Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 20 Januari

()  Saoedische minister van Buitenlandse Zaken sluit een normalisatie met Israël uit zonder de tweestatenoplossing. Prins Faisal bin Farhan zegt dat vrede alleen zal komen door "de Palestijnen een staat te geven," temidden van Jeruzalems hoop om koninkrijk toe te voegen aan groeiende lijst van bevriende Arabische naties.
Voor meer zie The Times of Israel

'Deri kan niet blijven dienen' zo beveelt de procureur-generaal aan Netanyahu en de minister te ontslaan. ..."MK Deri kan niet blijven dienen als minister in de regering van Israël," schreef procureur-generaal Gali Baharav-Miara in een brief aan Netanyahu die donderdag openbaar werd gemaakt. "U moet handelen in overeenstemming met de wettelijke uitspraak en [Deri] verwijderen uit zijn functies in de regering."
Voor meer zie World Israel News

Waarom rechtse Israëlische rechters tegen Arye Deri stemden. Rechters van het Hooggerechtshof die eerder redenen vonden om Benjamin Netanyahu te bevoordelen op basis van ideologie, hebben de ideologie uit het raam gegooid. Waarom?
Verder lezen - NL

Het einde van de regering? Arie Deri mag geen minister zijn. De leider van de Shas-partij zegt niet af te treden, ondanks de uitspraak van het Hooggerechtshof. Hij dreigt de regering ten val te brengen als hij wordt ontslagen.
Voor meer zie Israel Today Nederland - NL

Israëlische doorbraak: Verspreiding borstkanker gestopt met nieuwe behandeling. Onderzoekers van de Bar-Ilan Universiteit in Israël hebben een aminozuur peptide geïdentificeerd dat mogelijk de verspreiding van borstkanker bij muizen kan blokkeren, zo maakte de universiteit dinsdag bekend.
Voor meer zie United with Israel

Een meerderheid van de Europeanen beschouwt illegale immigratie als een van de grootste zorgen van het continent en wil de christelijke cultuur behouden, zo blijkt uit een enquête. Nu het tempo van de illegale immigratie op het continent toeneemt, beschouwen bijna 4 op de 5 Europeanen deze kwestie als een van hun grootste zorgen.
Voor meer zie Remix

De Turkse journalist Hamza Tekin zei in een uitzending van 14 januari 2023 op Russia Today TV dat Turkije zich ontdoet van zijn westerse beschermheerschap en zijn eigen bondgenootschappen vormt. Hij zei verder dat Griekenland daarom het Russische S-300 raketsystemen "mag" hebben en Turkije niet. Hij zei ook dat de VS een "hoge prijs" zullen betalen voor hun conflict met Turkije en dat Turkije Finland en Zweden alleen tot de NAVO zal toelaten als het er iets voor terugkrijgt. Tekin zei dat Turkije dit jaar zijn bemande en onbemande gevechtsvliegtuigen zal onthullen en dat het geen Amerikaanse F-16 jets of de bijbehorende raketten en bommen meer nodig zal hebben.
Voor meer zie Memri

Er heeft zojuist groot nieuws plaatsgevonden, en hoewel enkele media er aandacht aan besteedden, kreeg het lang niet de aandacht die het had moeten krijgen. Dit is niet alleen een belangrijk geopolitiek verhaal, maar een verhaal met belangrijke gevolgen voor de bijbelprofetie. Waarom? Omdat dit de laatste nagel is aan de doodskist van de Verenigde Staten als 's werelds dominante supermacht. Als je niet weet waar het over gaat, wil je deze video niet missen.
Voor meer zie YouTube Engelstalig - Nederlands in te stellen op de computer.

Een vertaling van de artikelen aangehaald in de bovengenoemd video.
Verder lezen - NL

'Plan je toekomst, niet je abortus': Pro-life groepen reageren op Gavin Newsom's billboards met hun eigen billboards. 'De billboards zijn bedoeld om mensen te herinneren aan de ongemakkelijke waarheid dat de belangrijkste aanjager van abortus onverantwoorde seksuele activiteit is.' In reactie op Newsom's godslasterlijke billboards, die de woorden van Jezus gebruikt om vrouwen uit te nodigen naar Californië te reizen voor een abortus: "Heb je naaste lief als jezelf. Er is geen groter gebod dan dit." - Marcus 12:31.
Voor meer zie LifeSite

Pfizer prik verwijderd chromosoom. Schokkende informatie voor politie, medisch personeel en brandweermensen die zich laat ‘boosteren.’ DVO NIEUWS gaat in gesprek met mr. drs. Arno van Kessel en komt met schokkend bericht over de Pfizer prik.
Voor meer zie Bitchute - NL

()  Israëlische regering van plan protesten te beperken met zware boetes, gemakkelijkere arrestaties. De politie zal demonstranten zwaar kunnen beboeten als zij "niet gehoorzamen aan politie-instructies" of er niet mee instemmen het gebied te verlaten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Deri zei aan te dringen op een alternatieve rol als premier in gesprekken met Netanyahu na uitspraak rechtbank. De Shas-leider, die door het Hooggerechtshof is gediskwalificeerd om als minister op te treden in de door Likud geleide coalitie zoeken gezamenlijk naar een nieuwe positie voor de sleutelpartner in deze nieuwe regering.
Voor meer zie The Times of Israel

Palestijnse PFLP-vliegtuigkaper Leila Khaled: Gewapende strijd is onze plicht, het is het belangrijkste middel van verzet; het kan ons niet schelen of ze ons terroristen noemen. Ze zei dat de Palestijnen niet alleen tot god kunnen bidden voor gerechtigheid, maar "dat we het zelf moeten doen." Gevraagd naar beschuldigingen dat zij een terrorist is, antwoordde zij dat Israëls "bezetting" "het toppunt van terrorisme" is en dat het de Palestijnen niet kan schelen als zij terroristen worden genoemd.
Voor meer zie Memri

Is een Biden-Netanyahu ruzie onvermijdelijk? Beide mannen willen hun onderlinge geschillen privé houden. Maar sympathie voor het anti-Bibi-verzet en meningsverschillen over Iran zouden dat kunnen veranderen. Als je luistert naar de verklaringen van zowel de Israëlische als de Amerikaanse regering, is alles goed tussen Jeruzalem en Washington deze dagen. Maar ondanks de woorden van hooggeplaatste ambtenaren is het voorwendsel dat er geen onderlinge geschillen zijn die niet privé kunnen worden afgehandeld, aan slijtage onderhevig.
Voor meer zie World Israel News

Globalisten willen volgens een planetair script mensen te vervangen door AI-systemen … u bent dan overbodig. Alles wat u op dit moment in de menselijke geschiedenis meemaakt, is een script. De planeet Aarde wordt gecontroleerd door de narratief-makers die de scripts schrijven die de nieuwsmedia, wetenschappelijke tijdschriften, universiteiten en culturele pijlers van de moderne samenleving voeden, en die het bewustzijn van de massa’s dwingen met een verzonnen, kunstmatige “werkelijkheid”, schrijft Mike Adams.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Op het World Economic Forum in Davos heeft het hoofd van Zelensky’s bureau, Andrei Yermak, de Oekraïense visie op de wereldorde in detail gepresenteerd. Dit is gebaseerd op een nederlaag van Rusland als uitgangspunt en sleutelelement. Jermak vroeg het hoofd van POLITICO Europe na te denken over de “verwijdering” van de Russische president, bericht RT.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Hier zijn enkele van mijn brutale en niet zo brutale vragen: 1. "Pikuach mamon doche..." Is Aryeh Deri bereid om de vele honderden miljoenen sjekels te verspelen die zijn Shas-partij zonder toezicht zal ontvangen als hij zich terugtrekt uit de coalitieregering?
Verder lezen - NL

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is van plan om minister van Binnenlandse Zaken en minister van Volksgezondheid Aryeh Deri (Shas) uit zijn regering te ontslaan overeenkomstig een uitspraak van het Hooggerechtshof, hoewel de uitvoering van de uitspraak zal worden uitgesteld totdat vervangers zijn geselecteerd, meldde Channel 13 vrijdagochtend.
Voor meer zie Arutz Sheva

Pastor JD legt uit hoe het gezegde "Beide zijden tegen elkaar uitspelen" het profetische beeld van de eindtijd in de Schrift beschrijft.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 20 januari 2023.
Verder lezen bijBidders voor Israël - NL

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 34: De brieven. In het begin willen we een cruciale verklaring met de lezers delen over onze behandeling van alle boeken vanaf hier (inclusief Openbaring): Hoewel wij de hele boodschap van de meeste van deze boeken hebben ingekort, zijn wij geen vertalers!
Verder lezen - NL


Donderdag 19 Januari

()  Coalitiecrisis: Hooggerechtshof oordeelt tegen Deri - zal Netanyahu zijn regering vallen?. Om 16.00 uur woensdag oordeelde het hof dat de Shas-wetgever niet als minister kan dienen, waardoor Netanyahu gedwongen wordt Deri uit zijn kabinet te verwijderen of rechtstreeks in strijd met het Hooggerechtshof te handelen.
Voor meer zie World Israel News

Deri zal waarschijnlijk aftreden of ontslagen worden als minister terwijl hij de hoogste rechtbank wil omzeilen. ...Het Channel 12 nieuwsbericht zei dat Deri, de rabbinale leiderschapsraad van Shas en premier Benjamin Netanyahu allen van mening waren dat zij het besluit van de rechtbank moesten honoreren. Het netwerk, dat geen bron vermeldde, merkte op dat het onduidelijk bleef of Deri zou aftreden of door Netanyahu zou worden ontslagen. Het Hooggerechtshof, dat zei dat zijn benoeming als minister van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid "extreem onredelijk" was vanwege zijn meervoudige veroordelingen wegens corruptie.
[ Extreem onredelijk of onwettig?" wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

New York Times senior columnist Thomas Friedman dringt er bij Biden op aan om Netanyahu te 'stoppen.' ...Volgens Friedman moet Biden ingrijpen met wat "harde liefde op een manier die geen enkele andere buitenstaander kan.... "De uitkomst heeft directe gevolgen voor de Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen," schreef hij.
Voor meer zie World Israel News

Observatie: Zal Shas leiden tot de vorming van een coalitie zonder Haredis?.
Verder lezen - NL

Palestijnse vertegenwoordiger van de Islamitische Jihad in Iran zegt dat "Ayatollah Khamenei de leider is van ons allen." Waarop Saoedische intellectuelen als antwoord geven dat de Palestijnse leiders vijandig zijn tegenover de Arabieren.
Voor meer zie Memri

Etnische Duitsers "sterven uit" en migranten "zullen Duitsland erven", aldus de Iraanse schrijver in een van de grootste Duitse kranten. Een Iraniër viert het "uitsterven" van etnische Duitsers in een controversieel artikel vol haat in een van de grootste kranten van het land. Na de massale rellen met migrantenjongeren op oudejaarsavond bekritiseert de Duits-Iraanse auteur en commentator Behzad Karim Khani de debatten over de jonge mannen van buitenlandse afkomst, die volgens hem worden gevoed door historisch racisme. Hij beweert dat, ongeacht wat Duitsers denken over de rellen, migranten niet alleen in het land zullen blijven, maar uiteindelijk Duitsland zullen "erven" van etnische Duitsers, die "uitsterven."
Voor meer zie Remix

Het door Biden goedgekeurde "Project Cedar" zal een dodelijke slag toebrengen aan de Amerikaanse dollar en het vernietigen ervan. Gesponsord door de New York Federal Reserve, zijn de deelnemers aan dit plan onder meer bankgiganten als Wells Fargo, Citigroup, HSBC en Mastercard, om er maar een paar te noemen. Het proefprogramma - "Project Cedar" genaamd - zou gewone Amerikaanse dollars omzetten in een gloednieuw type dollar, wat enorme gevolgen zou kunnen hebben voor alle Amerikaanse burgers.
Voor meer zie Breitbart

Operatie Sandman nu geactiveerd – Saoedi-Arabië kondigt het einde aan van de dominantie van de dollar in de wereldwijde oliehandel … de dominostenen beginnen te vallen op het Amerikaanse Imperium.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

()  Iran waarschuwt de EU om de Revolutionaire Garde niet als terroristische organisatie aan te merken. Het Europees Parlement heeft er woensdag op aangedrongen dat de EU de Revolutionaire Garde op de lijst van terroristische organisaties zet onder beschuldiging het van de onderdrukking van binnenlandse demonstranten en de levering van drones aan het Russische leger in Oekraïne.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Test van Israël's soevereiniteit': Ben-Gvir beveelt politie om feestelijkheden voor binnenkort vrijgelaten terrorist te voorkomen. "Ik zal alles in het werk stellen om dergelijke voorvallen te voorkomen totdat er een wet is aangenomen inzake de uitvoering van de doodstraf voor terroristen," voegde de minister eraan toe.
Voor meer zie World Israel News

Een vuurstorm van protest is losgebarsten in reactie op een uitspraak van het Hooggerechtshof op woensdag waarin de minister van Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, Aryeh Deri, werd verboden deze functie uit te oefenen. Deri is ook vice-premier en lid van Israëls hooggeplaatste Veiligheidskabinet - nog twee posities die hij door de uitspraak van het Hof zou moeten verliezen.
Verder lezen - NL

Poetin's medestander Medvedev waarschuwt de NAVO voor een kernoorlog als Rusland in Oekraïne wordt verslagen. Medvedev zei dat de NAVO en andere defensieleiders moeten nadenken over de risico's van hun beleid. "De nederlaag van een kernmacht in een conventionele oorlog kan een kernoorlog uitlokken," zei Medvedev, die dient als plaatsvervangend voorzitter van Poetins machtige veiligheidsraad, in een bericht op Telegram.
Voor meer zie The Jerusalem Post

China spreekt bewondering uit voor het WEF en 'de geest van Davos.' Globalisten, zoals Tom Friedman, Klaus Schwab en Barack Obama, samen met veel greenie-miljardairs, hebben jarenlang hun bewondering uitgesproken voor China en haar ontwikkeling als wereldmacht.
Verder lezen - NL

Een ambtenaar van de Verenigde Naties, Joanna Wronecka, heeft maandag een vertegenwoordiger van Hezbollah, die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken als terroristische organisatie is aangemerkt, bedankt voor het geven van een "tour d'horizon" over de Libanese kwesties. De verklaring werd veroordeeld door Israëlische functionarissen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Covid-vaccins: Nieuwe studie toont aan dat herhaalde boosters de T-cel respons schaden. "Uitgebreide vaccinatie maakte de beschermende immuunherinneringen ongedaan door het bevorderen van adaptieve immuuntolerantie."
Voor meer zie Arutz Sheva

De Verenigde Staten zullen Europa snel volgen bij het invoeren van wetten tegen zogenoemde haatzaaiende taal, zo beweerde een top-eurocraat tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos.
Voor meer zie Breitbart

Wat gebeurt er in 1 Johannes? Onlangs heb ik het onderwijs in 1 Johannes afgerond in een Bijbelstudie in mijn plaatselijke kerk. De aanleiding om deze studie te beginnen was in augustus 2022, grotendeels vanwege de invloed van een voormalige professor aan het Dallas Seminary. Ergens rond 2013-14 volgde ik een cursus over 1 Johannes van Dr. Charles Baylis (nu bij de Heer), en zijn onderwijs had een diepgaande en blijvende invloed op de manier waarop ik deze door God geschapen brief nog steeds interpreteer en onderricht.
Verder lezen - NL

Hoofdstuk 3 van Beschadigd mensbeeld. Twee interdimensionalen terroriseren de aarde. Hoewel God Satan vrij spel heeft gegeven om zijn snode daden uit te voeren en ieder mens de vrijheid heeft gegeven om zijn lot te kiezen, blijft God altijd de baas. Precies volgens Gods schema en volgens zijn alwetende plan, wanneer de goddeloosheid voor Gods aangezicht opkomt (Gen. 19:13), zendt God te elfder ure zijn getuige van het oordeel en de verwoesting die over de aarde zullen komen.
Verder lezen - NL


Woensdag 18 Januari

()  NYT: Pentagon stuurt Amerikaanse wapens opgeslagen in Israël naar Oekraïne. Jeruzalem uit aanvankelijk de bezorgdheid dat deze zet hun betrekkingen met Moskou zou kunnen schaden omdat Rusland hun nu de vrijheid van handelen in Syrië geeft, waar het een militaire aanwezigheid heeft, en die zou kunnen beperken.
Voor meer zie Israelhayom

Jordaanse controle van de Tempelberg zal de ‘status quo’ vernietigen. Jordanië voert een campagne om beslag te leggen op Joodse heilige plaatsen, waaronder de Tempelberg en zelfs de Westelijke Muur.
Voor meer zie Israel Today Nederland - NL

Op 30 december 2022 meldde de Saoedische nieuwswebsite Elaph.com, onder verwijzing naar een "goed geïnformeerde Palestijnse bron", dat Ma'az Haniya, de zoon van Hamas-leider Isma'il Haniya, die onlangs een Turks paspoort heeft gekregen, waarmee hij gemakkelijk Gaza kan verlaten en naar het buitenland kan reizen, waar hij in luxe leeft en het onroerend goed van de familie beheert. De website beweert dat sinds Haniya hoofd van het politieke bureau van Hamas is geworden, zijn familie extravagant leeft en uitgebreid onroerend goed koopt in Gaza en in het buitenland. Verder wordt gezegd dat Haniya's zonen in het buitenland alcohol drinken en tijd doorbrengen in luxe nachtclubs met andere vrouwen dan hun eigen vrouwen.
Voor meer zie Memri

Een man werd vorige week in de Mall of America door beveiligingsbeambten gesommeerd zijn T-shirt met de tekst "Jezus is de enige weg" te verwijderen in een virale confrontatie die online tot verontwaardiging heeft geleid. Op het felgele shirt van de man stond "Jezus redt" op de voorkant en "Jezus is de enige weg" op de achterkant met het symbool "Coexist", dat staat voor vrede tussen verschillende religies, doorgestreept, zo blijkt uit de beelden.
Voor meer zie NYPost

Sinds de openlijk door het Westen gesteunde Maidan Putsch in 2014 is 1 januari uitgeroepen tot een nationale feestdag in Oekraïne, waarop de verjaardag wordt gevierd van de genocidale West-Oekraïense fascist en antisemiet ideoloog, terroristische opstandelingenleider, nazi-collaborateur en Holocaust dader, Stepan Bandera.
Voor meer zie Leboda

Jordanië furieus nadat haar ambassadeur werd opgehouden bij ingang Tempelberg. "Maar als hij een paar seconden langer had gewacht, zou hij het gebied van de Tempelberg kunnen zijn binnengegaan," zei de politie, die uitlegde dat er geen voorafgaande coördinatie was met de Israëlische autoriteiten.
Voor meer zie World Israel News

Berichten dat Jordaanse gezant werd geweerd van de Tempelberg is dan ook 'nepnieuws' zegt de politie. Volgens de politie had Ghassan Majali zonder voorafgaande coördinatie geprobeerd de locatie te bezoeken en hij niet onmiddellijk herkend werd door de agenten, waardoor een "zeer kleine" vertraging ontstond terwijl de autoriteiten de zaak onderzochten.
Voor meer zie Israel365 News

De VS en de NAVO voeren een proxy-oorlog tegen Rusland op het grondgebied van het voormalige Oekraïne, maar die zal onvermijdelijk uitmonden in een directe militaire confrontatie. De Russen moeten zich daarop voorbereiden, schrijft de Pravda.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Delegatie van bezoekende VS-senatoren vraagt om geen ontmoeting te hebben met Smotrich en Ben Gvir. Het verzoek van de senator die de reis leidt, wijst erop dat de Democraten zich minder op hun gemak voelen bij de samenstelling van de nieuwe Israëlische regering dan het Witte Huis, dat een dergelijke boycot nog niet heeft aangekondigd. ...Het kantoor van Smotrich heeft bevestigd dat hij momenteel geen ontmoetingen heeft gepland met de delegatie van zeven Amerikaanse senatoren.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Syrische vluchtelingen zijn bezorgd over mogelijke normalisatie tussen Turkije en Syrië. Veel Syrische vluchtelingen in Turkije vrezen dat dit voor hem een terugkeer is naar Syrische gevangenschap, wat marteling en dood kan betekenen.
Voor meer zie All Arab News

Israël zal "geen regering" hebben als Deri geen minister kan zijn, waarschuwt Shas MK Ya'acov Margi. Hij zei dat hij Shas's Raad van Torah Wijzen zou aanbevelen de Israëlische regering te ontmantelen als Arye Deri geen minister kan zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Shas MK-lid Avraham Bezalel: Hoge Raad rechters "schieten zichzelf in het hoofd" als ze Deri diskwalificeren. Hij ontkent dat zijn opmerkingen over de betwiste ministersrol van de partijleider een bedreiging zou zijn, temidden van regeringsplannen om de bevoegdheden van de rechterlijke macht sterk in te perken.
Voor meer zie The Times of Israel

Oekraïense minister gedood bij helikoptercrash bij een kinderdagverblijf. Hoge Oekraïense minister en zijn plaatsvervanger komen om bij helikopterongeluk bij een kinderdagverblijf nabij Kiev. In totaal kwamen 18 mensen, waaronder drie kinderen, bij het ongeluk om het leven. Daarnaast raakten 29 mensen gewond, waaronder 15 kinderen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Hoe missionaris bijbels hun weg vinden naar orthodoxe synagogen. Anti-assimilatie activisten waarschuwen voor de verspreiding van Russische bijbels die door christelijke missionarissen zijn gemaakt en zelfs in orthodoxe synagogen terechtkomen.
Voor meer zie Arutz Sheva

De vervolging van christenen blijft wereldwijd op een ‘alarmerend hoog niveau’. Met name geweld tegen christenen in Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara neemt toe. Lichtpuntjes zijn er ook, zoals groeiende tolerantie in verschillende Arabische staten.
Voor meer zie AD - NL

Tom Nides vertelt aan Ynet dat het de visie van de VS is om de tweestatenoplossing in leven te houden, terwijl er voor de Palestijnen wordt gezorgd, maar zonder de veiligheid van Israël in gevaar te brengen, hij voegt eraan toe dat normalisatie met Saudi-Arabië mogelijk is, maar "gecompliceerd."
Voor meer zie Ynet

De Oekraïense minister van Defensie heeft in een recent interview beweerd dat zijn land "de facto" lid is van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). In een interview met de BBC zei minister van Defensie Oleksii Reznikov dat Oekraïne officieus lid is geworden van de organisatie vanwege de massale wapenleveranties die het van NAVO-leden heeft ontvangen.
Voor meer zie NaturalNews

Iran voert luchtverdediging in Syrië op na vermeende Israëlische aanvallen. Teheran beweert dat het geavanceerde systeem een bereik heeft van bijna 186 mijl en Israëls F-35I gevechtsvliegtuigen kan neerschieten. Iran heeft "tientallen miljoenen dollars" uitgegeven aan de plaatsing van een geavanceerd luchtverdedigingssysteem in Syrië om vermeende Israëlische luchtaanvallen tegen te gaan, aldus een rapport op dinsdag.
Voor meer zie I24News

Het mysterie van Jezus van Genesis tot Openbaring - deel 33: Paulus: zijn achtergrond, bekering en bediening. Eén man werd aanvankelijk gehaat door de eerste christenen en hij vermeed hen als de pest. Maar later zou hij gehaat worden door de Joden toen de verrezen Jezus opnieuw persoonlijk aan hem verscheen. Dit was de man die de schrijver zou worden van dertien (mogelijk veertien) boeken in het Nieuwe Testament!
Verder lezen - NL


Dinsdag 17 Januari

()  Meer dan 90 landen eisen in een VN-resolutie dat Israë del Palestijnse sancties opheft. Slechts 16 landen stemden tegen de resolutie die aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd voorgelegd. "Wij spreken onze diepe bezorgdheid uit over het besluit van de Israëlische regering om strafmaatregelen op te leggen aan het Palestijnse volk, het leiderschap en de civiele samenleving, nadat de Algemene Vergadering om een advies van het Internationaal Gerechtshof had verzocht", aldus de naties in de verklaring die zij ondertekenden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël bestrijdt de eis van de VN om de PA sancties op te heffen en de terreurgelden terug te geven. Israël besloot eerder terreurgelden in te houden nadat de Verenigde Naties op aandringen van Ramallah een resolutie hadden aangenomen waarin het Internationaal Gerechtshof werd verzocht zich uit te spreken over de status van Judea en Samaria.
Voor meer zie Israelhayom

De perverse en verbijsterende paradox van Palestina. Waarom blijven overtuigde liberalen de oprichting van een Palestijnse staat steunen die alle waarden die zij zogenaamd koesteren zou verwerpen?
Voor meer zie Israel Today Nederland - NL

Nikolai Patrushev, jarenlang secretaris van de Russische Veiligheidsraad en voormalig hoofd van de FSB, de opvolger van de KGB zegt dat de westerse politiek wordt bepaald door transnationale bedrijven, die de politici commanderen. In overeenstemming met deze opvatting gelooft Patrushev verder dat "alle vier de moorden op Amerikaanse presidenten door bedrijven zijn gepleegd."
Voor meer zie Memri

Palestijnen rekruteren minderjarigen als terroristen en veroordelen vervolgens Israël voor het neerschieten van "onschuldige kinderen." Palestijnse terreurgroepen rekruteren minderjarigen om terroristische aanslagen te plegen terwijl Palestijnse leiders en internationale organisaties schreeuwen dat er "onschuldige kinderen worden gedood".
Verder lezen - NL

Pleidooi voor arbeidsstaking? Lapid ontmoet in het geheim het hoofd van de vakbond. Maar dit hoofd van Israëls grootste vakbond steunt waarschijnlijk geen grootschalige staking uit protest tegen de nieuwe regering, ondanks het pleidooi van Lapid.
Voor meer zie World Israel News

Laat het maar aan terroristen van de Palestijnse Islamitische Jihad over om een essentieel, levensreddend apparaat in een object van dood en vernietiging te veranderen. In plaats van hun tijd te besteden aan het verbeteren van hun gemeenschappen, blijven Palestijnse terroristen hun inspanningen richten op het ontwikkelen van nieuwe manieren om Israëli's te doden. Een van hun favoriete recente tactieken is het veranderen van brandblussers, die ontworpen zijn om levens te redden, in dodelijke geïmproviseerde explosieven (IED's).
Voor meer zie United with Israel

Een tiener getuigde vorige week onder tranen dat het personeel van een YMCA in de buurt van San Diego haar van dweperij beschuldigden omdat ze van streek was door het zien van de penis van een man die zich als vrouw identificeerde en die met de meisjes mocht douchen in de vrouwenkleedkamer van de instelling.
Voor meer zie Now The End Begins

Nieuwe minister van Cultuur Miki Zohar zegt dat films die 'beledigend' zijn voor Israël zullen geen subsidies meer ontvangen, dat makers wel vrij zijn om te produceren wat ze willen, maar als ze financiële steun willen, moeten ze beloven dat hun werk niet anti-Israëlisch zal zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Israël start de campagne "er is geen bezetting", zo zegt de nieuwe minister. Minister van Openbare Diplomatie Galit Distal Atbaryan en belooft duidelijk te maken dat Israël niets heeft gestolen of bezet, en dat de Bijbel de akte van de Joden op het land is.
[ Tegen redeloze haat valt niets te bewijzen. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ronselaars van jihadisten azen op de migranten die naar Europa gaan. Ronselaars richten zich op kwetsbare personen voor het verplaatsen van de in Afrika gecreëerde cellen. Jihadistische organisaties zoals ISIS en Al Qaida maken gebruik van de kwetsbaarheid van Afrikaanse migranten die Europa illegaal binnenkomen, om hen te radicaliseren en te rekruteren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iraniërs die aanslag op Israëlische zakenman in Georgië planden zijn geïdentificeerd. Iran International meldt dat de vijf daders, die van plan waren Itsik Moshe in november te vermoorden, zijn geïdentificeerd dankzij persoonlijke documenten van de agenten die door de hackersgroep Backdoor aan journalisten zijn verstrekt.
Voor meer zie Ynet

Justitiële hervorming is redelijk en juist. Wat de Israëlische democratie bedreigt is het overmachtige rechtssysteem, niet het voorstel van de nieuwe regering om die invloed in te perken. In plaats van op de muren te klimmen met onheilspellende dreigementen en extreme slogans, zouden de wetgevers moeten debatteren en onderhandelen over de voorwaarden van de justitiële hervorming.
Verder lezen - NL

Het NEOM van Saoedi-Arabië heeft een nieuwe video onthuld waarin de snelle vooruitgang wordt getoond bij het futuristische megabedrijfs- en toerismeproject van 500 miljard dollar, een belangrijk onderdeel van de diversificatieplannen van het Koninkrijk voor 2030.
Voor meer zie Al Arabiya English

Voor iedereen zou een individuele kooldioxidelimiet moeten gelden om een "planetaire vangrail" in te stellen in de strijd tegen de vermeende door de mens veroorzaakte klimaatverandering, aldus een vooraanstaande Duitse wetenschapper. Iedere persoon zou een limiet van drie ton C02-uitstoot per jaar moeten hebben en degenen die hun limiet overschrijden zouden voor het plezier moeten betalen. Alibaba ontwikkelt een digitale "individuele carbon footprint tracker" om de acties van het publiek te monitoren, kondigde dinsdag de voorzitter van het bedrijf aan op het globalistische World Economic Forum in Davos, Zwitserland.
Voor meer zie Breitbart

In Texas is het aantal abortussen drastisch gedaald sinds het Hooggerechtshof in juni 2022 het Dobbs-besluit uitvaardigde, dat Roe v. Wade terzijde schoof en de kwestie van abortus teruggaf aan de staten.
Verder lezen - NL

De zeldzame waarneming van een vos die over de berg Sion loopt, riep dinsdagochtend beelden op die in het boek Klaagliederen worden beschreven. De joodse traditie leert dat het verschijnen van vossen op de Tempelberg het bewijs is dat de Derde Tempel gebouwd zal worden.
Voor meer zie Israel365 News

12 Vragen voor hen die de geldigheid van toekomstige bijbelprofetie verwerpen. Was het herstel van Israël als natie in 1948 een toevalstreffer in de geschiedenis of het resultaat van Gods wonderbaarlijke werk ten behoeve van Zijn volk? Hoewel ik en vele anderen Gods bovennatuurlijke hand erin zien, beweren de meeste hedendaagse kerkleiders dat het huidige bestaan van Israël niets te maken heeft met Bijbelse profetie.
Verder lezen - NL

Hoofdstuk 1: Beschadigd mensbeeld 3 - UFOS niet langer een samenzwering. Ter voorbereiding op de grote Dag des Heren moet Satan de mens niet alleen misleiden door te denken dat buitenaardse wezens ons hebben helpen in het scheppen, maar dat zij vandaag de dag aanwezig zijn. Sinds de Verenigde Staten de eerste atoombom tot ontploffing brachten, zijn er wereldwijd duizenden waarnemingen geweest.
Verder lezen - NL


Maandag 16 Januari

()  Herzi Halevi wordt 23e stafchef IDF tijdens overdrachtsceremonie. Hoogste militair beëdigd door het kabinet van de premier voor een reeks optredens in Jeruzalem, nu hij de teugels overneemt van Aviv Kohavi in een tijd van onrust voor het leger. (Hij was de keuze van Gantz voor deze positie, hij is een orthodox gelovige.)
Voor meer zie The Times of Israel

Coalitie zegt open te staan voor slechts kleine "cosmetische" compromissen over de justitiële hervorming. Medewerkers van het ministerie van Justitie zullen een standpunt innemen over het plan om de macht van de rechtbank over de regering te beperken.
Voor meer zie The Times of Israel

Onderzoekers verifiëren geschriften van koning David die overeenkomen met de Hebreeuwse Bijbel. Fotografische technologie heeft onderzoekers in staat gesteld na te gaan of de gebeurtenissen op de steen overeenkomen met het historische verslag in het Boek der Koningen.
Verder lezen - NL

Amerikaanse FDA, CDC zien vroege signalen over verband tussen bivalente COVID-injectie van Pfizer en beroerte. Een veiligheidscontrolesysteem gaf aan dat de bijgewerkte COVID-19-injectie van de Amerikaanse geneesmiddelenproducent Pfizer Inc en zijn Duitse partner BioNTech in verband kan worden gebracht met een soort herseninfarct bij oudere volwassenen, volgens voorlopige gegevens die door Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn geanalyseerd.
Voor meer zie Toronto Sun

Rusland produceert de eerste kernkoppen voor Poseidon supertorpedo. Poetin zei in 2018 dat de Poseidon een fundamenteel nieuw type strategisch kernwapen was met een eigen nucleaire energiebron.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu, nu is het beste moment om te handelen. De ongerechtvaardigde wilde reactie op de belangrijke 13 minuten durende beklimming van de Tempelberg door minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir deze week vertelt ons één ding: De wereld houdt Israël en vooral Israëls nieuwe regering in volledige minachting.
Verder lezen - NL

Israël laat zich niet meeslepen door 'opruiende' leuzen zegt Natanyahu. De Israëlische premier verdedigt het hervormingsplan van zijn regering, roept oppositieleiders op te stoppen met spreken over burgeroorlog en "de vernietiging van de staat." Netanyahu begon zijn opmerkingen voor de vergadering van het Veiligheidskabinet van zondag met de opmerking dat er in november "een enorme demonstratie was, de moeder van alle demonstraties. Miljoenen mensen gingen de straat op om te stemmen bij de verkiezingen. Een van de belangrijkste onderwerpen waarover zij stemden was de hervorming van het rechtsstelsel.
Voor meer zie JNS

Iran hangt Brits-Iraanse 'spion' op na 3500 uur marteling en gedwongen bekentenissen. De executie dreigt de lang gespannen betrekkingen van Iran met het Westen verder te verslechteren sinds de besprekingen om de nucleaire overeenkomst van 2015 nieuw leven in te blazen, in een impasse zijn geraakt.
Voor meer zie World Israel News

Herzog werkt aan dialoog tussen regering en de rechterlijke macht over hervormingscrisis. "Ik richt me nu op twee kritieke rollen die ik als president op dit moment meen te moeten vervullen: het afwenden van een historische constitutionele crisis en het stoppen van de voortdurende breuk binnen onze natie", aldus Herzog.
Voor meer zie Israelhayom

()  Een Iraanse religieuze leider bezoekt Israël in het geheim en ontmoet daarbij een ambtenaar van Netanyahu. De imam - wiens naam in het rapport niet wordt genoemd uit vrees voor vervolging - is een prominente criticus van het islamitische regime en naar verluidt een regelmatige gast in Amerikaanse rechtse kringen.
Voor meer zie World Israel News

5.000 soldaten worden ingezet om komende WEF-bijeenkomst in Davos te beveiligen. Met nog een week te gaan tot de who's who van de meest radicale globalisten naar het pittoreske skioord Davos in Zwitserland afdalen voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF), zullen tot 5.000 soldaten van het Zwitserse leger worden ingezet om militaire steun te verlenen aan de civiele autoriteiten van het kanton Graubünden, die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van het terrein van de top en de deelnemers.
Voor meer zie The European Conservative

Biden’s ‘ontdekte’ geheime documenten; die eigenlijk betrekking hebben op de nationale veiligheid; zijn van rond de tijd dat hij Oekraïne chanteerde toen een openbare aanklager het bedrijf van zijn zoon onderzocht op corruptie. Fox News-presentator Tucker Carlson uit zijn zorgen (video) over de vele miljarden dollars die het Congres naar Oekraïne stuurt.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

Deelname aan visumvrijstellingsprogramma zou leiden tot enorme toename van aliyah uit VS. "De economie van Israël wordt sterker; we zullen de VS voorbijstreven en we zijn Europa al voorbijgestreefd," zei Netanyahu tijdens de kabinetsvergadering, eraan toevoegend dat Israël "het zionisme niet kan beschermen door het af te sluiten of door de bewegingen van burgers te beperken."
Voor meer zie Israelhayom

Netanyahu verwerpt de "antizionistische" oproepen om Israëli's te beletten het land te verlaten. De opmerkingen van de premier komen nadat Smotrich zei dat de toelating van Israël tot het Visa Waiver Program meer Israëli's ertoe zou aanzetten het land te verlaten en zegt dat de immigratie uit het Westen zal toenemen als gevolg van het toenemende antisemitisme en de economische groei van Israël.
Voor meer zie Ynet

Polarisatie: Mede mogelijk gemaakt door uw overheid. Er start er een nieuwe campagne door Stichting Ideële Reclame (SIRE), waarbij men de toenemende polarisatie in de maatschappij tegen wil gaan. RTL Nieuws probeert deze polarisatie, waarmee een tweedeling bedoeld wordt, te duiden in dit artikel. Het bizarre is dat de belangrijkste oorzaak niet genoemd wordt; de tweedracht die de overheid zelf zaaide. Het is een typisch geval van projectie; de ander beschuldigen van wat je zelf doet.
Voor meer zie Unravelations - NL

De Amerikaanse regering keurt 's werelds eerste "vaccin" voor honingbijen goed - alsof er nog niet genoeg chemicaliën zijn die onze kostbare bestuivers vernietigen.
Voor meer zie NaturalNews

De voormalige Israëlische premier Ehud Barak heeft de Israëli's opgeroepen zich te mengen in straatgevechten om de Israëlische premier Benjamin Netanyahu af te zetten. In een artikel gepubliceerd door Yedioth Ahronoth op woensdag, beweerde Barak: "Dit is een gekozen regering. Zij is legitiem, maar haar acties en plannen draaien om een staatsgreep. Dit maakt haar onwettig."
Voor meer zie Middle East Monitor

Pastor JD legt uit hoe de huidige verwoesting in de wereld kan dienen als motivatie voor onze uiteindelijke bestemming in de eeuwigheid.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Winnen en verliezen. Tegenwoordig is een van de ergste dingen om iemand een "verliezer" te noemen. Niemand wil dat woord aan zijn naam verbinden. Maar is het wel mogelijk om woorden als "winnaar" of "verliezer" toe te passen op mensen?
Verder lezen - NL

HET MYSTERIE VAN JEZUS VAN GENESIS TOT OPENBARING - DEEL 32: De eerste groei van de vroege kerk. Dus haastten de apostelen en discipelen zich door de hele stad, spraken in andere talen naarmate de Heilige Geest hen sprak en predikten het Evangelie van Christus. Na nogal wat verwarring over dit fenomeen stond Petrus voor de menigte toehoorders en legde uit dat dit niet, zoals zij geloofden, een onverwachte gebeurtenis was.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina