Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 24 Juli - 3 Av

() Israël gaat een fast-track coronavirus testlaboratoria openen op de luchthaven van Ben-Gurion. De luchthavenautoriteit hoopt binnen drie weken een aanbesteding te kunnen publiceren om ervoor te zorgen dat er een systeem is voor wanneer de overheid het luchtruim weer opent.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Op zondag 19 april, 2020, gaf de eerwaarde pastor Danny Jones van de Northlake Baptistenkerk in Georgia, V.S., een scherpe zondag preek m.b.t. de wereldwijde coronapandemie. Nederlandse ondertiteling.
Voor meer zie YouTube - NL

De Palestijnse geleerde Mahmoud al-Shajrawi zei tijdens een recent interview met de Turkse televisiezender Channel 9 dat de Joden nooit aan de Palestijnen land zullen geven waarop ze een Palestijnse staat kunnen vestigen, omdat ze zelf al "dicht op elkaar zitten", zoals in de koran wordt beschreven. ...Palestijnse moeders hebben "vijf, zes, tien en zelfs vijftien kinderen" en zijn bereid "één, twee of drie als martelaar op te offeren."
Voor meer zie Breaking Israel News

De Israëlische Eerste Minister Benjamin Netanyahu gaf woensdag het Ministerie van Financiën opdracht, samen met de Nationale Veiligheidsraad en de defensieambtenaren, om de plaats te maken op de begroting voor een NIS 3,3 miljard ($960 miljoen) aanvulling op de defensiebudget om de lopende activiteiten van de Israëlische Defensiemacht "die geen vertraging zullen oplopen" te financieren.
Voor meer zie Breaking Israel News

Een internationaal rechtsexpert zegt dat Israël de VN uit de Joodse staat moet schoppen als het ICC een niet-bestaande staat als 'Palestina' erkent. Israël zou strenge vergeldingsacties moeten ondernemen tegen de Verenigde Naties als de hoofdaanklager bij het Internationaal Strafhof in Den Haag besluit om Israël te vervolgen voor vermeende oorlogsmisdaden tegen de niet-bestaande "staat Palestina", zei een topwetenschapper woensdag.
Voor meer zie United with Israel

Nadat Hezbollah gedreigd had met represailles vanwege de dood van een van hun terroristen in Syrië, heeft de IDF strijdkrachten naar de Libanese grens gestuurd om de uitdaging aan te gaan. Op donderdag bevestigde het IDF dat ze troepen stuurden naar de grens van Israël met Libanon, een buurland in het noorden dat grotendeels onder de controle van de door Iran geleide islamitische terreurgroep Hezbollah is komen te staan.
Voor meer zie United with Israel

De Jordaanse professor Ahmad Nofal rechtvaardigt de beslissing van Erdogan om Hagia Sophia in een moskee te veranderen. "[Hagia Sophia] is al 500 jaar een moskee, totdat de verrader [Ataturk] er een museum van maakte. Mustafa Kemal Ataturk was een Dönmeh Jood uit Griekenland. Hij was niet eens een Turk. Hij was een Griek die in de Joodse wijk in Istanbul woonde. "Als we morgen Palestina bevrijden, laten we dan de Joodse synagogen intact? Nee! We zullen ze ontwortelen, samen met hun volk, en ze in de zee gooien. Als Allah het wil, zal het snel gebeuren.
Voor meer zie Memri

De Iraanse leiders zeggen dat ze "wrekers van bloed" zijn en "zullen zeker een tegenaanval op de Amerikanen" plegen die hun topgeneraal hebben vermoord. De Iraanse ambtenaren zeiden dat "ruwere wraak voor de daders" hen te wacht staat vanwege de aanval waarin een hoge Iraanse generaal in Januari door een Amerikaanse drone-aanval werd gedood, zo meldde Press TV van het land dat onder toezicht staat van het regime.
Voor meer zie WIN

Door heel Iran heen waren er in de afgelopen week mysterieuze explosies te horen. Veertien tot nu toe. De Iraniërs zijn ervan overtuigd dat het de Israëli's zijn, maar anders dan je verwacht, zijn ze blij met de schade die deze explosies aanrichten aan de nucleaire installaties van Iran.
Voor meer zie Israel Today - Holland - NL

Wat de wereld nu nodig heeft. Mahatma Gandhi hield van de Bergrede. Maar hij werd nooit een Christen. Hij zei: "Ik zou een Christen zijn, als het niet voor de Christenen was."
Verder lezen - NL

Gebedsbrief met de gebedspunten van 24 juli 2020 van de Voorbidders voor Israël. Het Tora gedeelte van deze Sabbat is Numeri 30:2-36:13. Minstens acht keer lezen we in dit gedeelte dat Mozes het volk Israël zegt dat het land dat ze op het punt staan binnen te trekken aan hen gegeven werd door de God van hun vaderen, Hij die hen uit de Egyptische slavernij bevrijdde.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

()  De nieuwe multidisciplinaire Eenheid van het IDF van Israël, de Spook-Eenheid, voltooide zijn eerste belangrijke oefening op donderdag, die een verscheidenheid van nieuwe gevechtstechnieken bevatte met inbegrip van een methode om met grondtroepen doelstellingen te bepalen voor straaljagers, zeiden de militairen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een coalitiepartij van de regering in Israël zal naar verluidt volgende week een wetsvoorstel indienen om de termijn voor het passeren van de staatsbegroting uit te stellen, in een poging om vervroegde verkiezingen te voorkomen, te midden van felle meningsverschillen tussen de Likud en Blauwe en Witte de partijen in de regering. De regering zal zich automatisch ontbinden als er tegen 25 augustus geen staatsbegroting is goedgekeurd.
Voor meer zie The Times of Israel

De politie van Jeruzalem schoot het waterkanonnen op demonstranten na een anti-regeringsdemonstratie op donderdagavond, waarbij activisten werden geraakt die probeerden de bevelen op te volgen en zich wilden verspreiden, waarbij degenen die probeerden te vertrekken werden tegengehouden, in wat een getuige beschreef als een "absurditeit."
Voor meer zie The Times of Israel

De eerste minister Benjamin Netanyahu verliest terrein, volgens nieuwe peilingen die door de Kanalen 12 en 13 op donderdagavond worden gepubliceerd, waardoor een andere verkiezing op elk moment snel een stuk minder waarschijnlijk wordt. In de 13e opiniepeiling van het Kanaal zou de Likudpartij van Netanyahu slechts 31 zetels ontvangen als de verkiezingen vandaag zouden worden gehouden, tegenover 36 (en 40 in recente peilingen). In de peiling van Channel 12 was de Likudpartij iets beter in staat om 32 zetels te winnen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Verschillende passagiers op een Iraanse luchtvaartmaatschappij vlucht raakten op donderdag boven Syrië gewond nadat de piloot de hoogte had veranderd om een botsing met een Amerikaanse straaljager te vermijden, volgens de Iraanse media, maar de militairen van de VS zeiden dat de F-15 op een veilige afstand was.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Turkije heeft een militair plan opgesteld in afwachting van een mogelijke Egyptische interventie in Libië, zo meldde de Turkse krant Zaman op donderdag onder vermelding van naamloze overheidsfunctionarissen. In het rapport stond dat de Turkse regering het plan had voorbereid nadat het Egyptische parlement maandag toestemming had gegeven voor de inzet van troepen buiten het land, waardoor de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi zijn dreigement van een militaire actie tegen de door Turkije gesteunde troepenmacht in Libië kon doorvoeren.
Voor meer zie Al Arabiya English

Amerikaanse ambtenaren en wetenschappers onthulden donderdag een plan om een van de belangrijkste technologische grenzen van de 21e eeuw na te streven: het bouwen van een kwantum internet. Sprekend in Chicago, een van de belangrijkste knooppunten van het werk, stellen ze als doel het smeden van wat ze een tweede internet noemen - een die zou functioneren naast de bestaande netwerken van de wereld, met behulp van de wetten van de kwantummechanica om informatie veiliger te delen en om een nieuwe generatie van computers en sensoren op aan te sluiten.
Voor meer zie The Washington Post

Bill Gates dringt aan voor 7 miljard verplichte experimentele RNA-injecties die menselijke cellen herprogrammeren om coronavirus spike proteïnen te produceren. Operatie War Speed is aan de gang in de Verenigde Staten aangezien de federale overheid zich met ongeveer $2 miljard in contracten met farmaceutische en biotechnologiebedrijven steekt om tot 300 miljoen experimentele vaccin dosissen te produceren en te leveren tegen Januari 2021.
Voor meer zie NaturalNews

Keerpunt - het jaar 2020. Het is al een jaar geleden, nietwaar? En ik heb het niet alleen over de moordende horzels, de nunchuck beren en de haaien-grijpende adelaars. Ik heb het over gebeurtenissen die onze wereld voor altijd hebben veranderd en de meerderheid van de mensheid uit haar eeuwige gevoel van normaal hebben geschud, zoals een wereldwijde pandemie en de lockdown, de wereldwijde rellen, en de mars naar wat lijkt op het meest waarschijnlijke merkteken van de beest-kandidaat die we ooit hebben gezien. De 2020-geest gaat nooit meer terug in de fles.
Verder lezen - NL

Hoe COVID-19 de Apocalyps voorspelt. Op woensdag 1 april 33 n.Chr. predikte Jezus zijn laatste grote preek. Na een lange, gespannen dag van confrontatie in het tempeldistrict met de religieuze leiders, maakten Jezus en zijn belegerde groep van 12 personen zich voor de laatste keer tijdens zijn bediening uit het tempelgebied los. Toen ze vertrokken, pauzeerden de discipelen en wezen ze op de verbluffend mooie gebouwen op de tempelberg.
Verder lezen - NL


Donderdag 23 Juli - 2 Av

()  President Reuven Rivlin gaf op donderdag een openbare berisping uit naar de Israëlische politici, dat ze het land achter zich aan sleepten als een "lappenpop", te midden van berichten dat premier Benjamin Netanyahu heeft besloten om nieuwe verkiezingen uit te schrijven na weken van coalitiestrijd. "Ik wil alle leden van de regering toespreken. Net als de andere burgers van het land volg ik met grote bezorgdheid de ontwikkelingen in de Knesset, die het toch al fragiele partnerschap tussen alle coalitiefacties steeds weer aan het wankelen brengen", tweette Rivlin. Stop het spreken over vervroegde verkiezingen.
Voor meer zie The Times of Israel

De wetgevers van Haredi rekenen af met de Blauwe en Witte partij op woensdag middag, nadat de Blauwe en Witte partijvoorzitter en de Alternatieve Eerste minister Benny Gantz een wet goedkeurde die homoseksuele omzettingstherapie zou verbieden. Bekritiseerde premier Binyamin Netanyahu omdat hij Blauw en Wit toestond een wetsvoorstel te steunen dat was ingediend door een lid van de oppositie en niet was aangenomen door het Ministerieel Comité voor Wetgeving. De Shas-partij kondigde woensdagmiddag aan dat de negenkoppige Knesset-delegatie van de partij in het licht van deze stemming de toekomstige Knesset-stemmingen zou boycotten.
Voor meer zie Israel National News

In een uitgebreid interview op 5 juli 2020 met Sobh-e Sadeq, het weekblad van de Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC), besprak IRGC-marinecommandant Ali Reza Tangsiri de laatste innovaties van zijn marine, waaronder de oceaan bevarende helikopterschepen, ondergrondse steden met raket lanceercapaciteit en de oprichting van een marinekorps van de Basij langs de zuidelijke kustlijn van Iran in de Perzische Golf, bestaande uit 23.000 manschappen en honderden divisies, waaronder vliegtuigen en boten. Hij zei dat deze ondergrondse steden "drijvend" waren, maar wat hij bedoelde is niet duidelijk. Wij zijn jullie nachtmerrie.
Voor meer zie Memri

Alireza Panahian, plaatsvervangend hoofd van de Iraanse strategische adviesbasis Ammar: We hebben raketten en soldaten in de hele regio, we zijn op zoek naar de mogelijkheid om onze raketten te lanceren.
Voor meer zie Memri

De topples dansende vrouw op de Menora is spiritueel gevestigd in Cozbi, zegt Rabbi Mordechai Makover. Ze is een priesteres van Baäl-Peor (Numeri 25:1-3) die werd aanbeden door daden van seksuele onzuiverheid."
Voor meer zie Breaking Israel News

Geoctrooieerde slavernij. Door: Herman Boon. Op 21 september 2018 diende Microsoft een octrooiaanvraag in bij de World Intellectual Property Organization WIPO, waarvan het hoofdkwartier in Genève zetelt. Zoals voorgeschreven, werd deze achttien maanden later, op 26 maart 2020 gepubliceerd. De titel van het aangevraagde octrooi is opmerkelijk: Cryptocurrency system using body activity data.
Verder lezen - NL

78 Bewoners van een appartementsgebouw in Ventura, Californië, bevonden zich als gevangenen in hun eigen huis omdat ze "opgesloten" waren in hun eigen appartementsgebouw en onderworpen werden aan verplichte covid-19-tests en quarantainebeperkingen. Het gebouw is bestemd voor senioren en gehandicapte bewoners en wordt door de overheid gesubsidieerd.
Voor meer zie NaturalNews

De "maximale druk" op het Iraanse regime. Al bijna vier decennia lang verspilt het Iraanse regime de middelen van de natie aan terreur en milities... Er wordt geschat dat het regime meer dan 100 miljard dollar heeft uitgegeven aan het nucleaire programma.
Verder lezen - NL

()  Israëlische archeologen ontdekten in Jeruzalem een reeks artefacten die dateren uit de tijd van de bijbelse koning Hizkia tijdens de Eerste Tempelperiode. Meer dan 120 zegelafdrukken op kruiken werden onlangs ontdekt in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem, daterend van ongeveer 2700 jaar geleden, ten tijde van de Joodse koningen. Volgens de Jeruzalem Districtsarcheoloog van de Israel Antiquities Authority (IAA) Dr. Yuval Baruch, "De archeologische vondsten in Arnona identificeren de [locatie] als een belangrijke locatie - de belangrijkste in de geschiedenis van de laatste dagen van het Koninkrijk van Juda en van de terugkeer naar Zion decennia na de vernietiging van het Koninkrijk."
Voor meer zie United with Israel

Mohamed Naser Ali, TV presentator op het Turkije-gebaseerde Muslim Brotherhood Kanaal, waarschuwt: Libië zou het Vietnam kunnen zijn voor het Egyptische leger en zal alleen de belangen van Israël dienen. El-Sisi moet zich maar richten op de Ethiopische Renaissance dam.
Voor meer zie Memri

Vastgoedbedrijven hebben melding gemaakt van een dramatische toename van het aantal buitenlandse ingezetenen dat op zoek is naar een woning in Israël. Joden en Israëliërs die in de V.S. leven bewegen zich terug naar Israël in grote aantallen en kopen onroerende goederen, ondanks de tweede golf van besmettingen die het land heeft geraakt, rapporteerde Globes Dinsdag.
Voor meer zie WIN

De aftredende VN-ambassadeur Danny Danon zegt dat de wereld geleidelijk aan zijn perspectief op Israël verandert. Na vijf jaar in de zalen van de Verenigde Naties en met het oog op de toekomst zei hij tegen JNS: "Ik ben erachter gekomen dat in de Verenigde Naties er een vijandigheid is tegenover Israël. Er is een dubbele standaard, maar je kunt verandering creëren."
Voor meer zie JNS

Hoewel de recente verbluffende reeks van exploderende installaties in de Islamitische Republiek Iran een zware klap is geweest voor het regime, leken de Iraanse experts in Israël woensdag eensgezind te zijn dat de controle van de ayatollahs over het land niet in gevaar is gebracht.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nederlandse ambtenaren op een foto met een van de terroristen die beschuldigd werden van de moord op de 17-jarige Rina Schnerb, zo heeft The Jerusalem Post vernomen, ondanks de ontkenning van de Nederlandse regering dat ze op de hoogte waren van enige connectie tussen de organisaties die ze financieren en de terroristische groeperingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het 5-stappenplan van de voormalige atoomenergiewetenschapper om het coronavirus te stoppen. "Dokters zullen worden gedwongen om te beslissen wie zal leven en wie zal sterven," zei Shvarts. Israël's gezondheidssysteem is "slechts drie weken vanaf een ineenstorting." Hij zei dat ze nu moeten handelen - en hij heeft een plan voor hoe. Waaronder dat iedereen in het weekend moet thuisblijven. Bedrijven zonder noodzakelijke goederen worden gesloten. Oudere mensen boven de 67 helemaal thuisblijven en zichzelf isoleren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Omar al-Kiswani, directeur van de Al-Aqsa Moskee, zei woensdag dat "de Israëlische bezetting zal falen in haar pogingen om de Arabische inwoners van Jeruzalem tot wanhoop te brengen." Israël, zo beweerde hij, probeert dit te doen door middel van "provocerende acties, dagelijkse betreden van de Al-Aqsa Moskee, het voorkomen van de renovatie en verwijdering van veiligheidsagenten, ambtenaren van de endowment afdeling (Waqf) en andere activisten." De site blijft islamitisch.
Voor meer zie Israel National News

Qamar Gul in Afghanistan, tussen 14 en 16 jaar oud, greep de AK-47 van haar familie en schoot twee strijders dood en verwonde een paar anderen nadat deze het huis van haar ouders bestormden en het paar buiten hun huis doden vanwege de steun van de vader (de plaatselijke politiechef) voor de overheid.
Voor meer zie Ynet

De invloedrijke en corrupte Verenigde Naties worden al generaties lang gezien als de waarschijnlijke leider van een toekomstige éénwereld-regering, en nu wordt in een eye-openingsspeech die naar machtgravende visie voor de wereld uiteengezet. "Nu is het tijd voor de wereldleiders om te beslissen," verklaarde VN-secretaris-generaal Antonio Guterres in een toespraak van 18 juli die suggereerde dat de COVID-19 pandemie de "kwetsbaarheid" heeft aangetoond van een wereld waarin wereldwijde ongelijkheden aan het licht zijn gekomen.
Voor meer zie Onenews


Woensdag 22 Juli -1 Av

()  Israël verhoogt het alarmniveau in het noorden na een dreiging van de Hezbollah. De sjiitische terreurgroep zegt dat ze wraak willen nemen voor het doden van een lid in Damascus. De alarmniveaus van Israël aan de noordelijke grens met Libanon zijn naar verluidt verhoogd na de moord op een Hezbollah-lid in Damascus op maandagavond, waarna de groep dreigde te zullen reageren.
Voor meer zie i24News

Palestina TV zond een interview uit met de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Maliki. Al-Maliki werd gevraagd naar de vermeende verwijdering van het "Palestina" label van Google Maps en Apple Maps, een valse claim die lijkt voort te komen uit een virale Instagram post van 15 juli 2020. Al-Maliki antwoordde dat zoveel mogelijk Palestijnen de petitie zouden moeten ondertekenen om het weer op de kaarten te zetten. Hij zei ook dat Google en Apple duidelijk bevooroordeeld zijn ten opzichte van Israël, dat het duidelijk is wie deze bedrijven "bezit," en dat de Israëlisch-Joodse invloed op hen duidelijk is.
Voor meer zie Memri

Meer dan 130 artsen in Israël, geregistreerd bij het ministerie van Volksgezondheid, hebben onlangs een petitie ondertekend waarin kritiek wordt geuit op het quarantaine protocol van het ministerie. In de petitie beweren de artsen dat het corona-sluitingsbeleid van de regering geen enkele kans op succes heeft. Het document stelt ook dat het een toename van het aantal sterfgevallen en ernstige ziekten veroorzaakt, en zelfs "economische verwoestingen aanricht en leidt tot het lijden van miljoenen Israëli's."
Voor meer zie Breaking News Israël

De pers-secretaris van het Witte Huis Kayleigh McEnany veroordeelde de extreem-linkse leiders in Oregon tijdens haar dagelijkse briefing dinsdag; zeggende dat "geweld, chaos, en anarchie in Portland is onaanvaardbaar" onder om het even welke objectieve norm. Toch blijven de Democraten de politiek boven de vrede stellen, terwijl deze president probeert om de orde te herstellen," zei de perssecretaris.
Voor meer zie Hannity

Hamas en Fatah maken zich op voor een "historische" gezamenlijke rally in de Gazastrook in een show van eenheid tegen het plan van Israël om grote delen van de bezette Westelijke Jordaanoever te annexeren. In een verklaring van het Palestijnse persbureau WAFA op dinsdag kondigde Fatah secretaris-generaal Jibril Rajoub aan dat de gezamenlijke bijeenkomst "in de komende dagen" zal plaatsvinden.
Voor meer zie JOL

Opinie over Israël gaat over de schreef. Een vergelijking van Israël met het vroegere apartheidsregime in Zuid-Afrika is ongepast en zeker geen bijdrage aan deradicalisering.
Voor meer zie Dagblad van het Noorden - NL

Mini-studies: Genesis 9.
Voor meer zie Unravelations

Geïnspireerd door de moord op een Israëlische tiener vorig jaar waren tien terroristen van plan om met steun van Iran en Hezbollah dodelijke aanvallen uit te voeren. De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet zei dinsdag dat 10 leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) terreurgroep werden gearresteerd nadat ze werden ontdekt en dat ze in heel Israël aanslagen aan het plannen waren.
Voor meer zie United with Israel

Ondanks de wereldwijde onzekerheid zien sommige Israëlische bedrijven China als een belangrijke groeimarkt. "Israëli's hebben een positieve reputatie voor innovatie in China," vertelt een leidinggevende van een cyberbeveiligingsbedrijf aan JNS, met Israëlische bedrijven die een scala aan geavanceerde producten in China leveren, van "slimme fabrieken" tot het beschermen van online advertenties.
Voor meer zie JNS

Terwijl in Israël dagelijks meer dan duizend nieuwe corona­besmettingen worden geregistreerd, en er inmiddels 430 mensen aan zijn overleden, noemt de oppositie in de Knesset de cijfers bedrieglijk hoog en bedoeld om draconische beperkingen te rechtvaardigen.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Palestijnse Arabieren cultiveren een cultuur die de dood verheerlijkt. Mijnheer Kushner, de oprichting van een Palestijnse staat zal hun verheerlijking van het doodsethos niet elimineren, maar zal juist tot bloei doen komen.
Verder lezen - NL

()  Nederland geeft toe dat het de terroristen betaalt die de 17-jarige Israëliërs hebben gedood. De moordenaars van Rina Shnerb zijn leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een aangewezen terroristische groepering in de EU. Nederland betaalde een deel van de salarissen van twee terroristen die vorig jaar betrokken waren bij de moord op de 17-jarige Rina Shnerb, de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en de minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag gaven dinsdag dit toe aan het parlement. De moordenaars zijn leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, een aangewezen terroristische groepering in de EU, en medewerkers van de Palestijnse Unie van Agrarische Werkcomités (UAWC), waaraan de Nederlandse vertegenwoordiger in Ramallah in 2013-2021 bijna 20 miljoen dollar heeft toegezegd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minstens 34 mensen werden gearresteerd toen er na het middernachtelijke uur op dinsdag botsingen uitbraken als duizenden mensen in Jeruzalem bijeenkwamen om te protesteren tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu en zijn regering. Een vrouw lokte verontwaardiging uit nadat ze topless op een statuut van een menorah op een verkeersrotonde bij de Knesset (- niet de iconische bronzen Knesset Menorah) had gestaan.
Voor meer zie The Times of Israel

In een campagne gericht op Irak stuurde de Iraanse leiding de ene na de andere hoog geplaatst personen om de Iraakse premier Mustafa Kadhimi te ontmoeten tijdens gespreksrondes in Teheran deze week om hem onder druk te zetten de US troepen uit het land te verwijderen. Kadhimi is een relatief nieuw gezicht in Bagdad, een voormalig hoofd van de inlichtingendienst en een activist die dit voorjaar premier werd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Tientallen demonstranten verzamelden zich buiten de Knesset woensdagochtend om te protesteren tegen een wetsvoorstel dat het gemakkelijker zou maken voor de regering om noodvoorschriften door te geven om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen.
Voor meer zie Israel National News

Palestijnse fietsers zeggen dat ze door kolonisten aangevallen zijn nadat ze met de trail app op een dwaalspoor zijn gebracht. Het recentste geval van een aanval op de Westelijke Jordaanoever als de navigatie apps er niet in slagen om de politieke ingewikkeldheid van het gebied te begrijpen, die zowel verdwaalde Israëlische als Palestijnse reizigers in gevaar brengen.
Voor meer zie Ynet

Na de ravage te hebben aangericht van landen in Afrika, het Midden-Oosten en India, zijn er nu massa's sprinkhanen op weg naar Europa, aangezien de Italiaanse regio Sardinië onlangs de ergste aanval in 70 jaar heeft meegemaakt. Alleen al in Nuoro City is volgens het Italiaanse Bureau voor de Journalistiek (AGI) ongeveer 30 000 ha (74 000 acres) aan gewassen aangetast.
Voor meer zie Watchers

Twitter verwijderd de accounts van mensen die een Davidster op hun display hebben staan als zijnde een haat-afbeelding. Anti-semitische uitlatingen mogen gewoon blijven staan.
Voor meer zie WND

Israël moet zijn eigen belangen behartigen en de soevereiniteit in Judea en Samaria toepassen, aldus het hoofd van de groep die bestaat uit voormalige Israëlische officieren. De oprichter en het hoofd van een groep hooggeplaatste gepensioneerde Israëlische officieren zei dinsdag dat de Palestijnen nooit een Joodse staat hebben erkend zoals een recent interview met een adviseur van de Palestijnse Autoriteit President Mahmoud Abbas dat bewijst.
Voor meer zie WIN

China veroordeelde woensdag wat het een "ongekende escalatie" van de Verenigde Staten noemde en dreigde met represailles nadat het een bevel had gekregen om het Chinese consulaat in Houston te sluiten.
Voor meer zie Fox News

Gevaarlijke dagen, door Daymond Duck. Weet u dat ik jarenlang op de Democraten heb gestemd, maar ik was een bijbelgelovige, en de tijd kwam dat ik concludeerde dat de Partij was veranderd en mij had verlaten.
Verder lezen - NL


Dinsdag 21 Juli - 29 Tamuz

()  De geheimzinnige "vliegende ginsu" of ninja-raket werd volgens berichten maandag opnieuw in Syrië gebruikt. Het trof en doodde hen in een auto die naar verluidt werd gebruikt door terroristen in de buurt van Azaz in een door Turkije bezet deel van Noord-Syrië.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Tal Chenya vertelt het verbazingwekkende verhaal van een inscriptie op de 2.000 jaar oude westelijke muur, en de connectie tussen de profeet Jesaja en de Joodse staat. Zie de video
Root Source

Netanyahu onder gevaar van moord? Ex-Shin Bet chef zegt dat de bedreiging echt is. "We moeten een nieuwe ramp zoals de moord op Rabin voorkomen," zei de voormalige Shin Bet chef.
Voor meer zie WIN

Verenigde Naties Secretaris-generaal: Een New Global Deal, gebaseerd op een eerlijke globalisering, op de rechten en waardigheid van ieder mens, op een leven in balans met de natuur, is de beste manier om dit te veranderen. Hij roept op tot een nieuw sociaal contract ter bevordering van de Black Lives Matter en de LGBTQ-agenda. ...De Nieuwe Wereldorde is vastbesloten om geboren te worden, en de gefabriceerde COVID-crisis is hun voertuig om het te doen.
Voor meer zie Now The End Begins

Op zaterdag smeerde Bevelyn Beatty, een conservatieve christelijke activiste bij AtWellMinistries.org, zwarte verf op de straatschildering "Black Lives Matter" van burgemeester Bill de Blasio in New York, onder het roepen van "Jezus matters" en "Refund the police."
Zie de videoFrontpage Mag

De Iraakse online dagblad Sotalitaq.com, journalist Mahdi Qassem kwam op tegen de pro-Iraanse sjiitische bewegingen en partijen in de Arabische wereld, zoals de sjiitische partijen in Irak, Hezbollah in Libanon en de Houthi's in Jemen. Deze bewegingen en partijen, die worden vereenzelvigd met de sjiitische politieke islam, schreef hij, en hebben hun landen niets anders opgeleverd dan ruïnes, corruptie, armoede en werkloosheid door overheidsgeld te misbruiken en openbare diensten te veronachtzamen.
Voor meer zie Memri

Een Israëlische arts zegt dat zijn baanbrekende therapie niet alleen het verouderingsproces stopt, maar het zelfs terugdraait. Zijn geheim is een zuurstoftherapie. Dit is de basisstof.
Video United with Israel

Agenda 2030 van de Verenigde Naties streeft naar depopulatie (deel 2). Om de voortgang van Agenda 2030 te monitoren schromen klimaatextremisten niet kinderen in te schakelen om hun onfrisse ideeën te promoten.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

De Syrische militairen zeiden dat de luchtverdediging van het land maandag antwoordde op de Israëlische luchtaanvallen in het zuiden van Damascus, wat materiële schade veroorzaakte, en de ingezetenen zeiden dat de luide explosies de hoofdstad liet schudden.
Voor meer zie WIN

Joe Biden spreekt tegen een miljoen Muslim kiezers op een samenkomst: "Ik wou dat we meer leerden over het islamitische geloof op onze scholen." Kunt u zich voorstellen dat een politicus, laat staan een presidentskandidaat, voorstelt om meer jodendom of christendom te onderwijzen in de openbare scholen? De hel zou losbreken.
Voor meer zie Geller Report News

De Chinese president Xi Jinping sprak maandag met de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, en bevestigde opnieuw de 'volledige steun' van Peking voor de 'rechtvaardige eisen' van de Palestijnen, zo meldt het nieuwsagentschap van de staat Xinhua.
Voor meer zie i24News

Is de beslissing van Erdogan om de Hagia Sophia om te vormen tot een moskee een teken van groeiende zwakte? De vraag is of het steeds islamistischer wordende binnenlandse en buitenlandse beleid van Turkije, in combinatie met de aanhoudende negatieve gevolgen van de fall-out van Hagia Sofia, ertoe zal leiden dat de kiezers hem bij de volgende verkiezingen, die gepland zijn voor 2023, uit de macht zullen zetten.
Verder lezen - NL

()  De stafchef van de IDF, luitenant-generaal Aviv Kochavi, zei vorige week dat de voorbereidingen voor de toepassing van de soevereiniteit over de gebieden in Judea en Samaria bovenaan de prioriteitenlijst van de IDF staan, aldus Kan Radio. Tijdens de militaire ceremonie in Jeruzalem zei Kochavi dat het uitbreiden van de soevereiniteit zou kunnen leiden tot een "opwarming" van de regio, niet alleen in Judea en Samaria, maar ook in gebieden buiten de gebieden in kwestie.
Voor meer zie WIN

De vermoedelijke Democratische presidentiële genomineerde Joe Biden heeft beweerd dat hij informatie heeft ontvangen die waarschuwt voor buitenlandse inmenging in de komende presidentsverkiezingen. "We weten het van vroeger en ik garandeer je dat ik het nu weet, want nu krijg ik weer briefings. De Russen proberen nog steeds ons verkiezingsproces te delegeren. Een feit", zei hij tijdens een vrijdagse fondsverzameling, zoals geciteerd door The Hill.
Voor meer zie JOL

De Jordaanse premier Omar Razzaz zei dat zijn land mogelijk een enkele Israëlisch-Palestijnse staat zou steunen, als het alle burgers gelijke rechten zou bieden. Sprekend met de Britse krant Guardian in een interview dat dinsdag werd gepubliceerd, zei Razzaz dat een binationale staat in die omstandigheden een alternatief zou kunnen zijn voor de twee-staten-oplossing die momenteel de basis vormt voor de internationale verwachtingen om het Israëlisch-Palestijnse conflict te beëindigen.
Voor meer zie The Times of Israel

Aangezien de V.S. President Donald Trump's opiniepeiling getallen dalen vanwege de coronavirus pandemie, geven de Republikeinse mega-donoren meer en meer van hun fondsen in het helpen van de partij om haar meerderheid in de Senaat te behouden, volgens een New York Times.
Voor meer zie The Times of Israel

De vroegere Adviseur voor de Nationale Veiligheid van de Verenigde Staten John Bolton sprak met de gastheer Efi Triger van Leger-Radio. In het interview merkte Bolton op dat "de komende maanden een optimaal moment is voor Israël om te handelen in haar eigen nationale veiligheidsbelangen," gezien de onzekerheid van het toekomstige leiderschap van de VS met de komende verkiezingen in november.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische bronnen hebben hun bezorgdheid geuit over tekenen van een gebrek aan bestuur in de Palestijnse Autoriteit (PA), als gevolg van het gebrek aan veiligheidscoördinatie met Israël en de moeilijke economische situatie die wordt veroorzaakt door het coronavirus, meldde Kan News. Speciaal in de zogenaamde "vluchtelingenkampen."
Voor meer zie Israel National News

De Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden heeft maandag gezworen om moslim-Amerikanen in zijn regering op te nemen als hij de verkiezingen van november wint.
Voor meer zie Al Arabiya English

In het jaar dat ons de moordende horzels bracht, de hongersnood veroorzakende sprinkhanen en de wereldwijde pandemie van het coronavirus, hangt de nieuwste plaag in de lucht: een zwerm vliegende en parende mieren van 50 mijl breed. De zwerm die zich momenteel boven Engeland voortplant, is zo groot dat hij op de radar te zien was tot grote verbazing van de meteorologen, zo meldde de Telegraph vrijdag.
Voor meer zie NYPost

Israëlische rabbijn waarschuwt: 'Amalek achter de rellen - cultuuroorlog tegen Amerika' In een recent artikel van rabbijn Chananya Weissman legt de Israëlische rabbijn uit dat de kwaadaardige Bijbelse natie Amalek achter de cultuuroorlog tegen het westen zit. In dit artikel legt de rabbijn uit hoe:
Verder lezen - NL

In een recent interview waarschuwde de vermaarde Israëlische rabbijn Daniel Asor voor een wereldwijde overname op dit moment. "Als Hitler het Derde Rijk is, dan is de Nieuwe Wereldorde het vierde Rijk. Het is Amaleks laatste ontmoeting met ons voor de komst van de Messias."
Verder lezen - NL

De Israëlische luchthavenautoriteit heeft alle luchtvaartmaatschappijen meegedeeld dat de strenge grenscontroles zullen blijven bestaan als gevolg van de heropleving van coronavirusinfecties meldt Globes. De toelating van Israëlische onderdanen tot zelfquarantaine gedurende 14 dagen bij terugkeer naar de Joodse staat vanuit het buitenland en het totale verbod voor niet-Israëlische paspoorthouders om Israël binnen te komen is verlengd van 1 augustus tot ten minste 1 september 2020.
Voor meer zie Breaking Israel News


Maandag 20 Juli - 28 Tamuz

()  Zaterdag werd een explosie in een oliepijplijn in Iran gemeld, in de mysterieuze reeks van ontploffingen en branden die zich in het hele land hebben voorgedaan. Verschillende van de recente rampen hebben gevoelige Iraanse sites getroffen, wat heeft geleid tot speculaties dat ze deel zouden kunnen uitmaken van een sabotagecampagne die door Israël of een andere Teheran-vijand is opgezet.
Voor meer zie The Times of Israel

Dit is de laatste in een serie van mysterieuze ontploffingen in centraal Iran. Een explosie in een krachtcentrale in de provincie Isfahan in het midden van Iran in het begin van de zondagmiddag, gemeld door het staat gerunde persbureau IRNA van de Islamitische republiek.
Voor meer zie Israelhayom

De eerste voorstellen tot dwangmaatregelen komen al als een Joodse senator uit Californië, Dianne Feinstein, een amendement heeft voorgesteld om de staten die weigeren om maskermandaten uit te voeren voor het ontvangen af te snijden van een financiering van het volgende federale coronavirus hulppakket, waarbij ze de collega's in de Senaat oproept om deze wetgeving te steunen.
Voor meer zie JOL

In een video die op 15 juli 2020 op zijn YouTube-kanaal werd geplaatst, sprak de verbannen Indiase islamitische geleerde Zakir Naik over de herinvoering van Hagia Sophia in Turkije als moskee. Hij zei dat als moslims land veroveren zoals de Ottomanen dat deden, zij het mogen gebruiken zoals zij dat willen, inclusief het omzetten van heilige plaatsen in moskeeën. Hij werkte uit dat het enige geval waarin dit ontoelaatbaar is, is wanneer de moslims een verdrag hebben met de niet-moslims of wanneer de niet-moslims zich overgeven aan de moslims, dhimmis worden en de jizya-belasting betalen.
Voor meer zie Memri

De Libanese politicus Ahmed Fatfat zei in een interview op 4 juli 2020 op MTV (Libanon) dat alle milities in Libanon, waarvan hij zei dat het in de eerste plaats Hezbollah is, moeten worden ontmanteld in overeenstemming met het akkoord van Taif en de Libanese grondwet. Hij zei dat Hezbollah naar zijn mening terreurdaden heeft gepleegd, het grootste probleem van Libanon is, en dat het hervormingen verhindert. Bovendien zei hij dat Hezbollah geen legitieme politieke partij is, dat zij Libanon en haar politieke besluitvormingsproces bezet houdt, dat zij gelooft in het recht van de jurisprudentie van Iran en niet in de Libanese grondwet, en dat haar leider, Hassan Nasrallah, in feite de persoon is die over Libanon regeert.
Voor meer zie Memri

Het Huis in Amerika heeft een wet aangenomen tot het "vrijwillig" plaatsen van Menselijke Implanteerbare Microchips in de lichamen van alle medewerkers van de Overheid. Michigan State Rep. Bronna Kahle sponsorde het succesvolle wetsvoorstel, terwijl de microchips nog niet op grote schaal worden gebruikt in de hele staat gelooft ze dat deze standaard zullen worden in de komende jaren.
Voor meer zie Humanarefree

Huidige en voormalige hooggeplaatste Likud-ambtenaren, onder wie enkele van de huidige Knesset-leden, komen momenteel samen in een poging tot een vervanging van de partijvoorzitter en premier Benjamin Netanyahu, zo leerde Arutz Sheva. Volgens deze hoge ambtenaren heeft premier Netanyahu de doelstellingen van de partij en de rechtse agenda laten varen, ten gunste van de behandeling van zijn persoonlijke zaken, en daarom is het noodzakelijk om de Likud terug te brengen op zijn ware pad.
Voor meer zie Israel National News

Drie jonge Joodse mannen die worden beschuldigd van het opzeggen van het "Sjema"-gebed op de Tempelberg twee jaar geleden werden op zondag geconfronteerd met de rechtbank van Jeruzalem in een aanklacht die tegen hen werd ingediend, rapporteert Arutz7. Twee van hen zijn momenteel in dienst van de strijdkrachten.
Voor meer zie WIN

()  De vroegere VN-ambassadeur Haley waarschuwt dat een Biden-overwinning de V.S. zou kunnen zien terugkeren naar Iran, met het verliezen van de kans voor een Trump-vredesovereenkomst met de Palestijnen.
Voor meer zie WIN

De dagelijkse protesten die buiten de residentie van premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem plaats vinden worden gefinancierd en gesteund door de voormalige premier en Netanyahu's politieke nemesis Ehud Barak zo rapporteert Channel 13.
Voor meer zie Breaking News Israel

Deze video mag niet van het RIVM en moest worden verwijderd.
Voor meer zie De Blauwe Tijger zie ook Bron: Xandernieuws

Willy Van Damme schrijft over de politiek van het westen in de oorlog van Syrië met de rebellen. Toch mooi hoe België en Duitsland in de VN-veiligheidsraad hun best hebben gedaan zodat de nodige internationale voedselhulp toch bij de Syriërs zal geraken.
Voor meer zie De Blauwe Tijger

Verpleegkundigen over het hele land Israël gingen in staking op maandag 7 uur 's ochtends vanwege personeelstekorten die naar zij zeggen het onmogelijk maakt om hun werk voort te zetten, nadat last-ditch gesprekken met de schatkist om de staking te voorkomen mislukten.
Voor meer zie The Times of Israel

"Een Mossad-spion werd opgehangen," zei Fars News van Iran op maandagochtend. Iran beschuldigde Mahmoud Mousavi-Majd ervan "verbonden te zijn met zowel de Mossad als de CIA, door informatie te verzamelen op verschillende veiligheidsgebieden en deze te verstrekken aan buitenlandse inlichtingendiensten voor Amerikaanse dollars."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Video over een raketsilo die gebouwd werd om de lancering van een ICBM, maar sindsdien is omgebouwd tot een luxueuze multilevelbunker voor de superrijken om een reeks Armageddon-achtige scenario's voor 5 jaar lang te kunnen overleven.
Voor meer zie WIN

Het percentage van de tests voor het coronavirus met positief resultaat, daalde aanzienlijk op zondag, volgens gegevens die maandagmorgen door het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid werden vrijgegeven. Na een scherpe piek in zowel het dagelijkse aantal bevestigde infecties als in het percentage positieve testen, daalde het percentage testen dat op zondag positief was, van 7,9% per dag voordien naar 5,5%.
Voor meer zie Israel National News

Op 19 juli 2020 vond om 03:00 UTC een plotselinge, grote explosie plaats bij de Stromboli-vulkaan in Italië. De explosie was ongeveer 10 keer sterker dan de gemiddelde explosie bij de vulkaan.
Voor meer zie Watchers

"Ik denk dat de peiling in Amerika gebroken zijn," vertelde Pence aan Breitbart News in een exclusief interview over Air Force 2, terugkomend van een campagne reis naar Wisconsin. "Ik geloofde de peilingen in 2016 niet, en ik geloof de peilingen in 2020 ook niet."
Voor meer zie Breitbart

China strijdt om Israëlische goedgezindheid. Het is het soort dingen dat Bijbelgelovigen verwachten als het Messiaanse tijdperk begint. Israël zal het centrum van de wereld zijn, de troon van God op aarde, en alle naties zullen strijden om haar aandacht, steun en partnerschap.
Voor meer zie Israel Today - Holland

De spanning tussen de VS en China loopt op. Aanleiding zijn de recente gebeurtenissen in Hongkong, Xinjiang (Oeigoeren), de voortgaande Chinese schendingen van het internationale recht in de Zuid- en Oost-Chinese zee en de verbale confrontaties van VS-bondgenoten Japan en Australië met China.
Voor meer zie OpinieZ - NL

Irans Postmoderne Jihad tegen de Joden. De opkomst van het islamisme als postmoderne ideologie is onlosmakelijk verbonden met een aangeboren, en fundamenteel antisemitische, ontkenning van de Joodse staat. Het voortbestaan van Israël is afhankelijk van de nederlaag van het islamisme en de ontwikkeling van de liberale democratie in het Midden-Oosten.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina