Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 24 September - 18 Tishri

()  Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde met 420 stemmen voor het sturen van 1 miljard dollar in financiering voor Israëls Iron Dome verdedigingssysteem. ..."Het is heel belangrijk om erop te wijzen dat voor de pro-Palestijnse congresleden, deze overwinning als van Pyrrus is, want terwijl Iron Dome waarschijnlijk honderden Israëlische levens redt, redt het juist duizenden Palestijnse levens," verklaarde de voormalige Israëlische ambassadeur in de VS Michael Oren aan de pers na het aanvankelijke besluit op dinsdag om de financiering te blokkeren. Hij - en andere analisten - legde uit dat zonder de Iron Dome om de Israëlische burgers te beschermen tegen raketbeschietingen vanuit Gaza, de IDF gedwongen zou zijn om de Strook binnen te gaan, wat zou resulteren in een enorm verlies van levens onder de lokale Palestijnen.
Voor meer zie World Israel News

Pastor JD deelt in de uitzending van afgelopen zondag 19 september de "Maar God" getuigenissen over hoe God het kwaad in toom houdt en de rechtvaardigen onderhoudt.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Zr. Smadar brengt een heel indringende boodschap vanuit haar loofhut in Israel. Deze boodschap is tegelijkertijd een waarschuwing voor ons, want hier gaat het precies dezelfde kant op! U kunt Smadar vinden op Facebook onder de naam 'Shalom uit Israel.'
Voor meer zie YouTube - NL

In een verklaring heeft het Islamitisch Emiraat Afghanistan (de Afghaanse Taliban-jihadorganisatie die op 15 augustus 2021 de macht greep) de uitlatingen van Amerikaanse functionarissen veroordeeld dat sommige door de Taliban benoemde ministers op de zwarte lijst van terroristen van de VS staan en nog steeds doelwit zijn van de Amerikaanse terrorismebestrijdingstroepen.
Voor meer zie Memri

Bijna 80% van de Palestijnen wil dat Abbas aftreedt. "Dit is de slechtste peiling die we ooit voor de president hebben gezien," zei Khalil Shikaki, hoofd van het Palestijnse Centrum voor Beleid en Enquête Onderzoek. De Palestijnen willen dat president Mahmoud Abbas aftreedt, als gevolg van wijdverspreide woede over de dood van een activist in hechtenis genomen door de veiligheidstroepen en een hardhandig optreden tegen protesten in de zomer.
Voor meer zie World Israel News

Archeologen vonden bewijs van een ongelooflijke explosie die plaatsvond in de lucht boven het oude Sodom, een explosie die zo intens was dat gebouwen daaronder werden verwoest en dingen letterlijk verdampten. Toch zijn deze hoog opgeleide wetenschappers en archeologen na deze ontdekking niet meer gelovig in de Bijbel dan voordat zij de ontdekking deden, en het bewijs van het steenkoude hart van de mens, die tegen God gekant is en niet kan doen omkeren. Alleen genade door geloof in Jezus Christus kan dat bewerkstelligen.
Voor meer zie Now The End Begins

Voormalig NSC-chef Meir Ben-Shabbat (National Security Council) heeft de regering-Biden opgeroepen een laatste deadline voor Iran vast te stellen, waarna de VS actie zullen moeten ondernemen om het nucleaire programma van Iran te stoppen. In een interview met Israel Hayom, zei Ben-Shabbat: "We moeten het vertellen: Jullie, de VS, willen een oplossing bereiken via diplomatie? Honderd procent. Bepaal wat de deadline is en wat je daarna doet, voor het geval de diplomatieke inspanningen niet slagen. U wilt een sterkere en langdurige overeenkomst? Bepaal dan wanneer je gaat optreden als Iran blijft treuzelen."
Voor meer zie Israel National News

In dit café in Tel Aviv serveren de barista's je espresso - en laten je iets weten over Jezus. Als klanten ons vragen wat we geloven, vertellen we het hen, maar we gaan niet, zoals we dat noemen, mensen missioneren of bekeren,' zegt de Messiaanse voorganger. Van buiten lijkt HaOgen (Het Anker) Cafe veel op de vele andere espressospots die de straten van Tel Aviv rijk zijn. Gelegen net ten noorden van het centrale Dizengoff plein, biedt HaOgen ook iets wat zijn concurrenten in de buurt niet doen - het evangelie van Jezus Christus. ...Alleen het bekeren van minderjarigen zonder toestemming van hun ouders en het aanbieden van religieuze bekeringen in ruil voor een materiële gift zijn door de Israëlische wet verboden. Maar er heerst een wijdverbreid misverstand dat zendingsactiviteiten in het land illegaal zijn, en de regering lijkt soms open te staan voor het bevorderen van die reputatie.
Voor meer zie Israel National News

Uitgelekt DARPA document, DRASTIC analyse bevestigt aanval op mensheid met behulp van aerosolized, huidpenetrerende nanodeeltjes spike-eiwitten. Bereid je voor op een stortvloed aan informatie in de hieronder getoonde 'Situation Update'-podcast van vandaag.
Verder lezen - NL

()  Op 3 oktober, over ongeveer anderhalve week, zal het leven veranderen voor bijna een miljoen Israëli's, 900.000 om precies te zijn, die volgens het Ministerie van Volksgezondheid in aanmerking komen om de derde dosis van het Corona-vaccin te ontvangen, maar die hun mouwen nog niet hebben opgestroopt bij hun plaatselijke apotheek. Op 3 oktober trekt de regering dus de Green Tag-privileges in van iedereen die meer dan zes maanden geleden zijn tweede dosis kreeg en nog geen derde dosis heeft gekregen. Het is alsof die tweede shot nooit heeft plaatsgevonden.
Voor meer zie The Jewish Press

Een groep progressieve, zogenaamde pro-Israël Democraten heeft donderdag een omvangrijk wetsvoorstel ingediend dat erop gericht is om de sombere vooruitzichten op een tweestatenoplossing voor Israëls conflict met de Palestijnen levend te houden. De Two-State Solution Act, geïntroduceerd door Rep. Andy Levin met een tiental aan co-sponsors, heeft als doel "de voorwaarden te behouden voor, en de waarschijnlijkheid in het verbeteren van, een tweestatenoplossing die de toekomst van Israël veilig stelt als een democratische staat en een nationaal thuis voor het Joodse volk, met een levensvatbare, democratische Palestijnse staat."
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vrienden van Zion - NL

De uitvoerend manager van United for Navid, een door Iraanse sportorganisatie die de mensenrechten van Iraanse atleten bevordert, heeft dinsdag een formele protestbrief ingediend bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC), waarin hij aanvoert dat de Islamitische Republiek uit het IOC moet worden geschorst omdat de Opperste Leider Ali Khamenei heeft aangedrongen op discriminatie van Israëlische atleten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Volgens Zaks - een voormalig Chief Medical Officer van Moderna - is de hele inentingscampagne van Israël een bron van inspiratie voor de wereld. "De manier waarop Israël zijn bevolking vaccineerde, is een model geworden voor de hele wereld. Hoe het zich opgaf voor de missie en de gevaren begreep," voegde hij eraan toe. Hij is nu werkzaam bij Teva Pharmaceuticals, de grootste geneesmiddelenproducent van Israël.
Voor meer zie Israel National News

Nog niet zo lang geleden stonden de opstanden en oorlogen in de Arabische wereld bovenaan de agenda van de Algemene Vergadering van de VN in New York. Nu de meeste van die conflicten in een impasse verkeren, is de aandacht van de wereld verschoven naar grotere mondiale uitdagingen zoals de nog steeds voortwoekerende coronavirus pandemie en de klimaatverandering, alsook nieuwe crises in de door conflicten geteisterde regio Tigray in Ethiopië en de overname van Afghanistan door de Taliban. Maar de situatie in het Midden-Oosten is in de afgelopen twee jaar in meer landen en op meer manieren aanzienlijk verslechterd. Libanon, Syrië, Irak, Libië en Jemen balanceren op de rand van een humanitaire catastrofe, met torenhoge armoede en een economische implosie die de regio in nog grotere beroering dreigt te brengen.
Voor meer zie Ynet

Vrouwen hebben donderdag voor het eerst in de geschiedenis van het Koninkrijk deelgenomen aan de jaarlijkse militaire parade op de nationale dag van Saoedi-Arabië. Vrouwelijke soldaten van verschillende rangen marcheerden mee in de urenlange parade ter herdenking van de 91e Nationale Dag van Saudi-Arabië.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Europese energiecrisis staat op het punt wereldwijd te worden. Het is slechts een kwestie van tijd. In een geglobaliseerde wereld kunnen energiecrises moeilijk lang regionaal beperkt blijven, vooral in een context van beschadigde bevoorradingsketens en een haast om investeringen in fossiele brandstoffen terug te schroeven. De energiecrisis die eerder deze maand in Europa begon, is nu misschien op weg naar Amerika. Voorlopig gaat alles goed met een van 's werelds grootste gasproducenten. De Amerikaanse gasexporteurs hebben geprofiteerd van een solide toename van de vraag vanuit Azië en Europa, omdat het herstel van de economische activiteit de vraag naar elektriciteit heeft opgedreven. Volgens een recent verslag in de Financial Times is er een ware biedoorlog aan de gang voor ladingen vloeibaar aardgas uit de VS tussen Aziatische en Europese kopers - en de Aziaten zijn aan de winnende hand.
Voor meer zie ZeroHedge

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 24 september 2021. Tijdens Soekot [het Loofhuttenfeest] gedenken we Gods genadige voorziening voor een opstandig Israël tijdens hun 40 jaar van omzwervingen door de woestijn.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Het mogelijk maken van het Merkteken van het Beest Systeem. Terwijl COVID-19 over de wereld blijft circuleren, wordt het steeds duidelijker dat het een bedreiging vormt voor meer dan alleen de wereldgezondheid.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 34. Het Afghanistan-debacle en de Imminente komst van de Mahdi. Volgens de Islamitische traditie zal de ambtsperiode van de Mahdi samenvallen met de wederkomst van Jezus Christus, die de Mahdi zal bijstaan tegen de Dajjal (Antichrist). Sommige bronnen noemen de Mahdi als de eerste van de grote tekenen en andere laten hem buiten beschouwing.
Verder lezen - NL


Donderdag 23 September - 17 Tishri

()  1 miljard dollar voor de financiering voor Iron Dome is geïntroduceerd in het Congres als een aparte wet. Na de verwijdering van bedrag uit de grotere begroting onder druk van progressieve partijen, zegt voorzitter van House Appropriations: "inzet voor veiligheid van onze vriend en bondgenoot Israël is onomstotelijk."
Voor meer zie The Times of Israel

We willen geen zombies grootbrengen: PM botst met gezondheidschefs over de quarantaine van kinderen. De premier geeft de voorkeur aan het testen van kinderen als een klasgenoot besmet blijkt te zijn met COVID-19, in plaats van ze allemaal in isolatie te plaatsen. Sprekend aan het begin van een vergadering in zijn kantoor, benadrukte Bennett dat hij "voortdurende studie wil, anders zullen we hier een generatie zombies grootbrengen," dit volgens Hebreeuwse media.
Voor meer zie The Times of Israel

Een schokkend rapport uit Arizona van vorige week onthult dat honderdduizenden nieuwe kiezersregistraties geen match hadden in de database van de Social Security Administration. Nadat de staat onlangs meer dan 673.000 kiezersprofielen had vergeleken met de Social Security Administration, ontdekte het dat 393.017, of 58 procent, van de kiezersregistraties geen overeenkomstige gegevens hadden met de SSA.
Voor meer zie Gateway

Als jij dit begrijpt, mag je het uitleggen. Onderzoekers van Nyenrode Business University hebben op basis van wetenschappelijk onderzoek al in de zomer van 2020 aangetoond dat de oversterfte door de huidige ‘ziekte’ nauwelijks hoger is dan die door de griep in de jaren ervoor.
Voor meer zie Genezend vermogen

Het kwaad op het hoogste niveau - Zorg-klokkenluider claimt een massale doofpotaffaire van vaccin-risico's. Een werknemer van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services heeft aan Project Veritas video-opnamen gepresenteerd van collega's die privé alarm slaan over de veiligheid van de experimentele COVID-19-vaccins, en beweert dat er sprake is van een doofpot van "kwaad op het hoogste niveau".s
Verder lezen - NL

Rusland en China promoten mannelijke deugden - de VS vieren de mietjes-mannen. Zelfs communisten kunnen het af en toe wel beter doen. De Chinese regering heeft verwijfde mannen ("sissy men" of "girlie guns") officieel van de televisie geweerd en de omroepen opgedragen traditionele mannelijke rolmodellen aan te bieden.
Voor meer zie Frontpagemag

Op 18 september 2021 heeft de Afghaanse onafhankelijke mensenrechtencommissie (AIHRC) een dringende verklaring afgelegd waarin zij haar bezorgdheid uit over het feit dat haar kantoren sinds 15 augustus, toen Kabul in handen van de Taliban viel, zijn bezet door de Taliban, en er bij de internationale gemeenschap op aandringt tussenbeide te komen om de mensenrechten in het land te beschermen.
Voor meer zie Memri

Doconomy Mastercard is de eerste kredietkaart ooit die voorkomt dat u te veel uitgeeft op basis van de CO2-uitstoot die door uw consumptie wordt veroorzaakt. Het wordt gepresenteerd als een "educatieve inspanning", volgens een van de oprichters. ..Dit is een partnerschap niet alleen met kredietgigant Mastercard maar ook onder het gezag van de Verenigde Naties. En dan komt het. Uw Doconomy-krediet wordt stopgezet wanneer u uw 'koolstoflimiet' bereikt.
Voor meer zie Now The End Begins

10.000 onnodige sterfgevallen door kanker in verband met COVID-19 pandemie. Een gebrek aan face-to-face doktersbezoeken in het Verenigd Koninkrijk sinds het begin van de pandemie van het CCP-virus kan leiden tot 10.000 onnodige sterfgevallen als gevolg van kanker, aldus een rapport van University College London dat deze week is gepubliceerd.
Voor meer zie Epoch

Net als in Nieuw Zeeland en Australië zullen de concentratiekampen in de staat Washington spoedig open zijn. Toen de nazi's begonnen met het verzamelen van Joodse burgers om naar de vernietigingskampen te worden gestuurd voor definitieve vernietiging, was het oorspronkelijke excuus voor de opsluitingen medische quarantaine. De geschiedenis herhaalt zich in Washington onder gouverneur Inslee.
Verder lezen - NL

()  Premier Naftali Bennett zal zich in zijn toespraak tot de Verenigde Naties volgende week verzetten tegen de dubbele moraal van internationale organisaties over Israël, zei zijn woordvoerder donderdag. "De toespraak zal anders zijn dan de stijl van de toespraken van [oud-premier Benjamin] Netanyahu," zei Bennetts woordvoerder Matan Sidi. "Er zullen geen visuele hulpmiddelen, posters, tekeningen, enz. zijn."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nieuwe wetgeving van Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden probeert de instructie uit het Trump-tijdperk om producten uit Judea en Samaria te labelen als "Made in Israel" te versterken. Rep. Claudia Tenney (R-NY), lid van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis, zou donderdag wat zij noemt de Anti-BDS Labeling Act introduceren, bedoeld om de regering-Biden te stoppen om de instructie van de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo, in de laatste maanden van de Trump-regering, terug te draaien.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Sudanese autoriteiten hebben de controle overgenomen van lucratieve activa waarmee Hamas jarenlang werd gesteund, waardoor duidelijk wordt hoe het land onder voormalig leider Omar al-Bashir diende als toevluchtsoord voor de Palestijnse militante groep.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ongevaccineerde leraren in Israël krijgen geen toegang meer tot scholen. Het ministerie van Onderwijs instrueert de schooldirecteuren om leraren zonder groene kaart of negatieve test de toegang tot onderwijsinstellingen te ontzeggen. Zij zullen niet worden betaald voor hun afwezigheid.
Voor meer zie Israel National News

Gebed en zang bij de Klaagmuur. Vergezel Rabbi Shmuel Eliyahu en Rabbi Eyal Yakubovich in vakantiegebeden en liederen bij de Zuidelijke Muur in Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

Dr. Sharon Alroy-Preis: 'We vaccineren geen kinderen zonder FDA-goedkeuring' Goedkeuring van een boosterdosis is niet hetzelfde als kinderen vaccineren zonder goedkeuring van de FDA, zegt Dr. Sharon Alroy-Preis van het ministerie van Volksgezondheid.
Voor meer zie Israel National News

Moderna CEO schat dat de pandemie 'binnen een jaar voorbij is.' Stephane Bancel legt uit dat op basis van het productietempo van vaccins, iedereen op aarde binnen de komende zes maanden toegang zal hebben tot de doses. Delta golf blijft afnemen in Israël nu 5.921 positief testen op COVID.
Voor meer zie Israelhayom

FDA-ambtenaar wil COVID-19 vaccin 'drones' inzetten om pijlen te 'blazen' op zwarte mensen, en vaccin verzetsstrijders. Een verwijfde FDA-functionaris vertelde aan een undercoverjournalist dat de regering drones zou moeten gebruiken om "pijltjes" met het COVID-19-vaccin in zwarte mensen en vaccinverzetstrijders te blazen, waarmee hij aangaf voorstander te zijn van een uitvoering in Nazi-stijl voor de niet-gevaccineerden. "Dat is waar we naar toe gaan," zei Taylor Lee van de FDA.
Voor meer zie National File

De wereldmachten kunnen Iran niet eeuwig achternalopen", zegt ex-NSC hoofd. Voormalig Nationaal Veiligheidsadviseur Meir Ben-Shabbat zegt dat de open-einde-termijn voor de nucleaire onderhandelingen met Iran een vergissing is. Israël zou in de eerste plaats moeten samenwerken met de internationale gemeenschap om de dreiging die uitgaat van Teheran te ondermijnen, zegt hij.
Voor meer zie Israelhayom

President Emmanuel Macron is bereid om de controle over de permanente zetel van Frankrijk in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in te ruilen voor Brussel in ruil voor steun van de lidstaten van de Europese Unie voor zijn plan om een EU-leger te smeden, zo heeft een bondgenoot van de Franse leider gezegd.
Voor meer zie Breitbart

Waarom is een bijbels gezonde kijk op de eeuwigheid zo essentieel? "Een gezonde bijbelse leer over de toekomst is de enige manier om tot een gezond bijbels begrip van het heden te komen. Als er een uiteindelijke glorierijke bestemming is voor al Gods kinderen, dan is deze tijd geen bestemming, maar een voorbereiding op een uiteindelijke bestemming."
Verder lezen - NL


Woensdag 22 September - 16 Tishri

Citaat: De kroon op de schepping wordt verlaagd tot de positie van een laboratorium rat.

()  Biden: "We zijn bereid om terug te keren naar volledige naleving" van de JCPOA als Iran hetzelfde doet. In eerste VN-toespraak verdedigt Biden de chaotische terugtrekking uit Afghanistan en spreekt hij zijn steun uit voor de tweestatenoplossing.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Pakistaanse schrijver waarschuwt voor regionale "her-Talibanisering", zegt dat de opkomst van de Afghaanse Taliban een bedreiging vormt voor de Pakistaanse media. Als de ideologische neef van de jihadi-groepering, de Tehreek-e-Taliban Pakistan (de Beweging van de Pakistaanse Taliban, TTP), de Pakistaanse journalisten waarschuwde om de TTP niet langer als een terroristische of extremistische groepering te omschrijven.
Voor meer zie Memri

Koningin Soraya van Afghanistan was de eerste Afghaanse vrouw die minister van Onderwijs van het land werd. Soraya Tarzi werd geboren in Damascus, Syrië, op 24 november 1899. Haar vader Mahmud Tarzi was een vermaard Afghaans politicus en intellectueel, die bekend stond als de vader van de Afghaanse journalistiek.
Voor meer zie Memri

De stekker uit het Palestinisme trekken. Een van de lezers van Victor Rosenthal stelde een vraag, en omdat veel mensen denken zoals hij, en omdat de vraag een meer weloverwogen antwoord verdient dan een snel antwoord per e-mail, besloot hij te antwoorden in een volledige artikel.
Verder lezen - NL

Presentator Tucker Carlson onthulde maandag een bizarre powerpoint-dia die werd gepresenteerd aan dienstleden van het Amerikaanse leger in een poging om hen aan boord te krijgen voor verplichte COVID-vaccinaties. De slide vraagt sardonisch "hoeveel kinderen zijn er aan Satan geofferd voor het vaccin?" alvorens te beweren dat er slechts drie mensen zijn gestorven aan bijwerkingen, en vervolgens een opsomming te geven van de 'leerstellingen van het Satanisme' die rechtstreeks afkomstig zijn van de website van de 'tempel van het Satanisme'.
Voor meer zie Infowars

Israël werft honderden politieagenten aan in de strijd tegen het geweld in de Arabische gemeenschap Te midden van de #Arab_Lives_Matter-campagne zegt de minister van politie dat de Shin Bet zal worden betrokken bij de pogingen om moordenaars uit te roeien, nu het dodental voor 2021 naar verwachting het hoogste zal zijn in de recente geschiedenis.
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl de Iraanse leider Raisi de VN toespreekt, protesteren New Yorkers tegen zijn regime en dat "Ebrahim Raisi moet worden onderzocht voor misdaden tegen de menselijkheid," en "een regering is van aangewezen terroristen," zo stond op enkele van de vetgedrukte spandoeken die dinsdag in Manhattan te zien waren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Waarom geven niet-joodse Nederlandse ouders hun kinderen joodse namen? Joodse namen zijn verrassend populair bij zowel vrome protestanten als seculiere ouders in Nederland. Naast universeel populaire bijbelse namen als Simon, David, Ruth en Esther, lijken uitgesproken joodse bijbelse namen vooral voor te komen in vroom-christelijke kringen in Nederland. Maar ook veel Nederlandse ouders die niet gelovig zijn, geven hun kinderen joods klinkende namen, omdat zij de bijbel als deel van het Nederlandse erfgoed beschouwen en zich aangetrokken voelen tot de korte, besliste klanken van Hebreeuwse namen. Sommige ouders zeggen dat die klanken lijken op de Nederlandse.
[Nederlands en Israëlisch kennen b.v. de harde g. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Israëlische filantropen helpen tientallen Afghanistan ontvluchten naar Verenigde Arabische Emiraten. Joodse luchtvaartprofessional leidt door Israëlische donoren gefinancierde operatie om tientallen, waaronder vrouwelijke atleten, te helpen Afghanistan te ontvluchten naar de VAE.
Voor meer zie Israel National News

Ondanks zijn marketingbelofte van privacy is Apple in het afgelopen decennium steeds griezeliger geworden in de hoeveelheid gegevens die het van gebruikers verzamelt. Sommige van die gegevens omvatten onder meer locatiegegevens, gebruikstijd, gezondheidsgegevens en transactiegegevens. Het bedrijf gebruikt de gegevens voor gerichte reclame.
Voor meer zie ZeroHedge

()  Amerikaanse Democraten schrappen de financiering voor Iron Dome uit de begrotingswet. Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zegt dat het schrappen van de financiering "een technisch uitstel" is en dat hij van Amerikaanse Democratische leiders de verzekering had gekregen dat de fondsen voor het raketafweersysteem spoedig zouden worden overgemaakt. De Democraten in het Amerikaanse Huis hebben dinsdag een bepaling geschrapt om het Israëlische antiraketschild Iron Dome met 1 miljard dollar te financieren om de federale regering tot het einde van het jaar draaiende te houden, maar de partijleiders beloofden de zaak later deze week opnieuw aan de orde te stellen.
Voor meer zie Israelhayom

Duizenden wonen de priesterzegening van Sukkot bij uitgesproken bij de Klaagmuur. De priesterzegening ter ere van de feestdag wordt dit jaar gehouden onder enkele door pandemie veroorzaakte beperkingen om overbevolking en mogelijke COVID-uitbraken te voorkomen; de ceremonie vindt slechts twee keer per jaar plaats, op Sukkot en Pesach.
Voor meer zie Ynet

Nucleair Iran over een maand en een regionaal conflict over twee maand? Op de drempel van een nucleaire capaciteit, maar nog niet helemaal bewapend met een bom, zou Iran in staat zijn de dreiging boven het hoofd van haar rivalen te houden, terwijl het de harde repercussies zou vermijden die gepaard zouden gaan met het daadwerkelijk bewapenen van zichzelf.
Voor meer zie Ynet

Hamas dient 2 voorstellen in voor gevangenenruil. De terreurorganisatie wil naar verluidt de vrijlating van duizenden gevangenen, waaronder zij die bloed aan hun handen hebben. Israël streeft naar de terugkeer van de stoffelijke resten van IDF-soldaten Hadar Goldin en Oron Shaul, die in de Gaza-oorlog van 2014 werden gedood, evenals Avera Mengistu en Hisham al-Sayed, twee Israëlische burgers die vrijwillig de Gazastrook overstaken en vermoedelijk in hechtenis worden gehouden door Hamas.
Voor meer zie Israelhayom

Een aardbeving met een kracht van 6,0 op de schaal van Richter heeft woensdag Melbourne getroffen, aldus Geoscience Australia, een van de zwaarste aardbevingen die ooit in het land zijn geregistreerd. De aardbeving veroorzaakte schade aan gebouwen in de op een na grootste stad van het land en stuurde bevingen door de naburige staten. er zijn geen berichten van gewonden of erger.
Voor meer zie Al Arabiya English

Betekent één telefoontje dat de diplomatieke crisis tussen Israël en Zweden voorbij is? FM Lapid spreekt met zijn Zweedse ambtgenoot, het eerste gesprek op hoog niveau tussen de landen in zeven jaar.
Voor meer zie All Israel News

De regering-Biden is van plan gebruik te maken van Titel 42, die de voormalige president Donald Trump in maart 2020 heeft geactiveerd, om een deel van de ruwweg 14.500 illegale immigranten uit te zetten die zich schuilhouden onder een brug in Del Rio, Texas. Op grond van deze regel kan de Customs and Border Protection immigranten, met inbegrip van asielzoekers, onmiddellijk en zonder hoorzitting de Verenigde Staten uitzetten indien zij een ernstig risico vormen op besmettelijke ziekten.
Voor meer zie Free bacon

De humanitaire crisis als gevolg van de tien jaar durende burgeroorlog in Syrië verergert nu de rivier de Eufraat, de langste rivier van West-Azië, aan het opdrogen is. Een profetie van Jeremia.
Voor meer zie Israël365

Er zijn verschillende kalenders in de wereld waarvan de Gregoriaanse de meest bekende is en over de hele wereld wordt gebruikt. Maar om deze rden zijn er wel verschillende datums voor feesten ontstaan. In het Midden-oosten valt het nieuwe jaar op een heel andere datum dan in het westen. Voor moslims bijvoorbeeld vangt het nieuwe jaar aan op de eerste van de maand Muharram.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 33. Tijgeest 2025 en de komende Dag des Oordeels. De islamitische eschatologie is gecentreerd op Yawm ad-Dīn ("de Dag des Oordeels") of Yawm al-Qiyāmah ("de Dag der Opstanding"), of te vinden in Surah 75 van de Koran die ontleend is aan het uiteindelijke goddelijke oordeel over de doden uit Daniël 12:2 en Openbaring 20:12 in respectievelijk het Oude en het Nieuwe Testament.
Verder lezen - NL


Dinsdag 21 September - 15 Tishri

()  Israël heeft nieuwe maatregelen opgelegd in een poging om de verspreiding van Covid-19 door een uitbraak van de zeer besmettelijke delta-variant in te dammen. Tienduizenden mensen in quarantaine hebben zondag een sms-bericht ontvangen van de Israëlische politie met een link om hun GPS-locatie door te geven zodat zij tijdens de zelfisolatieperiode kunnen worden gevolgd, aldus een verklaring van het Ministerie van Openbare Veiligheid.
Voor meer zie I24news

De hoogste leiding van de Internationale Unie van Moslimgeleerden (IUMS), die door het Qatarese regime wordt gesponsord, heeft in het hoofdkwartier van de organisatie in Doha een delegatie ontvangen namens de Taliban-regering in Afghanistan. Wij waarderen uw jihad en zullen u zoveel mogelijk helpen bij het vestigen van de islamitische heerschappij zo verzekerden zij de delegatie.
Voor meer zie Memri

Israël's ambassadeur bij de VS en de Verenigde Naties Gilad Erdan beschuldigde Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez van het legitimeren van Hamas' "aanvallen tegen onschuldige burgers, evenals antisemitische leugens," nadat ze opriep tot een wapenboycot tegen Israël.
Voor meer zie United with Israel

Generaal Mark Milley, voorzitter van de Joint Chiefs en de hoogste officier van het leger, heeft volgens het nieuwe boek van Bob Woodward en Robert Costa in de nadagen van de Trump-regering acties ondernomen die plausibele predikaten zijn voor aanklachten van landverraad. ...Onder het absurde voorwendsel dat president Trump mentaal instabiel genoeg was om China aan te vallen of een kernoorlog te ontketenen voordat hij zijn ambt zou neerleggen, zou Milley zijn grondwettelijke bevoegdheid hebben overschreden en de commandostructuur hebben geschonden door achter de rug van Trump om met een buitenlandse mogendheid te gaan praten. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpagemag

Moeten christenen dóór de grote verdrukking? Deel 2. In het vorige deel bespraken we de eerste pakweg 20 á 25 minuten van de "documentaire" Na de verdrukking. We zagen hier al dat de makers Anderson en Jimenez flink wat munitie uit de handen genomen werd. In dit deel horen we ook de evenzo controversiële Kent Hovind aan het woord, en zullen we het middenstuk van de docu bespreken.
Voor meer zie Unravelations - NL

Vaticaanstad heeft maandag aangekondigd dat met ingang van 1 oktober niemand het grondgebied mag betreden zonder een groene pas voor het coronavirus te kunnen tonen, op bevel van paus Franciscus. De Groene Pas kan worden verkregen door het tonen van een bewijs van vaccinatie tegen het coronavirus, het aantonen van herstel van het coronavirus, of door het tonen van een negatieve snelle antigeen- of PCR-test, aldus de Vaticaanse verordening.
Voor meer zie Breitbart

Bijna 15.000 sterfgevallen, meer dan 700.000 verwondingen gemeld aan VAERS sinds de uitrol van COVID-vaccins in de VS in december 2020. VAERS-gegevens die 17 september zijn vrijgegeven door de CDC toonden een totaal van 701.561 meldingen van ongewenste voorvallen uit alle leeftijdsgroepen na een COVID-vaccin, waaronder 14.925 sterfgevallen en 91.523 ernstige verwondingen tussen 14 dec. 2020 en 10 sept. 2021.
Voor meer zie Children's Health Defense

China's enorme nieuwe nucleaire opbouw. "China's explosieve groei en modernisering van hun nucleaire en conventionele strijdkrachten kan alleen maar iets zijn wat ik omschrijf als adembenemend. Eerlijk gezegd, dat woord, adembenemend, is misschien niet genoeg." - Admiraal Charles Richard, commandant van het US Strategic Command, Space and Missile Defense Symposium, 12 augustus 2021.
Verder lezen - NL

()  De Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian zei maandag dat de ministers van Buitenlandse Zaken van de landen die de nucleaire deal met Iran van 2015 hebben ondertekend, deze week in de Verenigde Naties een ontmoeting zullen hebben met Teheraanse ambtenaren. Le Drian zei te hopen dat de bijeenkomst een positieve impuls zou geven aan het weer op gang brengen van de vastgelopen besprekingen over de nucleaire deal. Maar na afloop zei Josep Borrell, het hoofd van het buitenlands beleid van de Europese Unie, dat er geen ontmoeting zou plaatsvinden in de VN.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zei dinsdag dat Groot-Brittannië en de Verenigde Staten het eens waren over de noodzaak voor Iran om terug te keren naar de onderhandelingen in Wenen over het gezamenlijke alomvattende actieplan (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA).
Voor meer zie The Jerusalem Post

Man doodgeschoten bij een aanslag op een bruiloft in een Arabische stad, waarbij vier anderen gewond raakten. Schietpartij op Taibe-feest is de tweede moord in de Arabische gemeenschap binnen enkele uren en brengt het aantal Arabische Israëli's die zijn gedood in klaarblijkelijke moorden dit jaar op 73.
Voor meer zie The Times of Israel

Anti-Israël demonstranten zijn aangeklaagd voor de oproep tot "verkrachting" van Joodse dochters. De vier zijn aangeklaagd wegens haatmisdrijf voor het uitspreken van verkrachtingsbedreigingen tegen Joodse vrouwen en andere antisemitische beledigingen in de Joodse Londense wijk.
Voor meer zie Israel National News

Israël's Sukkot narigheid: Binnenlands toerisme slaagt er niet in om het gebrek aan buitenlandse gasten goed te maken. Toerisme-deskundigen zeggen te hopen dat het recente besluit om buitenlanders met een negatieve COVID-test tot Israël toe te laten, eindelijk een impuls zal geven aan de toeristische sector van het land, die tijdens het hoogseizoen van de sector al deze internationale gasten miste. Het programma zal gevaccineerde bezoekers uit specifieke landen toestaan Israël binnen te komen, op voorwaarde dat zij vóór hun vlucht en, serologisch, bij aankomst negatief testen op COVID-19.
Voor meer zie Ynet

Dr. Anthony Fauci, hoofd medisch adviseur van de regering-Biden, verdedigt het besluit van president Joe Biden om aan te kondigen dat vaccinboosters tegen 20 september voor de meeste Amerikanen beschikbaar zouden zijn, ondanks het feit dat er geen aanwijzingen waren dat de belangrijkste regelgevende instanties ze op tijd zouden goedkeuren.
Voor meer zie Epoch

Meer dan 20 Amerikanen bevonden zich op 19 september aan boord van een vlucht van Qatar Airways van Afghanistan naar Doha en zijn veilig geëvacueerd uit het door de Taliban gecontroleerde land, zo heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bevestigd.
Voor meer zie Epoch

De Soedanese autoriteiten hebben dinsdag een poging tot een staatsgreep verijdeld, aldus het leger, dat daarmee een aanval afsloeg op de civiel-militaire raad die het land bestuurt sinds Omar al-Bashir's regering in 2019 omver werd geworpen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Wat is een 'liberale christen'? Om de vraag te beantwoorden die ik in de titel van deze blog stel, leg ik u hierbij het volgende retorische scenario voor.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 32. De agenda voor de laatste kruistocht. Om echte wereldautoriteit te realiseren, weet de paus dat de crisis in het Midden-Oosten moet worden opgelost. Terwijl het Vaticaan dit uitstelde tot 1993, erkende de VN Israël in 1948. Maar onder Franciscus heeft het Vaticaan Palestina officieel erkend als staat.
Verder lezen - NL


Maandag 20 September - 14 Tishri

()  Na 13 dagen klopjacht, pakt zondag het IDF de laatste 2 van 6 Palestijnse terreur voortvluchtigen Iham Kamamji en Munadil Nafiyat op, beiden lid van de terreurgroep Islamitische Jihad, in Jenin. Beiden geven zich zonder slag of stoot over. Staatsambtenaren prijzen "geraffineerde, indrukwekkende operatie."
Voor meer zie Israelhayom

Notoire Palestijnse terreuraanhangers werden naast de Israëlische premier opgenomen in Time Magazine's lijst van de 100 meest invloedrijke mensen van 2021. Muna and Mohammed El-Kurd waarvan ik nog nooit heb gehoord.
Voor meer zie World Israel News

Christenen in heel Amerika proberen nu een zogenaamde "religieuze vrijstelling" te krijgen, waardoor zij op grond van hun religieuze en spirituele overtuigingen de COVID-19 vaccininjectie niet behoeven te krijgen. Christenen vinden dit een goede zaak, maar wacht eens even, dit kan precies zijn wat de regering hoopt dat u zult doen. Zo wordt het al heel gemakkelijk om deze mensen te identificeren.
Voor meer zie World Israel News

Taliban vervangt vrouwenministerie door ministerie van deugd en ondeugd. Arbeiders in de Afghaanse hoofdstad Kabul hebben vrijdag borden voor het ministerie van Vrouwen van het land vervangen. Een uithangbord voor het gebouw werd vrijdag geplaatst in het Dari en Arabisch, met de tekst "Ministeries van Gebed en Begeleiding en de Bevordering van Deugd en Preventie van Ondeugd," volgens foto's en getuigen van Reuters.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Volgens het rapport zocht Gantz de steun van de Likoed voor het nieuwe wetsontwerp, maar tijdens de vergadering bracht Netanyahu een voorstel naar voren dat vergelijkbaar is met het voorstel dat hij in het verleden aan Gantz heeft gedaan: Gantz zou worden benoemd tot premier in een coalitie waar de Likoed deel van zou uitmaken en die rechts zou zijn, maar geleid worden door Gantz.
Voor meer zie Israel National News

De Oostenrijkse minister van Arbeidszaken, Martin Kocher (48), schrapt in het vervolg de werkloosheidsuitkering voor vaccinatieweigeraars!
Voor meer zie E.J. Bron

Een opvallend project van de EU het rolt namens het World Economic Forum de agenda 2021-2030 uit aangaande doorlopende covid vaccins en de klimaatagenda: Health Environment Research Agenda (HERA). De naam is opvallend genoeg gelijk aan die van de vrouw van Zeus uit de Griekse mythologie, namelijk Hera. In die mythologie trouwde Zeus met zijn zus en dat was geen vredelievende relatie. De naam Hera staat voor het huwelijk tussen man en vrouw en kindergeboorte....
Voor meer zie Martin Vrijland

De voormalige vice-voorzitter van de Europese adviesgroep van deskundigen inzake immunisatie van de Wereldgezondheidsorganisatie, professor Christian Perronne, heeft gisteren gezegd dat alle gevaccineerde personen tijdens de wintermaanden in quarantaine moeten blijven of het risico lopen ernstig ziek te worden. Perronne is gespecialiseerd in tropische pathologieën en opkomende infectieziekten. Hij was voorzitter van het Gespecialiseerd Comité voor overdraagbare ziekten van de Hoge Raad voor de Volksgezondheid.
Voor meer zie America's Frontline Doctors

Grote Europese ondernemingen, van de chemische industrie en de mijnbouw tot de voedingssector, zeggen dat de torenhoge gas- en elektriciteitsprijzen hun winstmarges aantasten en sommige van hen ertoe dwingen hun activiteiten in te krimpen. Industrieën in Europa lopen het risico op stroomuitval tijdens een koude winter, zo waarschuwde Goldman Sachs deze week.
Voor meer zie ZeroHedge

()  De Palestijnse staat in wording, gefinancierd met 3 miljard euro van de Europese Unie. Elk EU-land heeft zijn eigen invloedssfeer in Judea, Samaria, & Oost-Jeruzalem. EU-landen sturen geld & experts, Palestijnen bouwen hele wijken, en vergeten de bouwvergunning.
Voor meer zie Israel National News

De Iraanse wetenschapper Mohsen Fakhrizadeh is gedood door een robot, zo meldde The New York Times zaterdag. Fakhrizadeh werd vermoord in november 2020, en de eerste rapporten beweerden dat hij was neergeschoten door een op afstand bestuurd machinegeweer. Volgens het nieuwe Times-rapport was het wapen door Iraanse agenten in een pick-uptruck geplaatst, en werd het bediend door een Mossad-sluipschutter die buiten Iran op een computer werkte.
Voor meer zie Israel National News

De woordvoerder van het Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Saeed Khatibzadeh, heeft zondag tijdens zijn wekelijkse persconferentie een bericht in de New York Times ontkend waarin de moord op de belangrijkste Iraanse nucleaire wetenschapper in november wordt beschreven, aldus Iran International TV.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Amerikaanse Food and Drugs Adminis­tration (FDA) heeft zich in een met veel publiciteit omgeven stemming tegen de noodzaak van een derde Covid vacci­natie voor iedereen uitge­sproken. Maar Israël is hard­nekkig of opti­mistisch, en weigert zich hierdoor te laten over­tuigen.
Voor meer zie Israel Today zie ook
Voor meer zie Xandernieuws - NL

Premier Naftali Bennett werd maandag bekritiseerd om zijn gerapporteerde opmerkingen tijdens een kabinetsvergadering over het coronavirus vorige maand, waarin hij suggereerde dat ouders tegen elkaar zouden moeten worden opgezet om het vaccineren van hun schoolgaande kinderen aan te moedigen.
[ Verdeel en heers. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

(1) Nederland is met de invoering van de coronapas veranderd in een apartheidsstaat ‘Vrijheid is begrensd’, zegt Hugo de Jonge. (2) Volgens Reiner Fuellmich zijn er alleen al in Amerika zo’n half miljoen sterfgevallen na inenting. (3) Aartsbisschop Vigano waarschuwt opnieuw tegen de maatregelen van de Great Reset. (4) Deze hele pandemie heeft maar één doel: alle mensen op de wereld ‘merken’ met een vaccin, dat echter zo gevaarlijk is dat ‘hele bevolkingen’ erdoor dreigen te worden uitgeroeid.
Voor meer zie Uit het nieuws

Op aandringen van Israël boycot een recordaantal van 31 landen de verjaardag van de conferentie van Durban. Gezant zegt dat tientallen landen dit jaar de antiracismeconferentie van de VN zullen mijden na antisemitisme in het verleden. Bennett houdt zijn debuuttoespraak in Algemene Vergadering volgende week.
Voor meer zie The Times of Israel

Libanon is woedend nu Israël plannen voor gasboringen heeft. Het bedrijf Halliburton kondigde aan dat het zou meewerken aan boorprojecten in de buurt van wateren die door Libanon en Israël worden betwist.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Vaccinaties kunnen voor veel mensen een controversieel onderwerp zijn, vooral als het gaat om injecties. Dus wat als je je volgende injectie zou kunnen vervangen door een salade? Onderzoekers van de University of California-Riverside werken aan een manier om eetbare planten te kweken die dezelfde medicatie bevatten als een mRNA-vaccin.
[ Maar met dezelfde uitwerking? Nee bedankt. wj ]
Voor meer zie Study Finds

Interessante tijden. Het is een vloek die meestal wordt toegeschreven aan de oude Chinezen. "Dat jij in interessante tijden mag leven." De "vloek" lijkt altijd te passen omdat tijden altijd interessant zijn, en de dingen die ze interessant maken meestal aanvoelen als een vloek.
Verder lezen - NL

Geef me vrijheid, geen marxisme - deel 4 van 4: Socialisme, marxisme, en andere middelen van de komende wereldwijde despoot. Het socialisme richt zich op een aardse (materiële) hemel en verwerpt een geestelijke hemel. Verder definieert het een verlossing in termen van materiële doelen in plaats van de bijbelse leer van een geestelijke verlossing.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina