Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 2 April - 20 Nissan

()  Veroordeelde moordenaars van Israëliërs en ook een vrouw van een sluipschutter die een Israëlische baby doodschoot, stellen zich kandidaat voor de Palestijnse verkiezingen. Verschillende veroordeelde terroristen staan op de lijst van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas' Fatah partij in de komende Palestijnse verkiezingen, meldde Kan News donderdag. De kandidatenlijsten voor de Palestijnse parlementsverkiezingen die gepland zijn voor mei, werden ingediend tegen de deadline van woensdag en bevatten verschillende veroordeelde terroristen die gevangenisstraffen hebben uitgezeten voor de moord op Israëlische burgers.
Voor meer zie WIN

Meer dan 100 mensen in de staat Washington zijn positief getest op COVID-19 nadat ze volledig waren gevaccineerd, aldus de autoriteiten op 30 maart. Epidemiologen hebben bewijs gevonden van 102 zogenaamde doorbraakgevallen sinds 1 februari. Dat aantal vertegenwoordigt 0,01 procent van de mensen in de staat die volledig zijn gevaccineerd tegen het CCP-virus (Chinese Communistische Partij), dat COVID-19 veroorzaakt.
Voor meer zie Epochtimes

Tegen de achtergrond van de normalisatie-akkoorden tussen Israël en verschillende Arabische staten publiceerde Prof. Safouq Al-Shammari, een Saoedische arts, onderzoeker en journalist, een tweedelig artikel in het regeringsdagblad Al-Watan, waarin hij opriep om de oorlogen tussen de Arabieren en de Joden te stoppen, de banden tussen hen te versterken en met hen samen te werken om de toestand in het Midden-Oosten te verbeteren.
Voor meer zie Memri

De Amerikaanse softwaregigant Microsoft wil zijn activiteiten in Israël verder uitbreiden, zo meldde het Israëlische financiële tijdschrift Globes onlangs. Naast het reeds voor dit jaar geplande datacentrum overweegt Microsoft een centrum voor onderzoek en ontwikkeling en een chipfabriek in Israël.
Voor meer zie Israel Today - NL

Israël zat vanaf begin vrijdag zonder minister van Justitie, nadat premier Benjamin Netanyahu - die terechtstaat wegens vermeende corruptie - weigerde een vaste benoeming voor de post mogelijk te maken. Deze ontwikkeling zal een brede impact hebben op een reeks regeringsfuncties en betekent dat de overgangsregering van Israël het moeilijk zal hebben om nieuwe wetten in te voeren
Voor meer zie The Times of Israel

New Hope voorzitter Gideon Sa'ar heeft premier Binyamin Netanyahu bekritiseerd omdat hij de regering niet bijeengeroepen heeft om Benny Gantz te benoemen tot minister van Justitie Gantz' termijn als interim-minister loopt vandaag af. Een staat zonder minister van Justitie - Dit is een voortzetting van de campagne om de staat en zijn instellingen door Netanyahu te laten ontmantelen. Netanyahu komt niet uit het nationale kamp. Hij is een anti-national die zijn persoonlijke welzijn verkiest boven het welzijn van de staat," zei Sa'ar.
Voor meer zie Israel National News

De koning van Bahrein heeft dinsdag aangekondigd dat hij de allereerste ambassadeur van de Arabische natie in Israël heeft benoemd. Ambassadeur Khalid Yusuf Al-Jalahma is hoofd van de diplomatieke missie van Bahrein bij de staat Israël," aldus de verklaring.
Voor meer zie All Arab News

Twee berichten bevestigen andermaal hoe schadelijk het corona beleid in de landen is waar strenge maatregelen zijn genomen. Health Canada heeft een officiële waarschuwing afgegeven dat de ook in ons eigen land zo bekende (en gehate) blauwe mondkapjes – die overigens ook in het grijs verkrijgbaar zijn – een asbest achtige substantie bevatten ‘die snel giftig is voor de longen’. (Deze die in China ijn geproduceerd).
Voor meer zie Xandernieuws - NL

Pastor Skip Heitzig van Calvary Church geeft een hele mooie duidelijke uitleg over de opname en de verschillen met de tweede komst van Christus. Deze belofte werd al aan de discipelen gegeven bij het laatste avondmaal. Zeer boeiend en troostend! Wij hebben een zekere toekomst: voor altijd bij Hem te zijn! nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

Wij als mensheid ondergaan de grootste ongecontroleerde experiment ooit, we moeten de waarschuwing van Vanden Bossche niet negeren. In zijn laatste stuk over de controverse die door Geert Vanden Bossche is aangewakkerd, zegt Rob Verkerk, Ph.D. van de Alliance for Natural Health International, dat het negeren van de waarschuwing van Vanden Bossche "onbezonnen zou zijn en inconsistent met de bekende wetenschap."
Voor meer zie Children's Health Defense

()  Islamist die de sleutels tot een Israëlische regering zou kunnen hebben, pleit voor Joods-Arabische samenwerking. In een zeldzame toespraak op primetime zegt Ra'am-leider Mansour Abbas dat "wat ons allen verenigt groter is dan wat ons verdeelt," maar hij steunt geen kandidaat voor het premierschap en vermeldt ook de Palestijnen niet. Heeft opgeroepen tot Arabisch-Joodse samenwerking in Israël, met de oproep aan de Joodse partijen om zijn conservatieve islamitische partij niet te boycotten als lid van de volgende regering.
Voor meer zie The Times of Israel

Wereldleiders bereiden zich voor om de basis te leggen voor de Nieuwe Wereld Orde. In de afgelopen eeuw of zo, hebben drie belangrijke gebeurtenissen als katalysator gediend voor een zee aan verandering in wereldzaken, en ook voor het bestuur in het Midden-Oosten:
Verder lezen - NL

De vooraanstaande ultraorthodoxe rabbijn Chaim Kanievsky zei donderdag tegen zijn volgelingen dat het beter is de kant van de Arabieren te kiezen dan die van de linkse politieke partijen om de Joodse traditie van hen te vrijwaren.
Voor meer zie Israelhayom

Een poging om de zon te dimmen en zo de opwarming van de aarde een halt toe te roepen is geschrapt door het Zweedse ruimteagentschap, dat heeft aangekondigd dat het programma, dat werd gefinancierd door Bill Gates, "de wetenschappelijke gemeenschap heeft verdeeld" en daarom niet zal worden uitgevoerd.
Voor meer zie Infowars

China is een "dumpplaats" geworden van afschuwelijke genetische experimenten waarbij menselijke genen worden gecombineerd met chimpansees (en andere primaten) om hybride "Planet of the Apes"-exemplaren te creëren. Het doel is om een ras van hybride "mensaap" aap/mens super soldaten te creëren om de wereld te veroveren. Als je dacht dat Fauci's biowapen experimenten in China het ergste waren wat daar kon gebeuren, denk dan nog maar eens na: Dat is slechts een tipje van de sluier van de gruwelen die het communisme nog zal ontketenen.
Voor meer zie NaturalNews

Iran geeft als eerste wel wat toe, maar nucleaire besprekingen zijn nog niet te verwachten. Tot nu toe was het standpunt van Teheran dat er geen behoefte is aan onderhandelingen. Het heeft drie aanbiedingen van de VS om de besprekingen te hervatten afgewezen. Iran probeerde hard te klinken, zelfs toen het bezweek onder de druk van de nucleaire diplomatie van de VS, en stemde er donderdag laat mee in om deel te nemen aan nieuwe onderhandelingen over de nucleaire overeenkomst van 2015. Opnieuw heeft Iran met de ogen neer geslagen bij haar pogingen om de Verenigde Staten tegen zich in het harnas te jagen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Bennett geeft Netanyahu de locaties van waar de graven zijn van de vermiste IDF-soldaten uit Libanonoorlog. Het rapport voegde eraan toe dat, volgens een veiligheidsfunctionaris, de informatie die in het document wordt gepresenteerd reeds bekend is in de inlichtingengemeenschap.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De VS verwijdert haar laatste drie Patriot luchtverdedigingsbatterijen in de Golf tijdens drone-aanvallen van de Houthi. De terugtrekking maakt deel uit van een poging van de regering om de aanwezigheid van de VS in het Midden-Oosten verder te verminderen, aldus het rapport. Het Terminal High Altitude Area Defense, of THAAD, raketafweersysteem werd ook voorgesteld om te worden verwijderd, maar blijft momenteel nog in de regio, voegden de functionarissen eraan toe.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Joe Biden heeft duidelijk gemaakt dat de basis van zijn presidentschap zal worden gewijd aan het ongedaan maken van alles wat Donald Trump tijdens zijn vier jaar durende ambtstermijn heeft gedaan. Blijkbaar is Biden, ondanks duidelijke bewijzen dat de Iraniërs zich niet aan de eerste deal hebben gehouden, als de "ongedaan makende"-president vastbesloten om een deal met Iran te sluiten (of opnieuw te sluiten).
Voor meer zie JewishPress

Nightingale Ziekenhuis Birmingham sluit zich zonder ook maar één patiënt te hebben behandeld. Het tijdelijke ziekenhuis werd verleden jaar in minder dan 10 dagen opgezet in afwachting van grote aantallen coronavirus patiënten. Kosten 65 miljoen pond.
Voor meer zie Birmingham Live

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 2 april 2012. Het is verbazingwekkend om te zien hoe God het zo geregeld heeft dat op de enige Sabbat in het jaar dat Messias Jesjoea nog in het graf lag, het profetische gedeelte dat het Joodse volk leest Ezechiël 37:1-14 is - de opstanding van Israëls dorre beenderen!
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

We hebben al eerder geschreven over de schoen van satan maar Michael Snyder schrijft over de hoeveel mensen dit volgen, 38 miljoen mensen hebben de video al bekeken. Dit is de reden waarom het "Satan Schoenen"-verhaal van Nike zo belangrijk is.
Verder lezen - NL

Is er überhaupt iets dat niet controversieel is onder het volk van God - of het nu Joden zijn of gelovigen in Jeshua/Jezus? Wanneer wordt Eerstelingen, De Opstanding Bijbels gevierd? Een artikel over de datum waarop dit feest wat de christenheid Pasen noemt nu eigenlijk moet worden gevierd.
Verder lezen - NL


Donderdag 1 April - 19 Nissan

()  VS ministerie van Buitenlandse Zaken gebruikt in rapport over mensenrechten opnieuw de term "bezette" gebieden. De bewoordingen "zijn echter niet bedoeld om een standpunt in te nemen over kwesties in verband met de definitieve status waarover tussen de partijen bij het conflict moet worden onderhandeld."
Voor meer zie WIN

Het is onduidelijk of Netanyahu's rechtse partners - in het bijzonder de Religieus Zionistische Partij - zullen instemmen met de eisen van Abbas. Mansour Abbas, het hoofd van de Islamitische Ra'am partij die zich heeft ontpopt als een onwaarschijnlijke koningmaker na de vierde ronde van Israël's onbesliste verkiezingen, en neigt naar verluidt tot een steun aan premier Benjamin Netanyahu en het verlenen van de steun van zijn partij aan Netanyahu's blok.
Voor meer zie WIN

Een juwelenmerk in India kwam onlangs onder vuur te liggen voor een advertentie waarin een Hindoemeisje werd voorgesteld dat gelukkig was getrouwd in een moslimgezin. De Hindoes uitten hun ongenoegen op de sociale media, en zonder hun grootste klantenkring nog meer te willen beledigen, besloot het juwelenmerk de advertentie uit de lucht te halen. De hindoes werden daarop door de seculiere media belasterd vanwege hun geprojecteerde afkeer van interreligieuze huwelijken. Maar Moslims vallen Hindoe-wijken aan en doden daar de mannen omdat ze met 'hun' vrouwen willen trouwen.
Voor meer zie Frontpagemag

Terroristen helemaal klaar om Palestijnse verkiezingen te winnen. Voor de meeste Palestijnen is Barghouti eigenlijk een "held", die het verdient om president te worden vanwege zijn veroordelingen voor terrorisme. De boodschap die het Palestijnse leiderschap naar het volk stuurt is: Een Palestijn die veroordeeld is voor financiële corruptie is lang niet zo waardig voor een openbaar ambt als iemand die Joden vermoordt en terroristische aanslagen beraamt.
Verder lezen - NL

Degenen die op dit moment covid-vaccins nemen zijn schokkend onwetend over criminele fraude van de Big Pharma. Bijna elke vaccinfabrikant die vandaag de dag opereert heeft een geschiedenis van wetenschappelijke fraude, omkoping, smeergeld, prijsafspraken, illegale marketing en meer. Big Pharma bedrijven hebben keer op keer bewezen dat het nooit om gezondheid gaat... het gaat altijd om hun winstcijfers, ongeacht de kosten voor de mensheid.
Voor meer zie NaturalNews

Premier Benjamin Netanyahu, die achter de schermen is gebleven sinds duidelijk werd dat de verkiezingen geen Likud-overwinning gaven maar een patstelling waren, verbrak woensdagavond eindelijk zijn stilzwijgen en riep twee rechtse partijen op om "thuis te komen" en zich bij zijn coalitie aan te sluiten.
Voor meer zie WIN

Premier Binyamin Netanyahu heeft Yamina-voorzitter Naftali Bennett zeven zetels op de Likud-lijst aangeboden in ruil voor Bennetts steun aan Netanyahu. Ook zal volgens het voorstel het aanbod gelden voor de komende twee Knessets, zal de partij hoge portefeuilles krijgen in de volgende regering en 20.000 functionarissen en leden van het Likud Centraal Comité die Bennett zullen steunen, aldus het verslag van Amit Segal in Channel 12 News.
Voor meer zie Israel National News

Facebook heeft dinsdag een video verwijderd van Donald Trump die wordt geïnterviewd door zijn schoondochter, Lara Trump, met de mededeling dat de posting in strijd was met het verbod van de voormalige president voor onbepaalde tijd op de sociale mediasite. De verwijdering van de video van het platform werd door Facebook bevestigd aan NBC News. Het interview was een clip van The Right View With Lara Trump. Naast de talkshow levert Lara Trump ook een bijdrage aan Fox New. Ze schreef op Instagram nadat de video was verwijderd: "En hiermee, zijn we een stap dichter bij Orwell's 1984. Wow."
Voor meer zie Israel National News

Toen het hoofd van het veiligheidsagentschap Shin Bet er onlangs bij Mahmoud Abbas op aandrong om de komende verkiezingen voor het Palestijnse parlement te schrappen als Hamas deelneemt, antwoordde de president van de Palestijnse Autoriteit dat Israël verantwoordelijk was voor de sterkte van de terreurgroep, meldde de openbare omroep Kan woensdag. "Ik werk niet voor jou, ik za well beslissen of er verkiezingen komen en met wie. Jij hebt Hamas opgebouwd, niet ik," zei Abbas naar verluidt tegen Nadav Argaman tijdens de ontmoeting.
Voor meer zie The Times of Israel

De meerderheid van de Britten is voorstander van de invoering van een vaccinatiepaspoort voor werk of sociale contacten, en meer dan de helft vindt dat de immuniteitscertificering geen inbreuk maakt op de persoonlijke vrijheden, zo blijkt uit een opiniepeiling.
Voor meer zie Breitbart

()  Een Israëlisch bedrijf zei woensdag dat het een Europese goedkeuring heeft gekregen voor haar snelle coronavirustest en dat het op het punt staat om zo het internationale reizen een impuls te geven. Het draagbare SpectraLIT-apparaat maakt complexe laboratoriumapparatuur overbodig door met licht op monsters te schijnen en onmiddellijk resultaten door te geven aan de hand van de spectrale signatuur. Dit betekent dat het personeel in de luchthavenhokjes dat momenteel testmonsters moet verzamelen en naar laboratoria sturen, gewoon een apparaat bij de hand zal hebben en de passagiers na een analyse van slechts 20 seconden de resultaten kan geven.
Voor meer zie The Times of Israel

Justitie is in verwarring nu Netanyahu de benoeming van een minister van Justitie verhindert. Benny Gantz' termijn als interim-minister loopt om middernacht af te midden van een regeringsstrijd over een permanente vervanger, enkele dagen voordat de bewijsfase begint in het corruptieproces van de premier.
Voor meer zie The Times of Israel

Yesh Atid voorzitter Yair Lapid is bereid een overeenkomst te sluiten met Yamina leider Naftali Bennett die Bennett in staat zou stellen om als eerste te gaan als premier in een rotatie in het kabinet, op voorwaarde dat hij een een coalitie met Netanyahu uitsluit, zeiden bronnen in Lapid's partij op woensdag. Maar Bennett heeft dit geweigerd.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De "Evergreen" zit dan wel niet meer vast, maar de bemanning zou wel eens minder gelukkig kunnen zijn. De 25-koppige bemanning van Indiase onderdanen van het enorme vrachtschip dat op 23 maart het Suezkanaal heeft geblokkeerd en een wereldwijde economische ramp veroorzaakte totdat het maandag werd bevrijd, kan huisarrest of zelfs strafrechtelijke vervolging tegemoet zien in Egypte, meldde de Times of India.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ongeveer 43% van de Parkinson-patiënten in Israël meldden een verslechtering van hun toestand tijdens de lockdowns door het coronavirus, volgens een nieuwe studie van de Universiteit van Haifa, meldde Israel Hayom op dinsdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Professor Nachman Ash: 'Geen nut inzake maskers als je alleen buiten bent.' Coronavirus tsaar Prof. Nachman Ash zegt dat hij hoopt tieners te kunnen vaccineren "binnen de komende maand of twee."
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnse activist Rami Aman zegt dat zijn leven volledig uit elkaar is gevallen nadat hij vorig jaar deelnam aan een Zoom-gesprek met Israëlische vredesactivisten, waarbij Hamas-functionarissen zijn huwelijk verbraken en hem beschuldigden van "verzwakking van de revolutionaire geest."
Voor meer zie Ynet

COVID-besmettingsgraad bereikt hoogste niveau in 2 weken. Het besmettingspercentage in Israël staat op 1,3% nu 489 mensen op woensdag positief testen op het coronavirus. Er zijn momenteel 7.200 actieve gevallen van het virus, waarvan 385 in crisis.
Voor meer zie Israelhayom

De regering-Biden zal al deze week de sancties van president Trump tegen de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof, Fatou Bensouda, intrekken, meldde Foreign Policy woensdag (Exclusive: Biden Plans to Repeal Trump-Era Sanctions on ICC). Dit zal een andere bron van wrijving tussen de VS en zijn Europese bondgenoten wegnemen, aldus FP, dat twee bronnen citeert die bekend zijn met de stap.
Voor meer zie JewishPress

De regering-Biden heeft het Congres medegedeeld dat zij haar goedkeuring heeft gehecht aan de overdracht van 75 miljoen dollar voor projecten in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden Judea, Samaria en Gaza.
Voor meer zie ewishPress

De regering van de VS heft het verbod opgeheven om dodelijke virussen zo te manipuleren dat ze gevaarlijker worden. Met de argumentatie dat dit soort werk bekend staat als "functieversterkend" onderzoek. Het kan ons helpen ons voor te bereiden op de mogelijkheid dat een virus als dit in de natuur kan evolueren. Maar de vrees bestaat dat er veiligheidsrisico's zijn - een eventuele accidentele vrijlating zou gevaarlijk zijn, en het onderzoek ook zou kunnen worden gebruikt om biologische wapens te maken.
Voor meer zie Business Insider

Jezus vergeleek het einde van het tijdperk met de dagen van Noach en de dagen van Lot. Zoveel Bijbelprofetie wordt vervuld, dat deze dagen ook wel de dagen van profetie genoemd kunnen worden.
Verder lezen - NL


Woensdag 31 Maart - 18 Nissan

()  De oliehaven van Eilat kan tankers ontvangen met een draagvermogen tot 350.000 ton massa (dwt) en de oliehaven van Ashkelon tot 250.000 dwt. Kan Israël profiteren van een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal? Het Israëlische Globes berichte op zondag dat Egypte's beschamende escapade met de Ever Green, het containerschip ter grootte van het Empire State Building dat op 23 maart aan de grond liep, zou kunnen eindigen als een "belangrijke katalysator" voor Israël om het "Suez Canal bypass" projecten na te streven, die op een laag pitje hebben gestaan omwille van hun hoge kosten.
Voor meer zie WIN

De Duitse gezondheidsdienst meldde dat nog eens 21 mensen die onlangs het coronavirusvaccin van AstraZeneca kregen, bloedstolsels kregen, meldde The Associated Press. Zeven van de mensen die bloedstolsels hadden, zijn overleden, vertelde het Paul Ehrlich Instituut, het Duitse federale orgaan voor medische regelgeving, aan The Associated Press.
Voor meer zie Epochtime

Het nieuws doet stilletjes de ronde in de Europese pers, na een eerste bericht van de krant De Standaard dat vervolgens door verschillende Franse publicaties werd opgepikt: een nieuwe vertaling van Dante Alighieri's Inferno, geschreven tussen 1304 en 1307, doet stof opwaaien omdat de vertaler er wijzigingen in heeft aangebracht. Als in de Nederlandse vertaling men besloten heeft om elke vermelding van Mohammed te schrappen, in een poging om de tekst "aangenamer en toegankelijker" te maken.
Voor meer zie Frontpagemag

Premier Binyamin Netanyahu maakt zich zorgen over een scenario dat werkelijkheid zou kunnen worden: een rechtse regering met deelname van de haredi-partijen en het religieus zionisme, samen met Naftali Bennett, Gideon Sa'ar, Benny Gantz en mogelijk Yair Lapid. Ondanks de mogelijke deelname van Lapid zou het moeilijk zijn om een dergelijke regering als een linkse regering te definiëren. Het scenario kan pas op het laatste moment praktijk worden, als het de enige manier zal worden om een vijfde verkiezing te voorkomen.
Voor meer zie Israel National News

Medicijnen tegen corona. Een nieuw Israëlisch medicijn tegen corona, EXO-CD24, is zo veelbelovend, dat het al de Nederlandse pers haalde. Het bestrijdt de overdreven ontstekingsreactie die corona veroorzaakt.
Voor meer zie Likoed Nederland - NL

Binnen een jaar zijn er wereldwijd nieuwe vaccins nodig, aldus wetenschappers. Onderzoek onder deskundigen op relevante gebieden concludeert dat er nieuwe varianten kunnen ontstaan in landen met een lage vaccinatiegraad. Volgens een enquête onder epidemiologen, virologen en specialisten op het gebied van infectieziekten zou het een jaar of minder kunnen duren voordat de eerste generatie Covid-19-vaccins ondoeltreffend is en aangepaste formuleringen nodig zijn.
Voor meer zie The Guardian

De antilichaamspiegels van COVID dalen aanzienlijk twee maanden na de injectie van de tweede dosis van het coronavirusvaccin, zo blijkt uit een nieuwe studie. Volgens een studie die zich richtte op personeelsleden van het Sheba Medisch Centrum in Tel HaShomer, Ramat Gan in centraal Israël, bleken de serumantilichaamspiegels zich af te nemen ongeveer twee maanden na de tweede dosis van het Pfizer-vaccin, wat mogelijk vragen oproept over de werkzaamheid van het vaccin op de lange termijn en de mogelijkheid dat extra doses nodig zijn om immuniteit te behouden.
Voor meer zie Israel National News

New Hope leider Gideon Sa'ar riep Yesh Atid voorzitter Yair Lapid op om Yamina hoofd Naftali Bennett in staat te stellen het mandaat van president Reuven Rivlin te krijgen om de volgende regering te vormen en hem Eerste Minister te laten worden, in een post op Twitter dinsdagavond.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu wil niet als eerste aan de beurt zijn om regering te vormen. Hoge Likud-functionarissen zeggen dat premier Netanyahu wil dat zijn tegenstanders het eerste mandaat krijgen om een regering te vormen - in de verwachting dat ze zullen falen. De Likud-functionarissen zeiden dat Netanyahu liever niet als eerste zou proberen een coalitie te vormen, omdat "Lapid's falen de premier de beste kansen zou geven om het voor elkaar te krijgen."
Voor meer zie Israel National News

Er zijn 33 landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Ruwweg 450 miljoen volwassenen leven in de regio. Gallup vroeg hen of ze permanent naar een ander land zouden willen verhuizen als dat kon. 120 miljoen mensen willen emigreren als dat kan, waarvan 42 miljoen naar de VS wil emigreren.
Voor meer zie Gallup

()  Nike klaagt het kunstenaarscollectief aan die achter de Lil Nas X "Satan Shoes" zit, wat op sociale media voor veel ophef heeft gezorgd. In een rechtszaak die maandag werd ingediend, beschuldigt Nike MSCHF Product Studio, Inc. van inbreuk op het handelsmerk voor de 666 paar aangepaste Nike sneakers die de ontwerper heeft gemaakt in samenwerking met de "Old Town Road" zanger. Alle 666 paar waren maandag uitverkocht.
Voor meer zie CNN

Trump heeft een eigen website. Het kantoor van Donald J. Trump zet zich in voor het behoud van de prachtige erfenis van de regering Trump, terwijl tegelijkertijd de agenda "America First" wordt bevorderd. Door burgerlijke betrokkenheid en publiek activisme, zal het kantoor van Donald J. Trump ernaar streven om te informeren en op te voeden.
Voor meer zie The Office

In een gedeeltelijke terugkeer naar een norm van vóór het Trump-tijdperk, verwees het jaarlijkse rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over schendingen van de mensenrechten in de wereld, dat op dinsdag werd gepubliceerd, naar de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook, Oost-Jeruzalem en de Golanhoogte als door Israël "bezette" gebieden.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu berispte zijn politieke tegenstanders voor wat hij zei dat het plannen waren om samen te werken met Arabische politici na de verkiezingen in 2019, en noemde een minderheidsregering gesteund door Ra'am partijleider Mansour Abbas een "gevaar voor Israël" - ook al probeert hij nu hetzelfde te doen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël heeft nog geen visa verleend aan een voorbereidende delegatie van de Europese Unie die haar vertegenwoordigers wil voorbereiden op het waarnemen van de Palestijnse verkiezingen die voor 22 mei zijn gepland, en als gevolg daarvan zullen haar waarnemers wellicht niet volledig aan het evenement kunnen deelnemen, aldus de EU.
[ Je kunt je ook voorbereiden in afwachting van een visa. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een zeldzame reactie op het coronavirusvaccin van Johnson & Johnson deed zich voor toen de huid van een man uit Virginia losliet, aldus de nieuwszender WRIC op dinsdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Politieke activisten, waaronder afgevaardigde Madison Cawthorn en een lid van de U.S. Holocaust Memorial Council, vergelijken het idee van "vaccinpaspoorten" met nazi-Duitsland, waarbij velen zich beroepen op de gele Davidssterren die de nazi's de Joden tijdens de Holocaust dwongen te dragen. De regering-Biden werkt aan een systeem van vaccinatiepaspoorten nu het aantal vaccinaties toeneemt, aldus The Washington Post.
Voor meer zie Israel National News

Waar wij in quarantaine moeten kan Ollongren gewoon naar de Tweede Kamer. Zolang ex-verkenner Kajsa Ollongren geen coronaklachten krijgt, kan ze woensdag gewoon naar de Tweede Kamer komen voor het debat over de stukgelopen verkenning. Zelfs al is Ollongren positief getest, is dat mogelijk volgens Diederik Gommers, IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.'
[ Omdat ze weten dat die testen niet deugen. wj ]
Voor meer zie BNR Nieuwsradio

Verdediging van de integriteit van de schrift. Ons geloof rust op de woorden van de Schrift. Romeinen 10:17 zegt: "Zo komt het geloof voort uit het horen, en het horen door het woord van Christus." Door de werking van de Heilige Geest in ons, begint het reddend geloof met het horen van het Evangelie zoals opgetekend in Gods Woord en groeien wij in ons geloof op dezelfde manier als de Geest de woorden van de Bijbel tot leven brengt in onze harten.
Verder lezen - NL

De Large Hadron Collider zou een deur kunnen openen naar een extra dimensie en door deze deuropening zou iets kunnen komen, of we zouden er iets doorheen kunnen sturen. -Sergio Bertolucci, directeur voor onderzoek en wetenschappelijke informatica bij CERN.
Verder lezen - NL


Dinsdag 30 Maart - 17 Nissan

()  Iran weigert een stopzetting in het verrijking van uranium tot 20% in ruil voor welke sanctieverlichting ook. Politico meldde dat de regering Biden het voorstel zou kunnen doen in een poging om nucleaire besprekingen te starten, maar de Iraanse TV zegt dat daar geen sprake van is.
Voor meer zie The Times of Israel

De Nationale Veiligheidsraad heeft maandag een reisadvies uitgegeven, waarin wordt gewaarschuwd dat Iran nog steeds kan proberen Israëli's overzee aan te vallen, te midden van het toegenomen internationale reisverkeer na Israëls snelle inentingscampagne.
Voor meer zie The Times of Israel

De antivirale neusspray, die is ontwikkeld door een Israëlische biochemicus, blijkt 99,9% van de virussen te doden. Een Israëlisch bedrijf is begonnen met de productie van een "levensreddende" neusspray die 99,9% van de virussen doodt en naar verwachting direct beschikbaar zal zijn om levens te redden in landen waar vaccins maanden of zelfs jaren niet beschikbaar zullen zijn, meldde de Times of Israel deze week. De revolutionaire behandeling tegen virussen - waaronder het coronavirus - is ontwikkeld door de Israëlische biochemicus Dr. Gilly Regev en is werkzaam binnen twee minuten na inname van de dosis.
[ Maar of dat hier op de markt komt? Ik ben bang van niet. wj ]
Voor meer zie United with Israel

In Florida draagt niemand een masker, zijn de zaken gewoon open, de scholen open, de economie bloeit en toch zijn er maar weinig zieken. Hier het bewijs dat lockdowns een tragedie zijn opgelegd door regeringen en totaal onnodig. Als het wel waar was zouden daar heel veel emsen meoten dood gaan of in het ziekenhuis liggen. het tegenover gestelde is waar.
Voor meer zie Frontpagemag

Florida Gov. Ron DeSantis (R) op maandag gezworen om actie te ondernemen tegen de brede push voor vaccinpaspoorten, waardoor personen een bewijs van vaccinatie kunnen laten zien om deel te nemen aan basisactiviteiten of om specifieke evenementen bij te wonen, noemde het een "volledig onaanvaardbaar" idee.
Voor meer zie Breitbart

Covid-19: Hun éigen woorden, gedrag, beleid en cijfers. Uitsprake van onze leiders op een rij gezet nu de "crisis" vordert en hoe killer de betrekkingen worden tussen mensen wereldwijd, ook in Nederland.
Voor meer zie Unravelations - NL

Zoals we zien in wijdverspreide mediaberichten en bewakingsfoto's, materialiseren zich nu in toenemende mate mensachtige demonen als een aanloop naar Satans oorlog tegen de mensheid. Bedrijven als Nike promoten openlijk "Satan schoenen" die bedekt zijn met Satanische afbeeldingen en beweren dat ze één druppel echt menselijk bloed bevatten. Hollywood en de muziekindustrie verdubbelen hun openlijke aanbidding van Lucifer, en de DEMONcraten zorgen ervoor dat de open grenzen kinderhandel in volle werking blijft zodat een gestage toevoer van kinderen voor hen beschikbaar kan worden gemaakt voor kinderoffers en satanische rituelen waarbij levend bloed en adrenochrome extractie wordt gebruikt.
Voor meer zie NaturalNews

Politieagenten in Israël hebben de instructie gekregen om het mandaat dat Israëliërs verplicht om buiten een gezichtsmaskers te dragen, niet hoeven te handhaven, ook al blijft het in principe illegaal om zonder masker in het openbaar te zijn, zo meldden Hebreeuws-talige media maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Enkele van de allerlaatste Joden in Jemen werden onlangs door Houthi-rebellen uit hun huizen verdreven en zouden naar een ander land worden gebracht, meldde de in Londen gevestigde krant Asharq Al-Awsat. Dertien leden van drie verschillende families verlieten hun huizen in Sana'a, een regio van het land die in handen is van de door Iran gesteunde Houthi-troepen, en gingen naar een VN-vluchtelingenorganisatie, aldus het zondagse rapport.
Voor meer zie The Times of Israel

()  Hamas heeft maandag de kandidatenlijst voor de Palestijnse verkiezingen bekendgemaakt, waarmee een einde is gekomen aan de speculaties over een gezamenlijke lijst van de islamitische terreurgroep die de Gazastrook bestuurt en de seculiere Fatah die de Westelijke Jordaanoever bestuurt. De parlementsverkiezingen zijn gepland voor 22 mei en de presidentsverkiezingen op 31 juli, de eerste Palestijnse verkiezingen in 15 jaar.
Voor meer zie The Times of Israel

Nieuwe coronavirusvariant geïdentificeerd in Europa door de Universiteit van Luik in België. De oorsprong van de variant is nog onbekend, maar hij stamt af van een andere variant die in april vorig jaar voor het eerst werd geïdentificeerd in de Democratische Republiek Congo.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De kansen van premier Benjamin Netanyahu om van president Reuven Rivlin het eerste mandaat te krijgen om een coalitie te vormen, kregen maandag een duwtje in de rug, toen New Hope-leider Gideon Sa'ar en Yamina-chef Naftali Bennett een door Arabische partijen gesteunde regering uitsloten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een nieuw 124 pagina's tellend rapport van het gezamenlijk onderzoek door China en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), dat maandag uitlekte voor de geplande publicatie op dinsdag, toont aan dat China niet weet hoe of wanneer COVID-19 zich begon te verspreiden, meldde The New York Times. Het team bestond uit 17 Chinese wetenschappers en 17 gekozen door de WHO, meldde de Times. Het WHO-team zocht bijna een maand naar aanwijzingen en verzocht Chinese ambtenaren hen gegevens te verstrekken.
[ Had ik ook niet verwacht. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Turkije heeft Israël een bericht gestuurd waarin het aangeeft dat het bereid is een ambassadeur naar Tel Aviv te sturen, op het moment dat Jeruzalem aangeeft dat het bereid is een ambassadeur naar Ankara te sturen, meldde Israel Hayom, waarin een Turkse functionaris wordt geciteerd. De belangrijkste meningsverschillen tussen de twee landen hadden en hebben betrekking op de aanwezigheid van hooggeplaatste Hamas-functionarissen in Istanbul.
Voor meer zie Israel National News

Op zondagavond, terwijl het grootste deel van Israël aan het opruimen was van het Pesach en het Seder-ritueel, gingen een paar families naar het veld om de gerst te oogsten die gebruikt zou worden voor het Omer-offer over precies zeven weken. Het Tempelinstituut, de Vrouwen van de Tempel, en de Verenigde Tempelbewegingen, organiseerden het evenement. De gerst werd geoogst van speciaal aangewezen velden in de buurt van Ruhama in de Negev.
Voor meer zie Israël365

Soedanese overeenkomst markeert overgang van extremisme en terrorisme naar secularisme en - hopelijk - vrede. De overeenkomst voorziet in "de oprichting van een civiele, democratische, federale staat in Soedan, die vrijheid van godsdienst, geloofsovertuiging, godsdienstige praktijken en eredienst garandeert voor alle Soedanezen, door godsdienst te scheiden van regionale, culturele en etnische identiteit," naast "de vorming van één professioneel nationaal leger, dat opereert volgens een nieuwe uniforme militaire doctrine".
Voor meer zie All Arab News

De Pesach (Joodse Pasen), dat de bevrijding van de Hebreeën van slavernij in het oude Egypte herdenkt, is dit weekend begonnen. Maar veel Europese joden hebben geen zin om iets te vieren. Velen hebben het gevoel dat hun religieuze vrijheden worden uitgehold.
[ De mogelijkheid om bij elkaar te komen bestaat ook niet. wj ]
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Het is tijd om op te letten. Een interview met ToM Horn - iemand waar we veel artikelen van vertalen - over de beweegredenen om SkyWatchTV op te richten en waarin ook diverse onderwerpen worden besproken die relavant zijn voor de hedendaagse tijd.
Verder lezen - NL


Maandag 29 Maart - 16 Nissan

()  Premier Binyamin Netanyahu heeft aan New Hope voorzitter Gideon Sa'ar voorgesteld dat als hij toetreedt tot zijn regering, Netanyahu na een jaar zou aftreden, meldde Channel 12 News op vrijdag. Volgens het rapport hebben medewerkers van Netanyahu Sa'ar benaderd en hem beloofd dat als hij toetreedt tot de regering, Netanyahu een jaar later zou aftreden, waardoor Sa'ar benoemd zou kunnen worden tot premier.
[En voor die tijd weer een verkiezing? wj ]
Voor meer zie Israel National News

Na maanden van speculaties heeft The Washington Post vandaag bevestigd dat het Biden-regime een "vaccinpaspoort" aan het ontwikkelen is dat Amerikanen moeten kunnen voorleggen om te bewijzen dat zij hun COVID-19-vaccin hebben gekregen voordat zij aan het handelsverkeer mogen deelnemen in een "terugkeer naar de normale gang van zaken" die in niets lijkt op het verleden.
Voor meer zie Infowars

JD Farag "The Devil is in the Details" Bijbel Profetie Update Nederlandse Ondertitel. Hij behandeld zaken die wel bekend zijn bij de lezers van deze website, maar dan alles op een rij, met in het laatste deel een bemoediging.
Voor meer zie JD Farag

Een stevig artikel van Ruud Bal over hoe de christenen alles laten gebeuren en zich alles laten afnemen, over de verdeeldheid in de gemeente van Christus.
Voor meer zie Therapeia

Gods mobilisatie-oproep !!!!! Pastor Joh.W.Matutis, was aan het bidden als God hem een visie gaf. Hij Hij toonde hem een grote, wereldwijde "mobilisatie." Zag zichzelf wandelen langs een strand. Plotseling klonk er een luide dreun, die sterker en massiever werd. Het was niet het geluid van de zee of van de wind. Het was volkomen stil buiten.
Verder lezen - NL

Nike heeft de handen ineengeslagen met de duivelse rapper Lil Nas X om 'Satan's Shoes' te maken, een idee dat zo verachtelijk is dat er geen woorden zijn om uit te drukken hoe verachtelijk het eigenlijk is. Vorig jaar sloegen Cardi B. en Megan Thee Stallion de handen ineen om 'WAP' op te nemen. Dat walgelijke nummer won een American Music Award voor Favorite Rap Song, en een People's Choice Award voor Favorite Collaboration song. Niet alleen wordt deze duivelse rotzooi in de ether gedraaid, de Satanisten die deze rotzooi produceren krijgen er ook nog eens prijzen voor!
Voor meer zie Now The End Begins

Nike heeft zich gedistantieerd van de 'Satan Shoes', een duivelse modificatie van de Air Max '97 sneakers van het merk, bedacht door rapper Lil Nas X. De schoen is voorzien van een druppel menselijk bloed in de zool en een sinister pentagram-hangertje.
Voor meer zie Sputnik International

Iran en China hebben zaterdag een 25-jarige strategische samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin economische kwesties aan de orde komen te midden van verlammende VS-sancties tegen Teheran, aldus Iraanse staatsmedia. De overeenkomst, die de naam "Alomvattend Strategisch Partnerschap" draagt, bestrijkt een breed scala van economische activiteiten, van olie en mijnbouw tot het bevorderen van industriële activiteiten in Iran, alsmede samenwerking op het gebied van vervoer en landbouw, aldus het rapport.
Voor meer zie The Times of Israel

Wereldreligiedag van de VN: Menselijke broederschap voor vrede en samenwerking. Er heerst grote bezorgdheid over daden die aanzetten tot religieuze haat en daardoor de geest van verdraagzaamheid en eerbiediging van de diversiteit ondermijnen, vooral nu de wereld geconfronteerd wordt met de ongekende crisis als gevolg van de pandemie van het coronavirus (COVID-19), die een wereldwijde reactie vereist die gebaseerd is op eenheid, solidariteit en hernieuwde multilaterale samenwerking. En in deze tijden moeten wij - misschien meer dan ooit tevoren - de waardevolle bijdrage van mensen van alle religies of geloofsovertuigingen aan de mensheid erkennen, alsook de bijdrage die de dialoog tussen alle religieuze groepen kan leveren aan een beter besef en begrip van de gemeenschappelijke waarden die de gehele mensheid deelt.
Voor meer zie United Nations

Bruidsparen in Engelnad mogen vanaf maandag lentebruiloften houden - maar met een nieuwe regel die luidt: "Je mag de bruid niet kussen". Na de versoepeling van deze week zijn kleinschalige recepties vanaf begin volgende maand toegestaan. Maar er zullen strikte beperkingen gelden voor het aantal gasten, plus andere pandemische voorschriften. ...Pas getrouwde stellen mogen elkaar niet kussen voor de gasten of de gemeente, tenzij ze voor het huwelijk al samenwoonden.
Voor meer zie BM Magazine

Korte artikelen. (1) In Spanje demonstreren politieagenten al geruime tijd tegen de coronamaatregelen van de Spaanse regering (2) Sigrid Kaag (D66) heeft zich ten doel gesteld de Great Reset plannen verder uit te voeren (3) Tot dusver liggen Rutte&CO nog volledig op schema wat betreft de uitvoering van het Covid-19 stappenplan en de Great Reset (4) Volgens diverse deskundigen zijn coronavaccins buitengewoon gevaarlijk.
Voor meer zie Uit het nieuws

Het echte verhaal achter de toegangspoort in de oude Mughrabiwijk naar de Tempelberg.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

()  'Israël heeft de mogelijkheid om Irans nucleaire programma volledig te vernietigen.' Voormalig gevechtspiloot Maj. Gen. Tal Kalman, die aan het hoofd staat van het Iran Directoraat van het IDF, zegt dat het omgaan met de uitdagingen die de Islamitische republiek vormt voor Israël een delicate en complexe missie is, maar één die het IDF zeker aankan.
Voor meer zie 'Israelhayom

De Machiavelliprijs voor Marion Koopmans en Diederick Gommers. Veelzeggend. Machiavellisme is een politieke theorie die stelt dat alles is toegestaan voor het verwerven en behouden van macht, onafhankelijk van recht of moraal. In 2019 kreeg Bellingcat de prijs.
Voor meer zie Mens en Samenleving

Gaat Netanyahu plotseling dingen veranderen? Hoe langer iemand aan de macht is, hoe groter de kans dat hij corrupt wordt. Geldt dit ook voor Netanyahu? Hij gaat zich meer als koning dan als politicus gedragen. Mogelijk gaat hij hervormingen doorvoeren bij het Hoog­gerechtshof, dat denkt boven de Knesset te staan.
Voor meer zie Israel Today - NL

Israëlische onderzoekers bestudeerden de gehele Amerikaanse bevolking en deden een verbluffende ontdekking over iets wat de sterfte aan kanker vermindert. Israëlische onderzoekers keken naar straling en kankergegevens voor de hele Verenigde Staten en kwamen tot een verbluffende conclusie dat mensen die wonen in gebieden met een hogere achtergrondstraling in feite lagere incidenties van sommige belangrijke kankers hebben, meldde de Ben-Gurion Universiteit (BGU) deze week. De aarde heeft altijd een laag niveau van normale achtergrondstraling die afkomstig is van de zon en kosmische stralen en van terrestrische bronnen.
Voor meer zie United with Israel

Yesh Atid partijleider Yair Lapid had zondagavond een ontmoeting met Blauw Wit's Benny Gantz, terwijl hij zijn pogingen voortzette om steun te vergaren voor het blok van partijen die tegen premier Benjamin Netanyahu gekant zijn na de afgelopen verkiezingen. Terwijl Lapid doorging, voerden de rechtse partijen Yamina en New Hope besprekingen. Yamina haalde uit naar Yesh Atid en zei dat de oppositieleider niet op zoek was naar een "verzoening."
Voor meer zie The Times of Israel

De exploitant van het Suezkanaal meldde dat de scheepvaart door het kanaal naar verwachting binnen enkele uren zal worden hervat, aangezien de operatie om het containerschip Ever Given vlot te trekken met succes was uitgevoerd.
Voor meer zie Sputnik International

Coronaviruscommissaris prof. Nahman Ash heeft maandag in een interview met 103FM gezegd dat de regering zal overwegen om na de Pesachvakantie de maskervereisten in open ruimtes te versoepelen. "We zullen dit na de vakantie bespreken. Ik geloof dat de tijd gekomen is om [maskerrichtlijnen] ook te versoepelen. Ik hoop dat de instructie in de komende weken zal worden gegeven, direct na Pesach," zei Ash tegen 103FM, onderdeel van de Jerusalem Post Group.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Bronnen in de Verenigde Arabische Lijst (Ra'am) meldden maandagochtend dat hun partij in contact staat met de Likud en verwacht in de komende dagen een ontmoeting te hebben met Knesset-voorzitter MK Yariv Levin (Likud), meldde News 12. Het rapport zei ook dat de leiders van de Gezamenlijke Arabische Lijst maandag zullen vergaderen, en vijf van hen zullen de aanbeveling van Yesh Atid chef MK Yair Lapid als premier steunen. Echter, MK Samy Abu Shahadeh van de Balad factie van de partij zal zich naar verwachting zich verzetten tegen het aanbevelen van iemand voor deze positie.
Voor meer zie Israel National News

Een in Europa bijgehouden gegevensbank bevat een inventaris van gevallen waarin mensen zijn overleden of gewond zijn geraakt als gevolg van de vaccins tegen het China coronavirus. Zie de lijst, 3.964 doden en 162.610 gewonden.
Voor meer zie Gateway

Verdeelde tijden. Wanneer racistische onenigheid in een debat opduikt, verdiept dat de verdeeldheid en wakkert het de hartstochten aan. Dat is een goede reden om racistisch taalgebruik alleen toe te passen wanneer we er zeker van zijn dat het van toepassing is.
Verder lezen - NL

TOP GEHEIM - deel 22: Vier niveaus van het Multiversum. Al dit gepraat over wormgaten en andere wereldse rijken vraagt om een discussie over het Multiversum-idee. Hoewel de term "multiversum" op verschillende manieren wordt gebruikt, duiden zij allemaal op een hypothetische kosmos die zowel het ons bekende universum als talrijke andere gebieden omvat.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina