www.wimjongman.nl

(homepagina)

Opwarming van de aarde gaat richting de Russische samenzwering

Door Brian C. Joondeph - 29 april 2019/p>

Het laatste wat we midden in het voorjaar verwachten is sneeuw. Toch is dat precies wat we kregen. Zoals het weerbericht meldde: "Het kan eind april zijn, maar de winterstorm Xyler zal je doen vergeten dat het dit weekend lente is in het Midden-westen, omdat er dit weekend ongewoon zware na-seizoenssneeuw wordt verwacht".

Sneeuw gaat ook richting New York, ondanks de grote inspanningen van de staat om de opwarming van de aarde te bestrijden door te proberen plastic rietjes en nu ook hotdogs te verbieden. De New York Post: "Upstate NY kan tot 3 inch aan sneeuw dit weekend krijgen.".

In het hele gebied van Denver zal het weer niet veel anders zijn, zoals The Denver Channel rapporteerde: "Mild in het weekend, kou, regen en sneeuw volgende week!". Wat is er aan de hand? Ik dacht dat de planeet aan het opwarmen was, met smeltende ijskappen, een stijgende zeespiegel en in minder dan 12 jaar een aarde die als een knapperige vuur verbrandt?

We horen dit lied en deze dans nu al tientallen jaren. De kakelende global warming kippen blijven ons vertellen dat sneeuw tot het verleden gaat behoren en dat we er maar beter aan kunnen wennen, een opgewarmde planeet.

In 2000 schreef de Britse krant The Independent in de krant: "Sneeuwval is gewoon iets uit het verleden". In 2014 kwam The New York Times met een vervolg kop: "Het einde van de sneeuw?".

Toch zijn we hier, eind april, bezig met onze tuinen aan te leggen en hebben we in een groot deel van het land te maken met sneeuw. Als dit een bewijs is van de opwarming van de aarde, dan is de populariteit van Bernie Sanders het bewijs dat de Democratische Partij naar rechts is verschoven. Veel succes om dat te verkopen.

Een belangrijke factor die de klimaatstrijders altijd verwaarloosd hebben, is de zon, een vuurbal die een miljoen keer groter is dan de aarde, de bron van leven op aarde, en ook van vernietiging als haar branden ooit wordt geblust of uitgebreid worden. Als we een paar miljoen mijl dichter bij of verder van de zon waren, zou het leven op aarde ophouden te bestaan. Kijk maar naar Venus en Mars, naburige planeten, respectievelijk te warm en te koud, voor het leven zoals wij dat kennen.

Zelfs de kanteling van de aarde naar of van de zon is genoeg om onze seizoenen te veroorzaken, met grote temperatuurschommelingen en het verschil tussen voedselproductie of niet. Toch negeren deze klimaatstrijders de zon. In plaats daarvan richten ze zich op menselijke activiteiten, het besturen van SUV's, het vliegen in vliegtuigen en het draaien van onze airconditioners.

Zonnevlekken zijn volgens de Nationale Weerdienst "gebieden waar het magnetische veld ongeveer 2500 keer sterker is dan dat van de Aarde, veel hoger dan waar dan ook op de zon". Zonnevlekken zijn vrij groot, ongeveer even groot als de Aarde, en zijn enkele duizenden graden koeler dan het omringende zonneoppervlak.

Zonnevlekken leiden tot zonnevlammen, oppervlakte-explosies die "evenveel energie vrijmaken als een miljard megaton TNT". Deze fakkels zenden röntgenstralen en magnetische velden uit naar de aarde als geomagnetische stormen en verstoren de elektriciteitsnetten en satellieten en opwarming van de aarde.

Zonnevlekken zijn niet willekeurig, maar volgen een 11-jarige cyclus, van een minimum tot een maximum. Soms duren de cycli langer, om onbekende redenen, met een periode van 70 jaar van bijna nul zonnevlek-activiteit van 1645 tot 1715, de zogenaamde Maunder Minimum, oftewel de Kleine IJstijd. Hebt u genoeg van deze wetenschapslessen? Hoe is dit dan nu relevant?

Zoals gerapporteerd door de Express, gaan we nu een van deze 11-jarige cycli in waarin de zon een zonneminimum bereikt. Zij rapporteren:

Tijdens een maximum aan zonne-energie geeft de zon meer warmte af en is de zon bezaaid met zonnevlekken. Minder warmte in een zonneminimum is te wijten aan een afname van de magnetische golven.

Minder magnetische golven betekent dat de zon iets koeler is, en deskundigen verwachten dat het zonneminimum zich nog verder zal uitdiepen voordat het warmer wordt.

Met minder magnetische golven die van de zon komen, kunnen kosmische stralen gemakkelijker door de atmosfeer van de aarde dringen en zijn ze beter waarneembaar voor wetenschappers.

Hoewel kosmische stralen weinig effect hebben op onze planeet, is een van de redenen waarom wetenschappers ze in de gaten houden, om te zien wanneer de zon een zonneminimum is binnengegaan.

Nu, met kosmische stralen op een ongekend hoog niveau, weten wetenschappers dat de zon op het punt staat om een langdurige afkoelingsperiode in te gaan.

Het komt erop neer dat de afnemende zonnevlekactiviteit zich vertaalt naar een afkoelende planeet, in tegenstelling tot de niet-wetenschappelijke doemsdag-uitspraken van Al Gore en Alexandria Occasional-Cortex. Zonnevlekactiviteit volgt meestal een 11-jarige cyclus, maar zoals hierboven vermeld, kunnen er andere en misschien langere cycli zijn zoals in de jaren 1600, die kunnen leiden tot een 70-jarige mini-ijstijd.

Dan zijn er nog langere klimaatcycli, met echte ijstijden die elke 100.000 jaar voorkomen. Deze ijstijden eindigen met een inter-glaciale opwarmingsperiode van 10.000 jaar. De huidige opwarmingsperiode eindigt snel, zoals de vooraanstaande wetenschapper S. Fred Singer in American Thinker schreef.

Het is duidelijk dat er factoren in de klimaatcycli zijn die een rol spelen die we nauwelijks begrijpen, en zeker niet onder controle hebben. Sommige spelen zich af in kortere tijdspannes, wat wij als mens direct kunnen waarnemen. Anderen zijn veel langer en grootschaliger dan het menselijk bestaan, laat staan ons individuele leven dat slechts een oogwenk is in vergelijking daarmee.

Naast zonneactiviteit en zonnevlekken zijn er vulkaanuitbarstingen die per uitbarsting meer broeikasgassen uitstoten dan jaren van wereldwijde menselijke activiteit. Welke andere krachten spelen er nog meer? Dat is aan de wetenschappers om te ontdekken. Ons zonnestelsel is slechts een vlekje in de Melkweg, en die is weer een ander vlekje is in het uitgestrekte heelal.

Het is ultieme overmoed om te geloven dat het klimaat uitsluitend draait om menselijke activiteiten. Toch geven politici, in plaats van toe te geven dat we niet veel meer weten dan wat we weten over een steeds veranderend klimaat, de schuld van een steeds veranderend klimaat aan van alles, van winderige koeien tot het verwerken van vlees.

Net als bij de geheime Russische verstandhouding-hoax creëert links een verhaal dat past bij hun agenda, waarbij conclusies al voor het onderzoek en voor ontdekking worden bijgesteld. In plaats daarvan zouden ze er beter aan doen om de wetenschappelijke methode van observeren toe te passen, een hypothese te formuleren, deze te toetsen aan waarnemingen, de hypothese aan te passen en te verfijnen, tot ze na uitgebreid testen de toekomstige gebeurtenissen nauwkeurig kan voorspellen.

Anders is het gewoon nog meer geklets en angst aanjagen, net zoals we dat al meer dan twee jaar hoorden over de Russische samenzweringsfantasieën die ook niets bleken te zijn. Net zo is sneeuw in eind april in de ogen van links ook meer bewijs van een opwarmende planeet.

Brian C Joondeph, MD, MPS, een arts en schrijver uit Denver.

Bron: Global Warming Going the way of Russia Collusion