www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hoeveel kost de strijd tegen Israel Europa?

28 januari 2013 | Opinie-artikel door Giulio Meotti

De EU is uitgegroeid tot de grootste donor van de Palestijnen, en draagt ongeveer € 500 miljoen ($ 720 miljoen) bij. Europa laat een zee van geld naar de anti-Israëlische NGO's vloeien. En niet te vergeten de leerboeken.

De schrijver is een Italiaanse journalist bij Il Foglio, en schrijft een twee-wekelijkse column voor Arutz Sheva. Hij werkt aan een boek over het Vaticaan en Israël.

In het afgelopen jaar volgde het 'Coördinatie Forum voor het tegengaan van antisemitisme' de incidenten over de hele wereld. In 2012 vonden 6 van de 10 ergste anti-Semitische aanvallen plaats in Europa (de rest wordt verdeeld over Iran, Jemen en de Verenigde Staten).

Nog beangstigender zijn de nieuwe statistieken met de populaire gevoelens over het Joodse volk in Europa.

Te midden van de stijging van haatmisdrijven in Frankrijk, berekende de 'World Zionist Organization' het niveau van antisemitisme onder de Franse burgers. Uit het onderzoek is gebleken dat meer dan 40% van de Franse bevolking er antisemitische overtuigingen op na houdt. Uit de enquête bleek ook dat 47% van de bevolking van mening is dat "Franse Joden loyaler zijn aan Israël dan aan het land waar ze wonen."

Uit het 'Global Attitudes Project' van het 'Pew Research Center' blijkt dat 46% van de Spaanse inwoners een negatief oordeel heeft over Joden. Ondertussen zijn 47% van de Duitsers van mening dat "Israël de Palestijnen wil uitroeien", aldus een peiling uitgevoerd door de Friedrich Ebert Stichting, verbonden met de Duitse Sociaal-Democratische Partij.

44% van de Italianen zijn bevooroordeeld of vijandig tegenover joden, volgens een studie die onlangs is uitgegeven door de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden.

U vindt dezelfde trend terug in heel Europa. De helft van de bevolking is in het bezit van diepe anti-joodse gevoelens.

Groot-Brittannië heeft Israël net opgenomen op een lijst van 28 landen waarvan de mensenrechtensituatie "zorg" de overheid geeft. Het is hetzelfde Groot-Brittannië dat in 1989 weigerde om gasmaskers te verkopen aan Israël, omdat ze kunnen worden gebruikt voor "offensieve doeleinden". In 1991 weigerde een dochteronderneming van Thames Water Plc., het Britse bedrijf dat water- en rioleringsdiensten levert aan de meeste inwoners van Londen, om zaken te doen met Israël omdat het "veel en gewaardeerde Arabische klanten had".

Hoeveel investeert Europa in de vernietiging van Israël? Met de financiering van de Palestijnse oorlog en het sponsoren van het Arabische antisemitisme ontwaakt in Europa opnieuw dit eeuwenoude beest van Judeofobische intolerantie. Europese belastingen worden gebruikt voor de financiering van het antisemitisme met een intensiteit die ongezien is sinds Nazi-Duitsland.

De Europese Unie heeft zojuist aangekondigd een bijdrage van 14 miljoen euro te geven voor een programma in Gaza. De meeste van deze steun gaat via de UNRWA:

Veel terroristen werken voor dit VN-agentschap, zoals Issa al Batran, die de leiding had van de Hamas rakettenproductie en ook dienst deed als leraar in de VN-scholen. Of de VN Gaza-schoolmeester Awad al Qiq, die een Islamitische Jihad "rakettenmaker" is.

Eten-opslagfaciliteiten in de UNRWA-gebieden, gefinancierd door de Europese Unie, zijn munitiedepots geworden. UNRWA-medewerkers transporteerden wapens en terroristen in de ambulances van het agentschap.

Hamas-minister van Binnenlandse Zaken Sayyam, zei dat hij ook een leraar wiskunde was voor de UNRWA. De scholen worden beheerd door de Verenigde Naties, maar zijn de madrassa's [koranscholen] geworden voor de oorlog tegen de Joden.

In Jenin worden beelden vertoont op de UNRWA-scholen van de "martelaren" die verantwoordelijk waren voor tientallen gedode Israëliërs in Hadera en Afula.

Ondanks al dit bewijs is gedurende de periode 2007-2013 een totaal van € 29 miljoen toegewezen door de Europese Unie voor het programma van de UNRWA.

Onder de ontvangers van de Europese hulp in Nablus, welke gewoon is goedgekeurd, zit ook de Al-Najah Universiteit, die fungeert als podium voor de Palestijnse terreurorganisaties met het bevorderen van hun inzet voor de gewapende strijd. Veel van de Hamasleiders in Nablus, met inbegrip van de leiders van de Az Adin al-Qassam terroristische tak, begonnen hun betrokkenheid met de beweging als studenten of professoren aan de universiteit. De faculteit diende ook als een wervingscentrum voor zelfmoordterroristen. Brussel heeft zojuist voor Nablus een 4-jarig programma goedgekeurd van € 4 miljoen.

Ondertussen hadden de Palestijnse Autoriteit en de Europese Unie onlangs een ontmoeting in Ramallah om de buitenlandse hulp te bespreken voor de komende vijf jaar. De Europese Unie heeft net € 60 miljoen uitgetrokken om "een Palestijns nationaal ontwikkelingsplan te ondersteunen, door de PA te helpen om haar begrotingstekort te financieren en om de hervormingsagenda uit te voeren". Dit fonds bestendigt de chronische Arabische corruptie.

In 1998 heeft de Europese Unie € 20 miljoen gegeven aan steun die bedoeld was voor "goedkope huisvesting voor Palestijnen" en werd gebruikt om de bouw van luxe appartementen te financieren voor de rijke aanhangers van de Palestijnse Autoriteit voorzitter Yasser Arafat.

De Europese Unie heeft net ook een bijdrage van € 7,2 miljoen gedaan voor de betaling van de salarissen en pensioenen in december van de "83.800 Palestijnse ambtenaren en gepensioneerden op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook".

De Palestijnse Autoriteit heeft toestemming om routinematig betalingen te doen aan de families van 'martelaren' door gebruik te maken van deze Europa-hulp. De Palestijnse Autoriteit heeft een nieuwe wet die de families van zelfmoord-terroristen betaalt uit haar begroting voor burgerlijke diensten.

In 2011 heeft de Europese Unie € 145 miljoen toegewezen voor uitgaven van de Palestijnse Autoriteit, 35 miljoen voor "institutionele opbouw projecten" en 22 miljoen voor steun aan de openbare infrastructuur. Nog eens 11 miljoen zijn er uitgetrokken voor de "particuliere sector" en 8 miljoen voor "initiatieven in Oost-Jeruzalem", wat betekent het beschuldigen van Israël voor "apartheid", "etnische zuivering" en het creëren van een "model voor het terroriseren van de burgerbevolking".

Europa's doel is dat Israël het gebied C in Judea en Samaria zal overgeven, want zoals John Gatt-Rutter, de Europese Unie-vertegenwoordiger in Jeruzalem zei, is er "geen levensvatbare Palestijnse staat zonder het gebied C". Vertaald: Judea en Samaria moet "Judenrein" zijn, gereinigd van elke Jood.

Van 1994 tot 2011 doneerde de EU € 4,26 miljard aan de Palestijnse Autoriteit via verschillende kanalen - en in dit cijfer is geen rekening gehouden met de verschillende EU-lidstaten die donaties deden aan de PA. De EU is uitgegroeid tot de grootste donor van de Palestijnen, met een bijdrage van ongeveer €500 miljoen ($ 720 miljoen).

Europa geeft ook een zee van geld aan de anti-Israëlische NGO's.

De Nederlandse overheid bijvoorbeeld, kent miljoenen euro's toe aan organisaties zoals Kerk in Aktie en de 'Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking', die een "algemene boycot" ondersteunen van Israëlische producten in overeenstemming met het beleid van de Protestantse Kerk in Nederland. De Interkerkelijke Organisaties ontvangen geld van de Europese Unie (€ 5,3 miljoen).

Diakonia, de grootste humanitaire NGO in Zweden, opgericht door vijf Zweedse kerken, financiert het programma "Herdenk de Nakba", de Palestijnse term voor "catastrofe" waarmee gedoeld wordt op de stichting van Israël in 1948.

'Christian Aid' in het Verenigd Koninkrijk en 'FinnChurchAid' in Finland ontvangen miljoenen van de EU om de ergste anti-Israël leugens te verspreiden, inclusief over honger, marteling, onteigening en belegering.

Europa geeft ook miljoenen euro's aan linkse NGO's. Dit zijn slechts enkele van hen: Addameer krijgt $ 207.000 uit Zweden; Al Haq krijgt $ 426.000 uit Nederland, $ 88.000 van het EU gesteunde Ierland en $ 156.000 uit Noorwegen; Al Mezan krijgt $ 105.000 uit Zweden; 'Applied Research Institute' krijgt $ 374.000 van de Europese Unie en $ 98.000 van het failliete Spanje; 'Coalitie van Vrouwen voor Vrede' krijgt $ 247.000 van de Europese Unie; Troicare krijgt $ 2.000.000 van de Europese Unie en $ 640.000 van het Verenigd Koninkrijk.

Deze NGO's zijn zo dubbelzinnig dat de IDF precies een aanval op hun kantoren in Ramallah heeft geopend.

Er een vierde manier waarop Europa het Palestijnse terrorisme en anti-semitisme steunt: dat zijn de schoolboeken en televisiezenders. Dit is een soort van "programmatuur" van een heilige oorlog tegen de Joden.

De leerboeken die gefinancierd zijn door de Europese Unie, roepen op tot Jihad: "Palestina" wordt getoond alsof het de hele Joodse staat omvat, en de meest heilige plaatsen van het Jodendom's (zoals de Tempelberg) zijn uitgewist; de Joden worden gedemoniseerd, en het Arabische "martelaarschap" wordt geprezen.

In deze teksten worden Joden omschreven met: "sluwheid", "sprinkhanen" en "wilde dieren."

EU-ambtenaren hebben net de Palestijnen in Ramallah, Nablus en Hebron ontmoet. En de EU heeft € 5.000.000 toegewezen voor "een cultureel programma".

'Euromed Heritage' is een met € 17 miljoen gefinancierd programma door de EU, "die bijdraagt aan de uitwisseling van ervaringen op cultureel erfgoed, creëert netwerken en bevordert de samenwerking met de mediterrane partnerlanden". Onder deze netwerken ook de Palestijnse televisie, die zelfmoordaanslagen, antisemitisme en de Jihad verheerlijkt. Een gedicht, voorgelezen door presentators van het programma op de PA TV, gefinancierd door de EU, zette aan tot terrorisme op vliegtuigen.

Shakespeare's Shylock en zijn pond vlees hebben huiver veroorzaakt in vele generaties van Joden. Met de financiering van dit islamitische antisemitisme met € 500 miljoen per jaar, vraagt Europa nu aan Israël om een nieuw pond vlees. [Shylock is een wijze welbespraakte Jood, die, belaagd door zijn antisemitische kwelgeesten, zich overal maar uit moest zien te redden.]

Bron: "Exposé: How Much Does the War On Israel Cost Europe? - Op-Eds - Israel National News

printen??? spaar papier en inkt.