Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Woensdag 17 Mei

()  Israëlische politie is naar verluidt in opperste staat van paraatheid voor het Jeruzalem-feest 'Geen enkele buitenlandse instantie zal onze manier van leven in Jeruzalem of in de staat Israël dicteren', benadrukt de politiefunctionaris. Ongeveer 3.200 troepen, bestaande uit Israëlische politie, grenspolitie en vrijwilligers, zullen de jaarlijkse Jeruzalemdag-evenementen, waaronder de "vlaggenmars", die deze donderdag zullen plaatsvinden, beveiligen, meldde Ma'ariv.
Voor meer zie United with Israel

Jeruzalem Vlaggenmars is de 'granaat die de regio kan opblazen', waarschuwen terreurgroepen. Terroristen uit Libanon dreigen met een gewelddadige reactie op de Vlaggenmars van donderdag als de route van de parade door een moslimwijk loopt. In Libanon gevestigde terreurgroepen hebben verklaard dat zij zich voorbereiden op een gewelddadige reactie op de voor donderdag geplande vlaggenmars op deze Jeruzalemdag, ondanks het broze staakt-het-vuren tussen de Palestijnse Islamitische Jihad en Israël.
Voor meer zie World Israel News

Rothman zegt dat sommige herzieningswetten binnenkort zullen worden aangenomen als de besprekingen met de oppositie mislukken. De belangrijke architect van de hervorming van het gerechtelijk apparaat van de regering beschuldigt de oppositie van opzettelijke pogingen om de onderhandelingen te verijdelen. Gantz zei maandag tijdens een vergadering van de Nationale Eenheidspartij dat hij de lopende onderhandelingen ziet als "van het grootste belang voor de democratie, voor onze veerkracht, voor onze veiligheid." Gantz zei dat Israëls sterke, onafhankelijke rechterlijke macht een integraal onderdeel is van de vermeende successen in de recente operatie Shield en Arrow tegen de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad in Gaza.
Voor meer zie The Times of Israel

Kan de anti-bijbelse praktijk van het eten van insecten de opwarming van de aarde tegengaan? Een uitzending dat zich richtte op hoe het produceren van insecten voor menselijke consumptie zou kunnen helpen om klimaatverandering tegen te gaan, was afgelopen zaterdag te zien op CBS.
Verder lezen - NL

Netanyahu’s “herverdeling van rijkdom” verontrust Israël. Is het juist om te nemen van degenen die hebben en te verdelen onder degenen die niets hebben?
Voor meer zie Israel Today - NL

Burgemeesters waarschuwen dat ze geen lokale belastingen zullen overhevelen naar het omstreden geplande coalitiefonds. Gemeentebestuurders van Givatayim en Ramat Gan zeggen dat ze naar de rechter zullen stappen; staking gaan door, maar kinderen gaan wel weer naar school als de demonstranten zich verzamelen bij het huis van de minister van Huisvesting.
Voor meer zie The Times of Israel

Knesset gaat 35 uur debatteren terwijl Israëlische regering haast maakt om begroting goed te keuren. De coalitie van premier Benjamin Netanyahu hoopt het hele pakket tegen het einde van de week, misschien al woensdag, tot wet te verheffen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Saudi-Arabië is 's werelds tweede snelst groeiende toeristische bestemming, bleek woensdag uit gegevens van de World Tourism Organization (WTO). Ongeveer 7,8 miljoen toeristen bezochten het in de eerste maanden van het jaar, aldus de WTO.
Voor meer zie Al Arabiya English

Milieu-inspecteurs vermoeden dat vergiftiging van het Kinneret-meer opzettelijk was. Laboratoriumresultaten van vis- en watermonsters wijzen - een dag nadat duizenden vissen dood werden aangetroffen in de monding van Nahal Tzalmon in de Kinneret - op de aanwezigheid van Endosulfan, een organochloor-insecticide en acaricide waarvan het octrooi is verlopen en dat wereldwijd wordt afgeschaft en in Israël is verboden.
Voor meer zie The Jewish Press

()  2000 jaar oude bon ontdekt op de pelgrimsweg van Jeruzalem. De inscriptie was waarschijnlijk een ontvangstbewijs van Jeruzalems belangrijkste verkeersader tijdens de Tweede Tempelperiode.
Voor meer zie Arutz7

56 jaar sinds de hereniging zakt de Joodse meerderheid in Jeruzalem naar een nieuw dieptepunt. Haredi-Joden maken nu bijna de helft uit van de Joodse bevolking in de hoofdstad, nu Jeruzalem bijna 1 miljoen inwoners telt.
Voor meer zie Arutz7

Een Jordaanse journalist neemt ongewoon standpunt in: Westelijke Jordaanoever maakt deel uit van Jordanië en noemt de Palestijnse Autoriteit een kunstmatige entiteit die moet ophouden te bestaan. We moeten serieus praten over de hereniging van de twee oevers van de Jordaan.
Voor meer zie Memri

Linkse Duitse regering wil 250.000 Keniaanse immigranten toelaten tijdens een migratiecrisis. Duitsland accepteerde vorig jaar al ruim 1 miljoen migranten, maar de regering heeft al plannen om nog eens een kwart miljoen alleen uit Kenia binnen te halen.
Voor meer zie Remix

Een fragment van een Hitlertoespraak dat in een Oostenrijkse trein werd uitgezonden, heeft de passagiers zondag geschokt en bang gemaakt. Een overlevende van een concentratiekamp huilde toen de clip werd afgespeeld, inclusief kreten van "Sieg Heil!" David Stoegmueller, een parlementslid van de Groene Partij dat in een van de coupés zat, vertelde de BBC dat dezelfde opname twee keer werd afgespeeld, zonder dat de treinbestuurders de opname konden stoppen of mededelingen konden doen.
Voor meer zie World Israel News

Gekoloniseerd België: Tijdens zijn bezoek aan België verheerlijkt een zeer controversiële islamitische Jemenitische YouTuber openlijk de triomf van de verovering van Brussel. In een door hem opgenomen video prijst de Marokkaan schaamteloos de diepgaande impact van de massale islamitische migratie op Europa en bejubelt hij de nadelige culturele en demografische verschuivingen die het heeft opgelegd.
Voor meer zie RAIR

Special counsel John Durham legde maandag bloot hoe de FBI en Justitie samenspanden om de presidentsverkiezingen van 2016 te manipuleren. Zijn 316 pagina's tellende rapport bewijst dat de federale rechtshandhaving een wapen was door de Hillary Clinton-campagne af te schermen en de Donald Trump-campagne te vervolgen.
Voor meer zie NYPost

Wie wil Israël vernietigen? Je zult verbaasd staan. Het is de eerste keer in de korte geschiedenis van Israël dat een grootschalige beweging met ondemocratische middelen is gestart om een democratisch gekozen regering omver te werpen.
Verder lezen - NL

"De gevaarlijkste terroristische bedreiging voor ons vaderland," zei Biden tegen het overwegend zwarte publiek, "is blanke suprematie." De opmerking kreeg applaus en gejuich, maar Horace Cooper van Project 21 zegt dat het "beschamend" was om te zien en dat het ook een leugen was. De reden om het zwarte publiek te waarschuwen voor blanken, zegt hij, is om hun blijvende politieke steun voor de Democratische Partij op te eisen.
Voor meer zie AFN

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten! De woordenBayit/Huis en Beheimah/Dier - NL

Deel 17: Leugens van mensen en goden - De normalisering van pedofilie. Seksualiteit is een van de meest ingewikkelde en bediscussieerde aspecten van onze cultuur geworden, en naarmate het onderwerp meer verhit raakt, zijn alle partijen steeds vluchtiger geworden.
Verder lezen - NL


Dinsdag 16 Mei

()  Abbas de vredespartner van Israël vergelijkt hen met de Nazi's op 'Nakba-dag.' Israël liegt zoals de nazi-propagandist Goebbels zei hij. De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft verder op maandag geëist dat de Verenigde Naties het lidmaatschap van Israël van het mondiale orgaan schorsen, tenzij het voldoet aan zijn eisen om een Palestijnse staat op te richten en miljoenen nakomelingen van vluchtelingen te laten terugkeren, waardoor de Joodse staat in feite wordt weggevaagd.
Voor meer zie World Israel News

Een grote grondoperatie in Gaza is onvermijdelijk, zo waarschuwt een Israëlische minister. Minister van Financiën Bezalel Smotrich gaf goed cijfer aan de zojuist voltooide Operatie Shield en Arrow, terwijl hij zei dat de echte oplossing alleen ligt in de ontmanteling van de hele terroristische infrastructuur. Terwijl alleen "de tijd zal uitwijzen of deze vrede zal standhouden," zei hij in een interview op zondag met Kan Reshet Bet. "Het was een zeer goede operatie, het stuurde een duidelijke boodschap naar Hamas en de Iraniërs over onze mogelijkheden en afschrikking tegenover pogingen om hun kop op te steken. Ik denk dat er sprake is van een koerswijziging; dit is een boodschap aan iedereen die in de regio met ons te maken heeft."
Voor meer zie World Israel News

De Gazastrook en leren leven met onoplosbare problemen. Het is niet gemakkelijk te accepteren dat alternatieven voor het dilemma dat is ontstaan door de Gazastrook een onafhankelijke terroristische staat te laten worden, slechter kunnen zijn dan de status quo.
Verder lezen - NL

De Palestijnse Autoriteit heeft zondag het Internationaal Strafhof verzocht een arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de Israëlische minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir wegens zijn oproep tot een grootschalige antiterreuroperatie in Judea en Samaria, meldde The Jerusalem Post.
Voor meer zie Israel365 News

Waarom zou Israël Evangelischen moeten verwelkomen? Evangelische christelijke steun voor Israël is zo belangrijk dat Ron Dermer, Israëls voormalige ambassadeur in de Verenigde Staten, publiekelijk heeft gesuggereerd dat Israël meer aandacht zou moeten besteden aan het opbouwen van banden met Evangelische christenen dan met Amerikaanse Joden.
Voor meer zie Israel365 News - Vertaling - NL

Afghaan op FBI-terreurlijst gearresteerd bij binnenkomst VS via Mexico - maar hoeveel terroristen zijn er al doorgeslipt? Bij de gratie Gods - en de waakzame inspanningen van de U.S. Border Patrol - werd de verdachte gearresteerd toen hij met een groep migranten de grens overstak in de buurt van Otay Mesa, Californië.
Voor meer zie All Israel News

‘En weer ligt er een operatie achter ons.’ Israël wist meer over het persoonlijke leven van de gedode terroristen dan hun vrouwen. Zelfs waar en hoe lang ze in gebed gingen.
Voor meer zie Israel Today - NL

We zijn 20 jaar achteruitgegaan: De leesvaardigheid van Israëlische kinderen daalt drastisch. Internationale studie waarin de leesvaardigheid van vierdeklassers voor en na het coronavirus wordt vergeleken, laat zien dat de gemiddelde prestatie in Hebreeuws in 20 punten is gedaald, terug naar het niveau van 2001 - "We zitten in een crisis, we staan voor een grote uitdaging.
Voor meer zie Ynet

De luchtaanvallen en het artillerievuur in de hoofdstad van Soedan zijn dinsdag aan het begin van de dag sterk toegenomen, zeiden bewoners, toen het leger probeerde belangrijke bases te verdedigen tegen paramilitaire rivalen waar het al meer dan een maand tegen vecht.
Voor meer zie Al Arabiya English

()  Gebrek aan strategie voor Gaza betekent dat een nieuwe ronde van vijandelijkheden al in de maak is. Israël blijft opereren zonder enig masterplan met betrekking tot het Palestijnse theater, aangezien het weigert een duidelijk besluit te nemen over waar het heen wil. Opinieartikel Engelstalig
Voor meer zie Israelhayom

Europese leiders verenigen zich tegen Rusland in een zeldzame pan-continentale topconferentie. Raad van Europa met 46 landen komt bijeen in IJsland voor een conferentie die zich naar verwachting zal richten op juridische stappen tegen Moskou; onduidelijk is of Zelensky, op tournee langs Europese hoofdsteden, ook aanwezig zal zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Iron Dome is klaar voor een inzet in Oekraïne, zegt een Amerikaanse generaal. Oekraïne hekelt het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken voor het sturen van hoge vertegenwoordigers naar Moskou: "Neutraliteit is geen optie." Oekraïne heeft maandag kritiek geuit op Israël omdat het hooggeplaatste diplomaten van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar Moskou heeft gestuurd. Jeruzalem "heeft business as usual met de Russische oorlogsmisdadigers", zei een Oekraïense hoge diplomatieke functionaris.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Peilling: 60% van de Israëli's vreest geweld in openbare ruimten. Uit de analyse blijkt dat 72% van de inwoners van Tel Aviv vreest door geweld te worden getroffen, tegenover 35% van de inwoners van Judea en Samaria.
Voor meer zie Arutz7

Een paar maanden geleden vroeg de gemeente Tel Aviv de Ma'ale Eliyahu yeshiva, die sinds 1996 buiten het Ichilov Ziekenhuis gevestigd is, om zijn pand te verlaten en te verhuizen naar een vergelijkbare faciliteit in de buurt. De yeshiva stemde toe. Op een gegeven moment kreeg fascistisch links in de stad lucht van de geplande verhuizing en begon een kruistocht tegen de vestiging van nog een "messiaanse" yeshiva in hun liberale stad.
Voor meer zie The Jewish Press

Elon Musk laat nu zijn ware aard zien door een farma-pimpende WEF globalist als CEO van Twitter te installeren, wat betekent dat alle hoop op herstel van de vrijheid van meningsuiting op Twitter slechts een utopie is.
Voor meer zie NaturalNews

Oekraïne is gedwongen om robots te gebruiken en zo de munitieopslagplaatsbrand te bestrijden – straling en giftig door verarmd uraniumstof, omdat de opslagplaats voor ongeveer 500 miljoen dollar aan verarmde uraniumtankgranaten bevatte die door Groot-Brittannië geleverde zijn, en overal in het gebied radioactief en giftig uraniumstof verspreiden.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

IDF-troepen klagen dat ze op missies worden gestuurd zonder goede lichaamspantser. Een onderzoek van Israel Hayom onthult dat als gevolg van een tekort in het leger, soldaten de speciale keramische platen bij toerbeurt gebruiken in verschillende eenheden, waaronder aan de frontlinie. IDF zegt dat troepen niet op gevaarlijke missies worden gestuurd zonder de nodige beschermende uitrusting; en het probleem wordt aangepakt.
Voor meer zie Israelhayom

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten! De woordenAliyah/Opgaan en Avodah/Dienstbaarheid - NL

Hebben de Israëlische orthodoxe religieuze joodse Aäronitische priesters Gods Autoriteit om dierlijke bloedoffers te doen aan de God van Israël wanneer zij hun nieuwe Tempel bouwen op de berg Sion?
Verder lezen - NL


Maandag 15 Mei

()  Netanyahu prijst de 'perfecte' operatie tegen Islamitische Jihad. De vijfdaagse oorlog met de in Gaza gevestigde terreurgroep "veranderde de confrontatie" in een waarschuwing aan Israëls vijanden, zei hij. "De uitvoering was perfect. Met een doorgaand initiatief hebben we de hele top van de organisatie gedwarsboomd en gevechtsapparatuur beschadigd die de veiligheid van Israël in gevaar bracht," merkte de premier op aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering in Jeruzalem.
Voor meer zie JNS

Israël en de terreurgroep PIJ bereiken een fragiel bestand na vijf dagen oorlog. Israël en de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad hebben zaterdagavond na vijf dagen van geweld een akkoord over een staakt-het-vuren bereikt. "Nationale Veiligheidsraad (NSC) directeur Tzachi Hanegbi, op instructie van premier Benjamin Netanyahu, bedankte de Egyptische president Abdel Fattah el-Sisi en sprak de waardering van de staat Israël uit voor de intensieve inspanningen van Egypte om een staakt-het-vuren te bewerkstelligen," aldus een verklaring van het kantoor van de premier in Jeruzalem. Tijdens de laatste gevechten heeft de PIJ meer dan 1.250 raketten op Israël afgevuurd, waarop de IDF reageerde door ongeveer 400 terreurmiddelen in Gaza aan te vallen.
Voor meer zie Israel365 News

Maak de klus af.. Schakel ze allemaal uit! Een voor een. Opinieartikel. Vanmorgen werd mij (Shmuel Sackett) een eenvoudige vraag gesteld, vlak voor het daven. "Waarom maakt Israël de klus niet gewoon af?" De vraag kwam van een goede vriend, die bijna 8 jaar geleden Aliyah maakte vanuit het Verenigd Koninkrijk.
Voor meer zie Arutz7 - Vertaling - NL

De 3200 jaar oude vondst kan bewijzen dat Israëlieten geletterd waren toen ze het land binnenkwamen. Een loden tablet, gevonden op een plaats waar volgens miljoenen Joden en christenen de Israëlitische leider Jozua een altaar bouwde, bevat de oudste Hebreeuwse tekst die ooit in het Land Israël is gevonden en ook de naam van God, concludeert een academisch artikel dat vrijdag is gepubliceerd.
Voor meer zie World Israel News

Een uur nadat Israël en de Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad zaterdagavond een akkoord over een staakt-het-vuren hadden bereikt, lanceerde de terreurgroep uit Gaza een volley raketten over de grens. Sirenes klonken in de steden Holon, Rishon Lezion en Sderot en Nir Am, in de enveloppe van Gaza, om 23.00 uur, een uur nadat de door Egypte bereikte wapenstilstand van kracht had moeten worden.
Voor meer zie World Israel News

Israël waarschuwt de PIJ dat het hard zal reageren op elke provocatie nu wapenstilstand een einde maakt aan 5 dagen van gevechten. "Kalmte zal worden beantwoord met kalmte, maar als Israël wordt aangevallen of bedreigd, zal het alles blijven doen wat het moet doen om zich te verdedigen," zegt nationaal veiligheidsadviseur Tzachi Hanegbi.
Voor meer zie Israelhayom

“Dit is het hart van Israël”, verklaart Herzog. Zelfs Israëls gematigde president erkent dat Judea en Samaria onlosmakelijk verbonden zijn met de staat Israël en het Joodse volk.
Voor meer zie Israel Today - NL

Blinken bedankt Qatarese leider voor hulp bij 'de-escalatie' conflict. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken gesproken met de Qatarese premier en minister van Buitenlandse Zaken Mohammed bin Abdulrahman Al Thani. Ze bespraken het staakt-het-vuren tussen Israël en Gaza, waarbij Blinken de Qatarese premier bedankte voor zijn partnerschap en belangrijke inspanningen om de recente vijandelijkheden te de-escaleren.
Voor meer zie Arutz7

()  Een 19 jarige vrouw is doodgeschoten in het noorden van Israël: "Ze wilden niet dat ze ging werken of studeren. Slachtoffer genoemd als Dima Bushnak; Familieleden vertelden de nieuwssite Ynet dat Bushnak bedreigingen had ontvangen vanwege haar levensstijl. Ze had bedreigingen ontvangen vanwege haar plannen om te gaan studeren en te werken. De moord is de 78ste in de Arabische gemeenschap sinds het begin van het jaar.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkije maakt zich op voor historische tweede stemronde nadat Erdogan geen meerderheid behaalt. De zittende president wint 49,3% in eerste peiling, verklaarde gereed te zijn om het land nog vijf jaar te leiden, terwijl rivaal Kemal Kilicdaroglu achterblijft op 45%, lager dan voorspeld in de peiling.
Voor meer zie The Times of Israel

Demonstranten tegen de justitiële hervorming zijn gewelddadig aangevallen tijdens een conferentie bijgewoond door minister van Economische zaken Barkat. Een groep mensen, waaronder hotelpersoneel, vielen de demonstranten aan, duwde hen met geweld weg en gooide stoelen naar hen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Palestijnen verkiezen Rusland en China als bemiddelaars met Israël, ze vertrouwen de VS niet. Ontgoocheld door wat zij zien als stilzwijgende Amerikaanse goedkeuring van Israël na een lange reeks invallen door Israëlische troepen op de Westelijke Jordaanoever, geven de Palestijnen nu de voorkeur aan Moskou en Peking als eerlijke bemiddelaars in het langdurige conflict. "De VS verklaren openlijk dat zij pro-Israël zijn", aldus een functionaris.
Voor meer zie Ynet

Winnen in Gaza betekent een succesvolle strategie voor de stille momenten tussen de vijandelijkheden. We moeten een duidelijk doel stellen voor onze veiligheidstroepen om de opbouw van de terroristen te stoppen en te verstoren, zodat dit een belangrijke doelstelling wordt voor de "campagne tussen de oorlogen."
Voor meer zie Israëlhayom

Russische raketten hebben een van de grootste opslagplaatsen van wapens en munitie in de stad Khmelnitsky in het westen van Oekraïne getroffen. Uren later zijn er nog steeds voortdurende explosies te horen.
Voor meer zie Frontnieuws

Toenemende meteorenbuien kunnen voorbode zijn van verlossing. Het komt uiterst zelden voor dat een meteoor de aarde raakt, omdat de meeste opbranden wanneer ze de atmosfeer binnenkomen. Het was dus buitengewoon toen dit twee keer in twee weken gebeurde, zij het in verschillende delen van de wereld.
Voor meer zie Israel365 News - Vertaling - NL

Digitale identiteitsportemonnee. De Europese Unie zegt dat haar "digitale identiteitsportemonnee" volgend jaar in gebruik zal worden genomen. Het is geen toeval dat deze voorloper van het merkteken van het beest zal beginnen in Europa, het thuisland van de antichrist.
Verder lezen - NL

75 woorden voor 75 jaar Israël - Ter ere van de 75ste verjaardag van Israël is Israël365 verheugd een nieuwe reeks essays te lanceren die de geheimen van de Hebreeuwse Bijbel ontsluiten! De eerste twee woordenAdam/Man en Ahava/Liefde - NL

Deel 16: Leugens van mensen en goden - Controleer de kinderen. Voor velen die de huidige richting van Amerika bestuderen, lijken speculaties over het passeren van een point of no return niet uitgesloten. Veel van de manieren waarop de cultuur de grenzen van het fatsoen opzoekt, zijn immers stoutmoediger dan in vorige generaties. Maar wat hebben we als samenleving omarmd dat aangeeft dat we inderdaad te ver zijn gegaan?
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina