www.wimjongman.nl

(homepagina)


Commentaar: Brutale vragen voor Saoedi's, Amerikanen, Deeri, Israël

Dr. Aaron Lerner 20 januari 2023

Hier zijn enkele van mijn brutale en niet zo brutale vragen:

1. "Pikuach mamon doche..." Is Aryeh Deri bereid om de vele honderden miljoenen sjekels te verspelen die zijn Shas-partij ZONDER TOEZICHT zal ontvangen als hij zich terugtrekt uit de coalitieregering?

2. Als Israël vanmorgen de Jordaanvallei annexeerde en vervolgens de Saoedi's aanbood om niet door te gaan met verdere annexaties in ruil voor diplomatieke erkenning, zou dit dan niet "de moeder van alle concessies" zijn voor de Saoedi's om de erkenning van de Joodse Staat te rechtvaardigen?

3. Waarom uiten Amerikaanse functionarissen hun bezorgdheid over het aantal Arabieren die zijn omgekomen bij een poging om Israëliërs te vermoorden?

4. Hoe kan Amerika van Israël eisen dat het een oogje dichtknijpt voor veiligheidszorgen met betrekking tot Palestijnen die toevallig Amerikaanse paspoorten hebben, wanneer veel Israëli's die in Iran geboren zijn, met inbegrip van voormalig stafchef Shaul Mofaz, moeilijkheden ondervonden bij het verkrijgen van visa op de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv, en zelfs degenen die een visum kregen het risico liepen dat hun de toegang tot de VS werd ontzegd bij aankomst?

5. De War Reserve Stockpile Ammunition-Israel (WRSA-I) is een strategische voorraad munitie en ander militair materieel die door de Verenigde Staten in Israël is opgeslagen voor gebruik door de Israel Defense Forces (IDF) in geval van oorlog of andere noodsituaties. Israël heeft herhaaldelijk uit deze voorraad geput. Toen de Verenigde Staten maanden geleden de munitie uit WRSA-I haalden om naar de Oekraïners te sturen, heeft het Israëlische ministerie van Defensie toen onmiddellijk een bestelling geplaatst voor in Israël gemaakte munitie van een vergelijkbare hoeveelheid, zodat de Joodse staat in geval van nood niet met lege handen zou komen te staan?

6. Zullen sommige componenten of subcomponenten van de Iron Beam-eenheden die in Israëls eigen behoeften voorzien in de Verenigde Staten worden vervaardigd als gevolg van Rafaels samenwerking met Lockheed Martin?

7. Zullen, ongeacht de samenwerking van Rafael met Lockheed Martin, de Iron Beam-eenheden voor Israëls eigen behoeften afhankelijk zijn van in de Verenigde Staten vervaardigde componenten of subcomponenten?

Bron: IMRA - Thursday, January 19, 2023 Weekly Commentary: Chutzpadik Questions For Saudis, Americans, Deeri, Israel