www.wimjongman.nl

(homepagina)


Deel 2 - Wordt een Hybride strijdend tegen invasie van buitenaardse wezens

Hoofdstuk 10 van Beschadigd mensbeeld 3: Singulariteit (het teken van het Beest) om de Schepper te bestrijden

Genetische upgrades en technologie

7 april 2022 - door dr. Douglas Hamp

Inleiding - Deel 1 - Deel 2Deel 3 - Deel 4 - Deel 5 - Deel 6 - Deel 7 - Deel 8 - Deel 9

Omdat zij de mogelijkheid tot bekering, zoals gepredikt door de Twee, hebben verworpen en in Satans leugen zijn getrapt, zal de wereld geen andere keuze hebben dan zich voor te bereiden op de strijd tegen de Schepper in een climatologische botsing die de Bijbel Armageddon en de oorlog van Gog en Magog noemt. Zij zullen sterk misleid zijn en denken dat zij hun Schepper kunnen bestrijden omdat zij de God van Israël niet zullen zien als de Almachtige, Koning der Koningen en Heer der Heren, maar meer als de boosaardige "buitenaardse" scheppers in Prometheus. Met andere woorden, zij kunnen op gelijke voet komen met God/Jezus door genetische upgrades en technologie.

De wereld zal denken dat zij Hem kunnen overwinnen, net zoals Farao dacht dat hij YHWH's gelijke was. De Schrift vertelt ons dat de mensheid zich zal voorbereiden op een strijd tegen Jezus.

 • Want het zijn geesten van demonen, die tekenen doen, die uitgaan naar de koningen der aarde en naar de gehele wereld, om hen te verzamelen tot de strijd van die grote dag van God, de Almachtige (Openb. 16:14).
 • En ik zag het beest, de koningen der aarde en hun legers, verzameld om oorlog te voeren tegen Hem die op het paard zat en tegen Zijn leger (Openb. 19:19).
 • Het lawaai van een menigte in de bergen, als dat van vele mensen! Een rumoer van de koninkrijken der volken bijeen! De HEER der heerscharen verzamelt het leger voor de strijd (Jes. 13:4).

Aan het eind van de documentaire Transcendent Man zegt Ray Kurzweil, een vooruitstrevende denker die door Google is ingehuurd als directeur techniek: "Bestaat God? Wel, nog niet."139 Zijn kernachtige uitspraak is vol betekenis: de mens zal zichzelf in een god veranderen en de joods-christelijke God is slechts een mythe.

Vooraanstaand Transhumanist Mark Pesce stelt dat het ons doel is om onze genetische code te herscheppen tot die van een god.

"Zodra het genoom was getranscribeerd, zodra we wisten wat ons tot mens had gemaakt, waren we op dat moment overgegaan naar het Transhumane. Nu we onze codes kennen, kunnen we ze herscheppen in onze zogenaamde synthetische rijen van 1's en 0's ... nu zullen we het onwaarschijnlijke bereiken, onszelf opnieuw rangschikken in een nieuw Wezen, de natuurlijke staat de-buggen, onszelf vertalen in bovennatuurlijk, onomkoopbaar, eeuwig. Er is geen God maar de Mens."140

Pesce maakt duidelijk dat het doel niet alleen is om langer te leven, maar dat de mens de enige onbetwiste god zal zijn. Het is duidelijk dat hij en anderen zich al voorbereiden op de eindstrijd met God. Hij vervolgt met het duidelijke voornemen dat de mens het universum naar ons beeld zal herscheppen.

"Wij zoeken iets meer-een overstijging van de vergankelijkheid, vertaling naar een onomkoopbare vorm ... Wij zoeken daarom onszelf te zegenen met perfecte kennis en perfecte wil; om als goden te worden, het universum in handen te nemen en het te transformeren naar ons beeld-voor ons eigen genot. Zoals het op aarde is, zo zal het in de hemel zijn."141

We kunnen zijn gebruik van bijbelse uitspraken niet missen: "naar ons beeld", "zoals het op aarde is", enzovoort. Dergelijke taal is geen probleem als er geen Schepper God is. We weten echter dat die er wel is, en dat Hij van plan is de aarde, die Hij met zijn eigen bloed heeft gekocht, terug te winnen (wat we hebben onderzocht in Corrupting the Image 2).

Kurzweil voorspelt dat we de postmenselijke singulariteit zullen bereiken, wat de transhumanistische term is voor wanneer de mensheid in staat is "de beperkingen van onze biologische lichamen en hersenen te overstijgen... Er zal na de singulariteit geen onderscheid meer zijn tussen mens en machine." Zijn voorspelde datum van de singulariteit is 2045, in termen van wanneer hij verwacht dat computergebaseerde intelligenties het totaal aan menselijke hersenkracht aanzienlijk zullen overtreffen. Hij schrijft dat computerontwikkelingen vóór die datum "de singulariteit niet zullen vertegenwoordigen" omdat ze "nog niet overeenkomen met een diepgaande uitbreiding van onze intelligentie."142

De mens die een god wordt, is precies wat historicus en auteur van mijn alma mater - de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, Israël - Yuval Noah Harari suggereert. Hij voorspelt dat de homo sapiens zich zal opwerken tot een goddelijk wezen en waarschuwt dat deze uitbreidingen alleen voor de rijken zijn, waardoor er een biologische tweedeling in het menselijk ras ontstaat. Hij zegt:

"Ik denk dat het waarschijnlijk is dat in de komende 200 jaar of zo homo sapiens zichzelf zal upgraden tot een of ander idee van een goddelijk wezen, hetzij door biologische manipulatie of genetische manipulatie of door de creatie van cyborgs, deels organisch deels niet-organisch ... Het zal de grootste evolutie in de biologie zijn sinds het verschijnen van het leven, zal net zo verschillen van de mensen van vandaag als chimpansees nu van ons zijn. Veel onderzoekers geloven dat we al begonnen zijn aan het pad naar een cyborg toekomst. Immers, velen van ons vertrouwen al op bionische oren en ogen, insulinepomp technologie en protheses om ons te helpen overleven en onderzoekers hebben onlangs geleerd hoe ze onbewust gedachten van mensen over het web kunnen sturen, bionische ledematen kunnen besturen en vloeibaar metaal kunnen gebruiken om afgesneden zenuwen te genezen. Het is niet moeilijk voor te stellen hoe we technologie kunnen blijven gebruiken om onze kwetsbare menselijke lichamen verder aan te vullen.143

Harari is misschien te conservatief in zijn schatting van wanneer deze dingen zullen plaatsvinden. Er is al een verlangen om een god te worden. De reden dat mensen gewillig het merkteken van het Beest zullen willen nemen is, nogmaals, niet om sneller af te rekenen bij Walmart, maar het is omdat ze een god willen worden, en dat zal de belofte zijn die hun wordt aangeboden. De wederopstanding van de Twee Getuigen en de dreiging van de komst van hun bezitterige overheerser zullen het proces alleen maar versnellen. Sommigen zullen zelfs de persoonlijke confrontatie verwelkomen om God voor eens en altijd te verslaan.

Terwijl de wereld al in een stroomversnelling zit om de dood te verslaan en op te waarderen tot goden, meldt de Bijbel dat er een valse profeet zal komen om de wereld aan te moedigen naar het volgende niveau te gaan.

Biohackers

In de Netflix Original serie Unnatural Selection (die "de ambities en strijd beschrijft van wetenschappers, artsen, patiënten, natuurbeschermers en biohackers terwijl ze proberen de evolutie onder controle te krijgen van de natuur zelf"144) ontdekken we dat er een groeiende volksgemeenschap is van mensen die enthousiast zijn over het feit dat de mensheid een andere soort wordt - dat we kunnen worden wat we maar willen. De dringende noodzaak om te upgraden zal door velen worden toegejuicht.

Iedereen die tegen zo'n upgrade is, zal worden gezien als iemand Luddiet145 , die de kant van de vijand kiest. Er is al een sentiment dat de regering ons het recht ontzegt om onszelf met biohacking naar eigen inzicht te upgraden. Dit sentiment wordt uitgedrukt in de woorden van Charles Darwin, beschouwd als de vader van de evolutie.

"Als de ellende van de armen niet wordt veroorzaakt door de natuurwetten, maar door onze instellingen, dan is onze zonde groot." - Charles Darwin - Reis van de Beagle.

Met andere woorden, het is een zonde voor instellingen om wetten te maken die leiden tot de ellende van mensen. Hoe hij het ook bedoelde, zijn woorden zijn al een strijdkreet geworden in de biohacker gemeenschap.146

Hoewel het nobel is om te proberen het lijden te verlichten, moeten we onder ogen zien dat we de dood niet op eigen kracht kunnen overwinnen. De enige weg is door de Heer Jezus. Maar, bedenk eens, als mensen geloven dat er geen God is, en we in miljarden jaren willekeurig zover geëvolueerd zijn, dan zijn we het aan onszelf verplicht om naar het volgende niveau te evolueren. Natuurlijk moest de apotheose van de mens, lang voor de uiteindelijke waan, eerst in de gedachten van de mensen plaatsvinden.

Hoe genetische manipulatie ons tot goden kan maken (CRISPR/Cas 9)

Een van de meest geavanceerde of avant-gardistische technologieën die zou kunnen leiden tot het worden van een god is CRISPR/Cas 9. Het geeft ons de mogelijkheid om een segment van ons DNA te openen, een vreemde DNA-sequentie in te voegen, en ons DNA radicaal te veranderen. Het is net als knippen en plakken van code of woorden uit een Word-document. Het is ongelooflijk goedkoop. Het is snel en gemakkelijk.

In zijn boek, The Code Breaker, interviewde Walter Isaacson Jennifer Doudna, een biochemicus aan de Universiteit van Californië in Berkeley, die samen met haar medewerkster, Emmanuelle Charpentier, de Nobelprijs kreeg voor hun doorbraak in 2012 van de gen-editing techniek genaamd CRISPR, wat staat voor Clustered Regularly Interspaced Short Palindromic Repeats. Op de vraag hoe CRISPR eruit ziet en wat het is, antwoordde Doudna:

"Het is geen computer en het is geen software. Als je er in mijn lab naar zou kijken, zou je een buisje kleurloze vloeistof zien," zei Doudna. Twee buisjes, eigenlijk. Het eerste bevat moleculen die zijn ontworpen om zich te binden aan een bepaald gen in de cellen van een levend wezen - een specifiek deel van zijn DNA. De eiwitten in de andere vloeistof knippen het DNA op die plek door. "Het is als een postcode die je kunt aanspreken om een bepaalde plaats in het DNA van een cel te vinden en letterlijk, als een schaar, een knip te maken," zei Doudna.

Op deze manier DNA knippen schakelt meestal een gen uit. We kunnen een gen uitschakelen dat ons een ziekte bezorgt, of het gen uitschakelen dat beperkt hoeveel vacht er aan kasjmiergeiten groeien, of hoeveel spieren een speurhond krijgt.

Deze medische behandelingen tonen de meest verbazingwekkende mogelijkheden van CRISPR. Ongeveer 7000 menselijke ziekten worden veroorzaakt door genmutaties die we in theorie gewoon kunnen wegknippen. Daartoe behoren spierdystrofie, taaislijmziekte, de ziekte van Huntington en sikkelcelziekte, een bloedziekte die slopende pijn, infecties en vroegtijdige dood met zich meebrengt. Het treft ongeveer 100.000 Amerikanen, waaronder Victoria Gray, een moeder van vier kinderen uit Mississippi die als eerste Amerikaan werd behandeld met CRISPR-gefixeerde genen. In het jaar sinds ze de experimentele behandeling kreeg, heeft ze geen ernstige pijn of ziekenhuisopname meer gehad.147

Het is duidelijk dat CRISPR veel goeds kan doen. Zeker, het verlichten en zelfs genezen van mensen die lijden aan de verschrikkelijk pijnlijke en zelfs ondraaglijke sikkelcelziekte is een waardig gebruik van CRISPR. Als volgelingen van Jezus verlangen we ernaar om mensen te zien genezen en ze te troosten. Het feit dat mevrouw Gray geen hevige pijn of ziekenhuisopname meer heeft gehad is prachtig. Net zoals elke technologie gebruikt kan worden voor het goede, heeft het ook het potentieel om gebruikt te worden voor het kwade.

Gen-editing technieken zoals CRISPR, en andere die daarna komen, hebben het unieke potentieel van vernietiging. Ze kunnen de mensheid fundamenteel veranderen. Doudna zegt dat CRISPR ons in staat zal stellen om "een andere DNA-sequentie aan te brengen, die we vervangen door iets dat we zelf hebben gemaakt. We zullen de genen van elke plant, dier of persoon kunnen herschrijven."148 Ze legt uit dat we morgen nog geen designer baby's zullen zien, "maar het is dichtbij genoeg, in de zin dat de technologie dit fundamenteel mogelijk zou kunnen maken, dat ik denk dat het cruciaal is dat we er een discussie over hebben."149

Als we CRISPR zouden kunnen gebruiken om iemand van blindheid te genezen, dan zouden we dat moeten doen - en inderdaad, sommigen worden al van zulke ziekten genezen. Het probleem is dat mensen genezen van problemen waarschijnlijk nog maar het begin is; binnenkort zullen we het gebruiken om onszelf te verbeteren.

"Maar als de deur eenmaal openstaat, is het geen grote stap om CRISPR/Cas 9 te gaan gebruiken voor zogenaamde 'ijdelheidseigenschappen', zoals een goed uiterlijk, intelligentie of atletisch vermogen." Zoals Doudna zei: "Zodra de ontdekking is gedaan, is het eruit."150

Sommigen zullen aanvoeren dat het niet gebruiken van genetische manipulatie onethisch is omdat het kinderen veroordeelt tot vermijdbaar lijden. Maar kan een dictatoriale staat als Noord-Korea zijn heerschappij voor altijd vastleggen door zijn onderdanen genbewerking op te leggen? Men zal waarschijnlijk aanvoeren dat het niet nemen van het merkteken van het Beest onethisch, onmenselijk en zelfs gevaarlijk is. Dit is iets dat niet ver weg is. "Het is geen wonder; we hebben al doe-het-zelf CRISPR engineering kits beschikbaar op het internet voor minder dan $200."

In een interessante video werd mensen gevraagd wat ze aan zichzelf zouden veranderen als ze gen editing CRISPR/Cas 9 konden gebruiken. Sommige antwoorden waren doelen die de moeite waard waren, andere bewijzen alleen maar het gevaarlijke pad waarop we ons bevinden:

 • Ik wil gewoon geen spierdystrofie hebben. Dat is alles wat ik nodig heb om gelukkig te zijn.
 • Ik zou de genen die EDS veroorzaken willen repareren zodat ik niet meer kreupel ben.
 • Ik zou langer willen zijn.
 • Zou graag een supervrouw willen zijn .
 • Ik zou willen dat ik slimmer was dan iedereen.
 • De krachten van spinnenman hebben.
 • Ik zou eeuwig perfecte gezondheid willen hebben.
 • **Ik denk dat de voordelen veel groter zijn dan de risico's... Ik ben helemaal voor het volledig legaliseren van genbewerking, (met peer-review toezicht).151

We zouden graag zien dat mensen genezen. Maar waar eindigt het? Hoe beslis je wie wat mag doen? Als het eenmaal bekend is, zullen ze de grenzen blijven verleggen.

Varkensharten, apenhersenen en mens-aap hybriden

In 2017 berichtte National Geographic hoe in het laboratorium een mens-varkens hybride werd gecreëerd, met name varkenslongen met menselijk bloed, waarmee werd bewezen "dat menselijke cellen kunnen worden ingebracht in een niet-menselijk organisme, kunnen overleven en zelfs kunnen groeien in een gastheerdier."152 Het artikel ging verder met te zeggen dat de reden om zo'n daad van het Eiland van Dr. Moreau te stellen was "om een nijpend tekort aan donororganen aan te pakken". Niemand zal ontkennen dat dit nobel klinkt, maar waar houdt het op? Inderdaad, onderzoekers proberen apenhersenen te vergroten: "Experts namen het gen bekend als ARHGAP11B - dat stamcellen aanstuurt in de menselijke hersenen - en plaatsten het in de hersenen van penseelaapjes." Dit onderzoek zorgde ervoor dat de seculiere-pop nieuwssite thesun.com meldde:

Wetenschappers hebben apenhersenen groter gemaakt door ze te splitsen met menselijke genen in een experiment dat doet denken aan Planet of the Apes.

In Planet of the Apes maken mens-primaten slimmer tot het punt dat ze uiteindelijk in opstand komen en degenen die hun hersenen vergroot hebben tot slaaf maken. Het zijn dus niet alleen profetisch ingestelde christenen die zich zorgen maken over dergelijke experimenten. Velen vragen zich af of we inderdaad de apocalyps over ons afroepen. De mensen die aan deze projecten werken hebben vrijwel zeker goede bedoelingen om levens te redden en te verbeteren. Het probleem is dat wanneer onze technologie wordt losgekoppeld van onze Schepper, we eindigen met ons eigen monster van Frankenstein, en dat zal niet goed zijn.

In 2021 leidde professor Juan Carlos Izpisua Belmonte, die in 2017 werkte aan de eerste mens-varkens hybride, het onderzoek naar het maken van de eerste mens-aap hybride. Hij legt het motief hiervoor uit door te zeggen: "Deze chimere benaderingen kunnen echt heel nuttig zijn voor het bevorderen van biomedisch onderzoek."153 De mens-aap embryo's werden ongeveer twintig dagen geobserveerd en daarna vernietigd.

Herrijzenis van honden en katten

Wetenschappers beschikken al over de technologie om uw huisdier te "herrijzen" door middel van klonen. Honden kosten slechts 50.000 dollar, katten 25.000 dollar en paarden 85.000 dollar.154 Het resultaat is een dier dat er hetzelfde uitziet en dezelfde fysieke kenmerken heeft als het dier dat stierf.

We kunnen het zien als het maken van een tweeling - we weten dat tweelingen griezelig veel op elkaar kunnen lijken en zich hetzelfde gedragen en denken ... maar het zijn twee verschillende mensen met verschillende zielen en persoonlijkheden. Het gekloonde dier zal dus identiek zijn aan het dier dat stierf, maar zal niet hetzelfde wezen zijn.

Sinds 2015 werkt een team onder leiding van de bekende moleculair ingenieur en geneticus George Church van Harvard University aan de productie van een hybride mammoet-olifant, in plaats van een kloon. Ze zijn van plan dit te doen via "synthetische biologie", oftewel het splitsen van de genen van een wolharige mammoet met die van een Aziatische olifant, zijn dichtstbijzijnde levende verwant, die 99 procent van zijn DNA deelt155.

Het artikel merkt wijselijk op: "Als wetenschappers in staat zijn om de al lang uitgestorven wolharige mammoet te laten herrijzen, zullen ze het waarschijnlijk niet bij één prehistorisch dier laten."156 De Jurassic Park wetenschappers maakten genetisch gevaarlijke soorten omdat ze dat konden; en, zoals degenen die de films gezien hebben weten, liep dat niet goed af. Evenzo zal de mogelijkheid om de mensheid tot goden te verheffen een te grote verleiding blijken te zijn, en velen zullen er voor gaan.

De gevaren van genetische manipulatie

De hierboven genoemde technologieën zijn niet per definitie slecht, en zouden op zich het menselijk lijden kunnen verlichten. Veel intelligente, goed gefinancierde mensen met goede motieven geloven dat de mens door wetenschappelijke vooruitgang en technologie de wereld kan bevrijden van ziekten, superintelligent kan worden, verbeterde zintuigen en krachten kan hebben en eeuwig kan leven.

Maar diezelfde dingen hebben ook een ongelooflijk potentieel om te worden gebruikt om kwaad te doen. Het Beest (en de Valse Profeet) zal waarschijnlijk niet de schepper zijn van de technologie achter het merkteken van het Beest, maar zal ze zich toe-eigenen voor zijn eigen egoïstische doeleinden. De Motley Fool, een seculier tijdschrift zonder oog voor Bijbelse eindtijd-profetie, deelt enkele van de zeer reële gevaren van genbewerking. Ze wijzen erop:

Het doel van genbewerking is het wijzigen van specifieke DNA-sequenties, resulterend in doelmutaties (gewenste veranderingen in de genstructuur). De mogelijkheid bestaat echter dat ook andere DNA-sequenties dan de doelsequenties worden gewijzigd.

Het gevaar is zo groot, zeggen ze, dat genbewerking nu wordt beschouwd als even vernietigend als andere massavernietigingswapens!

Als je aan massavernietigingswapens denkt, denk je waarschijnlijk aan kernbommen en chemische oorlogsvoering. Maar in 2016 voegde de toenmalige directeur van de National Intelligence, James Clapper, een ander item toe aan de WMD-lijst: genbewerking.

Clapper noemde genbewerking als een nieuw wereldwijd gevaar in zijn getuigenis voor de Senaat Armed Services Committee, naast het noemen van de technologie als een potentieel massavernietigingswapen. Waarom? Genbewerking zou kunnen worden gebruikt om bacteriën of virussen genetisch te manipuleren voor biologische aanvallen op mensen, of om wijdverspreide schade aan gewassen te veroorzaken. Dit klinkt misschien als vergezochte complotten uit boeken en films, maar de komst van CRISPR maakt het vooruitzicht van genbewerking voor biologische aanvallen groter dan ooit.

In tegenstelling tot eerdere genbewerkingstechnieken is CRISPR/Cas9 goedkoop en relatief gemakkelijk te gebruiken, wat het aantrekkelijk zou kunnen maken voor terroristische organisaties of schurkenstaten.157

Genbewerking classificeren als een massavernietigingswapen is een grote stap. Zoals de naam al aangeeft, zou het een wapen kunnen zijn dat mensen op grote schaal vernietigt, of in wezen een gebeurtenis op het niveau van uitsterving kan veroorzaken. Er zijn scenario's, zoals we hebben onderzocht, die zulke grote gevaren met zich meebrengen dat het bewerken van onszelf tot goden de beste optie lijkt. Inderdaad, de enige optie.

Al deze ideeën en doelen die het transhumanisme voorstaat, zijn ons al door God beloofd. Toen God Adam en Eva in de tuin schiep, schiep Hij hen perfect. Ze waren onschuldig zonder smet, ziekte en dood. God is van plan ons terug te brengen naar die paradijselijke toestand, en misschien wel superieur.

De uitdaging is dat de mens Gods wegen niet wil volgen. We willen genieten van de wegen van de zonde en rebellie tegen de Allerhoogste, maar dan wel met superkrachten. Maar zo werkt het niet. Als we Gods plan volgen, zullen we de dingen hebben die Hij voor ons bedoeld heeft:

 • onsterfelijkheid (Openb. 21:4)
 • engelachtige lichamen (Luc 20:36)
 • ziektevrij (Openb. 21:4)
 • superintelligentie (Luc 20:36)
 • grenzeloze krachten (Marc 11:23)

Onbeperkte mobiliteit, zoals lopen op water, en kolossale fysieke vermogens zoals het verplaatsen van bergen, zijn slechts het begin van wat God voor ons heeft.

Distributie - DNA afdrukken van het merkteken van het Beest

Het Beest eist dat iedereen zijn merkteken neemt. Hoe zal hij dat doen? Als Satan eenmaal met het Beest is gefuseerd tot zijn Avatar met gehybridiseerd DNA, zoals we in dit hele boek hebben overwogen, dan is de volgende stap om deze zelfde genetische vooruitgang op massale schaal beschikbaar te maken voor iedereen. Met behulp van CRISPR/Cas9 zou het gehybridiseerde gen uit het Beest gehaald moeten worden, en dan ontcijferd en miljarden keren gerepliceerd. De technologie is momenteel zover dat DNA kan worden afgedrukt door een DNA-printer die suiker als basisinkt gebruikt. DNA Script is zo'n bedrijf dat benchtop DNA-printers maakt.158

( )

Figuur 14. Door Ciencias EspañolasKoS - https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75624775

Zodra het fragment van de opgewaardeerde code van het Beest is geïsoleerd, zou het in een computer kunnen worden omgezet in binaire code, 1's en 0's, en vervolgens gewoon kunnen worden gemaild!159 Iemand aan de ontvangende kant zou het dan kunnen afdrukken met een DNA-printer, en het in zichzelf en anderen kunnen injecteren. Om iemands menselijkheid fundamenteel te veranderen, zou het nieuwe gehybridiseerde DNA het DNA van de persoon op kiembaanniveau moeten veranderen, dat wil zeggen de cellen die informatie doorgeven aan de volgende generatie cellen. Het nieuwe DNA vermenigvuldigt zich en overschrijft praktisch het origineel. Een injectie alleen zou niet genoeg zijn; en het veranderen van somatische (lichaamseigen) cellen zou niet genoeg zijn. Een persoon moet de verandering willen, en het daarom opvatten als een daad van aanbidding aangeboden aan het Beest.


139 https://medium.com/@BJ_Murphy/a-transhumanists-journey-becoming-gods-angels-and-ghosts-826c81bb5b33
140 https://issuu.com/mytheory/docs/becoming_transhuman
141 https://issuu.com/mytheory/docs/becoming_transhuman, see also https://creation.com/transhumanism-mankinds-next-step-forward
142 http://basarab-nicolescu.fr/Docs_articles/CHK_3.pdf Cybernetics and Human Knowing. Vol. 23 (2016), no. 4, pp. 77- 81 The Dark Side of Technological Singularity: New Barbarism Basarab Nicolescu1
143 https://www.sciencealert.com/wealthy-humans-could-live-forever-as-cyborgs-within-200-years-expert-predicts
144 Molteni, Megan (October 18, 2019). "A Netflix Series Explores the Brave New World of Crispr - From malaria-ridden
villages in Burkina Faso to fertility clinics in Ukraine, Unnatural Selection takes viewers deep into the gene-editing revolution.” Wired. Retrieved October 18, 2019. https://www.wired.com/story/a-netflix-series-explores-the-brave- new-world-of-crispr/
145 “Luddite,” from Oxford Languages: 1) a person opposed to new technology or ways of working.
“a small-minded Luddite resisting progress”; 2) Historically: a member of any of the bands of English workers who destroyed machinery, especially in cotton and woolen mills, that they believed was threatening their jobs (1811–16).
146 Josiah Zayner – American biohacker, artist, and scientist as quoted in the miniseries: Unnatural Selection.
147 https://www.cbsnews.com/news/crispr-jennifer-doudna-walter-isaacson-the-code-breaker/
148 https://www.cbsnews.com/news/crispr-jennifer-doudna-walter-isaacson-the-code-breaker/
149 https://www.cbsnews.com/news/crispr-jennifer-doudna-walter-isaacson-the-code-breaker/
150 https://scienceaccessibly.wordpress.com/2016/09/27/crispr-how-genome-editing-will-change-the-world-forever/
151 Source: https://www.youtube.com/watch?v=5gQGWJraptU
152 https://www.nationalgeographic.com/news/2017/01/human-pig-hybrid-embryo-chimera-organs-health-science/
153 https://www.the-sun.com/lifestyle/tech/2713352/first-human-monkey-embryo-created/
154 https://www.americanveterinarian.com/journals/amvet/2018/november2018/pet-cloning-where-we-are-today
155 https://www.history.com/news/wooly-mammoth-resurrection-cloning-genesis
156 https://www.history.com/news/wooly-mammoth-resurrection-cloning-genesis
157 https://www.fool.com/investing/2018/06/18/is-gene-editing-dangerous-4-things-you-should-know.aspx
158 https://www.dnascript.com/products/
159 Source: http://www.youtube.com/watch?v=rD5uNAMbDaQ&feature=colike

Bron: Singularity (Mark of the Beast) to Fight the Creator | DouglasHamp.com