www.wimjongman.nl

(homepagina)


DE BEWERINGEN VAN POLITIEK LINKS TEGEN DE JUSTITIËLE HERVORMING ZITTEN ER WEER EENS NAAST

door Avi Abelow - 14 februari 2023

Dus vandaag vertelt de linkse elite in Israël, samen met de gevestigde media, ons dat de voorgestelde justitiële hervormingen de Israëlische democratie zullen vernietigen.

Nou, laten we eens kijken naar enkele andere recente politieke berichten waarmee de linkse elite samen met de media ons heeft gehersenspoeld:

1. Oslo Vredesproces #1:

Politiek links zei: "Het Oslo 'vredesproces' zal vrede brengen.

Rechts zei: "Nee, het bewapenen van onze terroristische vijanden in het hart van ons voorouderlijk vaderland zal leiden tot eindeloze oorlog en terreur, en de vrede verder weg duwen".

2. Vredesproces van Oslo #2:

Politiek links zei: 'We sluiten vrede met onze vijanden'.

Rechts zei: 'Je moet eerst je vijanden verslaan en dan pas vrede sluiten als ze zich overgeven.'

3. Gaza terugtrekking #1:

Politiek links zei: 'Dit zal Israël veiliger maken'.

Rechts zei: 'Dit brengt raketten op Ashkelon en Tel Aviv'.

4. Gaza Loskoppeling #2:

Politiek links zei (Yair Lapid): "Dit is om het nationale religieuze publiek een lesje te leren en hen te verzwakken.

Rechts wist dat en reageerde terughoudend en liefdevol.

5. De justitiële hervorming #1:

Politiek links zegt: "Dit zal de Israëlische democratie vernietigen

Rechts zegt: "Het beëindigen van het systeem van vrienden-geeft-vrienden van het Hooggerechtshof, dat een monolithische ideologisch gemotiveerde meerderheid in het Hooggerechtshof heeft gecreëerd, die zich de bevoegdheden van de wetgevende en de uitvoerende macht heeft toegeëigend, zal het evenwicht herstellen en daardoor de Israëlische democratie versterken".

6. De justitiële hervorming #2:

Politiek links zegt: "Dit gaat echt over het beschermen van rechtse politici".

Rechts zegt: "Dit gaat over het beëindigen van het illegale en immorele nepotisme van het Hooggerechtshof en het rechtssysteem, dat meerdere lagen van belangenconflicten heeft gecreëerd, terwijl het absoluut niet kijkt naar het belang van het publiek, de onderdrukten of de rechtsstaat.

7. De justitiële hervorming #3:

Politiek links zegt: "Het publiek heeft niet voor deze hervorming gestemd, dit is ondemocratisch".

Rechts zegt: 'Elke partij in de coalitie heeft campagne gevoerd voor hervorming van de rechtspraak.

8. De justitiële hervorming #4:

Politiek links zegt: 'Het proces wordt snel en ondemocratisch gedaan. Stop het proces en laten we praten

Rechts zegt: De plaats voor gesprekken en compromissen is in de parlementaire commissies, zoals voor elke wet. In plaats van te schreeuwen en te schoppen als baby's, zit u in de commissie en geeft u suggesties en alternatieve oplossingen om de wet te wijzigen, volgens het proces van elke nieuwe wet.

Kortom, het is duidelijk te zien dat politiek links, samen met de gevestigde media, voortdurend hyperbolisch en dodelijk fout is geweest, letterlijk leidend tot de dood van velen. Misschien wordt het tijd dat het publiek zich realiseert dat de leiders van politiek links het ook bij de huidige kwestie van de justitiële hervorming bij het verkeerde eind hebben. Compromissen maken deel uit van de politiek, maar leiders van politiek links die oproepen tot geweld en die IDF-soldaten oproepen om bevelen niet te gehoorzamen, zijn illegaal, en die leiders zouden berecht en gevangengezet moeten worden. Zij zijn het echte gevaar voor de Israëlische democratie.

Wist u trouwens dat werkgevers en vakbonden hebben ingestemd met een vrije dag voor de werknemers om de protesten van gisteren bij te wonen? Stel je voor dat het een rechts protest was geweest. Die toestemming zou niet zijn gegeven. Heeft u nog een ander voorbeeld nodig van de wurggreep die politiek links nog steeds heeft op de elites van de Israëlische samenleving?

De elites van politiek links leiden de massa's niet om te protesteren tegen de vernietiging van de Israëlische democratie. Helemaal niet. De Israëlische elites MISleiden de massa's om te protesteren tegen de eerste keer dat de Israëlische joods/politiek-rechts daadwerkelijk regeert om een einde te maken aan de ondemocratische heerschappij die links via justitie over de Israëlische samenleving heeft. Dat is het hele protest in één simpele uitleg.

Vragen?

Voorbeelden van gevaarlijke opruiing door politieke leiders ter linkerzijde

Ehud Olmert, voormalig premier bij de Likoedpartij, sinds hij zich op één lijn stelt met politiek links:

"We moeten nu naar de volgende fase, de fase van de oorlog, en oorlog wordt niet gevoerd door middel van toespraken. Oorlog wordt gevoerd in een gevecht van aangezicht tot aangezicht en van hand tot hand, en dat zal hier zeker gebeuren," zei hij tegen een plaatselijke krant. "Hoewel het geweldig is om 100.000 mensen te zien protesteren, is dat niet wat de echte strijd zal winnen. De echte strijd zal door deze hekken heen breken en uitmonden in een echte oorlog."

Andere oppositieleden gebruikten soortgelijke taal.

Maandag kreeg burgemeester Ron Huldai van Tel Aviv kritiek nadat hij tijdens een volksprotest tegen de hervorming had gezegd dat hij gelooft dat Israël op weg is om een dictatuur te worden, en dat dit alleen kan worden gestopt door "bloedvergieten".

"Democratische landen zoals het onze kunnen dictaturen worden," zei hij, sprekend vanaf het massaprotest buiten de Knesset van Jeruzalem, waar meer dan 90.000 mensen bijeenkwamen om te protesteren. "Maar dictaturen kunnen alleen door bloedvergieten weer democratieën worden. Dit is wat de geschiedenis ons heeft geleerd."

Bron: Avi Abelow, Author at Israel Unwired