Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 29 Juli - 1 Av

()  In een geruchtmakende stap ondertekenden Libanon, Syrië en Egypte op 21 juni op het Libanese Ministerie van Energie in Beiroet een overeenkomst voor de levering van Egyptisch aardgas aan Libanon, via Syrië. Volgens de overeenkomst zal Egypte 650 miljoen kubieke meter aardgas per jaar uitvoeren naar de elektriciteitscentrale van Deir Ammar in Libanon. Het gas zal Libanon bereiken via de Arabische Gaspijpleiding (AGP), die door Jordanië en Syrië loopt.

De PA gaat het salaris van terrorist die Joodse familie vermoordde te verdubbelen. Als beloning voor het afslachten van Yosef Salomon (70) en zijn twee volwassen kinderen, Chaya (46) en Elad (36), door hen dood te steken terwijl ze aan het eten waren in hun huis in Halamish, een stad in de regio Binyamin, zal de Palestijnse Autoriteit deze maand het salaris van de Palestijnse terreurmoordenaar Omar Al-Abed verdubbelen.
Voor meer zie World Israel News

Als landen gas hebben, pakken we het van jullie af! Het grote plan van Brussel onthuld. Europa's grote plan voor energiezekerheid is om opgeslagen gas af te pakken van landen die het hebben, schrijft Magyar Hírlap-columnist Péter G. Fehér. De Duitse vice-kanselier en minister van klimaatzaken zei dat het lanceren van Nord Stream 2 zou betekenen dat we ons overgeven aan Rusland. Dit zou het hijsen van de witte vlag zijn in Duitsland en Europa, en dat moeten we niet doen, zei Habeck.
Voor meer zie Remix

'Dit was geen ongeluk': Israëlische moeder rouwt om dood jongetje gedood door Palestijnse chauffeur. Rivka Zinman beschuldigde de Palestijnse bestuurder die het voertuig naar hen toedraaide, gas gaf en opzettelijk op hen inreed. De moeder van een zesjarige jongen die woensdag werd gedood bij een auto-ongeluk in de regio Binyamin vertelde Hebreeuwse media dat de Palestijn die op hen inreed dit opzettelijk deed als een daad van terrorisme.
Voor meer zie World Israel News

Spreekbuis van de Democraten geeft toe dat het Oekraïense propaganda is dat Rusland burgerdoelwitten beschoot tijdens de aanhoudende bombardementen. ,,,Terwijl hij de Oekraïense bewering afkraakt laat hij in zijn videobeelden militaire schoenen, uniformen en onderscheidingstekens zien die verspreid liggen in de stapels steen en verwrongen ijzer.
Voor meer zie Frontnieuws

CNN: In de onmiddellijke nasleep van de monumentale beslissing van het Hooggerechtshof om Roe v Wade omver te werpen, ging de conservatieve schrijver John Ellis het internet op om een provocerende zaak te maken: Het was tijd voor Hillary Clinton [de Hilarion?] om weer een politieke comeback te maken. "Nu is haar moment," schreef hij. "De beslissing van het Hooggerechtshof om Roe vs. Wade omver te werpen creëert de opening voor Hillary Clinton om uit de schaduw te komen en de weg in te slaan naar haar kandidatuur voor de Democratische presidentsnominatie van 2024."
Voor meer zie SkyWatchTV

PA-leider Abbas wijst het bezoek van Biden aan het Midden-Oosten af als een 'grote nul' voor Ramallah. De Palestijnse Autoriteit beschuldigt Israël ook van het saboteren van de 'twee-staten-oplossing.' Naar verluidt deelde Abbas zijn frustratie over het engagement tijdens een daaropvolgende ontmoeting met de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi en de Jordaanse koning Abdullah II.
Voor meer zie All Arab News

Op 24 juli 2022 was het 100 jaar geleden dat de Volkenbond het Mandaat voor Palestina uitvaardigde, waarbij Groot-Brittannië werd gemachtigd Palestina en Transjordanië te besturen. Ter gelegenheid van deze verjaardag publiceerde de Palestijnse minister van Cultuur 'Atef Abu Saif een artikel in het dagblad Al-Ayyam waarin hij scherpe kritiek uitte op Groot-Brittannië en verklaarde dat dit land, naast de zionistische beweging, de ernstigste misdaden heeft begaan tegen het Palestijnse volk.... Hij riep ook op om een formele en publieke verontschuldiging van Groot-Brittannië te eisen voor haar misdaden tegen de Palestijnen, en om het land voor deze misdaden voor een internationaal gerecht te dagen.
Voor meer zie Memri

Hoe is de Arava, een snikhete en dorre woestijn, een van Israëls voedselvoorzieningen geworden? Het is een verhaal van vastberadenheid en buiten de gebaande paden denken.
Voor meer zie Radio Israel - NL

()  Israël heeft geen soevereiniteit over Westelijke Muur, zegt de religieuze adviseur van Abbas. In een exclusief interview met Israel Hayom, bespreekt Mahmoud al-Habbash alles van het lopende conflict over IDF-activiteiten in Judea en Samaria tot het conflict van de Palestijnse Autoriteit met Hamas. Ramallah heeft gedreigd ernstige maatregelen te nemen, waaronder beëindiging van de overeenkomsten met Israël en opschorting van de veiligheidscoördinatie met Israël. Hij waarschuwde voor de uitvoering van dergelijke maatregelen wanneer de situatie in de regio blijft escaleren, of wanneer er geen vooruitgang in het politieke proces is.
Voor meer zie Israelhayom

Minister van Onderwijs Yifat Shasha-Biton kondigde donderdag aan dat zij instructies had gegeven om de permanente licenties van zes scholen in Oost-Jeruzalem in te trekken wegens opruiing tegen Israël en het Israëlische leger. De scholen krijgen een voorwaardelijke vergunning voor een jaar, waarin zij hun curriculum moeten aanpassen of hun exploitatievergunning volledig verliezen.
Voor meer zie The Times of Israel

Poolse parlementariërs hebben maandag eer betoond aan Yasser Arafat als onderdeel van een driedaagse officiële parlementaire delegatie naar de Palestijnse gebieden. In een tweet van het vertegenwoordigingsbureau van Polen in Ramallah, zijn leden van de delegatie te zien met een krans die ze vervolgens bij het graf van de voormalige leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) legden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nieuw onderzoek, deze week gepresenteerd op een bijeenkomst van de American Heart Association en nog niet beoordeeld door collega's heeft verband gelegd tussen het spike-eiwit van het coronavirus, SARS-CoV-2, en hartspierbeschadiging via het ontstekingsproces.
Voor meer zie Arutz Sheva

Ja, u leest het goed schrijft Wayne Allyn Root. Er zijn (tot nu toe) 33 vrienden en familieleden dood of ziek sinds ons huwelijk acht maanden geleden. Ik heb het onderzoek gedaan. Alle 33 waren gevaxxed. Ee ieder van hen. Dit is een "vaccin dood en ziekte cluster."
Voor meer zie FrontpageMag

Apple zet nieuw R&D-centrum op in Jeruzalem. De technologiegigant opent zijn derde centrum van dit type in Israël. De vestiging in Jeruzalem zoekt ingenieurs voor de ontwikkeling van Apple's M1-processors voor Mac-desktops en notebooks.
Voor meer zie Ctechnews

Hoe de oppositie de regering Bennett stap voor stap ten val bracht. Het plan omvatte onder meer het opsporen en uitvergroten van geschillen tussen coalitieleden, het ontvangen van informatie van "klokkenluiders", en het creëren van een wetgevende impasse die het vermogen van de regering om wetten aan te nemen zou ondermijnen.
Voor meer zie Israelhayom

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 29 juli 2022.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

De verwoesting van de Tweede Tempel en ongegronde haat. >"Jeruzalem, Jeruzalem, gij die de profeten doodt en stenigt die tot u gezonden zijn, hoe vaak heb ik er niet naar verlangd uw kinderen bijeen te brengen, zoals een hen haar kuikens verzamelt onder haar vleugels, en gij waart niet gewillig. Kijk, uw huis is u verlaten."
Verder lezen - NL

Mysterie van ragnarok en de tweede komst (deel 19): Wat volgt er op de Derde Bazuin wanneer "een grote ster" uit de hemel valt? Nog een belangrijke observatie over Openbaring 8, het hoofdstuk dat de beroemde Wormwood/Alsem-profetie bevat. Dit is het oordeel dat gepaard gaat met het blazen van de derde bazuin, wanneer "een grote ster" uit de hemel valt, "brandend als een fakkel.
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - deel 10: Ligt Bradshaw Ranch op het pad van de onsterfelijken? Gelegen twaalf mijl buiten Sedona ligt de beroemde Bradshaw Ranch. Het kreeg zijn naam toen Hollywood stuntman Bob Bradshaw de 35 hectare grote ranch in 1960 kocht voor vijfhonderd dollar per ha. Op dat moment was alles wat overbleef van de oorspronkelijke boerderij een oud bakstenen huis, waarvan men denkt dat het het oudste pioniersgebouw in het gebied is.
Verder lezen - NL


Donderdag 28 Juli - 29 Tamuz

()  Mitzpe Kramim, gelegen op een bergkam met uitzicht op de Jordaanvallei in de Mateh Binyamin Regionale Raad, kan de geschiedenis ingaan van onze terugkeer naar het Land van onze Voorvaderen. ...Op 27 juli 2022 draaide het Hooggerechtshof van Israël een eerdere beslissing terug. ...Het onmiddellijke resultaat van deze uitspraak is dat de 54 gezinnen van Mitzpe Kramim, dat in 1999 werd gesticht door de regering-Ehud Barak en persoonlijk werd goedgekeurd door de toenmalige chef van het Centrale Commando, generaal Moshe Yaalon, niet gedwongen zullen worden hun huizen te verlaten.
Voor meer zie The Jewish Press

Een top VN-functionaris zei maandag dat Israël uit de VN zou moeten worden gegooid vanwege de manier waarop het zowel Israëlische Arabieren als Palestijnen behandelt, in een rapport van anti-Israël mediasite Mondoweiss. "Ik zou zo ver willen gaan om de vraag te stellen waarom [Israël] zelfs een lid is van de Verenigde Naties, omdat... de Israëlische regering haar eigen verplichtingen als VN-lidstaat niet respecteert," zei Miloon Kothari, een van de drie leden van de onderzoekscommissie van de Mensenrechtenraad over het 'Bezette Palestijnse Gebied' (OPT).
[ Zacharia 12:3. wj ]
Voor meer zie World Israel News

De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor riep de Verenigde Naties op om Israël te bestempelen als een "apartheidsstaat." "Het Palestijnse verhaal roept ervaringen op uit Zuid-Afrika's eigen geschiedenis van rassenscheiding en onderdrukking," zei ze in Pretoria waar ze Palestijnse diplomaten ontmoette, meldde Al Jazeera.
Voor meer zie World Israel News

Premier Yair Lapid had woensdag een ontmoeting met koning Abdullah II in zijn paleis in Amman, wat de eerste openbare ontmoeting was tussen de Jordaanse vorst en een Israëlische premier in de Jordaanse hoofdstad in vijf jaar. De ontmoeting was "lang en warm" en omvatte een lunch met de koning en de Israëlische delegatie, zei de woordvoerder van Lapid in een persbericht.
Voor meer zie World Israel News

Terwijl hij miljarden dollars van de Amerikaanse belastingbetalers afroomt, heeft de Oekraïense marionetten-"president" Zelensky een dreigende zwarte lijst opgesteld waarin Amerikaanse wetgevers en journalisten specifiek worden genoemd als "Russische propagandisten" die door de media en de samenleving moeten worden afgewezen.
Voor meer zie NaturalNews

Volodymyr Zelensky en zijn vrouw, Olena Zelenska, hebben de cover van Vogue gesierd ... iets wat volgens velen de grens heeft overschreden naar ijdelheid te midden van de voortdurende oorlog. Het presidentiële echtpaar staat in een digitale editie van het tijdschrift die helemaal in het teken staat van Olena en haar rol in het conflict met Rusland -- het is getiteld, "Portret van Moed: Ukraine's First Lady Olena Zelenska" met fotografie van Annie Leibovitz. Het is een volledig profiel van haar ... evenals haar man, de Oekraïense President.
Voor meer zie TMZ

Drie machtige en prominente Joden in Oekraïne lijken hun staatsburgerschap te zijn ontnomen nu hun slepende conflict met president Volodymyr Zelensky een kookpunt heeft bereikt te midden van de oorlog met Rusland. Vorige week heeft Zelenski naar verluidt het Oekraïense staatsburgerschap van twee van de bekendste oligarchen van het land, Igor Kolomoiski en Hennadiy Korban, ingetrokken of stappen ondernomen om dit te doen, evenals dat van Vadim Rabinovich, een voormalige magnaat die lid van de oppositie is geworden.
Voor meer zie The Times of Israel

Op 19 juli heeft een Russisch-nationalistisch Telegramkanaal, dat de Russische acties in Oekraïne steunt, een kaart geplaatst waarop de oorsprong is aangegeven van verschillende Russische vrijwilligersbataljons die momenteel bij de oorlog betrokken zijn.
Voor meer zie Memri

Europa is de zieke man. Geconfronteerd met tekorten en groeiende populistische bewegingen - de Europese Unie zoals wij die kennen kan gedoemd zijn te verdwijnen. Europa stevent af op zijn grootste economische crisis sinds de jaren dertig. Tijdens de Covid-pandemie hebben de Europese regeringen de vraag opgedreven met massale monetaire stimuleringspakketten, terwijl ze tegelijkertijd het aanbod verminderden door bedrijven te sluiten en werknemers aan te sporen thuis te blijven.
Verder lezen - NL

Duits parlementslid van de Groenen pleit voor het stemrecht voor kleuters. "Er zijn goede redenen voor een leeftijdsgrens", verklaarde een voormalige Bondsdagvoorzitter. In een gezamenlijk interview met de voormalige Bondsdagvoorzitter Wolfgang Schäuble voor de Focus-publicatie, sprak de 24-jarige politica Emilia Fester zich uit voor stemrecht voor iedereen, ook voor degenen die nog niet hebben leren lopen.
Voor meer zie Remix

Pastor JD spreekt over hoe het komt dat de wereld van vandaag nu aan de spreekwoordelijke eindstreep staat als het gaat om Bijbelprofetie.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe -NL

()  Na ophef wordt een monument met christelijke symbolen, geschonken door een actieve zendingsgroep, verwijderd van de erfgoedsite Ein Keshatot, maar niemand lijkt te weten wanneer of waar in het land het zal worden herplaatst.
Verder lezen - NL

Een twee weken durend bezoek van Isma'il Haniya, het hoofd van het politiek bureau van Hamas, aan Libanon eind juni 2022 leidde tot felle kritiek van Libanese elementen. Deze waarschuwden dat Hamas ernaar streeft zijn betrekkingen met Hezbollah en Iran te versterken en Libanon in een confrontatie met Israël zou kunnen meeslepen.
Voor meer zie Memri

De Libanese politiek analist Dr. Saleh El Machnouk zei in een uitzending van 16 juli 2022 op MTV (Libanon) dat het Libanese volk geen martelaar wil worden omwille van de agenda van Iran of omwille van de "apocalyptische" ideeën van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah. Hij zei ook dat Iran vernietiging brengt in elk land waar het ingrijpt, ook al beschuldigt het Amerika ervan dat te doen.
Voor meer zie Memri

Rusland levert maar 20% gas via Nord Stream 1, maar is bereid 100% via Nord Stream 2 te leveren: het gastekort is een psyop.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

Israël kijkt met argusogen toe hoe Rusland en Iran hun banden aanhalen. Israël is duidelijk bezorgd dat de woorden van Rusland in daden overgaan. Om de steeds warmer wordende banden tussen de twee landen te onderstrepen, reisde de Russische president Vladimir Poetin vorige week dinsdag naar Iran. Dit was de derde keer sinds het begin van het jaar dat Poetin de Iraanse president Ebrahim Raisi heeft ontmoet. Bron: Israel Today - NL

De Nederlandse politieke commentaargeefster Eva Vlaardingerbroek vertelde Breitbart News dat haar vaderland gebruikt wordt als een “proef” voor de Grote Reset agenda. In een interview met Breitbart News Daily SiriusXM gastheer Alex Marlow, zei Eva Vlaardingerbroek dat landen als Canada en Nederland gebruikt worden als uitvalbasissen voor het Wereld Economisch Forum (WEF) en andere globalistische elites om hun radicale plannen om de samenleving te veranderen door te zetten.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Iran bouwt nieuwe nucleaire onderzoeksreactor in Isfahan. Het hoofd van de IAEO voegde eraan toe dat het land locaties onderzoekt die kunnen dienen als gunstige locaties voor nieuwe kerncentrales.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Onderzoekers in Israël en Rusland hebben vastgesteld dat vitamine D-supplementen de immuunfunctie van COVID-19-patiënten verbeteren - en daarom wordt het aanbevolen voor hen, maar ook voor gezonde mensen. Uw lichaam gebruikt vitamine D om mineralen zoals calcium en fosfor op te nemen. Het versterkt niet alleen uw tanden en botten, maar is ook goed voor de spieren, de zenuwen en het immuunsysteem.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IDF: Hamas rehabiliteert het netwerk van terreurtunnels in Gaza. GOC Southern Command geeft drone-beelden en coördinaten vrij die naar eigen zeggen tunnels, wapenfabrieken en wapendepots tonen in dichtbevolkte burgerwijken, wat Hamas afwijst als "pure leugens en verzinsels."
Voor meer zie Israelhayom

Niet alleen Pakistan is door overstromingen getroffen, ook de Verenigde Arabische Emiraten is door noodweer zijn getroffen en werd erop aangedrongen donderdag en vrijdag thuis te werken omdat verschillende emiraten, waaronder Fujairah, Sharjah en Ras al-Khaimah, door overstromingen en hevige regenval zijn getroffen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een wat ouder artikel over een mogelijke opname van de gemeente in 2022. Bent u klaar voor de wederkomst van Jezus Christus? Zijn we zo dicht bij zijn wederkomst dat het elke dag en op elk moment kan gebeuren?
Verder lezen - NL

Mysterie van ragnarok en de tweede komst (deel 18): De Maan-God... Zoon van Enlil... Opkomst van Marduk. Vergelijk nu dat gedeelte van Ezechiëls klaagzang over Tyrus met Johannes' profetie over de vernietiging van het Grote Babylon in Openbaring 18.
Verder lezen - NL


Woensdag 27 Juli - 28 Tamuz

()  Israël waarschuwt Hezbollah na dreigementen over het offshore-gasveld. Jeruzalem zegt dat er sterk zal worden gereageerd op elke aanval. Een Amerikaanse bemiddelaar zal dit weekend in Libanon aankomen, terwijl Israël aandringt op beëindiging van het geschil voordat het Karish-gasplatform in september operationeel wordt.
Voor meer zie Ynet

Op 25 juli 2022 werd Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van de Hizbullah, geïnterviewd op Mayadeen TV (Libanon). Hij zei dat Libanon het recht om aardgas en olie te winnen uit zijn offshore reserves niet zal opgeven, en hij verwierp het idee dat Libanon de Qana offshore prospect zou behouden in ruil voor het behoud van het Karish olieveld door Israël. Hij zei ook dat de precisieraketten van Hezbollah elk Israëlisch doel op land of op zee kunnen bereiken en dat Hezbollah de offensieve en defensieve maritieme capaciteiten heeft om Israël effectief af te schrikken. Bovendien zei Nasrallah dat Israël een "tijdelijke entiteit" is en dat de Israëli's over een paar jaar hun koffers zullen pakken en het land zullen ontvluchten.
[In dat laatste heeft hij wel gelijk, maar er is echter geen tijd om koffers te pakken, Matt. 24:15-20. wj]
Voor meer zie Memri

Israël hoeft zich geen illusies te maken over Rusland", waarschuwt Joodse zakenman die Poetins regime ontvluchtte. "De Joden moeten zo snel mogelijk uit Rusland vluchten en Israël moet ophouden met twijfelen en wapens naar Oekraïne sturen," waarschuwt de Russisch-Israëlische zakenman Leonid Nevzlin.
Voor meer zie United with Israel

'Als Rusland een nucleaire aanval op de VS uitvoert, zal dat lukken.' Als Rusland besluit om een nucleaire aanval op de Verenigde Staten uit te voeren, zal het slagen, volgens David Wurmser van het in Washington gevestigde Center for Security Policy.
Verder lezen - NL

"Moge God alle martelaren zegenen," zegt Abbas tegen families van mannen die herhaalde schietaanvallen uitvoerden op Israëli's en IDF-troepen. President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit belde zondag met de families van terroristen die werden gedood tijdens een vuurgevecht met IDF-troepen in Shechem (Nablus) en prees de daden van de mannen en noemde hen helden.
Voor meer zie World Israel News

Dr. Philippe Van Welbergen, een van de oorspronkelijke deskundigen die schade in het bloed ontdekten door de COVID-19 vaccins tegen het coronavirus van Wuhan (), heeft ontdekt dat ongevaccineerde personen grafeen en zelfassemblerende nanodeeltjes in hun bloed hebben – een manifestatie van shedding van degenen die de injecties hebben genomen, bericht Mary Villareal.
Voor meer zie Frontnieuws

Paus Franciscus verontschuldigt zich voor gedwongen assimilatie van inheemse kinderen in Canada op residentiële scholen. Wanneer zullen paus Franciscus en de Rooms-Katholieke Kerk zich verontschuldigen voor de afslachting van miljoenen christenen tijdens de Spaanse inquisitie? vraagt Now the end begins.
Voor meer zie Now The End Begins

Italiaanse conservatieven roepen op tot meer grensbeveiliging nadat beelden van geweld door migranten viraal zijn gegaan. De video toont een wrede aanval door een man die in Italiaanse media wordt omschreven als een dakloze Tunesiër.
Voor meer zie Remix

De gasreservoirs in Tsjechië hebben al een recordcapaciteit van 80 procent, zo heeft de premier van het land, Petr Fiala, maandag bekendgemaakt in een bericht op de sociale media. Tsjechië is ook van plan gas uit een LNG-terminal in Nederland te gebruiken om de afhankelijkheid van Rusland te verminderen. Volgens de eerdere verklaring van Síkela zou het gasverbruik in Tsjechië hierdoor met anderhalve maand tot twee maanden worden verlengd.
Voor meer zie Remix

Afgelopen mei publiceerde de Islamitische Staat van Irak en Syrië ("ISIS") een video van de executie van ongeveer 20 christelijke burgers in Nigeria. Zoals bij veel van dergelijke ISIS-video's stonden de terroristen achter hun vastgebonden en geknielde slachtoffers, voordat ze hen omver sloegen en hun hoofden afhakten onder kreten als "Allahu Akbar".
Voor meer zie FrontpageMag

()  EU-buitenlandbeleid chef Josep Borrell zei dat de huidige tekst van de Iraanse nucleaire deal het best mogelijke resultaat is en zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd. In een opiniestuk in The Financial Times zei Borrell dat de partijen na meer dan een jaar onderhandelen "de best mogelijke deal hebben bereikt die ik, als facilitator van de onderhandelingen, haalbaar acht."
Voor meer zie The Times of Israel

Arabieren: 'Amerikaanse president besloot om zonder reden te knoeien met de [Midden-Oosten] veiligheid...' Arabieren wijzen erop dat een van de grootste fouten van Biden was dat hij Amerika's Arabische bondgenoten voor lief nam terwijl hij een beleid van appeasement tegenover de Iraanse mullahs begon.
Verder lezen - NL

Openstelling van het luchtruim voor Israël is geen teken van normalisatie zegt een Saoedische functionaris. Eerder deze maand wakkerde Saoedi-Arabië de Israëlische hoop aan op warmere banden tussen de twee landen, met het besluit om haar luchtruim open te stellen voor Israëlische vliegtuigen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ehud Barak zegt dat het al te laat kan zijn om Iraanse kernwapens met militaire actie te stoppen. Ex-Minister-president in een column die hij schreef: Israël moet misschien onafhankelijk opereren omdat de nucleaire uitbraak van Iran "hoogstwaarschijnlijk" zal plaatsvinden wanneer de VS zijn handen vol heeft.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Joden, niet-christenen kunnen geen deel uitmaken van de conservatieve beweging - omdat het een exclusieve christelijke beweging is, aldus Andrew Torba, de CEO van Gab en naar verluidt consultant voor staatssenator Doug Mastriano, de Republikeinse kandidaat voor gouverneur van Pennsylvania,. Zowel Republikeinen als Democraten hebben Mastriano opgeroepen om zijn advertentiecampagne van het sociale media platform Gab terug te trekken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Onderhandelingsteams van Yamina en Derech Eretz, zeggen dat ze 'dicht' bij het ondertekenen zijn van een overeenkomst over een gezamenlijke lijst. We brengen een nieuwe geest naar Israël.'
Voor meer zie Arutz Sheva

Iraanse minister beroemt zich op "verschillende succesvolle veiligheidsoperaties tegen Israël in het land. Het ministerie van Inlichtingen "heeft de plicht het terrorisme, het zionistische regime en de sabotagedaden tegen Iran te bestrijden", zegt minister Esmaeil Khatib tegen het parlement van Teheran.
Voor meer zie Israelhayom

Amnesty-rapport onthult hoe de Taliban het leven van vrouwen in Afghanistan heeft verwoest sinds ze de macht over het land hebben heroverd. Opsluiting, foltering en gedwongen huwelijken op jonge leeftijd zijn enkele van de gruweldaden in het nieuwe rapport over het "verstikkende optreden" van de Taliban tegen vrouwen en meisjes.
Voor meer zie All Arab News

China heeft de VS ervan beschuldigd de voorwaarden te hebben geschapen voor de oorlog in Oekraïne. Het is tot dusver China's sterkste veroordeling van de VS met betrekking tot de rol van de VS in het conflict. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken zei eerder deze week in een persconferentie dat de VS, terwijl ze zouden kunnen streven naar vrede en formele besprekingen tussen Rusland en Oekraïne, in plaats daarvan bezig is "wereldpolitie" te spelen en het conflict verder aan te wakkeren - terwijl ze tegelijkertijd proberen China te confronteren.
Voor meer zie NaturalNews

Een universum van 10 dimensies. Wanneer een persoon deze wereld verlaat door de dood, weten we dat zijn geest het lichaam verlaat en naar één van de volgende twee plaatsen gaat: of naar het Paradijs (Hemel), of naar Sheol/Hades, vooraf aan de Hel. Maar waar zijn deze plaatsen en waarom kunnen wij ze niet zien?
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - deel 9: Geheime bergen, draaikolken en bewoners van ongeziene rijken. Gelegen in de noordelijke Verde Valley regio van de staat Arizona, is Sedona aantoonbaar een van de mooiste kleine steden in de wereld. De schilderachtige westerse nederzetting, die schitterend oranje en rood glanst, is beroemd om zijn verbluffende reeks rotsformaties van rood zandsteen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 26 Juli - 27 Tamuz

()  Een onlangs ontslagen hoge ambtenaar van de Israëlische politie beweerde maandag dat topleden van het juridische establishment van het land bereid waren om illegale activiteiten van het toenmalige hoofd van de politie, Roni Alsheich, over het hoofd te zien uit vrees dat ingrijpen in de zaak de inspanningen om voormalig premier Benjamin Netanyahu te vervolgen, zou schaden.
Voor meer zie The Times of Israel

In een interview van 18 juli 2022 op Russia Today TV werd de voormalige Iraanse diplomaat Amir Mousavi gevraagd naar de geldigheid van de verklaring van Kamal Kharrazi, een hoge Iraanse ambtenaar, de vorige dag op Al-Jazeera Network dat Iran een land met een nucleaire drempel is en dat het de mogelijkheid heeft om kernwapens te produceren. Mousavi antwoordde dat er geen twijfel over bestaat dat Iran kernwapens kan produceren. Hij voegde eraan toe dat er druk is van binnen Iran en vanuit de regio om Khamenei's fatwa die kernwapens verbiedt te veranderen en dat dit kan leiden tot heroverweging van de vermeende fatwa.
Voor meer zie Memri

Ten minste zes EU-landen zijn naar verluidt gekant tegen het voorstel van de Europese Commissie om het gasverbruik met 15% te beperken, volgens een analyse van gassenergiedeskundige Thierry Bros. Naar verluidt zijn Portugal, Spanje, Cyprus, Hongarije, Griekenland en Polen geen voorstander van de plannen, wat betekent dat de vereiste gekwalificeerde meerderheid wellicht niet haalbaar is voor Brussel.
Voor meer zie Remix

Vorig weekend stortte er in het noorden van Zweden een windmolen in elkaar; op zich niets bijzonders zou je zeggen – temeer daar niemand gewond raakte. De plaats van het ongeluk bood echter een schokkend beeld: kunststof brokstukken lagen te midden van een enorme plas olie, wat deels tot verbijsterde vragen in delen van de pers en het publiek zorgde.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

De enige manier om benzine te kopen in Sri Lanka is na het tonen van een COVID-"paspoort" via een smartphone - dit is precies het soort misbruik door de overheid waarvoor velen waarschuwden toen QR-codes voor de plandemie voor het eerst werden ingevoerd.
Voor meer zie NaturalNews

De Palestijnse islamitische geleerde Abu Anas Al-Hasri zei dat het recente bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden aan Israël en de Palestijnse gebieden bedoeld was om "de rechten van het christendom" op Jeruzalem te claimen. Hij zei dat president Biden kwam om oorlog te voeren tegen de Islam, "om het geld van onze natie te stelen," om de vlammen van sektarische conflicten in de regio aan te wakkeren, en om de vriendschap tussen Arabische heersers en Israël aan te halen. Hij bad ook dat elke hand die Biden de hand schudde verlamd zou worden, en dat elke tong die Biden verwelkomde in de regio zou worden afgesneden.
Voor meer zie Memri

Hezbollah: 'We zijn dicht bij het verslaan van de Israëliërs over land en zee' Het hoofd van de uitvoerende raad van de Iraanse terreurvolmacht waarschuwt: "Wij zullen beslissen wanneer we Israël verslaan." De in Libanon gevestigde Hezbollah heeft maandag een nieuw dreigement tegen Israël geuit tegen de achtergrond van door de VS bemiddelde indirecte onderhandelingen tussen Jeruzalem en Beiroet om een oplossing te vinden voor een al lang bestaand maritiem grensgeschil.
Voor meer zie JNS

De leider van de Blauw-Witte partij en minister van Defensie Benny Gantz heeft maandag de voormalige legerleider Gadi Eisenkot opgeroepen om zich bij zijn fractie aan te sluiten voor de komende verkiezingen, in zijn meest openlijke, publieke oproep aan de toekomstige politicus tot nu toe.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Een Iraanse moeder veroordeeld tot 100 zweepslagen voor protest tegen moord op haar zoon. Ramezani heeft onvermoeibaar campagne gevoerd om gerechtigheid te krijgen voor haar zoon Pejman Gholipur, die in 2019 door de theocratische staat werd vermoord vanwege zijn rol in landelijke demonstraties.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het vuur is aangestoken! Zijn we klaar voor de terugkeer van Israëls Messias? Want dat is de richting waarin de huidige gebeurtenissen zich bewegen, en snel ook. Alarmerende samenwerkingsverbanden worden versterkt nu de wereld snel op weg lijkt te zijn naar de Armageddon [plaats van de eindstrijd, red.].
Voor meer zie Israel Today - NL

Israël's president Herzog, voormalig voorzitter van het Joods Agentschap, spreekt voor het eerst over de crisis met Rusland. "Er zijn dingen waar stilte beter is.
Voor meer zie Arutz Sheva

Rusland zegt dat Israël een "onbehulpzaam" standpunt inneemt over het Joods Agentschap en Oekraïne. Woordvoerster Maria Zacharova van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een interview dat de toekomst van het Joods Agentschap in Moskou afhangt van het ministerie van Justitie en dat de "pro-Kiev"-opmerkingen van Israëlische leiders "bevooroordeeld en onconstructief" zijn.
Voor meer zie Ynet

Grondtroepen van Israël zijn onvoorbereid op een volgende oorlog, waarschuwen de IDF-officieren. Personeelsproblemen, bezuinigingen en weinig motivatie om te dienen zijn slechts enkele van de problemen die de grondtroepen in het algemeen en het pantserkorps in het bijzonder teisteren.
Voor meer zie Israelhayom

Zondagmorgen vroeg publiceerde deze website een verhaal (zie Frontnieuws Treinladingen extra Russische pantsers arriveren in strijd tegen Oekraïne – Gigantische escalatie op komst – Moord op Zelensky?) waarin werd aangegeven dat er een “grote escalatie” op komst was van Rusland in Oekraïne, met treinladingen pantservoertuigen en troepen die arriveerden, waardoor er bijna drie keer zoveel Russische vuurkracht in Oekraïne zou komen. Vandaag vernam de wereld waarom: Rusland gaat het Zelensky-regime verdrijven, bericht Hal Turner.
Voor meer zie Frontnieuws

Mahmoud Abbas consolideert "dictatoriale heerschappij" over Palestijnen. "Door de PA-instellingen te vervangen door de PLO-instellingen, probeert Abbas te garanderen dat er nooit meer algemene Palestijnse verkiezingen zullen plaatsvinden en dat Fatah, die de PLO controleert, zal blijven heersen over wat er overblijft van de PA," waarschuwde PMW.
Voor meer zie World Israel News

Een van de meest prominente nationaal-religieuze rabbijnen hebben voor het eerst een ontmoeting gehad met Jacob Blumenthal, de CEO van USCJ en de Rabbinical Assembly (RA), in Melamed's huis in Har Bracha, om het komende vasten van Tisha B'Av te bespreken en manieren om een herhaling te voorkomen van het geweld van vorig jaar, bij de Kotel op de komende rouwdag zo meldde Israel Hayom vandaag.
Voor meer zie The Jewish Press

Veeboeren verkopen hun vee in ongekend grote aantallen vanwege de droogte, en dat heeft enorme gevolgen voor 2023. Dankzij de verschrikkelijke droogte die de veehouderij in het zuidwesten verwoest, zijn veeboeren nu in paniek en verkopen ze hun vee in een ongekend tempo. Sommigen kiezen er zelfs voor om hun hele veestapel te verkopen, omdat ze het gevoel hebben dat ze geen andere opties hebben.
Verder lezen - NL

Lijkt het niet alsof we in een schemerzone leven? Ik (Brentner) heb vaak het gevoel alsof ik me in een aflevering van The Twilight Zone heb gewaagd. Rod Serling begon zijn televisieserie in 1959 en degenen die bekend zijn met de show herinneren zich Serling's gevoel voor dystopische fictie die de grenzen van onze verbeelding oprekte. Wie kan de iconische scènes, plotwendingen en bizarre eindes vergeten?
Verder lezen - NL


Maandag 25 Juli - 26 Tamuz

()  Net als het Joods Agentschap, hebben meerdere andere Russisch-joodse organisaties waarschuwingsbrieven ontvangen van de Russische regering, waarin staat dat zij beschouwd kunnen worden als buitenlandse agenten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Stopzetting werkzaamheden Joods Bureau in Rusland kan ernstige gevolgen hebben voor diplomatieke betrekkingen", waarschuwt de premier van Israël. Israëlische delegatie bestaande uit hooggeplaatste ministers en juristen heeft opdracht gekregen alles in het werk te stellen om de juridische en diplomatieke dialoog uit te putten in de hoop een Russisch bevel tot stopzetting van de activiteiten van het Joods Agentschap in het land een halt toe te roepen.
Voor meer zie Israelhayom

Mohammed bin Zayed kiest als eerste voor Parijs op zijn eerste officiële buitenlandse reis als president. De Emirati-president en zijn Franse ambtgenoot kondigden maandag de ondertekening aan van een overeenkomst over de levering van diesel aan Frankrijk, die tot doel heeft "de energiebronnen te diversifiëren."
Voor meer zie Atalayar

Syrië heeft Israël de schuld gegeven van de raketaanvallen in de buurt van Damascus op donderdagavond. Het doel was een opslagplaats van Iran. Het door de Syrische staat gecontroleerde persbureau SANA meldde dat drie soldaten werden gedood en nog eens zeven mensen gewond raakten. Het beweerde ook dat het Syrische leger een aantal van de raketten had neergeschoten.
Voor meer zie World Israel News

Opiniepeilingen die aantonen dat Joe Biden's presidentschap aan het zinken is suggereren dat Hispanic kiezers ook de Democraten in de steek laten, en een criticus van illegale immigratie voorspelt dat de liberale partij maar moeilijk zal leren waarom. Mark Krikorian, uitvoerend directeur van het Center for Immigration Studies, vertelt AFN dat er "geen twijfel" bestaat dat het grensbeleid van de regering Biden een van de redenen is waarom Latijns-Amerikanen in de armen van de Republikeinse Partij lopen.
Voor meer zie AFN

Woke. Op dinsdag 19 juli maakte Brad Pitt furore in de modesfeer door op de rode loper van de première van de film Bullet Train, waarin hij de hoofdrol speelt, te verschijnen in een rok. Brad Pitt als de ultieme macho in 'Fight Club' nu over de rode loper paradeert in een vrouwenrok wat een lange weg van verval is, en dat is precies wat er op dit moment met Amerika gebeurt.
Voor meer zie Now The End Begins

WHO verklaart snel verspreidende uitbraak van monkeypox tot wereldwijde gezondheidscrisis. Europa is het epicentrum van de uitbraak. Op dit moment zijn mannen die seks hebben met mannen de gemeenschap die het grootste risico loopt. Volgens het hoofd van de WHO is het risico wereldwijd gematigd, maar in Europa is de dreiging groot.
Voor meer zie CNBC zie ook

Monkeypokken of Moneypokken? Tedros overrulet zijn raad en verklaart dat apenpokken een noodsituatie is op het gebied van volksgezondheid van internationaal belang. Wereldwijd 15.387 gevallen.
Voor meer zie Malone MD

Video’s van Russische treinen die aankomen met extra gepantserde oorlogsmachines, zijn de afgelopen drie dagen op verschillende sociale media verschenen, en één ding is duidelijk geworden: er is een GIGANTISCHE escalatie op komst tegen Oekraïne – en misschien ook tegen de NAVO, bericht Hal Turner.
Voor meer zie Frontnieuws

De duisternis zal niet duren. Stephen Hawking was de beroemdste wetenschapper van zijn generatie. De auteur van A Brief History of Time overleed in 2018. Tegen het einde van zijn leven werd hij een soort onheilsprofeet.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 22 juli 2022.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Israëlische passagiers zijn van hun vlucht naar Krakau, Polen, zaterdagavond via de noodglijbanen van boord gegaan na een bommelding. Het Wizz Air vliegtuig landde op een afgelegen landingsbaan als gevolg van een tip van "een anonieme bron" dat er een explosief aan boord was, die "vals bleek te zijn," zei de luchtvaartmaatschappij.
Voor meer zie World Israel News

()  Israëli's meldden dat ze een "trein van lichten" door de lucht zagen bewegen. Israëli's werden zaterdag verblind en verbijsterd door een reeks lichten die geruisloos in een lijn over het noordelijke deel van het land vlogen. "Zoiets hebben we nog nooit in ons leven gezien. Het zag eruit als een ketting van lichten en bewoog relatief langzaam," vertelde een inwoner van Nahariya aan Walla. De inwoner zei dat de lichten van oost naar west trokken en na ongeveer 15-30 seconden verdwenen.
Voor meer zie United with Israel

Een vermeend Israëlisch spionagenetwerk werd door de Iraanse autoriteiten betrapt bij het leggen van explosieven op een "zeer gevoelige" plaats in de provincie Isfahan, enkele uren voor het plannen om ze tot ontploffing te brengen, beweerde een aan het Iraanse regime gelieerde krant zondag. De bewering kwam een dag nadat de Islamitische Republiek beweerde het Israëlische spionagenetwerk te hebben gestopt, door agenten te arresteren die hadden geprobeerd sabotage en "terroristische operaties" uit te voeren met behulp van de modernste technologie.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Staten sturen meer dan 500 Phoenix Ghost drones naar Oekraïne als onderdeel van het pakket van 270 miljoen dollar dat het Amerikaanse ministerie van Defensie vrijdag heeft aangekondigd. De website Defense Express citeerde uitspraken van de adviseur van het Oekraïense presidentskantoor Oleksii Arestovysch in een interview, die de Phoenix Ghost-drone omschreef als "een goed 'apparaatje'."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Wetenschappers van de Universiteit van Tel Aviv (TAU) waarschuwen dat de CRISPR-methode voor genoom-editing weliswaar zeer doeltreffend is, maar niet altijd veilig en dat het herschikken van stukjes DNA soms de genomische stabiliteit in het gedrang brengt, wat op lange termijn mogelijk kanker kan uitlokken. CRISPR - een acroniem voor "clustered regularly interspaced short palindromic repeats" - maakt het mogelijk genetisch materiaal op bepaalde plaatsen in het genoom toe te voegen, te verwijderen of te wijzigen. Er zijn verschillende benaderingen voor het bewerken van het genoom ontwikkeld.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Spectaculaire zeldzame munt met afbeelding van de maangodin ontdekt voor de kust van de Karmel. De 1.850 jaar oude munt toont het teken Kreeft en de figuur van de maangodin en maakt deel uit van een serie dierenriemmunten.
Voor meer zie Arutz Sheva

Iran zal IAEA-camera's uitgeschakeld houden tot de nucleaire deal wordt hersteld. "We zullen de IAEA-camera's niet aanzetten totdat de andere partij terugkeert naar de nucleaire deal", zegt de Iraanse nucleaire chef Mohammad Eslami.
Voor meer zie Israelhayom

Saudi-Arabië en Kazachstan zijn overeengekomen hun bilaterale banden en samenwerking in verschillende sectoren op te voeren met de ondertekening van nieuwe memoranda van overeenstemming (MoU) tijdens het bezoek van de Kazachse president aan het Koninkrijk op zondag, zo bleek uit een gezamenlijke verklaring die maandag door het officiële Saudi Press Agency werd verspreid.
Voor meer zie Al Arabiya English

Droom over Harari (WEF), met twee interpretaties. We zaten met een aantal mensen rond de tafel in een conferentieruimte. Er zat een man recht tegenover me die me bekend voorkwam en toen realiseerde ik me dat het Yuval Noah Harari was, de Israëlische "profeet" van Klaus Schwab en het Wereld Economisch Forum (WEF). Verschillende keren voelde ik zijn ogen in mij boren, dus uiteindelijk keek ik hem recht in de ogen, wees zachtjes naar hem en zei: "Ik weet wie je bent en ik heb je in de gaten gehouden."
Verder lezen - NL

De Gog Magog oorlog staat dichter dan ooit voor de deur van Israël! Israël staat nu voor twee grote uitdagingen die komen van de twee machtigste natiegroepen in de wereld die lijnrecht tegenover elkaar staan, elke groep strijdend om de wereldheerschappij.
Verder lezen - NL

De laatste nephilim - deel acht: Bevestiging van reuzen, wereldwijde zondvloed. Het was een frisse februarimorgen toen we de volgende dag het hoofdkwartier van de Navajo Nation verlieten voor een ontmoeting met Dr. Mose. De uitzichten op onze weg waren verbazingwekkend, met spitsen die honderden meters uit de aarde oprezen, met enorme rotsen die vaak precair op hun toppen balanceerden en die werden geaccentueerd door enorme zandsteenheuvels en gekleurde plateaus zo ver het oog reikte.
Verder lezen - NL

Mysterie van ragnarok en de tweede komst (deel 17): Meer over de "boodschapper" en de angstaanjagende entiteiten die met hem komen. Er is nog een fascinerend verband tussen de komst van asteroïde Apophis en een gebeurtenis van enorme betekenis voor de Joden, en dus ook voor de christenen. Laten we terugreizen in de tijd naar het jaar 539 voor Christus.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina