www.wimjongman.nl

(homepagina)

De kroon van Juda

8 juli 2017 - door Daniel Matson

()

Wanneer de meeste mensen een tekening maken van een kroon van 12 sterren, dan lijkt het in niets op wat hier aan de rechterkant wordt weergegeven. Die kroon is gevormd uit de drie planeten en het sterrenbeeld Leeuw op 23 september 2017. Echter, voor wie vertrouwd zijn met de Bijbel is de Leeuw van Juda een passende kroon of symbool van koningschap.

"En een van de ouderlingen zei tegen mij: Huil niet. Zie, de Leeuw uit de stam van Juda, de Wortel van David, heeft overwonnen om de boekrol te openen en zijn zeven zegels te verbreken." – Openbaring 5:5

Dus in plaats van een ronde kroon is dit het beeld dat wordt getoond in de sterren. Brad Hurst is degene die me wees op de gelijkenis van deze afbeelding met die van de dubbele kroon van Egypte. Is het mogelijk dat dit is wat is verborgen in de betekenis in een van de oudere kronen in de wereld?

 

()

Met Josef als een heerser in Egypte en als degene die het visioen van de maan en de zon met de 11 sterren zag, die bogen voor hem, lijkt dit de verbinding met Egypte en het visioen van Openbaring 12 zelfs geschikter te maken.

 

"Hij kreeg nog een andere droom, en vertelde ook die aan zijn broers. Hij zei: Zie, ik heb weer een droom gehad; en zie, de zon, de maan en elf sterren bogen zich voor mij neer." – Genesis 37:9

 

Jozef is ook heel passend als een beeld van de Messias. Josef ondergaat het lijden niet uit eigen beweging, maar vanwege zijn familie en Egypte. Hij wordt echter de een na hoogste man over Egypte, en zijn familie keert tenslotte naar hem terug, waar Jozef hen kort beproeft (ze herkennen hem niet). Maar dan verwelkomt hij hen juichend met open armen om te wonen in zijn Koninkrijk. Ook Jezus wordt Koning na zijn dood aan het kruis en Hij maakt vanwege zijn daad weer aanspraak op de aarde bij het openen van de boekrol afgebeeld in Openbaring. Israël zal ook worden beproeft, maar zal Jezus vergezellen in zijn komende regeerperiode op aarde, als zij het hebben ontvangen en in hem geloven.

 

Dus is dit een overeenkomst, of de bedoeling van de afbeelding? Je kunt het zo noemen!

()

 

Maar wacht even... ik vergat bijna dit aspect mee te nemen van de Kroon van Juda, namelijk 20 september 2017!

Bron: Signs of the End - The Crown of Judah