Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 17 Juni - 18 Sivan

()  Beschamend: Het IDF bekritiseert een commandant die aan de Palestijnse troepen gehoorzaamde. Een video waarop te zien is hoe IDF-soldaten zich neerleggen bij de eisen van Palestijnse veiligheidsagenten in Hebron, gaat snel viraal op sociale media, met Palestijnse gebruikers die het gebeuren begroeten als een overwinning en Israëlische gebruikers die klagen over de onderwerping van de soldaten.
Voor meer zie World Israel News

Gesprek tussen premier Bennett en de malafide Yamina MK ontaard in een schreeuwpartij, terwijl de premier waarschuwt dat een instorting van de coalitie, Lapid in premierschap zal brengen - en dat zal resulteren in pijnlijke concessies aan Biden. ... Premier Naftali Bennett deed een laatste wanhopige poging om MK Nir Orbach (Yamina) terug in de coalitie te brengen, meldde Israel Hayom donderdagochtend, waarbij hij waarschuwde dat als nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven, Yesh Atid voorzitter Yair Lapid de macht zou kunnen krijgen om pijnlijke concessies te doen aan de regering Biden.
Voor meer zie World Israel News

De VS proberen naar verluidt Israël te dwingen om te stoppen met het vervolgen van terroristen in Palestijnse enclaves in Judea en Samaria en de voortgang van plannen voor nieuwe Joodse woningen in het gebied te stoppen. Vooruitlopend op een gepland bezoek van de Amerikaanse president Joe Biden in juli, oefent het Witte Huis naar verluidt druk uit op Israël om een reeks concessies te doen aan de Palestijnen. Volgens Palestijnse bronnen, geciteerd door de Times of Israel, werden boodschappen overgebracht aan hoge Israëlische functionarissen tijdens ontmoetingen die werden gehouden door een bezoekende Amerikaanse delegatie. De groep heeft in de afgelopen week ook Palestijnse functionarissen ontmoet.
Voor meer zie United with Israel

Publieke opinie over Oekraïne verschuift nu Europeanen voorstander zijn van onmiddellijke vrede boven een klinkende Russische nederlaag. Er is een duidelijke discrepantie tussen de retoriek van de Europese regeringen en de mening van hun burgers over de manier waarop het conflict in Oekraïne moet worden beëindigd.
Voor meer zie Remix

“Klein Israël wordt een belangrijke speler in mondiale energievoorziening.” Israël zal Europa van aardgas voorzien om de afhankelijkheid van Rusland te verminderen. Het is geen geheim meer dat Israël gezegend is met een overvloed aan aardgas. Tot dusver is deze strategische hulpbron echter niet op politieke of diplomatieke wijze benut.
[ In een aanleiding tot Ezech. 38? wj ]
Voor meer zie Israel Today - NL

De Israëlische luchtmacht (IAF) heeft dramatische ontwikkelingen doorgevoerd ter voorbereiding van een aanval op Iran, waaronder de integratie van een precisiebom van een ton in de buik van haar F-35's, en het updaten van de stealth gevechtsvliegtuigen voor lange-afstandsvluchten rechtstreeks naar de Islamitische Republiek. De bom, ontwikkeld door Rafael Advanced Weapons Systems - bekend van Iron Dome - zal worden geïntegreerd in het interne wapencompartiment van de straaljager zonder afbreuk te doen aan zijn stealth-capaciteiten.
Voor meer zie Breitbart

Meer grote rampen treffen de voedselproductie in de VS - bent u voorbereid op wat komen gaat? Het artikel wijst 97 plaatsen aan waar de voedselproductie moeilijkheden ondervindt.
Voor meer zie End of Dream

Na meer dan 100 branden die sabotage schijnen te zijn tegen voedselfabrieken in de Verenigde Staten, wordt nu druk gespeculeerd over duizenden runderen die in het weekend plotseling lijken te zijn gestorven in Kansas. Volgens de media, die ook beweren dat alle rundervaccins "veilig en effectief" zijn, is deze plotselinge massale sterfte het gevolg van de hitte. Koeien zijn echter ongelooflijk veerkrachtig en verdragen vaak dezelfde temperaturen als het Midwesten op dit moment meemaakt. Waarom sterven duizenden runderen blijkbaar zo plotseling?
Voor meer zie NaturalNews

Het WEF: Stop je telefoon niet in je zak. Stop hem in je lichaam! Meerdere nieuwe technologieën gloren aan de horizon, zogenaamd als antwoord op verschillende crisissen. De Amerikaanse regering heeft als een gek geld bijgedrukt om eerst de thuisblijvers tijdens de pandemie te financieren en nu de oorlog in Oekraïne. Dit zal de economie vroeg of laat vernietigen, en wanneer dat gebeurt, zal het een gecentraliseerde bank digitale munt inluiden, die een einde maakt aan de financiële privacy.
Verder lezen - NL

()  Drie gewapende Palestijnen gedood bij botsingen met IDF in Jenin. Volgens het leger openden de mannen het vuur op soldaten die in de stad opereerden en werden ze gedood toen de troepen het vuur beantwoordden; 8 anderen raakten gewond. Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit vielen er drie doden en acht gewonden, onder wie een persoon in ernstige toestand.
Voor meer zie TThe Times of Israel

Iran bouwt naar verluidt enorme nieuwe ondergrondse tunnels voor een nucleaire verrijkingsfaciliteit. Volgens de New York Times houden Amerikaanse en Israëlische functionarissen al een jaar toezicht op de bouw van nieuwe tunnels in Natanz, maar hebben zich onthouden van commentaar in het openbaar, met uitzondering van een korte opmerking van minister van Defensie Benny Gantz vorige maand.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Naftali Bennett besprak de mogelijkheid van het opzetten van een alternatieve regering met oppositieleider Benjamin Netanyahu's Likud partij tijdens een vergadering met een van zijn politieke adviseurs in Tel Aviv op donderdag, meldde de publieke omroep Kan. Bennetts Yamina-partij ontkende het bericht. Bennetts coalitie wankelt al weken, verliest haar meerderheid en is niet in staat om zelfs routinematige wetgeving aan te nemen. Een alternatieve regering zou kunnen worden gevormd binnen de huidige Knesset, zonder nieuwe verkiezingen, als een andere kandidaat een meerderheid kan samenbrengen.
Voor meer zie The Times of Israel

De gepensioneerde Amerikaanse viersterrengeneraal John R. Allen - die in 2014 van president Obama de opdracht kreeg om een veiligheidsplan te vormen als aanvulling op een mogelijk Israëlisch-Palestijns vredesakkoord - wordt onderzocht wegens vermeende banden met de regering van Qatar, zo blijkt uit gerechtelijke documenten die door de New York Times zijn gepubliceerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Er heeft zich een zeer ernstige ontwikkeling voorgedaan in verband met de voortdurende vijandelijkheden in Oekraïne. De leider van de Volksrepubliek Donetsk (DPR), Denis Pushilin, zegt dat besloten is om helemaal tot aan Lviv door te vechten; er mag geen “Oekraïne” meer zijn. Pushilin is de gekozen leider van de nu onafhankelijke Volksrepubliek Donetsk, die vroeger een deelstaat (Oblast) van Oekraïne was.
Dit en meer zie Frontnieuws

Het aantal politieagenten dat ontslag neemt in Israël, neemt toe als gevolg van de lage lonen en het moeilijke werk, meldde Yediot Aharonot. Het aantal vertegenwoordigt een recordhoogte, 400 sinds januari en de situatie zal naar verwachting alleen maar verergeren: 71% van degenen die ontslag namen, deed dit vanwege de lage lonen, en politiecommissaris Yaakov Shabtai vecht met het ministerie van Financiën om de salarissen van de agenten te verhogen en hun werkomstandigheden te verbeteren.
Voor meer zie Arutz Sheva

Noodhulpdiensten bereiden Lewis County voor op een aardbeving van 9.0 Cascadia. Autoriteiten zeggen dat gemeenschappen afgesneden zullen zijn als de grote zal toeslaan. Uiteindelijk zal de breuklijn het begeven en een aardbeving met een kracht van 9.0 veroorzaken. Geologen noemen deze catastrofe een "mega-stoot". Volgens onderzoekers van de Universiteit van Washington vormt deze stoot van 9,0 magnitude de grootste bedreiging voor het leven zoals de bewoners dat kennen in het noordwesten van de Stille Oceaan: erger dan overstromingen, vulkanische activiteit, aardverschuivingen of tsunami's. In feite zou de grote beving al deze rampen tegelijk kunnen veroorzaken.
Voor meer zie The Daily Chronicle

Enkele dagen nadat de Palestijns-Amerikaanse journaliste van Al-Jazeera Shireen Abu Akleh werd neergeschoten en gedood, riep een Fatah-functionaris op tot een nieuwe Palestijnse golf van terreur. In feite riep hij op tot verschillende golven van terreur - intifada's - waarvan hij voorstelde er één naar Shireen Abu Akleh te noemen.
Voor meer zie Israel News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 17juni 2022 nog niet ontvangen.
Klik in de komende tijd op Voorbidders voor Israel

We beginnen een nieuwe serie, Mysterie van Ragnarok en de wederkomst: liggen de 7 jaar van grote verdrukking in het verschiet? Zoals ik in de nieuwe Ragnarok: Humanity's Last Stand documentaire film detailleerde, (Inleiding) was het 2 uur 's nachts toen ik plotseling rechtop in bed ging zitten. Een moment eerder, tijdens wat misschien de REM-slaap was (dat mysterieuze mechanisme dat door God is geschapen en "snelle oogbewegingen" wordt genoemd) wanneer de meeste dromen of "nachtvisioenen" zich voordoen, had een glimp van de inslag van Wormwood op aarde en de nasleep ervan mijn onderbewustzijn opgeschrikt en me uit mijn sluimering geschud.
Verder lezen - NL

Over het plan om de derde tempel te bouwen (deel 10): Een gebouw voor de Grote Verdrukking. Zacharia, de profeet uit de zesde eeuw voor Christus, sprak woorden die vandaag de dag met donderende decibellen in het oor klinken.
Verder lezen - NL


Donderdag 16 Juni - 17 Sivan

()  VS dringen er bij Israël op aan unilaterale stappen te vermijden in aanloop naar bezoek Biden. Washington is met name bezorgd over Israëlisch plan om de bouw van "doemsdag"-nederzettingen in E1-gebied te bespoedigen, waarbij de PA dreigt de banden te verbreken als dergelijke stappen doorgaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël zal in minder dan dertig jaar het meest overbevolkte land van alle westerse naties worden, vertelde MK Alon Tal (Blauw en Wit) maandag in de Knesset.
Voor meer zie Israel365

Woorden en gevolgen: ‘Westelijke Jordaanoever’ versus Judea en Samaria. Wanneer werd het een algemeen aanvaarde waarheid dat vrede tussen Israël en de Arabieren die zichzelf Palestijnen noemen, vereist dat Israël hun zijn eigen Bijbelse geboorterecht opgeeft in het Joodse binnenland?
Voor meer zie Terug naar Zion

Nog meer klimaatgekte: Prins Charles wil dat koeien gezichtsmaskers dragen. Net als je dacht dat de klimaatfanatici het toppunt van waanzin hadden bereikt, komt het bericht dat niemand minder dan de erfgenaam van de Britse troon een plan steunt om koeien speciale gezichtsmaskers te laten dragen om de methaanuitstoot door herkauwen tegen te gaan. Een Brits startup-bedrijf, Zelp, dat het rundermasker ontwierp, werd onlangs onderscheiden met de Terra Carta Design Lab award, deels opgericht door de Prins van Wales samen met ontwerper Jony Ive.
Voor meer zie The New American

Pastor Jimmy Root spreekt in deze video over injecties die we echt nodig hebben, injecties met moed. Injecties gegeven door de heilige Geest. We leven in zware tijden, maar houd goede moed! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Volgens Likud MK Yoav Galant is de grootste uitdaging voor de huidige regering haar schijnbare onvermogen om de huizenprijzen te stoppen i de voortdurende opwaartse spiraal, waardoor jonge Israëli's het land verlaten op zoek naar betaalbare oplossingen. "Ik zie geen enkele manier waarop de prijzen kunnen dalen," vertelde Galant aan de krant Maariv, in een interview dat deze vrijdag in zijn geheel zal worden gepubliceerd. "Deze regering is er niet in geslaagd om de huizenprijzen omlaag te brengen. Jonge mensen verlaten het land niet vanwege Hamas of Hezbollah, maar vanwege de hoge huizenprijzen, die een strategische bedreiging vormen."
Voor meer zie Arutz Sheva

Israëlisch parlementslid gooit Bijbelverzen in het gezicht van anti-Israël parlementsleden. De “bezetting” van Israël begon niet 55 jaar geleden maar 3.055 jaar geleden, verklaart Amichai Chikli van de rechtse coalitiepartij Yamina.
Voor meer zie Israel Today - NL

Rechtse activisten zeggen dat inwoners van Judea en Samaria "in een oorlog leven" met "mensen die elke dag gewond raken," maar de kwestie wordt grotendeels genegeerd door de mainstream media. In de afgelopen weken hebben tientallen aanvallen met het gooien van stenen in Judea en Samaria geleid tot ziekenhuisopnames, auto-ongelukken en ernstige verwondingen. Op zondag werd een inwoonster van Rechelim, in de buurt van Ariel, in het ziekenhuis opgenomen nadat een Arabier de voorruit van haar auto had vernielde terwijl ze met een hoge snelheid reed.
Voor meer zie World Israel News

Een groep Israëlische toeristen werd in veiligheid gebracht in Istanboel, Turkije, door de Israëlische veiligheidsdienst, waarbij ze ternauwernood ontkomen aan de klauwen van een Iraanse hit of kidnap squad, meldde Channel 13 op maandag. Volgens het rapport ontvingen de toeristen een telefonische waarschuwing van een Israëlische veiligheidsfunctionaris die hen vertelde om op de markt te blijven waar ze waren en niet terug te keren naar hun hotel, waar een Iraanse cel op hun terugkeer wachtte.
Voor meer zie United with Israel

Palestijnen: Het slopen van huizen en afnemen van land waar niemand over praat. De inval in het dorp kwam nadat de door Hamas gecontroleerde Land-Autoriteit in de Gazastrook oordeelde dat de bewoners moeten worden geëvacueerd omdat ze hun huizen hadden gebouwd op "staatsgrond".
Verder lezen - NL

Paus Franciscus: De derde wereldoorlog is verklaard. Paus Franciscus heeft enkele schokkende uitspraken gedaan in een interview met de redacteuren van Europese jezuïetenpublicaties die dinsdag werden gepubliceerd in het Italiaanse jezuïetenblad
Verder lezen - NL

()  Met hoog oplopende spanningen houdt het IDF oefening bij grens met Libanon. De Israëlische Defensiemacht zei dat het donderdagochtend een militaire oefening zal houden in het gebied Galilea in het noorden van Israël, waarbij onder meer artillerievuur zal worden uitgevoerd in de richting van de berg Dov aan de grens met Libanon. De IDF zei dat de oefening zal eindigen in de middaguren van donderdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Vandaag is Anthony S. Fauci, M.D., directeur van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), onderdeel van de National Institutes of Health, en medisch hoofdadviseur van president Biden, met een snelle antigeentest positief getest op COVID-19. Hij is volledig gevaccineerd en heeft tweemaal een boost gekregen. Hij heeft momenteel lichte symptomen. Dr. Fauci zal zich isoleren en vanuit zijn huis blijven werken.
Voor meer zie NIH

Israël annuleert jongerenreizen naar Polen voor Holocaustprogramma's. De inhoud van de educatieve reizen is een twistpunt geweest voor Polen. Israël heeft de jongerenreizen van deze zomer naar Polen geannuleerd, te midden van een meningsverschil over veiligheidsregelingen voor de reizen.
Voor meer zie World Israel News

Het hoofd van de Staatsdoema van de Russische Federatie, Viacheslav Volodin, dreigt dat als de suggestie van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Polen, Radoslaw Sikorski, om Oekraïne van kernwapens te voorzien, wordt uitgevoerd, het eventuele nucleaire conflict het Europese continent zal verwoesten.
Dit en meer op Frontnieuws

Al jarenlang houdt de anti-Israël beweging in het voorjaar een “Apartheids-week”. Daarmee willen ze aandacht vragen voor de vermeende ‘Apartheid’ in Israël. Het is totale nonsens. Zoals de hoogleraar van Midden-Oosten Studies Karsh van de universiteit van Londen in een artikel aantoonde, is Israël nu juist het enige land in de regio dat niet aan institutioneel racisme en apartheid doet. Zoals wel vaker, is hier sprake van projectie: wat de Arabieren doen – in dit geval met hun minderheden – wordt geprojecteerd op de Joden.
Voor meer zie Likoed - NL

Israël vraagt Biden om hulp bij financiering futuristisch laserafweersysteem. Het ministerie zoekt andere organisaties en personen om het project te helpen financieren. Het project van het laseronderscheppingssysteem van het ministerie van Defensie zal volgende maand tijdens zijn bezoek aan Israël worden voorgesteld aan de Amerikaanse president Joe Biden, aldus bronnen van het ministerie en de IDF op donderdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Rusland heeft de ambassadeur van Israël berispt over een luchtaanval op de luchthaven van Damascus. De Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Mikhail Bogdanov heeft de Israëlische ambassadeur in Rusland Alex Ben-Zvi gedagvaard voor de aanval, die plaatsvond op 10 juni. Bogdanov zei dat Rusland niet wil dat Syrië wordt omgevormd tot een strijdtoneel voor het buitenland.
[ De pot verwijt de ketel. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

De scheepswerven van de door Rusland bezette Oekraïense stad Kherson zijn bereid om schepen te bouwen voor de Russische Zwarte Zeevloot, vertelde het plaatsvervangend hoofd van het militair-civiele bestuur in de regio Kherson, Kirill Stremousov, donderdag aan de Russische staatsmedia RIA. "We hebben drie scheepsbouwfabrieken en alle mogelijkheden om de historische industrie - scheepsbouw - in Kherson nieuw leven in te blazen," vertelde Stremousov aan RIA.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gantz roept op tot door VS geleide militaire opbouw tegen Iran. Premier Naftali Bennett zegt dat Israël overal ter wereld zal optreden om haar burgers te beschermen, terwijl de veiligheidsdiensten in hoogste staat van paraatheid bleven over Iraanse plannen om Israëli's die Turkije bezoeken te doden of te ontvoeren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

40 jaar later heb ik U gevonden. Hoop en verlossing - zelfs door onderdrukking en fysiek geweld heen. Dat is wat God brengt aan Iraanse mensen zoals Afshin door de bediening van Church 7
Verder lezen - NL

Het geluid van naderende hoefslagen. Degenen onder ons die vol verwachting op Jezus' verschijning wachtten, hadden niet verwacht zoveel tekenen te zien van het komende koninkrijk van de antichrist, voordat zij naar huis zouden gaan om bij onze Heiland te zijn. We hadden nooit verwacht dat we zoveel verachtelijke boosaardigheid en demonisch bedrog zouden zien vóór de wegvoering.
Verder lezen - NL


Woensdag 15 Juni - 16 Sivan

()  VS zegt dat Iran de spanningen opvoert als satellietbeelden de voorbereidingen voor een lancering van een ruimteraket tonen. Teheran bevestigt de ruimtemissie niet, na vijf mislukte lanceringen op rij, als analisten denken dat Teheran de nieuwe satellietraket Zuljanah gaat testen.
Voor meer zie The Times of Israel

PA krijgt miljoenen subsidie ondanks voorstel dat een hulp pas komt nadat antisemitische schoolboeken uit de scholen zijn verwijderd. De Europese Unie stemde toch voor het vrijgeven van miljoenen dollars aan financiering naar de Palestijnse Autoriteit die waren bevroren vanwege deze bezorgdheid over PA-lesboeken die terreur aanmoedigen en ophitsing en haat tegen Joden bevorderen, ondanks dat de PA naar verluidt niet heeft toegezegd die teksten te veranderen of in te trekken.
Voor meer zie World Israel News

Ben & Jerry's verplicht alle nieuwe werknemers om vier video's te bekijken over het Israëlisch-Palestijnse conflict, die allemaal bevooroordeeld lijken te zijn tegen de Joodse staat, zo meldde de Jewish Insider. De video's maken deel uit van de "Scooper Series: Social Mission" over het conflict en over racisme in de VS, vertelde een werknemer aan Jewish Insider. De spreker, een anti-Israël activist, adviseerde de raad van bestuur van het bedrijf vorig jaar voorafgaand aan het besluit om te stoppen met de verkoop van zijn producten in de "bezette gebieden".
Voor meer zie World Israel News

Kinderen raken besmet met wel drie verschillende virussen tegelijk nadat wijdverspreide COVID-19-afsluitingen hun immuunsysteem hebben uitgehold, zo waarschuwen artsen. Het Yale New Haven Children's Hospital in Connecticut heeft onthutsende aantallen jonge patiënten gemeld met gevallen van het adenovirus, rhinovirus, respiratoir syncytieel virus (RSV), humaan metapneumovirus, influenza, en parainfluenza - naast COVID-19, meldde de Washington Post. Sommige kinderen werden opgenomen met twee virussen en een paar met drie tegelijk, volgens Thomas Murray, een deskundige op het gebied van infectiebeheersing en universitair hoofddocent kindergeneeskunde aan Yale.
Voor meer zie NYPost

Nu de invasie van Rusland in Oekraïne al meer dan 100 dagen duurt, is de retoriek van westerse politici en deskundigen aanzienlijk veranderd. Zo hebben verschillende gepensioneerde politici, die niet alleen bekend staan om hun uitstekende carrière maar ook om hun lange geschiedenis van samenwerking en vriendschap met de Russische president Vladimir Poetin, de Oekraïense regering geadviseerd meer aandacht te besteden aan de aanspraken van Poetin op sommige delen van het soevereine grondgebied van Oekraïne.
Voor meer zie Memri

Vroege COVID-behandeling werkt - nog meer voorbeelden. Twee onafhankelijke Italiaanse teams valideren eerdere rapporten. Er zijn veel paradoxen in de COVID-19 gegevens van de westerse landen betreffende ziekte en sterfte toegeschreven aan SARS-CoV-2 infectie.
Verder lezen - NL Automatische vertaling

China heeft Duitsland ingehaald als Ruslands grootste energieverbruiker sinds het begin van de oorlog in Oekraïne, en helpt zo de Russische schatkist te spekken in een kritieke periode, aldus een onafhankelijke onderzoeksgroep van het Finse Centrum voor Onderzoek naar Energie en Schone Lucht op maandag. ...Volgens het rapport overtreffen de inkomsten uit de Russische energie-export de ramingen van de kosten van de oorlog in Oekraïne.
Voor meer zie Remix

We leggen massaal zonnepanelen op onze zaken, maar op de meest zonnige dagen vallen ze steeds vaker uit. Oorzaak? Het energienetwerk kan het niet aan. De kabels in de straat zijn simpelweg niet dik genoeg en er ontstaat 'overspanning'.
Voor meer zie RTL Nieuws - NL

De Crypto Apocalypse is hier. In de afgelopen zeven maanden zijn we getuige geweest van een ineenstorting van cryptocurrencies die zo episch is dat het echt moeilijk is om het in woorden uit te drukken. Afgelopen november passeerde de totale marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies de grens van drie biljoen dollar.
Verder lezen - NL

()  Binnenkort verkiezingen? Volgende week wordt gestemd over een wetsvoorstel om de Knesset te ontbinden. Als een nieuw Likud-wetsvoorstel wordt aangenomen, zouden er op 25 oktober verkiezingen worden gehouden in Israël. De Likoed is van plan een wetsvoorstel in te dienen om de Knesset te ontbinden en volgende week woensdag verkiezingen te initiëren. Als Yamina-rebel Nir Orbach voor het wetsvoorstel stemt, zou er een meerderheid zijn, maar Orbach wil de plaatsvervangend premier Yair Lapid niet naar de kroon steken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft gezworen het Russische grondgebied van de Krim en de onafhankelijke republieken Donetsk (DPR) en Lugansk (LPR) te zullen “bevrijden”. Hij sprak enkele uren na berichten over beschietingen door het Oekraïense leger op woongebouwen, een marktplein en een kraamkliniek in het centrum van Donetsk. “Wij zullen naar al onze steden komen, naar al onze dorpen, die nog niet onze vlag hebben,” pochte Zelensky maandagavond in een videotoespraak, waarin hij beweerde dat zijn leger de Russische tegenstanders in Oost-Oekraïne zal verslaan en de steden Mariupol, Kherson en Melitopol zal heroveren op de Russische strijdkrachten en de strijdkrachten van de DPR en LPR.
Dit en meer zie Frontnieuws

Onderminister Matan Kahana verontschuldigt zich tegenover de Arabische MK Ahmad Tibi voor zijn uitspraak dat hij Arabieren op een sneltrein zou zetten om in Zwitserland een beter leven te leiden.
Voor meer zie World Israel News

Politieagenten in Argentinië hebben dinsdag het hotel doorzocht waar de Venezolaanse en Iraanse bemanningsleden van een mysterieus vliegtuig dat op de belangrijkste internationale luchthaven van Buenos Aires is blijven steken, hebben daar gelogeerd en de autoriteiten het vertrek van het vliegtuig hebben geblokkeerd vanwege verdenkingen omtrent de bemanning en de Amerikaanse sancties tegen Iran.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël overweegt opnieuw COVID-maskerplicht in te voeren. Israël's coronavirus tsaar Dr. Salman Zarka waarschuwt voor een gestage toename van het aantal COVID-infecties, en zegt dat het Ministerie van Volksgezondheid de maskerplicht weer kan opleggen. De Gezondheidscommissie van de Knesset was woensdagmorgen bijeen om de verspreiding van de BA.5-stam van het virus in Israël te bespreken.
Voor meer zie Arutz Sheva

Vannacht hebben troepen van de IDF, de ISA en de Israëlische grenspolitie terreurbestrijding activiteiten uitgevoerd op een aantal plaatsen in Judea en Samaria, onder meer in de stad Kharas, het Aida-kamp en in de steden Nablus en Ramallah. In totaal zijn zes personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Er zijn geen IDF-gewonden gevallen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Israël verleent 20.000 extra werkvergunningen aan Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever. Volgens veiligheidsfunctionarissen moeten de extra vergunningen de financiële omstandigheden voor de Palestijnen verbeteren, waardoor de stimulans voor en het risico van terreuraanslagen afnemen; de criteria zijn gewijzigd zodat meer inwoners van de Westelijke Jordaanoever een vergunning kunnen aanvragen.
[ IJdele hoop ,terroristen gaat het niet om betere omstandigheden. wj ]
Voor meer zie Ynet

'Als Syrië blijft doorgaan om Iraanse wapenvliegtuigen te laten landen, riskeert het daarmee om het vliegveld te verliezen.' Maj. (res.) Tal Beeri van het Alma Center zegt dat "de aanvallende partij" achter een reeks gerapporteerde inslagen op Damascus een duidelijke boodschap stuurt aan het regime van Bashar Assad.
Voor meer zie 'Israelhayom

Israël en Egypte zullen ernaar streven de export van aardgas naar Europa te stimuleren op grond van een memorandum van overeenstemming (MoU) dat op woensdag werd ondertekend, omdat het continent de Russische energie-import wil vervangen. De kaderovereenkomst die met de Europese Unie (EU) werd ondertekend, zal de eerste zijn die een "aanzienlijke" uitvoer van Israëlisch gas naar Europa mogelijk maakt, aldus het Israëlische ministerie van Energie.
Voor meer zie Al Arabiya English

Over het plan om de derde tempel te bouwen (deel 9): Dr. David Reagan weerlegt het "Stad van David-argument." Voortbordurend op ons vorige artikel weerlegt Dr. David Reagan het argument van de Stad van David als locatie voor de laatste Joodse Tempel, zeggende: Cornuke's enige basis voor deze bewering dat de dorsvloer die David kocht voor de locatie van de Tempel in de Stad van David lag] is, omdat de Tempel in Sion lag, de dorsvloer in de Stad van David moest liggen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 14 Juni - 15 Sivan

()  Bennett waarschuwt dat coalitie binnen een week of twee zal instorten tenzij MK's hun opstand beëindigen. Op de eerste verjaardag van zijn machtsovername zegt de premier dat de leden van het regerende blok het belang van het uur "niet hebben ingezien," als Netanyahu beweert dat de premier voor zijn baan vecht, niet voor het land.
Voor meer zie The Times of Israel

Een nieuwe vertaling van de Bijbel, de Hebrew Heritage Bible Newer Testament genoemd door Dr. Brad H. Young – een aan de Hebreeuwse Universiteit opgeleide geleerde die meer dan dertig jaar bijbelse literatuur doceerde aan de Oral Roberts University in de Verenigde Staten – benadrukt de Joodse wortels van het christendom.
Voor meer zie Terug naar Zion - NL

Bijna thuis: Contouren van de Grote Verdrukking (Deel II) In het vorige deel startten we met de eerste 4 zegels waarmee de Grote Verdrukking begint, en vergeleken we het door Johannes geschetste beeld met de realiteit nu. In hoeverre kunnen we al zeggen dat we patronen herkennen? Welke voorwaarden zijn reeds geschapen?
Voor meer zie Unravelations

Israël bereidt zich voor op militaire optie tegen Iran. Ingenieurs van de Israëlische luchtmacht hebben met succes hun F-35 vloot aangepast, zodat een massale luchtaanval op Iran nu mogelijk is.
Voor meer zie Israel Today - NL

'Israël is het enige land waar een rechtbank een grondwet heeft aangenomen.' Religieus zionistisch parlementslid hekelt het juridische activisme van het Israëlische Hooggerechtshof.
Verder lezen - NL Automatische vertaling

Israëls krachtige nieuwe gevechtsvoertuig onthuld. Het robotgevechtsvoertuig wordt maandag onthuld op het paviljoen van Elbit Systems op de Eurosatory Defense and Security Exhibition. Video
Voor meer zie World Israel News

Het plan van de Europese Unie en de poging van de Duitse regering om Russisch aardgas te vervangen door vloeibaar aardgas (LNG) brengt aanzienlijke milieurisico's met zich mee. De Europese Unie en de Duitse regering gaan hiermee in tegen hun eigen groene beleid, betoogt een van de belangrijkste Duitse milieu-NGO's.
Voor meer zie Remix

De artsen in Israël maken geen verschil tussen Joden, Arabieren terroristen of christenen. Ze helpen iedereen, zelfs Palestijnse terroristen die gewond zijn geraakt bij een aanslag op onschuldige Israëlische burgers. WHO lijdt pijnlijke nederlaag, landen verzetten zich massaal tegen het globalistische totalitaire pandemieverdrag (3) Persoonlijke adviseur van WEF-sekte leider Klaus Schwab Yuval Noah Harari ziet Gods Schepping niet als volwaardig. Enkele onderwerpen uit de Covid-19 ‘plandemie’ en vaccinatiezwendel.
Voor meer zie Uit het nieuws

Franse president Macron: "Vaccineer alles wat gevaccineerd kan worden." In een ander teken dat de vaccinatiecampagne van C-19 in Europa nog lang niet ten einde is, suggereerde de Franse president Emmanuel Macron vorige week dat het gepaste antwoord op de crisis in de overspannen noodgezondheidszorg in Frankrijk is om "alles te vaccineren wat gevaccineerd kan worden." "Vaccineer alles wat gevaccineerd kan worden", zei Macron, "opdat we het virus vermijden. Dat is het beste antwoord om de gezondheidszorg te ontlasten en een gezonde bevolking te hebben. Dus, we zullen blijven werken aan dit aspect."
Voor meer zie Brownstone Institute

Na de uitrol van het vaccin zijn er plotseling 3 miljoen meer mensen met een handicap. Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid blijkt dat er in de Verenigde Staten vijf jaar achtereen ongeveer 29 miljoen mensen met een handicap waren. Dit veranderde na de invoering van het vaccin.
Dit en meer zie Frontnieuws - NL

Israël heeft leiders nodig die bereid zijn te winnen. Sinds de Eerste Libanon-oorlog 40 jaar geleden zijn alle militaire operaties van Israël voortgekomen uit provocatie, fouten en leed. Geen ervan, behalve de Operatie Verdedigingsschild tijdens de Tweede Intifada, bereikte enig doel.
Verder lezen - NL

()  De VS en 21 andere landen hebben de vooringenomenheid van de VN-Mensenrechtenraad ten opzichte van Israël aan de kaak gesteld, na de publicatie van een 18-pagina's tellend rapport dat de Joodse staat beschuldigt van het bestendigen van het conflict in het Midden-Oosten. Het rapport was opgesteld door een onderzoekscommissie die vorig jaar was gevormd in de nasleep van Operatie Guardian of the Walls. Het beschuldigt "aanhoudende discriminatie van Palestijnen."
Voor meer zie World Israel News

Twee officieren van de lucht- en ruimtevaartdivisie van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran, die in het weekend om het leven kwamen, waren betrokken bij de bewapening van de Libanese terreurgroep Hezbollah, aldus een dinsdag gepubliceerd rapport. Een niet-geïdentificeerde bron vertelde het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde oppositiekanaal Iran International dat Ali Kamani en Mohammad Abdous "wapens ontwikkelden" voor de door Iran gesteunde Hezbollah en dat de twee mannen "niet bij ongelukken om het leven kwamen", zoals door Iraanse media was gemeld. Ze stierven bij afzonderlijke incidenten op verschillende locaties, zei de bron, maar gaf geen details over hoe ze om het leven kwamen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israel Railways gaat een schadevergoeding betalen aan een vrouw die een rechtszaak wegens discriminatie op grond van geslacht aanspande nadat zij door een spoorwegmedewerker was gevraagd om van haar zitplaats te verhuizen omdat enkele mannen een gebedsdienst hielden in haar wagon. De staatsspoorwegmaatschappij stemde zondag in met het voorstel van de rechtbank van Jeruzalem om Maya Melitz 16.000 NIS ($4.700) te betalen en ook te stoppen met het vragen aan mensen om opzij te gaan zodat anderen kunnen bidden.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël heeft de Syrische president Basher al-Assad gedreigd met het bombarderen van zijn paleizen als hij de militaire samenwerking met Iran op zijn grondgebied niet stopzet of vermindert, meldde de Arabische nieuwssite Elaph eind maandag. De Jerusalem Post kon het dramatische verhaal niet onafhankelijk bevestigen, en de IDF weigerde commentaar te geven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

In een toespraak voor religieuze middelbare scholieren in Efrat zei vice-minister van Religieuze Zaken en Yamina MK Matan Kahana dat het vooruitzicht op vrede met de Palestijnen zwak en voorlopig onrealistisch is en dat "Als er een knop was waarop ik kon drukken om alle Arabieren op een trein naar Zwitserland te zetten, dan zou ik dat doen. Zo'n knop bestaat echter niet."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yamina, New Hope onderhandelen over een fusie. Terwijl premier Bennett probeert de regering te behouden, is zijn partij naar verluidt in gesprek met New Hope voor het geval er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven.
Voor meer zie Arutz Sheva

Klaus Schwab en de globalistische zwarte bijbel. De tijd is gekomen voor ons om eindelijk onze ogen te openen - de Grote Reset is slechts de eerste stap van een al lang bestaand project om menselijke wezens uit te wissen zoals we die vandaag kennen, en om de weg vrij te maken voor een transmenselijke samenleving waar mensen eruit zullen zien als getemde slaven, op afstand bestuurd in denken, emoties en acties. Lijkt het op het plot voor de volgende Matrix-film? Denk er nog eens over na, het wordt binnenkort realiteit.
Verder lezen - NL Automatische vertaling

Israëlische aroma-therapeut promoot 'ketoret'-wierook voor de derde tempel. Avraham Sand is een meester-aromatherapeut die al meer dan twee decennia de wereld rondreist om zijn eigen biologische essentiële oliën te maken. Hij heeft persoonlijk een leger van aromatherapeuten opgeleid en ook via zijn online cursussen, hij is auteur van Mystical Aromatherapy: De Goddelijke Gift van Geur.
Verder lezen - NL

Over het plan om de derde tempel te bouwen (deel 8): Tempelschatten en de koperen boekrol. In het fascinerende artikel, "Oklahoma Noahide on the Trail of Temple Gold" door Adam Eliyahu Berkowitz voor Breaking Israel News, leren we precies waar de Tempelschatten verborgen kunnen zijn.
Verder lezen - NL


Maandag 13 Juni - 14 Sivan

()  Damascus International Airport schorst alle vluchten na vermeende Israëlische luchtaanvallen. Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Syrische Observatorium voor Mensenrechten zegt dat de aanval drie wapendepots van de door Iran gesteunde militieleden binnen de luchthaven heeft geraakt, en voegt eraan toe dat de noordelijke landingsbaan van de faciliteit werd beschadigd, evenals de observatietoren.
Voor meer zie Israelhayom

Iran zal kernenergie gaan gebruiken, meldt IAEA-chef. Het is al te laat. Internationale diplomatieke inspanningen hebben gefaald. Iran zal de nucleaire drempel overschrijden. Dat was de trieste boodschap die Rafael Grossi, directeur-generaal van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie (IAEA), deze week overbracht.
Voor meer zie Israel Today - NL

Kijkt u uit naar een utopie waarin u niets bezit en insecten eet, waarin een chip in uw lichaam gekoppeld is aan een sociaal kredietsysteem dat een wereldregering alles vertelt wat zij over u moet weten? schrijft Rairfoundation.com.
Dit en meer zie Frontnieuws

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 10 Juni 2022.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Top 10 meest dystopische dingen gepushed door het Wereld Economisch Forum waarvan Nr.3 is pillen die microchips bevatten. Deze titel klinkt als een vergezochte samenzweringstheorie, slim geformuleerd voor sensatiezucht. Maar dat is het niet. Hier is een video uit Davos 2018 waarin Pfizer CEO Albert Bourla het heeft over pillen die microchips bevatten.
Voor meer zie The Expose

Hoe een democratie te doden. De Israëlische democratie hangt aan een zijden draadje. Dat is de les die maandag werd getrokken uit de getuigenis van aanklager en voormalig directeur-generaal van het Ministerie van Communicatie Shlomo Filber in het lopende corruptieproces van voormalig premier Benjamin Netanyahu. Filber onthulde dat Netanyahu niet alleen in de beklaagdenbank zit. Israël's democratie staat ook terecht
Verder lezen - NL

Een cruciaal moment in Israël. De fragiele regeringscoalitie van de Israëlische premier Naftali Bennett heeft zichzelf zojuist mogelijk ten dode opgeschreven. Ze waren niet in staat om een wet te verlengen die al sinds de Zesdaagse Oorlog automatisch van kracht is. Het statuut past eenvoudigweg de Israëlische wet toe op Israëlische burgers in Judea en Samaria.
Verder lezen - NL

Een Deense vrouwenrechtenactiviste daagde een man uit die wil geloven dat hij lesbisch is. Mannen kunnen geen lesbiennes zijn, zei ze, en mannen kunnen geen moeders zijn. Hij was beledigd door haar woorden en gaf haar aan bij de politie. De politie stelde een onderzoek in. Als ze wordt veroordeeld, riskeert ze een gevangenisstraf tot drie jaar.
Voor meer zie The Expose

Oekraïense topambtenaar bedreigt het Westen met een “invasie” van het verenigde leger van Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Oekraïense politici houden nooit op te verbazen met hun uitspraken. De laatste tijd is de “spreekbuis” van de Oekraïense propaganda, hoofdadviseur van Zelensky’s bureau, Aleksej Arestovitsj, het beste geweest om deze rol te vervullen, door elke dag een nieuw onderwerp voor discussie uit te brengen.
Voor meer zie Frontnieuws

Deze kip is hun held?' Hamasbaas was een 'lafaard' in Israëlische gevangenis, zegt de directeur. "Als ik vandaag zijn opschepperij in Gaza zie, vraag ik me af hoe deze kip een held is geworden," zei de directeur van de gevangenis waar Hamas-baas Yahye Sinwar in 2002 gevangen werd gezet.
Verder lezen - NL

Meer dan 25.000 Olim in de operatie 'Immigranten komen thuis' zijn aangekomen in Israël. "Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne is er een brede nationale en gouvernementele inspanning geweest om nieuwe immigranten te redden en op te nemen," zei het ministerie van Aliyah en Integratie.
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Israël zal overweldigend geweld gebruiken in volgende oorlog met Hezbollah', waarschuwt IDF-chef Lt. Gen. Kochavi, die opmerkt dat de IDF duizenden doelen heeft aangeduid, adviseert de lokale Libanese inwoners om te vertrekken bij de eerste tekenen van spanningen. "De aanvalskracht zal onvoorstelbaar zijn - zoals je nog nooit hebt meegemaakt," zegt hij.
Voor meer zie Israelhayom.com

Minister van Justitie Gideon Sa'ar probeerde zondag voor de zoveelste keer de geruchten de kop in te drukken dat hij met de Likoedpartij in gesprek is voor een alternatieve regering. "Er zijn geen onderhandelingen met Likud ...."We zullen [Netanyahu] niet in ere herstellen. Israël moet voorwaarts marcheren, niet terug." Om de regering te redden, moeten onze partners zich meer opofferen.
Voor meer zie The Times of Israel

"Als het akkoord morgen in Wenen wordt afgerond, zijn alle maatregelen die Iran heeft uitgevoerd technisch omkeerbaar", vertelde de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Saeed Khatibzadeh aan verslaggevers. Iran zei woensdag dat het enkele camera's van de nucleaire waakhond van de VN had losgekoppeld die toezicht hielden op zijn nucleaire site.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische wapenfabrikant Elbit Systems heeft zijn nieuwe tactische radar, DaiR, onthuld, die in staat is om duizenden doelen van verschillende grootte en met verschillende snelheden op kilometers afstand te volgen. Het is in staat tot gelijktijdige opsporing en volgen zonder dat het nodig is het doel te prioriteren.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Turkse veiligheidsdiensten hebben Iraanse agenten gearresteerd die in verband worden gebracht met een complot om Israëlische toeristen te ontvoeren. De arrestatie van de agenten, die naar verluidt leden van de Islamitische Revolutionaire Garde zijn, werd bekendgemaakt een dag nadat gemeld werd dat Turkije en Israël hadden samengewerkt om aanslagen op Israëli's die Turkije bezoeken te verijdelen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Met de start van "Pride Month" hebben verschillende regeringsinstanties hun profielfoto's op sociale media voorzien van regenboogvlaggen, regenboogthema's of regenboogtinten. Onder de ministeries die de verandering hebben doorgevoerd zijn ondermeer het ministerie van Buitenlandse Zaken, geleid door minister Yair Lapid (Yesh Atid), en het ministerie van Volksgezondheid, geleid door minister Nitzan Horowitz (Meretz), die homoseksueel is. Verschillende organisaties hebben geprotesteerd tegen de verandering, waaronder de organisatie "Choosing Family", die een brief heeft gestuurd naar de procureur-generaal met het verzoek om te onderzoeken of de vlaggen kunnen worden verwijderd van de sociale media van de regeringskantoren.
Voor meer zie Arutz Sheva

Palestijnse agent verkoopt wapens aan een undercoveragent om "tegen Joden te gebruiken Een voormalig crimineel die staatsagent werd, koopt een M-16 geweer van een functionaris van de Palestijnse Autoriteit, evenals verschillende vuurwapens van vele anderen in de Arabische gemeenschap, en onthult daarmee de omvang van de illegale wapenhandel in Israël.
Voor meer zie Ynet

The Black Lives that Don't Matter: 50 Christenen vermoord in hun kerk. Waar blijft de verontwaardiging? Toen een Australiër, Brenton Tarrant, in 2019 in Nieuw-Zeeland twee moskeeën aanviel en 51 moslims doodde, stond de wereld op in veroordeling; het handenwringen is sindsdien niet gestopt. De Verenigde Naties reageerden op die eenzame en abnormale aanval door een initiatief "bestrijding van islamofobie" in te stellen. Waar zijn, na jaren en decennia van aanvallen, de VN-initiatieven om "antisemitisme te bestrijden" en om "genocide op christenen te bestrijden"?
Verder lezen - NL

Wat zit er echt achter de nieuwe documentaire "Ragnarok: De laatste plek voor de mensheid? Zoals de meeste lezers waarschijnlijk wel weten, voorzagen zowel profeten uit het Oude als Nieuwe Testament ongewone hemelse activiteit in verband met de komst van de Grote Verdrukkingsperiode en de Wederkomst van Jezus Christus.
Verder lezen - NL - Lang artikel over de Apophis asteroïde.Via een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina