Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 10 Maart

()  Politieagenten schoten een terrorist ter plaatse dood. Bij een Palestijnse terreuraanslag in het centrum van Tel Aviv zijn donderdagavond drie mensen neergeschoten en gewond geraakt, waarvan één ernstig. De terrorist, geïdentificeerd als een 23-jarig lid van Hamas, opende het vuur op mensen die buiten een café zaten op de hoek van Dizengoff Street en Ben Gurion Street, zei de politie.
Voor meer zie World Israel News

Netanyahu kiest ervoor in Rome te blijven na aanslag in Tel Aviv. De premier zei dat terugkeren om zijn kiezers te steunen na de aanslag een "overgave aan het terrorisme" zou zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Waanzin: Reservisten van de marine blokkeerden donderdag de toegang tot de haven van Haifa met kleine vaartuigen die het aanmeren van schepen verhinderden, waardoor "miljoenen shekels" aan schade werden veroorzaakt, zei een voormalige marineofficier. "In een dictatuur zijn de zeeën gesloten," zei de protestgroep Brothers in Arms, die IDF-soldaten en -officieren vertegenwoordigt.
Voor meer zie World Israel News

Op 7 maart 2023 plaatste het Telegramkanaal "De Wolf" een reeks video's waarin Palestijnen gedetailleerde instructies kregen voor het uitvoeren van "lone-wolf"-aanvallen op Israëli's en het bestrijden van Israëlische veiligheidstroepen na een aanval.
Voor meer zie Memri

Paus Franciscus heeft de progressieve Luxemburgse kardinaal Jean-Claude Hollerich benoemd in zijn kabinet van adviseurs, ondanks het feit dat de kardinaal belangrijke elementen van de katholieke moraalleer verwerpt.
Voor meer zie Breitbart

Waarvan moeten de Palestijnen bevrijd worden? ‘Bevrijd Palestina!’, roepen de Palestijnen en Westerse wereldverbeteraars. Maar waarvan dan precies? De Palestijnen hebben het in Israël veel beter dan veel andere Arabische volken elders in het Midden-Oosten, ook al leven zij eigenlijk ‘onder de bezetting van de kwaadaardige Israëli’s’.
Voor meer zie Israel Today - NL

Covid lockdowns gebaseerd op politiek, niet op wetenschap, zo blijkt uit uitgelekte berichten van de Britse regering. "Geconfronteerd met overweldigend bewijs van de vreselijke nevenschade die hun misplaatste beleid heeft veroorzaakt, moeten degenen die verantwoordelijk zijn voor de sluiting van scholen nu hun fout toegeven - en beloven nooit meer zulke schade toe te brengen", zegt Isabel Oakeshott, de klokkenluider die de WhatsApp-berichten van de minister van Volksgezondheid heeft gelekt.
Voor meer zie Remix

De Syrische stamleider Mudhar Al-Asaad bekritiseert bezoek van delegatie van Arabische Liga aan Syrië en zegt dat het Assad-regime een marionet is van Iran, dat overal de Arabieren wil overheersen.
Voor meer zie Memri

Bekijk dit opmerkelijke verhaal van een verbazingwekkende ommekeer van iemand die vocht om Israël te vernietigen. Er bestaat een oud gezegde dat "mensen niet veranderen." Maar het Jodendom zegt het tegenovergestelde: er is altijd een kans om iemands leven te beteren. Luister naar het opmerkelijke proces van één man!
Voor meer zie United with Israel

Negen vooraanstaande deskundigen: RF-straling kan leiden tot hersenschade en Alzheimer. Onderzoek naar 5G radiofrequente (RF) straling toont aan dat het hersenschade kan veroorzaken en mogelijk kan leiden tot dementie en de ziekte van Alzheimer, volgens negen onafhankelijke deskundigen op het gebied van RF straling die een nieuw peer-reviewed artikel hebben gepubliceerd.
Voor meer zie Children's Health Defense

()  Herzog zegt dat wetgeving van de coalitie destructief is en moet worden verworpen. President Issac Herzog spreekt op ernstige toon de natie toe en waarschuwt voor naderend onheil en vertelt de politieke leiders dat ze onmiddellijk moeten beslissen of ze de stormloop naar de afgrond stoppen of doorgaan op hun weg die hij een belediging van Israëls democratische waarden noemt.
Voor meer zie Ynet

Het hoofd van de Israëlische luchtmacht heeft donderdag een reservist-gevechtspiloot uit zijn functie ontheven die de oproepen heeft geleid om niet op te komen dagen voor dienst vanwege de wetsvoorstellen van de regering om de rechterlijke macht radicaal te verzwakken. De piloot zei dat de beslissing onrechtvaardig was en dat hij in beroep zou gaan.
Voor meer zie The Times of Israel

AG bevriest het ontslag van de politiechef in Tel Aviv wegens een "ernstige bezorgdheid" over een onwettig besluit. Baharav-Miara zet vraagtekens bij de motieven en de timing van de aankondiging, die een verband houdt met de kritiek van Ben Gvir op de reactie van Amichai Eshed op anti-regeringsdemonstranten.
Voor meer zie The Times of Israel

De gezant van Azerbeidzjan vertelde Israël dat ze de vliegvelden niet kunnen gebruiken om Iran aan te vallen. De voorgedragen Azerbeidzjaanse ambassadeur in Israël Mukhtar Mammadov heeft een bericht van Haaretz ontkend dat het land een vliegveld heeft voorbereid om Israël bij te staan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het World Economic Forum heeft een controversieel nieuw beleid aangekondigd dat iedereen die tegen eugenetica is in opstand zou moeten brengen. Het WEF van Klaus Schwab roept het Westen nu op om een strikt “één kind beleid” op te leggen aan alle blanke gezinnen in een poging om diversiteit te bevorderen, ongelijkheid te verminderen en een nieuw tijdperk van “post-politiek” in te luiden waarin niemand in de samenleving het oneens is over belangrijke beleidskwesties, schrijft Newspunch.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Israëlische boer in Samaria doodt een terrorist die was gewapend met bommen en een mes. Een boer buiten Maale Shomron schiet de Arabische terrorist dood en verijdelt zo een combinatie steek- en bomaanslag.
Voor meer zie Arutz 7

Waarom is woede verboden voor Joden? De kans is groot dat Smotrich uit dit alles een beter mens zal voortkomen. Kan hetzelfde gezegd worden van zijn tegenstanders?
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

Waar is de oude Netanyahu gebleven? Terwijl Israël een van zijn hevigste binnenlandse crises doormaakt, heeft onze premier de media-aandacht vrijwel gemeden. Waar is de Netanyahu die tijdens de eerste maanden van de coronavirus pandemie overal zijn gewicht in de schaal legde; waar is de Netanyahu die met kracht en leiderschap de publieke schijnwerpers op Iran richte?
Voor meer zie Israelhayom

'Militaire chantage': IDF-dienst als instrument om Israëlisch beleid te beïnvloeden. Dienstweigering om op te komen dagen voor de reserveplicht of weigering om deel te nemen aan bepaalde IDF-operaties is niet nieuw, maar deze keer gaat het om beleid dat niets met het leger te maken heeft. Israël is een prachtig land verdeeld in drieën, luidt een oude grap. Een derde van het land doet het leger, een derde werkt, en een derde betaalt belasting. En het probleem? Het is hetzelfde derde deel.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Deel 7: Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - De geboorte van Jezus op 11 september 3 v. Chr., de dag van de bazuinen en de zondvloed van Noach. De astronomische context van Johannes' beschrijving van wat hij zag aan de hemel in Openbaring 12 plaatst de geboorte van Jezus op 11 september 3 v. Chr.
Verder lezen - NL


Donderdag 9 Maart

()  3 schutters van de Islamitische Jihad zijn gedood door undercovertroepen in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De politie zegt dat agenten de verdachten wilden arresteren, maar dat zij het vuur openden vanuit een passerend voertuig in Jaba', ten zuiden van Jenin; een tiener die gewond raakte in het conflict van dinsdag overlijdt.
Voor meer zie The Times of Israel

Israëlische demonstranten blokkeren wegen en luchthaven in een nieuwe "dag van ontwrichting". In totaal zijn 13 demonstranten gearresteerd, waaronder Lt.-Col. Ron Sharf, een hoge officier en voormalig lid van Sayeret Matkal.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Voormalig veiligheidschef van de Palestijnse Autoriteit Mohammed Dahlan: We hebben 30 jaar besteed aan de tweestatenoplossing, maar nu is het dood en niets meer dan een hersenschim; we moeten een éénstaatoplossing met gelijke rechten eisen.
Voor meer zie Memri

Waarom heeft Israël een justitiële hervorming nodig? De architect legt het uit. Een vooraanstaand jurist schetst de belangrijkste elementen van het plan: “Ten minste viereneenhalf van de vijf onderdelen van deze hervorming zijn onherroepelijk.”
Voor meer zie Israel Today - NL

De Oekraïense regering ontkent een betrokkenheid bij de sabotage aan de Nord Stream-pijpleiding nu Amerikaanse en Duitse media melden dat pro-Oekraïense taskforce verantwoordelijk was. Berichten in de New York Times en de Duitse krant Die Zeit suggereren dat een klein team van pro-Oekraïense saboteurs verantwoordelijk was voor de aanval.
Voor meer zie Remix

Terrorist die 2 Israëlische broers vermoordde was onlangs vrijgelaten - tegen het advies van de inlichtingendienst in. Inlichtingendiensten hadden de Palestijnse terrorist die vorige week in Huwara twee broers vermoordde, in de gevangenis willen houden omdat hij nog steeds een veiligheidsrisico vormde, meldde Israel National News woensdag.
Voor meer zie World Israel News

'Apartheid in actie': Congreslid Tlaib hekelt de inval van het IDF tegen het terrorisme. Dat is de visie van de Palestijns-Amerikaanse wetgever en pro-BDS activiste Rashida Tlaib op de anti-terrorisme inval van de IDF in Jenin dinsdag, waarbij de moordenaar van twee Israëlische broers in Huwara werd gedood, iets wat bleek af te wijken van het officiële standpunt van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie World Israel News

Ziek gevaccineerd Duitsland: 20.000 procent meer ziekteverzuim na vaccinatie. Uit het antwoord op de schriftelijke vraag 1/568 aan het Bondsministerie van Volksgezondheid blijkt een drastische toename van het ziekteverzuim na vaccinaties. Deze worden geregistreerd door de wettelijke ziekenfondsen. Van 5.834 naar meer dan een miljoen.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

China's overname van Amerikaanse landbouwgrond is plotseling een doelwit van het Congres. Het ondermijnt de integriteit van de voedselvoorzieningsketen van Amerika. Een nieuw wetsvoorstel van Sen. Josh Hawley, R-Mo., zou bedrijven en individuen die verbonden zijn met de Chinese Communistische Partij verbieden Amerikaanse landbouwgrond te kopen of te pachten.
[ Zelf kopen Amerikanen landbouwgrond op in Oekraïne wj ]
Voor meer zie WND

Minister van Financiën Bezalel Smotrich heeft zich woensdagavond op Facebook formeel verontschuldigd voor zijn opmerkingen van 1 maart over de Palestijnse stad Huwara op de Westelijke Jordaanoever - waarin hij zei dat Israël de stad zou moeten "uitroeien".
[ De verbrande auto's die ze steeds laten zien zijn auto's op een sloop. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Iran heeft Rusland meer dan 100 miljoen kogels gestuurd en is van plan er nog meer te sturen - rapport. Rusland zou de munitie gebruiken om voorraden aan te vullen die tijdens de invasie van Oekraïne zijn verbruikt.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Democraten dringen er bij Biden op aan diplomatieke middelen te gebruiken om Israëlische justitiële hervorming te stoppen. De brief onderstreept de bezorgdheid van de Democraten over de koers van Netanyahu's nieuwe regeringscoalitie.
[ Links steunt links ook als tweederde van de bevolking er voor is. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Amerikaanse Republikeinse senator hekelt de Democraten dan ook voor decennialange inmenging in Israëlische politiek en de behandeling van Netanyahu als een 'tegenstander.' Senator Cotton beweert dat Amerikaans belastinggeld wordt gebruikt om de regering van Netanyahu te ondermijnen.
Voor meer zie All Israel News

Purim op de Tempelberg: 453 Joden bezochten de Tempelberg tijdens Purim, volgens de Temple Mount Administration, 55 procent meer dan vorig jaar op Purim, en veel meer dan het vorige recordaantal dat Purim bezocht - 315 Joden die dat deden in 2020. Kalmte heerste er ondanks Arabische geweldsdreigingen.
Voor meer zie Arutz 7

Saudi-Arabië streeft ernaar de betrekkingen met Rusland op alle niveaus te versterken en te ontwikkelen, aldus de Saudische minister van Buitenlandse Zaken prins Faisal bin Farhan op donderdag. Tijdens een ontmoeting met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov in Moskou sprak prins Faisal ook de hoop uit dat de besprekingen bijdragen tot het verenigen van visies en het bevorderen van de bilaterale banden.
Voor meer zie Al Arabiya English

Rode lijnen worden nog steeds overschreden door anarchistische groepen. Leden van het Kohelet Policy Forum ontdekten dat anarchisten van de groep "Achim LaNeshek" (Brothers-in-Arms) vannacht de kantoren van Kohelet hebben vernield en video's van zichzelf hebben geüpload. Kohelet is de denktank die een grote rol speelt bij het formuleren van de voorstellen voor justitiële hervorming, en als zodanig de woede van de verschillende progressieve en anarchistische groeperingen heeft opgewekt.
Voor meer zie The Jewish Press

De uit Iran naar Rusland gesmokkelde drones kwamen van de Isfahan site een plek die naar verluidt werd geraakt en beschadigd door Israël. In een gisteren door de Britse nieuwssite The Guardian gepubliceerd rapport wordt beweerd dat Iran drones naar Rusland heeft gesmokkeld toen Russische officieren en technici in november vorig jaar een speciaal bezoek aan Teheran brachten.
Voor meer zie All Israel News

De autoriteiten van de Communistische Partij in de provincie Henan, China, hebben onlangs bepaald dat iedereen die een kerkdienst wil bijwonen een formulier moet invullen en toestemming van de regering moet krijgen telkens als hij of zij wil gaan, zo onthulde de mensenrechtenorganisatie China Aid deze week.
Voor meer zie Breitbart

Ki Tisa - Het gegoten kalf. En het volk verzamelde zich rond Aäron en zei tegen hem: "Sta op! Maak voor ons goden die ons voorgaan, want deze man Mozes, die ons uit het land Egypte bracht, wij weten niet wat er van hem geworden is."
Verder lezen - NL

Hemelse Visie. Bij alles wat ik doe, moet ik soms stoppen en mezelf eraan herinneren hoe belangrijk het is dat ik mijn hart bewust blijf voorbereiden op de komst van de Heer. Ik weet niet hoe ver weg de opname is, maar ik geloof dat het veel eerder is dan sommigen willen toegeven.
Verder lezen - NL

Hoofdstuk 20 van Beschadigd Mensbeeld 3 : Satans luchtdekking. Satans leger van tweehonderd miljoen chimera-manticores was effectief in de omgang met mensen, maar ze zullen Jezus niet tegenhouden. Niettemin zullen zij als zijn luchtdetachement een frontlinie tegen Jezus vormen.
Verder lezen - NL


Woensdag 8 Maart

()  Premier Netanyahu zegt dat hij Levin onder druk zet voor een justitieel compromis, maar de Knesset blitz gaat door. Berichten zeggen dat Netanyahu deze minister de afgelopen dagen drie keer heeft ontmoet om aan te dringen op een revisie deal, als Levin zei enthousiast te zijn over het voorstel van voormalig minister van Justitie en gepensioneerd generaal.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu gaat met een helikopter naar de luchthaven om zo protesten te vermijden. Demonstranten die donderdag een "nationale dag van verzet" plannen, willen de route naar de luchthaven blokkeren terwijl de premier naar Italië vliegt voor een officieel bezoek.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu moet Itamar Ben-Gvir ontslaan, zo pleiten voormalige functionarissen van de Israëlische politie. Veertig gepensioneerde functionarissen van de Israëlische politie, waaronder voormalige politiechefs, bekritiseerden het gedrag van Ben-Gvir en waarschuwden dat hij een nieuwe Intifada zou kunnen ontketenen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Saoedische minister van Buitenlandse Zaken: Syrië kan terugkeren naar Arabische Liga, maar nu nog niet. Prins Faisal bin Farhan Al Saud zei dat het isoleren van Syrië niet werkt en dat een dialoog met Damascus nodig is, vooral om de humanitaire situatie daar aan te pakken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Er is ruimte voor protest en meningsverschillen, maar er is geen ruimte voor dienstweigering.' Premier Netanyahu hekelt de weigering van reservepiloten om te dienen uit protest tegen de justitiële hervorming en zegt dat "dit geen voet aan de grond zal krijgen." Netanyahu zei dit na het bijwonen van een Purim megillah lezing op een basis van de grenspolitie in de Joodse gemeenschap Beit Horon.
Voor meer zie Israelhayom

CBS wil beweren dat het niet dragen van maskers en weigeren van vaccineren de oorzaak is van de stijging in hartaanvallen onder jongeren. 'De sterke stijging van het aantal sterfgevallen door hartaanvallen is ongekend.' De 'studie' staat in schril contrast met een peer-reviewed onderzoek dat vorig jaar door het MIT werd gepubliceerd en waaruit bleek dat een stijging van 25% van het aantal hartincidenten bij jongeren in 2021 volledig verband hield met de COVID-19 vaccins.
Voor meer zie Frontline News

“De natie Israël nadert haar einde.” Het moment komt dat Netanyahu zal moeten kiezen tussen Levin en het redden van de natie. Israel Defense Forces’ chef van de generale staf Herzl Halevi waarschuwt dat de Israëlische afschrikking in het gedrang komt door de crisis over de justitiële hervorming. Tegelijkertijd benadrukte Hezbollah-chef Hassan Nasrallah dat Israëls voorgestelde doodstraf voor terroristen meer aanslagen zal aanmoedigen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Hoe Biden de Israëlische democratie ondermijnt. De Movement for Quality Government (MQG) in Israël is de extreem-linkse organisatie in het epicentrum van de oorlog van Israëlisch links tegen de regering-Netanyahu. MQG begon haar huidige campagne van delegitimering, ondermijning en demonisering onmiddellijk nadat de regering Netanyahu op 29 december werd beëdigd.
Verder lezen - NL

'Loop naar de hel' - Likud-minister botst met opstandige luchtmachtreservisten. Shlomo Karai vertelt de demonstranten bij zijn huis de volgende dag dat zijn opmerkingen specifiek betrekking hebben op degenen die weigeren te dienen, niet op alle reservisten die tegen de justitiële hervorming zijn. Hij schreef op Twitter dat "het volk van Israël het wel redt zonder jou, en jij naar de hel kan lopen."
Voor meer zie World Israel News

()  Troepen van de Israel Defense Forces hebben dinsdag de terrorist gedood die 10 dagen geleden de broers Hallel Menachem en Yagel Yaakov Yaniv van dichtbij doodschoot in de buurt van het Arabische dorp Huwara. Het leger meldde dat soldaten een antiterreuroperatie uitvoerden in Jenin - een broeinest van Palestijns terrorisme in Noord-Samaria - toen schutters het vuur op hen openden vanuit een huis dat zij hadden omsingeld.
Voor meer zie World Israel News

Dr. Matt Ayars de voorzitter van Wesley Biblical Seminary in Mississippi, dat geaccrediteerd is door ATS zei: "Je zult het moeilijk hebben, heel moeilijk, om hen te vinden in de ongeveer 270 seminaries waar alle docenten bereid zijn om te zeggen dat de Bijbel het Woord van God is, geïnspireerd en zonder fouten."
Voor meer zie AFN

In een regionale krachtmeting zal Israël een permanente ambassade openen in Turkmenistan, de voormalige Sovjetrepubliek en Centraal-Aziatische natie die voor de deur van Iran ligt, kondigde minister van Buitenlandse Zaken Eli Cohen zondag aan. De inhuldiging komt op het moment dat een andere islamitische buur van Iran, Azerbeidzjan, zijn allereerste ambassade opent in de Joodse staat. Beide diplomatieke stappen geven aan dat Israël een aanwezige en groeiende invloed heeft in de regio.
Voor meer zie United with Israel

Kolonel MacGregor: Oekraïne wordt verwoest en er blijft niks meer van over. De Oekraïense president Zelensky heeft zojuist toegegeven dat Amerikaanse troepen nodig zullen zijn om Oekraïne voor een totale ineenstorting te behoeden.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Niet langer bereid om de last te dragen: Het reservistenprotest wijst op diepere crisis. Het IDF is zeer bezorgd dat de dienstweigering over de justitiële revisie zich zal verspreiden. Dergelijke bedreigingen zijn al eerder geuit, maar deze keer voelt het anders.
Voor meer zie The Times of Israel

Eerst kwamen ze voor de Joden, nu zijn het de nonnen... Niemand zei iets toen de Joden van Nantes stopten met het dragen van een kippah in het openbaar. Nu zijn Christenen het doelwit van de arm van de Islam.
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

In de strijd tegen het christendom. Missionarissen in Israël doen er alles aan om zoveel mogelijk Joden met het christendom te bereiken zegt Yad L'Achim. Duidelijk bewijs van een dergelijke prediking bereikte hen onlangs in de vorm van een video waarop Evan Michael Levine toegeeft dat het doel van een tandheelkundige kliniek die hij leidt is om het christendom te prediken aan de behoeftigen. Levine is uitvoerend directeur van het HaTikva Project, een messiaanse organisatie, die onder andere gratis tandheelkundige zorg verleent. Maar bij gebrek aan een "smoking gun" die het verband tussen de kliniek en de missionaire prediking bewees, aarzelde de stad om op te treden.
[ Iedere christen weet dat een bekering onder dwang geen bekering is. Dit is gewoon hulpverlening in de naam van Christus. wj ]
Voor meer zie Arutz 7

Softwarebedrijf zegt 500 miljoen dollar uit Israël te verhuizen te midden van gerechtelijke revisie crisis. Riskified, een beursgenoteerd bedrijf, zegt dat deze stap komt te midden van de gerechtelijke revisie van de regering en het risico van wetgeving die de verwijdering van fondsen verbiedt; de CEO zegt dat hij werknemers die naar Portugal willen verhuizen zal steunen.
Voor meer zie Ynet

De kredietbeoordelaar Moody's heeft dinsdag een uiterst ongebruikelijke waarschuwing afgegeven: "Regering van Israël: Geplande gerechtelijke veranderingen kunnen Israëls institutionele kracht verzwakken." Moody's stap is uiterst zeldzaam en vertegenwoordigt een lezing van de justitiële hervorming die afkomstig is van de meest bevooroordeelde, links georiënteerde media in Israël, of, met andere woorden, de overgrote meerderheid van de mainstream media van het land.
Voor meer zie The Jewish Press

Deel 6: Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - De zonde van de wachters en de geboorte van Jezus. Het idee dat de geboorte van Jezus conceptueel en theologisch verbonden is met Genesis 6:1-4 en de zonde van de Wachters in 1 Henoch klinkt ongetwijfeld vreemd in de oren van moderne christenen.
Verder lezen - NL


Dinsdag 7 Maart - Purimfeest

()  Zou u, nu de Joden 'Purim' vieren, het Boek Esther willen lezen en God willen vragen Israël opnieuw te redden van de Perzische 'vernietiging'? Predikanten, willen jullie deze week preken over Esther, Mordechai en Haman? Het is een Bijbelverhaal dat net zo relevant is als de krantenkoppen van vandaag.
Verder lezen - NL

Purim in de oudste stad van Bijbels Israël afgelast wegens op hol geslagen terroristen. De traditionele megillah-lezing op de plaats van een oude synagoge in Jericho is afgelast omdat de terroristen die vorige week in het gebied een Amerikaanse burger hebben vermoord, nog steeds op vrije voeten zijn in de regio.
Voor meer zie Israel365 News

Het percentage Palestijnen dat de voorkeur geeft aan Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem is sinds 2010 meer dan verdrievoudigd. Volgens de resultaten van een onlangs vrijgegeven peiling van het in Ramallah gevestigde Palestinian Center for Policy and Survey Research (PCPSR) geven meer Palestijnen dan ooit de voorkeur aan Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem.
Voor meer zie United with Israel

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres, ontmoet in Irak de hoofden van de door Iran gesteunde milities die door VS gesanctioneerd worden. Tijdens zijn bezoek had Guterres een ontmoeting met de Iraakse premier Muhammad Shia' Al-Sudani en woonde hij een diner met Iraakse politici bij. Aan het diner zaten ook deze militieleiders aan.
Voor meer zie Memri

Ex-luchtmachtchef verwerpt de reservistenweigeringen en waarschuwt voor een chaos zonder compromis. Eliezer Shkedi zegt dat wetgeving moet worden tegengehouden en dat een akkoord moet worden bereikt om een fatale breuk in de samenleving te voorkomen; maar geeft toe dat hij de kant van de rechter zou kiezen in een conflict met de Knesset als hij IAF-commandant was.
Voor meer zie The Times of Israel

Politieke verontwaardiging na publicatie van de "valse" schets door Herzog voor een justitiële hervorming. De valse schets werd gepubliceerd de dag nadat Herzog een spoedvergadering van lokale overheidsfunctionarissen had belegd over het lobbyen voor onderhandelingen over justitiële hervorming. Een document dat pretendeert een voorstel te zijn voor onderhandelingen over justitiële hervorming en dat dinsdagochtend is gepubliceerd, is niet opgesteld door president Isaac Herzog, aldus zijn bureau na verontwaardiging over het document door politici en activisten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Minister van Justitie verwerpt het voorgesteld compromis voor justitiële hervorming. Geen opheffingsclausule - Architecten van het regeringsplan voor justitiële hervorming verwerpen het gemelde ontwerp zijnde het compromis van president Herzog over justitiële hervorming.
Voor meer zie Arutz 7

Levin & Rothman: Herzogs compromis is reëel, schrijft daarentegen Jewish Press. Minister Yariv Levin en MK Simcha Rothman: "Na vele dagen van besprekingen kan duidelijk worden gesteld dat er brede akkoorden voorhanden zijn, die de hervorming niet van haar essentie ontdoen en op een brede consensus kunnen rekenen. Wij zullen de wetgeving blijven bevorderen zoals gepland, en zullen blijven proberen brede overeenkomsten te bereiken, net zoals we de afgelopen maanden hebben gedaan."
Voor meer zie The Jewish Press

Nu de vrees toeneemt voor een toename van het aantal soldaten dat dienst weigert vanwege het verzet tegen het hervormingsprogramma van de regering, heeft IDF stafchef Lt. Kol. Herzi Halevi in besloten discussies gewaarschuwd dat de huidige situatie kan worden beschouwd als "het begin van het einde".
Voor meer zie Arutz 7

Israël onder vuur: Biden's coup om Iran de bom te bezorgen. "Amerikaanse steun voor demonstraties in Tel Aviv gaat niet over de toekomst van Israëls rechterlijke macht. Het gaat over het boeien van Israël terwijl Iran de bom krijgt."
Verder lezen - NL

()  Het Syrische ministerie van Vervoer heeft dinsdag gezegd dat het de vluchten met aardbevingshulp zal omleiden na een nachtelijke luchtaanval die de internationale luchthaven van Aleppo buiten werking heeft gesteld. Momenteel wordt aangenomen dat de explosies een aanval zijn op Iraanse milities op een vliegveld in Aleppo door Israël.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Israëlische kolonisten en Palestijnen botsen opnieuw in Huwara op Purim. Op video's die naar verluidt uit Huwara kwamen, was te zien hoe zowel IDF-soldaten als kolonisten dansten op Purim-muziek in het midden van de Palestijnse stad rond het tijdstip van de botsingen. ...Israëlische bewoners uit het gebied meldden dat ongeveer 50 Palestijnen in Huwara stenen gooiden naar Israëlische voertuigen die in Huwara reden. Daarna kwamen de kolonisten pas ter plaatse, dus nadat de stenen waren gegooid.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Wie het Telegram-kanaal van Unravelations volgt, weet dat we sinds 16 januari dit jaar updates plaatsen over aardbevingen en de nauwe relatie met het Amerikaanse onderzoeksprogramma HAARP, waarover ik in dit artikel meer zal vertellen.
Voor meer zie Unravelations - NL

Islamisering van Ierland: als de zedendelicten met 75% stijgen door massamigratie en 'Mohammed' de top babynaam is. ...."Dit is een ramp voor tienduizenden mensen, vooral vrouwen," zei Peadar Toibín TD (Teachta Dála, ongeveer gelijk aan MP/Member of Parliament/MP in het Verenigd Koninkrijk) in reactie op de onthulling.
Voor meer zie RAIR

Wat is erger: Bedreigingen van Smotrich of Amnesty International? De oproep van de Israëlische minister van Financiën om Huwara uit te roeien was weerzinwekkend, maar dat geldt ook voor de eis van de zogenaamde "mensenrechten"-groep om Joden massaal uit hun huizen te verdrijven.
Voor meer zie JNS - Vertaling - NL

El Al-piloten weigeren om Netanyahu naar Rome te vliegen voor een staatsbezoek. De weigering bracht het kabinet van de premier ertoe een aanbesteding uit te schrijven voor de concurrerende Israëlische luchtvaartmaatschappijen. ...Later op de avond maakte de luchtvaartmaatschappij bekend dat zij een bemanning had gevonden om het eerste paar naar Italië te vliegen.
Voor meer zie World Israel News

Anti-regerings demonstranten plannen een nieuwe dag van verstoring en willen de reis van de premier naar Rome blokkeren. Organisatoren zeggen dat donderdag een nationale "dag van verzet tegen de dictatuur" wordt, beloven demonstraties en roepen op tot verkeersstoringen rond Ben Gurion Airport als Netanyahu naar Italië gaat.
Voor meer zie The Times of Israel

Tekenen wijzen op een aanval op Iran. Israël dreigt al jaren met een militair offensief tegen Iran. Wat is er gebeurd dat het deze dreiging nu zou kunnen waarmaken?
Voor meer zie Israel Today - NL

Russische miljardairs deden zaken met Hunter Biden, dineerden met Joe, en ontweken de sancties.. Hier is je (echte) Russische samenzwering.
Voor meer zie Frontpage Mag - Vertaling - NL

EU komt graanexportovereenkomst niet na – dat kan Rusland ertoe aanzetten de Oekraïense havenstad Odessa over te nemen. Reuter meldde dat EU de overeenkomst bleef schenden door superdure levensmiddelen aan de EU te leveren en tegelijkertijd de aanvoer van levensmiddelen naar Afrika te blijven blokkeren – voor welk laatste doel de overeenkomst hoofdzakelijk was bedoeld.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Hoofdstuk 19 van Corrupting The Image 3 : De hemel gaat open bij de komst van Jezus! Het leiderschap dat uitroept: "Baruch Haba B'shem Adonai", de woorden waarop Jezus tweeduizend jaar gewacht had om ze te horen. Dit is de tijd dat Hij "Zich over Zijn verdrukten zal ontfermen" (Jes. 49:13). God zegt inderdaad: "De bergen zullen wijken en de heuvelen worden weggenomen, maar Mijn goedertierenheid zal van u niet wijken" (Jes 54:10).
Verder lezen - NL


Maandag 6 Maart

()  9e week van protest tegen wetswijziging trekt honderdduizenden aan. In Tel Aviv zwaaiden de demonstranten met Israëlische vlaggen en afbeeldingen waarop Netanyahu werd afgebeeld als dictators zoals Caesar. Andere demonstranten zwaaiden met Palestijnse en regenboogvlaggen en riepen "Vrijheid!".
Voor meer zie Israelhayom

Een grote meerderheid van de reservepiloten in Israëls elite 69e Squadron - 37 van de 40 - kondigde zondag aan dat zij een geplande gevechtstraining op woensdag zouden boycotten uit protest tegen de controversiële hervormingsplannen van de regering-Netanyahu.
Voor meer zie All Israel News

Ex-IAF-chefs schrijven brief aan premier tijdens protest reservisten: "Stop, zoek een oplossing". Voormalige generaals zeggen "zeer bezorgd" te zijn over dienstweigering als gevolg van geplande justitiële reorganisatie; ongeveer 300 reservisten van het Pantserkorps sluiten zich ook aan bij oproepen tegen revisie.
Voor meer zie The Times of Israel

"Ik zie de beoordelingen van de inlichtingendiensten zegt Minister Itamar Ben Gvir en ik luister naar degenen die dit uit de grond van hun hart schreeuwen." "Er zijn linkse anarchisten die enige tijd geleden de rode lijn hebben overschreden en van plan zijn mij en de premier te vermoorden."
Voor meer zie The Times of Israel

Herzog: We zijn dichter dan ooit bij een akkoord over de hoofdlijnen van de justitiële hervorming. Oppositieleider Yair Lapid riep de coalitie op naar Herzog te luisteren en het wetgevingsproces te staken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Steun voor justitiële hervorming. Een totaal van 78% voor veranderingen in het rechtsstelsel, tegenover slechts 22% die tegen elke verandering is en erop staat het systeem te laten zoals het is. Nog slechts vier weken resteren tot het einde van de wintersessie van de Knesset, wat ook de deadline is voor de goedkeuring van de eerste twee amendementen van de justitiële hervorming van minister van Justitie Yariv Levin: wijziging van de samenstelling van het comité voor de verkiezing van rechters, en voorkomen dat het Hooggerechtshof grondwettelijke wetten herroept.
Voor meer zie The Jewish Press

Terwijl Iran heeft gezworen de enige Joodse staat ter wereld te vernietigen, blijft de VN de nucleaire dreiging van de Islamitische Republiek minimaliseren. Het hoofd van het nucleaire agentschap van de V.N. zei zaterdag dat Iran heeft toegezegd camera's en andere controleapparatuur op zijn nucleaire locaties te herstellen en meer inspecties toe te staan in een faciliteit waar onlangs deeltjes uranium zijn ontdekt die bijna voor wapens geschikt zijn. Maar in een gezamenlijke verklaring van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie en het Iraanse nucleaire orgaan werden slechts vage garanties gegeven dat Teheran de reeds lang bestaande klachten over de toegang van inspecteurs van de waakhond tot zijn betwiste nucleaire programma zou aanpakken.
Voor meer zie United with Israel

Ben-Gvir zegt dat de Minister van Defensie Galant, vergeten is dat hij door rechts is gekozen. Minister van Nationale Veiligheid reageert op de boycot van gesprekken met hem door minister Yoav Gallant. ...Vorige week beval Gallant dat twee verdachten van de Joodse rel in Huwara vier maanden in administratieve hechtenis moesten worden gehouden, enkele minuten nadat de rechtbank van Jeruzalem hen en zes andere verdachten wegens gebrek aan bewijs had vrijgelaten.
Voor meer zie Arutz 7

Judea en Samaria: Een uitleg over het Bijbelse hart van Israël. De termen Judea en Samaria gaan terug tot bijbelse tijden en komen talloze malen voor in de Joodse Bijbel en het Nieuwe Testament.
Verder lezen - NL

Pastor JD legt uit dat de enige manier waarop iemand iets kan begrijpen van wat er vandaag in de wereld gebeurt, is door het Woord van God en de God van het Woord. Gaat ook in op de revival in Asbury.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

()  Rusland en Iran bereiken geheime nucleaire deal over een overdracht van uranium. Buitenlandse inlichtingenbronnen vertellen Fox News Digital dat Iran geheime afspraken heeft gemaakt met Rusland om leveringen van uranium te garanderen.
Voor meer zie Arutz 7

Netanyahu: 'We zullen doorgaan' met aanvallen op Irans nucleaire sites, ondanks bezwaren van het Internationaal Atoomagentschap. Mogen wij ons verdedigen?" vroeg de premier retorisch.
Voor meer zie World Israel News - Vertaling - NL

Bekijk de statistiek over CO2 uitstoot. Twee derde van de wereldwijde CO2-uitstoot vindt plaats in 10 landen
Voor meer zie Statista - Vertaling - NL

Syrische man doodverklaard tijdens aardbeving 'komt weer tot leven' op eigen begrafenis. Al-Magribi is niet de enige met een spectaculair overlevingsverhaal van de recente aardbeving van 7,8 in Turkije en Syrië.
Voor meer zie All Arab News - Vertaling - NL

Narcostaat Syrië overspoelt Midden-Oosten met drugspillen. Ze zitten verstopt in grote partijen plastic tomaten en granaatappels, of in holle stroomkabels: captagon-pillen, synthetische drugs dus. Saoedi-Arabië heeft afgelopen dagen meer dan tien miljoen pillen onderschept. Straatwaarde: 240 miljoen dollar.
Voor meer zie RTL Nieuws - NL

Honderdtwintig Amerikaanse Joodse leiders hebben vrijdag een verklaring ondertekend waarin zij het bezoek van minister van Financiën Bezalel Smotrich aan de VS later deze maand afkeuren. Zij zeggen dat het partijhoofd van het Religieus Zionisme "geen platform moet krijgen in onze gemeenschap".
Voor meer zie World Israel News

Smotrich is 'niet boos' op de Amerikaanse ambassadeur die opriep hem 'uit het vliegtuig te gooien.' Hebreeuws-talige media meldden dat Nides woedend was over opmerkingen van Smotrich kort na de brute moorden op twee Israëlische broers in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde stad Huwara vorige week.
[ Nooit woedend op de Palestijnen. wj ]
Voor meer zie World Israel News

Tekstberichten onthullen hoe topambtenaren van de Britse gezondheidszorg samenspanden om “iedereen de stuipen op het lijf te jagen” en vragen “Wanneer zetten we de nieuwe variant in?”
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Hoofdstuk 18 van Beschadigd mensbeeld 3 : Jeruzalem Leiders zullen naar Mij omzien. De geest van genade en smeking zal de leiders dan doen beseffen dat niet alle hoop verloren is; zij zullen hun blik richten op de enige die hen kan redden.
Verder lezen - NL

Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - deel 5: De zonde van de Wachters en de geboorte van Jezus Christus. Een bekend tablet uit Uruk uit de Seleucidische periode (W.20030, 7) schetst deze overdracht van goddelijke kennis aan beide zijden van de Zondvloed. Het somt zeven pre-diluviaanse koningen op, elk vergezeld van een assisterende apkallu, de goddelijke wijsgeer die de koning de kennis gaf die nodig was voor de beschaving.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina