Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 1 September

()  IDF verricht arrestaties en neemt wapens in beslag in operatie op de Westelijke Jordaanoever. Alle aangehouden verdachten en de in beslag genomen wapens en explosieven werden onmiddellijk overgedragen aan de veiligheidsautoriteiten voor verder onderzoek.
Voor meer zie Israelhayom

Jordaanse koning had gelijk: Het christendom ligt onder vuur in Jeruzalem.' "Het christendom is van vitaal belang voor het verleden en heden van onze regio en het Heilige Land," zei de koning, eraan toevoegend dat "het een integraal onderdeel van onze toekomst moet blijven."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Waarom heeft Netanyahu het groeiende Israëlisch-evangelische schisma niet gestopt? Opinieartikel. In de afgelopen maanden zijn sluimerende spanningen tussen extremistische Joodse groepen en christenen opgelaaid tot openlijke conflicten. Zou het onvermogen van premier Benjamin Netanyahu om zijn regering effectief te controleren kunnen leiden tot een breuk tussen Israël en de evangelische christelijke gemeenschap, juist nu het land meer dan ooit behoefte heeft aan standvastige bondgenoten?
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlofobie is de nieuwste vorm van de oudste haat. Opinieartikel. Het onderscheid tussen Joden haten en Israël haten is nep. Antisemitisme is een verrotte term voor de "langste haat" die gericht is tegen het Joodse volk. Om te beginnen bestaat er niet zoiets als "semitisme" om "anti" te zijn. Het woord "antisemitisme" werd uitgevonden door een 19e-eeuwse Jodenhater, Wilhelm Marr, die dit vooroordeel wilde belasten met het valse kenmerk van ras om een samenleving aan te spreken die zichzelf steeds meer in wetenschappelijke termen definieerde.
Voor meer zie Arutz 7 - Verder lezen - NL

Tekenen van mogelijke oorlog in september-oktober. De laatste tijd zijn er steeds meer aanwijzingen dat er in september of oktober 2023 een oorlog tegen Israël kan uitbreken. De aanleiding kan een spiraal van gewelddadige botsingen zijn met veel slachtoffers tot gevolg, of het gebruik van nieuwe wapens met veel dodelijke slachtoffers aan Israëlische kant, waarbij Israël niet zal kunnen volstaan met hun reguliere antiterrorismemaatregelen. Hoewel Hamas noch Hezbollah staan te trappelen om een alomvattende confrontatie met Israël aan te gaan, zou zo'n confrontatie het gevolg kunnen zijn van een ongecontroleerde verslechtering op het terrein of van het gebruik van nieuwe en ongewoon dodelijke wapens door deze bewegingen.
Voor meer zie Memri - Vertaling - NL

Fatah-veiligheidschef in Zuid-Libanon Abu Iyad Shaalan: Islamitische terroristen namen UNRWA-scholen over en veranderden ze in militaire barakken; UNRWA moet de scholen teruggeven aan de Libanese regering.
Voor meer zie Memri

Terreurgolf in Judea en Samaria vertoont geen tekenen van vertraging. De terrorist die verantwoordelijk was voor de dodelijke aanslag in de buurt van Modi'in op 31 augustus was een vader van vijf kinderen van in de 40 en had een vergunning om in Israël te werken.
Voor meer zie JNS

Nationaliteitswet: Het Hooggerechtshof stelde dat jodendom en democratie naast elkaar kunnen bestaan. Het Hooggerechtshof werd geconfronteerd met twee grote problemen: hoe het gebrek aan gelijkheid in de wet op te lossen en hoe om te gaan met de controversiële bevoegdheid om in te grijpen in de Basiswet. Het Hooggerechtshof omzeilde beide toen het gisteren besloot dat zowel suprematie als ongelijkheid naast elkaar kunnen bestaan.
Voor meer zie Israpundit - Vertaling - NL

Wie is de eigenaar van Jeruzalem? Korte geschiedenis van Jeruzalem en Israël. De stad Jeruzalem - en wie is de eigenaar van Jeruzalem - staat op het punt om de meest uitdagende kwestie op het gebied van buitenlands beleid van onze tijd te worden. Hoe opmerkelijk als je bedenkt dat deze stad geen van de ingrediënten voor grootsheid bezit! Wat is daarmee bedoeld?
Verder lezen - NL

De naties keren zich naar Israël. Er is verifieerbaar en tastbaar bewijs dat Gods beloften zich voor onze ogen ontvouwen. Een van de schadelijkste aspecten van de Vervangingstheologie is hoe de oude Bijbelse profetie vandaag de dag wordt gezien en begrepen. Wanneer we Israël uit de Bijbelse context halen, wordt de profetie abstract, metaforisch en symbolisch, in plaats van praktisch en nuttig.
Verder lezen - NL

()  Israël waarschuwt Joodse reizigers voor ontvoeringsdreiging door terreurgroepen overzee. Aan de vooravond van de drukke reisperiode tijdens de Hoge Feestdagen somde de Nationale Veiligheidsraad terreurdreigingen op door Iran, Hamas en andere groepen.
Voor meer zie World Israel News

De naties keren zich naar Israël. Er is controleerbaar en tastbaar bewijs dat Gods beloften zich voor onze ogen ontvouwen. Een van de meest schadelijke aspecten van de Vervangingstheologie is hoe de oude Bijbelse profetie vandaag de dag wordt bekeken en begrepen. Wanneer we Israël uit de Bijbelse context halen, wordt de profetie abstract, metaforisch en symbolisch, in plaats van praktisch en nuttig.
Verder lezen - NL

Onderzoekers ontwikkelen injecteerbare 'slimme tatoeages' die op een dag je gezondheid kunnen monitoren. Tatoeages worden beschouwd als een van de oudste vormen van kunst. Ze gaan duizenden jaren terug en worden door vele culturen in de geschiedenis van de mensheid gebruikt. Nu geloven sommige onderzoekers dat de volgende generatie tatoeages meer zal zijn dan alleen markeringen - door te helpen onze gezondheid in de gaten te houden.
Verder lezen - NL

Woede als studenten 'meedogenloos worden gedumpt' uit luxe flats van 200 pond per week met fitnessruimte en een bioscoop om plaats te maken voor 405 asielzoekers, terwijl het lokale parlementslid de universiteit uitscheldt voor 'handenwringend gedrag.'
Voor meer zie Remix

Tucker Carlson: 'Het is duidelijk dat we 'in de richting van de moord' op Trump gaan. Twitterpodcast Tucker Carlson blijft maar hameren op de theorie dat Democraten en het establishment in DC samenzweren om Donald Trump te vermoorden, dit keer bewerend dat we "met rasse schreden op een moord afstevenen" omdat "permanent Washington" heeft besloten dat ze Trump "gewoon niet meer als president kunnen hebben."
Voor meer zie Yahoo

Wat als de pre-Verdrukking opname gaat gebeuren? Pastor JD stelt en beantwoordt de vraag wat ik zou doen als ik wist dat de pre-Verdrukking opname op het punt zou staan te gebeuren.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Christie's annuleert de verkoop van juwelen die in verband worden gebracht met de plundering van Joodse eigendommen door de nazi's. Yad Vashem en andere organisaties hebben de donaties van de veilingmeester geweigerd vanwege de herkomst van het fortuin van Heidi Hortens echtgenoot. Helmut Horten bouwde zijn fortuin al in 1936 op door het textielbedrijf Alsberg over te nemen, waarvan de Joodse eigenaars gevlucht waren, voordat hij verschillende andere winkels in Joodse handen overnam.
Voor meer zie I24News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 1 september 2023.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Vooruitgang, geen perfectie. En u zult genieten, samen met de Leviet en de vreemdeling in uw midden, van alle overvloed die Hashem, uw God, u en uw gezin geschonken heeft. Een paar jaar geleden werd het concept van "Halve Sjabbat" een veelbesproken onderwerp in de Joodse wereld.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? - DEEL 5: Van de Necronomicon tot Nibiru. Simon's Necronomicon arriveerde op de golf van een hernieuwde interesse in het occulte die in de jaren '60 en '70 over de Westerse wereld spoelde. Interessant genoeg was het een Frans tijdschrift voor sciencefiction dat de opleving hielp aanwakkeren, en wel door de werken van H.P. Lovecraft te publiceren voor een nieuw publiek.
Verder lezen - NL


Donderdag 31 Augustus

()  Is Saoedi-Arabië aan het toegeven aan de Palestijnse Autoriteit in de aanloop naar een mogelijke vredesovereenkomst met Israël? Volgens de WSJ bieden de Saoedi's aan om de financiële hulp aan de PA te verlengen. Nu zijn de leiders van Saoedi-Arabië vastbesloten om hen te sparen voor een déjà vu-moment, omdat het koninkrijk naar verluidt onderhandelingen over vrede met de Joodse staat wil beginnen.
Voor meer zie All Israel News

Hamas-functionaris Saleh Al-Arouri: Wij willen oorlog met Israël, we zullen Israëls luchtruim, zeehavens, elektriciteit, watervoorziening en communicatie platleggen en de Israëlische economie tot stilstand brengen.
Voor meer zie Memri

Israëlisch-Saudisch vredesakkoord waarschijnlijk binnen 6 maanden, zegt Israëlische minister van Buitenlandse Zaken; Saoedi's mogen Abbas 'omkopen.' Saoedi-Arabië is bereid de Palestijnse Autoriteit (PA) te betalen om haar instemming te verkrijgen met Riyadh's normalisering van de betrekkingen met Israël, meldde de Wall Street Journal dinsdag.
Voor meer zie World Israel News

Zijn dit onze sprinkhanenjaren? De "sprinkhanenjaren" dat was hoe Winston Churchill de jaren dertig beschreef, het decennium dat begon met de Grote Depressie en eindigde met de Duitse invasie van Polen die de meest vernietigende oorlog in de geschiedenis ontketende.
Verder lezen - NL

Na Hitler-vergelijking: Likud eist strafrechtelijke aanklacht tegen Ehud Barak. In een video wordt Netanyahu vergeleken met de Servische dictator Slobodan Milošević. De regerende Likud-partij van Israël heeft maandag kritiek geuit op voormalig premier Ehud Barak voor het plaatsen van een video op sociale media waarin hij premier Benjamin Netanyahu vergelijkt met nazileider Adolf Hitler.
Voor meer zie Israel Today - NL

Iraanse gewichtheffer voor het leven geschorst na handdruk met Israëliër. De Iraanse autoriteiten hebben gewichtheffer Mostafa Rajaei levenslang geschorst na het schudden van de hand van een Israëlische collega. Dat gebeurde afgelopen weekend na een wedstrijd in het Poolse Wieliczka.
Voor meer zie NOS

Stenen van de Westelijke Muur weer onderzocht vooraf aan de Hoge Feestdagen. Een team van ingenieurs besteeg een lift en onderzocht de duurzaamheid van elke steen. De Western Wall Heritage Foundation voert twee keer per jaar een uitgebreid onderzoek uit van alle stenen van de Westelijke Muur - op de vooravond van Pesach en op de vooravond van Rosj Hasjana. Het onderzoek wordt handmatig uitgevoerd.
Voor meer zie United with Israel

Terreur in Jeruzalem: Eén gewonde bij steekpartij, terrorist vermomd als een ultraorthodoxe. De aanval vond plaats op het Shivtei Yisrael lightrail station net voor 20:40 uur woensdag, toen een Arabische inwoner van de hoofdstad vermomd als een lid van de Ultra-Orthodoxe Joodse gemeenschap een Israëlische man benaderde en hem in de rug stak.
Voor meer zie World Israel News

Secretaris-generaal VN gaat naar verwachting Israël en Palestijnse Autoriteit bezoeken. De Palestijnse Autoriteit zal doorgaan met het "blame game" iets dat men al 75 jaar speelt in plaats van de zaak van de Palestijnen te bevorderen, zei Danny Danon, de voormalige Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties.
Voor meer zie JNS

()  1 Israëliër gedood en 5 gewond bij een ramming-aanval bij een controlepost in Jeruzalem. De terrorist, die aanvankelijk wist te vluchten, werd opgespoord en geneutraliseerd bij een nabijgelegen grensovergang. Hamas prijst de ramming en zegt dat het een "boodschap is dat er geen veiligheid is voor de bezetter."
Voor meer zie Israelhayom

Vier IDF-soldaten raakten gewond bij een terreurexplosie in Joseph's Tomb. Ondanks het geweld ging het bezoek aan Joseph's Tomb door zoals gepland. Eén soldaat was matig gewond, terwijl de officier en de andere twee soldaten er licht gewond waren. De soldaten werden overgebracht naar het Rabin Medical Center-Beilinson Hospital en twee van de vier werden binnen een paar uur weer ontslagen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Extra Amerikaanse troepen blijven zo lang als nodig in Perzische Golf -zegt het Pentagon. De VS ziet nog steeds Iraanse aanvallen op commerciële schepen in de Perzische Golf.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian heeft woensdag de Amerikaanse troepen in Syrië "geadviseerd naar huis te gaan". "We adviseren de Amerikaanse troepen om naar huis te gaan en we adviseren ook de Amerikaanse autoriteiten om de regio over te laten aan de mensen in de regio," zei Amir-Abdollahian op een persconferentie samen met zijn Syrische ambtgenoot Faisal Mekdad in Damascus, meldde het officiële persagentschap IRNA.
Voor meer zie Al Arabiya English

Angst op Ben-Gurion Airport als een voertuig door de veiligheidscontrole heenrijdt. Beveiligers instrueren reizigers om op de grond te gaan liggen op de luchthaven nadat een autodief uit de Westelijke Jordaanoever door de veiligheidscontrole breekt op Ben-Gurion Airport.
Voor meer zie Ynet

President Recep Tayyip Erdoğan en de Russische president Vladimir Poetin zullen elkaar binnenkort ontmoeten om de hervatting van de graanovereenkomst te bespreken, hebben zowel Ankara als Moskou bevestigd, evenals de inspanningen om een einde te maken aan de Russisch-Oekraïense oorlog die sinds februari 2022 voortduurt.
Voor meer zie Türkiye News

Het milieu redden van milieuactivisten. De oceaandirecteur van Greenpeace vertelde USA Today dat groepen die een verband proberen te leggen tussen offshore windenergie en walvissterfte deel uitmaken van een "cynische desinformatiecampagne".
Verder lezen - NL

Israël en de VS houden simulatieoefening voor een aanval op de Iraanse kerncentrales. Een andere oefening oefent de reactie op een raketaanval met meerdere fronten. Het Amerikaanse leger zal een groot aantal Patriot luchtdoelraketbatterijen en andere raketafweersystemen naar Israël brengen voor de oefening, aldus het rapport.
Voor meer zie JNS

Sinds het begin van deze fraude is het duidelijk geweest, vooral sinds het moment dat de samenzweerders het echt serieus begonnen te menen en serieus begonnen te misleiden en te onderdrukken, dat alles wat er gebeurt met elkaar te maken heeft. Zoals ik (Coleman) al drieënhalf jaar zeg, gebeurt er niets per ongeluk.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Een valse god creëren: ChatGPT gaat viral met 'nepbijbelpassage' waarin Jezus transgenderisme 'accepteert.' Met de komst van AI (kunstmatige intelligentie) zoals ChatGPT, wenden steeds meer mensen zich tot deze bots om hun vragen te beantwoorden, taken uit te voeren en in het geval van het verhaal dat ik met jullie ga delen, zelfs om (valse) aanmoediging te geven.
Verder lezen - NL

Een voorproefje van wat komen gaat - God waarschuwt de ongelovige wereld. We waren allemaal gebroken door de beelden die begin augustus uit Maui kwamen. Iedereen zei dat het het einde van de wereld was. Het was apocalyptisch. De taferelen doen ons denken aan beelden uit de Tweede Wereldoorlog toen tientallen steden eruitzagen als Lahaina, Maui.
Verder lezen - NL


Woensdag 30 Augustus

()  Republikein Ramaswamy komt terug op Amerikaanse militaire hulp aan Israël. Nadat hij er vorige week bij de VS op aandrong om de hulp aan Israël te verminderen, vertelde Ramaswamy nu aan Israel Hayom dat hij de Amerikaanse steun aan Jeruzalem zou kunnen verhogen als hij wordt gekozen.
Voor meer zie Israelhayom

Ontmaskerd: 30 jaar geleden vestigde links Israël illegaal een Palestijnse staat met de Oslo-akkoorden. Over twee weken, op 13 september, is het 30 jaar geleden dat de Oslo Akkoorden werden ondertekend op het grasveld van het Witte Huis. Amit Segal merkte op News12 op dat slechts een jaar eerder de toenmalige premier Yitzhak Rabin de laatste moord op een hoge PLO-functionaris goedkeurde.
Verder lezen - NL

Israëlische archeologen verbijsteren zich over kanalen uit de eerste Tempelperiode in Jeruzalem. Archeologen gaan ervan uit dat twee kanaalsystemen die bij de Tempelberg en de Stad van David zijn gevonden, werden gebruikt als onderdeel van een productiefaciliteit.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Laat de Saoedi's geen rol spelen op de Tempelberg, maar geef Israël de leiding zegt Mordechai Kedar. De introductie van Saoedi-Arabië op de Tempelberg zal het gevoel van moslims dat Joden geen band hebben met Jeruzalem en het hele land alleen maar versterken.
Verder lezen - NL

Ben-Gvir en de betekenis van haat. Wat je ook van hem vindt, Itamar Ben-Gvir drukt een Joodse woede uit die lang is onderdrukt. Ik (Benjamin Kerstein) moet bekennen dat ik nooit had gedacht dat ik iets zou schrijven ter verdediging van Itamar Ben-Gvir. Toch zijn er momenten waarop je zelfs diegenen moet verdedigen waar je fel tegen bent.
Voor meer zie Israel Today - NL

Zeldzame blauwe supermaan met Messiaanse ondertoon. Een zeldzame blauwe supermaan verschijnt woensdagavond. Het is de derde supermaan van het jaar en het zal de helderste en grootste maan van het jaar zijn. ...Een supermaan doet zich voor wanneer de maan zich in het deel van zijn elliptische baan bevindt dat hem dichter bij de aarde brengt, waardoor hij tot 14 procent groter en 30 procent helderder lijkt dan wanneer hij op zijn verste punt wordt bekeken.
Voor meer zie Israel365 News

Netanyahu bedankt de leden van een bezoekende Zweedse delegatie voor hun steun aan een verhuizing van de Zweedse ambassade naar Jeruzalem. Premier Benjamin Netanyahu ontmoette maandag een delegatie van Zweedse parlementsleden op het kantoor van de premier in Jeruzalem.
Voor meer zie United with Israel

Honderden Israëlische middelbare scholieren weigeren IDF-dienst vanwege 'de bezetting.' Het innemen van een standpunt in het Israëlisch-Palestijnse conflict kan het verhaal rond deze kwesties een nieuwe wending geven en een negatieve invloed hebben op de volgende grote lichting-ronde van de IDF.
Voor meer zie World Israel News

Wat ze je vertellen over Oekraïne “is een leugen”: Tucker Carlson interviewt de Hongaarse premier Viktor Orbán. De Oekraïners verliezen elke dag op tragische wijze levens en zullen uiteindelijk eerder zonder soldaten komen te zitten dan de Russen, volgens Orbán.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

()  Smotrich komt met nieuw plan van toezicht. Het Ministerie van Financiën zal samenwerken met een reeks andere autoriteiten om te voorkomen dat overheidsgeld naar de georganiseerde misdaad gaat.
Voor meer zie Arutz 7

Nieuw gedenkteken voor rechter die de terugtrekkingwet ongeldig verklaarde. Minister Orit Strook: "Achttien jaar later wordt de uitspraak van rechter Levy eindelijk uitgevoerd."
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

Het Oekraïense theater in de hoofdstad Moldova was ooit een synagoge. Veel gebedshuizen werden na de Tweede Wereldoorlog genationaliseerd, waaronder een van de beroemdste theaters van Chișinău dat Russische toneelstukken opvoert, waaronder producties met Joodse thema's.
Voor meer zie Ynet

Politie haalt burgemeester Beit Shemesh van school terwijl Haredi-extremisten buiten rellen schoppen. Tientallen ultraorthodoxe inwoners verzamelen zich bij het gebouw dat bezocht werd door Aliza Bloch, vernielen haar nabij geparkeerde auto, staken het in brand en gooien voorwerpen naar de school.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israel Defense Forces konden de terrorist uitschakelen voordat iemand werd gedood in het Beit Hagai gebied. De Israel Defense Forces (IDF) hebben woensdag een aanval met een rammende auto op de Westelijke Jordaanoever gestopt, waarbij de terrorist werd uitgeschakeld voordat iemand werd gedood. Een Israëliër raakte licht gewond.
Voor meer zie I24News

Een ouder van een basisschool in Californië heeft ambtenaren bekritiseerd voor het goedkeuren van een speelafspraakje voor kinderen waarbij ze in wezen werden gesegregeerd op ras en blanke kinderen werden uitgesloten.
Voor meer zie Summit News

Een scène uit de film My Dinner with Andre uit 1981 legde ons alles uit, onze toekomstige menselijke toestand onder een opkomend beest system, in termen die iedereen kon begrijpen.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

De mens loopt uit de pas met het Woord van God, en de toestand van de wereld is daar het bewijs van. Door Amir Tsarfati. Hoewel het tegenwoordig populair is om de integriteit en onfeilbaarheid van de Schrift te bekritiseren of te ontkennen, is de Bijbel zelf het bewijs van zijn beweringen. Veertig auteurs gedurende 1500 jaar op drie verschillende continenten, van wie de meesten elkaar nooit hebben ontmoet of gesproken, hadden niet zo'n gedetailleerd en bewezen verslag van de geschiedenis van de mens kunnen schrijven met een staat van dienst van 100% nauwkeurigheid als het gaat om het spreken over toekomstige gebeurtenissen door middel van Bijbelprofetie.
Verder lezen - NL

Gebouwd op leugens en spirituele duisternis: De opkomst en ondergang van Satans valse koninkrijk. In mijn (Dwyer) verzameling shirts heb ik een casual shirt met het woord "Verlost" op de voorkant. Verder staat er niets op - geen andere woorden, geen symbolen, geen afbeeldingen.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? - DEEL 5: Crowley en Cthulhu. Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) is een van de groten in de twintigste-eeuwse literatuur, hoewel hij pas na zijn dood als zodanig werd erkend. En omdat hij horrorfictie schreef, was hij niet het soort schrijver dat werd uitgenodigd op chique societyfeestjes.
Verder lezen - NL


Dinsdag 29 Augustus

()  Iran, Hezbollah verhogen het potentieel voor een escalatie met Israël vertelde Gallant aan de VN. Hij vertelde de secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres dat de VN moet optreden om de spanningen te kalmeren. De minister van Defensie noemde als voorbeeld van provocatie de Hezbollah-tenten die over de grens op Israëlisch grondgebied waren opgezet. De twee tenten stonden daar wekenlang voordat er een werd verplaatst naar de Libanese kant. Ondertussen meldden rapporten van een paar weken geleden dat Hezbollah was gestopt met het consequent bemannen van de andere tent.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het aantal doden door terrorisme daalde elk jaar onder Trump en steeg elk jaar onder Biden. Vorig jaar ontmoette Biden de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en pochte: "Ik heb het beleid van mijn voorganger teruggedraaid en de hulp aan de Palestijnen hervat - meer dan een half miljard dollar in 2021."
Voor meer zie United with Israel

Saddam Hoesseins Joodse schatten: Professor onthult details over archief. We wisten dat ze inlichtingen verzamelden over Israël, maar we hadden geen idee dat er een aparte afdeling voor Joden was," zegt professor.
Voor meer zie World Israel News

Papoea-Nieuw-Guinea opent volgende week een ambassade in Jeruzalem. Het eiland wordt het zevende land dat een ambassade opent in de hoofdstad van Israël.
Voor meer zie All Israel News

Shin Bet-chef waarschuwt dat gebrek aan gevangeniscellen kan leiden tot minder arrestaties van terroristen. Volgens de nieuwe wet die in september van kracht wordt, kunnen gevangenissen de terroristen niet meer voorwaardelijk vrijlaten in het kader van een administratieve vrijlating, wat volgens veiligheidsfunctionarissen dan kan gebeuren dat nieuwe verdachten niet worden opgesloten.
Voor meer zie Israelhayom

Washington reageert ‘belachelijk en twijfelachtig’ op Itamar Ben Gvir. Is de toewijding van de vurige Israëlische minister aan het Israëlische leven en de Israëlische belangen echt zo anders dan het gedrag van de VS?
Voor meer zie Israel Today - NL

Smotric zegt dat de Biden-administratie schuldig is aan 'hypocrisie op topniveau', het heeft geen enkel recht om te 'preken.' "Ik heb het nog niet eens over hoe de Amerikanen optraden in Afghanistan en Irak. ..."Geen enkele natie die al tientallen jaren te maken heeft met een existentiële oorlog tegen terrorisme heeft de strijd zuiverder en zorgvuldiger gevoerd dan het Joodse volk," zei Smotrich tijdens een interview met Army Radio.
Voor meer zie World Israel News

Iran pocht met nieuwe onderzeeërs en eist het vertrek van de VS uit Syrië. De opmerkingen van Teheran lijken een waarschuwing aan de VS te zijn dat Iran proxy-groepen zou kunnen aanmoedigen om Amerikanen in Syrië te blijven aanvallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu naar Saudi-Arabië: 'Ik waardeer de warme houding tegenover de Israëlische passagiers.' Premier Netanyahu bedankte de Saudische autoriteiten voor hun behandeling van een groep Israëliërs die gestrand waren in Saudi-Arabië. "Ik waardeer ten zeerste de warme houding van de Saoedische autoriteiten tegenover de Israëlische passagiers van wie de vlucht in nood was en een noodlanding moest maken in Jeddah. Ik ben blij dat ze allemaal weer thuiskomen. Ik waardeer het goede nabuurschap enorm."
Voor meer zie Arutz 7

()  Joodse herders aangevallen door Arabische relschoppers in Binyamin. Schaapherders in de buurt van Rimonim aangevallen door tientallen Arabieren met knuppels en stenen. Andere bewoners van de boerderij die ter plaatse kwamen werden ook gewelddadig aangevallen. Vier herders raakten gewond.
Voor meer zie Arutz 7

Het hoofd van de Israëlische Yesh Atid-partij, een voormalige premier en minister van Buitenlandse Zaken, heeft zich openlijk verzet tegen een civiel nucleair programma in Saoedi-Arabië. De Israëlische oppositieleider Yair Lapid zal volgende week een bezoek brengen aan Washington, bevestigde zijn kantoor aan i24NEWS, en zei dat de ontmoetingen "te zijner tijd" bekend zullen worden gemaakt.
Voor meer zie I24News

De Israëlisch-christelijke relaties verkeren in een crisis. Op een moment dat de Israëlische samenleving de grootste interne onenigheid in haar geschiedenis beleeft, is er nog een crisis op komst. In de afgelopen maanden heeft een reeks gebeurtenissen samen de steun van Israëls naaste vrienden, de Evangelische Christelijke gemeenschap, ondermijnd.
Verder lezen - NL

Er is geen ruimte voor twee staten. De geografie tussen Israëli’s en Palestijnen is niet veranderd. Een van de beschuldigingen aan het adres van de coalitieregering van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is dat deze een tweestatenoplossing voor het conflict tussen de Palestijnse Arabieren en Israël uitsluit vanwege haar afhankelijkheid van rechtse religieus-nationalistische en ultraorthodoxe partijen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Bent u klaar om geïnjecteerd te worden? Biden verklaart dat alle nieuwe COVID-19 vaccins voor 'alle' Amerikanen zullen zijn... De regering Biden heeft het Congres om geld gevraagd om een nieuw COVID-vaccin te ontwikkelen en beveelt aan dat alle Amerikanen dit mysterieuze "vaccin" zullen krijgen.
Voor meer zie Malone - Verder lezen - NL

Gevaccineerde mensen hebben een 2X grotere kans om COVID te krijgen dan niet-gevaccineerden. Ons wordt verteld dat we ons moeten laten vaccineren om het risico op besmetting te verkleinen. Maar de cijfers kloppen niet. Hoe kunnen ze dit onderzoek verklaren?
Voor meer zie Israpundit

George Soros nog steeds actief in Europa: Bedrijf gesteund door Soros neemt de controle over van een Pools topblad. Slechts een paar weken voor de Poolse parlementsverkiezingen heeft een bedrijf dat wordt gesteund door een fonds van George Soros een meerderheidsbelang genomen in het dagblad Rzeczpospolita, een van de invloedrijkste kranten in Polen.
Voor meer zie Remix

In de afgelopen 30 dagen heeft het USGS gemeld dat 922 aardbevingen, voornamelijk zwakke, hebben plaatsgevonden op en rond het Grote Eiland van Hawaï, een vulkanisch eiland waar de vulkanen Kilauea, Mauna Loa en Hualalai liggen. Het aantal aardbevingen en enkele specifieke zwermen in de buurt van de Kilauea vulkaan hebben de aandacht getrokken van het Hawaiian Volcano Observatory (HVO) van het USGS, dat eerder deze maand is begonnen met het uitgeven van dagelijkse statusupdates over de vulkaan.
Voor meer zie Weatherboy

Ouderschap en vroomheid. Zoals zo vaak leert mijn zoontje me een grote les over hoe we met God moeten omgaan. Laatst gingen we boodschappen doen en hij legde een pakje met zijn favoriete snoep in de kar. Ik (Berkowitz) raapte het op en zei dat ik het snoep niet wilde kopen.
Verder lezen - NL

De gevaren van preterisme. Het preterisme is één van de huidige populaire visies op de eindtijd; het aantal aanhangers ervan onder kerkelijk personeel blijft snel groeien. Hieronder volgt een lijst met de basisovertuigingen:
Verder lezen - NL


Maandag 28 Augustus

()  Saoedi's verwachten grote concessies aan de Palestijnen in ruil voor een vredesakkoord met Israël. Als leider in de islamitische wereld zal Saoedi-Arabië grote concessies nodig hebben van Israël met betrekking tot de Palestijnen voordat Riyad instemt met normalisatie, aldus een hoge regeringsfunctionaris van Biden.
Voor meer zie World Israel News

Russische directeur buitenlandse inlichtingendienst Sergej Naryshkin: De mens is gemaakt naar Gods beeld, maar het Westen wil hem vervangen door 'transgenders,', 'biomechanica'; er zijn zoveel perversiteiten in Europa dat het daar eng is voor 'gezonde' mensen.
Voor meer zie Memri - Vertaling - NL

“Pas op, messiaanse dictatuur!” Tacheles, ik (Schneider) spreek openlijk en onomwonden mijn mening uit. “Vecht terug tegen 225 messiaanse dictatoriale wetten!” Dit is de boodschap op aankondigingen die de afgelopen weken de digitale media van het land hebben overspoeld.
Voor meer zie “Israel Today - NL

Het Mississippi State Department of Health (MSDH) biedt bedrijven en kerken geld aan in ruil voor het promoten van de COVID-19 vaccinatie, ondanks aanhoudende twijfels over de noodzaak en veiligheid van de injecties.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Het misleide Europa ziet niet in dat het afgelopen is. Terwijl het continent worstelt met een vergrijzende bevolking, zijn er nieuwe machtscentra ontstaan. Wij Europeanen zijn nog steeds overtuigd van de centrale rol van ons kleine continent, niet alleen in de geschiedenis van de mensheid, maar ook bij het vormgeven van de wereld van vandaag.
Verder lezen - NL

de Ben Gvir-storm zegt de premier dat Palestijnen de 'maximale bewegingsvrijheid' krijgen. Na kritiek op opmerkingen over rechten op de Westelijke Jordaanoever, zegt Netanyahu dat de extreem-rechtse leider verwees naar veiligheidsmaatregelen om aanslagen te voorkomen toen hij stelde dat de veiligheid van Joden op de eerste plaats komt. Premier Benjamin Netanyahu heeft vrijdagavond geprobeerd om de opmerkingen van minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben Gvir over de bewegingsvrijheid van Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever te herformuleren, temidden van de groeiende kritiek in het buitenland op de opmerkingen van zijn extreemrechtse bondgenoot dat het recht van Joden om veilig te reizen op de Westelijke Jordaanoever voorrang heeft.
Voor meer zie The Times of Israel

Zes leden van dezelfde familie raakten gewond bij een schietpartij in de noordelijke Israëlisch-Arabische stad Kafr Kanna, waaronder een vrouw en een tiener ernstig gewond raakten. ...Sinds het begin van het jaar zijn al 156 Arabische Israëli's gedood, voornamelijk door onderlinge schietpartijen, wat een dramatische stijging betekent ten opzichte van vorig jaar, toen 68 doden werden gemeld.
Voor meer zie World Israel News

Te midden van groeiende wetteloosheid in de Arabische gemeenschap moet de overheid 5 stappen nemen. De bendeoorlogen in Arabische steden zouden de overheid ertoe moeten aanzetten om hun aanpak te herzien en onmiddellijk stappen te ondernemen om het vertrouwen en de persoonlijke veiligheid te herstellen. We bevinden ons in een staat van wetteloosheid. "Dit is een noodsituatie die vastberaden stappen van de staat vereist om misdaad en geweld uit te roeien en het verlies van levens te voorkomen.
Voor meer zie Israelhayom

Netanyahu waarschuwt de Hamas-leider die met een 'regionale oorlog' dreigde. De premier riep Israëli's op om zich te verenigen tegen het terrorisme. Saleh al-Arouri - momenteel gevestigd in Libanon en topcommandant van Hamas in Judea en Samaria - bracht de oorlogsdreiging ter sprake in een interview op vrijdag met Al Mayadeen, een pro-Hezbollah Libanese krant.
Voor meer zie JNS

Elke Rosj Hasjana reizen tienduizenden Joodse mannen naar de stad Uman in Oekraïne om te bidden bij het graf van een chassidische rebbe. De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy gebruikt dit tegen de Israëlische regering door te dreigen deze religieuze bedevaart te verhinderen als zijn politieke eisen niet werden ingewilligd.
Voor meer zie Israel365 News

()  De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen had vorige week in Rome een ontmoeting met de Libische minister van Buitenlandse Zaken Najla Mangoush om de mogelijkheid van het normaliseren van de banden te bespreken, onthulde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Jeruzalem op zondag.
Voor meer zie I World Israel News

De Libische minister van Buitenlandse Zaken is geschorst en vlucht na de ontmoeting met Israëlische minister. Tripoli zegt dat de ontmoeting "niet het buitenlands beleid van de Libische staat weerspiegelt" en "een schending is van Libische wetten die normalisatie met de Zionistische entiteit strafbaar stellen."
Voor meer zie Israelhayom

FM Cohen is beschuldigd van 'amateurisme' na het publiceren van zijn ontmoeting met de Libische collega. Oppositie- en coalitiefiguren beschuldigen de topdiplomaat van het beschadigen van Israëls buitenlandse betrekkingen en het in gevaar brengen van Najla Mangoush, die naar verluidt Libië ontvluchtte te midden van binnenlandse kritiek.
Voor meer zie The Times of Israel

Bekijk de dingen die op mysterieuze wijze NIET zijn verbrand tijdens de ramp in Lahaina.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Meer dan 2.400 kinderen worden vermist in Maui, maar worden niet meegeteld in het dodental van de overheid. De burgemeester van Maui, Richard Bissen, heeft deze ernstige realiteit nog niet gerapporteerd. Meerdere honderden kinderen werden achtergelaten om te verbranden in Lahaina en de gezamenlijke pers heeft nog geen aandacht besteed aan deze huiveringwekkende realiteit en het falen van de noodreactie van de overheid.
Voor meer zie NaturalNews

Globalisme en de komende werelddictator: Misleiden vs Beperken: deel 2. In het eerste deel, Jeff Kinley's, blik op globalisme en de eindtijd komende werelddictator, onderzocht hij de eerste van vier essentiële elementen in Satans plan om de wereld over te nemen. Nu zal hij de resterende drie elementen onderzoeken die Satans strategie zullen voltooien.
Verder lezen - NL

Een Israëlische 'luchtaanval' maakt vliegveld Aleppo onklaar, zegt Syrië. De start- en landingsbanen van het vliegveld zijn beschadigd tijdens de vermeende aanval, waardoor het vliegveld buiten gebruik is geraakt, aldus Syrische functionarissen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël sanctioneert Hamas: Aantal Gazanen dat Israël in mag, neemt niet toe. Het Israëlische defensieteam bevriest de stap om het aantal Gazanen dat in Israël mag werken te verhogen, na informatie dat Hamas de terreur leidt in Judea en Samaria.
Voor meer zie Arutz 7

"Babylon viel, Rome viel. Onze beurt zal komen." En de Islam zal het overnemen. We maken de grootste demografische verandering mee sinds de Angelsaksische invasies in de 5e eeuw.
Voor meer zie Arutz 7

Geen natuurlijke genegenheid meer. De drang van Lucifer om de mensheid te vernietigen is, vanaf het moment dat hij bij de ongerechtigheid werd aangetroffen, zijn prioriteit geweest. Zijn onophoudelijke drang om te doden en te vernietigen is zijn onophoudelijke streven.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan verbonden met de komende grote misleiding? - DEEL 4: De assimilatie van het Hemeleiland voor buitenaards evangelisme. "De hoogste niveaus van het Vaticaanse bestuur en de geopolitiek weten dat kennis over wat er in de ruimte gebeurt en wat ons nadert, van groot belang kan zijn in de komende vijf jaar, tien jaar."
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina