www.wimjongman.nl

(homepagina)


IDF soldaat: Er zit een kind achter de schutter, ik schiet niet...

De IDF heeft documentatie gepubliceerd van het vuurgevecht in Sichem (Nabloes) woensdagochtend waarbij negen terroristen werden gedood.

22 februari 2023

Op één opname is een soldaat te horen die in zijn radio zegt dat hij niet op een gewapende terrorist schoot vanwege de aanwezigheid van een kind achter de terrorist.

"De schutter is hier," zegt de soldaat. "Er staat een kind achter hem. Ik schiet niet."

De persoon aan de andere kant antwoordt: "Bevestigd."

'Gebruik van geweld moet volledig in overeenstemming zijn met internationaal recht' Agenten en soldaten van de Israëlische grenspolitie, het Israëlische veiligheidsagentschap (Shin Bet) en de IDF hebben woensdagochtend in de Kasbah van Sichem geopereerd om gezochte terroristen aan te houden. Deze terroristen waren betrokken bij de schietpartij die het leven kostte aan IDF-soldaat eerste sergeant Ido Baruch en bij andere aanvallen op veiligheidstroepen. Bovendien waren de terroristen betrokken bij het plannen van aanslagen en waren zij van plan in de nabije toekomst schietaanvallen uit te voeren. Terwijl ze onder levensgevaarlijk vijandelijk vuur lagen, werden de gezochte terreurverdachten en andere gewapende mannen geneutraliseerd.

De woordvoerder van de IDF verklaarde: "In de ochtenduren hebben tactische operators van de Nationale Terrorismebestrijdingseenheid van de Israëlische grenspolitie, soldaten van het Israëlische Veiligheidsagentschap (Shabak), en IDF-troepen, een inval gedaan in een verborgen appartement in de stad Sichem."

"Deze geconcentreerde inspanningen in de regio Samaria waren het gevolg van de inlichtingen die de Shabak-teams hadden verzameld en die gericht waren op drie gezochte verdachten. De verdachten waren betrokken bij de aanslag waarbij IDF-soldaat Sgt. Ido Baruch werd vermoord en bij andere aanslagen die onlangs tegen onze in Judea en Samaria opererende strijdkrachten werden gepleegd. De gezochte terreurverdachten planden nog meer aanslagen en waren van plan in de nabije toekomst gevaarlijke schietaanvallen uit te voeren.

"Toen onze troepen op de locatie aankwamen, openden de gezochte terreurverdachten het vuur op onze troepen, die op deze dreiging reageerden door twee van de gezochte mannen neer te schieten en te neutraliseren.

"Toen een gewapende gezochte verdachte het gebouw verliet, neutraliseerden onze troepen de dreiging met geweervuur. Bovendien werden verwondingen vastgesteld bij andere gewapende mannen in het gebied die op de troepen schoten, explosieven gooiden en molotovcocktails gooiden. Zoals gezegd werden de drie gezochte terreurverdachten geneutraliseerd en gedood.

"De gezochte terreurverdachten (nog bezig met identificatiebevestiging): Hussam Aslim, 24 jaar oud, een van de leiders van de terreurgroep "Lions Den", voerde schiet- en bomaanslagen uit en stuurde de moordenaars van wijlen soldaat Ido Baruch aan. Muhammad Ah Fatah, 24 jaar, een medewerker van de Islamitische Jihad die schietaanvallen uitvoerde op militairen in Judea en Samaria. Walid Dahil, 24 jaar, een terrorist en een van de leiders van de terroristische groep "Lions Den", die in Judea en Samaria op militairen heeft geschoten. en Samaria.

"Na doorzoeking van het gebouw waar de terroristen zich bevonden, namen de strijdkrachten twee vuurwapens en munitie in beslag," zei de IDF-woordvoerder.

Bron: IDF soldier: There's a child behind the gunman, I'm not shooting | ערוץ 7