Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 6 Mei - 5 Iyar

()  Na het aanvaarden van de verontschuldiging, legde Bennett aan Poetin een humanitair verzoek voor om verschillende opties voor evacuatie uit Azovstal in Mariupol te onderzoeken. In een telefoongesprek met premier Naftali Bennett op donderdag, heeft de Russische president Vladimir Poetin zich verontschuldigd voor de antisemitische opmerkingen van zijn topdiplomaat.
Voor meer zie World Israel News

De 60 huurders van een privé-woning in het 15e arrondissement van Marseille verklaarden dat de Engelssprekende Nigerianen langzaamaan meer en meer eigendommen in beslag namen in vervallen gebouwen in de buurt, en uiteindelijk rechtstreeks enkele appartementen van huurders bezetten, aldus de Franse mediazender RTL en de krant Le Figaro.
Voor meer zie RMX

Hongarije is een van slechts een dozijn Europese landen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken als volledig veilig voor Amerikaanse burgers worden beschouwd voor reisdoeleinden, zo meldt het Hongaarse nieuwsportaal Mandiner.
Voor meer zie RMX

Voor misschien de eerste keer in haar recente geschiedenis heeft Rusland aangekondigd dat het nucleaire aanvallen tegen landen van de EU en de NAVO aan het simuleren is. Alles wijst erop dat de politieke en militaire leiding van Rusland besloten heeft een stap verder te gaan in Oekraïne, waardoor de toepassing van de “escalatie voor de-escalatie”-doctrine op het oorlogstoneel komt, bericht Hal Turner.
Voor meer zie Frontnieuws

De Globalist Psychopaths Pushing de klimaatverandering zwendel geloven dat de echte vijand is de mensheid zelf is. Politici en klimaatactivisten beweren dat we in een klimaatcrisis leven en dat het van het grootste belang is dat de wereld in 2050, zo niet eerder, een NUL-uitstoot bereikt - in feite een netto-nulverbruik van fossiele brandstoffen. De volslagen zinloosheid van Net Zero sluit echter alle andere verklaringen uit dan hun openlijk verkondigde kwaadaardige doelstelling van deïndustrialisatie en wereldwijde ontvolking door middel van een systeem van dwingend wereldbestuur.
Voor meer zie The Expose

Oekraïense strijders die in de tunnels onder de immense staalfabriek van Mariupol de strijd aanbinden met de Russische strijdkrachten, weigerden zich over te geven tegenover onophoudelijke aanvallen, waarbij de vrouw van een commandant zei dat ze hadden gezworen "tot het einde stand te houden". ..."Ze zullen zich niet overgeven en dat haar man, commandant van het Azov Regiment Denys Prokopenko, haar had verteld dat hij voor altijd van haar zou houden. "Ik word hier gek van. Het leken wel woorden van afscheid," zei ze. De generale staf van het Oekraïense leger zei vrijdag dat "de blokkade van eenheden van de verdedigingstroepen in het Azovstal-gebied voortduurt" en dat de Russen, met steun van de luchtvaart, de aanvalsoperaties hadden hervat om de controle over de uitgestrekte fabriek te krijgen.
Voor meer zie The Times of Israel

Armstrong, een 24-jarige basketbalspeler, heeft deze week de regering van Israël bekritiseerd omdat zij hem niet het staatsburgerschap heeft verleend, ondanks de belofte dat zij dit zouden doen. Armstrong kreeg van een van de senior adviseurs van minister van Binnenlandse Zaken Ayelet Shaked te horen dat het staatsburgerschap binnen een paar weken zou worden verleend. Dat was meer dan twee maanden geleden en hij wacht nog steeds.
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Drie mensen werden donderdagavond vermoord met bijlen en vier gewond bij een terreuraanslag in Elad, een kleine stad in centraal Israël. Er is een klopjacht gaande op de terroristen, die naar verluidt zijn gevlucht en de inwoners van de stad Elad werd opgedragen om binnen te blijven. "Er zijn waarschijnlijk verschillende plekken geweest in het Elad Amphitheater Park waar de aanslagen werden gepleegd.
Voor meer zie World Israel News

"Hij gaf een rabbi een lift en jullie vermoordden hem met bijlen." Vrienden van een van de slachtoffers van de terroristische moordpartij in Elad vertellen hoe het slachtoffer daar alleen maar was om een gestrande reiziger te helpen.
Voor meer zie Arutz Sheva

Hasidim krijgen instructies om wapens te dragen op shabbat. Na de terreuraanslag in Elad krijgen Karlin hasidim instructies om wapens mee te nemen naar synagoge.
Voor meer zie Arutz Sheva

Maj. Gen. (Res.) Israel Ziv, de voormalige commandant van de Gaza-divisie en hoofd van de afdeling Operaties van de Generale Staf werd vrijdagmorgen geïnterviewd op 103FM en verwees naar de reeks bloedige terreuraanslagen op onschuldige Israëlische burgers, waarvan de laatste donderdagavond, Onafhankelijkheidsdag, had plaatsgevonden in de stad Elad, waarbij drie Joodse mannen om het leven waren gekomen. "Israël moet Yahya Sinwar elimineren," verklaarde Ziv, erop aandringend dat de leider van Hamas in de Gazastrook ter verantwoording moet worden geroepen voor zijn oproepen tot moord. "Hij gaf het bevel en moet de verantwoordelijkheid nemen, zijn bloed is geoorloofd. Israël moet hem elimineren, heel eenvoudig."
Voor meer zie The Jewish Press

Nieuwe studie levert bewijs voor "uitzaaiing" van vaccins. Een studie van de Universiteit van Colorado, die nog moet worden onderworpen aan een peer-review, levert het bewijs dat antilichamen via aërosolen worden overgedragen tussen Covid-gevaccineerden en niet-gevaccineerden.
Verder lezen - NL

Terroristen zullen onze geest niet breken", zegt de premier na de aanslag op Onafhankelijkheidsdag. Ambtenaren uit het hele Israëlische politieke spectrum veroordelen dodelijke terreuraanslag in Elad. De Premier zei: We zullen de terroristen te pakken krijgen, en zij zullen de prijs betalen. Min. van Bu.Z Lapid: De moorddadige aanslag in Elad vervult ons met afgrijzen in hart en ziel.
Voor meer zie Israelhayom

De Davos Man, zijn Wereld Economisch Forum, en zijn dienaren. Wie zijn degenen die zijn opgeleid om de zelfbenoemde globalistische opperheren te dienen? Alles voor onszelf en niets voor anderen' lijkt in elk tijdperk van de wereld de verachtelijke stelregel te zijn geweest van de meesters van de mensheid. Adam Smith. Hoofdstuk IV, p. 448. - The Wealth of Nations (1776) - Boek III.
Verder lezen - NL

Oekraïne: De grote Amerikaanse propaganda oorlog. Dit is wat me dwars zit: Miljarden dollars van onze belastingbetalers die worden gestuurd om een oorlog aan te wakkeren waarin de VS geen nationaal veiligheidsbelang heeft. Zelfs Obama zei dat in 2016. Al dat geld om wapens te kopen, de salarissen en pensioenen van corrupte Oekraïense regeringsfunctionarissen te betalen. En om desinformatie te bestrijden? Terwijl onze eigen steden in verval raken en miljoenen Amerikanen zonder werk zitten?
Voor meer zie American Thinker

Bronnen dicht bij de Israëlische premier Naftali Bennett schatten dat er een kans van 80% is dat de huidige coalitie niet langer dan ongeveer nog een maand zal standhouden, meldde Haaretz analist Yossi Verter.
Voor meer zie Arutz Sheva

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 6 mei 2022. De moderne staat Israël vierde deze week haar 74e verjaardag en het bureau voor de volkstelling berichtte dat er nu meer dan 7 miljoen Joden in de Joodse Staat wonen. In een parafrase van wat een minister in de regering enkele jaren geleden zei op Israëls verjaardag, Israël is vandaag 74 jaar oud – met nog zo'n 3500 jaar daarbij!
Voor meer zie Voorbidders voor Israel - NL

Dagen van Noach. Het hybride tijdperk (deel 33): Slaven worden van de machine. Het is een bekend uitgangspunt in veel films en boeken van vandaag: Dat de mensheid bijna uitgestorven is, en de weinige mannen en vrouwen die in leven zijn gebleven, vechten om te overleven in een dystopische toekomst die gedomineerd wordt door machines.
Verder lezen - NL


Donderdag 5 Mei - 4 Iyar

()  De Joodse staat viert haar 74e Onafhankelijkheidsdag. Tijdens de officiële ceremonie op de Herzlberg in Jeruzalem klinken oproepen tot nationale eenheid en wordt voor het eerst een stille pyrotechnische show opgevoerd om geen PTSS bij veteranen te veroorzaken. Duizenden Israëli's verzamelen zich bij de Westelijke Muur in de hoofdstad om feest te vieren, buitenlandse gezanten bieden hun gelukwensen aan.
Voor meer zie Israelhayom

Terwijl de betrekkingen tussen Rusland en Israël snel lijken te verslechteren, landde een delegatie van hoge Hamas-functionarissen woensdagochtend in Rusland, waar ze naar verwachting een ontmoeting zullen hebben met vertegenwoordigers van de regering. Volgens een bericht van het door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde staatspersbureau Safa, zal de delegatie, geleid door het in Egypte gevestigde hoge lid van het Hamas politburo Mousa Abu Marzook, "belangrijke" gesprekken voeren met Russische functionarissen. De gesprekken zullen vooral gaan over de recente ontwikkelingen in Jeruzalem, met inbegrip van de eisen van Hamas met betrekking tot de Tempelberg, en de belangstelling van de terreurgroep om de banden met Moskou aan te halen.
Voor meer zie World Israel News

Palestijnse islamitische geleerde Abu Taqi Al-Din Al-Dari bij de Al-Aqsa moskee: We zullen een Islamitische Staat hebben met een eigen militaire industrie onder een "Emir van de Jihad." "Nucleaire wapens? We hebben iets sterkers nodig." Hij voorspelde dat de Islamitische Staat een machtige militaire industrie zal hebben en dat elke fabriek die in de Islamitische Staat wordt gebouwd - zelfs een koekjesfabriek - welke op elk moment in een militaire fabriek kunnen worden veranderd.
Voor meer zie Memri

Veel Polen, die fel gekant zijn tegen Rusland, zijn woedend over de opmerkingen van de paus die sterk suggereren dat de NAVO Rusland in een oorlog heeft gestort. Hij zei dat "een van de oorzaken van de oorlog is dat de NATO blaft aan de poort van Rusland."
Voor meer zie RMX

Hamas terroriseert Israëli's en brutaliseert Palestijnen, van wie sommigen er genoeg van hebben. Terwijl Hamas de meeste aandacht besteedt aan het afvuren van raketten op burgers en het lanceren van terreuraanslagen op onschuldige Israëli's, brutaliseerd de terreurgroep ook de Palestijnen die gedwongen zijn onder haar bewind te leven. Hoewel Hamas zich opwerpt als de keuze van de Palestijnen, riskeert de man in deze video lijf en leden om een Hamas-vlag in het dorp Surif neer te halen.
Voor meer zie United with Israel

Onderzoek toont aan dat de helft van Joodse Israëliërs voorstander is van Joods gebed op de Tempelberg. Zo'n 38% baseert hun steun voor de Joodse eredienst op de Tempelberg op "de boodschap die daarmee wordt gegeven over Israëls soevereiniteit over de heilige plaats."
Voor meer zie JNS

Een voormalig Turks parlementslid noemde de Oekraïense president Volodimir Zelensky een “domme komediant” omdat hij kritiek had op Turkije omdat het Russische toeristen in het land toeliet. Het is bloedgeld, suggereerde Zelensky in een interview met de Griekse staatstelevisie ERT.
Voor meer zie Frontnieuws

Palestijnen en de Israëlische politie raken slaags bij de heropening van de Tempelberg voor Joodse bezoekers. Schermutselingen breken uit nadat niet-moslims opnieuw toegang krijgen tot heilige plaats in Jeruzalem na einde van twee weken durende Ramadan-sluiting waarbij een agent licht gewond raakt.
Voor meer zie The Times of Israel

Wees niet bang voor wat er komen gaat. Pastor JD spreekt over waarom wij als gelovigen in Jezus, en als Zijn volgelingen niet bang moeten zijn voor wat komen gaat.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

() In het begin wilden we het zelf niet geloven, we dachten dat het een gekke kunstactie was of een eigenzinnige grap. Maar nee - talrijke bedrijven bieden wereldwijd Zelensky gebedskaarsen aan. Sommigen zogenaamd "voor een goed doel", de winst zou "naar Oekraïne" gaan. Men kan dit gerust betwijfelen. Gelovige christenen zien dit als een daad van godslastering - maar in vergelijking met andere godsdiensten zijn er geen christelijke rellen waarbij hele wijken in brand staan.
Voor meer zie Report 24

De Palestijnse staatswet: Palestijnen vragen dat meer Arabische repressie niet wordt toegestaan. Volgens het nieuwe wetsvoorstel kunnen buitenlandse journalisten die het Palestijnse verhaal niet onderschrijven of die niet "de Palestijnse identiteit en geschiedenis respecteren" binnenkort een verbod krijgen om te werken in door de PA gecontroleerde gebieden.
Verder lezen - NL

Amerikaanse Congresleden geloven de leugen: christenen in Jeruzalem zijn in gevaar! Aantoonbaar valse beweringen – nepnieuws, zo u wilt – zetten Amerikaanse wetgevers aan tot het eisen van onmiddellijke bescherming voor christenen in de Heilige Stad.
Voor meer zie Israel Today - NL

Mariupol: Canadese generaal zou als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zijn. ...Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat in de ondergrondse gangen van de installatie verschanste Azov-eenheden, met steun van westerse “specialisten”, die burgers misbruiken als levende schilden, om te voorkomen dat zij door het Russische leger “platgebombardeerd” worden.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Vertrouwelijke Pfizer-documenten die de U.S. Food and Drug Administration door een gerechtelijk bevel heeft moeten publiceren, bevestigen dat zowel Pfizer als de FDA wisten dat de Vaccine-Associated Enhanced Disease een mogelijk gevolg was van de mRNA Covid-19 injecties.
Voor meer zie The Expose

Knessetlid Itamar Ben-Gvir (Joodse Macht) heeft donderdag op Israëls 74e Onafhankelijkheidsdag de Tempelberg betreden. Tijdens zijn bezoek zei Ben-Gvir: "De tijd is gekomen om een Joodse synagoge te bouwen op de Tempelberg." Het bouwen van de Derde Tempel is een gebod dat op het Joodse volk rust, zoals geschreven staat in het Boek Exodus.
Voor meer zie Israel365

Kathy Barnette, een Republikeinse kandidaat voor de Senaat van de Verenigde Staten in Pennsylvania, heeft dinsdag een krachtige video vrijgegeven waarin zij vertelt dat zij werd verwekt door een verkrachting toen haar moeder nog maar 11 jaar oud was. .."In de wereld die links wil, zou ik nooit geboren zijn. We hebben leiders nodig met een vaste hand om onze natie door deze moeilijke discussies te loodsen."
Voor meer zie Breitbart

De laatste vrijgave van Pfizer COVID vaccin documenten door de FDA laat zien dat het bedrijf bewust de zwangere vrouwen uitsloot van de testen, terwijl gezondheidsorganisaties en ambtenaren er bij zwangere moeders erop hebben aangedrongen de injecties toch te krijgen, volhoudend dat ze veilig en effectief waren, volgens de oude Democratische consultant en onderzoeksauteur Naomi Wolf.
Voor meer zie WND

We staan aan de vooravond van een wereldwijde voedselcrisis. Hoe staat de koelkast in uw keuken er tegenwoordig bij? Of hoe staan de schappen van uw voorraadkast er bij? Goed gevuld, hopen we? Heeft u een voorraad droog, ingeblikt of anderszins geconserveerd voedsel, waarmee u een paar weken, zo niet een paar maanden, vooruit kunt, als dat nodig is?
Verder lezen - NL

Werp je zorgen op Hem totdat je jouw kroon neerwerpt. We zijn aangekomen bij het laatste hoofdstuk van 1 Petrus. In de studie van deze week zullen we 5:1-7 behandelen en kijken naar de onderliggende Griekse connecties, het overkoepelende thema, en de toepassing voor ons vandaag.
Verder lezen - NL


Woensdag 4 Mei - 3 Iyar

()  "Argumenten komen tot zwijgen op begraafplaatsen": Herzog roept op tot eenheid in de Memorial Day-toespraak. Sirenes klinken in het hele land aan het begin van rouwdag voor 28.284 gesneuvelde soldaten en slachtoffers van terreur, waaronder 177 van vorig jaar; IDF-chef: "Wij verdedigen het recht op leven.
Voor meer zie The Times of Israel

Israel’s Memorial Day (Yom HaZikaron) begon dinsdagavond om 20.00 uur officieel met het geluid van de sirene gedurende één minuut, gevolgd door een ceremonie bij de Westelijke Muur in de oude stad van Jeruzalem.
Voor meer zie Terug naar Zion

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov doet Israëlische opschudding over zijn Hitler-commentaar af als "anti-historisch." De Russische minister van Buitenlandse Zaken beschuldigde dinsdag Israël van het steunen van "het neonazi-regime in Kiev," in een verdieping van een controverse die hij twee dagen eerder aanwakkerde door te beweren dat Hitler "Joods bloed" had.
Voor meer zie United with Israel

Het interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!).
Voor meer zie Frontnieuws

De gemeente Tel Aviv kondigde onlangs aan dat zij haar traditionele vuurwerk op Onafhankelijkheidsdag zou schrappen en schreef dit besluit toe aan de wens om IDF-veteranen die aan PTSD lijden, niet te triggeren. ...Maar tijdens de maand Ramadan is 30 dagen lang vuurwerk te horen. ..."Stop met je te verschuilen achter de veteranen met PTSD. Er is hier een dwaze poging om onze Onafhankelijkheidsdag vieringen te annuleren."
Voor meer zie World Israel News

Israël moet zijn herdenkingsdag delen zoals moslims de Tempelberg delen. Linkse mensen willen van Jom Hazikaron een gezamenlijke dag van rouw met de Palestijnen maken. Maar zolang de vijanden van de Joodse staat zijn legitimiteit betwisten, zullen hun inspanningen niet tot vrede leiden.
Voor meer zie JNS

De Russische president Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend over de toepassing van economische vergeldingsmaatregelen in verband met onvriendelijke acties van bepaalde buitenlandse staten en internationale organisaties. Het document verbiedt met name transacties en het nakomen van verplichtingen jegens de buitenlandse natuurlijke personen en rechtspersonen die door de beperkende vergeldingsmaatregelen worden getroffen, alsmede de uitvoer van grondstoffen en producten uit Rusland ten behoeve van deze personen en rechtspersonen.
Voor meer zie Frontnieuws

Nu de Russische agressie tegen Oekraïne de derde maand ingaat, lijken de verliezen enorm te zijn van wat eens de meest industrieel ontwikkelde en voormalige Sovjetrepubliek was. De Wereldbank schat de fysieke schade van Oekraïne op 60 miljard dollar, terwijl de Oekraïense regering schat dat het herstel van het land na de oorlog meer dan 560 miljard dollar zal kosten, en sommige Oekraïense politici suggereren dat het land een biljoen dollar zal verliezen. ...Al deze factoren in aanmerking genomen, begonnen internationale deskundigen en beleidsmakers (vrijwel onmiddellijk na het uitbreken van de oorlog) te praten over een massale wereldwijde inspanning gericht op de naoorlogse wederopbouw van de Oekraïense economie - vaak aangeduid als "een nieuw Marshallplan voor Oekraïne."
Voor meer zie Memri

()  Muziek staat centraal op Israëlische herdenkingsdag. Memorial Day is misschien het bekendst om zijn nationale moment van eerbiedige stilte, maar muziek is ook ingebed in de traditie als Israëli's zich verenigen in rouw over verloren dierbaren.
Voor meer zie Ynet

Op 27 april 2022 beweerde de directeur van de Russische Buitenlandse Inlichtingendienst [SVR], Sergej Naryshkin, (die Vladimir Poetin publiekelijk vernederde aan de vooravond van Ruslands invasie van Oekraïne) dat de Poolse autoriteiten van plan zijn de controle over Oekraïne over te nemen. Rusland heeft deze beschuldigingen al eerder geuit, maar Naryshkin beweerde nu dat de beoordelingen werden ondersteund door betrouwbare bronnen. "Er zijn berichten dat Washington en Warschau plannen ontwikkelen om een sterke militaire en politieke controle van Polen te vestigen over "hun historische bezittingen" in Oekraïne" zei Naryshkin.
Voor meer zie Memri

Zijn Poetin's spionage bazen van plan hem te vermoorden? Nu de onenigheid over de situatie in Oekraïne toeneemt, duiken er berichten op dat de dagen van de Russische president Poetin geteld zouden kunnen zijn.
Voor meer zie Arutz Sheva

Duitsland zou bereid zijn een embargo op Russische olie in te stellen vanwege de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, maar er zijn lidstaten die daar nog niet klaar voor zijn, zei de Duitse minister van Economie en Klimaat Robert Habeck maandag.
Voor meer zie RMX

Rusland bereidt zich voor op de evacuatie van de gezinnen van Russische officieren uit Transnistrië, aldus een rapport van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne. Voorbereidingen zijn aan de gang voor de evacuatie van de families van officieren van de operationele groep van Russische troepen," aldus het rapport. ...Transnistrië, ook bekend als de Pridnestrovische Moldavische Republiek is gelegen aan de Oekraïense grens, en een de facto onafhankelijke maar niet-erkende afgescheiden staat van Moldavië die in 1990 werd gevormd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het aanstaande bezoek van president Joe Biden aan Israël omvat mogelijk een ontmoeting met de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, in Ramallah, zo heeft Israel National News vernomen.
Voor meer zie Arutz Sheva

De door de globalisten geïnduceerde verschuiving naar zogenaamde "groene" energie gaat in het huidige economische klimaat niet bepaald van een leien dakje. Zowel de wind- als de zonne-energiesector melden enorme winstdalingen in het afgelopen jaar als gevolg van problemen in de toeleveringsketen, onzekerheid op de markt en nu ook de crisis in Oekraïne, zo wordt beweerd.
Voor meer zie NaturalNews

Wat? Westerse waanzin. Een nieuw "vaardigheidswerkboek" dat door de school voor vroedvrouwen in Engeland is vrijgegeven, beweert dat "barenden" met een penis mensen ter wereld kunnen brengen, en dat vroedvrouwen-in-opleiding moeten weten hoe ze katheters voor "zowel vrouwelijke als mannelijke anatomie" moeten gebruiken om een trans-zwangerschap te laten slagen.
Voor meer zie NaturalNews

Hamas zei dinsdag dat het voornemen van Israël om Joden toe te staan de Tempelberg te bezoeken op de Israëlische Onafhankelijkheidsdag zou leiden tot een nieuwe ronde van gevechten, aldus Israëlische media.
Voor meer zie JNS

Transhumanisme: de kwade kracht achter de nieuwe wereldorde. Het had me eigenlijk niet mogen verbazen, maar ik moet bekennen dat me het toch deed. Wikipedia's beschrijving van de Nieuwe Wereld Orde (NWO), hieronder geciteerd, verbaasde me toen ik het de eerste keer las.
Verder lezen - NL

Dagen van Noach. Het hybride tijdperk (deeL 32): Het levende beeld van het Beest en de eerstelingen van zijn duistere beelddragers. En welk ruw beest, wiens uur op het einde komt, slentert naar Bethlehem om daar geboren te worden? - WB Yeats, 1919.
Verder lezen - NL


Dinsdag 3 Mei - 2 Iyar

()  De regering-Biden vertelt Israël dat het geen recht heeft op de Tempelberg en waarschuwt dat Joden die daar bidden 'provoceren' en daarmee moeten stoppen. Nadat moslimoproerkraaiers het Pesach hebben verstoord door geweld te gebruiken op de Tempelberg, de heiligste plaats in het Jodendom, heeft deze regering alle partijen opgeroepen zich terughoudend op te stellen, provocerende acties en retoriek te vermijden en de historische status quo op de Tempelberg te handhaven. De "provocerende actie" in dit geval is het Joodse gebed. Het is 2022 en het Witte Huis waarschuwt Joden dat hun gebeden "provocerend" zijn.
Voor meer zie Now The End Begins

Ook in Tsjechië doen de staatsmedia er alles aan om de bevolking met valse feiten (en ontroerende beelden) over de realiteiten in de Oekraïne-oorlog te misleiden en op te hitsen. Zo liet men op de publiekrechtelijke zender ČT ( Česká televize) beelden zien van de verwoesting door een tornado, die enkele maanden geleden in Tsjechië plaatsvond, en verkocht deze als opnames van de oorlog uit de Oekraïne.
Voor meer zie E.J. Bron - NL

De verkiezingen in Frankrijk, niet die in Hongarije, verdienen een OVSE-waarnemersmissie. Wat de linkse oppositiecoalitie van Hongarije te verduren kreeg bij de Hongaarse parlementsverkiezingen was niets vergeleken met de manier waarop Marine Le Pen en haar National Rally werden behandeld bij de Franse presidentsverkiezingen, schrijft Olivier Bault voor Remix News.
Voor meer zie RMX Zie ook Frontnieuws

De nieuwe maan werd maandagavond 2 mei 2022 waargenomen in Israël door Devorah Gordon, Yochanan Zaqantov, Gil Ashendorf, Chris Guenther en Yochanan. Het begin van de bijbelse eerste dag van de maand Iyar.
Voor meer zie When Is The New Moon

Gebaseerd op feiten die nu openbaar zijn gemaakt, is het duidelijk dat de VS en de NAVO zich klaarmaken voor een massale militaire aanval tegen de Russische troepen in Oekraïne. Uitgaande van de gedachte dat het een paar maanden duurt om logistiek, materieel en personeel op te bouwen, lijkt de waarschijnlijke tijdlijn voor deze tegenaanval rond juli/augustus te liggen.
Voor meer zie NaturalNews

Het Hooggerechtshof heeft gestemd voor het vernietigen van het historische besluit Roe v. Wade, volgens een eerste ontwerp van een meerderheidsstandpunt geschreven door rechter Samuel Alito dat binnen het hof is verspreid en door POLITICO is verkregen. Het ontwerpadvies is een volmondige, onverzettelijke afwijzing van het besluit van 1973 dat de federale grondwettelijke bescherming van abortusrechten garandeerde.
Voor meer zie Politico

Een Zweeds onderzoek heeft aangetoond en bevestigd dat het mRNA in de Pfizer/BioNTech Covid-injecties in de cellen infiltreert en zijn boodschap binnen 6 uur op het menselijk DNA transcribeert, waardoor ons eigen DNA wordt veranderd.
Voor meer zie The Expose

Hoe de PA meer terreur tegen Israël uitlokt en financiert. Schokkende nieuwe details onthullen dat golf van geweld op de Tempelberg niet spontaan was, maar een doelbewuste escalatie.
Voor meer zie Israel Today - NL

Een verhaal in The New York Times legt bloot wat Biden en de bende neo-cons die hem controleren voor ons in petto hebben. Volgens een artikel dat op 26 april gepubliceerd werd, “verklaarde minister van Defensie Lloyd J. Austin III maandag aan het einde van een heimelijk bezoek aan Oekraïne dat het Amerika’s doel is om Rusland zo “verzwakt” te zien dat het niet langer de macht zou hebben om een buurstaat binnen te vallen, waarmee hij een transformatie van het conflict erkende, van een strijd om de controle over Oekraïne naar een strijd die Washington directer tegenover Moskou plaatst.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

De staat Israël betaalt meer dan een miljoen sjekels per jaar voor kantoren in Tel Aviv, op een oppervlakte van meer dan 1.000 vierkante meter, voor de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid - maar Lapid gebruikt dit niet, meldde Kan 11 News op maandag.
Voor meer zie Arutz Sheva

()  Israël neigt naar verluidt naar het sturen van defensieve militaire hulp naar Oekraïne. Ambtenaren zullen naar verwachting het sturen van defensiematerieel op symbolische niveaus steunen in een poging de banden met Rusland intact te houden. Israël stemde onlangs in met het sturen van defensieve hulp aan civiele teams.
Voor meer zie The Times of Israel

Wordt binnenkort de oorlog verklaart aan Oekraïne? Van "speciale operatie" naar "oorlog." De invasie van Rusland in Oekraïne is nu al 69 dagen aan de gang, maar sommige Westerse functionarissen geloven dat het op maandag 9 mei officieel kan worden uitgeroepen, volgens CNN. Rusland heeft er een punt van gemaakt om de invasie in Oekraïne een "speciale operatie" te noemen met als doel het land te "denazificeren".
Voor meer zie The Jerusalem Post

Paus Franciscus zei tegen de Italiaanse krant Corriere Della Sera dat patriarch Kirill van de Russisch-orthodoxe kerk, die de oorlog volmondig steunt, "niet een misdienaar van Poetin mag worden." Hij heeft Moskou gevraagd voor een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin om te proberen de oorlog in Oekraïne te stoppen, maar nog geen antwoord had gekregen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Uit de opiniepeiling bleek dat 35,1% voorstander is van het houden van nieuwe Knesset-verkiezingen, 28,9% de voorkeur geeft aan voortzetting van de huidige regering als minderheidsregering met een of andere oppositiepartij die externe steun biedt bij bepaalde kwesties en 32,3% zou willen dat er een nieuwe regering wordt gevormd in de huidige Knesset zonder dat er verkiezingen worden gehouden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël gelooft niet dat Rusland zich zal verontschuldigen voor Lavrovs Hitler-opmerkingen. Minister van Buitenlandse Zaken Lapid zegt dat zijn gesprek met de Russische ambassadeur in Israël moeilijk was en Israël van plan is om een diplomatieke delegatie naar Kiev te sturen ter voorbereiding van de heropening van de ambassade in Oekraïne.
Voor meer zie Ynet

De Shin Bet heeft maandag een Iraanse sociale netwerkoperatie ontmaskerd die werd gebruikt om Israëlische burgers aan te trekken en te rekruteren voor het verzamelen van informatie en voor sabotageoperaties tegen Israëlische doelwitten.
Voor meer zie The Jewish Press

Een Nederlandse politieke partij heeft belangstelling getoond voor de persoonlijke financiën van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. "Zelensky heeft een fortuin: verschillende schattingen schatten zijn vermogen op ongeveer 850 miljoen dollar. Hij vergaarde het grootste deel ervan na zijn aantreden als president. Waar komt het geld vandaan? En nog belangrijker, waar gaat het naartoe?" vroeg het Forum voor Democratie maandag in berichten op zijn Twitter- en Telegram-accounts.
Voor meer zie Europe Reloaded

Terwijl Polen wanhopig probeert om de stroom van Russisch gas naar het land te herstellen, heeft haar regering het Russische Novatek bevolen om pijpleiding infrastructuur te overhandigen of een juridische actie onder ogen te zien die neerkomt op onteigening van de infrastructuur.
Voor meer zie OilPrice

Terwijl de intensivering van de oorlog van Rusland tegen Oekraïne de voedselproductie verstoort, kan het reeds geoogste product niet eens worden uitgevoerd, zo heeft een directeur van de Verenigde Naties gewaarschuwd, die beweert dat er miljoenen tonnen graan in het land "daar gewoon opgeslagen liggen."
Voor meer zie Breitbart

25 Mysterieuze branden in voedselverwerkende fabrieken. Naarmate meer voedselverwerkende fabrieken afbranden, dreigt de profetie van pre-Messiaanse voedseltekorten steeds dichterbij te komen. Hoewel het als een samenzweringstheorie wordt bestempeld, blijven de feiten onweerlegbaar; de prijzen stijgen naarmate de problemen met de toeleveringsketen aanhouden en voedsel duur wordt.
Verder lezen - NL

Het gaat nog steeds om het kruis. Greg Laurer met een artikel over wat er ook in de wereld gaande is, voor de christen er maar één ding belangrijk is.
Verder lezen - NL


Maandag 2 Mei - 1 Iyar

()  De Mossad, Israëls nationale inlichtingendienst, heeft de afgelopen maanden in Iran een man gevangengenomen en ondervraagd die toegaf dat hij een reeks moordaanslagen had georganiseerd, waaronder die op een Israëli, wat leidde tot de arrestatie van de hele cel van samenzweerders. Israëlische functionarissen hebben zaterdag een gedeeltelijke audio-opname van het verhoor van Mansour Rasouli vrijgegeven. Daarin is het 52-jarige lid van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) te horen zeggende dat de organisatie sprak over drie doelwitten in totaal: een Israëliër van de ambassade van het land in Istanbul, Turkije, een Amerikaanse generaal in Duitsland, en een journalist in Frankrijk.
Voor meer zie World Israel News

"Een Palestijnse vlag hangt al minstens 10 dagen aan de Rotskoepel op de Tempelberg, de heiligste plaats in het Jodendom, en roept vragen op over de soevereiniteit van Israël over de compound. In 2000 werd een Palestijnse vlag gedurende in totaal drie dagen op de Tempelberg gehesen - de langste ooit, tot nu toe - en werd door de Israëlische autoriteiten weer neergehaald, vlak voor het uitbreken van de Tweede Intifada.
Voor meer zie World Israel News

Mondo bespreekt wat de Bijbel zegt over de opname en de tradities die in sommige ideeën over de opname zijn geslopen.
Voor meer zie YouTube NL op de computer is mogelijk.

Slechts enkele dagen na de herverkiezing van de globalistische president Emmanuel Macron, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd dat het een smartphone-applicatie zal maken om een nieuwe digitale identiteit te huisvesten. De biometrische app, die is gebaseerd op de nieuwe identiteitskaart, werd dinsdag in een decreet ondertekend door premier Jean Castex en minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Met de app kunnen gebruikers hun fysieke identiteitskaart scannen, waarna deze kan worden geüpload om toegang te krijgen tot openbare of particuliere diensten. Het nieuwe systeem komt in de plaats van de eerdere poging van de regering in 2019 om een digitale identiteit in te voeren.
Voor meer zie Now The End Begins

Vaccin afrekening: Meer dan 66% van de “volledig gevaccineerde” Israëli’s lijden nu aan bijwerkingen. Het Israëlische Ministerie van Volksgezondheid publiceerde gegevens van een recente enquête waaruit blijkt dat meer dan 66 procent van de mensen in Israël die zich volledig lieten injecteren, en daarna “geboosterd” werden, een of andere reactie op de injecties hebben gekregen die het normale leven veel moeilijker heeft gemaakt.
Voor meer zie Frontnieuws

Uit een studie van de Amerikaanse Centers for Disease Control en Food and Drug Administration is gebleken dat het risico op myocarditis na vaccinatie met mRNA COVID ongeveer 133x groter is dan het achtergrondrisico bij de bevolking. Dit betekent dat Covid-vaccinatie het risico op myocarditis, een auto-immuunziekte die ontsteking van het hart veroorzaakt, met 13.200% verhoogt.
Voor meer zie The Expose

Clayton Morris geeft een overzicht van verslagen van journalisten in Oekraïne waaruit blijkt dat de oorlog daar precies het tegenovergestelde is van wat de westerse media ons vertellen. Waarom? Feitelijke video's en betrouwbare verslaggevers ontkrachten het verhaal dat de regering ons wil doen geloven. We worden gecensureerd, en het is belangrijker dan ooit om iets te hebben weg van deze grote tech oligarchen.
Voor meer zie Israpundit

Wortels voor de neus van Iran houden zal niets veranderen aan het brute expansionistische plan. "Het leger van de Islamitische Republiek Iran en de Islamitische Revolutionaire Garde ... zullen niet alleen verantwoordelijk zijn voor het bewaken en behouden van de grenzen van het land, maar ook voor het vervullen van de ideologische missie van de jihad-manie van Allah; dat wil zeggen, het uitbreiden van de soevereiniteit van haar wet over de hele wereld." - Grondwet, Islamitische Republiek Iran
Verder lezen - NL

()  De 23-jarige bewaker bemande een beveiligingshokje toen twee Palestijnse terroristen het aanreden en het vuur openden. Vyacheslav Golev, de Israëlische veiligheidsagent die vrijdagnacht werd gedood bij de Palestijnse terreuraanslag in Ariel, had zijn verloofde met zijn eigen lichaam beschermd. De 23-jarige Golev bemande samen met zijn verloofde, Victoria Fligelman, een veiligheidscel aan de ingang van Ariel toen twee Palestijnse terroristen in een Suzuki met gele Israëlische nummerplaten kwamen aanrijden en het vuur openden. Fligelman was ook een bewaker.
Voor meer zie United with Israel

Het Internationaal Energieagentschap heeft van de regeringen van de hele wereld geëist dat zij het publiek in wezen "opsluiten" om het gebruik van olie te beperken en de doelstellingen inzake "klimaatverandering" te halen.
Voor meer zie The Expose

Het Hooggerechtshof van Justitie in Israël heeft een verzoekschrift verworpen waarin werd opgeroepen tot het ontmantelen en verplaatsen van delen van de veiligheidsbarrière in westelijke richting om te voorkomen dat Palestijnse boeren worden afgesneden van hun land aan de rand van de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Times of Israel

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Russische ambassadeur in Israël Anatoly Viktorov ontboden, nadat de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov had gezegd dat Hitler Joods was. In een interview met een Italiaans nieuwsprogramma op zondag, zei Lavrov over de Oekraïense president Volodymyr Zelensky dat "het een feit is dat hij een Jood is, die de nazi-elementen in zijn land niet ontkent." "De ergste antisemieten zijn de Joden." zei Lavrov.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Pelosi ontmoet Oekraïense president in Kiev. Zij werd vergezeld door verscheidene wetgevers op een congresreis die volgde op een bezoek afgelopen weekend aan Oekraïne van minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en minister van Defensie Lloyd Austin.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Verenigde Arabische Lijst kan vertrekken, we hebben hun dreigementen niet nodig.' Meerdere Yamina MK's spreken zich uit tegen de eisen van United Arab List, in het bijzonder met betrekking tot de Tempelberg. Dit is een rode lijn.
Voor meer zie Arutz Sheva

Bronnen in de coalitie hebben de partij New Hope, onder leiding van minister van Justitie Gideon Sa'ar, genoemd als mogelijk de partij die de coalitie ten val zal brengen, meldde Galatz. Volgens de bronnen bereidt New Hope zich voor op de vorming van een alternatieve regering binnen de huidige Knesset, als de spanningen in de coalitie aanhouden.
Voor meer zie Arutz Sheva

ANALYSE: Rusland heeft de morele plicht om wapensystemen in Oekraïne te neutraliseren, die de NAVO in staat stelden Rusland te bedreigen met biowapens. (Natural News) Je zult het moeilijk vinden om wat je op het punt staat te gaan lezen, of dat ergens in de gevestigde Westerse media te zien.
Verder lezen - NL

Planetaire rampen. Het is niet je verbeelding. Het is erg, ja zo erg als je dacht, en misschien nog erger. Het is misschien geen verrassing om mij (Lindsey) dit te horen zeggen, maar wat dacht je ervan om het van de Verenigde Naties te horen?
Verder lezen - NL

Dagen van Noach. Het hybride tijdperk (deel 31): Netwerken van de Draak. Maakt u gebruik van sociale media? Checkt u deze sites dagelijks? Om het uur? Bent u het grootste deel van de dag bezig met interactie in een virtuele wereld? Ik steek mijn hand op voor al deze vragen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina