Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 30 April - 18 Iyar

()  44 doodgedrukt en meer dan 150 gewonden door een stormloop op een massale Lag B'Omer-manifestatie in Meron. Velen in kritieke toestand terwijl ambulances en helikopters de slachtoffers evacueren van de grootste bijeenkomst in Israël sinds de uitbraak van COVID er zouden ook kinderen onder de doden en gewonden zijn.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Bron: NOS - NL

Duizenden ultraorthodoxen massaal naar de berg Meron voor Lag BaOmer. Minstens 200.000 gelovigen arriveren voor de feestdag om Yom Hillula te vieren.
Voor meer zie Ynet

Volgelingen van de Joodse mystiek houden traditioneel een jaarlijkse pelgrimstocht naar de berg Meron op de feestdag van Lag Ba'omer om de leringen van de vader van de Joodse mystiek, Rabbi Shimon Bar Yochai, te eren. De feestdag, die begint bij zonsondergang op de 33e dag van de Omer-periode, markeert de overgang van een periode van rouw naar een meer vreugdevolle tijd. Volgens de Talmoed, een centrale tekst in het rabbijnse Jodendom, veroorzaakte God in de tijd van Rabbi Akiva een plaag die 24.000 van zijn leerlingen doodde, zodat hij er nog maar vijf overhield. Een van de vijf overgebleven studenten was Rabbi Shimon bar Yochai.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Premier Benjamin Netanyahu kondigde vrijdag aan dat zondag een "dag van nationale rouw" zal zijn vanwege de ramp die de traditionele Lag B'Omer-bijeenkomst op de berg Meron in de nacht deed vastlopen.
Voor meer zie Israelhayom

Abbas stelt eerste Palestijnse verkiezingen in 15 jaar uit, geeft Israël de schuld. PA-voorzitter zegt dat verkiezingen pas doorgaan als Israël in Oost-Jeruzalemieten laat stemmen. De afgelasting werd al dagen verwacht en Hamas noemt het "een schending van de nationale consensus" en "een staatsgreep."
Voor meer zie The Times of Israel

Oost-Jeruzalem: Botsingen barsten los bij de Damascus-poort als politie het protest tegen uitgestelde Palestijnse verkiezingen uiteenjaagt.
Voor meer zie YouTube

De Knessetverkiezingen van 23 maart jl. zijn het gevolg van onenigheid. Er bestaat geen enkele politicus waarmee iedereen het eens is. Ook de eerste jaren na de stichting van de staat Israël hadden de politieke partijen verschillende ideeën over de jonge Joodse staat. En in de loop van de tijd werden die verschillen alleen maar groter.
Voor meer zie Israel Today - NL

De Iron Dome beschermt Israël tegen raketaanvallen. Het is een van de meest bewonderde en erkende systemen in de IDF. Geen enkele Israëliër heeft iets slechts te zeggen over de Iron Dome, althans tot nu toe. Een onderzoek van het Israëlische dagblad Yediot Aharonot dat vrijdag in zijn geheel wordt gepubliceerd, zegt dat er een verband is tussen het antiraketsysteem en gevallen van kanker bij de militairen die het bedienen.
Voor meer zie WIN

"Er is een woord voor het stellen van een hogere norm aan Joden dan aan alle anderen: het heet antisemitisme," zei Batya Ungar-Sargon van Newsweek, in een commentaar op de opmerkingen van John O. Brennan over Israël. CIA-directeur uit het Obama-tijdperk John O. Brennan werd deze week op de vingers getikt voor een tweet waarin hij shockeerde dat Israëli's niet de "empathische kampioenen" van de Palestijnen zijn. Brennans tweet luidde: "Ik heb het altijd moeilijk gevonden om te doorgronden hoe een natie van mensen die diep getekend zijn door een geschiedenis vol vooroordelen, religieuze vervolging en onuitsprekelijk geweld tegen hen, niet de empathische voorvechters zouden zijn van degenen wier rechten en vrijheden nog steeds worden ingeperkt."
Voor meer zie United with Israel

Zulke strandstoelen had ik toch niet verwacht in Israël.Foto

Waarom Abbas geen verkiezingen wil. Het geweld barstte uit om één enkele reden: haat tegen Israël en Joden. Het kwam tot uitbarsting omdat veel moslims geen Joden willen zien in Jeruzalem of in welk deel van Israël dan ook.
Verder lezen - NL

()  Yamina eist dat het ministerie van Justitie voor Shaked is. Bennett eist naar verluidt dat Ayelet Shaked wordt benoemd tot minister van Justitie in de regering van het "blok van verandering", waardoor de onderhandelingen tussen de twee partijen weer vertraging oploopt.
Voor meer zie Israel National News

Chili onderzoekt een COVID-19 "groene kaart" vergelijkbaar met het groene paspoort van Israël. Chili's vaccinatiecampagne is tot dusver de snelste in Latijns-Amerika en behoort wereldwijd tot de top vijf wat betreft het percentage van de bevolking dat ten minste één vaccinatie heeft gehad.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Biden eist dat de PA stopt met het betalen van salarissen aan terroristen. Volgens de PA-krant stelt de regering-Biden dit als voorwaarde voor economische bijstand aan de PA, dat men stopt met betalingen aan terroristen. Medio mei zal een diplomatieke delegatie van de VS een bezoek brengen aan Israël en de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie Israel National News

Kort na zijn aantreden nam de regering Biden een scherpe wending in het beleid van de VS in het Midden-Oosten, door aan te kondigen dat zij de jaarlijkse buitenlandse hulp van 200.000.000 dollar aan de Palestijnse Autoriteit zal verlengen, die salarissen betaalt aan terroristen voor het doden van Joden. Biden dwingt letterlijk de Amerikaanse belastingbetalers om de Palestijnse Autoriteit te financieren die terroristen betaalt om Joden te doden (inclusief Amerikaanse burgers).
Voor meer zie PoliticsOnline

Hoe Biden het morele kompas van Amerika aan diggelen slaat en het Westen er achteraan sleept. Voormalig president Barack Obama verwierp de "Durban Verklaring en Actieprogramma" op grond van de onterechte demonisering van Israël en de "hatelijke en antisemitische vertoningen" rond de totstandkoming ervan. De regering Biden omarmde het. Opinie artikel Engelstalig.
[ Toen was het nog een stap te ver. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Het aantal mensen dat woensdag naar de toespraak van Joe Biden keek, lag bijna 44 procent lager dan het aantal dat de Republikeinse president Donald Trump vergaarde tijdens zijn eerste toespraak voor een gezamenlijke zitting van het Congres in 2017.
Voor meer zie Sputnik International

Een YouTuber uit de VS en een Russische influencer werden vrijdag van het Indonesische vakantie-eiland Bali gestuurd nadat ze zichzelf hadden gefilmd terwijl ze het verplichte dragen van maskers trotseerden met wat fantasierijke make-up.
Voor meer zie Al Arabiya English

Voormalig bevelhebber van het Amerikaanse opperbevel in het Midden-Oosten, generaal Joseph Votel, heeft erkend dat de terugtrekking van de Verenigde Staten uit Irak in 2011 heeft bijgedragen tot het ontstaan van de terreurorganisatie ISIS en haar wreedheden in de regio. Het is in Washington's belang om Saoedi-Arabië defensief te helpen, zei hij.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Biden wil 60 miljoen bloedstollingsvaccins Covid-19 van AstraZeneca in India dumpen. De waarschijnlijk meest verafschuwde neppresident in de Amerikaanse geschiedenis staat op het punt om 60 miljoen dodelijke injecties van AstraZeneca in India te dumpen na een stroom van berichten dat de injecties ernstige bloedklonters veroorzaken.
Voor meer zie NaturalNews

Een Zwolse arts prikt gewoon door met dit vaccin en noemt het risico van bijwerkingen door roken groter dan die van het vaccin. Gooit geen druppel daarvan weg en gaat daarmee in tegen het kabinetbeleid. De man is getatoeëerd met het het Valknut teken, de doodsknoop
Voor meer zie Stentor - NL

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 30 april 2021. Met de puinhoop waarin Israël zich in bevindt.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Israëlische wetgever wil dat stammen van Israël geoordeeld worden volgens de profetie van Ezechiël. Kersvers Knesset-lid advocaat Simcha Rothman (Religieus Zionisme) hield woensdag zijn openingstoespraak in de Knesset.
Verder lezen - NL

De komende grote verleiding - Deel 2: Vaticaanse functionarissen "warmen" leken op voor ET-onthulling. Als ET-leven iets is dat de Vaticaanse functionarissen al enige tijd privé hebben overwogen, waarom spreken ze er dan de laatste jaren zo openlijk over, in wat sommigen opvatten als een zorgvuldige, leerstellige onthulling in de richting van een mysterieus doel?
Verder lezen - NL


Donderdag 29 April - 17 Iyar

()  Het einde voor Netanyahu? Bennett ontmoet Abbas als de oppositieregering op stoom komt. De ontmoeting werd in een verklaring van Yemina als goed omschreven. Het momentum in de richting van een regering van nationale eenheid die een einde zou maken aan het premierschap van premier Benjamin Netanyahu lijkt aan kracht te winnen nu Yemina-leider Naftali Bennett en Ra'am-leider Mansour Abbas elkaar woensdag ontmoetten.
Voor meer zie WIN

Bennett's nieuwe hoop: een fusie met Gideon Sa'ar. De besprekingen tussen de leden van het zogenaamde "change" blok lopen vast omdat de partijen het niet eens zijn over de verdeling van de ministerportefeuilles. Ondertussen is Benny Gantz naar verluidt in gesprek om zich bij Netanyahu aan te sluiten in een coalitieregering, zeggen bronnen.
Voor meer zie Israelhayom

Hezbollah exploiteert een netwerk voor drugssmokkel naar Saudi-Arabië en de regio; het heeft van Libanon een uitvalsbasis gemaakt voor de uitvoer van drugs en terrorisme. Daarom heeft het Saudische ministerie van Binnenlandse Zaken aangekondigd dat het land met ingang van 25 april geen invoer van Libanese landbouwproducten meer zal aanvaarden. Het ministerie voegde eraan toe dat het de Libanese autoriteiten eerder had gewaarschuwd over de toename van drugssmokkelpogingen vanuit zijn grondgebied, en dat het verbod van kracht zou blijven totdat de Libanese autoriteiten "bevredigende en gedocumenteerde garanties geven dat zij de nodige stappen hebben ondernomen om een einde te maken aan de systematische smokkel tegen het koninkrijk".
Voor meer zie Memri

'Er bestaat niet zoiets als bezet Palestijns land', zegt een jurist. De gerenommeerde Canadese volkenrechtdeskundige Dr. Jacques Gauthier denkt dat Israëli's zich niet eens zo bewust zijn van hun historische rechten op het land als ze zouden moeten zijn. Dr. Jacques Gauthier is een jurist en volkenrechtdeskundige die momenteel de grootste deskundige is op het gebied van de Conferentie van San Remo, tijdens welke in 1920 de juridische infrastructuur voor de Joodse staat werd gelegd.
Voor meer zie Israelhayom

Tijdelijke wet testbewijzen COVID-19. Dit wetsvoorstel introduceert een wettelijke grondslag om testbewijzen in te zetten bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus, om onderdelen van de samenleving te (her)openen. Deze wet maakt het mogelijk om van burgers een testbewijs te eisen om toegang te krijgen tot voorzieningen die 'niet essentieel' zijn, bijvoorbeeld tot de horeca of culturele instellingen.
Voor meer zie Recht.nl - NL

COVID-19 Vaccins op basis van RNA en het risico van prionziekten. Een aanhaling uit het Engelse artikel: Het vouwen van TDP-43 en FUS in hun pathologische prionbevestigingen is bekend als oorzaak van ALS, front temporal lobar degeneratie, de ziekte van Alzheimer en andere neurologische degeneratieve ziekten. De bijgevoegde bevinding en andere potentiële risico's doen de auteur geloven dat de wettelijke goedkeuring van de op RNA gebaseerde vaccins voor SARS-CoV-2 voorbarig was en dat het vaccin veel meer kwaad dan goed kan doen.
Voor meer zie Scivisionpub

Steeds opnieuw gebeurt datgene dat eigenlijk volgens de vertelling van de machtigen niet mag gebeuren: iemand die al een vaccinatiedosis – of zelfs allebei – kreeg, besmet zich met het coronavirus. Harvey Risch, een gerenommeerde professor in de epidemiologie van de Amerikaanse elite-universiteit Yale, doet nu van zich spreken. Hij beweert namelijk dat zelfs de meerderheid van de nieuwe coronagevallen al een vaccinatie gehad zou hebben!
Voor meer zie E.J. Bron - NL

Een paar vrienden hebben gevraagd hoe Christian Elliot denk over de Covid-vaccinatie, dus hij vond dat het tijd werd om een artikel over het onderwerp te schrijven, op Mercola.com. Frontnieuws deed de vertaling.
Voor meer zie Frontnieuws

Tirannie - niet teruggekeerd naar normaal. Hallo, mijn naam is Gal, ik ben een Israëlisch burger, en ik wil deze dringende boodschap aan de wereld overbrengen: in tegenstelling tot wat u wordt verteld, is Israël op geen enkele manier "teruggekeerd naar normaal"
Verder lezen - NL

()  De voorganger van een christelijke kerk in Calgary, Alberta, Canada, heeft voor de tweede keer deze maand een door de politie gesteunde gezondheidsinspecteur van de overheid op de vlucht gejaagd, nadat hij haar eis had geweigerd om het gebedscentrum binnen te komen en "achteraan te gaan staan" tijdens evenementen daar. Op een video is te zien hoe pastoor Artur Pawlowski van de Cave of Adullam Church de confrontatie aangaat met een vrouw met "Inspecteur van Volksgezondheid" op haar shirt, vergezeld van een troep geüniformeerde en gewapende agenten die haar flankeerden en een perimeter afzetten zodat zij de kerk kon benaderen.
Voor meer zie WND

Zover zijn we al. Christelijke voorganger gearresteerd voor het doen van "homofobe uitspraken" na het preken uit de Bijbel en zegt dat hij "schandelijk" werd behandeld - als hij "deed wat mijn taakomschrijving zegt. John Sherwood, 71 jaar, ik zei alleen wat de Bijbel zegt - ik wilde niemand kwetsen of beledigen maar werd in handboeien afgevoerd, op een politiebureau ondervraagd en 's nachts vastgehouden nadat hij ervan was beschuldigd homofobe opmerkingen te hebben gemaakt buiten het station van Uxbridge in West-Londen.
Voor meer zie Daily Mail Online

De toon zettend voor zijn regering in zijn eerste toespraak tot het Congres, zei de Amerikaanse president Joe Biden woensdag dat blanke supremacisten de "meest dodelijke" terroristische dreiging voor de Verenigde Staten vormden. ..."En we zullen niet negeren wat onze inlichtingendiensten hebben vastgesteld als de meest dodelijke terroristische dreiging voor het vaderland van vandaag, een blank supremacistisch terrorisme," zei hij. Biden week even af van zijn geschreven speech: "Dat zullen we ook niet negeren."
Voor meer zie The Times of Israel

Een bekende opiniepeiler waarschuwt dat de goedkeuringscijfers van Joe Biden, hoewel licht positief, een duister voorteken zijn omdat ze beduidend onder die van de meeste recente presidenten liggen. "Het feit dat hij nu slechts in de lage 50's staat is een heel slecht teken voor Joe Biden," zei opiniepeiler John McLaughlin in een rapport van Just the News.
Voor meer zie WND

Israël zet zich schrap voor de gevolgen als Abbas naar verwachting de Palestijnse verkiezingen zal uitstellen. Hamas, dat bij de stemming winst verwacht, waarschuwt dat het Israël verantwoordelijk zal stellen als de stembusgang wordt uitgesteld wegens onenigheid over de stemming in Oost-Jeruzalem; Israël zegt dat het niet tussenbeide zal komen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Bron: Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Bronnen in het "blok voor verandering", dat de Israëlische premier Binyamin Netanyahu wil vervangen, hebben beweerd dat Yamina's nummer twee, MK Ayelet Shaked, er alles aan doet om een rechtse regering te vormen, waardoor het voor het anti-Netanyahu blok moeilijk wordt om een coalitie te vormen.
Voor meer zie Israel National News

Onderzoekers dringen aan op klinische proeven om veranderingen in de menstruatie bij gevaccineerde vrouwen op te sporen en te documenteren nadat sommige vrouwen veranderingen in hun menstruatiecyclus meldden nadat zij een COVID-vaccin hadden gekregen.
Voor meer zie Children's Health Defense

Opvallend veel Urkers hebben antistoffen tegen corona. Arts-microbioloog Zaaijer, werkzaam voor Sanquin en actief als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en voor het Amsterdam UMC, kondigde vorige maand een onderzoek naar de groepsimmuniteit op specifiek Urk aan nadat het vissersdorp in een paar maanden tijd van landelijke koploper met meeste coronabesmettingen naar de plaats met amper besmettingen ging. Groepsimmuniteit kon hier mogelijk een verklaring voor zijn.
Voor meer zie De Stentor - NL

Ik neem "Apostasia" - voor $ 1.000.000 alstublieft, Alex. Ik geloof dat er een grote mogelijkheid is dat 2 Thessalonicenzen 2:3 spreekt over de Opname. Wat bedoel hij daarmee? Sommige pretribulationisten, zoals hijzelf, denken dat het Griekse zelfstandig naamwoord apostasia, gewoonlijk vertaald met "afval", een verwijzing is naar de opname en vertaald moet worden met "vertrek".
Verder lezen - NL

Moeten we ons schrap zetten voor "Het Begin van Smarten"? Als de dingen zo prachtig zijn, waarom voelen zoveel mensen dan een diep gevoel van onbehagen over wat er komen gaat? Ik denk dat de reden waarom onze samenleving zo geobsedeerd is door apocalyptische films en televisieprogramma's, is dat de meesten van ons op een bepaald niveau beseffen dat we in een apocalyptische generatie leven.
Verder lezen - NL


Woensdag 28 April - 16 Iyar

()  Na een paar dagen van rust hebben Palestijnse terroristen in de Gazastrook dinsdag na middernacht twee mortiergranaten afgevuurd in de richting van Israël, waarbij beide projectielen binnen de kustenclave vielen, zei de Israëlische Defensiemacht.
Voor meer zie The Times of Israel

In de afgelopen anderhalf decennium heeft Israël een ongekende veiligheidsstabiliteit gekend die op haar beurt economische en technologische welvaart mogelijk heeft gemaakt en van Israël een wereldmacht heeft gemaakt. Er zijn steeds meer tekenen die wijzen op een verandering in deze realiteit, en de recente raketaanval vanuit de Gazastrook is er daar een van. Men bespeurt een zwakheid bij de buren.
Voor meer zie Besa

Jordaanse senaatsvoorzitter Faisal Al-Fayez: Trump en Kushner zitten achter vermeende poging tot staatsgreep; samenzweerders wilden koning Abdullah laten boeten voor het afwijzen van de Deal van de Eeuw. Hij maakte deze opmerkingen in een interview dat op 18 april 2021 werd uitgezonden op de Arabische TV van Russia Today.
Voor meer zie Memri

De totale oorlog tegen de voedselvoorziening komt op de gang met een verbod in Oregon dat alle vormen van vleesproductie wil criminaliseren, inclusief vee en kippen in de achtertuin. Volgens de voorgestelde nieuwe wet mag vlees alleen nog worden genomen van dieren die een "natuurlijke doodsoorzaak" hebben, wat zou betekenen dat vlees van oude, zieke dieren moet worden verkregen. Kanker hamburgers, iemand?
Voor meer zie NaturalNews

Sommige leden van de Knesset hebben boos gereageerd op de opruiende retoriek van Ayman Odeh, hoofd van de Arabische Gezamenlijke Lijstpartij, die hij zondag op zijn Facebook-pagina plaatste. Klinkend in niets als een Israëlisch Knessetlid en alles als een Palestijnse vertegenwoordiger, moedigde Odeh de Arabische relschoppers in Jeruzalem aan en verwees naar Israëls controle van Jeruzalem als een "bezetting." Hij zei dat "de intifada een einde zal maken aan de bezetting en de vlag van Palestina zal laten wapperen boven de Al Aqsa Moskee."
Voor meer zie WIN

Linkse mensen reageerden woedend nadat Fox News presentator Tucker Carlson zei dat mensen die buiten maskers dragen bespot moeten worden en dat ouders die hun kinderen maskers laten dragen zich bezighouden met "kindermishandeling." Carlson merkte op dat maskers "puur een teken van politieke gehoorzaamheid zijn zoals Kim Il-Sung spelden in Pyongyang" en dat de enige mensen die vrijwillig maskers dragen buiten "fanatiekelingen en neurotici" zijn.
Voor meer zie Infowars

Onze Palestijnse buren hebben een zware week achter zich, die ze liever zouden vergeten. De Palestijnse leider Machmoud Abbas steunde een moordenaar en vervloekte in een toespraak de halve planeet, waarmee hij de 'Palestijnse zaak' ernstig heeft geschaad.
Voor meer zie Israel Today - NL

Het einde van het universeel maskeren in de Verenigde Staten is nog niet in zicht nu Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen de vraag blijven ontwijken wanneer gezichtsbedekking niet langer zal worden aanbevolen en het oorspronkelijke plan van president Biden voor "slechts" 100 dagen maskeren schijnbaar het raam uitgaat, nu zijn 100e ambtsdag deze week nadert.
Voor meer zie Breitbart

Hooggerechtshof bevriest de benoeming van Likud-bondgenoot tot minister van Justitie onder leiding van Netanyahu. Premier en Ofir Akunis krijgen tot woensdag om benoeming te verantwoorden die in strijd is met Likud's coalitieakkoord met Blauw Wit, die ministers goedkeurden zelfs toen de AG protesteerde dat dit onwettig was. De ex openbaar aanklager Shai Nitzan hekelt het als een "schending van de rechtsstaat."
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu doet stap terug, stemt in met benoeming van Gantz tot minister van Justitie. Hoorzitting vindt plaats nadat het Hooggerechtshof een tijdelijk bevel heeft uitgevaardigd om de benoeming van MK Ofir Akunis te bevriezen en een reactie van de regering eist.
Voor meer zie Israelhayom

Iran streeft naar uitbreiding MVW-programma, concludeert Duits inlichtingenbureau. Duits rapport weerlegt Iraanse bewering dat Islamitische Republiek geen interesse heeft in ontwikkeling kernwapen.
Verder lezen - NL

Zich voor de gek laten houden door Teheran. Noch de regering Biden, noch de Britse regering begrijpt de imbeciliteit van het sussen. >Een Israëlische delegatie is vandaag in Washington DC geweest om te proberen de regering-Biden te overtuigen van de catastrofale dwaasheid van haar voornemen om zich opnieuw aan te sluiten bij de schokkende nucleaire deal met Iran uit 2015, het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).
Verder lezen - NL

Romeinen 13: 1-8. "Je moet je onderwerpen aan de overheid"... Oh ja? Klopt het dat de overheid een dienares van God is? De Griekse grondtekst geeft een ander licht op het verhaal! Wij hebben een beschamende vertaling.
Voor meer zie YouTube zie ook Bron: Grondtekst

()  De Verenigde Staten en Israël zijn overeengekomen een interdepartementale werkgroep op te richten "om bijzondere aandacht te besteden aan de toenemende dreiging van onbemande luchtvaartuigen [UAV's] en Precision Guided Missiles die door Iran worden geproduceerd en aan haar gevolmachtigden in het Midden-Oosten worden geleverd," aldus het Witte Huis dinsdag.
[ Doekje voor het bloeden. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israël heeft geen andere keuze dan op eigen houtje te handelen om Iran een halt toe te roepen. Israëlische functionarissen pleiten tegen meer verzoening van Teheran. Maar onthullingen over het verraad van John Kerry in het verleden helpen bij het verklaren van de weigering van de regering om te luisteren.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Nieuwe rapporten waarin Israël wordt bekritiseerd wegens "apartheid" zijn ingegeven door de wens om de definitie van apartheid opnieuw vast te stellen en Israël, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever te herdefiniëren als één staat. Deze poging om verschillende gebieden, die door drie verschillende autoriteiten worden bestuurd, in één plaats te schuiven, vormt de kern van nieuwe mensenrechtenrapporten over Israël.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Joodse leiders VS veroordelen HRW-rapport over Israël. Leiders van de Conferentie van Voorzitters veroordelen het rapport van Human Rights Watch waarin Israël wordt beschuldigd van "apartheid" tegen Palestijnse Arabieren.
Voor meer zie Israel National News

Nu het mandaat van premier Benjamin Netanyahu om een nieuwe regering te vormen over een week afloopt, bereidt de Israëlische president Reuven Rivlin zich voor op de terugkeer van het mandaat en weegt hij de opties af om het mandaat toe te vertrouwen aan een andere kandidaat, of om het mandaat rechtstreeks naar de Knesset te sturen en Israël een stap dichter bij nieuwe verkiezingen te brengen. President naar verluidt is geneigd het mandaat te geven aan Bennett of Lapid.
Voor meer zie Israel National News

Troepen van de Amerikaanse marine zeiden dinsdag dat zij waarschuwingsschoten hadden gelost op vaartuigen van de Islamitische Revolutionaire Garde van Iran (IRGC) nadat deze doorgingen met "manoeuvres op korte afstand" op een afstand van enkele meters van een Amerikaans militair schip en patrouilleboot.
Voor meer zie Al Arabiya English

President Joe Biden zal waarschijnlijk Thomas Nides, die van 2011 tot 2013 diende als Hillary Clinton's onderminister van Buitenlandse Zaken voor Management en Middelen, voordragen als de volgende Amerikaanse ambassadeur in Israël, volgens de Washington Post.
Voor meer zie The Jewish Press

Video's van Russische media tonen de lancering van een afweersysteem tegen ballistische raketten (ABM) op de testlocatie Sary Shagan in Kazachstan. Dit gebeurt te midden van oplopende spanningen tussen Rusland, het Westen en Oekraïne over militaire installaties in Oost-Europa.
Voor meer zie Express

Iraanse Revolutionaire Garde bepaalt het beleid in Iran en Rusland probeerde de nucleaire deal te dwarsbomen, zegt Zarif in uitgelekte opmerkingen. Voormalige Iraanse vicepresident zegt dat opmerkingen van de FM "over het stelen van nucleaire documenten door Israël," wellicht gevolgen kunnen hebben voor de lopende inspanningen om het pact van 2015 te herstellen; Zarif zegt "verbaasd" te zijn over de ontdekking dat Israël meer dan 200 keer Iraanse doelen in Syrië heeft geraakt.
Voor meer zie Ynet

De komende grote verleiding - deel 1: Het L.U.C.I.F.E.R. apparaat. "Een nieuw instrument met een boosaardig klinkende naam helpt wetenschappers te zien hoe sterren worden geboren. L.U.C.I.F.E.R., wat staat voor 'Large binocular telescope near-infrared Utility with Camera and Integral Field unit for Extragalactic Research,' is een gekoeld instrument dat aan een telescoop in Arizona is bevestigd. En ja, het is vernoemd naar de duivel, wiens naam zelf 'morgenster' betekent [en die] toevallig vlak naast het Vaticaanse Observatorium op Berg Graham in Tucson ligt." - Rebecca Boyle, Popular Science magazine.
Verder lezen - NL


Dinsdag 27 April - 15 Iyar

()  Het veiligheidskabinet heeft maandagavond zijn handtekening gezet onder een grootscheepse militaire reactie als terroristen in de Gazastrook raketten blijven afvuren op Israël, nadat de afgelopen drie dagen tientallen projectielen werden gelanceerd vanuit de enclave. Premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Benny Gantz kregen volgens Israëlische functionarissen de bevoegdheid om te bepalen welke stappen moeten worden ondernomen als het geweld aanhoudt.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël onderzoekt verband tussen Pfizer-vaccinatie en hartproblemen bij mannen jonger dan 30. Uitgelekt onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid baart zorgen: 62 gevallen van myocarditis op 5 miljoen gevaccineerden (1 op de 80.000) - de meeste na de tweede dosis; 2 sterfgevallen, maar geen direct verband vastgesteld.
Voor meer zie The Times of Israel

Temidden van een nieuwe reeks van geweld­dadige botsingen, en kritiek op soldaten in de media, laat een foto een volledig gewapende Israëlische militair zien die in Hebron een Palestijnse vrouw met een schild beschermt terwijl ze de straat oversteekt.
Voor meer zie Israel Today - NL

Rechtse MK's aangevallen door Arabische stenengooiers in Jeruzalem. MK's van de Religieuze Zionistische Partij bezoeken de plaats van de recente Arabische rellen in Oost-Jeruzalem en worden het doelwit van stenengooiers.
Voor meer zie Israel National News

Pastor JD legt uit hoe en waarom de satanische propaganda die vandaag de dag heerst, met een verbazingwekkend succes wordt ontvangen.
Voor meer zie Rumble

Petitie voor een open samenleving zonder test- of vaccinatiedwang. Stop de test- en vaccinatiedwang voor openbaar vervoer, horeca, theaters, kerken, concertzalen en samenkomsten.
Voor meer zie Petities.nl

Israël's Nationale Veiligheidsadviseur vliegt naar Washington met gevoelige informatie over Iran. De ontmoeting zal persoonlijk plaatsvinden vanwege de gevoelige aard van de informatie die Israël wenst over te brengen. Hij vertrekt deze week naar de VS voor een uiterst korte ontmoeting met zijn Amerikaanse ambtgenoot, Jack Sullivan, meldt Israel Hayom maandag.
Voor meer zie WIN

Een serie van bijna 40 microscoop foto's die vreemde vezels, structuren en zelfs "haken" laten zien die zijn ingebed in de vezels van covid neus uitstrijkjes en maskers. Veel van deze vezels lijken eigenschappen te bezitten waardoor ze zich kunnen hechten aan zacht weefsel zoals longweefsel. Hun aanwezigheid in covidmaskers is zeer verontrustend, aangezien deze vezels zeer waarschijnlijk gemakkelijk worden ingeademd en zich in het longweefsel kunnen nestelen.
Voor meer zie NaturalNews

De voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zou Iran hebben geïnformeerd dat Israël ten minste 200 geheime aanvallen op Iraanse doelen heeft uitgevoerd, onthulde de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif in een uitgelekte opname die door de New York Times is verkregen.
Voor meer zie Breitbart

John Kerry ontkende maandag de bewering van de Iraanse minister Mohammad Javad Zarif dat de hoogste Amerikaanse diplomaat hem had verteld dat Israël 200 aanvallen op Iraanse doelen in Syrië had uitgevoerd.
Voor meer zie The Times of Israel

San Remo Resolutie Dag, 25 april, zou een Israëlische feestdag moeten zijn. Het mandaat voor Palestina, wettelijk bindend en internationaal geratificeerd, was gebaseerd op de San Remo-resolutie en gaf Joden het recht om zich in heel Palestina te vestigen.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Nieuwe wetgever zweert volledige Israëlische controle over Tempelberg. Kersvers Knessetlid Itamar Ben Gvir (Religieus Zionisme) werd afgelopen maandag beëdigd in het Israëlische parlement.
Verder lezen - NL

()  Premier Benjamin Netanyahu, die bijna geen tijd meer heeft om een coalitie te vormen, is naar verluidt ook bereid om voormalig bondgenoot Gideon Sa'ar een roulatiedeal aan te bieden en dat de huidige New Hope-leider het eerst als premier zal dienen, meldden Hebreeuwse media maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Tientallen leden van een polygame, veganistische sekte in Israël en afkomstig uit Amerika hebben uitzettingsbevelen van de regering ontvangen, zei de woordvoerder van de groep maandag, ondanks het feit dat een groot deel van de gemeenschap een permanente verblijfsvergunning heeft gekregen onder regelingen met Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

Gaza bereidt zich voor op een voortgezette oorlog met Israël, meldde de krant Al Akhbar. De in Libanon gevestigde krant citeerde een Gazaanse bron die zei dat Gazanen zich voorbereiden om de "ballonterreur" te hernieuwen, waarbij Gazaanse terroristen explosieve en brandgevaarlijke ballonnen naar Israëlisch grondgebied sturen. Volgens de bron is deze actie bedoeld om Israël onder druk te zetten. Tegelijkertijd bereiden de "nachteenheden" die aan de grens tussen Gaza en Israël opereren, zich voor om hun activiteiten op te voeren en hebben zij "hun voorbereidingen langs de hele grens voltooid".
Voor meer zie Israel National News

De speciale commissie voor de Arabische samenleving in de Knesset is maandagavond bijeengekomen en heeft MK Mansour Abbas (Ra'am) tot voorzitter van de commissie gekozen. Knesset-voorzitter MK Yariv Levin zei: "Ik ben blij met de oprichting van de commissie en met haar voorzitter, dit is een belangrijke mijlpaal die u leidt. Het besef dat de problemen van de Arabische samenleving iedereen aangaan en moeten worden aangepakt, dringt door."
Voor meer zie Israel National News

Een Amerikaanse Senator Dan Sullivan heeft maandag de voormalige minister John Kerry opgeroepen onmiddellijk ontslag te nemen uit de Nationale Veiligheidsraad van de regering, onder verwijzing naar zijn staat van dienst als "tegenwerker van de Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen."
Voor meer zie Al Arabiya English

De Libanese krant Al-Akhbar meldde dinsdagochtend dat de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, de Europese Unie, Jordanië en Egypte op de hoogte heeft gebracht van zijn besluit om de Palestijnse parlementsverkiezingen van 2021, die gepland waren voor 22 mei, te annuleren.
[ We hadden niet anders verwacht. wj ]
Voor meer zie The Jewish Press

Een United Arab Emirates bedrijf koopt voor 1,1 miljard dollar aandelen in een Israëlisch aardgasveld. De deal vertegenwoordigt "een volgende, belangrijke fase in het verwezenlijken van de visie van sterke regionale samenwerking."
Voor meer zie All Arab News

Enorme zinkgaten vallen er in de door droogte geteisterde broodmandgebieden van Konya, Turkije, en vormen een uitdaging voor de boeren, die op zoek zijn naar andere middelen om hun velden te besproeien, meldt het Franse persagentschap (AFP). Experts hebben tot nu toe ongeveer 600 grote zinkputten geteld - bijna twee keer zoveel als het aantal van 350 in 2019, nu de droogte dit jaar erger wordt.
Voor meer zie Watchers

Amerikaanse miljardairs bezitten nu meer rijkdom dan de rest van Amerika. Volgens gegevens van de Federal Reserve Board is het bedrag van 4,56 biljoen dollar dat de 719 miljardairs van de Verenigde Staten nu bezitten, meer dan vier keer zo groot als het vermogen van de ruwweg de 165 miljoen Amerikanen in de onderste helft van de samenleving. Dit laatste bedraagt slechts ongeveer 1,01 biljoen dollar.
Voor meer zie NaturalNews

Het beeld van president Biden als een van de weinige wereldleiders die een masker dragen tijdens een online wereldtop, illustreert dat het beleid van het Witte Huis inzake deze kwestie niet meer is dan alleen "theater" en mensen ontmoedigt om zich te laten vaccineren, betoogt de Amerikaanse senator Rand Paul, R-Ky.
Voor meer zie WND

Een kwestie van tijd. Het is de mening van deze schrijver dat het slechts een kwestie van tijd is totdat verschillende eindtijdprofetieën in vervulling zullen gaan.
Verder lezen - NL


Maandag 26 April - 14 Iyar

()  IDF-chef Lt. Gen. Aviv Kochavi annuleert zijn reis naar Washington door oplopende spanningen in Gaza. Terroristen vuren zaterdagnacht nog twee raketten af op Israël, nadat de nacht daarvoor 36 projectielen waren afgevuurd. Terreurgroepen uit Gaza leggen verband tussen de aanvallen en de aanhoudende onrust in Jeruzalem.
[ Gevaccineerd en toch mondkapjes? wj ]
Voor meer zie Israelhayom

Hamas wijst aanbod voor staakt-het-vuren af, dreigt met "groot conflict" over Jeruzalem. Terwijl PA-president Mahmoud Abbas dreigt de Palestijnse verkiezingen te annuleren als inwoners van Oost-Jeruzalem niet mogen deelnemen, vertelt Hamas aan een krant die is aangesloten bij Hezbollah, dat het bereid is de Gazastrook in een "groot conflict te slepen."
Voor meer zie Israelhayom

Ondanks het feit dat het aantal besmettingen in Israël tot een historisch dieptepunt is gedaald, heeft het Centers for Disease Control and Prevention in Amerika de Joodse staat op de lijst geplaatst van 116 landen die vermeden moeten worden.
Voor meer zie United with Israel

BGU-wetenschapper komt een stap dichter bij het vinden van de genen die een gezonde veroudering voorspellen. Wat als het geheim van het terugdraaien van veroudering niet een levenselixer is, maar het identificeren van de genen die de veroudering controleren en vervolgens het terugdraaien van de schade aan deze genen? Dat is het uitgangspunt van het onderzoek van Dr. Debra Toiber van de Ben-Gurion Universiteit van de Negev naar één belangrijk gen: SIRT6.
Voor meer zie Ben-Gurion University

De video's met moslims die de heilige plaats ontheiligen met voetbalwedstrijden, waarbij de bal soms vlak bij de Rotskoepel landt, "roepen diepe afschuw op in het hart van elke Jood," verklaarde het bestuur van de Tempelbergorganisaties woensdag. "Dit is een verschrikkelijke ontheiliging van de heiligheid van de plaats, vooral wanneer het wordt uitgevoerd in de Dome of the Rock plaza, de plaats van het Joodse Heilige der Heiligen op de Tempelberg," zei de organisatie. Na de publicatie van de video's deden zij een beroep op de politie en eisten de arrestatie van de overtreders en hun vervolging in overeenstemming met de wet.
Voor meer zie WIN

Het RIVM heeft voor iedere burger ongevraagd een mijn.rivm pagina aangemaakt waarop komt te staan of u gevaccineerd bent tegen Covid. Deze informatie kan gedeeld worden met derden. Als je deze informatie wilt verwijderen ga dan naar deze pagina en log in met je DigiD, of ga naar
Recht op Vergetelheid en Recht van Bezwaar _ NL

Het bericht deze week dat het demissionaire kabinet een wetsvoorstel heeft ingediend waarmee gemeentelijke overheden de bevoegdheid krijgen kerken en andere levensbeschouwelijke gebouwen tien dagen te sluiten wanneer er een coronabrandhaard wordt vastgesteld, verbaasde V.Genderen onaangenaam. Op zich begrijp hij dat er ingegrepen moet kunnen worden bij ernstige bedreigingen voor de volksgezondheid, maar dat kerkdeuren al tien dagen kunnen worden vergrendeld bij minimaal drie besmettingen, lijkt wel heel erg snel.
Voor meer zie DIRKs visie - NL

In niet-medische mondkapjes kunnen heel kleine deeltjes van chemische materialen (nanomaterialen) zitten. Deze voegt een fabrikant toe om verschillende redenen. Zo zouden ze bijvoorbeeld helpen om het mondkapje beter schoon te houden. Het is nog niet duidelijk of dat ook zo is. Ook is niet bekend of deze mondkapjes met nanomaterialen wel veilig zijn voor mens en milieu.
Voor meer zie RIVM en zie vrijstellingspas - NL

Paus hangt een afbeelding op in zijn kantoor van een naakte Jezus die Judas streelt. ... Hoewel de Rooms-Katholieke Kerk zeer zeker afvallig is, en in geen geval mag worden beschouwd als een geldige uiting van het christendom, heeft geen enkele paus in de afgelopen decennia ooit stappen ondernomen om godslastering in die mate te omarmen als Franciscus heeft gedaan.
Voor meer zie Reformation

Is een Coronavirus Vaccin een tikkende tijdbom? Zal een vaccin tegen SARS-CoV-2 het probleem daadwerkelijk verergeren? Hoewel het niet zeker is, wijzen alle huidige gegevens erop dat dit een reële mogelijkheid is die zorgvuldig in de gaten moet worden gehouden. Als u wilt, zal Dr.Doug u uitleggen waarom.
Verder lezen - NL

Respectvol in verschil van mening. Covid is niet de enige infectie die onze wereld vergiftigt. We hebben ook een infectie van woede. Het is de modieuze emotie van het moment. We zien het in alle politieke partijen, culturen, en generaties.
Verder lezen - NL

()  Hebben de Palestijnen een "Derde Intifada" gelanceerd? De afgelopen dagen hebben Arabische oproerkraaiers zonder aanleiding Israëli's in elkaar geslagen, waardoor een slachtoffer waarschuwde dat er al een "Derde Intifada" aan de gang is.
Voor meer zie WIN

Iran benoemd tot lid van de VN Vrouwen Rechten Raad. Dit is geen grap. Dit is echt gebeurd. Iran is maandag samen met China, Japan, Libanon en Pakistan verkozen tot lid van de VN-Commissie inzake de positie van de vrouw voor een termijn van vier jaar.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Zwarte winkeliers die vastzitten in de verboden zone in Minneapolis waar George Floyd door een politieagent werd vermoord, pleiten onder meer voor hulp van de politie, meldt de New York Post: Zwarte handelaars in de buurt van de eens zo bloeiende hoek van 38th Street en Chicago Avenue zeggen dat de politie het afgezette kruispunt heeft verlaten, waardoor een gevaarlijke autonome zone is ontstaan die de criminaliteit heeft zien toenemen en de handel heeft zien verdampen.
Voor meer zie Breitbart

De Israëlische minister van Defensie Benny Gantz heeft Hamas zaterdag gewaarschuwd dat als het terroristen raketten blijft laten afvuren op Israël, het een beslissende slag zal krijgen van de IDF.
Voor meer zie United with Israel

140 Fransen in de stad Épernay hebben afgelopen week een zoutoplossing in plaats van het Pfizer/BioNTech-vaccin toegediend gekregen. Dinsdag even na 12.00 uur kwamen de mensen die inentingen geven erachter dat ze niet met een coronavaccin aan het prikken waren.
[ Voor wie waren die dan eigenlijk bestemd? wj ]
Voor meer zie NU.nl

Korte artikelen (1) World Economic Forum: het oude normaal komt nooit meer terug! (2) Vaccinatiepaspoorten lagen 20 maanden vóór de pandemie al klaar! (3) Europees Mensenrechten Hof oordeelt dat verplichte vaccinaties legaal zijn. (4)Vaccinatie paspoorten zijn in strijd met het individuele recht op zelfbeschikking .(5) De overheden liegen over de betrouwbaarheid van de vaccins.
Voor meer zie Uit het nieuws

Terreurgroep Hamas spoort gewapende facties aan om "de vinger aan de trekker te houden door de raketten voor te bereiden en ze te trainen op de bastions en essentiële militaire installaties van de vijand". De terreurgroep Hamas heeft zondag de verschillende islamitische facties in de Gazastrook opgeroepen om zich voor te bereiden op een mogelijke flareup met Israël, te midden van hernieuwde spanningen in Jeruzalem en Zuid-Israël.
Voor meer zie WIN

Hamas waarschuwt dat Israël "de gevolgen zal dragen" van het sluiten van de visserijzone in Gaza. Bronnen in de terreurgroep vertellen Libanese kanalen dat ze tegen wapenstilstand zijn tot de onrust in Jeruzalem eindigt, dreigen met een escalatie als Palestijnse verkiezingen worden uitgesteld.
Voor meer zie The Times of Israel

Yamina-leider Naftali Bennett zei maandag dat zijn partij bereid zou zijn deel te nemen aan een rechtse regering die niet zou worden geleid door premier Benjamin Netanyahu. "Onze voorkeur gaat uit naar een rechtse regering."
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Shas-partijleider Aryeh Deri aangeboden om het eerste jaar van een nieuwe regering als premier te fungeren volgens een roulatieregeling, meldde Israel Hayom.
Voor meer zie Israel National News

Legerhelikopters besproeien landbouwgronden in het noordoosten van Libanon om de boeren te helpen bij de bestrijding van zwermen sprinkhanen die naar het land zijn gevlogen in wat volgens een VN-agentschap een "zeer zeldzame" gebeurtenis is, veroorzaakt door een verandering in de windrichting.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Christenen in het Heilige Land die aangesloten zijn bij de Oosters-orthodoxe kerk vierden Palmzondag in een gespannen sfeer toen jonge moslims in Jeruzalem gewelddadige confrontaties met de politie aangingen en religieuze joden aanvielen.
Voor meer zie All Arab News

James Dobson, de oprichter van het James Dobson Family Institute en de gastheer van het radioprogramma "Family Talk", heeft verscheidene malen gewaarschuwd voor de bedreiging voor Amerika vanwege het presidentschap van Joe Biden. Dat zou komen door de plannen die Biden's Democratische partij duidelijk heeft gemaakt voor een terugdraaiing van religieuze rechten, bevordering van abortus en een eis dat de belastingbetaler dit en andere "radicale" campagnepunten financiert. Sinds het aantreden van Biden is de natie verdeeld over onderwerpen als ras, seksuele geaardheid, politiek, uitgaven, socialisme, rellen, politie en zelfs wat een misdaad is.
Voor meer zie WND

TOP GEHEIM - Deel 33 Profetie over de komst van Apollo/Osiris. Na gedocumenteerd te hebben hoe vrijmetselaar US President Franklin D. Roosevelt en zijn Vice President Henry Wallace, ook een vrijmetselaar, druk uitoefenden om het Groot Zegel van de Verenigde Staten op het één-dollarbiljet geplaatst te krijgen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina