www.wimjongman.nl

(homepagina)


De komende "COVID-19-paspoorten" - Het Teken van het Beest?

Exclusief: Brian Sussman ziet een wereld waarin een gedigitaliseerd bewijs-van-status de toegang tot de samenleving zou zijn

Door Brian Sussman - 24 februari 2021

De meeste mensen hebben inmiddels hun standpunt over het COVID-19-vaccin bepaald. Je hebt het gekregen, of je bent van plan het te krijgen, of je zegt ronduit: Geen sprake van!

Deze column is niet bedoeld om te discussiëren over vaccin versus geen vaccin. In plaats daarvan maak ik me zorgen over de vele gesprekken die ik de laatste tijd heb gevoerd met vrienden die ervan overtuigd zijn dat COVID-19-vaccinatiepaspoorten - voor vliegreizen, toegang tot werkterreinen, scholen en openbare plaatsen - moeten worden ingesteld, en binnenkort zullen worden ingesteld. Ik ken ook mensen die een bewijs van inenting overwegen voor het bijwonen van hun privé-huwelijksceremonie en receptie.

Momenteel is de verificatie van de inenting beperkt tot een papieren formulier. Een dergelijk document kan gemakkelijk worden vervalst. Alternatieve voorstellen richten zich dan ook op de technologie. Eén voorstel behelst de authenticatie van de vaccinatie die kan worden opgeslagen in een digitaal token op een smartphone-app met verschillende vormen van tweestapsautorisatie als veiligheidsmechanisme.

De International Air Transport Association (IATA), een handelsorganisatie van luchtvaartmaatschappijen die wereldwijd 290 luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigt, zei op 23 november 2020 dat het in de laatste fase was van de ontwikkeling van een digitaal vaccinpaspoort voor reizigers. Met de IATA Travel Pass zullen reizigers hun vaccinatiestatus en COVID-testresultaten kunnen delen met luchtvaartmaatschappijen en grensautoriteiten via een contactloze paspoort-app.

Maar er is een probleem: hoe zit het met degenen die geen smartphone hebben?

Uit analyses is gebleken dat Afro-Amerikanen veel minder kans hebben dan blanke Latijns-Amerikaanse of Aziatische mensen om zich te laten testen voordat ze in de spoedeisende hulp belanden. Mobiele testsites die worden beheerd door Verily Life Sciences (een dochteronderneming van Google's moederbedrijf Alphabet) vereisen dat mensen een smartphone en een Google-account hebben voordat ze zich kunnen laten testen. Inwoners van de wijk Tenderloin in San Francisco, een van de armste buurten van de stad, werden geweigerd van testsites omdat ze geen smartphone hadden.

Geen verrassing, aangezien het hele bedrijfsmodel van Google gebaseerd is op het verzamelen van persoonlijke informatie voor marketingdoeleinden.

Naast degenen die geen smartphone hebben, zijn er talloze individuen die hun persoonlijke gezondheidsinformatie niet willen delen met een particulier bedrijf met winstoogmerk zoals Google.

Maar maak je geen zorgen, er is een plan voor deze zorgen.

Het heet De Glibberige Helling.

Laten we duidelijk zijn: er is momenteel geen vaccin voor COVID-19 dat immuniteit verzekert; men kan nog steeds ziek worden. Ook voorkomen de huidige vaccins de verspreiding van het virus niet.

Dus wat is hier aan de hand?

Paspoorten voor immuniteit in digitaal formaat zouden uiteindelijk waarschijnlijk de documenten voor bewijs van status in digitaal formaat normaliseren.

Voorstanders van COVID-paspoorten stellen zich een wereld voor waarin we niet door de deur van een vliegtuig, werkplek, school of restaurant kunnen totdat de poortwachter onze papieren heeft gescand. In een mum van tijd zou het publiek geconditioneerd zijn om zich aan deze eisen te onderwerpen.

Dit digitale systeem zou gemakkelijk kunnen worden uitgebreid om niet alleen iemands immuniteitsstatus te controleren, maar elk ander stukje persoonlijke informatie dat een poortwachter relevant acht, zoals bankgegevens, leeftijd, zwangerschap, HIV-status of crimineel verleden; en alle gegevens - uw gegevens - zouden kunnen worden samengevoegd in één gegevensbank.

En kunnen we degenen die toezicht houden op de databases echt vertrouwen?

Natuurlijk niet.

De volgende stap in dit plan is de overgang van smartphone-apps naar onzichtbare barcode-achtige tatoeages die op het lichaam worden gestempeld van degenen die zijn gevaccineerd. Dit zou mensen zonder mobiele telefoon tegemoet komen en hackers ervan weerhouden persoonlijke informatie te stelen. Het tatoeageplan wordt gefinancierd door Bill en Melinda Gates. De gemakkelijk aan te brengen onzichtbare tatoeages zouden waarschijnlijk op de hand of het voorhoofd worden geplaatst.

Bijbelkenners zullen zich onmiddellijk het merkteken van het Beest uit het boek Openbaring van het Nieuwe Testament herinneren:

"Hij doet allen, klein en groot, rijk en arm, vrij en slaaf, een merkteken ontvangen op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand mag kopen of verkopen dan wie het merkteken of de naam van het beest heeft..." (Openbaring 13:16-17)

Nee, ik beweer niet dat het vaccin het merkteken van het Beest is, maar ik benadruk dat de samenleving zich zeer snel ontwikkelt naar een stoere nieuwe wereld, vooral op het gebied van persoonlijke privacy en informatiebeveiliging.

Onze regering werd ontworpen om onze vrijheden te beschermen, niet om roekeloos toe te staan dat ze misbruikt worden.

Bron: Coming 'COVID-19 passports' – mark of the Beast?

Inhoud gemaakt door het WND News Center is beschikbaar voor her-publicatie zonder kosten voor elke in aanmerking komende nieuwsuitgever die een groot publiek kan leveren.