www.wimjongman.nl

(homepagina)


De grote aardbeving van 2023 en de plotselinge toename van profetische tekenen

Gary zaterdag 11 februari 2023

()

Zoals de meesten nu wel weten, trof een verwoestende aardbeving van 7,8-magnitude afgelopen zondag 5 februari het zuid-centrum van Turkije, vlakbij de grens met Syrië. Het was de krachtigste beving in het hele Midden-Oosten sinds 1939, toen er nog een 7,8 plaatsvond. Die aardbeving kwam slechts enkele maanden na het officiële begin van de Tweede Wereldoorlog. De beving van afgelopen zondag deed heel Turkije, Syrië, Libanon en Cyprus schudden, het grootste deel van Israël en Jordanië, en delen van Armenië, Georgië, Iran, Irak, Egypte en Saoedi-Arabië. De meeste in de Bijbel genoemde gebieden werden door elkaar geschud. De aardbeving was zo zwaar dat een groot deel van Turkije wel een meter westwaarts bewoog (bron), en het resultaat is dat de hele regio is overspoeld met naschokken - bijna 3000 zelfs, waaronder een beving met een kracht van 7,5 die de volgende dag plaatsvond, iets ten noorden van de eerste mega-beving (bron).

En het meest verwoestende nieuws is dat de autoriteiten nu schatten dat meer dan 50.000 mensen zijn omgekomen bij de ramp. Velen zitten nog vast, maar de tijd dringt. De kerk moet vurig bidden.

Wanneer aardbevingen van deze omvang toeslaan, volgen er gewoonlijk honderden of duizenden naschokken gedurende een lange periode - weken, maanden, zelfs jaren. Zijn Jezus' woorden uit de Eindtijd-rede nu plotseling urgenter en relevanter als nooit tevoren. Vergeet niet dat hij tot zijn Joodse broeders sprak over het leven in Israël in de aanloop naar zijn terugkeer. Hoewel aardbevingen in verre oorden als Nieuw-Zeeland of Chili onze aandacht krijgen, is niets zo relevant als wanneer de grote aardbeving precies in het hart van de profetische ground zero - het Heilige Land zelf - toeslaat. En nu is er daadwerkelijk een aanleiding voor voortdurende aardbevingen in het Midden-Oosten in de nabije toekomst. Bovendien kan deze beving tektonische activiteit in gang hebben gezet die leidt naar de grotere die komen gaan, zoals voorspeld in de bladzijden van de Heilige Schrift. Denk opnieuw aan Jezus' woorden:

Natie zal opstaan tegen natie, en koninkrijk tegen koninkrijk. Er zullen hongersnoden en aardbevingen zijn op verschillende plaatsen. (Mt. 24:7, NIV)

()

Als je mijn zoekcriteria hier bekijkt, kun je bevestigen dat deze mega-beving de grootste was die niet alleen het Midden-Oosten trof, maar ook grote delen van Europa, Afrika en Azië buiten het Midden-Oosten, sinds 1939. U ziet het zoekgebied hieronder:

()

Nu gebeurde er iets van internationaal belang de dag vlak voor deze aardbeving: de VS schoten de 200 voet brede Chinese verkennings-/EMP-testballon neer nabij Myrtle Beach, South Carolina. Myrtle Beach ligt toevallig in de buurt van waar de Grote Amerikaanse Zonsverduistering van 2017 eindigde. Nog onheilspellender is dat Myrtle Beach doet denken aan Zacharia 1 en de ruiter op een rood paard tussen de mirtebomen.

In de nacht had ik een visioen, en voor mij stond een man op een rood paard. Hij stond tussen de mirtebomen in een ravijn. (Zach. 1:8a, NIV)

Merk op dat de ruiter op het rode paard in Openbaring 6 staat voor de wereldoorlog (d.w.z. de Derde Wereldoorlog) die kort na de Opname uitbreekt. Dit alles vindt plaats op het moment dat Rusland op het punt staat Oekraïne opnieuw binnen te vallen met een enorm leger van 500.000 man, waardoor zeer waarschijnlijk de Derde Wereldoorlog wordt ontketend.

De connectie Myrtle Beach-myrtleboom wordt verdiept door het feit dat de volgende dag, de dag van de mega-beving, Tu BiShvat was, het Joodse Nieuwjaar van de bomen. Bomen vertegenwoordigen vaak naties in de Schrift: de vijgenboom is natuurlijk Israël, en de andere bomen zijn de omringende naties (vgl. Luc. 21, 29: "Kijk naar de vijgenboom en alle bomen.") Natiestaten zijn een relatief recente uitvinding, min of meer een product van het uiteenvallen van de grote koloniale rijken in de 20e eeuw. De Britse, Franse en Ottomaanse rijken vielen allemaal in verschillende tempo's uiteen, wat leidde tot het ontstaan van de landen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten in de eerste helft van 1900. Israël, de vijgenboom, behoorde tot de opkomende natiestaten, maar ook Syrië, Irak, Libanon, Egypte, Jordanië, enzovoort. De vijgenboom bracht bladeren voort, maar de omringende naties ook. Voor die tijd bestond het grootste deel van de menselijke geschiedenis uit stadstaten of uitgestrekte multi-etnische rijken.

De dichtstbijzijnde stad bij het epicentrum van de aardbeving was Atalar. Atalar betekent "voorlopers" of "voorvaderen". Merk nogmaals op dat de kracht van de beving 7,8 was. Alfabetisch gezien is het 78e woord in het Nieuwe Testament "voorvader" - een voorvader van Jezus (Luc. 3:28). Deze aardbeving was een belangrijke voorbode van wat komen gaat. Atalar is ook een anagram van "altaar". Het altaar is een belangrijk voorwerp in de Bijbel, ook in het boek Openbaring (Openb. 6:9; 8:3,5; 9:13; 11:1; 14:18; 16:7).

Het feit dat de beving de grootste was in 83 jaar is ook veelzeggend: Psalm 83 wordt door velen gezien als een profetische aanwijzing voor een oorlog die Israël in de beginfase van de verdrukking te wachten staat.

Op dit moment ziet het ernaar uit dat de dingen eindelijk overkoken. Totdat wij weg zijn, zal de Weerhouder het beperken, maar Zijn bedwingende hand lijkt dit jaar te worden opgeheven. Om dit alles in perspectief te plaatsen (en meer):

  • De grootste aardbeving in minstens 83 jaar doet het hele Midden-Oosten schudden en duizenden naschokken gaan door in de hele regio, en ze zullen doorgaan in de nabije toekomst. Jezus' voorspelling in Mattheüs 24:7 is nog nooit zo toepasselijk geweest als nu.

  • Poetin staat op het punt Oekraïne binnen te vallen met 500.000 man, en als de NAVO reageert, blijft er niets anders over dan de Derde Wereldoorlog.

  • De impasse tussen Iran en Israël kookt dit jaar eindelijk over. Israël heeft onlangs verschillende installaties getroffen, omdat Iran nu het materiaal heeft om vier tot zes bommen te maken. De tijd is op.

  • Volgende maand is er een Babel 2.0 moment: de eerste orbitale vlucht van het SpaceX Starship. Het is het eerste ruimteschip dat kolonisten naar de maan of Mars kan sturen. Volgens de auteur zal God dit niet toestaan in de huidige gevallen staat van de mensheid.

  • De vijf rode vaarzen zijn blijkbaar nog steeds koosjer en zullen dit jaar geslacht worden.

  • De Amerikaanse en Canadese regeringen beweren nu dat er drie "ongeïdentificeerde objecten" zijn neergeschoten boven de VS en Canada en dat de wrakstukken worden opgehaald. Hoewel er beweerd kan worden dat dit geavanceerde vaartuigen uit Rusland of China zijn, zou dit ook een definitieve onthulling kunnen zijn van de buitenaardse misleiding die zo belangrijk is om de verwijdering van de Gemeente van de aarde te verklaren (vgl. 2 Thess. 2:9-12). Dit verhaal staat nu bovenaan de meeste nationale nieuwssites (zie hier, hier, en hier).

  • Tenslotte is de nieuwe Israëlische regering de eerste religieuze regering in de geschiedenis van de moderne staat Israël. Eerdere conservatieve coalities waren afhankelijk van seculiere nationalisten (bv. Avigdor Lieberman). De betekenis is deze: gezien de verschillende politieke partijen in Israël vandaag de dag, is dit precies de coalitie die je zou verwachten voor de herbouw van de Tempel en het besturen van de natie bij het ingaan van de verdrukking.

Twee maanden geleden schreef ik in "De laatste vier" dat we wel eens de laatste vier jaar van het kerkelijk tijdperk zouden kunnen ingaan. Inderdaad, ik blijf bij die [uiterst vanzelfsprekende] mogelijkheid. Maar misschien is het echt de laatste. Als u liever niet de ergste zeven jaar in de menselijke geschiedenis wilt meemaken, dan is het mijn vurige pleidooi dat u in plaats daarvan het beste nieuws gelooft dat ooit denkbaar is. In de woorden van Han Solo: "Het is waar. Alles."

()

Bron: The Great Earthquake of 2023 and the Sudden Surge of Prophetic Signs - UNSEALED - World News | Christian News | Prophecy Updates