Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 16 September

()  Pro-Iraanse troepen waaronder Hezbollah zijn begonnen zich terug te trekken uit Syrië als gevolg van Israëlische luchtaanvallen in de afgelopen weken, vertelde een hoge IDF-officier aan verslaggevers op donderdag. De terugtrekking volgt op een gemelde eis van Rusland aan Iraanse gevolmachtigden om posities in heel Syrië te verlaten om Israëlische aanvallen te vermijden.
Voor meer zie World Israel News

De nucleaire overeenkomst tussen Iran en de wereldmachten zal waarschijnlijk niet snel worden verlengd, als dat al gebeurt, zei minister van Defensie Benny Gantz donderdag nadat Europese leiders hun twijfels hadden geuit over de bereidheid van Teheran om de overeenkomst van 2015 te herstellen. Tijdens een conferentie over terrorismebestrijding aan de Reichman Universiteit zei Gantz dat de overeenkomst "de beademing" ligt.
Voor meer zie Israelhayom

Balad laat bom vallen door zich terug te trekken uit Gezamenlijke Arabische Lijst in aanloop naar verkiezingen.
Voor meer zie Israelhayom

Het uiteenvallen van de Gezamenlijke Lijst verergert Lapid's nachtmerrie dat anti-Netanyahu stemmen verloren gaan. Terwijl de ex-premier de belangrijkste fracties van zijn blok verenigde om het risico van verloren stemmen te minimaliseren, slaagde de demissionaire premier er niet in hetzelfde te doen voor de tegenstanders van Netanyahu. Toen kwam de hamerslag van de Gezamenlijke Lijst.
Voor meer zie The Times of Israel

Rechts blok wankelt in laatste opiniepeiling. Alliantie van de Religieuze Zionistische Partij met Otzma Yehudit keldert in een nieuwe opiniepeiling, terwijl links-Arabisch blok op gelijke hoogte komt - 57 zetels ieder - met Netanyahu-blok. In de peiling is geen rekening gehouden met de splitsing van de Gezamenlijke lijst.
Voor meer zie Arutz Sheva

Shaked werd ooit aangeprezen als de prinses van Israëlisch rechts, een potentiële opvolger van Benjamin Netanyahu, een vooraanstaande kandidaat om in de voetsporen van Golda Meir de tweede vrouwelijke premier in de geschiedenis van Israël te worden. Voor het eerst in haar politieke carrière staat ze er nu alleen voor, zonder Naftali Bennett, haar machtspartner van het afgelopen decennium. Hun samenwerking bracht Bennett aan de top en maakte van hem een premier, maar stortte Shaked naar een dieptepunt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Eind augustus kondigde de Russische president Vladimir Poetin een besluit aan dat kan worden gezien als een van de stoutmoedigste sinds de invasie van Oekraïne een half jaar eerder. Met een speciaal decreet beval Poetin dat de Russische strijdkrachten moesten worden versterkt met 137.000 extra gevechts- en niet-gevechtspersoneel. Daarmee nam de totale sterkte van het Russische leger toe met 7,2 procent, en steeg de actieve troepenmacht (bijna geheel in gevechtsdivisies) met 13,5 procent. Dit besluit bewijst ten minste twee bekende feiten. Ten eerste hebben de Russische troepen in Oekraïne enorme verliezen geleden en lijken zij momenteel niet in staat om zonder aanzienlijke versterkingen verder op te rukken. Ten tweede ziet het Kremlin ervan af een volledige mobilisatie af te kondigen en een oorlogssituatie (of krijgswet) in te voeren. Het meest intrigerende punt is echter of het plan van Poetin zal plaatsvinden, en - zo ja - hoe het zal gebeuren.
Voor meer zie Memri

Een publicatie betreffende een heranalyse van de oorspronkelijke klinische onderzoeksgegevens van Pfizer en Moderna door een zeer ervaren team van onderzoekers/auteurs. Door meer traditionele methoden voor de berekening van de klinische proefgegevens te gebruiken, vonden de auteurs van de studie dat de mRNA-vaccins in verband werden gebracht met een overmatig risico van ernstige ongewenste voorvallen van bijzonder belang van 12,5 per 10.000 gevaccineerden. Dat betekent dat 1 op de 800 jonge volwassenen in het oorspronkelijke klinische onderzoek een ernstig ongewenst voorval kreeg.
Voor meer zie Malone MD

()  Hoe is het denkbaar dat het 73 pagina's tellende Handvest van de Islamitische Beweging (Ra'am), waarin een tamelijk nachtmerrieachtige agenda met betrekking tot de toekomst van Israël wordt opgesomd, voor de Israëli's verborgen is gehouden, vraagt Hakol Hayehudi zich af. Het blijkt dat Mansour Abbas moeite doet om het handvest te verbergen voor de Joodse media in Israël, inclusief de verwijzingen naar de Joodse staat als racistisch en kolonialistisch, en het steunen van het recht op terugkeer voor de hordes van vijf miljoen mensen buiten Israël en de bevrijde gebieden die zichzelf "Palestijnen" noemen.
Voor meer zie The Jewish Press

Lapid naar de minister van Buitenlandse Zaken van de Emiraten: Wij veranderen het Midden-Oosten. Sjeik Abdullah bin Zayed Al Nahyan is in Israël om de tweede verjaardag van de Abraham-akkoorden te vieren.
Voor meer zie Israelhayom

Groene transformatie: Charles roept op tot een "brede campagne in militaire stijl". Koning Charles steunt de transformatie waartoe zijn vriend Schwab oproept om de Nieuwe Wereldorde en de Groene Transformatie uit te voeren. De Engelse koning roept op tot een "brede campagne in militaire stijl" om dit te bereiken.
Verder lezen - NL

Enkele dagen nadat vice-president Harris verklaarde dat de zuidgrens van de VS veilig was, werden donderdagochtend twee busladingen illegale immigranten voor haar woonplaats in Washington D.C. afgezet. Greg Abbott, gouverneur van Texas, heeft illegalen met bussen naar steden met democratische burgemeesters gebracht als protest tegen het opengrenzenbeleid van de regering Biden, waardoor miljoenen illegalen het land zijn binnengekomen. Arizona Gov. Doug Ducey heeft dit beleid ook overgenomen, evenals de gouverneur van Florida, Ron DeSantis.
Voor meer zie AFN

Rusland waarschuwt VS geen langereafstandsraketten aan Oekraïne te leveren. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat als de VS Oekraïne langereafstandsraketten stuurt, het land een 'partij in het conflict' wordt. Tijdens een briefing op donderdag voegde Maria Zakharova, woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken, eraan toe dat Rusland "zich het recht voorbehoudt hun grondgebied te verdedigen".
Voor meer zie Al Jazeera

Waarom gaan Russische gevangenen vechten in Oekraïne? Volgens de Russische mensenrechten-NGO Russia Behind Bars zijn tot nu toe al tot 10.000 gevangenen gerekruteerd, waaronder moordenaars, verkrachters en een "kannibale maniakken." Romanova van Russia Behind Bars benadrukte dat het erop lijkt dat de meeste gevangenen niet gedwongen worden om mee te doen aan de oorlog, maar zich vrijwillig aanmelden, en niet eens voor het geld. "De gevangenen willen weg... eruit, overal naartoe," legde ze uit aan Popular Politics. "Want elke plek op aarde is beter dan een Russische gevangenis."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een jonge Iraanse vrouw ligt in coma en vecht voor haar leven nadat zij in Teheran door de zedelijkheidspolitie van het land werd gearresteerd, aldus actievoerders op donderdag. Mahsa Amini, 22 jaar, was met haar familie op bezoek in de Iraanse hoofdstad toen zij werd aangehouden door de speciale politie-eenheid die toeziet op de naleving van de strenge kledingvoorschriften voor vrouwen, waaronder de verplichte hoofddoek.
Voor meer zie Al Arabiya English

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 16 september 2022.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Een tijd van kwaad. Dit is niet alleen een tijd van politieke verschillen. Dit is niet alleen een tijd van overstappen van Republikein naar Democraat. Dit is niet alleen een tijd van overstappen van kapitalistisch naar socialistisch. Niet alleen een tijd van een draaiing van conservatief naar liberaal.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 14: 144.000 Joden verzegeld. Terwijl Antichrist woedt in zijn streven om zijn Endlösung uit te voeren, staat God niet werkloos toe te kijken. De twee getuigen hebben, zoals we gezien hebben, gepredikt en gewaarschuwd voor de noodzaak om het satanische regime en al zijn facetten te verwerpen.
Verder lezen - NL


Donderdag 15 September

Rectificatie; Iemand heeft onderzoek gedaan naar de uitspraak van het Duitse parlementslid over 24 september. Het is een video uit februari en de man vergiste zich in de maand en zei september. Het ging over de uitbraak van de oorlog in Oekraïne. Niets te betekenen.

()  Lapid: De moord op een soldaat door een officier van de Palestijnse Autoriteit "escaleert de dingen naar een ander niveau." Majoor Bar Falach, 30 jaar, werd gedood tijdens een schietpartij met twee Arabische terroristen in Noord-Samaria. Een van hen, Ahmed Ayman Abed, bleek later door Palestijnse media, en bevestigd door Israël, een afgestudeerde te zijn van de politieacademie van de Palestijnse Autoriteit en een huidig lid van de inlichtingendienst van de PA.
Voor meer zie World Israel News

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft de controle over de Westelijke Jordaanoever aangeboden aan de Jordaanse koning Abdullah II, een schokkend voorstel waardoor de monarch dacht dat hij een hartaanval kreeg, aldus een nieuw boek. Trump bood deze "grote deal" aan in januari 2018, volgens uittreksels van The Washington Post uit een aankomend boek.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël heeft de tweede generatie coronavirusvaccins ontvangen, die zijn bijgewerkt om de nieuwe varianten beter te bestrijden, en naar verwachting zullen ze eind september in de klinieken liggen. Coronavirus tsaar Prof. Salman Zarka kondigde woensdag aan dat een zending van de nieuwe vaccins de vorige dag was aangekomen, hoewel hij niet aangaf hoeveel van de nieuwe vaccins hij van Pfizer had ontvangen.
Voor meer zie The Times of Israel

Biden bedriegt de Europeanen door hout, metaal en producten rechtstreeks uit Rusland te kopen. VS importeren voor 6 miljard dollar aan goederen uit Rusland, maar dwingen anderen geen zaken meer te doen met Moskou.
Voor meer zie Dissident - NL

Regeringscontroleurs van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) zeggen dat zij geen enkele veiligheidsanalyse van het Covid-19 "vaccin" van het agentschap zullen vrijgeven voor onafhankelijk onderzoek omdat hun bevindingen deel zouden uitmaken van interne besprekingen die bij wet beschermd zijn.
Voor meer zie NaturalNews

Al bijna een jaar worstelt Iran met een grootschalige revolutie door het hele land een die de hoofdstad van het regime, Teheran, en de olierijke zuidwestelijke provincie Khuzestan heeft getroffen. De protesten tegen het regime zijn aan de gang sinds 6 mei 2022. Ze begonnen als protesten tegen de stijgende kosten van levensonderhoud en ontwikkelden zich snel tot anti-regime slogans en oproepen tot het omverwerpen van de Ayatollah.
Voor meer zie Israpundit

Pro-life Hongarije: Zwangere vrouwen moeten nu luisteren naar de hartslag van de baby op een foetale echo voordat ze beslissen over een abortus. Hongarije streeft er al lang naar om het geboortecijfer van het land te verhogen zonder afhankelijk te zijn van massa-immigratie.
Voor meer zie Remix

Op sociale media is een video opgedoken waarop een tunnel te zien is die onder de flagstones van het Temple Mount Plaza doorloopt. De tunnel is ondiep, direct onder de stenen, en verwaarloosd, vol met afval.
Voor meer zie Israël365

Pastor JD spreekt zeer openhartig over de huidige krachtige profetische demonische misleiding in dit laatste uur voor de Opname.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

()  Linkse Twitter-gebruikers slingeren een stroom van online beledigingen naar Marvel Studios en actrice Shira Haas, nadat het entertainmentbedrijf aankondigde dat het een Israëlische superheld genaamd Sabra in een komende film, "Captain America: New World Order." Gebruikers van sociale media suggereren dat de naam van de Israëlische superheld een verwijzing is naar het bloedbad dat plaatsvond tijdens de oorlog tussen Israël en Libanon in 1982.
Voor meer zie World Israel News

Hamas probeert het conflict in Jeruzalem over de Tempelberg aan te wakkeren zegt NSC-chef Hulata. "Hamas en anderen spannen zich voortdurend in om het verhaal te creëren en te laten escaleren dat de al Aksa in gevaar is en om van Jeruzalem een explosieve ontsteker te maken." Eyal Hulata, die het hoofd van de Nationale Veiligheidsraad is, zei verder dat Iran zijn nucleaire beleid alleen zal wijzigen als het met een geloofwaardige militaire dreiging wordt geconfronteerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hoeveel miljonairs wonen er in Tel Aviv - en waar staat Tel Aviv in het Midden-Oosten? Uit een nieuw rapport van Henley Global Citizens blijkt dat in Tel Aviv 42.400 miljonairs en 12 miljardairs wonen, het heeft de groot aantal rijke inwoners staat op de vijfde plaats van alle steden in het Midden-Oosten, na Dubai. Abu Dhabi, Doha en Riyadh.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Amerikaanse ambassadeur in Israël Thomas Nides vertelde donderdagochtend aan Kan Reshet Bet dat "de Palestijnse Autoriteit meer moet doen om geweld te voorkomen." Gevraagd naar de aanbeveling van Shabak (Israel Security Agency) om Palestijns-Arabische dorpen en steden in Noord-Samaria, waar duidelijk sprake is van terroristische activiteiten, af te sluiten, zei Nides dat hij "hier niet is om de IDF voor te stellen wat ze wel of niet moeten doen."
Voor meer zie Arutz Sheva

EU-commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei donderdag dat ze in Kiev was voor ontmoetingen met ambtenaren, onder wie president Volodymyr Zelenskyy, om een nauwere samenwerking tussen Oekraïne en de Europese Unie te bespreken. "In Kiev, voor mijn 3e bezoek sinds het begin van de Russische oorlog. Er is zoveel veranderd. Oekraïne is nu een EU-kandidaat," zei von der Leyen op Twitter.
Voor meer zie Al Arabiya English

In het Oekraïense luchtruim is het dit jaar druk geweest - dat is de aard van de oorlog. Maar wetenschappers in het land kijken naar de lucht en zien iets wat ze niet hadden verwacht: Een buitensporig aantal UFO's, volgens een nieuwe voorpublicatie van het hoofd astronomisch observatorium van Kiev in samenwerking met de Nationale Academie van Wetenschappen van het land.
Voor meer zie Vice

Wereldwijde opsporing en geautomatiseerde censuur. Onlangs werd gemeld dat het World Economic Forum (WEF) een systeem wil van mensen en Artificial Intelligence (AI; computers die zijn geprogrammeerd om te denken als mensen) om "desinformatie" en "haatzaaiende taal" over de hele wereld op te sporen en te censureren.
Verder lezen - NL

Het koninkrijk voor Israël niet hersteld. Hoewel populair, is het een gevaarlijke kijk op de eindtijd. Het is misschien wel de belangrijkste vraag die men vandaag de dag kan stellen over bijbelse profetie. Het onderzoek trekt een lijn in het zand waarbij elke groep vasthoudt aan wat zij geloven.
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - Deel 31: De machtigste sterrenpoorten ter wereld? Amerika, het Vaticaan, en de Portalen van Apollo-Osiris. Misschien heb je me onlangs op Daystar de discussie gezien over de geschiedenis van het Grote Zegel van de Verenigde Staten en het occultisme dat verbonden is met de profetieën ervan.
Verder lezen - NL


Woensdag 14 September

()  Een Amerikaanse diplomatieke ambtenaar heeft de bewering van leden van de regering van premier Yair Lapid afgeschoten dat Israëlische druk erin geslaagd is om een terugkeer naar een nucleaire deal met Iran te doen ontsporen, waarbij de sancties tegen de Islamitische Republiek zouden worden opgeheven in ruil voor een overeenkomst om haar nucleaire programma te beteugelen. In de afgelopen weken hebben Israëlische functionarissen, met inbegrip van Lapid, geïnsinueerd dat Israël Europese en Amerikaanse diplomaten dwong een harder standpunt in te nemen ten opzichte van Iran, wat leidde tot het uiteenvallen van de deal.
Voor meer zie World Israel News

De Iraanse politiek analist Emad Abshenas, hoofdredacteur van Iran Diplomatic, zei in een interview op 9 september 2022 in de uitzending van Mayadeen TV (Libanon) dat Iran de nucleaire drempel heeft overschreden en dat het binnen een kwestie van twee of drie dagen een kernwapen kan produceren als deze "politieke beslissing" wordt genomen. Hij zei ook dat de VS, sinds ze uit het JCPOA zijn gestapt, al hun onderhandelingstroef in de nucleaire besprekingen zijn kwijtgeraakt.
Voor meer zie Memri

Nu Rusland gedwongen is om de territoriale winst in Oekraïne af te staan als gevolg van het Oekraïense tegenoffensief in Kherson en Kharkiv. Hebben Russische militaire bloggers het Russische ministerie van Defensie en zelfs het Kremlin aangeklaagd omdat ze het Russische volk niet op de hoogte hebben gebracht van de moeilijke situatie en zijn doorgegaan met de schertsvertoning dat alles volgens plan verloopt. De bloggers zijn vooral actief op de Telegram-kanalen, omdat kritiek op de autoriteiten en hun beleid in de reguliere pers en op televisie- en radiozenders in feite de kop is ingedrukt.
Voor meer zie Memri

Je moet wel weinig fatsoensnormen bezitten als Kamala Harris op 11 september de Trump aanhangers vergelijkt met de 9/11 terroristen. Eerder op 1 september zei Biden: "Donald Trump en de MAGA Republikeinen vertegenwoordigen een extremisme dat de fundamenten van onze republiek bedreigt.
Voor meer zie Frontpage Mag

Moskou's uitnodiging aan Hamas kan bedoeld zijn als waarschuwing aan Israël, zeggen analisten. De vraag is of dit een poging is om Hamas te legitimeren en te rekruteren, slechts voor de show is, of iets heel anders, zei Jonathan Schanzer, senior vice-president bij de Foundation for Defense of Democracies. Ismail Haniyeh, hoofd van het Hamas Politburo, kwam op 10 september in Moskou aan aan het hoofd van een hoge delegatie van de terreurgroep voor besprekingen met Russische functionarissen.
Voor meer zie JNS

Op 6 september 2022 zei Ata Abu Rumeileh, secretaris van Fatah in Jenin, tijdens de begrafenis van Mohammad Sabaaneh, een Palestijnse militant die door de Israëlische strijdkrachten in Jenin werd gedood, dat "de bezetting overal in Palestina zal bloeden". Hij zei ook dat Palestina zich uitstrekt van de noordelijke Israëlische stad Rosh HaNikrah tot de meest zuidelijke Israëlische stad Eilat. Bovendien dat de enige taal die kan worden gebruikt naar de Israëlische "bezetting" is de taal van verzet en wapens.
Voor meer zie Memri

De Palestijnen en de wereld hebben niet nóg een corrupte, mislukte terroristische Arabische staat nodig. De waarheid is echter dat noch het leiderschap van de Palestijnse Autoriteit, noch het Palestijnse volk klaar is voor een staat. En de verantwoordelijkheid voor dat feit ligt vierkant bij de meedogenloze en mislukte Palestijnse leiders.
Verder lezen - NL

Medvedev beschrijft Kievs ontwerp van "veiligheidsgaranties" als een opmaat naar WOIII. Kiev zal geen "veiligheidsgaranties" krijgen, met name omdat hun ontwerp in wezen een "proloog" is voor de Derde Wereldoorlog, meent het plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad Dmitry Medvedev.
Verder lezen - NL

()  Iran heeft zijn verontwaardiging geuit over een gezamenlijke verklaring van Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië op zaterdagavond waarin het gedrag van Iran in het kader van de lopende nucleaire onderhandelingen werd bekritiseerd. Iraanse functionarissen waren woedend over de formulering van de verklaring, waarin stond dat "Iran er helaas voor heeft gekozen geen gebruik te maken van deze kritieke diplomatieke kans, en in plaats daarvan doorgaat met het escaleren van zijn nucleaire programma, waarvoor geen enkele rechtvaardiging bestaat".
Voor meer zie The Jerusalem Post

Russische haviken hekelen de militaire missers als Moskou tegenslagen ondergaat in Oekraïne. Woordvoerder van het Kremlin waarschuwt na vernietigende kritiek op de prestaties van de troepen en merkt op dat kritiek "binnen de wet moet blijven" en dat er een "zeer dunne lijn" is.
Voor meer zie The Times of Israel

Zelfs volgens de normen van de Israëlische verkiezingsretoriek was de venijnige aanval die minister van Financiën Avigdor Lieberman zondag op oppositieleider Benjamin Netanyahu losliet ongekend. "De man is het uitschot van de aarde", zei Lieberman over Netanyahu. "Hij heeft geen rode lijnen," zo vervolgde Lieberman en Netanyahu zou volgens hem achter de beschuldiging zitten dat Lieberman een vergoeding had aangeboden in ruil voor het vermoorden van een hoge officier die een onderzoek naar Lieberman leidde.
Voor meer zie Israpundit

De Rockefeller Foundation, de National Science Foundation en andere non-profitorganisaties steken miljoenen dollars in een onderzoeksinitiatief "om de opname van COVID-19-vaccins en andere aanbevolen volksgezondheidsmaatregelen te vergroten door de verkeerde- en desinformatie tegen te gaan." Onder het motto "Samen kunnen we een gezondere informatieomgeving opbouwen." Het is echter eerder propaganda dan voorlichting zeggen critici.
Voor meer zie Children's Health Defense

Was de wereld zojuist getuige van het eerste bewijs van een droneoorlog tussen Iran en Rusland tegen Oekraïne? - analyse: Dit is waarom de beweringen van Oekraïne over Iraanse drones in handen van Rusland ertoe doen en hoe dit de dreigingen van Iran in het Midden-Oosten kan beïnvloeden. Moskou verkiest in zijn strijd tegen Oekraïne ofwel niet-Russen ofwel materieel op te offeren, terwijl het probeert te voorkomen dat grote aantallen mannen in Moskou voor de oorlog worden opgeroepen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een peiling van Kan 11 News/Kantar die dinsdagavond werd gepubliceerd, wijst opnieuw op een correlatie tussen een zwakkere Likud-partij onder leiding van Benjamin Netanyahu en een sterker rechts blok in de volgende Knesset. In totaal 60 zetels nu.
Voor meer zie The Jewish Press

De barende vrouw en het beloofde zaad: het centrale kader van bijbelprofetie. Achtergrond: de Bijbel is in wezen een macro-profetisch kader en verhaal, gecentreerd rond de persoon van Jezus Christus en handelend over het ongedaan maken van de catastrofe veroorzaakt door Satan in de Hof.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 13: Zeven zegels, zeven trompetten, zeven schalen. We kijken opnieuw naar waar de opstandige mensen op de aarde zijn na de Opname om te begrijpen wat er als het volgende zal gebeuren in de voortgang van Bijbelprofetie en waarom.
Verder lezen - NL

De laatste nephiliem - deel 30: Baalbek, waar reuzen rondzwierven. Sinds 1956 is Baalbek (vaak gespeld als "Baalbeck" of "Baalbec") de thuisbasis geweest van "het oudste en meest prestigieuze culturele evenement in het Midden-Oosten,"[i] simpelweg bekend als het "Baalbeck Internationaal Festival".
Verder lezen - NL


Dinsdag 13 September

()  Iran heeft een nieuw lange-afstandsdronevliegtuig ontwikkeld dat in staat is Israëlische steden te treffen, beweerde een hoge Iraanse militaire functionaris maandag.. Brigadegeneraal Kioumars Heidari, hoofd van de grondtroepen van het Iraanse leger, werd maandagochtend geciteerd in een rapport van het semi-officiële Iraanse nieuwsagentschap Mehr News dat een nieuw dronevliegtuig, de Arash-2 - een upgrade van de Arash-1 - is ontworpen om het bereik te vergroten, waardoor het Israëlische steden kan treffen.
Voor meer zie World Israel News

Dalend waterpeil brengt nieuwe archeologische vindplaatsen en artefacten aan het licht in de Eufraat en de Tigris. Onder de artefacten bevinden zich spijkerschriftteksten, paleizen en andere gebouwen.
[ Anders gezegd, al eerder was een lage waterstand gedurende zeer lange tijd heel normaal. wj ]
Voor meer zie All Arab News

De laatste jaren wordt antisemitisme in het Amerikaanse onderwijssysteem vooral geassocieerd met de demonisering van Israël op instellingen voor hoger onderwijs. Activisme dat zich richt tegen Joden en een toename van steun voor de antisemitische Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging onder studenten en faculteit onderstreept het toenemende antisemitisme op Amerikaanse campussen.
Voor meer zie World Israel News

Het Russische persbureau TASS heeft een interessant artikel gepubliceerd waarin het hoofd wordt geciteerd van de "Volksrepubliek Donetsk", een afgescheiden republiek die door Rusland als land is erkend, maar die in feite deel uitmaakt van Oekraïne. Het artikel op zondag beweerde dat Denis Pushilin, het hoofd van het separatistische gebied, "zei dat de situatie langs de gevechtslinie in de Volksrepubliek Donetsk gespannen is, maar dat de troepen van de volksmilitie het onder controle houden." In werkelijkheid hebben Rusland en de pro-Moskou krachten in de DPR enorme tegenslagen te verwerken gekregen nu een Oekraïens offensief hen terugdringt.
Voor meer zie Israpundit

De Europese Unie is een voorzetting van het Derde Rijk, maar dan met andere middelen. Uit vrijgegeven documenten van het Amerikaans congres en het Internationaal Militair Tribunaal van de Nurnberger processen blijkt dat de Brusselse EU de derde poging is tot het installeren van een wereldwijde fascistische dictatuur.
Voor meer zie Brabosh - NL

Rusland heeft de levering van gas aan Europa stopgezet in de hoop dat het energiewapen Europa ertoe zal dwingen zijn economische sancties tegen Rusland af zal zwakken. In april 2022 dreigde Doema-spreker Vjatsjeslav Volodin als volgt: "De EU is gewend om ten koste van anderen te leven: eerst ten koste van de koloniën, nu moet Rusland hen verwarmen. En ze zeggen tegen ons cynisch: 'Over zeven jaar geven we Russisch gas op.' Wij hebben het recht te antwoorden: "Waarom zouden we wachten? Als jullie strategische betrekkingen weigeren, leef dan tenminste één jaar zonder Rusland." ... Vladimir Poetin sprak over de keuze waar Europa voor staat: "We zien wat er daar gebeurt. Zij kunnen ofwel hoge prijzen subsidiëren, wat slecht voor hen zal zijn, omdat dit het consumentengedrag niet zal veranderen en de huishoudens evenveel zullen blijven consumeren als voorheen, en de prijzen zullen stijgen bij ongebreidelde tekorten, ofwel de consumptie beperken, wat economisch gezien de juiste aanpak is, maar vanuit sociaal oogpunt gevaarlijk, omdat het tot een breuk kan leiden. Het nakomen van contractuele verplichtingen, het volgen van de regels en het onderhouden van beschaafde relaties is de beste weg voorwaarts."
Voor meer zie Memri

Productie in Duitsland is niet langer concurrerend' - CEO van 's werelds grootste staalproducent waarschuwt voor crisis door sluiting van fabrieken Als de Duitse staalindustrie op zwart gaat, zullen andere grote delen van de Duitse en Europese industrie ook offline gaan, zegt de CEO van ArcelorMittal.
Voor meer zie 'Remix

Wereldwijde force majeur ('overmacht') komt na afkondiging van de Derde Wereldoorlog. Waarin veel financiële verplichtingen, contracten en pensioenen zullen worden opgeheven.
Verder lezen - NL

Biden roept op tot onderzoek naar religieuze idf-eenheid voor hun behandeling van Palestijnen, maar negeert het Oekraïense Nazi-bataljon. Volgens een niet bevestigde bron afkomstig bericht in Haaretz, in een links anti-religieus nieuwsartikel, heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn ambassade in Israël gevraagd het Netzach Yehuda Bataljon, een gevechtseenheid bestaande uit Haredi-mannen, te evalueren.
Verder lezen - NL

()  IDF inlichtingen chef: Als Hezbollah er niet was geweest, zou Libanon de banden met Israël normaliseren. Generaal-majoor Aharon Haliva waarschuwt de leider van de terreurgroep om het IDF niet te onderschatten. In een zeldzaam commentaar op de Russische invasie in Oekraïne, zegt hij partij te kiezen voor VS.
Voor meer zie The Times of Israel

Ongeveer 95% van de volwassenen in de Australia's staat Victoria heeft de COVID-vaccins gekregen en de meesten zijn versterkt met mRNA-vaccins. Toch blijkt uit de officiële gegevens van de overheid van Victoria dat het aantal sterfgevallen in augustus is gestegen tot het hoogste niveau in minstens 13 jaar, meldt onderzoeksjournalist Alex Berenson. Victoria heeft 32.533 sterfgevallen geregistreerd, 20% boven het gemiddelde.
Voor meer zie WND

Wat zijn ze in hemelsnaam van plan op 24 september 2022? Zoals u in de video kunt zien, waarschuwt een lid van de Duitse regering openlijk dat 24 september een dag zal worden waarop iedereen zich zal herinneren “precies waar hij of zij was”.
[ In welke context staat deze opmerking? wj ]
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Israëlisch defensiebedrijf verkoopt anti-drone systemen aan Oekraïne via Polen. Israël's regering lijkt verkoop door de vingers te zien en kiest ervoor de deal niet te torpederen als "geavanceerde defensieve technologie" die bedrijven van het ministerie van Defensie niet aan Kiev mogen leveren.
Voor meer zie The Times of Israel

Energie-kaderlid valt van zijn boot in laatste mysterieuze Russische sterfgeval. De overledene, Ivan Pechorin, had enkele dagen eerder het Oostelijk Economisch Forum bijgewoond, dat door president Vladimir Poetin in Vladivostok werd georganiseerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Smotrich dringt aan op een verbod van de Verenigde Arabische Lijst bij deze verkiezingen. De leider van de Religieuze Zionistische Partij vraagt het Centraal Verkiezingscomité om de Verenigde Arabische Lijst - een coalitiefactie - in november uit te sluiten van deelname aan de verkiezingen. "Na een jaar van een verschrikkelijke regering die steunde op terreuraanhangers van de partij van de Islamitische beweging, is de tijd eindelijk gekomen om een einde te maken aan deze farce," zei Smotrich.
Voor meer zie Arutz Sheva

De Amerikaanse ambassadeur in Israël Thomas Nides zei woensdag dat het zijn leidend beginsel is om een tweestatenoplossing met de Palestijnen te bevorderen, omdat het nalaten daarvan het moeilijk maakt om zijn "North Star" te waarborgen, namelijk "het behoud van Israël als zowel een Joodse als een democratische staat". In zijn toespraak tot verslaggevers tijdens een briefing in Jeruzalem merkte Nides op dat de Amerikaanse president Joe Biden "zijn steun voor een tweestatenoplossing zeer duidelijk heeft verwoord" tijdens zijn recente reis naar Israël, en dat "elke toespraak die ik en wij - Biden, Blinken en Kamala Harris- geven, daar naar verwijst.
Voor meer zie Israel365

De komst van de antichrist - Deel 12: Twee getuigen verschijnen. Bijbelprofetie volgt soms een rechte lijn van progressie. Op andere momenten lijkt het ingewikkeld en ontvouwt het in zichzelf. Bijvoorbeeld, het kan vloeien als een krantenbericht over de feiten die zullen plaatsvinden. Of het kan een gevoel van flashbacks en flash-forwards geven, zoals in een roman of film, wat een zorgvuldige studie vereist.
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - deel 29: Poort van de Goden, Göbekli Tepe en andere oude sterrenpoorten. Vlakbij de oevers van het Titicacameer in Peru, ligt een merkwaardig wonder dat elke uitleg tart. In een gebied dat bij de Peruaanse Indianen bekend staat als "De Stad van de Goden", ligt in een perfect vierkant van drie meter de Puerta de Haya Marca - de "Poort van de Goden" - een absoluut bizar stempel ingebed in de zijkant van een vlakke, natuurlijke rotsformatie op de grens met Bolivia.
Verder lezen - NL


Maandag 12 September

()  Shin Bet-chef waarschuwt dat Israëls interne strijd een stimulans is voor terrorisme. Ronen Bar zegt dat uit inlichtingen blijkt dat vijanden het gevoel hebben dat de "nationale veerkracht" van de Joodse staat aan het afnemen is, en beweert dat de "diepe kloof" die in de samenleving heerst de "meest complexe" uitdaging voor Israël is.
Voor meer zie The Times of Israel

Iraanse commandant zegt dat het tijd is voor een grondoorlog tegen Israël. De Turkse dictator Erdoğan dreigt Griekenland met oorlog. Israël en Turkije hebben besloten de diplomatieke banden- na jaren van spanningen- weer te herstellen maar de Turkse dictator Erdoğan is niet te vertrouwen. Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid adviseert: voedsel op de bon en vaccinatieplicht! En meer
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

'Nucleaire deal met Iran wordt minstens uitgesteld tot na midterm verkiezingen in de VS.' Een ambtenaar zegt dat de regering Biden vreest dat het overhaast sluiten van een overeenkomst met Iran de kansen van de Democratische Partij in de komende verkiezingen zou kunnen ondermijnen, daarom stellen ze het liever uit tot na die gebeurtenis.
Voor meer zie Israelhayom

Existentiële bedreiging? Vanuit Bijbels perspectief kunnen weinig dingen gevaarlijker zijn voor een natie dan het faciliteren van een existentiële dreiging tegen Israël. "Existentiële bedreiging" betekent een bedreiging voor het bestaan van iets.
Verder lezen - NL

Een Joodse gemeenteambtenaar in de Duitse stad Hannover heeft de lokale autoriteiten beschuldigd van het "criminaliseren" van de strijd tegen antisemitisme, nadat ze werd beboet voor het organiseren van een tegendemonstratie bij een pro-Palestijnse bijeenkomst waar haar schoonvader werd aangevallen omdat hij een Israëlische vlag droeg. "De strijd tegen antisemitisme wordt gecriminaliseerd," vertelde Rebecca Seidler - de directeur van de Liberaal Joodse Gemeenschap in Hannover - deze week tijdens een uitgebreid interview aan het persbureau Welt. "We worden tot daders gemaakt."
Voor meer zie World Israel News

Aangezien de VN in september in New York bijeenkomt, is het waarschijnlijk dat de nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk daar centraal zal staan. Laten we niet vergeten wie Koning Charles is en wie hij vertegenwoordigt. Koning Charles was de eerste om de "Great Reset" aan te kondigen op zijn officiële pagina, evenals een Great Reset promotie video op de WEF pagina en op Twitter in juni 2020. Koning Charles is nu een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld, met een geërfd vermogen dat wordt geschat op ongeveer 14 miljard en een Verenigd Koninkrijk dat zich over de hele wereld uitstrekt. Hoelang al bij het WEF? Foto

Dit was mijn eerste gedachte toen ik het nieuws hoorde dat Oekraïne oprukte in de Dombass. Oekraïens “tegenoffensief” is heel goed mogelijk een valstrik: En het Zelensky-regime die er in trapt.
Voor meer zie Frontnieuws

De Israëlische premier Yair Lapid beschreef zondag het diplomatieke offensief van zijn regering tegen een herleving van de nucleaire deal met Iran uit 2015 als "succesvol." Hij gaf echter toe dat er nog een "lange weg" te gaan is om ervoor te zorgen dat Teheran geen voordeel heeft van de honderden miljarden dollars als een akkoord wordt bereikt.
Voor meer zie World Israel News

De Britse regering heeft officiële cijfers gepubliceerd over sterfgevallen na vaccinatie met Covid-19 en daaruit blijkt dat 1 op elke 482 gevaccineerden in Engeland helaas binnen een maand na de vaccinatie met Covid-19 is overleden, 1 op elke 246 gevaccineerden in Engeland helaas binnen 60 dagen na de vaccinatie met Covid-19 is overleden en 1 op elke 73 gevaccineerden met Covid-19 tegen mei 2022 dood was.
Voor meer zie The Expose

()  Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked kreeg zondag een aanbod om haar politieke fortuin te koppelen aan Yossi Brodny en zijn Jewish Home partij, nadat ze zaterdag brak met haar kortstondige running mate Yoaz Hendel. Shaked zou dan een verenigde lijst leiden onder de naam Joods Huis, waardoor Givat Shmuel burgemeester Brodny op de tweede plaats zou komen. Een bron dicht bij Brodny zei dat het nog een onopgelost twistpunt was of Shaked en Brodny samen de partij zouden leiden, of dat zij alleen de teugels in handen zou nemen. Een woordvoerder van Shaked weigerde zondag commentaar te geven op de vraag of de gesprekken met Joods Thuis vorderen.
Voor meer zie The Times of Israel

Mossad hoofd: Israël zal zich verdedigen, deal of geen deal, Iran is niet immuun. "Zodra de deal is ondertekend," zei hij, "zal er geen terughoudendheid meer zijn voor de Iraanse terreur" met deze enorme sommen geld die aan de Islamitische Republiek zullen worden gegeven. "Iraanse terreur is een vast onderdeel van de Iraanse dreiging tegen vele landen over de hele wereld. Het is een centraal aspect van het wereldbeeld van de ayatollahs zei David Barnea."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran dringt er bij Saudi-Arabië op aan goede wil te tonen in gesprekken om de banden te herstellen. Teheran en Riyad, de leidende sjiitische en soennitische moslimmogendheden in het Midden-Oosten, verbraken de banden in 2016 omdat beide partijen tegengestelde partijen steunden in proxy-oorlogen in de regio. Vorige maand zei Teheran dat een uitgestelde zesde ronde van besprekingen tussen Saudi-Arabië en Iran in Bagdad zou plaatsvinden wanneer de omstandigheden in Irak goed zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het bestijgen van de Britse troon door Prins Charles III is een probleem voor de voorstanders van de Palestijnse Arabische zaak. De connectie van de nieuwe koning met een belangrijke Joodse heilige plaats in Oost-Jeruzalem zou de aandacht kunnen vestigen op een onderwerp dat de Arabieren angstvallig willen vermijden. De grootmoeder van koning Charles III, prinses Alice, en haar tante, groothertogin Elisabeth, liggen beiden begraven op een kleine christelijke begraafplaats op de Olijfberg, vlakbij de grootste joodse begraafplaats ter wereld.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voorzitter Isaac Herzog heeft vanmorgen de 72e zitting van het Comité van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Europa geopend. Deze driedaagse conferentie, die deze week in Tel Aviv wordt gehouden, brengt ministers van Volksgezondheid en afgevaardigden op hoog niveau van de 53 lidstaten van de Europese regio van de WHO bijeen, die voor het eerst sinds de uitbraak van de COVID-19-pandemie persoonlijk bijeenkomen. Voorzitter Herzog zei in zijn toespraak: "Er moet een einde komen aan de bevooroordeelde en gepolitiseerde resoluties die bijna elk jaar op de Wereldgezondheidsvergadering Israël in het zonnetje zetten.
Voor meer zie Arutz Sheva

Iran bouwt grote basis in Oost Syrië voor 'geavanceerde wapens.' De Syrische oppositie website Ayn Al-Furat ("Oog van de Eufraat") beweert donderdag in een "exclusief" artikel dat Iran "een grote basis voor geavanceerde wapens" aan het bouwen is in de buurt van Ayn Ali, in de regio Deir Al-Zour in het oosten van Syrië.
Verder lezen - NL

Ondanks de berichten over vooruitgang in de lopende besprekingen tussen Israël en Libanon om het maritieme grensgeschil rond het Karish-gasveld op te lossen, heeft een ambtenaar een duidelijke boodschap aan Hezbollah doen uitgaan om Israël niet te provoceren. Hezbollah-aanval op Karish-gasveld zou een "grote misrekening" zijn.
Voor meer zie Israelhayom

Bileams Britse Blitzkrieg. Gods soevereiniteit is weer eens te zien. Vergeet niet dat zijn soevereiniteit niet alleen geldt voor de woorden van het Heilige Schrift, maar voor alles - zelfs voor de kleinste details van de schepping.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 11: Het beeld van het beest arriveert. In Openbaring 13 wordt de meest verbazingwekkende uitspraak gedaan over het bezielen van een "beeld" van Antichrist. En [hij] bedriegt hen, die op de aarde wonen, door die wonderen, welke hij machtig was te doen voor het aangezicht van het beest; zeggende tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld zouden maken voor het beest, dat de wond door een zwaard had, en leefde.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina