www.wimjongman.nl

(homepagina)


De nieuwe onverdraagzaamheid: Vaccinatie-discriminatie?

De ongevaccineerden zijn op weg om tweederangs burgers te worden
.

1 juni 2021 - door Joy Overbeck

()

Nieuwe Covid masker-vrije richtlijnen van de CDC hebben Amerikanen klaar gezet om hun gezichtsluiers feestelijk te verbranden - whoopee! Geen maskers als je de vaccinatie hebt! Ho ho, niet zo snel. Voordat je je masker weg doet, stop en denk na. Zullen winkels, concert- en andere evenementenlocaties, zwembaden, cafés en restaurants en kerken u deze zomer op uw woord geloven als u zonder masker binnenstapt? Zal een toekomstige werkgever uw VaxPas willen zien? Zal uw huidige werkgever u ontslaan als u de prik ontloopt?

Wat deze essentiële kwestie van persoonlijke autonomie op het gebied van gezondheid betreft, houdt de heer Biden zich bezig met het typische Pontius Pilatus-achtige handenwasserij, waarbij hij ons verzekert dat hij het aan de particuliere sector zal overlaten, en niet aan de federale regering, om te beslissen of en hoe de grote Vax-vraag moet worden gesteld. Delta Airlines eist de prik al voor nieuwe werknemers en het is waarschijnlijk dat andere luchtvaartmaatschappijen zullen volgen. We hebben gezien hoe maskermandaten uitgroeien tot een uit de hand gelopen tirannie - dus hoe lang zal het duren voordat de FAA alle werknemers van luchtvaartmaatschappijen, en vervolgens alle passagiers, een vaccin oplegt, zoals ze al maandenlang eisen dat iedereen die vliegt het masker opzet?

Biden heeft het verplicht stellen van het vaccin voor militairen een "moeilijke beslissing" genoemd, maar dat is gewoon weer valse taal, omdat het vaccin nog niet verplicht kan worden gesteld, omdat het alleen is goedgekeurd onder de noodtoestemming van de FDA. Die status zal waarschijnlijk binnenkort veranderen en dan kunnen de Democratische wetgevers, die een Vax-plicht voor de troepen eisen, wel eens hun zin krijgen.

De maskeraanbidding en de "twee weken om de verspreiding een halt toe te roepen" die op de een of andere manier 14 maanden van quarantaine-afsluitingen zijn geworden, hebben ons laten zien hoe snel het hellend vlak een Olympische bobslee-baan bergaf kan worden. Tal van hogescholen en universiteiten hebben reeds gewaarschuwd dat in de herfst geen ongevaccineerde studenten meer zullen worden toegelaten. En federale instanties, waaronder de Equal Employment Opportunity Commission en het Department of Education, hebben werkgevers en schooldistricten reeds toestemming gegeven om van werknemers te eisen dat zij het Covid-vaccin krijgen.

Als de overdrijving van het masker verandert in een overdrijving van het vaccin, zouden de niet-gevaccineerden weldra tweederangsburgers kunnen worden die niet kunnen genieten van de voordelen van een nieuwe vrije maatschappij. Zij zouden een nieuwe gediscrimineerde groep worden die verbannen wordt uit scholen, restaurants, concerten, toneelstukken, vliegtuigen en het leger, en hun vooruitzichten op werk zouden ernstig beperkt kunnen worden. In een cultuur waar "ik wil uw papieren zien" gebruikt wordt om mensen zonder vaccinatie uit te sluiten van volledige deelname aan het leven, zouden zij geconfronteerd worden met een soort levenslange quarantaine van plezier.

Hoe zit het met onze grondwettelijke bescherming voor leven en vrijheid? Die leken de schandalige masker- en opsluitingstirannie van de afgelopen 14 maanden niet te kunnen voorkomen. En vaccinweigeraars zijn helaas geen beschermde klasse zijn onder de burgerrechtenwetten. De meeste staten erkennen alleen religieuze of medische vrijstellingen van door de werkgever opgelegde vaccinaties, hoewel veel staten nu wetten overwegen die werkgevers verbieden de prik te eisen. In enkele wetsvoorstellen wordt voorgesteld de bescherming uit te breiden tot particuliere ondernemingen, zodat zij geen toegang kunnen weigeren of goederen en diensten kunnen weigeren aan personen die de vaccinatie weigeren.

Onlangs is een dergelijk wetsvoorstel gesneuveld in het door de Democraten gecontroleerde Gezondheids- en Verzekeringscomité van de wetgevende macht van mijn staat, Colorado. Het wetsvoorstel, "Verbod Discriminatie COVID-19 Vaccinatiestatus" (HB21-1191) zou het recht van een niet-gevaccineerd persoon om een baan te krijgen of te houden, naar de universiteit te gaan, in een restaurant te dineren, en alle andere rechten en privileges van de niet-gevaccineerden te genieten, in stand hebben gehouden. In bijna negen uur van getuigenissen kwam een aantal leiders van zwarte gemeenschappen naar voren om vóór het wetsvoorstel te spreken en legden zij uit dat hun volk zeer "vaccin aarzelend" is vanwege de lange geschiedenis van medische wreedheden van de regering tegen hen. Zwarte en Latino burgers behoren inderdaad tot degenen die het minst geneigd zijn zich te laten vaccineren. Ironisch genoeg beschuldigden de overwegend blanke artsen die op de verwerping van het wetsvoorstel aandrongen, de Republikeinse opstellers ervan zich de taal van de burgerrechtenbeweging "toe te eigenen". Veel van deze artsen vertegenwoordigden de Vaccine Equity Task Force, die zich inzet voor de heilige zaak van de eis dat alle minderheden worden gevaccineerd, of ze dat nu willen of niet. We moeten ons afvragen - maakt dat hen tot racisten? Hoewel de sponsors een amendement toevoegden dat gezondheidsinstellingen toestond hun werknemers te verplichten de prik te krijgen, sneuvelde het wetsvoorstel uiteindelijk met de acht Democraten die tegen stemden en de vijf Republikeinen die voor stemden. Voor de Democraten geldt de beroemde "Mijn lichaam, mijn keuze"-bevestiging van persoonlijke lichamelijke autonomie alleen voor abortussen.

Als de niet-vaccineerden inderdaad de nieuwe gediscrimineerde klasse worden, zal die klasse grotendeels bestaan uit de twee groepen personen die het minst geneigd zijn hun arm voor injectie aan te bieden: minderheden en Republikeinen. Vooral blanke Republikeinen zullen het vaccin minder vaak krijgen dan welke andere demografische [en politieke] groep ook, volgens een landelijke peiling onder meer dan 70.000 mensen van 9 november 2020 tot 15 mei 2021. In de peiling zegt 44% van de Republikeinen zich niet te zullen laten vaxxen, tegenover 43% die het al wel heeft gekregen. Daarentegen zegt slechts 4% van de Democraten dat ze de prik zullen weigeren, en een enorme 82% heeft hem al gehad. Van de onafhankelijken zegt 25% geen prik te zullen halen, en 61% heeft al ja gezegd.

Zal er binnenkort een aparte, maar gelijkwaardige subgroep van bars, restaurants, winkels, scholen, kruidenierswinkels en luchtvaartmaatschappijen zijn die zich richt op deze enorme nieuwe demografische klasse van de niet-gevaccineerde Republikeinen met een vleugje Onafhankelijken? Het zal leuk zijn om te zien waar concurrerende vrije ondernemingen mee op de proppen komen.

Joy Overbeck is een in Colorado gevestigde journalist en auteur die heeft geschreven voor Townhall, American Thinker, The Washington Times, The Federalist, the Daily Caller, en anderen.

Bron: The New Bigotry: Vax Discrimination Against Republicans? | Frontpagemag