Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 26 Juni - 4 Tamuz

()  De PA waarschuwt Israël: PA TV: O bezetter, wat je hebt gepland om te doen [met de Jordaanvallei] zal een averechtse uitwerking op je hebben. Er is niemand onder ons die bereid is te onderhandelen. Wie ermee instemt dat de Jordaanvallei van onze staat wordt afgesneden, is niet een van ons. En hij zal worden gerekend tot de afwijkende verraders. De leider van het pad [PA-President Abbas] heeft "Nee!" gezegd. We zullen het verdedigen 'met geest en bloed.'Bron: Israel National News

Hamas zal een uitbreiding van de soevereiniteit over delen van de Westelijke Jordaanoever door Israël overwegen als een oorlogsverklaring tegen de Palestijnen, zei Abu Ubaida, de woordvoerder van een Hamas Izz el-Deen al-Qassam Brigades, op donderdag.
Voor meer zie JOL

Palestijnen: Gaat het echt over 'Annexatie'? Het is volstrekt verkeerd om aan te nemen dat als Israël het plan zou opgeven, dat de meeste moslims dan hun verlangen zouden opgeven om Israël te vernietigen en het te vervangen door een extremistische islamitische staat in de stijl van Iran.
Verder lezen - NL

EU-beleid ten aanzien van Israël staat onder invloed van politieke druk door radicale elementen." De official van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de EU niet zo veel investeert in andere territoriale geschillen in de wereld als in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Veel van het beleid van Brussel staat onder druk van de BDS-beweging, zegt hij. "De Europese Unie discrimineert Israël", zegt een hooggeplaatste Israëlische diplomaat in een verklaring die donderdag aan het Mitvim-Instituut voor Regionaal Buitenlands Beleid werd voorgelegd.
Voor meer zie Israelhayom

Moslims Voor Afschaffing: De nieuwe politiek van intersectionaliteit zag een gebeurtenis die gehost werd door een groep genaamd Moslims Voor Afschaffing die het geloof samenvoegde met activisme tegen slavernij en rassenonrechtvaardigheid. Er is echter één probleem: De Islam staat slavernij toe.
Voor meer zie Clarion Project

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei woensdag dat Washington bereid is de Libanese regering te steunen als zij echte hervormingen doorvoert. Pompeo werkte dit uit door te zeggen dat Beiroet moet werken op een manier waarop zij niet "verplicht zijn aan" de Iraanse terroristische proxy groep Hezbollah.
Voor meer zie Reuters

Shiraz vrijdagpreek van Ayatollah Lotfollah Dezhkam op Fars TV (Iran): Zelfs de Amerikanen roepen 'Dood aan Amerika!'; Het geluid van Amerika's instorting wordt overal gehoord. "Amerika kan niet meer de belangrijkste beslisser zijn als het gaat om strategische zaken in de wereld.
Voor meer zie Memri

De New York Black Lives Matter president Hawk Newsome: "Ik zei," vertelde hij aan Newsome de TV gastheer, "als dit land ons niet geeft wat we willen, dan branden we dit systeem af en vervangen we het. Oké? En ik zou kunnen spreken ... figuurlijk of ik zou letterlijk kunnen spreken. Het is een kwestie van interpretatie. "Ik hou van de Heer, mijn Heer en verlosser," reageerde Newsome op MacCallum's vraag. "Jezus Christus is de beroemdste zwarte radicale revolutionair in de geschiedenis. En hij werd net als Dr. King behandeld. Hij werd bij gelegenheid gearresteerd en hij werd ook gekruisigd of vermoord. Dit is wat er gebeurt met zwarte activisten. We worden gedood door de regering."
Voor meer zie Fox News

Waarom proberen buitenlandse organisaties in landen als Zwitserland, Denemarken, Nederland en België, Israël te dwingen het staatsburgerschap te geven aan terroristen die proberen Israëlische burgers te vermoorden? Alaa Ziad is een Arabisch-Israëliër die is ontdaan van zijn Israëlische staatsburgerschap na te zijn veroordeeld voor een moordpoging op de Gan Shmuel kruising in 2015, waarbij vier Israëli's gewond raakten. Ziad zit nu een straf van 25 jaar uit voor zijn misdaad.
Voor meer zie United with Israel

Het hoofd van het Israëlische internationale spionagebureau Mossad maakte naar verluidt een reis naar Jordanië in de afgelopen dagen om Koning Abdullah II te ontmoeten om de geplande annexatie van Jeruzalem van gebieden op de Westelijke Jordaanoever te bespreken, meldde Kanaal 13 op donderdag.
Voor meer zie i24News

Bijbelcode-expert onthult wanneer de Messias zal aankomen. In een recente presentatie onthulde bijbelcodedeskundige Rabbi Matityahu Glazerson de jaren dat de Messias theoretisch had kunnen aankomen, maar dat niet deed. Hij onthulde ook wanneer de Messias wel zal aankomen.
Verder lezen - NL

()  Israël heeft de Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas laten weten dat de annexatieplannen sterk zijn verminderd en niet langer van toepassing zullen zijn op de Jordaanvallei en beperkt zullen blijven tot slechts twee of drie nederzettingenblokken, meldde Kanaal 12 vrijdag, onder vermelding van een hoge ambtenaar in Ramallah.
Voor meer zie The Times of Israel

Jordaans parlementslid Yahya Al-Saud: Een militair conflict met Israël zou een strategische optie moeten zijn; als we niet sterven voor Palestina en Jeruzalem, wat is dan het nut van het leven?
Voor meer zie Memri

De vroegere Nationale Adviseur van de Veiligheid John Bolton zei in een gesprek deze week dat hij denkt de Republikeinse Partij ernaar verlangt dat de tijd van Trump voorbij zal zijn. "Ik denk dat er onder de oppervlakte in de Republikeinse Partij een grote wens is dat het Trump tijdperk over is," vertelde Bolton aan de Washington Post. "Ik denk dat we dat vooral zullen zien als hij in november verslagen wordt.
Voor meer zie JOL

Het aantal actieve gevallen can Corona in Israël is vrijdag gedaald van 6.084 naar 5.736, ondanks het feit dat er in de afgelopen 24 uur bijna 500 nieuwe gevallen werden bevestigd. In de afgelopen 24 uur werden vijf sterfgevallen als gevolg van het coronavirus geregistreerd, wat het aantal doden op 313 brengt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Joodse Culturele Kwartier in Amsterdam verkoopt Jiddische coronavirus gezichtsmaskers. De organisatie verkoopt haar eigen op maat gemaakte COVID-19 gezichtsmaskers gemaakt van blauw doek en met de uitdrukking, "Blijf Gezond" in twee talen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voormalig directeur-generaal van het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid en eenmalig Knesset lid voor Labor, Yoram Lass, heeft de pandemie van het coronavirus "dood" verklaard, door te schrijven dat het virus in wezen is geëlimineerd door middel van antilichamen die zijn ontwikkeld door mensen die tijdens de eerste golf zijn geïnfecteerd.
Voor meer zie Israel National News

Joe Biden claimt dat 120 miljoen Amerikanen gedood door het coronavirus. In wekelijkheid zijn dat er 122.000 doden die gerelateerd zijn aan het virus. In februari beweerde hij dat 150 miljoen Amerikanen waren gedood door wapengeweld sinds 2007.
Voor meer zie Israel National News

In een Zoom-panel over de Israëlische soevereiniteit in Judea en Samaria, georganiseerd door Shurat Hadin's Nitsana Darshan-Leitner, voormalig VS-gezant voor internationale onderhandelingen, daarin berispte Jason Greenblatt de leiding van de nederzettingen voor hun aanvallen op de Trump-regering. "Het is natuurlijk prima om het oneens te zijn, en ik begrijp hun bezorgdheid over een Palestijnse staat, maar ook dat het een beetje oneerlijke kritiek is," zei Greenblatt.
Voor meer zie The Jewish Press

Aardbeving van 5,4, in Turkije schudde de oostelijke provincie Van, nabij de grens met Iran.
Voor meer zie Arabnews

Het LA County Department of Children and Family Services (DCFS) overtuigde met succes een rechter ervan om een kind uit het huis te verwijderen omdat zijn ouder positief testten op covid-19. Is dit de "nieuwe normaal?"
Voor meer zie NaturalNews

Ken de anti-Israëlische professor" somt de namen op van 150 Israëlische professoren die zich hebben beziggehouden met een of meer van de tien genoemde activiteiten, waaronder het deelnemen aan anti-Israëlische protesten, het steunen of oproepen van mensen om te weigeren in de IDF te dienen, en het steunen of leveren van platforms aan terroristen, terreurgroepen of vijandelijke landen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Boek van Henoch, Babylon, en het heropenen van de poorten van de goden - deel 8. Cern heeft zojuist plannen goedgekeurd voor de moeder van alle sterrenpoorten! wat hopen ze te laten ontwaken met de enorme honderd km lange super-collider?
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbiddrs voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 26 juni 2020.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel


Donderdag 25 Juni - 3 Tamuz

()  De Iraanse Rial daalde dinsdag tot op een recorddiepte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Hoewel de Iraanse economische ellende kan worden toegeschreven aan vele factoren, waaronder de afwijzing van Obama's rampzalige nucleaire overeenkomst door president Trump, is een factor die niet kan worden genegeerd de fiscale goddelijke vergelding die de goddelozen en de vijanden van Israël aan het eind van der dagen wordt voorspeld.
Voor meer zie Breaking Israel News

De inspecteurs van het stadhuis van Jeruzalem hebben de Amerikaanse ambassade opdracht gegeven om een gay pride banner te verwijderen ter herdenking van 'Pride month' bij een gebouw van de Amerikaanse ambassade dat grenst aan de binnenstad van Jeruzalem op dinsdag. De verwijdering kwam nadat vice-burgemeester Arieh King klaagde dat het spandoek illegaal werd gehesen en noemde het "onzuiver."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iedereen in de linkse staat Washington, min een paar uitzonderingen, zal nu een COVID-19 gezichtsmasker moeten dragen, of zal worden beschuldigd van een misdrijf als ze dat niet doen.
Voor meer zie CBS News

Een hoofdartikel in de Wall Street Journal onthult dat het sterftecijfer per hoofd van de bevolking voor het coronavirus 75% lager is in staten die niet in paniek raakten in de lockdown modus.
Voor meer zie WND

Ahmed Erekat, de neef van de belangrijkste Palestijnse onderhandelaar Saeb Erakat, is neergeschoten door de politie op dinsdag nadat zijn auto in een controlepost in Oost-Jeruzalem te hebben geramd. De Israëlische grenspolitie gaf op woensdag een video vrij van het incident na de beschuldigingen dat Erekat, naar verluidt op weg naar het huwelijk van zijn zus, in koelen bloede werd vermoord. Zie ook de verklaring hieronder.
Voor meer zie WIN

Een grenspolitieagente op woensdag beschreef de verdachte in zijn auto-rammende aanval die haar de vorige dag op de Westelijke Jordaanoever verwondde, waarbij zij benadrukte dat het incident opzettelijk was nadat er vragen waren gesteld over de reactie door de politie. "Ik gaf hem het signaal om te stoppen, de auto begon te vertragen, en ik bewoog me in zijn richting," vertelde Kadosh aan Channel 13 nieuws. "Hij zag dat ik een stap deed, keek me in de ogen, draaide het stuurwiel om en ramde op me in, en ik vloog naar de andere kant" van de lijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Qatar financiert islamitische terreur in Europa. - Duitse krant Bild zegt dat lockdown een enorme vergissing is. - De idolen van de Europese Unie in Ramallah roepen op tot het vermoorden van Joden.
Voor meer zie Uit het nieuws

De Iraanse president Hassan Rouhani zei dat Iran bereid zou zijn tot gesprekken met Washington zodra de VS terugkeert naar de JCPOA overeenkomst, de VN-verordeningen naleeft, zich verontschuldigt bij de Iraniërs en de schade compenseert die het aan Iran heeft toegebracht.
Voor meer zie JOL

Ondanks het feit dat de Luxemburgse minister van Buitenlandse Zaken en andere ambtenaren er bij de Europese Unie erop hebben aangedrongen om zich krachtig te verzetten tegen de geplande toepassing van de soevereiniteit door Israël op de Jordaanvallei en delen van Judea en Samaria, blijkt uit een onderzoek van Reuters naar interne documenten en uit interviews met meer dan twee dozijn diplomaten en ambtenaren dat de Europese Unie verdeeld is over de manier waarop moet worden gereageerd.
Voor meer zie Breaking Israel News

Na 136 aardbevingen in 24 uur komt de Filippijnse vulkaan in een 'periode van onrust.'
Voor meer zie The Weather Channel

Hoop tegenover de onzichtbare vijand. Covid-19 is een formidabeler vijand gebleken dan de meesten zich begin van dit jaar hadden kunnen voorstellen. Een van zijn verraderlijke eigenschappen is het vermogen om sommige mensen te doden, terwijl anderen het krijgen en weinig of geen symptomen vertonen. Als iemand niet weet dat hij de ziekte heeft, hoe kan hij dan het gevaar begrijpen dat hij vormt?
Verder lezen - NL

() Kellyanne Conway, een topadviseur van Donald Trump, zei op woensdag dat de Amerikaanse president binnenkort een "grote aankondiging" zou hebben over de geplande annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever door Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

In een preek die door de PA werd uitgezonden, riep een onbekende prediker de Palestijnen op om oorlog te voeren tegen Israël en waarschuwde hij Israël dat "het einde ervan, als Allah het wil, nabij is."
Voor meer zie Breaking Israel News

Oregon stelt zwarten vrij van het dragen van maskers in corona drukke punten. Gekleurde mensen levend in Lincoln County die bang zijn voor raciale profilering en intimidatie zijn vrijgesteld van Oregon Gov. Kate Brown's verordende masker order.
Voor meer zie WIN

De Israëlische soevereiniteit over de Joodse steden in Judea en Samaria zal "een godsdienstoorlog in en buiten onze regio" veroorzaken, claimde Ahmed Aboul Gheit, hoofd van de Arabische Liga op in een VN-vergadering op woensdag. Annexatie "zou niet alleen schadelijk zijn voor de kansen op vrede vandaag, maar zal elk vooruitzicht op vrede in de toekomst tenietdoen".
Voor meer zie WIN

De acht-maanden oude Omar Yaghi, een baby uit de Gazastrook, stierf afgelopen donderdag nadat zijn geplande hartoperatie in Israël was vertraagd door het einde van de coördinatie tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie The Times of Israel

In Iran's eindeloze drang om te proberen te bewijzen dat het leger een grote wereldmacht is, lieten de Iraanse media deze week drie lokaal gebouwde "Kowsar" straaljagers zien. Ze werden aan het leger geleverd door de minister van Defensie, generaal Amir Hatami. Iran beweert dat het sinds 2018 "in eigen land geproduceerde" jets bouwt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd dat zij niet in staat zijn de Palestijnse Autoriteit te vervangen als het gaat om de naleving van de overeenkomsten van de Palestijnse Autoriteit met Israël met betrekking tot humanitaire kwesties. "De VN en andere internationale organisaties worden in toenemende mate gevraagd om coördinatieverantwoordelijkheden uit te voeren", die eerder werden uitgevoerd door de Palestijnse Autoriteit, zei de speciale VN-coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten, Nickolay Mladenov, op woensdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De National Union Party onder leiding van MK Betzalel Smotrich lanceerde vandaag een nieuwe campagne tegen het promoten van de Netanyahu-Trump Deal of the Century programma. De campagne, die dit weekend zal worden uitgedragen door een hele reeks mediakanalen, zal een reeks advertenties publiceren die de overeenkomsten zullen onthullen als de periode voorafgaand aan de terugtrekking uit Gaza onder leiding van Ariel Sharon en vandaag met Netanyahu die de uitvoering van de Deal of the Century leidt en die de infrastructuur voor een Palestijnse staat voorbereidt.
[ Alle leiders die land weg wilden weggeven, waren heel snel van het toneel verdwenen. Sharon die het daadwerkelijk deed kreeg zelfs een hersenbloeding. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Ernstige overstromingen in Servië en Bosnia dwongen de autoriteiten om op dinsdag 23 juni 2020 de noodtoestand in Servië af te kondigen.
Voor meer zie Watchers

Hier komt de zoon, zijn licht schijnend op de tempel en het dierbaar bezit van Maleachi 3-4. Deel 2. Voordat we de parallelle passage van 3:16-4:3 onderzoeken, willen we erop wijzen dat de hoofdstukindeling in onze Bijbels vanaf het einde van hoofdstuk 3 tot het begin van hoofdstuk 4 arbitrair is: Er is geen hoofdstukindeling in de Hebreeuwse tekst van Maleachi (als daarin het derde hoofdstuk het boekdeel afsluit). Dit lijkt misschien een kleinigheid, maar de hoofdstukkendeling helpt ons moderne denken zeker niet om de naadloze overgang van 3:18 naar 4:1 te maken.
Verder lezen - NL


Woensdag 24 Juni - 2 Tamuz

()  VS begint China te omringen met vliegdekschepen. In een gewaagde zet verplaatste de VS drie vliegdekschepen en hun begeleidende aanvalgroepen naar de westelijke Stille Oceaan, waardoor ze de controle over de Zuid-Chinese Zee kregen.
Voor meer zie Breaking News Israël

Iran Alive is een organisatie die via satelliet het evangelie verspreid. Ze berichten dat in de maand mei 2200 mensen hebben aangegeven dat ze hun leven aan Christus hebben gegeven.
Verder lezen - NL

Netflix begon met het vertonen van "Stretch Armstrong & The Flex Fighters" in 2017, en de aflevering in het bijzonder die we hier laten zien heeft de personages in de rij staan om iets te ontvangen dat een 'smartmark' wordt genoemd, in feite een mobiele app die is geïmplanteerd in je lichaam.
Voor meer zie Humanarefree

Mensen die de 1,5 meter maatregel moeten handhaven, daarvan zou je denken dat die het belang van de maatregel wel zullen inzien, nietwaar. Nou, tot je deze foto ziet.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëli's gewaarschuwd zich te houden aan richtlijnen die de verspreiding van het coronavirus moeten afremmen, en zegt dat de regering de lockdownmaatregelen opnieuw zal instellen als de burgers daar niet in slagen.
Voor meer zie JOL

President Trump heeft op 28 mei een uitvoeringsbesluit uitgevaardigd dat bedoeld is om online censuur van stemmen die afwijken van de agenda van hard-Links te voorkomen, en sindsdien lijkt Jack Dorsey van Twitter vastbesloten om dit te trotseren en een krachtmeting af te dwingen. Hij heeft meer dan eens de tweets van Trump gemarkeerd als zogenaamd aansporend tot geweld of het plegen van de een of andere overtreding, en hij gaat door met zijn gestage campagne om de stemmen van vrijheid het zwijgen op te leggen, waaronder de vijanden van jihad-geweld en de Sharia-onderdrukking van vrouwen. Zijn laatste slachtoffer is de populaire counterjihad-schrijver Amy Mek, die meer dan 266.000 Twitter-aanhangers had toen haar account zonder meer geblokkeerd werd.
Voor meer zie Frontpage Mag

Twitter met duizenden tweets die het woord "kuffar" of "unbeliever" bevatten noemt het woord een vorm van misbruik.
[ Wellicht alleen in berichten die hen niet welgevallig zijn. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Israëlische startup creëerde het eerste apparaat in zijn soort waarmee baby's hun behoeften, emoties en gevoelens met hun ouders kunnen communiceren.
Voor meer zie United with Israel

De regering van Californië gaat 'contact volgers' inhuren om van deur tot deur te gaan, waarbij mensen die een afwijkende mening hebben over het vaccin en het niet willen nemen, door de FEMA wegens medische reden worden meegenomen en naar FEMA-kampen worden gestuurd. Dit is de nieuwe realiteit van medische tirannie onder het communistische regime van Californië, waar de mensenrechten helemaal niet meer bestaan.
Voor meer zie NaturalNews

Het blootstellen van oppervlakken in openbare voorzieningen - kantoren, winkels, scholen, zorginstellingen en openbaar vervoer, om er maar een paar te noemen - aan ultraviolet-C licht is een effectieve, snelle, economische en veilige manier om de overdracht van het SARS-CoV-2-virus te verminderen, aldus een internationaal team van onderzoekers onder leiding van een professor aan het Techninon-Israel Institute of Technology in Haifa.
Voor meer zie Breaking Israel News

Israël schittert in de Golf waar grote machten wankelen en dat kan lastig zijn. Israël bewijst aan de Golfstaten dat het in sommige opzichten een betrouwbaardere partner is dan grote mogendheden als de VS, China of Rusland.
Verder lezen - NL

()  Turkije en Iran werken samen in Irak en Libië en verhogen hun samenwerking t.a.v. het Middenoosten, is Israël het volgende land? De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif is op 15 juni naar Turkije gegaan, een van de meest hooggeplaatste bijeenkomsten die hij tijdens de Covid-19-pandemie heeft gehad. Hun relatie is gegroeid omdat ze beide tegen de rol van de VS in Syrië zijn en ze hebben andere gemeenschappelijke belangen, zoals handel om de Amerikaanse sancties te omzeilen en de strijd aan te binden met Koerdische dissidentengroepen. In het algemeen is dit een deels cynisch handelsbeleid, maar er is ook eenheid in hun steun voor Hamas en ook in hun antipathie jegens Israël, die Teheran en Ankara steeds dichter bij elkaar kan brengen wat betreft kwesties in het hele Midden-Oosten, van Jemen tot Syrië.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het overgrote deel zo'n 70% van de Israëliërs denk dat er geen grote gevolgen zullen komen tengevolge van een annexatie door Israël.
Voor meer zie Imra

Een vooraanstaande rabbijnse groep veroordeelde het Trump-plan omdat het "kan oproepen tot het opgeven van delen van Judea en Samaria" om plaats te maken voor een Palestijnse staat. "Geef geen centimeter van het land op."
Voor meer zie WIN

Meer dan duizend wetgevers uit heel Europa hebben dinsdag een verklaring ondertekend tegen de geplande annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever door Israël, waarin ze aandringen op doortastende maatregelen om de stap te voorkomen en om strafmaatregelen als deze doorgaat.
Voor meer zie The Times of Israel

De grote mythe van de Israëlische annexatie. De Joodse staat staat niet op het punt om over een grens te marcheren of zelfs maar een centimeter nieuw grondgebied op te eisen. Integendeel, hun voetafdruk in Judea en Samaria zal precies hetzelfde blijven.
Verder lezen - NL

Het proces-verbaal van de Amerikaanse advocaat Alan Dershowitz onthulde dinsdag dat een vrouw de voormalige premier Ehud Barak heeft genoemd als één van een aantal belangrijke mannen met wie ze door Jeffrey Epstein gedwongen werd om seks mee te hebben.
Voor meer zie The Times of Israel

Achtentachtig procent van de Palestijnen verwerpt het vredesplan van de Amerikaanse president Donald Trump, maar het Palestijnse publiek blijft verdeeld over hoe het zich het beste daartegen kan verzetten, volgens een nieuw onderzoek naar Palestijnse politieke standpunten dat dinsdag is gepubliceerd.
Voor meer zie The Times of Israel

De artsen van het Hadassah Ziekenhuis in Jeruzalem hebben dinsdag een innovatieve behandeling gegeven aan een coronaviruspatiënt die in zeer ernstige conditie was, nadat alle andere behandelingen hadden gefaald om haar te helpen. De nieuwe behandeling, immunoglobulinen (IgG) voor COVID-19, is de eerste in zijn soort ter wereld: Geen enkel ander ziekenhuis heeft geprobeerd om passieve vaccins voor coronaviruspatiënten te verstrekken.
Voor meer zie Israel National News

Het voormalige hoofd van de IDF's Militaire Inlichtingendienst Maj. Gen. (res.) Amos Yadlin waarschuwde woensdag dat Iran kan reageren op de luchtaanvallen. Na een reeks vermeende Israëlische luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië, tweet majoor-generaal Amos Yadlin dat de beoordeling dat de Iraniërs zich terugtrekken uit Syrië "een wens" is, en dringt hij er bij Israël op aan om zich voor te bereiden op een volledige reeks reacties van de sjiitische as.
Voor meer zie Israelhayom

Rapper Lord Jamar heeft Black Lives Matter neer gesabeld en zegt dat hij de groep niet steunt omdat het "niet onze beweging is... het is ons gegeven door... George Soros."
Voor meer zie Neon Nettle

Omdat de Trump-regering optimistisch is over de ontwikkeling van een vaccin voor het coronvirus, dan een religieus-liberale groep waarschuwt dat de topvaccins die in ontwikkeling zijn, gemaakt zijn met "geaborteerde babycel lijnen."
Voor meer zie WND

Hier komt de zoon, zijn licht schijnend op de tempel en het dierbaar bezit van Maleachi 3-4. Deel 1. De zon heeft de kracht om te genezen en het leven in stand te houden, maar kan ook de huid verbranden en kanker veroorzaken. Evenzo zal de komende Dag des HEREN genezing en vernieuwing brengen voor sommigen, maar brandende pijn en kwelling voor anderen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 23 Juni - 1 Tamuz

()  Bezorgd over de nevenschade die zou kunnen ontstaan als Israël doorgaat met de geplande annexatie van gebieden op de Westelijke Jordaanoever, overweegt Washington naar verluidt de annexatie van slechts een handjevol nederzettingen in de buurt van Jeruzalem te steunen. De ambtenaren van de regering Trump zullen deze week een beslissende vergadering houden over de vraag of het plan van premier Benjamin Netanyahu om een begin te maken met de annexatie van de 132 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever en de Jordaanvallei - de 30 procent van het grondgebied dat onder het Israëlisch-Palestijnse vredesplan van het bestuur aan Israël is toegewezen - moet worden goedgekeurd.
Voor meer zie The Times of Israel

NBC News vertelde hun kijkers en lezers dat 30.000 mensen die zich in Brooklyn verzamelden voor een zwarte trans rally niet alleen een goede zaak was, maar ook al lang had moeten gebeuren. Binnen hetzelfde uur, heeft NBC dan gemeld over hoe Trump supporters die zich voorbereiden op het verzamelen voor een rally in Tulsa een "buitengewoon gevaarlijk" gezondheidsrisico was en zou waarschijnlijk duizenden nieuwe COVID-19 gevallen zou laten ontkiemen.
[ Grappig hoe dat werkt en gelijk aan wat er in Nederland gebeurd. wj ]
Voor meer zie Washington Times

MK Ayelet Shaked kwam maandag naar het protest dat voor het kantoor van de premier werd gehouden om haar steun te betuigen aan de demonstranten, die protesteren tegen het voornemen van de premier om de soevereiniteit in Judea en Samaria zodanig toe te passen dat ongeveer twintig gemeenschappen geïsoleerd van elkaar komen te liggen en er een Palestijnse Arabische staat wordt opgericht.
Voor meer zie Israel National News

Netanyahu's zwager, de wereldberoemde Tanach-autoriteit Dr. Hagai ben Artzi: De Jordaanvallei moet de grens van Israël zijn. "Ook al is de prijs geen Israëlische soevereiniteit over de Joodse nederzettingen." "We kunnen het ons niet veroorloven om de oprichting van een Palestijnse staat te erkennen, zelfs niet door middel van een verklaring."
Voor meer zie Israel National News

Een onderzoeksteam van de Faculteit Geneeskunde van de Hebreeuwse Universiteit heeft een grote doorbraak in het kankeronderzoek gemaakt, door te ontdekken dat bepaalde medicijncombinaties effectief zijn zonder de slopende bijwerkingen die gepaard gaan met chemotherapie.
Voor meer zie United with Israel

Een nieuwe studie toont aan dat extreem antisemitisme wordt verspreid met behulp van het sociale-mediaplatform Tik Tok, dat populair is bij kinderen en jongvolwassenen. Het bereikt 800 miljoen mensen.
Voor meer zie United with Israel

Dit zelfde platform Tik-Tok saboteerde ook de politieke bijeenkomst van Trump in Tulsa door massaal stoelen te reserveren maar niet te komen, stoelen die dan niet meer beschikbaar waren voor de aanhangers van Trump.
Voor meer zie Clarion Project

Sociale afstandelijkheid en het dragen van maskers zullen leiden tot de verdrijving van het coronavirus, zegt Bassetti. Terwijl de race om een coronavirusvaccin te vinden zich opwarmt, gelooft een Italiaanse wetenschapper dat de pandemie vanzelf zal verdwijnen. "De klinische indruk die ik heb is dat het virus in ernst verandert," vertelde Dr. Matteo Bassetti, het hoofd van de kliniek voor besmettelijke ziekten in het San Martino ziekenhuis, aan de Sunday Telegraph.
Voor meer zie WIN

De rol van de First Lady is in Israël nooit in de wet vastgelegd of officieel omschreven, maar omvat politieke campagnes, betrokkenheid bij sociale zaken en het vertegenwoordigen van de president bij ceremonies en andere officiële gelegenheden. ...Sara Netanyahu een favoriet doelwit voor laster voor het Israëlische publiek en de Israëlische media.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Nu is het de tijd om de Israëlisch-Palestijnse patstelling te doorbreken. Sommige mensen vragen al tientallen jaren om een "tweestatenoplossing". De Israëlische linkerzijde, het Amerikaanse establishment, zelfs de leiders van de Palestijnse Autoriteit beweren dat ze dat willen.
Verder lezen - NL

Black Lives Matter activist Shaun King riep maandag op tot het verwijderen van beelden, muurschilderingen en gebrandschilderde ramen die Jezus afbeelden als een "blanke Europeaan", waarvan hij beweerde dat ze "een vorm van blanke suprematie zijn."
Voor meer zie WND

()  Een groep van 18 Israëlische generaals schreef een open brief(vertaling) aan president Donald Trump waarin zij hem bedankte voor zijn steun aan Israël en het onderschrijven van de bereidheid van zijn regering om het plan te erkennen van premier Binyamin Netanyahu om de Israëlische soevereiniteit over delen van Judea en Samaria toe te passen.
Voor meer zie Israel National News

Gematigde Arabische staten coördineren hun reacties op het komende soevereiniteitsplan van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu met Israël. Hooggeplaatste Arabische diplomaten uit verschillende Amerikaanse soennitische staten, samen met veiligheids- en inlichtingendiensten uit Egypte en Jordanië, zeiden dat hun respectieve regeringen de afgelopen weken contact hebben gehad met Israël om hun reacties op het plan van premier Netanyahu om de Israëlische soevereiniteit op delen van Judea en Samaria toe te passen, uit te werken.
Voor meer zie Israel National News

Mini-studies: Genesis 5.
Voor meer zie Unravelations

Israëli's die lokale broom willen gebruiken voor de productie van een revolutionaire nieuwe batterij. Technion onderzoekers, samen met een Amerikaans bedrijf werken aan betaalbare, oplaadbare batterijen voor de opslag van zonne- en windenergie die 'Israël in de voorhoede van de duurzame revolutie kan brengen.'
Voor meer zie The Times of Israel

Explosies rond de hoofdstad van Saoedi-Arabië werden gehoord en zouden een drone en een raketaanval zijn in de vroege uren van dinsdagochtend. De Amerikaanse ambassade in Saoedi-Arabië bevestigde de berichten in de media over "mogelijke raket- of droneaanvallen" die een gebouw in Riyad troffen. ...De Houthi rebellen hebben geavanceerde drones die zijn gebouwd naar Iraanse modellen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nefesh B'Nefesh (NBN), een organisatie die de immigratie van Joden naar Israël helpt en vergemakkelijkt, kondigde dinsdag aan dat het een overeenkomst met Israëls nationale luchtvaartlijnmaatschappij El Al heeft ondertekend om zitplaatsen te reserveren op 14 vluchten vanuit Amerika voor toekomstige immigranten naar Israël tijdens de zomer, volgens een persmededeling van de groep.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de federale autoriteiten toestemming gegeven om iedereen te arresteren die wordt beschuldigd van het vernielen of vernietigen van "een monument, standbeeld of andersoortig federaal eigendom", en personen die worden aangeklaagd wegens dat feit kunnen tot 10 jaar in de gevangenis zitten, in overeenstemming met "de Veteran's Memorial Preservation Act, of andere wetten die relevant zijn."
Voor meer zie Sputnik International

Iran meldde op dinsdag 121 nieuwe coronavirussterfgevallen, de hoogste dagelijkse tol in meer dan twee maanden, aangezien het vecht om de dodelijkste COVID-19-uitbraak van het Midden-Oosten in te dammen. De woordvoerster van het Ministerie van Gezondheid Sima Sadat Lari vertelde een persconferentie dat de nieuwe sterfgevallen het totale aantal virusdoden aan 9.863 brachten.
[ Dit is nog steeds de eerste uitbraak. wj ]
Voor meer zie Breitbart

Republikeinse wetgevers hebben op maandag een verklaring afgelegd over hun steun aan de plannen van premier Benjamin Netanyahu om de Israëlische soevereiniteit toe te passen op de Jordaanvallei en de nederzettingen in Judea en Samaria, een dag nadat Israël Hayom verslag uitbracht over een verwachte stap.
Voor meer zie Israelhayom

Volgens het Vietnamese ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (MARD) is in de Mekong-delta meer dan 58 000 ha rijst beschadigd als gevolg van de ergste droogte in de geschiedenis en het zoute water doordringt in de delta.
Voor meer zie Watchers

In een interview op 11 mei met Project Syndicaat getiteld "The Crisis of a Lifetime", sprak miljardair George Soros openlijk over de actualiteit. Soros opende het interview door op te merken dat de COVID-19 pandemie een obstakel vormde, zij het overkomelijk, voor zijn grotere plannen om de wereld te veranderen.
Voor meer zie Breaking News Israël

Palestijnen: De 'Niet-Islamitische' familie-beschermingswet. "Ik begrijp het hoofd van de clan, die geen andere soevereiniteit wil dan die van de man. Maar wat weigeren de advocaten?", vroeg Harhash. "Dit betekent dat de vrouw hier geen wet heeft die haar beschermt, of een advocaat die haar vertegenwoordigt als ze wordt vermoord, geslagen of aangevallen."
Verder lezen - NL


Maandag 22 Juni - 30 Sivan

()  Netanyahu tot Gantz: Soevereiniteit of verkiezingen. Dit is een kritieke week, niet alleen voor de nederzettingen, maar ook voor het politieke systeem. Als de Amerikanen de medewerking van Blauw en Wit eisen als voorwaarde om het soevereiniteitsinitiatief groen licht te geven, wordt de regering meteen een hogedrukpan.
Voor meer zie Israelhayom

Nu Israël de 1 Juli annexatie datum nadert, komen de Trump en de hoogste adviseurs van het Witte Huis naar verluidt deze week samen om te beslissen of het plan van Netanyahu moet worden goedgekeurd. President Donald Trump zal deze week zijn topadviseurs ontmoeten om het standpunt van Washington over het huidige plan van Israël in het oog te houden om de soevereiniteit over de joodse gemeenschappen in Judea en Samaria uit te breiden, meldde kanaal 13, op zaterdag.
Voor meer zie WIN

De leider van de nederzetting waarschuwt Netanyahu: Laat ons niet zo 'schandelijk' in de steek als met het Ariel Sharon plan. De gemeenschappen zo geïsoleerd te laten leven is gelijk aan het schandelijke plan van Ariel Sharon dat delen van Samaria van Israël afsneed," zei de voorzitter van de Regionale Raad van Shomron.
Voor meer zie WIN

Voormalig Saoedisch Minister van Justitie Sheikh Muhammad Issa, die momenteel dienst doet als Secretaris-generaal van de Moslim Wereld Liga, zei in een interview op 17 juni 2020 met het Al-Arabiya Network (Saoedi-Arabië) dat sommige mensen het Koranvers dat zegt dat Joden en Christenen nooit blij zullen zijn met de Moslims totdat ze hun religie volgen, verkeerd begrijpen. Moslims, joden en christenen zijn allemaal broeders. Haatdragend zijn heeft ons niet geholpen.
Voor meer zie Memri

Covid-19 heeft ons niet verlaten. Zal dit virus ooit een verre herinnering worden? Is deze wereldwijde pandemie een eind-tijden oordeel van God? Of gewoon een wake-up call voor ons om te beseffen hoe weinig controle we hebben over onze eigen omstandigheden? Video met Mark Hitchcock. Nederlandse ondertiteling in te stellen.
Voor meer zie The Prophecy Watchers

De belofte van het Transhumanisme doet een beroep op verloren mensen die het eeuwige leven willen bereiken, zonder de almachtige God die hen heeft geschapen. Covid-19 heeft de belofte en het gevaar van het transhumanisme onder de aandacht gebracht, het idee om AI-technologie te gebruiken om ziekte, veroudering en dood te overwinnen en het eeuwige leven te bereiken. Het originele artikel staat achter en betaalmuur.
Voor meer zie Now The End Begins

Democratische wetgevers op de hoogste niveaus in de VS blijven duidelijk maken dat zij het huidige plan van Israël om de soevereiniteit over de joodse gemeenschappen in Judea en Samaria uit te breiden niet steunen. Zetten hun campagne daartegen in een hogere versnelling. Stuurden daarover een brief die is gericht aan de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de minister van Defensie Benny Gantz.
Voor meer zie WIN

De eerste zonsverduistering van 2020, een zeldzame ringvormige verduistering, verscheen aan de hemel boven Israël op zondag, precies samenvallend met dezelfde dag 3,332 jaar geleden dat Mozes 12 spionnen naar het land Israël stuurde.
Voor meer zie Breaking Israel News

President Donald Trump zei dat hij een Israëlische aanval op Iran zou steunen, zegt de voormalige Nationale Veiligheidsadviseur John Bolton in zijn aanstaande boek 'The Room Where it Happened,' meldt de Jerusalem Post op zondag. "Wat Iran betreft, heb ik er bij hem op aangedrongen om zich terug te trekken uit het nucleaire akkoord en heb ik uitgelegd waarom het gebruik van geweld tegen het nucleaire programma van Iran de enige duurzame oplossing zou kunnen zijn." Bolton schrijft dit, in een uittreksels die openbaar zijn gemaakt voordat het boek werd uitgebracht.
Voor meer zie WIN

Een Israëlische correspondent Tzvi Yehezkeli die meldde dat Palestijnen die hij vorige week interviewde en verklaarden dat ze de voorkeur gaven aan het Israëlische bewind in Judea en Samaria, werden gearresteerd door de politie van de Palestijnse Autoriteit en naar het "martelcentrum" is gebracht.
Voor meer zie Breaking Israel News

()  De luchtaanvallen van Turkije in Noord-Irak bedreigen de christelijke dorpen. De luchtaanvallen zijn nu gericht op gebieden waar christenen en Koerden naast elkaar bestaan en waar bommen vallen waar kinderen op het erf van hun ouders spelen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Satanisten deden een oproep naar elke Palestijn en Israëliet om naar de Klaagmuur in Jeruzalem te komen op 21 juni om 2 uur 's middags. We zullen de profetie vervullen en de nieuwe Tempel van Salomo bouwen en deze nieuwe Tempel van Salomo zal voor iedere Palestijns-Israëliet zijn en elke buitenstaander de enige manier om het Palestijns-Israëlietische conflict te beëindigen is dat er een éénwereld-regering wordt geïnitieerd en alle Palestijnen en de Israëlieten worden uitgenodigd voor de Luciferijnse Mars voor een Eénwereld-regering doe uw deel om te helpen met de Eén-Wereldregering." Ze zijn daar niet komen opdagen. De marsen, die op tientallen locaties in de wereld werden gehouden, waren bedoeld om chaos te creëren.
Voor meer zie Breaking Israel News.

Het Israel Institute for Biological Research (IIBR) in Ness Ziona heeft gemeld dat het verdere vooruitgang heeft geboekt in de richting van een Coronavirus (COVID-19) vaccin, dat zelfs deze komende winter klaar zou kunnen zijn. Vaccinatietests op gouden Syrische hamsters hebben aangetoond dat een door hen ontwikkeld serum effectief is en de weg vrijmaakt voor tests op mensen.
Voor meer zie United with Israel

Woedende Netanyahu dringt aan op onderzoek na lek van de coronavirus kabinetsbijeenkomst. Ondanks kritiek waarom de besprekingen niet open waren voor het publiek, zegt de PM dat hij geen herhaling van een lek zal toestaan dat aantoont dat hij de vernieuwing van een controversieel digitaal volgen programma doorduwt.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu waarschuwt dat de boetes voor virusschenders drastisch zullen toenemen. Hij zei bij het begin van de speciale "coronaviruskabinet" vergadering ook niet het beperken van het grote verzamelen nogmaals zal uitsluiten alhoewel het "implicaties op de maatregelen zou hebben die wij" reeds hebben opgeheven. Een hogere politieambtenaar zei eerder dat de virushandhaving weer zal toenemen.
Voor meer zie Ynet

Terwijl de WHO-rapporten een sprong aangaf in het dagelijkse besmettingspercentage wereldwijd met 183.000 gevallen, zegt de Italiaanse expert op het gebied van besmettelijke ziekten dat het coronavirus aan het verzwakken is, misschien wel zal verdwijnen. Dat de ernst van het virus aan het afnemen is, waardoor het coronavirus minder dodelijk is, ook voor oudere patienten.
Voor meer zie Israel National News

De belangrijkste technologieambtenaar van het bedrijf Sonovia zegt dat de uit-wasbare anti-virale maskers zijn gecoat met zinkoxide nano-partikels die bacteriën, schimmels, en virussen vernietigen en dat hun materiaal kan ook worden gebruikt voor bescherming van medische teams of om hoezen voor openbaar vervoer te maken.
Voor meer zie Ynet

De status quo van de Westelijke Jordaanoever is gevaarlijker dan het toepassen van de soevereiniteit. In tegenstelling tot de alarmerende beschuldiging dat de toepassing van de soevereiniteit over delen van de Westelijke Jordaanoever Israël zou omvormen tot een binationale staat, zou dit geen gevolgen hebben voor 95% van de West-Bankers die sinds januari 1996 onder de heerschappij van de Palestijnse Autoriteit leven.
Verder lezen - NL

Op dit moment krioelt het van de sprinkhanen op drie continenten omdat een uitbraak van het ongedierte zich nu vanuit Paraguay naar Argentinië heeft verspreid. De Nationale Dienst van de Gezondheid en Kwaliteit van het agro-voedsel (SENASA) zei dat de zwerm, die op 40 miljoen wordt geschat, de provincie Chaco in noordelijk Argentinië passeerden afgelopen dinsdag.
Voor meer zie Breaking Israel News

Nu niet meer wiebelen, Bibi. De aarzeling van premier Netanyahu om de Israëlische wet toe te passen op de joodse gemeenschappen in Judea en Samaria en de Jordaanvallei is duidelijk het gevolg van de enorme druk die vanuit alle richtingen op hem wordt uitgeoefend om het vredesplan van president Trump voor het Midden-Oosten op de lange baan te schuiven.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina