www.wimjongman.nl

(homepagina)


DODELIJKE WAANIDEEËN

15 februari 2023 - door Jonathan Brentner

()

De boeken Daniël en Openbaring vertellen ons dat in de jaren voorafgaand aan de wederkomst een wreed en buitengewoon kwaadaardig wereldrijk zal ontstaan, dat kortstondig over de naties zal heersen. De apostel Paulus beschrijft de leider ervan als de "man der wetteloosheid" die een Joodse tempel in Jeruzalem zal verontreinigen voordat Jezus hem bij Zijn terugkeer op aarde vernietigt (2 Tessalonicenzen 2:3-10).

Zien we vandaag bewijzen dat Satans volgelingen de weg bereiden voor de antichrist om de mensheid tot slaaf te maken? Absoluut! Het is als een beer die uit zijn winterslaap komt.

Het koninkrijk van het beest wint over de hele wereld aan kracht, precies zoals de Schrift zei dat in de laatste dagen zou gebeuren. Meer dan een eeuw lang hebben de globalisten de stukken op hun plaats gelegd voor de komende nieuwe wereldorde. Nu wordt het werkelijkheid.

De meerderheid van de mensen wil de luciferische agenda van de elitaire machthebbers van deze tijd niet, maar dat maakt niet uit. Ze zullen hun wil opleggen aan de nietsvermoedende mensen, langzaam maar zeker.

Ze zullen dat doen via vele gevaarlijke waanideeën, die dodelijk zullen worden:

WAANIDEE #1: DE GLOBALISTEN VERLANGEN EEN WERELDWIJDE DEMOCRATIE

Peter Koenig, geopolitiek analist en voormalig hoofdeconoom bij de Wereldbank en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), schreef het volgende over de bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos in januari 2023:

Kritiek op en zelfs spot met de dictatoriale en dystopische benadering van de wereldproblemen door het WEF heeft in 2023 een nieuw hoogtepunt bereikt. Hoewel de woorden "democratie" en "vrijheid" steeds op de voorgrond staan, worden ze nauwelijks toegepast. Ze zijn slechts de daad van non-stop propaganda voor iets dat het niet is. En zoals Goebbels, Hitlers propagandaminister, al bijna 80 jaar geleden zei: "Als een leugen vaak genoeg wordt herhaald, wordt hij de waarheid".

Deze valse waarheid heeft bijna elke westerse burger gehersenspoeld. We worden geleidelijk geknecht terwijl we nog steeds geloven dat we in een democratie leven. Het WEF is onderdeel van de gestage stroom propaganda, maar ook een meester-tiran, in de persoon van Klaus Schwab en zijn Israëlische topadviseur, "Jullie nutteloze eters", de heer Yuval Noah Harari.[i]

De elite van onze tijd vertelt ons dat hun ware doel "democratie" en "vrijheid" is. Maar hun ware bedoeling is een totalitaire Marxistische één wereld regering.

Op de website van het WEF verscheen een video die ik in het verleden vele malen heb bekeken. Het toonde een gelukkige jongeman terwijl een stem ons vertelde dat in de toekomst, "Je zult niets bezitten en gelukkig zijn." Dat is het ware doel van de globalisten en het klinkt als slavernij, niet als vrijheid.

WAANIDEE #2: DIGITALE VALUTA ZAL VOORDELIG ZIJN

Tien landen hebben al digitale valuta ingevoerd en nog eens honderd landen overwegen zo'n stap. Velen voorspellen dat een digitale munt van de centrale bank (CBDC) in de loop van 2023 in Amerika zal aankomen.

Tijdens hun eerste verschijning zal de elite de voordelen van CBDC's laten zien. Zij zullen de snelheid en nauwkeurigheid van elektronische financiële transacties verhogen en een sterk verbeterde bescherming tegen fraude bieden. Velen zullen de invoering van een CBDC verwelkomen, vooral tijdens de eerste, en misschien beperkte, implementatie. Het lijkt misschien op het gebruik van een debetkaart.

Er is echter een enorme keerzijde aan CBDC's via hun programmeerbare functie. Dit geeft de staat niet alleen toegang tot alle financiële transacties, maar maakt het ook mogelijk om, misschien op een later tijdstip, mensen te straffen voor het uitgeven van hun toegewezen fondsen op sociaal onaanvaardbare manieren.

De CBDC's zijn een valstrik; velen die het idee van een totalitaire staat betreuren, zullen er tegen hun wil aan onderworpen worden, wanneer zij veel te laat ontdekken dat een toekomstige overheidsinstantie bepaalt hoeveel geld zij ter beschikking hebben en voorschrijft hoe zij dat uitgeven.

WAANIDEE #3: VACCINPASPOORTEN ZULLEN ALLEEN MEDISCHE INFORMATIE OPSLAAN

Een ander punt dat hoog op de agenda stond tijdens de bijeenkomst van het WEF in januari was de kwestie van de vaccinpaspoorten. Het doel van de aanwezigen is om de vaccinstatus van iedereen in de wereld digitaal beschikbaar te hebben in de vorm van een paspoort.

Dit lijkt misschien redelijk voor enkelen, maar het is ook een list voor de globalisten om gegevens over iedereen te verzamelen en die informatie later te gebruiken om hen te controleren.

Het uiteindelijke doel van de globalisten is om iemands vaccininformatie te combineren met alle andere persoonlijke gegevens, inclusief financiële transacties van de CBDC's. Het paspoort zal iedereen verbinden met een enorme database waar alles wat er over hen te weten valt zal worden opgeslagen en direct beschikbaar zal zijn voor de elite.

Hieronder staat een citaat uit een Townhall artikel over vaccinatiepaspoorten:

Zelfs de liberale auteur Naomi Wolf begrijpt de gevaren die vaccin paspoorten vertegenwoordigen. Ze zegt dat als deze plannen worden uitgevoerd, dit "het einde van de menselijke vrijheid in het Westen" zal betekenen. Volgens Wolf is de echte bedreiging de toegang van de regering tot de persoonlijke gegevens van miljoenen Amerikanen. Volgens Wolf zal een vaccinpaspoort leiden tot "het einde van de burgermaatschappij.... het heeft de macht om je leven uit te schakelen, of om je leven aan te zetten, om je mee te laten doen in de maatschappij of gemarginaliseerd te worden."[ii]

Wat de globalisten prediken als "democratie" zal leiden tot het einde van de "menselijke vrijheid" en vaccinatiepaspoorten zullen een sleutelrol spelen in het verlies van vrijheden.

Het misbruik van informatie zal vooral een nachtmerrie worden voor hen die achterblijven na de Opname. Vaccinpaspoorten zullen, samen met de CBDC's, de "man van de wetteloosheid" in staat stellen alle koop en verkoop over de hele wereld te controleren.

WAANIDEE #4: HET PANDEMIEVERDRAG ZAL HEILZAAM ZIJN

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) kwam bijeen een week voordat de 2700 machthebbers neerstreken in Davos, Zwitserland. Hoog op hun agenda stond de bespreking van een pandemieverdrag. Ze verkopen dit als iets dat zal leiden tot een snelle en uniforme reactie op toekomstige pandemieën.

Maar als het wordt goedgekeurd door de lidstaten tijdens hun bijeenkomst in mei 2023, zou het de WHO en haar hoofd absolute controle geven over de lidstaten met betrekking tot wat hij beschouwt als een noodsituatie op gezondheidsgebied.

Mocht de WHO zo'n crisis uitroepen, dan zouden ze iedereen een verplichte gedragslijn voorschrijven. Het maakt niet uit of de president van een land het er niet mee eens is, de dictaten van de WHO worden wet in zijn of haar land. Mocht een Amerikaanse gouverneur "Nee!" zeggen tegen de WHO-mandaten, dan maakt dat ook niet uit. De WHO zou de macht hebben om met militaire middelen naleving van haar gezondheidsdictaten af te dwingen.

Degenen die niet misleid zijn door de agenda en technieken van het WEF, zullen niet in staat zijn de mandaten van de WHO te weerstaan. Vergis u niet: de globalisten zijn leugenaars en koelbloedige moordenaars, net als de geest die hen leidt (Johannes 8:44). Het Pandemie Verdrag, indien goedgekeurd, zal veel meer mensen doden dan het zal beschermen.

WAANIDEE #5: RUSLAND VERSLAAN IN OEKRAÏNE ZAL LEIDEN TOT VREDE

De globalisten vertellen ons dat we Rusland in Oekraïne moeten verslaan, maar leggen niet uit waarom dat beter is dan hen rechtstreeks aan te vallen. Waarom de bevolking in het midden van zo'n conflict plaatsen?

Kan het zijn dat de echte reden voor het conflict het verzwakken van Amerika is, een uitkomst die in veel berichten op de WEF-website wordt bejubeld?

De oorlog in Oekraïne heeft Amerika's voorraad militaire middelen al uitgeput en zijn vermogen om te reageren als het wordt aangevallen sterk verzwakt. President Biden heeft deze week nog aangekondigd dat de VS eenendertig geavanceerde Abrams-tanks naar Oekraïne zullen sturen, wat de toch al woedende Poetin nog meer zal opwinden. Wat is een betere manier om WO III uit te lokken en zelf als het slachtoffer te lijken in plaats van de agressor?

Leo Hohmann schreef onlangs een uitstekend artikel getiteld America 2023: Sleepwalking into World War III Hier is een citaat daaruit:

China en Rusland zijn beide in volle oorlogsmodus en mobiliseren hun economieën, legers en zeemachten voor de Derde Wereldoorlog met Amerika.

Let op, ik zei "Amerika." Niet "NAVO." De NAVO is Amerika en Amerika is de NAVO samen met zijn vazalstaten.

De NAVO is altijd gebouwd op Amerikaanse macht. Het probleem is dat Amerika zijn macht heeft verloren en wat er overblijft is grotendeels perceptie, geen realiteit.

Zodra de wereld dit doorheeft, is het game over. Zodra ze zien dat de keizer geen kleren heeft, dat het allemaal rook en spiegels zijn - en het ballonincident heeft de ogen geopend - zullen ze geschokt zijn over hoe zwak Amerika eigenlijk is.

Het totaal vertaalde artikel staat onder dit artikel.

Hoewel het voor velen misschien redelijk klinkt, is de list dat we Rusland in Oekraïne moeten verslaan een belangrijke factor geworden in de verzwakking van Amerika's leger en een uitnodiging voor een veel groter conflict.

Hoe lang kan de Amerikaanse president Poetin nog in de ogen blijven prikken zonder een verwoestende reactie voor zowel Amerika als Europa?

HOOP

Voor ons die in Christus zijn, is er blijde hoop! Ik kan dit onheilspellende bericht niet beëindigen zonder al onze ogen naar boven te richten.

Vergeet niet dat God alle uitkomsten controleert van hen die samenzweren om de mensheid te vernietigen. Wat de Bijbel lang geleden zei dat in de laatste dagen zou gebeuren, gebeurt nu voor onze ogen. De Heer verklaart het "einde van het begin" en Hij "zal" Zijn "doel bereiken" ondanks de dodelijke en verachtelijke agenda van de goddelozen (Jesaja 46:8-11).

Ik geloof dat de Heer de mensheid (en de kerk) waarschuwt dat Hij spoedig komt. Hij geeft de wereld een glimp van hoe de verwoesting er tijdens de Verdrukking uit zal zien.

Met alles wat er in 2023 is gebeurd, of zelfs maar in de afgelopen twee weken, kan ik me niet voorstellen dat we nog veel langer moeten wachten op Jezus' verschijning, maar zoals altijd ligt de timing in Gods soevereiniteit.

In deze gevaarlijke tijden, waarin dodelijke waanideeën steeds populairder worden en de bijbelse waarheid nergens te vinden lijkt, is het van vitaal belang dat we onze hoop gericht houden op de spoedige verschijning van Jezus.

Het zijn passages als 1 Korintiërs 15:50-55, 1 Tessalonicenzen 4:13-5:11, Filippenzen 3:20-21 en Kolossenzen 3:1-4 die mij bijna dagelijks bemoedigen en mij behoeden voor wanhoop als ik zie wat er in Amerika en de rest van de wereld gebeurt.

Maranatha!


[i] Peter Koenig, WEF Davos - Het nieuwe Sodom en Gomorra? 19 januari 2023, @ https://www.globalresearch.ca/wef-davos-new-sodom-gomorrah/5805074

[ii] Jeff Crouere, Vaccin Passports to Hell, 4 april 2021, op de Townhall Website: https://townhall.com/columnists/jeffcrouere/2021/04/04/vaccine-passports-to-hell-n2587372

Bron: Deadly Delusions — Jonathan Brentner