Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 17 September - 11 Tishri

()  Gewapende groep opent vuur op IDF-soldaten bij de Jalama controlepost tussen de berg Gilboa en Jenin op de Westelijke Jordaanoever, maar niemand raakte gewond. Naast een schietaanval werd een poging gedaan tot wapensmokkel in het zuiden van Israël verijdeld door de IDF en werden op de Westelijke Jordaanoever stenengooiers gearresteerd door de grenspolitie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Lees hoe een Rachel Avraham de huidige situatie in Israël ervaart. In deze tijd van de Corona-pandemie, met lock­downs, quaran­taine, sociale isolatie en een 'groen paspoort' om ergens heen te mogen, hebben we meer dan ooit een gemeen­schap van gebed om ons heen nodig. Gelovige mensen moeten niet terug­deinzen van angst.
Voor meer zie Israel Today - NL

Pfizer heeft de FDA woensdag laten weten dat uit gegevens van klinische proeven blijkt dat een derde vaccinatie tegen het coronavirus zes maanden na de tweede dosis nodig kan zijn, omdat de werkzaamheid afneemt. (Kassa).
Voor meer zie Axios

Chinese oorlogsschepen zouden "binnenkort" kunnen opduiken in de buurt van Hawaii en Guam, volgens China's door de staat uitgegeven krant "Global Times". De krant zei dat er oorlogsschepen onderweg zouden kunnen zijn na beweringen dat de Amerikaanse marine de internationale wateren in de buurt van Peking heeft uitgedaagd. De hoofdredacteur van de Global Times, Hu Xijin, tweette: "Hopelijk wanneer Chinese oorlogsschepen op een dag door de Caribische Zee varen of in de buurt van Hawaii en Guam opduiken, zullen de VS dezelfde standaard van vrijheid van navigatie handhaven. Die dag zal spoedig komen."
Voor meer zie Hawai News

De regering Biden heeft deze week de doses levensreddende antilichamen tegen het coronavirus verlaagd voor Florida, en de staat minder dan de helft gegeven van wat nodig is voor een routineweek, waarbij prioriteit wordt gegeven aan "billijke verdeling" - een zet waarvan sommigen vermoeden dat het een vorm van wraak is tegen Republikeinse gouverneurs die de president beloofde om ze "uit de weg te ruimen".
Voor meer zie Breitbart

Een 16-jarige jongen en drie andere mensen zijn donderdag aangehouden in verband met een vermoedelijk plan voor een aanslag op een synagoge in de Duitse stad Hagen, zeiden de autoriteiten. De aanhoudingen vonden plaats op Yom Kippoer, de heiligste dag in het Jodendom, en twee jaar na een dodelijke aanslag in een andere Duitse stad op de Yom Kippoer feestdag.
Voor meer zie World Israel News

Israël zal zich niet bemoeien met door Hezbollah geleide olietransporten van Iran naar Libanon Deze door Teheran gesteunde terreurgroep roept een overwinning uit als de eerste brandstoftransport het door energiegebrek geplaagde land binnenkomt. Jeruzalem knijpt een oogje dicht vanwege civiel gebruik en economische crisis in Beiroet.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnse functionaris prijst Lapid's "nieuwe visie" voor Gaza. Het plan, dat de Palestijnse Autoriteit enige bevoegdheden zou geven binnen de kustenclave, zijn "de nieuwe Oslo [Akkoorden]," zegt een PA-bron. Het eerder deze week door de minister van Buitenlandse Zaken geopperde voorstel werd snel verworpen door de premier van de PA, Mohammad Shtayyeh, en ook door Hamas, de heerser in Gaza, maar sommigen binnen de Palestijnse Autoriteit zijn stilletjes voorstander.
Voor meer zie The Times of Israel

Honderden bladzijden met gegevens van de Food and Drug Administration van de VS, die zijn verkregen in het kader van een zaak op basis van de Freedom of Information Act, die was aangespannen door de waarnemersgroep Judicial Watch, onthullen dat de Amerikaanse regering de hoofden van ongeboren baby's en andere lichaamsdelen kocht voor haar "gehumaniseerde muizen"-project.
Voor meer zie WND

De preek met Nederlandse ondertiteling van J.D. Farag staat on-line waarin Pastor JD Farag spreekt over hoe alles wat vandaag in de wereld gebeurt, bedoeld is voor het kwaad, "maar God" bedoelt het voor het goede en voor de redding van mensen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

()  Terwijl de klopjacht op de resterende voortvluchtigen die vorige week uit de gevangenis van Gilboa ontsnapten duurt voort, zo heeft IDF-stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi gewaarschuwd en ook dat het leger plannen heeft klaarliggen om op de West Bank in de stad Jenin te opereren om de laatste twee gezochte mannen te vangen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, zei geen nieuwe gesprekken te verwachten tussen Israël en de PA na de verklaring van premier Naftali Bennett en dat er geen plannen waren om verder met PA-president Abbas te spreken. "Ik denk dat u ons niet op dit moment expliciet hebt horen oproepen tot rechtstreekse onderhandelingen," zei Price.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Taliban-overname onthult een verrassende Israël-link met de grootste Afghaanse etnische groep. Uit vrees voor represailles van de islamisten beroepen leden van de etnische groep van de Pashtun - waarvan velen de voormalige Afghaanse regering hebben geholpen - zich op de historische theorieën waarin ze de 15 miljoen leden tellende gemeenschap herleiden tot de 10 verloren stammen van Israël, en voeren zij aan dat zij een sterke band met Israël hebben, waarvoor zij kunnen worden gedood.
Voor meer zie Ynet

Israëlische marine versterkt hun aanwezigheid in Rode Zee met het oog op Iran. Scheidend marinechef beschrijft de Iraanse activiteiten op volle zee als een Israëlische topprioriteit en zegt dat de Joodse staat geen moeite zal sparen om "haar vrijheid van navigatie over de hele wereld te beschermen."
Voor meer zie Israelhayom

Sjeik Mohamed bin Zayed al-Nahyan, kroonprins van Abu Dhabi, heeft een historisch bezoek gebracht aan de Britse hoofdstad nu het Verenigd Koninkrijk en de VAE een nieuw tijdperk aankondigen in de banden tussen de twee landen. De Britse premier Boris Johnson ontving sjeik Mohamed donderdag op Downing Street 10 in Londen voor een verreikend gesprek en de lancering van een "Partnerschap voor de toekomst" tussen de twee naties.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Democraten in het Huis stellen bijna 3 biljoen dollar (3.000.000.000.000) aan belastingverhogingen voor, waaronder belastingverhogingen voor kleine bedrijven en werkende gezinnen. Dit is de grootste belastingverhoging sinds 1968 in verhouding tot de omvang van de economie en de grootste belastingverhoging ooit in nominale dollars.
Voor meer zie ATR

Is er een risico dat Amerika in een groot militair conflict terecht zal komen? Deze week waren er een paar opzienbarende onthullingen van degenen die de betrekkingen van de V.S. met China nauwlettend in de gaten houden en zijn echt van hun stuk gebracht. De relatie tussen deze twee naties blijft zich verslechteren, en nu dichter bij een oorlog tussen Amerika en China dan ze ooit zijn geweest sinds het einde van de Koreaanse Oorlog.
Voor meer zie End Of The American Dream

De waanzin ten top. American Airlines vlucht 1284 keerde terug en schopte een tweejarige astmatische jongen, zijn moeder en zijn grootmoeder van boord omdat het kind halverwege de vlucht aan een astma-aanval leed en het masker niet goed kon dragen.
Voor meer zie Gateway

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 17 septmber 2021. In de Torah en profetische lezingen van deze Sabbat wordt God de Rots van Israël genoemd.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

Geef me vrijheid, geen marxisme - deel 3 van 4. Het Amerikaanse volk zal nooit willens en wetens het socialisme aannemen. Maar, onder de naam van "liberalisme" zullen ze elk fragment van het socialistische programma aannemen, totdat op een dag Amerika een socialistische natie zal zijn, zonder te weten hoe het gebeurd is.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 31: Tijdens zijn pausdom heeft een Fransman genaamd Vicomte de Poncins misschien twee en twee opgeteld over wie de echte spelers in het spel van woorden waren, en daarmee een vrijmetselaars-cabal ontmaskerd.
Verder lezen - NL


Donderdag 16 September - 10 Tishri - Yom Kippur

() Yom Kippur

Israël sluit voor Yom Kippoer, maar troepen zijn in de hoogste staat van paraatheid. Openbaar vervoer stopt en de ether zwijgt als de wegen leeg lopen voor 25 uur tijdens de Verzoendag. Er zijn 2.000 politieagenten in Jeruzalem en de zoektocht naar voortvluchtigen gaat door.
Voor meer zie The Times of Israel

Reizigers zullen het land gemakkelijker kunnen binnenkomen en verlaten nu Israël is toegetreden tot het digitale COVID-certificaatprogramma van de Europese Unie, zeiden de ministeries van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken woensdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een jaar na de ondertekening geven Trump en Biden blijk van hun zeldzame eensgezindheid over de akkoorden van Abraham. Jared Kushner had genoeg mensen om hem te prijzen op een evenement ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de Abraham Akkoorden, de akkoorden die hij bemiddelde om de betrekkingen tussen Israël en vier Arabische landen te normaliseren. Daar waren de ambassadeurs van Israël en twee van de Arabische landen, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken bevestigde dinsdag tijdens een hoorzitting in de Senaat de berichten dat jonge kinderen met oudere mannen als kindbruiden uit Afghanistan zijn meegevoerd. Blinken zei dat hij niet het exacte aantal minderjarige meisjes wist die met oudere mannen waren geëvacueerd of hoeveel er door de ambtenaren van elkaar gescheiden werden nadat ze geland waren.
Voor meer zie Breitbart

Al-Aqsa-lezing door de Palestijnse politieke onderzoeker Ahmad Al-Khatwani: De V.S. heeft besloten dat China, eerder dan de Islam, haar voornaamste vijand is, maar de enorme Islamitische energie kan elk moment ontploffen.
Voor meer zie Memri

Terwijl Australië aankondigt dat ze werken aan de nieuwe wereldorde, bevorderen ze ook de wereldwijde D10 tien natie confederatie. Zal de D10 werken? Misschien. Het verminderen van het eurocentrisme van de G7 zou vrijwel zeker aantrekkelijk zijn voor landen met een Indo-Pacifische flank, zoals Japan, de VS, Canada en Frankrijk (via zijn overzeese gebiedsdelen). Het Britse voorstel zou ook aantrekkelijk kunnen blijken voor de drie toekomstige nieuwe leden - Australië, India en Zuid-Korea - omdat zij zouden mogen plaatsnemen aan wat waarschijnlijk de toptafel voor de belangrijkste democratieën ter wereld zou worden. Het kan zelfs aantrekkelijk zijn voor Europese landen als Duitsland en Italië, omdat het hun een stem geeft in een regio die zij zelf nauwelijks kunnen beïnvloeden.
Voor meer zie Now The End Begins

Dit artikel focust zich op een theorie die zegt dat het diepe staatsmoeras zich nu keert tegen het regime van Biden (en zijn verraderlijke operatoren zoals generaal Milley) nadat ze zich realiseerden dat als ze de vernietiging niet stoppen, ze al hun macht, salarissen, voordelen en smeergelden zullen verliezen als het Amerikaanse imperium in elkaar stort. Plotseling komen mensen die diep verankerd zijn in het Pentagon, de CIA, NSA en zelfs de FBI tot het besef dat het Biden-regime echt werkt voor communistisch China, en het uiteindelijke doel van de CCP is de volledige vernietiging van de Verenigde Staten van Amerika.
Voor meer zie NaturalNews

De Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië hebben op 15 september een nieuw trilateraal veiligheidspartnerschap aangekondigd voor de Indo-Pacific, te midden van de toenemende Chinese assertiviteit in de regio.
Voor meer zie Epoch

()  Hezbollah is donderdag begonnen met het binnenbrengen van Iraanse brandstof in Libanon via Syrië, een maatregel die volgens de sjiitische groepering bedoeld is om een verlammende energiecrisis te verlichten, maar die volgens tegenstanders van de groepering het land blootstelt aan het risico van Amerikaanse sancties.
Voor meer zie Arab News

De waarnemend vice-premier van Afghanistan Abdul Ghani Baradar verscheen in een woensdag geplaatst video-interview om berichten te ontkennen dat hij gewond zou zijn geraakt in een botsing met een rivaliserende factie van de Taliban. "Nee, dit is niet waar; ik ben OK en gezond," zei Baradar in een interview met de staatstelevisie dat door het politieke kantoor van de Taliban in Doha op Twitter werd geplaatst.
Voor meer zie Al Arabiya English

Maar liefst 41% van de Israëli's die sinds begin augustus aan het coronavirus zijn gestorven, hadden niet eens de eerste dosis van het vaccin gekregen, aldus een radioverslag van Reshet Bet woensdag.
[ Over die andere 59% wordt niets gezegd. wj ]
Voor meer zie Jewish Press

De regering Biden maakt bijna 200 miljoen dollar vrij voor militaire hulp aan Egypte, maar houdt miljoenen meer achter vanwege bezorgdheid over de mensenrechten, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag in een aankondiging die snel werd bekritiseerd door rechtengroeperingen en sommige wetgevers.
Voor meer zie Israelhayom

Iran heeft woensdag zijn belangrijkste nucleaire onderhandelaar gedegradeerd en vervangen door een anti-Westerse havik in een stap die twijfel zaait over de gesprekken om de nucleaire deal met Teheran nieuw leven in te blazen. Abbas Araghchi, een van de belangrijkste onderhandelaars van de oorspronkelijke overeenkomst van 2015, verloor ook zijn baan als vice-minister van Buitenlandse Zaken en zijn rol in de besprekingen en zal nu beperkt zijn tot die van adviseur van het ministerie.
Voor meer zie Arab News

Moderna Inc. heeft een reeks gegevens vrijgegeven waaruit blijkt dat haar COVID-19 vaccin doeltreffend is in het voorkomen van ernstige gezondheidsproblemen of overlijden als gevolg van "zorgwekkende varianten", maar zij geeft toe dat de doeltreffendheid in de loop van de tijd afneemt, zodat degenen die vorig jaar het vaccin hebben gekregen tweemaal zoveel kans hadden om een doorbraakgeval van de coronavirusziekte op te lopen.
Voor meer zie Resist the mainstream

Pfizer verklaarde onlangs dat gegevens uit Israël en de Verenigde Staten erop wijzen dat de doeltreffendheid van zijn COVID-19 vaccin na verloop van tijd afneemt en beweerde dat boosterdoses doeltreffend zijn om nieuwe virusvarianten aan te pakken. Federale gezondheidsambtenaren kondigden twee weken geleden een streefdatum van 20 september aan om te proberen boosterdoses uit te rollen voor het grote publiek, hoewel een recente studie van verschillende topwetenschappers bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Food and Drug Administration (FDA) tot de conclusie kwam dat de algemene bevolking geen boosterdosis nodig heeft.
Voor meer zie Epoch

Een ziekenhuis in de staat New York is gedwongen de bevallingen van baby's te "pauzeren" met ingang van 24 september nadat een stroom kraamverzorgsters ontslag had genomen vanwege de Covid-19 vaccinatieverplichtingen.
Voor meer zie ZeroHedge

Overgave van Afghanistan aan de Taliban: Wie leidt Biden? Terwijl we de vernedering van Bidens overgave ondergaan, onthoud dit: de Verenigde Staten hebben de macht om te kunnen beïnvloeden wat ze maar willen.... Het is alleen een kwestie van politieke wil. Deadlines, zoals de kunstmatige terugtrekking uit Afghanistan op 31 augustus,betekenen helemaal niets als wij dat niet willen.
Verder lezen - NL

Geef me vrijheid, geen marxisme - deel 2 van 4. Summit Ministries, een christelijke organisatie, heeft een miniatuurschets gegeven van het marxistische wereldbeeld over belangrijke categorieën die hieronder zijn samengevat en uitgewerkt. Ten eerste was Karl Marx een toegewijd atheïst vanaf de tijd dat hij op de universiteit zat. In 1844 schreef hij:
Verder lezen - NL


Woensdag 15 September - 9 Tishri

Citaat: Efeze 6:8,9 U weet immers dat wat ieder aan goeds gedaan heeft, hij dat van de Heere terug zal krijgen, hetzij slaaf, hetzij vrije. En meesters, doet hun hetzelfde, en geeft het dreigen op, wetende, dat zowel hun Meester als de uwe in de hemelen is, en dat er bij Hem geen partijdigheid is.

()  Minister van Defensie Benny Gantz zei dat hij bereid was een scenario te aanvaarden waarin de VS onderhandelen over een nieuw nucleair akkoord met Iran, in een zeldzame opmerking van een hoge regeringsfunctionaris die een dergelijk multilateraal akkoord niet bij voorbaat afwijst. Terwijl Israëlische defensieambtenaren die geen deel uitmaken van de regering in het verleden een zekere mate van tolerantie hebben getoond voor de JCPOA of een onderhandelde nucleaire overeenkomst van welke aard dan ook, heeft dat sentiment zich niet uitgebreid tot overheidsambtenaren, nu Gantz het hoogste kabinetslid lijkt te zijn dat dit in de notulen tot uitdrukking brengt.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische politie heeft versterkingen van 2.000 politieagenten naar Jeruzalem gestuurd nadat een terrorist twee Israëli's had neergestoken en matig verwond in de buurt van het centrale busstation in de stad. Israëls gecombineerde veiligheidstroepen voeren hun waakzaamheidsniveau in het hele land op na verschillende terreuraanslagen en in de aanloop naar een mogelijke escalatie van terreuraanslagen tijdens de komende feestdag Jom Kippoer.
Voor meer zie World Israel News

Volgens de VAERS website: Er waren 3.296 COVID vaccin sterfgevallen in de VS sinds 24 juli - of een gemiddelde van 70 sterfgevallen per dag. Volgens de laatste cijfers zijn er in de Verenigde Staten nu 14.701 sterfgevallen gemeld als gevolg van het COVID-vaccin.
Voor meer zie Rightedition

Washington D.C. Shi'itische Imam Dr. Sulayman Ali Hassan: Moge Allah ons allen toelaten het paradijs binnen te gaan door de poorten van de Jihad; wanneer de Islam wordt aangevallen, moeten moslims een fysieke, intellectuele, financiële of krijgshaftige Jihad voeren.
Voor meer zie Memri

De bevindingen van de Universiteit van Tel Aviv openen nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van kankerbehandelingen. Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv hebben ontdekt dat een bepaald type witte bloedcel kan worden gebruikt om kanker te bestrijden, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor de ontwikkeling van kankerbehandelingen.
Voor meer zie United with Israel

Een nieuwe studie - nog in afwachting van peer review - die werd opgepikt door The Atlantic, plaatst de recente bangmakerij over het aantal gehospitaliseerde Amerikanen met het Wuhan coronavirus in perspectief. De studie, uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Harvard Medical School, Tufts Medical Center en het Veterans Affairs Healthcare System, heeft met name aangetoond dat veel van degenen die "met COVID in het ziekenhuis zijn opgenomen" zich niet in de erbarmelijke situaties zijn zoals die door de liberale media en vooraanstaande Democraten worden voorgesteld.
Voor meer zie Townhall

Het Israëlische bedrijf Pegasus beveiligt stilletjes gevoelige smartphones over de hele wereld. In tegenstelling tot zijn rivalen op het gebied van spyware trekt Assac Networks geen wereldwijde media-aandacht omdat het stilletjes bedrijven, overheden en veiligheidsdiensten in vele landen beschermt tegen hacken en afluisteren.
Voor meer zie JNS

Premier Naftali Bennett zal op 27 september de openingszitting van de Algemene Vergadering van de VN toespreken, zo heeft het kabinet van de premier dinsdag bevestigd. Het nieuws werd aangekondigd in een bericht aan de Israëlische mediadiensten, zodat zij konden beginnen met de logistieke voorbereiding. Bennett zal naar verwachting regionale veiligheidskwesties bespreken, waaronder de Iraanse dreiging en het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Voor meer zie World Israel News

Duizenden mensen die zich verzetten tegen de strenge COVID-19 vaccinatiemandaten die in New York City worden opgelegd, hebben maandag geprotesteerd. De grote groep, waarvan het aantal op duizenden wordt geschat, verzamelde zich op Foley Square in de gemeente Manhattan en marcheerde later over de Brooklyn Bridge.
Voor meer zie Epoch

Irans kernwapens zijn nog maar weken verwijderd. Blijkbaar wanhopig om het nucleaire pact nieuw leven in te blazen, begon de regering Biden meteen de heersende geestelijken van Iran te paaien.
Verder lezen - NL

()  De door de VS geleide coalitie die de terreurgroep Islamitische Staat bestrijdt, heeft dinsdagavond ontkend dat zij luchtaanvallen heeft uitgevoerd op de door Iran gesteunde milities die actief zijn in Oost-Syrië nabij de grens met Irak, nadat volgens berichten een aantal voertuigen in het gebied waren getroffen.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Naftali Bennett zei dinsdag dat hij geen reden ziet voor een ontmoeting met de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, ondanks een aantal contacten op hoog niveau tussen de nieuwe regering van Israël en de PA. ..."Ik ben tegen een Palestijnse staat - ik denk dat het een vreselijke vergissing zou zijn," zei hij. "Ik zal dat niet doen."
Voor meer zie The Times of Israel

De ontsnapping van zes Palestijnse terroristen uit de gevangenis van Gilboa vorige week was een schande en een mislukking op meerdere niveaus.. De details die na de ontsnapping aan het licht kwamen, zoals het feit dat de gevangenis op palen is gebouwd, waardoor er een open ruimte onder is, of dat een van de bewakers in slaap is gevallen, laten er geen twijfel over bestaan dat de Israëlische gevangenisdienst een grondige herschikking nodig heeft, van top tot bodem. Een ander probleem aan Israëlische zijde is dat het erop lijkt dat de staat - en zijn burgers - niet genoeg doen om de Arabisch-Israëliërs het gevoel te geven dat zij deel uitmaken van de algemene samenleving. Het meest prominente voorbeeld is de manier waarop de staat omgaat met moorden in de Arabische sector. Daar moet Israël ook wat aan doen.
Voor meer zie IThe Jerusalem Post

Oppositieleider en oud-premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag de Israëlische regering beschuldigd van het "racen" naar een gevaarlijke nucleaire deal met Teheran. In een Facebook-post woensdagmiddag zei Netanyahu dat premier Naftali Bennett de regering-Biden had beloofd zich niet openlijk te verzetten tegen de terugkeer van Amerika naar de Iraanse nucleaire deal van 2015, of de totstandkoming van een nieuwe regeling zonder voldoende wijzigingen. Zij zijn op weg naar een gevaarlijke nucleaire deal die Iran in staat zal stellen een nucleair arsenaal te ontwikkelen," schreef Netanyahu.
Voor meer zie Israel National News

De Verenigde Arabische Emiraten bereiden zich voor om de komende zes maanden 's werelds belangrijkste bestemming voor reizigers te zijn tijdens de Expo 2020 Dubai, terwijl de lokale hotelsector zijn reserveringstarieven van vóór de pandemie heeft hervonden, meldde staatspersbureau WAM op woensdag. Een van 's werelds grootste in-persoonsevenementen sinds het begin van de COVID-19 pandemie, zal de tentoonstelling - wat naar verwachting 25 miljoen bezoeken trekken gedurende zes maanden - nog slechts 16 dagen verwijderd zijn.
Voor meer zie Al Arabiya English

Deze video met een duur van 1 uur laat zien wat het officiele plan is voor de mensheid. Geen complottheorie, maar nuchter alle feiten op een rijtje hoe de macht over deze wereld in elkaar zit.
Voor meer zie Stop World Control

Synagogen in heel Israël waren dinsdag tot laat in de nacht bezig met de laatste voorbereidingen voor Jom Kippoer. Vanwege de sociale afstandsmaatregelen die door de COVID-pandemie noodzakelijk zijn geworden, hebben veel synagogen buiten extra zitplaatsen ingericht.
Voor meer zie Israelhayom

Urk heeft de internationale pers bereikt. Tien als nazi's verklede mensen voeren schijnexecutie op een jood op uit protest tegen coronavirusbeperkingen in Nederland.
Voor meer zie Israel National News

n Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres heeft op 10 september zijn plan voor een "gemeenschappelijke agenda" voorgesteld aan de Algemene Vergadering en de media om in te gaan op wat hij een "scharniermoment" voor de mensheid noemde. Guterres schetste een beeld van een wereld die geconfronteerd wordt met een perfecte storm van gelijktijdige crises. ...De secretaris-generaal verklaarde: "We hebben geen nieuwe multilaterale bureaucratieën nodig." Hij zei dat hij "multilateralisme met tanden" wil - waarschijnlijk globalistische bestuursorganen die bindende wettelijke autoriteit zouden opeisen over nog te definiëren "mondiale collectieve goederen".
Voor meer zie Canada Free Press

Geef me vrijheid, geen marxisme - deel 1 van 4. Deze beperkte serie is aangepast aan het 2021 Defender boek van Lt. Kol. Robert L. Maginnis, Give Me Liberty, Not Marxism.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025
Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 30. Er is niets vaags aan de wereldregeringsagenda van paus Franciscus. Deze serie zal verschillende ontnuchterende zorgen documenteren die elke ware christen zouden moeten verontrusten.
Verder lezen - NL


Dinsdag 14 September - 8 Tishri

()  Terreur in Jeruzalem: Drie steekaanslagen in drie dagen. Veiligheidsanalisten hebben het toegenomen geweld toegeschreven aan de ontsnapping van de zes terreurvluchtelingen uit de Gilboa-gevangenis vorige week. Twee personen van in de 20 werden maandagmiddag in de buurt van het centraal station van Jeruzalem neergestoken in een vermoedelijke terroristische aanval en werden in matig gewonde toestand geëvacueerd naar het nabijgelegen Shaare Zedek Medisch Centrum. De 17 jarige aanvaller uit Hebron is neergeschoten en is ernstig gewond.
Voor meer zie World Israel News

Bennett: "Onze tolerantie voor de ongevaccineerden is op. Premier bespreekt nieuwe COVID-gerelateerde plannen, waaronder genetisch scanmechanisme op luchthaven Ben Gurion om te helpen omgaan met "de volgende variant." "Ik noem het 'de Omega'. We werken aan een mechanisme van genetische scanning voor iedereen die Israël binnenkomt. Op die manier wordt Israël een radar voor het virus.
[ Ze kunnen dan zien of je genetisch veranderd bent? wj ]
Voor meer zie Israel National News zie ook Israel Today - NL

Open microfoon. "Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid (rechts) heeft tegen de Minister van Binnenlandse Zaken (links) gezegd: Het vaccinpaspoort heeft geen epidemiologische relevantie, volgens de Israëlische minister van Volksgezondheid, het is gewoon een middel om de niet-gevaccineerden uit bepaalde plaatsen te weren in de hoop hen ervan te overtuigen de COVID-prik te krijgen. ..."Er is een soort universaliteit aan het 'groene pas'-systeem, anders dan in winkelcentra, waar het volgens mij moet worden opgelegd, [omdat] het nu duidelijk is dat het nergens van toepassing is," zei hij.
Voor meer zie All Israel News

Bennett en Sissi bespreken Iran's nucleaire bedreiging en Hamas tijdens hun eerste ontmoeting in Egypte, de rol van Turkije in Libië, en de uitbreiding van handels- en toerismeovereenkomsten tussen Israël en Egypte. Egyptische media meldden dat Sissi tijdens de ontmoeting aanbood om in de nabije toekomst Bennett en de Palestijnse leiders te ontvangen voor vredesbesprekingen.
Voor meer zie World Israel News

Top bondgenoot van Bennett zegt: Premier wil Mahmoud Abbas niet ontmoeten, hij is "geen partner." Ayelet Shaked zegt dat premier niet van plan is om samen met de PA-chef te gaan zitten, verwijzend naar diens vervolging van oorlogsmisdaden tegen Israël en betaling van stipendia aan terroristen.
Voor meer zie The Times of Israel

Na de recente machtsovername van de Taliban in Afghanistan werd in artikelen in de Arabische pers, met name in die van Saoedi-Arabië en de Emiraten, gezegd dat de Taliban veel gelijkenissen vertoont met andere extremistische organisaties in de Arabische en de moslimwereld, waaronder Al Qaida, ISIS, de Moslimbroederschap (MB), Hamas en Hezbollah.
Voor meer zie Memri

Ambtenaren onderzoeken een rivier die door de dorre Karak-regio van Jordanië stroomt en die, normaal ongerept en helder is, kleurde vorige week onverklaarbaar rood. De rivier ontspringt in de waterbronnen op de top van de bergen in Ghor Al-Hadeetha. ...Volgens de Joodse traditie en gebaseerd op een vers in Micha, zullen de tien plagen opnieuw verschijnen voor de Messias. Ik zal hem wonderbaarlijke daden laten zien, zoals in de dagen toen Gij uit Egypteland vertrok. Micha 7:15
Voor meer zie Israël365

Haim Geron, een getuige in het corruptieproces tegen ex-premier Benjamin Netanyahu, was een van de twee Israëli's die maandag omkwamen bij een vliegtuigongeluk in Griekenland. De andere was zijn vrouw, Esti.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Iran kan binnen een maand genoeg verrijkt uranium hebben voor een kernbom volgens een rapport. Maar volgens deskundigen zou Teheran meer tijd nodig hebben om een wapen te ontwikkelen dat kan worden afgeleverd; de raming komt er nu de besprekingen tussen de VS en Iran over een nieuw nucleair akkoord zijn vastgelopen.
Voor meer zie The Times of Israel

Boeing en Amerikaans raketverdedigingsagentschap teste met succes een onderschepper voor een ICBM. Nu Iran steeds dichter bij het vergaren van voldoende uranium komt van een wapenkwaliteit voor een kernbom, hebben Boeing en het Missile Defense Agency (MDA) van de VS aangekondigd dat zij met succes een geavanceerde onderscheppingscapaciteit voor het Ground-based Midcourse Defense (GMD) systeem hebben gedemonstreerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een internationale groep van vaccindeskundigen, waaronder ambtenaren van de Food and Drug Administration (FDA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft gezegd dat er geen bewijs is dat de bevolking in het algemeen booster-injecties van het COVID-19-vaccin nodig heeft.
Voor meer zie Epoch

Jongens in de puberteit lopen meer risico voor een ziekenhuisopname door Pfizer-vaccin dan door COVID. Volgens een nieuwe voorpublicatie van een studie hadden jongens tussen 12 en 15 jaar, zonder onderliggende medische aandoeningen, vier tot zes keer meer kans om gediagnosticeerd te worden met myocarditis ten gevolge van een vaccin dan dat ze in het ziekenhuis werden opgenomen met COVID.
Voor meer zie Children's Health Defense

Palestijnse media verspreidden het gerucht dat Zakaria Zubeidi, een van de vier Palestijnse gevangenen die onlangs werden aangehouden na te zijn ontsnapt uit de gevangenis van Gilboa, maandagavond op de intensive care in een Israëlisch ziekenhuis was opgenomen, ondanks het feit dat Israëlische bronnen benadrukten dat de gezondheid van Zubeidi in orde is en dat hij niet in het ziekenhuis is opgenomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een jaar na de grote rechtszaak die de organisatie Shurat Hadin had aangespannen namens drie families wier zonen in 2014 door Hamas-terroristen werden ontvoerd en vermoord, heeft de rechtbank van Jeruzalem beslist dat Hamas de families een schadevergoeding moet betalen van 11 miljoen dollar.
Voor meer zie Israel National News

Het Israëlische defensie-establishment bereidt zich voor op een escalatie van de spanningen en op de mogelijkheid dat er in de nabije toekomst een nieuwe ronde van gevechten kan plaatsvinden in de Gaza, meldde Maariv. Volgens het bericht gelooft Israël dat zelfs als er ontwikkelingen worden bereikt via de Egyptische bemiddelaars, deze de escalatie in het gebied kunnen vertragen, maar niet op de lange termijn voorkomen.
Voor meer zie Israel National News

In Amerika, heeft Joe Biden een draconisch vaccinatie mandaat uitgevaardigd, maar raad eens wat? Elk lid van het Congres en hun hele staf zijn vrijgesteld. Net als illegale vreemdelingen die over onze open grenzen stromen. Als je het gevoel hebt dat je bespeeld wordt, dan is dat zo omdat het zo is.
Voor meer zie Now The End Begins

Moeten christenen dóór de grote verdrukking? Deel 1. "Nee," zou de gemiddelde lezer van dit blog zijn geneigd te antwoorden. Toch krijgen we met enige regelmaat de respons van geïrriteerde broeders en zusters die menen dat we hiermee een dwaalleer verspreiden.
Voor meer zie Unravelations

Studie universiteit van Georgia: Edom, en niet Babylon verwoestte de eerste Tempel. Tot voor kort was de consensus van historici dat de Eerste Joodse Tempel in Jeruzalem, gebouwd door koning Salomo in 957 v. Chr. werd geplunderd, en vervolgens in 586 v. Chr., verwoest door de Babylonische koning Nebukadnezar II, die vervolgens de Joden naar Babylon deporteerde.
Verder lezen - NL

Historie Crash cursus #25: De Tweede Tempel. De Heilige Tempel wordt herbouwd, maar is niet dezelfde, omdat de Ark des Verbonds ontbreekt. De herbouw van de Tempel, die was begonnen onder Cyrus toen de Perzen voor het eerst het Babylonische rijk overnamen, en die daarna 18 jaar was onderbroken, werd hervat met de zegen van Darius II, de Perzische koning van wie wij geloven dat hij de zoon van Esther was.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 29. Onze Heer Jezus Christus zal hun niet een ware Herder zenden, maar een vernietiger. -St. Franciscus van Assisi. En ik zag een ander beest uit de aarde opkomen, en het had twee hoornen als een lam, en het sprak als een draak. - Openbaring 13:11.
Verder lezen - NL


Maandag 13 September - 7 Tishri

Citaat: De pandemie is er om je te dwingen het vaccin te nemen – Het vaccin is er om je te dwingen het vaccinatiepaspoort te nemen – Het vaccinatiepaspoort is er om je te dwingen het sociale puntensysteem te nemen – Het sociale puntensysteem is er om je te dwingen het universele digitale betaalmiddel te gebruiken – Het universele digitale betaalmiddel wordt volledig gecontroleerd door de overheid – De overheid kan je nu voedsel, water, medicijnen, onderdak en reizen ontzeggen… – Tenzij je absoluut gehoorzaamt – Nu ben je een digitale slaaf – Dank je voor je vrijwillige medewerking – En nog een prettige dag gewenst.

()  Tientallen Arabisch-Israëlische inwoners hielpen de politie bij de klopjacht met tips door te geven nadat ze de vluchters hadden gezien, meldden Hebreeuwse media. Na vijf dagen zoeken naar zes terroristen die maandagochtend vroeg ontsnapten uit de Gilboa gevangenis in Noord-Israël, heeft de politie er vier gevangen genomen tijdens het weekend.
Voor meer zie World Israel News zie ook Israel Today - Holland - NL

Vladimir Poetin heeft het startschot gegeven voor grootschalige oorlogsoefeningen met 200.000 manschappen over een afstand van 2.000 km op de drempel van Europa, als waarschuwing aan het Westen. De militaire oefeningen van Zapad-2021 omvatten Wit-Rusland en lopen van noord naar zuid, van de Baltische staten tot Oekraïne, terwijl gevreesd wordt voor brandhaarden langs de oost-westgrenzen.
Voor meer zie Sun

De regering-Biden heeft vrijdag gezegd dat de Verenigde Staten vluchten met Afghaanse evacués aan boord tijdelijk hebben opgeschort, nadat bij recente aankomsten verschillende gevallen van mazelen waren geconstateerd.
Voor meer zie Epoch

Onduidelijk is hoeveel macht deze instantie heeft. Het Global Health and Wellness Consortium dat de WHO heeft vervangen (wettelijk, maar nog niet in de praktijk) heeft een wereldwijd bevel uitgevaardigd voor de vernietiging van alle C-19-vaccins, het stoppen van de maskers voor kinderen, en instructies voor de enige toegestane behandelingen voor SARS-COV/2
Verder lezen - NL

Geen 'duidelijk antwoord' op de vraag waarom Amerikanen die hersteld zijn van COVID-19 zich moeten laten vaccineren. Dr. Anthony Fauci, een topambtenaar van de Amerikaanse volksgezondheid, zei dat een nieuwe studie met betrekking tot de zogenaamde natuurlijke immuniteit na COVID-19-infectie een discussie uitlokt onder regeringsdeskundigen. Uit de real-world studie, uitgevoerd door Israëlische onderzoekers, bleek dat eerdere COVID-19-infectie een betere bescherming biedt tegen infectie en ziekenhuisopname dan COVID-19-vaccins.
Voor meer zie Epoch

Een vaccinatie-paspoort is een nazi-methode uit de Tweede Wereldoorlog. Wie vanaf begin augustus 2021 in Frankrijk(nu ook in veel Europese landen) een café, bioscoop of andere openbare gelegenheid bezoekt, moet bewijzen dat hij volledig gevaccineerd is.
Voor meer zie The Balkans Chronicles

Vaccineren, om uit de gevangenis te blijven? Amerikaanse rechters verplichten tot vaccinatie in strafzaken. Alle rechters leggen een eed af om de grondwet te handhaven - toch negeren sommige rechters nu het recht van Amerikanen om een medische behandeling te weigeren, en gaan zelfs zo ver om COVID-vaccins als voorwaarde te stellen voor voorwaardelijke vrijlating - en zelfs als voorwaarde om je eigen kind te kunnen zien.
Voor meer zie Children's Health Defense

Pastor Jimmy Root spreekt over de wijngaard die verslonden wordt aan de rand. Dat is de gemeente die de dingen van de wereld overneemt. Levensgevaarlijk! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Ze creëren de grootste heksenjacht in de Amerikaanse geschiedenis. Vóór deze pandemie, als je alle "onruststokers", "onafhankelijke denkers" en "non-conformisten" uit onze samenleving wilde verwijderen, hoe zou je dat dan gedaan willen hebben?
Verder lezen - NL

()  Ten noorden van Isfahan wordt terroristen uit het hele Midden-Oosten geleerd hoe ze met UAV's moeten vliegen. Minister van Defensie Benny Gantz onthulde zondag tijdens een conferentie de aanwezigheid van een geheime trainingsbasis in Iran, waarvan de specialiteit is terroristen in de hele regio te leren vliegen met onbemande luchtvaartuigen (UAV's).
Voor meer zie World Israel News

Mossad heeft mogelijk IAEA-apparatuur in Iran vernietigd. IAEA-chef: We weten niet hoeveel gegevens verloren zijn gegaan door kapotte camera's en zeggen dat het verlies van de gegevens een negatieve ontwikkeling was en de acties tegen Iraanse nucleaire installaties lijkt af te keuren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Egyptische onderhandelaars hebben een boodschap van Israël aan Gaza overgebracht, waarin zij waarschuwen dat aanhoudend raketvuur een "zeer gewelddadige" reactie zou uitlokken die zou kunnen leiden tot een militaire operatie in Gaza, meldde de Libanese krant Al Akhbar.
Voor meer zie Israel National News

Voormalig president Donald Trump liet vrijdag een bom vallen tijdens een nieuw interview toen hij zei dat hij gelooft dat ambtenaren de presidentsverkiezingen van 2020 zullen "decertificeren".
Voor meer zie Redvoice'

De media passen hun geraffineerde marketing technieken toe om datgene wat slecht is te verpakken in iets positief. Rutte in spijkerbroek en Hugo de Jonge op racefiets. Dat komt lekker joviaal en popsterachtig over. Dan beginnen ze allen met de vermelding “de 1,5 meter verdwijnt per 25 september” (zo van ‘hier is uw snoepgoed’) om vervolgens Ausweis Bitte! te implementeren.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

Tesla gaat daadwerkelijk een 'Tesla Bot' humanoïde robot maken voor algemeen gebruik. Nee, het is geen grap. Op zijn "AI-dag" van vandaag heeft Tesla veel details vrijgegeven over zijn vorderingen bij de ontwikkeling van AI-technologie om zijn zelfrijdende systeem aan te prijzen. Maar er was meer, een robot.
Voor meer zie Electrek

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid (Yesh Atid) heeft zijn nieuwe plan onthuld voor het stabiliseren van de betrekkingen tussen Israël en de door Hamas bestuurde Gazastrook, waarbij hij oproept tot een uitgebreid herstel van de kustenclave in ruil voor het beëindigen van de terroristische aanvallen op Israël.
Voor meer zie Israel National News

Tientallen vrouwen in Israël, samen met andere burgers, zijn te voet op weg naar de plek waar vanavond een demonstratie zal worden gehouden op het knooppunt Yad Mordechai. De demonstranten roepen de stafchef van de IDF, Aviv Kochavi, op om de voorschriften voor open vuur van het leger te wijzigen, naar aanleiding van het dodelijke schot op grenspolitieagent Barel Hadarya Shmueli, die enkele weken geleden aan de grens met Gaza van dichtbij werd neergeschoten door een Hamas-terrorist en vervolgens aan zijn verwondingen overleed. "Laat onze zonen zichzelf verdedigen."
Voor meer zie Israel National News

In de preek van afgelopen zondag die a.s. donderdagavond met Nederlanse ondertiteling weer online zal staan, is aan het eind een Nederlandse getuigenis te zien op 59 min.
Voor meer zie Bible Prophecy zie ook Jezus komt spoedig - NL

(1) Volgens Hugo de Jonge en de media hebben we op dit moment te maken met een ‘pandemie van de ongevaccineerden’. (2) De zogenaamde ‘booster shots’ zijn simpelweg een nieuwe dosis van het spike-proteïne wapen. (3) Over de hele wereld komen mensen in op stand tegen de medische tirannie van de overheden (4) Het vereren van de duivel neemt schrikbarende proporties aan.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

De ultieme veilige kamer. Als er iets erger is dan het zien van kwaad in de wereld, dan is het wel het zien dat kwaad beloond of verheerlijkt wordt. Sommige mensen zien dit gebeuren en worden boos op God.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 28. De "bovennatuurlijke" oorsprong van de Islamitische Staat, Gog/Magog, en Christenvervolging.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina