Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling naar het Nederlands met
Deeple Vertaling

of gebruik
Yandex Translate

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Archief Covid
   19 artikelen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.
Matt. 24:44

Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij!
Lucas 21:28.

Want wie zijn leven wil behouden, die zal het verliezen; maar wie zijn leven verliezen zal omwille van Mij, die zal het behouden. Want wat baat het een mens heel de wereld te winnen en zichzelf te verliezen of zelf schade te lijden?
Lucas 9:22-42


Vrijdag 7 Januari - 5 Shvat

()  Afghaanse Talibanleiders zeggen dat een bataljon zelfmoordenaars deel zal uitmaken van het Afghaans leger en dreigen 2000 zelfmoordenaars in te zetten op de Afghaanse ambassade in Washington D.C. als de VS 2000 man aan troepen inzetten bij de VS-ambassade in Kaboel.
Voor meer zie Memri

Een Joodse man is verboden zijn hoofd te buigen op Tempelberg door een Israëlische agent. In het korte videofragment dat op de sociale media staat, is een ultraorthodoxe man te zien die in zijn eentje op een fragment van een muur zit, met één arm op zijn knie en zijn hoofd gebogen. Een Israëlische officier tikt hem op de schouder en vraagt hem beleefd zijn hoofd op te heffen.
Voor meer zie World Israel News

Californië's langdurige afdaling in waanzin gaat door nu haar bizarre Ethnic Studies Model Curriculum (ESMC) openbare schoolleerlingen aanmoedigt om te bidden tot de bloeddorstige Azteekse godheden. De California State Board of Education keurde het bijna 900 pagina's tellende ESMC in maart 2021 goed, en zei dat het onderwijzen van kinderen over het systemische racisme dat Amerika zou teisteren nog nooit zo dringend was, zoals Fox News destijds rapporteerde. De ondubbelzinnige promotie in het leerplan van vijf Azteekse goden of godheden door het herhaaldelijk reciteren en bevestigen van hun symbolische principes vormt een onwettige voorkeur van de overheid voor een bepaalde religieuze praktijk," zei Frank Xu, voorzitter van de Californians for Equal Rights Foundation, maanden geleden toen zijn organisatie een rechtszaak tegen de staat aanspande.
Voor meer zie Frontpagemag

De Israëlische premier Naftali Bennett is een gepassioneerd man, maar hij is ook typisch koel en beheerst. Woensdag liet hij zich echter gaan tijdens een van de meer rumoerige Knesset confrontaties in de recente geschiedenis in een botsing over steun aan de religieuze pioniers.
Voor meer zie Israel Today - NL

In een artikel in het Saoedische dagblad Al-Jazirah waarschuwde journalist Hammad Bin Hamed Al-Salemi voor de pogingen van Iran om de Shi'a over de wereld te verspreiden en zijn hegemonische aspiraties te verwezenlijken. Hij betoogde dat Iran zijn nucleaire programma gebruikt om de wereld af te leiden van zijn expansionistische ambities, die niet beperkt blijven tot Irak, Syrië, Libanon, Jemen en Gaza. Iran investeert ook aanzienlijke inspanningen in de verspreiding van de Shi'a in andere landen, zei hij, zoals Indonesië, Ethiopië en Nigeria, door arme mensen te betalen om zich te bekeren. Hij waarschuwde dat, als dit zo doorgaat, de lijst van door Iran gecontroleerde landen steeds langer zal worden.
Voor meer zie Memri

Pastor JD spreekt over wat we kunnen doen als onze harten overweldigd raken bij het zien van het gruwelijke begin van het laatste profetische hoofdstuk van de menselijke geschiedenis.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe

Het gaat er heftig aan toe in Georgia, wat gevolgen heeft voor Arizona en andere belangrijke staten. Er zijn nieuwe videobeelden van meer dan 200 activisten die stembiljetten in stembussen gooien. Bovendien heeft een man uit Georgia zich gemeld en gezegd dat hij duizenden dollars heeft gekregen om stembiljetten te verzamelen en hij slaat volledig door! De man zegt dat hij 10 dollar per stembiljet kreeg en dat hij alleen al 45.000 dollar verdiende. Dat betekent dat slechts één man 4.500 stembiljetten afgaf. Dat betekent dat er miljoenen zijn verworven.
Voor meer zie Israpundit

"De As" vs. de Joden van Judea en Samaria. Psychologische oorlogsvoering verschilt qua organisatie niet zoveel van de kinetische soort. Er zijn campagnes en doelstellingen. Recentelijk was het doel van onze vijanden - de Arabisch-Europese as van antisemitisme - om de legitimiteit van de Joodse aanwezigheid in Judea en Samaria te vernietigen.
Verder lezen - NL

Covid-journaal week 1/5/2022
Verder lezen - NL

()  In een video die op 3 januari 2022 op Twitter werd geüpload, waren mannen in Afghanistan te zien die de hoofden van winkelpoppen afzaagden. Volgens berichten gebeurde dit in overeenstemming met de bevelen van de Taliban om de hoofden van etalagepoppen te verwijderen omdat het standbeelden zijn die kunnen worden aanbeden, wat verboden is door de islam.
Voor meer zie Memri

Nieuwsbrief vanuit Shomron. Zondagavond was het Rosh Chodesh, ‘nieuwe maand dag,’ maand nr. 11 is begonnen. Dit jaar is een schrikkeljaar en dan telt men twee maal de twaalfde maand. Maand nummer 12 kreeg na de Babylonische ballingschap de naam Adar.
Voor meer zie Shomron

Hoge Israëlische diplomaat vertelt Europeanen dat de Europese ambassadeurs met hun litanie van 30 klachten "hem kwaad maken," hij berispt de ambassadeurs omdat zij protesteren tegen het Israëlische beleid op de Westelijke Jordaanoever en tegen het geweld van de kolonisten. Vijftien Europese ambassadeurs, aangevoerd door de Britse zaakgelastigde Mark Power, kwamen op 8 december naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken en hadden een ontmoeting met adjunct-directeur-generaal Aliza Bin Noun voor een démarche, een diplomatiek protest, tegen Israël.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De olieprijs stijgt door onrust in Kazachstan en door een bezorgdheid over het aanbod. De opwaartse sprong in de olieprijzen weerspiegelt vooral de marktkriebels nu de onrust in Kazachstan escaleert en de politieke situatie in Libië zich blijft verslechteren en de olieproductie op een zijspoor zet.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Prijsstijgingen in Israël benadrukken de langetermijnproblemen die de economie teisteren. Israël staat bovenaan de OESO-lijst van landen met de grootste kloof tussen arm en rijk en prijsstijgingen voor basisgoederen zullen die kloof alleen maar breder maken; deskundigen waarschuwen dat Israëli's slimmer moeten zijn en verstandiger in hun beslissingen over aankopen.
Voor meer zie Ynet

De president van Kazachstan, Kassym-Jomart Takajev, zei vrijdag dat hij het veiligheidspersoneel de opdracht had gegeven om zonder waarschuwing het vuur te openen in geval van verdere ongeregeldheden, en voegde eraan toe dat degenen die zich niet overgaven "vernietigd" zouden worden.
Voor meer zie Al Arabiya English

Voor het tweede jaar op rij zijn abortussen wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak: meer dan drie keer zoveel mensen verliezen hun leven aan abortus, 42 miljoen, in contrast kwamen slechts 13 miljoen mensen om door overdraagbare ziekten, de op één na belangrijkste doodsoorzaak van vorig jaar..
Voor meer zie Christian Post

Gantz ontmoet de Jordaanse koning in poging om de banden te versterken. Chef defensie benadrukt het strategisch belang van nauwe banden tussen Jeruzalem en Amman als Abdullah II oproept tot het bewaren van de rust in de Palestijnse gebieden en het nemen van maatregelen om de horizon te creëren die nodig is voor het bereiken van een alomvattende vrede op basis van een tweestatenoplossing.
Voor meer zie Ynet

In Israël lachen ze om nieuwe naam Facebook: Meta is Hebreeuws voor ‘dood.’ De nieuwe naam van Facebook werkt in Israël op de lachspieren. Meta, zoals topman Mark Zuckerberg deze week trots zijn moederbedrijf doopte, betekent in het Hebreeuws namelijk ‘dood’. En dat zorgt op sociale media voor veel hilariteit.
Voor meer zie Radio Israel

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 7 januari 2021. Het Gregoriaanse jaar mag dan nieuw zijn, Gods wezenlijke karakter blijft hetzelfde. Hij is altijd barmhartig en genadig, en terwijl Hij gerechtigheid, gerechtigheid en heiligheid eist, staat Hij altijd klaar om onze zonden te vergeven en ons te helpen om meer op Zijn Zoon te gaan lijken. Wat een machtige God dienen wij!
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Voor of Na? Vorige maand schreef Greg Lauer een artikel met de titel "Voor en Na," en het gaat daar over een paar Opname-gerelateerde dromen die ik de afgelopen maanden had. Laat de bovenstaande titel je echter niet van de wijs brengen. Het artikel van deze maand heeft daar helemaal niets mee te maken, het gaat over de Gog en Magog oorlog voor of na de Grote verdrukking.
Verder lezen - NL

De wederkomst van Saturnus - deel 17: Heer van het lijk. Een belangrijk verband tussen Dagan en zijn andere identiteiten is de link van de god met de onderwereld. Een van Dagans bijnamen was bēl pagrê, wat vertaald is met "heer van de doden,"[1] "heer van de lijkoffers, heer van de lijken (een god van de onderwereld), heer van de lijkoffers, en heer van de mensenoffers."
Verder lezen - NL


Donderdag 6 Januari - 4 Shvat

()  Plaatsvervangend premier en minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zei maandag dat een van Israëls grootste uitdagingen in 2022 het afweren zal zijn van beschuldigingen dat het een 'apartheidsstaat' is. "Wij denken dat er in het komende jaar een debat zal zijn dat ongekend is in haar venijn en in de uitstraling rond de woorden 'Israël een apartheidsstaat,'" vertelde Lapid aan Israëlische verslaggevers tijdens een persbriefing.
[ Als je weet dat het niet zo is, haal dan de schouders op, tegenspreken helpt niet. wj ]
Voor meer zie World Israel News

Libanese journalist Nadim Koteich schrijft cynisch, "Libanon de overwinnaar en Israël de verslagene"? ... De Hezbollah laat niet toe dat iemand haar "overwinning" in twijfel trekt, en dringt er meer dan ooit op aan wanneer het over Israël gaat. ..."Dus... gaan we niet met Hezbollah redetwisten over de vraag of zij Israël wel heeft verslagen of Israël de Hezbollah, samen [de rest van] ons. [Laten we het in plaats daarvan vragen we [samen] waarom het, van het toppunt van overwinning in de krochten van de nederlaag is gegleden, terwijl Israël uit de krochten van de nederlaag is opgeklommen naar de troon van vele overwinningen. Hoe komt het dat, 15 jaar na [de oorlog van 2006 tussen Hezbollah en Israël], Israël zijn 'nederlaag' te boven is gekomen terwijl wij onze 'overwinning' hebben verkwanseld?
Voor meer zie Memri

De BDS-petitie is blijkbaar weg gehaald nadat een blogger erop wees dat deze werd gepubliceerd met Israëlische software. Het is niet precies duidelijk waarom of hoe, maar een BDS-petitie werd verwijderd nadat B'nai Brith Canada erop wees dat het was gepubliceerd op een Wix-website. Wix is een in Tel Aviv gevestigd bedrijf dat mensen in staat stelt om gratis websites te maken.
Voor meer zie United with Israel

Israël blijft optimistisch als de VAE en andere landen toetreden tot de VN-Veiligheidsraad. De Emiraten voegen zich bij Albanië, Brazilië, Gabon en Ghana en installeren de vlag van hun land buiten de raadszaal, in de plaats van Estland, Niger, Saint Vincent en de Grenadines, Tunesië en Vietnam.
Voor meer zie JNS

In het artikel dat we deze week eerder plaatsen over het deuterocanonieke boek 4 Ezra, hebben we ingezoomd op wie precies de drie hoofden waren van de driekoppige adelaar. Het lijkt erop dat het middelste hoofd het Byzantijnse Rijk voorstelt, wat stierf in 1453. De 2 overgebleven hoofden zijn, als we de interpretatie goed volgen, waarschijnlijk Rusland en de Europese Unie, die tegen elkaar strijden. Deze analyse is echter niet compleet zonder hoofdstuk 15 en 16 van het apocrief 4 Ezra te raadplegen.
Voor meer zie Unravelations - NL

Nederland beëindigt de financiering van één van 6 Palestijnse groepen die op zwarte lijst van Israël staan. Volgens de Nederlandse regering hadden UAWC-leden "individuele banden" met terreurgroep PFLP, maar bij het onderzoek werden geen verstrekkende financiële banden gevonden die door Israël worden aangevoerd. Na een onderzoek van een jaar heeft de Nederlandse regering woensdag formeel de banden verbroken met een van de zes Palestijnse maatschappelijke organisaties die door Israël eind 2021 op controversiële wijze tot terreurgroep zijn verklaard.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Terug naar Zion

Meretz MK Yair Golan Onderminister van Economie noemt de Homesh kolonisten 'onmenselijk,' waarop Premier Naftali Bennett uithaalde naar Golan - een lid van zijn coalitie - en zei dat de bewoners van Judea en Samaria de moderne pioniers van Israël zijn.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De speciale VN-rapporteur op het gebied van marteling heeft uitgehaald naar het optreden van de Nederlandse politie bij demonstraties. Nils Melzer noemt op Twitter beelden van slaande agenten “een van de meest walgelijke voorbeelden van politiegeweld sinds George Floyd", een zwarte Amerikaan die om het leven kwam bij zijn hardhandige arrestatie.
Voor meer zie HLN

Is het mysterie opgelost? We hebben net wat nieuwe cijfers gekregen die niemand kan ontkennen. Al maanden schrijf ik (Michael Snyder) over een van de grootste mysteries van het afgelopen jaar. Zowel in de Verenigde Staten als in de rest van de wereld lijken miljoenen werknemers volledig uit het systeem te zijn verdwenen. Ik heb hierover grote artikelen geschreven in september, oktober en december.
Verder lezen - NL

()  Rusland stuurt parachutisten naar Kazachstan om dodelijke onlusten de kop in te drukken. Pantserwagens en troepen arriveren donderdag in Almaty. Het internet in het land ligt grotendeels plat. Acht politieagenten en de nationale garde zijn gedood, 1.000 mensen zijn gewond geraakt tijdens de protesten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Houthis uit Jemen beweren dat zij een VAE-schip als doelwit namen in een 'waarschuwing' naar Israël. In het verleden hebben de Houthis, die wapens en steun ontvangen van Iran, over het algemeen Israël bekritiseerd en antisemitische verklaringen opgesteld "waarin de Joden werden vervloekt", maar Israël nog nooit aangevallen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Daniella Weiss is hoofd van de Nahala-organisatie en een van de leiders van de Gush Emunim-beweging. In een interview met Israel National News - Arutz Sheva, besprak zij de onlangs aangenomen Elektriciteitswet, die zij ziet als de zoveelste stap die de huidige regering zet in de richting van de afgrond. "Dit was een schokkend, verschrikkelijk moment in de geschiedenis van het zionisme," zei Weiss. "Ik denk eigenlijk dat dit het moment was waarop de regering haar eigen lot bezegelde - en gaat vallen."
Voor meer zie Arutz Sheva

Onbekende daders hebben een groep VN-vredeshandhavers in Zuid-Libanon aangevallen, hun voertuigen vernield en officiële voorwerpen van hen gestolen, aldus een VN-ambtenaar die woensdag door The Associated Press werd geciteerd.
Voor meer zie Arutz Sheva

Opiniepeiling: 80% van Israëli's bezorgd over groei antisemitisme wereldwijd. Meer dan de helft van het Israëlische publiek denkt dat het COVID-19-beleid van het land de betrekkingen met het diaspora-Jodendom zal schaden, zo blijkt ook uit de enquête.
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnen denken echt dat ze het middelpunt van de wereld zijn. De laatste peiling van het Palestijnse Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek onder Palestijnen, die eind december werd vrijgegeven, bevat geen echte verrassingen in de antwoorden op vragen die ze elke keer stellen.
Verder lezen - NL

De plaatselijke commissie voor planning en bouw van de gemeente Jeruzalem heeft woensdag vijf nieuwe plannen goedgekeurd aan de overkant van de "Groene Lijn" in Jeruzalem in enorme hoeveelheden van 3.557 nieuwe wooneenheden, volgens de website van Peace Now.
Voor meer zie The Jewish Press

De befaamde Egyptoloog en voormalig minister van Antiquiteiten Zahi Hawass staat aan het hoofd van een nieuwe archeologische missie die tot doel heeft de graftombe te lokaliseren. De jacht zal worden geconcentreerd op de westelijke oever van Luxor en komt na jaren van intens debat over de locatie van Nefertiti's begraafplaats.
Voor meer zie All Arab News

David Leonhardt schreef dinsdag een opinieartikel in de New York Times Morning Newsletter, getiteld "Geen manier om volwassen te worden", waarin hij stelde dat "Amerikanen meer kwaad voor kinderen hebben aanvaard in ruil voor minder kwaad voor volwassenen". Dit "offer" is precies de houding die de Israëlieten aannamen toen zij hun kinderen offerden aan de Kanaänitische godheid Molloch, beweert een Israëlische rabbijn.
Voor meer zie Israël365

Beschadigde beeltenis boek 2. Hoofdstuk 16: Ninurta de ster, pijl, en koning van Hades. De god van de dood, bekend als Enlil / Ninurta, bleef Noord-Israël verleiden met beloften van vleselijke genoegens; maar vervolgens eisten zij kinderoffers. Het Noordelijke Koninkrijk werd uiteindelijk zo slecht dat Jesaja over hen schreef: "Het volk dat wandelde in duisternis ... Zij die wonen in het land van de schaduw van de dood" (Jes. 9:2).
Verder lezen - NL

De wederkomst van Saturnus - Deel 16: Vader-God van de Akkadiërs, Amorieten en Filistijnen. Nu gaan we naar het deel van Mesopotamië dat ligt tussen de gebieden die de thuisbasis waren van de entiteiten die we al hebben besproken: Kumarbi, in het noordelijke gebied van de Hoerriërs; El, wiens thuis in het westen lag; en Enlil, die vooral in het zuiden van Mesopotamië werd vereerd. In het midden van deze gebieden vinden we hun equivalent, Dagan.
Verder lezen - NL


Woensdag 5 Januari - 3 Shvat

()  De terreurgroep Jihad dreigt Tel Aviv te bombarderen als de gevangene Hisham Abu Hawash die in hongerstaking is sterft. Twee Egyptische delegaties zijn naar verluidt op weg naar de Gazastrook om een escalatie te voorkomen.
Voor meer zie World Israel News

Israël zwicht voor de druk: en de gearresteerde terrorist beëindigt de hongerstaking en komt binnenkort weer vrij. ...Boegbeeld van de PLO, Hanan Ashrawi, twitterde opgetogen: “Hij heeft gewonnen! Wij hebben gewonnen!“:
Voor meer zie Terug naar Zion

Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid zei maandag dat ondanks de waarschijnlijkheid van toenemende internationale druk op Israël, de huidige regering naar verwachting geen vooruitgang zal boeken in het diplomatieke proces met de Palestijnen, zelfs nadat hij in augustus 2023 premier wordt. Dit komt omdat de coalitieakkoorden een dergelijk proces uitsluiten, zei Lapid, die volgens hun roulatieakkoord Naftali Bennett zal vervangen als premier.
Voor meer zie Israpundit

Palestijnse leiders begraven hun eigen droom. De Palestijnse inwoners zijn ziek van het PA-bewind en de meesten van hen zouden het Israëlische staatsburgerschap aannemen als ze konden. Intussen heeft Hamas bewezen niet te willen bestaan als een "opgewaardeerde" PA en beantwoordt de concessies van Israël met dreigementen en raketten.
Voor meer van dit artikel zie Israelhayom

IDF oorlog met de Mossad over Iraanse kernwapens gaat door. Een nieuwe ronde in de noodlottige woordenstrijd tussen de Mossad en de Israëlische militaire inlichtingendienst werd deze week voortgezet met ministers die tussen dinsdag en woensdag hun geclassificeerde tegengestelde standpunten over de Iraanse nucleaire onderhandelingen naar Walla lekten. De onenigheid tussen IDF Inlichtingenchef Gen. Aharon Haliva (nu voorstander van een of andere nieuwe versie van de nucleaire overeenkomst om de Iraanse vooruitgang te vertragen en tijd te winnen voor het plannen van een mogelijke IDF-luchtaanval) en Mossad-directeur David Barnea (tegen elke overeenkomst behalve een radicaal verbeterde) lijkt opmerkelijk, maar in feite, is het gewoon een nieuwe ronde in het lopende debat tussen de inlichtingen zwaargewichten.
Voor meer zie The Jerusalem Post

IDF-chef heeft naar verluidt gezegd dat een hersteld nucleair akkoord Iran beter is dan een mislukte besprekingen. Gen. Aharon Haliva zou de ministers hebben verteld dat een akkoord meer zekerheid zou bieden over de grenzen aan het nucleaire werk van Teheran, en Israël beter zou wapenen tegen een mogelijke escalatie.
Voor meer zie The Times of Israel

Omdat de Nieuwe Maan op maandag 3 januari niet in Israël kon worden waargenomen, begint de Nieuwe Maan standaard op dinsdag 4 januari 2022 's avonds! De tweede tiende maand.
Voor meer zie When Is The New Moon

Wat in de vorige eeuw bekend werd als "humanisme" was in werkelijkheid niets nieuws. Het heeft eigenlijk een eeuwenoude afkomst. ....Tot nu. Welkom bij het volgende stadium van God-ontkenning - of liever, god-maken - dat we "trans-humanisme" zouden kunnen noemen (of, zo u wilt, "post-humanisme"): het geloof dat menselijke wezens de fysieke werkelijkheid kunnen overstijgen om scheppers te worden in hun eigen recht, kleine goden en godinnen van hun eigen privé-universums (metaverses?).
Voor meer zie TownHall

De enige overlevende vertelt over zijn pogingen om piloten te redden toen de helikopter in zee stortte. Marine- en luchtmachtchefs prijzen kapitein Ron Berman, die erin slaagde uit het toestel te ontsnappen en met zijn mobiele telefoon om hulp te bellen terwijl hij in zee dreef; hij herstelt nu in het ziekenhuis. Hij zei dinsdag dat hij meerdere malen heeft geprobeerd de piloten uit het vliegtuig te trekken, maar dat dit niet lukte.
Voor meer zie The Times of Israel

()  "Het is tweerichtingsverkeer": PA waarschuwt voor gevolgen van VS-vertraging bij een heropening van het consulaat. Palestijnse functionarissen zeggen tegen de Times van Israël dat van Ramallah niet kan worden verwacht dat het gevolg geeft aan belangrijke verzoeken, zoals de hervorming van het beleid inzake de betaling van gevangenen, als Biden zijn beloften niet nakomt.
[ Chanteurs houden nooit op met chantage. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Islamitische Republiek wil haar raket- en dronecapaciteit verbeteren om de nieuwste technologie van Rusland en China aan te boren en te leren hoe zij de nieuwste luchtverdedigingssystemen kan omzeilen, aldus Iraanse militaire analisten die werden geciteerd in een lang artikel dat werd gepubliceerd door het Iraanse persbureau Tasnim News Agency.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De regeringscoalitie van premier Naftali Bennett is er woensdag in geslaagd de omstreden elektriciteitswet aan te nemen, waardoor tienduizenden illegaal gebouwde Arabische woningen kunnen worden aangesloten op de elektriciteits-, water- en telefoonleidingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Britse premier Boris Johnson zei dat Engeland wil dat de onderhandelingen in Wenen leiden tot volledig herstel van het JCPOA, maar dat Iran te goeder trouw moet handelen," en dat de tijd dringt voor besprekingen over Iran. Naftali Bennett en Boris Johnson bespraken de lopende onderhandelingen in Wenen om Iran en de VS te laten terugkeren naar een gezamenlijke alomvattend actieplan.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hooggerechtshof aan de Israëlische Staat: Leg uit waarom gevaccineerden niet naar rode landen mogen reizen. Het Hooggerechtshof eist dat regering binnen een week antwoord geeft op vragen over rechtmatigheid van reisregels voor gevaccineerde Israëliërs.
Voor meer zie Arutz Sheva

Hoe de term "Arabische Jood" de geschiedenis verdraait en het zionisme belastert. De Joodse gemeenschappen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten worden in de academische wereld en de media vaak onnauwkeurig voorgesteld. Hun rijke, complexe geschiedenis wordt opzettelijk verdoezeld om het zionisme te ondermijnen. Inderdaad, professoren, anti-Israël studentenorganisaties en invloedrijke personen hebben de unieke inheemsheid van Joden in het Midden-Oosten ontkend. Bovendien hebben deze groepen ook de wijdverbreide historische onderdrukking, vervolging en ballingschap van Joden onder Arabische en Moslim heerschappij geminimaliseerd.
Voor meer zie Arutz Sheva

Verscheidene dagen van hevige regens hebben in Oman en Iran zware overstromingen veroorzaakt waarbij meer dan 10 mensen het leven verloren. Ook de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedi-Arabië, Koeweit, Pakistan en Afghanistan werden getroffen door hevige regens.
Voor meer zie Watchers

Een verontwaardiging van Joden heeft geleid tot een politieonderzoek naar een incident waarbij een auto met een moslimbruid over het Tempelberg-complex is gereden. Inmiddels is bekend geworden dat het evenement is uitgevoerd met goedkeuring en coördinatie van de Israëlische politie. Er zij op gewezen dat het incident in strijd is met een uitspraak van het Hooggerechtshof die het spelen en sporten daar verbiedt. Het verbod verbiedt ook het gebruik van de heilige plaats voor seculiere of politieke demonstraties.
Voor meer zie Israël365

Sara werd verkracht - daarna vond ze Jezus. Levens worden voor eeuwig veranderd in Iran, en het is een voorrecht om met u samen te werken om Gods Koninkrijk te zien groeien.
Verder lezen - NL

Dit is een uitgebreid artikel over het bewijs van de opname/redding. Bewijs van Redding VÓÓR de Tijd des Oordeels door Jezus Zelf. Er zijn over het algemeen twee perspectieven bij het behandelen van de vraag of Jezus de opname bespreekt in het Olijfberg-Gesprek (Eindtijd-Gesprek en hierna "OG"). De ene gedachtegang is dat het OG (te vinden in Mattheüs 24-25; Marcus 13; Lucas 21) niet gaat over de opname, noch over de gemeente, maar dat het uitsluitend gaat over de natie Israël tijdens de laatste 7-jarige verdrukking (de 70e week van Daniël).
Verder lezen - NL


Dinsdag 4 Januari - 2 Shvat

()  2 IAF-piloten gedood en een marineofficier is gewond geraakt bij een helikoptercrash voor de kust van Haifa. Het leger noemt de Israëlische luchtmacht piloten Lt. Kol. Erez Sachyani en Maj. Chen Fogel als de dodelijke slachtoffers van de crash. Een derde bemanningslid, een marineofficier, liep matige verwondingen op en is in stabiele toestand. IDF onderzoekt de omstandigheden van de tragedie.
Voor meer zie Israelhayom

De economische situatie in Gaza verslechtert met de dag en veroorzaakt grote frustratie onder de Palestijnen die er wonen. In het laatste kwartaal van 2021 bedroeg de werkloosheid bij mannen 44,7 procent. Vrouwen werken daar helemaal niet. Het gemiddelde loon is 655 NIS (186 Euro) per maand.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Een meerderheid is van mening dat Israëls Covid-beleid de relaties met het diaspora Jodendom schaadt. Enquête toont aan dat 80% van de Israëli's bezorgd is over het groeiende antisemitisme wereldwijd. Meer dan 60% vindt dat Joden die in het buitenland wonen toestemming moeten krijgen om naar Israël te komen tijdens de SARS-CoV-2-pandemie, en dat de regering de deuren van Israël moet openen onder humanitaire omstandigheden en in combinatie met de Covid-vereisten.
Voor meer zie Arutz 7 Sheva

Dr. Raz Zimmt, een Iran-deskundige aan het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies (INSS) van de Universiteit van Tel Aviv, legde uit waarom elk nieuw akkoord met Iran slechter zal zijn dan het akkoord dat in 2015 werd ondertekend. In een interview met 103 FM Radio zei Dr. Zimmt: "Er is vooruitgang geboekt op het gebied van Irans onderzoek en ontwikkeling, en dat is niet meer omkeerbaar." Volgens hem zijn de meeste Iraanse schendingen van het nucleaire akkoord en de meeste geboekte vooruitgang in feite omkeerbaar zijn, maar de vooruitgang geboekt op het gebied van onderzoek en ontwikkeling kan niet worden teruggedraaid.
Voor meer zie Arutz 7

Socialistische heropvoeding: welkom in WEF-land. Het zal u niet ontgaan zijn. Het nieuwe kabinet Rutte IV, dat deze maand beëdigd zal worden, is gewoon een voortzetting van het kabinet dat zichzelf al ontslagen had wegens de toeslagenaffaire. Er is een grote stoelendans, waarbij De Jonge op Volkshuisvesting terecht komt, Kaag op Financiën en Schouten op Sociale Zaken. Ook Rutte, die schandaal op schandaal overleefde, kon gewoon premier blijven. Hiervoor moest hij echter wel zijn ziel verkopen. Hoe? Een reconstructie.
Voor meer zie Unravelations - NL

DF maakt zich op om alleen voor vrouwen bestemde gevechtseenheden op te richten om tegemoet te komen aan religieuze Joodse vrouwen als een vooraanstaande Religieus Zionistische rabbi tegen vrouwen in gevechtsrollen is.
Voor meer zie World Israel News

Joodse vrouw, 74, beroofd en geslagen in Parijs. Een andere oudere Frans-Joodse vrouw werd geslagen en beroofd door antisemitische indringers in haar Parijse appartement. Weer een oudere Frans-Joodse vrouw die alleen in haar eigen huis woont, is het slachtoffer geworden van een brutale overval gemotiveerd door antisemitisme, zei het in Parijs gevestigde Nationaal Bureau voor Waakzaamheid tegen Antisemitisme (BNVCA) op zondag.
Voor meer zie World Israel News

Israël diamantverkoop bereikt een recordhoogte na decennium van daling. De stijging, aldus het ministerie, kwam na een decennium van dalende verkoop onder invloed van de overdracht van aspecten van de handel in geslepen diamant naar India. De Israëlische diamantindustrie registreerde in 2021 een sterke stijging van de verkoop in vergelijking met het voorgaande jaar, met een invoer van 2,94 miljard dollar (een stijging van 91 procent) en een uitvoer van 3,65 miljard dollar (een stijging van 54 procent).
Voor meer zie The Jerusalem Post

()  Joden in de eerste tempel periode leden aan darmparasieten, blijkt uit 2700 jaar oud toilet. Onderzoekers van de Universiteit van Tel Aviv en de Oudheden Autoriteit (IAA) die de inhoud van het toilet analyseerden, konden sporen van eitjes van vier verschillende soorten parasieten identificeren: rondworm, lintworm, zweepworm en speldenworm.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Ten minste 90.000 nakomelingen van Sefardische Joden zijn burgers van Portugal of Spanje geworden sinds 2015, toen deze landen wetten aannamen die een naturalisatie proces aanboden voor dergelijke aanvragers, volgens de meest bijgewerkte informatiegegevens van de twee landen. De wetten waren bedoeld als boetedoening voor de inquisitie, een campagne van religieuze vervolging die aan het einde van de 15e eeuw werd ontketend op de honderdduizenden Joden die het Iberische schiereiland bewoonden en er floreerden.
Voor meer zie Arutz Sheva zie ook Terug naar Zion - NL

Toekomst van gebedsplaats in twijfel getrokken onder deze fragiele Israëlische regering. De regering van Bennett had in het begin aanwijzingen gegeven dat zij zou doorgaan met de bouw van een gebedsplaats voor gelijkberechtigden bij de Westelijke Muur in Jeruzalem, maar interne wrijvingen binnen het kabinet hebben het plan opnieuw tot stilstand gebracht.
Voor meer zie Ynet

Palestijnse studente declameert een gedicht waarin zij Allah vroeg de "schurken" uit haar land te verbannen en het te bevrijden van de Joden. Ze zei dat Jeruzalem aan de "plunderaars" was verkocht door de "grootste vijanden" van de Palestijnen en voegde eraan toe: "Oh Heer, breng hen naar de hel en verzamel hen bij zondaars als Abu Lahab en red ons." De ceremonie werd uitgezonden op Palestina TV op 28 december 2021.
Voor meer zie Memri>

Dinsdagmorgen kwamen grote politie-eenheden aan in Homesh in de noordelijke Samariaanse heuvels en schakelden het elektrische systeem uit van de Homesh Yeshiva, dat al jaren in de buitenpost staat, saboteerden en vernielden de bouwsels en tenten van gezinnen die gekomen waren om de mensen van Homesh te versterken en te steunen.
Voor meer zie The Jewish Press

De ontwikkelaar van de menselijke implanteerbare COVID microchip zegt dat er geen houden meer aan is en dat het er aan komt 'Of we het leuk vinden of niet! De toekomst is gearriveerd, en het bevat het een menselijke implanteerbare microchip voor uw COVID immuniteitspaspoort. We vertelden u dit al voordat het vaccin klaar was. Menselijke implanteerbare microchiptechnologie is de volgende grens, en ze hebben u voorbereid om het te ontvangen door u verslaafd te maken aan slimme meekijkers als, FitBits, Alexa, Siri en al de rest. Stap één was om je achter je computer te krijgen (1994 - 2007), stap twee was afhankelijk van de computer te krijgen (2007-2021), en stap drie, die nu aan de gang is, zal zijn om de computer in je te krijgen.
Voor meer zie Now The End Begins

De Roemeense centrale regering heeft donderdag een door de VS gesteund wetsvoorstel goedgekeurd dat China en Huawei effectief verbiedt deel te nemen aan de ontwikkeling van hun 5G-netwerk, vertelde een lid van het IT&C- en nationaal veiligheidscomité aan Reuters.
Voor meer zie Epoch

De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft op de tweede verjaardag van de moord op generaal Qassem Soleimani door de Verenigde Staten gezegd dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump voor de moord moet worden berecht of anders Teheran wraak zal nemen.
Voor meer zie Reuters

Zeldzaam fenomeen doet vis uit lucht vallen in Texas. Op woensdagmiddag werd de stad Texarkana in Texas getroffen door een zware regenbui toen sommige inwoners merkten dat de regen hoogst ongebruikelijk was, door het laten vallen van kleine vissen op het droge.
Verder lezen - NL

Regering Biden moet op zijn minst elk land helpen dat probeert de confrontatie met de Iraanse mollahs aan te gaan. Terwijl de mullahs religie gebruiken om hun missie van het overnemen van de regio te rechtvaardigen, proberen ze waarschijnlijk eerder de controle over alle olie in de regio te krijgen; ze lijken hun hegemonische ambities te bevorderen om dit doel te bereiken.
Verder lezen - NL


Maandag 3 Januari - 1 Shvat

()

Zal dit het jaar worden waarop de Heerons opneemt zoals gezegd in Tess. 1:16; Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. En ook in 1 Col. 15:51b,52; want wij zullen allen veranderd worden, in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden, en ook wij zullen veranderd worden. Als wij de opdracht van de Heer in Luc. 21:28 volgen; Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is. Maar hou er rekening mee dat de druk tot dan groter zal worden.

()  De IDF werd verrast door de raketten die eerder op zaterdag dag door Gaza-terroristen werden gelanceerd. Het IDF voerde zaterdagavond laat luchtaanvallen uit op de Gazastrook als reactie op de raketaanvallen op de kust van Tel Aviv kort voor 7 uur in die ochtend, die de Israëli's verrasten.
Voor meer zie World Israel News

Bennett: Iedereen die zich op Israël richt, zal verantwoordelijk worden gehouden. De Palestijnse Islamitische Jihad waarschuwt dat elke Israëlische reactie met geweld zal worden beantwoord, terwijl de IDF benadrukt dat Hamas verantwoordelijk is voor de gebeurtenissen in de Gazastrook. Egypte dringt er bij beide partijen op aan te deëscaleren.
Voor meer zie Israelhayom

De 24 ouderlingen van de NASA. Wacht.. wat? Ja, u leest het goed. De National Aeronautics and Space Administration (NASA) heeft al 7 jaar een groep van 24 priesters in dienst, zo meldt The Daily Mail. Het doel van de groep is om te onderzoeken hoe de NASA de mensheid goed op eventueel nieuws over buitenaards leven voor kan bereiden. Goed, waar zullen we beginnen? Bij de significantie van de getallen misschien?
Voor meer zie Unravelations

Paus in de mis: Moge Maria ons helpen alle dingen te bewaren en te overdenken. Paus Franciscus, die de mis voordraagt op het Hoogfeest van de Heilige Maagd Maria, de Moeder van God, moedigt zijn kerkleden aan om zich onder haar moederlijke bescherming te stellen.
Voor meer zie Vatican News

Waarnemend voorzitter van de Taliban Amir Khan Muttaqi zei dat ze in vier maanden voor Afghanistan veiligheid hebben gebracht - de VS en 50 andere landen konden dat niet in 20 jaar. Wij willen een goede relatie met de wereld. Wij hebben het Doha-akkoord met de Verenigde Staten ondertekend en nu is het aan Washington en de rest van de wereld om één enkel bewijs te leveren dat zij schade hebben ondervonden van een aanval die vanaf Afghaans grondgebied is uitgevoerd.
Voor meer zie Memri

Israël en 40 andere landen zijn getroffen door de ergste uitbraak van vogelgriep ooit. We vroegen de experts hoe het gebeurde, wat de gevolgen zullen zijn, en of we ons zorgen moeten maken over onze gezondheid. Elke herfst vliegen ongeveer een half miljard trekvogels door Israël op weg van het koude Europa naar het warme Afrika. Duizenden blijven hier de hele winter. Maar dit adembenemend mooie tafereel heeft ook een lelijke kant: Elk jaar brengt een deel van de bezoekende vogels vogelgriep met zich mee. "Het is verschrikkelijk," zegt Prof. Israel Rozenboim, hoofd dierwetenschappen aan de Faculteit van Landbouw van de Hebreeuwse Universiteit en een specialist in de fysiologie, voortplanting en management van vogels. "Elk jaar krijgen we vogelgriep hier en daar, maar dit is de eerste keer in mijn 40-jarige carrière, dat ik ooit heb gehoord dat het in een heel dorp voorkomt."
Voor meer zie United with Israel

2022: een profetische voorbeschouwing. Een studie in Bijbelprofetie maakt je niet helderziend of tot een waarzegger. Vraag me niet om tips daar over. Maar ik moet één nogal verbazingwekkende waarheid toegeven. Ik heb een bovennatuurlijke bron om de toekomst te begrijpen. En jij ook. Het heet de bijbel.
Verder lezen - NL

Pastor JD spreekt over wat er wat er voor de deur staat, ondanks alles wat tegen ons lijkt te zijn in de wereld van vandaag.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

()  De onderhandelingen over de terugkeer van Iran tot de naleving van de nucleaire overeenkomst met de wereldmachten zullen niet tot een goed resultaat leiden voor Israël, maar Jeruzalem probeert de schade te beperken, zei minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid op maandag, terwijl de gesprekken in Wenen zouden worden voortgezet.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De website van The Jerusalem Post werd in de nacht van zondag op maandag enkele uren overgenomen door hackers. Waar de homepage van de Israëlische krant te zien zou moeten zijn, werd een foto van een hand met een rode ring getoond, waaruit een raket gelanceerd werd. Daaronder stond in het Engels en het Hebreeuws dat "we zijn dichterbij dan je denkt".
Voor meer zie NU - NL

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) hebben het islamitische weekend een dag verplaats naar zaterdag en zondag. Daarbij zijn er nog een aantal wijzigingen doorgevoerd op het gebied van eten van varkensvlees en seks buiten het huwelijk. Al betekent dat niet dat het hier gaat om een nieuwe democratie maar men zich aansluit bij de (slechte, wj) westerse gewoontes.
Voor meer zie RTL Nieuws

(1) Nooit eerder werd de mensheid geconfronteerd met zo’n wereldomvattende uiterst smerige machtsgreep. (2) Gaat het bij de UFO-waarnemingen om super intelligente wezens uit de verre ruimten van het heelal, of zijn het afgezanten van de duisternis? (deel 5) (3) Kinderen die nauwelijks enig gevaar lopen om te sterven aan corona zijn inmiddels ook het doelwit van de vaccinatie campagne van de overheid.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Hamas dreigt met een ontvoeringsgolf om Israël te dwingen tot een deal over een. gevangenenruil. Hamasleider Ismail Haniyeh zegt dat de plannen voor een toekomstige deal ook de opnieuw gevangen voortvluchtigen uit de Gilboa-gevangenis zullen omvatten. De in Gaza gevestigde terreurgroep houdt momenteel twee Israëlische burgers vast, evenals de overblijfselen van twee IDF-soldaten die tijdens het conflict van 2014 werden gedood.
Voor meer zie Israelhayom zie ook Terug naar Zion - NL

De Saudische Mashael AlObaidan wordt de eerste vrouwelijke coureur die deelneemt aan de Dakar Rally, zo bevestigde de Saoedische automobilisten- en motorfederatie vorige week. De 44e editie van de endurance rally in Saoedi-Arabië, die gehouden van 1 tot 14 januari, meer dan 8.300 kilometer is.
Voor meer zie Israelhayom

De door Iran gesteunde Houthi-militie heeft het onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten varende vrachtschip Rawabi voor de kust van de stad Hodeidah gekaapt, aldus een woordvoerder van de Arabische Coalitie. Het schip vervoert medische benodigdheden.
Voor meer zie Al Arabiya English

De voorzitter van de Knessetcommissie, MK Nir Orbach (Yamina), heeft maandagochtend de vlag van rebellie gehesen tegen de machthebbers in de coalitieregering van Lapid-Bennett met een ultimatum: als er geen echte stappen worden ondernomen om de Joodse buitenposten in Judea en Samaria te bevorderen (alias de "jonge nederzettingenonderneming," ook al zijn sommigen van hen al aan het stoeien met hun kleinkinderen) - dan zou hij, Orbach, het debat over de elektriciteitswet in zijn commissie niet inkorten, dat dan drie dagen zou kunnen gaan duren vanwege het verzet van de oppositie.
Voor meer zie The Jewish Press

Hoofdstuk 15: Hybriden en de ongerechtigheid van de Amorieten. In het klassieke verhaal, wanneer de grote boze wolf ontdekt dat Roodkapje naar het huis van haar grootmoeder gaat, rent hij vooruit om een val te zetten. Satan deed een soortgelijke zet bij Abram. God riep Abram uit het Babylonische systeem en beloofde hem het land Kanaän te geven. Terwijl Abram zijn reis maakte, ging Satan vooruit om de val op te zetten.
Verder lezen - NL

De wederkomst van Saturnus - deel 15: Babel en het wiel van Ezechiël. Enlil was meer dan duizend jaar lang de oppergod van Mesopotamië. Zoals eerder opgemerkt, begon zijn "heerschappij" met de opkomst van het Akkadische rijk in de vierentwintigste eeuw voor Christus. Maar als we verder terugkijken in de geschiedenis, naar het einde van de Uruk-periode rond 3100 v. Chr., vinden we misschien een andere aanwijzing voor de arrogantie van deze god en een zeer duidelijke boodschap van God dat hij niet vóór de vastgestelde tijd uit de afgrond zal worden losgelaten.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina