www.wimjongman.nl

(homepagina)

De Draak is het tweede teken uit Openbaring 12

()

4 februari 2016 - door Daniel Matson

"En er verscheen een ander teken in de hemel. En zie: een grote vuurrode draak met zeven koppen en tien horens. En op zijn koppen zeven diademen.
En zijn staart veegde het derde deel van de sterren van de hemel en wierp die op de aarde. En de draak stond voor de vrouw, die op het punt stond te baren, om haar Kind te verslinden, zodra zij Het gebaard zou hebben."

Openbaring 12:3-4


Het eerste teken werd uitgelegd in het boek "Israël: Het Handschrift aan de Hemel"..., en ook in de voorgaande artikel: klik hier... Het tweede teken kon niet aan de orde komen, omdat het niet duidelijk was hoe dit teken kon worden uitgelegd. Door te stellen dat het eerste teken duidelijk wordt getoond aan de hemel, zou dat betekenen, dat ook dit een teken aan de hemel is en niet alleen maar wat figuurlijk taalgebruik. Het probleem met dit teken is, dat er minder aanwijzingen zijn voor de timing ten opzichte van het eerste teken. Maar het zou ook kunnen zijn, dat beide tekens op ongeveer hetzelfde moment dienen te verschijnen, omdat ze duidelijk aan elkaar gekoppeld zijn.

Het eerste punt is dat dit teken een grote rode draak is, met zeven koppen. Het sterrenbeeld Draak lijkt dat teken te zijn. In de Draak zijn vier grote sterren zichtbaar, maar drie van die sterren zijn binair, wat resulteert in zeven sterren. De helderste ster in het sterrenbeeld is Ethanin, wat in het Hebreeuws betekent "de lange slang of draak". Deze staat in het hoofd. Ethanin is een rode reuzenster, die de definitie van rood geeft aan de draak. Rastaban is een andere grote ster in het hoofd en dit betekent in het Hebreeuws "hoofd van de subtiele". Thuban, welke ooit eens de poolster was, betekent "de subtiele". Draak in het Grieks betekent "vertrapt" en wordt weergegeven als drakoon, zoals wordt gevonden in Openbaring 12:3. Draak is de geschikte vorm voor Openbaring 12 en een goede representatie van Satan als de subtiele leugenaar, die zal worden vertrapt en zijn hoofd verpletterd.

De Draak staat hier voor het koninkrijk van de Antichrist, gemachtigd door de draak, de oude slang - Satan. De zeven koppen worden vertegenwoordigd door de zeven sterren in het hoofd. De tien horens worden dan waarschijnlijk vertegenwoordigd door de tien belangrijkste overgebleven sterren die gevonden worden in het lichaam van Draak (zie ook Openbaring 17:9-13 voor de betekenis van de zeven koppen en de tien horens). Maar dit detail van het teken bestaat al aan de hemel op elk moment. De Draak beslaat ook 120 graden en daarmee een derde deel van de circumpolair aan de hemel. Dit teken verschilt van de vrouw omdat er geen merkpunten van tijd zijn, zoals de positionering van de zon, maan of planeten. Echter, dit teken moet worden gecombineerd met het teken van de vrouw, wat het op een bepaald tijdstip plaatst. Als teken aan de hemel is alles wat het dan nog nodig heeft, een meteorenregen afkomstig van de Draak.

()

Er is een meteorenregen die genaamd is de Draconiden, die elk jaar plaatsvindt op 7-9 oktober als de aarde de baan passeert van het spoor van de komeet "21P/Giacobini- Zinner". Die heeft een omlooptijd van 6,6 jaar (EarthSky). De vallende sterren lijken uit de Draak voort te komen en de meteorenregens van 1933 en 1946 waren een paar van de grootste van de vorige eeuw. Er waren ook uitbraken in 2005, 2011 en 2012. Het teken van de vrouw lijkt te worden vervuld op 23 september 2017. Als de Draconiden de overeenkomstige meteorenregen zijn, en te koppelen zijn met het teken van de vrouw, dan zou dat twee weken later plaatsvinden tijdens het Loofhuttenfeest.

Stel je dan voor als je wilt, dat je een Joods persoon bent, die op dat moment Jezus heeft aanvaard als de Messias, maar een onderhouder van de wet is. Als de Kerk dan onlangs is opgenomen om met Christus te zijn, en dus is verdwenen, dan is het tijd om enkele vragen te stellen over wat er net gebeurd is. En een paar dagen later is het teken van de vrouw te zien, maar dit teken kan niet in zijn totaliteit worden gezien, omdat de vrouw wordt bekleed met de zon, die in het midden van het teken zal staan. Wat echter overblijft is het teken van Draak daarna, wat men wel in staat is om te zien aan het noordelijk halfrond. Voor een Jood is het dan Loofhuttenfeest en tijd om die week in een hut of tent te wonen - buiten. Dat lijkt op een perfecte timing, en dat is het, want dit feest is gebaseerd op de maankalender en niet op de Zon-/Romeinse kalender. De maan is op dit moment een paar dagen na vol geweest te zijn, waardoor het niet de ideale tijd is om getuige te kunnen zijn van een zwakke meteorenstorm. Maar de kracht van de 2017-storm moet nog worden bepaald...

Sinds de Draconiden hebben bewezen een van de grootste meteorenregens van het verleden te zijn, lijkt de mogelijkheid er ook nu te zijn. De Draconiden zijn tevens uniek omdat hun locatie de beste kijkervaring biedt na zonsondergang, terwijl de meeste andere meteorenregens het best bekeken kunnen worden in de vroege uurtjes als iedereen waarschijnlijk nog ligt te slapen. Hoewel het teken van de vrouw tot een tijdstip kan worden versmald, zouden de Draconiden een visueel aspect kunnen bieden in een zeer belangrijke tijd in Israël.

Hoe dan ook, wat zal de situatie in de wereld zijn op dat moment? Met de komende oorlog van Gog en Magog tegen Israël is de conclusie van deze auteur dat die moet eindigen na de Opname, én eindigen voor de laatste zeven jaren beginnen. Dat lijkt een ruimte van twee maanden te geven tussen het Bazuinenfeest en wanneer de telling van de 2520 dagen begint. Het punt is dat God de komende Gog-Magog, Perzië, en Islamitische Oorlog tegen Israël zal beëindigen door het sturen van vuur op Magog en de kustlanden. God slaat hun pijlen of raketten naar beneden en het vuur verslindt een hele hoop mensen. Is er een mogelijk verband met het teken gevonden in Openbaring 12? De timing zou in de buurt zijn. Het is iets om over na te denken, maar nog belangrijker, het is iets om te vermijden. Als je Jezus als de Messias, de Redder van de wereld, nog niet hebt aangenomen, dan is het nu tijd om het te doen. Het is altijd tijd om het te doen, zelfs als iemand terugkijkt op deze gebeurtenis!

Bron: Signs of the End -Draak


printen??? spaar papier en inkt.