www.wimjongman.nl

(homepagina)

Iraanse Generaal beveelt zijn al hongerige mensen: Verhonger jezelf om te strijden tegen de VS

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 3 februari 2020

 "En je biedt je medeleven aan de hongerigen en bevredigt het uitgehongerde schepsel... Dan zal je licht schijnen in de duisternis, en je somberheid zal als het midden van de dag zijn." Jesaja 58:10 (De Israëlische Bijbel™)
 

Protest in Iran (screenshot)

 

 

In een toespraak deze week riep een Iraanse generaal het volk van Iran op te vasten als boorbereiding om sterk te staan tegen de Amerikaanse sancties, meldt Radio Farda. Een expert zegt dat deze extreme uitspraak een duidelijk teken was dat het regime zich momenteel grote zorgen maakt over de "verbinding tussen hun hoofd en hun nek".

Hossein Dehghan, de voormalige Minister van Defensie van Iran, sprak op zaterdag een conferentie toe met als titel "Het idee van verzet in Imam's (Khomeini) school van gedachten."

In zijn toespraak erkende hij dat de economische sancties van de VS een verschrikkelijk effect zullen hebben op de Iraanse economie, maar Dehghan stelde voor dat de daaruit voortvloeiende bezuinigingen zouden kunnen worden gebruikt als een wapen tegen de vijanden van Iran.

""Als Amerika ons sanctioneert en ons hongerig wil houden, zouden de mensen hun verzet daartegen snel moeten tonen," zei Dehghan.

 

Hossein Dehghan (Screenshot)

Dr. Mordechai Kedar gelooft dat deze verklaring van Dehghan een teken is dat het Iraanse regime op zijn laatste benen staat.

"Het Iraanse regime is vandaag de dag in zulke ernstige problemen dat ik niet op zoek ga naar logica in iets van wat ze zeggen," zei Dr. Kedar. "Ze zouden alles willen zeggen om hun huid te redden. Die heersers weten precies wat er zal gebeuren met de verbinding tussen hun hoofd en hun nek als de massa's daadwerkelijk de straat op gaan. De heersers zouden alles zeggen om hun huid te redden."

"De heersers zijn geschokt door de situatie waarin ze zich bevinden vanwege de sancties. Maar helaas aarzelt het regime vanwege deze druk niet om op massa's demonstranten te schieten. De generaals en politici vechten voor hun leven."

Dr. Kedar legde uit dat de Iraanse regering zich nooit tot de westerse mogendheden zal wenden voor hulp.

"Dit maakt deel uit van de islamitische praktijk van taqiya (dissimulatie door stilzwijgen of weglating)," zei Dr. Kedar. "Ze zullen alles zeggen of doen om hun gezicht te redden tegen elke prijs. Als ze op enigerlei wijze zwakte tonen, zullen de massa's hen opeten. Ze moeten de massa afschrikken."

"Hoe meer vertrouwen de Iraanse leiders uitstralen, hoe meer ze eigenlijk geschokt zijn door de moeilijkheden die ze ondervinden in de omgang met hun eigen volk."

Dit is niet de enige oproep van het Iraanse regime om het volk te laten vasten in naam van het verzet. Vorig jaar had Iran te kampen met een 'kippencrisis'. Kip, het meest populaire eiwit in Iran, daarvan kwam een tekort, wat leidde tot torenhoge prijzen. Ahmad Alamolhoda, een door de huidige Ayatollah benoemde geestelijke, vertelde de mensen in een preek dat als ze zich geen kip kunnen veroorloven, ze in plaats daarvan een goedkope omelet moeten eten.

In juni zei minister van Energie Reza Ardakanian in een interview met het door de staat gerunde ILNA News Agency dat "Iraniërs te veel eten en zich extravagant kleden."

"De reden dat we werden gesanctioneerd was onze slechte gewoonten in de consumptie. De VS realiseert zich dat onze zwakte de consumptie is. We zijn een consumptiemaatschappij. Waarom wordt China niet zo gesanctioneerd? Omdat ze tevreden zijn met één maaltijd per dag," zei hij.

De sancties hebben inderdaad een krachtig effect op de Iraanse economie, met name op de slinkende middenklasse van Iran. In juni citeerde een artikel in IFMAT, een Iraanse alternatieve media, Hossein Raghfar, een economische partner van het regime, die zei dat op basis van de statistieken van 2012, ongeveer 40% van de Iraanse bevolking, meer dan 30 miljoen mensen, leven onder de "extreme armoedegrens, ook wel bekend als "de lijn van de honger", die is vastgesteld op 1,5 miljoen tomans (120 dollar).

Mensen die onder deze lijn leven worden gedefinieerd als mensen die niet in staat zijn om in hun minimale voedselbehoeften te voorzien.

Afgelopen winter kondigde Alireza Mahjub, lid van de sociale commissie van de Iraanse Majlis, aan dat er een 17-voudige toename is van het aantal krottenwijken in de buurt van de Iraanse steden.

Bron: Iran General Orders His Already Hungry People: Starve Yourselves to Battle U.S - Breaking Israel News | Latest News. Biblical Perspective.