Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 1 Oktober - 25 Tishri

()  Volgens de Israëlische wet is de identiteit van R., momenteel de adjunct-directeur van de Shin Bet, onder embargo. Onbekende Palestijnen hebben echter de identiteit van Israëls volgende directeur van het Israëlisch Veiligheidsagentschap (Shin Bet) gepubliceerd op sociale media, door zijn gezicht op een "gezocht" poster te plakken. De informatie werd vervolgens gedeeld op Palestijnse media.
Voor meer zie World Israel News

Pastor JD gaat in de uitzending van zondag 26 september door met het delen van wat we liefkozend deze "Maar God" getuigenissen noemen. Nederlandse ondertiteling.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Amerikaanse marinier die zegt baby te hebben gered op luchthaven Kaboel wordt onderzocht vanwege een optreden bij een Trump Rally. "De 24e Marine Expeditionaire Eenheid (MEU) heeft een onderzoek ingesteld naar de aanwezigheid van LCpl Hunter Clark op het evenement afgelopen weekend om te bepalen of er DoD-beleidsregels zijn overtreden. Details met betrekking tot dit incident kunnen niet worden vrijgegeven zolang het onderzoek loopt," vertelde een woordvoerder van de eenheid in een e-mail aan The Epoch Times.
Voor meer zie Epoch

De NOS heeft een site gemaakt als introductie van het Chinese systeem dat in 2022 zal worden uitgerold. Een paar bedrijven werken aan soortgelijke systemen. Het bekendste: Sesame Credit van Alibaba, dat is een van de grootste bedrijven van China. in de vraagstelling worden vervolgens met en paar slappe vragen gedaan en lijkt het of dat niet systeem zo erg is. Maar het gaat er natuurlijk over hoe je in het leven staat en voor je of tegen het systeem bent, braaf alles doet wat de overheid van je verlangt.
Voor meer zie Jouw gedrag als rapportcijfer

Directeur-generaal Nachman Ash van het ministerie van Volksgezondheid zei vrijdag dat Israël blijkbaar het einde nadert van de vierde COVID-19-virusgolf die eind juni begon. "Ik geloof dat we op weg zijn naar een echte daling [van de infectie], maar we zullen het in de komende dagen zien," vertelde Ash aan Radio 103FM. "Ik geloof dat de vierde golf ten einde loopt."
Voor meer zie The Times of Israel

VS "veroordeelt krachtig" de aanval door kolonisten op Palestijnen in de zuidelijke Hebron heuvels. Ambtenaar van Buitenlandse Zaken spreekt zijn waardering uit voor "ondubbelzinnige veroordelingen" door minister van Buitenlandse Zaken en andere Israëlische functionarissen, dringt er bij beide partijen op aan zich te onthouden van unilaterale stappen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Black Lives Matter-beweging en de daaraan gelieerde hervormingsbeweging van het strafrecht, die gevangenissen opende en misdaden decriminaliseerde, leidde tot een stijging van het aantal moorden met bijna 30% in 2020. Black Lives Matter als gevolg van deze beweging werden meer dan 2.000 zwarte mensen dan in vorige jaren.
Voor meer zie Frontpagemag

Als er in de Arabische wereld over zionisme wordt gesproken, heb je te maken met volksmennerij, onwetendheid en propaganda. Voor een Arabier is ‘zionisme’ een verzamel­naam voor verhalen over verschrikkelijke leugens en samenzweringen, fabels die door Arabische regeringen en staatsmedia al meer dan zeventig jaar worden verkondigd.
Voor meer zie Israel Today - NL

Omslagpunt. Een nieuwe advertentie waarin NBC-nieuwslezer Lester Holt wordt aangeprezen, vertelt ons veel over de precaire toestand van onze natie en de wereld.
Verder lezen - NL

()  Satellietbeelden tonen een vermeende Iraanse raketfabriek die zwaar beschadigd is bij een ontploffing. Israëlisch privé-inlichtingenbedrijf geeft foto's vrij van faciliteit buiten Teheran, waar eerder deze week ten minste twee leden van het Iraanse leger werden gedood. Op de beelden, die maandag kort na de ontploffing zijn genomen, is ten minste een kwart opgeblazen van het gebouw- een "geheime raketbasis" die toebehoort aan de Islamitische Revolutionaire Garde.
Voor meer zie The Times of Israel

694 Palestijnen die illegaal in Israël zijn, werden opgepakt bij de Oude Stad Jeruzalem. Honderden Palestijnen die illegaal Israël waren binnengekomen, op weg naar de Oude Stad van Jeruzalem zijn gearresteerd. De politie trad op om de illegale vreemdelingen op te vangen in het licht van recente incidenten in Jeruzalem, waaronder een poging tot een steekpartij op donderdag, waarbij een inwoner van de Westelijke Jordaanoeverstad Kabatiya bij Jenin probeerde politieagenten neer te steken nadat hij het complex op de Tempelberg had verlaten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

"De oorlog met Israël is al begonnen," zei de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh tegen Maariv. "Israël heeft aanvallen uitgevoerd die bedoeld waren om ons nucleaire programma voor vreedzame doeleinden te vernietigen. Het heeft nucleaire wetenschappers vermoord en het Iraanse volk schade berokkend. Iran wordt beschuldigd van terrorisme, maar er is geen goede of slechte terrorist. De hele crisis in de regio is de schuld van Israël."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zvi Yehezkeli, analist Arabische zaken bij Channel 13, heeft vrijdagochtend gewaarschuwd dat Israël geen plan heeft om met de Iraanse dreiging om te gaan. In een vrijdagochtend interview met 103 FM Radio, benadrukte Yehezkeli dat Iran vastbesloten is om een nucleaire macht te worden. "De Iraniërs zijn op weg naar een nucleair wapen, en Israël heeft geen strategie," vertelde hij het radiostation.
Voor meer zie Israel National News

Het bureau van premier Naftali Bennett kondigde donderdag de annulering aan van Bennetts geplande bezoek aan de stad Umm al-Fahm, dat vrijdag zou plaatsvinden, samen met Ra'am voorzitter MK Mansour Abbas en de coronavirus tsaar voor de Arabische samenleving Aiman Saif. ...De Religieuze Zionistische Partij viel Bennett's akkoord om zijn bezoek te annuleren aan met de woorden: "Premier Bennett annuleerde een bezoek aan Umm al-Fahm 'uit respect voor de martelaren'. Hoe diep willen we gaan?
Voor meer zie Israel National News

De helft van de Israëlische leraren kan naar huis worden gestuurd onder het huidige COVID-vaccinatiebeleid. Volgens de nieuwe Groene Pas-regel verliest iedereen die zijn derde vaccinatie niet vóór 3 oktober heeft gekregen, zijn vaccinatie- of herstelcertificaat; de lerarenvakbond roept de regering op om hen twee maanden uitstel te geven.
Voor meer zie Ynet

Iran noemt het bezoek van de Israëlische FM aan Bahrein een "vlek die niet zal worden uitgewist. "Wij veroordelen elke regeling die Israëls destructieve aanwezigheid in de regio versterkt," vertelt de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh aan het officiële persbureau.
Voor meer zie Israelhayom

Nadat de Verenigde Arabische Emiraten Expo 2020 Dubai officieel hebben gelanceerd tijdens een openingsceremonie die door miljoenen over de hele wereld werd uitgezonden, is het podium nu klaar voor de grootste culturele bijeenkomst ter wereld.
Voor meer zie Al Arabiya English

Spoedig zullen we gaan. Kijk hoe Bennett het 80jarig bastaan van Israël analyseert. Transcriptie van de video.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 37. Er is een interessante parallel met de term "Armageddon" in die zin dat de uitdrukking "in het Hebreeuws" slechts in één ander geval voorkomt in het boek Openbaring.
Verder lezen - NL


Donderdag 30 September - 24 Tishri

()  Hoge PA-functionaris: We wachten tot Yair Lapid premier wordt. 'Natuurlijk negeert Bennett de Palestijnse kwestie. Maar we maken ons klaar voor de dag erna,' zegt een hoge PA-bron. In Ramallah lijkt niemand zich te verbazen over de inhoud van de toespraak van premier Naftali Bennett voor de Verenigde Naties, en niemand lijkt zich af te vragen waarom Bennett ook bij andere gelegenheden vrijwel geen verwijzingen naar de Palestijnse kwestie maakt.
Voor meer zie Israel National News

Caroline Glick: Bennett vertegenwoordigde Israël of het zionisme niet bij de VN. Politiek analiste zegt dat premier zich neerlegt bij VS-stempel van goedkeuring voor een Iraans nucleair arsenaal en Israël niet verdedigt tegen antisemieten.
Verder lezen - NL

Dr. Sharon Alroy-Preis, hoofd van de Israëlische volksgezondheidsdienst, zegt dat gegevens en niet de regering, bepalen of de Groene Pas nodig is. Het doel is om infecties te verminderen, niet om vaccins te forceren.' Dr. Sharon Alroy-Preis, hoofd van de Israëlische openbare gezondheidsdienst, heeft woensdag deelgenomen aan een vergadering van de Commissie Grondwet, Recht en Justitie van de Knesset. De vergadering volgt op de openbare kritiek op de toespraak van de Israëlische premier Naftali Bennett in de Verenigde Naties en de persbriefing die daarop volgde.
Voor meer zie Israel National News

Bijna 50.000 Medicare-patiënten overleden kort nadat ze COVID-prik kregen: klokkenluider. Ze liegen. Er is geen twijfel over dat ze liegen,' zei advocaat Renz. 'De mantra van 'veilig en effectief' moet stoppen na de informatie van vandaag.'
Voor meer zie LifeSite

YouTube blokkeert inhoud die tegen vaccins zijn. Prominente accounts in verband met anti-vaccin activisten Robert F. Kennedy Jr. en Dr. Joseph Mercola zijn naar verluidt ook specifiek doelgericht. De Washington Post citeerde ook YouTube's Vice President of Global Trust and Safety Matt Halprin die zei dat verschillende prominente accounts zouden worden geblokkeerd.
Voor meer zie Israel National News

De Chinese Communistische Partij (CCP) en de Taliban zijn 'oude vrienden.' De laatste tijd hebben nogal wat waarnemers en analisten gesuggereerd dat de Chinese Communistische Partij (CCP) onbekend is met Afghanistan en de Taliban, en dat de volledige terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan Peking rechtstreeks tegenover de Taliban zal plaatsen en China zal destabiliseren. Dat is echter niet het geval. In feite onderhoudt de CCP al tientallen jaren betrekkingen met Afghanistan en heeft zij sinds de jaren negentig betrekkingen met de Taliban.
Voor meer zie Memri

Terrorisme leeft en ettert door in Afghanistan na de Amerikaanse terugtrekking, zeggen functionarissen in een hoorzitting door de Senaat. Er gaan steeds meer stemmen op voor zijn aftreden nu duidelijker wordt dat Biden de aanbevelingen heeft verworpen en niet te luisteren naar zijn hoogste generaals die deze week getuigden dat zij wisten dat de Taliban en andere terroristische groeperingen hun capaciteiten zouden uitbreiden na de Amerikaanse terugtrekking.
Voor meer zie All Arab News

Na zich onverwachts te hebben onthouden van een stemming in het Huis om Israël's Iron Dome te financieren, bracht Rep. Alexandria Ocasio-Cortez (D-NY) op vrijdag een verontschuldiging en een verklaring uit voor haar tranen op de vloer van het Huis. "Ja, ik heb gehuild,' schreef ze. "Ik heb gehuild om het totale gebrek aan zorg voor de mensen die door deze beslissingen worden getroffen, ik heb gehuild om een instelling die kiest voor een weg van maximale vluchtigheid en minimale consideratie voor haar eigen politieke gemak."
[ Huilen omdat mensenlevens beschermt worden. wj ]
Voor meer zie World Israel News

()  Turkije streeft naar nauwere coördinatie met Rusland in regionale aangelegenheden, met name in Syrië, waar het hoopt met Rusland te kunnen samenwerken om de VS-troepen uit Oost-Syrië te verdrijven. Het is nog niet duidelijk wat Ankara's nieuwste plan is, aangezien Ankara in het verleden delen van Noord-Syrië is binnengevallen en etnisch heeft gezuiverd van minderheden, met name Koerden, om Syrië te koloniseren voor de belangen van Turkije. Rusland steunt het Syrische regime en staat ogenschijnlijk aan de andere kant van het Syrische conflict, maar samen verzetten beide landen zich tegen de rol van de VS in Syrië.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Syrië is vastbesloten om Israëls Golan te heroveren. In een toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties eerder deze week heeft de Syrische Minister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad gezegd dat het regime van Damascus zich alle rechten voorbehoudt, om alle beschikbare middelen te gebruiken om zijn controle over heel Syrië te herstellen.
Verder lezen - NL

De Kīlauea vulkaan op Hawai is aan het uitbarsten. Om ongeveer 15:20 uur HST op woensdag 29 september 2021, detecteerde het USGS Hawaiian Volcano Observatory gloed in de webcambeelden van de top van Kīlauea, wat aangeeft dat een uitbarsting is begonnen in de Halemaʻumaʻu krater in de caldera van de top van Kīlauea, in het Hawai'i Volcanoes National Park.
Voor meer zie Maui Now

Werkers die toeleveringsketens onderhouden, waarschuwen voor een wereldwijde 'systeeminstorting.' Verschillende industriegroepen hebben de wereldleiders gewaarschuwd voor een wereldwijde transport-keten "systeeminstorting" die komt als gevolg van de pandemische beperkingen, als Federal Reserve voorzitter Jerome Powell suggereerde dat de huidige periode van hogere inflatie zal duren tot 2022.
Voor meer zie Epoch

Werknemers in de gezondheidszorg en leraren in New York die het COVID-19-vaccin niet willen, zullen niet alleen hun baan verliezen, maar kunnen ook geen werkloosheidsuitkering meer krijgen. Duizenden verpleegsters en andere ziekenhuismedewerkers zijn met verlof gestuurd en zullen worden ontslagen omdat de uiterste datum voor het vaccineren van ziekenhuispersoneel door de staat op 27 september is verstreken. Als enkele ziekenhuizen hun personeel enige tijd hebben gegeven om alsnog de prik te halen en weer aan het werk te gaan voordat zij met ontslag worden bedreigd.
Voor meer zie Epoch

Biden zou een ontmoeting met Abbas tijdens Algemene Vergadering VN te hebben afgewezen. Het Witte Huis zou de Palestijnen hebben verteld dat de president van de VS ook niet beschikbaar zou zijn in DC, wat ertoe zou hebben bijgedragen tot het besluit van de leider van de PA om niet naar de VN-conferentie te vliegen.
Voor meer zie The Times of Israel

De spanningen tussen Azerbeidzjan en Iran liepen de laatste weken op nadat Azerbeidzjan begonnen was Iraanse vrachtwagens te viseren met boetes en arrestaties, als Iran militaire troepen naar zijn grens met Azerbeidzjan verplaatste en waarschuwde voor Israëlische invloed in de buurt van zijn grenzen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gulf Air begint met de eerste commerciële vlucht van Bahrein naar Israël. De luchtvaartmaatschappij zei in een verklaring bij de aankondiging op 9 september dat het twee vluchten per week op de route zou gaan uitvoeren.
Voor meer zie Al Arabiya English

Vijf doden, 38 gewonden bij busongeluk in Noord-Israël. Vrijwilligers van United Hatzalah zijn woensdagavond doorgegaan met de behandeling van een groot aantal gewonden na een botsing tussen een bus en een personenauto op Highway 89 bij Hurfeish.
Voor meer zie The Jewish Press

Fatah official Zaki verklaarde dat het PA-beleid is om iedereen die tegen Israël vecht - de vijand - te "eren", met inbegrip van degenen die de "gewapende strijd" voeren, en dat gevangen terroristen "onze elite en meest bevoorrechte mensen" zijn die een salaris verdienen.
Voor meer zie Israël365

Het Cairo Genizah-document kan de sleutel zijn tot de geheimen van Qumran, de Dode Zee-rollen. Een mystieke religieuze ceremonie beschreven in verschillende Dode Zee Rollen en in een middeleeuws document uit de Cairo Genizah bevat de sleutel tot het begrijpen van de mysteries van de archeologische site van Qumran, suggereert nieuw onderzoek.
Verder lezen - NL

Eindtijd studie. Ondanks het feit dat Jezus zei dat we het uur niet kanden weten, dit interesante artikel over hoe de feesten in datums zich tot elkaar verhouden. Wat wil bewijzen hoe elke profetische gebeurtenis van de laatste dagen waar een specifieke dagtelling aan verbonden is in de Schrift, valt op één van de door de HEERE vastgestelde tijden (Leviticus 23:2), en zonder uitzonderingen! Dit openbaart de PERFECTE en ONOMKEERBARE tijdlijn van de eindtijd, die onze Here Jezus Christus in Zijn woord heeft geopenbaard, voordat het geschiedde, opdat, wanneer het geschiedt, de wereld zal weten dat Hij God is (Jesaja 46:9-10). Het gaat niet uit van de reguliere kalender. U hoeft in ieder geval niet lang te wachten of dit juist is of niet.
Verder lezen - NL


Woensdag 29 September - 23 Tishri - Simchat Torah

()  Gezondheidsministerie in Israël hekelt de "vernedering" van hen en de senior artsen die de regering adviseren bij de VN, door premier Bennett die zegt de deskundigen te respecteren, maar zich verzet tegen ingrijpende beperkingen aanbevolen door het ministerie, wijzend op hoge infectie, lage vaccinatiecijfers in de Arabische sector. De opmerkingen van de premier impliceerden dat hij de professionele figuren op het Ministerie van Volksgezondheid niet vertrouwt en dat zij 'stotteren' wanneer hij hen [vragen] stelt".
Voor meer zie Israelhayom

Israëliërs gooien met stenen, Palestijnen reageren met een botsing op de Westelijke Jordaanoever. Minstens vijf mensen raakten gewond toen 60 Israëlische kolonisten en 30 Palestijnen naar elkaar met stenen gooiden in de zuidelijke Hebron heuvels. Protesten van linkse MK lid Gaby Laskey die verklaarde dat wie niet "onmiddellijk de betrokken kolonisten arresteert, een handje toesteekt aan haatmisdaden en schendingen van de rechtsstaat."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran zegt dat boringen bij de Azerbeidzjaanse grens te wijten zijn aan een "zionistische aanwezigheid" in het gebied. Teheran verwerpt de bezorgdheid en protesten van Azerbeidzjan over onverwachte militaire manoeuvres nabij de grens, en zegt dat het een "soevereiniteitskwestie" is.
Voor meer zie The Times of Israel

Al-Qaeda kan zich hergroeperen onder Taliban en binnen 12 maanden een bedreiging vormen voor de VS, vertelt de Amerikaanse legerleider Milley aan de Senaat over een "zeer reële mogelijkheid" van terreurdreiging vanuit Afghanistan. ....Topmilitairen van de Verenigde Staten hebben dinsdag toegegeven dat zij de kwetsbaarheid van het Afghaanse leger verkeerd hebben ingeschat en dat zij van mening zijn dat de VS ten minste enkele duizenden troepen in het land hadden moeten houden om een snelle machtsovername door de Taliban te voorkomen.
Voor meer zie The Times of Israel

Beste wereld: Bennett misleidde u over Israëls COVID-19 succes bij de VN. Als het gaat om COVID-19, is er geen happy end - zelfs niet in Israël. Er was een vijand (het virus), een held (Bennett) en een duidelijk complot: het coronavirus "gaat de wereld rond", "de staat Israël ligt in de frontlinie" en dankzij het baanbrekende beleid van het land waarbij de "wijsheid van de wetenschap wordt gecombineerd met de kracht van beleidsvorming" ligt Israël op koers om te winnen. Maar als het op COVID-19 aankomt, is er geen happy end - ook niet in Israël.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Vice-president Kamala Harris prees vorige week een student tijdens een evenement in Virginia, nadat de student Israël beschuldigde van "etnische genocide". Het incident vond afgelopen dinsdag plaats op de George Mason University, tijdens een evenement ter gelegenheid van de Nationale Dag van de kiezersregistratie.
Voor meer zie Israel National News

De gewone soldaten in Afghanistan kennen geen discipline en handelen naar eigen inzicht zonder zich iets aan te trekken van de leiding die ze daarmee in verlegenheid brengen. Engelstalige video.
Voor meer zie Israel National News

Moellah Nooruddin Turabi, een belangrijke leider van de Taliban in Afghanistan, heeft gezegd dat zware straffen komen voor ernstige misdaden, waaronder executie en amputatie van ledematen, die opnieuw zullen worden opgelegd, maar deze straffen zullen niet in het openbaar worden getoond.
Voor meer zie Vrienden van Zion - NL

Ook de regering-Biden onthoudt het Congres een wettelijk verplicht rapport over het financiële imperium van Hezbollah, informatie die wetgevers zouden kunnen gebruiken om de druk op de door Iran gesteunde terreurgroep op te voeren. ...Volgens de wet moest er 180 dagen na de aanneming ervan, uiterlijk in april 2019, een verslag worden ingediend. De regering-Trump heeft nooit een verslag opgesteld en de regering-Biden houdt het ook achter.
Voor meer zie Free bacon

ISIS en zijn oorlog tegen de Taliban. De aanval van ISIS op de internationale luchthaven Hamid Karzai in Kabul eind augustus was gericht tegen zowel de Amerikaanse "kruisvaarders" als de Taliban, en demonstreerde de onwil van de groep om samen te werken met potentiële islamistische partners, evenals haar vastberadenheid om haar wereldwijde doelen ("Kalifaat Nu") helemaal alleen te bevorderen.
Verder lezen - NL

()  De islamitische Ra'am-partij waarschuwt dat Israëlische vlaggen op de Tempelberg een "rode lijn" zijn voor haar kiezers, meldde de Hebreeuws-talige Ynet-site dinsdagavond. De partij gaf een verklaring uit met de waarschuwing: "De beweging waarschuwt de regering en de politie tegen de voortdurende aanvallen op de al-Aqsa Moskee door de extremistische kolonisten. De Al-Aqsa Moskee is een rode lijn."
Voor meer zie The Jewish Press zie ook Vrienden van Zion - NL

Tennisprof zegt dat seizoen voorbij is na COVID-vaccinblessure, NBA-spelers houden voet bij stuk tegen vaccinatie. De professionele tennisser Jeremy Chardy, die vroeger de 25ste plaats op de wereldranglijst bekleedde, zei dat zijn seizoen 2021 voorbij is dankzij een "reeks problemen" die hij ondervond nadat hij het vaccin van Pfizer had gekregen.
Voor meer zie Children's Health Defense

De medische staat van beleg is begonnen in New York, waar gouverneur Kathy Hochul een massaal ontslag heeft aangekondigd van ongevaccineerde gezondheidswerkers, die zullen worden vervangen door buitenlandse werknemers en troepen van de Nationale Garde.
Voor meer zie NaturalNews

Noord-Korea test nieuwe hypersonische raket één dag nadat de VS het Mach 5 wapen lanceert. Hypersonische wapens zijn ontworpen om zich in de bovenste atmosfeer voort te bewegen met snelheden van meer dan vijf keer de geluidssnelheid, of ongeveer 6.200 kilometer (3.853 mijl) per uur.
Voor meer zie Mirror Online

De mensheid staat op de rand van "nucleaire vernietiging" nu de dreiging het hoogste kookpunt in veertig jaar heeft bereikt, waarschuwde de VN-topman. Door de nucleaire wapenwedloop balanceert de wereld "onaanvaardbaar dicht" bij door een atomische massavernietiging, zei VN-secretaris-generaal Antonio Guterres.
Voor meer zie The Sun

De rooms-katholieke aartsbisschop Carlo Maria Viganò, voormalig ambassadeur van de paus in de Verenigde Staten, zet zijn kritiek op de globalistische "Grote Reset" voort en waarschuwt in een nieuwe toespraak dat corrupte burgerlijke en kerkelijke autoriteiten hun krachten hebben gebundeld in hun streven naar versterking van de mondiale soevereiniteit.
Voor meer zie WND

Onderzoekers van de McGill University hebben een nieuwe manier ontdekt om genetisch gemodificeerde dieren op te sporen aan de hand van de kunstmatige transgenen die zij in het milieu achterlaten. De ontdekking biedt een krachtig nieuw instrument voor het lokaliseren en beheren van genetisch gemodificeerde dieren die zijn ontsnapt of in het wild zijn vrijgelaten.
Voor meer zie ScienceDaily

De tijden van benauwdheid en angst. Eén van de benamingen van de periode van Verdrukking is een dag van benauwdheid en angst (Zefanja 1:15). Covid-19, verplichte inentingen, dreigementen om niet-ingeënte mensen te ontslaan, enz. in het veroorzaken van benauwdheid en angst voor miljoenen burgers van de V.S.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 36. De komende strijd om de Kosmische Berg. En ik zag drie onreine geesten als kikkers komen uit de mond van de draak, en uit de mond van het beest, en uit de mond van de valse profeet. Want zij zijn duivelsgeesten, die wonderen doen, die uitgaan naar de koningen der aarde en der gehele wereld, om hen te vergaderen tot de strijd op die grote dag van de almachtige God.
Verder lezen - NL


Dinsdag 28 September - 22 Tishri

()  Bennett waarschuwt wereld voor het Iraanse nucleair programma dat op een 'keerpunt' staat. In zijn eerste toespraak als premier tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York maandagochtend, noemde Bennett de polarisaties een van de twee plagen die de wereld momenteel teisteren, met als andere, de COVID-19 pandemie. Met een duidelijk onderscheid tussen hemzelf en zijn voorganger zei de Israëlische premier Naftali Bennett dat politieke polarisatie vandaag een van de gevaarlijkste problemen in de wereld is.
Voor meer zie JNS

"Israël aanvallen maakt je niet moreel superieur. Het bestrijden van de enige democratie in het Midden-Oosten maakt je niet 'woke'," zei de Israëlische premier. Hij sprak op maandag voor het eerst de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe en drong er bij de wereld op aan actie te ondernemen tegen de groeiende Iraanse dreiging. De Israëlische premier begon zijn toespraak met te zeggen dat Israël niet langer wil worden gedefinieerd vanwege zijn buren of conflicten. "Veel te lang werd Israël gedefinieerd door de oorlogen met onze buren. Maar dat is niet waar het in Israël om gaat. Dit is niet waar het volk van Israël voor staat," zei Bennett.
Voor meer zie World Israel News

Voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton bekritiseerde zondag de manier waarop president Biden de terugtrekking uit Afghanistan aanpakt en waarschuwde voor de mogelijkheid dat de Taliban in de toekomst kernwapens zullen verwerven. "Als de Taliban Afghanistan in handen hebben, bestaat het gevaar dat terroristen Pakistan in handen krijgen," aldus John Bolton.
Voor meer zie World Israel News

Toen Apple een nieuw programma aankondigde waarmee foto's in alle producten, van telefoons tot tablets en meer, zouden worden gescand, of de eigenaren dat nu wilden of niet, kwamen privacy-experts in opstand om te protesteren. Het bedrijf zei toen dat men het programma zou uitstellen "terwijl het met verschillende groepen overlegt over de impact ervan," volgens een rapport van de Electronic Frontier Foundation. Maar het EFF heeft nu een waarschuwing afgegeven dat consumenten niet zelfgenoegzaam moeten zijn over de plannen voor de privacyschending van het bedrijf.
Voor meer zie WND

Miljoenen oude smartphones, waaronder iPhones, IPads en PlayStations, kunnen vanaf donderdag niet meer werken. Een digitaal certificaat dat vóór 2017 op grote schaal werd gebruikt in elektronische apparaten, vervalt op 30 september.
Verder lezen - NL

Ongeveer 300 Iraakse notabelen, zowel soennieten als sjiieten, hielden een conferentie in Erbil, de hoofdstad van Iraaks Koerdistan, waarin zij Irak opriepen zich aan te sluiten bij de Akkoorden van Abraham en diplomatieke banden met Israël aan te knopen. In antwoord daarop zeiden Iraakse Milities die door Iran worden gesteund. We zullen Israëlische en Amerikaanse doelen aanvallen in Koerdistan. Ze bedreigden ook de autoriteiten in Iraaks Koerdistan.
Voor meer zie Memri

4.600+ artsen en wetenschappers beschuldigen COVID-beleidsmakers van "misdaden tegen de menselijkheid." De artsenverklaring, opgesteld door artsen en wetenschappers tijdens de COVID-top in Rome, beschuldigt beleidsmakers ervan een "one-size-fits-all"-behandelingsstrategie te forceren, die resulteert in "onnodige ziekte en dood."
Voor meer zie Children's Health Defense

Moeten christenen dóór de grote verdrukking? Deel 3. n dit laatste deel van het drieluik waarin de "documentaire" van pastors Roger Jimenez en Steven Anderson, genaamd "Na de Verdrukking" uitgebreid besproken wordt, zullen we de laatste misvattingen, stropoppen en drogredenen behandelen van de posttribulationaire opname.
Voor meer zie Unravelations - NL

Het Covid-vaccin op de glijbaan>. Nederlanders moeten nu hun papieren laten zien om een normaal leven te kunnen leiden; het houdt niet op met Covid.
Verder lezen - NL

()  Netanyahu is de olifant in Bennetts VN-porseleinkast, zelfs als het over de Palestijnen gaat. De maidenspeech van de nieuwe premier voor de Algemene Vergadering werd gekenmerkt door twee opvallende omissies, beide zorgvuldig gepland, geen van beide bijzonder verstandig. Hij koos ervoor noch zijn voorganger, Benjamin Netanyahu, te noemen, noch het belangrijkste geschil dat het wereldforum bezighoudt als het gaat om de Joodse staat en haar lot: Israël's conflict met de Palestijnen. Een groot deel van de eerste helft van de toespraak van de premier was inderdaad gewijd aan een kritiek op Hij die niet met Naam genoemd mag worden.
Voor meer zie The Times of Israel

Mensen die het coronavirusvaccin niet hebben gekregen "luisteren niet naar God", verklaarde de Democratische New Yorkse gouverneur Kathy Hochul zondag tijdens een toespraak voor het Christian Cultural Center in Brooklyn. Ik weet dat jullie gevaccineerd zijn, jullie zijn de slimmeriken, maar jullie weten dat er mensen zijn die niet luisteren naar God en wat God wil. Jullie weten wie dat zijn. Ze draagt een glanzende "VAXED" ketting om haar hals, is helemaal in het zwart gekleed en spreekt vanaf een zwart podium. "Ik wil dat jullie mijn apostelen zijn," voegde de gouverneur eraan toe, zeggende dat het ontvangen van de behandeling is hoe New Yorkers "elkaar kunnen liefhebben".
Voor meer zie Now The End Begins

Samen kunnen we sterk staan .Grappige video

In de Annalen van Sanherib, drie identieke zeskante zuilen beschreven met spijkerschrift, ontdekt bij archeologische opgravingen in de stad Nineve, het beschrijft Sanherib zijn veldtocht tegen Juda - dezelfde veldtocht die in het boek Koningen wordt beschreven.
Voor meer zie Israel Today - NL

Cryptocurrency-uitwisselingsgiganten verbreken de banden met Chinese gebruikers nadat Beijing afgelopen vrijdag heeft gezworen de virtuele valutamarkt hard aan te pakken. De Chinese cryptocurrency-uitwisseling Huobi Global zei op zondag dat het was gestopt met het aannemen van nieuwe klanten op het vasteland van China, met ingang van vrijdag.
Voor meer zie Epoch

Ongeïdentificeerde vliegtuigen hebben een basis van door Iran gesteunde milities getroffen in de oostelijke Syrische provincie Deir al Zor nabij de Iraakse grens, waar Teheran in het afgelopen jaar zijn militaire aanwezigheid heeft uitgebreid, zeiden bewoners en militaire bronnen op maandag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Premier Naftali Bennett heeft maandag in New York de Joodse Federaties van Noord-Amerika toegesproken. "Ik breng een nieuwe geest met me mee uit Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad. Het is een geest van goede wil. Deze regering was een ongeluk dat in een doel veranderde. Ik had in geen miljoen jaar gepland dat ik in een regering zou komen met de mensen waar ik nu in zit en ik had nooit gedacht dat het zou werken, laat staan dat ik premier zou worden," zei hij.
Voor meer zie Israel National News

Soedan neemt alle Hamas-activa in het land in beslag - geschat op 1,2 miljard dollar. Met deze laatste stap heeft Khartoem - ooit een toevluchtsoord voor Hamas om toevlucht te zoeken, fondsen te verbergen of wapens over te dragen - zich achter het Westen en Israël geschaard.
Voor meer zie All Arab News

Turkije: NAVO's pro-Russische, Taliban-vriendelijke bondgenoot. Rond de Taliban, en in een bizarre combinatie van samenvallende belangen en ideologische verwantschap, ontwikkelt zich een nieuwe anti-Westerse kring, waaronder een gewillig NAVO-lidstaat ... anti-Westerse sentimenten brengen deze regionale machten samen, die nu de radicale heersers van Afghanistan het hof maken.
Verder lezen - NL

Vele Christenen kennen maar 1 tekst over het gezag van de overheid en dat is Romeinen 13. Maar de Bijbel spreekt nog veel meer over het gezag. Wat te doen als Christen wanneer de overheid tegen God ingaat? Br. D. Wolbers zegt in deze video hier kort iets over, maar wel duidelijk! Dit is een kort deel uit een langere Bijbelstudie
Voor meer zie YouTube - NL

Werd er zojuist een boodschap overgebracht in een aardbeving? God is soeverein en spreekt altijd door middel van de schepping. Als het echt van Hem afkomstig is, zal het bevestigen wat al in de Schrift geschreven staat.
Verder lezen - NL


Maandag 27 September - 21 Tishri

()  Israël en de VS hebben de afgelopen week geheime besprekingen gevoerd over een "Plan B" voor het geval de besprekingen met Iran over hun nucleaire programma mislukken, meldde Axios voor het eerst. Een van deze vergaderingen werd naar verluidt gehouden tussen de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan en zijn Israëlische tegenhanger, Eyal Hulata, via een beveiligd videoconferentiegesprek.
Voor meer zie World Israel News

Democraten klagen dat Poetin hun ideeën over verkiezingsdiefstal heeft gestolen. Wie heeft de verkiezingen beter gestolen? Net als twee actrices die dezelfde jurk droegen naar een awardshow, zijn de regering-Biden en de regering-Poetin nijdig over de laatste gestolen verkiezing. De diefstal in kwestie betreft niet alleen het stelen van verkiezingen, maar het stelen van ideeën over hoe je verkiezingen kunt stelen. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpagemag

In het Israëlische TV-journaal hieronder, komt de lelijke waarheid aan het licht: De gevaccineerde kan COVID krijgen en verspreiden onder anderen en is net zo slecht als de ongevaccineerde. Met GEEN VERSCHIL tussen de ziekte van VAX'en en UN-VAX'en, lijkt het "vaccin" volkomen nutteloos. Natuurlijk hebben de UN-gevaccineerden niet alle bijwerkingen van de VAX. Zie ook de statistiek in het verschil tussen covid doden van Israël en Zweden.
Voor meer zie Hal Turner Radio Show zie ook Xandernieuws - NL

Ds. M.Klaassen over de toestand van deze tijd. Eén van de weinige predikanten die ziet wt er aan de hand is vandaag.
Voor meer zie YouTube

Deze zomer nam de wereld een grote stap in de richting van de antichrist en Armageddon. Het gebeurde toen de People's Bank of China haar nieuwe "digitale yuan" uitbracht. Een door de overheid gesteunde, volledig digitale valuta bestaat nu in de wereld. En dat brengt ons in een nieuw tijdperk. Digitale munteenheden bestaan al een tijdje. Bitcoin is de bekendste. Maar de digitale yuan is iets anders. Bitcoin is een gedecentraliseerde cryptocurrency, niet verbonden aan een regering.
Voor meer zie Harbingers Daily

Waarom werden meerdere schijnbaar effectieve genees­middelen tot op heden willens en wetens zo lang achter­gehouden voor veel te veel patiënten? Waarom is er geen publieke discussie omtrent deze een­voudige en goedkope behandelingsmogelijkheid voor Covid patiënten?
Voor meer zie Israel Today

(1) Het Nederlandse kabinet wil grond van boeren onteigenen en dreigt zelfs met niet-vrijwillige beëindiging. (2) Honderden miljoenen mensen worden elke dag blootgesteld aan de door George Soros en de radicaal-linkse elites gemanipuleerde media (3) Begrafenisondernemer O’Looney slaat alarm: ‘Er sterven vrijwel uitsluitend gevaccineerde mensen’ (4) Onze samenleving is door de trekpoppen van Klaus Schwab gereduceerd tot krankzinnigheid.
Voor meer zie Uit het nieuws

Na een nachtelijke operatie waarbij vijf terroristen verbonden aan een Hamas-cel werden gedood in de buurt van Jenin, evenals twee Israëlische soldaten gewond raakten, gelooft de IDF dat leden van de cel nog steeds op vrije voeten zijn en mogelijk meer aanslagen voorbereiden, zo meldden Israëlische media zondagavond. "Dit was een Hamas-cel, een die we al lange tijd volgen met inlichtingen van de Shin Bet," zei IDF-woordvoerder Brig.-Gen. Ran Kochav zei eerder op zondag. De operatie voorkwam aanslagen die gericht hadden kunnen zijn op "Jeruzalem, Netanya, Tel Aviv, Afula en overal elders," zei IDF stafchef Aviv Kohavi.
Voor meer zie World Israel News

Israëls Iran-strategie van "geef mijn voorganger de schuld." Vorige week publiceerde het tijdschrift Foreign Policy een interview met minister van Defensie Benny Gantz. Daarin zei Gantz dat Israël zijn verzet heeft laten varen tegen het plan van de regering-Biden om terug te komen op de nucleaire deal met Iran uit 2015.
Verder lezen - NL

() De arrestatie van zondag van een gevaarlijke Hamas-cel op de Westelijke Jordaanoever heeft niet alleen een tikkende tijdbom gestopt, maar ook aangetoond hoe ernstig de terreurgroep is. Hamas is gevestigd in de Gazastrook en probeert voortdurend aanslagen te plegen op de Westelijke Jordaanoever. Maar dit was er een van ander niveau. De invallen, die plaatsvonden op vijf verschillende locaties op de Westelijke Jordaanoever, waren gericht op het ontmantelen van een grote gedecentraliseerde terreurinfrastructuur van Hamas die van plan was om daar en in Israël dreigende terreuraanslagen uit te voeren.
Voor meer zie The Jerusalem Post zie ook Vrienden van Zion - NL

Een sterke aardbeving van 5,8 heeft vandaag het grootste eiland van Griekenland, Kreta, door elkaar geschud en één persoon kwam om het leven toen een kerkkoepel instortte en verder waren er 9 gewonden, aldus de autoriteiten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IJsland heeft voor het eerst in Europa meer vrouwen dan mannen in het parlement gekozen bij nationale verkiezingen, waarbij de regerende links-rechtscoalitie haar meerderheid heeft vergroot, zo bleek zondag uit de definitieve resultaten. Bij de verkiezingen van zaterdag werden 33 vrouwen in het 63 zetels tellende parlement verkozen, tegenover 24 bij de vorige verkiezingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

CEO Albert Bourla van Pfizer zei zondag dat zijn bedrijf "vrij snel" zou beginnen met de inspanningen om kinderen tussen de 5 en 11 jaar in aanmerking te laten komen voor hun COVID-19-vaccins. "Ik denk dat we deze gegevens vrij snel gaan indienen. Het is een kwestie van dagen, niet van weken," zei Bourla tegen ABC's "This Week." De Pfizer CEO merkte op dat de Food and Drug Administration (FDA) de gegevens zal beoordelen nadat ze zijn ingediend en de officiële beslissingen zal nemen over goedkeuring.
Voor meer zie Israel National News

Nu het wekenlange Sukkot-feest (Loofhuttenfeest) in Israël ten einde loopt, kunnen Israëli's en toeristen koelere herfsttemperaturen verwachten, naast een kans op lichte regenval.
Voor meer zie Israel National News

De heropbouw van huizen in Gaza die tijdens het conflict tussen Israël en Hamas in mei werden verwoest of beschadigd, zal in de eerste week van oktober beginnen met hulp uit Qatar, zei een hoge Palestijnse huisvestingsfunctionaris zondag.
Voor meer zie Ynet

De grote oorlog tegen COVID loopt ten einde'. Dr. Tal Zaks, de man achter het Moderna-vaccin, deelt met Israel Hayom hoe hij toezicht hield op de ontwikkeling van de levensreddende inenting en schat dat het coronavirus binnenkort net zo'n routine zou kunnen worden als de griep.
Voor meer zie Israelhayom

De Taliban heeft kappers in de Afghaanse provincie Helmand verboden te scheren of baarden bij te knippen, omdat dit volgens hen in strijd is met hun interpretatie van de islamitische wet en iedereen die zich niet aan de regel houdt, zal worden gestraft, meldde de BBC maandag. Sommige kappers in Kaboel hebben soortgelijke bevelen gekregen, waaronder een verbod op het spelen van muziek in hun winkel, aldus CNN.
Voor meer zie Al Arabiya English

In een interview zegt een verpleegster dat de zogenaamde "doorbraakgevallen" en Delta-variantgevallen vooral de gevaccineerden treffen en in feite bijwerkingen zijn van de vaccinaties. Zij zegt dat ziekenhuizen en artsen het feit van bijwerkingen niet willen erkennen en bijwerkingen van het vaccin rapporteren als nieuwe Covid-gevallen. Hoe meer Covid-gevallen en Covid-doden, hoe meer geld het ziekenhuis verdient, dus het melden van bijwerkingen van het vaccin als nieuwe Covid-gevallen is de manier waarop ziekenhuizen hun winst maximaliseren. Het is duidelijk dat een ziekenhuisarts die het er niet mee eens is, geen baan meer heeft. Met andere woorden, de waarheid over Covid en het vaccin is te kostbaar voor het ziekenhuis om te worden erkend.
Voor meer zie PaulCraigRoberts

Nieuwe Heidi Baker profetie: "Lijden zoals je nog nooit hebt gezien" komt eraan. We hebben genoeg waarschuwingen ontvangen, maar de meeste mensen willen gewoon niet luisteren.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 35. De laatste Romeinse keizer wordt de Mahdi van de moslims. Het Mahdisme heeft het geopolitieke landschap veranderd door een uitlaatklep te bieden aan de Soennieten in Irak en Syrië die hun rechten zijn kwijtgeraakt.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina