Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 20 Maart - 24 Adar

Als het Coronavirus een hoax is:
Yeshua/Jesus is het antwoord.
Als het een samenzwering is van de WHO om een nep-vaccin te maken:
Yeshua is het antwoord.
Als het gewoon een vervelend virus is:
Yeshua is het antwoord.
Als het George Soros en de Illuminati is:
Yeshua is het antwoord.
Als het de voorbereiding is op een één-wereldregering:
Yeshua is het antwoord.

()  Het ID2020 kondigt aan dat het werk is voltooid voor de eerste uitgegeven controle van een certificeringsmerk voor het 'Kiva-protocol,' waarbij een wereldwijde digitale ID voor het kopen en verkopen wordt geïmplementeerd.
Voor meer zie Now The End Begins

ID2020: Voorbereidingen voor het merkteken. Herinnert u zich dit bericht nog van vorig jaar? schrijft Unravelations. Het kwam erop neer dat het jaar 2020 door diverse toonaangevende bedrijven, zoals Microsoft, Gavi (een enorme autoriteit op het gebied van vaccinaties) en de Rockefeller Foundation als hét jaar van "ID-implementatie voor iedereen" werd gebombardeerd. Dit zou kunnen gebeuren middels vaccinaties. Bill Gates, de oprichter van Microsoft, pleit er dan ook openlijk voor dat de wereldbevolking gereduceerd wordt.
Voor meer zie Unravelations - NL

Top Iraanse geestelijke oké om een Israëlisch coronavirusvaccin te kopen. Iran - waar veel burgers aan zijn gestorven als gevolg van dit coronavirus - zou een uitzondering maken en burgers toestaan om een toekomstig vaccin tegen het virus te gebruiken dat door Israëli's is gemaakt, "als er geen vervanger is".
Verder lezen - NL

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft donderdag alle Israëli's aangespoord om onmiddellijk naar het land terug te keren.
Voor meer zie WIN

Israël heeft aangekondigd dat het al zijn grenzen zal sluiten voor alle buitenlanders in een poging de verspreiding van het coronavirus in het land te beteugelen. "Na ontvangst van de aanbeveling van het Ministerie van Volksgezondheid werd besloten dat vanaf 19 maart de binnenkomst van buitenlanders die geen Israëlische burgers of permanente inwoners zijn, niet zal worden toegestaan", aldus de Population Immigration and Border Authority in een verklaring.
Voor meer zie JOL

Het Israëlische medische bedrijf Sonovia doneert 120.000 geavanceerde beschermingsmaskers aan de regering, zegt "we weten hoe we het coronavirus kunnen doden." Nu het Coronavirus (Covid-19) zich wereldwijd verspreidt en de wereld verlangt naar medische oplossingen voor de pandemie, zijn alle ogen gericht op laboratoria in Europa, China, de VS en Israël, die momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van vaccins voor Covid-19.
Voor meer zie United with Israel

In de schaduw van de pandemie van het coronavirus heeft de voorzitter van het Israëlische parlement donderdag naar de oppositie uitgehaald en gezegd dat de huidige sluiting van de Knesset werd veroorzaakt door een truc van de partij van de Blauwe en Witte leider Benny Gantz om een nationale eenheidsregering te verhinderen. "Het is tijd om deze bluf af te blazen, de democratie is niet in gevaar", twitterden Knesset-spreker en Likud-partijlid Yuli Edelstein. "De hele zaak komt van een splintergroepering in Blauw en Wit die zichzelf het doel gaf om een eenheidsregering te voorkomen."
Voor meer zie WIN

De linkse media beweren dat een National Institutes of Health (NIH) immunoloog geen genezing kan vinden voor de infectie die door het coronavirus wordt veroorzaakt zonder de lichaamsdelen van de geaborteerde baby's.
Voor meer zie Breitbart

Het Coronavirus, Israël en de wereld – Eindtijd? Dit zijn zeer onrustige maar ook bijzondere tijden. Als men door Israël reist, kan men zeer ongewone dingen zien. In de omgeving van Tel Aviv, bijvoorbeeld, merkt men al de grote verschillen met de normale situatie bij het reizen over de Ayalon-snelweg.
Voor meer zie Israel Today - NL

Prins Albert van Monaco is positief getest op de COVID-19 virus enige dagen nadat hij prins Charles had ontmoet tijdens een WaterAid liefdadigheidsevenement in Londen, waar de twee op camera's vastgelegd zittend tegenover elkaar aan tafel.
Voor meer zie Sputnik International

()  Nieuwe noodverordeningen die strenge beperkingen op het verkeer legaliseren om de verspreiding van het coronavirus in Israël te bestrijden, kwamen vrijdag in werking, na het ontvangen van de goedkeuring van het kabinet 's nachts. De ministers keurden de maatregelen unaniem goed, waardoor de eerder in de week aangekondigde bewegingsbeperkingen juridisch bindend en afdwingbaar werden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische generieke medicijnreus Teva kondigde vrijdag aan dat het tien miljoen doses van hun anti-malariamedicijn hydroxychloroquine, dat potentieel effectief zou kunnen blijken in de bestrijding van de coronaviruspandemie, gratis aan de ziekenhuizen van de VS zal verstrekken.
Voor meer zie The Times of Israel

Gebedspunten van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 20 maart 2020. Aangezien Israël eigenlijk helemaal afgesloten is, moesten we al onze bidstonden annuleren, maar we bidden nog steeds en volgen het nieuws met het oog op wat God aan het vervullen is.
Voor meer zie Gebedspunten

Israël en de pandemie. Is COVID-19 een oprisping, of is het de apocalyps? Het lijkt me schrijft Vic Rosenthal, dat, tenzij mensen iets stoms doen, zoals een oorlog beginnen, het een blip zal zijn (dit bericht is gebaseerd op statistische en andere gegevens over de pandemie van deze site)
Verder lezen - NL

Coronavirus: Hoe we reizen, werken, eten en omgaan met elkaar kan voor altijd veranderen. In Context: Na de ziekte. Dit is het uur van de bidet. Dat klopt, het bidet. Die badkamerinrichting komt in sommige culturen voor, maar wordt in andere al lang gemeden. Nu, in dit tijdperk van het coronavirus met een wereldwijde run op toiletpapier, is men getuige van een wereldwijde opleving in de verkoop van bidet's.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Verenigde Staten hebben Iran deze week een bot bericht gestuurd: Coronavirus zal je niet redden van sancties. "De toegenomen druk van Washington tegen Iran is een misdaad tegen de menselijkheid," zei een Iraanse ambtenaar. "De hele wereld zou elkaar moeten helpen om deze ziekte te overwinnen," voegde hij eraan toe.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Blauw en Wit is al door de mand gevallen als een nieuwe opiniepeiling door Direct Polls aantoonde dat als er vandaag verkiezingen zouden worden gehouden, de Likud de grootste partij in de Knesset zou zijn, met 40 zetels.
[ Berouw komt na de zonde. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Meer dan 1.400 Iraniërs dood door het coronavirus. De Islamitische Republiek meldt 20.000 bevestigde gevallen. Opperste leider Ali Khamenei prijst de "geweldige" zorg van de Iraniërs tijdens de uitbraak.
Voor meer zie Israelhayom

Moslims hebben de Tempelberg op vrijdagochtend overbevolkt in strijd met de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid, die de openbare bijeenkomsten beperken tot groepen van minder dan tien personen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Ashdod politie geeft de Orthodoxen groen licht om Messiasbelijdenden lastig te vallen. Op een willekeurige vrijdagavond of sabbatmorgen kijken gelovigen in het hele land uit naar hun wekelijkse kerkdienst voor inspiratie en de vrijheid om te aanbidden, wat hun democratisch recht is als vrije burgers van een beschaafd land. Maar in plaats daarvan worden sommigen door honderden gewelddadige en intimiderende ultra-orthodoxe joden belaagd, die zich massaal verzamelen, gebruik maken van luidsprekers en elke vorm van bedreigend gedrag uitvoeren dat erop gericht is om de toegang tot hun huis van aanbidding te blokkeren. Als dat hen niet bang heeft gemaakt, moeten ze nog steeds worstelen met deze demonstranten die van plan zijn om mensen bang te maken, te pesten en schrikbarende tactieken toe te passen om ze af te schrikken.
Voor meer zie Kehila News Israel


Donderdag 19 Maart - 23 Adar

()  Luidsprekers-auto's gaan de straten door in de haredi-buurten: 'Pas op voor coronavirus!' Om zo het belang van de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid voor de aanpak van een pandemie te verduidelijken.
Voor meer zie Israel National News

Rabbijn prijst de paus, vraagt teruggave Menorah. Een vooraanstaande Israëlische rabbijn heeft deze week opgewonden melding gemaakt van het feit dat paus Franciscus eerder deze maand de christenen had aangemoedigd om de Shabbat te houden, net als de Joden.
Voor meer zie Israel Today - NL

Met alle media-ogen gericht op de COVID-19-crisis wordt in de Senaat een wetsvoorstel ingediend dat een einde dreigt te maken aan het tijdperk van de gecodeerde berichtgeving. De EARN IT Act (Eliminating Abusive and Rampant Neglect of Interactive Technologies) is een tweeledige poging om seksueel misbruik van kinderen (CSAM) online te bestrijden.
Voor meer zie Clarion Project

Net zoals de Bijbelse plagen de kinderen van Israël in Egypte oversloegen, meldden de autoriteiten dat een enorme zwerm sprinkhanen op weg is naar het Midden-Oosten maar Israël zal overslaan.
Voor meer zie Breaking Israel News

Soros-gefinancierde groep spendeert miljoenen om president Trump aan te aanvallen vanwege het Coronavirus. Geld dat zou kunnen helpen om daadwerkelijk getroffen mensen te helpen, maar tijdens een economische crisis en een pandemie zullen de Democraten veel donorgeld gebruiken om president Trump te besmeuren en het bestuur te ondermijnen. Hoe vaderlandslievend van hen.
Voor meer zie Frontpage Mag

Hamas TV Animation beeld een terroristische aanval uit op een video in een Israëlisch winkelcentrum.
Voor meer zie Memri

In de geschiedenis van Facebook zijn er vier grote herontwerpen geweest. De laatste, FB5, ook wel bekend als The New Facebook, is misschien wel de meest dramatische van allemaal. Het is een totale verschuiving in hoe Facebook eruit ziet en werkt op desktop en mobiel.
Voor meer zie Now The End Begins

Paula White, de evangelische voorganger en geestelijk adviseur van president Donald Trump, zegt dat haar bediening als een ziekenhuis is en vraagt mensen om haar 91 dollar te sturen voor haar ziekenhuis. Behalve dat het geen echt ziekenhuis is.
Voor meer zie HuffPost

In de nasleep van de aardbeving van woensdag met een magnitude van 5,7 heeft de Salt Lake Tempel in Utah wat kleine schade opgelopen. Het meest zichtbaar was de ontbrekende trompet van de engel Moroni.
Voor meer zie Deseret News

Pastor Brandon Holthaus geeft een zeer interessant beeld van het Egypte uit de tijd van Jozef en wat er daarna in Egypte gebeurde met het Joodse volk. Hij legt hele duidelijke links naar het heden en roept ons op weerstand te bieden zoals Mozes deed. Echt zeer boeiend! Open uw ogen! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

De Democratische Regering van Californië, Gavin Newsom, waarschuwde woensdag dat hij de "mogelijkheid" heeft om de "staat van beleg" uit te roepen om zo de uitbraak van het coronavirus aan te pakken.
Voor meer zie WND

Bidden voor een einde aan het coronavirus bij de klaagmuur.
Voor meer zie YouTube

Beantwoording aan angst. Ik, zo schrijft Hal Lindsey, heb ze nooit geteld, maar ik heb gelezen dat zinnen als "vrees niet" of "wees niet bang" meer dan 300 keer in de Bijbel voorkomen. Het is duidelijk dat God niet wil dat we bang zijn. In feite beveelt Hij ons om niet bang te zijn.
Verder lezen - NL

()  We zijn niet bang: Sommige ultra-orthodoxe joden in Israël negeren de virusregels. Met verscheidene belangrijke rabbijnen die aarzelen om aan de bevelen van het Ministerie van Gezondheid te voldoen om scholen en yeshivas te sluiten, geloven vele studenten dat zij niet in gevaar zijn van het coronaviruspandemie.
Voor meer zie The Times of Israel

Een operatie door het Israëlische spionagebureau Mossad als woensdagnacht naar verluidt zo'n 100.000 coronavirus testkits het land ingebracht zijn om zo een verhoogd scannen voor de dodelijke ziekteverwekker mogelijk te maken. De directeur-generaal van het Ministerie van Gezondheid, Moshe Bar Siman-Tov scheen het bericht te bevestigen, dat Kan de staatszender donderdag naar buiten bracht, "maar wij moeten controleren of de gebrachte testuitrustingen door Mossad" wel geldig en bruikbaar zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

Knesset voorzitter Yuli Edelstein van Likud wordt onder druk gezet maar heeft eerder deze week gezegd dat hij niet zal aftreden om zo een stemming voor een nieuwe voorzitter mogelijk te maken, ook al vertegenwoordigt hij niet langer een meerderheid van het nieuwe parlement. En dat hoeft ook niet. De Knesset-bepalingen zeggen dat een nieuwe voorzitter niet hoeft te worden gekozen totdat een nieuwe regering is goedgekeurd.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu beschuldigde de Arabische sector van Israël op woensdagavond van een "onvoldoende naleving" van de richtlijnen die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn opgesteld om de verspreiding van het potentieel dodelijke coronavirus tegen te houden. "Het coronavirus maakt geen onderscheid tussen Joden, Arabieren, Circassiërs, Bedoeïenen en Christenen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een jongeman is de enige passagier op een vlucht van Tel Aviv naar Barcelona. Ilan wachtte aan boord van het vliegtuig op andere passagiers - maar niemand kwam. Hij was de enige en hij heeft het moment gedocumenteerd met een clip.
Voor meer zie Israel National News

Iran waarschuwt dat het virus 'miljoenen' kan doden in de Islamitische Republiek. Iran gaf de meest verschrikkelijke waarschuwing uit op dinsdag over het nieuwe coronavirus dat het land teistert, zeggend dat "miljoenen" in de Islamitische Republiek kunnen sterven als de mensen blijven reizen en gezondheidsvoorschriften negeren.
Voor meer zie APNews

Het coronavirus heeft een opmerkelijke situatie op de Tempelberg teweeggebracht, waarbij de Moslim-Arabieren buiten de twee hoofdstructuren worden gehouden waarin ze normaal bidden, terwijl de Joodse bezoekers nu de prominente kracht van gebed zijn bij de klaagmuur, momenteel de heiligste plek van het Jodendom.
Voor meer zie Breaking Israel News

De Iraanse Minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif zei de Iraniërs vieren Nowruz (nieuwjaar) en de komst van de lente, terwijl het land wordt geconfronteerd met meerdere en historische uitdagingen en benadrukte dat de uitbraak van het coronavirus in Iran de realiteit van de sancties van de VS aan de wereld toont.
Voor meer zie IRNA English

Iran is het enige land ter wereld dat geen medicijnen kan kopen van andere landen vanwege de economische sancties van de VS, zegt een hooggeplaatste Iraanse diplomaat.
Voor meer zie IRNA English

In Venetië zwemmen de vissen weer in de kanalen nu de gondelboten zijn verdwenen.
Voor meer zie Zero Hedge

Afgezien van de verschillen, coördineren Israël en PA de strijd tegen het virus. In coördinatie met Ramallah legt Israël aan de Westelijke Jordaanoever een afsluiting aan omdat de Palestijnse Autoriteit 44 gevallen van het coronavirus meldde. "Onze gedeelde grenzen laten geen ruimte open voor aarzeling over de noodzaak om op het hoogste niveau samen te werken om de verspreiding van het virus te voorkomen," zegt de PA-ambtenaar.
Verder lezen - NL


Woensdag 18 Maart - 22 Adar

()  Het Dan Panorama Hotel in Tel Aviv wordt omgebouwd tot een coronaviruskliniek met een speciale steriele zone, een CCTV-netwerk om de patiënten te monitoren en borden die worden geplaatst om te waarschuwen voor een mogelijke infectie.
Voor meer zie United with Israel

Israël leidt in de strijd tegen het coronavirus. Israël heeft het gevaar vanaf het begin serieus genomen en er alles aan gedaan om het in te dammen. Was mijn land, Italië, maar zo verstandig geweest schrijft Meotti.
Voor meer zie Israel National News

Het aantal Israëliërs dat met het nieuwe coronavirus wordt besmet steeg scherp als het Ministerie van Gezondheid 90 nieuwsgevallen aankondigde op woensdag ochtend, die het totale aantal Israëliërs met de ziekte op 427 brengt.
Voor meer zie The Times of Israel

Als een natuurlijke remedie voor coronavirus ooit is bewezen, is dit Chinese medicijnkruid waarschijnlijk degene die het zal zijn. Over de hele wereld is het nieuws dat chloroquine, een medicijn op recept dat wordt gebruikt om malaria te behandelen, ook effectief blijkt te zijn tegen het coronavirus.
Voor meer zie NaturalNews

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft aanbevolen dat mensen die lijden aan de symptomen van het virus het gebruik van ibuprofen drugs zoals Advil moeten vermijden. In plaats daarvan stelt de organisatie voor om paracetamol te nemen, zoals Acamol (Tylenol).
Voor meer zie Israel National News

Ilhan Omar: Annuleer het 'Moslim' reisverbod nu. Zelfs tijdens de coronacrisis, riep Congreslid Ilhan Omar op om wat zij President Trump's "Moslimverbod" noemt, te annuleren.
Voor meer zie Clarion Project

Donald Trump zegt al jaren op dat Amerika economisch te afhankelijk is van China, dus het is triest dat er een wereldwijde volksgezondheidscrisis als het coronavirus er voor nodig was om te bewijzen dat hij al die tijd gelijk had.
Voor meer zie Now The End Begins

Hamas heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het werven van jonge kwetsbare Israëlische-Arabieren. De Israëlische veiligheidstroepen hebben een jonge vrouw gearresteerd die door de terreurorganisatie was gerekruteerd. Ze had al honderdduizenden dollars naar Gaza verzonden om de terreur tegen Israël te financieren.
Voor meer zie United with Israel

De Blauw-Wit-leider heeft al ingestemd met eisen van de Arabische Balad-knessetleden die het hem onmogelijk maken om enige vorm van eenheidsregering met rechts te vormen
Verder lezen - NL

Het vaccin is nog niet eens aanwezig als Denemarken een noodwet heeft aangenomen die de regering toestaat om mensen te dwingen een vaccin tegen het coronavirus te nemen. Burgers die weigeren zich te laten testen op het coronavirus zullen boetes en mogelijke gevangenisstraf krijgen en zullen niet in winkels, kruidenierswinkels, openbare instellingen en ziekenhuizen terechtkunnen, terwijl ze ook geen gebruik mogen maken van het openbaar vervoer.
[ Openbaring 13 in voorbereiding. wj ]
Voor meer zie Summit News

Deel 17 en slot van de serie Schaduwland: Gebruikt de Deep State de Coronavirus "Pandemie" als excuus om de eindtijd socialistische nieuwe wereldorde te pushen?
Verder lezen - NL

De wereldwijde Coronavirus Pandemie... Wat is het volgende? In minder dan drie maanden tijd heeft COVID-19 (alias het coronavirus) zich verspreid van Wuhan in China naar meer dan honderd landen in zes continenten. Door Britt Gillette.
Verder lezen - NL

()  Blauw en Wit MK Yair Lapid overwoog dinsdagavond verschillende recente stappen die door de overgangsregering van premier Benjamin Netanyahu werden aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, waarbij hij verklaarde dat Israël "niet langer een democratie is." Hij verwees naar de invoering van massale surveillance van Israëlische burgers - om virusgevallen en degenen met wie ze in contact komen op te sporen - zonder parlementair toezicht, en naar besluiten om de activiteiten van de rechterlijke macht en de wetgevende macht stop te zetten als gevolg van de spiraalvormige virusuitbraak.
Voor meer zie The Times of Israel

Een man van in de 40 van Jeruzalem werd gearresteerd op dinsdagavond voor het organiseren van een huwelijk in Bet Shemesh dat ongeveer 150 gasten herbergde, wat de beperkingen van het Ministerie van Volksgezondheid in hun nieuwe richtlijnen ver oversteeg.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Religieuze leiders: Coronavirus is straf en een teken van de komst van de messias. Hardline-rabbijnen, christelijke predikanten en moslimpredikanten hebben allemaal de religieuze betekenis overwogen van de uitbraak.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Videoclips van twee Arabische interviews gegeven door MK Heba Yazbak (Joint Arab List) onthullen haar strijd tegen het Zionisme en de ambitie om het Zionisme en het Joodse en zionistische karakter van de staat Israël uit te bannen.
Voor meer zie Israel National News

De minister van Openbare Veiligheid Gilad Erdan (Likud) vertelde op woensdag de politie en veiligheidsorganisaties om zich voor te bereiden op de uitvoering van een overheidsbesluit om een volledige lockdown toe te passen. Volgens Erdan kan een dergelijke beslissing de komende dagen worden genomen.
Voor meer zie Israel National News

Aangezien het coronavirus wereldwijd zich uitspreid, hebben sommige journalisten onverantwoordelijke kritiek op de PM en de zware besluiten genivelleerd die hij moest nemen; dit komt voort uit hun anti-Netanyahu obsessie en ondermijnt het publieke vertrouwen tijdens een belangrijke crisis.
Voor meer zie Ynews

Angsten voor topniveau infectie groeien als 2 ministers, MKs in quarantaine worden geplaatst. Shas en Likud ministers zijn blootgesteld aan het coronavirus in een vergadering op het ministerie van Binnenlandse Zaken op zondag, waarna een van de deelnemers positief testte op het virus.
Voor meer zie Israelhayom.com

Van de Westelijke Muur van Jeruzalem tot het Mekka van Saoedi-Arabië verandert het coronavirus het Midden-Oosten en passen de mensen in de regio zich aan aan een nieuwe norm. In Mekka is de zwarte steen verlaten. Saoedi-Arabië besloot de toegang tot de heiligste plaats van de Islam te blokkeren als onderdeel van zijn strijd om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Egypte heeft honderden gevallen gemeld die de toeristische industrie zwaar hebben getroffen. De Jordaanse koning Abdallah II bin Al-Hussein zat een vergadering van COVID-19 voor en voerde een verplichte quarantaine in voor iedereen die het land binnenkwam. Iran is het zwaarst getroffen in de regio met meer dan 988 sterfgevallen als gevolg van het virus. Het land waarschuwde dinsdag dat de uitbraak "miljoenen mensen" zou kunnen doden.
Voor meer zie CBN News

De goden van de wereld zijn tot zwijgen gebracht. Alle grote sporten zijn geannuleerd. De bars zijn gesloten. Live-entertainment wordt uitgesteld. De markten zijn ingestord. Mekka is leeg. Moskeeën zijn leeg. Alle mormoonse bijeenkomsten zijn geannuleerd. De megakerkelijke cult-of-personality bijeenkomsten zijn geannuleerd. Alleen de kleine religieuze activiteit die overblijft, is de christelijke gemeenschap, de kerkelijke levenswijze en de huiskerkelijke bijeenkomsten.
Verder lezen - NL


Dinsdag 17 Maart - 21 Adar

()  Israëli's komen met verbazingwekkende manieren om te trouwen terwijl ze zich houden aan verboden op openbare bijeenkomsten in besloten ruimten van meer dan 10 personen.
Voor meer zie Video United with Israel

Terwijl grote culturele evenementen worden afgelast, werkplekken, bars en restaurants sluiten en prominente politici over de hele wereld in quarantaine gaan, lijken twee eenvoudige vragen over de nieuwe coronaviruspandemie boven de rest uit te stijgen: Hoe lang zal dit duren? En hoe zal het eindigen?
Voor meer zie Now The End Begins

Met de steun van zowel Avigdor Liberman's Yisrael Beitenu partij als de Joint Arab List, Netanyahu's belangrijkste rivalen, kreeg Benny Gantz de eerste kans om een regering te vormen. De gezamenlijke Arabische lijst wordt geleid door Ayman Odeh en Ahmed Tibi, die de Jihadistische "martelaren" met inbegrip van zelfmoordterroristen hebben geprezen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Bahgat Saber, een in New York gevestigde Egyptische moslimbroederschap-activist, zei in een video die hij op 1 maart 2020 op zijn Facebook-pagina heeft geüpload dat elke Egyptenaar die griepachtige symptomen of coronavirus heeft, bewust naar Egyptische politiebureaus, openbare ministeries, gerechtshoven, ambassades en consulaten moet gaan en de hand moet schudden van regeringsfunctionarissen om wraak te nemen op de regering van president Abdel Fattah Al-Sisi, die volgens hem diep corrupt is, en de mensen moet wreken die Sisi heeft onderdrukt.
Voor meer zie Memri

Paus bezoekt de kerken van Rome om te bidden naar Maria voor het einde van het Coronavirus. Paus Franciscus bracht zijn middag door op de derde zondag van de veertigdagentijd om zijn verbondenheid met degenen die lijden te onderstrepen door te smeken om de bijzondere bescherming van Onze-Lieve-Vrouw, zo meldde Vaticaans Nieuws.
Voor meer zie Zenit

Raketten slaan in op de Iraakse basis waar buitenlandse troepen voor de 3e keer in een week verblijven. De Amerikaanse troepen zijn in 2015 begonnen met het trainen van de Iraakse troepen in het Basmaya-kamp en de NAVO-opleidingsactiviteiten zijn in 2018 op die locatie begonnen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Irakese leiders reageren met bezorgdheid en met enige verlichting op de luchtaanvallen op wapendepots van Iran, waarbij de Iran-gesteunde milities verklaren dat "Amerika zijn mislukking heeft bewezen, vanwege de zwakheid in de reactie." Terwijl de verklaringen van de Iraakse ambtenaren leken te wijzen op hun bezorgdheid dat het geweld tegen de door de V.S. geleide troepen verder zou kunnen escaleren en Irak in chaos zou kunnen slepen, lijken de tactvolle reacties van de hoogste geestelijken enige opluchting te tonen over van wat zij hopen het begin zal zijn van een afnemende invloed van de Iraanse volmachten in het land.
Voor meer zie Memri

De brutaliteit van de Europese Unie kent geen grenzen ten aanzien van Israël. De Spanjaard Josep Borrell Fontelles, buitenlandcoördinator van de Europese Unie is druk doende de hetze van zijn voorgangers tegen Israël voort te zetten.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Volgens de Turkse politici, de pers en het publiek die reageren op het Coronavirus: Dit virus dient de doelstellingen van het zionisme om het aantal mensen te verminderen.
Voor meer zie Memri

Een Israëlisch bedrijf gebruikt placentacellen en 3D-technologie om celtherapieën te ontwikkelen voor de behandeling van coronavirussymptomen. Het Israëlische bedrijf Pluristem Therapeutics Inc. ontwikkelt een behandeling voor COVID-19 (coronavirus), zo kondigde het afgelopen donderdag aan. Pluristem gebruikt stamceltherapieën die geen genetische of weefselaanpassing vereisen om patiënten te genezen om de potentieel dodelijke ziekte te bestrijden.
Voor meer zie United with Israel

Na Soleimani, de rol van Rusland zal groeien in het geopolitieke denken van Iran. De betrekkingen tussen de VS en Iran bereikten een dieptepunt na de moord door de Amerikaanse drone-aanval op commandant Qassem Soleimani van de Quds Force. Naarmate het isolement van Iran toeneemt, zal de band met Rusland waarschijnlijk worden versterkt.
Verder lezen - NL

()  Bill Gates organiseerde op 18 oktober 2019 een bijeenkomst 'Event 201' achter gesloten deuren voor de wereldwijde elite en de uitnodiging kwam met een COVID-19 coronavirus-achtig pluche speelgoed, een paar maanden later zouden er duizenden dood zijn. Welkom bij de Nieuwe Wereldorde.
Voor meer zie Now The End Begins

De Minister van Economie Eli Cohen zei dinsdag ochtend dat de overheid overwoog om dramatisch de beperkingen op bewegingsvrijheid te verhogen voor alle Israëliërs om de verspreiding van het coronavirus verder te vertragen en kan zelfs tot een volledige afsluiting leiden.
Voor meer zie The Times of Israel

De voorzitter van de Gezamenlijke Lijst, Aymen Odeh, maakte de verrassende aankondiging dat alle vier de Arabische partijen die deel uitmaken van de Gezamenlijke Lijst, Gantz hebben aanbevolen en zei dat "wij tegen een eenheidsregering zijn, tegen een noodregering, en wij tegen Netanyahu."
[ Waaruit blijkt dat die de beste voor Israël is. wj ]
Voor meer zie United with Israel

Het ontvangen van het mandaat geeft aan Gantz en zijn partij wel de controle over de Knesset en haar agenda. De 23e Knesset zal vandaag worden beëdigd en Blauw en Wit heeft aangekondigd dat ze hun controle over de Knesset en hun meerderheid zullen gebruiken om acties te ondernemen, waaronder een herziening mogelijk is van de behandeling van de corona-crisis door de interim-regering en het vervangen van Likud Knesset-voorzitter Yuli Edelstein.
Voor meer zie JNS

In een surrealistische ceremonie, is de 23e Knesset bijeengekomen op maandag in de schaduw van de COVID-19-uitbraak, als de 120 wetgevers worden geïntroduceerd in groepjes van drie om verspreiding van het virus te voorkomen en de partijleiders geven hun meestal feestelijke opening toespraak tot een lege zaal.
Voor meer zie The Times of Israel

Coronavirus: Met slechts ongeveer 300 gevallen zonder een sterfgeval, waarom is Israël dan bijna afgesloten? Volgens deskundigen op het gebied van het overheidsbeleid en de volksgezondheid is de ernst van de maatregelen die nu worden genomen, te wijten aan het feit dat het land zijn medisch systeem decennialang heeft laten verslechteren en nu onvoorbereid is.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De voorzitter van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, riep premier Binyamin Netanyahu en de Blauw en Wit voorzitter Benny Gantz op om samen te komen in één kamer en niet te vertrekken voordat er een overeenkomst is gesloten om een eenheidsregering in te stellen.
Voor meer zie Israel National News

De regering van Israël heeft dinsdag een motie geamendeerd en unaniem goedgekeurd die de autoriteiten toestaat om geavanceerde digitale controle-instrumenten te gebruiken om de met het coronavirus besmette Israëliërs op te sporen en te bewaken.
Voor meer zie Ynet

Het door de media gerapporteerde sterftecijfer van het Coronavirus is volledig inaccuraat. Het werkelijke percentage is lager dan de griep. Zoals The Gateway Pundit eerder meldde, volgens CDC cijfers, waren er in de VS in het griepseizoen 2019-2020; 222.000 bevestigde gevallen van de griep en naar schatting 36 miljoen griepgevallen in de Verenigde Staten. Er waren 22.000 bevestigde sterfgevallen door de griep - 10%.
Voor meer zie Gateway

Archeologie: Stad van David, tunnel van Hizkia. Kijk en ga mee door de tunnels op deze video. Als je het zelf de watertunnel van Hizkia wil lopen moet je het in de warme maanden doen met waterbestendige schoenen, je kan nat worden tot aan je knieën.
Voor meer zie Israel Today - NL

Israël helpt Palestijnen het Coronavirus te voorkomen - Arabieren verraden hen. Het is het vermelden waard dat Egypte, dat een gemeenschappelijke grens heeft met de Gazastrook, geen testkits of ontsmettingsmateriaal heeft gestuurd naar de Palestijnen die daar wonen.
Verder lezen - NL


Maandag 16 Maart - 20 Adar

()  Liberman geeft zijn steun aan Benny Gantz, waardoor de oppositieleider de nodige meerderheid kreeg. In een besluit dat het politieke landschap van Israël op zijn kop zet, heeft Avigdor Liberman van de Israëlische Beiteinu-partij Blauw en Wit leider Benny Gantz aanbevolen voor het premierschap in een ontmoeting met president Reuven Rivlin op zondagmiddag.
Voor meer zie WIN

Op zondag adviseerde ook Ayman Odeh, de leider van de Arabische Joint List, de controversiële politieke alliantie van Arabische meerderheidspartijen, unaniem voor de oprichting van een centrumlinkse regering onder leiding van de Blauwe en Witte partijleider Benny Gantz.
Voor meer zie WIN

De Israëlische president Reuven Rivlin heeft dus op maandagmiddag de Blauw en Wit leider MK Benny Gantz belast met het vormen van een coalitie, nadat hij op zondag de aanbevelingen van 61 MK's had ontvangen. "In tijden als deze zijn de leiders verplicht om elke persoonlijke overweging opzij te zetten. Ik geef u mijn woord. Ik zal alles in het werk stellen om binnen enkele dagen een vaderlandslievende en brede nationale regering te vormen," zei Gantz.
Voor meer zie Israel National News

In het aanvaarden van de taak om een overheid te vormen, zegt Gantz in een uithaal naar Netanyahu, dat hij een eenheidscoalitie wil maar niet ten koste van democratische waarden; met de gelofte om voor allen, met inbegrip van kolonisten en Arabische Israëliërs te zullen werken.
[ In tegenstrijdige belangen? wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Pastor Tom Hughes laat zien dat we nog niet in de grote verdrukking zijn. Alles wat er nu gebeurt zijn wel tekenen dat we er heel dichtbij zijn, maar het is er nog niet! Het lijkt er op dat deze dingen gebruikt gaan worden om tot een wereld te komen zoals die in het boek Openbaring beschreven wordt. Let op! De opname kan elk moment komen! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

De Israëlische minister van Defensie sabelde het Arabische Knesset-lid Aida Touma Sliman neer omdat zij ten onrechte beweerde dat het IDF een "onbekende substantie" op de Palestijnen in Samaria had gespoten. "Je bent een leugenaar, antisemitisch en verachtelijk." Bennett postte op Twitter als antwoord.
Voor meer zie WIN

We zijn in oorlog, we kunnen dit virus verslaan.' PM Netanyahu kondigde nieuwe stappen aan om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan, dringt er bij de Israëli's op aan om sociale afstand te nemen en hun handen te wassen.
Voor meer zie Israel National News

Aantal gevallen van COVID-19 is bijna 200; 157 patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen, twee in ernstige toestand. Bijna 40.000 Israëli's zitten momenteel in quarantaine. Home Front Command roept 2.000 reservisten op voor een potentieel grotere rol in het coronavirus-crisismanagement.
Voor meer zie Israelhayom

De Arava stroom kwam tot leven na zware regenval. De stroom, die nu meer op een volwaardige rivier lijkt, ligt net onder de Dode Zee.
[ Job 38:25-27. wj ]
Voor meer zie Breaking Israel News

Wat gebeurde er met Israëlisch Links? We weten niet hoe de politieke Gordiaanse knoop zal worden doorgehakt, maar het is duidelijk dat de gretigheid van Blauw-Wit om een coalitie te vormen, die afhankelijk is van de Arabische Knessetleden, geen vertrouwen wekt in de leiders.
Verder lezen - NL

Zal een bacterie het lot van het giftige Iraanse regime bezegelen? Er zijn minstens 9.000 mensen gediagnosticeerd met het coronavirus, en 429 zijn gestorven. Onofficiële schattingen suggereren dat er 1 miljoen mensen door zijn getroffen. En toch heeft Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei het virus "een zegen" genoemd.
Verder lezen - NL

()  Rabbijn Raziel Shevach Hy"d (moge God zijn dood wreken) werd vermoord in een terreuraanslag bij Havat Gilad in Samaria in 2018. In een Facebook-post gaf zijn weduwe Yael, die nu alleen de zes kinderen van het echtpaar opvoedt, uiting aan haar angst voor de recente ontwikkelingen op het politieke toneel, met name het plan van de Blue & White partij en haar leider Benny Gantz om samen te werken met de overwegend Arabische gezamenlijke lijst om een regering te vormen. "Je hebt moordenaars legitimiteit verleend."
Voor meer zie Israel National News

Wat de Bijbels ons zegt in tijden van het coronavirus. Mensen reageren op deze pandemie op zeer menselijke wijze. Meestal erkennen de mensen de verifieerbare gebeurtenissen. Onmiddellijk daarna breken er felle discussies uit over de werkelijke betekenis van deze gebeurtenissen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Wanneer is 61 niet de meerderheid in de Knesset? Blauw en Wit leider Benny Gantz staat misschien op het punt om erachter te komen. De Gezamenlijke Lijst, met inbegrip van de lang-retentieuze Baladpartij, en Yisrael Beytenu leider Avigdor Liberman maakten een einde aan de speculatie over hun volgende stappen toen ze president Reuven Rivlin op zondag ontmoetten en Gantz aanraadden om de volgende regering te vormen. Maar Gantz' meerderheid is een illusie. Er kunnen wel 61 MK's zijn die zich inzetten om premier Benjamin Netanyahu uit het ambt te verwijderen, maar er zijn geen 61 MK's om een coalitie te vormen met overeengekomen richtlijnen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ondanks alle verklaringen van de president, heeft in werkelijkheid Gantz slechts de 32 zetels van zijn eigen partij plus 6 zetels van de Labor-Gesher-Meretz, voor een totaal van 38 echte zetels. De rest omvat de 15 zetels van de Gezamenlijke Arabische Lijst en de 7 zetels van Avigdor Liberman's Israël Beiteinu, waarvan geen van beide een comfortabele pasvorm zal worden verwacht in of rond de Blue&White coalitie. Dat komt omdat Liberman niet in een door de Arabieren gesteunde regering zal zitten en de Arabieren weigeren een regering met Liberman erin te steunen.
Voor meer zie JewishPress

Als Ayatollah Bathaei-Golpaygani sterft dan het dodental vanwege het Covid-19 virus 853 bedraagt in totaal, met 129 nieuwe sterfgevallen in de afgelopen 24 uur, meldde een ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid maandag op Twitter.
Voor meer zie The Jerusalem post

Premier Binyamin Netanyahu en enkele van zijn naaste adviseurs ondergingen een test voor de roman coronavirus Sunday. De tests werden uitgevoerd in overeenstemming met de richtlijnen van het kabinet van de eerste minister, de adjunct-directeur-generaal voor veiligheid en noodgevallen. Volgens een verklaring van het persbureau van de regering hebben noch de premier, noch een van zijn adviseurs symptomen van de ziekte vertoond.
Voor meer zie Israel National News

Jeruzalem, Tel Aviv licht op met Italiaanse vlaggen temidden van coronavirus crisis. Israëlische hoofdstad Old City Walls, Tel Aviv City Hall laat de Italiaanse driekleur groen, wit en rood zien nadat het Europese land 368 nieuwe sterfgevallen door het COVID-19 virus in één dag registreerde. Een ander bericht meld 3.000 nieuwe gevallen per dag.
Voor meer zie Israelhayom

Het Hooggerechtshof zegt wegens de verklaringen van de Minister van Justitie over de noodtoestand in gerechtshoven - na de COVID-19 uitbarsting - en een verbod op al de verzameling van meer dan 10 mensen, de openingshoorzitting van de zaak tegen Netanyahu met twee maanden zal vertragen tot 24 Mei.
Voor meer zie Ynet

Nu de COVID-19-crisis wereldwijd verergert, vraagt de Natie van Israël dat het Vaticaan onmiddellijk de Tempelvaten laat terugkeren naar Jeruzalem die al bijna 2000 jaar in Rome liggen opgeslagen. Rabbijn Levi Sudri, een beroemde Bijbelexpert, merkte op dat er zeker een goddelijke boodschap in het coronavirus moet zitten.
Voor meer zie Breaking Israel NewsVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving

voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina