(homepagina)

Waarom het Westen graag zichzelf bedriegt over de islam

Zeg dat je een verleidelijk aanbod krijgt van een Nigeriaanse prins en besluit om wat geld te investeren om hem te helpen om zijn enorme fortuin over te dragen uit Burkina Faso of Dubai naar de bank aan de overkant. De schijnbaar eenvoudige taak om de 18 miljoen dollar door zijn vader nagelaten over te brengen heeft een aantal haken en ogen, die vereisen dat u meer en meer van het eigen geld moet inzetten.

()

Uiteindelijk zul je meer hebben geïnvesteerd dan je ooit zou hebben gedaan, gewoon in het proberen om de gemaakte kosten, het geld dat je al kwijt was in de deal met prins Hussein Ngobo te beschermen. En ook om je zelfvertrouwen te beschermen, moet je blijven geloven dat, wat er ook gebeurt en wat Prins Ngobo ook doet, hij geloofwaardig en oprecht is. Eventuele tekortkomingen in de interactie zijn ofwel uw eigen schuld of de schuld van een derde partij. Iedereen die er iets anders daar over zegt moet beslist een Ngobophobe zijn.

Stel nu dat echte naam van Prins Ngobo, Islam is.

Dat is waar de Westerse elites zich nu bevinden. Zij investeerden fors in de illusie van een samengaande islamitische beschaving. Die investeringen in de islamitische integratie of islamitische democratie of vrede met de islam bleken al snel heel giftig te zijn, maar om die investeringen te laten vallen is net zoiets als de vraag om Prins Ngobo af te schrijven als een oplichter en weglopen met het gevoel een dwaas te zijn geweest. Westerse elites, die van zichzelf denken dat ze slimmer en meer verlicht zijn dan de wijzen en profeten uit elke religie, en die hun volledige recht van spreken baseren op hun intelligentie en verlichting, zijn gewoonte niet in staat om toe te geven dat ze dwazen zijn.

De Arabische Lente’s die voorspelde dat de islamitische opstanden een nieuw tijdperk van secularisme zou brengen, de vrijheid en een einde aan het geweld tussen de islam en het Westen; zijn bezig met het schrijven van nieuwe regels. Thomas Friedman schrijft essays om uit te leggen wat de opkomst van de Moslim Broederschap voor de regionale stabiliteit en vrede met Israël zal betekenen (en als dat niet gebeurt, zal het onze schuld zijn.)

Het is geen krankzinnigheid, het is de term in overeenstemming met een bepaalde rivier in Egypte. De Broederschap haar overwinning brengt de Arabische Lente in diskrediet, met het bod voor een Arabische democratie, die verenigbaarheid is met de islam en de mensen op Fifth Avenue. Volg de rivier langs haar loop en plotseling wordt de strijd van de beschavingen een niet te ontkennen feit. Het is makkelijker nu op te geven en dan dat de rivier van ontkenning je verder meeneemt vijf jaar vanaf nu, als je aan het uitleggen bent waarom de Al-Qaeda regering voor Libië eigenlijk een goede zaak is voor iedereen.

In 1993, sloot Israël, een land-voor-vrede deal af met een vette Egyptische kerel genaamd Yasser Arafat. De in Caïro geboren Arafat zou in werkelijkheid de bende van terroristen veranderen in een regering en met politie, en heersen over een autonoom gebied, in ruil voor het beëindigen van het geweld. Clinton glimlachte breeduit als de handen werden geschud en een nieuw tijdperk van vrede zou aanbreken voor ons. Dat tijdperk is echter nog niet komen opdagen.

Meer dan twee decennia van terrorisme hebben nog niet het geloof doen wankelen van het Amerikaanse of Israëlische establishment in de “twee-staten-oplossing”, dat absoluut niets heeft opgelost, behalve misschien het probleem van hoe het Midden-Oosten tot een nog instabielere plaats te maken. Als het geweld is toegenomen en het pad naar de vrede afgesloten, verdubbelden de Amerikaanse presidenten en de Israëlische premier ministers hun aanbiedingen en hun geloof in de Twee-Staten-Oplossing wat nu een geloofsbelijdenis is in de meeste kringen. Ontkenning is niet zomaar een rivier in Egypte, maar deze passeert ook de oevers van Tel Aviv, en stroomt verder naar de Engelse kust en heel Europa.

Vraag een eurocraat of hij wil uitrekenen wat u in rekening wordt gebracht aan subsidies voor de ambachtelijke boeren, hoeveel tijd hij dan nodig zal hebben voor een antwoord die ik wil op die vraag. Vraag hem over de islamitische integratie en hij zal u meteen vertellen dat alles vlot gaat en de problemen alleen maar bestaan ​​in de hoofden van een paar dwepers en op de pagina’s van een paar tabloids.

Moslim integratie in Europa loopt van een leien dakje, net als het Israëlisch-Palestijnse vredesproces en de Arabische lente. Maar het gaat om een huis die in brand staat, om de ​​bus, veel auto’s en twee torens -aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog maar niet te vermelden. Wat voor problemen er ook zijn, net als bij het vredesproces en de lente-proces, deze zijn ongetwijfeld de schuld van iemand die geen moslim is.

()

De Arabische Lente, de Palestijnse vredesproces en alle soortgelijke zaken die de regio transformeren, in de aanname dat machteloosheid de oorzaak was van het islamitische geweld en dat, omgekeerd, ‘macht geven’ de oplossing is. Geef de arme lieverds wat wapens, een land, een stembus, vrije en open verkiezingen, en ze zullen minder geneigd zijn om zichzelf op te blazen, om snel bij die 72 maagden te komen. Maar in plaats daarvan, bekrachtigd het de mensen die al gewelddadig waren, terwijl het hen juist niet ontkracht, alleen maar gewelddadiger maakt. Een aantal van de knapste koppen met twee hersenhelften die zijn betrokken bij het zoeken naar een oplossing voor deze paradox, wat geen paradox is, maar eerder een lineaire projectie.

Als Abdul de mensen onthoofd, wanneer alles waarmee hij moet werken een zwaard is, als je hem dan een ​​geweer geeft, zal hij in plaats daarvan beginnen te schieten. Als hij bussen opblaast als hij alleen een terroristische groep heeft, zal hij de landen opblazen als hij een land heeft. Het geef Abdul de macht niet om zijn grieven te verminderen, omdat zijn grieven functioneren voor zijn capaciteit tot geweld. Het verhogen van zijn capaciteit zal zijn grieven laten toenemen tot de hele wereld aan het verkeerde einde zit van zijn bekrachtigd kromzwaard.

De liberale som “Abdul + Macht + Geld + Grotere wapens = Vrede” heeft net zo veel zin, als het verhaal van Prins Ngobo’s over zijn transfersommen die is vervloekt door de heksen, maar, zoals het lied zegt: “Je moet vertrouwen hebben.” Sommige van de dingen die we vertrouwen zijn groter dan wij en sommige zijn we het gewoon zelf. Degenen die hun geloven in Prins Ngobo en in het goedaardige karakter van de islam, geloven alleen in hun eigen instincten, in het vertrouwen dat ze gelijk hebben, zelfs tijdens het zien van de onjuistheid daarvan.

Zelden weten we een ding voor wat het is. Voor het grootste deel weten we dat het alleen maar is wat we willen dat het zo is. Onze kennis van de wereld is onlosmakelijk verbonden met ons wereldbeeld, en het automatisme van het ego dat zijn schaduwen van onze innerlijke wereld projecteert op de buitenwereld. De enige manier om niet in die val te lopen is door het bestuderen van de gevolgen, door het creëren van theorieën gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen, in plaats van de activiteiten bezien op basis van theorieën.

De meeste mensen projecteren hun eigen verlangens en motivaties op de ander. Amerikanen nemen aan dat moslims gewoon de democratie willen, het vrije ondernemerschap en de appeltaart. Moslims gaan ervan uit dat Amerikanen samenzweren om hen te ondermijnen en te vernietigen door middel van een Byzantijnse reeks van plannen en samenzweringen, want dat is wat zij zouden doen in onze plaats ... en dat is wat ze ook proberen om te doen. De eurocraten gaan ervan uit dat moslims goede multiculturele socialisten willen zijn, want dat is wat ze willen dat ze zo zijn. Zij gaan ervan uit dat de Arabische lente het equivalent van de eigen socialistische bewegingen in Europa, na ten onrechte van hetzelfde uit te zijn gaan over de Arabische socialistische bewegingen generaties eerder. Zij gingen daarvan uit, want net als de zakelijke partners van Prins Ngobo proberen ze uit te vinden hoe je Lagos kan oproepen, waarvan ze wilden dat het waar was omwille van hun eigen verlangens.

De verborgen kosten van de vrije wereld zijn enorm in de illusie dat de islam goedaardig is, dat het een positieve invloed heeft en dat het kan samengaan. Zelfs de kosten in dollar, euro en shekels maken dat de wildste fraude tam lijkt te zijn. De culturele prijs is nog veel groter.

Het mechanisme van ontkenning zijn ook verborgen kosten. Het geloof dat onze politieke, culturele en academische superieur is in zichzelf, in hun integriteit, hun inzicht en hun rationele instrumenten van wetenschappelijk bestuur. Moslims durven de islam niet in twijfel te trekken omdat ze bang zijn voor Allah. Liberalen durven de islam niet in twijfel te trekken, omdat ze bang zijn om voor dwazen te worden gehouden. Als ze het al helemaal mis hadden over de islam, waar dan nog meer over? Trek aan de ene draad en het hele kleed lost op met achterlating van een zeer naakte keizer.

Hoe langer de fraude doorgaat, des te meer onmogelijk het is voor hen om toe te geven dat ze fout zaten. Wat zou zijn weggegooid na een jaar is nu een artikel van het geloof na twintig en onmiskenbaar na veertig jaar. Om meteen toe te geven dat je een fout gemaakt is draaglijk, maar om het toe te geven dat uw politiek voor de generaties volslagen gebakken lucht is dat is waanzinnig ondenkbaar.

Het probleem met naakte keizers is dat iedereen weet dat ze naakt zijn. Geef mensen de toestemming om te wijzen op het voor de hand liggende en zij zullen beginnen te wijzen en lachen. De enige manier om te voorkomen belachelijk gemaakt te worden is door het wanhopig handhaven van de consensus dat iedereen weet de broek er wel is, zelfs als je die niet kunt laten zien. Iedereen weet dat de islam gewelddadig is in de diepere delen van hun geest, waar het directe gezonde verstand deze waarnemingen verzameld in de ervaringen er van. Geef mensen de toestemming om te wijzen op het voor de hand liggende en ze zullen woedend worden op degenen die tegen hen hebben gelogen en gemanipuleerd voor tientallen jaren. Erger nog, ze zullen merken dat ze deze incompetente dwazen niet kan vertrouwen om de teugels van de overheid in handen te hebben.

Het meeste verraderlijk, zijn de linksen die deze denkbeeldige wereld mogelijk hebben gemaakt. De multiculturele utopie met de vrolijke Pakistanen om die toe te voegen aan een kruidig Londen, Saoediërs die kleine moskeeën opzetten op de Canadese prairie en de brutale sjiieten die een diversiteit brengen in Dearborn, is voor hun geen propaganda, het is de imaginaire wereld waarin ze willen wonen. Net zoals The Newsroom een denkbeeldige wereld maakte waarin links elk debat won in de laatste twee jaar, de nieuwe wereldorde die zij bedacht hebben van een gezellige multiculturele democratische islam, in hun denkbeeldige wereld, gemaakt en onderhouden op onze kosten, en tegen alle werkelijkheid en rede in.

()

De illusie van de islam, net zoals het bankwezen, is te groot om te mogen mislukken. Het kan niet mislukken, want het zou te veel andere zaken neerhalen, met achterlating van een hardere wereld. Maakt niet uit hoe de niet-geïntegreerde moslims in Europa zijn, de eurocraten moeten erop aandringen, afgezien van een enkele exploderende hobbel op de weg, alles gaat volgens plan. Op een dag zal een lesbische imam de deugden prediken van het secularisme in Finsbury Park. Het moet zo zijn, omdat het alternatief ondenkbaar is.

In Israël, moet de twee-staten-oplossing nog steeds de oplossing zijn, want het alternatief is een eeuwige conflict. In de rest van de regio, moeten de Arabische democratie levensvatbaar zijn, want anders is er niets meer over dan een wanhoop over een onherstelbare barbarij.

We moeten geloof hebben, niet in een godheid, met inbegrip van de belangrijkste godheid van de islam, maar in onze leiders. Moslims geloven dat Allah onfeilbaar is, terwijl van ons wordt verwacht te geloven dat de politici en professoren, de diplomaten en journalisten dat zijn. Dat ze gelijk hebben, zelfs wanneer het aanhoudende geweld bewijst dat ze fout zitten.

De mensen die vorm geven aan onze de helft van de wereld zijn gevallen voor de zwendel van de Nigeriaanse prins met de naam ‘islam ’, iets wat ze nodig hebben om te geloven dat ze wel weten wat ze doen en ze hebben ons nodig om dat te geloven. En als de controle van Lagos niet duidelijk maakt, dat de bommen afgaan, de auto’s branden, de kinderen worden vermoord in de scholen en de raketten vliegen, dan zullen ze dat prins Hussein Ngobo niet kwalijk nemen, deze auto bommen, terroristen en keel-doorsnijders- ze zullen het ons kwalijk nemen voor het verpesten van de illusie, door er niet in te geloven.

Bron: Sultan Knish a blog by Daniel Greenfield

Printen??? Spaar papier en inkt.