Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 10 September - 4 Tishri

Citaat: Voor het eerst in de geschiedenis kunnen we een ziekte, die we niet hebben, overbrengen op mensen die ertegen zijn ingeënt.

()  Minister Yair Lapid: 'Israël zal niet stilletjes toekijken, terwijl Iran terreurbases bouwt aan onze grens.' We zullen ons kunnen blijven verdedigen tegen bedreigingen vanuit Syrië en elders,' belooft FM Yair Lapid na zijn ontmoeting met de Russische FM Sergej Lavrov. Rusland is een van Israëls veelbetekenende en belangrijkste partners.
Voor meer zie Israel National News

Pastor JD spreekt over het bekende idioom van "door de bomen het bos niet meer zien" vanuit een profetisch perspectief met betrekking tot alles wat er vandaag de dag in de wereld gebeurt.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Blinken waarschuwt dat de VS dicht bij opgeven is van een Iran-deal. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken zegt dat de nucleaire deal dreigd te sneuvelen door de herhaalde overtredingen van Iran.
Voor meer zie Israel National News

De laatste jood heeft Afghanistan verlaten. Hij was niet bang voor de Taliban. maar voor ISIS en al-Qaeda. "Ik zou graag met jullie allen willen delen dat er geen Joden meer zijn in Afghanistan," zei een Israëlisch-Amerikaanse zakenman die een beveiligingsbedrijf leidt.
Voor meer zie World Israel News

Al-Qaeda-magazine viert de overname Afghanistan door de Taliban: "Na 20 jaar oorlog is Amerika verslagen. Op de omslag van het tijdschrift staat de voormalige Amerikaanse president George W. Bush, die in 2001 de Amerikaanse invasie in Afghanistan leidde, afgebeeld met de Engelse en Arabische tekst: "Na 20 jaar oorlog... is Amerika verslagen."
Voor meer zie Memri

President Joe Biden heeft donderdag strenge nieuwe vaccinatievoorschriften opgelegd aan federale werknemers, grote werkgevers en personeel in de gezondheidszorg in een grootscheepse poging om de nieuwste golf van Covid-19 in te dammen. De nieuwe vereisten zouden van toepassing kunnen zijn op wel 100 miljoen Amerikanen -- bijna tweederde van de Amerikaanse beroepsbevolking -- en komen neer op Biden's sterkste drang tot dusver om vaccins verplicht te stellen voor een groot deel van het land.
Voor meer zie CNN

publiceerde het pro-Al-Qaeda Thabat News Agency, een rapport waarin recente "bloedige aanvallen" door de mujahideen van aan Al-Qaeda gelieerde organisaties in drie Afrikaanse landen, Mali, Somalië en Kenia, werden geprezen, die resulteerden in de dood van meer dan 150 "kruisvaarders en afvalligen," de inbeslagneming van meer dan 30 voertuigen, en de "bevrijding" van negen steden.
Voor meer zie Memri

Washington wil dus een Libanese energiedeal faciliteren die Bashar Assad een financiële reddingslijn zou bieden wat zijn Iraanse geldschieters en Hezbollah zal aanmoedigen. De regering Biden zal naar verwachting de sancties tegen de Syrische sterke man Bashar al-Assad opheffen om een energiedeal met het door Hezbollah gecontroleerde Libanon mogelijk te maken, iets wat Iran zal versterken.
Voor meer zie United with Israel

Bij de 'Poorten van de Hel' in het noorden van Israël (Caesarea Philippi) het zingen van U bent Heilig.
Voor meer zie Kehila News Israel

De holocaust van de vaccins is in volle gang in Australië, waar op een verontrustende nieuwe video te horen is hoe de politie van een Australisch interneringskamp bedreigt om een bewoner (gevangene) te "vergassen" die reeds 14 dagen in gedwongen quarantaine heeft doorgebracht en vrijgelaten wil worden. Een fragment van de video wordt getoond in de Situation Update podcast van vandaag, (de onderste video) rond de 10 minuten.
Voor meer zie NaturalNews

Afghanistan komt naar Amerika. De conventionele wijsheid - deze keer correct - stelt dat de chaotische terugtrekking van de VS uit Afghanistan de wereld tot een gevaarlijkere plek maakt. China, Rusland, Iran, Noord-Korea en islamitische triomfalisten overal zijn ze aangemoedigd. De lonten die branden boven Taiwan, Israël, Oekraïne en andere brandhaarden worden korter.
Verder lezen - NL

Kan de ontsnapping uit de Gilboa Gevangenis een nieuwe intifada helpen ontketenen? Palestijnse veiligheidsgevangenen braken in 1987 ook uit een Israëlische gevangenis, een incident waarvan kol. (res.) David Hacham, een voormalig adviseur Arabische zaken van de Israëlische ministers van Defensie, zei dat het een van de katalysatoren was voor het uitbreken van de Eerste Intifada.
Verder lezen - NL

()  Terreurgroepen, waaronder Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad, hebben op vandaag als een "dag van woede" aangekondigd, waarbij de Palestijnen worden aangemoedigd de straat op te gaan om te demonstreren en de Israëlische veiligheidstroepen gewelddadig te confronteren vanwege het nieuwe gevangenisbeleid.
Voor meer zie World Israel News

Tientallen besmette pelgrims betrapt bij terugkeer uit Uman in Oekraïne met een vervalste negatieve test. Honderden pelgrims met coronavirus keren mogelijk terug uit Oekraïne met vervalste papieren, als de premier belooft volledige strafrechtelijke vervolging van overtreders van de regels.
Voor meer zie The Times of Israel

Ambtenaren van Biden drongen er bij Abbas op aan ICC-procedure tegen Israël op te schorten als de PA zich tot nu toe verzet tegen deze oproep, zeggende dat het een van de weinige niet-gewelddadige kaarten is die het heeft tegen Israël, hoewel de druk van de VS onlangs is afgenomen omdat partijen wachten op Israël om begroting goed te keuren.
Voor meer zie The Times of Israel

De onlangs benoemde vice-president voor vrouwen- en gezinszaken in de Islamitische Republiek Iran pleit voor het uithuwelijken van kinderen, in weerwil van critici van de mensenrechten die deze praktijk als seksuele uitbuiting en misbruik van jonge meisjes beschouwen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Palestijnse Autoriteit helpt Israël bij de gevangenneming van de ontsnapte terroristen. Het besluit om Israël te helpen werd naar verluidt genomen uit vrees dat een grote Israëlische operatie om de ontsnapte terroristen terug te halen en zou kunnen leiden tot een grote escalatie in Judea en Samaria en uiteindelijk de samenwerking tussen Israël en de PA zou doen ontsporen die erop gericht is de Arabische economie in het gebied te versterken. De PA heeft officieel geweigerd deel te nemen aan de pogingen van Israël om de ontsnapte terroristen gevangen te nemen.
Voor meer zie Israel National News

Islamisten verliezen ruim als de liberale partijen ruim winnen bij de parlementsverkiezingen in Marokko. De verkiezingen betekenen een aanzienlijke afname van de invloed van de Moslimbroederschap in het Midden-Oosten en de politiek van Noord-Afrika.
Voor meer zie All Arab News

President Biden veroordeelde Ron DeSantis, R-Fla., Greg Abbott, R-Texas, en andere Republikeinse gouverneurs op donderdag (die strijden tegen de tyrannie van Biden) voor hun reacties op COVID-19 en dreigde zijn presidentiële bevoegdheden te gebruiken om hun autoriteit te overrulen.
Voor meer zie Fox News

Tijdens de toespraak van Joe Biden op donderdag, waarin hij zijn federale mandaten voor het coronavirusvaccin aankondigde, week de president af van eerdere verklaringen waarin hij beloofde om dergelijke maatregelen niet op te leggen.
[ Overal zie je hetzelfde beeld, beloven geen dwang op te leggen en het toch doen. wj ]
Voor meer zie Breitbart

Het kruisigen van het vlees. Terwijl ik - Carolyn Hyde - aan het bidden was voor vrienden die aan covid leden, zuchtte ik in diepe smart over hun leed. Plotseling kwam een beeld van Jesjoea in me op, die diep zuchtte terwijl hij aan de kruis werd gespietst, en ik begreep hoe G-d toestemming had kunnen geven voor deze plaag om mensen uit alle naties, stammen en tongen te treffen.
Verder lezen - NL

Zeven Bazuinen. We vieren deze week het Feest van de Bazuinen, dat plaatsvindt op de 1e dag van de 7e maand van de bijbelse kalender (Leviticus 23). Het getal "7" en het blazen op de bazuinen zijn met elkaar verbonden. Er waren 7 dagen bij het omlopen van de muren van Jericho, en 7 engelen bazuinen in het Boek Openbaring.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 10 augustus 2021. Deze Sabbat is in het jodendom bekend als de Sabbat van berouw, vallend tussen Rosj Hasjana en Yom Kippur, de Grote Verzoendag.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel


Donderdag 9 September - 3 Tishri

()  Terwijl de IDF naar voortvluchtige terroristen zoekt, zijn Palestijnen aan het rellen in Judea en Samaria, Jeruzalem, langs de grens met Gaza en in Israëlische gevangenissen. Honderden Palestijnen hebben woensdagavond rellen veroorzaakt in Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem, botsend met IDF-troepen in reactie op oproepen van de terreurgroepen Hamas en Islamitische Jihad om te protesteren tegen de overplaatsing van Palestijnse veiligheidsgevangenen in Israël naar verschillende faciliteiten om veiligheidsredenen.
Voor meer zie World Israel News

Israel's defensie-establishment is bezorgd over de mogelijkheid van verzwakking in de stabiliteit in Gaza, evenals in Judea, Samaria en de rest van Israël, meldde Kan Bet donderdagochtend. Volgens het rapport is de bezorgdheid dat de her-gevangenneming van de zes terroristen die ontsnapten uit de gevangenis van Gilboa, zullen leiden tot botsingen binnen Judea en Samaria, of met een bijkomende escalatie.
Voor meer zie Israel National News

Dankzij een FOIA verzoek van The Intercept, is er nu bewijs dat Anthony Fauci de leiding had over NIH financiering voor biowapen onderzoek aangaande SARS-CoV-2 (via "gain-of-function" experimenten) onder de dekmantel van de Chinese Communistische Partij. De meer dan 900 bladzijden van de ooit geheime documenten bevestigen ook dat de regering van de Verenigde Staten het onderzoek naar biowapens heeft opgezet en de voltooiing ervan heeft gefinancierd. Nadat Trump de programma's voor biologische wapens in de Verenigde Staten had verboden, spanden Fauci en anderen samen om op criminele wijze illegaal onderzoek te verrichten door de technologie naar China te verplaatsen (en het geld van de Amerikaanse belastingbetaler wit te wassen via de EcoHealth Alliance om het te financieren).
Voor meer zie NaturalNews

Gisteravond is de nieuwe maan waargenomen wat de eerste dag van de zesde maand is. De volgende nieuwe maan wordt op 7 oktober verwacht. Teruah is volgens de bijbelse kalender dan op 8 October.
Voor meer zie When Is The New Moon

Op 7 september 2021 kwamen honderden Afghanen - voor het merendeel vrouwen die zich verzetten tegen de Taliban-jihadi's die in Afghanistan het openbare leven bewaken - in de straten van Kabul bijeen om anti-Pakistan en anti-Taliban leuzen te scanderen. Enkele van de slogans die de demonstranten aanhieven waren: "Pakistan, Pakistan, Verlaat Afghanistan" en "Vrijheid, Vrijheid." De vrouwelijke demonstranten - die "Dood aan Pakistan", "Allah-o-Akbar", "Vrijheid" en "Wij willen geen gevangenschap" scandeerden - eisten de sluiting van de Pakistaanse ambassade in Kabul. De eerste van deze protesten werd geleid door een groep Afghaanse vrouwen die demonstreerden voor de Pakistaanse ambassade in Kabul en daarbij werden vergezeld door mannen, aldus een Afghaans mediaverslag.
Voor meer zie Mmeri

Overwinning van de Taliban dreigt tweesnijdend zwaard voor Pakistan te worden. De Pakistaanse inspanningen om de overwinning van de Taliban in Afghanistan uit te buiten, dreigen de ultraconservatieve neigingen in Pakistan zelf te versterken, het op één na dichtstbevolkte moslimmeerderheidsland ter wereld, dat al lang wordt beschuldigd van het steunen van militante religieuze groeperingen
Verder lezen - NL

Vier van de vijf Taliban-leden die in 2014 door de regering-Obama uit Guantanamo Bay werden vrijgelaten in ruil voor de deserteur uit het Amerikaanse leger Bowe Bergdahl, maken deel uit van de nieuwe hardlineregering van de islamitische fundamentalistische groepering in Afghanistan, zo melden lokale media.
Voor meer zie NYPost

Nadat een ISIS-terrorist in een winkelcentrum in Nieuw-Zeeland op 7 mensen had ingestoken, onder het roepen van Allah Akbar, kondigde premier Jacinda Ardern aan dat de aanval niets met de islam te maken had. En sommige supermarkten hebben daarom messen en scharen uit hun schappen gehaald. De Jihad mag dan niets met de Islam te maken hebben, maar heeft alles te maken met scherpe voorwerpen.
Voor meer zie Frontpagemag

Ongeveer 200 Amerikanen en andere buitenlanders die in Afghanistan zijn gebleven, zullen het door oorlog geteisterde land verlaten op donderdag met chartervluchten vanuit Kabul, nadat de nieuwe Taliban-regering met hun evacuatie heeft ingestemd, aldus een Amerikaanse functionaris.
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Het lichaam van een vrouw werd woensdagavond gevonden in een uitgebrande auto in de buurt van de noordelijke stad Sajur, zeiden ambtenaren. "Na de brand, toen het mogelijk was om de scène te benaderen, identificeerden we in het voertuig een slachtoffer, zonder vitale tekenen van leven, en met ernstige verwondingen aan alle delen van het lichaam, en we hadden geen andere keuze dan het dood te verklaren," zei een arts van MDA. De brand in het voertuig ontstond blijkbaar als gevolg van een bom die bij het voertuig was geplaatst. Zij werd later geïdentificeerd als Reem Ibrahim, een inwoonster van Sajur.
Voor meer zie The Times of Israel

Anti-Talibanleider zegt dat verzetsstrijders 'elk moment' kunnen terugkeren. Ahmad Wali Massoud, oom van de leider van het Nationaal Verzetsfront, zegt dat duizenden van hun troepen in Panjshir-vallei "nog in leven" zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

De Europese regelgevende instantie voor geneesmiddelen heeft een uiterst zeldzame zenuwaandoening, het Guillain-Barré-syndroom, toegevoegd als mogelijke bijwerking van het COVID-19-vaccin van AstraZeneca, zo bleek woensdag uit regelmatige veiligheidsupdates van de waakhond.
Voor meer zie The Jerusalem Post

MK Shlomo Karhi (Likud) heeft woensdagavond de aankondiging van de Hadash partij over de terroristen die ontsnapt zijn uit de Gilboa gevangenis aangevallen. "Zes gevaarlijke terroristen met bloed aan hun handen zijn ontsnapt uit de gevangenis en een partij die in de Knesset vertegenwoordigd wordt door drie MK's, steunt hen, en roept op om ook de andere terroristen vrij te laten uit de gevangenis." "Het zijn gewoon aanhangers van het terrorisme. Hun plaats is achter de tralies voor het steunen van de vijand," voegde Karhi eraan toe.
Voor meer zie Israel National News

Schoten worden gelost op Israëlische troepen in Ramallah, terwijl Palestijnse gevangenen cellen in brand steken in verschillende gevangenissen. Premier Naftali Bennett ontmoet de hoofden van de veiligheidsdiensten en zegt dat Israël klaar is voor "elk scenario". Minister van Openbare Veiligheid Omer Bar-Lev: Onderzoek richt zich ook op de vraag of "criminele elementen erbij betrokken waren."
Voor meer zie Israelhayom

VS wil delen van de sancties tegen Syrië opheffen om gastransfer vanuit Egypte naar Libanon veilig te stellen. Egyptisch aardgas zal via Jordanië en Syrië naar Libanon worden gebracht.
Voor meer zie JewishPress

Irans Opperste Leider beraamt 'nucleaire 9/11'-aanval tegen VS, waarschuwt Rosenberg op Newsmax TV, maar zegt dat Biden het niet ziet. ...."Khamenei wil niet alleen wolkenkrabbers in de Verenigde Staten uitschakelen. Hij wil steden uitschakelen, en we hebben kracht nodig om hem het hoofd te bieden." ..."Israël en de Arabische wereld is zeer nerveus geworden. Ze zien de zwakte in Washington. Het rammelt aan onze bondgenoten. Het moedigt onze vijanden aan.
Voor meer zie All Israel News

President Biden zette woensdag zijn bizarre gewoonte voort om te impliceren dat zijn handlers achter de schermen de lakens uitdelen, toen hij zijn toespraak ter ere van de vakbonden afsloot met te zeggen wat hij "verondersteld" werd te doen.
Voor meer zie Fox News

Vooruitlopend op de aankondiging van president Joe Biden op donderdag over nieuwe COVID-19 maatregelen, heeft perssecretaris Jen Psaki van het Witte Huis gezegd dat er mogelijk nieuwe maatregelen komen voor mensen die ongevaccineerd zijn. "Er zijn zes stappen die de president aankondigt, er zullen nieuwe componenten zijn," vertelde Psaki aan verslaggevers op woensdag. "Sommige daarvan zullen te maken hebben met toegang tot testen, sommige zullen te maken hebben met mandaten, sommige zullen te maken hebben met hoe we ervoor zorgen dat kinderen beschermd worden op scholen."
Voor meer zie Epoch


Woensdag 8 September - 2 Tishri Rosh Hashana

()  Israëlische troepen zouden familieleden van voortvluchtigen arresteren tijdens razzia's op de Westelijke Jordaanoever. Schermutselingen zijn gemeld tussen het IDF en Palestijnen in het Jenin-gebied, waar de 6 ontsnapten vandaan komen. Volgens berichten in de Hebreeuwse media zag de Israëlische gevangenisdienst ervan af gevangenen van de Islamitische Jihad die in de Ofer-gevangenis op de Westelijke Jordaanoever werden vastgehouden, over te brengen naar andere inrichtingen nadat met rellen was gedreigd.
Voor meer zie The Times of Israel

De beruchte Fatah-terrorist Zakaria Zubeidi is gesignaleerd in een Arabisch stadje in Noord-Israël. "Dit is een jacht op het onbekende," zegt een hoge politieofficier, terwijl sommigen al vragen om het ontslag van de chef van de gevangenisdienst.
Voor meer zie Israelhayom

Een interview van 54 minuten met Dr. David Martin door Reiner Fuellmich. Dr. David Martin is al ruim 2 decennia actief binnen zijn bedrijf met het monitoren van patenten op o.a. virussen en vaccins en is tevens verantwoordelijk voor het monitoren van misstanden en eventuele schendingen van (wapen)wetten. ....Ze maakten Sars in 2002 en vroegen er patent op aan. Hier de waarheid over het virus. Het coronavaccin stond in 2005 al bekend als biowapen.” “Miljoenen mensen zijn nu al geïnjecteerd met een spike eiwit dat ze verslaafd maakt en ziekteverwekkers stimuleert.” Schokkend.
Voor meer zie CommonSenseTV - NL

De American Medical Association - is nu bezig haar leden op te leiden om tegen patiënten te liegen terwijl zij hen vermoorden - heeft een wenkbrauw fronsend document vrijgegeven waarin artsen wordt geleerd hoe zij tegen patiënten en de pers moeten liegen, waarbij zij met opzet de sterfte aan coviden valselijk overdrijven.
Voor meer zie NaturalNews

Russische minister van Defensie Shoigu: VS was in Afghanistan om lands natuurlijke bronnen te stelen en te profiteren van drugshandel. ....Ze hebben de strijd verloren omdat ze de wereld buiten de VS niet begrijpen. (...) Ze hebben zeer zwakke analytici, het gevoel van toegeeflijkheid, dat zich 30 jaar geleden ontwikkelde en dat kwam hen slecht van pas. (...) De Amerikaanse macht en politieke dominantie vereiste niet dat ze intelligente mensen in dienst hadden.
Voor meer zie Memri

Zangeres Victory Boyd weigert het vaccin om religieuze redenen, NFL annuleert daarom haar National Anthem Opening Day optreden. Een optreden van de Grammy Award-winnende singer/songwriter Victory Boyd om het volkslied te zingen tijdens de openingswedstrijd van het seizoen van de NFL op 9 september in Tampa Bay werd door de bond geannuleerd omdat ze om religieuze redenen weigerde zich te laten vaccineren tegen het CCP-virus.
Voor meer zie Epoch

Taliban bereid betrekkingen aan te knopen met alle landen behalve Israël. Woordvoerder van extremistische groepering die Afghanistan heeft overgenomen, zegt banden te willen met alle landen in de regio, en zelfs bereid te zijn tot samenwerking met de VS, maar niet met Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

VN-waarnemersgroep: Iran heeft haar voorraden van 60% verrijkt uranium verviervoudigd sinds mei. Het IAEA waarschuwt ook dat hun vermogen om de nucleaire activiteiten van Iran te beoordelen "ernstig wordt ondermijnd" omdat Teheran de toegang tot de controleapparatuur blokkeert.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnen: Waarom Biden's hulp geen vrede zal brengen. De meeste Palestijnen zijn echter duidelijk niet onder de indruk van zowel de hernieuwde financiële hulp van de regering-Biden als de gebaren van de Israëlische regering.... Deze Palestijnen zeggen dat zij Hamas, de islamistische groepering die de vernietiging van Israël nastreeft, verkiezen boven Abbas.
Verder lezen - NL

()  De speciale gezant van de VS voor Iran, Robert Malley, zal deze week Moskou en Parijs bezoeken voor besprekingen met Russische en Europese functionarissen over het nucleaire programma van Iran, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag in een verklaring.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De energieministers van Egypte, Jordanië, Syrië en Libanon hebben een routekaart goedgekeurd om aardgas te leveren aan Libanon te midden van de aanhoudende brandstof- en elektriciteitscrisis, meldde Reuters op woensdag. De ambtenaren hielden een vergadering in Jordanië waar de Egyptische minister van olie zei dat ze misschien hun gastransportinfrastructuur moeten nakijken om brandstof aan Libanon te kunnen leveren en dat hij hoopt het "zo snel mogelijk" te kunnen exporteren.
Voor meer zie Al Arabiya English

De meeste Amerikaanse kiezers geven president Joe Biden en zijn regering de schuld van de chaos rond de Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan, volgens een nieuwe Rasmussen Reports opiniepeiling die maandag is uitgekomen. Deze peiling komt slechts enkele dagen nadat uit een andere peiling van Rasmussen Reports bleek dat 52% van de respondenten vindt dat Biden moet aftreden vanwege zijn aanpak van de terugtrekking uit Afghanistan.
Voor meer zie All Arab News

De Taliban hebben maandag aangekondigd dat zij Turkije, China, Pakistan, Iran, Rusland en Qatar hebben uitgenodigd om deel te nemen aan een ceremonie ter aankondiging van hun nieuwe regering in Afghanistan.
Voor meer zie Gateway

President Joe Biden heeft zijn presidentiële agenda "Build Back Better" genoemd, maar in plaats van Amerika weer op te bouwen, is hij er tot nu toe alleen in geslaagd de Taliban beter terug te bouwen met miljarden dollars aan Amerikaans wapentuig. De Taliban gebruiken die uitrusting ook om het laatste beetje anti-Talibanverzet in het land de kop in te drukken.
Voor meer zie Breitbart

De Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep stuurde dinsdag gewapende mannen naar het vluchtelingenkamp Jenin op de Westelijke Jordaanoever, vooruitlopend op de verwachte Israëlische invallen bij de jacht op zes veiligheidsgevangenen die ontsnapten uit een Israëlische gevangenis, aangezien de voortvluchtigen meer dan een dag na hun verdwijning nog op vrije voeten zijn.
Voor meer zie Israël nieuws

Het zuidwesten van Mexico is dinsdag laat getroffen door een krachtige aardbeving, die tot in Mexico-Stad wijdverbreide trillingen heeft veroorzaakt en aan ten minste één persoon het leven heeft gekost.
Voor meer zie CNN

Methodist Health System in Texas ontslaat tientallen werknemers omdat zij weigeren het experimentele COVID-19-vaccinaties te nemen, en dreigt met nog veel meer, maar stuit nu op verzet in de vorm van een juridische eisbrief waarin functionarissen van het bedrijf ervan worden beschuldigd in het zeggen dat werknemers geen religieuze vrijstellingen mogen hebben omdat zij "de verkeerde dingen" geloven.
Voor meer zie WND

Het is zonde. Op 17 aug. 2021 berichtte LifeSiteNews dat de conservatieve bisschop Joseph Strickland waarschuwde dat "we als wereld lijden vanwege onze zonden (het promoten van abortus, homoseksualiteit en het onderdrukken van gewone burgers) en het niet erkennen van God als de Schepper en ware auteur van het leven."
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 27: Over de profetische wederkomst van de Islamitische Staat. De Islamitische Staat van Irak en Syrië (ISIS), ook bekend als de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIL), of, zoals hun pop-snuggere gebrandmerkte experts ooit de voorkeur aan gaven, gewoon de Islamitische Staat (IS), was een islamitische terreurgroep die delen van het grondgebied in Irak en Syrië bestuurde, met groeiende gebieden in Libië, Nigeria, en cellen in Pakistan, Algerije, Egypte, de Filippijnen, Libanon, Indonesië, Jordanië en Israël ... voordat Donald Trump ze bijna wegvaagde.
Verder lezen - NL


Dinsdag 7 September - 1 Tishri Rosh Hashana

( )

Moge u worden ingeschreven en verzegeld voor een goed jaar

Alhoewel er nog geen nieuwe maan zichtbaar is. De berekende kalender loopt helemaal uit de pas met de kalender die God aangaf.
Voor meer zie When Is The New Moon

Wake Up. Uitzien naar de vervulling van het Bazuinenfeest. We naderen de start van de 7e maand op Gods Kalender en dat is de tijd van de najaarsfeesten. Deze feesten staan in het teken van verwachting, omdat deze feesten rondom de Wederkomst van Jezus Christus vervuld zullen worden. In tegenstelling tot de voorjaarsfeesten zijn de feesten in deze zevende maand dus nog niet vervuld door Jezus Christus.
[ Een helder artikel over het bazuinenfeest. wj ]
Voor meer zie Wake Up! - NL

Het Mysterie van het Bazuinenfeest. Het Bazuinenfeest is het mysterieuze Huwelijksfeest van Yeshua en Zijn Bruid dat in de Hemel gehouden zal worden. Yeshua zei in Johannes 8:32 "Gij zult de Waarheid kennen, en de Waarheid zal u vrij maken.
Verder lezen - NL

Nu de Golf zich openstelt voor het joodse leven, krijgen moslims belangstelling om meer te leren over de Hoge Feestdagen. Een jaar na de ondertekening van de akkoorden van Abraham hebben plaatselijke bewoners van gemeenschappen in de Golfstaten een levendige en openbare belangstelling getoond voor het Joodse Nieuwjaar en tradities.
Voor meer zie JNS

Arno van Kessel is advocaat van Artsen voor Waarheid en deed aangifte tegen Mark Rutte en medeplegers wegens de misdaden tegen de menselijkheid in de coronacrisis. Covid-19 is een project dat al geruime tijd vóór de pandemie is gepland. “Er is sprake van een criminele organisatie.” In de lezing die hij onlangs gaf deed hij talloze opzienbarende beweringen.
[ Ik heb begrepen uit een e-mail dat de Orde van Advocaten hem hiervoor gaat aanpakken. wj ]
Voor meer zie Ella Ster - NL

De éénwereldregering begint vorm te krijgen. De herfst staat voor de deur, en zoals verwacht komen we gelijk al in een stroomversnelling terecht. Hugo de Jonge kondigde gisteravond al aan dat het veel te druk werd op de IC's en dat mensen zich er nu "op moeten gaan voorbereiden dat zij zo meteen overal een coronapaspoort moeten laten zien."
Voor meer zie Unravelations - NL

Na maanden van strikte beperkingen op de toegang tot het land voor niet-staatsburgers, bereidt Israël zich voor om een aantal toeristen tot het land toe te laten. Nu het aantal besmettingen daalt en het optimisme groeit dat Israël het ergste van de vierde golf van de COVID-pandemie achter de rug heeft, bereidt de Israëlische regering zich voor op een geleidelijke heropening van het land voor het toerisme.
Voor meer zie Israel National News

Orna Grinman schreef in haar artikel. De medische behandeling die bedoeld was om de veiligheid van de risicogroepen te waarborgen en een einde te maken aan een pandemie, is een twistpunt en mogelijk een bron van verdeeldheid geworden. De hele kwestie van het vaccin heeft een aspect dat we gemakkelijk kunnen negeren. We zijn allemaal zo bezorgd over het medische en fysieke aspect ervan, dat we niet beseffen dat het een middel tot verdeeldheid is geworden, dat het gevoel van veiligheid van mensen voor elkaar ondermijnt! Het verdeelt gemeenten, zelfs families. En zo verandert datgene wat bedoeld is om te bewaren, te beschermen en te genezen - in een diepe wond.
Voor meer zie Orna Grinman

Na de ontsnapping uit de gevangenis schuilt een lachwekkende litanie van Israëlische blunders. Zakaria Zubeidi mocht een dag voor de ontsnapping in de cel samen met vijf andere ontsnapten en dat een blauwdruk van de gevangenis online beschikbaar was en dat de bewaker tijdens de hele episode sliep.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnen vieren de 'heldhaftige' uitbraak uit gevangenis. Hamas-functionarissen roepen de Palestijnen op om 6 ontsnapte gevangenen te beschermen, en noemen dit de eerste van nog meer; feestvierders toeteren, zwaaien met vlaggen, delen snoep uit over West Bank, Gaza.
Voor meer zie The Times of Israel

Een vraag aan iemand die het snapt. Die het uit kan leggen, graag. Wat is er loos? Nou... Er is een kaartje uitgekomen van de Europese corona-waakhond. Daarop is Nederland weer ‘code rood’ verklaard. Dus dat trekt mijn aandacht. Rood? Hoezo?
Voor meer zie Rients Hofstra - NL

()  IDF-chef zegt dat Israël de plannen voor een aanval op Iran versnelt, en in hele Midden-Oosten optreedt. Aviv Kohavi verdedigt ook de hoge officieren in de woede over de dood van een grensagent: "Als we hen niet steunen, zullen we zonder commandanten komen te zitten. Israël heeft de voorbereidingen voor een actie tegen het nucleaire programma van Iran "sterk versneld", zei legerleider Aviv Kohavi in een maandag gepubliceerd interview. Kohavi vertelde Walla news dat "een aanzienlijk deel van de verhoging van het defensiebudget, zoals onlangs werd overeengekomen, voor dit doel was bedoeld. Het is een zeer ingewikkelde klus, met veel meer inlichtingen, veel meer operationele capaciteiten, veel meer bewapening. We zijn met al deze dingen bezig."
Voor meer zie The Times of Israel

Bennett's kiezers worden geconfronteerd met Bennett's beleid. De vier boeren van de Arugot boerderij, gelegen aan de oostkant van het nederzettingenblok Gush Etzion, waren gespannen op maandagochtend. Zij hadden zojuist vernomen dat de volgende dag honderd soldaten hun boerderij zouden bestormen en hun wijngaard zouden ontwortelen.
[ Wat een valse kerel. Te vrezen is dat dit nieuwe beleid Israel aan de afgrond zal brengen, het komt neer op het land verdelen. Israel is o.i. verloren, klaar voor een tijd van grote verdrukking. wj ]
Verder lezen - NL

Palestijnse gevangenen die op vrije voeten zijn, worden dood of levend gezocht. Veiligheidstroepen werken 24 uur per dag om de zes voortvluchtigen te vinden die maandag uit de gevangenis van Gilboa zijn ontsnapt en zo een uitbarsting van geweld te voorkomen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ouders en een groep voor burgerrechten spannen een rechtszaak aan tegen Californië omdat dit land eerder dit jaar een nieuw lesprogramma voor openbare scholen heeft ingevoerd waarbij leerlingen naar verluidt tot Azteekse goden moeten bidden.
Voor meer zie Epoch

De terreurgroep van de Taliban is ervan beschuldigd in het weekend een 8 maanden zwangere politieagente voor de ogen van haar familie te hebben gedood, aldus getuigen. Een woordvoerder van de groep ontkende de beschuldigingen in een gesprek met de BBC, maar voegde eraan toe dat een onderzoek naar de moord gaande is.
Voor meer zie Epoch

Israëlische militaire aanvallen in Gaza als reactie op brandbare ballonnen. Het IDF heeft onder meer een militaire basis van Hamas getroffen in een cementfabriek in Khan Yunis in het zuiden van de Gazastrook, waar materiaal wordt gemaakt voor de bouw van terreurtunnels, dicht bij civiele infrastructuur en moskeeën.
Voor meer zie Ynet Zie ook Israël nieuws - NL

Rood Alarm: Valse Vlag aanval op komst! Wat betekent het als inlichtingendiensten de volgende terreuraanslag beginnen te beschrijven... ondanks het feit dat ze er geen inlichtingen over hebben? En wat betekent het als voormalige kabinetsleden de voorstanders van lichamelijke autonomie zijn gaan vergelijken met zelfmoordterroristen? Er is een valse vlag op komst. En u het dan niet gelooft als ze het gaan doen. De Zwitserse federale inlichtingendienst waarschuwt voor mogelijke terroristische aanslagen op de infrastructuur voor coronavirusvaccins, waaronder vaccinatiecentra, transport- en productiefaciliteiten, meldde de krant NZZ am Sonntag op zondag (29 augustus).
Voor meer zie The Straits Times

UN Wereldgezondheidsorganisatie onthult plan om ieder mens op aarde een digitaal covid-19 vaccinatiepaspoort te geven. In het document staat ondermeer dit: De in de vorige hoofdstukken geschetste scenario's en de daarmee verband houdende gegevens doen vermoeden dat er in een land behoefte is aan een digitaal ecosysteem voor de uitgifte, bijwerking en verificatie van de DDCC:VS. Dit ecosysteem zou bestaan uit een reeks digitale instrumenten voor het beheer van DDCC:VS-gegevens en de processen en bestuursregels voor het gebruik van deze systemen. Het kan zo eenvoudig zijn als een server voor de opslag en het beheer van de gegevens of zo uitgebreid als een volledige infrastructuur voor de uitwisseling van gezondheidsinformatie.
Voor meer zie Now The End Begins Daar is het document te downloaden.

Waarom ik (Michael Snyder) op hoog alert sta tijdens de maand september. In deze onrustige tijden loont het om waakzaam te zijn, want wereldwijde gebeurtenissen bewegen zich in een tempo dat absoluut adembenemend is. Maar ik zal tijdens de maand september in een hogere staat van alertheid verkeren dan gewoonlijk, en ik zal in dit artikel uitleggen waarom.
Verder lezen - NL


Maandag 6 September - 29 Elul

()  Volgens een Hamas-functionaris is premier Naftali Bennett momenteel zwak door de Israëlische binnenlandse aangelegenheden, waar Hamas in september van wil profiteren. Hamas gebruikt een verscheidenheid aan instrumenten om de huidige toestand van de Israëlische politiek voortdurend te volgen en te interpreteren om tactische beslissingen te nemen en strategische doelstellingen op lange termijn te bereiken. Imad Zakut, directeur van de nieuwsafdeling van Hamas' Al-Aqsa TV kanaal, schat dat "we getuige kunnen zijn van een nieuwe strijd om de beperkingen en de belegering van Gaza op te heffen," in de komende weken, leidend tot "de grote en alomvattende strijd voor de bevrijding van Palestina."
Voor meer zie World Israel News

Reizen binnen Australië wordt strenger beperkt. Als de regering van Zuid-Australië, een van de zes staten van het land, ontwikkelde en nu het testen is van een app zo Orwelliaanse als wat ook in de vrije wereld in de handhaving van hun quarantaine regels. Terugkerende reizigers die thuis in quarantaine zitten, worden gedwongen een app te downloaden die gezichtsherkenning en geolocatie combineert. De staat zal hen op willekeurige tijdstippen een sms sturen, waarna ze 15 minuten de tijd hebben om een foto van hun gezicht te maken op de plaats waar ze geacht worden te zijn. Als dat niet lukt, wordt de lokale politie gestuurd om persoonlijk contact op te nemen.
Voor meer zie The Atlantic

De Pineapple Express, een netwerk van veteranen van speciale operaties en contactpersonen ter plaatse die samenkwamen om Amerikaanse burgers en Afghaanse bondgenoten te evacueren, gaan over naar de volgende fase van hun operaties - om de honderden Amerikanen die in Afghanistan zijn achtergebleven in veiligheid te brengen.
Voor meer zie Breitbart

De huidige Coronacrisis heeft de mensheid in al haar levensaspecten in de greep. Basale grondrechten zijn omwille van ongefundeerde medische redenen door een politieke greep op de geneeskunde van de populatie afgenomen. Beschikbare medicatie wordt verboden of onderdrukt en levensgevaarlijke experimentele inentingen worden ons opgedrongen.Deze medisch opgedrongen protocollen en beleid schenden de Neurenberg Code, de eed van Hippocrates en de basale mensenrechten. Elke vaccinatieplicht is standaard illegaal.
Voor meer zie The Balkans Chronicles - NL

Het adviesorgaan voor vaccinatie van de Britse regering heeft besloten om, tegen de verwachtingen in, geen universele vaccinatie tegen het CCP-virus voor 12- tot 15-jarigen aan te bevelen.
Voor meer zie Epoch

Mysterieus vliegend vleugelvliegtuig gefotografeerd boven de Filippijnen. Het toestel lijkt op het toestel dat een jaar geleden in Californië werd gefotografeerd en waarvan wordt aangenomen dat het van het ongrijpbare RQ-180 stealth spionagevliegtuig is.
Zie de foto opThe Drive

Een federale rechter in Amerika stuurde deze week juryleden naar huis die geen injectie hadden ontvangen, dit tijdens de juryselectie voor de rechtszaak tegen Elizabeth Holmes, de oprichtster van Theranos. ...Volgens deskundigen valt de beslissing weliswaar binnen de bevoegdheid van het hof, maar kan dit de eerlijkheid van de processen aantasten.
Voor meer zie Epoch

De site vaccinatiepeiling is aangevallen door een DOS aanval en platgelegd. De pagina is verhuist naar buiten de EU en is hier weer te bereiken, daar kunt u meedoen aan de peiling.

Professor Nachman Ash zegt dat nog moet worden afgewacht of de prikcampagne in staat is om het begin van het schooljaar en de Hoge Feestdagen tegen te houden, aangezien het aantal COVID-patiënten dat in ernstige toestand verkeert 679 bereikt, waarvan 143 aan de beademing.
Voor meer zie Israelhayom

Bevolking van Israël 9,39 miljoen, 6,94 miljoen Joden. De bevolking zal naar verwachting 10 miljoen bedragen aan het eind van 2024.
Voor meer zie Israel National News

()  Zes veiligheidsgevangenen ontsnappen uit de gevangenis Gilboa in Noord-Israël. De zes zeer gevaarlijke gevangenen hebben zich een weg gegraven uit de zwaarbeveiligde gevangenis; Israëlische troepen zoeken naar de voortvluchtigen in een van de grootste ontsnappingen in de geschiedenis van het land.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnse voortvluchtigen plannen mogelijk een terreuraanslag in Israël, zegt politieminister Omer Barlev en dat de gevangenen hoogstwaarschijnlijk naar de Westelijke Jordaanoever zijn gevlucht, maar sluit niet uit dat zij zich nog in Israël bevinden nu leger en politie een grootscheepse klopjacht beginnen.
Voor meer zie Ynet

Gezondheidsfunctionarissen geloven dat Israël binnen 2 maanden een kudde-immuniteit kan bereiken. Experts betwijfelen dit. Deskundigen van het Ministerie van Volksgezondheid dringen er bij Israëli's op aan om thuis COVID-tests uit te voeren voordat zij Rosj Hasjana vieren met vrienden en familieleden. Experts betwijfelen het.
Voor meer zie The Times of Israel

Hamas-terroristen sturen tientallen brandstichtingsballonnen over de grenshek met Gaza. Defensieambtenaren denken dat als het brandstichtingsterrorisme en de rellen aan het grenshek doorgaan, er geen alternatief zal zijn voor een nieuwe militaire operatie, maar hopen dat die kan worden uitgesteld tot na de feestdagen.
Voor meer zie Israelhayom

Veroorzaakt vaccinatie het grote aantal Covid-infecties?. ....De meerderheid van de bijna 700 Israëli's, die momen­teel in het zieken­huis zijn opgenomen als gevolg van Covid-19, zijn inderdaad volledig gevaccineerd tegen dat virus, en gevaccineerde personen vormen een groot percentage, zo niet de meerderheid, van degenen die elke dag positief testen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Volledig gevaccineerd met Pfizer? Je hebt 6 tot 13 keer meer kans om Delta te krijgen dan iemand met natuurlijke immuniteit, zegt een studie.
Voor meer zie Children's Health Defense

(1) De Taliban is na het vertrek van de Amerikanen een van de zwaarst bewapende legers ter wereld geworden. (2) De ‘corona’ spoedwet werd al een jaar vóór de ‘pandemie’ voorbereid (3) De Europese Centrale Bank werkt aan een digitale munt. (4) In Israël begint het vaccinatie sprookje op een complete mislukking uit te lopen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Israëli's moeten zich voorbereiden op een vierde dosis van het COVID-vaccin over een paar maanden, zei de tsaar van het coronavirus van het land volgens de Times of Israel.
Voor meer zie All Israel News

Minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked weigert Afghaanse vrouwen de toegang tot Israël. Een groep Afghaanse wielrensters vroeg om een maand in Israël te mogen verblijven alvorens verder te trekken, maar Shaked weigerde.
Voor meer zie Israel National News

Vanavond begint Rosh-Hashanah. De herfstfeesten en tekenen der tijden. Let u op de tekenen der tijden? Rosj Hasjana, het Feest van de Bazuinen, is dit jaar erg vroeg aangebroken, dus alle Herfstfeesten zullen eind september keurig zijn afgerond. We moeten ons bewust zijn van de Bijbelse tekenen en seizoenen, samen met hun profetische betekenis.
Verder lezen - NL

Vrede vinden te midden van wetteloosheid en bedrog. Heb je ooit een gevoel diep in je ziel ervaren dat er iets vreselijk mis was? Dat is wat ik op dit moment voel.Misschien is het een geval van diepe droefheid als ik kijk naar de toestand van mijn land en de wereld.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 26: De kruistochten, het vagevuur en de aflaten - Wat heeft dit te maken met de komende oorlog met ISIS?
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina