden opgericht.' Israëlische minister van Binnenlandse Zaken zegt tijdens een bezoek aan de VAE dat de regering Bennett een Palestijnse staatsvorming niet zal overwegen.
Voor meer zie Israel National News

In de loop van september 2021 zijn de Taliban in talrijke ontmoetingen met Chinese functionarissen en in interviews met de media blijven benadrukken dat de Taliban nauwere banden met China wensen, en China heeft daarop gereageerd, onder meer met een zending humanitaire hulp.
Voor meer zie Memri

Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur: Iran zal nooit een kernwapen krijgen. Tijdens zijn ontmoeting met zijn Israëlische ambtgenoot in Washington op dinsdag, heeft de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan "uitgelegd dat deze regering gelooft dat diplomatie de beste weg is om dat doel te bereiken, terwijl hij ook heeft opgemerkt dat de president duidelijk heeft gemaakt dat als de diplomatie faalt, de Verenigde Staten bereid zijn om zich tot andere opties te wenden," aldus het Witte Huis in een verklaring.
Voor meer zie Israelhayom

Hamas dringt aan op gevangenenruil en waarschuwt voor een explosieve situatie tijdens een bezoek aan Egypte. Een Hamas-delegatie drong aan op een gevangenenruil met Israël, terwijl ze waarschuwde dat "schendingen" van Jeruzalem de situatie zouden kunnen doen ontploffen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een rechter in Jeruzalem heeft zich uitgesproken voor het recht van Joden om in stilte te bidden op de Tempelberg. Dit is de eerste keer dat een rechtbank het Joodse gebed op de heilige plaats heeft goedgekeurd sinds de autoriteiten stilletjes begonnen zijn met het opheffen van hun de facto verbod op alle niet-moslimgebeden.
Voor meer zie Israel National News

Azerbeidzjan sluit een moskee die is gelinkt aan Iraanse Opperste Leider. De maatregel komt dagen nadat Teheran oorlogsoefeningen heeft gelanceerd nabij de grens tussen Iran en Azerbeidzjan.
Voor meer zie Israel National News

De Verenigde Arabische Emiraten zijn uit de coronavirus crisis en het leven zal beginnen terug te keren naar normaal, Abu Dhabi kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed zei dit in een video gepubliceerd door het officiële persbureau WAM.
Voor meer zie Al Arabiya English

Veel leiders in het Midden-Oosten dachten ooit dat christenen en Israël hun voornaamste vijanden waren, maar er vindt een "tectonische verschuiving" plaats in de regio, volgens All Arab News hoofdredacteur Joel Rosenberg. En met deze verschuivende bondgenootschappen en opkomende dreigingen is de Arabische wereld opnieuw aan het beoordelen wie vijandelijk en wie een vijand is. Joel Rosenberg vertelt over impactvolle en invloedrijke bezoeken van Evangelische delegaties die hij leidde naar de paleizen en presidenten van het Midden-Oosten.
Voor meer zie All Arab News

Op beelden uit Canada is te zien hoe de Canadese politie een moeder voor de ogen van haar huilende kinderen arresteert voor het niet tonen van haar paspoort met een Covid-vaccin. Nemen de vrouw mee en laten de kinderen achter.
Voor meer zie Infowars

Hoe krijg je grip... met een regering die me wil vermoorden. Een paar weken geleden liep President Biden naar een microfoon buiten en verklaarde herhaaldelijk en boos: "De ongevaccineerden zijn moordenaars."
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 39: Waarom veel 'christenen', moslims en joden de antichrist als Messias zullen aanvaarden (Deel 2). We eindigden het laatste artikel met de volgende woorden: "Zoals met Christelijke interpretaties van eindtijd profetie, zal Israël geconfronteerd worden met een existentiële dreiging van een coalitie van vijanden die vanuit het noorden binnenvalt - de profetie van de oorlog van Gog en Magog vastgelegd in Ezechiël hoofdstukken 38 en 39.
Verder lezen - NL


Dinsdag 5 Oktober - 29 Tishri

()  Premier van de Palestijnse Autoriteit Muhammad Shtayyeh: Als de tweestatenoplossing mislukt, keren we terug naar het beginpunt van 1948 en zal het Palestijnse volk, van de rivier tot de zee, één enkele leider hebben; Israël is demografisch gedoemd te sterven.
Voor meer zie Memri

De voormalige Iraanse diplomaat Amir Mousavi zei dat Azerbeidzjan niet "met vuur moet spelen" als het gaat om Iran, en dat het zich niet moet laten verleiden door de zionisten, omdat zij zichzelf niet kunnen verdedigen, laat staan bescherming bieden aan anderen. Mousavi zei verder dat het geduld van Iran opraakt. Hij voegde eraan toe dat zijn land bewijs heeft van "gevaarlijke" anti-Iraanse activiteiten door de "Zionisten" en ISIS, vanuit Azerbeidzjaans grondgebied.
Voor meer zie Memri

Massaal datalek opent 'doos van Pandora' met financiële geheimen van wereldleiders en ook Israëliërs zoals de voormalig burgemeester van Jeruzalem en Likud MK Nir Barkat, die tot zijn verkiezingen voor de Knesset in 2019 aandelen in verschillende bedrijven bezat. Honderden wereldleiders, machtige politici, miljardairs, beroemdheden, religieuze leiders en drugsdealers hebben de afgelopen kwart eeuw hun investeringen in landhuizen, exclusieve strandhuizen, jachten en andere bezittingen verborgen gehouden, zo blijkt uit een onderzoek van bijna 12 miljoen dossiers die zijn verkregen van 14 bedrijven over de hele wereld.
Voor meer zie World Israel News

Israël mobiliseert zich om de Arabische burgers te beschermen. De regering-Bennett heeft gezworen eindelijk de verspreiding van wapens en het welig tierende geweld in de Arabische sector aan te pakken. Maar wegens jarenlange kennelijke verwaarlozing hebben weinigen nog vertrouwen in of respect voor de politie.
Voor meer zie Israel Today - NL

De conferentie "Belofte van het hiernamaals - Palestina na de bevrijding" van 30 september 2021, die werd gesponsord door Hamas-leider in Gaza Yahyah Al-Sinwar en werd bijgewoond door hoge functionarissen van Hamas en andere Palestijnse facties, besprak de voorbereidingen voor het toekomstige bestuur van de staat Palestina na hun "bevrijding" van Israël, als deze laatste "verdwenen" is. We moeten onderscheid maken tussen Joden die wel en niet gedood moeten worden, en een Joodse "brain drain" uit Palestina voorkomen.
Voor meer zie Memri

Biden negeert de Palestijnse steun voor de terroristen. Het gepraat van de regering-Biden over het bereiken van een "twee-staten-oplossing" lijkt op veel Palestijnen geen indruk te maken. Zij geloven, volgens een recente publieke opiniepeiling, dat deze oplossing niet langer praktisch of haalbaar is. Deze Palestijnen, zo bleek uit de peiling, geven de voorkeur aan een "gewapende strijd" tegen Israël.
Verder lezen - NL

Meretz partijleider Nitzan Horowitz zegt dat het de taak van zijn partij in de regering is om de "twee-staten oplossing" levend te houden. President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) had zondagavond in Ramallah een ontmoeting met drie hooggeplaatste leden van de Meretz-partij om over vrede te praten, direct nadat hij condoleancegesprekken had gevoerd met de ouders van onlangs gedode terroristen.
Voor meer zie World Israel News

Iran mikt op Israëliërs in het buitenland voor moord. "Ik kan namens het veiligheidsinstituut verduidelijken dat dit een door Iran georkestreerde terreurdaad was tegen Israëlische zakenmensen die op Cyprus wonen," bevestigde een woordvoerder van premier Naftali Bennett. Vorige week arresteerden de Cypriotische autoriteiten een Azerbeidzjaan met een Russisch paspoort. Na een onderzoek zeiden de autoriteiten dat de verdachte vermoedelijk een huurmoordenaar is die door Teheran is ingehuurd om Israëlische burgers aan te vallen die zich momenteel in het land bevinden, meldden Cypriotische media.
Voor meer zie United with Israel

Als de Israëli's vandaag naar de stembus zouden gaan, zouden Likud en Yesh Atid beide hun positie versterken ten koste van hun kleinere partners, maar het land zou opnieuw geen overtuigende winnaar zien, volgens een maandag gepubliceerde enquête van Channel 13.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Het onderzoek is duidelijk: Ivermectine is een veilige, effectieve behandeling voor COVID. Waarom wordt het dan niet gebruikt? Ondanks pogingen om ivermectine te denigreren als "kwakzalverij" en te voorkomen dat artsen het voorschrijven en patiënten om het te gebruiken, toont het laatste onderzoek aan dat dit veilige, goedkope geneesmiddel effectief is om COVID-patiënten uit het ziekenhuis te houden.
Voor meer zie Children's Health Defense

Internationale scheepvaartgroep waarschuwt voor dreigende ineenstorting van de bevoorradingsketen wat hongersnood op grote schaal tot gevolg heeft met een stroomuitval en een economische ondergang die op de loer ligt. Die ineenstorting versnelt zich nu met een alarmerende snelheid, waarbij zelfs de Internationale Koopvaardijkamer in een alarmbrief waarschuwt voor een "wereldwijde ineenstorting van de vervoerssystemen" die alleen maar erger zal worden.
Voor meer zie NaturalNews

DP World in Dubai, een van de grootste havenbedrijven ter wereld, verwacht dat de knelpunten in de toeleveringsketen die de wereldwijde handelsstromen hebben dooreengeschud, ten minste nog twee jaar zullen aanhouden.
Voor meer zie Bloomberg

De strijd tegen corona is mogelijk met een nieuw wapen, of een nieuwe hamer eigenlijk. Want het antivirale middel molnupiravir heeft een merkwaardige naam als het is vernoemd naar krijgshamer Mjölnir van de Noorse dondergod Thor en kan als het op tijd wordt toegediend 50 procent van de ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen in risicogroepen voorkomen, zo maakte farmaceut Merck vorige week bekend op basis van klinisch onderzoek.
Voor meer zie NOS

Israëliërs ontdekken 'verraderlijke' immuuncellen die eerst hersenkanker bestrijden en ze dan helpen. Witte bloedcellen bestrijden eerst de hersenkanker, maar 'bewaken' vervolgens de tumor en helpen hem groeien; wetenschappers uit Tel Aviv denken dat ontdekking zal leiden tot betere behandelingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Groene Pas-systeem wordt deze week opgelegd op Israëlische militaire bases. IDF beperkt de toegang tot legerbases tot gevaccineerden, herstelden en soldaten met recente COVID-tests.
Voor meer zie Israel National News

Azerbeidzjan ontkent militaire aanwezigheid van Israël op haar grondgebied. Bakoe lanceert een verklaring nadat Iran beweringen deed over hun gezworen vijand terwijl het leger van Teheran oefeningen lanceerde aan de grens van de landen, waardoor de spanningen tussen de buren verder toenamen.
Voor meer zie Ynet

Vertegenwoordiger van de Iraanse opperste leider noemt de "vernietiging van het zionistisch regime" een "belangrijke kwestie. Apocalyptische theologie maakt een nucleair Iran des te gevaarlijker - iets wat het Westen geneigd is om over het hoofd te zien. Terwijl het Westen zich haast om de nucleaire overeenkomst met Iran nieuw leven in te blazen, verwijten de leiders van het land Amerika dat het de vernietiging van de Joodse staat wil vertragen.
Voor meer zie All Israel News

CDC staat toe aan ziekenhuizen om dode gevaccineerde mensen als "ongevaccineerd" te classificeren. De Centers for Disease Control and Prevention hebben een aantal regels opgesteld voor de classificatie van besmettelijke ziekten en sterfgevallen. Deze regels blazen tegelijkertijd het aantal gevallen van coviditeit op bij de niet-gevaccineerden en staan ziekenhuizen toe om dode gevaccineerden te classificeren als "niet-gevaccineerde" sterfgevallen.
Voor meer zie CrackNews

Iran, Afghanistan vertegenwoordigen tegengestelde takken van de islam. Iran (MNN) - De Islamitische Republiek Iran en de Taliban in Afghanistan vertegenwoordigen twee zeer verschillende takken van denken in de Islam: Sji'itisch en Soennitisch. Nu de Soennitische Taliban de controle over Afghanistan heeft overgenomen, zijn veel Sji'itische moslims het land ontvlucht.
Verder lezen - NL

Op de rand. Facebook, Instagram en WhatsApp liggen wereldwijd plat. Iran en Israël staan op de rand van oorlog. China en Taiwan staan op de rand van oorlog. De intensiteit van de vulkanen op #LaPalma neemt aanzienlijk toe. Popocatepetl, Kilauea, Etna, en Semisopochnoi zijn ook weer actief geworden. De aarde buldert van de weeën.
Verder lezen - NL


Maandag 4 Oktober - 28 Tishri

()  Iran is begonnen met oorlogsoefeningen bij de grens van Azerbeidzjan, waar de spanning oploopt, onder verwijzing naar "zionistische" aanwezigheid. Teheran gaat door met militaire oefening na kritiek uit Bakoe waar Israël een belangrijke wapenleverancier van het land is.
Voor meer zie The Times of Israel

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 1 Oktober 2021. Het Tora gedeelte van deze Sabbat begint in de leescyclus opnieuw met Genesis. Het belangrijkste en meest fundamentele vers in het hele Woord is Genesis 1:1.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Extern lab in VS ontdekt nanodeeltjes en vreemd ‘levend’ organisme in Moderna en J&J vaccins. Alle Covid-19 vaccins worden wereldwijd extreem goed beveiligd en afgeschermd van extern onderzoek. Waarom dat wordt gedaan werd al vaker duidelijk zodra onafhankelijke wetenschappers toch deze ‘vaccins’ in handen kregen, de inhoud onderzochten en hevig schrokken van wat ze onder de (elektronen)microscoop zagen.
Voor meer zie Xandernieuws - NL

Pastor Tom Hughes spreekt over actuele gebeurtenissen die duidelijk laten zien waar het naar toe gaat. Hij onderzoekt deze zaken met een open Bijbel ernaast en waarschuwt: Wees voorbereid, er is nog maar weinig tijd! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie Is dit het einde? - YouTube

Aparte taal van Biden naar de verslaggevers. We gaan het doen maakt niet uit wanneer, zes minuten, zes dagen, zes weken.
Voor meer zie YouTube

Premier Bennett: "We zijn van plan een einde te maken aan de massa-quarantaines, en over te stappen op een model van uitgebreide tests en quarantaine alleen voor bevestigde gevallen.
Voor meer zie Israel National News

Iran eist dat VS $10 miljard vrijmaakt als voorwaarde om nucleaire gesprekken te hervatten "De Amerikanen probeerden via verschillende kanalen contact met ons op te nemen [tijdens de Algemene Vergadering van de VN] in New York, en ik heb de bemiddelaars verteld dat als de bedoelingen van Amerika serieus zijn, er wel een serieuze aanwijzing nodig was," vertelt de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian in een interview aan de staatstelevisie.
Voor meer zie Israelhayom

Wat bestond er voor Israël? Voordat Israël in het jaar 1948 de onafhankelijkheid verklaarde, bestond er een Brits mandaat voor de regio. Voor het Britse mandaat heerste daar het Ottomaanse Rijk. Voor het Ottomaanse Rijk regeerden daar dynastieën van de Mammelukken . Voor de Mammelukken bestond daar de Koerdische dynastie van de Ajjoebiden.
Verder lezen - NL

Pestilentiën en plagen<. Een toekomstige variant kan uitgroeien tot een pandemie erger dan covid-19. Van afvlakking van de curve naar verplichte vaccinaties naar misschien vaccin-resistente varianten. Hoe hebben we dit punt bereikt, en wat gebeurt er nu? Dat zijn enkele zeer goede vragen.
Verder lezen - NL

Dit is wat leidde tot Israëls gevangenneming van voortvluchtige terroristen. De afgedankte gevangenisuniformen van de mannen werden in de takken van een boom ontdekt door een boomgaardwerker, niet ver van de gevangenis waaruit zij ontsnapten. Dankzij deze ontdekking konden de Shin Bet (Israel Security Agency) en politie-onderzoekers de ontsnappingsroute van de gevangenen samenstellen, waardoor zij de ontsnapten met succes konden opsporen.
Voor meer zie World Israel News

"Lijst van werkgevers die NIET eisen dat hun werknemers zich laten vaccineren," begint de tekst op een lijst die meer dan 13.000 keer is gedeeld op Facebook in Zuid-Afrika. Het Witte Huis, de officiële residentie van de Amerikaanse president, staat bovenaan de lijst van zeven organisaties.
Voor meer zie Africa Check

Ze kondigen publiekelijk aan dat de dingen NOOIT meer "normaal" zullen worden. Zou het niet prachtig zijn als we op een dag allemaal wakker worden en de pandemie eindelijk achter de rug is? Zou het niet heerlijk zijn om terug te keren naar een wereld zonder maskers, zonder beperkingen en zonder mandaten?
Verder lezen - NL

()  Handhaving van nieuwe Groene Pas in Israël begint op donderdag. Locaties moeten de QR-codes scannen. Dit geeft enig respijt na de chaotische uitrol van de nieuwe passen op zondag als bibliotheken en schoolreisjes naar musea voorlopig zijn vrijgesteld.
Voor meer zie The Times of Israel

De chronologie van schepping tot nu. Het 7000-jaren plan van Elohim. Een schema van de bijbelse dateringen. Verder lezen zie ook 7000-jarenplan van Elohim - NL en verder is er een Engelstalige video over dit onderwerp op YouTube duur 1 uur.

De stijgende Europese gas- en elektriciteitsprijzen worden met de dag erger en dwingen een uitgestrekt netwerk van Nederlandse kassen, het grootste op het continent, om de productie te beperken of helemaal op zwart te gaan, aldus Bloomberg. Dit kan een verwoestend effect hebben op de voedselvoorziening en de prijzen opdrijven in de aanloop naar de feestdagen. Nederland is uitgegroeid tot een landbouwgigant en is 's werelds op een na grootste exporteur van voedsel in waarde, vooral dankzij de 25.000 hectare kassen die Europa voorzien van groenten zoals komkommers, tomaten en paprika's, en bloemen.
Voor meer zie ZeroHedge

De drie belangrijkste christelijke leiders van de wereld hebben een ongekende gezamenlijke oproep gedaan aan de leden van hun kerken om "te luisteren naar de roep van de aarde" en maatregelen te steunen om de gevolgen van de klimaatverandering tegen te gaan. In "een gezamenlijk bericht ter bescherming van de schepping" hebben paus Franciscus, aartsbisschop van Canterbury Justin Welby en de orthodoxe oecumenische patriarch Bartholomeüs de christenen gevraagd om te bidden dat de wereldleiders op de klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP26) in november in Glasgow moedige keuzes zullen maken.
Voor meer zie Reuters

Tijdens een controversiële ontmoeting in augustus met de president van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, zei minister van Defensie Benny Gantz dat vrede tussen Israël en de Palestijnen een grote prioriteit is voor de huidige regering, en hij voegde eraan toe dat hij klaar was om de volgende Yitzhak Rabin te zijn.
Voor meer zie World Israel News

(1) Het lijkt mode te zijn geworden in boeken en op sociaal media om Jezus/Yeshua voor te stellen als een soort fabelfiguur. (2) De Nederlandse bevolking wordt geconfronteerd met een bedrog wat tot kolossale proporties is uitgegroeid. (3) Israël heeft medicijnen ontwikkeld die bijzonder doeltreffend zijn tegen corona maar toch maken ze geen deel uit van de gangbare behandelmethodes.
Voor meer zie Uit het nieuws

Minister van Politie zegt dat IDF geen rol zal spelen in de bestrijding van het geweld in de Arabische gemeenschap. Minister van Openbare Veiligheid Barlev lijkt de aankondiging van Bennett over de rol van het leger in de inspanningen tegen te spreken als de premier benadrukt dat de betrokkenheid van de Shin Bet beperkt zal zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Het verschijnsel van de georganiseerde misdaad en de huidige golf van Israëlisch-Arabisch geweld is een grotere bedreiging voor de staat Israël dan Hamas en Hezbollah, in de ogen minister van Justitie Gideon Sa'ar zo vertelde hij maandag in The Jerusalem Post.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Financiën Liberman dreigt uit coalitie te stappen als de haredim toetreden. 'Als de haredim toetreden tot regering, zullen wij er niet meer bij zijn' zo waarschuwt hij de regering tegen hun pogingen om haredi-wetgevers te werven.
Voor meer zie Israel National News

Channel 12 News politieke commentator Amit Segal bekritiseerde zondagavond de leden van Meretz, en in het bijzonder minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, over hun ontmoeting met de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas. Een belangrijk punt van kritiek van Segal op de minister van Volksgezondheid was het feit dat hij een vergadering van het Coronavirus Kabinet verliet om de vergadering met de PA-voorzitter bij te wonen. "Abu Mazen is een oude dictator, een moordenaar van zijn tegenstanders, wiens eigen volk hem haat," schreef Segal op Twitter.
Voor meer zie Israel National News

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 38:. Het is de menselijke natuur om een ding primair te bestuderen alsof het een discrete entiteit is, los van andere factoren en invloeden. Bijvoorbeeld, een analyse van de Amerikaanse koloniale geschiedenis negeert vaak de impact van gebeurtenissen die elders in de wereld plaatsvinden, zoals de Engelse Burgeroorlog die uitbrak nauwelijks twintig jaar nadat de eerste bootlading Puriteinen landde op Plymouth Rock.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina