Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 15 September

Vanavond begint Rosh Hashana 5784

()

Yom Teruah, Dag van de Bazuinen - Wat is het en hoe is het verbonden met Rosj Hasjana?
Verder lezen - NL

Reuters geeft aan Israël de schuld voor het mislukken van de Oslo-akkoorden, en negeert het Palestijns terrorisme. Als een vreemdeling naar het stuk zou luisteren met de oprechte bedoeling om er iets van te leren, zou hij denken dat het hele probleem neerkomt op de "kwaadaardige Joden" die de hoop op vrede de grond in boren.
Voor meer zie United with Israel - Vertaling - NL

De Saoedi's staan erop dat de Palestijnen deel uitmaken van vredesakkoord met Israël, zegt Blinken. "Als [de Saoedisch-Israëlische normalisatie] vooruitgang moet boeken, zal het Palestijnse deel ook heel belangrijk zijn," zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken. Dit zei hij woensdag in een interview met de podcast Pod Save the World.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een geweer in elke synagoge: Jeruzalemse politie bereidt zich voor op spanningen tijdens de feestdagen. Zowel Joden als Moslims zullen de Tempelberg kunnen bezoeken tijdens de gespannen periode van de Hoge Feestdagen, terwijl de politie de veiligheidsmaatregelen opvoert na een gerapporteerde toename van bedreigingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlisch ministerie van Binnenlandse Zaken biedt christelijke zionistische groepen excuses aan en zal weer visa verstrekken aan hun medewerkers. Doorbraak maakt einde aan maanden van spanningen, MOI-functionaris zegt dat Israël de steun van evangelische groeperingen zeer waardeert.
Voor meer zie All Israel News

Kan een 'nucleaire 9/11' het volgende zijn? 8,6 miljoen illegalen zijn de VS binnengekomen sinds Biden aantrad, waaronder 149 op 'terror watch list'. 'Biden zet de deur open voor een ramp.'
Verder lezen - NL

Dode Zee-inscriptie bevestigt een bijbelse verwijzing volgens de onderzoeker. De aankondiging vorige week dat onderzoekers een cache van vier 1900 jaar oude Romeinse zwaarden hadden gevonden in een grot in het natuurreservaat Ein Gedi in de woestijn van Judea, overschaduwde een mogelijk nog opmerkelijkere vondst die in dezelfde grot werd gedaan: een paleo-Hebreeuwse inscriptie geschreven in inkt op een stalactiet in het oude schrift dat typerend is voor de periode van de Eerste Tempel.
Verder lezen - NL

Ben-Gvir vs Netanyahu: Rechtse partij stopt samenwerking met regeringscoalitie. Netanyahu's weigering om familiebezoeken voor opgesloten terroristen te verminderen lijkt de druppel te zijn voor Otzma Yehudit voorzitter en minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir.
Voor meer zie World Israel News

Op 16 september 2023 is het precies een jaar geleden dat de 22-jarige Koerdisch-Iraanse vrouw Jina (Mahsa) Amini werd vermoord. Ze werd gearresteerd door de Iraanse religieuze politie omdat ze haar hoofddoek "ongepast" droeg en stierf in hechtenis. Haar moord leidde tot protesten in heel Iran omdat ze het symbool werd van de opstand tegen het Iraanse regime.
Voor meer zie Memri of Transform Iran

Selichot in het hart van Teheran. Iraanse Joden reciteren selichot in de belangrijkste synagoge van Teheran in de aanloop naar Rosj Hasjana.
Voor meer zie Arutz 7

5G vector voor doden op afstand: Wetenschappelijk artikel onthult dat mobiele telefoonsignalen het vrijkomen van biologische ladingen kunnen activeren van grafeenoxide dat in het lichaam wordt geïnjecteerd.
Voor meer zie NaturalNews Nederlandse vertaling op Frontnieuws

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 15 september 2023.
Voor meer zie Bidders voor Israël

()  De Israëlische bevolking nadert de 10 miljoen als deze natie zich voorbereidt op Rosj Hasjana. Israël heeft op dit moment 9.795.000 inwoners. Naar verwachting zal dat aantal eind 2024 de 10 miljoen passeren en eind 2048 de 15 miljoen. Wereldwijd zijn er ongeveer 15,7 miljoen Joden.
Voor meer zie Israelhayom

Joden waren de eerste zelfmoordterroristen, zegt BBC in artikel over 9/11 aanslagen. Het Arabische artikel op de BBC beweerde dat "fanatieke Joden" die vochten tegen Romeinse indringers in het oude Jeruzalem het eerste voorbeeld waren van zelfmoordterroristen.
[ Belachelijke vergelijking. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

The Jerusalem Post onthult haar lijst van 50 Meest Invloedrijke Joden. Wie heeft de 2023 lijst van 50 Meest Invloedrijke Joden gehaald?
Voor meer zie Jeruzalem Post

IRGC-leider waarschuwt de Mossad-chef: 'Je leven zal worden ingekort.' Na de opmerkingen van David Barnea dat Israël in Teheran zal terugslaan als Israëliërs worden aangevallen, waarschuwt Hossein Salami dat hoe meer Israël dreigt, hoe groter het bereik van Iran wordt.
Voor meer zie Ynet

God heeft al je 'wat als'-vragen, Pastor JD geeft een woord van bemoediging voor hen die vervuld zijn van angst over de vele 'wat als-en' in dit laatste uur, voorafgaand aan de pre-verdrukking opname.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

3 jaar later zijn de Abraham Akkoorden nog steeds een wonderbaarlijk succes, maar Israël's zure media die zijn niet blij. ...Het persbericht van de ambassade concludeerde: "We hebben tot nu toe belangrijke resultaten gezien en hopen in de nabije toekomst meer gezamenlijke successen te zien."
Voor meer zie The Jewish Press

Herzog kondigt de oprichting aan van het initiatief 'Kol Ha'Am - Stem van het Volk' om de Joodse dialoog wereldwijd te bevorderen. Aan de vooravond van het Joodse Nieuwjaar, Rosj Hasjana, heeft de Israëlische president Isaac Herzog een speciale videoboodschap vrijgegeven waarin hij oproept tot een grotere betrokkenheid bij een "inclusieve, levendige, versterkende" dialoog.
Voor meer zie I24News

De komende dagen kunnen slechter worden, maar voor wie op Jezus vertrouwt, is de toekomst vol hoop. Voor iedereen die in de Heer Jezus Christus gelooft, geeft de toekomstige belofte van eeuwig leven hoop.
Verder lezen - NL

Jezus is het hart van profetie. We weten allemaal van de tijd dat "Jezus huilde" bij het graf van zijn vriend Lazarus (Johannes 11:35). Maar weet je dat de aanblik van Jeruzalem Hem ook aan het huilen bracht? Lucas 19:41-44 vertelt over Zijn geweeklaag over Jeruzalem toen Hij de stad naderde tijdens Zijn triomftocht:
Verder lezen - NL

Spoor voor de ziel. In de zevende maand, op de eerste dag van de maand, zult u volledige rust in acht nemen, een heilige gelegenheid die met luide schreeuwen wordt herdacht. Stel je voor dat je op kampeeravontuur gaat, compleet met tent, kompas en wandelschoenen.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? - DEEL 12: Meer over Podesta's gelekte e-mails met betrekking tot ETI. Aan de oppervlakte lijkt het erop dat officiële onthulling van UFO-documenten en kennis geen slechte zaak zou zijn. Maar als er ooit officiële openbaarmaking komt, door welk wereldbeeld zal het dan worden gefilterd?
Verder lezen - NL


Donderdag 14 September

()  Syrië zegt dat Israëlische luchtaanvallen 2 soldaten doden en 6 zich verwonden. Het in Groot-Brittannië gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een aan de oppositie gelieerde oorlogswaarnemer, die meldde dat de tweede aanvalsronde gericht was op een wetenschappelijk onderzoekscentrum op het platteland van Hama.
Voor meer zie Israelhayom

Zal in het laboratorium gekweekt vlees naar de Derde Tempel worden gebracht als een dierenoffer? De Unie van Orthodoxe Rabbijnen (OU), 's werelds grootste organisatie voor het certificeren van voedsel als koosjer, kondigde woensdag aan dat het de certificering heeft toegekend aan SuperMeat, een Israëlisch startend bedrijf dat werkt aan de ontwikkeling van een "kant-en-klaar" kweekvleesproduct voor kip, gemaakt met behulp van celcultuur.
Voor meer zie Israel365 News

Wat denkt hij wel niet': Republikeinen hekelen Biden's $6 miljard deal met Iran op 9/11. Senator Tom Cotton (R-AR), een fel criticus van het beleid van de regering Biden ten aanzien van Iran, noemde de overeenkomst "schaamteloos" en merkte op dat de Amerikaanse president Joe Biden dezelfde verjaardag had gebruikt als zijn deadline voor de terugtrekking van alle Amerikaanse soldaten uit Afghanistan in 2021.
Voor meer zie World Israel News

Waarom zou de Saoedisch-Israëlische deal wel eens sneller kunnen komen dan sceptici denken? Omdat Bibi, MBS, Biden allemaal willen dat het nu gebeurt.. Saoedi's zouden Biden's hulp moeten verwelkomen omdat ze meer dan ooit tweepartijdige steun nodig hebben.
Voor meer zie All Arab News

Blinken: Saoedi's vertellen ons dat Palestijnen deel moeten uitmaken van Israël-deal. "Als het [de Saoedisch-Israëlische normalisatie] doorgaat, zal het Palestijnse deel ook heel belangrijk zijn," zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Knesset voorzitter Ohana roept op tot een vervanging van het Hooggerechtshof als de wet op de redelijkheid wordt verworpen. Het Hebreeuwse nieuwskanaal Ynet meldde dat Ohana een "constitutioneel hof wil oprichten, dat niet alleen uit rechters zal bestaan. Het Constitutioneel Hof zal dan eigenlijk het Hooggerechtshof vervangen, maar zal het instituut van het Hooggerechtshof niet schaden."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Palestijnse terreur is Allah's religieuze oorlog tegen de Joden. Terwijl de Palestijnse Autoriteit de internationale gemeenschap vertelt dat ze Israëliërs bestrijdt en doodt op nationalistische gronden, vertelt ze haar eigen volk dat het doden van Israëliërs en Joden voor Allah is. ...Deze week, als de wereld de slachtoffers herdenkt van de islamitische terreur van Al Qaeda, is het belangrijk om te erkennen dat een van de langst lopende terreurcampagnes in de geschiedenis - de terreur van de PLO/PA tegen Israël - eveneens een religieuze oorlog is voor Allah tegen Joden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

16 ton aan materiaal voor het maken van raketten op weg naar Gaza is ontdekt in Ashdod. Twee containers met gips die onderweg waren van Turkije naar de Gazastrook bleken 16 ton ammoniumchloride te bevatten.
Voor meer zie Arutz 7

Een bizarre ontdekking. Men claimt dit als buitenaards, maar het lijkt mij meer op een soort levensvorm van voor de Zondvloed. Ook dit zal worden gebruikt voor de grote misleiding van buitenaards leven.
Verder lezen - NL

Het einde van de rechtsstaat in Israël | Caroline Glick Show In Focus. Na 20 minuten over de jihad.
Voor meer zie YouTube

()  Het Israëlische ministerie van Defensie is begonnen met het ruimen van mijnenvelden in twee delen van de Golanhoogten. De eerste site ligt in de buurt van Ein Zivan en beslaat ongeveer 300.000 vierkante meter. Na de Yom Kippoer Oorlog werden er, als onderdeel van de buit van de oorlog, mijnen geplaatst in Ein Zivan, de Vallei der Tranen en andere gebieden.
Voor meer zie Arutz 7

Zegen of vloek? Israël getroffen door ongebruikelijke regen terwijl Joden zich voorbereiden op nieuwjaar. Israël werd dinsdagavond getroffen door ongebruikelijke regen toen het stormsysteem, een "medicane" die door meteorologen "Daniel" wordt genoemd, in het Heilige Land aankwam.
Voor meer zie Israel365 News

Poetin zei dat het besluit Sovjet-Unie om Hongaarse en Tsjecho-Slowaakse opstanden neer te slaan een 'fout' was. Maar dat de VS nu dezelfde fouten maakt die de Sovjet-Unie in het verleden maakte. Washington "heeft geen vrienden, alleen belangen."
Voor meer zie Remix

Een aan Hamas gelieerde terreurgroep genaamd al-Ayash verspreidde een video waarin het beweerde dat het raketten waren die waren afgevuurd op Moshav Ram On, een agrarische gemeenschap in het noorden van Israël. De Israëlische Defensiemacht bevestigde dat Palestijnen deze week een raket hebben afgevuurd vanuit Noord-Samaria, maar zei dat de raket in Palestijns gebied is geland.
Voor meer zie United with Israel

Joe Biden zegt dat klimaatverandering “angstaanjagender is dan een kernoorlog.” Als hij aan de verslaggevers in Vietnam vertelde dat een wereldwijde temperatuurstijging van 1,5 graden in de komende twee decennia “angstaanjagender” zou zijn dan een nucleaire holocaust, zo bericht Baxter Dmitry.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Een wapenstilstand brokkelt af, als de gevechten tussen Palestijnse facties in het 'vluchtelingenkamp' zich hervatten. Zes doden bij gevechten tussen Fatah en Islamitische facties, slechts enkele dagen nadat een staakt-het-vuren was afgekondigd.
Voor meer zie Arutz 7

Levin vertelt rechtbank: 'Alleen ik ben bevoegd om Justitiële Selectiecommissie bijeen te roepen.' Minister van Justitie beweert dat zijn weigering om het belangrijke panel bijeen te roepen bedoeld is om de onderhandelingen met de oppositie over de justitiële hervorming een kans van slagen te geven.
Voor meer zie The Times of Israel

'De zee spoelt constant lichamen aan.' Libië vreest dat het dodental door de overstroming zal oplopen tot 20.000. De volledige omvang van de verwoesting in het Noord-Afrikaanse land is nog niet duidelijk nu hulporganisaties worstelen om de afgesneden gebieden te bereiken. Zeepatrouilles langs de kust zijn aan het werk om aangespoelde lichamen te vinden, waarvan er veel naar Tobruk werden gebracht voor mogelijke identificatie.
Voor meer zie The Guardian

Frankrijk verbiedt de verkoop van Apple's iPhone 12 nadat een waarnemer het stralingsniveaus boven de drempelwaarde heeft gevonden.
Voor meer zie Daily Mail Online

Israëlisch Mossad-hoofd bedreigt 'hoogste echelon' van Iraanse leiders; waarschuwt voor groeiend militair bondgenootschap tussen Rusland en Iran. Het hoofd van de Israëlische Mossad, David Barnea, heeft zondag tijdens een conferentie over terrorismebestrijding in Herzliya, Israël, een grimmige waarschuwing doen uitgaan naar de Iraanse topleiders.
Verder lezen - NL

Het feest van de bazuinen en de vervoering: Verbanden en veronderstellingen. Elk jaar betekent het einde van de zomer dat de Joodse Hoge Heilige Dagen voor de deur staan. Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar), Jom Kippoer (Verzoendag) en Soekkot (Loofhuttenfeest) staan voor de deur. Deze Herfstfeesten zijn heel betekenisvol voor het Joodse volk en hebben een grote betekenis, profetisch gesproken.
Verder lezen - NL


Woensdag 13 September

()  Historisch panel van 15 rechters bijeen om argumenten te horen over wetsvoorstel justitiële hervorming. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van het land dat delen van de basiswetten van Israël worden getoetst op hun grondwettigheid, wat een potentieel precedent schept waarbij het Hooggerechtshof delen van Israëls onofficiële grondwet effectief tenietdoet en mogelijk een grondwettelijke crisis teweegbrengt.
Verder lezen - NL

Temidden van een golf van terreuraanslagen tegen Israëli's hebben de Palestijnse terreurorganisaties - Hamas, de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en de Al-Aqsa Martelaren Brigade (de militaire vleugel van Fatah, de regeringspartij in de Palestijnse Autoriteit) - een intensieve ophitsingscampagne gevoerd op sociale media, waarin de terroristen worden geprezen en opgeroepen tot verdere aanslagen.
Voor meer zie Memri

Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft gewaarschuwd dat mensen die weigeren het nieuwe digitale ID-schema van het WEF te accepteren, uitgesloten zullen worden van deelname aan de samenleving. Tijdens een optreden op een sessie van de G20-top, genaamd ‘One Future’, verklaarde Von der Leyen dat onze collectieve toekomst digitaal is, bestuurd door globalistische organisaties zoals het WEF, schrijft Sean Adl-Tabatabai.
Voor meer zie Dissident- NL

Een nazi-toespraak in Ramallah vertelt een veel groter verhaal. Israëlisch links, de Europese Unie en de regering Biden hebben een gezamenlijk belang bij het onderdrukken van de nazi-wortels van het Palestijnse nationalisme.
Verder lezen - NL

Met de campagnes voor de naderende verkiezing is het de vraag op wie ga je stemmen, of laat je het maar achterwege? Een bijdrage van Harry Sleijster.
Verder lezen - NL

Israël heeft een nieuwe aanpak nodig tegen Hezbollah in Libanon. De toegenomen stoutmoedigheid van Hezbollah lijkt voort te komen uit de gestage erosie van de Israëlische afschrikking. Jeruzalem moet zijn strategie in Libanon veranderen in de richting van een geleidelijke en gecontroleerde escalatie
Verder lezen - NL

Kevin McCarthy opent een officieel onderzoek naar Joe Biden wegens 'machtsmisbruik, obstructie en corruptie.' In zijn toespraak in het Amerikaanse Capitool opende McCarthy het onderzoek met de mededeling dat de Republikeinen van het Huis "ernstige en geloofwaardige beschuldigingen" tegen president Biden hadden ontdekt.
Voor meer zie Breitbart

100 Palestijnse geleerden hekelen Abbas' antisemitische Holocaust-opmerkingen. We verwerpen met klem elke poging om antisemitisme, nazi-misdaden tegen de menselijkheid of historisch revisionisme te bagatelliseren, verkeerd voor te stellen of te rechtvaardigen."
Voor meer zie World Israel News

Washington, Jeruzalem verdeeld over rol van laatstgenoemde in nieuwe 'economische corridor.' "Biden's team koestert wrok. Het zal Israël nooit waarderen voor de bondgenoot die het is," zei Michael Rubin van het American Enterprise Institute.
Voor meer zie JNS

Iraanse Joden worden gewaarschuwd tegen Rosj Hasjana-bijeenkomsten te midden van spanningen. De waarschuwing van de leiders van de Iraanse Joodse gemeenschap komt naar aanleiding van de verhoogde spanningen in Teheran in de aanloop naar de 1-jarige herdenking van de dood van Mahsa Amini.
Voor meer zie The Jerusalem Post

EU, Canada, Australië vragen Israël om toegang voor PA-burgers. De landen vroegen Israël om hun burgers die Palestijnse Arabieren zijn vrij binnen te laten, net zoals voor de Palestijnen met de Amerikaanse nationaliteit dat mogen.
Voor meer zie Arutz 7

()  Rechtse wetgevers woeden over gerapporteerde wapenoverdracht aan PA. Hoewel een regeringsfunctionaris bevestigt dat Israël inderdaad zo'n overdracht heeft goedgekeurd, houdt minister van Defensie Yoav Gallant vol dat dit bericht een "flagrante leugens" is.
Voor meer zie Israelhayom

Regering zit in een crisis nu Netanyahu aan Bennett, en Lapid de schuld geeft van deze wapenoverdracht. Het ministerie van Defensie ontkend de berichten dat ongeveer 1.500 geweren door Israël waren goedgekeurd om in Palestijnse handen te geven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

MK Matan Kahana (National Unity) besprak in gesprek met Arutz Sheva-Israel National News de hoorzitting van het Hooggerechtshof om het amendement te vernietigen om de redelijkheidnorm te minimaliseren, waarbij hij zei dat hij enige droefheid voelt "omdat de premier het proces had kunnen tegenhouden om een punt te bereiken waarop het Hooggerechtshof gedwongen wordt om over zo'n controversiële kwestie te beslissen, door te beweren dat het de rol van het politieke echelon is om brede overeenkomsten te bereiken over dergelijke kwesties."
Voor meer zie Arutz 7

Het Hooggerechtshof verwierp in 1948 Israëls Onafhankelijkheidsverklaring als Grondwet.
Voor meer zie The Jewish Press - Vertaling - NL

Drie jaar na de ondertekening van de Abrahamakkoorden, die de diplomatieke betrekkingen tussen Israël, de VAE en Bahrein normaliseerden - met Marokko en Soedan als opvolgers - zeiden ambassadeurs, burgemeesters, ministers en bedrijfsleiders dat de voorbije 12 maanden de "belangrijkste tot nu toe" waren in de banden tussen de Arabische naties.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een atheïstische marxistische agenda neemt een groot deel van onze politiek over, maar God heeft de uiteindelijke controle. Als je net als ik (Robert J. Morgan) bent, voel je veel stress, frustratie en teleurstelling over de op hol geslagen politiek van Amerika. Dit is wat ik weet:
Verder lezen - NL

Voorbereiden op de antichrist. Het woord Antichrist heeft twee betekenissen: 1) tegen de Christus, en 2) in plaats van de Christus. De antichrist zal tegen de Christus zijn, wat betekent dat hij een vijand van de Christus zal zijn, en hij zal proberen de Christus te vervangen, wat betekent dat hij een valse Christus zal zijn.
Verder lezen - NL

De genocide op christenen escaleert over de hele planeet, maar de meeste westerlingen weten niet eens dat het gebeurt. Wist je dat grote aantallen christenen zijn vermoord en honderden kerken zijn aangevallen in de afgelopen maanden? Als je in de westerse wereld woont, is de kans groot dat je hier niets over hebt gehoord.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? - DEEL 11: Podesta's ETI Wikileaks. Oude religies en moderne sciencefiction zijn niet de enige factoren die de beweging voor officiële onthulling beïnvloeden. Het is niet verrassend dat we veel beweging zien in de politiek. In de recente geschiedenis, misschien wel meer dan ooit tevoren, is de discussie mainstream geworden onder presidentskandidaten en allerlei politieke kringen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 12 September

()  Palestijnen ontvangen voertuigen en wapens van Amerikaanse makelij via Jordanië. Het is de bedoeling dat de nieuwe voertuigen en wapens worden gebruikt om meer orde en rust te brengen, omdat de PA niet meer in staat is om delen van de Westelijke Jordaanoever onder controle te houden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Details van het schokkende plan van Saoedi-Arabië om het Heilige Land te verdelen. Over een van de belangrijkste internationale overeenkomsten in de moderne geschiedenis wordt achter de schermen in het geheim onderhandeld en als het eenmaal publiekelijk bekend wordt gemaakt, kan het de geografie van het Midden-Oosten fundamenteel veranderen.
Verder lezen - NL

Netanyahu en rabbijnen redetwisten over Gods bescherming. Beschermt God het Joodse volk altijd en overal? Bibi is daar niet zo zeker van en spoort Israëli’s aan om voorzichtig te zijn.
Voor meer zie Israel Today Nederland - NL

De toekomst is 'digitaal' - EU-chef pleit voor wereldwijde digitale ID's en nieuw VN-orgaan voor kunstmatige intelligentie. De wereld heeft behoefte aan internationale digitale ID-systemen zoals paspoorten met coronavirussen en Kunstmatige Intelligentie moet worden gereguleerd door een wereldwijd orgaan vergelijkbaar met het Intergovernmental Panel on Climate Change van de Verenigde Naties, zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen op zondag.
Voor meer zie Breitbart

Minister Ben-Gvir heeft verklaard dat zijn partij de hernieuwde onderhandelingen over de justitiële hervorming in het huis van de president niet zal steunen. "Ik ben voor onderhandelingen, maar tegen overgave," verduidelijkte minister Ben-Gvir en legde uit dat "de hervorming belangrijk is voor de staat Israël, het zal de drie autoriteiten - de wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht - in evenwicht brengen. Overgave in het Huis van de President betekent het vernederen van meer dan de helft van het volk."
Voor meer zie Israel National News

Rothman: Rechters zijn een 'bevoorrechte elite' die de Israëlische democratie terzijde schuift. Tijdens de historische hoorzitting van het Hooggerechtshof op dinsdag stelde Rothman dat het hof de democratische wil van het volk om hun gekozen functionarissen te kiezen, terzijde schuift.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De 'klimaatnoodtoestand' is een hoax. Meer dan 1.600 wetenschappers, waaronder twee Nobelprijswinnaars, hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat er geen klimaatnoodtoestand is. De verklaring zal waarschijnlijk geen aandacht krijgen van de mainstream media, helaas, maar het is belangrijk dat mensen ervan weten: de massale klimaathysterie en de vernietiging van de Amerikaanse economie in de naam van klimaatverandering moeten stoppen.
Verder lezen - NL

Er is geen klimaatnoodtoestand. Een bericht aan de mensen. In de afgelopen decennia is het publiek overspoeld met angstverhalen waarin wordt verteld dat de temperatuur wereldwijd tot catastrofaal hoge niveaus zal stijgen.
Verder lezen - NL

Iran zet een Libanees terreurvliegveld neer op slechts 20 kilometer van Israël. Hezbollah zal een zware prijs betalen als het "afstevent op een conflict" met Israël, waarschuwde minister van Defensie Yoav Gallant.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IAEA-chef: Internationale gemeenschap verliest haar interesse in Irans nucleaire programma.' Rafael Grossi, hoofd van het Internationaal Atoomagentschap: Er is een zekere routinisering van wat er gaande is in Iran.
Voor meer zie Israel National News

Hooggerechtshof houdt ongekende zitting met voltallige commissie over rechtmatigheid van wet die rechterlijk toezicht op regeringsbesluiten inperkt, nu angst voor constitutionele crisis opdoemt.
Voor meer zie Ynet - Vertaling - NL

()  Lopende opgravingen bij de Poel van Siloam in de Stad van David hebben meer treden van de poel blootgelegd, de plaats waarvan wordt aangenomen dat het de locatie is van een van Jezus' genezingswonderen. Volgens het Evangelie van Johannes draagt Jezus een blinde man op om zich in de poel te wassen om genezen te worden. "Ga," zei hij tegen hem, "was je in de poel van Siloam" [wat "gezonden" betekent]. En de man ging heen, waste zich en kwam ziende thuis. (Johannes 9:7)
Voor meer zie All Israel News

De Israëlische luchtmachtchef Tomer Bar verwelkomde de nieuwe UAV als 'een spannende dag waarin we naar een ander niveau stijgen.' De Israel Defense Forces (IDF) heeft deze week twee nieuwe drones ontvangen. Elbit kondigde dinsdag de nieuwste versie van de Skylark-serie aan, na de onthulling van een "Spark" op zondag.
Voor meer zie I24News

Nu het winterseizoen van 2023/2024 nadert, trekt een nieuw gevormde polaire draaikolk de aandacht in de Stratosfeer boven de Noordpool. De snelle intensivering ervan zou kunnen leiden tot aanzienlijke weersinvloeden in delen van Noord-Amerika en Europa.
Voor meer zie The Watchers - Vertaling - NL

De schrijver van de Hebreeënbrief laat in zijn zendbrief op indrukwekkende wijze zien dat Jezus méér is dan wie dan ook in de historie van de mensheid. Meer dan de engelen (Hebr. 1:5), meer dan Aäron (Hebr. 5:4-6), en zelfs meer dan Mozes (Hebr. 3:3).
Voor meer zie Unravelations - NL

Iraanse regimefunctionaris Gholamreza Qasemian: 'Tegen wie zullen we het in de laatste oorlog opnemen? Saoedi-Arabië... [Een oorlog] die zal leiden tot de verovering van de belangrijkste Qibla [de moskeeën van Mekka] en de verborgen Imam zal daar opnieuw verschijnen.'
Voor meer zie Memri

Saoedische Islamitische Geleerde Assim Al-Hakeem: 9/11 was verzonnen - je kunt niet van mij verwachten dat ik geloof dat een stel ongeletterde Arabieren zo precies die vliegtuigen konden laten vliegen; dit was een 'georkestreerde demolitie.'
Voor meer zie Memri

Engeland wil mensen naar de gevangenis sturen als ze het niet eens zijn met de "klimaatcrisis." Een stuk wetgeving is gisteren stilletjes door het parlement geslopen. Als we ons er niet tegen verzetten, zou je wel eens in de gevangenis kunnen belanden als je niet voldoet aan de nieuwe nuldictaat voor je huis, schrijft Lois Perry.
Voor meer zie Strange Sounds

De hoogste gezondheidsfunctionaris van Florida, hoofdarts Joseph Ladapo, heeft er bij het publiek op aangedrongen om de dodelijke mRNA boostersprikken te vermijden vanwege een wereldwijde uitbraak van VAIDS die in verband wordt gebracht met de Covid-injecties, bericht Sean Adl-Tabatabai.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Israëli’s op Cyprus beschuldigd van verkrachting – maar niet alle Israëli’s zijn Joden. In de eerste beschuldigingen van een Britse vrouw die door Israëli’s op Cyprus werd verkracht, werd een klein, maar belangrijk detail weggelaten.
Voor meer zie Israel Today Nederland - NL

Het is nog niet te laat om je verhaal te veranderen. Wanneer Psalm 92 wordt genoemd, denken de meeste mensen meteen aan de sabbat. Terecht, gezien de openingsverklaring: "een lied voor de sabbatdag." Deze psalm werd inderdaad elke sabbat in de tempel gezongen en is nog steeds een integraal onderdeel van onze sabbatgebeden.
Verder lezen - NL

Reis naar Europa. Heb je ooit het gevoel gehad dat je in de voetsporen van de apostel Paulus trad? Enkele jaren geleden maakte ik (Mondo) een reis die de zendingsreizen van Paulus volgde. Ik reisde naar de steden Efeze, Athene en Filippi, een reis die me een heel nieuw perspectief gaf op het leven van Paulus.
Verder lezen - NL

De profetische voorbodes in het Midden-Oosten die ons vertellen dat er iets op komst is. Er zijn bepaalde dingen waar we allemaal bekend mee zijn die ons met zekerheid vertellen dat er iets op komst is in de nabije toekomst. Wanneer een gezin begint met het inpakken en opstapelen van al hun spullen in één kamer, dan weet je dat er een verhuizing op komst is.
Verder lezen - NL


Maandag 11 September

()  Netanyahu prijst het transportproject dat India via Midden-Oosten met Europa verbindt. Veel hangt af van de verhoopte normalisering van de banden tussen Saoedi-Israël. Het ambitieuze project, dat de Westerse leiders dit weekend officieel aankondigden tijdens de G20-top in New Delhi, het maakt deel uit van een baanbrekend initiatief om economische groei en politieke samenwerking te bevorderen, voortbouwend op de nieuwe mogelijkheden die zijn gecreëerd door de Abraham-akkoorden van 2020 en de normalisering van de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Israël die begin 2024 is gepland.
Voor meer zie JNS

Ultraorthodoxe MK bekritiseerde de premier voor zijn "woorden van onwetendheid" terwijl hij Joden waarschuwde om Oekraïne niet te bezoeken voor Rosj Hasjana. In de aanloop naar de jaarlijkse Rosj Hasjana pelgrimstocht naar Uman, Oekraïne, spoorde premier Benjamin Netanyahu de potentiële pelgrims aan om de reis te heroverwegen door hen eraan te herinneren dat Joden daar niet altijd beschermd waren.
Voor meer zie World Israel News

Een officiële Israëlische delegatie arriveerde zondag voor het eerst in Saoedi-Arabië voor een vergadering van de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.
Voor meer zie World Israel News

Oslo is dood: Een Palestijnse staat zal nooit bestaan. Na dertig jaar kunnen we met een gerust hart zeggen dat Oslo en alles waar het voor stond dood is. In plaats van te proberen het nieuw leven in te blazen, zouden we er goed aan doen het een passende grafrede te geven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Man schreeuwt 'Allahu Akbar' terwijl hij probeert vliegtuigdeur te openen op vlucht uit Israël. Het was een heel enge situatie," zei Victor Troboloni, een van de passagiers die met de verdachte worstelde.
Voor meer zie World Israel News

Het World Economic Forum (WEF) eist van overheidsinstanties en technologiebedrijven over de hele wereld dat ze de ongekozen globalistische organisatie de bevoegdheid geven om de online meningsuiting van het publiek te controleren. Het WEF wil het spreken reguleren door te definiëren welke spreken gecensureerd moet worden, schrijft Frank Bergman.
Voor meer zie Frontnieuws

Eurostat, het directoraat-generaal van de Europese Unie dat belast is met het opstellen van statistieken, heeft onderzocht dat er in de 27 EU-landen evenals in Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein meer dan 650.000 Oekraïense mannen tussen 18 en 64 jaar als vluchtelingen geregistreerd zijn.
Voor meer zie E.J. Bron = NL

Ja - onze leiders hebben wratten - niets ongewoons in onze Bijbelse ervaring. Wij Israëli's zijn bevoorrecht dat we deelnemen aan de langste ononderbroken periode van Joodse soevereiniteit sinds de Kinderen van Israël de Jordaan overstaken naar het Heilige Land.
Verder lezen - NL

Klimaatverandering – Het hele zonnesysteem verandert. De afgelopen jaren is de activiteit van de zon drastisch veranderd. Dit is vooral duidelijk op de buitenplaneten van het zonnestelsel, en Free West Media presenteert een unieke compilatie van de drastische veranderingen die sommige planeten momenteel ondergaan en die de Aarde waarschijnlijk ook te wachten staan, schrijft Freewestmedia.com.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Op weg naar een cashloze samenleving: Honderd landen onderzoeken nu digitale valuta van centrale banken. De Bijbel vertelt ons dat wanneer de antichrist ten tonele verschijnt, hij een voet aan de grond zal krijgen voor een wereldmacht. De beginstrategie van zijn machtsovername zal zijn om eerst de controle te krijgen over de wereldeconomie.
Verder lezen - NL

()  Mossad-chef: Israël is in gevaar als Rusland wapens naar Iran stuurt. David Barnea waarschuwt dat Moskou wel eens zou kunnen terugslaan nadat het drones van Teheran heeft ontvangen om hun oorlog in Oekraïne te voeren. De inlichtingendienst Mossad heeft, in samenwerking met zijn internationale bondgenoten, tot nu toe in 2023 27 complotten verijdeld van Iran om Israëli's en Joden in het buitenland te vermoorden, onthulde de directeur van de dienst, David Barnea, op zondag.
Voor meer zie Israelhayom

Gantz: Ik zal een compromis over justitiële hervorming accepteren 'om de Israëlische democratie te redden.' Voor leider Benny Gantz van de Nationale Eenheid doet de reden er niet toe, zolang Netanyahu maar instemt met een compromis in goed vertrouwen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Arabier van de Palestijnse Autoriteit is gearresteerd voor het verblinden van automobilisten met een laser. De afgelopen dagen had de Israëlische politie een aantal klachten ontvangen van automobilisten die over Route 458 reden en meldden dat ze verblind werden door lasers die op hen gericht waren vanuit de richting van een Arabisch dorp.
Voor meer zie Arutz 7

Spanje's antisemitische definitie van 'Jood' maakt Joodse organisaties woedend. Meer dan 500 jaar na de Spaanse inquisitie heeft het Spaanse woord voor 'Jood' nog steeds de connotatie van 'een gewiekst, hebzuchtig persoon' en het Jodendom als 'een afschuwelijke truc die iemand schade berokkent.'
Voor meer zie World Israel News

Biden herroept Trumps erkenning van de soevereiniteit over de Golan. In een beweging uit het Obama draaiboek, bevorderen de VS een geheime agenda in het Midden-Oosten ten koste van hun bondgenoten. Soms is het buitenlands beleid van de VS iets wat je op het nieuws ziet. Steeds vaker worden veranderingen in het beleid echter aan het zicht onttrokken omdat ze voor veel Amerikanen onverteerbaar zijn. De groeiende kloof tussen het beleid dat Amerika beweert na te streven en het beleid dat het ter plaatse uitvoert, vormt een groeiende bedreiging voor het aanzien van Amerika in de wereld en voor haar democratie, die geacht wordt toezicht te houden op het buitenlands beleid via het Congres.
Voor meer zie Tablet Magazine

Iraanse hackers breken in op netwerken van meer dan 30 bedrijven in Israël. Cyberbedrijf ESET ontdekte dat Iraanse hackers gebruik maakten van een bekende zwakke plek in e-mailservers van bedrijven om een achterdeur te introduceren die toegang verschaft tot hun netwerken.
Voor meer zie Ynet

Israël zal geen andere keuze hebben dan in te grijpen als Iran uranium verrijkt met een zuiverheidsgraad van meer dan 60%, waarschuwde de nationale veiligheidsadviseur Tzachi Hanegbi maandag in een toespraak op een conferentie over terrorismebestrijding aan de Reichman Universiteit in Herzliya.
Voor meer zie The Jewish Press

Loop nooit alleen. Als hij Mij aanroept, zal Ik hem antwoorden; Ik zal bij hem zijn in nood; Ik zal hem redden en hem eren. We hebben allemaal een "veilige plek", of het nu een gezellig hoekje in ons huis is, de omhelzing van een geliefde of een mentaal toevluchtsoord waar we ons terugtrekken als het leven overweldigend wordt. Psalm 91.
Verder lezen - NL

Ben jij voorbereid op de plotselinge verdwijning van miljoenen christenen van de planeet Aarde? Dit vraagt Christine Darg aan de Israel. Geloof het of niet, maar het Bazuinenfeest is in evangelische kringen steeds meer een hoog wachttijd geworden voor de verschijning van Jezus in de wolken om zijn volgelingen te verzamelen met het geluid van de bazuin van God. Deze op handen zijnde gebeurtenis wordt "de dag of het uur dat niemand kent" genoemd.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? DEEL 10: De Negen... en Andere 'GODEN' uit de Ruimte. Star Trek is zonder twijfel een van de meest invloedrijke entertainmentfranchises in de geschiedenis geweest. Kirk, Spock, McCoy, Scotty en anderen zijn iconische personages die over de hele wereld herkend worden.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 


Via een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina