www.wimjongman.nl

(homepagina)


Haal het uit mijn koude dode handen': Gedeputeerden in vuur ontbrand voor verbod op gasfornuizen.

Industrie van elektrische apparaten financierden deze studie die beweert dat het keukenapparaat giftig is

Peter LaBarbera Door Peter LaBarbera op 11 januari 2023

( )

Pixabay

Amerikaans links heeft een nieuwe vijand gevonden om een kruistocht tegen te voeren - aardgasfornuizen - maar tot nu toe krijgen ze verhitte reacties, met een Republikeins congreslid dat tweette: "Als de maniakken in het Witte Huis voor mijn fornuis komen, kunnen ze het uit mijn koude dode handen wrikken."

U.S. Rep. Dr. Ronny Jackson, R, Tx., de voormalige arts van de president onder de presidenten Obama en Trump, maakte die opmerking nadat linkse mediaberichten waaronder CNN en de Washington Post een nieuwe studie inluidden die "vervuiling door gasfornuizen" in verband brengt met astma bij kinderen.

"De wetenschap laat ons zien dat het hebben van een gasfornuis in een klein appartement, vooral met slechte ventilatie, is als het hebben van een auto die daar stationair draait," vertelde CNN's "klimaatveranderingscorrespondent" Bill Weir aan "CNN Newsroom" hosts Erica Hill en Jim Sciutto.

De nieuwe, door de media gehypte studie trok al snel brede kritiek van conservatieven vanwege vermeende belangenverstrengeling.

De Daily Caller News Foundation meldt dat de studie, "Population Attributable Fraction of Gas Stoves and Childhood Asthma in the United States," werd gefinancierd door twee linkse klimaatactivistische groepen, Rocky Mountain Institute (RMI) en Rewiring America (RA).

RMI werkt aan de "verandering van het wereldwijde energiesysteem om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met ten minste 50 procent te verminderen", aldus de website, terwijl RA zich inzet om "alles te elektrificeren" in gemeenschappen in de Verenigde Staten, aldus de website.

De meta-analyse studie was "mede geschreven door Brady Seals, de manager van RMI's Carbon-Free Buildings arm die zich richt op het achteraf uitrusten van gebouwen met elektrische apparaten," en ook RA Research Associate Talor Gruenwald, die eerder werkte aan RMI's Carbon-Free Buildings team," volgens de DCNF.

De auteurs ontkenden echter belangenverstrengeling bij hun onderzoek.

( )

Gastoestellen wel voor mij maar niet voor jullie

Na de publicatie van de studie vertelde Richard Trumka Jr., een commissaris bij de federale Consumer Product Safety Commission, aan Bloomberg dat een verbod op de productie en import van gasfornuizen "op tafel ligt" als ze "niet veilig gemaakt kunnen worden". In december 2022 "drongen de Democratische New Jersey Senator Cory Booker en 20 andere Democratische wetgevers er bij de commissie op aan om de uitstoot van gasfornuizen aan te pakken, met als argument dat de vervuiling door het kookgereedschap onevenredig veel minderheden en huishoudens met lage inkomens treft," aldus DCNF.

De pittige Jackson tweette: "Ik zal NOOIT mijn gasfornuis opgeven. Als de maniakken in het Witte Huis voor mijn fornuis komen, moeten ze het uit mijn koude dode handen wrikken. KOM HET MAAR HALEN!"

Vervolgens tweette de linkse Democraat Alexandria Ocasio-Cortez, D, N.Y., naar hem: "Wist je dat voortdurende blootstelling aan CO2 van gasfornuizen gekoppeld is aan verminderde cognitieve prestaties." Een volgende AOC-tweet linkte naar een verhaal uit 2020 van de liberale site Vox met als kop: "Gasfornuizen kunnen onveilige niveaus van luchtvervuiling binnenshuis genereren."

Jackson reageerde met een andere tweet: "AOC zegt dat gasfornuizen "verminderde cognitieve prestaties" veroorzaken - en toch gebruikt ze zelf een gasfornuis? Is dit een zelfdiagnose? AOC, als arts kan ik je dit vertellen: wat er mis is met je hoofd wordt NIET veroorzaakt door fornuizen. Iets veel groters is de oorzaak van uw verminderde cognitieve functie!"

Republikeinen maakten snel gebruik van de overreach van de Democraten en lanceerden zelfs een online fondsenwervingscampagne "Save Our Stoves". Ondertussen blijken beide huizen van president Joe Biden in Delaware het apparaat te hebben dat zijn regering overweegt om te verbieden, zoals WND meldde.

( )

Jill Biden lijkt te koken op een gastoestel in een van haar huizen in Delaware. (Twitter / Jill Biden)

Sociale media conservatieven, altijd genietend van een kans om punten te scoren met behulp van linkse hypocrisie, begon snel tweeten foto's van beroemde Democraten koken met gas kachels. Libs van TikTok twitterden: "Gasfornuizen voor mij, maar niet voor u" boven foto's van vicepresident Kamala Harris, AOC, First Lady Jill Biden en de progressieve senator Elizabeth Warren, D-Mass, die allemaal thuis op gas koken.

Wetenschap over klimaatverandering?

De DCNF meldt dat Rocky Mountain Institute, dat de studie gebruikt om elektrificatie van fornuizen te promoten, "miljoenen aan donaties heeft ontvangen van Breakthrough Energy, een groene energie-investeringsmaatschappij die is opgericht door Bill Gates, evenals het Bezos Earth Fund en Bloomberg Philanthropies," volgens het RMI 2022 donateursrapport.

DCNF meldt dat "er geen bewijs is voor een verband tussen het gebruik van gas als kookbrandstof en ofwel astmasymptomen of astmadiagnose," volgens een International Study of Asthma and Allergies in Childhood studie waarbij 500.000 kinderen wereldwijd werden bemonsterd.

Bovendien "bleek uit een door het Energy Department gefinancierde studie uit 2012 dat de emissies die worden gegenereerd door koken aanzienlijk groter zijn dan wat wordt gegenereerd door aardgasfornuizen zelf; koken met olijfolie bijvoorbeeld genereert meer dan 11 keer meer emissies per uur dan wat wordt geproduceerd door een gasfornuis alleen," meldde het rapport.

Bron: 'Pry it from my cold dead hands': Dems torched for gas-stove ban